K-report
 

Archiv do 10.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Historická vozidla » Staré archivy » Archiv do 10.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 11:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice to patří spíše do rubriky "vozidla ve filmu" ale, vzhledem k aktuálnímu tématu týhle rubriky to dám sem. Včera jsem mimoděk koukal na Primě na film "Víkend bez rodičů" a v jednom záběru, kdy jede Menšík na zadním sedadle v nějakém voze se v pozadí mihne právě zde zmiňovaná Pojízdná pošta. Pravda ne zrovna v detajlu. Podotýkám že v film je v barvě, ale nahraný ho nemám.
Rambo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.167.173
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 02:38:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jenom nevěřícně zírám na to co se dá udělat z totálního šrotu ležícího v kopřivách. Až mne z toho bolí ruce -:-)
Velká úcta a zároveň poděkování těm co zachraňují takový unikát.
Řidič erťáku
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.214.103
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 00:25:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dámy a pánové, jsem z těch fotek NO-80 úúúúplně paf..........když vezmeme v úvahu, že se v lesích u Galanty na Slovensku našla hromada šrotu, připomínající erťáka a skončilo to takto....
Jako automechanik vím, že když se chce, jde udělat a opravit vše, má-li řemeslník potřebné vybavení a zázemí. Hlavně ale musí umět šáhnout na materiál. Rovněž nesnáším výraz "to nejde"!!! Avšak toto je v podstatě "na koleně vyrobený" nový kus nádherného vozidla a těm, co dokázali tento jediný a jedinečný skvost na světě zachránit a dát dohromady, přísluší absolutní dík. A všichni víme, že v ČSAP Nymburk je takových unikátů více.
Tak že, pane ing. Koutku předpokládám, že 26.5.2007 na srazu v Lešanech bude mimo již standardních modelů (RTO + vlek, LUX, RND, AERO) také k vidění RTO kabrio a úplně největší rarita - tento návěs.
Přeji mnoho štěstí. K
Sysel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 00:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco mi tak říká, že to v Lešanech letos k vidění nebude.
Já jsem chcuk mít Krokodýla ....................... a už ho mám;-)
catzita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.149.227
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 08:19:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad saxiradim. Kompletní článek o autobusových poštách navazujících na letadlové (Il-14, později do zdražení paliva Jak-40) jsem publikoval ve Filatelii v 80 letech, číslo najdu event pošlu xerox.
Fotky vnitřku autobusové pošty (byla rozdělena na třídírnu dopisů a výpravnu balíků) byly také někde ve Filatelii a možná, že by se daly dohledat ve starých poštovních časopisem (Pošta, Spoje nebojak se to jmenovalo) Nové smětlemodré schéma barvy postbusů nevím kdy bylo zavedeno ale já jsem ještě v 80 letech při jízdách na chalupu potkával silniční kurz Nová Paka-Jičín ve staré barvě (tmavě modrofialové, světle modrošedá) vedený v RTO!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 08:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sysel: Kdy bude? Letos urcite pojedu i pres tu dalku.
Nový web o prostějovských autobusech

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 19:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: catzita
Děkuji zas za další střípek objasnění o "POŠTĚ"...
Samozřejmě mě články ohledně tohoto či konkrétně těch kurzů moc zajímají - pomůžou tak určitě hodně k dotvoření věrného obrazu určitě zajímavého období...

Ještě dotaz pro VŠECHNY, nenašel by se někde odstín v "RALce" či "ČSNce" té poštovní modrofialové...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


Pro kalendářní rok 2007 vyšly u SAXI opět železniční kalendáře
Mojmir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 00:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klobouk dolů.Bude pošta,NO-80,Karosa HB.Jestli se tihle někde sejdou tak to bude paráda.
Sysel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 10:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Tomula "Jak bylo řešeno sezení v přední části návěsu? Myslím na té vyvýšešnině."

Kupodivu sedačkama
 
Já jsem chcuk mít Krokodýla ....................... a už ho mám;-)
Tomula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 14:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sysel: díky
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 22:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V domácím archivu jsem objevil (mimojiné) i tento diapozitiv. Dávám ho sem, protože vlastně jinam se nehodí a myslím že svojí kompozicí je celkem pěkný a tudíž mi přišlo škoda se o něj nepodělit. Fotil to pravděpodobně můj děda, já jsem to ofotil digitálem z plátna. Co konkrétně za modifikaci to je, kde to je, v kterém roce to je a komu ten bus patřil, nevím. Možná něco z toho lecdko z vás podle nějakých indicií bude schopen poznat.

 
Bára!
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 01:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Verusha:
tý brďo,to je bomba.
http://spvd.cz/skoda-bus/
no jo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 10:22:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Verusha:
Podle znaku na boku odhaduji na Pardubice, může být?
Dej to taky do komory o SPZ, myslím, že tamní análytici budou vrtět ohonem.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6002
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 12:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

https://www.k-report.net/clanek-M013fa.htm

NI je psáno u Ústeckého kraje.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 15:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znak je podbný DP města Děčína. A výše čísla i velikost by býti mohla být odpovídající typu vozu a provozovatele. HB 500 byla 29.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 16:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bohužel k té fotce vůbec nic nevím, takže vám nemohu pomoci jestli jo nebo ne. Do SPZ to dávat nebudu, stačí to tady voni si toho třeba všimnou, kdož bude chtít.
Bára!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 17:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podíval jsem se do chytrých knih a dle všeho by to tak mělo být. Jenom teda ehm, HB mělo číslo 24
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 17:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: jj, všimnou
Ty pískovce v pozadí by taky mohly ukazovat na Děčínsko a okolí.

(Příspěvek byl editován uživatelem aussiger.)
Dandyzat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 13:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prototyp S 706 RTO z Liazu .MSVB 1956
 
AdamGold
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.212.5
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 13:53:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kto je majiteľom návesu NO80?Pokiaľ viem, tak patril p. Matúškovi z Bratislavy.
Sysel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 14:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NO80: Ing. A.Koutek - ČSAP Nymburk
Já jsem chcuk mít Krokodýla ....................... a už ho mám;-)
catzita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.73.221
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 17:23:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad saxiradim
Tak jsem ty letadlové a autobusové pošty našel
Filatelie ročník 1986 str. 18 a 46. Zde jsou všechny autopošty které za jízdy kartovaly zásilky k letadlovým poštám a jejich vedení vč. Slovenska stav je z roku 1977. Bohužel to nemohu naskenovat ale v knihovní službě by to mělo být k sehnání, příp. lze půjčit ve Svazu českých filatelistů
catzita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.73.221
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 17:41:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pro všechny co to zajímá
Letadlové pošty byly 3: Praha - Brno - Bratislava a zpět, Praha- Přerov - Zvolen a zpět a Praha - Ostrava a zpět. Odlety z Ruzyně byly cca okolo půlnoci, kde letadlové pošty přebraly zásilky od autokurzů z prakticky celých Čech, ty je za jízdy vytřidily do jednotlivých míst mezipřistání. Odlety zpět byly cca okolo 3.00 ráno a vezly se zásilky stejným způsobem zpracované(balíky, dopisy, cenovky atd.) ze Slovenska a Moravy. Takto to fungovalo od roku 1956 (první dvě, Ostrava začala tuším 1960)až do cca roku 1980 kdy to ropná krize zarazila.
Posádka letdala byly 3 od ČSA, jeli 2 poštovní úředníci a cestou závěry pošty zpracovávali. Létaly Avia-14, později Jak-40 přes den používané na linky a večer přestavované na poštu.
A perlička nakonec - údajně si jedna "bojová posádka" zkusila s poštou v Avii-14 výkrut. Prý to letadlo i posádka zvládli ale pošťáci se mohli pos...t. hihi
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 20:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

catzita: Nebolo by možné tie fotky aspoň odfotiť?
No to s tým výkrut-om je fakt pecka poštári museli dostať infarkt
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Furčan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 21:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemate niekto fotku zozadu poštarskej Š-ky?
ICQ: 218-854-995
Skype:Furcan
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 21:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha Motol
 
 
 
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 21:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sa čudujem že to ešte ma tie hlinikové lišty keď to tam stoji tak opustene.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 22:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to náhodou ta samá Karosa, co ji měli technaři na Czech Teku?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace