K-report
 

Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 10. 07. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 10. 07. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3021
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 12:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd - a nebo nikde. Neb jednotlivá náboženská učení jsou natolik rozličná, že je vyloučeno aby se jednalo o jednoho Boha. ,, šli si po krku" ano to se děje již od nepaměti a je úplně lhostejno jsou li to ateisté nebo teisté. A počet obětí je přímo úměrný délce účinkování toho kterého - ismu, nebo ideologie.
Ad islám - a Vy se divíte, když islám se stává synonymem pro násilí, zradu, terorizmus ? V dnešní době ,kdy je násilí povýšeno na nejvyšší ctnost ?

Málo platné, katolicismus a islám mají mnoho společného - tkvění na dogmatech, dnes už neobhajitelných, přísnou hierachii atd.
Pokud bych se měl stát věřícím tak asi Budhistou. Tam jsem násilných sklonů zaznamenal nejméně.
Každá doktrína, najmě náboženská, je zneužitelná a díky zeměpisnému rozšíření a s tím související kulturností a ,, osvíceností ", národů tam se nacházejících ,dnes vede jednoznačně islám. A případné blafy ať si čeští muslimové nechAjí na koledy - za vše mluví fakta.
Na druhé straně ani ,, civilizovaný svět" není bez viny - nesmyslné americké choutky chtít implantovat demokracii do zemí, kde vládne rodové či kmenové zřízení je nesmysl nejhrubšího zrna. Nelze přeskočit několik století jen tak.

A když už jsme u hubení a eskalace - nebylo vyhubení středoamerických kultur katolíky a ve jménu katolické církve něco podobného oč se , v míře dosud nesrovnatelně menší, pokoušejí islamisté ? O kolik let zpět vrhla svatá inkvizice lidské poznání ?
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 13:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jakou prosperitu tam vidíš, když to byla skoro pořád hospodářská krize, hladové bouře a nezaměstnanost jako kráva


První ČSR byla na svou dobu jednou z nejbohatších zemí na počet obyvatel a jednou z technicky nejvyspělejších absolutně

Jedinou oblastí , kde první ČSR byla na špičce byl průmysl . Jinak po stránce životní úrovně nebyla první ČSR nic moc. Jako za první republiky , tak i dnes platí , že ve srovnání se západam tato země ztrácí , ve srovnání s východem je na výši.

Na toto téma mne zaujala kniha pana Vodičky s názvem "Den , kdy došly prachy". Doporučuji. Autor se zde hlavně věnuje krizi ve třicátých letech , ale část knihy je i věnována krizi v Československu včetně tehdejšího srovnání Československa s okolními státy.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1648
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 15:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej: Ve srovnání se Španělskem, Portugalskem, Řeckem či Slovinskem, stejně jako ve srovnání s některými mimoevropskými zeměmi (Korejská republika, Taiwan, Singapur) na tom byla tehdejší ČSR lépe, než dnešní ČR.

Mad_noodle2: Myslím, že kdybych Vám dohledal příklady buddhistického násilí, že byste možná změnil názor. Stejně jako zdůrazňujete násilí katolíků a muslimů, ale taktně mlčíte o protestantech a pravoslavných.

"nesmyslné americké choutky chtít implantovat demokracii do zemí, kde vládne rodové či kmenové zřízení je nesmysl nejhrubšího zrna"

Pouze americké? Nepodílí se evropské země a evropské LEVICOVÉ (a tedy převážně ateistické) vlády na podobné tendenci též, i když pravda spíš než cestou násilí, cestou dotací, které nakonec skončí v rukou místních elit?

"A když už jsme u hubení a eskalace - nebylo vyhubení středoamerických kultur katolíky a ve jménu katolické církve něco podobného oč se , v míře dosud nesrovnatelně menší, pokoušejí islamisté ?"

No nevím, severoameričtí indiáni si to pod bičem protestantů odskákali mnohem tvrději, a přitom v mnohem mladší (a tedy civilizovanější) době.

"O kolik let zpět vrhla svatá inkvizice lidské poznání ?"

To by mne taky zajímalo, kdy, kde a o kolik vrhla svatá inkvizice lidské poznání nazpět? Protože jediný podobný příklad, jaký mne napadá, je vyplenění athénské Akademie, 600 let před vznikem inkvizice a v oblasti východního a ne západního křesťanství. Ale možná víte něco víc.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3025
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 16:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd - možná mi chybí informace. Třeba byste mi pomohl doplnit vzdělání - jsem vděčen za každou informaci. A nic nezdůrazňuji - komu čest, tomu čest. Nuže Galileo, Bruno, Jesenský a další. Pálení knih bylo, ať způsobeno jakýmkoli režimem, taky vhodným prostředkem.

POkud vím tak severoameričtí indiáni nebyli hubeni s křížem v ruce ale decimováni přistěhovalci, lihem, nemocemi, štvaním proti sobě navzájem. a nebyli vyhubeni totálně. Ani si nejsem jist zdali byli i Francouzi protestanti, nehledě na to, že tohle platí spíš pro sever Ameriky a Kanadu. Na západě bych to typoval na boj o žvanec a sbírku lidského odpadu, která se tam natáhla z rozličných příčin. Nezdá se Vám, že to je jiná káva ? Nehledě na rozdílnost vyspělosti civilizace.
Ty příklady násilí Budhistů by mě docela zajímaly.
O věřícnosti či nevěřícnosti vlád nebudu spekulovat. Původně křesťanský demokrat, lidovec Kalousek by se spojil s kdekým, jen aby zůstal u koryta, Čunek - toť rovněž prototyp křesťana. Mám pokračovat ?
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1652
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 17:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2: "Galileo, Bruno, Jesenský"

První jmenovaný nebyl popraven, a bylo to tam celé složitější. Mohu dohledat podrobnosti.

U druhého šlo o šíření dnes bychom řekli "extremistických" názorů a to i ve vztahu ke světské moci. Důvodem popravy nebyl heliocentrismus, jak se ovšem běžně tvrdí. Mohu dohledat podrobnosti.

A Jesenius, tam šlo čistě o skutečnost, že vedl ozbrojené povstání, nebyl popraven za svůj nesporný vědecký přínos.

"POkud vím tak severoameričtí indiáni nebyli hubeni s křížem v ruce ale decimováni přistěhovalci, lihem, nemocemi, štvaním proti sobě navzájem. a nebyli vyhubeni totálně."

Latinskoamerických indiánů žije dnes mnohem víc, než těch severoamerických. Hrubé násilí proti nim bylo především otázkou prvních desetiletí. Později šlo spíš o asimilaci. (Pár latinskoamerických indiánů a míšenců znám, a nikdo z nich nesdílí takovou nenávist ke katolické církvi, jako Vy a Cogwheel.)

"Ty příklady násilí Budhistů by mě docela zajímaly."

Dohledám, jak jste si přál. Na úvod napíšu Tibet (do 13. dalajlámy), Srí Lanka, Kalmyci a jejich spojenectví s Hitlerem (když to lze mít za zlé Litevcům a Ukrajincům, tedy katolíkům, proč ne buddhistům).

"Původně křesťanský demokrat, lidovec Kalousek by se spojil s kdekým, jen aby zůstal u koryta, Čunek - toť rovněž prototyp křesťana."

Naproti tomu Gross, Biľak, Jakeš a další ateisté, byli ctnostní vládci dobrých mravů :D
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 17:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2: Pokud jde o Kalouska, tento muž tvrdě potlačoval skutečně křesťanské proudy uvnitř strany. O tom mluví v mnoha svých rozhovorech, že chce, aby KDU byla méně katolická a více "otevřená".

Pokud jde o Čunka, jemu nikdy nikdo nic nedokázal, a to, z čeho byl obviněn, byly drobné, jak ve srovnání s tím, z čeho jsou podezřelí Gross nebo Rath, tak s tím, z čeho jsou podezřelí lidé okolo Kalouska.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3026
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 18:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd - O tom s Vámi nepolemizuji, rovněž nevím jak jste přišel na to, že nenávidím katolickou církev. To je nesmysl. Jen nesnáším tvrzení, že je katolická církev čistá jak lilie. Nebyla, není a nebude, stejně jako všechny typy společnosti, kde se veškerá moc soustředí do rukou pár jedinců. Lhostejno jestli moc světská nebo duchovní. Pokud Budhisté spolupracovali s Hitlerem ,stejně ochotně s ním spolupracovala ne nevýznamná část německého kléru. Nebo snad ne ?
Znám pár - a toho usuzujete co ? Že si historici vymýšlí ? A nebyla v severní Americe přítomna taky asimilace? Ostatně jsem USA nijak nehájil, není co a do dokonalosti mají daleko. Ostatně jistá část Američanů si to přizná mnohem ochotněji než čeští amerikanofilové. Na začátku jsem napsal, že každý - ismus, je li pojat fanaticky až extremisticky je zhoubný, a na tom trvám. Ať se to jmenuje jak chce islamismem počínaje a komunismem konče. A nikdo mě nepřesvědčí že katolicismus nějak extra vyčnívá ze společenství -izmů svou bezúhonností. Ale to bychom začali zabředávat příliš hluboko. Pokud jste tak vzdělán, nemusím Vám nedávné / z historického hlediska/ i současné skandály katolické církve vypočítávat.

Ad Čunek - neshodneme se - já si věřícího katolíka představuji jinak. Jestli někdo vzbuzuje mou úctu, pak je to primas pražský msgre. Duka.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 19:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pokud Budhisté spolupracovali s Hitlerem ,stejně ochotně s ním spolupracovala ne nevýznamná část německého kléru."

Ne nevýznamná část ano, to těžko mohu popřít. Na druhé straně, ve srovnání s protestanty v mnoha oblastech, u nich Hitler s bezvýhradnou podporou počítat nemohl (ale také protestanti mají své hrdiny z té doby).

"nebyla v severní Americe přítomna taky asimilace?"

Téměř ne.

"Ostatně jistá část Američanů si to přizná mnohem ochotněji než čeští amerikanofilové."

Tak samozřejmě, podle českých amerikofilů jsou USA v rozkladu z toho důvodu, že tam ještě nedošlo k ozbrojenému povstání "těch správných", ale brzy k němu dojde.

"A nikdo mě nepřesvědčí že katolicismus nějak extra vyčnívá ze společenství -izmů svou bezúhonností. Ale to bychom začali zabředávat příliš hluboko."

Podle Vás tedy ne, podle Cogwheela ano.

"Pokud jste tak vzdělán, nemusím Vám nedávné / z historického hlediska/ i současné skandály katolické církve vypočítávat."

Jistěže nemusíte. Na druhé straně, podobné případy se v protestantském prostředí děly v ještě vyšší četnosti, a nemluví se o tom (mj. z toho důvodu, že čeští protestanti jsou na těch U.S., německých či britských organizačně nezávislí).

"Ad Čunek - neshodneme se - já si věřícího katolíka představuji jinak."

Ani já ho nepovažuji za ideál. Na druhé straně, udělat z něj hlavního zločince, jak se médiím do jisté míry povedlo, to opravdu není objektivní.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 19:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Jen nesnáším tvrzení, že je katolická církev čistá jak lilie. Nebyla, není a nebude, stejně jako všechny typy společnosti, kde se veškerá moc soustředí do rukou pár jedinců. Lhostejno jestli moc světská nebo duchovní."

Která společnost se této charakteristice vymyká?
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3029
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 20:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsme neřešili. A navíc ať Protestant, Katolík nebo Pravoslavný pořád je to křesťan, vyznávající stejného Boha. Další členění už pomíjím. A že se spolu mlátí je ještě víc na pováženou. Nemají ten samý problém muslimové i jiná náboženská společenství ? Je třeba rozlišovat společnost bezvěrců a věřících. Vyjma zákonů nemusí bezvěrec uznávat žádná pravidla, ustanovení.

Ergo nevymyká se žádná společnost ale je rozdíl mezi ateistou a věřícím - například, podle mne, ateista určitě není vázán desaterem, pokud se tak sám nerozhodne.

Ad Budhismus - pokud něco najdete , mám mail pod nickem a rád si rozšířím obzory a opravím své mínění. Jinak už ovšem zůstanu pro zbytek života ateistou, tak jak jsem jím byl po celý život
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4539
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 20:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyvražďování původních obyvatel Ameriky nemělo nic společného s vírou. To je jakýsi vymyšlený zástupný problém, aby se tvrdě nemuselo přiznat, že původní obyvatelstvo jednoduše překáželo novým přistěhovalcům z Evropy a že se původní obyvatelstvo nechtělo přizpůsobit novým zvyklostem. Víru tedy do toho netřeba tahat.

Jen protože se nějká osoba chová jako svině a hlásí se náhodou k nějakému náboženství, ještě přece neznamená, že je takové celé náboženství či celá církev. Vše je o lidech. Vrah zůstane vrahem ať uctívá kříž nebo co já vím co. Naproti tomu náboženství nemůže s podstaty za to, že bylo k něčemu zneužito, aniž by to hlásalo.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3034
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 20:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy - s částí souhlasím, s částí ne. Protože existují jak náboženské tak světské režimy a učení, které mají násilí přímo v programu.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 21:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k výše uvedenému (již v archivu): Všd (a další fanatičtí katolíci) se asi nedokážou radovat ze života tak, jako to umějí ti "nebezpeční teplouši" (i když ti to asi občas dávají poněkud okatě najevo).
Jsem velice mírumilovný (a většina ateistů určitě také). Všd by asi nebezpečí, hrozící od muslimských barbarů, chtěl řešit vojenským zásahem "křesťanské armády" a následným nuceným obracením zbylých mohamedánů na křesťanskou víru (nejlépe katolickou).
Já si naopak myslím, že lepší bude ty muslimy přesvědčit, resp. spíše jim na příkladu evropské sekulární společnosti ukázat, jak krásný, zajímavý, šťastný, pohodový atd. múže být lidský život, není-li sešněrovaný zpozdilou ideologií a nesmyslnými dogmaty jakéhokoli náboženství. K tomu ale je potřeba (nikoliv jednostranného) vzdělání těch, kterých se to týká, něco ve stylu osvícenství. (Vím, že fanatičtí katolíci slovo "osvícenství" velmi neradi slyší.) Nelze ale potlačovat svobodné lidské myšlení a některá vědní odvětví, zejména přírodní a exaktní vědy. Když se holt někdo vzdělávat (a následně si udělat svobodný vlastní názor) nechce, když raději slepě poslouchá imáma/faráře/lektora VUML, je to horší, než když nemůže (třeba z důvodu bídy).
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4541
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 22:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si naopak myslím, že lepší bude ty muslimy přesvědčit, resp. spíše jim na příkladu evropské sekulární společnosti ukázat, jak krásný, zajímavý, šťastný, pohodový atd. múže být lidský život, není-li sešněrovaný zpozdilou ideologií a nesmyslnými dogmaty jakéhokoli náboženství. K tomu ale je potřeba (nikoliv jednostranného) vzdělání těch, kterých se to týká, něco ve stylu osvícenství.
To je totiž idea alá komunismus. Nádherně se to poslouchá, ale realizovatelnost je nulová...

Nelze ale potlačovat svobodné lidské myšlení a některá vědní odvětví, zejména přírodní a exaktní vědy. Když se holt někdo vzdělávat (a následně si udělat svobodný vlastní názor) nechce, když raději slepě poslouchá imáma/faráře/lektora VUML, je to horší, než když nemůže (třeba z důvodu bídy).
To nelze potlačovat svobodné myšlení, ovšem rozdíl je v tom, že ty chceš potlačit náboženství. Tedy stejně nenecháš lidi, aby si rozhodli sami. Je každého věc, v co bude věřit. Protože vše jsou jen nepotvrzené ale i nevyvrácené TEORIE.
Já si myslím, že jisté formy ateismu jsou prostě silně zvrácené. Nemám na mysli jen militantní ateismus, ale hlavně sociální darwinismus. To je opět dobrý příklad toho, kterak darwinova teorie byla pasována div ne na nové náboženství, které odsoudil i sám Darwin.
Ateisté by v první řadě měli držet hubu a jméno Darwin vůbec nevyslovovat. Protože sociální darwinismus v úvahách ateistů a zejména v praxi znamenal miliony zničených životů.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 22:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.pi-news.net/2012/07/koln-sudlander-schmeisen-leute-vor -die-s-bahn/

Pět až sedm mladých mužů házelo ostatní cestující do kolejiště S-Bahn. Píše se, že vypadaly "jižansky", to byli asi katolíci z jižní Evropy :D
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 22:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Já si myslím, že jisté formy ateismu jsou prostě silně zvrácené. Nemám na mysli jen militantní ateismus, ale hlavně sociální darwinismus. To je opět dobrý příklad toho, kterak darwinova teorie byla pasována div ne na nové náboženství, které odsoudil i sám Darwin."


Znám pár sociálních darwinistů, co se považují za křesťany, ať už protestanti (ti v USA) nebo katolíky (Kalousek, Nečas a spol.). Což samozřejmě neznamená, že jim jsou.

Pokud jde o samotného Darwina, to byl, co vím, spíš deista než ateista.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4542
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 22:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jde o samotného Darwina, to byl, co vím, spíš deista než ateista.
Někde jsem četl, že se považoval před svou smrtí spíš za agnostika. K tomuto názoru (směru agnosticismus) se třeba částečně přikláním i já.

Ovšem je na tomto krásně vidět, že duchovní byly dost často významnými vědci. A kláštery, ještě "donedávna", centry vzdělanosti. Kdyby totiž hned od prvopočátku existoval ten slavný a mnohými protěžovaný ateismus, tak dost možná lezeme ještě po stromech dnes. Jen připomenu, že Darwina "udělali" anglikánští duchovní a výborní botanici, od kterých se on učil. Ono nemusíme chodit do Británie, stačí náš vynikající mnich a opat augustiánského kláštera v Brně Gregor Johann Mendel. To byla kapacita a přitom by ho zde někteří pasovali na obtloustlého pedofilního požírače cizího majetku...
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 23:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ateisté by v první řadě měli držet hubu
To se asi projevila ta pověstná "křesťanská láska a úcta k člověku".
Jinak už za císaře Josefa II., za toho katolíky proklínaného osvícenství, se zjistilo, že přínos tehdy přebujelých klášterů pro hospodářství monarchie je minimální (včetně té vědy a vzdělanosti). Že mniši tam marní čas modlitbami a bohoslužbami - ale hlavně spokojeně tyjí z práce poddaných celé oblasti, která jim slouží. Proto od osvícenství vznikají efektivnější, na církvi nezávislá světská centra vědy, vzdělanosti a technických inovací: inženýrské a přírodovědné vysoké školy, učené společnosti, resp. Akademie věd, později specializované výzkumné ústavy. To se pánbíčkářům nelíbí, když už nemají vše pod kontrolou, že?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4544
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 00:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak už za císaře Josefa II., za toho katolíky proklínaného osvícenství, se zjistilo, že přínos tehdy přebujelých klášterů pro hospodářství monarchie je minimální (včetně té vědy a vzdělanosti). Že mniši tam marní čas modlitbami a bohoslužbami - ale hlavně spokojeně tyjí z práce poddaných celé oblasti, která jim slouží.
Kdy žil Josef II. a kdy žil Mendl s Darwinem?

Jinak žádná reakce na ateismus a jeho skvělý produkt sociální darwinismus a eugeniku?

To si mě sklamal. Já myslel, že se dozvím nějaké skutečné argumenty... Omílání Josefa II. je spíš pro základní školy...
to Happy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.160.135.235
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 00:50:02    Odkaz na tento příspěvek  

Happy, chceš reakci?
Co třeba tvoje "sklamal" a "duchovní byly dost často významnými vědci", stačí?!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4545
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 01:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano jazykofile, mám tam hrubky. Ano přes 24 hodin jsem nespal, jsem vařen ve vlastní šťávě a jsem jinak úplně grogy. Co takhle trošku slitování a co takhle se pod to podepsat? Já tam sice mám pravopisné chyby, ovšem vy máte jisté chyby morální, což je ještě horší (nikdo normální anonymy nepíše)...
to Happy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.160.135.235
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 02:43:04    Odkaz na tento příspěvek  

O morálce paní Dulské si jdi kázat Kalouskovi, Klausovi a Nečasovi, milá anonymní Happy.
Nebo jsi tu snad registrována pod svým občanským jménem?
Nejsi!
Tak nepindej voloviny o tom, že někdo je více anonymní než ty.
Na únavu se vůbec nevymlouvej, vypíchnul jsem ti jen dvě nejviditelnější hrubky, další jsem ponechal nezvýrazněné. A není to ani náhodou o únavě. Z únavy se leda překlepnu, ale nevyseknu hrubku.
Už máš svoje portfolio na webu "pologramoti" v databázové schránce. Nikdo, kdo byl zařazen do té databáze, tam není s jediným kolíčkem.
Výmluvy stranou! Kam ses podepsala ty? Nevidím.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3036
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 07:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy - dost jste mě zklamal, protože Váš přístup je podstatně militantnější než ten Cogwheelův.
Zatímco Všd se snaží diskutovat na úrovni vy jen kopete a koušete - skutečně povedený křesťan.
Velice mi připomínáte kolegu z práce - ten chodí každých 14 dnů ke zpovědi a mezitím krade, přikrádá, kleje jako pohan, lže. Když jsem to s ním probíral, ohromil mě sdělením, že je chudý a krade drobnosti, ne milony.
Navíc se vyzpovídá a vše je OK.
Jsem prostý člověk, životní postoje Darwina jsem nestudoval, kdo byl Mendel vím, taky vím kdo to je pan Jakl, který jediný nepovstal z opice.
Shrnu li to - Bože chraň nás před militanty Vašeho typu. Nerad bych se dožil chvíle, kdy bude víra opět šířena mečem....
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3037
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 08:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd - moje prosba ohledně budhizmu trvá...
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 08:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z toho bahna, co tu čtu, se vyjádřím jen k Josefu II.:
Josef II. byl demagog, který dokázal za 10 let vlády podělat víc, než kdo jiný. A ne ve jménu osvícenství, ale jako benevolentní diktátor.
Proč zavíral Josef II. kláštery? Ze dvou důvodů: 1) byly řízeny odjinud, než z Vídně, řády měli pevnou strukturu a státní moci vůbec nepodléhaly. A to bylo pro absolutního vladaře Josefova typu nebezpečné (stejně jako to bylo nebezpečné pro Hitlera, který kláštery rušil v roce 1941, nebo pro komunisty).
2) Za vším hledejte prachy. Rušením klášterů došlo ke skutečnému znárodnění majetku, který císař (= stát) rozprodával. Ano, velké peníze šly na vyplacení mnichů a zaměstnanců klášterů, na jejich penzionování, přemístění do jiných klášterů v Monarchii i cizině, či "rekvalifikaci" na světské kněze.

A to jsou jenom řády..... Těch reforem by šlo rozebrat více.....zkrátka a dobře, Josef II. není dle mého císařem, jenž by si zasloužil nekritický obdiv (i když úplně zavrhnout ho taky nemůžu).
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3039
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 09:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ldm - a co když v nich viděl pátou kolonu ? Mnohé řády, a potažmo s ním i kláštery, bych ponechal i jako ateista - jako ochranitele určitých kulturně historických hodnot a centra vědění - tehdy. Dnes zůstávají více méně jen ty kulturní a historické hodnoty.
Nemíním posuzovat, jaký byl Josef II. císař, to ponechám historikům. Ale dovedu pochopit, že jako vladař měl problém s něčím, co nemohl kontrolovat.
Myslím ,že to byl jen boj o moc mezi císařem a papežem. Víra s tím moc společného neměla, myslím si. Nebo snad bylo něco nějak jinak ? Kristova církev se ve středověku i novověku, podle mne, velice vzdálila ideálům a představám otců zakladatelů. Z toho, zač umírali křesťané ve starém Římě, toho moc nezbylo. Dva papežové, křížové výpravy, inkvizice, bratrovražedné boje mezi jednotlivými směry křesťanského učení, násilná katolizace, souboje s mocí světskou, boje a intriky uvnitř církve, travičství i přímo na papežském stolci. A papež, který byl v HJ. To už vypadá jako výsměch jeho předchůdci, který pokud nic jiného, byl velikým člověkem, člověkem s chybami, ale velikým.
Jak by se líbilo Vám mít cosi mimo kontrolu za zadkem?
Apropo - bahno - zkuste ho odklidit abychom prozřeli. Původně se tu Josef II. nijak zvlášť neřešil. A s tím znárodněním jste nám zas tak zásadní novinku nesdělil. A když už jsme u toho majetku - mohl byste mi sdělit jak ho kláštery, a církev obecně, nabyly ? Myslím si, že způsob nebyl o nic víc košer než u vrchnosti světské. Nebo ano ? Rád se nechám poučit.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4546
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 12:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo jsi tu snad registrována pod svým občanským jménem?
Jednak jsem registrován na K, jednak je známa moje emailová ardesa, jednak jsou zde 2 lidé, kteří mě osobně znají (v této diskuzi). A co vy?
K té shodě podmětu s přísudkem. Větu jsem několikrát přepisoval a původně byly podmětem kláštery. Bohužel jsem si pak nevšiml vlivem únavy, že se mně podmět změnil. Opravdu tragédie.

Tak nepindej voloviny o tom, že někdo je více anonymní než ty.
Nejsem více anonymní. Dost lidí na K ví, že jsem Petr Veselý a jsem z Vysočiny. Koneckonců moje jméno a příjmení bylo několik let součástí mého profilu zde na K. A vy ? Máte koule na to se přiznat, kdo jste? Asi ne. Takových anonymních chudáčků jsem tu na K zažil....

dost jste mě zklamal, protože Váš přístup je podstatně militantnější než ten Cogwheelův.
V čem jsem militantnější? To by mě strašně zajímalo. Bez argumentů je to jenom výkřik. Že jsem si dovolil říct, že ateisté stojí za sociálním darwinismem a ten má na svědomí miliony mrtvých a stamiliony zničených životů? A že vůbec nemají ateisté mluvit od Darwinovi? Ano to si myslím, protože oni nejvíce poškodili jeho jméno. Darwin se sám pokládal za agnostika a ne za ateistu.
Chápu, že se vám to nehodí do krámu, takže jsem označen za nenávistného křesťana...

Jak píše LdM o Josefu II., tak to je asi jedna z nejpřeceňovanějších osob našich dějin. Idealizovaná pohádková postava. Bodejď by nebyla, když od roku 1918 se pilně pracuje na jeho image kladného hrdiny. Zvláště za minulého režimu to bylo dotaženo k dokonalosti, protože se prostě tato figurka hodila.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 13:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad Noodle: Bahno? Třeba ty nadávky a urážky? To je bahno.
A jak nabyly kláštery a církev majetku? Tak to zkuste hledat. Je dost knih, kde se to dá vyčíst. Představa, že církev a šlechta okrádala chudý lid jsou jen zažité plky, které šířila různá hnutí v 19. století (od Mladočechů počínaje, po levicová hnutí konče). A následně se toho chytli bolševici, jejichž dogmata, jak vidět, v hlavách lidí přežívají. Slova jako donace, dary, kolonizace, patronace to nikdo nezná (to jsou ty skutečné původy církevního majetku), každý radši řekne "církev si to nakradla". Ono je celkově snadný říci, že každý, kdo má víc než já, si to nakradl... To je pro nás Čechy typické.

Co se týče kontroly za zadkem, tak řády nebyly ani tak kontrolou, jako spíše opozičním názorem, který Josefu II. vadil.

Ale souhlasím s Vámi v jednom: že řády mají dnes hlavně kulturní význam.

Happy: On Josef II. byl pro dějiny dost nešťastný už tím, že se proti němu nemohli oficiálně postavit ani pozdější Habsbursko-Lotrinští...
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
BvE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.162.54
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 13:58:58    Odkaz na tento příspěvek  

Mad noodle2:
Jeden z nejúctívanějších králů - Ašóka - "prozřel" až po bitvě, kde jak sám přiznává a protistrana potvrzuje, povraždil více než 300 000 protivníků. Osobně bych sice viděl o nulu méně, ale jeho prvních asi 15 let vlády byla jedna velká řezničina. I s tím ubráním té nuly na konci odhad ke 2 milionům těch, co ho poslouchat nechtěli - a tak byli zlikvidováni.

Tygři tamilského Ílámu na Cejlonu jsou dodnes pěkné stvůrky. Co předváděli Japončíci v 1.pol. 20.stol. ve jménu Šintoismu (odrůda Budhismu), snad netřeba rozvádět.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 14:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BvE: No právě,že pogromy jsou de facto akonfesní: tady se vyvraždí jménem Krista, tamve jménu lidu, tady ve jménu Buddhy, tady zas pro čistou rasu.

Ono to totiž není vinou náboženství, ale zpravidla jde: a) o mezi-kulturní nedorozumění, strach z "toho druhého" a odpor k němu; b) o mocensko-politické zájmy; c) o kulturní nedorozumění zneužité k politické zvůli (tedy mic a+b).

Náboženství je jen jedním (ač významným) z kulturních prvků té, či oné společnosti.

(Příspěvek byl editován uživatelem Louis_de_mydlaque.)
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 15:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je toto konkurence z Východu - nebo to jsou přátelé "papeženců"?: http://englishrussia.com/2012/07/01/meeting-his-holiness/#more-10 4179
(Ke konci fotoreportáže se najde i nějaký ten tělocvik a zajímavé černobílé obrázky pro srovnání).
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3041
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 16:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy - umíte číst ? Tak si přečtěte, co jste napsal, včetně doporučení, kdo má co držet a dalších argumentů netřeba. Jakým právem byste chtěl bránit komukoli ve vyjádření názoru ? Jmenovitě Cogwheelovi ?
Je Vám nepříjemný ? Nastavte tedy druhou tvář a doporučení typu držení huby či čehokoli jiného si nechte pro faráře. Schválně jak se bude tvářit.

LdM + Bve - taky pravda, já myslel dnešní mírný budhizmus. A zkusil jste spočítat kolik obětí stala katolická víra, islám, nacizmus, komunizmus. Tam se to dá odhadnout mnohem lépe než z pověstí.
Stejně tak nesouhlasím s tím, že to nemá s náboženstvím co dělat. Má, a mnoho. Pominu li báje byl to vždy boj o moc ve jménu nějakého boha Amonem a Baalem počínaje a scientology konče. A ohlupování věřících a manipulace ? To už uměli perfektně egyptští kněží. Dokladů je o tom dost.
Ad tygří - Al Kaida je sbor mírumilovných chlapců a Fatáh sbor hlasatelů míru, v Somalsku,Pakistánu, Palestině, Iráku ,Iránu, Afganistánu.
Pravda, tady má křesťanství v dnešní době navrch -krvavé excesy už existují jen ojediněle - Irsko.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 17:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mn2: Už ani v tom Irsku. Jediné, co můžete dnes křesťanům přičíst, je násilí v konfliktech, kde je však nelze označit za jediného viníka. Můžeme ty konflikty (Nigérie, Pobřeží Slonoviny) vidět jako jejich obranu, i jako boj dvou stran, které obě nesou na konfliktu vinu.

Pokud jde o vztah protestanti x katolíci, kromě Irska žádný takový boj po 2. světové válce nebyl, co vím. Jedině, že bychom tak interpretovali zásahy USA v latinské Americe, ale potom by byli protestanti útočníky a ne oběťmi. Nebo ještě pár útoků na katolíky v těsně poválečných USA, ale zde opět byli protestanti v roli útočníků.

Jedinou velkou válkou mezi křesťany v poslední době, kde skutečně hrálo náboženství svou roli, byla válka bosenská. Ale i tam dnes můžeme vyloučit repete, muslimové se dost činí na to, aby se s nimi katolíci napříště nespojili.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3042
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 18:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd - s Vámi je radost polemizovat, na rozdíl od primitiva Happy. Též názory LdM mi imponují.


Tak tedy -LdM - špatně jsme se pochopili. Myslel jsem to tak, že Josefu II. cosi hnízdilo v monarchii, cosi, co neměl pod kontrolu. Nejde o to ,co řády produkovaly za činnost ani jaké byly výstupy. Jde o fakt, že jim nevládl,
Pojmy Vámi uvedené jsou mi známy ale z těch rozhodně veškerý majetek řádů a potažmo církve nepocházel. Mate li doklady, že ano - sem s nimi.
Bahno - a nezapojil se do bahnění ,čirou náhodou, jeden pseudo věřící ? A nebyl to Happy ? Klidně se mnou nesouhlaste - je to Vaše svaté právo, stejně jako fakt, že s Vámi zas nebudu souhlasit já.
A typicky česká vlastnost to není- stejné myšlenky najdete i v jiných národech. Pro Vaši informaci - jsem pro svobodu vyznání, pokud šíření víry a doprovodné jevy nezačnou omezovat a postihovat mě, jako ateistu. Já rovněž nikoho neobtěžuji přesvědčováním o bezvěrectví.


Všd - USA odmítám hodnotit, protože to je světový fenomén, zcela nevhodný pro akademickou diskuzi. Jsem stále víc přesvědčen, že v případě USA nehraje roli ani víra ani snaha o šíření demokracie, ale pouze a jen mocenské, nebo chcete li , mocenskoekonomické zájmy. Irsko beru - byl tam učiněn značný pokrok. Africké země - sdílím Váš názor - je násilně potlačována víra, která tam existuje tisíciletí. Což opět svědčí o nesnášenlivosti
sočasného
islámu. O nekulturnosti netřeba mluvit - zničení soch v Afganistánu, světového kulturního dědictví a přípravy dalších podobných akcí mluví sami za sebe.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 18:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelikož musím také někdy pracovat, k reakci na Happyho se dostávám až nyní. Ad "jako ateisti lezeme ještě po stromech dnes": Kdyby katol. církev měla i nadále takovou moc a kontrolu nad lidmi jako ve středověku či v baroku, tak bychom u nás dosud neměli ani parostrojní železnice.
Současná vývojová teorie, vycházející z Darwina, je platná a mnohokrát ověřená. Mohu doporučit tuto knihu: http://www.slovart.cz/knihy-v-cestine/literatura-faktu/literatura -faktu/evoluce.html?page_id=6794 Ale pochybuji, že si ji Happy přečte. Je totiž náboženským zaslepencem a bojí se pravdy či takových myšlenek, které nepasují do jeho ideologie. Možná by chtěl takovéto knihy dokonce zakázat a i do dětí ve školách hustit nějalé bláboly kreacionistů.

Jedním velkým pokrytectvím se vyznačuje ideologie katolické církve: Ve věci sexu a "správného katolického rozmnožování", tedy v zákazu kondomů a umělých přerušení těhotenství jí ve skutečnosti vůbec nejde o "ochranu nenarozeného života" (to jsou jen kecy na matení veřejnosti), resp. o to, aby katolíků přibývalo, ale o "kanonenfutr". (Podobně jako za hitlerovské totality bylo také žádoucí, aby německé matky rodily více dětí - pro válku). Následně církev usiluje o "katolickou výchovu" - tedy indoktrinaci náboženskou ideologií a vymývání mozků od nejútlejšího věku po dospělost. Aby z takto zpracovaných "oveček" vznikla "armáda Kristova", ve skutečnosi "kanonenfutr" pro potichu připravovanou skutečnou a strašlivou válku proti jinověrcům a nevěřícím.
Samozřejmě, kněží a další propagandisté-agitátoři katolicismu typu Jocha, Hájka a Semína (možná i Všd a Happy k nim budou patřit, když udělají kariéru ) fyzicky bojovat nebudou, ale budou rozdmýchávat tu "správnou" nenávist a válečné nadšení, prostě "udržovat bojového ducha" lidí, do tohoto konfliktu nakomandovaných. (O výsledek toho konfliktu náboženským fanatikům ani tak nepůjde, protože věří v "posmrtný život duše". )

Když se pokusím extrapolovat vývoj dosavadní "plíživé rekatolizace" v Česku za posledních několik let do budoucna, je docela možné, že dnes třeba ještě nenarozené děti zdejších diskutérů budou mít za pár let povinné náboženství ve školách. A za dalších 20 let budou muset zbytečně umírat v úplně zbytečné válce, rozpoutané náboženskými fanatiky. Když lidi někdo donutí věřit iracionálním dogmatům, donutí je i zabíjet (ve jménu těchto dogmat).
Je otázka, zda ti lidé, kterým je nějaké náboženství u , pak budou vůbec moci zůstat stranou a jen sledovat, jak se věřící těch "jedině správných náboženství" mydlí mezi sebou, nebo zda také půjdou na .
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4550
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 18:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si přečtěte, co jste napsal, včetně doporučení, kdo má co držet a dalších argumentů netřeba. Jakým právem byste chtěl bránit komukoli ve vyjádření názoru ? Jmenovitě Cogwheelovi
Naučte se číst a chápat psaný text. Napsal jsem o tom, že by ateisté měli v případě Darwina držet hubu. Že by měl držet hubu Cogw. JSEM NIKDE NENAPSAL. Už jen z toho důvodu, že se občas potkáváme bych si to nedovolil. Bylo to myšleno samozřejmě s nadsázkou. Zvláště od Vás mistře noodle to sedí a moc dobře si pamatuji, že vy rozhodně nemáte čistý štít, co do urážení oponentů zde na K, že...
Opakuji, že ateisti zneužili teorie Darwina ve prospěch sociálního darwinismu a eugeniky. II. světová válka byla válkou ateistů a ne válkou náboženskou.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4551
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 18:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

s Vámi je radost polemizovat, na rozdíl od primitiva Happy
Zanedlouho vám to v nějaké diskuzi připomenu, až někomu budete nadávat do blbců, debilů, jak je vaším ctěným zvykem. A tady si budete hrát na svatouška? Protože se vám nelíbí, to co píšu, tak proto jsem primitiv podle Vás.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 18:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad noodle: A kde se vzali majetky církve?

S šířící se christianizací ne příliž dlouho usedlého slovanského obyvatelstva se od 10. století rozvíjela i stavba kostelů, far, klášterů, která byla podporována vrchností (nejprve Velkou Moravou, pak i Přemyslovskými Čechami). Jelikož církev přinášela s sebou také, pro různé slovanské, germánské a jiné kmeny aplikovatelnou, antickou kulturu, bylo dostiprestižní záležitostí.
Kláštery se staly centry vzdělannosti a dokonce jako symbol moci. Například jihočeská Zlatá Koruna vzdnikla královským založením jako bašta Přemyslovců a konkurence proti Vyššímu Brodu založenému Vítkovci. Tak vedle sebe fungovala konkurence dvou klášterů stejného řádu, přičemž Zlatá Koruna dokázala v Blanském lese a v Pošumaví založit cca 150 poddanských vsí, čímž král získal loajální baštu proti nevypočitatelnému leníkovi(Vítkovcům->Rožmberkům).

A důležité upozornění: lidé potřbovali nějak duchovně/kulturně nasměrovat a křesťanskou nauku barbarské kmeny i zbarbarštělí potomci římští pochopili nejsnáže. Proto také od světské moci získávala privilegia. Ta občas světskou mocipřerostla, ale dějiny tu vykládat nebudu.
Zkrátka a dobře se nekloním ke kecům Nejedlého a spol. o tom, že církev vykořisťovala lid, ale žila s ním ve stavu patron-klient. Desátek není nic víc, než daň a záležilo na konkrétních lidech, jestlituto daň zneužili. De facto z desátku vyplívaly sociální služby hodné své doby. Stejně jako z roboty a dávek vrchnosti. A svým způsobem si i lidé ve středověku a ranném novověku žili svobodněji, než dnes. Ale ono se to těžko srovnává.

Jinakto vyvraždování opravdu nemá ani tolik co dělat s náboženství, to slouží de facto jen jako prostředek, zneužití ideologie pro jiné zájmy, či jako "špička ledovce" kulturních rozdílů, kterou si ony kultůrně odlišné národy uvědomují hned na začátek (souvisí to s tou kulturní cestou, kterou jsou schopny různénárody pochopit a ostatních se bojí,viz výše).

PS: Díky za ocenění polemiky: já taky rád polemizuji a nejsem rozhodně zapřísáhlý odpůrce atheistů, naopak, každý at věří, čemu libo.
Co se Happyho týče, tak jste se myslím blbě pochopili. On taky nevypadá na fanatika, aspon co ho znám a to už nějaký ten pátek je.

(Příspěvek byl editován uživatelem Louis_de_mydlaque.)
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3043
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 19:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy - toho byste se mohl dočkat jedině Vy, protože kritéria bohatě splňujete. O MOU SCHOPNOST VNÍMAT PSANÝ TEXT SI NEDĚLEJTE ZBYTEČNÉ STAROSTI. Jednak je to nad Vaše možnosti a schopnosti a za druhé je to liché počínání. Poradím si bez Vaší pomoci.
Je totiž úplně jedno komu jste doporučení adresoval, platnost reakce je všeobecná. Na rozdíl od Vás nemám potřebu si na něco hrát. Jsem, bezvěrec , nebo chcete li pohan. Jediným měřítkem je mi moje svědomí a morální kodex, který jsem si ,průběhem života, učil.
A zlíbí li se mi označit blbcem či jiným exotem, učiním tak bez váhání. Což je moje nezadatelné právo. Pokud by se Vám to nezdálo máte smůlu. Těžko s tím můžete něco dělat.
Mě je milejší oponent třeba sprostý než oponent Vašeho ražení. Ani svatý bEustach ze Švejka ze mě nebude.
Pokud bych byl na místě Cogwheela věděl bych o řešení. Neetickém, ale účinném, když se potkáváte.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4552
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 19:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když už do mě chcete vandrovat, tak jsem milí zlatí taky "skoro" ateista, jenže ne militantní, jako vy. Jsem pokřtěn, vy beztak taky, a vážím si této kultury. Jenže nejsem zaslepen nějakou nenávistí vůči církvím. Darwin je mně blízký už jen třeba tím, že byl agnostikem (opakuji, že se k tomu klaním i já).
A vy ze svého jednoduchého černobílého vidění světa ze mě uděláte hned náboženského poblázněnce... Super, až na to, že posledním církevním obřadem, na kterém jsem byl, byl pohřeb rodinného příslušníka před několika lety. Ó jaká ohavnost že... církevní obřad s katolickým farářem....

A stále čekám vaše reakce na ten ateistický výplod jménem sociální darwinismus a eugenika... Ateismus má ruce od krve, stejně jako některá náboženství. Pravicový ateismus- eugenika- nacismus, levicový ateismus- komunismus. Jak známo oba desítky milionů mrtvých.
Chápu, že dá hodně sil si to uvědomit a přiznat...

Já vidím svět v barvách a nedělá mně problém najít rovnováhu. Křesťanství nám dalo mmj. desatero. I kdyby nic jiného, tak stále je to více než dost.

PS: jedním z mých oblíbených filmů je Kladivo na čarodějnice.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4553
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 19:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zlíbí li se mi označit blbcem či jiným exotem, učiním tak bez váhání. Což je moje nezadatelné právo.
Aha, takže vaše právo to je, ale moje ne .

Mě je milejší oponent třeba sprostý než oponent Vašeho ražení.
Vždyť jste mně před chvílí vyčítal vulgarismus. Víte vůbec co chcete?

Co se Happyho týče, tak jste se myslím blbě pochopili. On taky nevypadá na fanatika, aspon co ho znám a to už nějaký ten pátek je
Samozřejmě, že nejsem fanatikem, to jen někteří lidé na Káčku dokáží udělat z někoho belzebuba Typické škatulkování některých tady na K. Koneckonců o historii se bavíme dost často, takže sám víš (myslím si), že svět vidím dostatečně barevně a bez předsudků. Ikdyž člověk se občas neubrání... Vývoj je natolik složitý, že jen lidé, co vidí černobíle, rázem něco odsoudí či nekriticky obdivují.

(Příspěvek byl editován uživatelem happy.)
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3044
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 19:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy - pardon - nikoli učil ale utvořil. Připomínat mi nic nemusíte, paměť mi ještě jaksi ještě slouží. A pokud jsem někoho někým nazval stojím si pevně za tím, na rozdíl od Vás. Kličkování není moje životní hobby. A ponechte na postižených aby se stím srovnali. Na hrubý kabát patří hrubá záplata a druhou tvář nenastavuji - nic mi to nepřikazuje, nic mě k tomu nenutí.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3045
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 19:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy - pletete si pojmy s dojmy - nikomu jsem nedoporučoval aby držel tlamu. Ano, ohodnotil jsem pár jedinců přiléhavým synonymem, nabízel jsem i pár přes tlamu ale nikomu jsem neradil aby držel hubu.
Ad desatero - tak se jím můžete řídit, já se jím vázán necítím.
Dále s Vámi nehodlám polemizovat, je to mrhání časem. Ve Vašem případě navíc neúčelným a neplodným. Vy totiž nevíte, co jste. A v takových případech je to marný, je to marný, je to marný. Tak číhejte, kde se zas proviním proti dobrým mravům. Abyste měl co připomínat.


LdM - s prvními dvěma odstavci nemám problém, Nejedlého nevyznávám, není moje krevní skupina.
Ano, máte pravdu dnes porovnávat starověk a středověk s dnešním stavem bude vždy kulhat.
Na tom vyvražďování se asi úplně neshodneme. Pominu li Křesťanství a vezmu li třeba islám - sunnité versus šíité - to je boj starý jako islám sám a dodnes spolehlivě funguje - alespoň podle sdělovacích prostředků. A to bych považoval za ryze náboženský spor.
Cogvheel - hm, potkáváš pěknýho exota.....
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4554
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 19:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud bych byl na místě Cogwheela věděl bych o řešení. Neetickém, ale účinném, když se potkáváte.

ANO SKUTEČNĚ JDE O MÍRUMILOVNÉ ŘEŠENÍ...

Tato vaše věta tomu dodává glanc: Jediným měřítkem je mi moje svědomí a morální kodex, který jsem si ,průběhem života, učil.

Já nikdy s Cogw. jsem problém neměl a on se mnou také ne v osobním setkání. Myslím si, že drobné nuance našeho náhledu na určité věci mezi námi nečiní většího rozdílu. (tedy alespoň se tak domnívám) Pokud jsem se ho nějak dotkl s tím Darwinem a zavřenými ústy, tak se mu omlouvám.

nikomu jsem nedoporučoval aby držel tlamu
Pozor. Huba je slangově či nářečně pusa nebo ústa, též se někde říká kušna. Tlama je vulgarismus a to já nepoužívám, nejsem vy.

tak se jím můžete řídit, já se jím vázán necítím.
Naštěstí náhradou za většinu těchto přikázání jsou světské zákony...

Dále s Vámi nehodlám polemizovat, je to mrhání časem.
Tak tak. Já též nevím, co byste mně mohl ještě sdělit zajímavého z VUMLu
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3047
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 19:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy - VŮML jsem zažil ale nestudoval. Netvrdím že jsem mírumilovný, nejsa křesťan , nemám nutkání nastavovat druhou tvář ani oplácet zlo dobrem - to je moje velké plus.
Se mnou byste problém měl a veliký. Naštěstí pro Vás nejsem Cogvheel. A to ostatní ? to jsou jen plky. Připusťme, akademicky, že bych Vám jednu vyťal až by Vám povolil chrup. Co byste dělal dál ? Legitimoval mě ? Neboďte směšný, stačí když jste trapný. Věděl byste kdo Vám poučení o nevhodnosti Vašeho chování nadělil? Jen pokud Bychom byli představeni. A i tak bych to risknul. Neb pomoc bližnímu svému je nade vše. A pro některé, včetně Vás, to je jediná srozumitelná forma. Neráčíte se osobně setkat ?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4555
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 20:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A konkrétně čím jsem vás tak dopálil, že mně tu veřejně vyhrožujete fyzickým napadením? Nikdy jste ničím relevantním neargumentoval a pouze celou dobu do mě vandrujete?

A vůbec co je vám do toho, jestli se s Cogw. bavíme nebo nebavíme. Jsou i jiné věci k tématu než je náboženství. Oba jsem ateisti, mně církve nevadí jemu vadí. No to je fakt důvod k fyzické inzultaci leda tak pro nějaké prosťáčky. To by bylo asi tak nahlouplé, jak kdyby se pral katolík s evangelíkem...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3048
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 20:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy - už jen tím, že existujete - stačí ?
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 20:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jéje, na mě to taky tak působilo, že Happy je zanícený katolík.
Svůj dnešní příspěvek (v 18.22) jsem schválně psal pochmurně a drsně (neboť to se tu ode mne čeká).
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3049
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 20:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cogwheel- Ty neznáš bližního svého, který Tě potkává ?
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 03. července 2012 - 08:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen se dál bavte - ale (aspoň prozatím) beze mě. Za nedostatku času pro čtení, přípravu a promyšlení příspěvku u mne došlo k tomu, že jsem Happymu křivdil - a považoval ho za fanatického, dogmatického katolíka - a on je vlastně docela "normální".
V příspěvcích výše zaznělo jméno Zdeňka Nejedlého. LdM a Happymu na usmíření pošlu roztomilý článek o Nejedlém, který před lety vyšel v Reflexu. Zdeněk Nejedlý byl ve vyšším věku totiž tak nejedlý, až byl přímo jedovatý - a ke konci života se stal odpornou prašivkou.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 14:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tohle bude mít neblahý dopad i na SFDI. Zkráceně díky modrejm ptákům máme s dotacemi útrum a deficit rozpočtu 6% no nevím, nevím vládo rozpočtové odpovědnosti.... . Píchnuul jsem to sem jenom z důvodu toho aby Kalous nemachroval, že za to může ČSSD.



Zpráva
BBC - PŘEVZATO.

Nečas byl Bruselem vyzván ,aby učinil kroky proti rozkrádání peněz z EU, a
potom ihned odstoupil a podal demisi vlády. Vysílání BBC.
A oč jde?
Že ODS má kolem sebe stovky umělých firem, které jsou založeny za účelem
organizovaného rozkrádání dotací z Evropské unie a praní špinavých peněz.
Tyto firmy jsou vládními úředníky vybírány jakoby ve výběrovém řízení a pak
jim vláda zaplatí výstavbu infrastruktury, budov, opravy nemovitostí, nákupy
aut a IT technologií atd. Že skutečnou práci odvádí subdodavatel, zaběhlá
firma s historií. Zmanipulované kontroly MF následně podpoří proplacení
výdajů Bruselem. Vítězné firmy si účtují násobné ceny, než například
vNěmecku.
A poté, co Němci toto zjistili a tajné služby potvrdili návaznost ODS na
tyto firmy a inkaso provizí za udělení státní zakázky, okamžitě prohlásili,
že odmítají posílat do ČR peníze. Dokud u moci budou lidé Petra Nečase a
Miroslava Kalouska, kteří mají na svědomí několik desítek miliard korun,
uvízlých na soukromých účtech politiků ODS a dalších stran a představitelů
těchto firem.
EK tedy vysílá do ČR dva komisaře, aby vyzvala Nečase k odstoupení vlády a
zajištění všech dotčených firem. Premiér toto arogantně odmítá, proto
bylpozván na kobereček přímo k šéfovi Barrosovi s tím, že dotace jsou pro
Česko tímto ukončeny až do odstoupení vlády."
Na tiskové konferenci s Barrosem byl Nečas celý pobledlý a blekotal něco ve
smyslu, že když EU zastaví dotace, tak jeho "vláda rozpočtové odpovědnosti"
skončí.
(jenom za prvních 5 měsíců je deficit 79 mld., když na celý rok se počítá
se
105 mld.) udělá více jak 6% deficit státního rozpočtu a že to jim přece EU
nemůže udělat.

(Příspěvek byl editován uživatelem 074.)
fil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.116.222
Odesláno Pondělí, 09. července 2012 - 14:58:27    Odkaz na tento příspěvek  

http://vitbarta.cz/novinky-221&vyskyt=0
taky k tématu
BvE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.162.54
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 13:06:58    Odkaz na tento příspěvek  

074:
Já vím, socánci jako ty už se nemohou dočkat, až to začne rozkrádat Bohoušek a spol.
Pokud si panáčku myslíš, že je v pořádku, že nám nějaký maoista chce nařizovat, kdy má odstoupit řádně ZVOLENÁ vláda, tak je Tě potřeba na hodně dlouho zavřít za vlastizradu do lapáku. Holt si, socánku, budeš muset počkat, až Bohoušek oblbne více lidí, což mu po akci s.Ráth nepůjde tak lehce. Navíc mu zajisté "pomůže" ke korytu Jyrka s Milošem.
Současná vládní klika samozřejmě krade také, ale to je normální projev demokracie (jak se ukázalo na s.Ráthovi). Ovšem komoušská cháska KSČSSD nejen že krade ještě více (odsouzených "veličin" máte několikanásobek ODStrak), ale hlavně vždy okrádá ty, co se postavili na vlastní nohy (a jsou tím samozřejmě pro socánky nebezpeční, protože ukazují, že to jde i bez té státní pomocné ruky).
Deficit je především kvůli mandatorním výdajům. Pokud by se mělo něco skutečně Nečasovi s Kalouskem tvrdě vytknout, tak je neosekání socanských zákonů v oblasti MPSV a zvyšování daní, místo jejich snižování.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 14:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BvE: "Pokud si panáčku myslíš, že je v pořádku, že nám nějaký maoista chce nařizovat, kdy má odstoupit řádně ZVOLENÁ vláda, tak je Tě potřeba na hodně dlouho zavřít za vlastizradu do lapáku."

To myslíte vážně, nebo jako hloupý vtip?

Podle Vás má "řádně zvolená vláda" na 4 roky PRÁVO dělat si, co se jí zlíbí?

Pokud je to vtip, pak hloupý. Pokud to myslíte vážně, pak je mi z Vás na zvracení, bez ohledu na to, že o ČSSD a KSČM si vážně iluze nedělám.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 14:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BvE: A prosím Mírov hned vedle Kajínka....

Tohle co jste předvedl nemá s demokracií nic společného, ale směřuje to k potlačení lidských práv velké části obyvatelstva.

DEMOKRACIE NEZNAMENÁ SVOBODNĚ KRÁCT...

(Příspěvek byl editován uživatelem 074.)
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 14:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Současná vládní klika samozřejmě krade také, ale to je normální projev demokracie

To samozřejmě normálním projevem demokracie není.
Tohle se nám jen snažili namluvit všechny vládní kliky zprava doleva, které se od organizovaného převzetí moci komunistickými pohrobky v ´89 chopili vesla, a je vidět, že někteří jim to opravdu sežrali.
Normálním projevem demokracie je snaha tyto lidi potírat, což se tady doteď nedělo ani náznakem.
Takže žvásty o tom, jestli tady rozfofruje víc Nečas nebo Sobotka, si nech do nádražního pajzlu ke svému pravidelnému podmíráku.
A ještě něco - za názor se do lapáku už snad zavírat nebude, což je jak vidět ve vašem případě házení perel sviním...
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 15:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak mne napadlo, zda není BvE jistým stavebním inženýrem právě z prostředí železničních staveb, který vládu podporuje svými blogy, a který má jmenovce odsouzeného za účast na rasové vraždě?

To je totiž jeden z mála lidí, kteří mají takové názory.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 15:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hook: Myslím, že ten člověk buď trolluje, nebo patří k jisté skupině, která opravdu aktivně podporuje vládu a chce zavírat její nepřátele do lapáku. Tato skupina původně hlavně z řad bloggerů na Idnesu, má i své občanské sdružení.
BvE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.162.54
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 15:23:34    Odkaz na tento příspěvek  

Tady fakt aby člověk u každé blbosti dával smajlíky.

Pokud VÁŽNĚ, tak: Ano, krade se za každého režimu. A záleží jen na míře skutečné demokracie, zda jdou bručet jen pouliční zlodějíčci, nebo i velké ryby. U nás - až na pár hloupých a samolibých socánků - zatím ne. Bohužel.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 10. července 2012 - 15:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BvE: Kolik členů ČSSD bylo odsouzených (nikoli obžalovaných, jako Rath) za zločiny spáchané v politické fci (nikoli před nástupem do ní, jako Ivo Svoboda)?

Dále bych upozornil, že skutečně existuje sdružení lidí, kteří by Vaše vtipy byli ochotni myslet vážně.