K-report
 

Ostatní země Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Ostatní země « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archive through 05.leden 2006Arj31  05-1-06  07:58
Archiv do 18.června 2006Mmm60  18-6-06  13:47
Archiv do 11.srpna 2006Martin_zlivský60  11-8-06  13:03
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
cestovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 14:15:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MUDr_fšecko_ujelo: ono je zbytečné jet EN vlakem Berlin - Brusel za globální jízdné, které je zbytečně vysoké. Dá se jet například z Prahy do Frankfurtu přímým R352 a pak ICE Frankfurt- Brusel. Jizdenka cca 120-130 euro/osoba,pak Eurostar globální jízdné - dá se sehnat levná jízdenka za akční cenu,tak jak píše Nadšený, 80 eur, některe spoje dokonce 40 eur spoj, ale ty se musí kupovat většinou dopředu. Taky kdyz se kupuje rovnou i zpateční jízdné jsou slevy. Jinak plné globální jízdné je dobrá palba - jedna cesta Brusel - London 223 euro!/osoba.
Mudr_fšecko_ujelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 14:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: asi tak v pátém řádku textu této stránky se praví: Diskuse K-report » Železnice » Ostatní země - no comment. A tím zbytkem jste mě fakt dostal - když něco myslím vážně, tak mám napsat, že to myslím vážně? za chvilku to tady bude jak u blbečků na dvorečku... a to myslím LEHCE IRONICKY. A jak moc vážně jste to teda myslel s těma Studentama, když u toho nebylo napsáno ani že to je vážně, ani že to je legrace?
Zu Zeu!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24815
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 15:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak moc vážně? Asi tak jako Vy
A třeba i jako mírnou provokaci, aby byla strohá otázka trochu doplněna.

Co se týče spojení - nebylo by to přes Plzeň a Frankfurt (R 352/3) levnější?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
cestovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 15:30:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský:
Jo, bylo by to přes Frakfurt levnější! Vždyť sem to tady před chvíli psal. Jízdenka Praha - Brusel přes Plzeň,Cheb, Frankfurt,Köln vyjde na cca 3300-3500kč /osoba
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24819
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 18:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, četl jsem jen v rychlosti reakci MUDra a zbylé jen lehce prolítnul...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7031
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 17:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex - Jak je to tam teda s těma brzdama? Někde jsem četl, že se tam brzdí na vozech "elektricky" bez bližšího upřesnění.

Nějak tak to bude, tohle jsem našel na Wikipedii:

More recent inovations are Electronically Controlled brakes where the brakes of all the wagons and locomotives are connected by a kind of Local Area Network, which allows individual control of the brakes on each wagon, and the reporting back of performance of each wagon's brakes.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mudr_fšecko_ujelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 10:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2All: takže debatu "Londýn" uzavírám, nepojede se - nikoliv kvůli ceně jízdného, ale změně destinace... Martin_zlivský: vážně!

Dík všem za poskytnuté info.
Zu Zeu!
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 17:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mudr fsecko ujelo: ja bych zas navrhoval treba easyJet, ted kdybyste tam jel.
Pridam jeste jednu informaci o madarsku, podle britskeho zarioveho vydani casopisu Railways Illustrated ma byt behem zari az prosince tohoto roku zastavena os. doprava na 28 madarskych tratich v celkove delce 942 km...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 23:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poprosil jsem kamaráda, co se mi oženil do USA, ať pošle něco k dopravě. Tak se vypravil na místní nádraží a pořídil tyhle tři fotky. Kromě toho páru osobních vlaků tam údajně za rok už jednou (!) viděl i vlak nákladní. Hlavní tepna to viditelně není. Je tam pěkně vidět, že by se to dalo nazvat "Evropská část USA", není to zrovna typická amerika.
 
 
 
Museum MHD a železnice v Rosicích je otevřeno každou sobotu od 10 do 17 hod. Přijímám připomínky, kritiku a udání k webům:
trolejbus.cz * pshzd.wz.cz * dpmp.cz * autobusy-bartos * ICQ 269-400-981
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvam se vsem za kvalitu meho posledniho prispevku sem, ale psal jsem to pod velkym casovym presem a nestacil si to ani precist.
Opravy: prvni radek ma byt spravne "...teda kdybyste tam jel". No ja vim, budu zase sfouknut, ze to neni po zeleznici a ze ted je to letadlem nebezpecne... ale je to rychle a pomerne levne, no a sam jdu zanedlouho podstoupit toto riziko.
V tom Madarsku se jedna o mistni trate, jak jinak. Ale to je tak vsecko co o tom vim, byla to fakt takova kraticka informativni zprava. nevedel by nekdo vic? Takze madarsti projizdeci startujte.
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 11:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim. Nevíte někdo kde bych mohl najít řazení italských vlaků? Konkrétně ES a IC mezi Římem a Lamezií. Děkuji
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 20:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před týdnem jsem si v Norsku projel trať Gardermoenbanen (Oslo Sentralstasjon - Oslo Lufthavn Gardermoen, cca 45 km). Původní trať byla jednokolejná. Po výstavbě gardermoenského letiště přibyly další dvě koleje. Tolik kolejí najednou, to se v Norsku jen tak nevidí . Na trati jezdí vlaky Flytog (letištní expres), Regiontog (dálkové vlaky do Trondheimu a Lillehammeru) a Lokaltog (osobáky Oslo - Eidsvoll). Jízdenka do Flytogu stojí astronomických 160 NOK (pro srovnání, letenka z Prahy stála 392 NOK!). A tak jsem si říkal, proč tím jezdí tolik lidí. Sedl jsem si do Lokaltogu a vyplnil jsem Scanrail. Jen co jsme se rozjeli, hned nás ďábelskou rychlostí přejel jeden Flytog. Takhle jsme potkali cestou do Oslo ještě asi tři . Tak teď už to chápu .

Jízda Lokaltogem byla zajímavá. Jel jsem úplně novou, kupodivu italskou jednotkou BM72. Klimatizace, velká okna, nízkopodlažní, perfektní sedačky. A vzhledem k tomu, že norské vlaky jsou širší, tak ani nevadilo, že nás na šířku sedělo pět. Kam se hrabe 810
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Dodi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.217.141
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 19:41:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu madarsku, zoznam trati, kde sa chysta zastavenie dopravy bol okrem ineho uz aj na vlaky.net, konkretne: http://www.vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?lang=1&id=7672&page=4&list=1
nexus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.28.17
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 15:57:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bristol, Anglie: Lokomotiva Iron Duke dráhy Great Western o rozchodu pouhých 2170mm. Fotografováno v muzeu Great Western Dockyard.
 
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 16:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poměrně zajímavá zpráva z UK : Network Rail uvažuje o přizpůsobení infrastruktury pro poschoďové soupravy. Důvodem je samozřejmě stále rostoucí osobní doprava.
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 20. září 2006 - 10:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nevím, stíhá anglická policie zločince vlastní lokomotivou, nebo jde o reklamní nátěr?
 
Neví o tom někdo něco?
Filda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.44.180
Odesláno Středa, 20. září 2006 - 13:47:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nexus - prý to má být propagační akce - něco jako reklama na policii.
Petr_bolf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 23:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hledám informace o rozsáhlém systému úzkokolejek v bývalé Jugoslavii odkaz
(mapa + nějaké informace v srbštině, nebo chorvatštině)
Traťe vedly přes Jajce, Sarajevo až do Dubrovniku a Boky Kotorské. Zrušeno někdy počátkem 80.let, v roce 1985 dokončena jako náhrada úžasná trať Beograd - Bar, jedna z nejkrásnějších tratí vůbec.
Máte někdo nějaké informace?
Petr_bolf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 23:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě odkaz pro mašinkáře

(mne zajímá spíš infrastruktura)http://www.railfan-belgrade.org/uski.htm
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.217
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 17:32:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že Váš dotaz je příliš obecný... Existují mapy, fotky, pohlednice, všechno takové nesetříděné...
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 16:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Francouzský rychlovlak TGV slaví 25 let
5.10. 2006 12:57
Francouzské státní dráhy (SNCF) v záři také testovaly TGV na tzv. Středomořské cestě, kde vlak dosáhl závratné rychlosti 362 kilometrů za hodinu. Doposud vlaky TGV jezdily rychlostí 321 kilometrů za hodinu, francouzské dráhy se však neustále snaží rychlost vlaku zvyšovat, aby konkurovaly nízkonákladovým leteckým společnostem.V roce 1990 dosáhla rychlost vlaku TGV rekordu, vlak jel 515,3 kilometrů v hodině. Jen magnetické vlaky v Japonsku jezdí rychleji, 581 kilometrů v hodině.

Například cesta z Paříže do jihofrancouzského města Marseille, která má 666 kilometrů, trvá vlakem TGV jen tři hodiny. Ve většině evropských zemí by tato cesta obyčejným rychlíkem trvala sedm hodin.
Vysokorychlostní vlaky byly ve Francii vyvíjeny od konce 60. let a první rychlovlak TGV vyjel na trať mezi Paříží a Lyonem 22. září 1981. Nový vlak tehdy uvedl do provozu francouzský prezident Francois Mitterrand. První cesta trvala dvě hodiny a 40 minut, vlak jel rychlostí 250 kilometrů v hodině. Za prvních deset měsíců jelo vlakem 10 miliónů lidí, nyní se počet přepravených cestujících blíží 1,2 mld.

Vlak TGV, obdoba japonského vlaku Šinkansen, se těší oblibě cestujících, i když je dražší než jiné vlaky, a to z několika důvodů. Je rychlý, efektivní, pohodlný a tichý. Hlavní trasy z Paříže, po kterých jezdí tento supervlak, vedou na sever do města Lille-Calais, odkud pokračují tunelem do Velké Británie, na jihozápad do měst Nantes a Bordeaux a na jihovýchod do Lyonu a dolů do Marseille. Vlak je poháněn elektřinou, takže je šetrný k životnímu prostředí.
Chich
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.200.250
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 20:46:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krása a "krása" MÁV.
 
 
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 14:07:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té druhé fotce bych podotkl, že v centru slovenských Rudňan to vypadá podobně.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 06:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14. srpna jsem sem dával fotky od kámoše z USA. To vyfotil jejich "nádraží" bez provozu. Teď poslal další fotky, doporučuji si povšimnout toho, jak amíci dodržují stažené závory :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 06:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračování - je to hezká ukázka nešotoušského focení vlaků:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel:
Řekl bych, že kdyby se člověk víc díval našel by něco podobného i u nás...mohla být soutěž "MISS zast."
Př. luxusní zast. Pha-Kyje
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 12:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaujímavé je, prečo Američania tak radi používajú texty na cestných značkách a nie obrázkové symboly a znaky, tak ako inde vo svete ! Čo keď tie označenia s textom neprečíta nejaký analfabet černoch, alebo Indián !
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 17:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejaký analfabet černoch
V USA nejsou černoši, přece... To jsou afroameričani :-)
Jinak zrovna tohle PZZ mi až na ten nápis připadá až podezřele evropský. I ten muž vrtající se v něm je docela neamerickej :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 18:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn
Jo, mě fascinuje hlavně na přechodech pro chodce Walk a Dont walk. Kdoví jak se to vysvětluje 4 letému dítěti.....
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 19:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uf, ještě že máme v našich končinách zelenýho paňáčka a dont zelenýho paňáčka - jinak bych do absolvování první třídy musel chodit s průvodcem...
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 21:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn Zaujímavé je, prečo Američania tak radi používajú texty na cestných značkách a nie obrázkové symboly a znaky, tak ako inde vo svete ! Čo keď tie označenia s textom neprečíta nejaký analfabet černoch, alebo Indián !

Tak nějaxe tam předpokládá, že ten kdo je schopen udělat autoškolu umí i číst. Jo a Indiáni jsou "Native Americans"
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 21:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353 Jinak zrovna tohle PZZ mi až na ten nápis připadá až podezřele evropský

Čím to asi bude... Z USA kdysi dávno licence/vývoz do CCCP, a z CCCP do "celé" Evropy. Stejně jako světelná návěstidla například.
A mnoho a mnoho dalšího.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 17:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jednou vlak z USA. Je to s podivem, ale i v době mejlů a jiných vymožeností mi ten kámoš poslal papírovou pohlednici. Samozřejmě s železniční tématikou. Jen na okraj - pohlednice koupená v USA a poslaná do ČR je vytištěná v Itálii...
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 17:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viky, Indiáni se nazývají First nations, pokud si pamatuju.

Jinak k těm PZZ: na první pohled sice vypadají dost příbuzné s typy od AŽD, ale z blízka je vidět, že se jedná o úplně jinou konstrukci. Byl jsem fascinován jejich funkcí a zejména časovým průběhem uzavření PZZ, protože mezi aktivováním výstrahy a vjetím čela vlaku na přejezd uplynula minimální doba, dovoluji si odhadnout, že to nebylo víc, než 10 sec. Navíc to na mě - při pololaické obhlídce - dělalo dojem, že je přejezd řízen dynamicky (tj. že se délka přibližovacího úseku mění s okamžitou rychlostí projíždějícího vlaku).
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 09:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, nevíte někdo o stránkách zabývajících se osobními vozy MÁV? Případně kde by se dala najít statistika jejich RIC 200 vozů (včetně WRmz, WLABmz, Bcmz, Dsmz)?
Díky.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5441
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 11:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, v usa se řízení předzváněcí doby na základě rychlosti vlku zkoušelo a asi někde i používá...
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 00:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak vypadá konečná v Koreji
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=264853&tro1164_0_0
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 12:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl někdo tady možnost cestovat po železnici v Portugalsku? Kde by se dala sehnat železniční mapa případně jízdní řád?? Díky
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27242
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 22:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stávka na italských železnicích
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 08:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stávka na italských železnicích
Mám obavu, že tuhle zprávu sem můžete dávat každý druhý měsíc.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 10:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky.cz-Věřitelé společnosti Eurotunnel, která má na strosti tunel po kanálem La Manche, začali podle pondělního vydání britského listu The Guardian uvažovat o likvidaci firmy. Podle listu považují likvidaci za nejvhodnější způsob řešení finanční krize ztrátového Eurotunnelu, který koncem října předložil plán restrukturalizace. V srpnu společnost Eurotunnel požádala soud o ochranu před věřiteli, což znamená, že zbankrotovala.
6.11. 2006 09:36
LONDÝN - Věřitelé chtějí ze zadlužené firmy získat co nejvíce peněz zpět, a právě likvidace by jim to měla umožnit. Získali by tak více, než kdyby přijali čtrnáct dnů starý plán restrukturalizace společnosti.

"Mohlo by to být velmi výnosné. Dalo by se čekat, že likvidace zajistí slušnou cenu," řekl zdroj listu. Zdroj doplnil, že volba mezi likvidací a restrukturalizací je jako řešit otázku, zda je lepší ďábel, kterého už znáte, anebo ďábel, o němž zatím nic nevíte, a který tedy může překvapit.

Eurotunnel koncem října předložil plán restrukturalizace, který počítá s výrazným snížením zadlužení. Podnik má nyní dluhy kolem 6,2 miliardy liber (asi 260 miliard Kč), plán ale počítá s jejich snížením na 2,84 miliardy liber. V rámci restrukturalizace by měl vzniknout úplně nový podnik, kde by měli hlavní slovo věřitelé.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27261
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 12:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
Mám pocit, že poslední byla cca v březnu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 14:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GAPA: Myslím, že něco je na mapě RENFE

Cestování po Itálii je celkem adrenalinový sport. Buď se stávkuje nebo se nejezdí...
Kulišák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.240.133
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 13:41:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EJŘ mi vyhazuje že od nového JŘ končí spojení jimbolia - Kikinda ! Nevíte o tom něco ?
Naopak jsem nenašel avizované obnovené spojení Bogojevo - Erdut...
Kulišák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.240.133
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:00:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A dále nemohu nic najít na trati MÁV - SŽ ???
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 15:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sháním materiály na referát o amerických železnicích ... neznal byste někdo nějaký šikovný link o jejich žel.síti? DÍÍK
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 09:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kam nejdál se dá z ČR dojet po kolejích normálního rozchodu?
A kam po kolejích různého rozchodu bez přerušení trati? Kam se dá nejdál bez přerušení trati dojet vlaky osobní dopravy?
Dá se z Evropy dojet vlakem do jižní Afriky?
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 21:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se z Evropy dojet vlakem do jižní Afriky?

Řekl bych, že nikoli. A to ani v minulosti, pro chybějící spojení Egypt - Súdán a na sever od Ugandy.

A kam po kolejích různého rozchodu bez přerušení trati?

Tipnu si, že teoreticky Saigon (Hoči Minovo Město).
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5553
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 07:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vladivostok je možná dál :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 11:00:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Egypta do Súdánu snad kdysi železnice vedla - přes poušť a hory, cestovatelé Hanzelka a Zikmund cca 1947 okolo ní jeli Tatraplánem a fotili tam vagony české výroby (viz několikasvazkový cestopis Afrika snů a skutečností). Technický stav trati tehdy za moc nestál, "silnice" však byla zcela katastrofální. Nevím, jestli dráha zanikla následnou neúdržbou, nebo (spíše) kvůli stavbě Asuánské přehrady. Dnes se snad dá v Egyptě dojet vlakem jen pod přehradu.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 11:17:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz též http://mikes.railhistory.railfan.net/r061.html a také http://mikes.railhistory.railfan.net/r050.html (historie železnic v Egyptě před r. 1935).
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 11:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to stejně neřeší úsek Súdán - Uganda. Tam si troufám tvrdit souvislá trať nikdy nebyla. Z Kampaly na jih by to možná teoreticky šlo i dnes.
Mám sice přehled spíš o Jižní Americe, ale zaregistroval jsem nějakou luxusní akci pro movité šotouše z Johannesburgu do Dar-Es-Salaamu.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5554
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 12:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no v knížce o železnicích v africe (tušim od jelena, vydáno někdy kolem roku 90) se hned na úvod píše, že žel. spojení severní a jižní afriky neexistuje.

(Příspěvek byl editován uživatelem bobo.)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:13:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale snaha o jeho vybudování byla - od dob Cecila Rhodese tak do 70. let minulého století. Nyní už není.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 13:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky.cz-13:23 - Klíčoví věřitelé schválili plán nového rozložení dluhu francouzsko-britské společnosti Eurotunnel a podpořili tak záchranu zadlužené firmy. Provozovateli železničního tunelu pod kanálem La Manche hrozil bankrot a likvidace.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 17:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli sem to z mapy pochopil, mnohé železnice v Africe (např Kongu - býv Zairu) mají pomocnou funkci při říční dopravě: jako izolované úseky podél nesplavného úseku řeky.
Dublin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 17:05:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Irové bourají 126 let starý stadion:
Dublin - Býval nepohodlně přecpaný, foukalo tam ze všech stran a jednou z tribun projížděl vlak. Přesto bude mnoha lidem stadion Lansdowne v irském Dublinu chybět.

viz http://aktualne.centrum.cz/sport/fotbal/zahranicni/clanek.phtml?id=296563

Málo se zajímám o sport a tak mi tohle v Dublinu uniklo.
:-(
V_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 18:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se jen zeptat co si o tom myslíte?

Železniční spoj hrůzy
Úterý, Srpen 29th, 2006
Mladíci opět v akci. Citát z bruselského listu Het Laatste Nieuws, největšího belgického deníku, 25. srpna 2006:

“Linka hrůzy” je název, kterým průvodčí označují linku 124 mezi Bruselem a Charleroi. Již po několik let je ovládána bezohlednými gangy mladíků. … “K incidentům dochází každý den. Jeden z průvodčích byl zbit již třiatřicetkrát. Nikdo z nás nemá odvahu kontrolovat lístky. Říct si někomu o lístek je jako říct si o zbití”, říká půl tuctu průvodčích, kteří vypovídali anonymně kvůli strachu z toho, že by je NMBS, státem vlastněné belgické dráhy, mohly propustit. …

Situace byla napjatá po několik let, v posledních šesti měsících ale mnoho průvodčích odmítalo vyjít ze strojvůdcovy kabiny a přenechali vlak gangům. “Je nám líto pasažérů, ale máme toho dost”.

Jedna se pravděpodobně o zábavu imigrantské mládeže původem z Maroka apod. Myslíte, že na zmíněné lince příměstské železnice je tak drsno nebo to zprávy jen zveličují? Stačil by policejní doprovod průvodčího, skupinka tak 5-10 policajtů a hned by byl pořádek, ne? Sem opravdu pro tvrdej postup vůči nim. řeším to tady hlavně proto, že chci příští rok v létě jen do Beneluxu a mimo jiné taky do Bruselu a okolí. K dopravě chci použít hlavně vlak a MHD. Proto mě tahle zpráva zajímá. Co tam lze ve veřejné dopravě čekat?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 17:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad "Železniční spoj hrůzy"

Jaká je aktuální situace na trati do Charleroi nevím - něco být pravda může, něco může být dáno tím, že HLN jsou vlámské noviny, zatímco Charleroi je největší francouzsky mluvící město. Je ovšem faktem, že na vlámských TV mluví o Charleroi tak akorát nějaký vysoký funkcionář z ministerstva práce (nezaměstnanost 2x proti valonskému a 3-4x proti vlámskému průměru) nebo z ministerstva vnitra/policie (kriminalita taky vysoko nad průměr).

Ovšem třeba Antverpy taky nejsou bezpečné město (rasové problémy, občas se projevující i v MHD).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace