K-report
 

Archiv do 06.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Elektrizace tratí » Staré archivy » Archiv do 06.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pikehead
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 11:23:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

toz asi to chteji mit za sebe v rychtiku, o tech polskych akcich nic nevim...
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 13:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirka j: Na to samé bychom se mohli ptát Rakušáků v případě trati z Retzu do Znojma.
Pikehead
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 17:31:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

moment, ale rakouske usili je jednoznacne zdokumentovano a vi se, ze chcou dratovat Znaim.

O dratovani Leichtenau vi se kurinec a nevim jaky efekt melo by pro PKP dotahnout 3km troleju jen tak na hranice - zejm. kdyz v Mittelwalde davno elektrika je...
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 01:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice neumím polsky, ale zmínku o elektrizaci jsem našel na tomto fóru: http://forum.wm.pl/viewtopic.php?p=155019

Na naší straně je problém, že elektrizace do Lichkova je podmíněna rekonstrukcí tratě Ústí-Letohrad. A proti tomu protestují občané z údolí Orlice. Už několik let trvají spory o velikosti a množství protihlukových stěn (podobně jako v Úvalech).

Tady máte jednu z podaných stížnosti:
 
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 06:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrizace úseku Mittewalde st.Gr. - Letohrad je podmíněna rekonstrukcí úseku Letohrad - Ústí? Prosím vysvětlit, není mi to nějak jasné.
Navíc si myslím, že v úseku Letohrad - Ústí nějaká rekonstrukce nutná není, jen bych se přimlouval za novostavbu spojky pro přímou jízdu od Letohradu do České Třebové.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 07:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: To už by byla lepší úplná novostavba Letohrad - ČT, ale to je sci-fi. Také nevím, co to má s tratí UO - Letohrad společného. Ale pokud se dráty nedotáhnou až do Lichkova, tak ta akce na PKP nemá smysl.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 08:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pokud me je znamo, tak se planuje kompletni prestavba zst. Usti n/O.
A je dale otazka, jestli se navazne neprovede prestavba zz na modernejsi + dalkovinu. Ale to je jen muj dohad, ostatne s ohledem na "provoz" by to bylo jen ocekavane.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 08:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je podmíněna rekonstrukcí tratě Ústí-Letohrad

To bude asi překlep, ne? Myšlena bude spíš trať Ústí - (Letohrad) - Lichkov.

Ta "ztížnost" je taky výborná. Těžkotonážní vlaky .
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 08:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viky_cabadaj
Vy se tý paní smějete, hold né každý měl ze slohu jedničku, natož aby používal nádražáckou terminologii, ale já ji chápu.
Případná elektrifikace jistě přinese zvýšení počtu vlaků a určitě to není extra příjemné, když vám z toho praská barák.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 08:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Případná elektrifikace jistě přinese zvýšení počtu vlaků

To vyplývá z čeho? A jinak mi stížnost spíš připomíná něco z Prahy. Konkrétně Prahy 6. Zajímavý je taky argument "ničení krajiny v chráněné oblasti". To si vymyslela sama?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 09:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otazka zni, co bylo driv, zeleznice/reka/silnice nebo barak ? ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 09:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Honzasl - No nevím, co víte o žel. svršku a spodku, ale případná rekonstrukce naopak současný stav určitě zlepší, bezstyková kolej, lepší zhutnění pláně, fungující odvodnění, atd... A to si myslím, že praskání baráku od železniční trati by byla velká výjimka, spíš bude problém v základech domu.
A přesně jak píše Viky, na zvýšení počtu vlaků bych opravdu nesázel, spíš se zvětší délka soupravy v souvislosti se zvýšenou normou.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 09:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spíš se zvětší délka soupravy v souvislosti se zvýšenou normou.

Směrem do Polska/z Polska bych nečekal vůbec žádná navýšení.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2912
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 11:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, to zase někdo elektrizaci prezentoval šotoušsky, tzn. jak to bude přínosné pro nákladní dopravu, kolik nových nákladních vlaků tam bude jezdit, jak významná a perspektivní trasa to je, jak se budou trhat rekordy, a zde má výsledek, když to říkal lidem, kteří už mají pokrk stávajícího stavu, a jakoukoli změnu si vykládají jako změnu k horšímu.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 13:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poljaq
Běžte a vysvětlete to té paní. Celý problém je v tom, že nikdo s kompetentních osob není schopen se zvednout a udělat v obci přednášku o přestavbě trati a o zlepšení které to přinese, každému obyvateli u tratě poslat omluvný dopis, bomboniéru a tašku reklamních předmětů ČD/SŽDC. Tato malá investice by ušetřila roky zbytečného se handrkování a ve výsledku by vydělala miliony.
V okolí řeky je pokud vím "Přírodní park Orlice"

ad zvýšení počtu nákladních vlaků: A proč se tam tedy ty dráty budou dělat, když tam nic nebude jezdit? Já jsem očekával, že se tam udělají dráty právě proto, aby tam převedla nákladní doprava z jiných přechodů, které následně bude možno pustit k vodě.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 13:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS.Pokud jim neprasknul barak za sergejů, tak už asi nikdy.......
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 20:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč se tam tedy ty dráty budou dělat, když tam nic nebude jezdit? Já jsem očekával, že se tam udělají dráty právě proto, aby tam převedla nákladní doprava z jiných přechodů,

Teoreticky to tak možná myšleno je, ale realita bude velmi pravděpodobně jiná.
Pikehead
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.35
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 11:38:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde jsou detaily o planovanych PEU Kysperk-Lichkov, pokud jste to nekdo necetli.

https://www.k-report.net/koridory/dalsi1.htm

O zahajeni praci v dohledne dobe (ci aspon behem 2007) nikde ani slovo, podel trati taky tomu nic nenasvedcuje...
Tade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 20:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takovou prosbu. Dělám ročníkovou práci na téma Napěťové systémy u nás i v Evropě. Sháním jakékoliv materiály. Jestli něco na toto téma máte tak mi to prosím pošlete na meil TadeasCulik@seznam.cz. Dík
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.32.174
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 20:49:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Základní informace v druhé polovině článku
https://www.k-report.net/clanek-Z074.htm
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 17:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No oni na Lichkov asi převedou tranzitní zátěž z Černous a Meziměstí. Ale jinak asi
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 22:23:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Tadeáši, mám pocit, že takové práce se zadávají především proto, aby se studenti naučili pracovat s literaturou a dalšími prameny. Tvorba práce stylem "něco mi pošlete, díky" se míjí účinkem.
Nehledě na to, že by Vám prsty neupadly, kdybyste napsal "děkuji".
Když si dáte hodinku práce a pročtete články a diskusi na tomhle webu, tak budete mít podkladů dost. Holt to pak ale budete muset napsat a ne používat Ctrl+C a Ctrl+V.
Tade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 20:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slovem dík říkám že děkuju; jinak nechci nic kopírovat ale chci mít co nejvíc materiálu aby to fakt byla Ročníkovka s velkým R. Už sem začal a ani kousek zatím nebyl udělán stylem Ctr+C a Ctrl+V.
3188
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11: Hele, nejseš nahodou učitel?
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 22:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypada ve Znaim? Nejake foto by se nekde nenaslo? Nebo chytry odkaz?
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 21:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tade: znáš Traispotting Bükkes?
(adresu nepamatuju, zadej tohle úsloví do Googlu a vybafne to na tebe)
Tade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 17:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neznal ale už znám Děkuji
Indiana_šotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 11:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakou soustavou se má vůbec Znojmo drátovat?
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 12:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indiana šotouš:Rakouská střídavina 15kV;16,7Hz s tím,že to bude dimenzovaný v případě pokračování elektrizace i dál do vnitrozemí na obvyklých 25kV;50Hz....
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 14:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrifikace české Budějovice-České Velenice postupuje raketovým tempem.Patky jsou až před stanici Jílovice.Ve stanicích se zatím nepatkuje.Zajímalo by mě jestli bude probíhat také nějaká komplexnější obnova žel.tratě a zab.zař. a nebo se natáhnou jenom dráty a tím to bude končit.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27723
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 14:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo se tam provede. Zabzař nový, na celé trase bohužel mezistaničně. A kolejově se obnoví (a zredukujou) jen stanice.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2982
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 22:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zabzař nový, na celé trase bohužel mezistaničně.

A to tady vadí?
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A na trati ČV - VnL bude také vše mezistaničně?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27744
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Když už se tam tahaj dráty, tak jo (hlavně Ves - Borovany). Jen nevím, jak moc je složité a drahé AHr bez návěstních bodů v případě potřeby doplnit.

Qěcy:
To netuším. Ale tam by to zrovna moc nevadilo, když se nebudou příliš likvidovat stanice; snad leda z Veselí do Lomnice.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 10:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s tím Znojmem mne napadla otázka: Vyhovovala by naše současná síť elektrifikovaná 25kV rakouským 15kV? Myslím, že jednou se to stejně bude celé muset přepnout...
Kaiser František Josef
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.41
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 10:46:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou se stejně podaří vybudovat silné Rakousko-Uhersko!!!
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 10:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lichkov: příprava na výluku
Napadá mě mimochodem, že od 31.III. nebude přes hranici Čech a Polska(Slezska) jezdit jediný vlak (!) - nastalo to už někdy? 1945?
(tedy pokud náhodou Viamont nestihne zprovoznit Lubawku; á propos, myslím, že kdyby byla Lubawka průjezdná, mohl by Poznáňák klidně jezdit tudy, a to třeba cca takhle: Pha 14:15 - Tt-Poříčí 17:15 (půlka pokračuje na hl.n.) - Královec 17:35(pasy)- Lubawka 18:00 - Sędzisław 18:30 - Wałbrzych 19:10 - Wrocław 21:00 - Poznań 23:30. Zpět např. Poz. 6:30 - Wroc. 9:00 - Lubawka 12:00 - Tt-Poř. 12:45 - Pha 15:45. Časy jsou srovnatelné s Lichkovem via HK; ono dostat se VHD do Wrocławia je dost problém - busová konkurence prakticky nepoužitelná (byť by ohla). To však patří spíš do sekce Polsko.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 11:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napadá mě mimochodem, že od 31.III. nebude přes hranici Čech a Polska(Slezska) jezdit jediný vlak

Jako osobní vlak? Je fakt, že to tu asi ještě nebylo.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.137
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 00:44:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wałbrzych: A přes Meziměstí by to nešlo?
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 09:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přes Meziměstí by to určitě šlo. Není to tak dávno, co tam jezdil rychlík Praha - Wroclaw. Ovšem co je mi známo, tak jeho provoz byl ukončen kvůli nezájmu na polské straně.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 11:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slo by to bezesporu, navic PLK dava dobromady usek Boguszow Gorce - Walbrzych Gl. Jiz v predchozich letech byly narovnany pomery na useku Walbrzych Szczawienko - Walbrzych. Gl (ted se tam jezdi 70km/h, vzhledem k narocnejsim smerovym a sklonovym pomerum kvalita..). Kdyz k tomu pripocteme slusny stav "Podkrkonosske magistraly" v useku Wroclaw - Jaworzyna Sl., tak by to mohlo prinest i solidni jizdni dobu. Ovsem trat z Boguszowa-Gorc Wsch. do Mieroszowa, resp. Mezimesti... HRUZA!
Robert Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.157.234
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 13:58:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wool: Vzpomínám si na to, že v době, kdy se rychlík Praha-Wroclaw či Walbrzych zaváděl, psali v Železničáři o tom, že tato trasa je vhodnější protože Walbrzych je významnější město než Klodsko. Kdy to tam tehdy vlastně začalo jezdit? Hádám tak okolo roku 1995.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 16:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro osobní dopravu se přechod Meziměstí - Mieroszow otvíral v roce 1993, náklady tudy jezdíly již dříve. Jinak ten rychlík tam mohl jezdit zhruba od roku 1994 až do roku 2000.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 16:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A přes Lubawku by se dalo jezdit?
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 20:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka Kraťas: Náklady tam jezdily i v 80. letech, pamatuju si, kterak jsme se tam kdysi vydali pozorovat polské páry do meziměstské stanice.

IIII: Doufejme, že když se trať na české straně opravuje, že se tam vlaky vrátí.
ICQ -> 21 65 33 068
TOMBOY
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.165.17
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 14:15:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá někdo foto z tratě Šatov-Retz?
Slyšel sem že už je to téměř hotovo.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 20:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to by už pomalu mělo, má-li za 10 dní vypuknout regulérní elektrisches Betrieb
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.137
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 20:14:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wool: Že je trať ve špatném stavu, vím, je však sjízdná, nebo ne? A jak se to tedy bude řešit? NAD, nebo odřeknutím vlaků? A co náklady, budou jezdit přes Liberec, nebo přes Glucholazy?
Pikehead
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 12:18:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Walbrzych: Jejda, draty v Lichkove, to bude legracni. Neumim si to ani predstavit... :-)

I kdyz tim asi trochu utrpi ten sudetsky kolorit, snad zustanou aspon mechanicke sranky a navestidla o stanici dale :-)
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 14:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

043 prochazi rekonstrukci?
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 21:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.centralniadresa.cz se objevila veřejná zakázka na projekt elektrizace tratě Brno-Rapotice. Dosti mě překvapilo, že se má stavět vedení 3000 V ss. Nemají tam náhodou chybu a nemá tam být střídavá soustava 25 kV 50 Hz? Ta stránka je tady:http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01007Prepare.do?znackaForm=6000315403001
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 07:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vláďa2: To je samozřejmě blbost. Byl jsem na vstupní poradě ohledně elektrizace Brno-Rapotice a celý úsek (výhledově samozřejmě až do Jihlavy) bude střídavý, s tím, že kvůli sklonovým poměrům budou asi vyprojektovány silnější dráty. Spíše se teď řeší problém zda zdvojkolejnit či ne (Střelice-Rapotice). Kordis do budoucna uvažuje se čtvrthodinovým taktem a to by s jednou kolejí nevycházelo.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 13:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike_shunt: Čtvrthodinový takt až do Rapotic? Nestačilo by zdvojkolejnit do Zastávky? Tam by mi to dávalo smysl. Neznám žádné přepravní průzkumy, ale odhadoval bych, že za Zastávkou těch lidí pojede zřetelně míň. Tak by snad nebylo nutné do toho kopce honit poloprázdné vlaky co čtvrt hodiny, když o něco plnější po půl hodině by stačily.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 14:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MV: Kordis uvažuje v hranicích svého kraje. Hranice mezi JMK a Vysočinou je mezi Vysokýma Popovicema (snad se to tak jemnuje) a Rapoticema a KORDIS zřejmě chce být homogenní a nabízet stejnou službu v Zastávce i v Popovicích... A protože stanice je až v Rapoticích, tak ty se svezou spolu. Aspoň tak to vidím já. Snad se začne něco dít, na těch drátech bych netrval, ale už jsem se s nima i smíŕil

A co nějaká vozítka pod ty dráty, o tom se v kraji nemluví?



A co ten Šatov, také jsem zvědav

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 14:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dosti mě překvapilo, že se má stavět vedení 3000 V ss.
Leda že by tam do provozu chtěli nacpat vynikající žabotlamy
Samozřejmě,je to blobost :-)
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 09:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu elektrifikaci beru, ale ta stejnosměrná soustava je blbost už vzhledem k tomu, že koncové body Brno a Jihlava jsou střídavé. Spíše by mě zajímalo, co bude jezdit v příměstské dopravě Brno - Zastávka nebo Brno - Třebíč. Jednotek řady 560 je v DKV Brno pouze devět a výroba nových jednotek je v nedohlednu.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 10:25:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přimlouval bych se za Brno - Třebíč, no uvidíme jak to nakonec dopadne . . .
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 19:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka kraťas:Tak ona než ta elektrifikace bude hotová bude ještě nějak pátek trvat...Tak že kdo ví co potom bude...Třeba nějaký jednotky budou....Ale nejspíš bych to viděl na klasiku-tj.lamina,nebo plech se zelenejma vozejkama
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 16:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky řešení. No snad se časem nějakých jednotek dočkáme. Určitým řešením by bylo i nasazení řídících vozů - Pars nabízí modifikaci řady 954 pro klasické soupravy. Znamenalo by to však úpravu řídících obvodů dosavadních elektrických lokomotiv, aby se daly z těchto vozů ovládat. Jinak po dokončení elektrifikace se též nabízí možnost vést část rychlíků Brno - Praha přes Třebíč.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 05:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Kubrt: Elektrizace Šatov-Retz by měla být v sobotu hotova. Ve čtvrtek tam jedu tak podám zprávu.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace