K-report
 

Archive through 12.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Nákladní, užitková a speciální vozidla » Staré archivy » Archive through 12.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 13:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo: "projevit trochu citu pro realitu"

A ta realita je jaka?
Jako ze vozit kamiony by chteli skoro vsichni dodavatele/odberatele, ale ta "blba vlada" (vztazeno k temer kterekoliv vlade v Evrope) je nuti aspon neco vozit po zeleznici, ktera neni schopna garantovat dodani do cile ani na dny, natoz na hodiny?

Nebo snad - krome zelenych vykriku - vite jeste o nejake jine "realite"?
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 15:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vite jeste o nejake jine "realite"?

myslím tím například věčně ukřivděnecký postoj výše jmenovaných pánů a jejich až nehorázné požadavky vůči naší vládě. Naposledy mě pobavil požadavek, aby stát dotoval autoškoly pro řidiče nákladních automobilů. Čímž by samozřejmě kompenzoval výpadek hotových řidičů, které kontinuelně produkovala povinná vojna.

ktera neni schopna garantovat dodani do cile ani na dny, natoz na hodiny?

doufám, že si nemyslíte, že silniční doprava je nějak extrémně spolehlivá? Každý zaměstnanec skladu, logistického centra nebo příjmu supermarketu by se při takové představě upřímně pobavil. Mám s reálnou spolehlivostí silniční dopravy své několikaleté pracovní zkušenosti.
Představa "nepostradatelné" silniční dopravy, dodávající "just in time" je také částečně dílem propagandy ČESMADu.

A jestllipak víte, že spedice ČESMAD je poměrně významným zákazníkem Českých drah? To je také část "jiné" reality.

A aby bylo jasno - rozhodně nejsem "zeleným" odpůrcem silniční dopravy. Dokonce bych řekl, že jsem jejím příznivcem - ale ČESMAD a jeho mediální projevy u mě vždy vzbudí spíše pobavený úsměv.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 16:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

požadavek, aby stát dotoval autoškoly pro řidiče nákladních automobilů

Ale to neni nehorazny pozadavek vuci ceske vlade. Tedy - nehorazne je dotovat autoskoly (jak by probihal vyber tech "spravnych" = dotovanych?), ale "ucebni obor ridic dalkove dopravy" v mnoha zemich existuje. Neni jen o nauceni se ridit nakladak (jako autoskola), ale o rizeni nakladaku v extremnich podminkach (teren), o dopravnim papirovani atd. BTW - zeleznicni uciliste uz byla zrusena, resp. na ne neprispivame z dani?

silniční doprava je nějak extrémně spolehlivá?

Nevim, nastesti mne konkretni logisticke ukoly uz leta netrapi. Ale kdyz jsem je mel v pracovni naplni (pred 10 lety), probihala preprava z MB do PM tak, ze kamion rano prijel, po poledni byl u zakaznika (bez potreby prescasove prace jeho skladniku) a odpoledne se vratil do garaze. Vagon se nalozil v den 1 dopoledne, draha si ho vyzvedla v den 1 odpoledne a vagon dorazil do Plzne ... v den 2 odpoledne (= prescasy skladniku) nebo v noci dne 2/3 nebo nekdy v den 3. Pokud dorazil v den 3, obvykle dojel i vagon odeslany dalsi den, takze pro odberatelovy skladniky docela dobry zmatek (pri hodnote zbozi situace mirne kriticka).

silniční dopravy, dodávající "just in time" je také částečně dílem propagandy ČESMADu

Ja ale neuvazuji v dimenzich CD/CESMAD, ale evropske zeleznice/evropske silnice.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 17:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja ale neuvazuji v dimenzich CD/CESMAD, ale evropske zeleznice/evropske silnice.

probihala preprava z MB do PM

trochu protimluv, ne? Pokud tedy chápu dobře MB jako Mladou Boleslav a PM jako Plzeň.

Ale jinak - já mluvím o ČESMADu a jeho komické kampani "jedeme v tom spolu". Spíš než takovéto trapárničky by se pánové Š a F měli zajímat, jak lépe zhodnotit svůj pětinový podíl ve skomírající "firmě" Bohemiakombi (ve které mimo jiné stejný podíl vlastní i České dráhy).
Já totiž s ČESMADem v ničem nejedu.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 17:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo, mne taky doslo, ze to vyzniva trochu jako protimluv.
Takze upresneni - kdyz mne problematika konkretnich preprav zivila (coz bylo z MB nekam, vcetne te Plzne), tak jsem mel uvedene zkusenosti.
V soucasne dobe mne zivi ten celoevropsky pohled a jeho realita je:
- politici a priznivci zeleznice: musime zlepsit, zajistit, podporovat ...
- zastupci IRU: jsme si vedomi nedostatku, ale zakaznici se obraceji na nas, ne na zeleznici
- no a pohled na silnice a koleje, ten je zasadne odlisny.

Jen tak mimochodem, vzhledem k tomu, ze pamatuji doby, kdy se v CSSR vozilo 60 ci 70 % tun po kolejich a kazda volna kolej na trochu hlavnejsi trati byla obsazena nakladem ... jak by to vypadalo pri presunu vetsiho podilu nakladni dopravy na koleje dneska?
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 23:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár drobečků od nás z kamenolomu:

Belaz (nosnost cca 30 tun):



Belaz (nosnost cca 40 tun):



Zná někdo výrobce tohoto vozítka? "Pracovně" označováno jako "pavouk". :



Beze slov:



A ještě Unex E-302:



(Příspěvek editován uživatelem Stanley březen 13, 2006)
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!
Sysel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 07:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"pavouk" - je jednoosý tahač Tatra 200 v soupravě s demprem D 10.1 výrobce Stavostroj Nové Město nad Metují.

U Vás v lomu byl v létě krom toho odstavenýho i jeden provozní ne?
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 08:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl tam ještě minulou neděli. Stál vedle toho menšího Belazu, ale teď o víkendu už byl pryč. Možná je jen schovaný na dílně.
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!
751040
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 23:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, neměl by někdo náhodou fotky Liazů z Dakaru 1986, 1988 a 1989? Docela by mě zajímalo, jak vypadaly ty Liazky, co byly pronajaty různým závodním týmům.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj - Jen tak mimochodem, vzhledem k tomu, ze pamatuji doby, kdy se v CSSR vozilo 60 ci 70 % tun po kolejich a kazda volna kolej na trochu hlavnejsi trati byla obsazena nakladem ... jak by to vypadalo pri presunu vetsiho podilu nakladni dopravy na koleje dneska?

to samozřejmě vůbec netuším, ale myslím si, že to je čistě teoretická představa. Časy s nákladním vlaky, v čele se sergeji postávajícími v každé stanici a výhybně už jsou nenávratně pryč.

Ale v aktuální Logistice mě zase zaujalo toto:

"problémy budou mít ale hlavně cestovní kanceláře, protože povinný týdenní odpočinek i pro řidiče autobusů pravděpodobně omezí a zdraží nabídku oblíbenných desetidenních výletů".

To pronesl můj "oblíbený" Martin Felix z Česmadu jako reakci na EU prosazované omezení pracovní doby řidičů. Docela by mě zajímalo, jestli by to řekl do očí příbuzným cestujících od Nažidel...
neregistrovaný martinel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.19.41
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 19:39:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden odkaz na minivozy (nejlepší je fotka až dole):
http://www.belorusko.cz/view.php?cisloclanku=2006031202
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 19:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netušil jsem, že má BELAZ takový sortiment.
Ten důl, to je teda něco! Tam bych pracovat nechtěl. A už vůbec ne jako řidič.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 20:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo: problémy budou mít ale hlavně cestovní kanceláře

Pokud to pronesl jako kritiku nové legislativy, tak je to od něj ošklivé - navíc v rozporu se stanoviskem šéfů IRU. Pokud to ovšem řekl jako konstatování, tak má pravdu. Mám kamaráda, který jednou za rok "zlikviduje" jednu cestovku - ne, že by byl notorický bankrotář, ale jednou za rok vyjede na poznávací dovolenou do země plné památek na solidní úrovni služeb. Takže letadlem do blízkosti památek, tam týden okruh autobusem. Už dvakrát si pochvaloval, jak "to bylo pěkné, akorát že na další rok musí hledat jinou cestovku, neboť ta dosavadní 2 týdny po jeho cestě zkrachovala ..."
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 22:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud to pronesl jako kritiku nové legislativy, tak je to od něj ošklivé

ano, z kontextu článku to tak jednoznačně vyznělo.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5562
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 09:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neregistrovaný martinel - úžasný!
Kdysi se tu někde objevil odkaz na stránky s fotkama podobných vozidel někde v Jižní Africe, která ale při jízdě z lomu k vykládce dokonce používala elektrický pohon systémem pantograf - trolej. Nenajdete to někdo?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4340
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 11:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.spvd.cz/?p=technika/trolejbusy/nakladni.html&m=menu_technika.html
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5565
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 11:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík! I když říkat tomu "trolejbus" je myslím poněkud přehnané...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
neregistrovaný martinel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.55.61
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 16:58:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ještě další dávka vozů z východu, teď ovšem poněkud nevábná. Ovšem dokládá například to, že vedle švédské trojky existuje i ruská dvojka(cisteren)!!http://hovnocucy.predseda.com/obsah26.php
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 1-2004


Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 23:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jeden "drobek" - Berliet T100. Vyrobeny 4 kusy, jeden i s trambusovou kabinou. Dochoval se jen ten na obrázku.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 10:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kenworth W900 PMA 98-18 (Praha, nám. Republiky 2.12.2002)
Freightliner COE 2E0 8430 (Bohdaneč 15.4.2005)
Kenworth W900 Freightliner
International 1M0 6604 (Praha, betonárna Zapa, Kačerov 20.10.2002)
International

(Příspěvek editován uživatelem Gromit březen 19, 2006)
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3244
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 15:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máte někdo přehled o tom, jestli ještě nějaká odtahovka používá tuhle "věc," kterou jsem fotil dneska v Mostkovicích?



ssss
ICQ: 321725091
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 18:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když se to asi nezdá, tak Barkase 6x2 potkávám celkem často. Většinou ale v protisměru na dálnici, takže foto chybí. Jeden stojí v Kralupech v autobazaru, ale to jsem pro změnu línej vystoupit, protože nic jinýho k focení není.
Čus bus Karlos
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy po půlce února sem Martin J. dával fotky takové prapodivné vejtry s bednou na přepravu lidí. Tak tukněte sem, odrolujte dolů (ignorujte veškeré krepé zvuky, který tenhle hroznej web vydává) a mrkejte na drát...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 22. března 2006 - 12:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: To sis toho vsiml az ted? No, ja vim ze urcite driv ale nebyl cas . V PV a okoli jsou asi 4 Barkasy, vsechny az na tohoto v dodavkovem provedeni. No, to urcite vis, ja jen pro informaci ostatnim

Karlos: To jede vic jak 50?
Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 22. března 2006 - 14:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máte někdo přehled o tom, jestli ještě nějaká odtahovka používá tuhle "věc,"
Jo servis Subaru v Křimicích (PM) to má a aktibně využívá.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3251
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 22. března 2006 - 15:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Předpokládám, že když to jede s majákama odtahovat, tak to jet 80 (nikoli 50) nemusí. Neumím si představit sečení trávy v příkopech v téhle rychlosti...
JInak jsem si jej všiml samozřejmě dřív, ale až teď jsem jel kolem s foťákem. Mimochodem, včera odpoledne mi kolem baráku projel modrý barkasí valníček, ten jsem u nás ve městě ještě neviděl
ICQ: 321725091
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 18:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze jsem dlouhá léta potkával Barkas valník s jakýmsi "zmodernizovaným" předkem (hranatá světla a la wartburg, nad nima velké blinkry snad z Avií A15/30 a tak vůbec) jako "nákladní taxi", opatřené normálním registračním číslem taxíku... nevím, jestli ještě existuje, ale překvapil mě v provozu ještě někdy počátkem tohoto století
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20677
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 08:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad sem se to hodí...


Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3260
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 09:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Něco podobného jezdí po Olomoucku jako obytný vůz
ICQ: 321725091
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3261
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 09:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen mimochodem, pro SPZ-kové úchyly. Ten Barkas je třetí prostějovská SPZ od konce (PVI 44-66), pak už jsou jen 44-68 a 44-69. A šmytec
ICQ: 321725091
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3140
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 09:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze jsem dlouhá léta potkával Barkas valník s jakýmsi "zmodernizovaným" předkem

Podobně vypadal modernizovaný Barkas (plastová maska apod.), který se takto vyráběl až do roku 1991, kdy byla výroba, stejně jako ostatní automobilový průmysl v NDR, zaříznuta. Možná to byl nějaký individuální dovoz, příp. "modernizace" na doklady původního vozidla.
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Čmelda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.24.88.82
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 09:39:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Barkas taxi existuje, začátkem února jsem ho potkal v Libni a řekl bych, že i s originál řidičem:-) Původní SPZ bývala ABY něco, někde to mám na negativu.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 20:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tohle se v současnosti vyskytuje na Mostecku:
http://www.geosan-group.cz/index.php?linktype=6&link=17
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Misak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.254.15
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 13:04:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Flexo:
Mas trosku zmatene pojmy. Cesmad Bohemia je jiny subjekt nez ten Cesmad co ma spedici (jmenoval se Cesmad Camionservis a ted DKV Cesmad)... tedy Cesmad o kterem se bavis, tak ten nemuze byt zakaznikem Ceskych drah, protoze zadnou dopravu neprovozuje.
Jinak receno je fajn rychle vypoustet bublinky a kritizovat pred temi kdo nevi o cem je rec, ale kdyz clovek vidi do souvislosti, muze byt pobaven z tebe vic nez z Cesmadu.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 13:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co to má společnýho s výroky a politikou Česmadu? Jestlis to nepochopil, tak zmínka o železniční spedici byla míněna jako chvála.

A mmch. - kde píšu, že je to stejný subjekt? I když samozřejmě minimálně historii společnou mají, že. Stačí nahlédnout do obchodního rejstříku (pro ty méně chápavé).

Takže klídek.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 07:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po PV vcera krouzil zluty dodavkovy Barkas PRH 98-18. Mel i poklice
Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 21:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se tu mluvilo o těch Barkasech:
Tohle stálo minulý týden v Dejvicích v Bechyňově ulici

SPZ vypadá na původní
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 09:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten ČESMAD je prostě boží!
Zavinění 5% nehod řidiči profesionály jim připady nízké a průměrné stáří kamionů 9 let patří k nejnižším v celé Evropě. Já prostě
Jinak ale ten článek dokládá typickou schizofrenii přístupu veřejnosti k silniční nákladní dopravě - levné supermarkety ano, kamiony na silnici (kde překážejí jízdě ) ne.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 09:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k těm 5% nehod - číslo samo o sobě možná tak vysoké není, ale je nutné si uvědomit, jaké mívají nehody trucků následky. Různé převrácené návěsy na štorc dálnic a podobně...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 10:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, když se započítá každá nehoda, při které si jeden osobák otře nárazník o blatník druhého (takové vidím denně), tak to asi víc než 5 % vážně nebude. Zato ty následky každého usnutí řidiče kamionu...

A s tou schizofrenií veřejnosti je to myslím celkem typické - každý chce jezdit autem, takže velká většina lidí podporuje výstavbu dálnic, obchvatů a parkovišť, ale běda, pokud se mu má něco takového stavět u bytu nebo chaty...
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 11:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono tam je víc kouzelných výroků:

"tuzemský vozový park dnes patří k nejmodernějším v Evropě – průměrné stáří kamionů je necelých devět let, zatímco u osobních vozidel je to až 14 let. Většina nejtěžších tahačů splňuje nejpřísnější ekologické limity EURO 2 či 3 a jsou tak mnohem menší zátěží pro životní prostředí než statisíce starých škodovek bez katalyzátorů"

Průměrné stáří kamionů je devět let (což je dost - jaká je vlastně životnost kamionu? Doba účetních odpisů je pět let.), ale přitom většina tahačů splňuje normy Euro 2 a 3. Opravdu zajímavé.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 12:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě by tam mohli třeba napsat, že ty tisíce kamionů splňujících ty normy jsou mnohem měnší zátěží než čoudící zamráči, kocouři a šukafony Českých drah s průměrným stářím třicet let...

A ty statisíce starých škodovek asi fakt nebudou žádnej zázrak, ještě že jich většina čoudí z výfuku jen na dušičky a o pár letních víkendech, po zbytek doby zatěžujou životní prostředí jen odkapáváním provozních kapalin do ulic a parkovišť...
Drstreet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 21:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Carlosy Prosím napiš na mail potřebuju si tě na něco zeptat.c.wat@seznam.czDíky moc.
Drstreet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 21:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

c.wat@seznam.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5718
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 15:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem si trochu nedobrovolně postál u spojky D5 - karlovarská. Docela mě přeqapilo, kolik u nás jezdí třínapravových tahačů (hlavně značky Tatra... )

5

5

5

5

5

Tenhle červenej Actross je nejzajímavější - má rozvor skoro jako sólovka...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 15:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Bohužel někteří používají tříosé tahače tak blbě, jak je vidět na posledním snímku - tedy s návěsem určeným pro dvouosý a tedy s malým zatížením točny. Ten Lindeho kapalný dusík (či co to je) je zajímavý, vypadá na 48 t celkové hmotnosti, což se moc nevidí. Podobně jezdí Popilka s naftou. Ale mít poháněných jenom 11,5 t z 48, to musí být v zimě radost.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 15:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkný. Tady taky jeden třínápravový tahač Tatra:
Tatra
A jeho dvounápravový kolega Schopf:
Schopf
Obě foto na Ruzyni 8.12.2005
www.fotodoprava.com
Br01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 11:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak začnou platit pokuty za přetěžování náprav od 1.7 tak tych třínápravových tahačů uvidíme ještě víc.Ten actros má dlouhý rozvor pro montáž jeřábu(ruky)Na bystřicku jezdí takový lesák.

(Příspěvek editován uživatelem BR-01 duben 09, 2006)
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 12:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit:

Jaký přenos výkonu má ta třínapravová Tatra? Hydrostatika? Díky.
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 12:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Téma říčních tahačů by asi bylo nadbytečné. Nevěděl by někdo o nějakých stránkách věnovaných francouzským kanálům pro čluny péniche. Před mnoha lety jsem četl v ABC o nich článek, v němž se zmiňovaly elektrické tahače v podobě jakéhosi vodního trolejbusu pro přetah člunů (tunely???). Díky
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 12:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Br01: No jo, jenže v případě toho Actrose je úplně jedno, že je třínápravový, protože ten návěs toho neumí svou konstrukcí využít - zatížení sedla tam bude standardních 10 až 11 tun.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 15:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viajero: Kubec a Podzimek vydali před lety dvě knihy o plavbě a plavebních kanálech. Tam něco je. Na webu jsem toho o francouzských kanálech moc nenašel, jsou po různu střípky informací, ale netvoří to takový informačně ucelený systém jako třeba kanály německé. Tuším, že ve vrcholovém tunelu kanálu Marna - Rýn se místo koní používaly elektrické lokomotivky, ale na Burgundském kanálu měli řetězové elektroníky (vzor parníky), viz http://www.burgundy-canal.com/v/tunnel1.html protože tunel neměl potahovou stezku. Když na něco dalšího někdy narazím, tak to sem hodím.

Aussiger: Ono to bude tím, že obvyklé evropské maximum je 40 tun a tam se ustálila koncepce dvounápravového tahače a návěsu s trojnápravou (24 tun zatížení). Českého maxima 48 t využívají hojně jen přívěsové soupravy stavebních sklápěčů (4+2, resp. 3+3 nápravy), které do ciziny nejezdí. Z návěsů občas nějaká cisterna, sem tam souprava na dřevo. Ještě jsem snad neviděl sklápěč nebo cement na 48 tun. V Rakousku jsou k vidění třínápravové tahače s dvounápravovými návěsy s jednoduchou montáží (sklápěče pro stavebnictví), ale taky jich není moc. U klasického valníku (kde jde hlavně o objem) to ani udělat nejde, protože je limitovaná délka návěsu před sedlem a posunutím náprav návěsu dozadu by se zvětšil závlek při průjezdu oblouků (což je taky limitovaný parametr).

(Příspěvek editován uživatelem m_v duben 09, 2006)
Br01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 18:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger-ano bude to tak,ale on asi jezdí v terenu a kdyby měl jen jednu hnanou tak se nerozjede.
Viajero-není tam ještě klasickej tatrováckej vzducháč s allisonem?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 18:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viajero: já přesně nevím, znám tam ale pár lidí, tak se na to zeptám.
www.fotodoprava.com
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: No jo, to jsou ta česká specifika, na která asi moc výrobců návěsů nereaguje. Ale třeba Schwarzmüller nějakou takovou sklopku pro třínápravový tahač nabízí. Jak jsou na tom ostatní výrobci nevím. V těch rozměrech je nutné se vejít do předepsaných hodnot - vzdálenost předního a zadního čela návěsu k čepu a "rozvor" návěsu.

Br01: No to pak ano, ale původně se to tady rozebíralo jenom z hlediska zatížení.
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 19:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nevíte někdo o nějaké zajímavé, pěkné, zachováníhodné autocisterně? Do sbírky krásně renovovaných náklaďáků - veteránů se hledá další přírůstek, tentokrát by to (po sklápěčce, valníku, tahači, jeřábu a skříni) měla být cisterna, nebo hasičský vůz. Napadají mě typy Škoda 706 (Babča), 706 RTO, Tatry 111, 138, 148, Mercedes Unimog, Pragy S5 a V3S.

Díky
P.

(Příspěvek editován uživatelem Petr Barchánek duben 11, 2006)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 09:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevíte někdo o nějaké zajímavé, pěkné, zachováníhodné autocisterně? ... Tatry 111, 138, 148

Co takhle armáda?
Kdo a jak vlastně rozprodává armádní "přebytky" tohoto charakteru?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3194
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 09:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz třeba zde - možnost širokého výberu:
http://www.armyvyprodej.cz/detail.php?src=kot6

Jsou zde k dispozici i cisterny, traktory, rušičky i (archaický) tahač raket ZIL 157... Celkem mě ale přeqapuje, že se armáda zbavuje i relativně nových speciálů T-815 6x6 a 8x8 z konce osmdeátek...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 10:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden velky vyprodej je z Pradubic kdyz se jede do Chrudimy tak mezi Jesencanky a Mikulovicemi. dokonce tam maji i clunu expolicie.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 12:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takovyto Barkas stal vcera kousek od naseho v Drzovicich, 2Z0 9504:

Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace