K-report
 

Archive through 06.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » BRNO přestavba žel. uzlu a nové nádraží » Archive through 06.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 15:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peslg, priznavam, v Mnichove jsem byl v posledni dobe jen pred Vanocemi na letisti a mel jsem mezi prestupy tak akorat cas na pivo, ve meste naposledy asi 1999, ale presto budu reagovat (brnakum se omlouvam)

prirovnani mnichovskeho Marienplatzu a prazskeho Staromaku ... jak jste k tomu dosel
Ta pesi zona od hlavniho nadrazi pres Marienplatz k rece byla plna obchodu - z nich tak polovina prakticky vyuzitelna pro denni nakupy. V oblasti prazskeho Staromestskeho namesti jsem neco koupil asi naposledy u Rotta, kdyz to jeste byvalo zelezarstvi. Chleba tam byl ovsem obtizne k sehnani uz tenkrat.

na Hlavním nádraží není přestupní uzel
On ho tam nekdo potrebuje? Mam pocit, ze stanice Muzeum je daleko vytizenejsi nez Hlavni nadrazi, protoze na Vaclavak prece jen lidi [= Prazaci] jdou, na nadrazi jdou jen a pouze na vlak.

podstata německého S-Bahnu
No, kdyz "nemeckeho", tak Nemecko je nejen Mnichov. Prestupy na berlinskych S-Bahnovych stanicich jsou docela dobre na udrzovani kondice, doporucuji.
Tydyt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.32.30
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 08:13:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peslg: Nevim kde jste prisel na to,ze v Mnichove jezdi k jednomu nastupisti S-Bahn i U-bahn(Metro).Nejaky cas jsem tam byl a na U-Bahn jsem musel sfarat o kus nize nez na S-Bahn.
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na Hlavním nádraží není přestupní uzel
On ho tam nekdo potrebuje? Mam pocit, ze stanice Muzeum je daleko vytizenejsi nez Hlavni nadrazi, protoze na Vaclavak prece jen lidi [= Prazaci] jdou, na nadrazi jdou jen a pouze na vlak.


Hm ted jste ale vlastne vyslovil argument pro presun nadrazi v Brne, ne? Hlavni nadrazi ma v meste byt zaroven hlavni (jeden z hlavnich) uzlu MHD, ne? Pokud to tak neni (jako tomu neni v Praze) tak to podstatne zhorsuje atraktivitu primestske hromadne dopravy proti IAD, coz v Praze vidime...
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tydyt: jasne, neni to vsude, ale napr. Neuperlach Sud.
Hýsek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.103.134
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 14:45:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové Liška ze Zelených, Golfinger a podobní křičí do Bruselu: "Nedávejte nám peníze na nové nádraží a železniční uzel, nechceme dvacet miliard, ne ne ne!!!" Na to EU slyší.
Pan Černý křičel do USA na Mayo klinik a do pražské vlády: "Nechceme moderní centrum medicíny, nechceme vaše dvě miliardy, ne ne ne!!!". Na to Rath slyší.
Ať si tedy odpůrci nového nádraží 700m od starého postaví to svoje třeba na Svoboďáku (kolik set metrů je to od starého nádraží?), ale za vlastní. Ať i pan Černý vybere do kasičky ty dvě miliardy, o které Brno zřejmě připravil. Zabedněnci.
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 16:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hýsek: pokud vím ,liška říká v bruselu i v brně přesný opak, než vám nakukali soudruzi z ODS, aby měli na koho svalit svoje fiasko, viz: odkaz
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 16:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad odsun_nadrazí: Nikdo mi nic nenakukal, problematiku studuju už 3 roky. Pokud vím, tak nepřipravený projekt odsunu nádraží o 300m, který prosazuje koalice nádraží v centru, je dražší. Faktem je, že Paroubek včera řekl, že odsun brněnského nádraží je luxus (cena 20 mld.), neřekl však, že v Praze se momentálně z našich daní staví nové spojení za 120 mld. (což luxus asi není). Stejně tak Mayo Clinic je tlačena z Brna do Prahy. Na toto politikaření zase doplatí Brno.
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 19:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Praze se momentálně z našich daní staví nové spojení za 120 mld.

Na to jste přišel kde???
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 20:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za nepřesné vyjádření, měl jsem na mysli přestavbu pražského železničního uzlu, která je složena ze sedmi staveb:
- Přestavba a modernizace žst. Praha hlavní nádraží
- “Nové spojení”
- Rekonstrukce žst. Praha-Libeň horní nádraží
- Rekonstrukce žst. Praha-Vršovice osobní nádraží
- Rekonstrukce seřaďovacího nádraží Vršovice
- Holešovická přeložka
- Odstavné nádraží jih
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 20:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsa jmenován, důrazně pana Hýska upozorňuji,že nekřičím do Bruselu, aby nám unie nedala na přestavbu železničního uzlu a nové osobní nádraží, naopak rád tyto peníze přijmu na smysluplný projekt, což ovšem ten radnicí předložený není.Do Bruselu nejvíc křičí výsledek referenda, ať si odsunovači zacpávají uši sebevíc. Přirovnání k Novému spojení je velmi hanebné, to zlepšení železniční dopravy bezesporu je, zatímco u stěhování role je smysl minimálně velmi sporný.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 20:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Praze se momentálně z našich daní staví nové spojení za 120 mld

Tak to je ten pravý důvod. Věcné argumenty, proč je v Praze je to a v Brně zase ono jsou k ničemu, důležité je porovnávání čísel...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 21:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Golfinger: Nechtěl jsem se Vás dotknout, ale ať "křičíte" to či ono, výsledek je stejný: EU může využít Váš hlas a hlasy odpůrců projektu k neposkytnutí dotací. Stejně tak vláda ČR.
ad referendum: Prostě nebylo platné. Tečka. Pokud by odpůrci získali 50% voličů, aby se podíleli na této frašce s tendenčně formulovanou otázkou, pak by to bylo něco jiného. Anebo máte šanci si každé čtyři roky zvolit na radnici ČSSD+Zelené a těšit se na jejich "smysluplné projekty". To je demokracie.
Ad Bkp: Věcné argumenty a důvody k přestavbě ŽUB a přesunu nádraží v bodech dle oficiálních stránek projektu Europoint:
1. Brno se napojením na evropské multimodální koridory stane významným mezinárodním železničním uzlem.
2. Vznikne nové a moderní nádraží s prostorovými i technickými parametry, které obstojí i v budoucnosti.
3. Rozsah ploch zabíraných zařízeními dráhy v centrální oblasti města bude výrazně snížen.
4. Zjednodušení železničního uzlu sníží negativní dopady dopravy na životní prostředí v centrální oblasti města.
5. Nové nádraží bude komfortně obslouženo nejen tramvajemi, ale také autobusy, trolejbusy a nabídne dostatek parkovacích míst.
6. Nové odstavné nádraží na jihozápad od řeky Svratky nabídne dostatek ploch pro údržbu a čištění vlakových souprav.
7. Jižní část Brna se stane významnou rozvojovou zónou 21. století.
8. Uvolněné plochy budou využity pro rozvoj města – jak pro výstavbu, tak pro výsadbu zeleně a rekreaci, umožní realizaci biokoridoru kolem řeky Svratky.
9. Dojde k celkové revitalizaci městských částí Komárov a Horní Heršpice.
10. Vzniknou nové rekreační a odpočinkové zóny v parku na uvolněných plochách železničních tratí.
Okolo zěchto bodů se točí již dlouhá a únavná diskuze, která mě osobně utvrdila v přesvědčení, že je projekt Euorpoint smysluplný. Když si jen představím, co by znamenala stavba v centru...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 21:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hýsek: Díky, ale propagandu znám.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 08:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4. Zjednodušení železničního uzlu sníží negativní dopady dopravy na životní prostředí v centrální oblasti města.

Chápu-li dobře, železniční doprava má negativní vliv na životní prostředí (protože přesun nádraží vyvolá u ostatních druhů dopravy nároky na její zvýšení, tudíž u těchto druhů bude nárůst negativního vlivu, ale ten bude kompenzován snížením negativního vlivu železnice). Pak by tedy měla být přemístěna do míst, kde nebude škodit "skoro vůbec", čili někam za hranice souvislého městského osídlení.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 10:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panové, jež zde napadají zelené, mají zřejmě informace jen z jedné strany, od podpůrců projektu. Uvědomme si, že odsun je evidentně ztrátový podnik, který přinese jen některým (do kapsy?), ale lidem do Brna dojíždějícím za prací toto výrazně zkomplikuje. Mnoho z nich začne volit jinou než železniční, a možná ani hromadnou dopravu. To Brno potřebuje? Více aut v centru? Možná ano, aby někdo mohl lukrativně provozovat a stavět další a další patrové garáže. Jde o lukrativní pozemky. O nic jiného. Nejde o lidi, o ekologii. To ale současní prosazovatelé odsunu určitě nepřiznají.
Zelení chtějí modernizaci dopravy v Brně, a v Bruselu udělají vše pro získání dotací. Hysterie není na místě, ale pánové Svoboda a Šimonovský jí předvádějí velmi pěkně. Na názory do Brna dojíždějících se nikdy nikdo neptal, a výsledky referenda - ankety - nikdo na zřetel nebere.
Proberte se, i v Brně.
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 10:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hýsek: jen jste mi svým papouškováním z webu www-žub.cz potvrdil, že místo přemýšlení používáte mozkých jiných. golfinder se přímo a liška nepřímo (odkazem na jeho tiskovou zprávu) jasně ohradili proti vaší lži, ale vám to nebrání na ní trvat.
jste usvědčený lhář. tečka.

orgány EU bude referendum zajímat, protože je v zájmu EU nekazit si reputaci:
1/ přispíváním na projekty (rozpočet ŽUB 24,5 mld) na samé hranici vnitřní rentability (ta je 24,5 mld)
2/ přehlížením názorů občanů, kterých se prjekt dotkne.
TEČKA.

odpor zelených a soc-dem je zcela na místě, neboť narozdíl od ODS ví, co je demokracie. ODS má to slovíčko jen v názvu, jinak jim to nic neříká. tečka.
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 10:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. Brno se napojením na evropské multimodální koridory stane významným mezinárodním železničním uzlem.

A myslíte že na stávajícím místě se na koridory napojit nemůže?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 11:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

významným mezinárodním železničním uzlem ... A myslíte že na stávajícím místě se na koridory napojit nemůže?

Já bych se spíš zeptal, jestli chce být Brno železničním uzlem (dohnat Třebovou ) nebo významným městem, které je s okolními i vzdálenými významnými městy spojeno dálnicemi, letištěm i kvalitní železnicí?
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 12:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Odsun_nádraží: již mnoho let mě nikdo nenazval lhářem, ale nebudu reagovat ve stejném tónu. Alespoň se neschovávám za přezdívku.

Co se týče "papouškování", na obecný dotaz (uživatel Bkp chtěl věcné argumenty) jsem dal stručnou odpověď (a využil stránky Europointu) - kdo není demagog a diskutuje férově, tak ví, že ŽUB je velmi složitý problém a nedá se odpovědět jednou či několika větami. Kdo si prostuduje tuto či podobné diskuze, najde tam již většinu argumentů pro Europoint.

Ke zprávě Zelených a názorům paní Drápalové a pana Lišky: to jsou prostě politici, kteří se snaží zviditelnit za každou cenu. Mám velký respekt k ekologii, dokonce i k Zeleným (méně pak k sociální demokracii), ale mysím si, že v otázce ŽUB nemají pravdu a k pozitivnímu řešení nepomáhají. Pokud už v úvodu zprávy píší, že "Více evropských prostředků však na něj [na projekt] bude možné získat jedině tehdy, bude-li projekt na první pohled zvyšovat atraktivitu železnice, a to je možné jedině při zachování nádraží v centru." - sami odhalují svůj myšlenkový postup. Ono totiž skutečně "na první pohled" všechno vypadá velmi jednoduše. Jak ovšem "zatraktivní" pro cestující železniční dopravu stavba, která ji na mnoho let omezí či naprosto znemožní? Proč nevidí potencionální rozvoj města? Jak chtějí sehnat více peněz, když se všemožně snaží zamezit financování projektu Europoint ze státních a evropských zdrojů? Takový nesmiřitelný ultrakonzervatismus kvůli pár set metrům...
Vždyť v zájmu Zelených by mělo být odstranění skládek a hnusných ploch za dnešní bariérou nádražního tělesa, oživení nábřeží Svratky - to zelení nezaplatí, to musí udělat podnikatelé, kteří ke svému podnikání potřebují zákazníky a nové nádraží jim je může přinést.

Stále si myslím, že důvody pro současný projekt Europoint převáží nevýhody (navíc žádný jiný projekt není v tak dalekém stádiu přípravy - a odborníci by stejně nic jiného nedoporučili).

Jsme prostě každý "zabetonován" na jedné straně barikády, možná jsem na tomto webu v menšině, ale po tolika letech, co se problematice věnuji, co jsem prostudoval jak materiály odpůrců přesunu, tak materiály druhé strany, si myslím, že projekt Europoint je dobrý pro Brno. Ale rovněž se obávám, že tato diskuze už nic nového nepřinese, maximálně mě zase někdo bude obviňovat ze lži, což bolí.

Všem přeju pěkný den! :-) (i "Odsunu_nádraží")
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 12:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pane Hýsku, je zjevné, že názory máme rozdílné, vy jste teze, které považujte za argumenty přednesl a necháme na úvaze ostatních, zda se jimi nechají ovlivnit.

jedna věc je bezpochyby. osobní železnice je tu pro lidi. významná část lidí, která má do toho mluvit nejen z titulu uživatelů, ale i z titulu investorů (investorem má být město, kraj, stát, EU = lidé) v referendu dalo jasný signál, kudy chtějí, aby tratě rekonstouvaného ŽUB vedly, resp. kde chtějí to, co je zajímá, to jest nádraží. těch 70 000 hlasujících je více, než voličů KSČM, ODS, KUD-ČSL, kteří mají programu ODSun. narozdíl od brněnských politiků to příslušné úředníky a politiky v Bruselu zajímá.
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tomto tónu se mi tato diskuze líbí víc, milý "Odsune nádraží".

Souhlasím s názory, že Brno zezačátku "zaspalo" a podcenilo informační kampaň o tomto projektu, ze kterého se stalo jablko sváru mezi Brňany a dalo munici opozičním politikům, kteří ji plně využili (až zneužili). Výsledkem je oslabení Brna vůči vládě i EU. Uznávám také, že obě srany se dopustily neférovostí. Občas mne napadne, jak by asi referendum dopadlo dnes, kolik by přišlo lidí, zdali by otázka byla položena lépe. Chápu tehdejší taktiku radnice, byla to jediná možná obrana proti tehdejším populistickým a zjednodušujícím argumentům protistrany, které často dodnes přežívají (také jsem tenkrát k referendu nešel). Zajímalo by mě, kolik z hlasujících si nastudovalo jak materiály koalice, tak alespoň nahlédlo na stránky ŽUB.
Ale žijeme v zastupitelské demokracii, pravidla jsou jasná.
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 14:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, opět přidám něco oprav oblíbených omylů o ŽUBu:

1/Mzitka Neděle, 05.únor 2006 - 10:28: ale lidem do Brna dojíždějícím za prací toto výrazně zkomplikuje.
Tak už asi posté: ŽUB není jen nové hlavní osobnní nádraží, ale i nové zastávky, konkrétně Vídeňská, Olomoucká a Židenice. Já sice chápu, že teze o tom, že všichni dojíždějící do Brna vlakem mají svůj cíl cesty do pěti minut chůze od stávajícího hlavního nádraží, je pěkná, ale smiřte se s tím, že je to naprostá blbost.

2/ ad Odsun nadrazi Neděle, 05.únor 2006 - 10:36:samé hranici vnitřní rentability (ta je 24,5 mld)
Uz jsem se myslim Vas tady jednou na to ptal a Vy jste mi neodpovedel. Tak tedy znovu: jak jste na toto tvrzeni prisel?

3/Peslg Neděle, 05.únor 2006 - 10:43: A myslíte že na stávajícím místě se na koridory napojit nemůže?
Ne, a to kvuli tomu, ze se dosti intenzivne chysta zdvoukolejneni trate Brno - Prerov a stavajici misto by to (tedy podle kohosi, kdo tomu rozumi) nezvladlo.

4/Odsun nadrazi Neděle, 05.únor 2006 - 12:15: 70 000 hlasujících je více
Ja se zde nechci poustet do nejakych politickych debat (coz Vy naopak delate hodne rad, az Vas podezrivam, ze se v politice angazujete a zde si jen tak ze cviku prihrivate svoji polivcicku), ale: Existuje neco jako volby a jejich vysledek byl jasny: na radnici vladne koalice ODS a lidovci, ktera je pro prestavbu. Pokud se Vam to nelibi, tak bud zkuste vyvolat predcasne volby nebo referendum. Referendum probehlo s tim vysledkem, ze bylo neplatne. To je myslim jasne a uplne presne nechapu, proc se k tomu stale vracite. Takovymto pristupem se daji napadnout vsechna rozhodnuti a kam by to vedlo je myslim vsem alespon prumerne inteligentnim jedincum zrejme.
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 14:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a jeste jedna zprava pro Odsun:
Tuhle jste se pidil pro tom, kolik bude stat vystavba noveho arealu Tourbus a kdo to zaplati. Jakesi cislo jsem slysel a rikam si, ze Vam to radeji ani nereknu, protoze by Vas urcite trefil slak a nad koho prispevky bych se tady bavil:-)))
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 15:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hýsek:
vždycky mě fascinuje, když někdo plácá, že otázka by se dala nebo měla/mohla být položena lépe. na otázce pracoval dva měsíce tým specializovaných právníků a sociologů, ze všech delších a méně srozumitelných variant byla vybrána tato. kratší a srozumitelnější varianta by byla z právního hlediska nepoužitelná, ale to by asi někomu taky vyhovovalo, kdyby mohl dvacet kilo petičních archů vyhodit z oken magistrátu, tím neříkám, že by to vyhovovalo zrovna vám, ale aspoň byste mohl předvést svůj právnický um, když jste tak chytrý a předvést svou variantu znění otázky.
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 15:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zghk:
1/ po r. 2002 byla jako součást balíku všemožných studií, které měly za cíl potvrdit, že jedině ODSun je správný, byla vytvořena i tzv. coast benefit analýza, tedy hranice vnitřní ekonomické efektivity, jinak též řečeno max. hranice ceny, za kterou lze projekt realizovat, aby byl projekt ekonomicky efektivní. tehdy se dospělo k číslu - zrovínka k tomu samému, co nedávno ODSunovači, když "upřesňovali" rozpočet - 24,5 mld. Kč.

2/ ad nový opravárenský areál ČSAD Brno: tak to vyklopte! ;-))
Já se na to ptal jednoho z členů představenstva, který je ostatními v představenstvu pověřen tuto otázku s magistrátem řešit. stran čísla nechtěl být přesný, jen řekl, že půjde řádově o stamiliony. když jsem se ho ptal, zda mohu pracovat s číslem 0,5 mld, řekl, že to nemusí být přesné, ale je to blízko jeho velmi hrubého odhadu.
v této souvislosti je srandovní, jak dan-od-můn se raději z této diskuze stáhl, nedokáže zodpovědět zásadní dotazy, třeba už i sám přestal "věřit" v ODSun :-)))))))
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 15:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oj, oj, oj. Uz jednou jsem Vam tu psal, ze zadna analyza prinosu pobrezi neexistuje a ze kdyz argumentujete nejakymi studiemi, tak by bylo dobre se naucit alespon jejich pojmenovani.

Ale ted jiz vazne, pokud se v roce 2002 delala nejaka CBA (coz se asi delala), tak se v ni urcite nepocitalo s takzvanymi stavbami mestske infrastruktury (zjednodusene salina, bulvar, prelozky siti), tudiz vysledky analyzy zroku 2002 nelze srovnanvat se soucasnym rozpoctem, ktery mestskou inrastrukturu zahrnuje.
Jinymi slovy, srovnavate jablka s hruskami, coz mi prijde jako ponekud pomylene.

Co se Tourbusu tyce, my nesmime ani naznacovat (aneb to cislo mam asi z treti ruky, takze nevim, jak odpovida skutecnosti...)
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 17:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zghk: když mi nevěříte, tak se zeptejte na MMB

jo, a když nesmíte ani naznačovat, tak teda radši ani nenaznačujte ;-) jinak jste k smíchu
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 18:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Hýsek - nějak jsem nepochopil, proč se změní počet zákazníků podnikatelům, pokud bude odsun. Nemyslím si, že zrovna toto by byl pádný argument.
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 19:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mzitka: Nemyslím si, že všichni lidé, kteří přijedou na nové nádraží, pojedou do centra MHD (či v horším případě autem) - těch pár set metrů může být pěknou procházkou (v pozadí kulisa Petrova...). Někteří využijí nový bulvár s obchody, nové nádraží také poskytne více prostoru podnikatelům - vždyť moderní evropská nádraží poskytují služby podobné multifunčním obchodním a stravovacím centrům, to je realita - zákazník drah si tyto služby zaslouží (staré nádraží s nádražní restaurací a pár stánky je parodií na moderní nádraží 21. století téměř půlmilionového města).
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 19:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upozorňuji na odbdobnou diskuzi na forum.svetmhd.net (sekce Nové nádraží-dopravní problematika), obzvláště postřehy k paní Drápalové jsou pikantní (a jak si vzpomínám, pravdivé).
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 19:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen řečnická otázka -
kdo z toho bude mít největší prospěch?

Myslím si, že kdyby někteří zastánci přesunu věděli tuto pravdu, tak by se rázem stali odpůrci.....
Vůbec nejde o cestující .....

A argument několikasetmetrové procházky? Už vidím pracující, jak ráno přijedou do Brna odsunutého nádraží a s radostí a úsměvem jdou do pracovního procesu, kochajíc se krásným novým bulvárem, aby stihli stisknout píchačky před šestou...
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.132.199
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 20:36:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znovu opakuji: předhazování částky 24,5 mld. lidem z venkova, kteří už přes 10 let čekají na rekonstrukci silnice či železniční stanice za pár miliónů je výsměchem. Brno nové nádraží potřebuje, ale ne na úkor ostatních.
Já vím - můžete použít argument investic v Praze, já na to odpovím "nářkem" pražských radních, kteří výstavbu metra platí téměř výhradně z peněz města, stát jim již téměř nepřispívá...
Napadá mě opět můj oblíbený příklad, který se moc nehodí do železniční sekce, ale který je celkem trefný - na výstavbu MUK Hlinky (3 mld.) a tunelů Dobrovského (8 mld.) se peníze v SFDI našly. Na prosté rekonstrukce povrchů hlavních silnic do Znojma či Třebíče za cca 200 miliónů nepřišla zatím ani koruna.
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 20:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad mzitka:
Tak zrušme město vůbec, rezignujme na jeho sociálněkulturní funkci, choďme jen do práce a bydleme v paneláku vedle ní, nakupujme v nejbližším supermarketu a jezděme do něj autem... (a turistům vzkažme, ať do Brna raději nejezdí).

A pár řečnických otázek na tu Vaši ("Kdo z toho bude mít největší prospěch?"): Není to tak trošku o závisti, o minulém režimu, jeho "morálce" a heslu: "Kdo nekrade, okrádá rodinu..."? Lidi prostě k nějakým výkonům, zvelebování města apod. nevedou pouze ideály, ale hnacím motorem společnosti je ekonomický růst, zisk, investice apod. Nebo si myslíte, že když vy (já) nemáte (nemám) nic, tak ať nic nemají ani ostatní? Tudíž by se vlastně nikdo neměl o nic nového snažit, aby náhodou nezbohatl?

---

Ono totiž skutečně nejde jen o nádraží, železniční uzel, ale o celou novou brněnskou čtvrť a rozvoj Brna vůbec.

(Příspěvek editován uživatelem hýsek únor 05, 2006)
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 20:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad AA:
To je míchání jablek s hruškama: nejde argumentovat, že z peněz na nádraží by se dala postavit tu ta silnice, tu nemocnice nebo co ještě. Brno leží na dvou transevropských koridorech, které jsou prioritou pro EU a tudíž je z těchto peněz šance získat něco na náš ŽUB. Při vší úctě k obyvatelům Znojma a Třebíče to s tím nemá nic společného.
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.132.199
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 20:59:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hýsek: To je právě to míchání hrušek s jablkama, které má smysl. Protože to přesně ukazuje na sobecký přístup (některých) politiků z velkých měst. To, že Brno leží na dvou transevropských koridorech přece není důvodem aby se stavělo nové nádraží v odsunuté poloze a okolní infrastruktura za 24,5 mld. Kč.
Už si to představuju: Nové supermoderní nádraží ze zatahovací střechou (kvůli počasí) nadčasového tvaru pokryté poloprůhledným polykarbonátem. Mramorová nástupiště, velkoplošné plazmové obrazovky informačního systému.
Na kolejích stojí vozy 850+Bmx končící svou cestu např. ve stanici Okříšky, kde se doposud topí plynovými akumulačními kamny a v čekárně jsou dřevěné stoly a židle z r. 1958.
To bude jako cestovat strojem času
Z důvodu možného pohoršení navrhuji nástupiště regionální dopravy oddělit od nástupišť transevropských koridorů stěnou z překližky, na kterých budou nadživotní portréty všech ideových tvůrců ŽUB.
Ve vší úctě.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 21:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hýsek:
procházku, s prominutím si děláte jen legraci?????
já pracuji kousek za zvonařkou, (tudíž jen dočasně, protože v místech budovy kde pracuji má být nové zhlaví,) a ted v zimě jsem několikrát šel pěšky na nádraží, a málem jsem si zlomil nohu jak nikdo nebyl schopen zabezpečit schudnost cesty zvonařka - železniční nádraží (proč by to dělal lidi mužou jít Vankovkou) a nebylo to jen ve dnech kdy snažilo ale tento stav byl nejméně tři týdny, takže o krásné procházce si nechte jenom zdát
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 21:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AA:
tak k tomu se připojuji, to by byla nádhera
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 21:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad procházka: dnes je denní frekvence nádraží 50 000 lid, po plné funkčnosti se uvažuje velmi zhruba o 80 000 lidech. dejme tomu, že jen polovina z nich se dá na tu hýskovu vycházku, vzušnou čarou je to k novému nádraží (k ústí masarykovy ul. nebo též k největšímu uzlu mhd ve městě) 900 m, s překážkami atd tedy 10 minut času. když si to vynásobím, vyjde mi, že denně takto v součtu ti lidé naprocházkují 278 dní.

nebo jinak: jsem např. z vyškova, jezdím na SŠ na Pionýrskou a jedu do školy po přestupu vlakem šalinou. nepřestupuji 0x (nulakrát) jako doposud, ale jedenkrát což jsou 3 minuty čekání na tu moji šalinu po přestupu + 3 minuty na cestu na víc (dvě stanice z nového nádru), tedy celkem 6 minut a to samé na zpět, tedy 12 minut. a dejme tomu, že jsem minutu (opět dvakrát, tedy i při cestě zpět) ušetřil ve vlaku díky opraveným tratím (což by btw bylo i při přestavbě ŽUB s nádražím v centru). po započítání tedy denně utratím 10 minut času navíc, což je k desítkám minut (krát 2, jedu i zpět) dost na to, abych přemýšlel o škole ve Vyškově nebo ještě tak ve Slavkově. za jeden školní rok (200 dní výuky) to dělá 2000 minut navíc, tedy skoro JEDEN A PŮL DNE strávených ve vedru, zimě, dešti, sněhu, blátě na cestách brněnskou mhd.
PĚKNĚ DĚKUJI, panu Hýsku, strčte si ten ODSun do p*dele :-/
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 21:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad hýsek: mě teda při těch vašich romanticko-vycházkových teoriích zajímá, proč by se měl stavět SJTD??!! když si lidi můžou dvakrát denně vyšlápnout?! místo, aby to část příměstských cestujících vyhodilo třeba na moraváku, na svobodoďáku, nebo na tzv. "akademickém náměstí" (plácek mezi stavební a právnickou fakultou), tak ať si raději ty svoje líné zadnice vozí do heršpic a pak si provětrají psýché krásnou procházkou "pod panoramatem starodávného Petrova". nádhera. škoda, že to nevymysleli komunisti (a že arch. Fuchs před smrtí tu pitomost odvolal), to je sociální inženýring jak vyšitý. nejste náhodou šimonovského náměstek?
Hýsek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 22:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vulgárních diskuzí se neúčastním.
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 00:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Re: Zghk Existuje neco jako volby a jejich vysledek byl jasny: na radnici vladne koalice ODS a lidovci, ktera je pro prestavbu. Pokud se Vam to nelibi, tak bud zkuste vyvolat predcasne volby nebo referendum. Referendum probehlo s tim vysledkem, ze bylo neplatne.

Hehe, to je slusna demagogie. Za situace kdy volby jsou platne za JAKÉKOLIV účasti máte tu drzost je nadřazovat referendu, které nebylo platné kvůli nízké účasti? (Vzhledem k tomu jak naši stávající politici milují přímou demokracii chápu proč je to s referendem tak jak je...)
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 01:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Re Hýsek: Brno zezačátku "zaspalo" a podcenilo informační kampaň o tomto projektu

Hehe informační kampaň. Jsem ji jednou viděl, třeba že bez přesunu nebudou na brněnské nádraží moct jezdit "rychlovlaky".

Jinak v Praze máme taky zkušenost s informacni kampani a la Okradame Denne Slabsi - razi nam zde vizi ze by metro melo vest i tam kam ted jede vlak, na letiste, vyhledove mozna na Karlstejn
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 07:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Ústí nad Labem - hlavní nádraží, kde je tuším velmi podobný počet kolejí jako v Brně hl.n., nyní za plného provozu probíhá rekonstrukce stanice se změnou konfigurace zhlaví apod. Samozřejmě uznávám, že v Brně začíná/končí více vlaků, nicméně si myslím že zorganizovat by to železničáři uměli, aby vlak přijel, vyklopil cestující a hned !!! odjel někam, kde se teprve bude loko otáčet apod, a přijel 3-5 minut před odjezdem zase na hranu nástupiště. Možná by bylo potřeba o nějakou soupravu/loko víc, ale zorganizovat by to šlo. Co se týká úprav budovy, tak taková Ostrava-Svinov se taky kompletně rekonstuovala a nádraží s omezeními fungovalo. Když se chce, tak to jde, ne že ne. Takže argument že by během přestavby nádraží skoro nefungovalo je účelová lež.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 08:01:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle CEO (Corporate Europe Observatory) působí v Evropském parlamentu a dlaších bruselských institucích více než 10 tisíc lobbistů, přičemž náklady na jejich aktivity dosahují výše 1 miliardy Euro. Lobbisté přicházejí se stále inovativnějšími a zároveň problematičtějšími způsoby, jak ovlivňovat chod politiky v zájmu jejich potřeb. Experti varují, že: "...v budoucnosti budeme svědky ještě drsnějších lobbistických strategií, které budou pravděpodobně zahrnovat takové praktiky, jako je maipulace, destabilizace či dezinformace."
Už se ví, kteří lobbisté v Bruselu uspěli?
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 09:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka:To by jsi ovšem nesměl chtít opravu a rozšíření současného nádraží v Brně,kde zavazí Tesco.A potom i domy na Kolišti/Křenové u mostu.Buďto domy půjdou k zemi ty co jsou teď u trati(obydlené),nebo prázdné do nové polohy nádraží.
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 09:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Phpttjournal: pravda, ubourávat se bude muset, ať už se bude reknstrouvat stávající nebo stavět nové nádraží. akorát na to nové se bude muset ještě vykoupit 17 ha pozemků.
btw, neví někdo, jak jest daleko výkup pozemků (Dane)?
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 10:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbouraly by se maximálně barabizny vedle V. a VI. nást. směrem k Novým sadům a možná i rákosnická tržnice. Reko hl.n. se samozřejmě dá zvládnout, podařilo se to např. v Drážďanech - tam nádr. taky nestěhovali. Jestli někdo tvrdí, že vadí malá průjezdná rychlost současného uzlu,tak min. od Majlontu je až na Radlas 80, pak 30.
freddie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.103.134
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 12:04:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesun nádraží je politickou hrou
Postoj stran k nádraží může rozhodnout o přízni voličů

Analýza

Brno - Přesunovat nebo nepřesunovat brněnské nádraží? O tom by měli rozhodovat fundovaní odborníci a ne politici. Ovšem události a půtky kolem brněnského železničního uzlu - Europointu - veřejnost podrobně sleduje a to pro politiky není zanedbatelné, stejně jako nejsou zanedbatelné volební hlasy Brňanů, kteří jdou hlasovat pro některou z politických stran jen kvůli nádraží. Primátor Richard Svoboda na prezentaci přestavby železničního uzlu v Bruselu nařknul Ondřeje Lišku ze Strany zelených, že jejich postoj k přesunu nádraží má především politický podtext. Měl k tomu dost dobrý důvod: Liška se totiž jako novopečený kandidát do Poslanecké sněmovny uvedl hned na nominačním sjezdu ostrou kritikou přesunu nádraží a vlastně tím v Brně zahájil volební kampaň. Pro Stranu zelených bylo zabránění přesunu nádraží jedním z hlavních bodů volebního programu při předloňských volbách do krajského zastupitelstva, které se konaly jen několik týdnů po referendu. A sázka na nádraží se vyplatila -z kandidátky zelených se do krajského zastupitelstva dostali tři lidé.

Cenné údaje o počtu voličů, o které se hraje, přineslo předloňské referendum, ve kterém se 65 tisíc lidí vyjádřilo proti přesunu. A to je mnohem vyšší počet lidí, než kteří volili v posledních komunálních volbách vládnoucí občanské demokraty.

1/2
freddie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.103.134
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 12:04:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2/2

To si nejspíš velmi dobře uvědomují i sociální demokraté, kteří stojí v boji o nádraží mimo dva hlavní tábory - Stranu zelených a občanské demokraty. Ovšem na středeční tiskové konferenci koalice Nádraží v centru vystoupil jako host předseda brněnské ČSSD a dvojka jihomoravské kandidátky do parlamentu Jeroným Tejc. „Je možné vrátit se k variantě rekonstrukce železničního uzlu,“ řekl novinářům a dal tím najevo, že sociální demokracie jde proti oficiální politice vedení města.

Postoj vedení radnice, tedy především občanských demokratů, k přesunu nádraží se od referenda změnil. Politiku „nechte to na nás“ nahradili intenzivní reklamní kampaní a postupně se jim podařilo přesvědčit velkou část lidí o výhodnosti přesunu nádraží. Podle výsledků ankety, kterou si město nechalo zpracovat, souhlasí s navrhovanou podobou přestavby železničního uzlu 66 procent oslovených Brňanů. „Je vidět, že se komunikace s občany osvědčila,“ uvedl náměstek primátora Miroslav Hošek (ODS).

Politika v tomto případě hraje u občanských demokratů menší roli, protože strana už při svém postavení další voliče může získat jen těžko. Ovšem do komunálních voleb zbývá už jen necelý rok a „kauza nádraží“ má potenciál dominantní pozici ODS na radnici oslabit.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava

Autor: JIŘÍ SMETANA
6. 2. 2006
freddie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.103.134
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 12:14:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brněnským Zeleným v Bruselu spadla maska
Rovnost, 6.2.2006


Dosud se Straně zelených v Brně víceméně dařilo mást část veřejnosti odůvodňováním svého odmítavého postoje k přestavbě železničního uzlu populární snahou ušetřit městu miliardy na jiné, důležitější věci.
Pohádka skončila čtvrtečním vystoupením šéfa brněnských Zelených Ondřeje Lišky při představování projektu EUROPOINT BRNO v Bruselu, kde vyvinul (jako poradce německého europoslance?) maximální úsilí, aby připravil město Brno a Českou republiku o šest až devět miliard korun z budoucích dotací Evropské unie.
Výmluvnější doklad o tom, že brněnským Zeleným, nebo alespoň jejich novopečenému lídrovi, nešlo a nejde o spoření a lepší využití veřejných peněz ve prospěch obyvatel Brna a okolí, ale o projev nezřízené ctižádosti a touhy po předvolebním zviditelnění za cenu sabotáže rozvoje města a kraje, ani nemohl být podán. Cílem je prosadit se za každou cenu, kterou zaplatí jiní.

1/2
freddie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.103.134
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 12:16:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2/2

Nabízí se tedy otázka, jestli motivace pana Lišky, aby ochudil město Brno a Českou republiku o několikamiliardovou dotaci, nevychází ze zájmů některých menšinových politických skupin v Evropském parlamentu a není-li pan Liška jako jejich poradce právě za poškozování zájmů České republiky v Evropské unii i honorován.
Brněnští Zelení si volebního lídra, který jim při svých vystoupeních v zahraničí koná medvědí službu, zřejmě nezvolili dobře. A úspěch v jejich boji proti pokroku jim to nepřinese.
Není pravděpodobné, že by sabotáž možné dotace ze strany pana Lišky byla úspěšná.
Demokratické státy Evropské unie mají přece dlouhodobé zkušenosti s extrémistickými názory některých menšinových politických uskupení a umějí je v praktické politice v zájmu potřeb rozumné většiny vyloučit. A v tomto případě se jedná o většinový zájem a ekologickou železniční transevropskou dopravu. Výstavba samotné nádraží budovy v Brně, která je v každém případě nezbytná, samozřejmě nebude předmětem žádosti o dotaci z Evropské unie.


rubrika Ohlasy a reakce, autor: Zdeněk Tichý, Brno
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 14:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad freddie: nejdřív su zjistěte, co je pan Tichý zač, pak se vám nejspíš bude štít jej citovat, nehledě na to, že v textu bezuzdně lže (že prý Liška pracuje proti příspěvku EU - přesný opak je pravdou).
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 15:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zghk, č.168, 5. února: ....kvuli tomu, ze se dosti intenzivne chysta zdvoukolejneni trate Brno - Prerov a stavajici misto by to (tedy podle kohosi, kdo tomu rozumi) nezvladlo.
To se vzalo kde? Kdo je ten, co tomu rozumí? Kolik by to stálo? Kdo by to platil? Proč by to stávající nádraží nezvládlo, plánuje se nějaké razantní zvýšení osobní dopravy Brno - Přerov (Olomouc)?
Bourání domů: Kromě pár vetchých chýší kolem V.a VI. nást. a rezavých plechových skladů na opačné straně by se nemuselo bourat nic. Pokud dojde k odsunu do polí, tyhle baráky se stejně strhnou, protože budou mj. zastiňovat i ten úžasný výhled na Petrov, při té romantické procházce do centra.
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 15:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych právě řekl, že ty technické památky tj. budova Malé Ameriky a pak ještě ty dvě nebo kolik budov o kousek dál by měly zůstat za jakoukoliv cenu.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 15:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad bourání: tak např. v ODSunté varinatě se má vybourávat významný kus Masné Burzy (ulice Masná a Porážka), významné architektonické památky od arch. Fuchse. Za to bourání Malé Ameriky není v případě přisunuté varianty jisté, za určitých okolností ji lze začlenit do nádraží, za určitých nikoli, natolik nejsou studie tak daleko, aby se dnes dalo jednoznačně říct tak nebo onak. Naopak lze při přisunuté poloze využít Fuchsovu poštu i stávající budovu nádraží, i když je možné, že se těžiště nádraží posune blíže k ústí Masarykovy ul.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 15:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Phpttjournal - v Ústí se nic bourat nebude, a není kam se rozšiřovat ani o decimetry. Neznám studii neodsunutého Brna, ale myslím že bourání nebude velké, možná žádné.

Samozřejmě je to politická hra. Jen někteří si přečtou pouze jednu - pro ně jedinou správnou variantu - a to v lepším případě, a jiní přemýšlí co by bylo nejlepší z hlediska nákladů, rychlosti, užitné hodnoty....

A to že zelení získávají body nejen v Brně, samozřejmě některým vadí docela hodně, protože když budou kolem 5 procent, lidé je budou volit, a seberou tím hlasy všem stávajícím stranám v parlamentu. Možná že někteří si to již spočítali lépe a ví že budou zelené v parlamentu potřebovat...
Fandím, protože stojaté vody je potřeba rozčeřit, aby nezasmrádly
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 16:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malá Amerika se v žádném případě bourat nemůže, je památkově chráněná, ale kolejiště by vedlo mezi ní a Novými sady, aby se narovnalo kritizované esíčko. Do nádraží lze samozřejmě začlenit bez problémů, stejně jako Fuchsova pošta. Vybourání masné burzy by bylo skutečně zvěrstvo, po zániku převážné části Vaňkovky je to jediný takový zachovalý areál v Brně. Taky mi uniká, proč by stávající nádraží nemělo zvládnout přerovskou dvojkolejku, spíš by na odsunuté roli nezvládala přerovka úrovňové křížení s nákladním průtahem a naopak.
Pro neznalé Zdeněk Tichý = Kojzar odsunu.
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 16:17:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám zmatení pojmů, Malá Amerika je to velký patrový skladiště směrem na jih? To by přisunutá varianta určitě neohrozila.
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 18:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad lk:
Jo, to je ono. Kdysi tam sídlila výdejna výstrojních součástek, dnes je, mysím, celá budova pronajatá (SETTO Spedition apod.).
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 21:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se pokusim zase o nekolik reakci, pokud na nekoho zapomenu, tak se predem omlouvam:-))

Ad Odsun No 74: Zghk: když mi nevěříte, tak se zeptejte na MMB
Ja chapu, ze student stredni skoly muze mit jiste mezery v nazvech ekonomickych analyz, tak si tedy dovolim male vysvetleni:
To, o cem se tady zminujete, se jmenuje Cost-Benefit Analyza (zkracene CBA) a pouziva se vicemene k tem ucelum, o kterych jste se zminil. Cost znamena naklady, Benefit prinosy (nekdy se preklada i vynosy a zahrnout do nich lze ledasco). Coast znamena pobrezi a s ekonomikou to nema nic spolecneho. Kdybyste to napsal jednou, tak to beru jako preklep, ale uz to od Vas vidim minimalne podruhe, takze se na me nezlobte, ale o Vasi odborne erudici to zrovna nesvedci. Ale nic si z toho nedelejte, ja to na stredni skole take nevedel. Ale vlastne jsem s tim ani neargumentoval...

Ad Mzitka 508: Ja nevim, kolikrat to tady jeste budu muset napsat, ze je blbost, ze vsichni dojizdejici do Brna vlakem budou vy/nastupovat prave nahlavnim...

Ad AA 0502 20:59
Za 24,5 GCZK se vedle nadrazi a MI postavi jeste prutah z Hadu do Modric, odstavne nadrazi a napr. podjezd v Herspicich. To jen abyste priste nepouzival polopravdy.

Ad Peslg 131: ... se obavam, ze pro tento problem resite na hodne spatnem miste. Proste se smirte, ze takovato jsou pravidla a nebo bojujte za jejich zmenu. Letos budete mist spoustu moznosti ve volbach. Jiste uznate, ze menit pravidla jak a kdy se to komu hodi, je jaksi nefer.
A v teto souvislosti bych mel jednu otazecku: rikte, ze 70000 lidi je hodne a ze to znamena jasne ne novemu nadrazi. Me by zajimalo, kolik je z VAseho pohledu minimalni hranice pro takove "hodne". 50000? 30000? 10000? A proc zrona takove cislo.

Ad Mzitka 509 a Ústí
No jo, ale v Brne nestaci vymenit jen glajzy a zhlavi, ale rozebrat cely spodek Herspice - Zidenice a postavit ho znovu se vsemi dusledky nejen na dopravu,ale i na zivot ve meste. Opet jsme u jablek a hrusek.

Ad Ruprt 97:
Ne reku Bno - Prerov ma eminentni zajem EU, ktera by na to take mohla dosti prispet. Samozrejme veskery osobni tranzit AUT - POL by sel pres Brno.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace