K-report
 

Archiv do 05.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Staré archivy » Archiv do 05.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 16:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nízkopodlažní autobus na linky typu Praha - Zlín je samozřejmě nesmysl .
Dálkové linky vyžadují podstatně odlišnou kulturu cestování (úložné poličky, pokud možno sklopné sedačky, individuální osvětlení, TV a samozřejmě prostorné zavazadlové prostory, které nízkopodlažnost vylučují. Vysoká podlaha u dálkových autobusů ale není jen kvůli zavazadlům ale především pro větší pasivní bezpečnost, zvláště na dálnicích a vůbec při vyšších rychlostech, kdy jsou cestující chráněni při nárazu jiného vozidla do boku. Podrobný článek na téma pasivní bezpečosti jsem kdysi někde četl a vysoké autobusy byly pro dálnice přímo doporučovány. Vedlejší výhodou dálkových autobusů je taky větší rozhled pro cestující.
www.fotodoprava.com
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 19:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, řeknu vám, že dnešní X-6 nic moc, ale snažil se, snažil.. Hlášení sem zažil jenom u dvou vozů, funkční vnitřní panel u těchtýž. U ostatních fungoval stylem "806 Přes: - - - -, Příští zastávka: , ->"
Fórum nejen o trolejbusech
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 21:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: S tou CN 12 na dálkovou dopravu jsem to samozřejmě nemyslel vážně...

Tombus: Když má Hotliner zase (stále) náhradky, mohl by se v Praze znovu objevit coach z Vašeho obrázku Co asi dělá, když není na X?
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 21:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: já to ani nepředpokládal, že by to bylo myšleno vážně .
www.fotodoprava.com
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 09:07:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě na linky Praha - Zlín by byly nízkopodlažky nevhodné a zbytečné. Tam je ostatně vůbec nevhodný bus jako takový, když tam jezdí vcelku slušně vlak. Třeba mě ukamenujte příznivci autobusů, ale to co se děje tady v tom státě, že jezdí desítky smradlavých busů do krajských měst jako je třeba Plzeň, když je tam srovnatelné vlakové spojení, je hnus. To nikde jinde na západě není. Ekologie nade vše
Ale zpátky k MHD, to že Connex nakoupil pár SORů, tak to SORRy, ale to není žádná výhra, to není nízkopodlažní bus, to je paskvil. A pak těch pár zkutečně nízkopodlažních vozidel na příměstských či vesnických linkách je po 16. letech od revoluce ubohost. S tímto tempem nedoženeme západ ani za sto let.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 09:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.T 679.1: Uveď konkrétně, kde na západě to není? Něco jiného je regionální doprava, něco jiného dálková. Prosím nezaváděj tu žádné demagogické žvásty.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 10:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1: Souhlasím s tím, že Praha poslední dobou dost polevila pokud jsde o nákupy autobusů, nicméně v celostátním měřítku se úroveň pomalu ale jistě zlepšuje. Přibývá měst, kde se v poslední ch letech nakupují pouze nízkopodlažní vozy (HK, OL, MB a další) a nejde přitom o žádné SORy ale o "poctivé" nízkopodlažní busy jako Citelis, Citaro, Urbino. Samozřejmě jsou i opačné příklady měst, kde to stagnuje.

S regionální dopravou je to u nás stejné. Nelze házet všechny do jednoho pytle, jsou regiony, s moderními vozovými parky včertně nízkopodlažních busů a jsou takové, kde přežívá dost letitých polovraků.

Nezastávám se autobusů na úkor vlaků. Mám rád oba druhy dopravy a obojí často využívám. Jenom si myslím, že vzhledem k finanční situaci je dobré, že obnova vozových parků (vlaků i busů) vůbec pokračuje.

Pokud jde o západní země není pravda, že by nebyl souběh vlaků a busů. Mám hodně zkušeností ze Španělska, kam často jezdím (po celé zemi - ne ležet na pláži). Tam se za posledních 10-15 let výrazně zmodernizovala vlaková doprava, která praticky dotáhla úroveň na německou a francouzkou ale za cenu podstatně vyšších cen než u autobusů. Díky snižujícím se cenám letenek je tam za určitých okolností levnější létat. A v podstatě káždá železniční trať tam má jako alternativu dobré autobusové spojení. A stejně tak příměstské autobusy zase jezdí hustě i tam kde je příměstský vlak.
www.fotodoprava.com
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 12:14:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Magiq: A co takové Německo, Rakousko, Švýcarsko atd. Kolikpak jezdí třeba busů mezi Dresden a Berlin a tak podobně.
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 14:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rakousko,Švýcarsko,...:Jak to mají,tak to mají.

Vlak ale také není všechno.Kolikrát bus je lepší.

(Příspěvek editován uživatelem 5444 dubna 30, 2006)
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 15:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5444: ano, hlavne v porovnani bus x vlak CD :-)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 15:36:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jako v čem? V čem je lepší bus v relaci Pha-Plzeň/Ústí/Zlín/Ostrava/Budějovice/Hradec Kr. atd?
ad 5444: Ony na rozdíl od nás jsou vyspělé země a měly by být náš vzor.
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 16:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tombus: Včera hold neměli svůj den. Dneska funkční všechna tabla a hlásili až na 1078 všichni! Zopakuj návštěvu
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 16:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: A v čem je lepší vlak třeba v relaci Praha-Ústí?
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 16:52:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jistotu,že přijdu a pojedu, bus na sání nebere, nemusím se bát se předtím napít, ve vlaku se můžu projít, ale hlavně EKOLOGIE, ale to už se bavíme o stokrát probraném. A včem by měl být lepší bus?
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 17:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1: V tom, že dokáže nabídnout svezení moderním pohodlným vozidlem za nízkou cenu. ČD si za přepravu zpožděným rychlíkem s koženkovými Béčky dokáží naúčtovat daleko víc. Toť vše. Německo a Švýcarsko jsou země, kde je dálková železniční doprava na takové úrovni, že jí autobusy nejsou schopné konkurovat. Tyto státy MAJÍ peníze na takto kvalitní železniční dopravu. ČR na toto NEMÁ, takže se silniční konkurenci daří. Ovšem v dálkové dopravě to není akutní problém. Urychlené řešení by zasloužily některé příměstské trasy (např. Praha-Kladno), kde silniční doprava kolabuje a železnice je pomalá, takže to vrhá špatné světlo na celý systém veřejné dopravy
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 18:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: Tak autobus mi predevsim nabidne mnohem vetsi komfort a za mnohem mene penez. CD delaji vse proto, aby odradily co nejvice cestujicich. At uz dost velkym znevyhodnovanim nepravidelnych cestujicich - odliv k autobusum ci IAD. Kdyz pojedu rekneme do Brna, tak obycejnym rychlikem 2 tr. s CD skoro za 300,- se SA to mam v daleko vetsim komfortu, za stejnou cenu, ale zpatecni listek :-)))
Dale muzu vesele zopakovat, ze me CD svym pristupem a predevsim svymi pekaci jimz vozi cestujici vytlacili k autobusove doprave. Treba na 210 .... Kdo ma jezdit v tech sukafonech? Dekuji nechci. Na druhem brehu mi jezdi pohodlnejsi autobusova doprava - PID a jezdi mnohem casteji. ..... Momentalne s nima jezdim pouze na trati 011 v ramci Prahy s 471.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 18:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1:
Mám jistotu,že přijdu a pojedu
To já u autobusu taky.
bus na sání nebere
V této relaci bere. Nicméně to nepovažuji za výhodu ani u vlaku ani u autobusu.
nemusím se bát se předtím napít
Já také ne a stejně tak každý zdravý člověk. V nejhorším tu mám po trase pumpy s daleko lepšími WC než mi nabízí standard ČD.
ve vlaku se můžu projít
To v této relaci nepotřebuji.
Takže mi zbývá ta ekologie, což třeba může být i pravda(hlavně když jezdíme na severočeské hnědé uhlí), ale podle toho si já dopravní prostředek stejně nevybírám.
Jinak v této relaci mi autobus nabízí větší výběr spojů během dne. A dál bych musel zopakovat to, co napsali Jenda_z_hk a 1099.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 19:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Německo a Švýcarsko jsou země, kde je dálková železniční doprava na takové úrovni, že jí autobusy nejsou schopné konkurovat.

Já mam pocit že v těchto zemích nejen že dálková autobusová doprava nemůže konkurovat železnici, ale také hraje "druhé housle" IAD.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 19:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1:Pokuď bude autobus levnější a rychlejší neni co řešit lidi pojedou autobusem protože peníze a čas jsou dnes až na prvním místě.A je pravda že ČD se opravdu v boji o zákazníky moc nesnaží bohužel spíš naopak.
Ale zase kdybych si měl vybrat mezi ČD a Student agenci zvolim raději ČD opravdu nechci jet minimálně hodinu a více s kolenama pod bradou popíjet rádoby kafe nebo co tam točej a pozorovat nějakou "příjemnou"dívku jak hází falešný usměvy a dotěrnýma otázkama bombarduje cestující a k tomu se před tím vším doprošovat jestli se náhodou najde nějaké místo a uráčí mě tato povedená firma přepravit.Určitě se najde plno lidí který budou mít hafo argumentů že jim se jezdí se SA výborně a že kdybych měl místenku tak se doprošovat nemusim.Já prostě tuhle firmu rád nemám z výše uvedených důvodu to radši fakt pojedu vlakem když nebudu nijak zvlášť pospíchat za dvojnásobek ceny ale s rozhodně větší pravděpodobností pohodlněji a nikdo mě nebude otravovat maximálně průvodčí aby zkontroloval jízdenky.No abych to shrnul tak neradši mám ČSAD a ostatní solidní dopravce né typ Hofmann pak vlak a pak teprve SA,a nebejt vlak tak drahej a většinou pomalej tak jedu vlakem.Omlouvám se za OT.


(Příspěvek editován uživatelem 6120 dubna 30, 2006)
AV 15-30
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 20:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1:"ad 5444: Ony na rozdíl od nás jsou vyspělé země..."
Tak to pozor,my nejsme nevyspělá země.

"...a měly by být náš vzor."
To samé je:SSSR-náš vzor.


(Příspěvek editován uživatelem 5444 dubna 30, 2006)
Alois
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.67.41
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 21:06:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit napsal: "Nízkopodlažní autobus na linky typu Praha - Zlín je samozřejmě nesmysl .
Dálkové linky vyžadují podstatně odlišnou kulturu cestování (úložné poličky, pokud možno sklopné sedačky, individuální osvětlení, TV a samozřejmě prostorné zavazadlové prostory, které nízkopodlažnost vylučují. Vysoká podlaha u dálkových autobusů ale není jen kvůli zavazadlům ale především pro větší pasivní bezpečnost... zvláště na dálnicích a vůbec při vyšších rychlostech, kdy jsou cestující chráněni při nárazu jiného vozidla do boku.


Nicméně technika postupuje a zpřístupňování dopravy handicapovaným osobám se začíná realizovat i v meziměstské dopravě. Nechoďme daleko, např. Arway bude vybaven zvižným zařízením pro nástup a výstup cestujích.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21847
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 21:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen doplním, že zrovna do Ústí bude z Prahy od příštího roku hodinový takt rychlých spojů (na střídačku EC a rychlík) doplněný o pomalé rychlíky. Koukal jsem na letošní včasnost a ta je zrovna na této relaci víc než dobrá.

Ale to jen tak pro doplnění. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 21:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alois: Samozřejmě, to je trend budoucnosti. Například v Americe nabízí příplatkově plošinu pro vozíčkáře většina výrobců. Třeba Prevost nebo MCI je mají alternativně nabízené na všechny své "vysoké" dáklové modely.
Například MCI D4500: Plošina je za těmi malými dveřmi.

MCI D 4500
www.fotodoprava.com
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 21:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plošinu pro vozíčkáře mají i dálkové autobusy zn. Caetano, které kupuje anglický National Express. Fotka je v nejnovějším Dopravním magazínu.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 22:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plošinu si lze objednat do čehokoliv. Už jsem tak viděl Iliade nebo Bovu.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 09:59:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger,1099 a spol:Nevím jak z Ústí, ale z Lbc.mě na stání nevzaly nikdy a to ani dřív, když bylo jenom ČSAD. Tohle je jediná relace, kde proti busu nic nemám neb tam vlak je opravdu zoufalej, ale ostatní mnou zmiňované relace jsou co se týče rychlosti a ceny srovnatelné. Samozřejmě se nemůže srovnávat zavádějící a nesrovnatelná relace typu: Plzeň-Praha Zličín Bus versus Plzeň hl.n.-Praha hl.n. vlak,kde vlak je z centra do centra a bus dejme tomu z centra,ale na okraj. Jo a na většině relací do Prahy je vlak po hodině. to snad stačí,ne? A s tou cenou, je pravda, že zrušením relační slevy do Brna udělali páni na GŘ nehoráznou blbost, ale jinak je všude srovnatelná. Zas takový problém zakoupit si jednou za rok Z kartu nebo občas KB není, když si někdo může kupovat na každou cestu místenku na bus.
Já vím Béčka nejsou žádná výhra,ale v počtu cca 4 lidí na kupé jsou podle mě pohodlnější než bus a pak na dost R jezdí reko vozy a o EC ani nemluvě, třeba do toho Ústí. Vlak EC s KB asi 75Kč za 1h16,autobus za 74Kč 1h45.....Doufám,že dostatečně výmluvné.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 11:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: co se tyce ceny, tak teda srovnatelne tozhodne nejsou!! CD znevyhodnuji obcasne cestujici ... znova opakuji listek na rychlik 2 tr. do Brna stoji 294,- autobus cca 150,- a to v mnohem lepsim komfortu o kterym si s CD mohu nechat zdat jeste nekolik let. Pokud se vubec CD nekdy proberou ....
A kvuli tomu, ze obcas potrebuji jet nekam dal, si teda tu jejich debilni kartu kupovat nebudu. A volim jasnou, levnou a pohodlnejsi volbu - autobus. Co se tyce okoli Prahy, tak to taky neresim, jezdim na legitku ci listek PID. Kdyz uz bych mel jet s CD s komfortem 21. stoleti, tak bych si ho musel nehorazne zaplatit. Za takovou cenu at si ho nechaj a jedu autobusem. To co mi nabidnou Setry, Beulausy aj. To mi za zmizenou cenu CD nenabidnou. Takze jasna volba. A nechci se vazat nakejma blbostma jako jsou nejake KB a Z karty. Nejradeji si rezervuju misto pres internet, prijdu, zaplatim vyzvednu si listek. Takze vysledek je pro me jasnej, dokud budou CD ve stavu v kterym sou, tak pro me neexistujou. Tot vse.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21866
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 11:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CD znevyhodnuji obcasne cestujici

Dá se to napsat i jinak, zvýhodňují pravidelné cestující.
Tak to je, bude, musít být. Jde jen o míru.


A nechci se vazat nakejma blbostma jako jsou nejake KB a Z karty. Nejradeji si rezervuju misto pres internet, prijdu, zaplatim vyzvednu si listek.

No, já nevím, ale mně to přijde jako protimluv... Rezervace (bez které se občas buď nevejdu, nebo pojedu ve stoje = to už radši po osmi v Bčku...) mě obtěžuje úplně stejně, ne-li víc.
Osobně provozuji síťovou jízdenku a jsem v rámci možností spokojen. Neřeším vůbec čím (akorát u SC bych si musel připlatit) a kam, prostě přijdu a jedu. Ještě se mi nestalo, že bych si nesednul.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21867
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 11:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych byl spravedliv, tak doplním, že v relacích, které nejčastěji používám, je bus stále buď zcela nepoužitelný (Zliv - ČB), nebo pro masochisty ((Zliv -) ČB - Pce několik hodin vrakem přes Vysočinu, případně s přesunem přes půl Prahy). I cenově se bohužel není zatím o čem bavit, chybí konkurence a pořádná silnice.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 11:33:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Jestli je Ti jednou za rok zatěžko jít na vlak o deset minut dřív a koupit si Z-kartu tak to nemá cenu diskutovat. Jo jentak mimochodem. Tu podle Tebe asi taky"trapnou"legitku na MHD Ti nebylo zatěžko si obstarat a před každou jízdou busem se obtěžovat zamlouvat si místenku taky ne?
Jo a co je nějakých 10min jednou za rok proti času stráveném na netu rezervováním si místenky a jejím vyzvedávání a nebo příchodu k busu minimálně 10minut předem bez místenky abych měl nějakou šanci,že pojedu?Navíc s KB můžu přijít k vlaku v čase odjezdu a jedu.Stačí vyplnit pár kolonek....
Napsal sem,že relaci Praha-Brno ČD totáně pohnojily zrušením slevy.V tom s Tebou souhlasím.
Jo a nevšiml sem si,že by u nás jezdily jen Setry a tak...těch vrakoidních Karos je stále převaha.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 11:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Znevyhodnovani/zvyhodnovani nazvi si to jak chces, ale abych na jeden listek treba na trase Praha-Brno doplacel 100,- a jeste jel v buhvi jakejch pekacich to teda dekuji nechci. To si radeji dopredu zajistim misto v nejakym luxusnim Beulasu ci jinym autobuse ... Rezervace me neobtezuje, protoze to patri k jizdence narozdil od penez navic napr. za Z-kartu. A jinak to neresim, nekam dal nejezdim narazove a cestu planuji. A jeste pripocteme + co za ty penize dostanu za komfort, pripadne sluzby .... a je to jasny. Jinak ja taky nic neresim hlavne vlak v podani CD :-) Ten je pro me schudnej max. na "lince" S1 pripadne vyjimka kde se nemusim ridit tarifem CD.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 11:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: vis ono to taky neni jen v ty Z-karte :-) Ale hlavne v tom, ze v autobuse za mene penez dostanu podstatne vetsi kvalitu sluzeb a pohodli.
A jinak ja mam na mysli hlavne dalkove linky do velkych ci vetsich mest. Do prdelakovic zadnou rezervaci nepotrebuju, ale i tak radeji bus nez vlak.

(Příspěvek editován uživatelem 1099 května 01, 2006)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 12:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.T 679.1: Už to neřešte, nemá to cenu. Já to řeším tak, že jezdím modrým šípem, rezervaci nepotřebuji, místo mám stále stejné, nemusím chodit nikam dopředu a doveze mě tam, kam potřebuji.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21869
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 12:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq:
Až budu mít s vlastním řidičem, tak bude volba jasná

1099:
Však píšu, že jde o míru.
Ale co se týče omezování, tak mi prostě vadí a jediné, co mě nevyžene do je, že je dražší a nemám (na) toho osobního řidiče .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 14:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: ...třeba do toho Ústí. Vlak EC s KB asi 75Kč za 1h16,autobus za 74Kč 1h45.....Doufám,že dostatečně výmluvné.
No to právě ne. Tohle jsou nějaké dopolední spoje pro výletníky. Ráno a odpoledne se jezdí 1h10 až 1h20 za 69Kč, bez místenky nebo nějakého dalšího příplatku a bez nutnosti zařizování slevy.
Za současné situace mám víc důvodů proč bych volil bus a ne vlak. To ale neznamená, že si o těch co jedou vlakem myslím něco špatného. Prostě mají zase své důvody.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 16:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokusím se změnit nebo alespoň zdvojit téma:
Dnes je státní svátek a na tramvajích ani autobusech nejsou žádné prápory. Pokud si vzpomínám, minulý rok také na 1. máje nebyly a 8. května a všechny následující svátky ano (i když ne vždy na všech vozech). V předchozích letech byly snad vždy.
Tak jsem zvědav na příští pondělí. Pokud vlaječky budou, jen se tím potvrdí, co si myslím - že Opravní podnik je řízen ODS a ta některé státní svátky považuje za komunistické a tudíž neuznává
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 17:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A neni to fuk? Na domech se taky uz leta nevyvesujou vlajky .... jinak se plne stotoznuji s tim co pises v te posledni vete, tedy s vynechanim one politicke strany. (ODS)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4670
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 17:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V nějaké stanici mezi Zdicemi a Rokycany jsem ve čtvrtek zahlédl na stavědle vlajku ČR a EU....
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 19:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Kařízek. Signalista je nějaký zaprodanec.
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4671
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 20:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně, to je ono. Plzeňské zhlaví, že?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21886
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 20:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolem Budějc visí snad ve všech stanicích... Taktéž na úřadech apod. Na baráku ji má málokdo...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 20:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás v HK měly vlaječky dnes všechny vozy.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 23:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedá mi to, abych se tu nesvěřil se svým dnešním zážitkem se slavným řidičem vozu 3004 (proslulým svérázným přístupem k šotoušům a mlácením cestujících).
Řidič jel s vozem 3451 na 6. pořadí linek 113/171/272, který jsem si chtěl vyfotit na konečné Libuš, nic zlého netuše. Při čelním focení vozu za jízdy vyjadřoval řidič gesty nelibost, čemuž jsem příliš nevěnoval pozornost. Na konečné trávil pětiminutovou přestávku tím, že stál s rukama vbok před vozem a dával najevo, že zbije každého, kdo se přiblíží. Chtěl jsem fotit vůz v nástupní zastávce z ostrůvku výstupní zastávky na druhé straně silnice. Řidič však přejel silnici, zajel ke mně do zálivu v protisměru a okýnkem mi velmi vulgárně vysvětlil, že mám přestat s fotografováním, nebo mi rozšlape aparát. Poté najel kolmo k chodníku na správné straně ulice 30 metrů za nástupní zastávkou a v této poloze otevřel přední dveře a nabral kaštany. Netroufl jsem si fotit, protože by byl schopen zacouvat a smést mě z chodníku
Za pozornost stojí, že mnohem slušnější řidiči se Opravnímu podniku vyhývají, protože je tam "strašná buzerace", zatímco tento jedinec jezdí u DP minimálně několik let a je v pohodě. Třeba si na něj nikdo nestěžuje, nebo jenom na K-Reportu jako já
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.244
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 00:49:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netuší zde někdo, jaký počet busů jak krátkých tak kloubových se plánuje po otevření metra do Letňan vyřadit?
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 16:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kejvačka:jo tak méďa dostal 3451 jo?už mu asi ze šotoušů hráblo a tak musel 3004 opustit
To já jsem měl taky ne zas tak dávno příhodu s jedním řidičem na 136 s vozem 6233.Jeho styl jízdy by se nemusel stydět ani traktorista od někaď z ovšem s notnou dávkou závodního stylu předjel směrem z proseku na estakádě 177 na vysočanský nabral lidi a jako poslední šel starej děda o berlích a tomu zavřel doslova před nosem a dál měl otevřené 2-4 dveře ještě asi dvě minuty na což děda reagoval boucháním holí do předního skla řidič ale zavřel i ostatní dveře a odjel na jedné z dalších zastávek chtěl vystupovat asi tak 10letý chlapec předními dveřmi ale na plošině byl dřív na což řidič reagoval-neumíš číst?!koukej vypadnut!a tak musel klučina i s několika dalšíma lidma vystoupit zadníma dveřma pak ještě nechal doběhnout několik kaštanu a zavřel jim vždycky před nosem.Popis řidiče asi 25 let holohlavej toho bych taky nedoporučoval fotit!vůbec nechápu jak takovýhle můžou řídit autobus.

Martin J:Kařez a ty vlajky tam má ten signalista"zaprodanec"tušim celoročně

(Příspěvek editován uživatelem 6120 května 03, 2006)
AV 15-30
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 16:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám na vás otázečku vlastní DP Praha nějáký C954e/955 nebo Axery popřípadě poslal by mi někdo jejich fotešky předem díky SnejdrlaJenda@seznam.cz
ICQ: 225 075 034 - kdo chce at se ozve:o)))))))
e-mail:SnejdrlaJenda@seznam.cz
C954E,LC956 and AXER forever:o)))))))))

Nenič mne sloužím všem!!!!!!!!!!!!!
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 16:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevlastní žádný linkový od řady 95X, jen jednu C934E
B952E = to nejlepší z Karosy
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 21:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek:acha díky za info
ICQ: 225 075 034 - kdo chce at se ozve:o)))))))
e-mail:SnejdrlaJenda@seznam.cz
C954E,LC956 and AXER forever:o)))))))))

Nenič mne sloužím všem!!!!!!!!!!!!!
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 08:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz: existuje ještě vůz typu B17 (B732 se zvýšenou střechou, lepená skla, hybrid mezi B732 a Legobusem), který měl v Praze ev.č. 3000?
Díky
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 10:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.citybus.cz/praha/typy_autobusu/prototypy/B17/uvod.htm
odkaz fotografie, uplne dole
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 17:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj tohodle hybrida znám....by mě zajímalo jaký měl označení???????A ještě otázka posílám DP Praha modráky na GO??????
ICQ: 225 075 034 - kdo chce at se ozve:o)))))))
e-mail:SnejdrlaJenda@seznam.cz
C954E,LC956 and AXER forever:o)))))))))

Nenič mne sloužím všem!!!!!!!!!!!!!
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 17:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak podle této tabulky http://www.citybus.cz/praha/go/go_93-02.htm bylo v letech 1996-1998 a 2000 generálkováno celkem osm modráků, všechny z roku 1987, z nichž v současné době slouží 3 kousky, dva v Kačerově (3094, 3096) a jeden v Řepích (3035).

Dnes už se asi s žádnou generálkou C 734 nepočítá a postupně se nechají dožít.

(Příspěvek editován uživatelem Lukasek května 05, 2006)
B952E = to nejlepší z Karosy
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 19:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak přátelé, moc Vás nepotěším, ale Praha letos zřejmě nedostane ani Citelisy, ani B951E. Nechám Vás hádat co to asi bude...
Nápověda: 1099 a Peno nadšeni nebudou, ale Kejvačce to asi moc vadit nebude.
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 19:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek:díky za vyčerpávající odpověd
ICQ: 225 075 034 - kdo chce at se ozve:o)))))))
e-mail:SnejdrlaJenda@seznam.cz
C954E,LC956 and AXER forever:o)))))))))

Nenič mne sloužím všem!!!!!!!!!!!!!
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 20:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys: Ale neříkej, ze které jpp to je ?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 20:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Ondrys: Ale jistě ne pro DP.

(Příspěvek editován uživatelem magiq května 05, 2006)
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 12-2003
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 20:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys: dovol abych se zasmal jestli myslis BN12 ...
Bylo to napsano na 40x s VP a 10 NP. Hlavnim kriteriem sice byla cena, ale B951E je vic jak 1 milion levnejsi nez BN12. Citelis sice o vic jak milion drazsi. Ovsem kdyz si to celkove spocitas, tak to vyjde levneji B951E + Citelis.
Navic VR jeste neskoncilo.

(Příspěvek editován uživatelem 1099 května 05, 2006)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 20:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by v DP Praha uvažovali o SORech,tomu se mi vůbec nechce věřit. Pokládám za málo pravděpodobné, že by vůbec změnili dodavatele. A i kdyby náhodou jo, SOR by byl tím posledním, koho bych typoval jako nového dodavatele .
www.fotodoprava.com
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 21:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys:co to je za kravinu?!To je jako oficiální,z podniku?No to mi ani neřikej,že z toho nic nebude.Proč by to chvíli před dodací lhůtou měnili?

Propána,hlavně ne SORy(asi mnoho lidí naštvu,ale já jsem věrnej Karose a Mercedesům),prostě osobní názor -někomu se líbí to,někomu zas něco jiného).
------------
Tyto hádanky nemám rád-chci znát jasnou odpověď!
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 22:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jel jsem dneska s předváděcím Conectem Ü u Connexu na lince 341 od Belárie na Točnou a úplně mi to stačilo. Má to elektronický manuál (tlačítka + spojka), při rozjezdu to řadí tak, že při 30 km/h už to jede snad na pětku. Mezi hlavou a policí na zavazadla mám asi 2 cm místa, což není dobrý pocit, sedačky jsou nepohodlné a zdá se mi, že jsou k sobě blíž než v C 954 nebo SORu C. Horší už je jen PRE-OS. Jedinou výhodou, kterou jsem vypozoroval, byla velmi tichá jízda (tedy až na to řazení při rozjezdu).
U Hotlinera nechce s Conecty nikdo jezdit. Fakt lituji řidiče i cestující ICOMu. Doufám, že Connex zůstane u značky SOR.
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace