K-report
 

Archive through 21.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archive through 21.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 11:15:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P. Šmiral:
Asi to tak bude, psychologicky je zjištěné, že řidič (fíra), co někde jezdí pořád dokola řadu let má tendenci jednat automaticky a vyskytne-li se změna (práce na silnici, výluka na trati), tak tam nehody způsobují nejvíc ti řidiči, co tam jezdí často a nejmíň ti, co to tam sice znají, ale ne tak dobře aby projížděli úsek "po paměti" a tudíž dávají víc pozor. Taky je statisticky zjištěné, že v dopravně komplikovaných místech je relativně málo nehod a nejvíc nehod je naopak třeba v rovných přímých úsecích, kde to "uspává"
V Lipníku nad Bečvou před pár lety byla taková zavedená praxe, že lokomotiva při objíždění soupravy manipuláku na 1. koleji vyjížděla "pod most", tj. pár metrů za staniční zhlaví. Tradičně se to řešilo tak, že na semaforu červená, fíra zpomaloval, zatroubil, výpravčí vylezl, mávnul rukou, fíra prohučel odjezd na červenou a zachvilku si dojel po 1. koleji pro soupravu manipuláku. Měl jsem za to, že je to proti předpisům, můžete se k tomu někdo vyjádřit?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 11:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud to bylo takto, tak to bylo zcela jistě proti předpisům.

Často opakované nestandardní postupy jsou cestou do pekel:
Kdysi dávno na záloze v jednom městě se z koleje 4 na kolej třeba 10 jezdilo přes kolej mimo šturc na kolej 2 a proti stůj. Záloha objíždí, já volám do vysílačky: Stavědlo *, záloha ze 4 na 10, jako vždy proti stůj, že?. Do vysílačky něco zachrchlá, což si překládám jako souhlas, výhybky jsou pro zamýšlený posun postavené. Najednou se jedna výhybka, ta která to háže do krátkého šturcu a nebo na kolej 2 otáčí a stojí do šturcu. A do vysílačky se ozývá teď už zřetelněji: Záloho, my ti neříkali PROTI STŮJ, záloha STŮJ, stavíme pro vlak. No, odjezdové návěstidlo jsem už fiknul a šturc naštěstí neprovalil. A vše zavinila rutina a bohužel normální projíždění červené.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.82.179
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 15:35:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brodek:
SZZ - réléovka zapínaná koncem roku 1994, nejpozději v březnu 1995, staniční koleje jsou kódované.
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 17:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dluhonice: A nebylo náhodou to návěstidlo se stejnými pruhy? To totiž pro posun neplatí..
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 18:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě nemilé doplnění k dnešnímu vykolejení u těch Dalovic:Lokomotiva vykolejila prý všemi nápravami-škoda:300tisíc+asi 100tisíc na kolejích(to už si moc nepamatuju)....(podle teletextu)
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 19:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:Nemáš pravdu. Popotahovat či jakkoli jinak POSUNOVAT s osobákem se smí bez omezení. Ale pak se musí stejně vypravit jinak, než hlavním návěstidlem, i když ten osobák pak stojí celý mimo peron. To jest závazný výklad gestora D2. Ale někteří fírové to dodnes neznají.
Co to meleš? Si přečti předpisy - a hlavně nad nima pořádně přemejšlej, než zase vypustíš nějakou k*****u!
Jinak tedy: samozřejmě, že můžeš s osobákem posunovat - jako s jakýmkoliv jiným vlakem. Mnohokrát je to FAKT zapotřebí. Ale uvědom si co meleš. Bude stanice v oblouku, protože ti nejde výměna přestavíš osobák na kolej bez peronu. Mezi kolejí bez peronu a DK bude stát (na koleji bližší DK) náklad dlouhej jak tejden před vejplatou. A DK je uprostřed oblouku. Neni důvod ho chodit vypravit!!!
Vidím, že spíš výpravčí neznaji předpisy!
Ještě bych rád věděl, kterýho gestora to je závazný výklad?
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 19:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nehledě k tomu, že kdyby jsi nechal osobák popotáhnout k odjezdu, a pak ho nevypravil návěstidlem, tak je to celý tak akorát na 2 vjecy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 20:14:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristián:
Tak to bohužel nevím, ale měl jsem za to (coby nezaměstnanec ČD, tudíž laik), že posun se uskutečňuje pouze na bílou= posun povolen, takže jízdu na červenou u odjezdového návěstí (za staniční zhlaví) jsem považoval za porušení předpisů. Když jsem se tady dočetl o možnosti jízdy proti červené, tak mě napadlo, že to mohlo být i takto. Akorát ta komunikace fíra-výpravčí mávnutím ruky je trochu
Problém se už stejně vyřešil tím, že tam manipulák přestal skoro jezdit
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2759
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 20:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iDNES.cz
20:31 - Na železničním přejezdu v Doksech na Českolipsku zemřel šestapadesátiletý muž. Ve chvíli, kdy fungovala světlená a zvuková výstražná signalizace, ho v kolejišti srazil rychlík.

Novinky.cz
20:40 - Na železničním přejezdu v Doksech na Českolipsku zemřel v sobotu odpoledne šestapadesátiletý muž. Ve chvíli, kdy fungovala světlená a zvuková výstražná signalizace, ho v kolejišti srazil rychlík z Nymburku do České Lípy.

Aktuálně.cz
Zahraničí:Na železničním přejezdu v Doksech usmrtil rychlík muže
20:40 | 18.2.2006
Na železničním přejezdu v Doksech na Českolipsku zemřel dnes odpoledne šestapadesátiletý muž. Ve chvíli, kdy fungovala světlená a zvuková výstražná signalizace, ho v kolejišti srazil rychlík z Nymburku do České Lípy. ČTK to řekl inspektor Českých drah Zdeněk Neusar.
"Nehoda se stala v 15:17. Muž zřejmě skočil pod vlak a spáchal sebevraždu," uvedl. Neštěstí se odehrálo nedaleko železničního nádraží v Doksech a muž byl na místě mrtev. Nehoda přerušila dopravu na trati do 18:50.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Skrebi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 21:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek zůstal viset Os 4758 v Novohradském tunelu a lítali kolem něj hasiči. EC70 Smetana stál za ním, před tunelem, než jej stáhli zpět do Adamova.
Neví někdo, co se dělo?
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 08:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ohledne te vypravy toho osobaku, tak se na to da klidne pouzit vysilacka pripadne stanicni rozhlas.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19848
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 09:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A způsob "popojeď si ke klacku a tam počkej na volno" (pokud by bylo dodrženo závazné předpisové znění) legální je?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílý petr:
Žebys´ byl jedním z těch neznalých fírů?
Milý Péťo, je mi moc líto, že Tě asi naseru, ale musím to udělat. Pokud vjede vlak osobní dopravy na kolej bez nástupiště a zastaví tam z dopravních důvodů, je to stejné, jako když takový vlak zastaví celý mimo nástupiště na koleji s nástupištěm. V těchto dvou případech se ten vlak může vypravit pouze hlavním návěstidlem. Pokud však ten vlak zastaví částečně u peronu anebo pokud ten vlak (pravidelně či mimořádně) zastaví pro výstup/nástup substrátu (a to i na koleji bez nástupiště) MUSÍ SE VŽDY vypravit jinak, než hlavním návěstidlem. A to vždycky i tehdy, byl-li před odjezdem odposunován mimo nástupiště, nebo dokonce na kolej bez nástupiště.
A doufám, že si nemyslíš, že výpravit vlak jinak, než hlavním návěstidlem znamená výpravu plácačkou.

Tedy samozřejmě, že Tebou uvedený případ lze vypravit hlavním návěstidlem. Ale o tom jsem vůbec nepsal. Já psal o popotahování od peronu. Víš?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílý petr:
Ještě jsem zapomněl, že mi to po telefonu vysvětloval Balek osobně. Navíc jsem to vysvětlení nechal otisknout i v Železničářovi.
To, že to je k hovnu, je částečně pravda, bo když nemám vysílačku a stanice je v oblouku, nebo je mlha, tak pak musím ten vlak vypravit na písemnýc rozkaz prostřednictvím třeba signalisty.

Podle mně je ale k ničemu vůbec celé plácačkování ve stanicích s hl. návěstidly u každé dopr. koleje.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 13:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: "Popojeď ke klacku a počkej na volno" legální není u vlaku s přepravou cestujících, který zastavil předtím aspoň částečně u nástupiště. A je jedno, jestli pravidelně nebo mimořádně. Dále je nelegální u vlaku, který zastavil pro výstup/nástup cestujících mimořádně na koleji bez nástupiště.
Výše uvedené je MU - "odjezd vlaku bez výpravy".


Protože Bílý petr si nepřečetl celou "výpravu vlaku" v D2. Celé je to v tom předpisu jaksi ukryto, ale hlavním návěstidlem se smějí vypravovat osobáky zastavivší u peronu nebo pro výstup/nástup cestujících jedině ve stanicích "s tečkou".
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2765
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 17:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pokud vlak zastaví pro nástup a výstup cestujících, tak případě, že bude popotažen k návěstidlu, by se mohlo stát, že některý opozdilý cestující se rozhodne nastoupit/vystoupit, a při rozjezdu by mohlo dojít k úrazu (popř. že vystoupí přímo před vlak jedoucí po sousední koleji). To je jediný důvod, který mne pro tento výše zmíněný zákaz napadá. Jenže např. u jednotek ř.451/2 s dveřmi ovládanými pouze strojvedoucím tato možná situace nepřipadá v úvahu, takže v případě těchto vlaků je toto omezení naprosto zbytečné.

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii únor 19, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19863
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 17:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky.
A existuje řešení, jak urychlit křižování (dvou pravidelně zastavujících vlaků s přepraou cestujících), když zhlaví je daleko a po příjezdu vlaku na vzdálenější koleji to nechce výpravčí pustit do vystupujících lidí?
(Jiné, než že ho pošle ke klacku a pak tam poběží s rozkazem, a i kdyby to šlo TRSkou, tak už to moc rychlejší nebude... :-()
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 18:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: a proč by to nemohlo jít vysílačkou?
Pro výpravu osobáku ve stanici bez tečky lze použít:
1)Plácačku
2)Ústní rozkaz
3)Písemný rozkaz
4)Telekomunikační zařízení (rozhlas, vysílačku, mobil,...)
Vždycky ale musí být přitom postavená vlaková cesta pro ten odjíždějící vlak. Nelze vlak napřed vypravit ke klacku s návěstí "stůj", kde počká a pak odjede na "barvu".

Když vezmu tvůj případ, tak TRSka je dobré rychlé řešení. Výpravčí přece nemusí sledovat vjíždějící vlak. Prostě zavolá TRSkou fíru odposunovaného osobáku a počká, až se rozsvítí volnoznak. A ihned po rozsvícení volnoznaku ten čekající vlak vypraví. To je otázka deseti sekund.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 18:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co případ, když fíra zastavil u perónu, průvodčí pozavíral dveře, dal fírovi znamení a fíra to popotáhnul k návěstidlu (konec vlaku už byl dost za nástupištěm) a čekal, až ho předjede SC a IC. Tohle je podle předpisů?
ICQ: 202 888 377
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 18:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Quecy: Souhlas s posledními příspěvky. Akorát si v nejbližším volném čase mrknu jak se to s tou výpravou vysílačkou, měl jsem za to že u vlaků os přepravy to nejde.
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2999
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 18:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Pinďa má na pažbě další zářez:

Na zastávce Praha-Klánovice srazil vlak SuperCity Pendolino muže, který vstoupil do kolejí. Muž byl na místě mrtev.

www.novinky.cz
ICQ: 321725091
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 18:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další podrobnosti k něhodě:
http://zpravy.idnes.cz/krimi.asp?r=krimi&c=A060219_180544_krimi_klu
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 13.února 2006, ICQ #277-439-754
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 18:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Předpokládám, že to bylo ve stanici "bez tečky". Pokud ten čekající vlak byl po postavení odjezdového (cestového) návěstidla vypraven telekomunikačním zařízením, nebo ústně, nebo písemně anebo plácačkou, bylo vše v pořádku.
Pokud ne, odjel bez výpravy, což je mimořádná událost.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 18:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristán zmrtvýchvstalý:
Vysílačkou to jde, když to jde i u bimbadla, proč ne u jiných vlaků.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3000
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 19:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo moudrý dneska zkusil přejít koleje v Prostějově u nádraží těsně před vlakem. Až tak zcela mu to nevyšlo, jedna ruka a noha přejít nestihly, ležely kousek od něj... Přežil, leží v nemocnici. Hlavně, že je tam podchod a závory...
ICQ: 321725091
Xxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 19:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: když si vezmu k ruce D2, tak v čl.506 se píše: Ve stanicích, v nichž nelze uskutečnit výpravu vlaku podle čl. 502, musí být vlak vždy vypraven návěstí Odjezd nebo ústním (písemným) rozkazem; výpravčí smí uskutečnit výpravu vlaku i telekomunikačním zařízením...
A čl. 502 říká: Postavením hlavního návěstidla na návěst dovolující jízdu (včetně návěsti PN) dává výpravčí strojvedoucímu rozkaz k odjezdu vlaku.
Výpravu vlaku návěstidlem může výpravčí uskutečnit jen z té koleje, u které je odjezdové, cestové, vložené návěstidlo nebo uzávěra koleje, platné jen pro jednu kolej, popř. skupinové návěstidlo s indikátorem ukazujícím číslo koleje, ze které je postavena vlaková cesta...

Takže dle mého výkladu je možná výprava vlaků s přepravou cestujích i po předchozím zastavení u nástupiště návěstí hlavního návěstidla (kromě skupinového bez indikátoru)
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 19:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: byl to Os 163 + 4*B(d)t a od perńů stál hodně daleko, takže jedině přes vysílačku.
ICQ: 202 888 377
Pavel_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 19:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad nehoda a informace na Novinky.cz - to jako jel v Klánu 140, nebo 160 ? To snad nemyslí inspektor DI vážně... Anebo si to zase pisálci vysvětlili všwchno jinak.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 19:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield:
Přes vysílačku ano, to je legální.

Xxx:
Aby byla možná výprava "osobáku" podle 502, musí být splněny podmínky článku 505.
Xxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 19:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: 505: Ve stanicích, kde je dovolena výprava vlaků podle článku 502, je možná výprava vlaků s přepravou cestujících, které stojí (pravidelně nebo mimořádně) v prostoru pro výstup a nástup cestujích, postavením hlavního návěstidla na návěst dovolující jízdu při dodržení těchto podmínek...
nějak nechápu, proč by měly být splněny podmínky čl. 505, o tom v předpisu nikde nic není a dohromady to nemá vůbec nic společnýho
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19871
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 19:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Díky. Tak by to asi opravdu šlo.
Osobně bych byl ale radši, kdyby se plácačkování mohlo vůbec vynechat, podle mě by se výpravčí mohl zabývat jinými užitečnějšími záležitostmi... Výpravka měla (a má) význam u skupinovek, jinak je spíš jen zažitost.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 20:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Přesně tak!
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 21:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: To jsem si taky myslel, než mi v Praze Vršovicích, kde plácačkování zrušili (nebo v té době alespoň bylo zrušené), ujel přípojný vlak než jsem prošel podchodem, a pak několik minut stál u odjezdového návěstidla, které jaksi z perónu neni moc vidět a je dost daleko.
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19877
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 21:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My tu plácačky máme a jeden to pouští klidně s náskokem (rekord má téměř -3 a ten čas jsem několikrát ověřil). Opravdu si myslíš, že za to může (ne)plácačkování?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 21:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristian:
To není problém neplácačkování, ale nezodpovědnost.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 21:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plácačkovat jenom tam, kde je to opravdu fyzicky nutné: stanice se skupinovými odjezdy nebo úplně bez odjezdů. Strojvedoucím nařídít kontrolu času i ve stanicích. Když může být vlaková četa na zastávce bez dozoru, tak proč by na ní ve stanici měl někdo dohlížet. V Liberci taky přijde peróňák k motoráku, řekne: hele, přijíždí Spěšňák, pohlídej si to a nebo totéž zahuhlají do vysílačky. A proč by to nemohlo jít všude? Já nehoruji pro zrušení peróňáků, já horoju pro ti, ať dělají to, co má smysl. A mělo by to další efekt: výrazně by klasl počet MU: odjezd vlaku bez řádné výpravy.
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 21:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím, já přece jen moc pro to rušení "červených" nejsem. I jako fíra jsem radši když mi to odmává výpravčí, ikdyž je to ve většině stanic opravdu jen zažitost a větší smysl to nemá.
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.R.:
A u nákladů ti to nevadí?
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_Šimral:
ale to co říkáš je v zásadě taky celkem nebezpečný stav, podle toho co říkáš, vlaková četa to fírovy odmává, a v klidu si zaleze, a fíra jelikož má odjet až na čas nikam nejede, co ted až nastane čas odjezdu, jak muže fíra vědět že někdo nenastupuje nevystujje, to si tu zodpovědnost má vzít na sebe a jen tak nez ničeho se rozjet????
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19880
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naopak, ve větších stanicích by ten peroňák s vysílačkou (nejlépe s dosahem nejen do dopravy kvůli stavění cest, ale i na HV k informování o ukončeném přestupu) byl mnohem „výkonější” než současný, který má za dvě minuty vypravit tři vlaky z různých peronů (v ČB občas i víc) :-(.
A z hlediska křižování je docela výživný pobyt na 196, ať v eobsazených, nebo v těch s „černým”.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19882
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha:
Tak dá vlakvedoucímu najevo, že nepojede a má ho ve správném čase vypravit znova...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 23:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen taková poznámka k té výpravě vlaků Qěci:
nesmí se zapomenout při výpravě vlaků s cestujicími na článek 506, druhý odstavec. Tedy popotáhnout k návěstidlu, pak dá výpravčí odjezd(vysíračkou) a pak se postupuje jako na zastávce, tedy je nutný Souhlas k odjezdu od člena vlakové čety, což není ideální.
Zdraví Martin
P.S. jinak mi nejsme všeználci jako ty, tak se nemusíš hned rozčilovat a navážet se do ostatních jako v příspěvku 355
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 09:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Kropáčově Vrutici na
Mladoboleslavsku se srazil rychlík Praha - Tanvald s nákladním
vlakem. Podle předběžných informací utrpělo zranění nejvýše pět
lidí, rozsah poranění zatím není znám. Zraněný strojvůdce jednoho
z vlaků je zaklíněn ve voze. ČTK to sdělili mluvčí Drážní
inspekce Jan Kučera a mluvčí středočeské záchranné služby.
Podle Kučery není zatím ani jisté, zda bude provoz na trati
přerušen, protože nehoda se stala ve stanici, kde by možná šlo
odklonit vlaky na jinou kolej.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 09:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela sila, prijel jsem v pohode 941 do Prahy, pustim IDnes a najednou koukam, ze to byl posledni vlak, co tam projel pred nehodou... A to jsem se rozhodoval, jestli nepojedu radsi 943....

(Příspěvek editován uživatelem michal_novotny únor 20, 2006)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2898
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 09:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen takový doplněk ke střetu klopidla u Klánovic - podle všeho šlo o SC 508. Zajímavá shoda náhod:
Včera po poledni spadla na zhlaví žst. Ostrava-Bartovice trojej, nejvíc to odskákal Os 2844, který si hodinku postál v Havířově. Onen vlak byl přípojem právě na SC 508, podle všeho chtělo přestoupit dost lídí. Někteří hodlali i chytat letadlo. To bylo řevu a nadávek na dráhu, když zjistili, že jim pinďa ujede.... Nakonec by dorazili skoro stejně, jako tím "kočičákem", kterým pak asi z Ostravy jeli....
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 10:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tak jsi se Qěcy pěkně ztrapnil. Prostě meleš. Až budeš na dráze dýl, uvidíš, že nejni třeba dělat chytrýho teoretika, ale spíš dobrýho praktika. A pokud to nevíš, tak kvůli pendolinu, resp. jeho vypravování byl vydanej zvláštní canc, tak tady nemlž (týká se vypravování rádiem)! Pokud budeš jakýhokoliv fíru s osobákem vypravovat rádiem, tak se ti může stát, že ............................
Jo a čtou to tady i KD, tak si dávej bacha. I když - ty máš vlastně za přítele gestora předpisu, že?
A všim jsem si, že píšeš hlouposti i v jiných tématech, např ohledně AB versus AH. To byly taky pěkný slátaniny!
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 10:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplnění k Vrutici:
Rychlík, který měl ve stanici
zastavit, projel odjezdové návěstidlo a narazil z boku do
nákladního vlaku přijíždějícího od Mladé Boleslavi. Mimo koleje
vypadly hnací vůz motorového rychlíku i několik vagonů nákladního
vlaku. Podle Neusara zatím není jasné, zda je příčinou nehody
chyba zaměstnanců dráhy nebo technická závada.
(ČTK)
Poznámka Káem: Rychlík v K.Vrut. normálně nestaví, čili jízda po paměti (Tady se nikdy..."). Zase jako těch 110 u Brodku. Co vyšetřovat. Zamrzlé brzdy při +5 asi nikdo uplatńovat nebude.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 10:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.Vrutice je v oblouku, takze odjezdy nejsou moc daleko videt. Je tam elektromechanika s zavislymi navestidly, takze si nejspis nevsiml te vystrahy...
Helmut
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.144.2
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 10:37:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/krimi.asp?r=krimi&c=A060220_094446_krimi_mr
a co toto to nikoho nezajímá
Helmut
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.144.2
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 10:39:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/krimi.asp?r=krimi&c=A060219_150138_krimi_klu
a další nejenom na dráze se něco děje
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 10:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Helmut: Inu zajímá, ale toto je železniční diskuse, autobusy jsou o kousek vedle.
IAD zde nikoho, ale opravdu nikoho nezajímá, to by byl tragický omyl sem míchat ještě individuály, kteří jízdu svého vozidla na rozdíl od cestujících aktivně ovlivňují. ;-)
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 10:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to ještě Qěci neví, že jeho gestor u drah prý už není a přešel na SŽDC. Tedy jeho ústní výklady už jsou trochu liché. Ty co byly vydány písemně, tak samozřejmě platí pokud je nový gestor neupraví.
Zdraví Martin
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 11:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qucy: A u nákladů ti to nevadí?
Nevadí, jelikož náklad jsem vezl jednou v životě. Náklady v motorové trakci pod Brnem jsou jaksi většinou mn, a to vozí "vybraní" lidi, na to se snad nikdy nedostanu.

Noltha: Vlakedoucí nemá mávat pokud neni čas odjezdu. Pokud fíra má možnost zavřít centrálně dveře tak to zas takový problém neni, prostě to zavře, a v čase skutečného odjezdu se jen podívá jestli náhodou ještě nikdo nepřiběhl. Když ne tak jede. Pokud central nemá, musí hold počkat až vlakvedoucí dá odjezd ve správnou dobu (když tam neni tak stačí písknout, on vyleze).
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19887
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 12:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
K SŽDC, která správu nad předpisy co nevidět převezme, resp. sepíše nové.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 13:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.novinky.cz/78031-.html tak dneska nám ukončila svoji dlouhou pouť po českých kolejích emilka 854006. čest její památce a chvilku ticha.Zraněným přejme uzdravení a snad i andále zůstanou věrni železnici
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 14:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak MZ. Od nového roku měly být předpisy SŽDC v platnosti. Tedy rozdělená D1 a D2, pak se to posunulo na 1.4.06., jenže se to nyní stoplo a vypadá to, že ani od 1.1.07 nic nebude. Jako nové Zetka, u kterých se snad také řeší zda je mají vydat a gestorovat ČD nebo SŽDC. To nemluvím o penězích, když nejsou ani na vydaní oprav platných předpisů, tak se asi těžko najdou na vydání úplně nových předpisů.
Zdraví Martin
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 22:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
Jak to s tou vysílačkou myslíš? Výpravčí dá fírovi panťáku vysílačkou rozkaz k odjezdu a teprve potom na fíru začnou mávat průvodčí zavřenými dveřmi někde u odjezdového klacku??
Nepřehodil sis slovosled?

Co a kde dělá Balek, je mi srdečně jedno. A s navážením si začal Petr_bílý, kterému tímto děkuji za moji psychoanalýzu, kterou su může narvat někam. Jestli se vám nelíbí, co jsem napsal, můžete se zeptat gestora sami.

Jinak nám minulý týden školařka tvrdila, že nová D2 bude do konce letošního roku. Tak nevím.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 23:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo, to jsou věci..Co namluví medium, nemusí být také vždy pravda že...Jen dodám vše k Vrutici!Zatím největší špína je na strojvedoucím:Vlaku už na vjezdovém návěstidlu svítila výstraha, na odjezdovém ve stanici červená.Dle zpráv.Je divné, že by si ani jednoho strojvedoucí nevšiml?A vůbec, že proti němu jede nákládní vlak, který už byl dost z části ve stanici?že výprávčí jen každý říká něco...Nechme to na komisy.
Jen přdám foto z dneška:


a toto je teď před 20min.Emilka je již na kolejích, ale nedá se s ní zatím jet, má zaklíněn podvozek ve zbytkách šrotu wapek a svého obleku
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 23:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k nákladním vozům:

Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 01:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na nově k tomu tvrdili, že fíra projel Stůj.

Kdo neviděl, tak zde: http://www.sweb.cz/danone39/video/2006-02-20_TNOVINY_02_Srazka_vlaku.wmv
Psí web o služebních pomůckách GVD

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace