K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 01. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 01. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 09:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...pokud jste četli dnešní MD, je tam článek o odchodu Jana Paroubka od RJ...na netu to najít nemůžu...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 09:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Řešte si svoje problémy a nechte jiným, aby si řešili svoje...nebo že Vás to nezajímá, znamená, že diskuse na toto téma je ukončena? Případně nám sem můžete dát odkaz a nechat to koňovi a nám...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 09:31:48    Odkaz na tento příspěvek  

-HK- : Jo, tuhle jsem zkejsnul na Ruzyni, bo všechny nejbližší busy domů byly na mnoho hodin dopředu beznadějně žlutě vyprodané. Takže jsem odjel na hlavák a zachránil to rychlík ČD. Až vyžere i tuto linku, tak si asi budu volat auto na 150 km... Aneb zkus vytipovat např. v zimním letovém řádu jak hodně budeš zpožděnej při příletu a podle toho zabukvicovat bus...
Dokud byla konkurence Asiany, tak se to alespoň rozvolnilo. Dneska potkávám ruskojazyčné turisty/rezidenty i v těch přímých R Pha - Cheb (netvrdím, že běžně a furt, ale ne všechny prostě odveze Therma...)
Tomulas84
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.49
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 09:42:26    Odkaz na tento příspěvek  

PRAHA Průkopník soukromých nedotovaných vlaků v Česku Radim Jančura přichází o jednoho z hlavních manažerů, kteří stáli u rozjezdu jeho žlutých souprav.

Provozní ředitel RegioJetu Jan Paroubek pár týdnů po startu ostrého provozu žlutých vlaků končí. „Není to rozchod ve zlém. Chtěl jsem celý projekt rozjet, teď je čas posunout se dál,“ uvedl Paroubek. Skončit má na konci listopadu.

Paroubek působí v RegioJetu jako provozní ředitel. K Jančurovi přišel před necelými třemi roky z Českých drah společně s obchodním ředitelem Jiřím Schmidtem.

U ČD měl na starost odbor kolejových vozidel, začínal jako strojvůdce a občas vozí vlaky i u Jančury. Pracoval také pro soukromého dopravce Veolia, který se neúspěšně pokoušel získat dotované rychlíky.

K Jančurovi přišli Paroubek se Schmidtem v době, kdy ještě plánoval projekt vlaku se šesti třídami s názvem HighJet. Paroubek se podílel na nákupu ojetých lokomotiv z Itálie i vagonů z Rakouska.

Mluvčí Jančurovy firmy Aleš Ondrůj Paroubkův odchod potvrdil. „Je to jeho rozhodnutí, které respektujeme,“ sdělil. Paroubkovu práci přebírá Petr Prchal, kterého do firmy přivedl a vychoval. Paroubek dal výpověď na konci září, jen čtyři dny po startu ostrého provozu.

Podle informací MF DNES však není za Paroubkovým odchodem jen splnění plánu. „Měl plné zuby nesystémových zásahů vedení a špatného systému řízení,“ říká zdroj MF DNES. Paroubek nechtěl tyto informace komentovat.

O svém dalším působení nechce spekulovat, ale jedná o podpisu nové smlouvy s jiným dopravcem. Jakým, to nechce říct. „Chci dělat něco podobného,“ uvedl.

Jednou z možností je například konkurenční Leo Express Leoše Novotného, který má vyjet na trase mezi Prahou a Ostravou za rok. „Zvažujeme spolupráci,“ potvrdil Novotný. Sám Paroubek vyloučil návrat k Českým drahám.

RegioJet nemá žádnou konkurenční doložku zakazující určitou dobu pracovat u jiné firmy v oboru. Ta byla na drahách kritizována hlavně poté, co vyšla najevo u ombudsmana Petra Fejka. „Je to věc, která brání člověku v kariérním rozvoji. Platí u nás ale dohoda o mlčenlivosti,“ uvedl Ondrůj.
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 09:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přes PR článek o tom, jak je "čas posunout se dál", to vypadá, že "Honzovi" Paroubkovi, jedinému odborníkovi na železniční dopravu u téhle garážovky, docvaklo, za co všechno jako člen představenstva a odpovědný zástupce vlastně odpovídá, že to začíná celé smrdět kolosálním průšvihem a že tak trochu dělá bílého koníka. Prásknul do bot právě včas.

(Příspěvek byl editován uživatelem rtuťový_muž.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 09:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, to je ono. Kloubouk dolů před Honzou Paroubkem za to, jak dokázal zachovat tvář při rozchodu se zaměstnavatelem, pro kterého je klíčovou postavou...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4154
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 10:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kloubouk dolů ... za to, jak dokázal zachovat tvář při rozchodu se zaměstnavatelem

To abyste smekal co 5 vteřin - takových odchodů jsou totiž denně stovky.
Happy_bus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 7-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 10:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

protože mě odsadila průvodčí, že nesmim zabírat místenková místa. Ale to je fuk, ostatní jak vidim neřešíte a frčíme dál, že? škoda jen, že tu kritiku na RJ nelze nejít konstruktivně.
A co na to Jan Tleskač???

mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 10:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už je ofiko co Honza Paroubek naznačoval..

Ať už za odchodem je cokoliv, rozhodně si zaslouží respekt za to že dostal RJ na koleje...
Určitě nebylo jednoduchý vymluvit R. Jančurovi HighJet jako nerealizovatelný (i když s tím možná "pomohly" banky :-)). A plno dalších věcí..

Takže za mne palec nahoru a díky za to že sem chodil psát i zajímavý info. Snad mu to nový chlebodárce nezatrhne :-)
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 10:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rt. muž 143

Váš příspěvek možná není tak úplně od věci,přesto si nemyslím,že by p.Paroubek byl tak nezkušený hlupák,aby se Jančurou nechal natlačit do pozice "bílého koníka" u RegioJetu.
Těžko říct,co si lze představit pod pojmem "nesystémové zásahy vedení a špatný systém řízení",což byl zřejmě hlavní důvod jeho odchodu.
Možná nezkousl přehnané ambice Radima Jančury,možná amatérismus řízení nezkušeného vedení,možná obojí,možná jen opravdu "chtěl dál".
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 10:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

p.Paroubek byl tak nezkušený hlupák,aby se Jančurou nechal natlačit do pozice "bílého koníka" u RegioJetu.

Právě že hlupák není a do té pozice, ve které evidentně měl být, se natlačit nenechal a prásknul včas do bot. Pan RJ si teď bude hledat jiného hlupáka, otázka je, najde-li nějakého.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 10:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Omluva to rozhodně není, ale zase víte že se na to nevys...., že to prostě nešlo.

Žlutá zima bude úplně stejná jako ta modrá. Ale z té žluté zimy budete mít alespoň kompenzaci. Dávají je už i modří? V jejich vlaku jsem se kosou klepal tolikrát... a raději byl dobrovolně potmě než poslouchat nechutně pískající zářivku... a dostal jsem jako kompenzaci víte co... :-)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4504
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 11:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aneb zkus vytipovat např. v zimním letovém řádu jak hodně budeš zpožděnej při příletu a podle toho zabukvicovat bus...

To je takovej problém si tam dát +2 hodiny, přinejhorším? Já teda doletěl z Jižní Ameriky do Frankfurtu +/- půl hodiny, odkud si letěl ty, že to nešlo určit? Nebo to byl nějakej super kauf od společností typu RynAir, že jsi nevěděl kdy, a jestli vůbec?

Cizince v R Pha - Vary jsem viděl taky často, pro ně ta hodina rozdílu (a dvojnásobek peněz ) není důležitá, tak když to tu neznají, tak tím prostě jedou, no... Ale čechy tam asi nedostaneš už kvůli tarifu.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 11:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problem je, ze to zpozdeni klidne muze byt i vetsi, a casto je. To resit rezervaci nejde, protoze ono muze byt i den - dalkove lety litaji casto jednou denne nebo byvaji obsazene (vlastni zkusenost: skupine 6 lidi ulitlo v Parizi letadlo do Mexika a dozvedeli se, ze tam poleti az druhy den) a kdyz zrovna ten jeden den se nedari, tak smula.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 11:46:41    Odkaz na tento příspěvek  

HK: To vůbec nezáleží na vzdálenosti nebo relaci, ale na řadě jiných faktorů - například v zimě na počasí, reálnosti rotací dopravce apod. Zatímco pravděpodobnost, že páteční Madrid s W6 bude zasekanej jako sviňa si dovodí kde kdo, tak odhadnout dopředu vlivy počasí v půlce ledna neumí nikdo (krom -HK-). A házet nazdařbůh peníze do žluté loterie nemám důvod. A hlavně se těším, až to povinné místenkování bude vydáváno za úžasnou výhru VHD - očekávám, že -HK- bude první v řadě tleskat (ostatní už budou sedět v autě a na hromadnou dopravu se vykakají).
Jo - a jak zmínil Brr, tak přebukují tě klidně o x-hodin dopředu a nazdar, nemáš šanci ovlivnit nic a to i se seriózními společnostmi.
khp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.103.195
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 12:04:56    Odkaz na tento příspěvek  

Měl plné zuby nesystémových zásahů vedení a špatného systému řízení
No na ČD měl HP ještě nějaké "známé" a jednáním nejspíš docílil toho, že by byly myčky a že by další věci se řešily v kooperaci s ČD. Ovšem po vyjádřeních Jančury v médiích se rázem vše změnilo.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 12:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par: Teda Honzo, máš můj hluboký obdiv. Když jsem slyšel, kterak se majitel snažil zasahovat do oprav lokomotiv, tak jsem si říkal jak dlouho to budeš ochoten snášet. Také jeho výroky vůči konkurenci Ti práci jistě příliš neusnadňovaly.
Přeji Ti, aby si Tě nový zaměstnavatel více vážil a Tvá role "nastrčené figurky" u nového dopravce měla delšího trvání.
A až jednou modrý tým zmoudří, tak zase třeba na viděnou u nás.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4155
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 12:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco pravděpodobnost, že páteční Madrid s W6 bude zasekanej jako sviňa si dovodí kde kdo

Na letišti v Madridu jsem v životě nebyl, ale pochybuju, že by tam v odletové zóně nebyl za pár centů přístup k internetu (když ho nemáte v mobilu).
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3947
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 12:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím vás nebuďte naivní, že to Jančurovi nesype. Proč by to dělal? Jeho PR má v lidech vzbudit soucit, že to dělá pomalu jako charitu . A vy mu na to skočíte.

I když na druhou stranu v případě RJ bude mít nové vagony za x mega, bude mít ještě ty ojetiny od ÖBB, které si na sebe ještě nevydělaly, které tedy odstaví (asi). Dále bude mít více vlaků, které bude velmi obtížné zaplnit ve všední dny...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 12:24:28    Odkaz na tento příspěvek  

Jenže ten přístup k internetu nebo mobil nijak neřeší to, že nedokážete odhadnout zda přílet v xx.20 bude stačit na přestup na odjezd busu v xx.00 a to zrovna neřeším například to počasí. Prostě stejně dobře můžete být na Ruzyni o čtvrt hodiny dřív jako o hodiny později. A kupovat si podle toho dopředu jízdenky na konkrétní autobusy nebo vlaky dost dobře nejde. Takže jistotou je pouze dotovaný státní železniční dopravce, u kterého mám 100% jistotu, že si sednu a dojedu a dvouhodinový celodenní takt.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 12:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jistotou je pouze dotovaný státní železniční dopravce
Soukromé dopravce je zakázáno dotovat?
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 12:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u kterého mám 100% jistotu, že si sednu
Což ovšem bez místenky na KONKRÉTNÍ vlak stejně nemáte...

Happy Bus (s obrázkem EMJ 471.9 :-)
protože mě odsadila průvodčí, že nesmim zabírat místenková místa.
Paní průvodčí bych slušně požádal o zapůjčení tužky, abych si mohl opsat její služební číslo, a při návratu bych jí doporučil, aby si ona někam napsala číslo "61", což je číslo článku v SPPO, na který bude při přezkoušce, kterou jí tímto zřejmě avizuji, poptávána...

(Příspěvek byl editován uživatelem Aleš_Liesk..)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 12:56:51    Odkaz na tento příspěvek  

Což ovšem bez místenky na KONKRÉTNÍ vlak stejně nemáte...
V dané relaci (Pha - Podkrušnohoří) na pět devítek ano. Zde se prostě plné vlaky nevyskytují (je mi jasné, že to nelze zevšeobecnit na celou síť spojů ČD, nicméně diskuze začala o relaci PRG - KV, kde je SA dominantním dopravcem). Zatímco u SA mám dost vysokou pravděpodobnost, že se do prvního až n-tého busu nedostanu anebo spoj nestihnu. Pokud však přistanu ve Frankfurtu a budu jít klasickou jízdenku DB, tak mohu odjet libovolným spojem jak dálkové, tak regionální dopravy v daný den, čili vlivy zpoždění letecké dopravy nehrají až takovou roli (a třeba z Mnichova do Chebu už je to zajímavější vlakem DB než čtyřicetiminutový doskok s LH do PRG + návrat k hranicím do Chebu. Ale to je již mimo)

Soukromé dopravce je zakázáno dotovat?
Jistěže ne, nicméně nastává otázka míry efektivity celého systému.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 13:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W: Jak se změní efektivita systému, pokud na lince Praha-Ústí-Cheb (o tu vám teď konkrétně jde) bude stát dotovat soukromého dopravce místo ČD?
Happy_bus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 7-2005

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 13:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aleš Liesk. Budu vědět pro příště
A co na to Jan Tleskač???

Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 13:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy_bus: Omlouvám se za drsnější výpady, ale fakt mě nenapadlo, že průvodčí bude zakazovat cestujícímu si sednout na volné místo. :-(
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4156
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 13:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kterého mám 100% jistotu, že si sednu a dojedu a dvouhodinový celodenní takt.

Kde je ta jistota, že můžete taky hodinu a padesát pět minut jako trubka čekat na nádraží.

stejně dobře můžete být na Ruzyni o čtvrt hodiny dřív jako o hodiny později.

Pokud vím, že za 5-10 minut polezu do letadla, tak pravděpodnost že let na Ruzyni bude trvat o hodinu dýl je málo pravděpodobná.

PS: Mě je fuk čím pojedete, jenom moc nerozumím té Vaší logice.
takycestovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.44.120
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 13:33:01    Odkaz na tento příspěvek  

Známe ponejvíc bílé pračky, není to tu nějaká žlutící se verze? Jak můžu rýžovat na jízdném? Vždyť dráhy od cinkání klíčema a ještě dýl moc nepokročily. Stále řemeslníčci hledají, kde soudruzi z NDR udělali chybu- z Bautzenu. Notně dvacet let je dráha podfinancovaná. Začal to náčelník Utahu/ víte, kdo nám utahuje od dob OF opasky?/ Ale nabral vposledku jakoby pokoru. Kaňousek dílo završí. Unie plánovala roční zisk HDP alespoň 2 procenta, v posledních odhadech se blíží nule zisku. Jak se to poslouchá miliardama investujícímu Radimovi? Vždyť ty nové kočáry musí někdo zaplatit. Nejlíp v nějaké dohledné době. Zrovna tak Railjety. Nebudou nám nakonec ty koženky Béčka ještě chvíli dobré? Našinec má výhodu, že si od nich úplně neodvykl. Jak budou jezdit v Řecku? Vždyť to jízdné bude dražší, může to vyhánět lidi do aut na silnice, úplně odrazovat jezdit. Pravda je, že barákem na nábřeží za posledních x- let nikdo nehnul. Tam musí být přinejmenším polomafie. Tolik ministrů už se vystřídalo, / i univerzální Stráský s bezva výrokem- vláčky se mi vždycky líbily:-)/ Pak šéfoval i sestřičkám přece.
Nesedí mi, že pár dní po rozjetí podniku dá Honza Paroubek výpověď. Buď do něčeho moc viděl a kecal nebo si nenechal líbit jednání od Jančury. Kdy ten zkrotne a bude vyznávat pokoru? Asi má odborníků dost. Stejně- číslo dva- jako dva dopravci- to zkrátka všeobecně moc dobře nejde. Až budou tři- s Leošem paštikářem, tam už se můžou dva dohodnout proti třetímu. To bude teprv mazec.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 13:33:42    Odkaz na tento příspěvek  

Kde je ta jistota, že můžete taky hodinu a padesát pět minut jako trubka čekat na nádraží
Ale jedete a nestrávíte den čekáním na první volnej bus. Nehledě na to, že lze nastoupit i v Holešovicích.

Jinak ať si klidně náhodný cestovatel kupuje dopředu rezervace kam chce. Já už se několikrát, opakovaně přesvědčil, že je to zrovna v tomhle případě pěkná hloupost.

babilon: Sotva jsem vám dopsal a odesal obsáhlejší odpověď, tak se nějak nezobrazila. Zkráceně tedy: nejde zdaleka o jednu linku, nýbrž o přístup země k podnikání na železnici. Chcete mít volný trh, regulovanou konkurenci, může podnikat stát (kde a za jakých podmínek) atd. Nějaký místenky jsou až x-tý podřadý problém...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7278
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 13:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak pravděpodnost že let na Ruzyni bude trvat o hodinu dýl je málo pravděpodobná.

u samotnýho letu je to asi jasné, ale spíš se nedá odhadnout to, co následuje po dosednutí a opuštění letadla.

Když bylo loni ve Varech MS v basketu, jel jsem na Ruzyni autem vyzvednout australského delegáta, který měl přiletět v 14:50 s Emirates. Dotyčný byl ovšem letištěm vyplivnut ven až o půl páté, zatímco jsme tam s delegátkou ČBF čuměli přes hodinu jak trubky (těžko říct, jestli ho zdržovali kvůli autogramům, nebo tomu, že dvoumetrovej Australan je prostě podezřelej)...
T minus ten... nine... eight... seven... six... five, all engines up and burning... two... one... zero and lift off!
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3498
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 13:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle Jančurova "Nejdražší místo = prázdné místo" je jasné, že prioritním zájmem je naplnit vlak až po střechu, a že tutíž pravděpodobnost volného místa je malá až mizivá. Nepochybně časem vytuní jízdní řád a počty vozů tak, aby to byla pravda. Proto se s takovým spojem při náhodných cestách počítat nedá, i když za pokus to třeba stojí.
Druhá věc náhledu na RJ je taky ta, jak se bude člověk těšit do takového vlaku, kde mám zaručenu snahu dopravce, že kolem mne bude narváno. Je to sice kompenzováno větším prostorem kolem sedaček a místenkama, ale i tak...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4157
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 14:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale spíš se nedá odhadnout to, co následuje po dosednutí a opuštění letadla.

To se dá při letu po EU (o němž tady byla řeč) odhadout velmi přesně - kór má-li člověk jen kabinové zavazadlo. Prostě jdete směrem k východu a kráčíte tak dlouho, až vyjdete.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3169
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 14:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takycestovatel: "Unie plánovala roční zisk HDP alespoň 2 procenta, v posledních odhadech se blíží nule zisku"

No, ještě si přestat plést růst HDP se ziskem a už by se to dalo i číst. Takhle to vypadá, že nevíte, o čem mluvíte.

HDP ´= Hrubý Domácí Produkt = hodnota všeho, co bylo za sledované období v dané zemi vyrobeno + hodnota uskutečněných služeb. Vyjadřuje se v nějakém všeobecně směnitelném produktu, tedy v penězích. Bývá základem daně z přidané hodnoty.

Zisk = rozdíl mezi výnosy a náklady nějaké činnosti. Je-li jeho hodnota záporná, mluví se též o ztrátě. Nemusí být nutně vyjádřen v penězích. Na HDP je nezávislý. Bývá základem daně ze zisku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 14:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Unipuls#3498 > co mate radeji?

- dopravce, ktery se snazi vlak zaplnit, takze mate sve misto jiste a je vysoka pravdepodobnost, ze bude plno i okolo. Diky tomu budete platit sumu odpovidajici jedne sedacce.

- dopravce, u ktereho si muzete priplatit za sousedni volna mista a umerne tomu si priplatite

- dopravce, ktery obsazenost neresi a u ktereho platite tak jako tak i volna mista kolem, i kdyz si nemusite ani sednout.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 14:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H.Bus> ještě si poznamenejte "čl. 94" .
takycestovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.44.120
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 14:59:35    Odkaz na tento příspěvek  

Dík Rudolf za opravu, nemám ekonom. vzdělání, ale rád se přiučím i tady třebas na těchto stránkách. Růst nemusí být vždycky zisk. Ztráta , to je bubák na lidi. Řádný utahovák. Kdysi i hospodáři znali pořekadlo- sedm let tučných, sedm let hladových. Vypozorovali kolísavost /úroda apod./ To jen nyní v posledku kantoři valí, že musí být všechno lepší a lepší, spotřebou k růstu, všechno vyřeší ruka trhu. Ale že jim krutě nevychází prognózy, to už pociťují i neekonomicky vzdělaný lidičky.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 15:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RŠ...čekat hodinu a padesát pět minut jako trubka čekat na nádraží.
Re W: Ale jedete a nestrávíte den čekáním na první volnej bus.

No já nevim, ale když "čekám na nádraží", tak snad nejedu, ne? Nebo máte na müsli nějaké pokrokové jezdící nádraží?

Nehledě na to, že lze nastoupit i v Holešovicích.
Čekání 1:55 v Holešovicích je nějak zásadně odlišné od čekání 1:55 na hlavním?

Když zadám hledat přímé bus spojení Praha - KV, tak mi nabízí odjezd 15,30 SA, 15,50 Autobusy KV, 16,30 AKV, 16,30 SA, 17,30 SA.
K tomu vlaky v 15,31 a 17,31 s jízdní dobou o hodinu delší (a zřejmě i cenou tomu odpovídající, tzn. větší ).
Divíte se tedy, že ty vlaky zejí prázdnotou?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 15:29:22    Odkaz na tento příspěvek  

AL: No jasně, ale bez ohledu na čas východu z terminálu vím, že v lichou .30 mi odjíždí vlak domů do kterého se na 100% dostanu (bo kapacita stovek míst). Zatímco odhadnout, zda při plánovaném příletu např. mezi xx.20 - xx.40 stihnu bus v celou je prakticky nemožné (respektive - je to sázka do loterie).
AKV přes letiště nejezdí, posily SA rovněž ne.
Spoje SA jsou primárně pro spojení Prahy a KV, naopak vlaky mohou být výhodnější pro Ostrov, Chodov, Sokolov, Klášterec atd. Zejména z důvodu vynucených přestupů v KV, které srovnají časový rozdíl. Největší průser je pochopitelně v tom, že ČD na ně doposud neumí/nechtějí/nedokáží vymyslet slušnou komerční nabídku, která by zohlednila ten objezd přes Ústí a delší cestovní doby. Sporoeliškoticketobůhvíco je síce úžasný, ale ... ale to už jsme zase mimo téma.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 15:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Idea:všude budou jezdit perfektní vlaky páně Jančury s kvalitní obsluhou,pokud si budu umět naplánovat svůj život,naučím se předpokládat nečekané situace,tak mě vždy přepraví,kam budu chtít,kdy budu chtít a vždy se posadím na správné místo.Nebudou mě iritovat různý"socky a otravná individua". Modrý zrušíme,protože nic z toho,co jsem vyjmenoval neumí.Jsou nekvalitní,maj špinavý vagóny,zastaralé stroje,všude samej režijkář,otravní průvodčí,ve vozech chybí stevardky(di),předražený jídelní vůz,WC bez vůně fialek a hudby.
Směšný viďte.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3170
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 15:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takycestovatel: Že nevycházejí prognózy je chyba těch, kdo je vytvářejí. Konkrétních lidí, kteří se dali na prognózování, aniž třeba k tomu mají schopnosti. Když jsem v r. 1975 začal studovat práva, tak jeden soudruh profesor na nás v úvodní přednášce hřímal, že jsme poslední právnická generace, neboť se blíží komunismus, který právníky jako nepotřebné odvrhne. Vzpomenul jsem si na jeho bláboly, když se po čtvrtstoletí poté montoval do tvorby ústavy dnešního českého státu...

Pokud jde o tu ruku trhu, pak nemáte pravdu. Ona totiž zafunguje bez ohledu na to, co o tom kdo říká. Fungovala i za nejtvrdšího socíku. Nejjednodušeji to lze ukázat na fungování tehdejší státem zřízené PZO Tuzex. Co nebylo na běžném trhu k mání, v Tuzexu se dalo bez problémů koupit či objednat. Nebo si snad myslíte, že ten Saab, ve kterém Havla zatkli, byl koupen v Mototechně? Ne, nebyl, byl z Tuzexu. A v Tuzexu mohl nakupovat každý, kdo buď měl přístup k zahraničním penězům a nebo si ty "bony" koupil od vexláků. Samozřejmě "bon" v hodnotě jedné koruny se pak kupoval v reálném kursu za korun pět. Když Klaus popisuje, jak s Tošovským bádali, jak postavit kurs koruny při zavedení její volné směnitelnosti, tak nakonec je donucen přiznat, že vodítkem jim byl právě ten vexlácký kurs, neboť ten, na rozdíl od toho, co oficiálně hlásala tehdejší státní banka, vystihoval podstatu věci, tedy reálnou hodnotu koruny. Prostě neviditelná ruka trhu překonala i zákony a oficiality státní banky.

A tak tomu bude i v budoucnu. Kdo tomu nevěří, doplatí na to.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 16:08:12    Odkaz na tento příspěvek  

Všimli jste si úrovně zdejších příspěvků?

Happy bus:se mi u modráků stalo mockrát, že sem jel jak debil na stojáka, protože kupé byla zadána místenkami, ale prázdná.

Tentýž myslitel o tomtéž poté, co bylo jeho tvrzení zpochybněno:protože mě odsadila průvodčí

Z toho lze dovodit, že se to stalo JEDNOU a unhappy bus si sedl na jiné přidělené místo, popřípadě se to nestalo vůbec, ale bus usoudil, že by se to mohlo stát.

Divím se, že inteligentní lidé formátu pana Lieskovského na takovou pubertální lež vůbec reagují a ještě radí mysliteli psát stížnosti na průvodčí. Co když byla místa prodána z následující stanice a svědomitá průvodčí je chtěla uvolnit od vágusů pro slušné cestující s místenkou?

//ŽLUTÉOVCE
Preventivně: nejsem registrovaný, ale chodím sem 5 let. Nejsem zaměstnanec ČD ani ničeho podobného.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 16:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ:
Člověče, máte zapotřebí se sebe dělat ještě většího bíííípp ?
Slovutný pane ekonome s vlastní sekretářkou a domem bez internetu - slyšel jste někdy slovo Fairtrade? Ten využívá podobných myšlenek zákazníků, jaké jsem tady prezentoval. A je jen moje rozhodnutí v tržním hospodářství, který výrobek si koupím. A vás asi štve, že se neřídím tou jednoduchou formulkou, že rozhoduje cena.

Já jsem tu informaci (sumu a jméno banky) zachytil normálně v běžném tisku už asi před 3 měsíci.
„RegioJet ani de facto zatím nevyužívá žádné cizí finanční zdroje. Vozidla zakoupil z vlastních prostředků skupiny Student Agency,“ uvedl Schmidt. (odkaz)

H_k:
Když mu neskočíte na jiné PR, tak tohle byste mu moc žrát taky nemusel

Ouha, naletěl jsem.

nebudu si přece zvát do revíru konkurenci řečmi o tom jak je to super kšeft
Jenže konkurence to vzdala a nová nenastoupila. A autobusoví dopravci určitě vědí, jaká je poptávka a kolik se dá na lince vydělat.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3508
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 16:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

slyšel jste někdy slovo Fairtrade
Slyšel, líbí se mi to, ale nevěřím tomu.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 16:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi > ??? nejak nechapu vas prispevek.

Ano, je to blbost daneho jedince, ze vleze do vlaku, aniz by se obtezoval si nastudovat SPPO.

Ovsem, kdyz uz se dany jedinec prizna, ze toto udelal a nechal se zprazit od pruvodci, misto osvety (to, ze to znate vy jeste neznamena, ze to je mezi lidma bezna vec; navic o "kvalite" roznaseni listecku s rezervacemi vime asi - vcetne takovych kapacit, jako je A.L. a podobne - take) radeji budeme delat, ze se nic nestalo. Jen tak dal!


Mimochodem, i se zlutymi jde vcelku jednoduse jet, i kdyz dopredu nevim, zda to stihnu; rozhodne je to jistejsi, nez avizovane hlasky ve stylu "prijdu a zarucene si sednu, protoze obvykle byva volno". Jedinou podminkou je mit dostupny net (coz, zejmena v modrem vlaku, muze byt trosku problem) a trochu se "starat".

Ja vim, modrym to pres pysk nejde, protoze to je vsechno proti draze - nicmene zluto-vlak/bus je mozne do ctvrthodiny pred nenastupem stornovat.

A nikde neni psano, ze si nemuzu koupit listek na tri busy po sobe - a ty, ktere nevyuziju proste stornovat. Jo, ja zapomel - modre mysleni zvlada jen a pouze jeden sporotiket na osobu a den ... a vlastne, nejake stornovani, to je nastroj satanuv ... vzdyt to by umoznilo burzoustum vykoupit nam vsechna mista v nasem vlaku a pak je nepouzit ... a pracujici lid by ostrouhal! Fuuuj! Hanba tem, co umoznuji tak nezodpovedne nakladat s kapacitou jizdy! Hanba tem, co umozni jizdenku stornovat!

Jedine spravne reseni je preci jizdenka, kterou si cestujici koupi a musi ji pouzit, i kdyby se mel kvuli tomu rozkrajet!

Čsad_zastávka#1231 > sice se vidim nazorove spis jako vas oponent, ale v tomto prispevku nemam, co bych tomu mohl vytknout. Vidim to podobne - a zejmena veta "Já nebo vy mu sice můžeme něco odpustit, ale nakonec bude záležet na tom, jestli mu případné nedostatky odpustí ta masa cestujících, která na ostravské trati jezdí." me ve vasem podani prekvapila - v pozitivnim slova smyslu.

A jeste takova vseobecna pointa; pokud si neco koupim, zpravidla se to pohybuje mezi dvema extremy:
- je to tak levny, ze neresim, jake to ma "parametry"
- je to tak dobry, ze neresim, kolik to stoji (samosebou, pokud je to v relaci, co si muzu dovolit)

V mem pripade se zatim svezeni se zlutymi da popsat ve stylu - je to na urovni toho nejlepsiho, s cim jsem mel na kolejich moznost se u nas svezt; to vse za cenu, ktera patri mezi nejlevnejsi, jakou je mozne v soucasnosti na nasich kolejich potkat.

I kdyby se uroven jeste trochu zhorsila (tedy rekneme na to, co popisovala po vikendu partnerka) a/nebo se jeste zvedly ceny, furt tam bude naskok, pokud ho modri nedorovnaji. Jenze k tomu se zatim neschyluje.

Naopak se schyluje k tomu, ze se v patek svezu modrym vlakem, vcetne linky na Ostravu. Jak uz Babilon a mozna par dalsich tusi, bude to prvni tridou a bude to levneji, nez standardne zlutovlakem ... ovsem pokud komfort nedosahne urovne zlutovlaku, nemam duvod, proc bych za to mel platit plnou cenu. Tak uvidime, co mi obe barvy prichystaji - z predminule modre jizdy uz se mi vali na stole poukaz, ktery mi nabidli jako satisfakci za nedodrzeni standardu ... a z minule jizdy stiznost jeste vyrizena nebyla .
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 16:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A navíc mi příjde, že LEO míří na tu "movitější" klientelu - Když bude levnější nebo stejně drahý jak ostatní?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 16:47:22    Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: slyšel jste někdy slovo Fairtrade?

Wikipedia: Fair trade (česky též spravedlivý obchod či férový obchod) je organizované sociální hnutí a tržní přístup, který usiluje o pomoc producentům v zemích třetího světa a propagaci udržitelnosti. Hnutí prosazuje platbu "spravedlivých cen" za produkty, stejně jako dodržování sociálních a environmentálních standardů při produkci široké škály komodit. Zaměřuje se zejména na export z rozvojových do rozvinutých zemí světa. Mezi nejčastější dovážené produkty patří řemeslné výrobky, káva, kakao, cukr, čaj, banány, med, bavlna, víno, čerstvé ovoce, čokoláda a květiny.

Souvislost s RegioJetem mi uniká
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 16:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun > káva, kakao, cukr, čaj, banány, med, bavlna, víno, čerstvé ovoce

... stale jeste unika ?

Ne, ted vazne ... princip je jasnej; nehnat se za ziskem tam, kde hrozi "vykoristovani delniku" ... ovsem je minimalne vhodne si uvedomit, ze - narozdil od zemi, kvuli kterym Fairtrade vzniklo - u nas existuje pomerne bohaty socialni program a ze do prace (natoz pro zlute) nikdo nikoho nenuti.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 16:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cargonaut: Jak dlouho nám tady ten inzerát visí? Visel tady loni dva měsíce a teĎ tady visí týden v souvislosti s plánovaným rošířením provozu. Jinak teda se v tom Děčíně klidně smějte, zrovinka o Cargonauty fakt moc nestojíme .

Koreň: Pánové T.H. ani S4991023 nemají s projektem RTExpress nic společného, nastoupili až po pohřbení tohoto projektu. Jinak vás můžu ujistit, že co se týče důvodů vaříte vody ale později majitelé firmy k tomuto poznání dospěli sami. O to komičtěji pak vyznívá tehdejší řev Původního Bureš, totiž co to plácám, Rtuťového_muže, že jsou to nasazení a zaplacení agenti v žoldu DB proti zájmům národního dopravce :-).
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 17:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A navíc mi příjde, že LEO míří na tu "movitější" klientelu - Když bude levnější nebo stejně drahý jak ostatní?
Tak o téhle informaci nic nevím. Ale je možný že v té druhé třídě bude na stejné cenové úrovni jako u žlutých nebo modrých.

Ovšem odvezení z domu/kanceláře k vlaku v Premium třídě bude za trošku vyšší cenu. Navíc u 1 a Premium se všude zdůrazňuje že se hodí na práci (Managery považuji za lehce movitější než studentíka ve dvojce :-)). A myslím že hlavně kvůli tomu bude mít speciální řešení netu od nějaké firmy z UK. Aby lidi mohli ve vlaku pracovat - jedna z mála věcí, na kterou tento typ lidí můžete lákat do vlaku..
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 17:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Premium třídě bude za trošku vyšší cenu. Premium bude mít i Jančura.}
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 18:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ekholmmesotitsch Bude mít, ale zatím nikdo neví jak bude vypadat.. co vše tam bude.. Ale zvědavý jsem :-)

Ale tipuju že u té business klientely povede LEO. Uvidíme :-)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 18:09:30    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: sem psal vo tom, že si to happybus vymyslel. ("se mi u modráků stalo mockrát...") Vaše SPPO mne nezajímají. Kdo Vás nutil reagovat, když jste si to nepřečetl/nepochopil? Reagujte jen když chápete. Dík.
//ŽLUTÉOVCE
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3499
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 18:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: samozřejmě že je těch kriterií více a taky nejsou vždy stejná. Psal jsem to čistě jako charakteristiku spojů dopravce RJ a co je třeba vzít v potaz při rozhodování.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 5-2009

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 18:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.
Ty si byl v Madridu??Čím si letěl do Prahy?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 18:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi > vsak ja to prave pochopil; pokud se nam nejaka "kritika" nehodi do kramu, misto logicke argumentace radsi zacneme dotycneho shazovat, ze si to vymyslel ... a vubec to strhavat do roviny osobnich utoku, misto vysvetlovani. Co mi to jen pripomina ... ?

Tim, ze jsem "delal nechapajiciho", jsem vam daval sanci se z tohoto pristupu vykroutit (nechci hledat zly umysl tam, kde byt nemusi). Ovsem, kdo chce kam ...
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 18:40:59    Odkaz na tento příspěvek  

W.: tuhle jsem zkejsnul na Ruzyni, bo všechny nejbližší busy domů byly na mnoho hodin dopředu beznadějně žlutě vyprodané. Takže jsem odjel na hlavák a zachránil to rychlík ČD
Je teda trochu zvláštní, že modrověrní obvykle odhalují prázdné a přitom přeplněné žlutobusy a žlutovlaky, a z letiště Ruzyně je na dvě sezóny dopředu vyprodáno dokonce i u hodných (protože Jančurovi konkurujících) AKV, takže člověk MUSÍ jet na ČD, do kterého mu čirou náhodou platí nějaká ta průkazka. Dobrá, mít průkazku a nádražnické vnímání času, neudělal bych to jinak. Svého času na letiště nejezdilo dálkového vůbec nic, z tohoto pohledu se tudíž nic nezměnilo (nejezdí nic vs. jezdí vyprodané), akorát je co opíčovávat. Ale pozastavil bych se nad jinou věcí: myslíte si, že ten nadbytek kapacity "pro každého kdykoli kamkoli" je zadarmo nebo za lacino jen proto, že je organizován altruistickým obětujícím se nepochopeným "státním dopravcem"? Tzn. že dotováním privátního dopravce by něco takového vzniknout nemohlo, nebo proč zdůrazňujete tu státnost? Proč se asi všichni v tom namočení zuby nehty brání to s privátem vyzkoušet? A proč srovnáváte komerční produkt jednoho dopravce se socíkem u dopravce jiného (když pominu fakt, že blbě srovnáváte už autobus s vlakem)?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 18:53:54    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: To je nějaká severočeská schizofrenie? I přes pokročile upitou láhev burguňského nějak nevidím teorémy o hodných AKV (naopak v jiném tématu jim to dost solíme...). Tak noch einmal - tím vlakem to bylo rychlejší než strávit půl dne čekáním na první volný bus do KV.

Disp.011: Já chytil Luftwaffe, pardon Lufthansu z/do Barcelony. Pouze kolega trval na Wizzu do Madridu a museli jsme mu vysvětlit (stručně-ručně), že dvouapůlhodiná rezerva na přesun na noční Talgo do Lisabonu nebude tím nejlepším způsobem jak si zkazit začátek dovolené... Takže Madrid nevím, zase až na jaře.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 5-2009

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 19:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.
Já sem teď chtěl letět z Barci, ale nebylo čím a když už bylo tak za hříšné prašule.No tak sem si to dal z Madridu právě Wizzem a hlavě za hubičku.Jinak to noční talgo Madridu do Lisabonu sem si kdysi taky vyzkoušel, na sedačku to šlo.Ale noční sezoní rychlík z Lisabonu do Irúnu(Francouzká hranice) to byla totalní noční můra.Tenkrát byla blbost, že jsem si nekoupily lehatka, to by se zvládnout dalo, ale na šílené kožence v narvaném vlaku 16 hodin, brrr to byl horor.A jak bylo na podzimním Algavre:-)
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 19:21:25    Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Bez jakýchkoliv číselných podkladů ale na základě kusých informací od pana T. H. zde na fóru
He? Jaké mé "kusé informace bez číselných podkladů" považujete za tak významné, že na nich stavíte celou svou šílenou konstrukci? "Holding Jančura" má akorát tu výhodu, že není veřejně obchodovaný a nemusí svým akcionářům vyplácet dividendu "procento nad bankovním úrokem", ale stačilo vydělat Žlutozlu třeba dva, tři milióny ročně (nač platit vysoké daně, že :-) ).
P.S. mně osobně se taky nelíbilo, jak kvůli vlakům Jančura dojí autobusovou divizi (obnova bus parku se prodloužila cca o rok, na Libercích to bylo obzvláště vidět, protože tam vždycky jezdily ty největší vraždy těsně před odprodejem), ale je to jeho firma a byznys (pořád lepší, než C954 nebo Yutong od BusLine na lince z Jablonce, tu už jsem zase opustil ve prospěch gumokolu).
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 19:23:24    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: princip je jasnej; nehnat se za ziskem tam, kde hrozi "vykoristovani delniku"
Mě je to jasný, co je Fairtrade, ale tvrdit, že kvůli tomu nebudu jezdit s RegioJetem je hodně uhozený. Kdybych to totiž měl brát do důsledků, tak nemůžu nakupovat v žádném supermarketu v České republice