K-report
 

Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 27. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Železniční muzea a spolky » Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 27. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2974
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 00:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tome, ten šmír na hubě jsem měl 20 minut z celýho dne - ty seš fakt hroznej šotouš i to šotookno si využil
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2975
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 03:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zodpovědně tu prohlašuju jako platící objednatel, že sem si právě poblil klávesnici. Ten xindl mi tam ani nedá logo ani fotku z muzea:
http://www.kzc.cz/cz/Novinky/Novinka/762
Takže aby bylo jasno:
Vlak ČD byl na obchodní riziko ČD s malým přispěním KŽMZ;
ŽMZ program včetně busů byl na obchodní riziko KŽMZ, kdy majitelé busů účtovali jen naftu, tedy to relativně zasponzorovali;
Vlaky KŽC byly plně hrazeny zobrazenou agenturou a KŽMZ.
Takže KŽC za peníze odjelo vlak.
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Účastník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.10.11
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 08:40:15    Odkaz na tento příspěvek  

Mohl by pan inženýr, až si utře (popř. vymění) poblitou klávesnici, sdělit obecenstvu jména členů personálu KŽCD, kteří jezdili zdarma jím zaplaceným autobusem do/z hospody? Nebo pokud nezná jejich jména, tak alespoň kterého vlaku personál se tak zachoval?
Mohl by dále pan inženýr sdělit obecenstvu, o kolik seknul vlak KŽCD následný parní vlak ČD na odjezdu ze Zlonic?
Nevím, zda to pan inženýr stačil při svém pochopitelném vytížení při akci zaregistrovat, ale polední vlak KŽCD z Roudnice do Loun čekal asi čtvrt hodiny ve Straškově na odhlášku za zpožděným parním vlakem ČD...
parní vlak ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 10:55:35    Odkaz na tento příspěvek  

Účastník: vlak KŽCD zpozdil parní vlak ČD o 16 min. Ranní parní vlak ČD by zpožděn z důvodu špatné organizace drážní dopravy, nikoliv vinou ČD, toť celé. Takže si stěžujte na SŽDC.....Jinak polední vlak KŽCD přijel dvě minuty zpožděný do Straškova a čekal na odhlášku 8 minut....kde máte těch 15 minut ????
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2976
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 11:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Účastník: Nemohl, protože byl pochopitelně vytíženm páč k panu inženýrovi jezdí obsazené i vlaky KŽC-D, a když mu spolehlivý dodavatel J.Tomec sdělí, že musel personál od motoráku odvézt do hospody, tak nemá co dále prověřovat. Ujišťují vás, že takto jel "personál" od vlaku ČD i PP s jediným "maličkým" rozdílem - zeptali se mě předem, páč to jaksi platím.
Parní vlak ČD: Děkuj za sdělení, že 16 minut.
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 11:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle mě myslí Tomáš Ešdu Jirky Tomce, páč v eLCčku jste s náma nejeli. Už na pumpě jste se zařadili za nás s eŠDéčkem a oba busy směřovali směr Zlonice nádraží. Takže asi tak. Jirka se jel k pumpě otočit, my nakoupit jídlo. Při příjezdu k nádraží, personál z ešky vybíhal a hurá do "dvaašendy". Co jsem si všimnul tak kdosi v uniformě u Balmu bečel jak protrženej, že se čéká "pouze" na vás a zda si dotyční nestačili všimnout, že už má dávno postaveno a že měli přijet z oběda dřív. Cca po pěti minutách vlak vyjel směr Straškov.

K Busu. Co vím, i Jirky Tomce ešku platil Tomáš. Nikoliv KŽC či kdokoliv další. Proto asi myslí onu jízdu "za cizí peníze na oběd" a pak ještě že se zpozdí vlak. Což je samozřejmě docela pak asi problém. A byl to poslední vlak směrem na Roudnici. Po něm odjížděla i Šlechta. A ano šlechta seklá byla taky a i pomocník od Šlechty dával najevo svůj postoj k tomu, že M262.1 odjela jak odjela a že zas jedou zpožděný. Vlak měl odjet mám dojem v 15.33 a jel někdy k 15.45, páč i my jsme se chtěli mrknout na odjezd Šlechty a přijeli jsme v 15.55 do Liso na odjezd do Kladna.

Píšu to jen jako nestranej pozorovatel, ale to, že personál od M262 jel v buse z oběda, je nadmíru jasné. Už i podle toho, co se pak "hulákalo" na ně u dotyčného vlaku.
prosím ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.10
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 12:03:35    Odkaz na tento příspěvek  

Tak se tu nehádejte, já si myslím, že tohle všechno všem jen škodí, ČD si napříště rozmyslí spolupráci a že se hádaj spolky mezi sebou, to už je normální. Já bych ČD navrhoval, aby už nikomu nějak nepomáhaly, maj svoje lokomotivy, svoje vozy, svoje lidi, kteří nějakou nostalgickou akci rádi podpoří a vlak doprovodí. Tím si ušetří zbytečné napadání a osočování z podpory spolků s pochybnou minulostí a s účinkováním pochybných lidí (NEMAM NAMYSLI ŽMZ ANI NIKOHO JINÝHO, ale každý si vzpomene co se tu dělo okolo MDT). Já osobně bych si třeba tam, kde figuruje jméno Šikýř, nebo Kokstein nechal vše 20x prověřit právníkama, vše předem zaplatit a i tak od těchto pánů a spolků, kteří sou, byť sebeméňe, spojováni s těmito pány utíkal na 100 honů a pastvin. Stejně tak bych utíkal od spolku, který málem způsobil nehodu A 1, tedy srážka vlaků, při jedné parní jízdě před několika lety. Proto prosím ČD, sponzorujte jen ty, kteří vám budou dělat reklamu, přinese to jen vzájemnou spokojenost.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2977
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 12:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemá cenu to řešit. Jsou to relativně drobnosti, ale jako abych se dočetl, to co je v té aktualitě a ještě aby mi někdo z KŽC vyhrožoval právními kroky, když sem si dovolil požádat o snížení ceny z důvodu nekvalitní služby, to už je jako moc. Já furt věřím, že si to Bohouš srovná uvnitř firmy.
Upřímně řečeno, jsem přesvědčen, že to byla velice vydařená akce. Jen jako příliš nechápu, proč ČD, kterým fakt přispíváme pouze službou a dáváme slevu na vstupném, nám dají logo i na plakát a KŽC vyhodnotí akci jako akci agentury, jako by nám vlasně pomáhalo. Prostě je v chování KŽC-D něco shnilého, co zcela zbytečně podráží jinak kvalitní službu.
EDIT: Nechci býti arogantní, ale KŽMZ je ten, kdo sponzoruje vlak Svatý Jiří a ČD jej propagují především jako vlak na řípskou pouť, takže do Zlonic jede především z technologických důvodů a my jsme ti, kteří kvůli jeho lepšímu obsazení vyhověli ČD a zahajujeme sezonu už s poutí, která je poněkud konkurenční, a ne až v květnu, což by vzhledem k počasí bylo lepší při dokončování nových expozic. Ale ano, možná je lepší když nepojede už žádnej vlak. Pro nás je 2000 neplatících šotoušů kolem trati a na zlonickém nádraží opravdu nepotřebných stejně jako 3 dovezené konkurenční bufety. A bez starosti v topírnu a bez poskytnutí poloviční slevy na vstup nám prostě stačí třetina zákazníků a ekonomicky jsme na svém. Každopádně, mně se vlaky ČD líbily, ČD děkuju a to celé přesto, že jsem je viděl kařždoročně tak 10 minut.

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
prosím ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.10
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 12:21:58    Odkaz na tento příspěvek  

ad ŽMZ:
Já osobně Vašemu spolku fandím, jen prostě, je lepší si dělat akce sami na sebe, jistě, ČD jsou silnej subjekt, mohou Vám jen pomoci, přeci jen nejde se nepovšimnout plakátů, které zvou na prohlídku Vašeho muzea ve vlacích provozovaných ČD. Takže, kdybyste třeba jen měl spolupráci s ČD, bylo by to výhodné. Jen, upřímně, divím se Vám, že spolupracujete ještě s MDT, po tom všem co Vám provedli, já bych na to neměl žaludek a ani čest a hrdost by mě to nedovolila. Myslím si, že taktovou dopravu by Vám zvládl z okolí Kladna i p. Vinš. MDT = poukázka na kriminál.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2978
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 12:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prosím ČD: Ujišťuji vás, že plakáty ve vlacích jsou od Railreklamu a s ČD s nimi nemají nic společného. A ano, MDT je profláklé, jen se nebojte, že sem neměl celou věc pod kontrolou. Autobus byl vpořádku se vším co má mít, řidič "můj" a ze trany MDT složena nám pětitisícová kauce na nezpoždění spoje. Chtěl jsem jim dát šanci a oni se snažili. Vím, možná už to byla 100. šance, ale...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 13:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím ČD...

Škoda, že neutíkáte z tohodle disk. fóra, páč jsem chodíme jak my MDT, tak i ti druzí, co málem způsobili výše jmenovanou nehodu. Ale co si zas cením, jak máte ve všem jasno. Škoda, že jste nám to nepřišel sdělit osobně na akci. V busu byl člen spolku, já hrál s kapelou a ten asi na kterýho je mířenej ten slogan o "málem srážce vlaků", tak hačal na M262... No řekl bych, že se asi u Tomáše slezl spolek hochštaplerů, ale řekl bych, že tak nějak to fungovalo. I když pravda - na akci jste být nemohl, protože jste utíííííkal směrem od Zlonic tak daleko, co nohy stačili.
Účastník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.49
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 14:08:18    Odkaz na tento příspěvek  

ŽMZ, Mdt: takže tvrzení, že osoby, které jely do/z hospody autobusem placeným panem inženýrem a později dobíhaly vlak KŽCD, byly současně také personálem KŽCD, je založeno pouze na domněnce někoho z vás. No, to je vážně velmi průkazné...
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2979
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 14:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlak KŽC-D, který platilo KŽMZ, odjel z viny vlakového personálu KŽC-D opožděn. Zda personál onanoval či pil v hospodě není podstatné. Uvědom si laskavě, milá dlažební kostko, že dodavatel se zodpovídá platícímu zákazníkovi a platící zákazník není fízl, aby dodavatele sledoval, zda plní co má zaplaceno! KŽC-D mi mělo hned nahlásit,že zpozdilo námi placený vlak, nemělo se mi to donést. Takže prostě já KŽC-D nezaplatím, dokud mi to KŽC-D nevysvětlí. Nebudu zjišťovat nic, vůbec nic - mně ty prachy na našem účtu nevaděj.

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Dlažební kostka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.125.1
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 15:02:18    Odkaz na tento příspěvek  

Při plánovaném pobytu inkriminovaného vlaku ve Zlonicích (4 min) bylo jaksi technicky nemožné odjet bez zpoždění, protože se dobíral vůz a posun bylo nutno vykonávat s maximální opatrností vzhledem k nijak neřízenému pohybu desítek civilů v kolejišti železniční stanice. Obávám se, že personál KŽCD v takové situaci neměl na oběd v hospodě, natož na onanii, čas.
Poblitá klávesnice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.46
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 15:53:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ony M262 KŽC-D ještě nejsou upraveny na dálkově ovládaný posun od piva z hospody, popřípadě z autobusu, kterým se tam personál patrně tedy prázdných vozidel vezl? Zajímavé.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2980
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 16:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se odstavoval/dobíral vůz, když na to nebylo v JŘ pamatováno, resp, proč se tak neudělal už JŘ - samá operativa a hovno! Proč bych se "hádal" s J.Tomcem, že pojede pěkně podle JŘ z Lisovic až v 15:00 (vlak KŽC-D měl odjezd plánovaný dříve než byl příjezd tohoto busu) směr Peruc, páč první zastávka je Zlonice-nádraží a poveze lidi na Lízu domů? Já zahajoval v 9:00 a vlak "zahajovací" samosebou šíboval ještě ve zlonicích bixovnu, místo aby projížděl Lisovicema, kde dle původné objednávky měla bejt fotozastávka (kvůli tomu sem si vlak tak brzy z Roudnice objednal dočista zbytečně) právě aby KŽC-D bylo ten, kdo tam je první. Byla tam první ešela - načas!
Prostě se mi snažíte namluvit, že pro KŽC-D je zákazník povl hned tím okamžikem, co podá objednávku a zaváže se zaplatit. Nevěřím tomu, takové KŽC-D určitě není...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Účastník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.73.4
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 16:18:45    Odkaz na tento příspěvek  

Fotozastávka v Lisovicích? Ať koukám jak koukám, v SJŘ vlaku 18331 je pobyt 1 min Zlonice, zastavení na znamení Páleček, pobyt 0,5 min Klobuky, ale nic jiného. Vzhledem k tomu, že křišťálová koule jaksi dosud nebyla zařazena mezi standartní služební pomůcky strojvedoucího, neměl se tento o požadavku na fotozastávku jak dozvědět. Samozřejmě, kdyby pan inženýr ráčil zvednout mobilní telefon, dalo se nejspíš udělat leccos, ale zdá se, že pan inženýr se raději vyžívá v prudění, a vyvrátí-li se mu jeden důvod, hravě si najde jiný. No, lidi máme různé...
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2981
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 16:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavle, jasně píšu o obsahu objednávky, nejsem dopravce a nezajímá mě to co máte ve služebních pomůckách a rozkazech. A nevolal jsem, z rozkazu KŽC jsem si přečetl, že bixovna se odstaví hned ráno, ač jsem byl jasně s Bouhoušem domluvenej, že až v 10 po příjezdu z Loun. Tak to prostě nemohlo časově fungovat.
A upřímně, já sem napřed písemně požádal o vysvětlení vedení KŽC, pak o sdělení tržeb a místo informací jsem si zjistil pohledem, že ani logo u zprávy KŽC na netu nemáme. Tak jako se nediv. Ale jinak to akce byla pěkná, jen je třeba si uvědomit, že čím větší akce, tím musí být větší disciplína. Já proti KŽC nic nemám, ale jako napoprvý bych čekal, že si doplní na netu logo nás jako platícího zákazníka a nebude tam jen agentura, která se na to nabalila mnohem později.
Takže snad už závěrem, snažím se tu o diskusi, páč je to diskuse. Nenandávám KŽC, celkově to vyznělo navenek fajn. A ano, chovám se tak, jako když já to platím - to už tak v monetárních společnostech bejvá... Můžu to platit za rok zase,nebo to taky může platit někdo jinej, nebo taky nemusí nic jet... Záleží od každého soudruha, co mu vyhovuje...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Poblitá klávesnice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.180.14
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 16:35:47    Odkaz na tento příspěvek  

Za vůbec největší exces lze ovšem považovat fakt, že strojvedoucí nebyl ostříhán a vlakvedoucí měl utržený knoflik na uniformě.
Účastník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.73.4
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 16:42:29    Odkaz na tento příspěvek  

parní vlak ČD: cituji: "ranní parní vlak ČD byl zpožděn z důvodu špatné organizace drážní dopravy". Letmým pohledem do ISOŘe lze zjistit: 9788 na odjezdu z Vraňan +5, ve Straškově +12, příjezd do Zlonic +16. Jak nabral těch 7 minut v mezistaničním oddíle Vraňany - Straškov z důvodu špatné organizace drážní dopravy? Jestli je na vině výpravčí v Horních Beřkovicích, patrně se nejednalo o zaměstnance SŽDC...
Kája Mařík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.167.190
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 16:50:52    Odkaz na tento příspěvek  

nejdřív se plácaj po ramenou jak jsou dobří
po té si roztrhají občanky a zavezou jeden druhého kupou hnoje, všichni ale vlastně spokojeni, páč jsou tam doma
přemýšlím, proč spolupracujete, když pak do sebe šijete, to se znáte 14 dní?
měli byste se sejít někde u piva, ožrat se, rozbít si tlamy a byl by konečně pokoj
Mandrake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 9-2008
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 16:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáši, možná by se ušetřila spousta zbytečných emocí, kdybys počkal na vyjádření vedení KŽC a teprve potom zveřejňoval nějaká hodnocení na webu.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 16:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad ŽMZ výše: "kdo sponzoruje vlak Svatý Jiří a ČD jej propagují především jako vlak na řípskou pouť..."
A že by katolická církev "pustila nějaký ten chlup" - když to vlastně byl vlak na její akci, to asi v našich poměrech nehrozí, že?
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2982
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 17:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo Mandrake, máš pravdu. Už jen trpělivě čekám a mlčím. Mě prostě jen vytočilo už moc, že mi na stránce KŽC k hodnocení akce nešlo dát ani logo ani fotku od nás a celý to vypadá, jako by to platila ta agentira, což tak není.
Každopádně, nebyl sem zde půl roku a myslím, že se k tomuto systému vrátím. Vždy to končí kecama o pivu, trhání občanek a podobně. A u nás na kase otázkou, zda musí i on platit 50/25 Kč "když je vod toho". Trubci co nikdy nepochopí, že každná komedie se musí zaplatit, zde vítězí. Děkuji těm pár jedincům, co mi poslali fotky a těm stovkám ostatním přeji, aby jim vláčky na šocení sesílal zadara Bůh. Jsem rád, že zdejší odborníci mají svá krásná kolejově připojená muzea a já sem zalezl do prasečáku s těmi svými sračkami. A těším se, až konečně spadne ta zlonická pastouška, kterou si vydržuji, aby měla pára leckoho kde vzít vodu.
Každopádně, tuto diskusi jsem od počátku rozpoutal jen a jen proto, abych věděl, zda má 20. 4. 2013 něco jezdit, co to má být a jak to vylepšit, abych na ztrátu z toho alespoň vybral výstavou při zahájení. Dobrá, půjdu s Bohoušem na pivo, malujte si fotečky na PC. Papapa, čumáčci ;-)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
traveler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.20.80
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 21:18:59    Odkaz na tento příspěvek  

No koukám, koukám a nevěřím svejm očím. můj dojem z Čecha ze Zlonic, kterého delší dobu pozoruju, je teď po té skandalizaci, co tady rozpoutal na K-čku takový, že to je slizský, zapšklý padouch. Hnidopich, kterej léčíc si své očividné mindráky, producíruje se před masama na plebejském K-report, se ztrapňuje příspěvek za příspěvkem. Fakticky, jak tady čtu, neumí Čech ani napsat, co se vlastně stalo, kdo kde byl, kde koho viděl, ale pomluv a sraček tady nakydal víc než dost. Jen náznaky a dohady a domněnky. Nic konkrétního. Žádný číslo vlaku, jméno člověka, čas, bližší určení. Trpíc evidentním rozštěpem mysli útočí, ale zároveň se bojí si to rozházet jak u KŽC-D, tak u ČD, protože ví, že bez obou nepřežije. Dělá se hlavně tátovsky nepostradatelným a současně záhadným před šotoušema, ale před tou největší plyčkou. Čeká pak na jejich ovace a těma se následně ukájí. Hraje si na nějaké impérium - prostě dokonalej magor. A ještě ty kecy o tom, jak je úspěšnej.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2983
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 22:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to meleš duševní chudobo? Jak jako nepřežiju bez ČD a KŽC??? Já nevím, co jsem vydělal na někom z obou jmenovaných. Vlak ČD i KŽC dotujeme, nemusí bejt žádnej, nevadí... Ale s takovým hovnem, co se ani neumí podepsat se není o čem bavit.
Jak už sem napsal, chci vědět, jaký je na to názor. Mně přišlo škoda, že KŽC-D umí dodat službu a jednotlivci mu to kazí. A ještě jednou zavolá někdo z poskoků KŽC sloužící výpravčí a ona pak mé ženě a vím naprosto přesně, že 20. 4. 2013 sem pojede každej, kdo si to sám zařídí. Já to akorát k hovnu potřebuju. Nikdy jsem nedostal žádný příspěvek na vlak z veřejných rozpočtů ani od sponzora. Buď to zatáhnu z rodinného rozpočtu nebo z tržby muzea!
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3541
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 22:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že se na to nevyserete!!! Tyhle věci řešit na internetu prostě nejde, akorát ostuda před celým národem!
Bezdružická lokálka
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2985
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 23:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Než veřejně diskutovat je mnohem lepčejší v hospodě pomlouvat, že si Čech objednal zlé KŽC - ano, to je naprosto nejlepší
Nic osobního samozřejmě, to je jasný. Ale já sem rád, že sem si KŽC objednal... A v podstatě dokázal, že je to tu čistá onanie, páč se stejně nedozvím názor, zda si ho mám objednat i za rok...
Jasně jsem napsal, že dodávka byla fajn až na excesy jednotlivců a zbytečnou operativu. Před rokem sem požádal milovníky i odpůrce KŽC ať mě nechaj si to vyzkoušet. Jsem přesvědčen, že KŽC je schopný dodavatel, jen některé věci musí dobrousit. A ano, neuvedení mého loga vedle loga spolufinancující agentury mě vytočilo...

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3542
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 23:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ano, neuvedení mého loga vedle loga spolufinancující agentury mě vytočilo...

Horká hlava toho pokazí mnoho. A pokud budu mluvit za sebe, jestli někde visí či nevisí logo toho či onoho mi vcelku dnes nechává chladným. Protože:

1. Drtivá většina čtenářů jakési logo ignoruje, na stránky leze jen kvůli fotkám či pár základním informacím. Marně vzpomínám, kdy jsem se nějak více zajímal při návštěvě podobných akcí, kdo kde je čím organizátorem, garantem, sponzorem, PR partnerem apod.

2. S logama na www stránkách je často kříž (s malým). Buď tam ty svině nejdou, nebo mi je kolega zapomněl přeposlat, nebo....No zkrátka, tyhle chybky mají často mnoho racionálních - lidských příčin.

Tím tu nechci zastupovat KŽC, jen mi přijdou některé naznačené výtky a starosti s akcí, jako podobné těm co jsme v Bezdružicích taky zažili. Leč naštěstí to nikdo neměl potřebu řešit vyhroceně kdesi na internetu. Buď se to vyříkalo v kolektivu či se strana a vláda poučila pro příště z krizového vývoje...

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Bezdružická lokálka
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2986
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 23:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je Tvůj názor a moje peníze. V jiným třeba nezveřejěnní našeho loga může naopak budit dojem, že KŽC vydojilo od agentury víc peněz než potřebovalo, páč jí "zapomnělo" říct, že ona platí jen část, páč část již platí KŽMZ. Já nechci dojmy ani takový ani makový. To je právě do tý hospody, že každej má ten dojem, akorát pije vlastně pivo.
Já logo agentury i KŽC na stránkách i plakátu mám...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2987
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 00:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě na dobrou noc jeden zlořádův sebestředný propagandistický článek v jehož samém závěru zjistíte, že už od příštího roku bude konečně možné vodu do parních mašin ve Zlonicích brát od někoho hodného, například od hašičů
application/pdf
KD_20120421.pdf (603.8 k)

Dobrou noc :-*

EDIT: Doporučuju projednat u piva při vzájemném trhání občanských průkazů

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14586
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 11:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tu tak bavíme o tom, co kdo udělal špatně, měl bych tu taky pár postřehů z pohledu řadového platícího* návštěvníka celé akce:

(* nechci se tvářit jako mecenáš, kdy jsem přispěl padesátikorunou na chod muzea, ač jsem mohl klidně ukázat jízdenku a platit pětadvacet, z vlastních zkušeností vím, že takovéhle muzeum je pěkně drahá hračka a žrout času a peněz - chci jen naznačit, že nemám nic společného s žádnou ze zúčastněných institucí.)

1) Až do soboty jsem měl za to, že Železniční muzeum Zlonice je ve Zlonicích. V sobotu jsem zjistil, že je tento název používán snad "z tradičních důvodů", snad pro zmatení imperialistických agentů - a že muzeum se nachází v jakýchsi Lisovicích. Jenže kde jsou Lisovice? Na zlonickém nádraží se nenachází žádná turistická mapa, ba ani nějaký plakátek s plánkem, který by tam vyvěsil někdo od ZMŽ. Dotazem od výpravčí jsem se dozvěděl aspoň směr, kterým se mám vydat, dostal jsem i popis trasy, podle kterého jsem se ztratil hned u přejezdu na zhlaví (jak jsem měl jít "pořád rovně", když silnice vede buď doleva na přejezd nebo doprava?)
P.S.: Výpravčí nic nevyčítám, ona je tam od toho, aby řídila provoz vlaků, ne od toho, aby podávala turistické informace jménem nějakého muzejního spolku, který na to nějak pozapomněl...
(Jo, beru, jezdil tam autobus, ale on zrovna žádný nejel a čekat tam třičtvrtě hodiny na další, to se mi nechtělo.)

2) V muzeu se nacházelo spoustu zajímavých exponátů. Jedna lokomotiva, druhá lokomotiva, třetí lokomotiva,... Ale z jakého roku ta lokomotiva je, kdo jí vyrobil, kde se používala a podobně, to je pravděpodobně utajená skutečnost, aby se to nedejbože nedozvěděli imperialističtí agenti, kteří jakýmsi záhadným způsobem i bez mapy najdou cestu do muzea. Byl by to takový problém udělat ke každému exponátu cedulku s popisem?

Jinak, ke zpožďování vlaků...

1) a z hospody se jezdí tak, aby vlak odjel dle JŘ a nezpozdil následný parní vlak ČD

Sice nevím, kdo byl a nebyl v hospodě, ale zato bych řekl, že KŽC prováděl ve Zlonicích pouze posun nutný k připojení druhého motoru s Bixem, a to jen po nezbytně nutnou dobu. Z pohledu cestujícího v onom vlaku se mi rozhodně nezdálo, že bychom čekali nějak moc dlouho...

2) a když mu spolehlivý dodavatel J.Tomec sdělí, že musel personál od motoráku odvézt do hospody,

"musel"? Personál si vynucoval svezení s pistolí v ruce? Pokud je ve Zlonicích takhle nebezpečno, to abych se téhle lokalitě velkým obloukem vyhýbal
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Magnat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 13:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin J.
Ano, za sebe musím v některých ohledech souhlasit. Bohužel je 1 000 000 a jedna věc co se musela do zahájení stihnout a konkrétně se pracovalo spíše na "hardwaru" nežli na popiskách a takových věcech, které vyžadují čas na výrobu a také poměrně slušný finanční obnos. Konkrétně venkovní popisky jsou díky použití kvalitních destiček T-Bond poměrně drahé a výroba není lehkou záležitostí. Kažopádně je nutné říci že po dokončení hrubých věcí na chodu muzea by se mělo (snad letos) objevit i označení exponátů. Připravují se i nové "výplně" nástěnek a klaprámů na nádraží a u muzea, ale taktéž to ještě chvilku potrvá a nepatří to mezi ty nejdůležitější věci co se musí udělat. V hospodě byla kompletní parta ČD + průvodčí KŽC. Jel jsem v autobuse MDT a musím potvrdit to, co se psalo výše. Proč si volali o odvoz netuším asi chtěli chytnout vlak
Autobusy nebyli zadarmo a byly provázány z motoráky KŽCD a sv. Jiřím na které čekali - tedy byla možnost využít ty. Doufám že jsem neřekl příliš mnoho případně mě Tomáš jistě opraví
p.s. když já zapomenu někam dát logo v práci tak je to průs... jak kráva. Tedy výmluvy že "zapoměli tam dát logo" opravdu považuje za naprosto nemístné a je to tedy jasná vina editora stránek, který by to tam měl doplnit.
Účastník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.96.13
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 14:19:22    Odkaz na tento příspěvek  

Vlak KŽCD vedený motorovým vozem 831.168 přijel do Zlonic v 15:03 hod. a dojížděl v 15:16 hod. Mezitím měl průvodčí dost starostí s posunem při dobírání Bixovny. Jak tedy mohl být s četou ČD v hospodě a po té v autobuse MDT ?
Vlak KŽCD vedený motorovým vozem 831.117 byl v tu dobu někde kolem Vraňan. Jak tedy mohl být průvodčí KŽCD s četou ČD v hospodě a po té v autobuse MDT ?
Nebo se to celé stalo jindy ? Nebo v jiném vesmíru ?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14587
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 15:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel je 1 000 000 a jedna věc co se musela do zahájení stihnout a konkrétně se pracovalo spíše na "hardwaru"

Tohle ovšem zase já netuším Každé muzeum se postupem času vyvíjí a pokud neznám historii vývoje vašeho muzea, nemohu tušit, na čem aktuálně pracujete a co jste vytvořili a nachystali nového a na co vám už nezbyl čas. Napadlo mě, že tyhle popisky by mohla řešit A-čtyřka v igelitové folii nalepená na lokomotivě, ale to vás zase sežerou fotografové, kteří chtějí vytvořit "autentický provozní záběr"

Jak jsem ale psal, až na tyhle drobnosti se mi muzeum líbilo a určitě jsem ve Zlonicích nebyl naposledy.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
OPBH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.151.174
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 16:28:55    Odkaz na tento příspěvek  

Nebudu se cpát do vaší pranice, ale cedule se dá vyrobit za pár korun - kdesi měli staré podkladnice jako základnu, na tom nastojato navařená trubka nebo tyč a na jejím konci kus šikmého plechu a na něm přilepená zalaminovaná A4. Skácí to pouze větší vítr, dá se to snadno po akci uklidit pod střechu, odsunout při focení, na ukradení je to poněkud velké a hlavně je to blbovzdorné. Je pak snad těžké mít popisky u významného exponátu typu lokomotiva, nebo je lepší se vztekat, když někdo řekne nějakou poznámku?
Magnat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 16:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale vztekat... to néé je to kritika a já ji beru a uznávám že je to tak. Rozhodně se nevztekám a ani to neberu za pranici . Jak by napsala naše vláda - je to v jednání
Každopádně by bylo fajn použít něco aby to nebylo jako pěst na oko, zároveň to bylo levné, zajímavé, ale odolné a blbůmvzdorné. Prostě něco stylového se musí ještě vymyslet, ale zatím je T-bond nejlepším materiálem. Zalaminovaná A4 není vzhledem ke svým vlastnostam nejlešpí. Uvidíme...
Budu se těšit na příští návštěvu, ale skutečně platí to co tu už psal Tomáš - nebojte se se přihlásit přímo v muzeu, rád poklábosím (a věřím že nejen já)
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2988
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 17:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak abysme to tedy neukončili:
1/ Občanské sdružení Klub Železničního muzea Zlonice si neobjednalo posun s bixovnou, nýbrž vlaky, jejichž přesnou definici dopravce (KŽC-D) specifikoval v úředním vydání jízdního řádu SŽDC a zákazník (KŽMZ) s tímto souhlasil. Nešlo o žádnou spolupráci, čistě vztah dodavatel - odběratel;
2/ Lisovice jsou součást městyse Zlonice. Již barák traťovky na nádraží má číslo popisné i je součástí Lisovic. Nevím jaký jiný místopisný dovětek by měl obchodní název muzea mít, než obec, ve které sídlí, tedy "Zlonice". Současně mi je záhadou proč někdo kdo vydrží u káreportu se nekoukne předem, kam jede;
3/ Nevím komu by sloužila cedule u nádraží. Jestli snížení tržeb v autobuse, tak ji tam měl dotyčný dát. Já jako nositel nákladů improvizované MHD jsem chtěl, aby s nimi jezdili lidi a nechodili pěšky;
4/ Za popisky se omlouvám, ano musí být takové aby nenarušovaly prohlídku a současně takové, aby se vědělo ke které mašině jsou. Zádný vopičárny, že visí na háku lokomotivy zalaminovanej papír, nebudou. Chyba byla, že nebyly ani v budkách mašin, které jsou vevnitř vpořádku (3 ze 3) a mohla vždy být ta od sousední, která není uvnitř ještě udělaná.
5/ Kdyby ČD nezměnily na poslední chvíli mašinu, nemusel jsem šíbovat na topírně vozy kvůli přechodnosti. Kdyby KŽC-D na poslední chvíli nevymyslelo odstavení bixovny, nemusel jsem zařizovat, aby ČD-Cargo vyklidilo od odstavených vozů kolej u skladiště, která jediná k tomu účelu připadala v úvahu. Za desetinu času bych těch 6 popisek vytisknul, nechal zalaminovat a nalepil. Ve zbylém čase bych stihnul popisky k zab. zař., na které mám i průhlednou folii na sklo.
PRÁVĚ PROTO MĚ SERE LIDOVÁ UMĚLECKÁ TVOŘIVOST NA POSLEDNÍ CHVÍLI!
A tedy závěrem, nějak jsem se tu moc nedočetl, zda tedy mám KŽC-D objednat i na 20. 4. 2013. Když ono je to s tou kritikou tady tak, že KŽC-D jsou mnohými sice nenáviděni, ale vyfotit si jejich vlak už není takový problém...
EDIT: Jen ještě 2 obrázky - pouhé děkuji od provozovatele by stačilo, nám jen dělal konkurenci, ale nevadilo mi to :-o)


(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3544
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 18:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3/ Nevím komu by sloužila cedule u nádraží. Jestli snížení tržeb v autobuse, tak ji tam měl dotyčný dát. Já jako nositel nákladů improvizované MHD jsem chtěl, aby s nimi jezdili lidi a nechodili pěšky;

Návštěvám budoucím....
Občas se takové cedule a schémátka hodí, každý s sebou netahá haldy map nebo navigaci. Posledně jsme tohle řešit např. v Kolíně. Autobus ujel a tak jsem si říkal, že na řepařku dojdu pěšky. Ouha, dostupné mapy Kolína jaksi s řepařkou ve svém rozsahu nepočítaly. Kdybych s sebou neměl Martina_j, který už tam byl, musel bych to brát podle intuice a na zeptání.
Bezdružická lokálka
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2989
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 18:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řeš si co chceš, tady smysluplný vlaky nejezděj a Nádražní ulice je vcelku místní komunikací, kterou nikdo externí nepoužívá. Vlakem k nám přijíždí kolem 5 % návštěvníků, nepřizpůsobivých obyvatel je tu cca 10 %, nádraží na mrtvém pomezí centrálních Zlonic a části Lisovice. Těch pár jedinců (povetšině s režijkou, páč normální lidi pobyt půlhodiny tam i zpět ve Slaném prostě nesnesou a od Loun sem přijíždí první vlak v 11:15) rády informují výpravčí v osobní pokladně. Cedule by byla častěji zničena než použita. Kecání nadálku miluju
Abysme si rozuměli, jě to jediná silnice směrem na západ (výpravčí Ti řekne "před budovou doleva") a je to 900 metrů, nikde nic jinýho než v dálce asi kilák je vidět baráky...
Ale jo, diskutujte, to je vpořádku, je to diskuse
Já se zaměřím na rozšíření parkovacích ploch pro osobní auta
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
OPBH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.151.174
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 19:48:10    Odkaz na tento příspěvek  

Vlakem k nám přijíždí kolem 5 % návštěvníků

Tak proč byly nedávno klapboxy ve vlacích široko daleko zaplněny vaší reklamou? Investovat nemalý peníz pro takřka zanedbatelné množství návštěvníků to asi není příliš dobrý tah správného obchodníka. Leda, že by chtěl sponzorovat darmožrouty z Railreklamu.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 21:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OPBH - no já bych se zamyslel nad tím, kdy se muzea povětšinou navštěvují a pak bych si otevřel jízdní řád a přijel tím autem, protože jako pravidelný přestýdenní vlakový dojížděč se tam zrovna ideálně dostávat nebudu....
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2990
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 22:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jistě, Pavle.
A hlavně, milý OPBH, každý si může dovolit jen to, na co má. Já sehnal jen na reklamu 49x49cm ve 250 vlakových soupravách :-*
Mimochodem, zvedlo to návštěvnost na osminásobek a vlakem fakt nikdo. Ono totiž naše muzeum beztak není na nádraží, nýbrž v "prasečáku"...

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 22:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M-k : V hale kolínskýho nádraží je v jedné vývěsce i jakýs takýs plakátek řepařky i s obrázkem kudy tam. Bohužel je to v místě, kam asi moc lidí nezajde, pokud zrovna nejdou k bankomatu.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 22:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kovářmirek - a hned máte důvod zvýšit jízdné - lidi budou muset k bankomatu, aby se mohli svézt, najdou plánek a všichni budou spokojení :-)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3545
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 00:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V hale kolínskýho nádraží je v jedné vývěsce i jakýs takýs plakátek řepařky i s obrázkem kudy tam. Bohužel je to v místě, kam asi moc lidí nezajde, pokud zrovna nejdou k bankomatu.

Tak na ten jsme bohužel nenarazili. Jen na mapku před nádražím. A do té jste se s tratí ještě nedostali.

Řeš si co chceš, tady smysluplný vlaky nejezděj a Nádražní ulice je vcelku místní komunikací, kterou nikdo externí nepoužívá. Vlakem k nám přijíždí kolem 5 % návštěvníků,

Nějak mi pak uniká, proč tam tedy zastavoval ten autobus??

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Bezdružická lokálka
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2991
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 00:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Autobus byl spojení od 4 párů vlaků, které jely jen ten den. A ano, těmito vlaky k nám lidi kupodivu jeli - cca 500-600

P.S. Samozřejmě, že při zahájení s parním vlakem a ještě dvaašesedsátkami je návštěvnost vlakem kolem 50 %. Těch 5 % bylo myšleno při běžných otvíracích dnech.

Pavel reiser, Kovářmirek: Tak snad že bych zařídil napřed na zlonickým nádraží bankomat a pak se zamyslel, jak dál No já bych radši letos dal tu kovanou bránu místo té plechové... Napsat na improvizovanou šachtu "Terezka" to už zmáknu
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 07:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K plánku kudy na řepařku - jestli to půjde tak "lehce" jako povolení hnědých silničních ukazatelů, tak si ještě nějaký pátek počkáme...
Do té doby bude nezbytné se vybavit mapkou z řepáckého webu
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 08:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ŽMZ > no jo Tomáši, tam ale není napsáno TEREZKA..., tam je napsáno : Petr ....
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 11:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Foto z víkendových jízd po semmeringu
www.masinka.cz | www.youtube.com/VytopnaZlichov
kaer_morhen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 12:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro všechny dezorienty-vy jste snad počítačoví negramoti...stačí použít internetovou mapu,umět s ní zacházet a každý průměrný volič OdSS pochopí že co se týče Kolínské úzkokolejky je nejlepší vystoupit na zast.Kolín-Zálabí a pak jít jedinou ulicí ven z města(ulice se jmenuje Ovčárecká).20 min.chůze a jste tam.Já tam takhle jezdím z České Lípy-rychlíkem do Poděbrad a pak couradlem do Zálabí pak pěšky na řepařku a pak zase to samé zpět.Jednoduché,účinné.A co se týče Zlonic-tam jsou Lisovice vidět ze zhlaví,jinak v sobotu se stačilo zeptat kteréhokoliv šotouše na zlonickém nádru.Bylo jich tam dost.Ono to vypadá že někdo kdo vyleze z auta od navigace je úplně v prdeli a přestává se na Zemi orientovat,natož aby věděl jak se jmenuje.

(Příspěvek byl editován uživatelem kaer_morhen.)
OPBH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.96.39
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 19:01:32    Odkaz na tento příspěvek  

kaer: zlatá slova, všichni jsou chytří jako rádio, ale používat google, mapy.cz apod. je zřejmě nadlidský výkon
zmž: to bylo právě zamyšlení proč dávat reklamu do vlaku, když tím vlakem skoro nikdo (ani k vám) nejezdí (m.j. oficiální statistiky uvádí, že podíl železnice na celkové osobní dopravě v ČR nejsou ani 4%)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3546
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 21:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bylo jich tam dost.Ono to vypadá že někdo kdo vyleze z auta od navigace je úplně v prdeli a přestává se na Zemi orientovat,natož aby věděl jak se jmenuje.

Jalový kecy. Navigaci nemám, auto nepoužívám. Podle vaší představy je většina značení na silnicích dnes tedy jen pro blbečky.....Asi podobná představa, že když mají dnes přeci všichni ty počítače, tak nemá cenu tisknout papírové jízdní řády....
Bezdružická lokálka
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2992
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 23:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OPBH: Nevím čím jste povoláním, ale řeknu to slušně - děkuji ale vašich "odborných" rad v oblasti marketingu nevyužiji a s meziročním zvýšením návštěvnosti o 700 % jsem ješitně spokojen. Navíc rámečky ve vlacích byla jen součást kampaně, ač tedy hlavní. Přeji hodně úspěšných reklamních kampaní ve vašem soukromém podniku. Já to hodlám dělat nadále tak blbě, jako dosud.

M-K: No každopádně vidím, že neuvedení našich návazných autobusů v tiskové zprávě ČD ani porušení ze strany KŽC-D, které vlaky nemělo označené směrovými tabulemi tu nikoho nebere. No my na nádru končíme a doprava na trati 110 pomalu taky, takže ta část příběhu o šipce z nádraží směr Zlonice-Lisovice se uzavře tak nějak sama.

Závěr - reklama si na sebe vydělala vstupným. Naopak náš hospodářský výsledek z vlaků dodaných KŽC-D je pro nás druhý nejhorší za 15 let. Horší krytí nákladů tržbami bylo už jen, když 2001 jela 464.008, sesunul se nad Chlumčanama zářez a doprava se přerušila těsně před cílem/začátkem trasy. Tak zbývá bunus v podobě přeházení popela do kanálu, kam by ho byl Čtyřkolák narozdíl od Lízy vyklopil přímo. Esi je z řad šotoušstva nějaký dobrovolník, tak děkujeme, uděláme si to sami...

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2333
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 23:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi podobná představa, že když mají dnes přeci všichni ty počítače, tak nemá cenu tisknout papírové jízdní řády....

Jen nekříčte, zrovna nednávno, jsem slyšel i z míst více než povolaných, že se velké kurzbuchy pro veřejnost tisknou jen kvůli šotoušům a že je jen otázkou času, kdy se od toho dle západních trendů upustí
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2993
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 01:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Abysme byli konstruktivní v oblasti popisek, tak nutně potřebujeme:
1/ 4 smalťáky "osobám, jež zde nekonají službu ani dozor vstup zakázán";
2/ 1 smalťák "udržujte čistotu";
3/ 1 smalťák "WC";
4/ smalťák "východ";
5/ oboustannou světélku se "skříženými meči" - hospoda.
Prosím a ušetřete mě řečí, kde byla a už není nebo kde se dá vyrobit nová. Za pomoc předem děkuji. Za případné náměty z reálného prostředí typu označení bytů a podobně předem děkuji též
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Josef Mikeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.18.115
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 09:20:20    Odkaz na tento příspěvek  

Nevšiml jsem si, že by OPBH řekl, že to děláte blbě. Naznačil, že si místy trochu protiřečíte.
A ty cedule - uvnitř máte vitríny jako v Národním muzeu, což zvyšuje úroveň vašeho muzea, ale zároveň onu nastavenou laťku srážíte zbytečnou absencí popisek u velkých exponátů. Nikdo nečeká, že každá drobnost bude mít cedulku, ale velký exponát jako je lokomotiva by ji snad mohla mít, byť v podobě zmíněné zalaminované A4 (když už mohly být celobarevné plakáty po 250. soupravách).
Jinak bych si dovolil poznamenat, že mi připadá to, co jste zde plodil minulé dny přinejmenším poněkud podivné. Kroutím hlavou nad šílenstvím, které jste vyvolal. Chápu vaše naštvání kvůli chybám jiných lidí či organizací (takové věci se řeší na diskusním fóru?), ale když si vaše řádky přečte kdokoliv, tak musí mít pocit, že minimálně nevíte, co chcete a kličkujete, když vás někdo nachytá na nějakém blábolu. Nevím, zda vás to naučil život na GŘ ČD, ale někteří méně schopní zaměstnanci tohoto a podobných úřadu, se chovají podobně. Chvílemi mám dokonce pocit napoleonského syndromu u vaší osoby.
V Lisovicích se udělalo kus poctivé práce a když se doladí drobnosti, tak bude mít zaručeně mnoho spokojených návštěvníků. Není mi (a nejen mě) ale jasné, proč si si vyrábíte svým jednáním negativní P.R..
host3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.53.50
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 10:48:04    Odkaz na tento příspěvek  

Stejně tak bych utíkal od spolku, který málem způsobil nehodu A 1, tedy srážka vlaků, při jedné parní jízdě před několika lety.

Co se kde tehdy stalo a čí to byla práce?
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 11:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

host3: Práce nejpoctivějších nostalgiků, opravdových profesionálů ve svém oboru - spolku KŽC, v Nižboru, tuším, že v r. 2005.
Wodě vale!
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 12:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tome, nemůžeš čekat že ti KŽC-D ještě bude pokrejvat "krví a potem vydřeným jízdným" náklady. Oni jsou zvyklí jezdit za krajský dotace a vozit luft,případně nějaké svoje šotoakce po vlečkách kde si zastaví pro focení motoráku kde a kdy se jim zachce, běžní cestující, to je prostě zbytečnej opruz

Jo a k tý bráně - potřebuju abys tam měl kovadlinu a výheň, bez toho se nehnem ke zdaru díla, ohřejvat autogenem je moc drahý a na nárazníku či kolejnici se kovat prakticky nedá. Nanejvejš tak hřeb do pržce.

(Příspěvek byl editován uživatelem kovářmirek.)