K-report
 

Archiv do 22.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Staré archivy » Archiv do 22.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 18:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VR: Vyjdeme-li z reality lokomotivy, pak to při dané rychlosti zvýší kotevní proud při zhruba zachovaném proudu budícím (o to, co teče tím šuntem), takže to zvýší tažnou sílu. Ty otáčky se začnou zvyšovat teprve následně (uvažujeme-li pouze ustálený stav, lze Raspiho zjednodušení přijmout).
VR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.184.27
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 06:42:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně. Proud se vlastně "přeleje" do kotvy.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 12:31:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VR: Ne, sníží se buzení -> sníží se indukované napětí -> vzroste rozdíl Umot - Uind -> vzroste proud -> vzroste tažná síla.
Nikam se nic nepřelejvá.
VR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.184.27
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 14:08:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď jsem z toho voľaaký zmätený ... až po "sníží se indukované napětí" to je jasné, potom už ne... to buzení je paraleně s kotvou?
Nebyl by raději odkaz na nějakou stránku kde je popsaný princip stejnosměrného elektromotoru?
VR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.184.27
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 14:27:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě jsem se dozvěděl, že se šuntuje připojením rezistoru paralelně k budicímu vinutí, čímž se mnohé vysvětluje.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2077
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 15:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VR: A jak jinak by se mělo šuntovat? Shunt se správně česky řekne bočník. To je odpor připojený paralelně k něčemu. Třeba k ampérmetru, pokud potřebuji měřit desetkrát větší proud, než přístroj snese.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 16:07:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono jakémukoliv el.motoru, kterému se sníží buzení, klesne ind. napětí a tudíž vzroste proud kotvou. Funguje to i u cize buzeného motoru (např. 163 a spol) a dokonce i u asynchronního motoru (jenže tam se to snížení buzení dělá "poněkud" složitěji změnou poměru U / f a nejedná se o proud kotvou, ale primárně o statorový proud).
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 21:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VR: Jestli bydlite ve meste, kde je neco, co se driv jmenovalo Statni vedecka knihovna, zkuste si pujcit skripta Vozenilek, Mericka, Hamata: Elektricke stroje nebo Vozenilek, Mindl, Novotny: Elektromechanicke menice(v techhle jsou i pristroje) - je to tam pekne vysvetleny, je tam obstojnej slovni popis a ty rovnice taky nejsou moc slozity.
VR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.177.101.218
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 21:16:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M-v: Já nejsem v elektřině zběhlý, takže jsem to bral tak že se proud sníží předřadným odporem. No nic, už vím jak to je.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 09:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč nemají fírové ČD předepsaný stejnokroj? Někteří lítají v riflích, jiní v modrákách, viděl jsem i kraťasy ...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 09:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť je z nich stejně většinou vidět jen hlava za oknem. Stejnokroj bych jim nepřál, mně úplně stačí, když mám v práci zakázané kraťasy a pak se v kanceláři bez klimatizace peču...
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 09:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: navíc mají v popisu práce i nějakou údržbu a drobné opravy na mašině a i na vozech, což jsou činnosti, při nichž by stejnokroj dost trpěl.

Dokud nebudeme v situaci jako na západě, kde strojvedoucí vede stroj, zatímco opraváři opravují, nemá stejnokroj smysl, pokud nebudeme za stejnokroj považovat montérky s logem ČD.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 09:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já mám pocit že právě ty rifle či montérky jsou i nich považovány za stejnokroj, ale fira si muže vybrat. Ale neberte to že to je 100% pravda, počkáme na vyjádření nějakého fíry. ;-)
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 10:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych jeden asi docela "trapný" dotaz, proč jsou v republice 2 různé napájecí soustavy? A čím to vzniklo z historického hlediska? (tu Bechyňku bych pochopil, že v prvopočátcích se zkoušelo něco, ale proč je zbytek republiky rozdělen to nechápu)
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 10:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože DC systém se začal používat dříve a po válce se začalo dumat nad výhodami AC systému

(vyšší napětí v troleji = nižší proud trolejí procházející = menší průřez trolejového drátu = úspora mědi = smrtelná rána imperialistickým těžařům tohoto strategického kovu)

Nakonec se ukázalo, že vše má své klady i zápory, úspory byly sice dosaženy, ale za cenu neúspor někde jinde ...
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 11:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslel jsem, že systémy jsou u nás 3, tedy že je ještě nějaká odchylnost v napětí... Ale do těchto věcí moc nevidím, budu rád, když to někdo zběhlý víc rozebere, taky by mě to zajímalo. Nebylo by vhodné ty systémy sjednotit? Je to asi kacířská myšlenka s nevídanými náklady, že? Jsou aspoň rekonstruované koridory ve stejném systému?
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 11:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou aspoň rekonstruované koridory ve stejném systému?

Nejsou.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 11:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha

Strojvedoucí nyní mají místo riflí tzv. akční oděv.Ten,kdo ho schválil byl hlava otevřená,ale sekerou(na letní kalhoty použít látku,kterou tvoří z 60% syntetika,to hraníčí s absencí rozumu).Proto ho dost strojvedoucích nenosí a místo něj si raději obléknou něco,v čem se tak nepotí.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 11:51:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sjednotit by to vhodné bylo, ba se pro to v 80. letech i něco dělalo (sestava U), ale pak se zjistilo, že se to nevyplatí, neb přeměna by byla mooooc nákladná.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 11:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krom Bechyňky (1,5 kV ss) jsou u nás systémy 2
1) 3 kV ss
2) 25 kV / 50 Hz

Na stránkách ČD máte podrobné mapy, kde je jaký systém.

Sjednocení - těžko říct, muselo by se nakoupit hafo mašin nového jednotného systému a posléze ztratit hafo mašin toho rušeného. Výhodnější se asi jeví nákup vícesystémových mašin.
Více bude k dohledání v diskuzi/hádce na téma sjednocení proudových soustav na Slovensku ...
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 11:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To věřím, asi by to byla velká změna. Ale nevyvolává velké náklady i neustálá nutnost mít lokomotivy schopné jedit jen v tom "svém regionu"? O prostojích s přepřaháním ani nemluvím, ony by si ČD nějaký důvod k delší technické přestávce našly vždycky. Třeba odpojit půlku vlaku v uzlové stanici, kde chce přistoupit dav lidí hned z několika přípojů (klasicky Přerov).. ale to jsem odbočil
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5093
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 12:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska už se 1-systémové loko prakticky nekupují (s vyjímkou ešusů), neb vícesystémové o tolik víc nestojí.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 13:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard:
no vubec se jim nedivím, ono to je asi v létě dost humus i kdyby tam člověk seděl jen v trenkách
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 13:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono taky pokud už kupovat nové loko tak stejně musejí být vícesystémové, protože u sousedu mají jinou soustavu (třeba na DB), ale na slovensku mají to co mi, takže aby jsi mohl jezdit i k sousedum což by podle dnešní legislativy neměl být problém, tak stejně potřebuješ vícesystémové loko, a jestli tam budou dva nebo tři sytémy, to už je skoro jedno.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 13:43:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze Slovenska je poslední dobou slyšet, že tam perspektivně chtějí (via Púchov) postupně přejít na jeden systém 25 kV AC. Hlavním účelem ale zřejmě bude, aby se (dedrátizací a opětnou drátizací) napakovaly jisté firmy.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 14:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavním účelem ale zřejmě bude, aby se (dedrátizací a opětnou drátizací) napakovaly jisté firmy.

Je skutečně nutné, aby se muselo při přechodu DC-AC muselo dedrátovat a drátovat? Průřez bude určitě vyhovující, jesli se mění izolátory, nevím...
ICQ 311-297-744
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 15:27:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technická hlediska jsou zde vedlejší - je to politikum. Uvidíme po volbách.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 17:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_V: Tady https://www.k-report.net/clanek-Z074.htm
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Jouza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.35.162
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 11:55:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobry den. Mam listek na fotbal Cesko: Italie. Chci pouzit misto auta vlak. Vim, ze do Hamburku jezdi primo nejake EC. Co nevim je cena ci popripade jiny vlak. Mam vpanu ject ciste na otocku. Prosim, muzete me nekdo poradit zda mam pouzit EC anebo jiny spoj a bajvoko nevite kolik to bude stat? V pondeli mam v planu jit na nadrazi si to zaridit, tak se ptam vas tady abych vedel do ceho jdu.
Predem dekuji.

Petr Novacek
Plzen
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 11:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle www.jizdenka.cz zpatecni jizdne Plzen-Hamburg stoji 4879 Kc. Ale mozna ze existuje nejaka vyhodnejsi nabidka. Nejlepsi je se informovat v kalcelari Wasteels v Praze hl. n..
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2435
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 12:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Prahy do Hamburku jezdí bez přestupu 5 EC vlaků:
EC 178 odjezd z Prahy hl.n. v 7:22
EC 176 odjezd z Prahy hl.n. v 9:22
EC 370 odjezd z Prahy hl.n. v 11:22
EC 174 odjezd z Prahy-Holešovic v 13:34
EC 172 odjezd z Prahy-Holešovic v 15:34

Na nejvýhodnější cenu, jak už psal Michal_novotny, bych se zeptal na nějakém větším nádraží.
ICQ: 202 888 377
Jirka_horák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 13:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příští pondělí jedu na letiště do Ruzyně. V jízdním řádu je "náhradní" doprava pro pinďolína z Holešovic. Pokud přijedu od Ústí v 9:33, můžu si údajně koupit jízdenku na tento autobus za 45 kč a pokud bude volno - pojedu.
Má s tímto spojem někdo nějaké zkušenosti?
Nebývá to plné ?
Platí tam režijky?
JGCP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.73
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 16:26:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1.Nemám
2.Nevím
3.Ne,určeno hlavně pro cestující SC vlaků/OK letů
Jedná se o Airport-Expres,info viz JŘ,inf.kancelář,840 112 113
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.196.88
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 18:00:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2.Bývá to téměř prázdné
3.Režijka neplatí
čumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 165.194.121.227
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 11:29:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se někde najít oficiálni řazení vlaků (například Os vlaky) mimo želpage (tam také nejsou všechny) a psích webů? Na stránkách ČD a IDOSu jsem nic nenašel.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.33
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 18:55:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

IDOS: http://idos.cz/redir.asp?pa=data/C1/&f=default2.htm&c=blue
Ale nejsou tam všechny. Snad to bude fungovat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23097
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 00:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen upozorňuji, že se nejedná o aktuální data. I na ŽP jsou bohužel zapracovány změny jen některé...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 07:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řazení by mělo být v IDOSu, když si najdeš spojení a rozklikneš číslo vlaku, tak se zobrazí buď graficky nebo textově
čumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 210.0.201.196
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 09:25:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ani tam nezistím, co tam jede za typ vozu...
Skrebi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 16:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati 260 se v poslední době začaly vyskytovat dvojité rychlostníky (dva klasické nad sebou).
(Nemyslím rychlostníky pro klopidla).
Např.
(40) kulatá - přechodnost 3
[75]
[70]
Co to?
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 16:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skrebi,taky jsem si toho vsiml..
Otazka: Nevedeli by jste nekdo rozpis jizd italskeho rychlovlaku stojiciho na ZZO v Cerhenicich? Diky moc
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2459
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 16:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skrebi:
Tady se to nedávno řešilo.
ICQ: 202 888 377
Milynho
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.184.59
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 19:29:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Nemyslím rychlostníky pro klopidla). :

Rád bych měl jasno : rychlostníky pro klopidla : jsou to ty obdélníkové, na výrazně kratší straně "postavené" = tyto http://www.680na260.wz.cz/Fotky/14_6_06_571.jpg???
Díky předem za ujasnění ...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2460
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 19:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milynho:
Jo, ta 140ka platí pro klopidla.
ICQ: 202 888 377
Mira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 23:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jestli se to hodí sem do rubriky, ale chtěl jsem se zeptat na křivé trolejové stožáry, které jsou na trati podél Jižní spojky (u Vršovického seř.nádraží). Jezdím kolem toho už skoro věčnost. To nikomu nevadí, když je zde napnutá regulerní řetězovka?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 10:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_v Systémy vznikly dříve dva, protože jsme neuměli vyrobit mobilní usměrňovače na takový výkon. Byly jen usměrňovače rtuťové a ty byly na lokomotivy nevhodné a poruchové (i když lokomotivy se rtuťovýmni usm. jezdily třeba v Rusku) a tak se dávaly na měnírny a vznikl tak stejnosměrný systém. Oba systémy mají své výhody a nevýhody a dnes, kdy nemáme problém vyrobit třísystémovou i vícesystémovou lokomotivu, nemá nějaké sjednocování už smysl, ani logický, ani ekonomický. Ať už zdejší "odborníci" říkaj co chtěj.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 11:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VR Není elektromotor jako elektromotor. Stejnosměrné jsou sériové, derivační, kompaudní, cize buzené. Na dráze se používají nejvíce sériové a u novějších mašin (X63) cize buzené. Klasický sériový motor má buzení zapojené sériově s kotvou. Shuntování se zeslabování buzení zpravidla paralelním řazením odporů k němu (na M.262 bylo i odpínáním části budícího vinutí).
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 12:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Systémy vznikly dříve dva, protože jsme neuměli vyrobit mobilní usměrňovače na takový výkon. Byly jen usměrňovače rtuťové a ty byly na lokomotivy nevhodné a poruchové (i když lokomotivy se rtuťovýmni usm. jezdily třeba v Rusku) a tak se dávaly na měnírny a vznikl tak stejnosměrný systém.



Historie je samozřejmě "trochu" komplikovanější, Fýro. Ale to už se tu probíralo mockrát.

dnes, kdy nemáme problém vyrobit třísystémovou i vícesystémovou lokomotivu

Tu bezproblémovost výroby viz například "porod" řady 380, že.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 12:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo:
Problémy u 380ky jsou dány něčím úplně jiným, než trakčními měniči. Jsou dány nevhodnými prvky ZZ. TrMěniče jako takové jsou naprosto v pohodě. No a pokud by došlo ke sjednocení napájení v celé evropě, pak by se na vícesystémových vozidlech dalo dost ušetřit. Horší problém je například nízká únosnost tratí, kdy neze vyrobit výkonnou 4nápravovou motorovou lokomotivu, vícenápravové jsou pak dražší.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 15:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problémy u 380ky jsou dány něčím úplně jiným, než trakčními měniči. Jsou dány nevhodnými prvky ZZ.

No a? Prostě mi její vznik nepřipadá bezproblémový.

No a pokud by došlo ke sjednocení napájení v celé evropě, pak by se na vícesystémových vozidlech dalo dost ušetřit

s tím naopak souhlasím.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 17:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pak by se na vícesystémových vozidlech dalo dost ušetřit

Ale těch problémů při tom sjednocování. Už vidím jak se u nás rekonstruují ešusy, jak rušíme všechny stejnosměrky ...
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Vačica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 19:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo jestli mají Taurusy nebo Desira české číselné označení?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 20:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je mi známo, není zatím není u DÚ registrován ani jeden Taurus nebo Desiro, takže ne.
Tydyt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.34.124
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 08:19:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

->Qěcy
No a pokud by došlo ke sjednocení napájení v celé evropě, pak by se na vícesystémových vozidlech dalo dost ušetřit

To urcite ano, ale predelani nap. systemu at uz v evrope nebo CR na jeden by bylo radove mnohem drazsi a tato investice by se nikdy nevratila.

btw. vehlasny "odbornik" p. Kunes jiz urcite pripravuje koncepci jednotneho nap. systemu v cele EU.
Sou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 11:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtel bych se zeptat, kdyz bych chtel jet z Vidne do Ancony(It.) vlakem EN nebo patecnim nocnim rychlikem, poskytuji zeleznice nejakou slevu, typu sleva Praha-Ljublan 29 EURo?a kolik stoje lehatkovy ci luzkovy priplatek,Diky za odpoved.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 12:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo myslím že porod by bylo spíš předělávání elektrizace na jeden systém, následně rekonstrukce všech "zbytečných" lokomotiv ze zaniknuvšího systému a tak. První dvojsystémky 350tky vznikly už před hafo lety, tím říkám, že "umíme". 380 je o něčem jiným je to vývoj nové mašiny a jestli vyvíjet ech naši, či koupit zaježděný taurusy a pod, je na další delší debatu, že. Ale prostě rozhodně tvrdím a zastávám názor, že jednotizace proudových soustav by se nijak nevyplatila, spíš naopak.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 12:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale prostě rozhodně tvrdím a zastávám názor, že jednotizace proudových soustav by se nijak nevyplatila, spíš naopak.

tak to poraď pánům ze ŽSR . Ti to vidí jinak. Diskuze už tu před časem proběhla.
A včera jsem se dověděl, že podobné dilema prý řeší v Polsku - chystají prý nějakou VRT, a na jednu stranu se jim nechce opustit celopolských 3 kV ss, ale na druhou vědí, že tento systém je pro tento typ tratí nevhodný. A co teď?
Případné pokračování v "Elektrizaci tratí".
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 13:57:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánům ze ŽSR to může být v podstatě jedno, ti žádné lokomotivy nemají :-)
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 14:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je sice pravda, ale i v jejich zájmu je, aby pod jejich (novými) dráty jezdily E-mašinky jiných vlastníků.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 15:41:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V zájmu pánů ze ŽSR, aby pod dráty jezdily libovolné mašinky, přičemž jiné mašinky než ZSSK (ZSSKem - Cargo počínaje) mohou jezdit za podstatně vyšší cenu, než ty od ZSSK - nic.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace