K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 16. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 16. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 13:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky si nepřeji přímo návrat komunismu. Ve svém předchozím příspěvku jsem jen srovnával.
Sláva Václavu Knopovi!
Mádl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.229.83.205
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 13:09:18    Odkaz na tento příspěvek  

Strom : Vy jste třetí, kdo obviňuje druhé z toho, že chce zpět komouše a to pouze na základě reakce na zhovadilosti, uvedené panem Raquac.
I on sám připustil, že že to co bylo za komouše, děje se 22 let po revoluci v demokratické, svobodné společnosti. Údajně ...
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 13:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Madl: Copak ze jsem to napsal za zhovadilost?

I on sám připustil, že že to co bylo za komouše, děje se 22 let po revoluci v demokratické, svobodné společnosti. Podivejte se na to obracene - je spousta veci ktere se deji dnes se dely i za bolsevika - jinymi slovy, ze ani za bolsevika nelitali peceni holuby do huby a ani jidlo se nerozdavalo zdarma. Nebo si snad pamatujete neco jinyho?

Údajně ... Nemam iluze o dnesku, naopak jsem znacne nespokojen. Ale navrat k bolsevikovi neni zadne reseni, jen zpusob jak se dostat do jeste vetsich sracek.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 13:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jen řečnickou otázku. A musí osobní dopravce za každou cenu generovat zisk? Od toho tu byla nákladní doprava, aby generovala zisk a snižovala ztrátu osobní dopravy. Bohužel prostým oddělením nákladu, který je takhle už zase nachystán na nějakou rozkrádačku, odpadá možnost lepit ztráty. Bohužel. Nicméně, osobní doprava by měla být veřejná služba, která nemusí vydělávat. Je to jako chtít, aby zisk generoval třeba Dětský domov, nebo Ozdravovna pro děti... Avšak tak je nastavena dnešní doba.

A teďka se zeptám T.H., proč bych měl dávat dotace soukromníkovi? Skutečně uniká mi ta podstata věci. Proč mít zájem na tom, živit několik dopravců? Dyť už pro lidi je to minimálně nepohodlné.
Když si vezmu že potřebuju z bodu A do bodu D, tak vyrazím z bodu A se zakoupenou jízdenou do bodu B, v bodě B si musím koupit novou jízdenku, protože tam jede jiný dopravce. Pak vyjíždím z bodu B do bodu C, v bodě C si zakoupím opět jiný jízdní doklad a pak už pokračuji do bodu D. To znamená dvakrát přestup, a dvakrát nutnost zakoupení nové jízdenky, táži se, v čem je to pro mě lepší než jeden komplexní dopravce?
Shodneme se na tom, že ČD jsou jistě problém, ale spíš než konkurenci, to chce lidi, kteří budou konat sami od sebe a ne, až je k tomu bude něco tlačit. A co se týče vozového parku, ano jde to pomalu, bohužel, ale podívejte se, kolik přibylo spojů oproti třeba gvd 2000/1, tam jsou asi 4 páry rychlíků mezi Prahou a Hradcem, dnes se tam dá v pohodě dopravit každou hodinu. A pro lidi je důležitá četnost spojení, a ne že dostanou kafe gratis ve vlaku, kterej je sice co do komfortu parádní, ale jede mi jen ráno a večer.

P.S. K té "komopropagandě" nebudu na to reagovat, jen trošku ot, napíšu sem jeden postřeh. Poslední dobou bohužel trochu marodím, delší dobu už, a za měsíc jsem nechal na poplatcích u lékaře a doplatků za prášky 540 kč, cca. Já vim, řeknete si pětikilo, mě to taky tolik nebolí, ale když si vezmu, že doktor, kterýmu je to žinantní si řekne o 30 Kč za to, že mi vypíše žádanku na krev a podivá se do krku, tak se pak ptám vlastně za co. A chápu, že pro někoho s důchodem 7000 je to docela hodně za měsíc vysypat 500. To jen tak pro obrázek, jak on ten "kapitalismus za každou cenu" (i když ani nevim, co tady vlastně máme, spíš je to bordel) je šíleně "vohromnej".
Strom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 13:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mádl: 2x jsem si po sobě příspěvek četl, nikde jsem tam nenašel, že bych napsal, že chcete Vy nebo někdo jiný zpět komouše. Jen jsem reagoval na Vaší větu:Každý znal mantinely svého pohybu. Včetně toho co může a nemůže.Zákony jsou i dnes. a zároveň na 4. kontrolní otázku uživatele Raguac: V roce 1980 při výpravě na houby u jihozápadní hranice své vlasti potká český a holandský houbař strážce pořádku, který z houbařů má dobrou šanci, že stráví noc ve vyšetřovací vazbě?
Ale když zde čtu příspěvky některých uživatelů, tak mi opravdu přijde, že si přejí návrat komunismu a nejen zde. Jsou to i stesky některých takykolegů ze zaměstnání atd. Bohužel dost smutné
30. 12. 2009 GVD 58B, směna 109, poslední vlak 27/376, souprava 3173-3174. Nikdy nezapomenu...
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 13:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Tady komunismus nikdy nebyl, měli jsme tu socialismus.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 14:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: S velkým ovčákem řidiči AKV uplatní tu část, že prostě tu přepravu odmítnou, jelikož to udělat smí a ten pán co tak plakal to moc dobře ví. A co řidič řekne, to platí. :-)
PS: U SA je to podobné, přepravní podmínky jsou sice přepravní podmínky, ale ve středu nebo sobotu pojedu s SA i s Bernardýnem, ač to dle přepravních podmínek nejde :-)))


Jděte už s těmi Vašimi argumenty do hajzlu. Mají AKV na některých linkách, že přepravují psy? Mají. Má SA na všech linkách, že psa bez krabice nebere? Má. Tak co řešíte, do prdele? Co by se ještě asi tak muselo stát, abyste si z toho nevycucal nějakou píčovinu, která Jančuvoi omluví úplně všechno?
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 15:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_defénse: Přesně tak. Jedniým pozitivem RJ je to, že dráhy se začaly zlepšovat.
Sláva Václavu Knopovi!
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 10-2006

Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 15:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si jednu poznámku k přepravě psů v hromadné dopravě: Znáte někoho, kdo má alergii na srst a roztoče? Já ano, nepřejte si vidět, co s tím člověkem udělá, pokud ho posadíte do místnosti, kde buď pes je, nebo v nedávné době byl. Do deseti minut vedle sebe máte dusící se zhroucenou postavu a jen doufáte, že mu ten Ventolin (nebo jak se ty spreje jmenují) rychle pomůže.
A teď si představte, co se stane, když takhle povezete autobusem psa a po obratu nasedne alergik. Za pár minut budete mít ve vozidle sípající trosku, která oznámí, že musí vystoupit, protože je ve vozidle ve vzduchu nějaké svinstvo, které mu přivodilo záchvat. Jak na to asi zaregují ostatní cestující? Kolik z nich o tom napíše na blog ve stylu "měl jsem strašný strach, jeden člověk se málem udusil, protože ve voze bylo ve vzduchu něco jedovatého, a my to celou cestu museli dýchat"? Kolik z nich rovnou zavolá do Blesku nebo Novy?

Vůbec bych nedivil, pokud by zákaz přepravy velkých psů u SA/RJ byl zapříčiněn právě tímto důvodem. Pokud odmítnete přepravu velkých psů, přijdete o jistou skupinu cestujících, ale eliminujete výše zmíněné riziko mediálního průšvihu, za který přitom neponesete nejmenší vinu, jenže to už nikoho nebude zajímat. A je rovněž otázkou, zda je více cestujících doprovázených velkým psem, nebo cestujících s alergií na srst a roztoče.

Poznámka k povolené přepravě menších zvířat včetně psů: Pokud vezete malé zvíře a ještě k tomu ve schráně, létá z něj chlupů a roztočů podstatně méně a riziko pro alergika je tím výrazně menší. Plus alespoň co jsem viděl a slyšel, nejhorší je pro alergiky srst psů a koček, takže pokud vedle alergika položíte klec s morčetem, nebudete to mít žádné zdravotní následky.

Rovnou říkám, že tohle celé je jen můj názor, nemám to podložené žádným relevantním zdrojem. Ale když už se tady tak hezky hádáte, proč SA nechce vozit psy, napadlo mě, že by tohle mohl být důvod a zároveň docela přijatelný způsob, jak zabránit výše uvedeným problémům...
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.121.233
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 16:03:09    Odkaz na tento příspěvek  

Já tedy chápu, proč se dotuje doprava lidí do práce, dětí do školy, babičky k lékaři... Ale dost dobře nechápu, proč bych měl někomu dotovat přepravu čokla. Proč mi do autobusu nevezmou kozu (s velkými plemeny čoklů velikostně a hmotnostně srovnatelnou)? Nebo , když bude umyté?
A pokud někdo jezdí bez dotací, na svoje podnikatelské riziko, tak je to jen jeho problém, jestli uzná za vhodné pokusit se vydělat na provozu čoklobusu. Chovatelé čoklů koz nebo se prostě musí zařídit jinak.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 16:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hahaha. To jsou zas blafy.
Jestli se falšuje historie tak je to dneska. Jako kdyby nás neosvobozovala rudá armáda, ale vermacht.
Ad k tomu toaleťáku. Jsou i civilizovaní lidé, co si po sraní prdel umejou, ale někomu stačí ten toaleťák.
Tonda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 17:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Tass: Nemyslím si, že důvodem k nepřepravování psů větších plemen by byly alergie. Pravdu máte v tom, že alergik reaguje i poté, co zdroj alergenů již v místě dávno není. Ovšem z vlastní zkušenosti vím, že psy (kočky) přepravované ve schránách při delší cestě stejně majitel vytáhne na klín a hladí je, takže alergeny mají volné pole působnosti. Pravdu nemáte v tom, že morče položené vedle alergika nevyvolá reakci. Vyvolá. Stejnou jako pes. Kdo je alergický na roztoče, prostě má smůlu. Ale jak píšu, alergie důvodem k zákazu přepravy psů jistě není. Nebo je snad zakázán nástup třeba s liliemi, jejichž pyl je silně alergenní? A to pylové alergie jsou mnohem rozšířenější, než alergie na roztoče.
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 18:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč bych měl dávat dotace soukromníkovi? - třeba, že je levnější a pravděpodobně kvalitnější?
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 18:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když mu dám dotace, tak v čem bude levnější?? Logicky musí tu lokálku odjezdit za ty samé peníze. A k té kvalitě, to soudíš dle čeho, nebo to je jen tvoje domněnka.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 10-2006

Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 18:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tonda: Pravdu nemáte v tom, že morče položené vedle alergika nevyvolá reakci. Vyvolá.
Dík za opravu. Já tohle znám jen z pozorování, sám naštěstí alergiemi netrpím. Vycházel jsem jen z toho, že jsem od alergika slyšel: Morče v pohodě, mně vadí jen psi a kočky.

S těmi liliemi je to dobrá připomínka. Jen si říkám, že kytky vadí skutečně málokomu, a taky málokdo cestuje přes půl republiky s kyticí. Zatímco psy nesnáší povícero lidí a psů cestuje hromadnou dopravou docela dost.

(Příspěvek byl editován uživatelem TASS.)
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 18:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: Cenou jsem myslel nižší dotace - promiň, tady jsem se hodně špatně vyjádřil.

Kvalita - spíš domněnka, ale snad by všichni dopravci měli kraji předložit s čím budou na trati jezdit, ne? A je velice pravděpodobné, že zrovna RegioJet by nějaká Desira vlastnit mohl.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 18:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ekhol...: Tak podivej se na to logicky, když si bude jakejkoliv soukromník chtít vydělat, tak se zadluží, koupí nové vozy, třeba ty Desira, proč by žádal teda v tu chvíli nižší dotace??? Kromě toho, že vyvstane problém mnou popsaný a to jest cestování z bodu A do bodu D...
Tonda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 18:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Tass: Jen malá připomínka. Alergie na kytky je mnohem častější, protože od časného jara až do podzimu vzduchem poletují třeba pyly a to nijak neovlivníte. Ven chodit musíte. Nutnost cestovat se zvířaty je určitě řádově menší. A to je ode mne k tomuto vše, bo to nepatří do tohoto tématu.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.96.14
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 18:57:27    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: proč bych měl dávat dotace soukromníkovi?
Uniká vám podstata věci: Tam, kde státní "neziskový" bumbrlíček potřebuje např. 100 něčeho, tak solidně fungující nestátní firmě stačí třeba 60, protože náklady má 55 a pět si nechá jako svůj zisk. To není o ideologii, to je prostá ekonomika (von je ten kapitalismus ve své podstatě strašně jednoduchej).
Proč mít zájem na tom, živit několik dopravců? Dyť už pro lidi je to minimálně nepohodlné
Obvykle se tu argumentuje Švýcarskem, ale dneska se už stačí podívat na to, co se děje, když pojedete z Nehvizd do Solopisk: nejdřív busem OAD Kolín na Černý Most, pak metrem (DPP) na Smíchov, panťákem (ČD) do Černošic a autobusem Veolie do Solopisk. Kupujete si v bodě B, C, D nové jízdenky? A je to proto, že se tak dohodli dopravci (hlavně ČD měly k jakémukoli IDS vždy tvrdý odpor), anebo že nějaká entita nad nimi vytvořila systémové řešení (a to samozřejmě ZA-PLA-TÍ!)? Proč má mít psí hlavu Jančura za "rozbíjení síťového systému železnice" (což samozřejmě rozbíjejí i ČD se svými "Promo" jízdenkami) a ne ministerstvo dopravy, které místo vytváření síťového systému akorát dvacet let drželo prst v řiti všeobjímajícím a "komplexním" Českým drahám? Už se tu dávno nemuseli INGOLDisti pasovat do role advokátů ČD, protože by jim to platilo třeba i v autobuse do Koněprus bez ohledu na dopravce. Ale když se nechce, je to horší, než když se nemůže - mě akorát udivuje, že to někdo dokáže hájit a když mu beru iluze, tak mě začne kádrovat kdo jsem, co a kde dělám.
kolik přibylo spojů oproti třeba gvd 2000/1, tam jsou asi 4 páry rychlíků mezi Prahou a Hradcem, dnes se tam dá v pohodě dopravit každou hodinu
Opět: je to jen zásluha ČD? Nemohl tam jiný dopravce jezdit stejné vlaky levněji (a tudíž někde jinde by jich mohlo být víc?

ale spíš než konkurenci, to chce lidi, kteří budou konat sami od sebe
Jenže oni sami od sebe konat NEBUDOU, pochopte to konečně! Ani když uděláte mraky nařízení a rozhodnutí, tak monopolista to prostě bude mít V PIČI NA LEHÁTKU, protože ho nic nenutí - a najednou to jde, strašně jednoduše, stačí hrozba, že nemají svý jistý a jak se najednou tesiloví strejcové na Pobřeží snaží (i když dost zoufale, ale to je jiná)? To prostě ideově nikdo neotočí, takhle to funguje všude a není důvod, proč by to na kolejích mělo být jinak.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 19:05:28    Odkaz na tento příspěvek  

Může mi někdo ze zastánců ČD vysvětlit, proč ČD v prvním kole výběrka nabídly na rychlíky Pardubice - Liberec vyšší cenu než např. Viamont?
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 19:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Tak to je pouze teorie, že státní neziskový podnik potřebuje 100 něčeho, než soukromník s 60, to je vlastní zkušenost. Banka škudlí na zaměstnancích, optimalizace pracvoní síly, až to vede tak daleko, že lidi se zabývají úplně jinou činnostím na kterou mají smlouvu, a i deset hodin v práci je málo na to zvládnou všechno co potřebuji. Takže takle se dělat taky nedá.

Jinak vycházíte tady z dob dávno minulých, a to, že na železnici je přezaměstnanost, ovšem to už dnes vůbec neplatí, možná tak na vysokých postech, ale to je víceměné všude vládou počínaje.

Jinak k tomu příkladu, ano takhle to fungovat může, nicméně ne tam, kde není integrovaný systém. A to hlavně na dálkových trasách! a ne jen v rámci regionu. (Argumentujte něčím srovnatelným a ne přepravou v rámci kraje), protože když budu chtít jet z Ostravy do Klatov, tak budu potřebovat víc lístků, protože budu potřebovat lístek na MHD v Ostravě, pak lístek na Expres do Prahy, který pojede dopravce A, pak budu potřebovat lístek B z Prahy do Plzně, a nakonec lístek C z Plzně do Klatov.

Jinak já Jančurovi nenasazuji psí hlavu, nelíbí se mi to rozbíjení obecně. Pokud si Jančura bude jezdit na své triko mezi Ostravou a Prahou, tak prosím, pokud tam bude alternativa jiného dopravce, ale ne to co nabízel mezi Prahou a Brnem.

Ano je to zásluha i ČD, protože v té době o to asi nikdo neměl zájem, a to tam tehdy bylo místo. Jinak to "levněji" jsou jen takové řeči do větru. Proč by si chtěl vydělat méně než může na dotacích? Nota bene když investuje do nových vozidel, tak proč by si říkal o méně peněz.

A máte nějakou křišťálovou kouli, když tak dobře víte, že tam nikdo takový nebude nikdy ??? Jinak ten monopol na dálnici ti nevadí mezi Prahou a Brnem?? Praha - Brno, nejede jediný dopravce než SA a těch pár dálkových je nejistota zase, že se do něj nemusím vejít. Víc se s Váma nebudu bavit, protože skutečně Vaše "argumenty" mě nedokážou přesvědčit... protože to je povětšinou jen snůška žluté propagandy.
Asi by mi to bylo jedno, ale když vidim toho slizáka Jančuru, jak se furt kasá a žvaní a žvaní a žvaní, tak se mi votvírá kudla v kapse, já tyhle úlisný typy nesnášim.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 19:26:38    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: Tak to je pouze teorie, že státní neziskový podnik potřebuje 100 něčeho, než soukromník s 60
Nemáte pravdu. "Výběrko" Pardubice je toho jasným důkazem!
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 19:28:21    Odkaz na tento příspěvek  

Chybička se vloudila, správně má být: "Výběrko" Pardubice - Liberec je toho jasným důkazem!
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 8-2010
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 19:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu na odlehčení zdejší vášnivé diskuse...

http://oskar.blog.root.cz/2011/10/09/jake-jsou-zlute-vlaky/#utm_m edium=kolotoc&utm_source=digizone-cz&utm_campaign=jak-se-jezd-se- lut-mi-vlaky
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 19:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: Třeba se mu to nějak povede. Ale to už je jiné téma.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.104.250
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 19:48:55    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: A musí osobní dopravce za každou cenu generovat zisk?
Nemusí, ale kam to pak vede, můžete vidět v praktické realizaci v celé východní Evropě. A to ještě ČD patří v tomto klubu k těm nejprogresivnějším, vynikají obzvlášť ve srovnání s balkánskými železnicemi ZSSK, které vyšly ze stejného základu.
Od toho tu byla nákladní doprava, aby generovala zisk a snižovala ztrátu osobní dopravy
Já se narozdíl od tohoto obecně vžitého tvrzení domnívám, že jde o urban legend - dokládám to ekonomickými výsledky nejen českého, ale především polského a slovenského "carga". Pokud by byla pravda, že nákladní doprava "generovala zisk a snižovala ztrátu osobní dopravy", tak by přece po oddělení musely okamžitě vyletět její ekonomické ukazatele do miliardových zisků - jenže to se nestalo; české "cargo" se teprve po radikálních řezech dostalo jakž-takž na nulu, polské je ve ztrátě pořád a slovenské už před krachem asi nikdo nezachrání. Čímž bych si dovolil rozporovat i váš přípodotek který je takhle už zase nachystán na nějakou rozkrádačku - ledaže by nějaký bohatý šejk chtěl budovat železniční muzeum v přírodě, jinou hodnotu to nemá. Jak ostatně zjistilo RCA při koupi MÁV Cargo.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 20:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH: Dobře. Nevím, kde se bere jistotu, že Cargo je v mínusu, protože kdyby bylo v mínusu, už by zkrachovalo. Takže musí být v plusu. A i těch málo peněz, co se vyddělá, by se automaticky mohly přesměrovávat jako "dotace" na osobní dopravu. Bohužel, to je nastaveno celou nesmyslnou vládní politkou, místo toho, aby se podporovala nákladní železniční doprava, je tomu skoro naopak. Je nepřijatelné, kolik kamionů jede po dálnici na Brno.

Jinak skutečně osobní přeprava má být veřejná služba a nemusel by tu být generován žádný zisk. Jenže je to o lidech, a pokud budou šéfovat různý vychcánci jakékoliv partaje, tak to bude pořád dokola.

A poslední větě o tom šejkovi... To myslíte vážně?? To snad ne... to je moc už i na mě... V tomhle se mi jasně líbí ÖBB všecko pod jednou střechou, koleje, osobka i nákladka... Ve finále to tak má i DB, a proč asi... Protože to je výhodný.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 20:06:38    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: Takže musí být v plusu.
Tohle je další z mnoha modrých dogmat. Najděte si výsledky hospodaření ČD Cargo a uvidíte, že i to se ocitlo ve ztrátě.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 20:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám na to, že letos maj za první pololetí zisk 51,31 mil, před zdaněním... Takže mi to nepřijde jako záporné číslo...
http://www.cdcargo.cz/informacni-servis/aktuality/-11427/
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 20:16:26    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: Podívejte se i na předchozí roky a tam si najděte údaj, který jasně vyvrací vaše modrogumní dogma musí být v plusu
D57
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.19.17
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 20:23:09    Odkaz na tento příspěvek  

Dj la défense: plně s Vámi souhlasím. Jen se teď obávám, že nám T.H. vysvětlí jak ÖBB i DB neumějí...
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 20:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: Jsou v teďka v plusu? Jsou. A v debetu byli tuším, jen v roce 2009, bohužel nemám teďka čas hledat nějaká čísla. Ale podívám se na to, třeba už mi to také splívá.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 20:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.Ani když uděláte mraky nařízení a rozhodnutí, tak monopolista to prostě bude mít V PIČI NA LEHÁTKU, protože ho nic nenutí
Zase jednou s Vámi zcela souhlasím, až na to, že Vy jste přesvědčen, že za to, že ČD byli doteď monopolista, můžou ČD. Doprdele, Vy kdybyste neviděl tak žlutě, Vám ta hlava fakt pálí oproti velké většině diskutujících tady...

Tass, Tonda: S tou alergií naprosto souhlasím, dovedu si to představit, i když si nemyslím, že SA by k odmítání psů vedl tenhle důvod (pokud tedy Jančura není alergik, to se asi musí zažít na vlastní kůži, aby na to člověk bral ohled. Ale pokud by to tak bylo, nepochybuju, že by to po goebbelsovsku náležitě propagandisticky využil a slyšeli bychom to desetkrát denně).

Ale s dovolením - vrátil bych diskusi o psech původnímu smyslu - začalo to tím, že SA nebere psy a je tedy nutno jet z Varů vlakem, pak jsme přišli na to, že jiné dopravci tam jezdí taky a na některých spojích ty psy berou. Čili začalo to názorem cestujícího, kterému SA dělají ten problém, že mu neberou psa, a toho nezajímá, proč. AKV mu psa vezmou a taky je mu jedno, proč. Alergik bude mít stejný problém zrcadlově převrácený. Nicméně v duchu diskuse o Jančurovi je to prostě tak, že s ním psa nepřevezete a s konkurentem AKV ano, to byla podstata tématu. Proč se tak každý dopravce rozhodl a jak to proběhne v realitě (jak se snažil to překroutit Glory, aby z toho Jančura nevyšel jako ten horší), to je z tohoto pohledu vedlejší.

Je to podobné jako to nácestné nemístenkování - celkem nám může být jedno, že tím Jančura honí tržby ze vzdálenějších štací a že ČD ztrácí tržbu tím, že každého převeze z a do všech nácestných stanic, pro cestujícího, který tu stanici chce použít a s RJ nemůže, je prostě RJ horší, resp. nepoužitelný, i přes Illy v kelímku a suši a buchtu z Kauflandu.

Když to zobecním - to zlepšení kvality díky RJ spočívá v tom, že se cestující může natláskat, napít, srát za zvuků Beethovena a vůně orchií, ale část z nich to nemůže využít, protože dopravce není schopen splnit jeho základní potřebu, tj. přepravit ho z místa a do místa, odkud a kam chce jet. Notabene ještě tak, že kdykoliv přijde na nádraží a jede prvním vlakem, který pojede. Čili - zobecněno na druhou - vyzobávání rozinek není to (nebo jen to), že vystartoval na nejprofitabilnější trati v republice, ale i to, že si z celé frekvence vybírá tu nejprofitabilnější a na ní demonstruje to zlepšení kvality (ke kterému zde skutečně nepochybně dochází). Ostatní ponechá v rukou bývalého monopolisty, který holt bude tratit víc a nácestní cestující mu budou nadávat, že to stojí za hovno a studí je koženka, aniž by se zamysleli nad tím, proč pro ně velkohub nehnul prstem. Něco podobného je to, co bulvár rozebírá v souvislosti s placeným nadstandartem v nemocnici - kdo dá víc, bude se mít, ostatní budou v rukou řezníků.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 20:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense:

Když byla krize, tak se halt toho tolik nevozilo tak byli v červených číslech. Teď je to sice lepší, ale do kvočny snašející zlatá vejce pro záchranu charitativních motoráčků to má daleko. A u DB taky rozhodně osobku nevnímají jako dobročinnou organizaci. Navíc tam není žádný problém narazit na vlak osobní přepravy co nejede pod vlajkou DB...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 20:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V principu - když budu mít firmu a budu provozovat víc činností, z nichž některá bude vydělávat a jiná prodělávat, tak tu prodělečnou buď vytáhnu do zisku nebo se na ni vyprdnu. Proč by podnikatel měl ze svého zisku dotovat svůj prodělek, pokud tu prodělečnou činnost provozuje v zájmu a dle zadání někoho jiného? Pokud obě ty činnosti provozuje stát, tak zisk carga jde do rozpočtu, ze kterého se platí dotace pro osobku. Prakticky totéž, ale účetně oddělené a viditelné. A v ten moment vystoupí totální nelogičnost toho, že si stát do toho svého revíru pustí konkurenta, který mu odebere tržbu a zvedne náklady za stewardky a vodu. (Proboha, neobviňujte mne zase, že jsem proti konkurenci v podnikání, čtěte pořádně)... Protože kdyby se to dotovalo z nákladu, tak by tady dnes žlutí myli hlavu ČD ještě za to, že náklad nevydělává dost...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 20:57:47    Odkaz na tento příspěvek  

Odkud tady berete jistotu že pokud by přešly kamiony na železnici,že by to bylo zrovna ČD Cargo,kterému by to zvedlo tržby a zisky.
Slim:On něco Jančura záměrně ponechává v rukou monopolisty?On podstrčil ČD desetileté smlouvy???
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 21:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kpt. Hejl: A komu jinému? Tady zase není tolik dopravců, kteří by byli schopni přepravit takový objem... i kdyby se to rozmělnilo mezi všechny drobné. ČD Cargo má asi 85% objem přepravy ze všech nákladních dopravců. Takže procentuelně vyjádřeno by z toho objemu navíc také odebrali logicky nejvíce. Protože mají dostatečný vozový park třeba už jen...
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 21:29:12    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: zisk carga jde do rozpočtu, ze kterého se platí dotace pro osobku
Zisk Carga má jít na rozvoj firmy tak, aby se stala konkurenceschopnější (předeveším automobilové dopravě)!
A ať se vám to líbí nebo ne, tak křížové financování dopravy je zakázáno.
Komunismus beru
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.72.225.84
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 22:10:11    Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia:"Taky si nepřeji přímo návrat komunismu. .."

Návrat?
Člověče, on už někde byl v reálu? V které rezervaci či na které planetě? Já vím jenom o socialismu a ten má ke komunismu hóóódně daleko.
Komunismus je jen krásné scifi, ale nikde na světě na to nejsou lidi připraveni, protože jsou sobecká hamižná prasata.
Račte si promítnout filmeček Muž z prvního století s Milošem Kopeckým v hlavní roli nebo si přečtěte Babulovy Signály z vesmíru, ať si nepletete dvě sociální kategorie společenského uspořádání. Nakonec nemalý fragment lze vidět i v polské Sexmisi.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 23:05:40    Odkaz na tento příspěvek  

Dj:Takový objem??Kdyby vláda silou nahnala všechny tranzitujicí kamiony silou na železnici,(jako že to je nerealizovatelné)tak se 90% z nich tomu blázinci raději vyhne.A ten zbytek bude hledat nejlepšího,ne největšího dopravce.Takže prd.Ale to je asi mimo vaše chápání.
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 6-2010

Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 23:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyz uz jsme u toho, tak Gert Prokop: "Tri minuty vecnosti" a Frederik Pohl: "Obchodnici s vesmirem" take stoji za precteni (a zamysleni). :-)

Aneb Sumsi, Krachle a Superka forever. :-)
Utúlien aurë...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 23:59:55    Odkaz na tento příspěvek  

To kultovní dílo Sama Lundwalla "Nic pro hrdiny" se také dá porůznu stáhnout v pdf-ku.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 00:10:13    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: vycházíte tady z dob dávno minulých, a to, že na železnici je přezaměstnanost, ovšem to už dnes vůbec neplatí
Kde jsem psal něco o přezaměstnanosti (i když by se s tím ještě zatřást dalo)? Ty náklady zvyšují spíš různé penězovody, kterými odtéká zhruba tak 30% navíc, za co by se to dalo udělat - ale které zas na druhou stranu zajišťují těm ČD politickou "ochranu", takže to dojení stoicky přijímají. Nebo si myslíte, že si Jančura koupí 380 za 1,5 násobek Bombardieru, nebo reko 363.5 za 80% ceny nové mašiny?
když budu chtít jet z Ostravy do Klatov, tak budu potřebovat víc lístků, protože budu potřebovat lístek na MHD v Ostravě, pak lístek na Expres do Prahy
Jenže ten lístek MHD extra potřebujete i dnes s ČD, že? A můžou za to ČD?
Ano je to zásluha i ČD, protože v té době o to asi nikdo neměl zájem, a to tam tehdy bylo místo
Přicházíte z Marsu, nebo jste letos procitl z dlouhého komatu? Jinak si nedovedu vysvětlit vaši představu, jak by Ministerstvo Českých drah řekněme v roce 2002 (lidovec Milda Šimonda, tragikomická vláda Špidlova, pro neschopnost odejitého do Brusele) zadotovalo další vlaky do Hradce Králové jinému dopravci (a jak by se při tom železniční odboráři neposrali do vejšky).
kde se bere jistotu, že Cargo je v mínusu
Kde jsem tvrdil, že je Cargo v mínusu? Já tvrdím, že nevykazuje miliardové zisky, tak jak podle modrého dogmatu mělo v okamžiku, kdy údajně přestalo "křížově financovat" osobní dopravu. Nebo myslíte, že 50 miliónů ročně tu v miliardách chronicky pažravou osobku nějak vytrhlo?
Takže musí být v plusu
A to víte, nebo věříte? Ve výročních zprávách najdete ledacos a padesát miliónů zisku u firmy s obratem v miliardách vytvoří každý "kreativní" účetní, stačí o pár měsíců odložit třeba opravy vozů.

P.S. Víc se s Váma nebudu bavit, skutečně Vaše "argumenty" mě nedokážou přesvědčit... protože to je povětšinou jen snůška žluté propagandy
No jo, no, vypadal jste, že by se s vámi dalo diskutovat racionálně, ale vyklubal se z toho akorát další hysterickej šotouš... Vaše věc - nebavte, kádrujte, řešte ad personam moji osobu místo obsahu napsaných příspěvků. Nebudete první.

Ad psi: dopravce, který nevozí línající uslintaná smradlavá stvoření (ne, šotouši, tentokrát nemyslím vás :-) ), má u mě osobně nemalou konkurenční výhodu.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3431
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 00:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak skutečně osobní přeprava má být veřejná služba a nemusel by tu být generován žádný zisk. Jenže je to o lidech, a pokud budou šéfovat různý vychcánci jakékoliv partaje, tak to bude pořád dokola.

Jinak skutečně poskytování internetu má být veřejná služba a nemusel by tu být generován žádný zisk.

Jinak skutečně prodej benzínu má být veřejná služba a nemusel by tu být generován žádný zisk.

Jinak skutečně prodej chleba a brambor má být veřejná služba a nemusel by tu být generován žádný zisk.

Prosím, popište mi, jaký rozdíl mezi hromadnou osobní dopravou, internetem, benzínem a chlebem - proč doprava ano a ostatní ne. Záměrně jsem vybral tyto položky, protože si myslím, že pro chod národního hospodářství jsou zhruba stejně důležité.
(a nevybral jsem pitnou vodu, protože jedině u ní jsem ochoten připustit diskuzi o zbytnosti ziskovosti)
Štěkající zabiják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.46.228
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 01:08:52    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: proč nepoužijete skutečné jméno místo těch iniciálů. Tupé Hovado není zas tak hrozné
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2981
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 06:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Štěkající zabiják: Já také nemám rád, když se mi v kupé uvelebí na noze velký cizí pes a jeho páníček (i když tohle je záležitost povětšinou paniček, kde pes má skoro statut náhradního parnera a panička se s ním ještě olizuje - neskutečný fujtajxl) dá dost nevybíravě najevo, že mám být vůbec rád, že je v kupé pro mne místo? Že bych měl raději vypadnout, protože její miláček potřebuje k cestě životní prostor?

Koukal jsem jak puk, co je to za neskutečnou drzost a dotyčnou osobu jsem pěkně sjel. A dotyčná osoba sice neskutečně pindala a kvílela, ale nakonec se z kupé, kde jsem seděl, přemístila kamsi jinam.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 08:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedinýho psa do VHD bych povolil slepcům. Všechno ostatní je rozmařilost. Takže pokud ano, tak koupit místa v celém kupé na celou trasu vlaku + přirážka za vyčištění. Pokud to je pes, kterého mají někde u baráku, tak toho nikam jet nenutí. A u těch panelákových bych spíš dal ještě žalobu na páníčky za týrání zvířat.....
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 08:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Však alespoň (když sem chodil ještě do školy), bylo v SPPO ČD, že když spolucestující v kupé nesouhlasí s pejskařem, tak musí jít jinam. Platí to ještě? Slušností, před usednutím, se je zeptat zdali vůbec pejsek někomu vadit nebude atd. Jenže většina lidí} si myslí, že zdvořilostní fráze typu „máte tu prosím vlono” a „nebude vám vadit” patří už jen do filmů pro pamětníky. Já mám třeba ze „slintajících bestií” a „štěkajících zabijáků” panickou hrůzu a ani nevím proč...
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 09:15:26    Odkaz na tento příspěvek  

Ono tahat psa dvě hodiny autobusem hraničí s týráním zvířat i spolucestujících. Ale protože Jančura zakázal, tak se tu teď z "objektivních" samozřejmě stanou nadšení a nekritičtí kynologové, kdyby Jančura povolil, sanou se z nich alergici a kynofobové... Tak to tu chodí, pořád dokola.

P.S. Hrůzu z čoklů nemám, akorát musím po jednom takovém smradlavém howadu jezdit každý den výtahem...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 10:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, teď už je opět diskuse o psech úplně mimo mísu. Původní téma - připomínám - bylo: SA psy z principu nebere (mimo v krabici), AKV psy bere, i když s výhradou, že řidič může odmítnout. Je mnoho věcí, které v reále lidem vadí, ale zákon nebo vyhláška je povoluje. Takže pokud Vám vadí pes a spojujete to s podmínkami přepravy autobusem, je to na stejné úrovni, jako když jiným vadí otravná stewardka ve vlaku nebo kouř z cigaret v kuřácké restauraci. Taky je zbytečné diskutovat o tom, že by se to mělo zakázat, prostě parametry jsou nastavené takhle. Mimochodem - pokud se pamatuju, tak v ČR je asi 1,5 milionu psů, sice zdaleka netvrdím, že 95% z nich chce cestovat dálkovým autobusem, ale čistě komerčně - je to nemalá skupina potenciálních zákazníků...
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.104.184
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 10:25:28    Odkaz na tento příspěvek  

Však taky nikdo nikomu nebrání vytvořit si dopravní společnost ČokloJet a úžasně na tom zbohatnout. Budu-li mít já na výběr, pojedu dopravním prostředkem, kde se mi o nohy nebude otírat cizí chlupatá náhražka chlapa/dítěte, která je sice poslušná na slovo (když se na ni zařve "lehneš nebo ne!", tak lehne nebo ne), ale u které nikdy nevím co se stane, když dopravní prostředek náhle zabrzdí a já jí nechtěně šlápnu na ocas.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 11:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:Ty hovado blbý, kdy už tady přestaneš otravovat těma svejma kecama. Škoda, že Tě neznám, nejdřív bych Ti pár vrazil a pak bych Tě předhodil mému psu...
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.162.32.84
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 11:40:44    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_tiësto: Ty hovado blbý, kdy už tady přestaneš otravovat těma svejma kecama. Škoda, že Tě neznám, nejdřív bych Ti pár vrazil a pak bych Tě předhodil mému psu...
soundman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 11:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.S. Hrůzu z čoklů nemám, akorát musím po jednom takovém smradlavém howadu jezdit každý den výtahem...

Musíš? Taky můžeš šlapat pěšky a udělat něco pro svoje zdraví.
láďa dlouhý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.204.121
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 12:12:25    Odkaz na tento příspěvek  

O výkendu jsem použil vlaku RJ. Použil jsem otevřenou jízdenku.Jízdenku jsem si zablokoval asi hodinu před odjezdem vlaku ze stanice.( stanice nebyla výchozí vlaku) Jízdenku jsem musel stevardce skoro vnutit.Při kontrole žádný tablet nepoužívala,měla papíry do kterých se dívala a hledala číslo jízdenky. To nenašla- asi to byl seznam z výchozí stanice.Při mém zablokování vlak již jel.Tento systém není v dopravě kde se zastavuje asi vhodný-dalo by se jet na jednu jízdenku vícekrát. Jinak chudák slečna se za celou dobu nezastavila.Pořád si někdo něco objednával.( asi kvůli kávě zadarmo a nízkým cenám)Při jízdách RJ vloni pak stála káva 5kč.Že se déle čeká na kávu a pod.mě vůbec nepřekvapuje, protože je jedna kuchyňka na dva vozy. tj.cca 100lidí. Dále musíte připočítat stahovačky, zastávky... Kvatitu kávy kvůli tomu raději nebudu hodnotit.Záchod byl bohužel po...ný.Kdy by to chudák asi uklízela? Raději nepíšu nic konkretnějšího aby neměli problémy když to tady pan P čte. Problém je spíš v systému než v obsluze.
František_plášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 12:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na ČT zase "zuří" mediální přestřelka dvou kašpárků...

Ať se mezi sebou dohadují, nasazují si červené nosy, vymýšlejí akční nabídky...stejně oba dva (myšleno oni OSOBNĚ!!!) ví o reálné železnici prd!!!

Pojďme se vykašlat na oba kašpárky a jejich přestřelky a bavit se o skutečných starostech, problémech a situacích.......

P.S.:
Já jsem dost dlouho mimo reálnou železnici, abych se považoval za odborníka, většina z vás, co tu jste, ví o reálu železnice daleko víc, než já...
-------------------------------------------------
..sláva Bardotkám, čest Brejlovcům.........SMRT BANGLADÁM......
No jo, když se někdo narodí na Vlárské trati...
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 1-2011

Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 12:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

František_plášek:
Skutečně to byla naprostá komedie. Myslím, že většina diváků si nad úrovní debaty znechuceně odplivla. Ale což, jsou na to zvyklí.
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 8-2010
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 12:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad František Plášek:

...Na ČT zase "zuří" mediální přestřelka dvou kašpárků...

Tak když to sledujete pozorně tak z těch pánů sem tam "vypadnou" konkrétní zajímavé info pro cestujícího - třeba Jančura řekl, že od příštího GVD mají být jeho soupravy 8 vozové, přičemž původní dnes jezdící vozy řad Ampz a ABmz budou pouze 2 v soupravě, čili poměr nové:staré v poměru 6:2. To jsou zajisté příjemné zprávy pro cestujícího.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 1-2011

Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 12:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paul red adair: Ovšem také opakoval tu kouzelnou větičku jak půjdou tyto starší vozy "prakticky" do šrotu.
Tak čemu se dá věřit??
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 12:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebyla to komedie, ale pan Jančura byl neskutečně trapný.

Mimochodem dosud neviditelný plzeňský hejtman se zařadil v úrovni vyjadřování hned za ústeckou kolegyni.

Nicméně oba, pan Jančura svými výkřiky (a sledujete-li ho déle, má je doslova naučené) a socdem mířila sliby o placení u lékaře na českého občana...