K-report
 

Archiv do 03.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 380 - nové třísystémové stroje ze Škody Plzeň » Archiv do 03.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To si jako fakt myslíš, že Škodovka z průměrnou výroby 10ks lokomotiv za rok může být konkurencí

No nevím, ale pokud se přihlásí víc účastníků do nějakého VŘ, tak se tím zvýší konkurence. A nebo ne ? Hraje přitom roli, kdo kolik ročně vyrobí lokomotiv ? Já bych řekl že ne.

Krom toho vyráběné lokomotivy se obykle týkají zakázek získaných v minulosti a nic neříkají o budoucnosti - takové ČKD taky jelo ještě počátkem 90 let o 106.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: nezalozili, ale prodali licenci na vyrobu tramvaji SKODA pro USA, coz se tu uz psalo.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm: Četl jsem to jen velice zběžně, ale co že tam není pořádně česky?
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:47:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ:

Hraje přitom roli, kdo kolik ročně vyrobí lokomotiv ? Já bych řekl že ne.

To zda hraje či nehraje je snad zcela v kompetenci zadavatele toho VŘ, ne....

Pokud je zadavatel naivní jouda a kupuje letadlo, vlak, loď či dělá cokoliv jiného tak obvykle nějaké ty nároky na velikost, obrat firmy, počet zmaěstnanců, počet poboček apod. logicky má, tím pádem je i zaručeno, že projekt nekrachne ještě dřív než začal.

Nebo si myslíte že se můžete jako fyzická osoba RadekŠ přihlásit do výběrového řízení na mašiny se slovy "Já mám k dispozici jen to, co mám právě na sobě, ale skrze osobní kontakty přímo s ředitelem Bombardieru - je to přes moji sestru švagr - Vám dodám mašin kolik si řeknete...."...

Obávám se, že to by Vás i takový národní žel. dopravce České dráhy, a.s. poslal pěkně k šípku....


Stačí se podívat na podmínky ohledně dodavatele el. mýta a to ještě VŘ nevypisovala soukromá firma, kterou by špatný výběr mohl třeba i položit, ale "blbej" státeček ČR (= erární kasa) a tudíž z principu (jak tady všichni víme...) "peněžně nezrušitelná" (na krach státních financí v Argentině, Bolívii a jinde teď jako zapomeneme, ju...)

Zdravím...
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na krach státních financí v Argentině, Bolívii a jinde teď jako zapomeneme, ju...

Quod erat demonstrandum jste i o těch železničních brzdách, tak se raději zdržte argumentace událostmi, o nichž zjevně víte houby.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2512
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 14:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

velikost, obrat firmy, počet zmaěstnanců, počet poboček apod. logicky má, tím pádem je i zaručeno

Aha, takže když má firma hodně zaměstnanců (poboček, velký obrat,...), tak projekt úspěšně zvládne, zatímco když málo, tak to zkrachuje?
To je poněkud vytržené z kontextu, nemyslíte?
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 15:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cokoliv jiného tak obvykle nějaké ty nároky na velikost, obrat firmy, počet zmaěstnanců, počet poboček apod. logicky má, tím pádem je i zaručeno, že projekt nekrachne ještě dřív než začal.

Citátore, přestaňte fantazírovat a radši si nějaké to VŘ prostudujte.

Kvalifikačním kritériem VŘ obvykle rozhodně není počet zaměstnanců nebo počet poboček, což jsou mimochodem nicneříkající kritéria.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak trochu jinak:
Proč skončilo ČKD (na Zličíně)?
Protože nemělo vhodný výrobní soritment? Protože nemělo dostatek zakázek? Nemělo dostatek zaměnstnanců?
Ne Ne Ne!
Protože nemělo peníze!
Teď nemám čas to rozebírat podrobně, ale větší zakázka Škodě spíš zlomí vaz než z ní udělá velkého výrobce lokomotiv.
Když chce někdo vyrábět lokomotivy musí vycházet z toho, že většina dopravců nemá peníze, aby je rovnou zaplatila. Zákazník musí mít možnost vozidlo postupně splácet a nebo si ho třeba jen na nějakou dobu pronajmout.
Uvědomte si, že kdyby Škoda nedostala státní záruky, tak by se v žádném případě do 380 vůbec nemohla pustit. (Jak je ta státní záruka vůbec možná radši pomineme).
Pokud se ČD Cargo osamostatní, tak jako bude mít peníze na nákup hotových lokomotiv? Dost těžko! Muselo by si zajistit úvěr od banky a postupně ho splácet. Neobjedná pak vozidla spíše od toho, kdo je umožní splácet postupně?
Že by byla Škodovka schopná umožnit postupné splácení, případně pronájem vozidel, moc nevěřím

PS: Aby to nebylo moc dlouhé, tak to záměrně píšu zjednoduše a ve spíše hovorovém jazyce
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kvalifikačním kritériem VŘ obvykle rozhodně není počet zaměstnanců nebo počet poboček, což jsou mimochodem nicneříkající kritéria.
Přesně tak. Schopnost dostát svýn závazkům ale kritériem je (aspoň by mělo být).
ČKD zkrachovalo právě proto, že vyhrálo několik VŘ
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobre, splaceni, ale ani 471 nejsou uz nakupovany za hotove, nebo se pletu ? Ostatne modelu jak zafinancovat nakup techniky je x a to nemusim se koukam jen po tech mych letadlech, tyto modely funguji i pri nakupu treba obrabecich center. Takze potencionalni problemy vyrobce ve financovani zakazky bych nehledal.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2514
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 18:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč skončilo ČKD (na Zličíně)?
Protože nemělo vhodný výrobní soritment? Protože nemělo dostatek zakázek?


T6 byla moderní žádaná tramvaj? RT6 bylo možno vůbec vážně někomu nabízet? A kolik se nyní obecně kupuje dieslových lokomotiv? A kdo byl zákazník pro 300 čmeláků ročně?

Uvědomte si, že kdyby Škoda nedostala státní záruky, tak by se v žádném případě do 380 vůbec nemohla pustit ... Pokud se ČD Cargo osamostatní, tak jako bude mít peníze na nákup hotových lokomotiv? Dost těžko! Muselo by si zajistit úvěr od banky a postupně ho splácet. Neobjedná pak vozidla spíše od toho, kdo je umožní splácet postupně?

No, pokud to dobře chápu, tak ČD Škodě zaplatí "hotově" (resp. bezhotovostním převodem) z prostředků, které jim půjčí banka z úvěru, na který se vztahuje ona státní záruka. Tedy záruka se přímo netýká Škody, a Škoda dostane zaplaceno rovnou.
Ale třeba mě někdo opraví.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostatne modelu jak zafinancovat nakup techniky je x
Samozřejmě. Ale vždy je to svým způsobem půjčení peněz od někoho jiného. Každý půjčí peníze jen tomu, od koho je dostane zpět. A od ČD nikdo nic nedostane, protože tržby ČD nestačí skoro ani na platy zaměstnanců.
Vozy pro EC jsou víceméně financovány z provozu v zahraničí. 471 jsou objednávány a dodávány v podstatě po jednotlivých kusech. A ta záruka u 380 neznamená nic jiného, než že je koupí stát a ČD je daruje Státní dary soukromým subjektům (tím je každá a.s.) jsou ovšem z hlediska celosvětových pravidel obchodu poněkud problematické
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T6 byla moderní žádaná tramvaj? To ne

RT6 bylo možno vůbec vážně někomu nabízet? kdyby fungovala aspoň tak, jako její francouzské předlohy tak ano

V době svého konce mělo ČKD rozjetou sérii vozů M1 (dokonce finačně zajištěnou) a zakázku na deset pendolin - z důvodu posledního pokusu odvrácení konce sníženou na 7
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidite a ja si do dnes myslel, ze "vozidla" CD jsou majetkem statu a CD maji pouze prava provozni, ostatne tohle zas az tak nestandartni taky neni, byt to moc caste taktez nebyva.
Nemluve o takove prkotine, jako je zastavni pravo v pripade pujcky, nebo Vy nemate auto na splatky ? ;-)
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2516
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 21:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan_perner:
Kdyby, kdyby, kdyby...
Opravdu zde nechci začínat jeden z evergreenů tohoto DF, proto se omezím na konstatování, že ČKD prostě skončilo a současná Škoda Transportation není v jeho tehdejší situaci, a větší zakázka sama o sobě jí (tedy velikostí jako takovou) vaz pravděpodobně nezlomí.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 23:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně jak píše Jan Perner. Lépe bych to sám nenapsal.

A jen na okraj - v Bulharsku právě podstupuje schvalovací proces lokomotiva ES 64 U2-61, tedy Dispo taurus ve verzi "BosporusSprinter". Ano, v Bulharsku, zemi laminátek a plecháčů.

A do Polska už také samozřejmě dorazila moderní regulační technika, viz zatím nové a rekonstruované elektrické vozy a jednotky, vesměs z produkce PESA Bromberg. Za jak dlouho se aspoň někteří dopravci začnou pohlížet po moderních elektrických lokomotivách? Až po roce 2010?

Potenciální odbytiště nových "škodovek" se zmenšuje každým dnem .
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3638
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 00:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidite a ja si do dnes myslel, ze "vozidla" CD jsou majetkem statu a CD maji pouze prava provozni,

To platilo, když ČD měly právní formu státní organizace - to patřil veškerý jejich majetek českému státu a ČD k němu vykonávaly pouze právo hospodaření.
Nyní jsou a.s. a veškerý majetek tedy patří této a.s.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 07:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A od ČD nikdo nic nedostane, protože tržby ČD nestačí skoro ani na platy zaměstnanců.
Vozy pro EC jsou víceméně financovány z provozu v zahraničí.


Nikoliv - ČD ty vozy platí ze svých příjmů. To se nijak neškatulkuje. Jinak to ani nejde.

a zakázku na deset pendolin

Což jim bylo platné asi tak jako mrtvému zimník. Protože ten podnik byl neúvěrovatelný, nebyl schopen tu zakázku profinancovat a zůstalo u té bočnice. Podobnost se ŠDT taková žádná.

A ta záruka u 380 neznamená nic jiného, než že je koupí stát a ČD je daruje...Uvědomte si, že kdyby Škoda nedostala státní záruky ..

Způsob finacování těchle lokomotivu vůbec nesouvisí s tím, kdo je dodá, ŠDT pochopitelně žádné záruky nedostává.


vBulharsku právě podstupuje schvalovací proces lokomotiva ES 64 U2-61, tedy Dispo taurus ve verzi "BosporusSprinter". Ano, v Bulharsku, zemi laminátek a plecháčů. ....A do Polska už také samozřejmě dorazila Potenciální odbytiště nových "škodovek" se zmenšuje každým dnem

To platí definičně pro jakýkoliv výrobek, pokud to není něco zásadně nového. Taky radíte Škodě Auto a.s. aby nevyráběla Roomstera, protože přeci nové výroky v kategorii MPV přibývají každým rokem (a tudíž přeci nemá smysl ho vyrábět a nabízet...) ?

Já se divím, že mrháte radami a "nou-hau" v hodnotě mnoha milionů veřejně na krepu a nenabídnete je akcionářům ŠDT. Chudáci ještě neví, že prodělají majlant

PS: Mně je fakt jedno čí lokomotivy tady budou jezdit a u koho. Akorát mně fascinují poněkud nesvéprávné duševní pochody typu "ČD si musí lokomotivy pečlivě vybrat, ale musí to bejt od Símense". No a rady typu že nějaká ryze soukromá firma má nebo nemá něco vyrábět...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 07:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČKD zkrachovalo právě proto, že vyhrálo několik VŘ

Už dlouho jsem se tak nezasmál.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 10:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky radíte Škodě Auto a.s. aby nevyráběla Roomstera, protože přeci nové výroky v kategorii MPV přibývají každým rokem (a tudíž přeci nemá smysl ho vyrábět a nabízet...)

Ale RadkuŠ, musí vám přece jasný základní rozdíl. Škoda Mladá Boleslav již Roomstera vyrábí a prodává. A proto s ním má obchodní úspěch, který ji jistě všichni přejeme. Škoda Plzeň teprve svoji lokomotivu vyvíjí, a sériově (čímž samozřejmě nemyslím ověřovací sérii 20 kusů pro ČD) ji bude vyrábět nejdříve po roce 2010. V té době už budou ve všech okolních zemích jezdit elektrické lokomotivy Siemens a možná Bombardier .
Příklad s Roomsterem je ještě ujetější než můj nedávný příklad s vlastním dopravním letadlem.

Jan Perner - protože tržby ČD nestačí skoro ani na platy zaměstnanců.

je to trochu jinak - tržby nákladní dopravy téměř přesně pokrývají platy všech nádražníků. Ovšem prostředky na další výdaje už se musí získávat odjinud.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 10-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 10:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Způsob finacování těchle lokomotivu vůbec nesouvisí s tím, kdo je dodá
Ale souvisí. Je dost velký rozdíl, jestli výrobce bere první dodávku jako investici, která se mu vrátí později, třeba až s dalšími dodávkami (je dostatečně kapitálově zajištěn}) a nebo jestli je existenče závislý na tom, že dostane hned zaplaceno.

Chudáci ještě neví, že prodělají majlant
Pokud se nevyskytne žádný větší problém a lokomotivy budou fungovat dobře nejen na papíře (na rozdíl třeba od RT6, která na papíře taky nebyla špatná), tak třeba neprodělají. Ale touto sérií lokomotiv to s velkou pravděpodobností skončí.

Znovu opakuji, že celý kontrakt se uskutečnil jen proto, že jeho financování není zcela standardní. Pokud další objednávky nebudou opět takto zajištěny, tak Škoda nemá šanci.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 10-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 10:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě zareaguji na jeden starší příspěvek Mašinky:
Němci podporují německý, Italové italský a Francouzi francouzský průmysl. Vůbec netuším, proč bychom se my měli přiřadit po bok zaostalejších východoevropských zemí, které jsou vlastními (ne)schopnostmi nuceny si lokomotivy objednat kdesi u Siemense
Proč uvádíš zrovna Německo, Itálii a Francii a ne třeba Rakousko, Belgii a Nizozemsko. To jsou zaostalejší východoevropské země?
Ke které z těchto dvou skupin svojí velikostí a tím i potenciálem patří ČR?
Když soused dokáže vyměnit žárovku u lustru ze země a já si na stejný úkon musím vzít židli, není to tím, že já jsem méně schopný, ale tím, že měří 190cm zatímco já jen 170cm. Když se ho budu snažit napodobit, tak mi to asi ale moc nepůjde a možná přijdu i k úrazu.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 10:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bepop - me se nechce tehle diskuze ucastnit, ale evidentne si v tom Vasem poslednim prispevku dost silne protirecite, vite o tom ?
Skoda muze vyrabet co chce, byt trh uz "existuje" a je "obsazen", ale skoda DT nesmi, protoze je v teto oblasti uz vyrabeno "zboznenym" Siemensem a bude trh i v budoucnosti "obsazen" jim ...
Me to prijde divne a taky si rikam, jestli si touto diskuzi s nas nedelate srandu ...
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2523
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 10:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda Mladá Boleslav již Roomstera vyrábí a prodává.

Ale i ten Roomster se neprodával zčista-jasna, ale musel si projít cestou návrh-vývoj-zkoušky-uvedení do prodeje.
A ani ten nešel na trh, který by nemohl být interpretován jako "obsazený" a tedy bez větší možnosti na úspěšné uplatnění nového výrobku.

V té době už budou ve všech okolních zemích jezdit elektrické lokomotivy Siemens a možná Bombardier

Takže z toho vyplývá, že kde má Siemens (Bombardier) schválené/dodané lokomotivy, tam nikdo další nemá příštích dvacet až třicet let šanci?!

Je dost velký rozdíl, jestli výrobce bere první dodávku jako investici, která se mu vrátí později, třeba až s dalšími dodávkami ... Ale touto sérií lokomotiv to s velkou pravděpodobností skončí.

To vyplývá z jakých běžně dostupných zdrojů, anebo vy snad jste insider?

celý kontrakt se uskutečnil jen proto, že jeho financování není zcela standardní.

Dluhové financování, ani státní zajišťování takovýchto obchodů není bohužel/díky nestandardní.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp - Bepop - me se nechce tehle diskuze ucastnit, ale evidentne si v tom Vasem poslednim prispevku dost silne protirecite, vite o tom ?
Skoda muze vyrabet co chce, byt trh uz "existuje" a je "obsazen", ale skoda DT nesmi


Ne, neprotiřečím. A to z jednoduchého důvodu. Porovnejte si životnost automobilu versus elektrické lokomotivy a počty jejich vyrobených kusů.
Auto má v civiizované zemi životnost tři roky, kdežto lokomotiva minimálně 25. Auta se prodávají ve statisících, lokomotivy maximálně po stovkách.

vyrabeno "zboznenym" Siemensem a bude trh i v budoucnosti "obsazen" jim ...

Takže tam, kam do roku 2010 dodá "zbožštěný" Siemens (vy ho zbožňujete? Já určitě ne) pár desítek až stovek kusů svých E-lokomotiv nebude podle mě minimálně čtvrtstoletí místo pro nikoho jiného. To Bulharsko jsem se dal jako typický příklad, jak už je pomaloučku polehoučku obsazováno i "tradiční" odbytiště škodováckých lokomotiv.
Prostě porovnávat výrobu aut a lokomotiv je docela slušná demagogie - ze které jsem tu často obviňován já.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale souvisí. Je dost velký rozdíl, jestli výrobce bere první dodávku jako investici, která se mu vrátí později

Nebylo by lepší přestat takhle fantazírovat a vrátit se na pevnou zem ?

Znovu opakuji, že celý kontrakt se uskutečnil jen proto, že jeho financování není zcela standardní.

Finacování nákupu se děje docela bězným způsobem, ČD to finacují úvěrem od Eurofimy, což dělá řada jiných drážních dopravců, namátkou třeba SBB nebo OBB. Ony jejich úrokové sazby jou docela zajímavé, víme ? S tím jakou lokomotivu si ČD koupí to nijak nesouvisí. Bylo o tom rozhodnuto už před vypsáním VŘ a to z jednoho docela zásadního důvodu kvůli kterému se to 2. VŘ pozdrželo - on by se totiž pravděpodobně bez zajištěného finacování nikdo do toho VŘ nepřihlásil.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp - Bepop - me se nechce tehle diskuze ucastnit, ale evidentne si v tom Vasem poslednim prispevku dost silne protirecite, vite o tom ?
Skoda muze vyrabet co chce, byt trh uz "existuje" a je "obsazen", ale skoda DT nesmi


Ne, neprotiřečím. A to z jednoduchého důvodu. Porovnejte si životnost automobilu versus elektrické lokomotivy a počty jejich vyrobených kusů.
Auto má v civiizované zemi životnost tři roky, kdežto lokomotiva minimálně 25. Auta se prodávají ve statisících, lokomotivy maximálně po stovkách.

vyrabeno "zboznenym" Siemensem a bude trh i v budoucnosti "obsazen" jim ...

Takže tam, kam do roku 2010 dodá "zbožněný" Siemens (vy ho zbožňujete? Já určitě ne) pár desítek až stovek kusů svých E-lokomotiv nebude podle mě minimálně čtvrtstoletí místo pro nikoho jiného. To Bulharsko jsem se dal jako typický příklad, jak už je pomaloučku polehoučku obsazováno i "tradiční" odbytiště škodováckých lokomotiv.
Prostě porovnávat výrobu aut a lokomotiv je docela slušná demagogie - ze které jsem tu často obviňován já.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, delate si srandu, protoze jinak se ta Vase "odpoved" vylozit neda.
Takze jste dosahl sveho PjP se od dalsiho prubehu diskuze distancuje a placejte si tu co chcete.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 10-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tady byly nakousnuty ty Roomstery:
Škoda auto je součástí velkého koncernu VW a tudíž kapitálově silná (resp. mateřský koncern). Roomster není čistý výtvor Škody, ale používá množství dílů převzatých od mateřského koncernu vyráběných ve velkých počtech. Proto samotný vývoj se netýkal všech částí vozu.
Pokud by tak bylo i té 380, neviděl bych v tom problém.
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop:
Fakt pěkný argumenty, doufám, že se to odrazí na prémiích...
Liberté! Égalité! Sexualité!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale souvisí. Je dost velký rozdíl, jestli výrobce bere první dodávku jako investici, která se mu vrátí později

Nebylo by lepší přestat takhle fantazírovat a vrátit se na pevnou zem ?

Znovu opakuji, že celý kontrakt se uskutečnil jen proto, že jeho financování není zcela standardní.

Finacování nákupu se děje docela bězným způsobem, ČD to finacují úvěrem od Eurofimy, což dělá řada jiných drážních dopravců, namátkou třeba SBB nebo OBB. Ony jejich úrokové sazby jsou docela zajímavé, víme ? S tím jakou lokomotivu si ČD koupí to nijak nesouvisí. Bylo o tom rozhodnuto už před vypsáním VŘ a to z jednoho docela zásadního důvodu kvůli kterému se to 2. VŘ pozdrželo - on by se totiž pravděpodobně bez zajištěného financování (ze strany ČD) nikdo do toho VŘ nepřihlásil.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není chybou Škody, že Česká republika je ekonomicky v takovém marastu, že nedovoluje investovat odpovídajícím způsobem (výší a rychlostí) do věcí veřejného zájmu, kterým je i železniční doprava. Škodě může být vcelku jedno, kde ČD peníze na lokomotivy vezmou.
A i kdyby zůstalo u 20 lokomotiv, jejichž vývoj a výroba bude zaplacena, ztrátová záležitost to není. Už jen pro to, že se může rozvíjet obor, ve kterém šance rozhodně je, a získávat další know-how. Je jasné, že dnes už nikdo nekoupí nové lokomotivy kategorie es, takže jsou jen dvě možnosti. Rozvíjet a inovovat, nebo zavřít. Já osobně jsem rád za tu první možnost. A jak se projet podaří zúročit do budoucna, je další otázka, ovšem bez úspěšného vyřešení první zatím bezpředmětná.
Pane_pernere, k prozíravosti toho, jehož jméno si berete za vlastní, máte daleko.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

obsazováno i "tradiční" odbytiště škodováckých lokomotiv.

V Bulharsku asi nejezdí šestikoláky ASEA od Elektrokopulete Krajova, žene ? Jinak Bulharsko nikdy tradičním odbytištěm, které by bez rozmyslu bralo lokomotivy Škoda od nějakých žabozřoutů nebylo, na to vemte jed.

Uniká mi ovšem jakou má ve VŘ váhu to, že tam někdo před 20 a více lety něco dodával (já bych řekl že nulovou) . Možná si teda VŘ na koupi soustruhu nebo třeba lokomotivy přestavujete stejně jako koupi auta své oblíbené značky.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 12:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp Ano, delate si srandu, protoze jinak se ta Vase "odpoved" vylozit neda.

A včem je ta odpověď tak srandovní?

Takze jste dosahl sveho PjP se od dalsiho prubehu diskuze distancuje a placejte si tu co chcete.

Tak nás poučte. Vaše odpovědi jsou zatím naprosto prázdé fráze.

Fanfán Fakt pěkný argumenty, doufám, že se to odrazí na prémiích...

??

RadekŠ Jinak Bulharsko nikdy tradičním odbytištěm, které by bez rozmyslu bralo lokomotivy Škoda od nějakých žabozřoutů nebylo, na to vemte jed.

Slovo "tradiční" bylo v uvozovkách.

Uniká mi ovšem jakou má ve VŘ váhu to, že tam někdo před 20 a více lety něco dodával (já bych řekl že nulovou) .

Samozřejmě, že to bude mít nulovou hodnotu. Nenulovou hodnotu totiž bude mít pouze to, kdo je tam schopen dodávat nyní. A jediný, kdo se připravuje teď v roce 2006 je Siemens se svým "BosporusSprinterem". Krajovu myslím můžeme také odpsat. Nebo snad i SNCFR "podporují domácí průmysl" vývojem nějaké vlastní nové lokomotivy?

Protože základní otázka - dosud nezodpovězená - zní: kam chce po roce 2010 Škodovka své lokomotivy v nějakých významných počtech dodávat? To já netuším, tak bych byl rád kdyby mě někdo fundovaně poučil.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 12:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop:
1. Zní-li otázka takto: "Kam chce po roce 2010 Škodovka své lokomotivy v nějakých významných počtech dodávat?", pak odpověď je "Všude"
2. Zněla-li by takto: "Kam bude po roce 2010 Škodovka své lokomotivy v nějakých významných počtech dodávat?", pak odpověd neví nikdo. A neví to ani Siemens a Bombardier o svých lokomotivách.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 10-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 13:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebylo by lepší přestat takhle fantazírovat a vrátit se na pevnou zem ?
Vždyť tady o ničem jiném celou dobu nemluvím Prostě přestat fantazírovat o velké silné české Škodovce a vrátit se zpátky na zem

Pane_pernere, k prozíravosti toho, jehož jméno si berete za vlastní, máte daleko.
Jasně. Skutečně zábvná připomínka.
Tehdy se pro nově stavěné dráhy vyvíjely vlastní rakouské (nebo dokonce české) lokomotivy nebo se nakupovaly již fungující, především britské.
To jen, aby bylo jasné, co je prozíravost
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 13:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přisluhovač Trhače:
Snažíš se tu rozšířit podivnou teorii, že s roll-outem strojů 1216 a 189 došlo k natolik zásadnímu zlomu, který neumožňuje jakýkoliv další vývoj lokomotiv mimo Siemens. Zdá se, že podle tvých představ bude v roce 2010 zcela nasycen trh a poběží obrovské série elektrických lokomotiv v celé střední a východní E, což znemožní další odbyt Škody pro příštích 30 let.

Já si naopak myslím, že v roce 2010 to teprve bude pozvolna začínat a přes všechny moderní "trendy" budou lokomotivy z poolů tvořit jen malinký zlomek, jelikož národní dopravci budou odebírat celé série nových lokomotiv na úvěry. Tím se šance Škody v konkurenci alespoň částečně narovnává, ale proč stále odbíháme do zahraničí? Cožpak u nás nejsou laminátky, plecháče, šestikola, 121-123, bobiny a banány? U nás má Škoda šance nad všechny Siemensy a Bombardiery a (úspěšná) dodávka 20 nových lokomotiv přímo vybízí k unifikaci u osobních ČD a rozhodně poslouží i jako návod pro kargo.

stavitel železnic:
Proč neuvádíš Rakousko, Belgii a Nizozemsko
Nechci kecat, ale mám dojem, že Taurusy se stavěly v Rakousku v podnicích převzatých Siemensem, ne? Takže jistá podpora (i když jen montážního) průmyslu v tom vidět je. Z Belgie a Holandska znám jen starší lokomotivy, na kterých se (opět nechci kecat) mám dojem domácí průmysl rovněž realizoval.

oba dohromady:
Podle vašich kritérií je tedy současná expanze malého Stadleru s jeho jednotkami v trhu zaplněném Desiry a Talenty naprosto nemožná a malý švýcarský výrobce, který potřebuje židli na výměnu žárovky, měl raději přejít na výrobu modelů velikosti TT?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1845
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 13:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo snad i SNCFR "podporují domácí průmysl" vývojem nějaké vlastní nové lokomotivy?

SNCFR pravděpodobně žádná VŘ nevypisují a kupují to co je politicky správné.

Jinak - pravidla byla pro oba účastníky VŘ stejná a neřekl bych, že by někoho mohla zásadně zvýhodnit. Já vidím tedy jedinou podporu ŠDT v tom, že na vývoj byl udělán dostatečný časový prostor. Jinak by to ale nebylo VŘ.

Jinak to co se bude v roce 2010 vyrábět neví žádný výrobce.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 10-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 14:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:
V montáži, třeba i mírně upravených, již vyvinutých fungujících lokomotiv žádný problém nevidím.

Jednotky od Stadleru bych spíše přirovnal ke škodováckým tramvajím. Tam Škodovka nějaké šance podle mě má! (pokud bude mít obejdnávky od Prahy) Spíš mám obavu, aby s nimi kvůli 380 nakonec neskončila
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 14:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Perner:
v montáži již vyvinutých lokomotiv nevidím problém
Takže vlastně potvrzuješ myšlenku, že jakýkoliv současný vývoj mimo Siemens a Bombardier je nesmysl. Já si to nemyslím. Odvětví lokomotiv má přeci jen k letadlům ještě hodně daleko a více výrobců se v něm domnívám uživí.

Stadlery bych spíš přirovnal ke škodováckým tramvajím
Jenže i ty tramvaje bylo třeba vyvinout, a to dokonce úplně od nuly , což o 380 a elektrických lokomotivách obecně ve Škodě říci nelze. Kdyby tato diskuse probíhala před nějakými osmi deseti lety na téma nejistého vývoje tramvají bez tradice v Plzni, jaký by byl tvůj přístup? Že má neprozkoumaný obor nechat zkušeným západním hráčům?
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 15:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200 A neví to ani Siemens a Bombardier o svých lokomotivách.

To asi neví. Ale určitě vědí, kam budou dodávat v roce 2007, 2008 a možná i 2009. Co ví Škoda Plzeň?

že v roce 2010 to teprve bude pozvolna začínat a přes všechny moderní "trendy" budou lokomotivy z poolů tvořit jen malinký zlomek, jelikož národní dopravci budou odebírat celé série nových lokomotiv na úvěry.

Přesně tak. A ty "lokomotivy na úvěry" navážou na těch pár lokomotiv z "poolů". Nevidím jediný důvod, proč bych se jako dopravce měl po úspěšném provozu lokomotivy z "bazénů" rozhodovat pro nevyzkoušenou konkurenci.

Mašinka Snažíš se tu rozšířit podivnou teorii, že s roll-outem strojů 1216 a 189 došlo k natolik zásadnímu zlomu

S rolloutem ne. Úspěch se dostavuje plynule a dlouhodobě. A o komerčním úspěchu těchto lokomotiv snad nikdo nepochybuje.

RadekŠ pravidla byla pro oba účastníky VŘ stejná a neřekl bych, že by někoho mohla zásadně zvýhodnit.

Já mám totiž dojem, že Siemens zvolil jinou strategii jak se protlačit do středoevropského prostoru než se účastnit výběrového řízení na lokomotivy ČD. A mám dojem, že mu to docela vychází. Viď, Petře Š?

Mašinka ještě jednou Kdyby tato diskuse probíhala před nějakými osmi deseti lety na téma nejistého vývoje tramvají bez tradice v Plzni, jaký by byl tvůj přístup?

To se dostáváme opět k otázce, se kterou mě RadekŠ nedávno taxetřel - jaká je vůbec dlouhodobá ekonomická bilance výroby tramvají ve Škodovce? Ví to někdo?

A ještě na závěr zas jednu otázku: v čem bude lokomotiva 380 v tom slavném roce 2010 tak vynikat nad konkurencí, čím pokoří v té době již standartního a roky provozu prověřeného Tauruse, že se pro ní aspoň někteří dopravci rozhodnou? Bude levnější, spolehlivější, úspornější, méně náročná na údržbu, výrobce nabídne celou paletu možností financování, bude mít lepší servis, bude hezčí ?

Doufám, že mi zas někdo odpoví, že dnes ještě nikdo neví, co bude v roce 2010 .

Nebo bude prostě jenom "naše"?
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 17:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop:
navážou na těch pár lokomotiv z poolů
Pokud si pronajmu lokomotivu z bazénu, potom k ní předpokládám dostanu i servis. Když jí vrátím zpět na koupaliště, nebude mi po ní ani šroubek - tudíž pokud bude 380 jezdit jak má, bude zkušenost ČD podobně hodnotným vodítkem i pro jiné dopravce. Bazénování vidím spíš jako pro výrobce ekonomicky výhodný podnik, než jako zaručené a nepřekročitelné "háčkování". Ale kdo pořád chce prodávat stovky 380 v zahraničí? To sem netahej, Škoda je malým výrobcem a na českém trhu má vysoké šance. Když se navíc podaří jedna z dvaceti zakázek v zahraničí, bude to plus.

Komerční úspěch Taurusy jistě mají, ale proč nekomentuješ druhou část mé věty, tj. jestli má význam vymýšlet kdekoliv v Evropě jinou mašinu?

ekonomická bilance výroby tramvají ve Škodě
Žádné velké zisky to určitě nepřineslo, ale v mínusu to není. Věř mi
A nevyhýbej se téhle otázce jako politik, psal bys co teď o 380 i deset let zpět o tramvajích?

Bude levnější, spolehlivější, úspornější, méně náročná na údržbu, uvýrobce nabídne celou paletu možností financování, bude mít lepší servis, bude hezčí?
U nás bude mít lepší servis a velmi dobré předpoklady k masovému rozšíření v různých mutacích. Financování stejně nejspíš poběží mimo výrobce, údržbu, spolehlivost apod. ukáže čas. Nicméně ty to evidentně píšeš ironicky, ačkoliv jediným důvodem k tomu je tvoje náklonnost k jistému nejmenovanému výrobci.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 17:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou někde volně přístupné informace podle kterých by se dsaly odpověděty ty vaše otázky? Pokud ne, tak zbivá řešit otázku zda je na Evropském trhu místo pouze pro tři hráče. Jinak to budou plané dohady když není vidět do kuchyně Škodovky a to že by to někdo tady napsal považuji za nepravděpodobné protože to je zatím obchodní tajemství. Aź bude chtít Škodovka něco propagovat tak až bude existovat alespoň jeden funkční a ozkoušený kus. }
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2530
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 21:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevidím jediný důvod, proč bych se jako dopravce měl po úspěšném provozu lokomotivy z "bazénů" rozhodovat pro nevyzkoušenou konkurenci.

Tu konkurenci vyzkoušejí ČD.
Navíc z této věty vyplývá, že kačenky z bazénu Siemens a služby jejich plavčíka jsou prototypem dokonalosti, že nikdo nebude o konkurenci ani chtít uvažovat. Ale je tomu tak doopravdy?

A o komerčním úspěchu těchto lokomotiv (1216 a 189; pozn. Bkp) snad nikdo nepochybuje.

Combino bylo také před několika roky komerčně úspěšné, a dneska...
Jó, dnešní úspěch neznamená automaticky i úspěch zítřejší.

ekonomická bilance výroby tramvají ve Škodě

No, už si s těma tramvajkama hrajou deset let... To je dost dlouhá doba na to, aby to bylo pouze ve stádiu "jednou se to třeba vyplatí". (Ale nejsem insider tak nevím, jak to doopravdy je.)
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 22:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu konkurenci vyzkoušejí ČD.

ČD budou řadu 380 "zkoušet" tak dalších 3-5 let. Nebo snad bude vyzkoušená a s patřičnými referncemi po pár týdnech či měsících provozu? Takže to už se dostáváme někam do roku 2015 .

Combino bylo také před několika roky komerčně úspěšné, a dneska...

Ano, Combino má problémy. Proto srovnávejme Combino a s jinými tramvajemi. Já přeji Poršetře víc úspěchů než mělo Combino. Lokomotivy nejsou na rozdíl od tramvají zatíženy více či méně diskutabilním požadavkem na nízkopodlažnost, s jejímž vyřešením mají prostě konstruktéři i renomovaných firem problémy. Jak známo je každá NP tramvaj do určité míry kompromisem. Uvidíme, jaké budou názory na Poršetru po dvou - třech letech. Ale tramvaje bych sem opravdu netahal.

Jó, dnešní úspěch neznamená automaticky i úspěch zítřejší.

To už je trochu silné kafe. Podle mého nazoru jsou elektrické lokomotivy Siemense i jeho konkurence Bombardier Traxx již dnes úspěšné a spolehlivé typy lokomotivy. To bych také mohl napsat "dnešní vývoj neznamená automaticky i úspěch zítřejší". To už se ale dostáváme opravdu někam jinam.

Navíc z této věty vyplývá, že kačenky z bazénu Siemens a služby jejich plavčíka jsou prototypem dokonalosti, že nikdo nebude o konkurenci ani chtít uvažovat. Ale je tomu tak doopravdy?

Otázka na konci má správně znít - bude tomu tak v letech 2010 - 2015 doopravdy?

Ale kdo pořád chce prodávat stovky 380 v zahraničí? To sem netahej, Škoda je malým výrobcem a na českém trhu má vysoké šance

Výraz "malý výrobce elektrických 6MW lokomotiv" je podle mě v dnešní době nesmysl. Tečka.

A nevyhýbej se téhle otázce jako politik, psal bys co teď o 380 i deset let zpět o tramvajích?

Co mám jako psát o tramvajích? Že je Škodovka vyrábí? Ano, a já jí to přeju (jestlipak jí to přejí také v Ostravě-Martinově? ). A upřímně doufám, že Poršetry nedopadnou stejně jako Combina. A před deseti lety? Těžko říct, ale myslím, že bych rozhodnutí vyrábět vlastní NP tramvaje asi vítal. Protože tehdy i dnes díra na trhu relativně levných a spolehlivývh NP tramvají existovala a existuje (stále to nepovedené Combino), kdežto u E-lokomotiv ten názor prostě nemám.

Nicméně ty to evidentně píšeš ironicky, ačkoliv jediným důvodem k tomu je tvoje náklonnost k jistému nejmenovanému výrobci.

Proč bych to měl psát ironicky? Mě by to opravdu zajímalo. Protože to co píšeš - "na českém trhu má vysoké šance. Když se navíc podaří jedna z dvaceti zakázek v zahraničí, bude to plus." - mě utvrzuje v tom, že jde hlavně o to, že bude "naše".
Ten nesmysl o "jistém nejmenovaném výrobci" ani nebudu komentovat. Jiná věc je, že již zmíněné lokomotivy Siemens a Traxx považuji za nejdokonalejší soudobé elektriky na světě. Ale že bych nějak tíhnul k jejich výrobcům si tedy neuvědomuji.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2534
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 22:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, Combino má problémy. Proto srovnávejme Combino a s jinými tramvajemi ... Lokomotivy nejsou na rozdíl od tramvají zatíženy více či méně diskutabilním požadavkem na nízkopodlažnost, s jejímž vyřešením mají prostě konstruktéři i renomovaných firem problémy ... Ale tramvaje bych sem opravdu netahal.

Ta poznámka mířila ale jinam a Vy to jistě víte.
Tady nejde konkrétní chybu v konstukci Combina, ale o princip, že v jakémkoli produktu může být z počátku neobjevená vada, elektrické lokomotivy nevyjímaje. Anebo snad vyjímaje?

To bych také mohl napsat "dnešní vývoj neznamená automaticky i úspěch zítřejší". To už se ale dostáváme opravdu někam jinam.

Ano, to napsal lze. Ale v čem se dostáváme jinam?

Otázka na konci má správně znít - bude tomu tak v letech 2010 - 2015 doopravdy?

No dobře, ale co odpověď...?
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 22:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop:
malý výrobce elektrických 6MW lokomotiv je podle mě v dnešní době nesmysl. Tečka.
Důvod? Je elektrická lokomotiva v porovnání například s ešusy nějak zvlášť technicky supersložitá? Já si prostě myslím, že je na trhu i místo pro menšího výrobce, než je Siemens. Evidentně se ale neshodneme.

bych rozhodnutí vyrábět vlastní NP tramvaje asi vítal. Protože tehdy i dnes díra na trhu relativně levných a spolehlivývh NP tramvají existovala.
Souhlas, ale srovnání s nasyceným trhem E-loko zase naráží na tvou vizi místa pro dva výrobce. Přijde mi, že "královský produkt" železničního průmyslu, tj. výkonná lokomotiva, má k obřím letadlům, na jejichž vývoj mají jen obrovské firmy (a to často s výživnou státní podporou), opravdu daleko.

Oháníte se spolu s Pernerem velkým rizikem "projektu 380" pro Škodu samotnou, já ho ovšem takové nevidím - přihlásila se do soutěže již s namalovaným strojem, má zakázku na solidních 20 strojů a i kdyby další nepostavila, vyvinuté komponenty může uplatnit jinde (modernizace, subdodávky...). Tím spíš, když Škoda lidi a zařízení pro vývoj a realizaci takové mašiny prakticky zdědila, nenabírá teď stovky inženýrů.

jde o to, že bude "naše"
Kdyby se všude jinde v Evropě vyráběla obdobná mašina, měla by u tamní státní společnosti asi vždy větší šance oproti zahraniční konkurenci. Nebo ne?

Ale že bych nějak tíhnul k jejich výrobcům si tedy neuvědomuji.
Pak je to OK.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 23:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by měla Škoda Plzeň úplně zkončit s výrobou lokomotiv? Uvidíme jak se bude situace vyvyjet.
Do obchodního úspěchu 380 může zasáhnout mnoho faktorů a mnohé ješte neznáme. Uvědommesi že loko 122, 123, 130,150, 151, 230, 242 nejsou nesmtrlné a do deseti let bude nutná generační obměna. Jak dlouho by se měly provozovat 50, 60, 70 let?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 09:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by měla Škoda Plzeň úplně zkončit s výrobou lokomotiv?

No protože šotouši na WEBu si to přejí a myslí si že tomu rozumí líp, než vedení firmy (bez šmajlíků, bez ironie).

lokomotivy Siemens a Traxx považuji za nejdokonalejší soudobé elektriky na světě

Jo, na tomhle principu fungují různá motoristická fóra na WEBu, kde nemálo jedinců považuje to co má v garáži za to nejlepší (logicky-člověk si přeci kupuje to o čem je přesvědčen že je to dobrý, byť jde povětšinou o víru ) a samozřejmě všichni ostatní to nevědí a jezdí předpotopníma poruchovýma plečkama. A je potřeba jim to náležitě vysvětlit. Podle mě je to teda spíš prezentace lidské hlouposti .

Mimochodem, Stadler právě získal zakázku na 32 S-bahnů pro Helsinki. Kdo by to ještě před 5ti lety řekl.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 09:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ekonomická bilance výroby tramvají ve Škodě

Sv. prostoto , ona nějaká akciovka zveřejňuje takovéto nepovinné údaje ?

Někdy tedy ano - v nějakém PR. Ale obykle tak zamlženě aby se z toho nedalo něco dalšího spočítat.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 13:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám totiž dojem, že Siemens zvolil jinou strategii jak se protlačit do středoevropského prostoru než se účastnit výběrového řízení na lokomotivy ČD. A mám dojem, že mu to docela vychází.

No pomocí pujčoven nebo uvěru od bank má určitě šanci prorazit s lokomotivama a desirama. Tedy s projekty které jsou v celku zaběhlé, ale s projekty které jsou v přípravě to může už být jiné. Ono pokud se celkově nezmění vnitřní zaležitosti v rámci celé STS tak to se zakázky nevidim až tak jistě, jako někteří jiní.

Třeba zrovna zmiňované tramvaje jsou důkazem určitého častečného stažení Siemense z této oblasti. Když to vezmu v rámci ČR tak tady si už Siemens s tramvajema jen tak neškrtne. Jednak zde dochází k rozdělení trhu mezi Škodu, Pragoimex, Inekon a Pars. No a o nějaké "politické páce" nelze hovořit,tu už všichni výše zmíněný dávno použily na zahraniční konkurenci. A jsem toho názoru že pokud nadnárodní koncerny a zahraniční výrobci nezapracují tak k něčemu podobnému dojde v oblasti železničních vozidel.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 19:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop: Výraz "malý výrobce elektrických 6MW lokomotiv" je podle mě v dnešní době nesmysl. Tečka.

Tohle teda podrobně vysvětli. To mně moc zajímá.

ŠT má se 109E úplně stejné šance na úspěch, jako Stadler s FLIRTy a podobnými. Stadler na tom byl hůř, protože začínal z nuly, kdežto ŠT zdědila aspoň tradici, zkušenosti, lidi a jméno. Jak to dopadne, samozřejmě NEMŮŽE nikdo vědět předem a to u všech výrobců. ŠT i Stadler proráží na trh, který už je zaplavován stejnou kategoriií výrobků. Stadler v době vyjetí prvních FLIRTů už měl velkou konkurenci v podobě řady Dezyr obecných. ŠT má konkurenci v podobě mašin BT a Siemens. No a co? Jisté výhody ta mašina mít bude, je kratší, má menší rozvor podvozků, nižší dynamické účinky na trať (protože má o hodně lehčí podvozky), bude první vysokorychlostní "eurolokomotivou" s CRV&AVV (CRV&AVV je bez nadsázky dosud u konvenční železnice nepřekonané a Západ nám to závidí, lze to zamontovat i do jiných lokomotiv a umí to ERTMS-ETCS), bude první "eurolokomotivou" vyhovující beze zbytku všem pevnostním normám EU.
Dotaz: Má Bombardier lokpool? Jestli ne, jak je možné, že si soukromníci kupují v poolu nevyzkoušené lokomotivy? Jak je možné, že si soukromníci kupují v poolu nevyzkoušené jednotky od Stadlera?
Igor Bezbolestný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.19.17
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 22:42:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na TRAXXy se poptejte u MRCE.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 22:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Q Má Bombardier lokpool?

Ano, má. Zjistěte si to, kde se dají pronajmout lokomotivy Traxx. Není to tak těžké.

Tohle teda podrobně vysvětli. To mně moc zajímá.

Jediné vysvětlení je ve slovíčkách "podle mě". Jako je podle mě nesmyslný výraz "malý výrobce námořních lodí", "malý výrobce dopravdních letadel", "malý výrobce atomových elektráren". Prostě - podle mě. Jiné vysvětlení není.
Co to vůbec znamená "malý výrobce 6MW lokomotiv"? Kde je hranice pro malého a velkého?

RadekŠ Jo, na tomhle principu fungují různá motoristická fóra na WEBu,

Tak nám Svatá prostoto prozraďte, které jsou podle vás lepší současné e-lokomotivy, vhodné pro evropský trh? Jsou to snad Primy Alstomu? Nebo ruské Jermaky? Nebo něco čínského? Nebo co?

kde nemálo jedinců považuje to co má v garáži za to nejlepší

Svatá prostato! Já v garáži opravdu žádného tauruse nemám! Ani v sousedově garáži nic takového není! Ani v Trhačově, a bohužel dokonce ani Krangově!

Proč by měla Škoda Plzeň úplně zkončit s výrobou lokomotiv?

Ona Škoda vyrábí lokomotivy? To je pro mě docela novinka. Zatím jen jednu vyvíjí a ještě dlouho vyvíjet bude. Já hlupák myslel, že s výrobou už dávno přestala...
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 22:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hele, Igor Hnízdo mě předběhl.
007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.25.10
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 23:07:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No uvidíme jestli si soukromník někdy koupí Škodovku, Čd jo, ale ty to kupujou protože musej! Jinak bych chtěl vidět firmu která si koupí mašinu na papíře. Škodovka trochu zaspala a neměla čekat až jí čd zakázku dají. Snad to nebude další AERO.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 23:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŠT má se 109E úplně stejné šance na úspěch, jako Stadler s FLIRTy a podobnými.

A ještě tohle. Zřejmě tedy nastává konjunktura motorových vozů a příměstských jednotek. Proč se tedy do Kotlinky nehrnou objednávky na ešusy, schopné jezdit s AVV, které nám celá Evropa údajně tak hrozně závidí? Kde dělá management stejné Škodovky chybu? Nebo mu těch pár Cityelefantů pro ČD stačí?

Stadler na tom byl hůř, protože začínal z nuly, kdežto ŠT zdědila aspoň tradici, zkušenosti, lidi a jméno

Teď jde o to, jestli na tom Stadler bez takové historické zátěže nebyl náhodou líp...

Bkp Tady nejde konkrétní chybu v konstukci Combina, ale o princip, že v jakémkoli produktu může být z počátku neobjevená vada, elektrické lokomotivy nevyjímaje. Anebo snad vyjímaje?

To už je čistá spekulace. Zatím nějakým skrytým vadám taurusů ani Traxxů nic nenasvědčuje. Stejně tak se můžu zeptat, jestli se nějaká taková vada neobjeví u 109E s údajně tak pokrokovými podvozky (jaxem se tu před chvílí dočetl).
007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.25.10
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 00:00:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo tohle je reklama:
http://bleskove.centrum.cz/udalosti/clanek.phtml?id=25487
Mirekdlouhy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.117.26
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 09:33:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČKD ke konci vyhrávalo výběrové řízení díky nereálným cenám a nereálným časům na výrobu. Zákazníkům lhalo o stádiu výroby a zkouškách/tramvaje Poznaň,Manila,metro Praha a pendolino/ Prošustrovalo další peníze na úpravy a opravy těchto vozidel.Kdyby bylo více času na přípravu výroby dopadlo by to asi jinak.V konkurzu se pak potvrdilo,že některé zakázky byly výdhodné/metro,Manila/a realizovatelné/v Poznani problémy vychytli/ Dále tu byl asi tlak jiných výrobců na likvidaci konkurence /Siemens,Bombardier/ Siemens se na trhu s kolejovými vozidly prosadil zkupováním konkurence a jejich výrobků/ Duewag,SGP,Matra aj/ Doufám,že Škodovka má doopravdy stádium výroby v takovém stavu o jakém píše,jestli ne, tak jí to může také srazil vaz.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 10:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop:
ŠT nevyrábí žádné lokomotivy?
A co to je za skříně (3 kusy) v hale? Co jsou ty transformátory, trakční motory a trakční měniče, které už prodělaly statické zkoušky? To není výroba lokomotiv?

Když nedokážeš vysvětlit, co podle tebe je "malý výrobce velkých lokomotiv" a že je špatně aby "malý výrobce vyráběl velké lokomotivy" tak já ti řeknu, že podle mě je to naopak dobře. A i to zdůvodním: Nikdo tomu výrobcovi do toho nesmí kecat, pouze majitel. Každé uvedení nového výrobku na trh je riskantní a to pro každou firmu.

MMCh: co se týče ešusů, tak zatím NIKDO, kdo měl o ešusy zájem, nekoupil místo ešusů jednotky od KONKURENCE. Nebo snad máš info o tom, že by ŠT prohrála s ešusama nějakou soutěž? Já ne.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace