K-report
 

Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 11. 05. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Železniční muzea a spolky » Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 11. 05. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
host3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.53.50
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 13:05:06    Odkaz na tento příspěvek  

Aha, ale to snad nebyla jízda proti vlaku, jen se při odjezdu ze stanice asi 3x použila záchranná brzda (byl cestujícím slíben nějaký neplánovaný výstup a bylo na to zapomenuto) a v součinnosti se zmatkářem výpravčím, který nechtěl zasekat rychlík (stál ještě v sousední stanici) a běžel za vlakem a volal "zpátky!" (což následně popřel!) se ve výsledku couvalo do stanice proti Stůj a přes otevřený šraňky. Takže o A1, jak tu někdo psal, nemůže být řeči. Celé by se to ututlalo, kdyby se cestující ve vlaku nezačali zmiňovat známým, co se dělo. Nejlepší bylo, že když pára dojela do Rakovníka, všichni čuměli jako blumy a nikdo nevěděl, co se stalo a kdo za to mohl. Základní chyba byla, že neměla četa k dispozici spojení na výpravčího (tel. číslo) a naopak. Dnes už je to při mimořádkách podmínkou.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2994
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 19:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Josef Mikeš: Prosím Vás, už mě přestaňte poučovat o P.R. a reklamě. Nevím ani, v čem si protiřečím a co tu tedy chcete diskutovat. Jen máte pocity o Napoleonech, GŘ a podobně. Řekněte co chcete, ale konrétního. Jinak jsou to plky...
Před rokem jsem slíbil, že vyzkouším KŽC-D a za své peníze jsem ho vyzkoušel. Nechal jsem si udělat i průzkum Jirkou Frimlem směrem západním a Malým Bobšem směrem východním. No a se službou nejsem spokojen, s vyúčtováním tržeb taky ne, co na tom, že to veřejně přiznám - byla to chyba, ale je to zkušenost.
A pokud možno to čtěte, než zase znovu píšete o popiskách - nechtěl sem se věnovat šíbování vozů, ale z tiskové zprávy ČD jsem se dozvěděl, že u nás bere vodu mašina s poněkud vyšším nápravovým tlakem tendru než ta do poslední chvíle garantovaná. A pak jsem ještě hloupě vyhověl KŽC-D s místem pro bixovnu a dalším posunem. Omluvil jsem se tu za to. Navíc už u nás nikdy brát žádná mašina vodu nebude, o dotování návozu restauračního zařízeí KŽC-D ani nemluvě - takže vyřešíno.

Kovářmirek: Když oni v těch vlacích lidi byli, to výdejní systém je nedůvěryhodnej...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2995
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 21:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale je tady krásně

ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 22:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

host3: ta "první" záchranná brzda byla snad použita díky zbytečné švímavosti člena nostalgického vlaku (dokonce jsem kdysi slyšel, že samotného pana B.A.), který při pohledu do KJŘ pro cestující zjistil, že by se proti nim dle času v daném mezistaničním úseku rychlík měl nacházet, ovšem netušil, že výpravčí původně křižování přeložili. Takže o jízdu proti vlaku skutečně rozhodně nešlo . Zase jim nesmíme zbytečně přičítat to, co nebylo.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 2-2006

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 10:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pene: mýlíte se. O jízdu proti vlaku skutečně nešlo ale šlo o fatální selhání B.A. jako vlakvedoucího. Ostatně podobná selhání a zmatky vyvolávající rizikové situace lze vidět u většiny vlaků, organizovaných KŽC-D.
V příloze zápis o této MU.
application/msword
Nizbor.doc (93.2 k)

Wodě vale!
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 11:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No musela to být pěkná a poctivá taškařice.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 12:26:33    Odkaz na tento příspěvek  

díky, Jáchyme; už týdny jsem se tak nepobavil ...

o Augustově akci vím z doslechu už léta, ale skutečnost překonala ústně tradované verze o 100%;

přidám snad už jen citát z www.kzc.cz :

"Mgr. Bohumil Augusta, MBA :
Vůdčí osobnost skupiny KŽC. Provozně se účastní vozby vlaků jako vlakvedoucí a průvodčí. Vykonává funkci komandujícího; má komplexní odborné vzdělání a zkoušky na železnici, dostatečnou praxi související s provozováním drážní dopravy a s provozováním dráhy."

Protože jde o aktuální charakteristiku, nezbývá než doufat že tu praxi už získal... Je trochu otřes, že pokusy prováděl na nic netušících cestujících
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 2-2006

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 12:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

malý bobeš: to ještě není všechno. Doporučuji stáhnout si dokument : 20 let železniční nostalgie pod značkou KŽC (http://www.ermat.cz/pdf/zeleznicni_nostalgie_ukazka.pdf)
na straně 41 je i jejich vysvětlení této MÚ.
Ostatně celý dokument stojí za přečtení (škoda že v nabídce není blicí smajlík).
Wodě vale!
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 13:09:40    Odkaz na tento příspěvek  

to snad ani celé nepřečtu (anebo si k tomu naleju panáka nějaké "desinfekce"

ale ještě k akci s Roudnickými motoráčky:
fascinuje mne, jak POCTIVĚ k tomu dopravce přistoupil; víra v naprostou poctivost všech zúčastněných je v dnešní době neuvěřitelná až nepochopitelná...
Takových "jízdenek" (uvozovky zcela namístě):



si nakopíruju kolik chci; představa o tom, jak vedoucí celého podniku inkasuje tržbu od vlakových čet a následně dokládá počet prodaných jízdenek obchodnímu partnerovi se vymyká všemu, co jsem dosud zažil... Pokud mám ve smlouvě dělbu tržeb podle daného klíče (50% /50%) - prodal jsem jich jako dopravce cestujícím 200 nebo 2000 ??? Kdo to dokáže???
Já bych Čechovi deklaroval 18 cestujících ve všech vlacích za celý den (nebo 25, ať nežeru) - a nedal bych mu NIC!!!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2996
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 15:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hale, Čech přešel do standardní sezony a zas už si jen hraje...

Ale ano, cestující byli ve větším počtu pouze od Loun ve Zlonickém motoráčku. Ten Roudnický se moc autorům nepovedl... Uvidíme, až ho povedou 15. září 2012. Ono totiž dělba tržeb byla 2:1 ve prospěch agentury, páč agentura ten v září platí naprosto sama. Takže já jsem zatím v očekávání, jak se jim povede ten v září a kolik lidí k nám přiveze.
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 17:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No musela to být pěkná a poctivá taškařice.
Jo jo, v Plzni jsme se tím tehdy také dlouho bavili
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 19:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oni se bavili i zúčastnění, kamarád mi to vyprávěl. Měl to z první ruky, strojvůdcoval Bezdreva, který se chtěl zákeřně srazit s parním vlakem.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2997
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 00:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zase budeme radši něco pořádat, ne?

ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14615
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 22:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Žmz

2/ Lisovice jsou součást městyse Zlonice. Již barák traťovky na nádraží má číslo popisné i je součástí Lisovic. Nevím jaký jiný místopisný dovětek by měl obchodní název muzea mít, než obec, ve které sídlí, tedy "Zlonice".:

Protože se s tím setkávám v práci, vím velmi dobře, že je zcela běžné, když pod jednu obec (zde Zlonice) spadají další okolní obce (zde Lisovice), přičemž zlonické zastupitelstvo má v popisu práce "vládnout" i přidruženým obcím, zastávky ČSAD v přidružených obcích mají v názvu jméno té hlavní obce (což ovšem tady nějak nesedí), stejně tak ale vím, že místní tohle nijak neřeší, pro ně jsou Zlonice jen ta jedna obec a Lisovice je něco úplně jiného. Z toho plyne narážka na to, že muzeum Zlonice není ve Zlonicích (Analogie: PSHŽD má muzeum v Rosicích, což je místní část Pardubic a dokonce samostatná městská část s vlastním zastupitelstvem - ale každý o tom mluví jako o muzeu Rosice).

Současně mi je záhadou proč někdo kdo vydrží u káreportu se nekoukne předem, kam jede;

Z prostého důvodu:

- železniční muzea bývají obvykle na nádražích (Lužná, Jaroměř, Rosice, Zdice...)
- tak nějak jsem usoudil, že dorazím na místo a tam se nějak zorientuju podle toho, že to muzeum uvidím na dohled od nádraží. Podle této logiky jsem skončil u depa s odstavenými muzejními nákladními vozy. (Což mě ani trochu nemrzelo, naopak!)

3/ Nevím komu by sloužila cedule u nádraží. Jestli snížení tržeb v autobuse, tak ji tam měl dotyčný dát.

Hm... Co třeba pro ty, kdo by rádi do muzea a mají ten problém, že autobus zrovna žádný nejede? Pokud by se to naformulovalo stylem "k muzeu dojdete podle přiloženého plánku a pokud jste líní, tak v tyhle časy vám jede autobus za pětikorunu", nebylo by to nic proti ničemu. I já šel pěšky opravdu jen proto, že než čekat na další bus, bylo rychlejší dojít do muzea pěšky. Nejbližší autobus odjížděl od nádraží ve chvíli, kdy jsem se tam po prohlídce muzea opět pěšky vrátil.

...plus tedy samozřejmě návštěvám budoucím, jak píše M_k.

Vlakem k nám přijíždí kolem 5 %

A oni jsou návštěvníci užívající vlak méněcenní, takže je možné na ně kašlat? Tedy, ne že by to v "našem" muzeu bylo jinak... Jenže muzeum je autobusové, minimálně 10 km daleko od vlaku, autobus ČSAD odněkud z civilizace tam jezdí třikrát denně a i to je v našem kraji zázrak (počítám turisticky použitelné spoje, ne ranní dělnické v pět), takže autem tam jezdí návštěvníci i personál (poměr 9 aut na 13 lidí personálu včetně manželek a přítelkyň je standard, ti blbouni nejsou kolikrát ani schopni domluvit se na spolujízdě, protože by někdo musel vstávat o půl hodiny dřív, než je mu milé a někdo by večer nestihl večerníček, protože ve správný čas zrovna nikdo autem domů nejede )

Mimochodem, kvůli motorizovaným i kvůli pěším návštěvníkům (o cyklistech nemluvě!) máme sadu přenosných směrových cedulí, kterými návštěvníky navedeme od hlavní silnice kolem autobusové zastávky přes celou vesnici až k muzeu.

A hlavně, milý OPBH, každý si může dovolit jen to, na co má. Já sehnal jen na reklamu 49x49cm ve 250 vlakových soupravách :-*

Tak mě se letos povedlo dojednat u spřátelené autobusové firmy reklamu v 30 autobusech. Autobusy téhle firmy sice jezdí v oblasti o pár desítek kilometrů dál a v úplně jiném okrese, ale je to v lokalita, odkud k nám dojíždí dost návštěvníků, takže ohlas by to mít mohlo. Sám jsem na to zvědavý. Lidé často při návštěvě muzea a přátelském rozhovoru s personálem říkají, jak se o muzeu dozvěděli, takže zpětná vazba tu je.
V tomhle směru bych reklamu ve vlacích neodsuzoval a sám jsem moc zvědavý, jak nám ta autobusová reklama pomůže.

Tak na ten (plánek v Kolíně) jsme bohužel nenarazili. Jen na mapku před nádražím.

Je tam. V pátek jsem ho v hale našel, samozřejmě při té příležitosti, že jsem tam hledal něco úplně jiného.

kaer_morhen: Pokud jde o Kolín, jak říká M_k: My jsme problém neměli, protože při téhle návštěvě jsem tam trefil a při minulé jsem tam byl s někým, kdo výlet organizoval a trasu nastudoval předem. Ale jsou prostě případy, kdy se člověk ocitne zcela mimo plán někde, kam původně vůbec nechtěl, ale donutí ho třeba zpoždění vlaku a ztráta přípoje (viz třeba dnešní sběr a kompletace osoby sražené Pendolinem - potkali se u Kolína). Já mám třeba IN100, takže na výlety jezdím tak, že ráno vlezu do vlaku a někam jedu a někam dojedu a když se mi tam líbí, tak tam vystoupím a když se mi tam nelíbí, dojdu na nádraží, vyberu si nějaký vlak a do něj nastoupím... Jak chceš na tohle dělat doma internetovou přípravu? Net v mobilu mám, ale mapy neumí.

Ono to vypadá že někdo kdo vyleze z auta od navigace je úplně v prdeli a přestává se na Zemi orientovat,natož aby věděl jak se jmenuje.

Navigaci i auto mám, ale pracovně i soukromě dávám v rámci možností přednost veřejné dopravě. Auto používám k cestám do míst, kam veřejná doprava v danou chvíli nejede a nebo k přepravě nákladů (trolejbusová výhybka a kamenný patník od trati se v batohu na zádech vezou dost blbě). A navigaci mám proto, abych nebloudil tam, kde to neznám, protože jsem neměl možnost předchozí internetové přípravy (až se v deset večer v místě 80 km od domova dozvíte, že máte okamžitě a co nejrychleji najít ve sněhové vánici cestu do vesničky v Sudetech, která má pět čísel popisných a jednu autobusovou zastávku a vyzvednout tam kolegu z práce dřív, než kolega umrzne, pak pochopíte...)

víra v naprostou poctivost všech zúčastněných je v dnešní době neuvěřitelná až nepochopitelná...
Takových "jízdenek" (uvozovky zcela namístě):


Pro představu: V autobusech ČSAD jsou jízdenky číslované, evidované, je na nich přesně uvedeno odkud-kam - a nevěřili byste, jaká kouzla s nimi někteří (všeho-)schopní řidiči dokáží dělat, aby si přivydělali něco bokem. Protože mám v pracovní náplni mimo jiné zjišťovat takovéhle případy (jo, proto jezdím párkrát do roka s autem s navigací v deset večer po malých vesničkách v Sudetech - kdo by tam v tuhle chvíli čekal přítomnost nějakého kontrolního orgána?), mohl bych o tom vyprávět hodně a hodně.
Rozdíl je tu snad jen v tom, že většina řadových řidičů chodí do práce v první řadě kvůli penězům, většina lidí, kteří tvoří personál spolkových dopravních muzeí, historických vlaků apod., to dělají z nadšení pro věc, ve volném čase a bez nároku na odměnu, takže tam je riziko podobného chování menší.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14616
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 23:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo... A ještě jsem si přečetl ten zápis z Nižboru. Nejsem železničář, abych se cítil oprávněn komentovat to nějak po stránce odborné, ale napadá mě k tomu následující:

- je to osm let stará věc. Vzpomeňte, jaké průsery jste vy osobně udělali před osmi lety. Taky vám to pořád někdo předhazuje?
- v textu je zmíněno kolem pěti deseti lidí, kteří se té akce účastnili. Co ti lidé dělají dnes? Spolupracují s KŽC i nadále a nebo už jsou tam dnes jiní lidé? (Já v roce 2003 nastoupil k jednomu zaměstnavateli a dnes je tam minimálně polovina lidí služebně mladších, než já.)
- je fér odsoudit v rámci kolektivní viny celou firmu? To byste se měli všichni bát jezdit s ČD - vzpomeňte, co se stalo u Stéblové!!! Bacha na ně!
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3000
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 23:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j: Odpovím Vám na Vaše slohové cvičení jen a jen proto, že jste náš zákazník, co si koupil vstupenku:

1/ Kdybysme se jmenovali "Železniční muzeum Lisovice", jistě byste dojel do http://lisovice.unas.cz/ , což je pochopitelné, ale pro nás poněkud nepraktické, páč je to dočista jinde. Budeme používat dovětek Zlonice, jako leckdo místo "Staré Město" píše "Praha";

2/ Znám spoustu železničních muzeí, které nejsou na nádraží, ale ano, třeba v Kamenickém Šenově je taky na nádru;

3/ S "kašláním na zákazníky" se račte chovati slušně. Nic takového jsem nenapsal. Ve vláčku je plakát, kde se kupodivu píše: "Zlonice, Lisovice 7" a ještě nikdy sem neslyšel, že by zákazník se nedoptal u dopravce (ČD, ač se srazilo ve Stéblové). Dávat 2xtýdně novou ceduli, proč??? Měl bych proto zvýšit vstupné abych mohl platit někoho, kdo ji bude obnovovat pro NIKOHO?;

4/ Proč mi couráte v kolejišti před topírnou, neznáte zákony? Čím ste vlastně přijel, že před nádrem nestál bus? Asi s KŽC počítám... A to Vám personál neřekl, co a jak?

5/ CO TO MELETE O POCTIVÝCH DOBROVOLNÍCÍCH? JÁ ZAPLATIL ZA VLAK PĚTIMÍSTNOU CIFRU, NORMÁLNĚ NA ČÍSLOVANOU FAKTURU eseróčku KŽC-D - A DODAVATEL MĚL ODVÉST TRŽBY! CHCETE MI ŘÍCT, ŽE ČLENOVÉ NAŠEHO SPOLKU JSOU ZLODĚJI, KDYŽ MÁM OČÍSLOVANÉ VSTUPENKY?

A ZASE ZÁVĚREM: Šéf dodavatele byl v Polsku fotit mašinky a jeho pověřený zástupce byl ten den strojvůdcem. Takže tady nic provádět nemohli ani ve zlém ani v dobrém. Objednal sem si je dobrovolně, bez ohledu na pověst. A teď myslím mám zkušenost čerstvou. Vyčuraná agentura si z nás udělal své centrum zábavy. My na to žádný prachy nedostali a původně plánovaný Zlonický motoráček se solo 831 (to jsme prosím platili my a z toho jsme měli mít 100 % tržeb) byl to co bylo relativně efektivní!

EDIT: Ještě, když už z toho mám tu státnici a nějaké ty manažerské zkušenosti, tak ideální název by byl "Lisovický skanzen dopravy", páč logo "LSD" by najisto zaujalo

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Laufka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.139.250
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 00:08:59    Odkaz na tento příspěvek  

- když máš net v mobilu, tak si najdi stránky řepáků v Kolíně a tam je návod jak se tam dostat i s mapu, popř. i tel. čísla, kam se dá zavolat, jistě by tě navigovali, nebo třeba rovnou mapy.cz nebo podobnou aplikaci (azore hledej!)
- KŽC vede stále ten stejný B.A. se svou hrstkou věrných - druhý vlakvedoucí (zajímavá funkce) M.L. již g_y club opustil (asi už s ním příliš vym_dávali)
- PSHŽD bylo založeno o hodně dříve než muzeum v Rosicích a předtím působili v Pardubicích, proto Pardubický - člen a neví...
- návštěvníci muzeí cestující vlakem nejsou méněcenní, avšak je jich stále mizivější množství, takže se nedivme preferenci reklamy jinde
- vlastníků IN100 je vzhledem k celkovému počtu cestujících zanedbatelné množství
- železniční muzea nemusejí být na nádražích, viz zmíněná řepka, ta drážka vedla za svou historii nejblíž do cukrovaru, tedy dnešní tzv. elektrárny, která sice daleko od nádraží není, ale na nádraží též není (myslím osobní nádraží a nepočítám zastávku na Zálabí - znalci by mne jistě opravili, že vjezdové návěstidlo od Nymburka je ještě o hodně dál - ano souhlas, je)
- Nižbor taškařice byla, zaměstnanci fy Siemens, jedoucí v onom vlaku to pochopili, že je to pro ně předem připravená scénka o srážce vlaku, což mělo paradoxně velký úspěch (při školení se chechtali úplně všichni)
- číslované jízdenky nepotřebuji, pokud prodávám a kasíruji sám pro sebe, jinak musí být samozřejmostí, oficiálně musí být samozřejmostí vždy, kdyby přišli na kontrolu z finančáku, rozcupovali by vás na kousky
- čachrování s lupeny je asi staré jako jízdenky samy, bolševik nás navíc vzdělal ve smyslu "kdo nekrade hodinu, okrádá svou rodinu"
- B.A. má toliko komplexní vzdělání, že pokud tuším dělal obsluhu osobního vlaku, nevím o tom, že by někdy řídil provoz či hnací vozidlo (oficiálně), ale třeba mě někdo opraví (samozřejmě nevylučuji vzdělání přes kanape, v Praze to není až tak neobvyklá kvalifikace)
- proč všichni na KŽC nadáváte? nejsou někteří z vás jejich kamarády...?
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3001
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 00:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nižbor taškařice byla, zaměstnanci fy Siemens, jedoucí v onom vlaku to pochopili, že je to pro ně předem připravená scénka o srážce vlaku

Tak já nevím, ale mě si tehdy Kousal (předseda představenstva ČD) jako vedoucího oddělení, kde byly zvláštní vlaky, zavolal co s tím dopisem od Siemensů... A text na velkou prču nevypadal...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
GI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.92.106
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 00:15:16    Odkaz na tento příspěvek  

Takže si to shrneme...
Jistá A1.
Personál přijede z hospody.
Řízení nezpůsobilé lokomotovy nezpůsobilým (ne)strojvůdcem. (Bylo sice dřív, ale ve Zlonicích se stalo, video existuje)
Máte někdo něco dál?
Určitě jsem něco zapomněl.
Nasměrujeme zainteresované a uvidí se.
Zákaz činnosti? Nevím.
Ubudou tu dvě stránky nesmyslů.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 00:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakýpak štráchy.. I naše "óesko" používalo jízdenky, resp. komplexní vstupenky, které byly jasně číslované. A autobus jsme zapůjčili na předváděcí jízdu v podstatě zdarma. A za obecenstvo, které s námi jelo v buse, jsme ještě téhož dne, odevzdali tržbu, včetně komplex. vstupenek - jízdenek. Mám dojem, že je to všechno o něčem trochu jiném.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3002
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 00:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MDT: Je to o onanii, proto se přikláním k názoru:

Zákaz činnosti? Nevím. Ubudou tu dvě stránky nesmyslů.

Nebo honič vystupující pod zkratkou Generální inspekce myslí zákaz činnosti na káreportu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 06:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Laufka : i když ta poslední věta nebyla mířena na nás, rád bych se k tomu vyjádřil tak, že jsme s KŽC nikdy oficiálně nedomlouvali žádné partnerství. Nebyli jsme o to požádáni, ani jsme jej nenabízeli. Tak tedy nevím...
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
m.foxik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.54.2
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 08:12:45    Odkaz na tento příspěvek  

Těšíme se na zítra!!!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14619
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 10:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dávat 2xtýdně novou ceduli, proč???

Pokud už jste to s nějakými cedulemi v minulosti zkoušeli a máte tuhle zkušenost, OK, beru. Tohle já opravdu nemůžu tušit. Ještě si rejpnu, že pokud je muzeum otevřeno jen někdy, dalo by se uvažovat o cedulích sundavacích a zas-tam-dacích.

4/ Proč mi couráte v kolejišti před topírnou, neznáte zákony? Čím ste vlastně přijel, že před nádrem nestál bus? Asi s KŽC počítám... A to Vám personál neřekl, co a jak?

S KŽC z Roudnice přes Louny do Zlonic, bus tam stál, jenže jsem s ním neodjel, protože jsem netušil, že muzeum je jinde, než ve stanici - a pak už bylo pozdě. Personálu KŽC jsem se na nic neptal, takže nebyl důvod, aby mi cokoliv říkali. Poznámku o courání v kolejišti beru, ale kdyby tohle ve Zlonicích opravdu někdo řešil a pokutoval, tak na pokutách vybere mnohonásobně víc, než na jízdném a vstupném. Možná tip na příště

ad 5) Tohle jsem neříkal! Kdybych já sám měl někde prodávat vstupenky, taky si je radši nechám udělat očíslované, ať se mi pak líp dělá inventura, číslování vstupenek považuju za zcela běžnou a standardní věc. O vašich lidech jsem se nijak nezmiňoval. Ale pokud KŽC nevěříte, bude asi opravdu lepší dát si do smlouvy, ať mají přesně daný počet číslovanýc jízdenek

Laufka: dyž máš net v mobilu, tak si najdi ... nebo třeba rovnou mapy.cz

Říkám, mapy mi tam nejdou.

- PSHŽD bylo založeno o hodně dříve než muzeum v Rosicích a předtím působili v Pardubicích, proto Pardubický - člen a neví...

Omyl, pouze občasně (a čím dál méně) spolupracující osoba bez členství.

S tím zbytkem se dá souhlasit.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3003
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 10:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za další ukázku, jak a pro koho sem službu KŽC platil... Cílem služby zákazníkovi mělo být dovézt mu lidi do muzea, tedy je i informovat (ČD to umí a obsazenost je o řád vyšší)... S číslováním lístků, důvěrou a smlouvou je to tak, že je nejlépe koupit jinde;
Jinak prosím, nechte už tu ceduli. Jistě bylo období, kdy tam několikráte byla (těsně po přestěhování). Například ale feťáky na skladišti vyřešila společnost tak, že si stěžovala na stav střechy skladiště a jeho nezabezpečení tak dlouho, že vlastník ze skladiště sestřelil střechu. Viděl ste ten bordel v kolejích, kde stála bixovna? Nechtějte na mně v takovém prostředí právního bordelu udržet ceduli, nebude-li přírůstek tržeb z ní min. pětistovku týdně. Cedule začátek a konec obce jsou už opět nové, to ale je mnohem silnější vlastník, jakokoli i jemu to dělá problémy...
Jinak v pohodě, samozřejmě, když na topírnu jezdily mašiny ČD předpokládám, že se ČD jako vlastník koleje s návalem lidí vyrovnaly, jak mnohokráte předtím a nejen ve Zlonicích.
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 17:43:07    Odkaz na tento příspěvek  

martin:
v textu je zmíněno kolem pěti deseti lidí, kteří se té akce účastnili. Co ti lidé dělají dnes?

http://www.kzc.cz/cz/KZC/Kontakty
http://www.kzc.cz/cz/Klub-zeleznicnich-cestovatelu/Kontakty-vybor

Augusta, Hrůza, Dabrowski... - neslyšeli jsme to už někdy???
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 20:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brrr!!!
GI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.45.145
Odesláno Úterý, 01. května 2012 - 00:02:23    Odkaz na tento příspěvek  

honič vystupující pod zkratkou Generální inspekce myslí
-řízení a jízda lokomotivy bez platného průkazu způsobilosti
-řízení lokomotivy osobou bez platného oprávnění

Třeba si toho pan Poctivec všimne, kdyby mu došly jiné argumenty.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3004
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 01. května 2012 - 00:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, já to chápu - výtku popojíždění kdysi s Hugem. Ale teď už je po všem, páč dnes už je svátek lásky a spadla klec. Sám uvidíš, co a jak bude :-o Všude u nás je klídek a pohodička
http://www.youtube.com/watch?v=EWcPr7yHs6s
P.S. Já se jen podivil, proč by mě měli zbavit svéprávnosti, páč nic jinýho ani nemám...

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
4%
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.53.50
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2012 - 18:05:09    Odkaz na tento příspěvek  

já myslím že k čechovi do muzea nejezdí 5% ale 4%
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3009
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. května 2012 - 21:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4%: Hlavně, když ses tomu zasmál alespoň ty. K Čechovi do muzea můžou jezdit i 4%, páč Čech muzeum má... Jinak Tě ujišťuju, že příští rok "k Čechovi" žádnej veřejnej zvláštní vlak nepojede - žádnej! Ono to tomu muzeu jen odčerpává síly a peníze...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Manfred von Borowitz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.30.193
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2012 - 21:33:58    Odkaz na tento příspěvek  

No tak letos jely k Čechovi 4% se svým motoráčkem, to je toho! Jste všichni jen netolerantní k menšinám (tedy až na Prahu hl.n., tam jich je většina).
Mám spíš návrh pro adminy: zřiďte rubriku ZMŽ, pan Čech zajistí zajisté příspěvků dost, jen na této straně jich má už 15!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3010
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. května 2012 - 21:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A předtím tu půl roku nebyl... Rady a porady, zejtra se ještě stavím a pak zase budete mít "klid". A nauč se při své genitálitě rozlišovat ZMŽ a ŽMZ :-*
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
ALCA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.115.179
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2012 - 22:52:24    Odkaz na tento příspěvek  

tím půlrokem je předpokládám myšlen přelom února a března, jinak jsi naprosto na každé stránce
manfred má možná zmatek v háčcích, ale jiný tak trochu lže, co je horší?
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3011
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. května 2012 - 23:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stará komedie - když se budu jmenovat pokaždý jinak, budu tu třeba pokaždý JAKO jednou. A teď napíše další smyšlenec, páč já jako vychovanej člověk odpovím a on dalším jménem napíše, že píšu zas... Kdepak, zejtra sem dám pro některé spolky a dopravce důležitou zprávu a je to. Hovno mi záleží, co si o tom myslí někdo, kdo o tom nic neví. No a že sem občasně jentak dám něco, co jsme koupili nebo stěhovali, to asi tady na to je...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
ALCA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.115.179
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2012 - 23:21:24    Odkaz na tento příspěvek  

z čehož vyplývá, že všichni, kdož nejsou registrováni jsou vlastně jedna osoba
to mi připomíná časy kdy velký a silný bolševik měl vlastně staženou prdel z každého, kdo měl dlouhý vlasy
ale jako konspirační teorie je to dobrý, dobře ses na géřetu naučil, dobře...

staré pořekadlo praví, že nejhorší smrt je z vyděšení
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 04. května 2012 - 00:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chvála Bohu, mnohé šlak trefí....
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 04. května 2012 - 07:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z čehož vyplývá, že všichni, kdož nejsou registrováni jsou vlastně jedna osoba
Samozřejmě že nemusí být, ale bývá to častým jevem, nejen v tomto vláknu. Co vám, anonymům, vlastně brání se pod svůj názor podepsat?
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. května 2012 - 09:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odvaha....
Cernys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 04. května 2012 - 10:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skoro aktualita ze Zlíchova (omluvte kvalitu foceno mobilem z jedoucí tramvaje)
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3014
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 04. května 2012 - 12:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobré poledne vám všem. Dovolím si sem dát celkem nepodstatné sdělení, které se týká jen toho, že už se na mě prosím neobracejte s dobráním vody, vysypáním popela a obečně stáním na zlonické topírně. Už jsem to prostě dál táhnout nemohl ani nechtěl...
application/pdf
20120503_TZ_Topirna.pdf (110.0 k)

Jedinou smyslupnou otázku zodpovím hned, abych sem furt nepsal: Mých 8 vozů i 2 vozy KkVK mají kde ve Zlonicích stát v rámci uzavřené dohody o deponii na vlečkové koleji. Jiná vozidla členů KŽMZ už tu nejsou...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Urby
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.186.48
Odesláno Sobota, 05. května 2012 - 11:32:05    Odkaz na tento příspěvek  

Kluci z Křimova již také mají profil na facebooku
odkaz
Ohon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 05. května 2012 - 19:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Muzejní noc v Soukromém žel. muzeu JH -> ZDE
FF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.121.16
Odesláno Sobota, 05. května 2012 - 20:09:18    Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si upozornit, že stránky nejsou sice špatné, ale jsou poněkud "zablešené".
Ohon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 06. května 2012 - 09:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

FF: Pokud to bylo na mě - mohl byste to prosím specifikovat? Děkuji
FF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.234.27
Odesláno Neděle, 06. května 2012 - 14:11:32    Odkaz na tento příspěvek  

Ohon: Chtěl jsem říci, že stránky jsou pěkný, ale zavirovaný.
Ohon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 06. května 2012 - 18:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

FF: Díky za pochvalu a upozornění, mrknu na to.
pavel56jh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.74.144
Odesláno Pondělí, 07. května 2012 - 12:14:10    Odkaz na tento příspěvek  

FF: skoro jsem se vydesil, sedim za kvalitnim FW, 2ma antivirama, ted jsem prohlidl logy, nic nehlasi... Kde je to (jak cim ?) zavirovane???
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3016
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 07. května 2012 - 18:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pavel56jh: mně to Norton bloknul, že tam nemám lézt...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.73.21
Odesláno Pondělí, 07. května 2012 - 19:12:32    Odkaz na tento příspěvek  

Vážení....dva antiviry?Jeden blokuje druhý a ten se bojí druhého,tak kontoluje toho prvního..tak nějak to obrazně fachčí.A viry jsou v PC na to tata..tráááá,tá.
Žmz:Tome máš kvalitní antivir.A jak se daří na statku?Lidí bylo na zahájení asi hafo.. na Peruci jsi byl?Tvoje účast by nebyla na škodu.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3017
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 07. května 2012 - 19:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262: Na Peruc zítra odpoledne pořádám autobus, abych podpořil návštěvnost. Odjezd z Kladna od nádraží v 13:00, z Lisovic v 15:00. Jinak dík za optání, lidí bylo hafo, sluníčko svítilo, kočičky vrněly..
Jen nemám jedinou fotku 262 z úseku Zlonice - Louny..
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.73.21
Odesláno Pondělí, 07. května 2012 - 20:03:28    Odkaz na tento příspěvek  

Zmž:Trefná otázka na řadu.
Tome o prázdninách by tam měla jak jistě víš pendlovat..ale bohužel není času abych ti ji cvakl.(Udělal bych to rád..třebas někde kolem Peruce nebo Telec).Na té úvodní jízdě jsem nebyl...
Na Peruc bych se také rád zajel podívat... Ta galerie je dobrá.Zaslouží si návštěvnost a také propagaci.Kde jsou ty doby,co tam tudy jezdíval "Horník"...pamatuješ to jistě taky.

Takové fotky by byly na té výstavě dost ceněné...
Mikáďácí se snaží....a je to dobře.
Ahoj někdy v Lisovicích.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 08. května 2012 - 21:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z jedné zajížďky singrovky do Zubrnic v sobotu 5.5.2012.

. Svezení komfortní, ale držet (platit) v provozu bych ji nechtěl.
Magnat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 08. května 2012 - 22:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já jsem na ni v Žernosekách koukal jak na zjevení
Karl Koxxx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.186.48
Odesláno Středa, 09. května 2012 - 01:11:45    Odkaz na tento příspěvek  

Pár záběru z Křimova


Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3018
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 09. května 2012 - 14:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár obrázků ze včerejších Lisovic, Peruce a Zlonic


ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12375
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 09. května 2012 - 21:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dá se někde najít, jaké vozidla budou na setkání strojů ČKD v Lužné u Rakovníka?
Popř.jaké se ukáži na trati?
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. května 2012 - 09:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manemb: Něco málo máš tady:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2483379
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12387
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 15:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo to jsem našel.
Tak zatím vím:
T4781002,008
T4783101
754 023 - mohlo by být ale s T4784023
T4990002
T4581190
T6780012

aaa??
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12390
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 17:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě
720 058
721 517
T444162
781 600
T6690001