K-report
 

Archive through 16.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archive through 16.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2853
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 20:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

680.008 - přepětí ???
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 21:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě by to mohla být zima :-) Že to začlo naplno se začátkem krutých mrazů...
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 21:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale tam zase nevím, zda by seděla ta doba působení 3 minuty.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 21:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád nevím jednu věc - ta "porucha SW" se projevila u všech Leštěnejch prdů stejně?

Pročež ty krámy po světě jezdí včetně via Gotthard kde je zima taky tak se liší čím? Naše mají SW verzi 3.01 která odstranila část chyb předchozích verzí ovšem vytvořila chyby nové které odstraní verze 3.02 (jak si myslí autoři SW). Ve skutečnosti ovšem ale až verze 4.01 při které se zabalej vzduchová potrubí jako pumpa na zimu a instalujou "bouchací" dveře z vyřazenejch Bh

Jinak i já zdravím ostatní z DF ČD
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 22:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hec, ja jsem se predevcirem Pendolinem svezl, a to dokonce rychlosti 222 km/hod. Jizda pohodlna, presne podle JR atd, jak ma byt na spravne zeleznici. Pricemz pred 10 lety na tom byla presne stejne jako CD, akorat uz tenkrat se ji darilo udrzovat cistotu.
Jedina vec se zmenila k horsimu, ze kvuli "blbemu metru" zrusili krasnou uzkou a jeji telese vyuzili k tomu metru
Airtime
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 23:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty casove uspory naklapecka vs. klasika jsem tu pocital pred casem ja. Takze zopakuji: mezi Prahou a Ceskou Trebovou je to asi minuta, mezi CT a Brnem je to minut asi 8. Mohl bych spocitat tez CT-OV, ale tuto trat neznam a nejsem schopen konfrontovat spravnost udaju s fyzickou znalosti trate. Kazdopadadne to ale nebude moc. Pendolino ma smysl do zatackovitych useku, ale na rovinate trase Praha-Ostrava se naklapeni uzije jen na malem procentu useku.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 07:06:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj - Portugal, Porto ?
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.64.214
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 10:47:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Kdo tu ještě chybí?) :-)))

Už jsem tady :-)

Včera jsem byl zneužít KMB pro cestu Olomouc - Pardubice (TÍM) - Hradec Králové (R Černá p ehm, čo to trepem Klidná síla) - Jeseník - Krnov - Velká Bystřice.

Poznatky
- v TOM není cestující 1. třídy jako cestující 1. třídy (na KMB nedostanete slibované občestvení a noviny v ceně 1. třídy)
- po přejezdu z 1. na 2. kolej na třebovickém zhlaví v Rudolticích (stahovačka?) TO 003 (SC502) chcíplo na několik minut někde v místě začátku pevné jízdní dráhy. Nemohu vyločit, že jsme na autobloku něco dojeli, ale podezdřelé bylo několikeré zastavení a rozběh agregátů ve voze (klimatizace?) a změna jasu (probliknutí) osvětlení ve stejném okamžiku, stejně jako pokles teploty.
- doplatek 1. tř. zapsaný v KMB pouze pro část trasy všechny průvodčí (vyjma prvního) značně vyděsil a musel jsem jim ho zvlášť vysvětlovat (některým stačilo napovědět, jiní se přišli zeptat dvakrát, poté co se nejprve báli ztrapnit tím že tomu nerozumí a pak se jim rozleželo v hlavě, že je ta KMB nějak "divně" vypsaná).
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 10:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při jemném brouzdání na netu jsem našel docela oklikou na tomto serveru zajímavý odkaz zde.

Na tento projekt by se sehnaly peníze snadno, pokud by šlo vrátit italům náš "český sen" a nakoupila by se "česká realita". Byl by to možná větší pokrok. Aby se cestující veřejnost tolik nevyděsila, tak bych se přimlouval za vnější barevné řešení - mimikry Pendolíno. Problém jednotky 675 bude asi opravdu v rušení obvodů, protože transformace, měniče a poloha střídavých motorů v podvozku těsně nad kolejí jsou opravdu svinstvo, v tom byly trakční motory jedinečné. Snad ale bude do té doby vyroben alespoň úspěšný prototyp 380 a bude jasné "jak na to".
Jinak k 680 000: pokud jsem se strefil, tak přeci by mělo existovat ve smlouvě klauzule o respektování norem ČS/EN/ISO, kde by ony změny napětí měly být velmi přesně dány. Při jiném napětí je vina u nás, uvnitř intervalu vymezeném normou u výrobce.
Pokud si pamatuji ještě kauzu výše uvedených CZE, tak se jednalo o to, že povolený rozptyl napětí na ss je menší, než na střídavém systému. Pouhé usměrnění vedlo k většímu rozptylu napětí ss a byl to začarovaný kruh, který byl bez velkého technického zásahu neproveditelný a CZE prostě nemohlo fungovat, přestože principielně to bylo správně vyřešeno transformací a usměrněním. Závěr byl ten, že naše střídavá síť je "měkká" a umožňuje větší změny napětí než ss.
Na ss bych to typoval pak na změny napětí způsobené velkými odběry, kdy by i ss mohla zahaprovat při velkém odběru ( zima, větší pasivní odpory, více mašin v úseku a podobně ).
Nebo je to ještě jinak, ale na to jsem již dlouho od dráhy.

PS vylučuji takové stavy jako rušení jednotky sebe sama, rušení jednotky od KO, ovlivnění jinou lokomotivou. A rád se dovím něco nového.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 10:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Radeček: "Doplatkem" pro 1. třídu v KMB dost často děsím průvodčí na vedlejší trati - rozuměj, kde nejezdí ec/ic. Například 130. Na Úseku Ústí-Praha-MuN-Ova(Břeclav) se nic takového neděje.
Ale povedlo se mi vyděsit pokladní žádostí o zrušení chybného zápisu ( čl.9 - KMB).
Jel jsem z vyjímečně Hranic do Prahy a omylem jsem napsal Ostravu ( obvyklý odjezd ). Bylo mi doporučeno odjet do Ostravy, tam nechat zrušit, vrátit se a znova napsat. Upozorňuji - není to vtip a bylo to myšleno vážně.
Vše vyřešil 100% profesionál v Košičanu.
Jinak k zážitku - že by skončil i poslední mohykán (003)? A co dělá James Bond, už má TBZ (007)?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Airtime: Mezi ČT a Ovou by bylo pendolíno rychlejší než klasika v úsecích ČT-Zábřeh a Přerov-Suchdol a možná i před Ostravou. Takže o těch 8 minut by to mohlo být i zde + rychlejší (a navíc méně) rozjezdy. Mezi Prahou a ČT by to bylo asi více než minutu po vertifikování úseku Úvaly-Poříčany. Ale i tak se zde klopením získá hodně málo, takže v úseku Berlín-Wien by bývalo pendolíno lepší. Ale třeba se nakonec vrátí výrobci...
Proč???
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.64.214
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:22:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že původní podmínky už na webu stačili doplnit o poznámku "V 1. vozové třídy vlaků SC Pendolino č. 500 - 511 bude poskytován servis dodání menu občerstvení a denního tisku pouze cestujícím, kteří jsou odbavení jízdným SuperCity" (překlepy v citaci Ctrl+C, Ctrl+V z originálu), takže mi před reklamací nezbyde než požádat kolegy novináře o vylovení první verze tiskové zprávy, ve které toto omezení ještě nebylo.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Na ss bych to typoval pak na změny napětí způsobené velkými odběry, kdy by i ss mohla zahaprovat při velkém odběru ( zima, větší pasivní odpory, více mašin v úseku a podobně ).

Na druhé straně při nízkých teplotách klesá odpor trolejového vedení. Takže pokud zrovna před/za pendolinem nic nejelo a ani ono samo netáhlo naplno, protože už bylo rozjeté, mohlo být chvilku napětí větší než jste čekali.

A nakonec softwarová chyba to mohla taky klidně být. Už jsem zažil pár SW chyb, které zničily HW. To není až tak těžké si představit.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18659
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S doplatkem do první třídy jsme měl problém jen jednou (z jednoho pokusu... ), a to právě v 680.003, když jsem se potřeboval přepravit z Lovosic do Kralup a cpát se do narvané druhé třídy se mi moc nechtělo. Ve vlaku jsem nakonec nepochodil (asi by to průvodčí stejně ani do Prahy nepochopil a jeho tempem by mi brzy došly v KMB listy, zápis dokázal za tu chvíli pětkrát změnit a posléze zrušit...), v Kralupech to byla otázka pár minut.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.64.214
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:32:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HW, který lze zničit SW si nic jiného ani nezaslouží
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.64.214
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:34:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Italský vlak na český způsob
13. ledna 2006, Lidové noviny

SLOUPEK LN

Skoro to začínalo vypadat, že rychlovlak Pendolino by mohl vylepšit neutěšený obraz Českých drah coby technického skanzenu, v němž se v míře Západoevropanovi neznámé mísí stopy po časech c. a k. monarchie s hojnými relikty socialismu. Cestující už byli ochotni i zapomenout, že pendolina dávno nepatří ke špičce, a na několikaleté tahanice kolem jejich zavádění, jen aby na vlastní kůži okusili odlesk toho, jak po kolejích jezdí vyspělý svět. Stačil ale rok značně omezeného provozu a čtyři soupravy ze sedmi mají takové problémy, že byly nahrazeny jinými stroji.

Je skoro zbytečné se ptát, proč pendolino jinde funguje a u nás ne - inu, to jsou ta česká specifika.

Zdejší Kocourkov ilustruje i reakce ČD na problém: za všechno mohou Italové, a aby to cestujícím nebylo líto, dostanou na rychlovlak štědré slevy. Jenže Italové (na rozdíl od někdejšího obchodování se SSSR) neuzavírají smlouvy pomocí tanků, někdo svéprávný za ně odpovídal i z české strany. A „slevy“ zaplatíme ze své kapsy, stoprocentním vlastníkem a. s. České dráhy je stát. Možná právě v tom je zakopaný pes - ostatně nejen problémů s pendoliny.
JAN NOVÁK
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď si představte: telefonuji a dočetl jsem slogan v Jihočeské diskuzi: Pendolíno - horší, než jste čekali. A jak jsem toto dořekl, okamžitě došlo k přerušení spojení . Že by ruce cenzora došly až k Oskarovi?
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zásady automatizace:
1) Jednoduchost algorytmů
2) Modulovost
3) Blbovzdornost
4) Nejtriviálnější chyby se nejhůř hledají

ad1) Vlak není jednoduchý, měla by se skloubit jednoduchost s modulovostí, jediný způsob jak mít jednoduchý SW
ad2) Podmínkou tvorby přehledného SW
ad3) Nesplnitelné, blbci jsou strašně vynalézaví, nudící se operátor s malými znalostmi podstaty procesu s oblibou nevědomky navozuje extrémní stavy. Předpokládám, že strojvedoucí jsou ale vyjímkou.
ad4) "o" místo "nuly" již zničilo mnoho.

Pendolíno v provedení ČR je unikátem v tom, že má tři soustavy co do napětí i frekvencí (ss má frekvenci 0-nula). Takže chyb v SW můžeme očekávat mnoho. Ale dodržení zásady jednoduchosti a modulovosti by mělo pomáhat chyby hledat. Jeden listing bez modulů je nezkontrolovatelný. Ale to bychom byli u takového podcenění techniků Alstomu, že skoro by se jednalo o nevzdělávatelné a nepoučitelné ignoranty.
Substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.25.24
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 14:10:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S doplatkem na 1. třídu do KMB jsem cestoval jednou: postupně se při vyplňování KMB vystřídalo pět průvodčích/pokladníků. Ani jeden neuspěl :-(
(Na jejich obranu na druhou stranu uvádím, že nebyli příliš protivní, a že výsledná chyba byla v můj prospěch.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18669
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 14:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To u mně vždy v můj neprospěch - napřed to vypsal i přes upozornění, že je to pouze doplatek do první třídy, jako úplně novou jízdu (tedy minimální odpis 150), potom neuvažoval minimální odpis (ale stále účtoval 1,5 násobek), pak to bylo nějaký úplně divný, potom zase neuměl dělit dvěma a pak už byly (naštěstí) Kralupy
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 15:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Onehdy jsem taky potřeboval doplatek na 1.třídu na KMB v kousku trasy, a problém jsem neměl, akorát jsem musel podrobně vysvětlit, jak vlastně jedu. Mám obavy, že ten systém zapisování toho doplatku není jednoznačný.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 15:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: realtime embedded systemy jsou velice slozita vec. Rozhodne to neni o tom, ze nekdo napise "o" misto "0". Takoveto trivialni problemy se poznaji uz pri kompilaci. Mnohem slozitejsi jsou problemy u urcitych konfiguraci - treba kombinace standartniho (a v jinych zemich dlouhodobe uspesne provozovaneho) softwaru pendolina a nasich systemu. System musi napr. komunikovat s ceskym a jinymi zabzar, ridit lednicku a spoustu dalsich veci, ktere se ve starsich pendolinech nevyskytovaly. Systemova chyba, ktera zpusobuje deadlock muze byt obcas docela slusny bolehlav. Otazka je, proc muze jedno pendolino jezdit dal a ostatni jsou mrtve.
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 15:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale pak je otázka, zda by se takové věci neměly pořádně vyzkoušet dřív, než se budou testovat na lidech.
A bylo by zajíémavé vědět, zda to, že se to pustilo na lidi bez dostatečného prověření, bylo způsobeno "politickým zadáním", nebo zda šlo prostě o nevyhnutelnou ráno osudu.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 16:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Železničář 2/2006:
Hovoříme s předsedou Představenstva a generálním ředitelem a. s. ČD Ing. Josefem Bazalou
Chci komunikovat a stmelovat lidi

...Minulý rok lze nazvat rokem pendolina. Do posledních dnů před novým jízdním řádem se zpochybňovala oprávněnost jeho uvedení do pravidelného provozu. Pendolino se přesto rozjelo. Jak dnes hodnotíte tento projekt?

Nemyslím si, že minulý rok lze nazvat jenom rokem pendolina. Rok 2005 byl ve znamení vytváření nových projektů, a bylo jich víc, např. Živá nádraží, Modernizace vozidlového parku – ať už šlo o vozidla řady 810, z nichž vznikla Regionova, nebo motorové vozy pro dálkovou dopravu řady 854. Samozřejmě je nutné jmenovat i financování a nákup z programu EUROFIMA, tedy jednotek řady 471. Koncem loňského roku jsme představili jejich nový design, který by měl být postupně, počínaje letošním rokem, uplatněn a inovovaná vozidla dodávána. Letos to patrně budou čtyři jednotky už s novým designem, ale ještě se starým čelem, v roce 2007 už by měly pokračovat dodávky jednotek jen s novým designem.

Rok 2005 znamenal pro naši firmu také masivní zvýšení produktivity práce. K 31. prosinci 2004 činil stav zaměstnanců ČD, a. s., 71 995, k 31. prosinci roku 2005 činil tento stav přesně 62 438, což představuje meziroční pokles o 9557 zaměstnanců (včetně odčleněných dcer). Prostřednictvím celé řady racionalizačních počinů jsme tedy počet zaměstnanců meziročně snížili o 13,3 procenta, a to při zachování sociálního smíru. Výrazně jsme tím omezili náklady, zvýšili produktivitu práce a zlepšilo se tak i využití našich zaměstnanců. Osobní náklady celkem (tj. včetně pojistného hrazeného zaměstnavatelem) se meziročně (2004/2005) snížily přibližně o 1,265 miliardy korun, tj. o 5,6 procenta.

Pokud jde o pendolino, jsem rád, že tyto soupravy se v roce 2005 podařilo uvést do pravidelného provozu. V rámci ČR se podařilo vyřešit i problém, který byl na straně výrobce, a sice otázka elektromagnetické kompatibility. Proces homologace bude pokračovat. Předpokládám, že v prvním čtvrtletí 2006 bude dokončen a od března, případně od dubna, by se jednotky mohly rozjet do Vídně a Bratislavy.

Ještě ke všem těm otázkám kolem pendolina: dostali jsme úkol od Dozorčí rady, abychom zadali forenzní audit společnosti Deloitte Czech Republic. Jde o to, aby se celý projekt a jeho řízení, včetně všech smluv, které byly podepsány od roku 1995 do roku 2005, zhodnotily a popsaly se i chyby, abychom věděli, proč došlo k tak velkému zdržení v realizaci, a aby se definovaly odpovědné osoby, které se na tom více či méně podílely.

Mohu konstatovat, opíraje se o výsledek forenzního auditu, že největší problém vznikl už na začátku v roce 1995, kdy byla podepsána zhotovitelská smlouva s konsorciem, vedeným ČKD Holding Praha, a v roce 1996, kdy se podepsala smlouva o financování tohoto projektu s konsorciem bank.

Ve výběrovém řízení byla podmínka, že výrobní konsorcium zajistí financování. První chyba byla, že si břímě financování vzaly České dráhy na sebe. Projekt potom pokračoval do roku 1998, kdy ČKD na něm přerušilo práci, a trvalo to do roku 2000, než se ČKD, které mělo vyinkasováno asi 700 milionů korun na zálohách od ČD, dostalo do konkurzu. Ukázalo se, že ČKD na realizaci tohoto projektu prostě nestačí.

Největší zpoždění tedy vzniklo proto, že nebyly dobře uzavřeny smlouvy a ČKD se dostalo do konkurzu. Tím projekt nabral asi čtyři roky zpoždění! V roce 2000 byl následně podepsán dodatek smlouvy s firmou Fiat Ferroviaria na pokračování projektu, ale za stejnou částku byl počet jednotek upraven z deseti na sedm. Došlo tedy k jejich zdražení, a pokračovalo se v dalších chybách. Ve zmíněném dodatku např. stojí, že výše škod a penále, které mohou vzniknout z opožděného dodání, případně dalších problémů, je limitována částkou zhruba 21 milionů korun. To ostatně bylo už i v původní smlouvě z roku 1995. Dnes po výrobní firmě tedy nemůžeme požadovat víc.

Další chybou bylo to, že při častých změnách vnitřního uspořádání soupravy se v roce 2002 snížil počet míst z původních 365 na 333, druhá třída se pojala prostorově stejně jako první, a tím se snížila kapacita soupravy.

Další zpoždění vzniklo zcela na vrub výrobce, který nedodržel podmínky. Elektromagnetická kompatibilita se řešila až po roll-outu a po začátku homologace v roce 2003. Závažný nedostatek zjistili teprve při zkouškách na okruhu ve Velimi! To nás stálo další roční zpoždění, zaviněné výrobcem. Takže celkem pětileté zdržení bylo zaviněno následovně: čtyři roky původním zadáním a konkurzem ČKD, rok jde na vrub výrobce – dnes firmy Alstom.

Pikantností je, že zhotovitelskou smlouvu v roce 1995 a smlouvu o financování v roce 1996 podepsal generální ředitel ČD, s. o., Rudolf Mládek, který pak kolem roku 1998 odešel do ČKD, kde působil ve statutárních orgánech společnosti a „pomohl“ panu generálnímu řediteli ČKD Marouškovi dovést firmu do konkurzu. ...
Michal_nov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 17:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to asi týden co jsem našel výstřižek Lidovek z 20.4.1996 a tam se mimo jiné píše

na základě vítězství v soutěži vyhlášené ČD v r.1995 má dodat ČKD holding, vagonka Studénka a.s., Fiat Ferroviaria, Siemens AG deset třísoustavových rychlostních vlaků s výkyvnými skříněmi. Celková hodnota zakázky je 6,5 miliardy kourun...

...pravděpodobnou verzi tohoto vlaku včera představil na ministerstvu dopravy viceprezident holdingu L.Rus. Jedna vlaková souprava by měla mít sedm vozů o celkové kapacitě 102 míst v první třídě a 220+2 invalidní vozíky ve druhé třídě. Tuto relativně malou kapacitu zdůvodnil L.Rus předpokládaným vysokým komfortem pro cestující, kdy nebude chybět manažerské centrum s počítači a faxem a toalety speciálně upravené pro invalidní cestující. V oddílech první třídy je počítáno s televizí nad každým sedadlem, naproti tomu ve druhé třídě bude velkoplošná projekce. Samozřejmostí bude jídelní vůz. Vlak by měl dosáhovat rychlosti 230km/h což ho spolu s pohonou jednotkou činí kompatibilní pro tratě v Německu a Rakousku....


pak se píše o 471 a na závěr

..jak u rychlostního vlaku, tak i u příměstské vlakové jednotky by první kusy měly být drahám dodány již v příštím roce

Plány sakra dobrý, to jo...
Honzas neregistrovaný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.29.204
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 18:13:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes (neděle) na SC 507 P. 002.
Dalicek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 19:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Honzas neregistrovaný
To je jedno z tech,co melo tu poruchu softwaru?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18675
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 19:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to zítra vidíte s SC 505? Rád bych dojel...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 20:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... koleje jsou natažený a lístek Ti platí 3 dny.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 20:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

002 byla ta, která zdechla ve čtvrtek v Hranicích na SC 500

SC 505 by měl dojet bez obav, podle tiskové zprávy ČD od 15. ledna do odvolání bude souprava pendolino nasazena na spoje 501, 504, 507 a 510.
http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=30268
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 10-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 20:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kurňa, co je to ta lednička??? Furt vo tom tady tlacháme a já nevim co to vlastně je.

Díkm za vysvětlení
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25&rp=0&gal=vis&galvis=2671577 - pár železničních fotek
Dalicek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 20:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takze tedka jezdi jenom 002?A 003 je pro zmenu odstavena?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18676
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 20:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade:
Díky. Sekl jsem se o vlak. Takže se mi těch 14 korun za lístek do Holešovic snad vyplatí :-).

PS PŠ:
Lístek mi platí ještě dva měsíce a půl (na pinďu ale jen „dočasně”)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 21:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...to bys došel i pěšky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18679
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 21:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nejspíš i za ty tři dny :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 23:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zdůvodnil L.Rus

Což byl tehdy šéfkonstruktér ČKD a externí vyučující na ČVUT. U studentů si kulantně řečeno mnoho autority nezískal (údajně jeho nabubřelost prý rušila i platnost fyzikálních zákonů), v ČKD mu většina lidí utekla.

v roce 1996 podepsal generální ředitel ČD, s. o., Rudolf Mládek, který pak kolem roku 1998 odešel do ČKD, kde působil ve statutárních orgánech společnosti a „pomohl“ panu generálnímu řediteli ČKD Marouškovi dovést firmu do konkurzu. ...

Jojo, to byla doba.

Ukázalo se, že ČKD na realizaci tohoto projektu prostě nestačí.

Především finančně (zkoucenou bočnicí to nebylo).
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 08:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem provedl "inspekční cestu" mj. vlaky SC 502 a 505. Souprava IC vozů 1. třída kupé Aee145 čísel 004, 006, BRm 006 kup´2, třídy a hospoda, 2x Bee 514 a 518 kupé a 1x velkoprostor Bpee 003. Na čele 162.013 a vozy 2. třídy k Praze. Do všech stanic (Ol, Pce, Oha) jsme přijížděli s náskokem, nejvíce do Pardubic. Přitom 10 km z Tatenic až do Třebovic to bylo přískoky za Os 3704 a přibrždění v Moravanech a Kostěnicích za Os 5008. V Rudolticích jsme minuli TO na SC 501 do Ostravy, před Kolínem další náhradní soupravu na SC 503, vedenou 163.260, která se opět vracela do Prahy na SC 506.

V Praze Holešovicích jsem pozoroval trapný zpožděný obrat 134/571 (opravdu to mohl vymyslet jen úplný idiot) a SC 505 v podobné naprosté pohodě zpět do Ostravy. Všem šotoušům doporučuji svezení v prvním voze hned za 162, je to opravdu pěkná jízda. Na to 151 nemá. Čím déle budou TISy odborníci zkoumat, tím déle bude mít Ostrava a Praha kvalitní rychlé spojení za odpovídající peníze.

Pokud někdo bude vědět, zajímal by mě výběr mašin na SC, proč právě 162.013 a 163.260 (ta je na tom rychlostně samozřejmě hůře, ale díky slušné vatě stíhá taky). To už Praha další 162, které by se dalo věřit, neměla?
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 08:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Blesku: http://veciverejne.blesk.cz/Clanek43374.htm
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho

http://www.dpodniky.wz.cz/ - Zajímavé stránky o VDP

ICQ: 281-189-344
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 08:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím že bude nevyhnutelné zajistit provedení dalších úprav tarifních podmínek pro cestování SC(P).
Při převzetí jízdního dokladu na SC(P) by měl cestující být povinen podepsat Prohlášení loajality. To by nikterak nekrátilo jeho nárok na případné vrácení (části) jízdného při nekvalitně provedené jízdě, ale cestující by se v něm zavazoval nikomu nesdělovat jakékoli zážitky a informace z cesty, a případné dotazy novinářů by byl povinen odkazovat na Tiskového mluvčího ČD.
Bez provedení takovéhoto tarifního opatření nelze zajistit další životaschopnost produktu SCP.

Má snad někdo jiný názor?
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 09:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blesk je opravu blesk :-))) Po čtyřech dnech přemýšlení... Nicméně v této formě jsou asi první, kdo to takhle napsali, ostatní média jsou ještě méně bleskovější. Nebo už pochopili hrůznou pravdu o velké bublině i jiní?
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 09:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne po čtyřech dnech přemýšlení, ale po třech (čtvrtek se ještě počítat nedá) dnech ověřování. Blesk nejsou České dráhy, aby vyvozoval předčasné závěry po první jízdě první soupravy. Co kdyby ta souprava dojela na čas a pak shořela na dlouhodobé přetížení? Ale po třech dnech již Blesk má za to, že ty náhradní soupravy to zvládají. A aniž bych chtěl Blesku přehnaně fandit, myslím že jeho údaje jsou nyní podloženější než leckteré údaje Českých drah.
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 09:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsou na tom jiní, to nevím, ale zaujalo mě tohle:

" Trasa, na které jezdí, totiž ještě není v tak dobrém technickém stavu, aby se na ní mohla pendolina úplně rozjet."

To jako bude zase probíhat rekonstrukce, aby se mohlo jezdit rychleji? Jestli jo, tak proč se to neudělalo rovnou?
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho

http://www.dpodniky.wz.cz/ - Zajímavé stránky o VDP

ICQ: 281-189-344
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 09:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, jenže až ty tratě ještě vylepší, kdo zaručí, že se tam nezlepší i jízdní doby těch klasik?
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 09:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxx15: Naopak, trať se teprve přestavuje nebo přestavovat bude. Jde hlavně o spojovací větev I. a II. koridoru mezi Českou Třebovou. Realizace má samozřejmě několik let zpoždění a navíc Pendolina byla nouzově, provizorně a bez příprav nasazena právě na tuto trať, protože na původně plánované nasazení na I. TK (Berlín) - Drážďany - Praha - Brno - Vídeň / Bratislava jsou stále technicky nezpůsobilá.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 09:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě důležitý fakt, na zhuba tříhodinové trase Praha - Ostrava bude odhadovaný přínos Pendolin proti klasické soupravě do 10 minut. A to se vyplatí! A vy kupujte a objednávejte! (Bob a Tom, Tele Tele)
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 09:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel jůza: No, těch 230(nebo kolik to jede) asi nedají, ale nevíte někdo, kolik pojede ta nová Š109E(jestli ji budou ČD kupovat)?
Unipuls: Že ještě není hotová, to samozřejmě vím, myslel jsem hlavně úsek Pce-Pha - tam už se to snad předělávalo(ale o železnici se zas tolik nezajímám, tak mě případně opravte)
mmch, jsou na rychlost nad 160km/h jiná bezpečnostní opatření než do 160km/h(myslím, že jsem někde četl, že nesmí být úrovňové přejezdy apod.)?
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho

http://www.dpodniky.wz.cz/ - Zajímavé stránky o VDP

ICQ: 281-189-344
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 09:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si nemyslím, že někde na trase Praha - Ostrava v dohledné době bude 230, já jsem se spíš domníval, že to vylepšení té trati má spočívat v tom, že se některé další úseky přiblíží těm bájným 160, nebo ještě spíš že se někde zvýší vyloženě pomalé rychlosti.
Jediné, co by mohlo reálně "ohrozit" současnou převahu klasik nad TISem, by byla delší souvislá 160 v nějakém hodně klikatém úseku.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 10:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, a jak jsem už psal před pár dny, z jednoduchého vzorečku vyplývá, že když chceme v modelové situaci ušetřit 15 minut TISem, musíme jet 150 km rychlostí 150 km/h proti klasice, jedoucí rychlostí 120 km/h. A to na trati do Ostravy rozhodně nehrozí.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2856
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 10:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych řekl, že pojmem " Trasa, na které jezdí, totiž ještě není v tak dobrém technickém stavu, aby se na ní mohla pendolina úplně rozjet." bylo míněno to, že koritor ještě není dokončen a tepve úplné dostavění úseku Přerov - Třebová přinese do jízních dob "velký třesk". Je to sice evidentní blbost, ale podobných kravin v celé kauze už z úst různých činitelů zaznělo tolik, že nějaká další tomu neulíží ....
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4484
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 10:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ono kdyby se někde napsalo, že u nás se TIS nikde nemá kde úplně rozjet, to by byl hukot :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 10:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dneska je to pondělí, na kdy Šťáhlavský sliboval obnovení DF ČD v nové lepší podobě se seřazenou databází. To jsem zvědav, v kolik hodin to bude.
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 10:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se dočetl na té diskusi na Idnesu, že od pondělka bude mít mužstvo na Pendolinu následující sestavu : strojvedoucí, průvodčí, obsluha jídelního vozu, programátor, systémák a operátorka děrných štítků. Nevíte, co je na tom pravdy?
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 10:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel Jůza: A říkal které pondělí?
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 10:59:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by hlavne pomohlo konecne rozjet budovani ETCS a v souvislosti s tim zvysit rychlost nad "nadsvetelnych" 160. Jake jsou vlastne jine duvody (koleje by to pry mely zvladnout bez problemu a dalsi zarizeni s drobnymi upravamu) proc to nejde.
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JChQS: Hm, to zapomněl.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxx15: no mám pocit že u nás zatím není definováno co musí a nesmí být u rychlostí nad 160, zatím to asi nikdo neřešil
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To JChQS: No, všichni tady ještě nejsme, chybí tady Tom, který by určitě začal vysvětlovat správnost odstavení, ech, čo to trepem, UPGRADE DFCD.

No, a pak ještě Zdeněk Hudec, ten bude po návratu z dovolené koukat ! Krátce poté, co byla zavedena jím velmi žádaná registrace, šlo DFCD do kopru sakum prásk.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 12:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u nás zatím není definováno co musí a nesmí být u rychlostí nad 160

No ve stavebních normách prý ano (otázka je ale co).

Zdeněk Hudec, ten bude po návratu z dovolené koukat !

Vítej v disentu.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2456
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 12:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha: pokud u nás něco není definováno, tak se to většinou bere podle německých norem (např. různé návrhy se podle nich i počítají) - schválení do provozu pak v tomto případě záleží stejně tak na Drážním úřadu
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 12:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
no to je možné tak přesně to netuším, no jen bych k tomu měl poznámku, náš drážní uřad kolikrát udělá více škody než užitku, ale to je už jiná věc a to nepatří sem

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace