K-report
 

Archive through 08.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 3. koridor » Archive through 08.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.82
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2005 - 20:10:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že spekulovat dnes o tom, jak to bude přesně s časy odjezdů po dostavbě berounského tunelu, nemá cenu. Není například jasné, které mezinárodní vlaky budou jezdit, natož v jakých časech. Není jasné, kdo přesně bude co dotovat, a jaké bude mít požadavky. Spekuluje se, že středočeský kraj je "kandidátem" na regionální rychlíky. O těch se zatím neví vůbec nic. Neví se, zda budou přímé vlaky z 200 na 170 (...(?)-Příbram-Praha), nebo nebudou. To by podobu návazností z 200 na 170 ovlivnilo asi nejvíc. Není jasné, jaké stavby v ČR se mezitím dostaví, jaké stavby se zrovna budou stavět, a jaké třeba ani nezačnou.

Vše souvisí se vším, místo kde se budou křižovat plzeňské rychlíky může klidně záviset na elektrifikaci nebo neelektrifikaci Lichkova, na výstavbě či nevýstavbě libické spojky, nebo na tom, zda bude koridor do SRN přes Cheb nebo přes Domažlice. Přiznávám, že ve výhledu 10-15 let nejsem schopen všechny tyto vlivy vzít v úvahu, neboť těch významnějších nezodpovězených otázek je nejméně kolem 10, z toho plyne nejméně kolem 100 kombinací. Jízdní doby na hlavních tratích v ČR a přilehlém zahraničí v době po zprovoznění berounského tunelu jsou prostě velká neznámá.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2005 - 20:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že těch možností v systému 170 + 190 + 220 + 200 + 201 až tak moc není a ten jednokolejný tunel to velmi zjednodušuje, protože osa symetrie z Plzně bude buď na jedné nebo druhé straně, ale rozhodně ne uvnitř tunelu.

A pokud se bude hýbat s časovou polohou hlavního taktového sjezdu v Plzni, tak to hne i s ČB, Strakonicemi, Táborem či Březnicí. Domnívám se, že se 170 nastaví tak, aby to vyšlo v Plzni a v Praze to pak buď vyjde anebo ne, ale nepovede to ke zhoršení současného stavu, tedy prodloužení současných JD. Jen to, co se zkrátí díky jízdě tunelem, se navíc odstojí na Hlaváku.

Není jasné, kdo přesně bude co dotovat, a jaké bude mít požadavky.
To je sice pravda, ale pokud budeme brát dopravu jako síťovou záležitost a půjde nám o co nejlepší časovou i prostorovou dostupnost všech bodů na síti, tak je nakonec jedno, kdo to objedná a zaplatí, protože budou rozhodovat jízdní doby mezi uzly. Pak mi bude jedno jestli se to bude rychlík, regionální rychlík nebo spěšný vlak.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.19.118
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2005 - 22:26:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"těch možností v systému 170 + 190 + 220 + 200 + 201 až tak moc není"

Jen na 200 jsou tři základní možnosti a několik odvozených:
1) ve Zdicích přestup R-R (obdoba dnešního stavu)
2) ve Zdicích přestup Os-R (to v případě, že by na 200 nebyly R)
3) přímé regionální R či Sp Příbram-Praha, z toho pak plyne buď 3a) v Příbrami přestup nebo 3b) přímo Březnice-Praha

Na 190 jsou nejméně tyto možnosti:
1) provázanost v linii Brno-ČB-Plzeň (obdoba dneška). Za těch 10-15 let na 240 (Brno-Jihlava) i 220 (Veselí-ČB) zřejmě dojde k výraznému zkrácení JD, a hned se nabízí 1a) zachovaná návaznost v Brně a rozhozená v Plzni, nebo 1b) zachovaná v Plzni a rozhozená v Brně.
2) provázanost v linii Vídeň-Gmünd-ČB-Plzeň
Každá z těchto variant může dát jinou osu taktu.

"a v Praze to pak buď vyjde anebo ne"

Pokud bude zvolena varianta, například, Plzeň-Praha-Ostrava nebo Plzeň-Praha-HK, tak to v Praze musí vyjít a rozhodí se to někde jinde. To je jedna z mnoha neznámých.

"ten jednokolejný tunel to velmi zjednodušuje, protože osa symetrie z Plzně bude buď na jedné nebo druhé straně, ale rozhodně ne uvnitř tunelu"

Ne tak docela. Je-li předpokládaná doba tunelem cca 15 min., tak se od sebe varianty můžou lišit až o 30 min. ...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2005 - 23:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ve stručnosti k taktové dopravě:
1) uzly s nulovou symetrií jsou dle dohody německých, rakouských a švýcarských železnic buď v X:00 nebo v X:30; důvod je prostý: sítě s posunem nelze spojit
2) JD pro rychlíky:
Plzeň - ST 1h, ST - ČB 1h, ST - Březnice 1h, Březnice - Beroun 1h, Plzeň - Beroun 1h --> v podstatě není důvod to dělat jinak, ale pravda člověk nikdy neví

Ve směru do Vídně: ČB - Schwarzenau R 1h, Os 1:30 h, Schwarzenau - Wien Sp 2h, paradoxně se od nového GVD zahýbe s FJB (Wien a Schwarzenau už nebudou v celou lichou, nespíše kvůli oběhům) a vzniknou tak 4 páry spojů ČB - Wien denně, u nás Os v S:04 z ČB, v Rakousích Sp, JD cca 3:30.

Spodní tah 190 + 225 + 240 se stejně tak může zlomit v Brně nebo v ČB. Na Plzeň ani Jihlavu bych si nevsadil, nebo se zkrátí JD tak, že to vyjde. Možné je cokoliv, to uznávám, ale na zrušení symetrie Plzně a ČB nevěřím.

"Ne tak docela. Je-li předpokládaná doba tunelem cca 15 min., tak se od sebe varianty můžou lišit až o 30 min. ..." Tak tady prosím o vysvětlení, to opravdu nechápu. To jako, že se zruší symetrie Plzně?
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 00:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin: Přestup v Praze 30-40 minut (např. Vsacan - Budějovice) je pravda dost, ale hodnotu kolem 15-20 minut bych považoval za optimální jak z heldiska nervozity přestupujících cestujících, tak z hlediska nepřenášení zpoždění z jedné části republiky na druhou. V budoucnu bych předpokládal nějaký posun odjezdů blíž k té celé, např. současný odjezd/příjezd Budějovických vlaků ve 23/39 považuji spíš za nouzvé řešení kvůli koridoru.
Jinak kromě jízdích dob bych předpokládal, že se symetrií uzlů zahýbě i poloha mezinárodních vlaků a zahraničních uzlů. Příklad budiž např. Drážďany, od kterých se odvíjí celá taktová linka Hamburg-Budapešť.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.16
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 01:05:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Plzeň - Beroun 1h --> v podstatě není důvod to dělat jinak,"

Ale řeč přece byla o tom, jak to bude po dostavění tunelů!!! Pokud by měla zůstat zachovaná JD Plzeň-Beroun 1 hod. tak se nemusí nic stavět.

"To jako, že se zruší symetrie Plzně?"

Jestliže se postaví 3.koridor tak, že bude JD Plzeň-Praha,hl.n. 1:15, tak se sice nemusí zrušit symetrie (symetrii laicky chápu tak, že příj/odj např. 15/45 je taky symetrie), ale s přípoji to v Praze či v Plzni nutně zacloumá. Plzeň a Prahu bude třeba nějak vyřešit, ale Beroun vyjde tak jak vyjde.

""Ne tak docela. Je-li předpokládaná doba tunelem cca 15 min., tak se od sebe varianty můžou lišit až o 30 min. ..."
Tak tady prosím o vysvětlení, to opravdu nechápu. To jako, že se zruší symetrie Plzně?"


Ne, ale budou se v různých variantách podstatně lišit místa křižování. Může to být kdekoli mimo tunel, až do vzdálenosti 14 min. od nejbližšího kraje tunelu. Tedy křižování může být (zhruba) kdekoli od Libně po Smíchov a v návaznosti na to (zhruba) kdekoli od Berouna do Zbiroha.

"uzly s nulovou symetrií jsou dle dohody německých, rakouských a švýcarských železnic buď v X:00 nebo v X:30; důvod je prostý: sítě s posunem nelze spojit"

Uzlem v tomto smyslu nemůže být každá díra. Přece se nebudou stavět tratě tak, aby JD mezi každými dvěma přestupními body byla přesně hodina.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.16
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 01:28:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nicméně je asi pravděpodobnější, že po dostavbě 3.koridoru bude JD Plzeň-Praha výrazně pod hodinu. Těch 1:15 je provokativní příklad, osvětlující ne-samospasitelnost taktu.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 10:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Doporučuji si prostudovat něco málo o taktové dopravě obecně, jízdní doba mezi uzly se skutečně nastavuje na 60 min či násobky, případně 30 minut. Těmi uzly v celou či půl jsou/budou Plzeň a ČB. A Praha pak prostě vyjde nebo ne. Tomu, že Praha hl.n. bude z Plzně včetně zastavení v Ro, Hořovicích, Zdicích, Berouně a na Smíchově cca 50 minut nevěřím. Těch 50 minut proto, aby v Plzni i na Hlaváku bylo 5 minut na přestup. Průměrná rychlost by pak byla příliš veliká vzhledem k NTR.

Plzeň - Praha hl. n. pak může být 1:00 nebo 1:30. V případě 1:30 pak Beroun vyjde v celou. Jednokolejný tunel totiž neumožňuje posunout "hodinové křižování" z Plzně mezi Beroun a Smíchov. A tak přínosem ejpovických tunelů + zbylé koridorizace Beroun - Rokycany bude u R nejspíše jen to, že jízdní doby nebudou naknap + bude čas na přestup v Plzni.

Jinak: Při mém surfování po netu jsem objevil několik teoretických článků k taktu, které mohu poslat mailem. Po zazipovaní je toho cca 1,3 MB.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 14:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to jen o kousek vedle...
Co mě udivuje, že by našli kudy postavit tu druhou kolej mezi Kozojebama a Planou, což je jediný jednokolejný úsek na cestě z Madridu do Vladivostoku? :-)

Stavba koridoru z Prahy do Chebu bude zahájena na jaře 2006
PLZEŇ 15. listopadu (ČTK) - Stavba III. tranzitního
železničního koridoru Praha-Plzeň-Cheb, který je hlavní dopravní
prioritou Plzeňské kraje, odstartuje na jaře 2006. Skončit má za
deset let. Třiatřicetikilometrový úsek z Plzně do Stříbra už se
měl začít budovat, ale antimonopolní úřad řeší odvolání proti
vítěznému dodavateli. ČTK to dnes řekl Jiří Bureš, ředitel
investic Správy železniční dopravní cesty, která je investorem
stavby.
Úsek Plzeň-Stříbro, který už je stavebně připraven, má stát
přes čtyři miliardy korun, otevřen má být do konce roku 2008.
Plzeň už schválila, že na jeho část do Skvrňan a Křimic vydá v
příštích dvou letech 200 milionů Kč. Řada z osmi městských staveb
už má stavební povolení.
"Nic nebrání tomu, aby byl 230kilometrový koridor zprovozněn
v roce 2015," uvedl krajský radní pro dopravu Miroslav Jaroš.
Celá trať se projektuje, každý úsek je v jiné fázi přípravy. "Je
to největší investicí v západních Čechách pro příští léta.
Přinese pracovní příležitosti a zlepší životní prostředí v
regionu," uvedl primátor Plzně Miroslav Kalous.
Bureš uvedl, že vláda letos v červenci schválila jako závazný
termín dokončení celé trasy rok 2016. Do vládního usnesení se
dostal i celý plzeňský uzel. Úsek z Prahy do Plzně a Chebu by měl
stát mezi 45 až 55 miliardami Kč. Celkové náklady četně
moravskoslezské větve z Mostů u Jablunkova dosahují 71 miliard
korun.
Stavba bude financována třemi zdroji: Státním fondem dopravní
infrastruktury, evropskými zdroji (Fondem soudržnosti a programem
SROP) a bankovními úvěry. Se soukromým kapitálem se nepočítá.
Plzeňský kraj s Dolním Bavorskem a Horním Falckem chtějí také
prosadit stavbu sedmdesátikilometrového odbočného koridoru z
Plzně do Domažlic, který by zrychlil dopravu do Mnichova. "Tato
trať je také důležitá pro posílení turistiky a obchodu," dodal
Jaroš. Stavba za 40 miliard ale zatím nemá vládní podporu.
mol
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 15:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"jediný jednokolejný úsek na cestě z Madridu do Vladivostoku?"
Kolik se toho vozí vlakem z M. do V.? Kolik z toho přes ČR? Já bych to vozil přes Německo...
jinak Marktredwitz-Cheb je taky jednokolej a o poměrech na dálném východě nemám přesné info. Tuším že Amur překonává Transsib v podobě 2 jednokolejek, jedna z nich míjí jakousi tamní metropoli...

Zpátky k tématu, byla řeč o záchodcích. Ve Švýcarsku to tamní správce infrastruktury řeší tím že na nově stavěné VRT prostě nebudou mít kadibudkové vozy přechodnost.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 17:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nedalo by se to řešit utěsněním hnojící roury po dobu průjezdu tunelem s tím, že by se nějak nadlepšil její akumulační objem? BTW, jak vypadá pevná jízdní dráha u Třebovic, už je zaflákaná ?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.19
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 22:10:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Doporučuji si prostudovat něco málo o taktové dopravě obecně.... Plzeň - Praha hl. n. pak může být 1:00 nebo 1:30. V případě 1:30 pak Beroun vyjde v celou. Jednokolejný tunel totiž neumožňuje posunout "hodinové křižování" z Plzně mezi Beroun a Smíchov. A tak přínosem ejpovických tunelů + zbylé koridorizace Beroun - Rokycany bude u R nejspíše jen to, že jízdní doby nebudou naknap + bude čas na přestup v Plzni."

Dost názorná ukázka, jak velký prů.er by byla přísná a bezvýjimečná aplikace všech taktových pouček na reálnou dopravu. Když už jsme u toho doporučování, doporučuju více používat také prostou selskou logiku. Lidem, co jedou jen z Plzně do Prahy, je symetrie taktu ukradená, chtějí být v cíli co nejrychleji. Totéž platí pro lidi, co jedou z Chebu do Prahy. Když to bude kvůli tunelu nutné, tak se bude klidně křižovat třeba někde mezi Kozolupy a Pňovany, nebo naopak někde u Rokycan. Na umělé natahování jízdních dob není nikdo zvědavý.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 10:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Souhlas, jsem rád že to napsal někdo jinej. Když skončí ve škodofce práce ve 14 a ve 14.20 budou lidi na nádraží, takt v celou a osobáky v 15 a 45 je nase*ou. Železnice je tu pro lidi, ne pro šotouše a tohle o taktu je klasická ukázka.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17200
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 16:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už tu zaznělo dostkrát (minimálně ode mne - ostatně i v určité relaci na Tvé napaječe a systémy přestupů :-)).

Ale k věci:
Plzeň - ČB je vcelku napevno, tady se může tak akorát dosáhnout vyšší stability. Na 220 se, předpokládám, ponechá Tábor (±jeho okolí při dvojkolejce) a v Budějcích aspoň bude konečně trochu rezerva (Vídeň bych neřešil, bo 199 se zprasí, takže nejen o taktu si tam můžeme nechat akorát tak zdát). No a spodní tah na Brno je teď tak našponovaný, že tak deset až dvacet minut pohltí jen zreálnění JD, prodloužení přestupu v Brně taky neuškodí, takže on ten Přerov nakonec nějak vyjde...
Mmch nějaké zrychlení 300 - místy by se tam 120 sneslo - se nechystá? Nebo se tam čeká na nějaký megalomanský projekt?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 09:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZDRAVÍM... Ono vůbec dneska nechápu ty osobáky z Plzně na Beroun v XX:18 a příjezd osobáků od Berouna v XX:42, nebo i v 18:46. Nebo i na ostatní směry vyjíždějí Os skoro vždy něco málo po celé hodině. To to nejde udělat tak, aby Os vyjížděly vždy tak v XX:30 + nějaká ta minutka podle směru??? Vždyť jen z tý Škodovky dřív jak v XX:20 na hl.n. nejsou a z většiny Plzně také NE. A vůbec si myslím, že takt v Os dopravě ve většině případů nemá opodstatnění, jde přece o lidi a ne aby se něco škatulkovalo s odůvodněním, že si to lidi líp zapamatujou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 22:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejprve jeden odkaz: http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2005/5_44bero.htm
Článek je poměrně zajímavý (téměř až neuvěřitelně konkrétní) a zmiňuje i jízdní dobu tunelem
- pro rychlíky 17 resp. 18 minut,
- pro Os 24 resp. 24,5 minuty

Dále je uvedeno:
Pro první etapu výstavby se navrhuje trasa jako jednokolejná. Bylo prokázáno, že jednokolejná trasa umožní v denní době svou propustností jízdu jen vlakům osobní dopravy nejvyšší kategorie, v noční době pak i vlakům nákladní dopravy.

Takt (alespoň v současné podobě) taky nepovažuju za dobré řešení, ale nepředpokládám, že bychom se na 170 + 183 + 190 a jinde okolo dočkali zpátky neperiodického jízdního řádu.

Selský rozum se snažím používat, a tak k jízdní době Smíchov - Plzeň:
Smíchov - Beroun 17 minut
Plzeň - Rokycany 9 (naklápěčky) - 11 minut (klasika)

To máme pro nenaklápěcí vlaky 28 - 29 minut a na úsek Rokycany - Beroun o délce 48 km nám za předpokladu zachování plzeňské přestupní hvězdy (do Prahy nechtějí jen lidé z Chebu ale i lidé co přijedou R z Nepomuku nebo Os z Přeštic)zbývá 30 minut pro to, aby 1h křižování byla na pražském konci jednokolejky. To bychom měli vp = 96 km/h a to je dle mého názoru při současné četnosti zastavování R a nutnosti nepřenášet zpoždění mezi opačnými směry nereálné, ale třeba se pletu. Na druhou stranu stále ještě není definitivně jasné, zda bude pouze "v ucelených úsecích 120 km/h" nebo budou "všude přeložky na 120 - 140 km/h" a asi nám nezbyde nic jiného než se nechat překvapit.

U po cestě nezastavujících naklápěcích vlaků, pro něž by snad Smíchov - Plzeň mělo být komplet 160 km/h (čerpám z https://www.k-report.net/koridory/soucasn14b.htm), bych se nedivil celkové jízdní době dost pod hodinu, když více než 37 minut vzhledem k tomu, že tunelem se nebude jezdit 200 km/h. A tedy by bylo reálné zapojení do přestupního shluku v celou jak v Praze, tak v Plzni.

Můj názor zatím je, že zastavující klasika bude křížovat v Berouně. Plzeňákům to neblíží (Plzeň - Smíchov odhaduji cca 1:05, jen odjezd nebude v celou) a lidem jedoucím přes Plzeň to pomůže aspoň ke stabilnímu jízdnímu řádu. To celé za předpokladu, že na trati budou v hodinovém taktu zastavující + nenaklápěcí R.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 22:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- pro rychlíky 17 resp. 18 minut,
- pro Os 24 resp. 24,5 minuty


S jakou Vmax tady počítají? U R by vycházelo Vp asi na 95 km/h a u Os asi na 67,5 km/h. Nezdá se mi (ani u R), že by to bylo 200 km/h v tunelu a 40 km/h na smíchovském zhlaví. Je to příliš pomalé jakoby snad měly ty R jet cca 140 km/h a ty Os cca 100 km/h, což tak hrozné s vozy snad v tom roce 2016(?) nebude?! A jinak souhlasim, že u obyčejných rychlíků zastavujících v Berouně, Hořovicích a Rokycanech se těžko bez výraznějších přeložek v úseku Beroun-Rokycany stlačí JD mezi Phou a Plzní pod hodinu.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 22:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dost názorná ukázka, jak velký prů.er by byla přísná a bezvýjimečná aplikace všech taktových pouček na reálnou dopravu.

Nebo ukázka toho, že salámovou metodou nezískáme infrastrukturu, která by umožňovala dobrý takt. Postup by měl být opačný: říci si jak časově daleko od sebe chceme mít hlavní uzly na síti a podle toho stavět a upravovat tratě. Proto jsme směroval svůj dotaz na SŽDC, odpověď zatím žádná ...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 23:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dejvice:

Materiál k EIA konstatuje následující, to ale samozřejmě nic neznamená.

V 1. etapě se navrhuje trasa jednokolejná. Z hlediska dané dopravní zátěže a předpokládané rychlosti 160 km/h se ukazuje jako dostatečně kapacitní.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 16:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký je rozdíl v ceně mezi jednokolejným a dvoukolejným tunelem? Nevěřím, že jednokolejný stojí polovinu.

Uvažuje se o následné dostavbě druhého tunelu, nebo je to takhle "navždy"???

Mohou se tratě s TR 300 stavět s dvoukolejnými tunely? Když se potkají v tunelu dva vlaku jedoucí 300 tak to musí být docela hukot
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 19:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O stavbě druhého tunelu se samozřejmě výhledově uvažuje, ale až budou prachy Jinak jak se zde již řeklo, tak by teoreticky mohl být tunel postaven s dvěmi kolejemi pro 160/200 km/h a při stavbě VRT na Plzeň by se tunel "zjednokolejnil". Jinak dvoukolejné tunely pro 300 km/h například v Německu jsou, ale značně kratší.
Shark
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 19:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale nesmí je jako dvoukolejné používat, tj. vlaky se tam nesmí potkat. Byl o tom před časem docela zajímavý pořad v německé TV.
Komár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.207.64
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 19:39:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s tím, jak někteří navrhujete procpat tunelem i rychlíky do Písku - lze s tím vůbec racionálně uvažovat? Přeci jen 19km není malá vzdálenost. Napadlo vás, jak z tunelu dostanete výfukové plyny? Bez nucené ventilace asi ne

A ta tam jak se zdá nebude...
Vlastní železniční tunel se vyvětrá působením pístového účinku projíždějících vlaků.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 19:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt, jo? Tak to jsem nevěděl V každym případě by mezi Smíchovem a Berounem nemohl být dvoukolejný tunel pro více než 200(?) km/h, ale dočasně pro 200 km/h ano.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 19:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komár: V souvislosti s tím, jak někteří navrhujete procpat tunelem i rychlíky do Písku - lze s tím vůbec racionálně uvažovat? Přeci jen 19km není malá vzdálenost. Napadlo vás, jak z tunelu dostanete výfukové plyny? Bez nucené ventilace asi ne

Ventilace tam musí být tak jako tak, nebo ne? I když by asi musela být trochu pořádnější?!

Ta předchozí reakce byla na příspěvek od Sharka.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 20:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ventilace tam bude, už jen pro případ nehody a úniku.
Ale nechtěl bych uvíznout uprostřed, deset kiláků je docela štreka.
jen mě napaddlo, že se v projektu řeší, aby úniková štola byla velká na průjezd sanitky, ale nechápu, jak by se ta sanitka v tunelu otočila pokud by nebyl možný průjezd skrz.......
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 14:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale nesmí je jako dvoukolejné používat, tj. vlaky se tam nesmí potkat. Byl o tom před časem docela zajímavý pořad v německé TV.

Opravdu? Když jsem jel z FFM do Kolina tak mam pocit ze jsme se v tunelu potkali (ale prisahat na to nechci)...a ten tlak byl citit to zase ano...

Nejsou o tom nekde nejaky materialy?
Shark
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 17:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peslg: Byla to hodinová publicistika na nějaké zemské TV (MDR, SWR, ...?) o stavu VRT v Německu a jejich neduzích. Důvody jsou bezpečnostní a evidentně před pár lety došlo ke změně.
Komár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.207.56
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 18:09:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím tu důležitou větu z dokumentace EIA zopakovat: Vlastní železniční tunel se vyvětrá působením pístového účinku projíždějících vlaků. Čili žádný složitý systém ventilací jako tomu bývá v silničních tunelech tam nebude. Ventilace bude jen v únikové štole, která má být oddělena od tunelu tlakovými dveřmi. Takže mám takový pocit, že před tak dlouhým tunelem bude cedulka (třeba) se škrtnutým brejlovcem
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 19:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shark: Obcas jezdim po NBS Wuerzburg-Hannover. je tam tunelu pozahnane a vlaky se v nich normalne potkavaji pri rychlostech 250km/h.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 11:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

250 jde všude, ale před několika (nemnoha) lety byla na NBS Wü - Han zvýšena v_max na 280km/h, ale jen mimo tunely (takže téměř nikde).
Shark
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 23. listopadu 2005 - 11:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo by logické, kdyby to zakázali až od určité rychlosti. A jak to tady vidím, tak doufám, že si to dobře pamatuju.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 20:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím, jak se tunely na VTR můžou stavět, ale Frasnkfurt - Köln se jezdí (letiště / periferie) komplet 300km/h a cca 50% jí je v tunelu a na mostech samozřejmě 2-kolejných, nevšimnul jsem si 2 tunelů, i když tam možná nějaké jsou.
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 21:06:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A bude se nějak zlepšovat současná 171? Ty nástupiště také nejsou nic moc a zrovna na Karlštejn by zůstaly ty hrůzné pohledy?
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 21:23:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se musí rušit úsek Chrást - Plzeň? Mohly by tudy jet nákladní vlaky a neopruzovat na hlavní trati. Také bych tam nechal i elektrifikaci a dvojkolejku. Možná by tam mohly i osobní vlaky některé.
Kdybych bydlel v Chrástu, tak bych se pěkně naštval. Protože ona se lokálka do Radnice může zrušit a pak se zastaví vlak do Chrástu zcela, nehledě na to, že to zavání, že lidi pojedou busem nebo autem.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 26. listopadu 2005 - 09:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3 Honzík: Opravu 171 by to samozřejmě chtělo, ale v součastnosti se o ní neuvažuje, takže bohužel nejspíš až po výstavbě tunelu Jinak trochu nechápu, proč se plánuje přestup z lokálky z Chrástu a Radnic v Ejpovicích , protože to lidi opravdu asi odradí. Možná by bylo lepší napojit lokálku od Radnice přes Chrást do Plzně, i za cenu úvratě.
Polopodzemní TT z Nuslí do Libuše = správná volba!

Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Sobota, 26. listopadu 2005 - 16:24:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: možná by ani úvrať být nemusela, z Radnic do Plzně by to šlo v Chrástu ne až tak draze propojit přes pole. Zastávky v Chrástu na lokálce by zůstaly, ale přišly by o spojení jiné obce, hlavně Dýšina s dost velkou frekvencí. Lepší by bylo ponechání celé staré trati (třeba zjednokolejněné) pro místní osobáky Plzeň - Rokycany (nebo i dál - Zdice nebo Mirošov). Potenciál cestujících tam na všech těch tratích je, pro krátké vlaky by mohlo i něco málo přibýt zastávek (Bukovec...), silnice jsou tam úzké a pomalé, takže při iteligentním jízdním řádu by z toho mohla být celkem hojně využívaná příměstská doprava. Proč utíkat místní slušné frekvenci v okolí velkého města pod zem? Příměstská doprava Praha - Beroun je sice o něčem úplně jiném, ale vzdálená podobnost přece jen je.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 26. listopadu 2005 - 16:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi: Jj, na tu Dýšinu jsem zapomněl. Jinak pokud by byla zachovaná stávající trať, tak bych si dovedl představit dvouhodinový interval Plzeň-Radnice, dvouhodinový interval Plzeň-Chrást-Rokycany-Beroun-Pha a dvouhodinový interval zrychlených Os Plzeň-tunely-Rokycany(-Beroun-Pha). Ale vysvětlete to SŽDC...
Polopodzemní TT z Nuslí do Libuše = správná volba!

Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Neděle, 27. listopadu 2005 - 00:50:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli SŽDC skutečně zbytečně vytrhá ty koleje, tak mě naštve. Ostatně já bych tam nechal i dvojkolejku, škoda druhé koleje. Třeba se něco posere v tunelu a budou mít aspoň objízdnou trať, takhle zase houby. Prostě by mohli při myšlení konečně používat mozek.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 27. listopadu 2005 - 09:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A udržovat by to měl kdo? Navíc odbočka dvoukolejné trati z dvokolejné trati je celkem drahá záležitost ( dvě výhybky, jedna křižovatka a dvojitá kolejová spojka nebo dvě jednoduché ). A využitá by stará trať ve dvojkolejné podobě také nebyla. Takže mozeček bys měl začít používat ty, 3 x Honzíku.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 27. listopadu 2005 - 09:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Jedna kolej v celé délce by se však užila , protože takhle se část zruší a z části bude lokálka téměř bez nákladní dopravy.
Polopodzemní TT z Nuslí do Libuše = správná volba!

Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 27. listopadu 2005 - 20:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shark: Důvody jsou bezpečnostní a evidentně před pár lety došlo ke změně.

Z Kolína do Frankfurtu jsem jel letos (v lednu) a ty vlaky se tam v tunelu potkávaly. Jinak těch tunelů je tam tolik, že by se to podle mě ani nedalo snadno naplánovat, aby se potkávali mimo tunely.

Jo jinak tam měli akorát vmax sníženou z 330 na 300
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.2
Odesláno Neděle, 27. listopadu 2005 - 21:58:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Takže mám takový pocit, že před tak dlouhým tunelem bude cedulka (třeba) se škrtnutým brejlovcem"

Pokud to mám chápat jako možný zákaz motorové trakce v tunelu, tak asi znovu opráším někdejší nápad na elektrifikaci Zdice-Příbram,sídliště. Proč má ksakru jezdit ve špičce 8 (!) plných busů za hodinu z PB do PH, když by něco z toho mohly v budoucnu pobrat přímé spěšňáky.


"... bych si dovedl představit dvouhodinový interval Plzeň-Radnice"

To by ve špičce bylo málo. V obou špičkách by interval musel být hodinový. Ráno by byly lepší 4 netaktové vlaky Radnice-Plzeň.

Taky nechápu, proč se plánuje vytrhání kolejí Plzeň-Chrást. To je tak nezbytné tu lokálku zničit? Vždyť při přímých vlacích do Plzně (časem třeba 814+914 až na zast. jižní předměstí) by s ní mohli jezdit i lidi co jedou z Chrástu do Plzně, místo MHD.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17529
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 27. listopadu 2005 - 23:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je tak nezbytné tu lokálku zničit?

Ano, třeba i proto aby něco ve stylu 125 přežilo

(Pozn: 125 bych zrovna netrhal, ta si jiné využití než ZDO nejspíš i najde.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2005 - 09:06:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peslgu, kde maj (měli) v Německu maximální rychlost 330 km/h? Nevymejšlíš si drobet?
Arien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2005 - 16:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Rhein/Main to fakt plánovali - ale rozmysleli si to...
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 14:54:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: A co když někdo dá bombu do tunelu a ten se zničí, tak pak se to na jednokolejku nevejde. Osobní a nákladní bych nechal na staré trati.Bude třeba válka, nebo to zničí teroristé a bude problém.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 16:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HoHoHO:
Ty vole, teroristi, to by ale měli postavit i objízdné trasy v metru. Ke každé trase pěkně jednu paralelní.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 07:59:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HOHOHO, asi máš hlavu na krku, ale na HO...

Promiň, říká se, že chytrému má člověk pomoci a hloupého nakopnout, tak to tedy činím.
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 22:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdá se, že s tunely do Berouna to není tak jasné jak se zdálo. Provádění objednaného geologického průzkumu bylo prozatím pozastaveno, neb se má znovu vyhledávat trasa.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2005 - 21:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V_L:
Proč?
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 10:41:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopadne to tak, že než začnou stavět tunely, aspoň opraví trať 171.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 19:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, dopadne to přesně jako se 120, kde se čeká už 20 let na rychlodráhu a na trať se s**e. Důvody čekání budou třeba jiné, ale výsledek stejný.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 10:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proboha, Zapa, nestrašte ! Kam se kouknu, všude se čeká na vizi (vždy dostatečně megalomanskou), alespoň to NS, že se začalo stavět.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 12:41:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všude se na vizi nečeká. Řada projektů je i nadále tradičně přizdisralská (Libeň - Běchovice, že) a čeká akorát na peníze.
Hop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 14:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.mmr.cz/index.php?show=001021391
Plzeň-Stříbro:
Neví někdo jak to vypadá se stavebním řízením a výběrem zhotovitele této stavby? Kdy by se mohlo začít stavět?
Miky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 15:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VÝVĚSKA Magistrátu města Plzně

Odbor stavebně správní - oznámení

Oznamujeme přerušení stavebního řízení na stavbu: Optimalizace trati Plzeň - Stříbro k.ú. Skvrňany a k.ú Radčice u Plzně.

Zveřejněno: 22.12. 2005, Jiří Kubík


Víc zatím nevím
http://koridory.wz.cz
Hop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, tak to já myslel, že se stavební řízení přerušovalo již dřív kvůli dopracování EIA: http://www.ceu.cz/EIA/Is/info.asp?kodAkce=PLK032
Našel jsem ale toto: http://www.mustribro.cz/uredni_deska/oznameni_o_zahajeni_staveb_rizeni_trat.pdf

Z toho tedy vyplývá, že úsek je rozdělěn na minimálně dvě stavby.
Miky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hop: Díky za zajímavou informaci! Já taky pátral dál o důvodech zastavení stavebního řízení ...

VÝZVA A ROZHODNUTÍ

Dne 21.10.2005 podalo Statutární město Plzeň, náměstí Republiky 1/1, 301 00 Plzeň, IČ 75370 v zastoupení: ÚTVAR INVESTIC MĚSTA PLZNĚ, Jagellonská 563/8, 301 36 Plzeň, IČ 227285 v zastoupení: Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Stavební správa Plzeň, P.O.BOX 188, Purkyňova 22, 304 88 Plzeň, IČ 70994234 žádost o vydání stavebního povolení na stavbu: Optimalizace trati Plzeň - Stříbro - SO 40-32-01 Zast. Plzeň - Zadní Skvrňany, přístupové komunikace, SO 40-36-05 Zast. Plzeň - Zadní Skvrňany, osvětlení přístupových komunikací a podchodu, SO 40-36-06 Osvětlení lávky pro pěší v km 352,675, SO 40-36-07 Osvětlení podchodu v km 352,368 a SO 40-37-04 Zastávky Plzeň - Zadní Skvrňany, odvodnění podchodu a SO 40-38-11 Lávka pro pěší v km 352,675 na pozemcích: č. par. 2176/1, 2176/273, 2201/31, 2204/34, 2517/1, 2566, 2616/1, 2616/4 v katastrálním území Skvrňany, č. par. 947/11, 950/20, 953, 955/10 v katastrálním území Radčice u Plzně.
Jelikož předložená žádost spolu s přílohami neposkytuje dostatečný podklad pro posouzení navrhované stavby, Magistrát města Plzně, odbor stavebně správn pověřený Zastupitelstvem města Plzně vyhláškou 22/1992 vykonávat činnost speciálního stavebního úřadu pro stavby pozemních komunikací dle § 120 zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen stavební zákon) a jako stavební úřad příslušný dle § 117 stavebního zákona, v souladu s ustanovením § 60 odst. 1 stavebního zákona Vás vyzývá, abyste nejpozději do 31.03.2006 předloženou žádost doplnil(a) o:
1. Vyřešení připomínek vznesených při ústním jednání dne 22.12.2005. Z uvedených důvodů Magistrát města Plzně, odbor stavebně správní podle § 29 odst. 1 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení, ve znění pozdějších platných novel, stavební řízení přerušuje.

Odůvodnění

Dnem podání žádosti o vydání stavebního povolení bylo zahájeno stavební řízení. Předloženou žádost je nutno doplnit o podklady uvedené ve výroku, bez kterých nelze stavební řízení vést.
Pro úplnost lze dodat, že dne 22.12.2005 při ústním jednání byly předány písemné připomínky a námitky vyžadující další doprojednání s účastníky řízení a dotčenými orgány státní správy. Tyto připomínky a námitky jsou nedílnou součástí písemného protokolu a s těmito skutečnostmi byli v závěru jednání všichni seznámeni a souhlasili s tímto přerušením stavebního řízení v termínu do 31.3.2006. Z tohoto důvodu bylo rozhodnuto o přerušení stavebního řízení.

Poučení

Stavební úřad bude ve stavebním řízení pokračovat, jakmile pominou překážky, pro které bylo stavební řízení přerušeno. Pokud nebudou nedostatky podání ve stanovené lhůtě odstraněny, bude stavební řízení zastaveno.
Po dobu přerušení řízení lhůta k vyřízení věci neběží. Proti rozhodnutí o přerušení řízení se podle § 29 odst. 3 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení, ve znění pozdějších platných novel, nelze odvolat.

Ing. Jiří Balihar
vedoucí odboru stavebně správního


Jestli to dobře chápu, tak stavební řízení se přerušuje kvůli nové zastávce v Zadních Skrvňanech, která v původní dokumentaci nebyla řešena.
http://koridory.wz.cz
Miky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 18:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už je vydáno stavební povolení na další část trati: Plzeň-Jižní předměstí - Kozolupy
http://koridory.wz.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace