K-report
 

Archiv do 24.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » BRNO přestavba žel. uzlu a nové nádraží » Archiv do 24.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tydyt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.34.124
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 08:58:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

->Arj Nejakou dobu jsem pobyval v Mnichove a ty cyklostezky jsou tam opravdu temer na kazdem chodniku. Ono by to samozrejmne slo i v Praze/Brne/Bratislave, ale to by se muselo chtit, ale ono se prave nechce.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 09:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou někde ke stažené POŘÁDNÉ vizualizace nového nádraží? Myslím tím pořádné obrázky v rozlišení 1024 a pořádná stomegová videa, kde bude něco vidět?
Ty pohlednice na www.europointbrno.cz mne moc nenadchly.....

Bydlím na koleji, internet mám rychlý dost...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 18:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl: zajdi si do kanceláře pokecat přímo s Danem, je to chytrej člověk a vizualizací a fotek tam má dost. ;-)

Průšvih je, že ty vizualizace, videa etc. nemůžou dávat dál...
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 14:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Začalo se stavět na Opuštěné na volné ploše proti Zvonařce vedle nádraží. Bláhově jsem si myslel, že tam bude vyrůstat nějaké další Spielberg Office Center, podle modelu a vizualizace tam má být bulvár se zástavbou, no a z vesela se staví obrovský autobazar. Paráda, konečně si můžu myslet, že celý modýlek je prostě a jednoduše divadýlko...
Toto je realita :


a takhle to bylo presentováno, že to bude vypadat :


Tak, co si o tom mám myslet? Že jde o dočasnou stavbu, dokud nebude nové nádraží? Spielberg Centrum taky staví vedle nádraží...
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 14:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už jste to napsal, jde o dočasnou stavbu
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 14:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stavba může vydržet být dočasná déle než sovětská vojska
K56
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.5.202
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 10:14:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobazar na Opuštěné je jen odsunutí EUROCARu z dosavadního místa na Trnité vedle Vaňkovky, kde se bude stavět multifukční dům. Umístění autobazarů na volná místa před jejich zainvestováním je v celé Evropě zcela běžné a z pohledu majitele pozemku (zde soukromý) nejvýhodnější (autobazar nenadělá škody a může se zrušit téměř ze dne na den). Kdy současný majitel pozemků začne stavět něco pořádného je zcela na něm a město do toho moc kecat nemůže.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 11:09:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha - třeba Praha-Bubny: tam je autobazarů na místě bývalého lokodepa, předávacího kolejiště býv. vlečky jatek, jejich někdejších desinfekčních kolejí atd. autobazarů jak na..áno.
To jsem zvědav, jak rychle budou odtamtud odstraněny, až vyvstane potřeba stavět tam něco "užitečnějšího", nebo třeba až dojde ropa.
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 19:09:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom prostoru by se stavělo, budou-li nové koleje nebo nebudou. Já pořád doufám, že jsou zákonné možnosti, jak celý projekt zvrátit (přepracovat a realizovat v současné poloze). Prý se chystá žaloba kvůli referendu. Nevíte někdo o tom něco?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 09:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stavba může vydržet být dočasná déle než sovětská vojska ... Umístění autobazarů na volná místa před jejich zainvestováním je v celé Evropě zcela běžné a z pohledu majitele pozemku (zde soukromý) nejvýhodnější (autobazar nenadělá škody a může se zrušit téměř ze dne na den). Kdy současný majitel pozemků začne stavět něco pořádného je zcela na něm a město do toho moc kecat nemůže.

No, v zásadě souhlas, ale nejsem si úplně jist, zda je po Evropě běžné umísťovat na stavební pozemky autobazary. Autobazary jsou víc záležitostí "předměstí". V centrech měst (a magistrát se nás snaží přesvědčovat, jak se tou novou výstavbou rozšíří "centrum") se tyto plochy spíš využívají jako krátkodobá parkoviště (se sazbou o něco nižší než na magistrátních ulicích). Vyklizení takového parkoviště je pak skutečně velmi jednoduché, prostě jednoho dne se tam už auta nepouštějí a o pár hodin později tam místo IGK vjedou stavební stroje.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 09:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prý se chystá žaloba kvůli referendu.

A koho budou žalovat? Občany, že nepřišli vyjádřit svůj názor?
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 17:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

se tyto plochy spíš využívají jako krátkodobá parkoviště

No ono v tomto případě by parkoviště bylo poněkud zbytečné, hned za bukem jedno velké už je. A o kousek dál Vaňkovka...
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 22:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AA V tom prostoru by se stavělo, budou-li nové koleje nebo nebudou. Já pořád doufám, že jsou zákonné možnosti, jak celý projekt zvrátit (přepracovat a realizovat v současné poloze). Prý se chystá žaloba kvůli referendu. Nevíte někdo o tom něco?
Jo to bude,ale vůči autorům petice,protože použili podpsisy lidí co to nikdy nepodepsaly ... Starost úředníku magistrátu Brna byla ověřovat podpisy . I já jsem to nepodepsal a přesto to tam bylo ..
SB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.6.94
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 18:52:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Phpttjournal, 10. července 2006 - 22:55:08

za nickem phpttjournal se skrývá pan Petr Markus, zřejmě poněkud smutná existence, kterou lidé z okruhu dopravních webů označují za zloděje a lháře. podobnou validitu bude mít i jeho informace o žalobě na referendum. Bližší informace k panu Markusovi alias Phpttjournal zde:
odkaz
odkaz2
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 13:15:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co severojižní tramvajový diametr? Ten se stavět nebude? Vždyť už na to můžou být peníze z evropských fondů. Proč už se o ně nežádá? Nebo se čeká až po dostavbě železničního uzlu?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 12:53:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebuďte idealista. Nebo neznáte brněnské politiky? V Brně nic takového, jako je prezentováno např. na http://citytunnelleipzig.soic.de/ nikdy nebude. Další automobilové tunely možná ano, ale tunel uvnitř s kolejemi - nikdy!
Odsun_nádraží
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 13:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemá náhodou někdo kontakt na klub vláčkařů? viz článek v Lihovkách: http://lidovky.zpravy.cz/brno-ma-zahrady-plne-vlaku-dc1-/ln_noviny.asp?c=A060814_000065_ln_noviny_sko&klic=214667&mes=060814_0
Jirka Am.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 20:08:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odsun_nadrazi: http://vlak.kaa.cz
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 11:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevim jestli se to tady uz nediskutovalo, ale je u odsunuteho nadrazi planovane nejake vlakove spojeni na letiste? Pokud vim, tak by to melo narozdil od stareho nadrazi byt mozne i bez uvrate.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 12:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Comar : o jaké úvrati je řeč? Teď jsem asi nějak mimo, ale žádná mi nenapadá...
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 13:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

comar - projektuje se (SUDOP BRNO, spol. s r.o.) dvoukolejná trať Brno-Přerov, která zčásti využívá stopu úseku "vlárské trati" z Brna, s novou zastávkou u letiště... S přestavbou uzlu to souvisí jen tak, že je tato trať zaústěna do žel. uzlu přímo, bez problémů s jednkolejnou "Komárovskou spojkou".

Trať Brno-Přerov je zařazena mezi priority GEPARDI, letos na jaře bylo také podepsáno memorandum mezi Min. dopravy, JmKrajem, městem Brnem, SŽDC a ČD o spolupráci a o této trati se tam mluví jako o jednom z cílů...
Bocheer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2004
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 16:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, už sem slyšel něco o přeložce v Rousínově a zároveň zrušení tamního nádraží. Na nové štrece bude asi jenom zastávka. ALE JE TO JPP!!!! Takže brát s rezervou!
V_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se někde k te plánované dvoukolejce Brno-Přerov najít projekt na netu?
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 15:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plánovanou trať z Blažovic přes Letiště Tuřany lze zaústit bez úvrati i do neodsunutého nádraží (+- do dnešních kolejí, které vedou na tratě 300 a 340, kdo tvrdí, že to nejde ať podá nejlépe mapový důkaz.

A diametr pod Brnem by bylo lepší stavět jako SJKolejovýD, pak by do něj mohly všechny regionální vlaky od Heršpic (Břeclav, Zastávka u B, Hrušovany n.J.) a ze severu od Tišnova a všichni cestující by tak nebyli nuceni přestupovat kdesi na periferii ještě na tramvay.
PEVA
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 16:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Malinovského náměstí je "opoziční" infostánek proti odsunu nádraží. Mají zpracovánu vizualizaci rekonstruovaného nádraží ve stávající poloze se stejnou grafikou jako akce odsun :-)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 11:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=230&r=mfjiznimorava&c=593994
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2332
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 14:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letecké pohledy jsou tady: Vizualizace nádraží v centru.

Bohužel tam není kolejové schéma. To jsem jen zběžně viděl ve vlaku, když jsem náhodou potkal Tomáše Altera. Minimální oblouky u nástupišť prý jsou 500 m, ve zhlaví pak 300 m, dvě průjezdné koleje jsou navíc. Nákladní vlaky mají být z jižního průtahu přesunuty na "posvitavskou" - tedy část Komárovské spojky. To z vywebených pohledů taky není zřejmé.
jmb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.225.72.18
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 13:50:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...To z vywebených pohledů taky není zřejmé.

A pánové na místě také evidentně nevědí. Na vystavených dokumentech je průjezd nákladních vlaků naznačen, ale nedotažen do konce (ze směrů Břeclav a Střelice je to s ?).
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 16:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9.10.2006 pořádá občanská koalice odbornou konferenci, kde by měli odborníci představit jejich verzi návrhu.
http://alou.info/zub.doc
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 05:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nákladní průtah od Břeclavi bude uhýbat někde na úrovni Jihu a povede v místech dnešní napájecí linky na Přerov a Vláru za Střelickou nákladní spojkou a dočasně se bude napojovat na původní průtah na úrovni Kovošrotu. Dojde k rekonstrukci mostu do Střelic v Heršpicích a stavbě nové napájecí linky, "koridorizaci" úseku do Modřic a výstavbě odstavného nádraží v Heršpicích. Tyto stavby by měly začít v březnu 2007.
člověk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.5.212
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 12:51:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odstavné nádraží nemá stavební povolení, není o něj ani u drážního přadu zažádáno, takže v březnu 2007 se nic na ŽUB stavět nezačne. navíc chybí maličkost - peníze.
Stranger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 15:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penize v navrzich rozpoctu SFDI jsou na co?
A proc by mel DU vydavat nejake povoleni na stavbu odstavneho nadrazi?
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 15:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To člověk: O stavební povolení se žádá, až je hotova prováděcí projektová dokumentace. Na této se intenzivně pracuje tak, aby se stihly zadané termíny a v březnu 2007 se mohlo začít stavět.
To Stranger: Protože to vyžaduje zákon. Je to stavba na dráze a my máme třeba stavební povolení i na rekonstrukci kabelů ovládání odpojovačů v Maloměřicích a to je pouhá výměna kabelů a pohonů. Zde se jedná o nové trasování kolejí, TV, silnoproudu apod.
člověk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.5.212
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:47:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vy jste si nějak jistí, že to stavební povolení tak rychle dostanete. vždyť i lidé se SŽDC připouštějí, že 1. etapa nezačne dříve, než na přelomu pololetí 2007. jenže takových slibů o termínech už brno slyšelo... tomu už nemůžou snad ani věřit ti, co to říkají.
ad peníze: OK, na 1. etapu ŽUBu nějaké prachy jsou, jenže 1. část odstavnéhé nádraží s budoucí polohou nádraží nesouvisí. kde vidíte nějaké prachy na další etapy? kromě jistých městkých a snad i krajských nikde žádné prachy nejsou. nebo jdete do holportu s cooperfieldem, aby vám ten odsunutý ŽUB začal fachat, aniž byste za něj utratili jen zlomek těch (těžce podhodnocených) 24,5 mld Kč???!
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak nechápu, jakou výhodu má podle letáčku nádraží v centru natahat všechny autobusy do centra, vždyť i tak je to tam všude ucpané.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a jak přišli na to, že dvě tratě k novému nádraží znamenají dvě linky.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 08:02:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k nádraží v centru natáhnou individuální automobilovou dopravu, takže se to tam pěkně zahustí a v centru nebude možné žít (viz ulice Nádražní před stávajícím nádražím). Věčná sláva naším ekologům ze strany zelených a spol.!
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 09:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl byste, pane Bohumile a Ojine, navrhnout cajzlovskému primátorovi, aby zrušil Florenc, taky tam těch busů jezdí nějak moc. Smiřte se s tím, že lidi z dálkových linek chtějí přijet do centra a kdo je tam nepřiveze, tak s ním nepojedou. Místní frekvence stejně končí na přestupních uzlech IDS. Parkování u Tesca a ÚAN tamtéž je OK, protože to je už za hradebním okruhem. A ÚAN rozhodně není potřeba tak velký, jako stávající Zvonařka, viz pár řádek výše.
Jan Kanyza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.5.202
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 10:26:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále zde čtu, jak ti co přijedou z dálkových linek chtějí do historického centra. Podle představy těchto přspěvatelů, cestující přijede do Brna, odebere se na nám. Svobody, tam si prohlédne novou kašnu a jde zpět na autobusové nádraží. Ve skutečnosti drtivá většina cestujících kašla na historické jádro našeho "slavného" Brna a vůbec ho nenavštíví. Chtějí co nejlepší spojení s cílem své cesty a to je v současnosti lepší od Grandu než od Zvonařky. Pokud bude spojení MHD stejně kvalitní i v odsunuté poloze (což je otázka), bude jim poloha zcela jedno.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 11:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebude jim jedno, protože teď mají významnou část svých cílů v docházkové vzdálenosti. Příp. pokud se k nim přepravují šalinou, logicky to teď (z centra) mají k většině z nich blíž/rychleji/s méně přestupy, než z excentricky umístěného bodu.
Co je nepochopitelného na tom, že páteřní doprava z oblastí za okrajem města ústí v centru a nezatěžuje zastávkovou MHD? V práglu taky všichni jedou do práce +- třičtvrtě hodiny, ať je ze sídlišť emhádéčkem nebo z okolních sídel vlakem.
Navíc MHD v centru je našlapaná už teď a nikdo to neřeší, že...
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 21:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Kanyza:
nechci říkat že je to či ono lepší, ale já nějaký čas jezdil dálkovou dopravou do brna, a zatím si nedokážu představit neděli deset hodin večer, když se vyřítí dva plné rychlíky, to je lidí, a část jich jde rovnou do města protože jdou do ruzných podniku a pod, a část se rozděli na všechny trmvaje, a zbytek se dopravuje jinak, nedokážu si představit odjezd skoro všech z odsunuté polohy, to bude dost velkej nápor na dopravu.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 07:57:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Část těch lidí, o kterých se píše v příspěvcích výše, odjede dále vlakem, protože železnice převezme část vnitroměstské přepravy osob (přestupní uzly Olomoucká, Židenice, Vídeňská a k tomu nyní budovaná zastávka Lesná a uvažovaná Starý Lískovec). Nebudou se tedy trmácet tramvají, ale do svého cíle se dostanou rychle a ekologicky po železnici. Mimo jiné i k rozvíjejícímu se letišti v Tuřanech. Ve stávající poloze hlavního nádraží zvýšit podíl železnice na vnitroměstské přepravě osob nelze.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 09:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty nové zastávky na poloze nádraží nezávisí a na letiště by bylo možné dojet i ze stávajícího HBf. Pokud přistavím ještě jedno nástupiště a hlavně zmodernizuju muzejní zabzař, tak se kapacita zvýší dost podstatně. Naopak na Dolním se mi pořád budou motat náklady a bude docela fuška je vykřižovat.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 10:51:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na letiště se dostanu závlekem po Komárovské spojce, takže si to raději rozmyslím a pojedu autobusem. A ostatní přestupní uzly také v přísunuté poloze hlavního nádraží ztrácí smysl, protože ze Židenic ke stávajícímu nádraží raději pojedu tramvají, než abych šel pěšky do stávající železniční zastávky Židenice (kterou vlastně ani nepůjde kvůli rozvětvení tratí posunout). Přestupní uzel Olomoucká bude zcela zbytečný, neboť pokud bude osobní železniční doprava vedena přes Brno ve dvou stopách, přestupním uzlem Olomoucká budou jezdit pouze osobní vlaky od Vlárského průsmyku, tudíž hodinu až dvě na vlak k hlavnímu nádraží nikdo čekat nebude (něco jiného je, když tudy měly jezdit všechny osobní vlaky - krátký takt). Ze Židenic, z Olomoucké, z Lesné, z Králova Pole, z Řečkovic to zkrátka mohlo být k novému osobnímu železničnímu nádraží v odsunuté poloze po železnici výhodnější. A to nemluvím o cílech, které v okolí odsunutého osobního nádraží nepochybně budou (nové městské centrum, autobusové nádraží). Takhle zůstane nové městské centrum od historického nádražím pěkně odříznuté. Připomíná mi to Berlínskou zeď (napadá mi příměr "Brněnská zeď"?).
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 11:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud ta zeď bude, jsem za ní vděčný.
Na letiště se dostanu závlekem po Komárovské spojce, takže si to raději rozmyslím a pojedu autobusem.
Šťastnou cestu, já pojedu vlakem. Moje volba stejně jako Vaše je pouze subjektivní.
ze Židenic ke stávajícímu nádraží raději pojedu tramvají, než abych šel pěšky do stávající železniční zastávky Židenice
Ze Židenic na hlavní jezdím celkem často, pěšky plus vlakem ca.15 minut. Je to občas rychlejší, a to nezahrnuju pocity při cestování linkou č.2 Cejlem
Stejně tak i z hlavního do Králova Pole nemám jedinou připomínku, a to jedu ó bože kolem celých Obřan trychtýřem...Myslím, že po otevření zastávky Lesná bude spojení vlakem na Lesnou nejrychlejší.
Ze Židenic, z Olomoucké, z Lesné, z Králova Pole, z Řečkovic to zkrátka mohlo být k novému osobnímu železničnímu nádraží v odsunuté poloze po železnici výhodnější.
Nevidím jediný důvod. Jde o Váš subjektivní názor.
Jediné, v čem máte pravdu, je uzel Olomoucká. Jinak nic.
A to nemluvím o cílech, které v okolí odsunutého osobního nádraží nepochybně budou (nové městské centrum,
Není to jedno, jestli vystoupím na stávajícím hlavním, a vydám se doleva, a nebo na novém a vydám se doprava? Nové cestrum má být zhruba někde uprostřed...
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 13:00:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když je to tak dnes vynikající, tak proč brňáci nevyužívají více železnici a jezdí hlavně MHD? Pokud vím, k nárůstu přepravovaných osob na železnici v Brně došlo jen díky IDS a venkovanům, které vyklopí autobusy na předměstích a dále se musí pokračovat vlakem (Kuřim, Tišnov, Sokolnice atd.). Jenom podporujete můj argument z dřívějšího příspěvku, že varianta přestavby železničního uzlu Brno s hlavním nádražím v nynější poloze konzervuje stávající stav a nezvýší podíl železnice na vnitroměstské přepravě osob. Nadále se tedy budeme potit v přecpaných tramvajích, které se prodírají průměrnou rychlostí 15 km/hod ulicemi plnými aut.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 14:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O jaké brněnské zdi to mluvíte, Nádražní je na úrovni +1, Vaňkovka na nule, takže stejně musím překonat jednu výškovou hladinu a je úplně jedno, jestli to udělám v nynějším přednádražním prostoru nebo až za ním.Stačí, aby byla pasáž pod celou délkou nádraží. A protože jsou pracovní a obchodní příležitosti i bydlení především na severu města, znamenal by odsun nádraží daleko větší zatížení pro MHD než nyní.
K Vašim předchozím poznámkám: židenické nádraží lze posunout k Bubeníčkově i při centrální poloze nádraží a na rolu dojedu vlakem rychleji i bezpečněji. Vyšší využití železnice spíš závisí na moderních a čistých soupravách, otřískané panťáky a šukafony moc dalších cestujících nepřilákají, pojede s nimi jen ten, kdo musí, což je v tržním hospodářství špatně.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 14:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč jezdí tak málo brňáků nevím, já nejsem brňák a vlak po Brně používám pravidelně při cestách do/z práce. Nahradil jsem tak předchozí cestování MHD, protože mi to prostě IDS šalinkarta umožnila, jinak bych také dál používal jen MHD.
Je třeba si uvědomit, kde v Brně ten vlak jezdí a jaké jsou zastávky (i ty navrhované co máte ve výčtu) : Slatina - pustina, Chrlice - mimo, HH - pustina, St.Lískovec - pro koho, očekáváte zástupy lidí ze sídliště? , Olomoucká - pro koho, lidi z Černovic? Ti pojedou raději busem bez přestupu, Krpole - jakš takš, Lesná - dobrý nápad, uvidíme, jestli si na to lidi zvyknout. Tak mi ukažte, kdo tím vlakem má jezdit a kam. V Kéniku jsem ale nárůst cestujících, kteří jedou na hlavní a přestupují dál zaznamenal, ovšem neobracím se na nějaká statistická čísla, ale na každodenní cestu.
Také bych řekl, že spousta lidí z tradice používá tramvaje/autobusy, protože alternativa vlakem jim není nijak představována.
Nadále se tedy budeme potit v přecpaných tramvajích, které se prodírají průměrnou rychlostí 15 km/hod ulicemi plnými aut.
Postavme severojižní diametr, udělejme opatření pro preferování VHD...
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 14:38:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slatina - letiště s plánovaným obratem 4 mil. cestujících ročně a průmyslová zóna, která se bude dále rozšiřovat (zabere celé území mezi Šlapanicemi, Slatinou a Tuřany) jsou obrovskou příležitostí pro osobní železniční dopravu. Pochybuji, že tyto nároky splní jednokolejná Komárovská spojka nebo úvrať přes Židenice.
Chrlice - již dnes raději cestující využívají vlak než autobus MHD (výrazná úspora času).
Horní Heršpice - souhlas, železniční zastávka tam ani není plánována.
Starý Lískovec - a co takhle fakultní nemocnice a budovaný univerzitní kampus? K zastávce se má prodloužit trolejbus z Osové, bude to sloužit hlavně pro mimobrněnské k návštěvám nemocnice a pro studenty.
Olomoucká - přestupní uzel na tramvaj č. 8 a 13, pokrytí území s řádově 40 tisíci obyvateli.
Lesná - ta už měla stát dávno.
Královo Pole - obytná výstavba v oblasti Kociánky zatraktivní železnici (kdo by chodil až na Semilasso?).
Židenice - když posunete nástupiště, tak kam dáte jižní zhlaví, kde se rozvětvuje nákladní průtah a trať ke stávajícímu hlavnímu nádraží?
Navrhujete postavit severojižní diametr....jasně, vždyť Praha má taky metro! Zapomínate ale na fakt, že Brno má pouze 380 tis. obyvatel, tudíž že rentabilnost podzemní dráhy pro tak malé město je problematická. A to máte v nějakém šuplíku schovaných 25 mld. Kč? Nebo kde ty peníze chce vzít? Pochybuji, že Vám na to EU něco dá, když je to projekt z evropského hlediska nezajímavý (na rozdíl od modernizace evropských multimodálních koridorů).
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.6.49
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 16:32:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad ten nával autobusů a aut v centru stávajícího nádraží.
Milý odsunovači, zapomínáte, že i nové hyper nádraží bude stát v hyper centru (sklo, ušlechtilé kovy, rozesmáté děti s chundelatými psy na zelených plochách). Co uděláme, až se i tento postmoderní architektonický výkřik zaplní auty lidí, kteří (ó běda) budou chtít využít moderní vlakové soupravy? Na řadě bude zřejmě další odsun, vychází mi to někam do oblasti Tuřan - to už bude skoro u letiště a vznikne nám přestupní uzlík, který nebude mít na světě konkurenci...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26684
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 00:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

otřískané panťáky a šukafony

Tahle vymoženost už dorazila i do Šalingradu? Jako by ty vyklápěcí BifTeky (Bifx) nestačily... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 09:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slatina - letiště s plánovaným obratem 4 mil. cestujících ročně
Na jedné straně podzemka je podle Vás pro 380 tis.lidí málo, ale letiště bude mít obrat 4 mil. cestujících ročně...Ta čísla berete kde? Když zastavíte celou plochu mezi Šlapanicemi a Tuřanami, kam to letiště rozšíříte? Na patra? Úvahy a studie na rozšíření tu byly, teď postavíte prům.zóny, obchvat Šlapanic, takže se budou bourat Dvorska?
průmyslová zóna, která se bude dále rozšiřovat (zabere celé území mezi Šlapanicemi, Slatinou a Tuřany) jsou obrovskou příležitostí pro osobní železniční dopravu
Pokud mě paměť neklame, má se s přesunem nádraží přesunovat i poloha Vláry směrem na druhou stranu letiště. Máte pravdu v tom, že ve Šlapanicích je plánovaná nová zastávka umístěná ca. na spodním konci prům.zóny. Tím pádem je jisté, že ji kromě pár obyvatel ze Šlapanic bude využívat jen omezený počet potencionálních zaměstnanců v zóně, protože pro ně bude výhodnější dojet autobusem po obchvatu...Nebo je snad pošlett pěšky? Nezdá se to, ale je to zdržení, můžete mi věřit, protože tam pravidelně chodím .
Mmchodem. na Černovickou terasu byla plánovaná vlečka, mám dokonce i výkres, ale není jí tam ani metr. Ve Šlapanicích je plánovaná taky... (chápu, tady jde spíš o nákladní přepravu).
Pochybuji, že tyto nároky splní jednokolejná Komárovská spojka nebo úvrať přes Židenice.
Ne všichni zaměstnanci asi budou bydlet na novém, odsunutém nádraží, někteří třeba i v Židenicích, takže místo na současné hlavní pojedou na Olomouckou, kde budou muset stejně přestoupit...Komárovská spojka je problém, ale je tak neřešitelný? Musíme kvůli tomu hejbat s nádražím?
Chrlice - již dnes raději cestující využívají vlak než autobus MHD (výrazná úspora času).
Poměr čísel, kolik vlak a kolik autobus by nebyl?
Starý Lískovec - a co takhle fakultní nemocnice a budovaný univerzitní kampus? K zastávce se má prodloužit trolejbus z Osové, bude to sloužit hlavně pro mimobrněnské k návštěvám nemocnice a pro studenty.
Ke kampusu povede přeci lanovka ...Do špitálu ty babky budou jezdit stejně tramvajem, než by měly jet tramvajem na nádraží, pak vlakem a přestoupit zase na tbus, ne, na to zapomeňte. Jediná možnost jsou lidé z (dalekého) okolí, budiž...
Královo Pole - obytná výstavba v oblasti Kociánky zatraktivní železnici (kdo by chodil až na Semilasso
Ale co ten oblouk přes Obřany, to zdržení . Pro ty lidi bude hlavní dostat se ke královopolskému nádraží, a tam se jako již dnes rozhodnout, jestli vlakem, autobusem,tramvají, vždyť to tak funguje už dnes. A ne každý přeci míří na hlavní!
Židenice - když posunete nástupiště, tak kam dáte jižní zhlaví, kde se rozvětvuje nákladní průtah a trať ke stávajícímu hlavnímu nádraží?
Nechci posunovat nádraží, akorát jsem se zeptal, proč se místo nového uzlu MHD u židenického nádraží postavil další supermarket. Asi jich je v Brně málo . A konečná linek 64 a 78 je k ničemu, ty mohly klidně zůstat na Osadě, kdyby se tam ovšem vlezly. Když tam posunute nádraží, bude stejně k ničemu jako dnes, autobusy budou končit jinde. Takže další drahá, kosmetická změna.

Takže asi tak. Lidi můžeme k vlaku přilákat už teď, nemusíme kvůli tomu hejbat s nádražím a MHD. Stačí nová nástupiště, aby se do toho vlaku dostali i méně pohybliví lidé, s tím související nízkopodlažní vozidla, návaznost jednotlivých linek, jejich takt apod.

Martin : klíííd, šukafony ještě nedošly. Ale až uděláme lajnu na letiště pro ty 4 melcky, nějaký si z Budějic půjčíme
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26695
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 09:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně aby si Brno „nepůjčilo” koťátka, která již brzy „nebudou potřeba” (ale ono už to bude jedno, zda do Plzně, Lbc, či Brna... ).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.250.44
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 23:40:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak hodně je tahle stavba rozpracovaná? Ptám se, protože v novým zastupitelstvu nebude mít ODS s KDU-ČSL většinu.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 10:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, ale pokud vím, tak přesun podporuje i KSČM, takže 30 hlasů pro přesun proti 25 za Nové Sady.
Jinak z Kr.Pole je to od nádraží na hlavní pořád rychlejší vlakem, to nemluvím o Řečkovicích, kde se potom co autobus z Ořešína přestal jezdit po dálnici ušetří tak 10 minut. Jen kdyby ty autobusy lépe navazovaly - o víkendu kdy 70 jezdí po čtvrt hodinách, 10minutová návaznost není zrovna ideální. Nádraží v centru bych bral jedině kdyby byla spojka přes MEZ, trať z Chrlic zapojená do diametru a někam se uklidil nákladní průtah (ne ke Svitavě), prostě aby se tratě minimalizovaly jako při přesunu nádraží, ale to je jaksi nereálné.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 08:08:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to jasné, i když bude na radnici vládnout ODS + ČSSD pokračuje přestavba železničního uzlu s nádražím v odsunuté poloze. Lídr ČSSD, která je jinak pro přísunutou polohu, prohlásil, že pro polohu nádraží je potřeba hledat podporu napříč stranami, a tu ODS má (hlasy ODS, KDU a KSČM).
Jinak kampaň zelených považuji za obrovský neúspěch, neboť do ní vložila v podobě kampaně za zachování nádraží v centru obrovské množství energie a získala vlastně jen dva mandáty navíc proti předcházejícímu období.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 09:47:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nevím, jak se moc bude kamarádit ODS s ČSSD. Slyšel jsem něco o možnosti koalice všech mimo KSČM proti ODS. A KDU zas tak na odsunu nádraží trvat nebude.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 11:57:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Liberci a v Přerově se již dohodli na koalici ODS + ČSSD. Také v Brně na komunální úrovni nejsou vyhrocené vztahy mezi ODS a ČSSD, ale spíš mezi ODS a zelenými, případně Zlatuškou (sdružení Brno 2006). A doprava v Brně je dlouhodobě parketou KDU, která byla ve vztahu k přestavbě železničního uzlu ještě vyhraněnější, než ODS (viz podpora bývalého ministra Šimonovského).
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 13:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslím si, že by zisk Zelených byl neúspěchem. Uvědomte si, že malé strany i na komunální úrovni doplácejí na polarizaci politické scény v ČR. Tzn., že část hlasů pro ODS v Brně byla protestem proti socdemácké rozbíjecí taktice pana Paroubka. Pokud bychom měli funkční vládu, dokážu si představit, že ODS získá v Brně ještě méně hlasů, na úkor např. Zelených.
Myslím, že pokračování ODSunu je do definitivního ustanovení koalice na radnici dost nejisté.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 22:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapomínáte, Bohumile, na 5 Zlatuškových mandátů. Tento subjekt se jako první přihlásil k cenzurovaným plakátům a po celou kampaň NvC silně podporoval, i ODS přiznala, že na nádraží dojela a je možné, že kvůli dalším proslulým kauzám a profláknutým politikům (Jonáš, bratři Venclíkové, koneckonců i Hošek) nakonec půjde od válu, což by jí jen prospělo. A to říkám s plným přesvědčením pravicového voliče. No a volební výsledek Jany Drápalové v Novém Lískovci je všechno jiné, jenom ne propadák.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace