K-report
 

Archiv do 01.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Peážní trať Liberec - Varnsdorf a Euroregion Nisa » Archiv do 01.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
TomíkH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.77.243
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 20:03:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím pane Šimrale, chtěl jsem se jen zeptat, neuvažujete také o zpáteční jízdence? Jezdíme s Vámi dost často do Hrádku či Žitavy, týdenní se nám nevyplatí, ale třeba zpáteční jízdenku bychom si rádi koupili. díky a přeji příjemný večer.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 21:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jízdenka pro 5 jízd za cenu čtyř by Vám nevyhovovala?
TomíkH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.77.243
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2005 - 20:56:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer, ale nevyhovovala, protože jedu tak dvakrát za týden, nejezdím denně, ale podle toho jak mám v Zittau zakázku, ptal jsem se průvodčího, ale ten mi odpovědel, že nevedete zpáteční, protože prý není jistota, že cestující pojede zpět s Váší společností, což je podle mne blbost, protože právě bych museli jet s Vámi, jinde ten lístek neplatí, mě nejde ani tak o nějakou velkou slevu, jenom o tu možnost si třeba v Liberci již zakoupit hned lístek i zpět . Příjemný večer.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2005 - 20:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co kdyby jste si koupil lístky dva v Liberci u průvodčího? To není řešení?
TomíkH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.77.243
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2005 - 23:02:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je taky způsob, ale nebyl mi nabídnut. Díky za odpoved.
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 13:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz na někoho věcí znalého - kdo provádí údržbu tratě na peážním úseku mezi Hrádkem a Žitavou, který vede po polském území, ale přitom není nijak napojen na polskou síť. Předpokládal bych, že na základě smlouvy buď naše nebo německá strana. Klonil bych se spíš k české, pro Němce tenhle úsek význam nemá - ti používají peáž na našem území přes Varnsdorf.
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 14:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cé je správně - jsou to Poláci.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 2756
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 14:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládal bych, že na základě smlouvy buď naše nebo německá strana.

Patrně Vám uniklo, že se jedná o polské území, takže by to nějakým způsobem muselo hlavně odsouhlasit Polsko, že. Údržbu provádějí PKP.
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 16:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže Fukovskou peáž udržují ČD (nebo SDC nebo kdo to má u nás na starosti)? To bych se divil, ta trať tam vypadá docela dobře...
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 17:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Quex: Nikoliv, neuniklo - měl jsem pochopitelně na mysli POLSKO-českou nebo POLSKO-německou smlouvu - nejsu ..... abych předpokládal, že se Němci s Čechama dohodnou jak bude co fungovat v Polsku - vycházím z logiky věci, že se jedná o kus kolejí, který s Polskem a PKP nemá nic společného, jen umístění na mapě - osobně se mi jeví nejlogičtější aby pokud tam jezdí jen Češi, tak aby to taky udržovali a platili "nájem" za pozemek. Nejsu politik nebo úředník, který domlouvá mezinárodní smlouvy - ale z praxe vím o případech, kdy si jedna firma zřídí silnici na pozemku jiné firmy a pak ji taky udržuje a spravuje a platí nájem - tak sem si za firmy v rámci prosté logiky dosadil státy.
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 17:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte náhodou informaci kdy se na polským území objevila nějaká (a jaká) mechanizace? Případně fotky? Projíždí předpokládám ze Žitavy...
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 18:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Fukov na 100% udržují Němci - jak by se tam naše traťovka dostávala?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 2757
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 20:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Udržují možná, ale každopádně je i ten kousek trati u Fukova ve vlastnictví České republiky (od roku 1945 - konfiskace veškerého německého majetku na základě dekretů prezidenta republiky) a dost bych se divil, kdyby tomu bylo dnes jinak.
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. listopadu 2005 - 20:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten kousek je sice ve vlastnictví ČR, ale podle mezinárodní smlouvy z roku 2001 si trať udržují Němci. Taktéž se nevybírají peážní poplatky a dopravci nejsou nuceni uzavírat peážní smlouvy.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 18:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte náhodou informaci kdy se na polským území objevila nějaká (a jaká) mechanizace?

Podle stavu trati to nikdo z přítomných nemůže pamatovat....

Ten Fukov na 100% udržují Němci - jak by se tam naše traťovka dostávala?

Stejně nebo i pohodlněji, než polská do Porajowa - z Trzcience do Porajowa je to asi stejně daleko jako z Jiříkova do Fukova a u Fukova navíc odpadá úvrať a peáž přes třetí stát...

Jinak do Porajowa v 50. nebo 60. letech Poláci zajížděli (peáží přes Žitavu) - ještě teď je patrné těleso odbočující vlečky - možná ani nevytrhali koleje, ale už stejně nejsou vidět...
gp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.163.116
Odesláno Sobota, 03. prosince 2005 - 23:29:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koleje vytrhali asi v roce 98. Výhybku dlouho předtím.
neregistovaný martinel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.59.143
Odesláno Středa, 07. prosince 2005 - 20:31:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

gp:jé, Ty ještě žiješ?? Koukej napsat do Lužný nějakej pěknej mejl!!!!
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 13:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teprve včera jsem si všiml čtyřhodinové "díry" ve víkendových odjezdech z Žitavy do Liberce: 13.32 a další 17.19. Přitom loni mezi tím jely další tři vlaky (v sobotu). Přitom hodně lidí jezdí do této oblasti díky SONE+, tak mně to připadá nelogické.

PŠ: Proč vlastně Railtrans nejezdí i o víkendech? Myslíte, že by bylo málo cestujících? Je pravda, že SONE+ byste asi neuznávali, stejně jako SBE?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 13:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože o víkendech jezdíme po vlastech českých a byla tam solidní konkurenční nabídka. To již odpoledne neplatí, ale zatím, dokud nás nezačne někdo dotovat, o jízdách v So,Ne neuvažujeme.
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.58.104
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 18:59:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Os 83090 vám vyšel pro fotiče úplně skvěle...
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 08:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsemť zmaten. Včera jsem navštívil strínky ZVONu (www.zvon.de) a mezi jízdními řády byla i reklama: O sobotách i do Liberce! Connex by měl o sobotách opět jezdit 2x denně z Chotěbuzi až do Liberce: z Zittau 9.58 a 16.06, z Liberce 11.24 a 18.35, tj. podobně jako loni. V našem GVD nic není a platnost má být 11. 12. 05 až 27. 5. 06.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.183.241
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 22:14:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díval jsem se přímo na stránky Connexu (Connex česká železniční), a opravdu podle informací na těchto stránkách jezdí od 11.12.2005 zase o sobotách přímý vlak z Cottbusu do Liberce a zpět (2 páry).
https://www.connex.info/ConnexTemplates/Page____12027.aspx
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 14:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky by SONE+ mělo nově platit na území ZVONu, tj. především rozšíření od Zhořelce na sever a teoreticky i trať Zittau - Eibau. Je to tak, PŠ?
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 16:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem si na svůj server instaloval MySQL a apt mi stáhnul balíček LIBNET .

Jinak rozšíření platnosti SONE+ je již na mapce na stránkách ČD. Trať Zittau - Eibau tam není, takže bych očekával, že spíš ne. Škoda že tu není PŠ.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 10:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SONE tam neplatí, pouze Libnet+, viz: http://railtrans.mirmat.cz/img/gvd.pdf
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 13:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak se jedná o spor, má-li SONE+ platit ve ZVONu a Mandaubahn je ZVON (úsek Zittau - Eibau). V tomhle je dycky chaos. Když jsem jel na SONE+ do Hohenau, čuměli na mě Rakušáci jak na idiota.
Na ČD je mapka upravená, ale seznam tratí ještě nebyl.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když má SONE+ platit ve ZVONu, bude platná i v autobusech? Stejně nevím, k čemu to bude, když je teď LIBNET+ levnější než SONE+. Ale proč ne. Snad pro skupiny.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
TomíkH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.77.243
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 17:41:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SONE v autobusech neplatí, pouze Libnet
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 12:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle webu Dráhařů byl vládou schválen železniční hraniční přechod Varnsdorf. To su zvědav, za jak dlouho se to projeví v praxi (myslím hlavně u SBE).
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 07:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem v pátek 3. 2. o pololetních prázdninách konečně projel celou Mandaubahn, především mi šlo o dosud neprojetý úsek Varnsdorf – Eibau. K tomu jsem si vybral první ze dvou párů vlaků, který za celý den projedou úsekem Seifhennersdorf – Eibau, s odjezdem ze Žitavy krátce po deváté ráno. Byl nasazen „nový“ čtyřnápravový motorový vůz řady VT 41 (vyroben 1959, reko cca 2003) opatřený zvenčí německo-českými nápisy.

Osazenstvo tvoří tři cestující a dva lidé z personálu. Průvodčí je Češka, mění se s kolegou v Groβschönau, ten je sice Němec, ale česky se taky domluví. Prázdný vlak zachránila grupa německých dětí ve věku 12 – 14 let, kteří i s dozorem v celkovém počtu 22 kusů nastoupili i s taškami a krosnami v Hainewalde a po přestupu v Eibau pokračovala směr Dresden. Zajímavý je úsek po českém území (včetně tzv. starého varnsdorfského nádraží), který nepatří k nejudržovanějším, což při faktu, že drtivá maximální rychlost na Mandaubahn je 50 km/h, zas tak nevadí. V Eibau jsou nyní v provozu jen 2 koleje, takže to znamenalo pro motorák SBE poodjet na drážďanské zhlaví, vyčkat křižování osobáků (desira) a najet zpět. Odjíždíme dva, ale pak se vlak solidně zaplňuje.

Na rozloučenou jsem od průvodčího vyfasoval propagační materiály Mandaubahn (zřejmě podobný šílenec projíždějící trať tam i zpět se tu často nevyskytuje). Konec byl trošičku pokažen zpožděním osobáku do Liberce, který si z Varnsdorfu přivezl více než deset minut.
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.58.107
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 17:23:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Platí LIBNET i na vlaky RE?
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 18:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Platí i v RE. Mám to vyzkoušeno z Görlitzu do Budyšína.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
ijacek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.61
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:33:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ktere posledni polomacene bixy se na teto peazni trati objevily a kdy?
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.58.118
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 18:16:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mě by spíš zajímalo, proč byly dneska v provozu všechny tři dvojičky Uerdingenů...
Kdyby nesněžilo, to by se to šotoušilo, lá lá lá
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 20:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože VT 41 a 42 lehly na mechanické závady trakčních motorů. Pravděpodobně vadná série ložisek. Usilovně se hledá rychlá oprava.
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.58.114
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:42:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neviděl někdo teď v pátek manipulák z Hrádku do Liberce? Co na tom jelo, neví někdo?
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 17:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolega mě informoval, že ve VDF dneska kolem 12. hodiny spatřil 750 338. Nějaká náhrada za 810.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 18:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A od 4.6.2006 je Varnsdorf železničním hraničním přechodem.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 18:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ: tak tomu ani nemohu uvěřit . Šťastnou cestu!
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 09:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A plánuje se tedy zastavování vlaků SBE ve Varnsdorfu? Odkdy?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 20:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No přeci od 4.6. :-)))
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.58.6
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 18:33:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to vypadá se zastavováním na Starém nádraží?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 19:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nevypadá vůbec.
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.58.34
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 19:23:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kolik bude stát s vámi jet z Vdfu do Lbce?

Škoda, to Staré nádraží je lépe situované "nádraží".

A ještě jste mi nepověděl, co dělala asi před dvěma týdny VT 41/2 v depu Görlitz?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 00:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpověděl v pátek 17.3. ve 20:00.
Tuším 40 Kč
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 12:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem se zeptat na dvě věci - platí jízdenka Libnet i letos na žitavské úzké? Platí i na tramvaje v Görlitz? Díky.
ICQ -> 21 65 33 068
Stift
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.226.146.113
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 13:24:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libnet plus platí na všechny dopravní prostředky v rámci dopravního svazu ZVON, to znamená že i na tramvajky v Görlitz. Informoval jsem se u ZVONu a český Libnet plus by měl nadále platit na žitavské uzké bez příplatku ale jenom ve spojitosti s českým cestovním dokladem.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 13:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stift: Díky moc za info. Loni v Žitavě na úzké žádný cestovní doklad nechtěli - předpokládám, že stačí občanka, ano?
ICQ -> 21 65 33 068
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.30.192
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 11:25:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde bych na netu našel JŘ vlaků SBE od 1. června, tedy od počátku zastavování vlaků ve Vdfu?
Přesně takový, jaký je vyvěšen ve stanici...
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 12:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jestli v Žitavě prodávají i mezinárodní jízdenky? Chtěl bych si tam zajet pro ScanRail (neb u nás mají nehorázný kurz eura ).
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TB: kupř.
http://www.hochwaldbahn.de/sbe/documents/236D_CZneuab28.05.2006_000.pdf
Z nejhoršího jsme uvnitř!
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.30.192
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:11:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nuts:
Jo, to je přesně ono. Na Railtransu to nemají a hledání na ZVONu je o nervy...
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si odpovím sám. V Zittau mají kompletní sortiment jízdenek DB a zahraničí (včetně mého ScanRailu). Mohu doporučit až na to, že mi jízdenku vydali blbě a musel jsem ji reklamovat .

Musím pochválit Railtrans. Jel jsem z Liberce do Mittelherwigsdorfu (v půl osmé z Liberce). Personál se choval naprosto profesionálně a potěšilo mě, že oba průvodčí ovládali češtinu i němčinu. Dobrá práce, jen tak dál!
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 23:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo to dnes? Dostanou pochvalu
Petr Šimral
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.30.192
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 12:10:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad PŠ:
Všiml jste si, že není zastavování vašich vlaků ve Vdfu uvedeno v IDOSu?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 20:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už bude. Provozovatel dráhy dostal oficiální dokument dnes.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 20:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Petr Šimral: na zvon.de jsem si stáhl nový jízdní řád Liberec - Varnsdorf pro všechny dopravce a nestačil jsem se divit, jaké tam vytvořili skvělé poznámky:

černý křížek = peážní vlak na českém území, v Zittau pasová kontrola pro všechny cestující, kteří zůstávají ve vlaku, ve Varnsdorfu pasová kontrola pro cestující, kteří nastupují nebo vystupují.

bílý křížek = peážní vlak na německém území. V Zittau pasová kontrola pouze pro cestující, kteří nastupují nebo vystupují, ve Varnsdorfu žádná pasová kontrola.

Já vím, přesně to odpovídá zkutečnosti, ale myslíte, že to pochopí někdo, kdo tam nejezdí každý den? Jen žertuji . Doufám, že vám zastavování ve Varnsdorfu přinese spoustu nových cestujících!
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 20:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě "... skutečnosti ..."
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 20:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem si uvědomil, že to jsou vlastně takové supermezinárodní vlaky: Česko - Polsko - Německo - Česko - Německo (doufám, že jsem něco nevynechal). PŠ, máte fakt smysl pro humor .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 21:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, věřte nevěřte. dnes se opravdu zastavovalo. Přijeli vedoucí pasováků z Čech i Německa, dokonce byla řeč o ježdění pasováků vlakem z důvodu obsluhy Varnsdorfu starého nádraží.
Jinak k těm změnám státní hranice (skutečně Česko/Polsko/Německo/Česko/Německo) si ještě přidejme změny dopravce (RAILTRANS/RAILTRANS/Hochwaldbahn/RAILTRANS/Hochwaldbahn).
Děkujeme za přání, i my doufáme, že nám Varnsdorf přinese mnoho spokojených cestujících, i když nabídka není zrovna exkluzívní. Ty pobyty v Žitavě nejsou moc příjemné, bohužel nutné.
Ve vlacích SBE je ode dneška zajištěn prodej jízdenek i v českých korunách. Přes den bude vždy průvodčí, v okrajových částech dne bude sám strojvedoucí. Přes den bude k dispozici vždy personál hovořící i česky.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace