K-report
 

Archiv do 06.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 380 - nové třísystémové stroje ze Škody Plzeň » Archiv do 06.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 11:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co to je za skříně (3 kusy) v hale? Co jsou ty transformátory, trakční motory a trakční měniče, které už prodělaly statické zkoušky? To není výroba lokomotiv?

, to není výroba lokomotiv. To je maximálně vývoj prototypů po x-leté přestávce.

co se týče ešusů, tak zatím NIKDO, kdo měl o ešusy zájem, nekoupil místo ešusů jednotky od KONKURENCE.

A kdo měl o ešusy zájem? Já o nikom nevím . Jediné co vím je, že v Praze je pro jistého švýcarského zákazníka vyráměn "ešus" konkurence, shodou okolností opět od Siemense. Proč si raději nekoupili "ešus" i s AVV, před kterým tak blednou závistí?

Nebo snad máš info o tom, že by ŠT prohrála s ešusama nějakou soutěž?

Já hlavně nemám info, že by se ŠT vůbec nějaké soutěže účastnila. Zřejmě jí tedy "ešusy" pro ČD bohatě postačují.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 11:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop:
1) Prototypy jsou dva
2) asi nechápeš rozdíl mezi vývojem a výrobou


Vypsaly vůbec SBB soutěž na ty jednotky? A jestli jo, jaké byly požadavky?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 16:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám Svatá prostoto prozraďte, které jsou podle vás lepší současné e-lokomotivy

Bohužel jste nepochopil... (co se dá dělat - teda krom detailu že Taurus a Traxx nejsou jediné loko toho druhu)

info o tom, že by ŠT prohrála s ešusama nějakou soutěž? Já ne.

Já vím o tom, že nevyhrála, cosi v Itálii a teď ve Finsku. Ovšem nevím, proč bych za to měl ŠDT nějak plísnit, stejně jako nečiním v případě Símense a asi 5 dalších firem, které tam neuspěly taky.

Zřejmě tedy nastává konjunktura motorových vozů Kde dělá management stejné Škodovky chybu?

Menedžment ŠDT dokonce nechce ty motoráky vyrábět. Asi dělá chybu v tom, že tam sedí místo Vás. Na druhou stranu - Bruckner nebo Hadamczik jsou na tom z tohohle pohledu hůř.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 17:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Q asi nechápeš rozdíl mezi vývojem a výrobou

V tom případě by mě zajímalo, kolik ŠDT vyrobila lokomotiv řekněme od roku 1995, a kolik jich vyrobí do roku 2010? Když tedy tak pěkně vyrábí.

RadekŠ Menedžment ŠDT dokonce nechce ty motoráky vyrábět.

Aha, tak tím to bude. Prostě nechtějí. Raději se zaměří na vývoj - pardon výrobu - 6 MW E-lokomotiv.

Bohužel jste nepochopil... (co se dá dělat - teda krom detailu že Taurus a Traxx nejsou jediné loko toho druhu)

Ale pochopil, ale pochopil .

A zeptám se - vy tedy Radku máte dojem že všechno běží podle plánu, managemennt ŠDT má situaci pevně pod kontrolou a v roce 2010 se můžeme těšit na ohromující úspěch nové ryze české elektrické lokomotivy, před kterou se konkurence třese už teď? Vše samozřejmě za standartních podmínek včetně financování, žeáno?
Já ten dojem bohužel nemám
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 17:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na druhou stranu - Bruckner nebo Hadamczik jsou na tom z tohohle pohledu hůř.

Pokud si myslíte, že se zde bavíte s křížencem šotouše a fotbalovohokejvého "odborníka" tak toho můžeme skutečně nechat. Tahle poznámka byla dost trapná - i když pro vás Radku dost typická.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 10-2002


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 17:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě to tady připadá pořád dokola.
Pořád mi nějak uniká, proč většina diskutujících si je jista, že Škoda je v tak moc osdlišné pozici, než bylo ČKD před cca deseti lety. Vždyť v té době byla před ČKD taky papírově stejně skvělá budoucnost. Kdybych tenkrát tvrdil že ne, tak by nepochybně oponovali stejní lidé podobnými argumenty jako dnes - nebo ne?
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2002


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 17:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím souhlasit s Bebopem - ve škodovce v současné době žádná výroba lokomotiv neprobíhá. Montáž několika prototypů podle vlastního návrhu bych (zatím) za výrobu nepovažoval. Pár let už z bran žádná lokomotiva nevyjela a zatím není jisté, za kolik let (a zda vůbec) vyjede lokomotiva schopná bezproblémového běžného provozu.
Ale technická stránka je až druhořadá. POužil bych slova jednoho našeho politika (kterého ovšem rád nemám): O peníze jde až v první řadě!
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 17:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád mi nějak uniká, proč většina diskutujících si je jista, že Škoda je v tak moc osdlišné pozici,

Asi na tom musí být hodně dobře, když si může dovolit nechtít vyrábět motorové vozy a vystačí si s třemi ešusy za rok, a to ještě ne v mateřském závodě.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 10-2002


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 17:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda se o tuto zakázku mohla vůbec ucházet jen proto, že ty lokomotivy zaplatí jednomu soukromému dopravci daňoví poplatníci.
Kdyby tato státní záruka nebyla, do výběrového řízení by se nejspíš nikdo nepřihlásil, protože by si nemohl být jist, jestli za své výrobky dostane zaplaceno. Za standardní situace by tudíž ČD musely uvažovat o pronájmu a pak by asi dost těžko mohla být ve hře i Škoda.
Do hry by pak mohl vstoupit jen ten, kdo si je téměř jist, že při neschopnosti splácet ze strany ČD bude schopen tyto již vyrobené stroje umístit jinam.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop:

V jednom příspěvku se řečnicky ptáš na hranici mezi malým a velkým výrobcem lokomotiv (která je mimo jiné v kontextu naprosto jasná) a zároveň stanovuješ tvrdou hranici mezi jednotkami třeba za 250 milionů a lokomotivami za 120 milionů. Ty řadíš do kategorie elektráren za desítky miliard a letadel za stovky milionů až miliardy. Kdežto jednotky může vyrábět kdejaký malý soukromník. Není něco špatně? Z čeho to vychází? A pokud z "boomu" jednotek, neslibuješ náhodou v jiném příspěvku "boom" lokomotiv ve střední a východní E?

A kdo měl o ešusy zájem? Já o nikom nevím ... Proč si raději nekoupili "ešus" i s AVV, před kterým tak blednou závistí?
A ona se Škoda přihlásila do VŘ ve Švýcarsku?

Perner:
...ty lokomotivy zaplatí jednomu soukromému dopravci daňoví poplatníci
Lokomotivy jsou pořizovány z výhodného úvěru od Eurofimy, za který drahám (=ne Škodě) ručí (=ne zaplatí!) stát. Kde jsou ty peníze od daňových poplatníků? A kde bereš definici soukromého dopravce, to taky nestačím zírat. Právní forma nutně nedeterminuje vlastníka, to asi víš. Pokud to ale byla narážka na deformaci "rovného trhu", pak mi prosím napiš, jaké přímé subvence tečou každý rok do ÓBB a DB ze strany státu.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdežto jednotky může vyrábět kdejaký malý soukromník.

?? Jednotky za 250 MKč samozřejmě ne. Jednotky od "malého soukromníka" jsou vozidla tak úrovně Regionov nebo vozidel z produkce Pesy Bydhošť. Elektrická 6MW lokomotivy této kategorie neexistují.

A ona se Škoda přihlásila do VŘ ve Švýcarsku?

Samozřejmě, že nepřihlásila. ŠDT to totiž zřejmě nemá zapotřebí, jaxme se tu dnes dověděli. Vystačí si s dodávkami pár kusů městských slonů pro ČD ročně. A mám silné tušení, že zrovna taxi hodlá vystačit i s řadou 380. To je zároveň moje odpověď i na ten "boom".
Který doufám nastane, ale pravděpodobně bez účasti ŠDT. Proč si to myslím jsem už napsal několikrát.
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč si to myslím jsem už napsal několikrát.

Bebope, nestačilo by napsat, že Škoda na to nemá, ČD jsou pitomci a za vším stojí politická objednávka a dát do placu láhev Henessy, že 109 nevyjede. To byste byl formát.
Takhle se víceméně to samé dozvídáme znovu a znovu z Vašeho kolovrátku. Sorry, ale svou umanutostí aspirujete na týdne.

PS: Na věci nejsem nikterak zainteresován, působím v naprosto odlišném oboru. ŠDT přeji úspěch.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony asi vyjedou,půjde spíš o to,jak daleko dojedou.Na ešusech se prozatím sype všechno:střídače,ASM,přenos tažné síly.První verze regulace tažné síly taky nebyla zrovna ideální.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 9-2002
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cahoune, mrkni se do 471 - pohrebiste na ONJ se udajne vyprazdnilo.
ICQ 268-987-545
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.34.130
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:12:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se zájmen sleduji toto diskusní fórum a chtěl bych přidat pár připomínek, nechci reagovat na každý příspěvek
- řada 380 není určená na vývoz do okolních zemí (BRD, Rakousko), homologace se provádí kvůli možnosti vjezdu lokomotiv .
Pokud někteří z Vás mluví o trhu kolejových vozidel v EU tak je to nesmyslné slovní spojení. V EU jsou dvě komodity u kterých se o tom vůbec nedá mluvit- kolejová vozidla a dodávky pro armádu. Pokud najdete u DB lokomotivu, která nebyla vyrobena v Německu (nemyslím přivedené s DR) máte u mě flašku.
- někteří z Vás stále mluví o stovkách dodaných lokomotiv od Siemense. Podíval jsem se na RFE (Taurusy řada 182 DB) a začal počítat
Celkem 440 ks z toho Rakousko 382 ks, DB 25 ks atd.
Takže nic moc, jen k tomu Rakousku, jak zde kdosi vtipně poznamenal Taurusi koupila rakouská vláda (už Versailleská smlouva po 1.světové válce zakazovala spojení Rakouska s Německem). Jinak neznám jiný stát na světě, který by v jedné komoditě dopravních prostředků byl tak monopolně závislý na jednom výrobci a ještě k tomu z cizí země. Snad jedině Horní Volta.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.34.130
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:16:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračování
Neustále se tady objevuje slovo trh s lokomotivami nebo kolejovými vozidly, jak je obsazený výrobky Siemensu a Bombardieru atd. Tak trošku teorie, okamžitá situace na trhu nikoho nezajímá na to si firmy platí jednoho čimelíka nebo výstřižkovou službu (případně si to ředitel přečte v novinách), ale situaci na potenciálním budoucím trhu sledují ve firmě desítky, stovky nebo tisíce lidí podle její velikosti a to platí stejně pro všechny výrobce ať dělají dámské hygienické prostředky nebo lokomotivy. Potenciální budoucí trh pro řadu 380 a její klony případně řadu 471 není tam kde sluníčko zapadá nebo je na poledni, ale tam kde vychází, případně u nás. Doporučuji se občas podívat na RFE nebo jiné železniční (i české) www stránky. Pár odkazů.
http://spz.logout.cz/vozidla/ruslok.html
http://www.vagonka.cz/20000.asp?ids=124298
http://www.vagonka.cz/20000.asp?ids=124297
Zvláště doporučuji pozorně si přečíst odkaz č.1
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád mi nějak uniká, proč většina diskutujících si je jista, že Škoda je v tak moc osdlišné pozici, než bylo ČKD před cca deseti lety.

Protože jsem ve škole a) nabyl jakési vzdělání a b) toto vzdělání použil při podívání se do běžně dostupných čísel. Stačí to takto ?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 22:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si myslíte, že se zde bavíte s křížencem šotouše a fotbalovohokejvého "odborníka"...tedy Radku máte dojem že všechno běží podle plánu, managemennt ŠDT má situaci pevně pod kontrolou a v roce 2010 se můžeme těšit na

Mně přijde (obecně) jako nevhodné psát někam že "někdo něco nedokáže" a přitom o tom třeba vědět prdlačku. Lhostejno, zda jde o nákup lokomotiv nebo účast na nějakém mistrovství něčeho.

To je víceméně asi jediný důvod, proč jsem tu a tam reagoval na Váš kolovrátek. Pochybnosti můžu mít pochopitelně o lecčems.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 23:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viajero: Bebope, nestačilo by napsat, že Škoda na to nemá, ČD jsou pitomci a za vším stojí politická objednávka a dát do placu láhev Henessy, že 109 nevyjede. To byste byl formát.

Je to jinak :

Škoda na to má? Na co? A co na to má?

ČD jsou pitomci to jste řekl vy

za vším stojí politická objednávka

To stojí, a to snad nezpochybňuje ani Qěcy a RadekŠ

že 109 nevyjede

109E vyjede. Já v to též věřím. Ale obávám se, že je velmi malá pravděpodobnost, že někdy uvidíme dvacátou první 109E a nulová, že uvidíme stou 109E. Čtěte můj kolovrátek aspoň pořádně.

modiat: Rakousko 382 ks, DB 25 ks atd.

Tak k tomu prosím přičtěte lokomotivy MÁV, lokomotivy GySEV (jasně, dohromady zanedbatelných 15 kusů - co je to proti NAŠIM dvaceti 109E), lokomotivy Dispoloku, právě vyráběné série 1216 pro OeBB, 541 pro SŽ. K tomu "pár" desítek 189 DB + Dispo.

K tomu lokomotivy Traxx, jak národních dopravců tak i poolu Mitsui. S lokomotivami Traxx 185.5 jezdí například i ITL, jeden z nejlepších kamarádů ČD v Německu. Například.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 23:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

modiat: Doporučuji se občas podívat na RFE nebo jiné železniční (i české) www stránky. Pár odkazů.
http://spz.logout.cz/vozidla/ruslok.html
Zvláště doporučuji pozorně si přečíst odkaz č.1


Ten odkaz je skutečně úžasný. Je z jakého roku? 1999?

Ty další dva jsou taky pěkné. Přeji Škodě s ešusy na Ukrajině hodně štěstí. Bez ironie. A projekt "školní autobus" a "kolejový autobus" je mi bohužel nesrozumitelný.

Já vám na oplátku doporučím tohle:

http://eng.tmholding.ru/work/catalog/products/682/683

A tohle:

http://eng.tmholding.ru/work/catalog/products/682/683/685/1580

Opravdu si myslíte, že tam čekají na nějakou 109E někdy v roce 2010? Svatá prostoto, jak by řekl RadekŠ.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 23:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a přitom o tom třeba vědět prdlačku

O čem? Obávám, se že o "železničním byznysu" vím trochu víc než čku. Z toho vyplývá i moje skepse vůči projektu tajné zbraně "109E".
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 23:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedou Modiat: Takže nic moc, jen k tomu Rakousku, jak zde kdosi vtipně poznamenal Taurusi koupila rakouská vláda (už Versailleská smlouva po 1.světové válce zakazovala spojení Rakouska s Německem). Jinak neznám jiný stát na světě, který by v jedné komoditě dopravních prostředků byl tak monopolně závislý na jednom výrobci a ještě k tomu z cizí země.

Ale vždyť rakouskými taurusy zde bylo argumentováno jako příkladem podpory národního průmyslu - byly přece montovány v Linci? Tak co si mám vybrat?

Nic si z toho ale nedělejte, už lokomotivy E18.2, pozdější 1018 OeBB alias původně plánované 1870 BBOe byly vyrobeny podle německé dokumentace k E18. Nemluvě o E94, pozdějších 1020 OeBB... Takže Rakousko má v tradici "závislosti" na německém elektrolokomotivním průmyslu dost dlouhou tradici.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 23:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop:
Jednotky za 250 MKč samozřejmě ne.
Je tedy produkce 471 ve Škodě/Vagínce chybou? A co nabízené šestivozové jednotky od Štádlera?

Samozřejmě, že nepřihlásila. ŠDT to totiž zřejmě nemá zapotřebí, jaxme se tu dnes dověděli. Vystačí si s dodávkami pár kusů městských slonů pro ČD ročně.
Do Švýcarska se asi nepřihlásila kvůli "zdravému rozumu", jelikož ví o svých minimálních šancích v konkurenci zažitých a blízkých výrobců. Rovněž soudruzi v ŠDT jistě vědí, že 471 dodnes má své mouchy. V jiných VŘ to ale zkoušela, tak proč píšeš, že jí stačí chobotnatci u nás? Na západě se jí prorazit nepovedlo, což nemůže ani moc překvapit, a na východě se taková vozidla v posledních letech prostě neprodávala.

mám silné tušení...
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.34.130
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 00:03:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop
psal jsem o Taurusech.V počtu 440 ks je MÄv, Gysev i SŽ a bylo to myšleno tak, že na politické zadání jezdí 85% Taurusů.Jinak pokud jste mě chtěl opravit tak třeba klony Taurusu jezdí ve Španělsku. Tramvaje 14T a 15 T před 3 lety neexistovaly, dnes má Škoda potvrzené objednávky na cca 400 ks (podle opcí jak budou využity). Jinak ten odkaz č. 1 směřoval k něčemu úplně jinému, asi jste to špatně pochopil (s použitím RFE)- k množství a stáří lokomotiv v Rusku případně na Ukrajině a výrobní kapacitě lokomotivek v Rusku a na Ukrajině. Jermaka samozřejmě znám (když se podíváta na jeho parametry, tak je to nákladní lokomotiva a Škoda do Ruska nedodávala nákladní lokomotivy)
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 00:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tedy produkce 471 ve Škodě/Vagínce chybou?

Co ti na to mám říct? Nevím, jestli je to chybou, ale pro mě je rentabilita továrny, vyrábějící tři příměstské jednotky ročně skutečně záhadou.

Do Švýcarska se asi nepřihlásila kvůli "zdravému rozumu", jelikož ví o svých minimálních šancích v konkurenci zažitých a blízkých výrobců.

Aha. Takže "zdravý rozum" tedy.

v konkurenci zažitých a blízkých výrobců.

V roce 2010 už budou ti zažití a blízcí výrobci všude kolem, a velmi pravděpodobně i u nás (RT). To je to, co se tu snažím už 14 dní napsat.

Rovněž soudruzi v ŠDT jistě vědí, že 471 dodnes má své mouchy. V jiných VŘ to ale zkoušela,

A jak dopadla? Se ptám...

mám silné tušení...

Mám dokonce velmi silné tušení.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 00:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop:
Ale vždyť rakouskými taurusy zde bylo argumentováno jako příkladem podpory národního průmyslu - byly přece montovány v Linci? Tak co si mám vybrat?
Tak jsem to sice nenapsal, ale svým způsobem to je alespoň podpora německé firmy s ukrajinskými dělníky na rakouském území...

Modiat:
400 kusů 14T , to jsem asi něco dost zásadního prošvihnul
Škoda do Ruska nedodával nákladní lokomotivy
Se nestačím divit...
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 00:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

modiat: Jermaka samozřejmě znám (když se podíváta na jeho parametry, tak je to nákladní lokomotiva a Škoda do Ruska nedodávala nákladní lokomotivy)

Dobře, tak tedy osobní:

http://eng.tmholding.ru/work/catalog/products/682/683/685/686

http://eng.tmholding.ru/work/catalog/products/682/683/685/687

Jinak ten odkaz č. 1 směřoval k něčemu úplně jinému, asi jste to špatně pochopil (s použitím RFE)- k množství a stáří lokomotiv v Rusku případně na Ukrajině a výrobní kapacitě lokomotivek v Rusku a na Ukrajině.

OK, a co pro to za těch x-let Škodovka udělala? Podle mě si tam vystačí bohatě sami - viz odkazy.

Tramvaje 14T a 15 T před 3 lety neexistovaly, dnes má Škoda potvrzené objednávky na cca 400 ks (podle opcí jak budou využity).

Tramvaje jsou trochu jiná kapitola, kterou jsme tu už "vyřešili". Přečtěte si můj tzv. kolovrátek celý.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 00:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop:
rentabilita továrny, vyrábějící tři příměstské jednotky ročně skutečně záhadou
To víš, malý výrobce. Zdá se, že to funguje

Aha. Takže "zdravý rozum" tedy.
Ona taky účast v soutěžích nevyjde na 10 korun. Ty by jsi Škodě doporučil účast na švýcarském VŘ?

A jak dopadla? Se ptám...
O tom jsem psal o pár řádků výše, máš hroší kůži? Zkrátka ve střední a východní Evropě nebylo ani moc kde nějak dopadnout.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.43.5
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 06:06:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:
-nákladní lokomotivy Škoda do Ruska, pokud znáte typ tak prosím napište který, doposavad jsem si myslel, že Škoda dodávala jen lokomotivy pro osobní a rychlíkovou dopravu.
-tramvaje, poslední potvrzená dodávka je 100 tramvají pro Brno (viz DF Nové tramvaje), v součtu jsou samozřejmě myšleny tramvaje 14T a výše
Stranger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 06:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Me prijde, ze diskuse o 109 jsou velmi podobne, jak kdyz se blizilo "vydani" nove skodovacke tramvaje... Tyden predem tez nikdo moc neveril.
(ze ma plzenska Skoda problemy s komunikaci je vec jina, ale muze k tomu mit i sve duvody)

Skodovacky management je primerene jiny nez pred 10 lety - asi tak, jako majetkova struktura podniku; ma tak velka tovarna cekat radeji na zazraky, ze bude vyrabet x lokomotiv pro pulku Evropy(ktere jsou stale ve vyvoji), nebo radeji naplnovat kapacitu re-metry, trolejbusy, tramvajemi a ruznou elektrovyzbroji(v kterych uz ma urcitou uroven)? Uz jen kvuli zdrojum, jak tezce se hledaji penize aspon na tech par esusu...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 07:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stranger:
ŠT nemá problémy s komunikací. O 109E přestala zveřejňovat cokoliv kvůli nějakému "reportérovi" Davidu Havlíkovi, který ji vpodstatě pomluvil.

Bebop:
A ty nové ruské mašinky jsou jak moderní? Proč mají tak nízký výkon na nápravu? Proč pořád používají ss trakční motory? Nejsou to náhodou konstrukce z počátku 90 let minulého století?
Stadler je malý, nebo velký výrobce, když dodává jednotky v ceně několika set milionů Kč/kus? Podle mne je to menší výrobce, než ŠT a navíc maximálně deset let starý. Předtím to byla jenom opravna vozů.

Kdo uspěl ve výběrovém řízení na dodávku jednotek do Finska, když ne Zýmenc ani ŠT? Nebyl by nějaký odkaz?
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 08:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŠDT ma teměř jednu jistotu. Ty 122, 123, 130, 230, 240, 242 bude třeba jednou nahradit a to během desteti let, nebo si myslíte že překonají dobou provozu 830-012?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 09:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jeste jeden postreh.....pro Bepopa...kdyz mel pocatkem 90 let pod palcem Soudek Škodovku - kdo o ni tehdy jevil vazny zajem a predevsim vehementne o lokomotivku?, kdo z ni mel obavy??? Kdo tady doslova vykradl co potreboval?? Siemens. Bepope, jste zaujaty siemensovsky vlezdoprdelnik.Srovnavat Siemens a Skodovku nelze. Tak uz jdete do haje a nechte si ty vase provokace.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

za vším stojí politická objednávka To stojí, a to snad nezpochybňuje ani Qěcy a RadekŠ

Jistě - kdyby tady nebyl "politický" tlak, taxe nezrušilo 1. VŘ a ČD si "povinně" koupily loko od Siemense, který si to "politicky zařídil mimo území ČR" a vyšachoval tak ostatní do pozice trapných statistů (což zasvěcení věděli, zatímco na krepu se vedly líté sváry ne nepodobné tomuto - proč se už nevyhlašují výsledky a co v tom ta Škoda a potažmo naši politici neudělali zase za podvod atp.).
Akorát tedy nevidím na soutěžních podmínkách 2.VŘ nějakou podmínku, která by někoho znevýhodňovala. Což o VŘ na ty Italské patráky (aspoň podle toho co bylo publikováno v novinách)nebo třeba tramvaje pro Prahu říct nelze.

V roce 2010 už budou ti zažití a blízcí výrobci všude kolem, a velmi pravděpodobně i u nás (RT). To je to, co se tu snažím už 14 dní napsat.

Což Vám asi ani nikdo nerozporuje nejen za posledních 14 dnů, ale za mnohem delší období. Bojujete celou dobu proti větrným mlýnům.

Na závěr svého příspěvku bych popřál všem výrobcům kolejových vozidel hodně úspěchů a dodal bych, že tento a další příspěvky jsem napsal na PC zn. Siemens a nejde o reklamu.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi na tom musí být hodně dobře, když si může dovolit nechtít vyrábět motorové vozy a vystačí si s třemi ešusy za rok, a to ještě ne v mateřském závodě.

A mají při tom tržby mírně přes 4 miliardy korun (2005, divize Dopravní technika). Asi za tou velkou zdí v Urqellu namísto zkoušení a vyrábění všemožných pohybovadel pěstují ve velkém Indické konopí a v halách mají množírny Lysohlávek.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka: 400 kusů 14T...
14+15T:
Brno 100 kusů (krátké á la Astra i dlouhé)
Praha celkem 60x14T + 250x15T
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 11:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modiat:
No, s těma nákladníma elektrikama do Ruska jsem to trochu přepálil, uznávám. Není ovšem pravdou, že by třeba ČS2 nebo ČS7/8 jezdily pouze osobní výkony, ačkoliv jsou samozřejmě stěžejní.

Ty tramvaje tu nechci moc rozpitvávat, ale v Brně se jedná o rámcovou zakázku na 100 tramvají, která toho moc neříká. A do Prahy snad má jít 250 kusů čehosi jiného, už podle textu ve VŘ. Kdo to ovšem zaplatí, to teda nevím...

V roce 2010 už budou ti zažití a blízcí výrobci všude kolem, a velmi pravděpodobně i u nás (RT). To je to, co se tu snažím už 14 dní napsat.
15 Taurusů v Maďarsku, možná první někde v Polsku, na nákladech pofrčí 189 Rajlijón až do KH a RT Express pofrčí rovněž se 189 na Ostravu. K tomu možná 5 pronajatých Taurusů u ČD Cargo a tím to hasne. Znamená to automaticky, že Kargo začne objednávat Taurusy/189? Podle tebe asi jo, třeba máš nějaké "lepší" info .
Modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.34.130
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 11:38:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek
zapomněl jste na Poznaň (cca 30 ks ve dvou dodávkách)jinak souhlas
Mašinka
250ks 100% nízkopodlažních tramvají s natáčivými podvozky, nebojím se zda 380, ale zda toto (je to pro Škodu pole neorané) tak jsem osobně zvědavý
Modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.34.130
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 11:49:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce
Nešlo primárně jen o lokomotivku (viz trhy v Rusku) ale o Škoda JS. Nezapomeňte, že se rozhodovalo o tom kdo dostaví Temelín, odrazový můstek na další jaderné elektrárny typu VVER v bývalém RVHP.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 13:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Exkurse na "lysohlávky".:

V sobotu 23.IX.2006 je "Den otevřených dveří" 09,00 - 15,00 hod. ve ŠKODA Plzeň, závody: Transportation (kolejová vozidla), Power (parní turbíny) a Electric (elektrovýzbroje). Doprava zajištěna autobusy od 1.brány (Tylova ulice naproti CAN - centrálnímu autobusovému nádraží.) Doba prohlídky cca 45´. Vstup do závodů a jízdy autobusem jsou bezplatné. "
Milan Krupa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 17:56:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši klíííd!Jak to nakonec bude neví nikdo.Každopádně můžou ČD po r.2010 kupovat desítky lokomotiv ze Škody,ale taky už ČD nemusí vůbec existovat (aspoň ne v současné podobě). Politická rozhodnutí jsou na rozdíl od ekonomických nepředvídatelná.Jinak můj názor je pro provoz v ČR a přilehlých voz.ramenech by se měl prosazovat domácí výrobce-ale pro zahraniční provoz by to mělo být něco,co je evropská firma schopná opravit kdekoliv v Evropě - a rychle!Těžko ti někdo LIAZku opraví ve Španělsku-pokud tam chceš jezdit koupíš si raději Volvo.Takže do Terstu s Bombardierem.(třeba).6e mě nebudete bít...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan Kroupa:
Takhle se ale evropské mašinky neopravují. Ten servis lokomotiv pro dopravce funguje úplně jinak.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 19:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to mi teda rekni jak...
ICQ 268-987-545
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale pro zahraniční provoz by to mělo být něco,co je evropská firma schopná opravit kdekoliv v Evropě
Sem si nějak nevšiml, že by tady měl Alstom něco na servis klopidel. A ani Vagónka asi na severu nic speciálního nemá. Pokud ano, tak mě opravte, rád se přiučím.
Prográmky pro BAHN
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent:
Siemens a Bombardier (podle některých jediní schopní výrobci "velkých" lokomotiv) nemají v zemích, kde jsou jejich mašiny hojně provozovány, žádné veřejné servisy, jako značkové autoservisy pro kamiony. Servis lokomotiv se nasmlouvá s výrobcem a jemu se mašinky na opravy a prohlídky dovážejí na prohlídky. Na menší opravy a kontroly servisáci výrobce dojíždějí s nádobíčkem za mašinkama. Ale přečasto mašinka sama vysílá výrobcovu servisu info o svém stavu. Ten podstatný rozdíl je tedy v tom, že servis od výrobce si musí dopravce nasmlouvat při koupi lokomotivy a do té lokomotivy nesmí dopravce šáhnout, jinak konec - výrobce neručí za bezporuchovost lokomotivy, protože ji neopravuje jenom on. U auťáků nasmlouvávat předem nic nemusíš a do značkového servisu pak klíďo smíš.
Ty servisní služby (výhradní) by si měla Škodovka podchytit, to jo.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 13:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak konečně nějaká novinka. Skříň 380.003 odjela do VUZ Velim.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 15:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:konečně se to zase hnulo...tak jen aby jim to frčelo i dál...Zatím to vypadá dobře...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2559
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 16:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastní zkoušce v nezávislé akreditované zkušebně VÚKV v Cerhenicích

Nepatří VÚKV Škodě, anebo si to s něčím pletu?
A jak je daleko z tohoto stádia k výrobnímu dokončení prototypu/ů?
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 16:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle informací na http://www.skoda.cz je VÚKV a.s. (IČ 45274100) součástí holdingu mateřské společnosti ŠKODA HOLDING a.s. (IČ 26502399), stejně jako jiná dceřinná společnost - ŠKODA TRANSPORTATION s.r.o. (IČ 62623753).
Presswurst
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 18:03:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestliže je pravdou, že stlačována v Cerhenicích je skříň třetí (první sériová), pak první dvě (prototypové) se již začínají vystrojovat. Montují se podvozky.
šš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.103.76
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 20:22:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Qěcy,Bkp a Balik: nemá pravdu Qěcy ve formulaci odkazu? VÚKV je bývalé vývojové pracoviště Ringhofferovy vagonky na Smíchově, jeho archiv byl nedávno stěhován do Plzně a patří Škodě. Ve Velimi (Cerhenicích) je Výzkumný ústav železniční, který Škoda v majetku nemá. Nebo je to tak, že v rámci areálu VÚŽ jsou objekty zkušeben VÚKV?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 20:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šš:
Ne, Qěcy to napsal blbě. Omlouvám se. Patří tam skutečně VÚKV, jehož jedna laboratoř je u okruhu v Cerhenicích.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 22:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je jedna fotka skříně ze stránek ŠKODY:

 
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 08:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co ma byt v te šachte mezi svetly, nevite nekdo?
Inkognito
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.192.180
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 08:40:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je na rezervu
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 10:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

heheh....taky me to napadlo:-)))Nebo na kybl s vodou a houbicku aby si mohl fira mit pohodlne okna:-)))
Modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.43.5
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 10:04:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rosta Kolmix
Další důležitý krok k nové lokomotivě. Na druhou stranu na PR oddělení Škody Transportation mají asi blondýnky, protože u nás u zavěšeného břemene bez přílby je to za 500,- Kč. A ještě si to dají na oficiální webové stránky.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 15:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modiat: Jiná fabrika, jiný mrav. Když jsem ještě jeřáboval plechy, tak byly povinné jen rukavice. Stejně jsem se nejohroženěji cítíl od krku dolů a pokud jsem měl něco výš, tak sem věděl, že v podstatě bych neměl šanci.
Jinak v takových Dukovanech či Temelíně do provozu jedině s přilbou. A u externistů s povinným logem firmy.
bez přílby je to za 500,- Kč
Jsem se právě před týdnem o tomto bavil s jednou podnikovou právničkou a ta pravila, že pokuty nemají oporu v zákoně. Ale 2 právníci, 3 názory.

Co ma byt v te šachte mezi svetly, nevite nekdo?
Bych typoval, že tam bude CML=Centrální mozek lokomotivy. Už to vidím jak stojí zaseklý u Krasíkova, ing. Drlík ho rovná dřívkem a na stanovišti se ozývá: Hovoří CML, omyl v propočtu. Evakuaci zrušit. Centrální mozek lidstva se omlouvá...
Jinak ostatním soráč za off-topic.
Prográmky pro BAHN
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 15:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous:

A já chtěl zrovna napsat strašně vtipnou hlášku na téma, jak tam bude velikánský airbag, čímž se dosáhne skutečně převratné bezpečnosti lokomotivy...

Edit: ještě k zavěšenému břemeni: skutečně záleží, v jak které firmě. A navíc bych řekl, že když člověku na hlavě přistane třináctitunový skelet (nebo ji přes ni v rozletu majzne), tak je to asi jedno, jestli je s přilbou nebo bez.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobek.)
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 18:56:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak tady na to koukám tak někteří jedinci zde omýlají pořád to samé a stejně je nic nepřesvědčí o opaku...
Škoda vyhrála zakázku na 380-ky ve výběrovám řízení kam mohl každý, tudíž nějaká subvence je nesmysl...
Kolik a čeho vyrábí je věc managementu a jeho podnikatel.rizika a plánu a není pravda, že při výrobě pár kusů za rok není možné byt ziskový. Zatím není žádný relevantní důvod nevěřit, že lokomotivy nebudou dokončeny k plné spokojenosti všech zúčastněných. Škoda se bude snažit, protože domácí zakázka je reference jako žádna jiná...a poskytuje potenciální možný úspěch pro další VŘ.
Ještě nedávno Škoda vyráběla pár tramvají za rok a teď má uzavřeny zakázky kolem 440-450 ks a dalších VŘ se účastní. Jelikož kapacita nedostačuje (počet nových zakázek je sakra dobrý důvod) tak staví nový závod za 1 mld a není tedy žádný důvod aby se škodě nedařilo do budoucna. A bylo uzavřeno několik zakázek na vozidla, která jsou jen na papíře, protože požadavky na vozidlo ve VŘ nemohli stávající výrobky splnit.
Naprosto zde nechápu jistotu některých lidí, kteří neustále něco negují bez informací, které prostě nejsou známé a ani nemohou být, protože výrobky ještě nejsou kompletní.....

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace