K-report
 

Archiv do 23.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy na Kladně » Archiv do 23.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 20:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se na busportálu oběvil seznam dotací na nové vozy. Pro ČSAD MHD Kladno jsou přiznány dotace na 7 ks standartních linkových vozů. No a pro ČSAD Slaný je přiznána dotace na jeden nízkopodlážní vůz na MHD, tedy provoz ve Slaném. Ostatní je v exelu na tomto odkazu

Takže co jsou vaše typy že se vrámci dotací koupí za linkové vozy? Co typuje te že by se mohlo koupit bez dotací?
18.5.2002 - 18.5.2007 pět let na K-Reportu
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No možná nějaký C 954 E z dovýroby, jestli jsou výhodný. Nebo nějaký levný Crossy nebo možná Arwaye - teda pokud jde o KAROSY ( IRISBUS ). Já bych byl pro: 2x Crossway;1x Arway; 2x "linkovej" AXER a 2x C 954 E
Lukasek: atyp jako proto, že má jiný zrcátka?

JInak - starší CityBusy některý maj zrcátka 7xx a nevypadá to nic moc
- AXER - FOREVER
NEODRÁŽET - NESPOUŠTĚT
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipy? Myslíte reálné, nebo šotopřání?

Šotopřání vidíte na obrázku. Meziměstské kloubové autobusy jsou potřeba jako sůl. V reálu se koupí Crossway. Jenom upozornění, kdyby si to tady náhodou četl někdo kompetentní - Volvo 8500 se vyrábí i 2 nápravové a klidně ho můžete koupit.

 

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 19:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: předpokládám 7 Crosswayů + 1 Arway (mluvilo se o nových nízkopodlažních vozech (dvou až třech) pro MHD, i když bych to bral s velkou rezervou, jelikož bez dotace je to docela velká investice... A vozů v pro provedení MHD je víc než dost)

ČSAD: nejen linkové, ale i městské. Jenže tady si můžeme přát cokoliv, ale na ČSAD je nechuť provozovat klouby. Pokud už by byla snaha vedení, bude protestovat provoz...

Lc: S C954E a Axerem už nepočítej. Atyp proto, že má daleko více odlišných dílů a součástí (viz motor převodovka, atd.)
B952E = the best of KAROSA
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 01:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek:
Váš tip je asi pravděpodobnější. Každopádně si oba myslíme, že se Iveca nezbavíme.

Tak zase přidám něco fotografií, snad zajímavých. Na první je ujíždějící linka 10 s mimořádným vozem, na druhé vzpomínka na starší Karosy v Praze, Dejvické. Poslední fotografie je z dnešního (tedy včerejšího) rána tamtéž. Třetí je ze středy z Náměstí Svobody na Kladně a je tu proto, aby byla alespoň polovina fotek z Kladna. Mizerná kvalita fotografií je samozřejmostí.
 
 
 
 
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad: hezké fotky. Ta POHLova LC 735 je na Dejvické (potažmo na lince Kladno-Praha) stále realitou.

A dnes premiérově jezdí na lince CNE Kla-Pha B941E KLM 77-10 (2001) od Exprescaru. Na jeho linkách jsem jí moc neviděl od doby, co opustila před rokem své stálé výkony na lince z/na letiště.
B952E = the best of KAROSA
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cože tahle B 952 E na 10 . Jinak ta C 934 (asi E ) je moc hezká
- AXER - FOREVER
VŮZ SMÍ BÝT ZAŘAZEN JEN NA KONCI VLAKU
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 19:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm novým vozum ty crossweye/arwaye jsou dost pravděpodobné, linkové vozy by určitě nějaké byly potřeba a rozhodně nezůstane u sedmy kusů. V případě NP vozů bude zajímavé s jakým ohlasem u dopravců se setká crosswey LE, těžko odhadnout jestli po zkušenostech s Citelisama půjde ČSAD do vozů jehož výroba teprve začíná. Já osobně jsem toho názoru že pokud se v blízké době vozy v provedení LE budou kupovat tak nejdříve vytlačí z regionálních linek Citybusy/Citelisy a pak na linkách jako jsou 7,9,12 nebo 24 nahradí vozy B952/E. Navíc cena zmíněného Crosweye LE bude nižší než u Citelisu. Jinak u financování nových NP vozů nemusí být jen z výše uvedených zdrojů, dotaci může i poskytnout přímo město Kladno ze svého rozpočtu.
18.5.2002 - 18.5.2007 pět let na K-Reportu
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 19:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaci může i poskytnout přímo město Kladno ze svého rozpočtu.

tak tomu snad nevěříš, město by nějakou tu korunu utrousilo tak maximálně na plyňáka. Nafťáky přece nejsou "in"

Crossway LE by byl docela vhod, zvláště na A24 a pokud by se koupily ještě tento rok, měli bychom konečně adekvátní vozidlo. Potom už nebude prakticky šance na příměstskou verzi. V sousední diskusi jsem se dočetl, že Iveco hodlá příští rok představit třídvéřovou variantu. (A jak jsme se mohli přesvědčit u Citelisů ve vedení ČSAD se razí heslo: "ač je k dispozici dvoudvéřák, mi si koupíme tří.")

Ještě k LE. Je otázkou, jaká opravdu bude výsledná cena, pokud by se přibližovala cenám B/C 95x pak by k jejich zařazení a rozšíření byla vysoká šance. V případě opačném už je šance nižší, v závislosti na budoucích dotacích.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 20:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak tomu snad nevěříš, město by nějakou tu korunu utrousilo tak maximálně na plyňáka. Nafťáky přece nejsou "in"

No ono nejde tak o věření, ale o to že skutečně nějaké peníze z rozpočtu města do MHD jdou. Nejsou to totiž jen dotace na linky jejiž licence vydává město, ale občas nějaké drobné jdou i třeba na investice v rámci vozového parku, samozřejmě nejsou nijak závratné. Ono třeba kdo myslíš že spolufinancoval nákup hlásičů do autobusů MHD v roce 2002? Samozřejmě že mělo v tom podíl město tehdy se jednalo o větší akci v rámci které byly hlásiči vybaveny všechny tehdejší citybusy, vozy řady 900 a tři vozy B732 s kulatou zádí. A nějaký ten příspěvek byl na každý Citybus/Citelis co jezdí na Kladně také, sice vůči celkové ceně jen zlomkový, ale byl. No a co se týká plynu tam už je to ošetřeno minimálně 15 let a to tim způsobem že plyn si tady jen tak neškrtne. Proč myslíš že se na Kladně loni zkoušelo Citaro Euro 5 a né tolik opěvovaná verze CNG?

P.S. Doufam že nebereš vážně muj příspěvek z prvního dubna.
M1 - Maracaibo
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 11:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si myslím, že ČSAD počká na městské verze. Vejde se do nich o 12 lidí víc než do linkových a jejich motor je jen o málo slabší. Doufám, že alespoň Expresscar bude pokračovat v nákupu MANů, i když tady je spíš (moje) přání otcem myšlenky.

Se přiznám, že moc nechápu tohle zaujetí Ivecem. Jestliže jde u Crosswaye o zcela nový autobus, pak by nemělo být vlastnictví starších typů Irisbusů žádnou výhodou. Ale asi pořád je.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 12:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Těžko psát co se bude nakonec kupovat o tom můžeme jen doopravdy spekulovat. Jisté je že staré zaběhlé tedy řada 950E skončila a to co vyjíždí z Vysokého Mýta v současnosti je uplně jinde. Takže v podstatě je jedno od jakého to bude dodavatele a té v podstatě generační změně se ČSAD nevyhne.

Jinak kolik že to letos ještě dorazilo na Kladno "skladových" vozů B952E? Na centrální adrese kde jsou veřejné zakázky jsem našel zadání na dodávku standartních městských vozů podanou 19.2.2007, viz
odkaz
M1 - Maracaibo
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 12:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
Jasně, že jde zatím jen o naše spekulace, ale připadá mi, že máme s výběrem pravdu. Když ČSAD nakoupilo nevyzkoušenou novinku Citelisy, proč by váhalo s nákupem Crosswayů LE? Jejich problém je ovšem v tom, že v přední části je to i u linkové verze městský autobus s minimálním počtem míst k sezení. Pro linky do Prahy, kde ve špičkách sedačková kapacita C 954 nedostačuje ani náhodou, je to opravdu "dáreček".

Vždycky když přijíždím Mercedesem nákupní linky na Zličín, tak lituju, že takhle nemůžu jet až domů. Přestup do Iveca je vždy nepříjemný šok. To už se mi líp jelo v RTO.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 13:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Neboj příspěvek opravdu vážně neberu Proč myslím, že se na Kladně zkoušelo Citaro Euro 5? Protože si o to zažádalo ČSAD? I tak město nikdy nedá dotaci jako MD...

B952E se dodaly letos v počtu 6ti kusů a to:
1. dodávka - 5 vozů (k níž se váže odkaz IS VZ, obsahoje několik dat zadání, mimo jiné i datum 10.11.2006)
2. dodávka - 1 vůz ("moravák")
B952E = the best of KAROSA
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 13:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem koukal,že Lamer prodává svoji Karosu C935.více na www.busprodej.cz
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 16:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak se mě po delší dobe do rukou dostal Kladenský denik a hned na začátku anketa s tématem " Co se vám ve městě Kladně nelíbý? Co vám schází?". Větší počet dotázaných si stěžoval na nedostatek parkovacích míst a to včetně i centra. Problematice parkování se venuje denik i ve své internetové mutaci v tomto článku. Co je však zajímavé že samotné město usilovně vymýšlí kde ještě vybudovat parkoviště které stejně nebudou stačit, ale v podstatě neřeší dopravu jako takovou. Je v celku smutné že město místo aby se snažilo IAD regulovat a třeba motivovat lidi v určitých případech k přechodu do MHD činí spíše opak, ono samotný přístup města k MHD je dost smutnou kapitolou.

Ale proč to tu píšu, v celku by mě zajímalo jakou mají představu zde diskutující o kladenské MHD a příměstské dopravě oblasti do 10-15 km v okolí Kladna? Dejme tomu nebudem se bavit o tom nejčernějším scénáři tedy uchování současného stavu, přece jenom vývoj nějak dále pokračuje.
M1 - Maracaibo
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 00:42:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vcera jsem se na 319 svezl vozem 1397 a pripomel mi zlate casy Ikarusu. Prvnich 5 rychlosti je na rozjezd a 6 na jizdu. Jeste jsem si omylem sedl do predposledni rady a narazil koleny do sedadla pred sebou. Tda jestli tohle je pokrok, tak ...
Jinak nas v te 319 jelo max. 6 kousku (cca 18 hod)
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 19:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: reakce. Náladu jsi mi nezkazil. I tak to podporuje to co jsem psal. Proč tedy dnes stále (a to prakticky navazuje i na tvůj příspěvek 1277) se na Kladně i v devadesátých letech MHD neutlumila, spolu s útlumem výroby v Poldovce, ale naopak, ještě se počet linek zvyšoval? Asi tedy Káem nemá úplně pravdu v tom, že Kladnu by stačilo šest linek...
Stav který jsem nahodil, šedesátá léta není nijak špatný (stav byl takový) ač trval trochu déle... I tak v té době vypadalo Kladno jinak a mělo méně obyvatel.

Každopádně by bylo poměrně zajímavé, porovnat počet linek MHD v určité době s příslušejícím počtem obyvatel.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 20:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: Tak samozřejmě linky i síť se rozrůstá, ale je potřeba vzít v uvahu že některé linky jezdí do okolních vesnic. Pokud bych měl uvažovat o linkách jen na katastru města Kladna tak bych to viděl na osum linek základních a nějaké 3-4 učelové. Tedy linky které slouží k návozu lidí do průmyslových zón nebo třeba jako napaječe vlaků na Prahu. celkově bych se mohl dostat na číslo 12 a bylo by to akorát.

Třeba dle JŘ 1985/1986 existovala linka č.9 v trase Okrsek 0 - Wednesbury - Unhošťská - vrchlického - U hvězdy - Železniční stanice třeba takováto linka by nebyla od věci v současnosti co by přípoj vlaků na Prahu. Co třeba také pamatuji je nástup všema dveřma a to i v Libušíně nebo třeba linku co projížděla skrz Dříňský závod SONP a výjížděla vrátnicí dříň východ za kterou se i otáčela. Ke konci osumdesátých let byla kladenská MHD na svém vrcholu, možná nebyla kvalitou jako v jiných městech, ale mělo jí význam rozvijet dále i po roce 1989. Bohužel nestalo se tak...


Teď nemam moc času, ale pokusim se do víkendu zjistit trasy v různém časovém období a dát to sem. A také jsem dam i takový návrh na upravu MHD na Kladně, třeba to tu trochu ožije.
M1 - Maracaibo
03_82
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 22:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám tady plán Kladna, jehož redakční uzávěrka byla 30.9.1988 a na rubu jsou vypsány linky tehdejší MHD a jejich trasy.

1 Gottwaldovo nám. (dnešní nám. Svobody) - Sítná - sídl. 9. května (dnešní Okrsek 0)

2 Rozdělov - Gottwaldovo nám. - SONP - Švermov, Hnidousy

3 (Masokombinát) - sídl. 9. května (zde se jedná o Okrsek 2) - U nádraží (dnešní U Kauflandu) - Sítná - SONP - Újezd - (Důl Zápotocký)

4 OSP (snad dnešní Celnice) - Nádraží ČSD - Gottwaldovo nám. - Dubí - Vrapice - (Poldi 2 vých.)

5 sídl. 9. května (Okrsek 2) - U nádraží - Gottwaldovo nám. - Ostrovec

6 VKD (dnešní Energie) - Siréna (dnešní nám. J. Masaryka, případně Vítězná) - Gottwaldovo nám. - nám. Rudé armády (dnešní Školská) - Unhošťská (dnešní Pražská křiž.) - Sázavan (dnešní Dr. Oetker) - (Masokombinát)

7 Libušín - Rozdělov - Gottwaldovo nám. - SONP - Újezd

8 Rozdělov, jih (dnešní U Zvonečku) - Nemocnice - Gottwaldovo nám. - SONP - Dubí - Poldi 2

9 sídl. 9. května (Okrsek 4) - Sítná - Gottwaldovo nám. - Švermov - Gottwald III

10 Poldi 2 - nám. Rudé armády - sídl. 9. května (Okrsek 0) - Nádraží ČSD - Divadlo - SONP - Újezd

11 Švermov, Na Baré - SONP - Gottwaldovo nám. - Ostrovec

12 sídl. 9. května (Okrsek 0) - Unhošťská - nám. Rudé armády - SONP - Kablo

13 Rozdělov - Gottwaldovo nám. - Hřbitov - Švermov - Gottwald III

14 Nádraží ČSD - Gottwaldovo nám. - SONP - Švermov, Na Baré
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 17:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

03_82: Tu mám také

Dandy: A kdy začali linky MHD jezdit mimo město? Mám zato, že to bylo někdy 1999-2001. Do té doby jezdila MHD jen po městě, samozřejmě krom sedmičky. A linek bylo 16.

Dnešní stav je, tak jak jsi popsal:
linky jezdící jen po městě: 1, 3, 5, 6, 10.
linky které vyjíždí z Kladna: 2, 4, 7, 9, 12, 14, 17
a linky pro odvoz/návoz pracujících: 11, 13, 15, 16

Vedení linky 9 v roce 1986 je v letech 1988/1989 součástí linky 10 (ta mohla zřejmě projíždět Dříní, s osmičkou). Devítka získala novou trasu s dostavbou dnešní konečné Okresek 4 a východní částí sídliště 9. května. A vedení po městě jí od té doby vydrželo se dvěma malými změnami (umístění zastávky na Nám. svobody a vedení u mostu ke Švermovu) dodnes.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 19:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: No začátek většího prodlužování MHD mimo katastr Kladna je záležitost konce devadesátých let. Konkrétně na podzim roku 1998 byly prodloužena linka 14 do Stehelčevse a Dřetovic, to bylo snad jedno zprvních prodlužení.

Co se týká linky 7 tak ta původně jezdila jen do Libušína a byla zavedena někdy od roku 1967/68. Zajímavosti jsou její předchudkyně, ještě v poválečné době jezdily do Libušína a snad i dále na Slané klasické meziměstské linky. Pak v rozmezí let 1948-50 vznikl Dopravní podnik města Kladna, který provozoval dvě linky autobusové a mimo jiné měl i snahy o trolejbusovou dopravu. Ty autobusové linky byly dvě a měly označené písmeny, linka "A" jezdila z Rozdělova na náměstí Svobody pokračovala dnešní pěší zonou na staré náměstí a pak kolem Bondyho pokračovala do Kročehlav. Nutno dodat že v té době se teprve začala stavět sídliště v Rozdělově a Kročehlavech. No a také ani neexistoval Sítenský most s přilehlím sídlištěm, to je záležitost sedumdesátých let. Co se týká druhé linky označené jako "B" tak ta vedla z naměstí Svobody přes Rozdělov do Libušína, tak že dnešní linka č.7 má dost hluboké kořeny.

Když v roce 1960 byl DPmK zrušen a MHD převzalo ČSAD Kladno bylo už linek asi více a došlo ke změně označování pomocí číslic. Linka "B" do Libušína byla sice nahrazena běžnou meziměstskou linkou, ale ta dlouho nevydržela a někdy na přelomu let 1967/68 byla nahrazena linkou č.7. Ta vlastně tehdy navázala označenim na poslední městskou linku která v té době jezdila.

Co se týká linky č.9 tak ta vjezdila jenom po městě téměř v dnešní trase, ale nezajížděla na náměstí Svobody kde stavěla jako linkové autobusy. Na autobusovém nádraží končilo jen pár sopjů většinou vedené linkovímy vozy, ve špičku na ní jezdily i kloubové vozy a původně končila na Průmyslové tak to bylo kolem roku 2001. V té době začala i snaha prodlužování linek MHD dál za hranice Kladna a linka č.9 byla jednou z prvních. Ono nešlo ani tak o prodlužování jako o postupné sloučení klasické meziměstské linky č 220 019 Kladno - Slaný. Tohle sloučení neprobíhalo zcela bez problému z počátku protitomu docela silně protestovalo ČSAD Slaný tak se to řešilo tak že linka MHD č. 9 končila u skanzenu Mayrau ve Vinařicích odkud dále pokračovala jako linka 220 019 do Slaného. Tohle půlení nakonec padlo v závěru roku 2003 kdy i začala linka 9 jezdit až do Slaného.
M1 - Maracaibo
03_82
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 22:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si dobře vzpomínám, tak se v poměrně nedávné době (asi rok 2000) spoje linky 9, které končily na autobusáku, převlékaly do linky 220048 nebo 220049 (spíš to byla ta 48) Kladno,a.n. - Slaný. Tarif byl uzpůsoben tak, že z Okrsku 4 na autobusák bylo možné jet za městský tarif a zároveň už od Hvězdy se dalo jet za linkový (kilometrický) tarif až do Slaného.

Číslo 220019 měla, před přečíslováním kvůli SIDu, dnešní A24 Kladno - Zličín. Jesti ale někdy dřív měla toto číslo linka do Slaného, to nevím.

(Příspěvek byl editován uživatelem 03_82.)
Lospájos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 01:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek, Dandy, 03_82

Pánové mám JŘ Středočeského kraje z roku 1967-1968(11Kčs), je to taková malá bible v počtu 768 stran.

.................................................

01390 Městská doprava Kladno

linka č.1 sídl.Vít.února-Kročehlavy,Okrsek 0
linka č.2 Rozdělov-Švermov
linka č.3 Gottwaldovo nám.-Dříň
linka č.4 žel.st.-Dubí-Vrapice
linka č.5 Ostrovec-Bresson-žel.st.
linka č.6 Rozdělov jih-Rozdělov-sídl.9.května

Výpravna: Kladno, tř. P.Bezruče, tel:3200

.................................................

linka č.7 ještě zavedena není, je psána jako linka č.01351 Kladno-Libušín-Kladno (Kl.,tř.P.Bezruče-Tyršova-Zápotockého-sídl.Vít.února-Rozdělov u kostela-Rozdělov u cihelny-Závod Gottwald I.rozc(0,5)-Závod Gottwald I.-Lib.u koupaliště-Lib.u školy-Libušín)

Výpravna: Kladno, n.Kl.Gottwalda 1499, tel:3200

.................................................

Jinak je zde mnoho zajímavých linek s ještě zajímavějšími poznámkami.
Lospájos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 14:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes okolo poledne se stala DN na křiž. ulic Anglická a Holandská. Citybus KLN 21-60(rekl.REGNO) s modrou fabií.
Řidič autobusu jel po Anglické ul. a odbočoval do prava do ul. Holandská, kde v tu chvíli jela v druhém směru modrá fabia combi. Řidič autobusu najel na obrubník chodníku, kde je i zábradlí. Za druhými dveřmi autobusu škrábanec až po třetí dveře.
Autobus v tuto chvíli odstaven v garážích na opravu.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 17:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

03_82: Jo stěma licenčníma čísly jsem to popletl, 220 019 byla původně linka jezdící na Zličína. Do toho Slaného to byla skutečně linka s číslem 220 048, tohle "převlíkání" vlastně skončilo se změnou JŘ v prosinci 2003

Lospájos: Pokuď linka MHD č.7 neni uvedena v JŘ 1967/68 tak jezdit začala až od jízdního řádu 1968/69. Podle vzpomínek mého otce měla linka č.7 začít jezdit od května 1968, zkusim ještě něco o tom sehnat.

Jinak jak jsem psal v týdnu ofotil jsem takový ten rozpis linek MHD z jízdních řádů z let 1979/1989, 1985/1986 a 1990/1991. Celkem z linkového vedení je znatelné jak se vyvyjelo linkové vedení MHD po Kladně ovlivněné výstavbou závodu SONP na Dříni a v druhé polovině osumdesátých let projektovaným již tehdy projektovaným trolejbusovým provozem.

 

 

Z JŘ 1979/1980 je vidět že MHD měla sedum linek, přičemž městských bylo šest.

 

Z JŘ je patrné že došlo k rozšíření o linky č.8 a 9. Linka 8 začínala na konečné s názvem "Kročehlavy, sídliště 9. května", dnes se tato konečná jmenuje Tržnice a končí na ní dnešní linka č.10. Zajímavé je i vedení této linky po městě, která až na Náměstí svobody měla schodnou trasu s linkou č.6. Z naměstí svobody pokračovala v trase dnešní linky č.5 ke Sletišti tedy dnešní konečné "Aqvapark", v těchto místech však linka nekončila, ale pokračovala dnešní ulicí "Sportovců" a ulicí "Doberská" byla přivedena na konečnou Rozdělov Jih známou jako " Uzvonečku" kde končí dnešní linka č.4. Tehdejší vedení linky č.9 jsem už popisoval v předchozím příspěvku a z trasy je zřejmé že zajišťovala spojení Kročehlavských sídlišť s vlakovým nádražím. Charakter napajecí linky je též zřejmý z období provozu jen ve všední dny a v určitém časovém obdobím.

 
 

Z JŘ je patrné že došlo k rozšíření linkového vedení, z tras je zřejmé že se jednalo i o linky sloužící k návozu pracovníků do hutí a dolů. Kromě přesměrováních linek stávajících vznikli i linky nové, třeba linka č.10 v této původní trase vydržela v provozu až do podzimu roku 1997. Tehdy byl na této lince provoz zastaven a linka jako taková byla administrativně zrušena až v roce následujícím. Číslo linky s novou trasou se v JŘ opět oběvilo nejdříve v trase spojující Okrsek O s novou průmyslovou zónou a vlakovím nádražím a později již v dnešní trase.

No pro tento příspěvek to zatim bude stačit, případně se něco dalšího může probrat v následné diskuzy.
M1 - Maracaibo
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 15:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosimvás, co to je za zvyk, dávat vozy PID na A56? Třeba dnes bylo PIDkami na A56 doslova poseto - 1374; 1401; 1384 ... Mě to nevadí, ale je to zvláštní. Apropo, mohou vozy "ne" PID jezdit na linkách PID ?
- 1374 - FOREVER
VŮZ SMÍ BÝT ZAŘAZEN JEN NA KONCI VLAKU
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 16:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lc_736__c_954: Já bych si troufnul říct že vozy upravené pro PID jezdící mimo tyto linky že jsou buď náhražky manipulačních jízd nebo využití hluchého času. Ono než nechat stát autobus třeba tři hodiny na Dejvické je mnohem lepší udělat s nim jeden pár spojů na Kladno. To samé platí i pro manipulační jízdy než financovat jízdu prázného autobusu je lepší ho dát na nějaký spoj linky na Kladno kde aspoň něco vydělá nebo to zadotuje kraj. Manipulační jízdu ti nikdo dotovat nebude, podobné ukazy jsou i na lince A24 a to je ten případ z dotacema. V případě linky A56 to bude spíš o tom že ten vůz aspoň něco vydělá.
M1 - Maracaibo
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 17:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lc, Dandy: Vozy z PID se na pražských, ale i jiných linkách, objevují i v případě, že nejde o přejez z/na linky PID.

Je to spíše o počtu vozů určených pro PID. Zhruba přede rokem a půl bylo pro PID určeno něco kolem 30 vozů. (a už v té době se některé z nich pravidelně objevovali na nePID linkách). Od té doby se postupně, ač se počet linek nerozšířil do PID zařadilo dalších 10 vozů (tím se zároveň vyčerpala všechna přidělená ev.č.). Tolik vozů je zřejmě pro co nejsnazší pohlcení mimořádnosti, nebo nečekaných problémů.

manipulační jízdu ČSAD opravdu nikdo dotovat nebude. To jen DP Praha to má, nemýlím-li se, tak dobře zařízeno.

Dandy: Na trase linky č.8 v ulici sportovců, jsou dodnes vidět pozůstatky zastávek.
B952E = the best of KAROSA
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34208
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 17:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

manipulační jízdu ČSAD opravdu nikdo dotovat nebude

Proč ne? Znám pár takových manipulačních jízd nacpaných do JŘ (a závazku)...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 22:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska když jsem v poledne na autobusovém nádraží čekal na svůj spoj jsem opět uviděl využívání městských vozů. Jednalo se o spoj linky A53 Kladno - Středokluky - Tuchoměřice a zajišťoval jej Citybus! Mě osobně jestli jsem byl svědkem nějaké anomálie v nasazování vozů nebo jestli je to pravidelná záležitost? Na poslední chvíli se mě povedlo tento spoj zvěčnit mobilem, tak táké přikládám. No a na závěr jsem si dnes všimnul bohužel už ze svého autobusu že ČSAD Slaný má v provozu nové vozy MB Inturo jehož záď je po levé straně také patrná.

 
M1 - Maracaibo
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 23:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
Jů, parádní fotečka! A53 bych chtěl mít taky vyfocenou, ale bohužel se s ní stále míjím. Pokud si na těch pár setkání s ní pamatuji, byl to taky městský vůz, myslím nějaká B 932. Stačil jste si všimnout vytíženosti? Podle mě totiž tahle linka není špatný nápad, ale musí jezdit spíš ve špičkách a nejlépe až na letiště.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 00:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: No já tomu téměř nevěnoval pozornost tohle jsem zvěčnil vysloveně pár sekund před odjezdem, on se totiž ve stejnou dobu po v těch místech motal citelis který pak jel na lince 3. Teprve když jsem se podival pořádně tak jsem zjistil že to jede na lince A53! Jinak těch cestujících na autobusovém nádraží tam mohlo být tak 6-7 více ne, určitě tam další lidi přistoupily dále po ceste po městě. Prodloužení na s Tuchoměřic na Letiště by nemuselo být špatné, otázkou je aby třeba tam nedělal dusno ROPID.
M1 - Maracaibo
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 15:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Citybusy se na některých spojích A53 občas vyskytnou. A samozřejmě jak píše Čsad, městské vozy jsou na této lince pravidelně nasazovány.

Čsad: Vytížení A53, co jsem koukal, je docela dobré. Vždy když jsem ji viděl vyjíždět od Makotřas byl autobus plný.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 18:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: Jo na lince A53 jsem městský autobus už viděl, ale ten Citybus jsem viděl poprvé a co si budem povidat přijdemě to jako plítvání.

Jinak na centrální adrese je zadání věřejné soutěže pro dodávku vozů na rok 2007 část druhá. Celem má být dodáno 6ks standartních vozů a 6ks nízkopodlážních vozů, podrobnosti jsou zde

Já osobně jsem toho názoru že půjde o 6x Croswey a 6x Croswey LE, ale necham se klidně překvapit.
M1 - Maracaibo
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 00:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
Citybus ... přijdemě to jako plítvání.

Proč? Mně to připadá dobré. Po městě jezdí nízkopodlažní autobusy co chvíli, tam je možnost si nějak poradit, když potřebujete. Ale na vesnici je to horší.

aby třeba tam nedělal dusno ROPID

Obyvatelé Tuchoměřic jedoucí na letiště mají docela smůlu, protože ROPID je vozí oklikou přes Horoměřickou a z letiště rovnou přes Dejvickou, ať si to cestování taky trochu užijou. Občas potkávám kolem 9 hodin ráno PID 312 směr Tuchoměřice, kult. dům a lidé v ní stojí! Podle mého názoru by se ROPID měl raději starat, proč se nedá večer dojet z Bílé Hory na letiště a přestat se hrabat do Stč kraje.

Nemáte někdo ještě nějaké fotky A53?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 11:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po městě jezdí nízkopodlažní autobusy co chvíli, tam je možnost si nějak poradit, když potřebujete. Ale na vesnici je to horší.

No právě Citybus/Citelis jsou projektované pro město a dejme tomu na nějakou kratší příměstskou dopravu. Ty to vozy by měly jezdit po městě kde mají větší smysl, kde nízká podlaha urychlí nástup nakládání invalidiních vozíků nebo kočárků a této přepravyje mimo město přece jenom méně. Navíc těch vozů není zas tak moc aby se s nima muselo jezdit do každého kouta okresu, jiná situace bude až bude dodáno těch 6ks NP vozů o kterých píšu výše.

Pokuď dojde k dodávkám vozů Crosway LE, tak doufam že nahradí Citybusy/ Citelisy na linkách 9,A24 a ty se pak vrátí zpět do města kam patří. A nutno dodat že by to mohlo přinést i určité zlepšení do kvality cestování.
M1 - Maracaibo
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 18:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se vrátím k historii MHD. Takhle, když jsem koukal na ty fotky, tak sem na trasování neviděl, prakticky žádnou zajímavost. Ale poté, co jsem si to šel přepsat, jsem postupně začal některé zajímavosti odhalovat.

Tak třeba v letech 1979/1980:
- v Rozdělově zajíždějí všechny linky do dnešní konečné Nám. J. Masaryka, tehdy zastávka OD Siréna
- zajímalo by mne konkrétní umístění konečné linky č. 7 - tř. Petra Bezruče

V letech 1985/1986
- linka č.6 nezajíždí k Siréně
- linka č.7 má třetí konečnou ve městě a to U kostela (zajímalo by mne z jakého směru se ukončovalo, jestli z Kladna - zkrácení některých spojů pouze na město, nebo z Libušína - možná nějaká návaznost na jinou aut. linku)
- asi nejzásadnější je trasování linky č.6, která ze zastávky Divadlo odbočovala na trasu dnešní desítky, projela Nám. St. Pavla a Zádušní a na svou původní trasu navázala na Nám. Svobody.

A z mapy z roku 1993 jsem vyčetl opět odlišné trasování linky č. 6. Kdy vynechala Gymnásium, ale tentokrát i Divadlo a byla vedena v úseku ulic Pod zámkem a Dukelských Hrdinů.

No a abych nebyl úplně za OT:

A nutno dodat že by to mohlo přinést i určité zlepšení do kvality cestování.

Tak to beze sporu. Hlavně A24 už by to potřebovala...
B952E = the best of KAROSA
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 22:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nutno dodat že by to mohlo přinést i určité zlepšení do kvality cestování

V čem? Rozdíl mezi Citybusem a Crosswayem LE mi zas tak velký nepřipadá.

této přepravyje mimo město přece jenom méně.

To sice ano, ale i ta menší část přepravy není uskutečněna VHD, protože než do C 954 rvát kočárek nebo kufr, to radši lidé zaplatí benzín do auta. Můj názor je, že alespoň na A24 by nízkopodlažní městská vozidla mohla zůstat, alespoň odpoledne a večer, kdy lidé jedou z nákupů nebo z letiště domů.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 15:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To sice ano, ale i ta menší část přepravy není uskutečněna VHD, protože než do C 954 rvát kočárek nebo kufr, to radši lidé zaplatí benzín do auta. Můj názor je, že alespoň na A24 by nízkopodlažní městská vozidla mohla zůstat, alespoň odpoledne a večer, kdy lidé jedou z nákupů nebo z letiště domů.

Jako pravidelný cestující na A24 mohu říci, že těch, kteří jedou odpoledne z letiště domů (jako tůristé) mnoho není. Tak jeden případ za měsíc (možná i proto, že A24 nezajíždí k Terminálu sever, s čímž souhlasím proto je tu A25, taxi, nebo vlastní auto). No a z nákupu, možná tak před vánoci se párkrát vozí objemnější bedny, ale jinak zase nic moc. A zkuste lidem, kteří jezdí domů ze školy a z práce, jichž je v osazenstvu A 24 drtivá většina, že se budou dále, ač máme vhodnější vůz, mačkat v City/cite s minimem místa k sezení (a i to je kolikrát tak bezvadně vyřešeno, že si ani těch 28 lidí nesedne), aby si mohly lidi z Tesca odvést jednou za měsíc televizi, nebo turista své objemné zavazadlo.

Připádá mi, že zatímco do práce si kde kdo jede autem (a sám), tak televizi si musí odvést autobusem, aby se autíčku nic nestalo.

A ještě něco, jaký by byl problém dostat do Crosswaye LE kočárek? ani u C954 to není takový problém. Horší jsou C734/934.
B952E = the best of KAROSA
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 01:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek:
proto je tu A25

Podle mých pozorování je A25 zaměstnanecká linka, nikoliv turistická. Nejvíce cestujících jezdívalo ze zastávky Praha, U hangáru.

No a z nákupu, možná tak před vánoci

Potkat nastupující s taškami na zastávce Praha, K letišti lze i mimo období předvánoční nákupní hysterie.

jaký by byl problém dostat do Crosswaye LE kočárek?

Asi žádný, proto jsem pro nízkopodlažní (nebo teda alespoň LE vozy) i na venkovských linkách.

že se budou dále, ač máme vhodnější vůz

Vhodnější? C 934-ZTP Vám připadá vhodnější? Mně ne a jiné vozy nemáme. Jestli myslíte budoucí vozy, tak to souhlasím, akorát uspořádání je prý variabilní a proto záleží, co si ČSAD objedná. Z nárůstu sedačkové kapacity u nových vozů bych se radoval, až je uvidíme v reálu.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 14:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: To co na Kladno přijde za nové NP vozy letos to určitě budou LE a troufnu si tvrdit že i na příměstských linkách nahradí Citybusy/ Citelisy. Ono je tu ješte jeden dost podstatný důvod pro jejich stažení a to spotřeba paliva daná automatickou převodovkou. I když co jsem četl o nových typech automatických převodovek od Voith-u neni problem je naprogramovat podle profilu linek kde vůz má jezdit a tim pádem i ovlivńovat spotřebu.
M1 - Maracaibo
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 14:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad: Ano, myslím, budoucí, C934 je prakticky to samé co citybusy.

Potkat nastupující s taškami na zastávce Praha, K letišti lze i mimo období předvánoční nákupní hysterie.

že sem si nevšiml.

Podle mých pozorování je A25 zaměstnanecká linka, nikoliv turistická. Nejvíce cestujících jezdívalo ze zastávky Praha, U hangáru.

nejvíce cestujích, v době kdy jsme jezdívali ze školy A25kou, nastupovalo na Terminálu sever 1, asi polovina osazenstva. A turistů se v ní objevuje asi tolik jako v A24. Kterou bych také klasifikoval jako zaměstnaneckou, ať už pro letiště, nebo pro zbytek Prahy. Nikoliv jako nákupní, nebo turistickou. takže zájmy nakupujících a turistů by měli jít stranou ve prospěch většiny. (je to to samé jako prosazování pouze rychlíků na trati 120, a nepletu-li se byl jste jedním ze zastánců)
B952E = the best of KAROSA
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 15:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
troufnu si tvrdit že i na příměstských linkách nahradí Citybusy/ Citelisy

Teď se ptám hlavně na to slovo "i". Měl jsem za to, že letošní Crosswayové LE budou jenom linkoví, tj. se na MHD neobjeví.

Lukasek:
že sem si nevšiml

Nestojím na té zastávce celý den, abych Vám mohl doložit nějakou statistiku. Ale existují. Viděl jsem je vždy večer, tak patrně by si už na Kladně nestihli nakoupit a museli do té Hypernovy.

A25:

Tou A25 jsem jel párkrát, možná se to od té doby změnilo, nechci se hádat. Spíš mi připadá zvláštní, když ji navrhujete jako jedinou VHD na Kladno pro letecké cestující. Vždyť to už se snad častěji létá z Ruzyně do Londýna než jezdí A25 z Ruzyně do Kladna.

A24:
Ano, ráno to bývalo otřesné, v současném JŘ jsem ale jel jenom jednou a linkový autobus jel poloprázdný. Celkovou situaci linky neznám, rád se dozvím podrobnosti a taky by mě zajímalo, jaká zlepšení si slibujete od Crosswayů LE.

Abych ještě rozvedl ten svůj nápad s prodloužením A53 na letiště, tak by potom mohl být proklad NP/LE autobusů na A53 s běžnými linkovými na A22 a A24.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 21:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Ano, letos dodané vozy Crosswey LE budou jen dvoudveřové, s třídveřovou variantou se počítá příští rok. I když zrovna dvoudveřová varianta mě přijde pro linky 9 nebo A24 daleko vhodnější než stávající městské vozy. A ono hlavně je dobré si ujasnit co je doopravdy MHD a co příměstská doprava, mě osobně přijde že na Kladně se obojí mýchá dohromady.
M1 - Maracaibo
Lospájos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 17:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a máme další busboard:

B952E 6S0 0413 Přijmeme řidiče autobusů, jen podotýkám, že vůz
B952E 4S8 3995 má busboard Přijmeme řidičky autobusů.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 18:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad: Na A24 jezdím ráno spoji 5:40, 6:10, 6:40. Spoje ve 40 jsou zažité a podle toho to tak také vypadá = narváno. Když byl zaveden spoj v 6:10 tak nás s ním jelo třeba jen pět, dnes už je ovšem také slušně obsazen - stojí se.

Co očekávám od Crosswaye LE? tak třeba počet míst k sezení. Možná namítnete, že je v něm jen o 10 míst navíc, ale zkuste si v City/Cite sednout na čtyřku proti zadním dveřím. Čtyři lidi zde opravdu necestují příliš pohodlně... Pohodlnější sedadla, ne sedadla pro město.

Dandy: Ano, MHD se vypravuje spolu s částí příměstské dopravy.

Lospájos: řidičky už jezdí asi měsíc, ale řidiče jsem ještě neviděl.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 20:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdokomu patří Crosswey jezdící u Lamera? Neni náhodou z Tezasu zapůjčen? Překvapilo mě že má vnější informační systémy buse včetně malé kostky na zadním čele, uvnitř vozu byl vidět i elektronický označovač jízdenek jaký se používá v PIDu. Vůz má RZ středočeského kraje a má nalepené názvy dopravce Lamer, neví někdo o tom více?


(Příspěvek byl editován uživatelem dandy.)
M1 - Maracaibo
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 16:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Informační kancelář ČSAD na nádraží ČD je uzavřena 2. 7. - 13. 7.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 20:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim kde jsem se o tom zmiňoval, ale v brzké době i na Kladně dojde k zavádění nových čipových karet. Několik středočeských dopravců už s tim začalo a oblast Kladna to také nemine víz zde.

No a menší inspirace za náhradu dožívajících karos B741, jestli pak radní města Kladna vědi o této možnosti alternativ?
M1 - Maracaibo
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 17:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Crossway od Lamera jsem bohužel nezahlédl, ale asi to opravdu byla něajká předváděčka od Tezasu (už jen kvůli výbavě).

Hybrid je hezký, ale myslim, že v oblasti kloubových autobusů na MHD Kladno se ještě dlouho nic nestane (Jen se o tom všude mluví a píše, ale to je asi tak vše...).

Na vozech B952(E) se objevily nové celovozové reklamy:
B952 2S8 9443 - Coop jednota Kladno (již druhá)
B952E 3S5 1938 - Renault
B952E = the best of KAROSA
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 10:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Tak už jsem viděl Crosswaye u Lamera. A mohu s velkou jistotou říci, že už je jeho! Na předváděčku (i když jí zřejmě vůz původně byl) by si neudělal kompletní "polep" a typická RZ mluví také za vše: 6S6 6663. Lamer (i dva vozy Pohla) si na své vozy vždy pořídí RZ/SPZ s posledním čtyřčíslím v tomto formátu (první tři stejná, poslední odlišné)

Dále od pondělí 16.července až do 31.srpna mění, z důvodu budování kanalizace v Libušíně, trasu linka MHD č.7

Na ČSAD se provádí plechařína na dvou vozech B932. Jedná se o KLM 54-42 a zřejmě KDA 72-53 (1409) obě z roku 1998.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 14:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: Tak to jsem zvědavej na toho Lamera co vyvede s tim informačnim systémem, aspoň buse panely by rozchodit mohl vypadalo by to aspoň lépe než ty různé cedulky.

Jinak ta výluka na lince 7 u nás v Libušíně způsobyla v celku rozruch v místních tamtamech, ty už neoficiálně o tom drbali 14 dní do předu.
M1 - Maracaibo
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 22:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Občas se stane, že do prostoru druhých dveří odhodí cestující prázdné obaly z rychlého občerstvení, ale aby tam ležela hromada zkrvavených papírových kapesníků, s tím jsem se ještě nesetkal. Stalo se dnes v A56.

Ten Crossway je pravidelně nasazován na nějaké pořadí? Asi ne, co, to se u Lamera moc nenosí. Každopádně s tím různí dopravci jezdí i dlouhé vzdálenosti, co vím, tak Anexia do Jáchymova a viděl jsem ho jako zájezd ČSAD Kyjov u pražského Výstaviště. Tak schválně, jestli bude jezdit i z Kladna do Košic.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2725
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 23:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové dovolím si vás požádat pokud se u vás objeví nový Crossway/Arway jako v případě Lamera hoďte odkaz do diskuse o těchto vozech.Snažím se udržet seznam těchto vozů a bohužel není možné pročítat všechny diskuse díky
P.S. jinak u SdV model je v prodeji Karosa LC 936 v Kladenských zájezdových barvách (model samozřejmě)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 13:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diskuse se nějak nehýbe. Tak alespoň pár obrázků.

 
 
 
 
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 18:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad: Tak koukám, že 3S5 1958 má z jedné strany Renault a z druhé Dacia A také mě překvapil kloubák, jsem zatím o prázdninách kloubový autobus na MHD neviděl.
B952E = the best of KAROSA
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 20:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek:
Bohužel Vás zklamu, fotky jsou z konce června.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo to už bylo před léty že nejezdily kloubové vozy po dobu července, srpna. Několikrát jsem viděl vypravení kloubového vozu z duvodu záskoku za standartní vůz, napolsedy loni na lince 6, i když situace že jezdí vše co má kola je na Kladně standartem.

Jinak dnes jsem koukal a na lince Č.N.E. jela nějaká omšelá Karosa C734 s RZ: 2S0 4410. Neví někod o tom voze více? Třeba předchozího majitele nebo místo předchozího působení?
M1 - Maracaibo
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 20:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Tak třeba minulý rok (pokud mne paměť neklame) kloubové vozy na MHD (tedy na lince č.1) přes prázdniny normálně jezdily. O rok dříve se dokonce nasazovaly na odpoledním spoji linky 16. Letos ale nic.

2S0 4410 už používal před dvěma lety Exprescar na linkách z letiště. Tehdy zaskakoval za, na těchto spojích standardní, C934E. Od té doby jsem ji neviděl, docela jsem byl v šoku, že se ještě objevil v provozu.

Jinak CNE také nejezdí s C943, ale moc nevidim ani C954E. Spíše se vyskytují, jinak málo viděné, sedmistovky a C934 (KDA 38-39)
B952E = the best of KAROSA

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace