K-report
 

Archiv do 18.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Staré archivy » Archiv do 18.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: je tu tlak od DP v ČR a SR na výrobu VP městského busu

A to z jakého důvodu? Pouze cena?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2145
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 16:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger:
Samozřejmě.

Gromit:
Už jsem to psal výše. Změny oproti 3501 - držáky na vlaječky, bílý lem nad čelním sklem, bílý zadní nárazník, tlačítka pro vozíčkáře zvenčí a výklopné větračky ve všech oknech.

U série 4101-4140 došlo ke změnám oproti předešlé sérii pouze v držákách na vlaječky a v typu sedadel.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ale přesto ten tlak nebyl dostatečně silný, aby Karosa zachovala B900, což by vyšlo určitě levněji, než vývoj nového VP busu, který by byl prodejný jen v některých městech ČR a SR. Já si prostě myslím, že do toho dnes už Karosa/Irisbus peníze strkat nebudou a jako náhrada bude LE Arway, se kterým můžou jít i na jiné trhy než jen u nás a na Slovensku. A třeba jsou ty obavy o cenu přehnané a předčasné a cenové navýšení za LE bude přijatelné (z C900 na Crossway to snad taky není tak hrozné).
Navíc co s tím kdo udělá, když tu žádný VP bus už k dostání nebude? (on teda polský Jelcz ještě něco takového dělá a "nový" Ikarus asi taky bude )
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2148
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 20:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger:
Ale přesto ten tlak nebyl dostatečně silný
To je předčasný závěr. Pokud Karosa díky tomu ztratí dosavadní stálé trhy - Praha (Merecedes dělá co může), Brno (VŘ na CNG vozy je naspadnutí) a slovenská města jako Žilina, Banská Bystrica, Nitra či Trenčín vysloveně doufaly, že Karosa neskončí pouze u Citelisu, pak ten tlak měl být ještě silnější.

Je otázkou co chce Irisbus. Z Karosy ti nikdo veřejně nepoví, že ukončení řady 900 litují, ale všichni do jednoho se obávají (rozuměj vědí), že ztratí svůj dominantní trh - ex CS.

To jestli to byl správný krok ukončit výrobu B900 zjistíme až za pár let. Třeba většina měst bude mít časem peníze jen na Citelisy, ale můžeme se také dočkat toho, že po Praze budou jezdit Citara (+levná Conecta), na Slovensku samé kompreSORy apod. Nikdo netvrdí, že by to bylo špatné. Teď na to nahlížím z pozice Karosy. Doposavaď byly ex. CS DP na Karosách ekonomicky závislé (náhradní díly, zaškolený personál, celá logistika v garážích přizpůsobená jedné značce od jednoho dodavatele a relativně kvalitní levné vozy) a teď? Teď může přechod na jakoukoliv jinou (rozuměj dražší) značku velmi "bolet". Čistě z mého pohledu řada B900 mrtvá rozhodně ještě nebyla a rozhodnutí o jejím ukončení přišlo spíš z Irisbusu. Ti, kdo československý trh znají více jak 50 let (vysokomýtští) vědí, že je to řešení nešťastné. Italové to bohužel asi nevědí.

Velmi se obávám o Prahu, ta nebude mít každoročně peníze na to, aby kupovala 100 nových busů jen s nízkou podlahou.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 20:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nemůžu si pomoct, ale to NP Conecto mě osobně přijde jako dost oškubaný Citaro. Do ceny bude nejspíš vrážet vliv to že je to vyráběné v Turecku a nejspíš i řada dílů bude původem z této země.

Jinak co se týká nařízení z EU, tak podle jedné směrnice by měly být autobusy používané na městě a příměstské dopravě do roku 2016 nízkopodlážní. Jak se to bude realizovat v praxi těžko říct...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2622
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 20:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dandy: Některá města to zvládnou snad v pohodě- např. HK či Mladá Boleslav, ale města, která ještě letos nakupují vysokopodlažní vozy podle mě nemohou tuto směrnici z ekonomických důvodů splnit, protože nepředpokládám, že by při dobré údržbě chtěly vyřazovat 10 let staré vozy.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 20:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud budeme vycházet z toho, že poslední VP busy budou dodány letos, tak za deset let už budou beztak v menšině. A na těch dalších cca pět let jejich životnosti se dohodne nějaká vyjímka (přechodné období)
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 21:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Pokud Karosa díky tomu ztratí dosavadní stálé trhy
Ale na úkor koho? Mercedes s VP Conectem končí, což je pro Karosu dobře i špatně a z ničeho jiného "starého/levného/osvědčeného" už na výběr nebude. Teď nasoupí SOR BN a NB, LE Arway a turecké Citaro (Conecto). Jestli bude rozhodovat jen pořizovací cena, zvítězí nejlevnější. Jestli zapůsobí i nějaká tradice ve značce, nemuselo by to být pro Karosu tak špatné. Samozřejmě s příchodem nového busu tu existuje "riziko", že někdo přejde k jiné značce, protože se tak jako tak musí přeorientovat na novou techniku. Ale tohle by přišlo kdykoliv, když by se Karosa rozhodla ukončit řadu 900 a je jedno jestli to bude letos nebo za pět let.
Výrobci to teď dotlačili tak daleko, že nejlevnější autobusy podraží, ale zase budou částečně nebo plně NP.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 21:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad myslím že se plynule přejde na nízkopodlažní busy.Zá pár let po VP busech ani pes neštěkne.A musím přiznat že plně podporuju NP vozy ve městech.VP fakt nemá budoucnost.Jen doufám že to otupí tupost některých magistrátů a radnic.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 21:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Nevíš, co je to konkrétně za směrnici o té povinné nízkopodlažnosti?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 21:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger:
Ale na úkor koho?
Na úkor jakékoliv jiné značky. Jestli byly vždy důvody přejít od Karosy k jiné značce vysoké, tak teď je jedinečná doba. Karose zůstávalo spoustu DP věrných především kvůli B900. Teď budou mít o důvod navíc tu loajalitu opustit. A to je pro Karosu špatně. Samozřejmě, že nelze B900 vyrábět donekonečna, ale ukončit výrobu v době, kdy mám zaručen odbyt min. ještě 50-100 vozů ročně mi přijde nelogické.

Ares1:
Krásný názor, jen kde na něj vzít? Já si zas myslím, že je lepší kompromis a doplňovat NP busy těmi VP, než aby tu jezdilo 50% NP vozidel a 50% rozpadajících se lidem pod zadkem. Pokud ty peníze jsou a budou, není o čem hovořit. Jenomže oni se netisknou.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 21:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale ukončit výrobu v době, kdy mám zaručen odbyt min. ještě 50-100 vozů ročně mi přijde nelogické
Souhlas.to by žádnej normálně uvažující podnikatel neudělal zastavit výrobu něčeho o co je zájem i když je to koncepčně zastaralé.Zřejmě je na vině Euro 4.Je zajímavé pozorovat jak se většina dopravcu snaží nakoupit tyto vozy ještě na poslední chvíly dokuď to jde.Myslím že na ukončení výroby řady 900 bude zančně profitovat SOR i když ne zrovna u DPP.

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Holt Irisbus rozhodl. Asi jim těch 50 až 100 nestojí za to - něco určitě pokryje "městský" Arway a zbytek obětují.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin a kde na to bere Např Hradec? tam již leta nekupují nic jiného.Pokud se nemýlím tak poslední VP vozy byli b941 a ty už se několik let navyrábějí.Hodně záleží jak se k tomu staví město,magistráty.Bohužel většinou je to moc nezajímá,oni to nevyužívají.Jinak jsou programy EU které podporují nákupy.(a na VP dotace ale nedají)Některá města je již využila(ČB).Bohužel málokdo na ně umí dosáhnout.
jinak řada 900 byla povedená,ale nevyplatí se tam již zastavět nový motor euro4.Na to aby se to vyplatilo by se muselo vyrábět stovky kusů a ne desítky.Tohle by podstoupil jen hloupý podnikatel.
ad zaručený odbyt????co je to?to by museli mít již potvrzené objednávky.Jenže tohle není rohlík ale milionové hodnoty.
Na Slovensko moc nespoléhejte tam se zásobily vozy ted na léta dopředu.Bratislava , Košice již Karosy nekupují.a menší města to nevytrhnou.
Sám jsem zvědav co Karosa myslí tím nástupcem v městských vozech.Bude -li to Le verze tak budou mít co kupovat i ti "chudší".Jen to podle mě špatně načasovala Karosa a tuhle verzi měla mít už připravenou současně s uvedením nové řady.
Můžou ji totiž vyfouknout místo levné turecké vozy.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
mr proper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.157.97
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:34:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když je řeč o Arway LE, tak mi nedá se zeptat, co je pravdy na tom, že kdysi vyvíjené Karosy pro města řady 700 měly už být něco jako LE ? Prý to ale DP odmítly s tím, že chtějí mít pocelé délce vozu rovnou podlahu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2158
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
A kolik ten Hradec za posledních 15 let postavil novejch trolejbusovejch tratí? Porovnáváš tu neporovnatelný. Každé město má jiné problémy a více prioritní či méně prioritní investice. Neznamená, že když NP vozy bere Hradec, že na ně musí být peníze všude jinde. Ne všechny města mají stejné problémy a některé musí třeba investovat peníze na rekvalifikace nezaměstnaných, některé zase na řešení obrovských problémů s IAD. Ani jedno Hradec řešit nemusí.

Na dotace z EU např. Praha nemá nárok.
Zastavět motor Euro 3 do B951 šel a už tehdy se kupovaly spíše jen desítky vozidel. Zeptej se těch hloupejch podnikatelů z Mýta. Všichni rádi bokem řeknou, že toto je rozhodnutí majitele. Oni by rádi B900 vyráběli dál.

Bratislava je případ sám o sobě na daleko větší rozbor. To, že za posledních 10 let nechali dozrát tamní vozový park na úroveň balkánu bylo zapříčiněno právě tím, že se zdráhali koupit B900, které by jim při tak velkém počtu vozidel, pomohly omladit park. Nikdo se nepředzásobil. I nadále Žilina, Nitra, Trenčín, Bystrica chtějí kupovat další a další vozy. A to nepočítám chudá okresní města.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Karosu bude do budoucna důležité snažit se hodně exportovat, naštěstí se jí to, díky prodejní síti Irisbusu, celkem daří. Domácí trh, není tak velký, aby ji uživil. Z našeho trhu nezmizí (stejně jako nezmizela Škoda mezi os. auty a svou kvalitou si svůj podíl na trhu udržuje) ale zrovna tak se bude muset Karosa smířit s tím, že se o pomyslný "koláč" bude muset dělit o dalšími. Ale to je v podstatě dobře, protože bez konkurence nastává stagnace.

A pokud jde o Prahu, je dost velká na to, aby se tu uživili třeba dva výrobci, což je ve světě u podobně velkých měst běžné, každý nabídne něco specifického. Ostatně ještě v době, kdy tržní ekonomika u nás nebyla, se tu Karosa dělila o trh s Ikarusem a vzájemně se doplňovaly.

A nebo třeba Teplice. Ročně koupí jen několik vozů ale o nějaké věrnosti jednomu výrobci se rozhodně mluvit nedá. Ale tam je to už spíš druhý extrém, který svou rozmanitostí potěší spíš jenom nás, šotouše.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Pro Karosu bude do budoucna důležité snažit se hodně exportovat, naštěstí se jí to, díky prodejní síti Irisbusu, celkem daří

Kdyby to tak šlo dál, vůbec by nebyl problém ve výpadku pár městských B900 v ČR a SR. Jenže potíž je trochu v tom, že úspěšný export stál na linkáčích řady 900(Recreo/Axer). A jestli se ho podaří udržet v takovém objemu i dál s řadou Arway není zatím jisté.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Já věřím, že Crossway/Arway bude jako náhrada za Recreo/Axer většinou zákazníků akceptovatelná. Ale jak píšeš, čas ukáže.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulík: Ono se garážím DP Praha říká "střediska"? To tedy slyším/čtu poprvé. Já považuji za oficiální označení "provozovna", ale nevylučuji, že se management DP, a.s. rozhodl změnit terminologii...
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 15:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin ty děláš jako kdyby jinde postavily desítky trolej. tratí????
Jinak pro tvoji informaci V hradci se postavila např přeložka jednosměrné trati na lince 3.Je dokonce delší než původně vedená trasa.Jinak by bylo vhodné kdyby si také napsal kam bys ty troleje v tom Hradci vedl??Musíš mít pod nimi také využití.Hradečtí určitě vědí kde by se ještě dala vést TT.
Jistěže nemají města stejné problémy,ale jen řeší jiné priority.To je věc zastupitelů.Jestliže dají přednost onomu před jiným tak si musejí podívat do očí především občanům toho města.A těm musí vysvětlit proč lezou ve stáří do busu po schodech.
Jinak s Bratislavou s tebou souhlasím tam udělali uplné zvěrstvo ve voz.parku
Jinak ti nerozumím co si chtěl říci tím že zastavěli Euro3 a vyrobily pár desítek busů.Zástavba motoru euro 3 byla společná pro všechny Karosy 900 a těch jsou na tisíce.Prostě řada 900 byla určena k zániku.Jinak zastavět euro 4 by už bylo nákladné a navíc počítej že se zase začne blížit Euro 5
Souhlasím s Gromitem ta náhrada za Axer,recréo se podaří realizovat.
Jinak ostatní výrobci ustupují od VP vozů,Do města je to téměř nereálné.Paradoxně dochází k situaci kdy výrobci busů nepřímo donutí města k nákupu NP neb jiná nebudou.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26501
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 16:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, že nelze B900 vyrábět donekonečna, ale ukončit výrobu v době, kdy mám zaručen odbyt min. ještě 50-100 vozů ročně mi přijde nelogické.

A není to tak trochu obdobné jako u 15TrM(M) (22Tr)? Tam by „jakýsi” odbyt taky byl...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 17:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit:
Netvrdím, že Karosa z českého trhu odejde. Jen si myslím, že na něm ztratí. A tady bych rovnítko mezi Škodou Auto právě nedával.

Martin zlivský:
Jenomže Škodovka Ostrov byla fabrika na pokraji krachu a domnívám se, že výroba trolejbusů 14Tr a 15Tr byla v poslední fázi života ztrátová. A hlavně - opravdu nebyl zájem o 50-100 kusů ročně, ale spíše o 5-10. Porovnávat Škodu Ostrov - firmu hodně prodělečnou s firmou vlastněnou nadnárodní bohatou společností prostě nelze.

Ares1:
Nepochopil jsi mě. Porovnáváš tu neporovnatelné. Trolejbusy se v Hradci na Moravské předměstí plánují pěkných pár let a investic do trolejové sítě šlo opravdu pomálu (nemyslím jen rozvoj, ale i současný stav). Osobně si dovolím tvrdit, že v Hradci se právě změnil jen ten vozový park. Každé město má jiné priority a s tím i problémy. Zkrátka a dobře Hradec Králové bych tu za vzor rozhodně nedával. Tady bych spíš poukázal na DPO, který jak všichni víme ještě donedávna kupoval kvanta VP busů. Dovolí si snad někdo tvrdit, že je DPO špatný podnik se špatnými prioritami? Já tedy rozhodně ne. Těmi prioritami třeba myslím opravu Národního muzea za 4,5 miliardy korun, Karlova mostu, opravy nemocnic apod. A pokud ten koláč peněz rozdělím, tak mi těch prostředků na nové busy moc nezbyde. Prostě srovnávat tu Hradec a dávat ho za vzor městům s diametrálně odlišnými problémy je asi jako srovnávat Insbruck s Vídní.

Beru názor, že E3 šla i do C900, ale soudy o ukončení výroby řady B900, že to byl správnej krok, vynesu raději až za pár let. Já jen nechci vidět jak bude v 90% měst bývalého Československa chřadnout vozový park jen kvůli důvodům - "nemůžeme koupit nic levnějšího pod 7,5 mega, tak jezdíme s čím se dá". Hlavně vidím problém u kloubů. Jestli neměly budouscnost B951, tak B961 už rohodně ano. Chci vidět, jak Nitra bude v příštích pěti letech vyřazovat kvanta Ikarusů drahými Citelisy či Citary.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26505
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 17:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, ale ty 15Tr (22Tr) se mohly klidně vyrábět i v Plzni (třeba za vyšší cenu, ale stále nižší, jak 25Tr). I za těch podmínek by o ně byl téměř jistě stále zájem.
Ten rozdíl je velký, ale podobnost se najít dá. Podrobně do toho nevidím, jen se snažím naznačit, že i k ukončení výroby „klasických” Karos může být víc důvodů, než se zdá.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 17:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Netvrdím, že Karosa z českého trhu odejde. Jen si myslím, že na něm ztratí.

Jestli je řeč jen o segmentu městských busů - myslíš, že pokud by Karosa podržela B900 třeba ještě 5 let, bylo by to potom jiné? Ta situace by byla přece stejná - konec jedné řady = možnost útěku k jiné značce, jen by to teda bylo o pět let později a Irisbus by to stálo další peníze do úprav řady 900. Místo toho dali peníze na něco nového, s čím můžou uspět i na jiných trzích.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský:
Ačkoliv do toho také nevidím tolik, tak jsem přesvědčen, že přechod na 24Tr a 25Tr byla jediná možná a rozumná volba před podnikem, který se potápěl. Teď se na mě sesype roj včel sympatizující s 21/2Tr Opravdu si myslím, že to byla jediná možnost jak zachovat výrobu trolejbusů pod okřídleným šípem.

Aussiger:
Myslím si, že by za těch 5 let situace přeci jen o trochu jiná byla. Tak jako byla trochu jiná situace před pěti lety. Teď si myslím, že to má Karosa u Prahy značně nahnuté a že není daleko od toho, že tu budou za rok či dva jezdit autobusy jiné značky. Pokud si Karosa zabije trh o 100 vozech ročně, přijde i o značný prodej Citelisů a to jí může mrzet. Pak už to má lavinový efekt. Přidá se Brno a další. Nedokážu posoudit nakolik je pro Karosu trh městských busů lukrativní záležitostí, přesto si myslím, že by byla chyba tento trh opustit jen z důvodu, že jsme nevyslyšeli přání DP. A DP si opravdu přejí pokračování řady B900 - zákazníci.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin.Ty myslíš že Hradec nemá jiné problémy?Jinak dopravní podnik a to snad všechny toho moc nerozhodují.Ty jen mohou navrhovat co by "chtěli" ale pak to musí jít na město a tam se rozhodne.Nezapomen že jsou vlastněny městem.Jinak by asi bylo dobré kdyby jsme nebrali na účet trolejbusy.Téma jsou autobusy.
Ja si myslím že opravdu už něchtěli investovat do busu novou zástavbu.Ono je to vše o penězích.a navíc potřebují mít z toho zisk a ne to vrážet do busu který stejně bude muset zkončit.
A k těm městům:Já vím že nemají tolik peněz,ale musí to tak už vzít.Musí prostě jít a získávat peníze z fondů unie.Podívej se kolik jsme schopni čerpat peněz.(myšleno ve všech odvětvích)Prostě neumíme získavat peníze.
Ad MZ mě trošku mrzí že Škoda přesunula výrobu trolejbusů do Plzně.Je dost neuvážlivé ,neb nevyužily tradice,a schopných lidí v Ostrově
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
Pokud si může Hradec dovolit kupovat jen NP busy, projeví se to jinde.

Jak, že musí ty peníze mít? Když je prostě nemaj a rozpadaj se jim silnice, nemocnice, školy, tak si prostě nemůžou dovolit kupovat JEN nízký podlahy.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tak té souvislosti mezi koncem B900 a ztrátou prodeje Citelisů moc nevěřím. Když to vezmu z pohledu Karosy - ty DP, které volají po B900 - tam potenciál pro Citelisy není. No a ty DP, které už Agory/Citelisy nakupují a přesto pod záminkou konce B900 přestanou - tak tam ty zaječí úmysly budou v něčem jiném a za těch 5 let by se to stalo stejně.

(Příspěvek byl editován uživatelem aussiger.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že podniky kupují raději od jedné značky. Popisoval jsem to výše. A Citelisy se k B900 "hodily do krámu".
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak přeci jen ta možnost kupovat dva typy od Karosy tu stále bude. Půjde jen o to, kolik ten Arway bude stát a jak to bude cenově vycházet v porovnání se SORy BN/NB a novým Conectem. Nakonec to třeba výjde nejlépe zase pro Karosu. Uvidíme.

Jo a našel jsem směrnici, která se týká povinné nízkopodlažnosti a bezbariérovosti busů v období 2015 až 2020, ale je to čistě britská záležitost.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 22:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Půjde jen o to, kolik ten Arway bude stát
A jak bude vypadat
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 22:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

??? Snad šlo o tu cenu, ne?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2172
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 22:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne jenom - protože klouby. Přesto se obávám, že cena Arwaye LE bude vyšší, než Soru BN12. Pak se ty jazýčky vah mohou přehoupnout z Mýta do Libchav.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 16:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt je, že kloubáky to ještě komplikují - od Soru BN žádný není a vše ostatní bude cenově zase výš. Navíc teď není prakticky z čeho vybírat. Takže pokud někdo bude chtít brát vše od jedné značky, má jedinou volbu a peněz to bude stát taky dost. Z toho není úniku .
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 18:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem si projížděl MHD severovýchodní oblasti Prahy a mám dva postřehy.

1) Vůz linky 110, který měl začínat v zastávce Za Avií, parkoval na zastávce následující (náhradní zastávka Nádraží Čakovice), tedy lépe řečeno ještě kousek za ní. Když nastal čas odjezdu ze zastávky Za Avií, řidič pustil dovnitř cestující a odjel. Zastávku Za Avií tedy vynechal a navíc odjel s minutovým předstihem oproti JŘ. Jízda byla dost "ostrá" - zastávky, kde se zdálo, že nikdo nebude vystupovat ani nastupovat, projížděl plnou rychlostí, ač šlo o zastávky stálé, zpomalovací prahy taky přejížděl bez přibrždění apod. Cestou jsme chytli dvě dopravní zácpy, takže JŘ nakonec stejně nestíhal. K tomu všemu měl vůz nějak neobvykle zvednutou karoserii a vypružení moc nepružilo, takže každá nerovnost byla znát... Přitom to byla Karosa B732 po GO a zdála se být v dobrém stavu. Co říct závěrem - nemám rád dopravce Štěpánka!

2) Chtěl jsem jet v 16.59 linkou 701 z Černého Mostu na nádraží Kyje v domnění, že tam přestoupím na vlak. Jenže autobus přijel opět o minutu před JŘ (ne, opravdu mi hodinky nejdou o minutu pozadu) a ještě k tomu měl řidič viditelně naspěch, protože dveře otevíral ještě za jízdy a když je zavíral, už se zase rozjížděl. Takže se stalo, že mi ujel. Počkal jsem tedy na následující spoj, dojel na nádraží Kyje... a tam zjistil, že vlak na Masaryčku podle JŘ odjel před 2 minutami. Autobus 701 nebyl zpožděný, ale v JŘ prostě jsou takovéhle "nepřípoje". Nicméně čekali tam dva cestující a tvrdili, že vlak ještě nejel. Těžko říct, jestli měli pravdu, ale načekal jsem se tam dost dlouho - od 17.30 do cca 18.10, kdy dorazil zpožděný vlak Os 9308. Ať žijí ČD - opravdu se nedivím, že přestup vlak <> BUS 701 už skoro nikdo nevyužívá.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 19:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda z hk: Současný Štěpánek už je jen slabým odvarem z toho, co předváděl ještě tak před třemi lety. Tehdy bylo naprosté nedodržování jízdního řádu ze strany řidičů, sjíždění z trasy, projíždění zastávek bez ohledu na cestující nebo jízda s otevřenými dveřmi včetně zadních zcela běžnou záležitostí. Dnes už považuji Štěpánka za seriózního dopravce.

O tom, že přestupovat ze 701 na ČD nemá smysl vím od té doby, kdy 701 zavedli. A vědí to všichni, takže 701 vozí vzduch. Těším se, až skončí výluka Kyje a zase ji prodlouží do Dolních Počernic, aby vozila vzduch i tam
I kdyby byly návaznosti dobře vyřešeny (s přestupní dobou třeba 6 - 8 minut), stejně by stačily stažené šraňky v Horních Počernicích, aby 701 ke svému vlaku v Kyjích nepřijela...
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 19:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stepankova 110 ma z 99% stalou klientelu, ta mu tohle a jeste neco navic proste trpi :-) Oni to znaj :-)

Skoda, ze jste nezazil, kdyz 110 prevzalo 5 soukromniku najednou a do toho jeste i DP.
Stepanka nelze mit nerad :-)
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 21:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou se Štěpánkem bývala velká legrace Já osobně si myslím, že linka 110 je fakt jen pro pár cestujících a nevím jestli má smysl, ale pro šotouše z jiných měst je to i dnes super atrakce protože kdo neviděl neuvěří. A zajímavé jsou i vozy které lze na 110 potkat ...
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 21:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co se týká přestupu na vlak tak by to chtělo interval vlaku 15 minut a časovou rezervu 20 minut (kdyby náhodou...)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 20:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že 110 na tom bývala ještě hůř, není pádný argument. Dopravci by si prostě neměli takové věci dovolovat. Těch 5 dopravců na 110 jsem opravdu nezažil, resp. nebydlel jsem tehdy v Praze. Muselo to být opravdu "zajímavé". Nicméně linky zajišťované větším počtem dopravců nejsou např. v Německu ničím neobvyklým (ačkoliv tam to jsou zejména linky regionální) a vůbec to neznamená, že by na těch linkách vládl chaos.

Co se týče 701, tak trocha lidí tu přestupní vazbu využívala i v době, kdy autobus kvůli výluce končil na návsi a dál na nádraží se muselo chodit pěšky. Jenže ta další výluka, kdy se nedalo jezdit ani na náves, linku 701 definitivně pohřbila (tedy aspoň její kyjskou část). A nynější nepřípoje na vlaky plus přetrasování přes Rajskou zahradu tu "smrt" jen potvrzují. Vlaky z centra mají přijíždět pravidelně v *.23 a *.53 a ty do centra mají odjíždět v *.28 a *.58 . Takže by se to dalo řešit tak, že by se linka 701 přetnula na Černém Mostě za účelem eliminace zpoždění a u nádraží v Kyjích by zastavovala vždy v *.24 a *.54 s podmínkou čekání na zpožděné vlaky od Masaryčky max. 5 minut. Nezpozdit se na devítiminutové trase z Čerňáku do Kyjí o více než 3 minuty by neměl byt problém a "vlakoví" cestující by získali přípoje prakticky bez čekání. Zdržení autobusu na zast. Nádraží Kyje, které by obtěžovalo cestující mířící ze zast. Kyje na metro, by bylo žádné nebo minimální (v závislosti na přesnosti vlaků). Jenže skutečnost je taková, že přestupní vazba na vlaky, která byla prvotním důvodem vzniku linky 701, se odpovědným asi jeví jako nedůležitá...
gotop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.95.170
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 20:45:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Á, téma Štěpánek je zpátky :-)
Já si myslím, že Štěpánek je dokonalý dopravce typu ČSAD, který nějakou podivnou náhodou provozuje linky PIDu.
Řidiči většinou připomínají bezdomovce(při jejich platu se ani nedivím), ale řídit i za velmi nepříznivých podmínek opravdu umí! Busy jsou krásně čisté, klientela stálá, a kdo se stará o nějakou minutu při dodržování JŘ :-)
Jako příjemný bonus nabízí Štěpánek kouřová okna ve většině busů.
Ač zaměstnán u konkurence, považuji Štěpánka za jednoho z nejzajímavějších dopravců PIDu.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 20:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... a dokonce by se ten 30 min. interval na trase ČM-Nádr.Kyje-ČM dal vyjezdit jedním autobusem. Pauza na ČM by vycházela na solidních 10 minut (resp. 5 minut v případě čekání na zpožděný vlak v Kyjích). Kdyby se podařilo dopravu na Stavební zónu HP podařilo zajistit přejezdy z jiné linky (ta trasa je přece kraťoučká), možná by se i jeden bus ušetřil...
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 19:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem se chtěl svézt výlukovou mikrobusovou linkou Ke Klíčovu - Klíčovská, ale ač byly na zastávkách vylepeny jízdní řády, nic nepřijelo.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 20:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve čtvrtek jezdila a má jezdit do neděle včetně:
www.prahamhd.vhd.cz/Nahradni/2006/klicov.htm
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 21:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Asi pochopili, že tím nikdo jezdit nebude, tak linku předčasně zrušili. Ale mohli to aspoň napsat na zastávky nebo odstranit ty JŘ.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 19:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na 341 SOR C 10,5 což jsem viděl poprvé na této lince.
Udájně je poslední cedulová B 741-6097 odstavená na vyřazení.(agentura JPP)
AV 15-30
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 19:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6097 neni, dela se vetsi oprava vleku.
Archibald
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.117.182
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 20:11:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120:desetimetrová sorka na 341 neni nic neobvyklýho,jedná se o 1268,kterou dostal řidič,kterej dřív jezdil s 1321 a tohle pořadí běžně jezdí.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 18:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

existuje nějaký seznam autobusů co má a co mněl dopravce badobus a jaroslav štěpánek-popřípadě fotky

némáte někdo fotografii autobusu jaroslava štěpánka C734 ev.č-1046(1)

nebo nějaké modré karosy C734 od fedosu z dob kdy jezdil v praze nebo fotku těch dvou karos co prodal štěpánkovy (1045,1046(1) ) jo a té karosy co mněl půjčenou uher od fedosu děkuji za foto nebo info
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
gotop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.95.170
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 22:00:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, existuje: http://www.citybus.cz/praha/aktevid_sd-pid/index.HTM
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 22:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

gotop:děkuji ten znám já jsem se tu dočetl že bado mněl toho den oudstena od fedosu a ten tam třeba neni ale jinak díky
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5059
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 22:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příští týden se chystám do Prahy (snad p. Hofmann pojede...), tak se chci zeptat. Na jaké lince je možné (pokud to ještě možné je) spatřit Neoplana? A jezdí Ikarus E 91 ještě někde jinde než v centru? Díky
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 23:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bobyk:pukuď jde o neoplana nevím ale co jí vím tak ikarus E91 jezdí jen v centru a na žvahov
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5061
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 23:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na co???
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 23:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žvahov=část prahy(př.dejvice,prosek,atd...)
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5063
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 23:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, díky, já jsem to nikdy neslyšel, tak jsem myslel, že jde o nějaký pražský hantec
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 08:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Ikarusy E-91 jezdí na 128 (Hlubočepy-Žvahov-Hlubočepy) a na 291 (I.P.Pavlova-Karlovo náměstí-I.P.Pavlova) a Neoplan lze spatřit všude možně, musíš mít štěstí, abys ho viděl, Hostivař vypravuje SdN pořadí na 112, 133, 135, 163, 166, 181, 195, 207, 208, 228, 234, 239, 250, 273, 721, takže je to poněkud těžší .
Fotoweb městské dopravy
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 12:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bobyk:nejlepší je mít službu s foťákem u vjezdu do areálu dp-HOSTIVAŘ(AUTOBUSY) a pak už jen
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5068
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 12:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tombus, Fedos: Díky, i když jste mě s tím Neoplanem moc nepotěšili, stát celý den u garáží se mi fakt nechce, nehledě na to, že bych se pak asi neprojel

P.S. Nedalo by se nějak vyšpionit, kde ten vůz v po-st bude? :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem bobyk.)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace