K-report
 

Archive through 05.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Staré archivy » Archive through 05.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 21:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fikajs: Drží víkendy? Ta 1350 jezdila v PD. Slovenský řidič dodržoval trasu jen přibližně a drobné nedostatky v informačních systémech nahrazoval voláním ze dveří: "Já som stošedesáťpeťka a končím v Komořanech!"
Náhodou, bylo to moc zajímavé zpestření provozu. Mohli by někdy vypravit LC, jedna projebátory má
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 21:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No prosím a v Brně nebo Ostravě montují na vozy vnější hlásiče. Kolik peněz by za tenhle "informační systém" ušetřili.
A kdyby k tomu ještě vyřvával zastávky, bylo by to úplně dokonalé.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 21:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O.k. jsem ukamenován. Nikde nebylo, že je to PD, předpokládal jsem spíš víkend (vlasně ani nevím proč). Ale tak to bylo super hlášení... Lepší než nějaký mrzout, který tam bude sedět a dělat, že se ho to netýká. Asi začnu jezdit s Connexem, koukám nepřeberné množství zážitků.
Ale ty LC jezdili - je to pár let nazad - udělali nějaké kolečko na 3xx a pak jeli na Budějovice (tehdejší zážitky s tehdy ČSAD Vršovice na ČSAD linkách mám - např. zadírání zadního kola, kouřové efekty a odbíhání řidiče k rybníku, nabírání vody do konve a chlazení), na městě fakt ne.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 09:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:
Vnější hlásiče jsou i v Praze.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 09:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fikajs:LC jezdívalo na 389 každý ráno v PD.evč.si bohužel nepamatuju ale určitě někdo doplní.vím jen že byla celá v bílém.
Pokuď chceš vidět něco zajímavího na 165 tak vyraž v PD to tam jezdí víc vozu-větší šance že se nějakej po.. a tím pádem i větší šance na zajímavou náhradu.C 954 mě na 165 vždy velmi mile potěší,za to 734 jsem tam nejel ani nepamatuju občas je nějaká vidět ale spíš vrakoidní ale to je velká náhoda.
Kejvačka:k těm cedulím bílo modré skončili někdy v roce 1996 uplně(krom čsad)a taky ten rok vlastně přišli první vozy s buse(B931,741)Pamatuji si že těsně před zavedením tramvajové linky do modřan bylo možné vidět část vozů s bílejma a část s černejma cedulema hlavně 253.A k těm označením z každý strany jiný číslo si vzpomínám na nějakou C 734 tehdejšího čsad na lince 173 která ve vnitř vozu měla ceduli 241 ale ne v zadní části ale na boku vozu a všichni to komentovali dopr..čim to jeduvidim to jak dnes.
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 11:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže vezmu to postupně:

U Connexu Praha jsou v kase (USV 24C) nahrané většinou JŘ linek, které ten autobus jezdí a většinou ještě s nejdou chybou (podle toho jak je Hroník zrovna líný nahrát aktuální data do kasy - bohužel je většinou hodně líný). Když už jsem u těch chyb na zadních panelech už jste někdo jel invalidní linou číslo 4 nebo 7? Například 1358 má nahrán jen kurz na který je vypravována (383/4 a to ještě bez manipulačních jízd a podobně). Toto se údajně (podle řidiče) dělá, protože má kasa malou paměť. Nevíte někdo kolik se vejde dat do USV 24C? Když jede zrovna něco jiného tak to musí namačkat ručně pro kažý spoj zvlášť (zadat číslo linky - šestimístné, číslo spoje a další údaje - jaké to už taky nevím). A pokud vím tak tam má nahráno jen linky na Ondřejovsku a Říčansku (tzn. že když náhodou jede někde jinde (Jílovsko, dálkové linky...), tak se to řeší pomocí cedulí a vznikají takové paskvily jako je ta 1350 na 165 apod.

Ty LC Karosa na 389 měli kdysi evidenční čísla 1295 (vyřazena) a 1338/I (dodnes jezdí občas na dálkových linkách jako záloha). Jinak na linky PID jezdí i dnes autobusy z dálkových linek dnes to jsou již jen Karosy C 954 (E). Například 383/20 a poté kolečko do Znojma. A podobných výkonů PID/ dálkové linky je víc (rozepisovat se tady o všech by bylo na hodně dlouho).

A co se týká té štafety nejhoršího dopravce v PID tak souhlasím s 6120, tu Connex drží pevně v rukou a pokud bude pokračovat podobně jako v současnosti tak se jí ještě hodně dlouho nezbaví. Jedním z důvodů může být ražení hesla „Jednoduchost nade vše“. Například proč si zjistit, že některé linky nemají být o prázdninách v provozu (465 – skoro školní linka). Před vánočními prázdninami psali ve většině novin i na letáku o vánočním provozu, že linka nebude v provozu. Ve skutečnosti se dalo skoro 100% spolehnout na to, že linka jede.

Kontroloři z ROPIDu nejen, že drží víkendy ale dost často to vypadá že drží spolehlivě volno i v pracovních dnech, takže na PIDce se může (nejen) o víkendu prohánět ledacos. Jinak pokud vím tak v minulosti se dávalo za vozidlo bez MYPOLu 5000 pokuty.

Fikas: u Connexu toho můžeš zažít fakt spoustu. Například dnes ráno jsem se svez autobusem bez okna (bylo jen něco kolem – 10° C tak proč si nevyvětrat) a já myslel, že v ježdění bez oken je jediným přeborníkem firma Hofmann GmbH.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 12:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo, s Connexem je sranda, jsem moc rád, že u nás jezdí. Jenom nechápu, když Connex koupil ČSAD Vršovice, proč jej nějak finančně nepozdvihl a nechává ho nadále sestupovat tempem nastoleným v roce 1990
Opravdu se bojím, že když se nezlepší pracovní podmínky, bude mít dopravce dříve problém s tím, kdo bude s autobusy jezdit, než s tím, jaké autobusy budou jezdit
Když koupil Connex ČSAD Vršovice, doufal jsem v radikální změnu k lepšímu (i když už by to žel nebyla taková sranda pro fandy), a zatím nic moc. Přitom se mi zdá, že třeba Connex Morava nebo Východní Čechy se pod novou společností pěkně pozvedl.
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 12:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka:mě příjde že kdyby to zůstalo čsad tak by to bylo možná lepší.Je fakt že čsad vršovice nemělo až zas takový vraky jako západ a vozy jezdily ve všeobecně lepším stavu než dnes v rukou connexu a je pravda že connex moravia a východní čechy už takový vrakoviště neni.
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 12:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Tak to nesouhlasím. Co já zažíl výpadků na víkendových 165 za dob ČSAD Praha Vršovice. (různé C734) Naopak si myslím, že se vozový park během působení Connexu dost změnil, ale k lepšímu. Samosřejmě je i tak dost jezdících vraků- třeba i vozidel, které byly za dob ČSAD Vršovice nové. Pak to působí dojmem, že se Connex o vozy vůbec nestará, ale kdysi to nebylo lepší.
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 12:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák: nevím přesně tu velikost - ale spolehlivě vím, že ČSAD Kladno tam všechno nenarve (ČSAD SC ještě jo) Takže tady by neměl být problém. Možná to nahrávají zvlášť na město a dálkáče a pak je problém (ale to hádám). Co se týká těch manipulací - to je pravda - JKZ to měl řešené líp (ale zase nečísloval spoje dle CISu a do je díky žákovskému/studentskému potřeba - kvůli dotacím; je to zastaralá koncepce), tady je to paskvilovina, ale padá to trochu (dost)na výrobce céčka. S daty se zachází přesně podle formátu CIS (ještě nedávno hlášení na 381 atd zst. na znamení i přes den atd). Když by jsi chtěl přejezdy, manipulace, musíš tam udělat fiktivní linku a spoje a při tvorbě turnusu se na to odvolávat (vkládat ji mezi jednotlivé spoje). Hrůza. Fakt asi nerealizovatelné jednoduše. Jestli jezdíš, porozhlédni se a zjistíš, že je hafo dopravců, kteří "nutí" šoféry ručně po odjetí spoje přecvakávat linkospoj (zadat 6ti místné číslo linky + číslo spoje, nic jiného není třeba).
Nesestavují turnusy do kasy: šetří "místo", ale dost vlastního času. Vytvořit turnus ručně je fakt síla, věř mi. Pokud to má v PC, měl by si nechat zařídit export (a to ty SW většinou umí), ale stejně by to bylo nejspíš bez těch přejezdů a manipulací. Resp. v tak velké firmě už by si to zasloužilo jednoho člověka, který by se o to staral (tím by se vyřešilo i to zobrazování invalidů - to je prkotina napravit to, JEN CHTÍT)
Určitě napíšeš, že data dostávají z ROPIDu, ale tam je ten problém, že v datech jsou jen PIDí spoje, už se nedá sledovat, co se s busem děje - ztrací se na česanskou linku - na kolo, dvě, atd. a nemáš kompletní údaje. Ale tohle je trochu systémová věc.

ad pokuty/kontrola: sankce za mypol stejná. Co se týče kontroli - jestli jezdíš, tak je znáš - pohyb ve dvojici (jediné)+jeden pozorka. Směšné, ale to je daň tabulkové organizaci - spíš mě , že nechodí do pásem víc revizorů DP, protože se s nima sepisujou na to smlouvy - kontrolu provádí revizoři DP...

jó a velikost už mám - na webovkách výrobce je 6MB. Ale ty vstupní data jsou docela velký, sice se kompilujou, něco zabere vlastní program a část je i na záznam o prodaných jízdenkách.
(Příspěvek editován uživatelem fikajs únor 02, 2006)

(Příspěvek editován uživatelem fikajs únor 02, 2006)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 14:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fousekx:to já měl nejhorší zkušenosti s čsad praha západ tento dopravce nesl tu štafetu nejhoršího dopravce dlouho ale nakonc jí neunesl a zkrachoval.Což mě docela naštvalo protože na jeho linkách(173,192)jezdily supervraky.S vršovicema jsem neměl žádnou špatnou zkušenost a ani extravraky jsem za jeho působení v PID nepotkal.Tyto vozy co dnes jezdí 165 jsou z 90% ex čsad vršovice vlastně všechny mimo sóru.I ty B 932 E (1330,1333) pamatujou čsad!Nejhorší na tom je že connex praha svůj vozovej park vůbec neinovuje.
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 16:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Sice nejsem přílišný zastánce Connexu, ale s tvrzením, že Connex Praha vozový park neinovuje, nemůžu souhlasit. Co takových cca 20ks C954 a C954E z let 2003-2005? V poslední době se ve větším počtu dělají GO starších C734, výřad nějvětších vraků apod.
Ano, určitě je ještě spousta provozních vozů, kterí zrovna nejsou dobrou vizitkou, ale je třeba si uvědomit, že Connex Pha má ve stavu přes 100 autobusů, což nejde během krátké doby obnovit.
A vůbec, na stavu starých C734 se podepsaly hlavně Vršovice, protože údržba Connexu všeobecně není tak špatná.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
gotop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.95.170
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 16:58:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fikajs: Řidiči DP Praha bus obcházejí a označovače jízdenek kontrolují. Mají na to zvláštní kontlolní jízdenky(většinou staré neplatné 12Kč) nebo nastříhané papírky.
Správně označené je musí předložit při kontrolách na trase.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 17:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Fikajs: Máš nějakou zkušenost s převodem turnusů z programu na tvorbu JŘ a turnusů do USV?
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 17:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J pribil:jo to ano já měl na mysli především městské linky 165 a 173.Samozřejmě že jinak to ujde hlavně díky velkému množství 954 ale řada 700 je tam už dost vrakoidní.Nejvíc mě dostalo když nějakej polovrak řady 732 vyrazil na nějakou delší 300 například 332

(Příspěvek editován uživatelem 6120 únor 02, 2006)
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 17:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

gotop: díky, to jsem nevěděl. Já jenom věděl o té zkoušce hlásič/nevidomý. To je podle mě jedině dobře. Ale je to o organizaci.

Magiq: jen vím, jaký je to formát - je to jednoduchá věta. Do Sw pro céčka to importuješ jako txt) - je to jednodušší než db soubor.
SW pro dopravce je Em-line, pak je tu ještě Prytanis a od SVT (Adonis?). To jsou asi tak největší SW v oboru - v tom se dělají mzdy, JŘ, oběhy atd. Nevím, jak (tyhle SW moc neznám), ale nějaké exporty určitě jsou i teď (když dokáží exportovat data pro kasy, dokáží i tohle - resp. by to vůbec neměl být problém zakomponovat)
Ten tvar je v podstětě:
číslo řádku/označení turnusu/číslo linky/číslo spoje/pořadí v turnusu/implicitní cesta k datům linky (velký problém skládání turnusu z více zdrojů - číslování řádek - vkládat mezi nejde bez ručního zásahu - proto musíš mít všechny data v jednom SW).
Ručně dělat je to vražedný - párkrát jsem to měl čest dělat pro pár desítek vozů - dával jsem to dohromady skoro 3 dny (chce to klid a vypnutý tlf., jinak se neubráníš chybám).
Jinak si myslím, že to fakt není problém, protože dopravci mají SW už zaháčkovaný a všichni jakž takž komunikají s Mikroelektronikou a ta se nebrání a poskytuje formát dat (ne jako Bill G. ).
Pak je tu SW speciální - má ho Brno a Praha (dál nevím) - Chaps a ten to umí (ale musíš mít komplet data - takže když se to posílá tomu Connexu, jsou tam data jen za PID. Tzn., když jede PID, turnusy fungují ok, ale šofér neví, kdy jedeš ČSAD, protože to neví ani na ROPIDu...).
Ale myslím si, že ty exporty fakt fungují - viděl jsem em-line - šoférovy noty a v kase to pod tím číslem měl a nebyla to tak malá provozovna.

6120: mají nové, to by jsi jim křivdil. Nejlepší přehled o r.v. je na citybusu. Ale ty 7xx mají své kouzlo - občas se i ohřeješ - viz. ex.1315...

Jen dotaz - kde se to stalo? Netušíte?

Connexák: nevíš, jak dlouho bude ještě jezdit to Volvo (nebo už dojezdilo)?

(Příspěvek editován uživatelem fikajs únor 02, 2006)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 18:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Fikajs: Díky za informaci.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 21:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si sem vpašovat své srovnání ČSAD Praha - západ a Praha Vršovice. Na ČSAD Praha - západ rád vzpomínám. Vozy, které jezdily v posledním období na 173, byly Karosy B 832 z let 1999 - 2000, tedy fungl nové, ale byly naprosto špinavé, zničené, nespolehlivé a působily jako dvacet let staré
Dnes jezdí u Probo Transu v MHD Beroun a Hořovice (i s Mypolem a smluvními přepravními podmínkami PID) a jsou v nesrovnatelně lepším stavu.
Po nástupu ČSAD Vršovice na 173 se zlepšila kvalita vozů, i když načas se jednalo o méně vhodné linkové C 734. Naopak zaniklo hlášení zastávek, které kupodivu ČSAD západ používala, a cestující si museli odvyknout i od vnitřních digitálních orientací, které měly B 832 rovněž funkční.
ČSAD Vršovice převzala s linkou snad dva řidiče, kteří na ní jezdili předtím za Smíchov. Jeden později odešel do důchodu a druhý je na lince dodnes. Česádní zvyky řidičů (předjetí až 5 minut, zastavování kdekoli kromě zastávek, které se radikálně projížděly, řidič nepřetržitě utopen v oblaku cigaretového kouře), zůstaly a zlepšují se pozvolna. Některé (zastavování známým mimo zastávky) ani není odstraňovat třeba. Stálí řidiči této linky už i používají hlášení zastávek...
Naopak 192 je od předání DP (nevím, jestli i s nějakými řidiči) katastrofa, možná se zlepšilo dodržování jízdních řádů, slintyhnusy se ale jezdit nedá
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 21:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

slintyhnusy se ale jezdit nedá
Ale dá, dá. Náhodou sou to prima busy a sem moc rad, ze jich mi tu relativne dost jezdi i kolem baraku. Jinak muj nejoblibenejsi busik, podotykam ze pro cestovani ne pro ocumovani.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Finančně Connex Praha moc (trochu možná) pozvednout fakt nepotřebuje.By ses divil kdybys věděl jaké tam tečou prachy. Nikdo je však neumí zkorigovat tak aby šli správným směrem.
Tvoji obavu okolo nedostatku řidičů sdílím taky. Za pár let tam fakt bude problém kdo bude jezdit s i když v té době možná už trochu dobrým vozidly. V radikální změnu jsem (leč marně) doufal taky a ta se nekonala z jednoho prostého důvodu. Protože v rámci koncernu Connex CR je tato firma nejvíce zisková (po přepočtu na počet vozidel a velikost firmy), tak si na centrále myslí že zde prachy nejsou potřeba (ale oni potřeba jsou, alespoň na nové vozy). Pro porovnání v CP se udělá za cca dva měsíce takový zisk jako v Bus Slezsko (bývalé ČSAD Třinec) za celý rok. Teď by si vedení Connexu ČR mělo uvědomit to že je tento zisk většinou na úkor řidičů společnosti. A co se týká pozvednutí Connex Morava a Connex VČ pod novou společností, tak to bych viděl například i tím, že se zde z velké části obměnilo celé vedení společností. A nové vedení mi připadá, že se mnohem více snaží něco udělat pro zlepšení dopravy. K těmto dvou společnostím se celkem hodí jejich heslo (pro neznalé – Nespokojme se s tím, že dnes doprava funguje. Zaměřme se na dosažení toho aby zítra fungovala lépe.). V případě CP se spíš hodí: Nespokojme se s tím, že dnes doprava funguje. Zaměřme se na dosažení toho aby co nejdřív (nejlépe zítra) nefungovala vůbec.

Řešení této takřka bezvýchodné situace bych jsi představoval asi takto:

1) Obměna vedení společnosti CP – Jako v jedné z mála společností, které převzal u nás Connex zde zůstalo naprosto stejné vedení. Generálního řiditele Krause bych tam jediného nechal bez výhrad (připadá mi jako zdravý kus – navíc tomu rozumí, protože si za celý život prošel většinu profesí v závodě (začínal jako dílenský pracovník a řidič a postupně se vyškrábal až tam kde je dnes)). Provozního řiditele Mgr. (rozuměj Magora nikoliv jak se velice rád tituluje Magistr) Beníčka bych okamžitě vyhodil na dlažbu (včetně jeho tchána hlavního dispečera p. Langra). Tím by se zlikvidovalo „mozkové centrum Vlašim“ jak jsou tito na závodě nazýváni. To jsou ty největší žáby na prameni, kteří tam kazí všechno co můžou (jediným zájmem Mgr. Beníčka je jak se co nejrychleji dostat na Krausovo místo). Obchodního řiditele Hroníka nepovažuji už jako takový problém. Musel by však začít se trochu snažit a neudělat ve všem co mu projde rukama tisíce zbytečných chyb. Zbytek vedení zas až tak dobře neznám abych je tady mohl posuzovat.
2) Urychlené řešení personální politiky podniku – Zlepšit pracovní podmínky a odpovídající navýšení výplaty řidičům (například částečně na úkor výplaty vedení). Pod pojmem zlepšení pracovních podmínek a odpovídající navýšení výplaty si představuji nejvíce tento problém:
– Nestrhávat prémie za každou blbost. Třeba když naposled nejel u nás na lince první spoj dostali od ROPIDu 2000 pokuty a když se zkoumalo kdo za to může přišlo se na to že za to může hlavní dispečer, který napsal dva řidiče na jedno pořadí a druhé neobsadil. Tomu se to strhnout z výplaty nemůže (přece Beníček nebude strhávat peníze svému tchánovi) tak to bylo strhnuto řidičovi z výplaty a pro jistotu jako dvojnásobná částka (4000 Kč). Co byste řekli, že takový řidič poté udělá? Hádáte správně! Odejde někam jinam (v tomto případě k dnes už celkem kvalitnímu dopravci Hotlinerovi, který si alespoň svých zaměstnanců umí vážit).

Uměrně zlepšit platové podmínky. Třeba začít jim platit přípravu před výkonem a nějaký čas pro odstavení vozu (třeba 15 minut před výkonem a 10 minut po výkonu). Placení když už ne celé doby výkonu (to bych viděl jako silně nereálné), tak alespoň vyrovnávacích dob mezi spoji (co je to vyrovnávací doba podle zákona 111/1994 sb. to doufám nemusím vysvětlovat). Jen jsem zvědavý co budou na Connexu dělat s novým nařízením EU, že řidič nesmí řídit více jak (jestli se nepletu) 9,5 hodiny.
3) Zlepšení problematiky oprav a údržby - Například nikdy nesmí vzniknout něco takového jako, že když se něco rozbije, tak se řekne: na nový náhradní díl nejsou peníze apod.
4) Postupný nákup většího počtu nových vozů nebo nevýšení počtu generálních oprav. Něco kolem 15 až 25 nových vozů ročně (vč. dálkové dopravy) a alespoň dalších 10 až 15 generálních oprav ročně. Tím by se za pár let stabilizoval vozový park v celkem ucházející kvalitě. Postupně vyřadit ty největší vraky. Nesmí se však zapomínat, že se některé starší vozy musí ponechat jako provozní záloha (ne jako dnes, že na 100 vozů v provozu jsou dva náhradní vozy). Například proč byla vyřazena 1296 (dobrá kastle, dobrý skoro nový motor)to fakt nechápu. I přes staří byl tento vůz (při vyřazení skoro 22 let) v sakra dobrém stavu (provoz na letišti není zas až tak náročný jako v normální provoz v ulicích).

Fikajs:Díky za odpověď ohledně té velikosti paměti kasy USV 24C. Jinak by mě zajímalo proč nejdou opravit ty chyby, když je to tak jednoduché jak tvrdíš. Linka 494 (u nových autobusů) jezdí označená na zadním panelu jako invalidní linka č.4 už pěknou dobu (odhadem tak minimálně dva až tři roky).

Pokud se jedná o pokuty/kontrola jen to trochu upřesním:

Do terénu vyráží celkem pravidelně (skoro každý pracovní den) trojce kontrolorů (jeden má dokonce revizorský oznak, takže může i kontrolovat cestující). Většinou se pohybují spolu v jedné skupině po jedné oblasti v jeden den. A to že moc nechodí revizoři DP do vnějších pásem je tím, že DP má smlouvu, že jeho kontroloři musí odpracovat ve vnějších pásmech určitý počet hodin za rok. A tyto stanovené hodiny se nejspíš moc nepřekračují, protože revizoři mají většinu výplaty tvořenou podílem na rozdaných pokutách a v autobuse, kde kontroluje jízdenky řidič toho asi moc nechytnou. I když třeba na úseku Uhříněves – Říčany se dá rozdat spoustu pokut (asi by jsi koukal kolik lidí jezdí do Říčan jen na pražskou tramvajenku).


A ohledně těch vozů by to možná chtělo více nových vozů ročně. Nevím jestli 12 nových autobusů, které budou letos (jak pro PIDku, tak pro dálkové linky) je dostatečných. Jinak nejspíš příští týden budou dodány dva nové autobusy SOR C12. Nejspíš budou nasazeny v okolí Velkých Popovic. A u nás si o novém vozu (natož pak SORce) můžu nechat zdát. Nadále budeme jezdit takovými vraky jako ex. 1315. Tak v té bych se ohřívat moc zrovna nechtěl.
Autobus 1315 shořel 12.1.2006 v brzkých ranních hodinách. Při příchodu řidiče k autobusu před výjezdem na linku byl už v plamenech. Ještě doplním místo, kde lehl popelem se nazývá Vlkovec.
Jak dlouho bude jezdit to Volvo to se dá těžko odhadnout. Ale údajně tento týden ještě jezdil.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 13:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák: Nevíš náhodou turnus vozu, kdy bus Connexu začíná v 5:55 na Roztylech jako linka 132100 1 smer ČB? Mám pocit, že se vrací do PHY až okolo 18 hod. (souvislost s bodem 2 ve tvém příspěvku).
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 14:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Ta linka do Budějic - co je tam za problém? Doba řízení je něco jiného, než doba od nástupu do busu a návratu domů.

Jinak k celému Connexu existuje zvláštní diskusní skupina, tak by možná stálo za to přesunout to tam.

Zlepšování situace u nynějšího CMorava začalo podle mých zkušeností už ovšem dříve, ještě za ČSAD BUS Ostrava. Od cca roku 1996 existuje naprosto pravidelná obnova vozidel, řidiči ví, jak se mají oblékat,... Samozřejmě, že vždy jsou výjimky.

U CPraha vidím jeden obecný problém. V jakémkoliv velkém městě je vidět vždy daleko zřetelněji problém, protože existuje jedna nesrovnatelná konkurence, a to místní Dopravní podniky. Vezměme si jak DP Praha, Brno i Ostrava. Toto jsou sice akciovky, avšak města do nich cpou peníze a tyto instituce prostě "nemohou krachnout". Platy řidičů jsou obvykle vyšší, než u ČSAD, přičemž mnoho ČSAD provozuje linky s charakterem MHD. Connex je majitel a prostě chce mít nějaký zisk.

To samozřejmě nemění nic na tom, že podle zde uváděných informací existuje v tom pražském provozu asi docela dost problematických oblastí.

A na závěr ještě souhlasím s JPribilem, že ta obnova, kterou CPraha nyní má je dost slušná. Ano, kdyby to bylo 20-25 vozů za rok, tak by se povedlo vyřadit starší vozy, avšak kde by za chvilku byl ten průměrný věk vozu? To by se asi moc nelíbilo DP Praha, že může být někdo na tom tak dobře.
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 14:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za objasnění detailního zákulisí a 1315.

ad tablo: stačí přehrát data v table - cca 5 minut s jednou rukou v kapse v
busu (a 5 minut u PC, pokud nemá data připravena - a to max.!). Asi je v
datech v table pod číslem linky zeditován invalida... Tabla fungují buď v
režimu databázovém nebo textovém (v pc připravíš pod kody nápisy, nebo si
bere texty přímo z kasy. JKZ = db, USVC = textový režim ( v txt proto jdou
obtížně obrazce, ale i to jde (ale jen do určíté míry)!

Co se týče kaštanů s pražskou legitkou - tam by se DP revizoři taky
nakapsovali, stačí jít mezi zst. s přechodem pásma... A mají to. To radši nemluvím
o vybírání do klobouku. Lidi, ale i šoféři si neuvědomjí, že škodí sami sobě
- míň se vybere = buď se něco omezí, nebo (když nebudou v dohledu volby
) se zdraží.

Sám, uznáš, že sankce za neodjetý spoj musí být (a hlavně první ranní, když
je předpoklad lidí do práce) - určitě si pak stěžují a chtějí nějakou nápravu, potrestat atd.. Je ale nebetyčná prasárna , když
hodí chybu dispečera na šoféra, taky bych šel jinam.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 16:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Connexák: Jen bych chtěl upozornit, že o pracovní době pojednává zákon 475/2001, ne 111/1994. Definuj pojem vyrovnávací doba, takový pojem zákon nezná.
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 18:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně k pracovní době (dnešní Mfdnes nebo www.busportal.cz) v článku
EU mění pracovní dobu řidičů nákladních aut a autobusů.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 20:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák: Na ty C12 už se těším. Stejně nechápu, proč Connex ČR kupuje linkové autobusy dvou značek (typů Karosa C 954E a SOR C 12), když SORy jsou levnější, mají nižší spotřebu a jsou velmi oblíbené. I mně jako cestujícímu se s nimi jezdí lépe. Navíc unifikovat vozový park jednou značkou je žádoucí. Zdá se mi, že za tím musí být nějaký teror ze strany Karosy, která nepřipustí, aby tak velký dopravce neodebíral její vozy
Zvýšit počet modernizovaných Karos řady 700 je rozhodně žádoucí. Na řadu by měly přijít hlavně městské, které v současném stavu dělají ostudu.
Při obnově vozového parku by měly být staženy z příměstských linek nevhodné trojdvéřové vozy a omezeny na MHD + zálohy.

Ještě jedna otázka na Connexáka: nevíš něco o B 732 ev. č. 1271? Je z roku 1996, má digitály, ale už nějaký čas se beznadějně rozpadá v garáži. Pokud ji chtějí vyřadit, je jí škoda, a v takovém případě by měli alespoň dát digitály z ní na jiný vůz B 732.
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 21:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: I mně jako cestujícímu se s nimi jezdí lépe.
A jinak Vám zdraví slouží? SORy C10,5 mají za následek nenávist cestujících k ČSAD Hodonín. SORy skutečně nejsou moderní autobusy a nemají na našich silnicích co dělat. Čím míň jich bude, tím líp pro autobusovou dopravu v Česku.
P.S. Ano, vím že provokuju, ale chvalozpěvy na SOR mě prostě vytáčejí
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 22:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák:1296 byla vyřazena proto že to byl atypickej bastl.Ale jinak mu mohli dát novej lak a byl by určitě lepší na 165 nebo 173 než některé současné vozy.V poslední době jeho provozu jsem ho často vídal na dnes zrušené 389.
Kejvačka:já osobně bych byl jednoznačně pro C 954 a obnovu městských linek jako 165 například 952 E.vim nejde to kvuli garanci nízkopodlažních vozidel která je u connexu tak striktně dodržována
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 12-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 22:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: velmi oblibene? Kde? Mne stacila jedna jizda myslim s 10,5 sice nic moc udrzovanym, ale zas tak starej nebyl. Komentovat nebudu. BN12 zrovna nejela, kdyz sem mel cestu na 165. Jinak to, ze vypada odporne a ma debilni usporadani dveri je vec jina. Radeji muj oblibeny Citybus. Jinak doufam, ze z tech dopravcu kde jezdim se zadnej SOR neobjevi.
C954E je pro me jako cestujiciho nejlepsi volba.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, Sorama jsem nejel, každopádně se jako cestující vyhýbám C954(E), kde mohu. A jet s ní na dálkové lince je zážitek pro bohy.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 12:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Z pohledu kaštana rozhodně hodnotím kladnějc BN12, pač je v něm víc místa než v Ciťáku. Debilní uspořádání dveří ? Co bys řikal na 4-dveřák ?
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 13:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman: Proč si myslíte, že je ve třídvéřové BN12 víc místa? Mě se naopak zdá, že je na tom Citybus o poznání líp. Ve čtyřdvéřáju je víc místa, ale čtyřdvéřovou BN12 považuji za dobytčák, ne za autobus.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 14:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Ve třídvéřáku na pravé straně vepředu je místa snad víc než v B73x (pravda je tam schod) a vzadu mi to taky přijde lepší než v Citybusu.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 14:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, Vy jste měl na mysli místo na sezení. V tom si myslím, že jsou Citybus i BN12 na tom vcelku stejně. U obou jsou nějaké sedačky, kde se sedí líp a jiné, kde se sedět nedá.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 14:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čtyřdvéřový BN 12 je nehorázný nesmysl. První dveře řidič v životě kaštanům neotevře, protože mají druhé hned za nimi. A při nástupu druhými dveřmi už tlačenka třetími padá ven. U trojdvéřové verze by bylo lepší posunout druhé dveře blíže dopředu, ale i takhle se to snese. Zdá se mi, že Peno je vysoký tak 160 cm, jen tak se mu může jezdit slintyhnusy pohodlně. Já tam musím mít nohy za krkem a vystupuji s pocitem zmrzačení. V BN 12 je místa na nohy více a jezdí taky pěkně - vržou a kývou se méně než slintyhnusy a při 80 km/h v nich člověk na rozdíl od slintyhnusů neohluchne. Řidiči, kteří s nimi v Praze jezdí, je také chválí, ale srovnávat mohou většinou maximálně s B 932E. Vzhled BN 12 je alespoň zajímavý a lidé se za nimi otáčejí. Slintyhnusu si nikdo ani nevšimne.
Zkrátka nevím co je to za cestující na Hodonínsku, na jihu Prahy jsou BN 12 oblíbené.
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Já jsem především v tom svém příspěvku mluvil o linkových SORech (zde konkrétně C 10,5), které skutečně oblíbené nejsou. BN 12 vyjela v Hodoníně teprve ve středu, takže je zatím brzy hodnotit, jestli se cestujícím líbí nebo ne.
Měřím 177 cm, čili nejsem největší, ale trpaslík snad taky ne. Na místo v Citybusu si skutečně stěžovat nemohu, ale platí to jen pro ty, co mají sedačky STER. U těch se starými sedačkami je to horší. BN 12 je na tom s místem zhruba stejně a na nětrerých sedačkách (např. zadní pětka) dokonce ještě hůř, to se na mě opravdu nezlobte.
A jeden fórek na odlehčení napětí. První dveře řidič v životě kaštanům neotevře V Přerově či Prostějově musí, mají tam nástup předními dveřmi.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedno rejpnutí (mě to opravdu nedá). Vzhled BN 12 je alespoň zajímavý a lidé se za nimi otáčejí. Slintyhnusu si nikdo ani nevšimne. Hm, uvidíme jak to bude vypadat v Hodoníně za rok až tu bude pět BN 12 a jeden Citybus, za čím se budou lidi otáčet. Zatím se otáčejí za obojím.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek: To samosřejmě vím. Zajímá mě to spíš z toho důvodu, že s ním každý den jezdím do práce- tj. spíše ze zvědavosti.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 16:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Jo, u těch nových slintyhnusů je to lepší. U BN 12 je na zadní pětce nedořešená jen prostřední sedačka, před kterou je takový skosený
výstupek, takže se nohy nedají přirazit k sedačce a mnoha lidem to vadí. Ostatní čtyři místa jsou naopak perfektní. Lepší jeden SOR BN 12 než jeden shitelis. Ale před chvílí jsem jel B 732 a musím říct, že ty jsou z městských autobusů co do pohodlí nedostižné.
B 732
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 16:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to řeknu asi takhle. Kdyby BN 12 přišla před deseti lety a stala se pouhým základem pro 100% NP bus moderní koncepce, tak bych ani necekl. Ale takhle mi nezbývá, než konstatovat, že SOR naši veřejnou dopravu posouvá o těch deset let zpět.
Ostatně, podívejte se do diskuze Trolejbusy ve světě, kde se objevil odkaz na jeden ruský NP troleják. Je velmi smutné že i on vypadá moderněji než cokoliv z Libchav.

(Příspěvek editován uživatelem peno únor 04, 2006)
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 16:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale takhle mi nezbývá, než konstatovat, že SOR naši veřejnou dopravu posouvá o těch deset let zpět.

Vidím to taky tak.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 17:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím ale neříkám, že mám proti SORu jako dalšímu výrobci autobusů v ČR nějaké námitky. Jen mi vadí pojetí a konkrétní provedení jejich busů.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 17:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Ja chci videt ten BN12 za par let :-)) To bude teprv sranda. Jeste, ze mam to stesti, ze HOT koupil Citara a ne tyhle parodie, co by si rady rikaly NP autobus. U toho Citybusu/Citelisu - je tam mene mista nez ve vysoky podlaze to je jasny, ale na zadni cast B951 nema zadnej autobus. Tam se ani ja se svejma 187cm neslozim. V Citibusu celkem vklidu, ty ktery maji nove sedacky je to jeste lepsi. Stejne tak usporadani sedadel podelne v BN12, ale i 14T je docela zhovadilost + k tomu pripocteme rozlozeni dveri, hrb. A jeste zkosenej cumak jaksi do spicata, coz se mi taky nelibi. Jinak si rejpnu uz se tesim na Citelisy, ale rozhodne ne na B951E!!
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 18:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: S touhle kritikou SORu nemůžu souhlasit. Kdyby nebyl SOR, tak by tam, kde dnes jezdí SORky, jezdily zčásti Karosy řady 900 nebo Mercedesy Connecto (které jsou podle mě horší než SORky) a zčásti staré sedmistovkové Karosy. A oproti těm jsou SORy výrazným krokem vpřed. Nebo se na to můžeme podívat ad absurdum - co kdyby nebyly ani ty devítistovkové Karosy a turecké Mercedesy a Many? Dopravci by byli přinuceni nakupovat skvélé autobusy ze Západu, ale jak by to vypadalo v reálu? Neměli by na to, takže by jich kupovali málo a vozový park by zastarával, nebo by z krajů a měst vytáhli větší dotace na kilometr, což by většinou vedlo k omezování provozu.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 19:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: V B 951/952/961(E) zkazili to uspořádání sedadel - od druhých dveří je všechna posunuli dozadu, čímž v poslední řadě není žádné místo na nohy. V B 931/932/941(E) se ještě dá sedět všude. Pak jsou v současných vozech katastrofa dveře, které se otevírají a zavírají půl minuty. Také mi tyto vozy přijdou hlučnější. Nejlepšími Karosami pro mě zůstává řada 700.
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 19:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka:samozřejmě renovovaná karosa řady 700 s vogel sedadly to nejlepší co může bejt!Jinak u céček už si nejsem tak jistej tam je pro mě nejlepší asi už řada 900.
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 21:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda z HK: Zase to nepřehánějte. Tak katastrofické by to nebylo a alespoň by kompetentní pochopili, kolik stojí autobusová doprava. Vám se skutečně zdá že taková C 10,5 je krokrm vpřed oproti C734? Já takový pocit nemám. To už fakt raději ty reko 700.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 21:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:no zas tak tragická neni ale za regulérního nástupce C 734 jí považovat nelze!
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dám jeden příklad evidentního přínosu SORu : jejich nízkopodlažní autobusy se objevily tam, kam by jinak byly s největší pravděpodobností kupovány ještě vysokopodlažní vozy. Jedná se o malé provozy MHD (např. Tachov, Vsetín apod.) a dokonce některé regionální linky.

Peno: Podle mě jsou linkové SORy plně srovnatelné s Karosami C954E. Až Karosa rozjede výrobu Arwaye, bude o krok napřed, ale SORu to spíše prospěje, protože dopravci chtějí levnější vozidla.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je prostě o tom, že někteří dopravci nasazují 10,5 tam, kde dřív byly 11,5, ale různí Penové z toho potom mají nezdravý úsudek o kvalitních autobusech.
6120: Naopak, rekonstrukce jen při zachování původních sedadel, ta jsou nesrovnatelně pohodlnější než VogelSitze.
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě vadí, že nasazují autobusy s tvrdými a nepohodlnými sedačkami na linku, kde po vystoupení mě bolí zadnice i záda. Až začnou do linkových sorů montovat pohodlnější sedačky, zlepší podvozek, který cítí každou nerovnost na vozovce (ani C734 nemá tak hrozný podvozek) a nebude mít tak hlučný motor, pak možná změním na SOR názor. Ale do té doby to pro mě nejsou slušné vozy.
Jenda z HK: Na regionální linky BN12 svou koncepcí patří. Na město však nikoliv.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: Ale význam SORu pro veřejnou linkovou dopravu tu nezpochybňuju. Takové busy jako je řada C7,5 až 10,5 jsou potřeba. (Ale neznamená to, že musí vypadat tak levně jako teď - nenápaditý humpolácký zevnějšek i vnitřek. A taky ne na všech 47 sedadlech C10,5 se sedí tak dobře jako na 45 u C734.)
No ale zpět nás vrací hlavně městská řada BN - svým provedením je mimo úroveň dnešní doby. A není to jen o nízkopodlažnosti.

(Příspěvek editován uživatelem aussiger únor 04, 2006)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Já s linkovými SORy jezdím a nepohodlné ani hlučné mi nepřipadají (tedy ve srovnání s konkurenčními typy - hlavně C954). A na regionální linky patří CN12, nikoliv BN12.

Aussiger: Počet sedadel v autobusu je věcí dopravce, takže jich v tom C10.5 může být klidně 41 a místa bude dost. Řada BN odpovídá finančním možnostem chudších dopravců. SOR nemůže za to, že nemají na lepší. Kdyby to bylo jinak, SOR klidně bude dělat busy na úrovni Citara. Prostě a jednoduše - výrobce dělá to, co si žádá trh. Na tom není nic špatného.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud mě chcete chytat za slovíčka, pak si Vás dovolím upozornit, že CN 12 se v podstatě nevyrábí. Ale to už zacházíme do detailů. Já si prostě nemyslím že autobus jako BN 12 patří do městského provozu.
Já osobně si troufnu říct, že kdyby Karosa už v polovíně devadesátých let vyráběla midibusy, tak by se SOR na trhu nikdy neuchytil. Jistě je dobře že Karosa má konkurenci, jen je škoda, že se ta konkurence dodnes nenaučila vyrábět autobusy, ze kterých by cestující neměly noční můry
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda z HK: Ne nejde o počet sedadel* ale třeba na zadní pětce se prostě sedět nedá, protože velký motorový prostor.
* To je další věc - nejsme u dálkových typů a hlavně jsme v Česku, takže když tam výrobce jako standard nabídne 12 řad, budou to tak všichni kupovat a nebudou nad tím dumat. Tedy je to jen na výrobci.
V městských provozech se vždycky peníze na autobusy najdou, protože v tom není dopravce sám a navíc rozdíl cen oproti nějakému současnému normálnímu NP busu není tak závratný. Ale i kdyby, stále to neomlouvá fakt, že BN je řešen tak jak je. To není výmysl dopravců, ale práce SORu. Kdyby tu BN nebyl, dopravci by nevěděli, že něco takového mají chtít. A kdyby to přeci jen chtěli, obstarali by si to u jiných výrobců, kteří drží úroveň - viz třeba Solaris. BN v MHD je krok zpět.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 00:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo jenže nebýt SOR-u a také pomalého přechodu řady 700 na řadu 950E, tak se to tu hemží různýma tureckýma mercedesy nebo many. V horšim případě i ojetinama ze západu. A nejspíš díky tomu že tu SOR-ka je a má poměrně solidní nabítku vozů, tak se tu moc ojetin neoběvý.

V nejbližší budoucnosti bude mít na trhu s autobusy v ČR největší vliv trojice Karosa, SOR, Mercedes. Za ní bude v závěsu Neoman, Solaris, Volvo, Setra. V této druhé skupině má šanci se chytnou i Tendom, i když ten to výrobce je na začátku a může se kde co změnit.

U autobusů pro MHD je škoda že se v minulosti nepodařilo dotahnout do konce projekt Lego busu nebo vyvoj vozů 21Ab ve Škodě Ostrov.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 00:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo jenže nebýt SOR-u a také pomalého přechodu řady 700 na řadu 950E, tak se to tu hemží různýma tureckýma mercedesy nebo many...
Prosím nemíchat linkové a městské SORy dohromady. Problém jsou hlavně ty městské. A tureckýma mercedesy se tu tu hemží už teď a bude víc

Tu trojici bych spíš viděl na Karosa, SOR, Solaris. MB v závěsu a dál ty ostatní.

Legobus už by za to nestál - ještě nebyl NP a v té době už měl být. Přišel zkrátka pozdě.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 01:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Nesejde na tom, že CN12 oficiálně neexistuje. Je to obchodní označení linkové NP verze a ta se od městské dost liší.

Aussiger: Výrobci je šumafuk, kolik sedadel tam namontuje, takže když si dopravce řekne 41, dostane 41. Náhodou o několika takových SORech C10.5 vím. A k tomu BN12 - kdyby to bylo tak katastrofické vozidlo, asi by ho nikdo nekupoval. Jenže ono to až tak špatné není. Uspořádání interiéru a design by mohl být lepší, ale je to levné, má to nízkou spotřebu a jezdí to pěkně. Není divu, že se to řadě dopravců zamlouvá. Ačkoliv to je vozidlo určené spíše pro menší provozy MHD, už se vyskytuje i v těch větších - Liberec a Praha (Connex), a je zajímavé, že někteří cestující v těchto městech ho vnímají lépe než Citybusy.

P.S.: Řekl bych že v názoru na SORy se neshodneme, takže nemá cenu toto téma dále rozpitvávat...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4064
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 02:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se těším, až tu začnete pitvat, jestli je lepší SOR BN 18 a nebo kloubový citybus
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 11:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady bych jednoznačně hodnotil City Bus jako o třídu lepší. Jel jsem s ním mnohokrát v Praze a v Ústí, jednou taky v Hradci. Samozřejmě jsem si ještě nevyzkoušel SOR 18 ale bude to jen delší varianta běžných SORů, tudíž něco jako MB Conecto. Ale na rozdíl třeba od Pena bych přece jen SORy tak neodsuzoval. Jezdím na Roudnicku často Ekobusem 10,5 nebo klasickými 9,5 a 10,5 a taky jsem se už svezl velbloudem Connexu Praha a nemůžu říct, že by to bylo, na krátké linky samozřejmě, něco, čeho by se musel cestující bát.
Na sedmičkových karosách, které jsou proti SORům a Conectům trochu prostornější, mi totiž vadí, že většina z nich je již, pokud jde o interiér, často v zoufalém, dost omšelém stavu.
Podle mých představ by se mi líbily na MHD Citara, na regionál Integra, na dálkové linky Travega a Starlinery...ale kde by na to naši dopravci brali?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace