K-report
 

Archive through 25.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Elektrizace tratí » Staré archivy » Archive through 25.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20502
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 21:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych s tím třeba i počkal na 814+914, pak bych ale už neváhal. Samozřejmě by to chtělo jezdit až do Třebový. Pokud by se ale vybíralo mezi přestupem od Zábřeha a Lanškrounu, tak bych přímo vedl ten Lanškroun.
Zrovna jsem teď zase přejel do Přerova a vracel se Os 3702, lidu v MuNu vystupovalo docela hafo, bohužel nevím, kde do něj ty davy nastoupily :-( (Brodek - Třebovice jsem prospal...).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 21:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: Teď si asi podřežu vlastní větev, ale tolik lidí co říkáte, nastupuje nejvíce v Rudolticích a pak hojně i v Třebovicích.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20506
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 22:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže jim je vcelku jedno, zda jejich vlak pojede z Lanškrouna nebo od Olomouce.
Zkusím to tam někdy spočítat, tím Os 3702 asi teď budu jezdit častěji...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 14:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano jim to jedno bude, ale nebude to jedno lidem, co jedou Od Přerova, Olomouce a Zábřeha
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20531
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 15:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždycky je třeba si vybrat, kdo bude tím přestupem obtěžován. A myslím, že by bylo lepší, kdyby menšina.
Ideální by samozřejmě bylo jezdit i od Zábřeha durch až do MuNu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 18:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už bych ale spíš preferoval přímé vlaky Šumperk - Zábřeh - Čechy, protože tato většina je ještě mnohem větší než většina Lanškroun - Č.T. :-)
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 23:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase kdo jede od Přerova, Olomouce. Zábřehu do MuN, má dostatek rychlíků, a pochybuji, že jede tak dlouhou trasu courákem. Ale z Lanškrouna jiná možnost není. A ze Šumperka dále za MuN také někdo Os asi jen tak nepojede. To raději v Zábřehu přestoupí na rychlík. Rozhodně v Rudolticích v Os vlaku směr MuN je více cestujících z Lanškrouna než Šumperku. Navíc ze Śumperku směr MuN by i po elektrizaci asi zůstala úvrať a spojku není kde vybudovat - stejně by asi neměla moc velký význam. Ze Šumperku po elektrifikaci bude mnohem věrší zájem o přímé Os vlaky směr Mohelnice, Červenka (pro Litovel) a Olomouc, příp. i Přerov než směr MuN, kde moc lidí nejezdí.
Štastnou cestu!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 00:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera na ostravském hlavním nádraží u frýdlantského nástupiště stálo několik pracovních vozů a lokomotiva Elektrizace železnic.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. bych netvrdil, že dvouhodinové intervaly se dají nazývat jako dostatečné.
2. Já neříkal přímo co Č.T, ale do Čech a to už jsou třeba i Rudlotice, Třebovice nebo Krasíkov.
3.Jak to, že z Lanškrouna jiná možnost není?? A co přestup na rychlíky v Č.T ?? Navíc když se podíváte do letošního GVD tak zjistíte, že třeba ten, kdo chce jet z Přerova do Rudoltic, musí jet Os v celém úseku Přerov-Rudoltice, protože přestup z R na Os v Zábřeze již není možný !!! A ani v Olomouci to není jiné.Takže drncat se v osobáku přes 90km je podle mě mnohem horší, než dojet z Lanškrouna do Č.T.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 14:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad přestup v Rudolticích na ČT:
Jasný že je to blbost, jen si nejsu jistý, jestli by to ČD nerealizovaly...Přímé osobní vlaky Šumperk - Čechy jsou zbytečné, většina lidí jede courákama na Olomouc a ti co jedou na Třebovou využívají rychlíky. I když, v současném grafikonu má vždy osobní vlak Záb-ČT náskok před rychlíkem tamtéž asi 5 - 10 minut a IDOS vám ho automaticky vyplivne spíš jak ten rychlík. Ten může mít navíc sekeru. Nevím, jestli se takhle snaží nalákat ČD lidi do osobáků...To souvisí s nádtražákovým bodem 3. Kdyby jel rychlík dřív jak osobní, pojede v osobáku třetina lidí.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 23:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jan Širc:dnes už vyráběli patky,už stihli něco okolo deseti.Byla tam na vlaku nějaká 702,a na betonárce 720 508.
Kam DKV Ostrava šlápne,tam "100 roků tráva neroste"!!!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20652
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 08:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si dal dneska tu práci a nástup do Os 3702 sledoval; mezi Zábřehem a Třebovicemi (oboje mimo) to bylo sotva na 814, spíš ještě na něco menšího... Na jiné trati by kvůli tomu možná jezdila 810 se samoobsluhou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Michalis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.5.254
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 20:44:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak pokračuje elektrizace Ostrava hl.n.-Kunčice?
Brut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 15:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrizace OVA HBf. - OVA Kunčice pokračuje tak, že je zabetonováno prvních pár patek na frýdlantském nástupišti OVA HBf. a jsou i vykopané díry směr podjezd Mariánskohorská ulice. Prý v následujících týdnech by se mělo začít s obnovou traťových kolejí směr OVA - Střed.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 22:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska byly vytrhány koleje z nádraží Ova,střed směr Hranečník (vlečka OKD). Otázka je, jestli to souvisí s elektrifikací nebo s rozvojem lokality Karolina.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
S-200
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.26.10
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 07:45:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesouvisí to ani s elektrizací (natož elektrifikací) ani s rozvojem lokality Karolina, ale s rekonstrukcí tratě Ostrava hl. n. - Ostrava-Kunčice
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 12:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad S-200: Ale trať Ostrava,hl.n. - Ostrava, Kunčice se rekonstruuje a zároveň elektrifikuje.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 12:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když už tak elektrizuje
ICQ: 155-617-186
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 13:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jakub: Proč? To je nějaká nová norma jazyka na to? Dřív se všude objevovalo o železnici pouze slovo elektrifikovaný, nyní převládá elektrizovaný. Tak by mě to zajímalo.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 16:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrizuje se leda tak ebonitová tyč liščím ocasem. Železnice se elektrifikuje.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 16:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne že bych si vyloženě přál drátizaci 240,ale vadit mi to nebude...Jen bych se chtěl zeptat jak to s tím vypadá.Ať už pude pod dráty nebo ne je potřeba hlavně opravit trať a zvýšit pokud možno pořádně traťovou rychlost
S-200
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.26.10
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 11:12:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebudu se tady rozepisovat o tom, proč používat pojem "elektrizace" a nikoli "elektrifikace", neboť to už bylo leckde mockrát popsáno (a ne nadarmo se jedna česká firma jmenuje Elektrizace železnic Praha a není mi známo, že by se zabývala elektrizací ebonitové tyče).
Ad Jan Širc: "Ale trať Ostrava,hl.n. - Ostrava, Kunčice se rekonstruuje a zároveň elektrifikuje."
Ano, ovšem to, že se to dělá současně ještě neznamená, že to souvisí. Je třeba si uvědomit (i když se to některým lidem možná nebude líbit), že lze trať elektrizovat bez její rekonstrukce a trať rekonstruovat bez její elektrizace.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 13:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba zaměstnanci běhají po trati s liščím ohonem

Ale já spíš budu věřit odborníkovi na železniční dopravu (Prof.Ing. Jan Daněk Csc.), který říká, že je správně elektrifikace, než nějakému neregistrovanému S-200, který z mě neznámých důvodů tvrdí opak.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 13:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem zapomněl reagovat na tu druhou část. Samozřejmě, že by ty dráty šly natáhnout, i kdyby tam ty koleje zůstaly. Obojí se ale dělá naráz, takže to považuju za jednu stavbu.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 14:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

off:
...Třeba zaměstnanci běhají po trati s liščím ohonem...
Dnešní lidovky referují o ca. 200 drážních zaměstnancích, kteří neběhají po trati, naopak byli dočasně opatřením ministra dopravy od dráhy staženi na budování protipovodňových bariér. (V Maďarsku vrcholí volební kampaň).
S-200
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.177.100.55
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 21:00:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: Já Vám svoje názory nevnucuji.
Navíc jsem "neregistrovaný", to je jako bych nebyl, že?
Ovšem Prof. Daněk tady taky není registrovaný... :-)
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 21:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já je taky nikomu nevnucuji. Jenomže, když tady napíšu slovo elektrifikace, tak se na mě sesype půlka diskutujících, jak jsem si to jenom mohl dovolit.

Ne, že byste nebyl, ale informacím od registrovaných lidí důvěřuju víc, než od neregistrovaných. Ten kdo se registruje tak tím vyjadřuje nějakou zodpovědnost za správnost svých příspěvků.
Prof. Daněk zcela jistě registrovaný není, ale málo kdo u nás ví o železnici víc než on.

(Příspěvek editován uživatelem Jan Širc duben 05, 2006)

(Příspěvek editován uživatelem Jan Širc duben 05, 2006)
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Mira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 00:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, mě to připadá, jako by se tady němělo o čem diskutovat. Každý se tady zbytečně chytá za slovo. Přitom všichni víme o čem je řeč. Ať si to říká jak kdo chce...Jinak hlavně starší potvrdí, že obecný úzuz pojmenováni trati s elektrickým provozem jasně hovořil o "elektrifikované" trati. Trochu mě to tady připomíná starosti jedné názvoslovné komise v jednom valašském městě, kde se nemohli dlouho dohodnout jestli by se ulice měly jmenovat - "Ševčovská" nebo "Ševcovská" případně "Hasičská" nebo "Požárnická".

Jeden dotaz pro znalce Vojtanovského nádraží.Díval jsem se na mapy.cz a příjde mi, že jeden sloup elektrického vedení je už na německém území. Je tomu skutečně tak?
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 06:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké jsou plány elektrifikace (elektrizace) tratě Ostrava hl.n. - O. Kunčice. Začne se již konečně něco dělat nebo stavba dvou století ani ne 10 km úseku kandiduje na Guinessovu knihi rekordůů? Už se to ?dělá" nejméně 40 let. Budou nějaké výluky a kdy to má být hotovo? A ta slibovaná zastávka Stodolní? Díky za případné info.
Štastnou cestu!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 12:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V těchto dnech probíhá (až do 1.7.) oprava silničního mostu přes řeku Ostravici a žel. trať v Paskově. Během opravy se bude most také zvedat (bude výluka na trati 323). Zvedá se zřejmě proto, aby se pod něj vešly dráty po elekrifikaci 323.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 14:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. elektrifikace vs. elektrizace:
Jen ať se hádaj, vždyť proč jinak by se vyplatilo na Káčko chodit?
Liberté! Égalité! Sexualité!
Komár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.207.62
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 15:45:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo by chtěl dráty na Buštěhradce, na Vláře, do Železné Rudy a do Liberce, měl by volit Petra Cibulku
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 16:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cibulku volím pod maso, ale jinam raději ne.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Tex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 15:17:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte jestli už je trať z Chebu do Ústí elektrifikovaná? Chyběl už jen kousek. Jak to vypadá.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 17:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Míra: je tomu skutečně tak. Je to dnes již jediné místo, kde lze vidět v SRN loko trakční soustavy 25 kV 50 Hz při jízdě pod tímto napětím.

ad Tex: a dále schází Vojkovice - Kadaň. Zapnuto prý bude v listopadu.

Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1982
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 18:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemělo to být už někdy dřív?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 19:21:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a dále schází Vojkovice - Kadaň. Zapnuto prý bude v listopadu.

Zapnuto bude snad 10.5.06,pravidelný provoz od 28.5.06(2.změna GVD).
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 22:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ:
Kdesi na západě SRN byly nějaké tratě elektrifikovány 25kV 50 Hz, ne?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 22:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty tratě byly dvě.
Jedna na západě: Höllentalbahn v letech 1938 - 1960 byla elektrifikována soustavou 20 kV, 50 Hz. Vyznačovala se dlouhými sklony 55 promile, do roku 1933 byla zubatá.
A jedna byla na východě: Rübelandbahn - elektrifikována 1965 systémem 25 kV, 50 Hz. Vyznačovala se sklony až 60 promile, od roku 1931 byla provozována adhesně, ozubnice byla vytrhána. Pokud je mi známo, dnes již není elektricky provozována.
Skoro to vypadá, jako by ti východní Němci museli něco opsat od západních.

PS: A třetí trať průmyslového kmitočtu v Německu je ten Vojtanov
ptrrrr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.167.110
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 09:41:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rübelandbahn byla elektrifikována systémem 50 Hz ze stejných důvodů jako u nás Plzeň-Horažďovice. Šlo prakticky o zkušební trať pro zkoušky lokomotiv pro předpokládané velké dodávky do SSSR. Škoda uspěla, LEW ne. Snad i proto se u nás systém 50 Hz dále rozšiřoval zatímco v NDR ne.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5711
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 11:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ - Höllentalbahn v letech 1938 - 1960 byla elektrifikována soustavou 20 kV, 50 Hz.

Höllentalbahn Freiburg (Breisgau) - Neustadt (Schwarzw) s odbočkou Titisee - Seebrugg byla elektrifikována o trochu dřív, už v roce 1936. Na trať bylo dodáno pět různých zkušebních lokomotiv řady E 244, vycházejících z řady E 44 (ta dvojka na začátku označení znamenala střídavý systém o jiné frekvenci než 16 2/3 Hz). Podrobnosti o trati viz třeba zde.

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.142.185
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 14:56:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi těmito dvěma tratěmi - Hoellentalbahn a Ruebelandbahn je ovšem dnes podstatný rozdíl. Hoellentalbahn byla v tom roce 1960 přepnuta na 15kV a 16,7 Hz a v této soustavě je provozována dodnes. Naproti tomu Ruebelandbahn je dnes provozována v motorové trakci. Je to zvláštní, v dnešní době je takováto deelektrizace v Evropě dost ojedinělá.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5716
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 15:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to zvláštní, v dnešní době je takováto deelektrizace v Evropě dost ojedinělá.

k deelektrizaci snad ale nedošlo - pouze se tam nejezdí elektricky... I když napětí v troleji asi vypli. Došlo k tomu tak, že většinu dopravy vápnece do železáren v Salzgitteru (aspoň doufám) převzal dopravce OHE, pro kterého je jednodušší vozit vlak v celé trase jednou lokomotivou. Z toho důvodu zde nasadil své "modré tygry". Pro DB pak přestalo být zajímavé zde deponovat dvousystémové stroje řady 185.
Skomírající osobní doprava přešla do motorové trakce už dávno (dnes je již zřejmě zastavena).

Fotky například zde http://www.ruebelandbahn.de/.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.1.238
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 12:41:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: Apollo 17
Zapnuto bude snad 10.5.06,pravidelný provoz od 28.5.06(2.změna GVD).
Konečně! Trvá jim ten kousek nějak dlouho.

To :Qěcy
16 2/3 Hz pokud vím tak naopak u nás tímto systémem byla z Polska elektrifikována trať do Hrrachova. Ještě jsou tam vydět pozůstatky po sloupech. Nevíte zda byla i našem uzemí i jiná trať 16 a 2/3 Hz resp. 16,7 Hz ?

Jink se podívejte sem - vytvoři jsem ve spolupráci s dalšími lidmi článek na Wikipedii

http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelezni%C4%8Dn%C3%AD_nap%C3%A1jec%C3%AD_soustava

http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADcesyst%C3%A9mov%C3%A1_lokomotiva
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.142.185
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:27:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tex: Ta trať byla elektrifikována až do Kořenova, ještě dnes jsou vidět patky stožárů na mostě přes Jizeru. Na polském území vede po trati v zimě asi v délce 10 km upravovaná trasa pro běžky. Je to docela zvláštní, jet na běžkách pod stožáry trakčního vedení. Sněhu je tam tolik, že kdyby tam byla ještě trolej, šlo by se jí dotknout ze země.
Jinak myslím, že též byla touto soustavou elektrifikována stanice Meziměstí.
Tex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.1.238
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 16:22:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: pavka_2 To jsem nevěděl že v polsku jsou ještě stožáry. Zajímavé.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 07:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také jsem se projel na běžkách z harrachova do Jakuszyc, jen ta trolej mi chyběla, neb jsem měl nějaký nedostatek energie cestou vzhůru. Trať do Meziměstí byla elektrifikována také.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 09:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte zda byla i našem uzemí i jiná trať 16 a 2/3 Hz resp. 16,7 Hz ?

viz třeba zde.
Tex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 10:44:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevýte zda-li takto nejsevernější trať u nás je elektrifikovaná? 16,7 Hz 15 kV ?


http://www.mapy.cz/?mp=base&zm=12&cx=133279360&cy=139312000&pw=1268&ph=762
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 9-2004
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 11:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tex: neni.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 11:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výme. Tato trať není elektrizovaná.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Standea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 11:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená: na 323 už začali patkovat na hlavním nádraží , dochází k denním výlukám jednotlivých staninčních kolejí ke konci dubna by měly být výluky dlohodobého charakteru.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 11:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tex, Kubrt, Nuts: Čistě teoreticky, kdyby se Němci rozhodli tu trať krz ex-Fukov zadrátovat, potřebovali by na ten úsek v Čechách nějaký "ekstra spešl" povolení ( stavba jednoho státu a území druhýho) nebo by se na to pohlíželo jako "je to jejich trať, tak ať si s ní dělaj, co chtěj" a stačily by pouze administrativní procesy obvyklý u každý drátizace?
"Jen bílou orchidej...."
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 15:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V létě jsem jel po této trati z Drážďan do Ebersbachu v sobotu (SoNe jízdenka Dečín - Dresden - Ebersbach - Rumburk - Děčín) a trať elektrizovaná není. Vzhledem k velmi malému počtu cestujících ve vlaku lze dost pochybovat, že tato trať někdy elektrizovaná bude.
Blahoš z výtopny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.167.110
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 19:13:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fantomasdc: Podle mě by na to musela být mezistátní smlouva podepsaná presidenty a ratifikovaná oběma parlamenty.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 12:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezačali už Rakušáci s elektrifikací/elektrizací úseku Retz - Šatov? Dle 1. návrhu GVD se počítá s elektrickou trakcí pro tento úsek!

Navíc před svátky jezdili Sp do/z Vídně jako sólo 810!
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 08:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na podzim mi to nikdo nevěřil:

http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=1197

Rekonštrukcia trakčného vedenia sa v jednotlivých úsekoch plánuje od žst. Púchov až po žst. Čierna nad Tisou. Keďže striedavý systém trakčného vedenia má niekoľko významných výhod v porovnaní s jednosmerných systémom trakčného vedenia, s rekonštrukčnými prácami na V. železničnom koridore sa bude rozhodnutím generálneho riaditeľa ŽSR zo dňa 30.11.2005 postupne meniť aj trakčná sústava na rekonštruovaných úsekoch. Keďže výhľadovo sa počíta aj s postupnou zmenou trakcie na pripojných tratiach ku koridoru, plánujú sa postupne zrušiť trvalé stykové stanice na území SR a ostanú zachované, resp. budú dobudované len stykové stanice na hraniciach so susednými krajinami.

Bude se se mnou někdo dohadovat i teď?
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 22:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mne něco jiného. Jak je propočtena rentabilita takovéto akce. Pokud se používá ale stejná metodika výpočtu jako u unifikace barevného řešení, pak to jistě vychází velmi příznivě. Ale uvidíme po volbách, ty mívají na slovenské projekty dalekosáhlé dopady. Privatizace Carga byla taky hotová věc. A slovenský koridor do Čiernej měl být hotov v r. 2010. Atd, atp. Zatím je v časovém nedohlednu i Púchov.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 22:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky ještě jeden aspekt věci. Rozhodl to ředitel ŽSR. Ale díky promyšlenému rozčlenění bývalých ŽSR na všechno možné vozidla patří ZSSK a ZSCK. Takže si o nich rozhodl ředitel ŽSR bez nich. Nebo je celé to rozdělení jenom sranda a všichni jsou kámoši jak dřív?
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 00:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myšlenka je to pěkná mít jednu proudovou soustavu, ale přinese to víc škody než užitku. Vidím to podobně skepticky jak diskutující na vlaky.net. Než dotáhnou ~ před Žilinu, zjistí nakonec, že se ta sranda vůbec nevyplatí. Zajímalo by mě jaký zvolí postup. Jestli budou posouvat každý rok provizorní styk o jednu stanici, tak se to pěkně prodraží. A pokud budou zapínat ucelené napájecí úseky, tak se dá počítat s několikaměsíčnimi napěťovými výlukami. Anebo zapojí nové TV na původní napájení a pak za 30 let nějaký "Mečiar junior" slavnostně otočí knoflíkem a přepne celou soustavu naráz? Ale stejně je ten Púchov při současném tempu koridorizace v nedohlednu.

Unipuls: Politika v tom nepochybně je, protože gen.riaditel ŽSR je maďar jak vyšitý

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace