K-report
 

Archiv diskuse 362, 363, 363.5 - esa do 02. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » 362, 363, 363.5 - esa » Archiv diskuse 362, 363, 363.5 - esa do 02. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3250
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2012 - 10:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Igor: nepřeháním. Nastartoval jsem, nafoukal, okopal mašinu, vyrazil na ranžír na vlak a dispelej se rozsvítil na zhlaví, když jsem směroval na vlak. Trvalo to více jak 20 minut. Toť zelený strom praxe. Máš pravdu, obtěžuje to, ale rychloměr chodí, tak můžu jet.
Martin
Igor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2012 - 16:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já mluvím o zkouškách z komory tam skutečně platí doby, které jsem popsal, záleží taky na napětí baterie a mohl to být kus s poruchou na vytápění, těžko říct.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3251
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 00:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak moc tomu Igore nerozumím, tak nemůžu posoudit zda bylo vadné vytápění. Každopádně nyní vím, že do 13ti minut se má displej rozsvítit tak i tak, kór když bude nastartován diesl a ani se nemusí na stanovišti topit. To je pro mne důležitá informace. Jen mne mrzí, že se ji dozvídám zde a né z návodu k 753.7 nebo od zaměstnavatele. U nás v Bulharsku se přes zimu šaškovalo s vytápěním stanoviště bufíkem, aby tam bylo teplo a displeje byly funkční. Vůbec nikdo nemluvil, že je to normální a předpokládaný stav a do nějakého času se mají rozsvítit.
Martin
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6053
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 01:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, asi by tu stálo za to udělat malou exkurzi do historie zobrazování na pultě. Pak by bylo ledaco pochopitelnější...

V pravěku byly všechny měřáky ručkové, přičemž většina z nich byla klasická, tedy s osou otáčení kolmo ke sklu. Někde pak existovaly měřáky s vodorovnou osou (já to pamatuju z tramvají - těch co jezdí po ulici - a tuším to měly i Bobiny). Něco jako bargraf byl leda tak vodoznak na páře.

Když se v 60. letech začlo s ARR, vznikla potřeba porovnávat žádanou rychlost se skutečnou. Udělat druhou ručku nebo kontrašipku do Haslera nešlo, takže to nakonec skončilo u DIMek. Poté, co se na metru Céčku instalovalo cílové brzdění, přibyla ještě druhá DIMka, na které byla brzdná křivka a vzdálenost cíle. Přitom se přišlo na důležitý fenomén, a sice že se rovnoběžné bodíky s přímkovým pohybem ukazatele dají dobře porovnávat i ve větším počtu.

Vedle v Německu vývoj ARR po nehodě u Rheinweileru usnul, zato se pro ježdění 200 km/h zkoušely nějaké chytřejší zabezpečovače, než Indusi, které je při 160 na hranici své rozumné použitelnosti. Zabezpečovač je ovšem jinší váha, a proto se podařilo nacpat ukazatel dovolené rychlosti do rychloměru. Touto cestou šlo i ETCS, které se v tomto ohledu nakonec drželo tradice.

Tím vznikly dva různé způsoby zobrazování rychlosti - rovné ležaté stopy u ARR/AVV, které umožňují kromě žádané rychlosti zobrazit i několik brzdných křivek, takže je fíra poměrně dobře informován o tom, co se děje.
Naproti tomu LZB či ETCS dokáže s kulatým budíkem zobrazit jen jednu brzdnou křivku a pro nějaké podrobnější informování ukazuje o kus vedle rychlostní profil. V něm ale zase není pro srovnání skutečná rychlost (obojí pohromadě je snad jen v Praze na Áčku a bude na Dvojce ve Varšavě).

Při zobrazování dalších údajů se pak vycházelo z pravidla, že by různé veličiny měly být zobrazeny různým způsobem, aby se nepletly. Proto má AVV na 471 poměrný tah svislým bargrafem a napětí troleje je číslem. Proudy motorů tam nikoho nezajímaly a proto v základním obrázku prostě nejsou. Nejsou ani na druhém displeji, který si fírové nejčastěji přepínají na zobrazení IS, které tak trochu nahrazuje sešiťák (čímž se ten druhý displej používá jako třetí ).

U velkých mašin došlo i na ty proudy a napětí. Celkem logicky to dopadlo tak, že se u displejů ze Škodovky s kruhovým rychloměrem používají bargrafy (napětí, tahy, vsjo svisle), a u displejů MSV s ležatou stopou rychlosti a svislou stopou PT se naopak použily kruhové budíky. No a to je celý.
ČouĎák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 7-2009

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 12:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


-ČouĎák na YouTube-poloha reklamních 1116/1216-stránky lokomotiv SIEMENS-
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5075
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 18:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:Vedle v Německu vývoj ARR po nehodě u Rheinweileru usnul Občas mě napadla myšlenka, proč jsou s ARR tak pozadu, o co šlo konkrétněji?
a tuším to měly i Bobiny) Tušíš správně.
Martin2: CZL by mělo chodit do kostela a každý den tam rozsvicet svíčku. Mají kliku, škoda, že jejich výrobky nešli ponejprv do "Bulíkova".
Nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.130.232
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 21:07:11    Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Škodovka na AVV taky ctí vodorovný bargrafy ala 471. Tam asi nemá smyl vymýšlet něco jiného.
Spíš jde o to jak zobrazovat parametry vozidla (Ut, It, PT, Ik/F, tlak BV, HP, NP) a stavy přístrojů (HV, SB, TOP, dveře, přemostění ZB), ochrany, blokování atd.. V tom je asi největší hokej.
Současně je nutno pomýšlet na přechod na ETCS čímž je jedna obrazovka zabitá, resp. omezena na rozsah nouzového zobrazení v ETCS v poli B.
Sjednocení ikon a hlavně jejich významů bude lapálie. V TNŽ285201 sice symboly jsou, ale pravidla pro jejich zobrazování nikoli. V UIC612 jsou zase pravidla, ale chybí ty ikony :-). Jediné, kde jsou jakž takž pravidla ikony i zvuky je ETCS, ale to zase s technologií mašiny nemá nic společného.
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2698
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 23:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

363.520 (163.015) SOKV ČB

24.11.2012
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6056
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 01:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC: ztratil se signál rychlosti z tehdy tuším jediného čidla a to AFB to tam nasypalo kdy nemělo.
U současného ARR by muselo vypadnout těch čidel víc než jedno, a i kdyby se tak stalo, spláchlo by to Tebou proklínané automatické parkování (proto taky nemá smysl mě přemlouvat, aby šlo vypnout i v AUT).

Ad CZL: která konkrétní vozidla máš na mysli? Jsou mezi nimi docela rozdíly...

Nereg: Sjednocení ikon a hlavně jejich významů bude lapálie.
Teď jsem poněkud zmaten. Máš tím na mysli, že to bude maličkost (lapálie) a nebo naopak potíž (patálie)?
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5077
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 09:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: (proto taky nemá smysl mě přemlouvat, aby šlo vypnout i v AUT) Já tě nepřemlouvám, napsal si ne, tak je to prostě tak. Neproklínám to jenom já... Jen až ti pošle někdo účet za plochy (kola), tak se nediv.
Možná by to chtělo trochu začít polemizovat.
Při poruše ARR (ztráta čidel) to za jízdy zaparkuje? To snad ne. Předpokládám, že to začne provozně brzdit (samočinnou) s cílovou rychlostí "0".
Něco podobného mělo spácháno CZL (Ne ARR, ale výpadek zdroje) a ještě teď z toho koktají...
která konkrétní vozidla máš na mysli? Cokoliv reko pro Cargo. Zejména 753,7 z fírovského hlediska pár větších/menších chyb (odstranitelné, kdyby se chtělo), ale z dílenského..., 742,7 osobně neznám, ale dle mých informací to je taky "úspěch". No a "Batohy" jsem neviděl, neslyšel. Nepředpokládám však, že by to byla nějaká špička, ale třeba se pletu..
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6061
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 10:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC: Jen až ti pošle někdo účet za plochy (kola), tak se nediv.
Tak mu řeknu, že je blbej, že protismyk by pořídil za míň. Holt když někdo šetří na nesprávným místě...

Při poruše ARR (ztráta čidel) to za jízdy zaparkuje? To snad ne.
Pokud odejdou všechna 4 čidla naráz, tak to skutečně přestane táhnout a zaparkuje. Vzhledem k tomu, že diagnostika mašiny má k dispozici nezávislé měření z tachografu, tak by jí to mělo bejt divný a měla by na tebe začít řvát ona. Stejně tak by to mělo bejt divný fírovi, kterej má ještě další nezávislý měření rychlosti vlastníma očima.

Předpokládám, že to začne provozně brzdit (samočinnou) s cílovou rychlostí "0".
Zaprvé nepoužívej pojem "cílová rychlost" pro žádanou, protože už léta znamená něco jiného.
Zadruhé by to znamenalo, že by Ti při každém zastavení musela spadnout požadovaná rychlost na nulu.
Zatřetí to znamená, že by se žádné extra brzdění stejně nekonalo, protože by vypadnuvší čidla tu nulu už dávala, čímž by mělo ARR "splněno".
No a začtvrté by Ti tahle funkce za normálních podmínek hrozně lezla na nervy na nadával bys, kterj PC mág si zas co vymyslel za kravinu.

742,7 osobně neznám, ale dle mých informací to je taky "úspěch"
Tak tady by mě zajímalo, jestli se ty informace týkají 742.701 v její původní podobě nebo až po výměně regulátoru. Současné podobě se dá vytýkat už jedině to, že zákazník opět nechtěl protismyk (holt jsou uhlobaroni se 753.6 chytřejší).
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 10:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

742,7 osobně neznám, ale dle mých informací to je taky "úspěch" To asi bude tím, protože je o ně docela rvačka .
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5079
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 11:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Ad 1 - co dodat
ad 2 tak moment, to neříkej ani ve srandě. Chceš mi jako říci, že s 2000 za prdelí při výpadku ARR při třeba 20 km/h mi mašina zaparkuje. Ty voe, to je vtip? Takže než fíra tohle zaregistruje, přepne do R a vypne parkovačku máme plochy jako dlaně...No to si děláš srandu...Proč zaparkuje? Vy jste se snad všichni zbláznili? Automatika (ARR) je nadstavba a když přestane fungovat, tak mašina musí přestat jet výkonem kladným, pokud vypadla v brzdovém výkonu, tak ten výkon tam zůstane. Pokud jela čistým výběhem, tak jede dál výběhem.
Mistře koumes, nějak si nerozumíme.
Pokud porucha ARR - tak cílová rychlost zmizí (nebo ne?) tzn = Vp 0 a protože porucha ARR, tak lok přejde do výběhu a čeká co fíra udělá. Já jsem dokonce byl přísnější a protože vaši všeobecnou chorobu o bezpečnosti znám, tak jsem uvažoval o tom, že zavede tento výpadek (porucha) provozní brzdění.
742.701 v její původní podobě Asi ano, je to už delší čas. zákazník opět nechtěl protismyk (holt jsou uhlobaroni se 753.6 chytřejší). Spíše mají na vaše blbůstky docela bezedný zdroj. (Blbůstkou nemyslím protismyk).
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6062
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 11:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC: Takže než fíra tohle zaregistruje
Karty na měření rychlosti nijak extra neodcházej (mohu se přeptat na statistiku reklamací), původní ne-napájený FE1 se najednou neposerou (leda že bys je všechny najednou o něco očesal) a ty napájený maj hlídanej napájecí proud, takže třeba při vypadnutí jističe začnou okamžitě řvát.

Proč zaparkuje?
Protože aby nevratně stáhla jízdu a protože aby fírovi ukázala, že se děje něco divnýho.

když přestane fungovat, tak mašina musí přestat jet výkonem kladným, pokud vypadla v brzdovém výkonu, tak ten výkon tam zůstane
Což přesně dělá.

Pokud jela čistým výběhem, tak jede dál výběhem.
Takže na spádu zničehož nic překročí, aniž o tom předtím dala jakkoliv vědět? To snad ne...

že zavede tento výpadek (porucha) provozní brzdění.
Fajn, jak poznáš výpadek čidla od ostřejšího zabrzdění, když nic jiného než ty čtyři čidla k dispozici nemáš?
Třeba právě proto má 380 dělenou rafiku na rychloměru - půlka z tachografu, půlka od nás a při velkým rozdílu snad i změní barvu.

Spíše mají na vaše blbůstky docela bezedný zdroj
Co konkrétně je na 753.6 za blbůstky, že vyžadují bezedný zdroj?
Jestli ono to nebylo tak, že si ti uhlobaroni spočítali, že nemají bezedný zdroj na to nechat si vozit vápence Cargem...?
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5080
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 12:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:Karty na měření rychlosti nijak extra neodcházej Budiš vám ke cti...začnou okamžitě řvát.
Protože aby nevratně stáhla jízduOk - Tak proč zaparkuje, respektive začne plnit brzdové jednotky vzduchem? Dyť rychloměr jde a je v>1,5km/h. Docela bych i pochopil kdyby zavedla provozní brzdění (nemusí), ale parkovačku?
Takže na spádu zničehož nic překročí, aniž o tom předtím dala jakkoliv vědět? To snad ne. Dyť sám píšeš, že začne řvát. A fíra je úplný blb a nepozná to? Nebo co si o nás myslíš? Jedu výběhem a zmizí modrá stuha (Vp) To si lze všimnout.. nebo naskočí ikona či co (hůů?) a fíra si toho nevšimne?, nevšimne si toho, že jede rychleji - hele, my nejsme úplní blbci...
Fajn, jak poznáš výpadek čidla od ostřejšího zabrzdění, když nic jiného než ty čtyři čidla k dispozici nemáš? Máme k dispozici 5 čidel ne? Pokud vypadnou všechny = neschopná lok. Pokud jen čidal AVV(ARR) je nepoužitelné jen to. Lok je plně schopná. Jak s tím souvisí ostřejší zabrzdění nechápu.
Co konkrétně je na 753.6 za blbůstky Televizní studio...
že nemají bezedný zdroj na to nechat si vozit vápence Cargem...? To je mimo mojí hru. Nevím o tom zbla, proč a nač...
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 12:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:Sice to není zdroj vaší diskuse,ale když se tu naraží na protismyky,tak podle mě by měly být u všech nových/modernizovaných vozidel samozřejmostí...

Hajnaj:Jestli ono to nebylo tak, že si ti uhlobaroni spočítali, že nemají bezedný zdroj na to nechat si vozit vápence Cargem...?
Svého času o tom bylo dost psáno v "nákladní dopravě". Když mají LM a SD společného majitele a ten se rozhodne,že to chce vozit sám,tak CARGO nenadělá nic...Minimálně začátek provozu vápence ve vlastní režii moc ekonomicky nevypadal-různě pronajaté stroje a jejich počet oproti CARGu ...
Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5081
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 12:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofanda: V tom ve sporu nejsme (i s Hajným se naprosto shodujeme) Ve sporu jsme, když se udělalo polovic.
Já si za nás dovoluji tvrdit, že pokud "Parkovačka" od rychlosti tak jedině s "Protismykem".
Pokud není "Protismyk" tak "Parkovačka" jedině na požadavek strojvedoucího.
A my jsme uprostřed (blbě) a klepající 5Esa mi dávají za pravdu.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 12:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:jasný rozum...
Pokud není "Protismyk" tak "Parkovačka" jedině na požadavek strojvedoucího
Mám za to,že takto to bylo řešeno na origo 754...
Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6063
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 13:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofanda: Minimálně začátek provozu vápence ve vlastní režii moc ekonomicky nevypadal-různě pronajaté stroje a jejich počet oproti CARGu
To bylo jen přechodné řešení, než se dokončí 753.6.

OC: Máme k dispozici 5 čidel ne?
Přímé vstupy mám jen 4.

Televizní studio
To jako že má 3 displeje?
Dva displeje jsou kvůli tomu, že ukazujou rychlost z tachografu, což znamená, že se musí navzájem zálohovat.
No a ten třetí je na sešiťák - ty taky na stromě nerostou. Ten zas z docela rozumných důvodů nemá smysl s těmi předešlými dvěma křížit (a nepředpokládá to ani UIC 612).
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5082
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 15:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: No nevím, asi vidím dvojmo...

Ty máš 4 vstupy, ale jejich 5 ne?
Ještě že ve Werke nejsou fanatici - čím více dispúlejů, tím více lokomotiva. Oni si vystačí s jedním, my také..holt jinde se to musí tuplovat...
A to by se dal i ten jeden základní zjednodušit, některé údaje jsou tam zbytečné a některé by bylo docela záhodno dát na základ. Ale i tak...holt tam nemáme tu ČT4

(Příspěvek byl editován uživatelem oldcerry.)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6064
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 15:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC: jo no jo, vysílačka, ta už má displej taky - tak to jsme na 4 displejích přesně tak, jak to chce UIC 612 a tak je to správne a tak to má byt.
Každopádně ŘS má displeje jen dva, označené 3 a 4.
Displej 5 je místo zpětného zrcátka. To jsme zákazníkovi nenutili a je mimo ŘS (ten mu akorát posílá nějaký příkazy z kroutíku).

Ještě že ve Werke nejsou fanatici
To asi nepočítáš 380 - ta má s rádiem 3 a plechem zakrytou díru pro eSJŘ, čili taky 4. Akorát ty zrcátka má integrovaný v displeji ŘS, což je otázka, jestli je výhra nebo ne.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2971
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 21:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak to jsme na 4 displejích přesně tak, jak to chce UIC 612 a tak je to správne a tak to má byt.

A 95-ti procentům strojvedoucích to nevadí. Těch 5 procent nesnese víc než jeden displej(no jo to mají blbý).Dnes nové stroje potřebují i displej na informační systém,kamery vně vozidla(třeba i uvnitř),zabezpečovač ETCS,radiostanici(mnohem lepší je podle mne velký displej VO79,než malý VO67 u vysílačky VS67),na nových vozidlech kontroluji na displejích množství paliva,oleje,kapalin,tlaky vzduchu,provozní stavy kohoutů,rychlost vozidla,ovládám z displejů osvětlení,vytápění,zastávky na znamení,nastavení brzdového režimu,klimatizaci a mnoho dalších funkcí.
Že na to nestačí jeden displej je pochopitelné a nechci přepínat na jednom displeji 30 aplikací,které potřebuji k jízdě.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 22:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo 17:Zase u VO 67 se mi líbí to,že krom čekání na vypnutí,reaguje oproti VO 79(která v letních vedrech uměla i stávkovat) i FXM 21 velmi rychle...
Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2972
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 22:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofanda:Teď jsme začali jezdit na GSM-R a tam mi hledání aplikací ve třech úrovních na VO 67 docela vadilo.Při vypínání asi nejsem takový rychlík a po požadavku na vypnutí radiostanice ještě zajišťuji lokomotivu,balím si věci a po dvou minutách je RS vypnuta.
Nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.130.232
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 22:18:20    Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:
Lapálie - malá nepříjemnost. V tomto smyslu jsem to v dětství pochopil z Boříkových lapálií :-). Asi to bude spíš patálie, brzy uvidíme.
Zrcátka v ŘS - to je slepé rameno mrtvé řeky - špatné rozlišení a ten PC displej na to zpracování obrázků nemá. Kolegové tudy cesta nevede :-).
eSJŘ - tohle je sice v UIC612, ale myslím si že doba návratnosti takové "investice" vysoce přesahuje dobu životnosti. Tady je spíše otázka, zda vhodně nezobrazovat jeden aktuální řádek na CCD. Pro celkový přehled kouknout na papír nebo na jiný obrázek CCD. Kdo ví, jestli má nějakou návratnost jen to zpracování dat do eSJŘ?
OC:Ještě že ve Werke nejsou fanatici
Na "vnitrostátní" lokomotivu ten jeden displej stačí. Ale LZB/PZB vám zabere polovinu displeje a to už s jedním displejem musíte nějaké informace o mašině oželet. Zda by to oželení stálo za to je otázka. ETCS vám sežere celý displej.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 22:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo 17:GSM-R zatím neznám,myslel jsem jen v TRS...No to já taky rychlík nejsem,než se proleze,zkontroluje a zajistí mašina,tak to je samozřejmě na mnohem dýl,než dvě minuty,nemám ve zvyku z toho spadnout,jak z "lehké dívky",ale když člověk zapomene odklepnout vypnutí,tak pak čeká,než projede "mašinka",ale tak to už je prkotina...
Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13625
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 22:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:
A jsme přesně u toho..rád bych se rozepsal, ale seru na to..prostě nikdy nebude stoprocentní shoda a tak si prostě schvalují mašiny dva tydíti za celou republiku a ostatní jen čumíme, co nám to zas vymysleli..pak se utvářejí připomínky (ne skutečně ne sami, však ty to víš nejlíp a díky ti za to) a tak to bude stále dokola..pak ti jeden napíše, že mu dvěstě displejů nevadí a veškerá snaha je k hovnu..ne tohle prostě skutečně nemá význam..raději od všeho hodit ruce pryč a čekat, co bude dál..ta bezmoc mě začíná vcelku vytáčet.....

Jinak ať se trošku uklidním, tak mne dnes velice potěšila lokomotiva 363.003-5 a sice v kauze zkrze ztrácející se cedule..o jednu bohužel už někdy přišla, ale zbylé tři už dolů nikdo nesundá..leda rozbruškou či autogenem..aspoň nějaké pozitivum..

Lokofanda:
To vypínání a zhazování jističů RDST vymyslel taky nějaký tydýt..naprosto zbytečná manipulace!
!!!! I * L O V E * T R A N C E !!!!
Mark Burton vs. Sunlounger - Try Understatement To Be Love (Armin van Buuren Mashup)
Yahel & Liya - Creatures (Paul Oakenfold Remix)
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5083
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 22:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nereg: Ty jo, začínáte bodovat čím dál více...
eSJŘ - tohle je sice v UIC612, ale myslím si že doba návratnosti takové "investice" vysoce přesahuje dobu životnosti. No vy snad nechcete dojnou krávu? Jak prosté a jednoduché nahrazení hloupoučkým Ebook relativně za pár kaček.
Ale LZB/PZB vám zabere polovinu displeje To je možné, taky nemluvíme o supersonicích, ale čechyškopek.
ETCS vám sežere celý displej. No aby nesežral železnici jako takovou.
Apollo_17: ještě si tam přidej atmosférický tlak a rosný bod...že jsem tak smělej, máš taky mezi tím čas ovládat lokomotivu a sledovat trať? Většinu věcí co jsi tam napsal ovládat může technika, bez vlivu obsluhy, některé údaje jsou ti úplně k prdu...A tlaky musí být stejně manometrem (brzda).
Vy v tý osobce jste opravdu šílení...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5084
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 23:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct:prostě nikdy nebude stoprocentní shoda
Ale dá se dohnat většinový názor, jen se trochu snažit. a tak si prostě schvalují mašiny dva tydíti za celou republiku a ostatní jen čumíme, Hele, toho tydýta si nech.. Oni to lehce schvalují, neb nikdo nemá připomínek. Pokud však nějaké dostanou, tak se na nich pracuje. Nebo myslíš, že jinak bychom něco dokázali? Poslat nás do pryč mohli jednou větou. "Zástupci strojvedoucích (FS) nemají přípomínek."
že mu dvěstě displejů nevadí a veškerá snaha je k hovnu. Ale klid to je šílená osobka, oni jsou jiní....ne tohle prostě skutečně nemá význam..Ale má, sepsat, prokonzultovat s kolegy a rozeslat, všechno jde..."se" to fakt neudělá samo raději od všeho hodit ruce pryč a čekat, co bude dál.. Tohle si asi řekla většina, tak mají co chtějí...ta bezmoc mě začíná vcelku vytáčet... Tak dám ruce do klína a budu plakat...
To vypínání ....manipulace! Zeptej se mistrů z FS, jak pomohli uvařit fírovskou kuchařku...Tam těch "perel" je více...
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13631
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 00:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:
Z mé strany to byl pouze povzdech nad současnou situací..
Bereš to sportovně..:-)Ale těma tydýtama jsem myslel kohosi, kdo se podepsal pod reko 742 (verze batoh) například..o ostatních reko ani nevim kdo se kde za co postavil..
to lehce schvalují, neb nikdo nemá připomínek. Pokud však nějaké dostanou, tak se na nich pracuje
Sakra a nemají se nějaké připomínky dělat na základě poznatků "celé republiky" ještě před tím, než se začne do pultů vrtat??Proč je to tady přesně obráceně a pak se dohání to, co pak už třeba ani nejde?
Ale klid to je šílená osobka, oni jsou jiní
Ne všichni..což je jasné, ale rozhodně není 95% spokojených..
Tak dám ruce do klína a budu plakat...
Dobrá poznámka..ale když to vidíš kolem a kolem, tak se některým ani nedivím, že od toho raději chtějí dát ruce pryč..
Zeptej se mistrů z FS, jak pomohli uvařit fírovskou kuchařku...Tam těch "perel" je více...
Když se zeptám těch našich, tak se nedovím vůbec nic..máš-li nějaký podklad, pošli na mejl..ať vím aspoň trošku vo co gou..
!!!! I * L O V E * T R A N C E !!!!
Mark Burton vs. Sunlounger - Try Understatement To Be Love (Armin van Buuren Mashup)
Yahel & Liya - Creatures (Paul Oakenfold Remix)
Nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.130.232
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 00:28:57    Odkaz na tento příspěvek  

OC: Dík :-).
To je možné, taky nemluvíme o supersonicích Možná budeme, pokud to mluvení vrchnost nezakáže. Pomysleti na mluvení s uživatelem jest TAM zakázané ovoce poznání. Je to boj s nicotou. Však už Vám KLUK :-) něco psal.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2973
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 09:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:ještě si tam přidej atmosférický tlak a rosný bod...že jsem tak smělej, máš taky mezi tím čas ovládat lokomotivu a sledovat trať?

A teď si představ,že takto to mají cizokrajná hnací vozidla z Polska,takže žádní čeští,ale polští "PC Mágové".Asi pro velký úspěch si první,asi 100ks várku takových šílených vozidel objednalo DB,Jančura s nimi uvažuje pro trať Olomouc-Ostrava.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6067
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 10:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nereg: V tomto smyslu jsem to v dětství pochopil z Boříkových lapálií :-)
Jo, já si nebyl jist, jestli Tě nespletly Mikulášovy patálie...

eSJŘ - tohle je sice v UIC612, ale myslím si že doba návratnosti takové "investice" vysoce přesahuje dobu životnosti.
Předchůdcem ŤTD je EBuLa a ta kromě "Bu" obsahuje i "La" - na druhou misku vah je tedy třeba položit i cirkus okolo rozkazů. Nevylučuju ovšem, že co pro síť velikosti té v Rajchu (či Frankrajchu) vyjde tak, může na naší pidisíti vyjít naopak.

Tady je spíše otázka, zda vhodně nezobrazovat jeden aktuální řádek na CCD.
Myslíš něco jako na 843...?
Koneckonců i to AVV vychází ze stejné myšlenky, jenom si pro svoje potřeby nehraje na stadionky a výpravky.

OC: Jak prosté a jednoduché nahrazení hloupoučkým Ebook relativně za pár kaček.
V době, kdy začal vývoj EBuLa, ještě nebyl ani mobil, natož Ebook. Krom toho se u komerčních produktů dost často stává, že si kvůli novému SW musíš kouit nový HW a na něm Ti přestane chodit jiný SW. To pak nemůžeš mít DB za zlé, že si chtělo vyvinout nějaký vlastní standard použitelný i za několik desetiletí.

A17: takto to mají cizokrajná hnací vozidla z Polska,takže žádní čeští,ale polští "PC Mágové"
No jestli jsou z Bydhoště, tak jsou možná přece jen čeští...
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2974
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 10:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jestli jsou z Bydhoště, tak jsou možná přece jen čeští...

No jo.Tak to jsem nevěděl,že až tam sahá vliv českých Mágů.

Luboš čt:To vypínání a zhazování jističů RDST vymyslel taky nějaký tydýt..naprosto zbytečná manipulace!

A Ty ten jistič RDST shazuješ?U nás to nikdo nedělá.

(Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.)
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5087
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 10:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nereg: Chytrému napověz, hloupého kopni - blbce jako mě, musíte dvakrát...Ale už začínám tušit, jestli je má úvaha správná, musíte být pyšný, já bych tedy praskal ve švech.
Apollo_17: A co jako? To je známka dokonalosti? Pokud budou lokomotivy ve stavu, že číslo vlaku zadáváš na 2 respektive na třech místech...(Rdst,RM, eJŘ, do hlásné trouby to taky zadáváš?)...Pokud pouhé vypnutí Rdst znamená 3 kroky a delší čas a podobné fičůzy, tak to má k dokonalosti hodně daleko...A že některé displeje klidně mohou zhasínat (tak jako blbé mobily) je fakt. Jejich aktivace dotykem čehokoliv a dejme tomu i možnost přepnutí na trvale. Proč ne? U Rdst by to šlo okamžitě, u těch ostatních v tom nevidím problém. Jediné co z displeje potřebuji vědět jsou údaje k jízdě - rychlost (Vs a Vp), PT, možná i pár dalších. Ale stav oleje, jeho tlaky nač? To kontroluji na začátku, v průběhu směny si to mašina (tlaky) hlídá sama. Na co mi to musí svítit do ksichtu celou noc? Ale vaše věc, když vám to vyhovuje. Lítejte si na televizních studiech, nechte si vypalovat díry do hlav, mě (nám) je do toho kulové. Naštěstí 5Es nikdy (bez nové reko) si na osobní prznění neseberete...A mě už to vůbec může být jedno, já se už s tím prát nebudu...
Jo a že to nikdo nedělá, neznamená že je to správně.
Hajnej: Na mě moc chytré...ale dnes je to za hubičku, tak co se na celou ebulu vyprdnout?
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2976
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 12:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcery:Některé tvé návrhy už fungují.Vyšší čísla Regionov si pro informační systém berou údaje z rychloměru(číslo vlaku,přesný čas),u 844 je zase na zobrazovači V0 79 vysílačka a navíc po přepnutí displej informačního systému.
Ten stav oleje,vody,močoviny,nafty je na "Hlavní obrazovce",kde je mnoho dalších aplikací.Můžeš z ní zatopit v celém vlaku,pustit klimatizaci,zapínat a přepínat osvětlení,je tam stav dveří,požární čidla,zapnuté aktuální vnější osvětlení vozidla,tlaky vzduchu atd..
Ono vykonat ZBHV u jednotky,pozapínat topení ve vozech,zjistit jak fungují dveře na soupravě z displeje na stanovišti je příjemnější,než poskakovat kolem soupravy,okopávat špalky,přepínat topení ve vozech,zkoušet dveře.
Jo i u osobky si děláme už skoro všechno sami,vozmistři,posunovači skoro nejsou,vlak.četa přijde pět minut před odjezdem.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6071
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 13:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC: Pokud budou lokomotivy ve stavu, že číslo vlaku zadáváš na 2 respektive na třech místech
Pro inicializační dialog AVV jsem si vymínil, že chci mít jako default nabídnuty všechny údaje, které byly naklofány do tachografu.
Mám pocit, že moji kolegové to u ISC dělají zrovna tak, ale na druhou stranu znám i firmu, u které se musí do ISC naklofat číslo vlaku znova, ač je jejich displej společný pro TG i ISC...

U vysílaček je jednání v běhu, ale potíž je v tom, že si je výrobci často schvalují jako samostatné zařízení s ničím nepropojené.
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2699
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 16:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


- Omlenice 24.11.2012 (363.516 + 230.057)
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 21:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jsem nevěděl,že až tam sahá vliv českých Mágů
On je to spíš jeden MM (Mág Moravský )
Nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.130.232
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 23:36:54    Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Tady je spíše otázka, zda vhodně nezobrazovat jeden aktuální řádek na CCD.
... na 471 a moc se mi to líbilo.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 08:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

moc se mi to líbilo
Šak to taky v automatizačním středověku PCmágové řešili s fírama :-)
(ono na obražoffce 384 x 288 pixelů či tak nějak se moc kouzlit nedá, či spíš naopak - kouzlit se musí, aby se to tam všecko vešlo)
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 9-2009

Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 15:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13639
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 18:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo.
A Ty ten jistič RDST shazuješ?U nás to nikdo nedělá
Právěže nedělám, páč vím, že je to naprostý nesmysl a vždy se hned akorát nasejřím, když to po někom co to odstavil musim jít nahazovat..obzvláště, když mám jističe na druhém stanovišti a já na ně při povolování ruční brzdy (právě na tom stanovišti) zapomenu..
Ale jsou to maličkosti já vím, jen kdyby se lidem neblbla zbytečně hlava, tak by to nezhazoval nikdo a byl by klid..
!!!! I * L O V E * T R A N C E !!!!
Mark Burton vs. Sunlounger - Try Understatement To Be Love (Armin van Buuren Mashup)
Yahel & Liya - Creatures (Paul Oakenfold Remix)
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9255
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 20:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

363 506 + 515 Pn 67 881 - Dívčice

ICQ 191300062
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3673
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 21:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč by se ten jistič měl shazovat?

Jestli je na to nějaký předpis, tak se nejde divit, když to někdo podle toho předpisu shodí, já bych to udělal taky, abych měl krytá záda, kdyby "něco".
Jestli je to bezdůvodná kravina, tak proč vy fírové neotevřete diskuzi, když máte ty Federace apod. a nenecháte ji zrušit? Dráha snad není jen o jednom mozku nějakého pohlavára v kravatě a může se to vzájemně prodiskutovat.
Rebel Yell
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 21:21:41    Odkaz na tento příspěvek  

Pépa_rákos: asi to dvojče nebylo na kabelu? (sběrače)
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13648
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 21:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra:
Málo zde čtete..reko esa umí jezdit i v této kombinaci sběračů!
!!!! I * L O V E * T R A N C E !!!!
Mark Burton vs. Sunlounger - Try Understatement To Be Love (Armin van Buuren Mashup)
Yahel & Liya - Creatures (Paul Oakenfold Remix)
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 15:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco pohyblivých Es: 363 063, 362 021, 363 015, 362 111, 362 163, 363 073, 362 122, 362 161 a 362 173
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 21:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto: Klobouk dolu, kazde tvoje nove pohyblive obrazky jsou originalni. Pokazde neco jineho a dobre provedeneho. Jen tak dal a diky.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 11944
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 15:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


362 078_R 642_odb. Záběhlice_1.12.2012
Po nesprávné z důvodu výluky.
lokomotivy.net
FZF
Lukys1987
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2011
Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 18:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi už to tu několikrát bylo, ale prosím o případnou kontrolu a doplnění:
363.501-163.031, 363.502-163.004, 363.503-163.011, 363.504-163.006, 363.505-163.018, 363.506-163.005, 363.507-163.037, 363.508-163.002, 363.509-163.036, 363.510-163.003, 363.511-163.014, 363.512-163.012, 363.513-163.038, 363.514-163.009, 363.515-163.033, 363.516-163.024, 363.517-163.013, 363.518-163.019, 363.519-163.027, 363.520-163.???, 363.521-163.032, 363.522-163.???, 363.523-163.???, 363.524-163.020, 363.525-163.???, 363.526-163.???, 363.527-163.???, 363.528-163.???, 363.529-163.???, 363.530-163.???. Díky
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2705
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 18:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvojče 363.509+519.

Večerní Praha-Libeň 30.11.2012
mmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2012
Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 19:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

523 - 027, 522 - 007, 530 - 008, 529 - 001, 528 - 023, 527 - 010
Bambe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 20:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

363.520 - 163.015
http://www.flickr.com/photos/50195199@N02/
mmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2012
Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 22:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

525 - 016, 526 - 028
Lukys1987
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2011
Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 09:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, jen nesedí kde je 163.017. A 163.027 mám u 363.519 a 523.
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2706
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 09:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

163.017 = 363.519 .
Lukys1987
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 8-2011
Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 10:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mmx, Bambe, Union_pacific: díky za doplnění.
Takže SUMA SUMÁRUM:
363.501-163.031, 363.502-163.004, 363.503-163.011, 363.504-163.006, 363.505-163.018, 363.506-163.005, 363.507-163.037, 363.508-163.002, 363.509-163.036, 363.510-163.003, 363.511-163.014, 363.512-163.012, 363.513-163.038, 363.514-163.009, 363.515-163.033, 363.516-163.024, 363.517-163.013, 363.518-163.019, 363.519-163.017, 363.520-163.015, 363.521-163.032, 363.522-163.007, 363.523-163.027, 363.524-163.020, 363.525-163.016, 363.526-163.028, 363.527-163.010, 363.528-163.023, 363.529-163.001, 363.530-163.008.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 11951
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 10:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, na to se tady bude ptat kde kdo a pořád dokola. Proto jsem udělal rychlo tabulku a dal do záhlaví diksuze! Pokud by měl někdo chuť přispět dalšími údaji či opravit chyby...ať se ozve.

Dík
lokomotivy.net
FZF
Eso363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 12:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: ta fotka s 362.078 je nádherná , fakt palec nahoru