K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 18. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji » Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 18. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 19:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže slečna měla předem zakoupenou jízdenku s místenkou. Co s tím? Martine, jednoduchá věc. U nás má každý řidič doplatkové jízdenky, pro případ poruchy strojku (postaru S-22). Místenku s neoprávněnou slevou(u nás nejčastěji ISIC přes web) - rozdíl jízdného ISIC vs OBYČ vypíší na doplatkovou jízdenku.
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3151
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 19:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slušný_cestující: vy už snad radši nic nepište jak vidno je pro vás tahle problematika španělská vesnice viz příspěvek 102 a ještě sem pletete jabka s hruškama..nevim co má zas Evadys společného s ŽP..
AV 15-30
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3532
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže v praxi funguje zdravý rozum, i když jsem zažil i to, že někdo bral jednotlivě ty průkazy do ruky a otáčel to na druhou stranu, a dokonce zkoumal i fotografie... Mimochodem, nedávno šla v jednom spoji do KT kontrola a problém byl pouze v tom, že jeden student ten lístek zahodil, jinak průkaz měl.

Zdraví rozum praví, že kdo zahodí během přepravy jízdenku je trouba a nemůže se divit, že bude pokutován. Stejně tak, pokud někdo vědomě používá žákovský průkaz i když nemá. Od toho je revizor, aby tyto případy stíhal, řidič vše dopodrobna kontrolovat nemůže.
Bezdružická lokálka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14552
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokuď by jsi byl ortodoxní byrokrat tak bez pochyby ano! Reklamace ať si pak dotyčná vyřídí na AMSu kde místenku se slevou vydali na základě neplatné průkazky.

Já mám pocit, že slečna měla jízdenku z e-šopu, takovou si tiskne sama doma a nemusí nikomu nic prokazovat.

Místenku s neoprávněnou slevou(u nás nejčastěji ISIC přes web) - rozdíl jízdného ISIC vs OBYČ vypíší na doplatkovou jízdenku.

Tohle jsem tam neměl, proto jsem to vyřešil tak, že jsem slečně vytisknul ze strojku nějaký nesmysl, aby studentská jízdenka (82) plus ten nesmysl daly dohromady víc jak plnou cenu (110). Takže jsem uplatnil v podstatě stejný postup a jsem rád, že mi ho někdo odsouhlasil.

A mám tu jiný zákeřný dotaz na odborníky:

Máme linku Praha - město - městečko. Protože má jízdní řád v sobě víc paragrafů, než sbírka zákonů, je možné přepravovat pouze cestující z Prahy a do Prahy, vnintrokrajská přeprava je vyloučena a nejsem si jistý, jestli by strojek vůbec dokázal takovou jízdenku vydat. Co udělat, když naložíte v Praze cestujícího s lístkem do "města" a tam za vámi cestující přijde, že by si rád doplatil lístek do "městečka"? Na jednu stranu cestující jede už z Prahy, takže se nejedná o vnitrokrajskou přepravu, na druhou stranu to vnitrokrajská přeprava je, protože cestující požaduje vnitrokrajskou jízdenku a tu vydat nesmím.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Roman_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2009

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slušný cestující (100)
Jízdenka - je doklad o zaplacení za službu (pro jednotlivou jízdu - např. "štípací" MOC, z UNIPOK nebo UNIPAJ, z EMtestu apod., nebo časová jízdenka - průkaz s kupónem, elektronický záznam na Plzeňské kartě, Opencardu, placené roční zaměstnanecké nebo rodinné jízdenky apod).

Jízdní doklad je širší pojem. Jízdenka je vždy jízdním dokladem. Jízdním dokladem, nikoli však jízdenkou, jsou průkazy k bezplatné přepravě:
MHD - ZTP, bojovníci, dárci krve, OP osob nad 70 let apod.
ČSAD+ČD - středočeská studentská Rathova karta, "P" v ZTP/P, jinak mne nenapadá nikdo další, kdo by zde jel bezplatně a měl na to nejízdenkový jízdní doklad.

Dále pak jsou doklady, které přepravní řád nepojmenovává - např. průkazy na slevu:
ZTP u ČD+ČSAD, žákovský průkaz 6-15, žákovský průkaz 15-26.
Tyto doklady bych viděl jako nedílnou součást jízdenky a tím i s právem je odebrat (u ZTP je odebrání zapovězeno, ale ... viz příspěvek výše)
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, časem možná i jízdenky
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14553
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slušný cestující:

Ano, tady je nutné rozlišovat. Já se bavím o dálkové lince, kde se střídá několik řidičů a cestující jedou pokaždé jiní, takže řidič ty průkazky chce vidět (nebo by aspoň měl) pokaždé.

Na vesnických linkách to obvykle funguje tak, stejný řidič pořád vozí stejné cestující a na nějakou detailní kontrolu stejně nemá čas. Falešné průkazky se tam prakticky nevyskytují, jen občas má někdo loňský průkaz a občas někdo jezdí na průkaz 6-15, i když už mu patnát let bylo. Takže řidič na začátku roku dá týden dva hájení, kdy bere i loňské průkazky, pak dá týden dva teroru, kdy chce průkazku po každém bez milosti a po zbytek roku už to kontroluje namátkově. No a pak je průšvih, když přijde ještě revizor a děcka nemají průkazky. Pět stovek na pokutu nemají a když na to zavoláš policii a nebo je dokonce odvedeš na služebnu, druhý den naběhnou do garáží ČSAD naštvaní rodiče a požadují pro revizora trest smrti za to, že jejich potomka unesl.

A konečně, ztráta vzniká státu, ne dopravci, takže kdo to tak pečlivě kontroluje, snaží se pro státní pokladnu.(včetně těch pečlivých kontrolorů, kteří kontrolují řidiče).

... a to je špatně, když se to někdo snaží kontrolovat?
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9459
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"A konečně, ztráta vzniká státu, ne dopravci, takže kdo to tak pečlivě kontroluje, snaží se pro státní pokladnu.(včetně těch pečlivých kontrolorů, kteří kontrolují řidiče)" - a odkudpak asi tak plynou dotace na VHD? A jsi přesvědčený, že třeba jen na žákovské jízdné je ten pytel bezedný?
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3152
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin J: v takovém případě je stejně vina AMS e-shopu že je toto možné vydat i na neplatný průkaz a opět je to věcí AMSu.Průkaz bez vymezení platnosti je samozřejmě neplatný.
Bavíme se v ortodoxní rovině přístupu k věci - lidsky to jde řešit i jinak.

Příklad dvě: těžko asi říct kolik je cena město-městečko protože pokuď strojek neumí vydat jízdenku zřejmě neni nahraná většinou ani cena toho úseku.
Opět jsou dvě řešení - ortodoxní nebo lidské..
AV 15-30
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: V pořádku, já vás sice neznám a vy mě taky ne, přesto nevím, podle čeho posuzujete, jestli je můj příspěvek 102 pravdivý nebo ne.

Mk: tím jsem myslel to, že osazenstvo vozu - studenti a žáci to měli v pořádku a právě jediná vada celé kontroly byla to, že někdo zahodil lístek. Ne, že to bylo v pořádku, ale že toto byl jediný přestupek v tomto voze.

A máte pravdu, 6120 a spol., už se k tomu nebudu vyjadřovat, ničemu nerozumím a to, že ČSAD autobusy Plzeň provozují autobusy Evadys, které nejsou schváleny pro stání cestujících, a tyto jezdí denně narvané k prasknutí, je taky můj blud, který uveďte na pravou míru, že je to vlastně v pořádku, že to tak určitě není a že lžu. Inu, peníze dělají divy...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9460
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Evadys, které nejsou schváleny pro stání cestujících" - a to víš nebo pouze zkoušíš? Já jen, že úplně klidně může mít v TP místa na stání. Nehodnotím konkrétní případ.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j: Je to v pořádku kontrolovat, ale pak by měl řidič(dopravce, stát) trvat i na dalších předpisech, jako je např. jednoduše řečeno nenaplňovat vůz k prasknutí atd..
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3153
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slušný_cestující: vy jste viděl TP toho Evadysu čsad plzeň?
A když by bral jen na sezení nebyl by jste to náhodou první Vy kdo by tady začal kvičet že se nedostal kam potřeboval a díky ortodoxnímu řidiči přišel o x peněz a zhroutil se mu v podstatě svět?
A neni to jen o příspěvku 102 ono jich je více..bohužel nějak nestojí za hlubší rozbor.Těch vašik doměnek je tam plno například že řidič neni pověřená osoba a další.
AV 15-30
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:35:37    Odkaz na tento příspěvek  

Devět z deseti případů zneužití ŽP jsou slečny tak ve věku sedmnáct osmnáct let. Proč asi ? Mají dojem,že stačí zamrkat,když tak hodit nožku přes nožku a mají slevu v kapse.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9461
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.6120: Rozproudila se tu myslím velmi slušná debata o některých věcech kolem Přepravního řádu. Padly tu příklady, jak se to dělá v praxi. Kdo chce, něco si z toho vezme, kdo ne, tak ne .
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3154
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecek 13: dojem je někdy jen pojem a bývá klamný.. máte pravdu ale při vyhmátnutí podvodu hysterčí pak zpravidla více než kluci.
AV 15-30
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Že by ´podle sebe soudím tebe´? Nevím jak vy, ale já si nikdy na nic takového nestěžoval ani by mě to nenapadlo.

Co takhle štítek od výrobce v autobusu, kde je u symbolu stání 0, to neplatí? (Opět očekávám útok odborníků, že ne, že to vlastně nic neznačí a je to tam zbytečně)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9462
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Slušný_cestující: " (Opět očekávám útok odborníků, že ne, že to vlastně nic neznačí a je to tam zbytečně)" - mohu mít teď dotaz já? Proč sem tedy chodíš a ptáš se takovým způsobem? Chceš tady lidi ochotné něco říct "nasrat" nebo se něco dozvědět? U mě ses dostal bohužel už do první krabičky.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3156
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slušný_cestující: že by podle: "rejpu do toho o čem nemám ani anung"?

A věřte tomu že mít ten evadys já tak by jste na staní nejel ani kdyby jste čekal na další spoj týden..Vy né!!
AV 15-30
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14554
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v takovém případě je stejně vina AMS e-shopu že je toto možné vydat i na neplatný průkaz a opět je to věcí AMSu.

A jak bys tohle chtěl řešit? Pokud vím, neexistuje databáze průkazů, ze které by si AMS tahal data o tom, jestli průkaz AB 0123456 platí loni nebo letos a jestli je pro trasu Praha - Lhota nebo Praha - Kotěhůlky. Navíc průkaz platí pro trasu nejkratší nebo nejrychlejší a to je diskutabilní. Z Dobříše do Hostomic sice jede přímá linka, ale poslední spoj jede 15:30 z Hostomic, takže v osm večer už musíš jet přes Prahu a je to v pořádku.

Příklad dvě: těžko asi říct kolik je cena město-městečko protože pokuď strojek neumí vydat jízdenku zřejmě neni nahraná většinou ani cena toho úseku.
Opět jsou dvě řešení - ortodoxní nebo lidské..


Ano, já jsem chlapec šikovnej, já bych si poradil Ale zajímá mě, jak se tohle řeší jinde a nebo jak se to má řešit oficiálně a úředně.

Devět z deseti případů zneužití ŽP jsou slečny tak ve věku sedmnáct osmnáct let. Proč asi ?

Nevím, jestli devět z deseti, ale že mají slečny navrch, s tím souhlasím. A věkem bych to neomezoval - už jsem viděl i studentský průkaz tiskové mluvčí jistého dopravního podniku, která na něj vesele jezdila ještě skoro rok po škole (než jí byl úředně zabaven). Mohlo jí být tak 25...
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle fakt nemá cenu, když sem něco napíšu normálně, tak si vyslechnu řeči typu 6120. Takže když přidám trochu ironie, protože místo toho, aby když někdo něco neví, tak mu to normálně vysvětlili, tak začnou jedovaté poznámky. Rozhodně nemám zapotřebí někomu kazit zábavu, takže pokud chcete, reagujte , pokud ne, já se nikam míchat nebudu, nemám to zapotřebí. Pokud se chce člověk něco dozvědět a někdo jako 6120 mu takto odpovídá...
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Nevím, jak byste mě poznal, ale asi jste všehoschopný.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3157
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


A jak bys tohle chtěl řešit?


Právě bohužel tou neexistující databazí, která by ověřila a zamezila nákupu jízdenky se slevou při neplatném prukazu.Oni ty průkazky taky nemusej bejt jen oranžové papírové kartičky jak za krále klacka až do konce světa.

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3158
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se chce člověk něco dozvědět

Vy se na něco ptáte?to jsem zatim u vás nepostřehl..nejvíc se tady paradoxně ptá MartinJ
Vy tady rádoby sofistikovaně odpovídáte kdo je a není "pověřená osoba" zřejmě bez základní znalosti čehokoliv.Když vám to někdo vysvětlí tak pro změnu začnete o narvaném Evadysu na stání.
AV 15-30
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7373
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc průkaz platí pro trasu nejkratší nebo nejrychlejší a to je diskutabilní.
Zajímavé. Já jsem měl průkazku studentskou na trasu Kryry - Karlovy Vary. Přímý spoj nejezdí. Nejkratší možné spojení bylo jet autobusem (ev. vlakem) z Kryr do Petrohradu a následně přestoupit na bus (Praha-) Petrohrad - Lubenec - KV. Co když ale spoj stavěl jen v Lubenci (linka 421115 DPKV)? Pak jsem jel z Varů do Lubence, tam počkal na autobus směr Vroutek a ve Vroutku přestoupil na bus do Kryr (trochu zajížďka, ale co se dá dělat).
Také jsem jednou jel velkou oklikou, a sice z Kryr do Podbořan. Z Podbořan do Kadaně a z Kadaně do Varů (asi o dvě hodiny delší cesta, ale jiné spojení nebylo). To vše na studentskou. Také jsem mohl jet Z Kryr vlakem do Blatna, zde přestoupit na vlak do Bečova nad Teplou a zde opět přestoupit na vlak do Varů. Také o hodně delší cesta, jenže spojení Ústeckého a Varského kraje je tragické. Zajímalo by mne, jak by to se mnou případně řešil revizor.
Popř. dnes mám studentskou jízdenku na trasu Plzeň - Kryry. To jezdí přímo vlak. Když ale vlak nejede, jedu autobusem Plzeň - Podbořany (- Ústí n. L.), vystoupím v Podbořanech a zde jedu busem (vlakem) do Kryr. Dražší a delší cesta, ale občas není zbytí. Mohl by mě revizor pokutovat s tím, že nejedu nejkratší a nejrychlejší trasou? Docela by mne to zajímalo. A je možné jet třeba jen část úseku na studentskou? Třeba bych jel Plzeň - Kaznějov, zde vystoupil a domů pokračoval např. autem. Je to možné?
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3064
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Logicky platí, že autobus, který má schválené bezpečnostní pásy pro cestující na všech sedačkách a cestující jsou povinni je použít (a to podle nové legislativy jsou), nemůže být zároveň schválen pro stojící cestující.

Co platí v tomto konkrétním případě, záleží na konkrétním autobusu, předpokládám, pásy má a pro stání schválen není.

Takže záleží na řidiči, jestli nechá 3 lidi ráno stát v dešti u křížku pod lipami další 2 hodiny do dalšího spoje, nebo je vezme na stání.
V dnešní době práva a "spravedlnosti", kdyby se stala nehoda, první právník to napadne a když chudák řidič u soudu s železama na rukou namítne, "já tam ty lidi nechtěl nechat stát", tak to tlustý zas*aný advokátský prase v kravatě svojí arogantní hubou odvětí: "Vážený pane, na toto jsem se neptal. Ptám se, zda jste porušil předpis, či ne."
Soudce, hojící si krédo, protože včera nechal utéct synáčka místního podnikatele vyřkne: Vinen!
A pak už vám nic nepomůže...

(Těm co mě ještě neznají, se omlouvám za svůj zde nezvyklý, ostřejší slovník)
Rebel Yell
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9463
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z počátku byly oba průkazy žlutomodré. Lišily se akorát horním pruhem. Do 15 let žlutý pruh. Nad 15 modrý. Pak se to poměrně rychle změnilo na oranžový, s cizojazyčným překladem a v dolním rohu nápisem SO+NE místo kladiv. Aby to nebylo zase tak jednoduché ny rychlou kontrolu
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7374
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže záleží na řidiči, jestli nechá 3 lidi ráno stát v dešti u křížku pod lipami další 2 hodiny do dalšího spoje, nebo je vezme na stání.
Když ještě jezdil pro AKV Jovan, tak poslední spoj v X z Aše do Prahy (přes KV) jezdil Mercedes Tourismo. Občas se stalo, že autobus přijel do Varů plně sedačkově obsazen a ve Varech na zastávce se tísnilo 20 intráků, kteří jeli do Lubence a Petrohradu. Další bus jel následující den v 7:00/popř. 9:30. Řidič nám vždycky říkal, že bere na stání jen do Petrohradu, dál po dálnici do Prahy už ne. Tenkrát jsem nad tím nepřemýšlel a byl rád, že se vmačkám do busu a dostanu se domů. Ale existuje nějakej předpis, že se můžou brát lidi na stání jen mimo dálnice resp. silnice pro motorová vozidla?

Jinak s Ml636 plně souhlasím
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3159
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Například Slovak Lines má Evadys H o délce 12,8 metru který má přepravní kapacitu 57 míst k sezení a 19 k stání.Nejdřív si něco přečtěte a potom až začněte plkat.
AV 15-30
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14555
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem měl průkazku studentskou na trasu Kryry - Karlovy Vary. Přímý spoj nejezdí.

Chce to řešit s citem a s rozumem. Určitě není v pořádku, když jedeš z Plzně do Chomutova přes Prahu, z Plzně do Mostu přes Vary (navíc tak, abys v KV musel přenocovat) a podobně.

nejkratší a nejrychlejší trasou

Nejkratší NEBO nejrychlejší. Takže třeba z Plzně do Rožmitálu ti jede přímý bus asi 3x denně, mělo by tedy být přípustné jet tam přes Zdice vlakem. Známá zas jezdí Plzeň - Rakovník přes Prahu, i když přes Kralovice je to určitě kratší (ale asi ne rychlejší).

Část úseku by měla být v pořádku. V pořádku ovšem není, když Štáhlich prudí, když cestující má průkazku z Prahy do Klatov, ale z Prahy do Plzně jede žlutým autobusem. I když, tenhle pán má dost svérázné představy o tom, co je a není v pořádku
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9464
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ale existuje nějakej předpis, že se můžou brát lidi na stání jen mimo dálnice resp. silnice pro motorová vozidla?" - ne.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7376
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chce to řešit s citem a s rozumem.
Je fakt, že za ty 4 roky jsem měl jednou konflikt a sice jednou, když jsem svoje město autobusem objel, přejel a následně byl nucen se jiným spojem vracet (odmítl jsem stát hodinu v zastávce xy), čili jsem jel z Varů do Podbořan, tak čekal a jel zpátky z Podbořan do Kryr (teoreticky jsem měl jet Vary - Vroutek, počket a jet Vroutek - Kryry). Nicméně řidič pochopil situace a studentský lístek mi vydal.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Roman_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2009

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

slušný_cestující (100) ještě jednou:
Kdo je "pověřená osoba" určuje zákon (§ 18a, 111/1994 a § 37, 266/1994 Sb.). Je jím:
- řidič či strojvedoucí
- průvodčí (někdo tomu říká i steward)
- osoba s odznakem
- osoba s průkazem.

To je zákonná definice a není dobré to brát ze smluvních přepravních podmínek. V SPP je to jen rekapitulace, výňatek z vyšších předpisů.
Samotné SPP mohou určovat jen to, co se nevešlo do přepravního řádu (175/2000 Sb.). Tj věci typu, do kolika minut musíte obsadit sedadlo na místenku, kolik psů může jet spolu ve voze, podrobnosti koupě nebo platnosti jízdenek - SPP jsou jen místní předpis.
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, časem možná i jízdenky
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, všem, kteří mi to vysvětlili, děkuji.

A protože se skutečně chci něco dozvědět, tak předkládám tento dotaz, bez svých názorů, aby pan 6120 nemusel nadávat.

- Máme vůz Evadys společnosti ČSAD autobusy Plzeň (k nalezení na jejich webu). Tento vůz je vybaven bezpečnostními pásy na každém sedadle. Ve voze je umístěn štítek, kde u symbolu stání je číslo 0 Dotaz zní: je tento vůz pouze k sezení, nebo je i přes výše uvedené možné to, že je schválen v TP ke stání. To je vše, děkuji Ml636 za 1.odpověď.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14556
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jinak, ještě k zabavování průkazů ZTP: (Mimochodem, jsem zastánce názoru "zabavovat a odevzdávat sociálkám" - sociálky na to nemají žádné účinné nástroje, je třeba jim pomoct, pokud si je pověřená osoba jistá, že průkaz opravdu neplatí a neobrátí se to proti ní.)

Povíme si o tom jednu pohádku:

Linka z Prahy do sousedního okresního města.

Červenec 2010
Do autobusu z Prahy do "Pryč" nastupuje revizor číslo 09. Ve voze se nachází pan Souček s průkazem ZTP, který má uvedenou platnost do 31.3.2011, vypadá to ale jako gumovaný a přepisovaný letopočet. Pan Souček ovšem přísahá, že průkaz je v pořádku. Co s tím? Revizor si není moc jistý, proto si tedy opsal obsah průkazu a hned další den napsal dopis na sociálku na Praze 4, zda mu mohou sdělit, zda je průkaz číslo 123456 pana Josefa Součka narozeného 1.1.1950 platný a nebo ne. Odpověď: Nic vám neřekneme, ochrana osobních údajů.
Revizor: Ale já se vás neptám na žádné osobní údaje, ty přece znám! Já se vás ptám na platnost veřejné listiny, to je něco jiného.
Slepička na úřadě to předala někam nahoru a odtud došla revizorovi odpověď: "Sdělujeme vám, že průkaz 123456 platil do 31.3.2008." Takže padělek!

Revizor 09 posílá ostatním revizorům interní pokyn najít a zadržet pana Součka. A pak už nezbývá než čekat. Ale ne dlouho, doba promlčení je asi rok.

Jaro 2011
Z okresního města odjíždí v 21:00 ze sídliště přímý spoj do Prahy. Na náměstí je ve 21:15 a tam na něj čeká revizor 08, aby se vrátil domů. Nečeká problémy, minule jel v tomhle spoji jen on sám s řidičem. Na spoji jezdí pravidelně Crossway a s ním dvojice řidičů, kteří jsou vzorem spolehlivosti a ač už revizoři řešili v tomhle autobuse všelijaké problémy s cestujícími, především na spoji ve 22:40 z Prahy, a asistence policie bývá spíš pravidlem než výjimkou, řidiči se vždy oba zachovali naprosto perfektně a profesionálně.
Tentokrát přijíždí autobus na náměstí, za volantem je dnes pan Hanzlík, bývalý bachař z blízké věznice, ve voze dva cestující a další čtyři čekají společně s revizorem na zastávce. ("Takhle plný jsem tenhle spoj snad ještě nezažil," komentuje to později řidič.) Nastoupí čtyři cestující, pak revizor, pozdraví a řidič hned tiskne beze slov seznam jízdenek. Revizor na něj kouká a vidí: Šest lístků do Prahy, pět "obyč", jeden "ZTP". Ve voze šest lidí, to je OK, takže stačí zkontrolovat tu průkazku. Je na druhém řádku, takže to je jeden z těch dvou, co přijeli už předchozích zastávek. "Kdo je ten cestující se ZTP," ptá se revizor řidiče? Ten ukáže na pána u předních dveří. "Dobrý den, přepravní kontrola. Váš průkaz ZTP, prosím." Cestující tahá jízdenku, revizor: "Tu nepotřebuju, stačí ZTP. .... a jéje, pan Souček! Vy jste ten padělatel, že jo? No ani nevíte, jak jsem rád, že vás vidím!"

A teď si to představte z pohledu pana Součka. Sedíte si takhle v autobuse, na náměstí nastoupí revizor, řidiče se rovnou zeptá, kdo je ten invalida a z pohledu na první stranu průkazu pozná, že druhá strana je padělaná. No ten šel určitě na jisto, to vám prostě nikdo nevymluví! Ale jak mohl vědět, že jedete zrovna tímhle autobusem?????? To už se asi nikdy nedozvíte.

Pan Souček se sice chvíli hádá, ale když si revizor po telefonu zjistí od kolegy, že průkaz platil do 31.3.08, loni na něm bylo 31.3.11 (mimochodem, teď je tam 31.3.15, paděláno opravným lakem), poznává, že prohrál. Bohužel pro něj u sebe nemá ani občanku, ani dva tisíce na zaplacení pokuty, takže se volá policie. Ta si pána zapíše, prověří osobní údaje, nadiktuje revizorovi, ten sepíše dva zápisy o kontrole (za "teď" a za "minule") a dává je panu Součkovi podepsat. Pak se ještě přitočí k policistům a říká: "Nechci vám radit, ale to, co pan Souček předvádí, je trestný čin padělání a pozměňování veřejné listiny!" Policisté se podrbou za uchem, poradí se s centrálou a milého pana Součka nakládají do auta a odvážejí na služebnu.

Co se dělo na služebně, to se revizoři nedozvěděli, ale je fakt, že pan Souček od té doby při kontrolách ukazuje místo zlevněného lístku za dvacku jízdenku za plnou cenu, 80 Kč.

A přátelé, tento příběh je pravdivý! Protože mi jej vyprávěl revizor 09...
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5156
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Známá zas jezdí Plzeň - Rakovník přes Prahu, i když přes Kralovice je to určitě kratší (ale asi ne rychlejší)."

No skoro bych řek že nejrychlejší to bude vlakem z Berouna nahoru

Apropo - jak jsou spolehlivý přestupy bus-vlak v Mladoticích kdy od Kralovic na Plzeň je přestup tříminutový? Už párkrát by se mi tato trasa hodila ale vidina že někde v zatáčkách trefíme s busem traktor nebo jiný vehikl a 3 minuty budou pryč mne vždy spolehlivě poslala na vlak via Beroun.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7377
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No skoro bych řek že nejrychlejší to bude vlakem z Berouna nahoru
A hlavně častější spojení přes Beroun. Kamarád jezdí v pondělí do školy z Rakovníka do Plzně přes Blatno, v pátek, aby nemusel v Blatně čekat na Os přes Beroun.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3533
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 22:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No skoro bych řek že nejrychlejší to bude vlakem z Berouna nahoru

Pokud si to před revizorem obhájí, z důvodu že je to nejkratší časově nebo kilometricky, není problém....
Bezdružická lokálka
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 22:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Logicky platí, že autobus, který má schválené bezpečnostní pásy pro cestující na všech sedačkách a cestující jsou povinni je použít (a to podle nové legislativy jsou), nemůže být zároveň schválen pro stojící cestující.

Sorry, ale mám jinou zkušenost. Například BOSÁK BUS Dobříš má několik linkových Crosswayů s pásy na všech sedačkách, a zároveň schválených pro přepravu stojících cestujících.

Určitě není možné "na první pohled" poznat, jestli má autobus schválenou způsobilost k přepravě stojících cestujících.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7379
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 22:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud si to před revizorem obhájí, z důvodu že je to nejkratší časově nebo kilometricky, není problém....
Co když je to jediné možné spojení?
1) Kryry 5:08 - přes Chomutov a Klášterec n. Ohří - Vary 7:33.
2) Kryry 6:03 přes Žatec a Chomutov - KV 8:47
3) Kryry 6:23 přes Vroutek, Lubenec a Žlutice - KV 8:55
4) Kryry 10:17 přes Petrohrad - KV 11:15 (nejkratší)
5) Kryry 13:43 přes Podbořany, Kadaň a Klášterec n. Ohří 16:10
... sice takhle nejspíš nikdo do Varů nepojede, ale přesto, když si dovedu obhájit, že jiná možnost není, tak si myslím, že by problém být neměl
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3534
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 22:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V předpisech to teď nemohu přesně dohledat, ale myslím že je to tak. Není přímá úměra mezí tím, zda-li má bus pásy a nesmí se v něm zároveň stát:odkaz
Bezdružická lokálka
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3161
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 22:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem tady jednou psal že Evadys může mít v TP normálně místa na stání.Například Osnado má ve svém povoleno 10 lidí ke staní.Vše záleží na TP a né na nějaké fabrické samolepce.Pásy s tim nesouvisí určitě.
AV 15-30
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 11:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takové malé poopravení ohledně toho, kdy paní razítkuje studentské průkazy. Na SŠ určitě prvního září, ale na vejškách je to trochu jinak. Hromadně se razítkuje při zápisech, které jsou tak 5 - 20. září. VŠ semestr začíná v průměru tak 22. září, ten týden je studijní oddělení nejvíce narvané a studijní referentky furt dávají různý razítka. Na každé vejšce se datumy trošku liší.
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1777
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 17:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bral jsem to obrazně, vím jak začínají VŠ. Ten den je úplně stejný, ale jiný datum...
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 18:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jebo: Tři MANy kloubové, čtyři standardní, čtyři Récrea. Zatím.

Na jednu stranu cestující jede už z Prahy, takže se nejedná o vnitrokrajskou přepravu, na druhou stranu to vnitrokrajská přeprava je, protože cestující požaduje vnitrokrajskou jízdenku a tu vydat nesmím.

Záleží na situaci. Pokud jeden z města do městaečka za 10 minut jiný spoj, tak omluvit, vysvětlit, přesadit. Pokud jede až ráno, asi bych ho vzal. Kdyby nešla jízdenka vytisknout ze strojku, vypsat růčo s poznámkou, o co šlo. Myslím, že bych to před rozumným revizorem obhájil a (zaklepu to) nerozumného jsme ještě nepotkal.

... stejný řidič pořád vozí stejné cestující a na nějakou detailní kontrolu stejně nemá čas. Falešné průkazky se tam prakticky nevyskytují...

Moje roční zkušenost na vesnické lince říká, že stačí průkazy zkontrolovat na začátku září, pak cca po 14ti dnech a potom jednou náhodně během školního roku. Po téhle proceduře už jsem věděl, že někdy v lednu si mám dát pozor na Pepíka z Koláčové Lhoty, aby si vyměnil modrou průkazku za oranžovou.

Nevím jak vy, ale já si nikdy na nic takového nestěžoval ani by mě to nenapadlo

Jistě. Ono pod stížnost se totiž člověk musí podepsat a uvést své jméno. Mnohem lepší je napsat anonymně konkrétní přestupek konkrétního vozu, který má přidělený konkrétní řidič, a to na místo, kde si to přečtou osoby, které se mohou bez problémů postarat o to, že onen konkrétní řidič najde na příští výplatní pásce v kolonce Prémie místo čtyřciferné sumy jednu pěknou kulatou vypasenou nulu. A věřte, že ony osoby to tu velmi pečlivě čtou. Kdybych tu napsal, co si o vás myslím, tak bych dostal ban...
A doufám, že až po téhle zkušenosti nechá řidič onoho vozu dvacet lidí v dešti na zastávce, tak se jim všem pochlubíte, že je to vaše zásluha, jak jste se jim pěkně postaral o bezpečnost.
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 19:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: ta reakce má být na mě? Já si nejsem vědom, že bych tady konkrétně uváděl nějaké přeplněné spoje, pouze obecně. A pokud podle vašeho příkladu takto fungují struktury dopravních podniků, že stačí napsat do volně přístupné diskuze pod jakýmkoliv jménem cokoliv a na základě toho může někdo přijít o prémie, pak je to přinejmenším zvláštní.

A víte, že možná by mi i těch 20 lidí poděkovalo, třeba v případě, kdyby se tehdy ta nehoda autobusu v místě ABCDEFGH nestala v čase A:BB, ale C:DD, kdy vůz jezdí přeplněný... (neuvádím místo ani časy)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3167
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 19:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slušný cestující:

Vy si sedíte na vedení nebo co?Myslíte že je problém udělat kontrolu ve všech čtyřech Evadysech které má ČSAD Plzeň?
Ano i na základě vašich zdejších komentářu může někdo pro dobrotu přijít na žebrotu!

Dál si myslíte že je uplně v pořádku komentovat fotku Evadysu kterou sem někdo dal větou "Zeman byl dříve příjemější" (viz archív této diskuze) ?! Nebo natáčet řidiče skrytou kamerou a pak to cpát na dopravní weby?!

A víte že vám těch 20 lidí může "poděkovat" až zustanou příště na zastávce?

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14562
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 20:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jeden z města do městaečka za 10 minut jiný spoj, tak omluvit, vysvětlit, přesadit. Pokud jede až ráno, asi bych ho vzal. Kdyby nešla jízdenka vytisknout ze strojku, vypsat růčo s poznámkou, o co šlo. Myslím, že bych to před rozumným revizorem obhájil a (zaklepu to) nerozumného jsme ještě nepotkal.

Tak nějaký další spoj po mě jel, byť vlak (autobus ne - a pokud, taky se zákazem vnitrokrajské přepravy). Udělal jsem to tak, že jsem mu vytisknul lístek za zavazadlo, jehož cena 10 Kč odpovídala rozdílu cen zakoupené a požadované jízdenky (tyhle lístky se ostatně dají s úspěchem využít jako doplatky všeho druhu, třeba pro studentky s neplatnými průkazkami a jízdenkami z předprodeje). Revizory jsem řešit nemusel, na tuhle linku žádní nechodí.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 20:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120, rád bych už reagoval naposledy, neboť mám obavy, že pokračování této diskuze se mnou ohrozí zejména vaše duševní zdraví, což si při profesi řidiče autobusu nemůžete dovolit.

Tak tedy:

1. EVADYS: co tak najednou ta změna kurzu, vždyť jste tvrdil, že můžou být i na stání. A kdo by měl dělat kontrolu??? ČSAD, které vědomně tyto vozy koupily a nasadily na příslušné linky, o kterých musely vědět, že se zde jezdí i na stání?! ČSAD něco někam přidělí, s vědomím, že to není k stání(tedy pokud není, nemám ověřeno dle TP, jak jsem byl poučen), a poté budou očekávat co?!

2. ZEMAN býval dříve příjemnější. A co je na tom špatného, že jsem vyjádřil tento názor? Jakto, že můžou noviny uvádět celé jméno Pavel Šponiar, který na konečné v Klatovech... A k čemu je tedy jméno na lístku, když je to vlastně podle vás neveřejná informace, která se nesmí nikde použít a jméno vyslovit?

3. NATÁČET ŘIDIČE.... Nemusíte se na to dívat(ani nebylo na co, byl to pouze záznam téměř bez obrazu, kde se místy mihla sedačka, žádné obličeje, natož osoba řidiče), a pokud si myslíte, že je to závadné, máte tam takové tlačítko, kde můžete toto nahlásit jako nevhodný obsah.

4. VÍTE, ŽE VÁM MŮŽE TĚCH 20 LIDÍ....

Zde budu tedy zcela konkrétní: V tomto http://plzensky.denik.cz/nehody/autobus-se-srazil-s-autem-tri-lid e-zemreli20110301.html jelo tehdy pár lidí. O den dříve, ve špičce odpoledne, na tomto samém místě, byl autobus narvaný k prasknutí. Pokud by se to stalo ne druhý den ráno, ale první den odpoledne, domnívám se, že by se z těch 20-ti lidí, kterým bych zabránil nastoupit, našlo alespoň pár jedinců, kteří by si alespoň potichu pomysleli, že měli obrovské štěstí na to, že je někdo nepustil dovnitř, a tím pádem můžou dále být na tomto světě...

A k symbolům na konci vašeho příspěvku se vyjadřovat nebudu, to je vaše vizitka.

P.S. Dobrá zpráva pro vás: už se nebudu k ničemu vyjadřovat sám od sebe, takže zde končím.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slušný_cestující.)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3171
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 20:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slušný_cestující: Vy už jste si vizitku udělal bez symbolů v rekordním čase 111 příspěvku.

A co já si mužu nebo nemůžu dovolit je na mě protože jsem svéprávný a plně si za to ponesu odpovědnost stejně jako si jí ponesete Vy za to co zde předvádíte..
AV 15-30
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 20:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Ještě maličkost, jakou odpovědnost ponesu já? děkuji za rychlou odpověď..

Jedinou vlastní odpovědnost vidím v tom, že zde z vlastní vůle končím.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slušný cestující.)
Roman_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 21:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta:
Pod stížnost se pisatel podepsat nemusí, ale když to padne na úrodnou půdu...:
Před několika lety na mne přišla z něco(a)seznam.cz stížnost a pak mi nastaly v práci problémy. I když jsem poukázal, že pisatel je anonym, a i když jsem předložil důkazy o opaku.
Vkrátku jsem odtud odešel z úplně jiného důvodu (změna zákona o soc. pojištění). Tak jsem se výsledek stížnosti už nedozvěděl.
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, časem možná i jízdenky
Roman_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 21:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirbusak:
Namá-li to záměrně jiný význam, tak ČSAD je Československá automobilová doprava, n.p. (patřila tam i kamionová doprava, nejen autobusy).
martin_j by mohl vyprávět.
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, časem možná i jízdenky
neon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.89.11
Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 17:26:19    Odkaz na tento příspěvek  

re: slušný cestující, souhlasím s 6120 Vaše nahrávky jsou krajně neslušné a na zastávce, kde mi stojí spousta lidí, bych se jich pokusil vzít co nejvíce, nebo si myslíte že je menší nebezpečí když jedou dvěma autobusama za sebou?
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 19:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Roman_j: neboj, vím co znamená ČSAD. Ale tohle je výrok hodinář Kadeta z filmu, který se odehrával v jednom autobuse na jednom spoji. ČSAD n.p. jsem vyrůstal, takže pamatuji také dost...
Tady se můžeš/te podívat
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 20:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neon: Nahrávky? Já jsem zveřejnil pouze 1 nahrávku, o žádných dalších nevím. Není spíš neslušné to nahrané jednání řidiče? Ale nechci už to dál rozebírat, každý má na to svůj názor.
Já mám rád přístup, když se tak nějak řidiči + cestující chovají jako lidi, adekvátně situaci. Možná jsem to výše trochu přeháněl, ale šlo mi o to, když někdo trvá zásadově na průkazkách, a zároveň mu nevadí, že veze víc lidí, než smí atd. Takový ten dvojí metr, to nemám rád nikde. Máte pravdu, každý by si měl rozhodovat o sobě sám, jestli pojede tak nebo tak. I já takto občas jezdím, někdy i na služebních sedadlech, takže zde nebudu nic kázat, bylo to myšleno pouze ve srovnání průkazy vs ostatní předpisy.

Můžete už změnit téma a diskutovat o něm beze mně..
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14566
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 20:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...jsem se byl projet na kole. Vzkaz pro ČSAD. U vás všechny označníky v pořádku.





Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14567
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 21:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jest tu dotaz od správce databáze http://seznam-autobusu.cz, který by rád aktualizoval a převedl do nové podoby seznam autobusů VKJ. (Už je na čase, pan Štáhlich mi onehdá volal a ptal se, jak to s tím vypadá...)

Co tam chybí, co tam přebývá?

Nové jsou

9A8 6708 Setra S 315 UL
9A8 6809 Setra S 315 GT-HD
2AP 6696 Setra S 416 GT-HD (ředitelský vůz)
2AT 6632 Setra .....
2AU 0744 Mercedes Integro

2A5 8023 se teď jmenuje 9A8 6742

a naopak jsem pěkně dlouho neviděl žádnou z Karos.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Martinhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 21:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych přidal 2AT 8686 Setra S 415 HD (foto ze zdejší diskuse)
Žádnou Karosu už jsem taky neviděl, ani nepamatuju, nicméně Axer asi jezdí.

(Příspěvek byl editován uživatelem martinhd.)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7386
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 22:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Axer jezdí, dnes (nebo včera?) viděn.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14570
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 22:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak schválně, kde máme nejnovější fotky karos? Já...

AV 20-68 - 29.4.09
ABB 10-65 - 15.5.09
AKV 41-93 - 22.10.10
5A2 1459 - 15.5.09

Ale pojistné je na ně dle ČKP placené pořád.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.