K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 12. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 12. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 12:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výp: já nemyslel v uniformě, já myslel s modrými brýlemi a s tou proukousnutou inkoustovou patronou v žaludku...;-)))
Alf: S tou režimkou mi to přijde stejně blbý jako Vám, ale to jsem pochytil tady od těch, co ji mají... další důkaz zahnívání dráhy...ani vyslovit to neumějí...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4076
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zejména do těch Pardubic, resp. do Prahy, dojíždějí vesměs za prací

No dyť jo - do Prahy za prací na GŘ ČD.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady šlo o cestu vlakem,třeba i do práce.Mimochodem,u nás se nenosí žádná cedulka,k oděvu kde šlo odpárat ČD

O jisté doby do práce nee,i když teď bych ten kousek přežila ... A ceduli musím mít na vestě či svetru,bo tam to odpárat nejde .. jinak ne samozřejmě ...

A že jsme na dálku "modře" poznatelní .. mno jak kdo,že ...


ICQ 237-113-861
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takovej RadekŠ je na vycházce určitě poznat
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna před pár týdny jsem dva takové týpky viděl v jedničce v Ex z Prahy do České Třebové. Skoro celou cestu řešili Jančurovy vlaky.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9977
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ:
Co je věcného na tvých periodických medech o režimkách a jejich držitelích bys mi, prosím, neobjasnil? Teda krom toho, že jsou věčné.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1652
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: No já už to jednou psal - ČD jseou podle RadkaŠ firma, která je tady jen proto, aby vozila svý vlastní zaměstnance a jejich rodiny. Tím úctyhodnější je, že jim přestože logicky nikdy nepřejdou k Jančurovi, dává teď vodu a kolu zadarmo. Myslím, že by jim to měl Kalousek zdanit.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sedačky pohodlnější než v pendolínu

Předpokládám, že asi tyhle.
Normální sedačky rakouské dvojky, z dob, kdy ještě dyzajn nevyhrál nad pohodlností.
Protože ty kožené jsou na posed srovnatelné se sadačkama v Bt, kde akorát vím, že je to opravdu koženka:-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3827
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dejte pokoj s režimkama. Nebo se tu všichni zhádáte :-)

Krátký rozhovor s paštikářem: http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/rozhovory/sef-leo-express-novo tny-kvalita-na-zeleznici-znamena-vic-nez-cena_214434.html
Zejména za zmínku stojí toto cituji: Naše vlaková jednotka je o 100 tun lehčí než stejně kapacitní vlak českých drah, a dokonce 180 tun lehčí než RegioJet, který tahá navíc jednu rezervní osmdesátitunovou lokomotivu. Zde nevím, jestli je to kvůli přepřaháni, což řeší koncept "jednotky", nebo jestli to je kvůli riziku poruchy dvacetiletého stroje. Těchto 100-180 tun činí ročně až 100 milionů korun v poplatcích Správě železničních a dopravních cest, elektrické energii, údržbě a personálních nákladech.
Čekal jsem, že to bude nějaká sumička, ale 100 mega?
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Opakuju - nikdo nebude otevírat dveře pro svou konkurenci. To je naprostý nesmysl. Pokud ano, bylo by daleko logičtější, aby se spojili už v počátku a na to otevírání dveří by měli daleko větší sílu. Nevím, proč si myslíte, že Jančura spasí všechny a všichni bez Jančury by byli banda blbečků, co by seděla s rukama v klíně.

Pochopte, ze Jancura ty dvere bud otevre s argumetem "moznosti pro vsechny konkurenty CD", nebo proste zustanou zavrene. Nabidnul i prime prevzeti nekterych vykonu od CD, ale to mu MD samozrejme muselo hodit na hlavu s tim, ze vyhlasi soutez. A proc by se s nekym spojoval? Kdo by ho jak mohl podporit v PR boji? Kolik lidi mimo odborniky a sotouse vubec zna firmu Veolia nebo Keolis?
Jancura samozrejme vsechny nespasi a ostatni nejsou banda blbecku - prave proto cekaji az za ne udela prvni utok, pri kterem si navic muze, pro konkurenci velmi vyhodne, nabit hubu. Kdyz muze Jancura rozjezd RJ zaplatit sam (samozrejme s bankami) a ma i know-how, proc by bral do party nekoho, kdo mu muze do vseho kecat.


Vůbec nechápu, jak s tím souvisí, kdo je Jančura a jak se udělal. V postavení odemykače dveří není rozdíl mezi majitelem a zaměstnancem. Notabene u těch gigantů jsou zaměstnanci úplně všichni. To co podle Vás udělá Jančura, může udělat kterýkoli schopný zaměstnance, on je známý svými autobusy, oni fungujícím systémem doprvy jinde.

Rozdil mezi majitelem a zamestnancem je obrovsky - Jancura odpovida sam za sebe a zodpovida se sam sobe. Nikdo ho nemuze vyrazit za nedodrzeni linie nebo za nejakou blbost co placne v televizi. Prave to ze je znam, na rozdil od nejakeho najateho manazera, mu zajistuje mimo jine i zajem medii, coz je klicove. Dalsi vec je, ze jeho autobusovou dopravu znaji Cesi z Cech, kdyz se bude Keolis vytahovat uspechy v zahranici, neni to nic hmatatelneho.

Argument vycucaný z prstu a vycházející opět z toho, že Jančura je bůh a ostatní blbečci. Navíc celé dělení odemykání dveří a vcházení do otevřených dveří je jen Vaše fikce mající za cíl osvětlit, proč se jančura vlamuje někam, kam ti velcí zkušení nejdou.

Na to uz jsem nekolikrat odpovedel. Krome toho, pro ty velke je cesky trh relativne maly. Jancuru za zadneho Boha nepovazuju a ostatni za blbecky taky ne, proc mi to porad podsouvate? Naopak, myslim si ze ostatni velmi moudre vyckavaji.


Jaké máte teda zdůvodnění toho neúspěchu námluv s Keolisem? Měli Jančuru, jediného a nejlepšího odemykače dveří na světě, tak co chybělo...?

Nemam zadne zduvodneni, nezmam presne okolnosti tehle zalezitosti.


Chcete říct, že ztrátový moloch by mohl někdo vydávat za rodinné stříbro a myslet to vážně?

Vy by jste to v pripade nasi politicke reprezentace povazoval za vyloucene?


ano, myslím si to a on to ve své nabídce na trať Praha - Brno naprosto otevřeně a jednoznačně řekl, Vy jste to tak nepochopil? Upřímně - nemám mu to za zlé, je to naprosto logický krok podnikatele, který chce ovládnout trh. Dělal to tak vždycky všude - kam vstoupil, tam mizeli konkurenti. To je Vy máte potřebu z něj dělat matku Terezu i tam, kde je to zbytečné.

V pripade trati Praha-Brno slo skutecne o nahrazeni CD, ano. V cem je problem? On statu nabidnul, ze bude danou trat provozovat bez dotace a stat usetri. Chtel dostat licenci primo, tak jako ji primo ma CD. Prave proto, ze neni zadna charita, chce mit vymenou za ztratu dotace monopol, ce je na tom spatne? Ze by nebyl monopol CD, ale RJ? Podminky by si stat mohl nadiktovat, vcetne tarifni integrace. A samozrejme uplne nejspravnejsi by bylo, kdyby na danou linku vypsal soutez. Takze si odpustte tu matku Terezu, tu z nej opravdu nedelam.


Zase nerozumím. Pokud stát začně vyhlašovat VŘ na ZDO, tak z objemu dotací zna ZDO může být vysoutěženo úplně všechno. Reálně. Pokud teda platí, že ČD je předraženej penězovod a ostatní jsou pružní úsporní efektivní.

Ano, vysoutezeno muze byt, ale az za par let, postupne uplne vsechno. Kez se toho dockam. Ale k tem soutezim musi vubec dojit, slysel jste snad uz o desetiletych smlouvach kraju s CD a smlouvach CD s MD CR. Co myslite, za jak dlouho tedy muze byt vsechno vysoutezeno?


Tahle částka zisku je naprosto bombastická pro jakoukoliv firmu, mrkněte se do výročních zpráv nebo daňových přiznání velkých firem, kolik dělá jejich zisk...Vám by nestačila?

Opakuji, ta Vami uvadena suma neni a jeste peknych par let nebude k vysoutezeni. Az zacnou platit civilizovane pomery, uvidite, ze se prihlasi vicero zajemcu. Vzpomente na vyberko v plzenskem kraji, kde bylo tech zajemcu tusim 5. Kazdy holt nema strategii (nebo moznost) troubit svoji ucast do medii jako RJ.

(Příspěvek byl editován uživatelem raquac.)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4077
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 13:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD jseou podle RadkaŠ firma, která je tady jen proto, aby vozila svý vlastní zaměstnance a jejich rodiny.

Buďte tak laskav a přestaňte podsouvat něco co jsem v žádném případě neřekl.

To že jezdí z ČT do Prahy a nazpátek kvanta lidí s režijkou je fakt. A není na tom nic nelogickýho, když uvážíme. že je to městečko, který žilo léta z dráhy a aktivit kolem ní.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5029
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože ty kožené jsou na posed srovnatelné se sadačkama v Bt, kde akorát vím, že je to opravdu koženka:-)

Ale divný je, že v případě ČD blijou nad kořistními Béčky s hnusnou koženkou a horujou pro plyš a u Jančury zase koženka a tam dobrý.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:05:21    Odkaz na tento příspěvek  

Happy: nevim jak to počítaj, ale samotnej poplatek za DC neudělá na 100 tun víc jak 2 mil. ročně i při hodně velkym proběhu (cca 1300 km za den). Takže ano, při 50 provozovaných soupravách .. ;-)
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poprvé se zapojím do diskuse modrý x žlutý.
Cesta služebně s ředitelem Praha-Ostrava, kterého pendolíno vrátilo na koleje. Já jako bývalý ŽOS a fanda koleček na kolejích ať jsou jakékoliv barvy a národnosti.
Napřed postřehy z cesty: IC 1003 dne 12.10
- příjezd na hlavák na knop - 7.24, ale v 7.28 jsme vyrazili
- servis "startovní" v pohodě, rychlost jako v letadle - projdu s vozíkem
- servis "následný" - co jsem si vybral a zaplatil, dost brzo donesli.
- všímavost personálu - odpovídající, cestující kteří nějak jízdenkou "neseděli" byli zkontrolováni, vysvětleno vše s úsměvem.
- toalety - trochu bych seřídil toalety - po 3 kafích ( 1x doma, 1x hlavák a 1x vlak ) to pobrala až napodruhé.
- celkem 2 pomalé, 1x proti správnému směru 1x Dtto s předjetím Os, 1x stání asi 3 minuty před Kolínem, ( kde nevím přesně )
- rozjezdy a brzdění na 1++++.
- výprava vlaku - předpisové, včetně požehnání
- vystupování čety, poradění si s malými provozními problémy četa v pohodě.
- celkový čas Svinov +10
Poměr cena - výkon více než slušné.

Celkově koncept:
- koncept 1/2 kupé a 1/2 velkoprostor (vagon 1,3) dtto jako Bee272 před 18 lety - jenže tehdy to skončilo na 20 vozech a sedačkách dělaných kusově v dílnách. Sedačka od ověřeného dodavatele by to řešila
- obložení, čistota - celkově udržovaný, opravený provozovaný vůz - záleží na lidech
- servis - do vykuchaného kupé umístěno "štamprle" nenápadný, ale významný posun


Celkově
- RegioJet houfně porušuje pravidlo "nikdy se to jinak nedělalo", jedná se o změnu, která mnohé na nábřeží musí štvát, musí myslet, konat a toto pravidlo rozrušovat. Až jej zruší také stoupnou.
- Cestující je zákazník, který přináší peníze. Pokud toto management vtlouká do pracovníků a ti to respektují, budou pořád o krok až 5 napřed.
- Vize pro rok 2000, které stanovilo vedení ČD v roce 93 se naplnily až teď u konkurence.
- Malé věci, které jsou změnami přináší další zákazníky - dokud toto nebude platit u modrých, budou žlutí vítězit. Nemyslím tím vodu zdarma, nebo rádoby slevy na jedná trati, mezi pár stanicemi. Toto je spíše bezradnost.

Druhé kolo hodnocení v pátek, po návratu stejným dopravcem
Rozpočtová odpovědnost teplického primátora by měla být vzorem vládě.

Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: Řekl bych, že to je demagogie víc a víc, zase budu reagovat po bodech:

že ty dveře otevře buď Jančura nebo zůstanou zavřené, je opravdu naprostý nesmysl. Viz Bůh...

Otázka není proč by se s někým spojoval on, ale proč se někdo chtěl spojit s ním a proč to neklaplo? A hlavně - proč tam není Jančura ani bez toho spojení, když je odemykač dveří a umí si je odemknout sám?

Proč by měl Veolii nebo Keolis znát kdekdo? Stačí, že je znají ti, kdo budou rozhodovat to výběrové řízení. A to si pište, že ti je znát budou.

Jančura jako majitel odpovídá za ztrátu z vlastní kapsy, najatý manažer bere odměnu za zisk, ale ztrátu nese firma. Z tohoto pohledu je seberiskantnější projekt zajímavější pro firmu s placenými manažery. Manažery maximálně vyrazí, ale nestojí je to ani floka. Že jeho autobusy znají Češi v čechách, je v tomto případě naprosto fuk viz předchozí odstavec.

Český trh rozhodně není relativně malý. Dost velký na to, aby se sem někdo chtěl nacpat. Nebo snad Arriva a Veolia v autobusech jsou co? Vlakový trh je menší než autobusový? 18 miliard obratu?

V pripade trati Praha-Brno slo skutecne o nahrazeni CD, ano. V cem je problem? On statu nabidnul, ze bude danou trat provozovat bez dotace a stat usetri. Chtel dostat licenci primo, tak jako ji primo ma CD.
A není právě ta licence napřímo pro ČD tím, o čem nejhlasitěji a nejvelkohuběji vyřvává? takže u ČD k zblití, u Jančury v pořádku?
Vysoutěženo může být za pár let - někde je napsáno, že to musí být hned? A proč ta suma není k vysoutěžení, kde jsou důvody? A proč kdyby to mělo být hned, měl by to dostat Jančura? A jak souvisí vysoutěžitelnost sumy s tím, že bude víc zájemců? To musím pochopit tak, že ti zájemci, kteří to podle Vás netroubí do médií a čekají, mají být ojebáni Jančurou, který to dostane napřímo? Velmi fér. Nechápu, pokud má k soutěžím dojít, tak všichni počkají, až to bude, zatímco on si to vezme hned a bez soutěže?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: na tohle jsem se už ptal mnohokrát, jakej je v tom rozdíl. Nejlepší odpově´d byla, že u Jančury kůže. Politicky nekorektní dotaz.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franmta: A co takhle hodnocení po návratu s jiným dopravcem? Chápu to správně, že jste jel vlakem po dlouhé době?
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.195.65
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:29:37    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Ale no tak, prostě napsal svoje dojmy z jedné cesty. Není třeba ve věem hledat skrytou konfrontaci...

Když host hodnotí restauraci, tak by taky bylo absurdní, aby jich předtím v dané čtvrti musel navštívit několik. Takové věci jako "studené jídlo" nebo "vulgární číšník", nebo naopak "velmi čistý ubrus", mluví samy za sebe.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Měl bys svému favorizovanému železničnímu podnikateli doporučit, aby bedlivě četl diskusi na k-reportu. Nemusel by pak v rozhovoru plácat nesmysly o poplatcích za dopravní cestu placených RJ ve výši 100 mio. ročně navíc. Taky by už věděl, proč má RJ na vlaku dvě mašiny.
Na to, že o něm zde bylo v diskusi tvrzeno jak má vše perfektně rozmyšleno, tak by měl vědět o konkurenci první poslední. Jsem zvědav jak s těma motorákama za vyšší jízdné získá cestující na úkor ČD a RJ.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marian kechlibar: To neměl být útok ani náhodou, přišlo mi to objektivní, tak by mě zajímalo, jak by dopadly ČD stejnýma očima. Já jsem to pochopil tak, že jel vlakem po dlouhé době, a protože z vlastní zkušenosti vím, že ČD při vší bídě nespí, zajímalo by mě, jak by to viděl někdo, kdo delší dobu nejel...
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlakem - Pendem jezdíme dost často, TP/Praha - Poprad/Košice také, dokud jezdilo pendolíno tak i do Vídně. Teď jen občas zažranci do vlaků - jako například já - Vindobonou.

Příspěvek je "pouhým" povrchním dojmem nového cestujícího u jiného dopravce. Neboj, příště vlezu do nějakého IC Praha - Ostrava a příspěvek napíšu také.

Určitě jsem neútočil, konstatoval jsem to, co jsem viděl jako pozorovatel, který trochu zná dění na dráze. Hlavně věci, které by šly udělat za malý peníz s velkým ohlasem. Ale opravdu se na dráze "nikdy tak nedělaly".

Ještě jednou, čím RegioJet zabodoval:
- cestující je zákazník, ne substrát
- žádné "přistoupííííl, a ještě kartu, a ještě toto a toto". Je otázkou, nakolik to "přistoupil" mají modří v povinnostech.
- vše je v lidech jak u dráhy, tak u RJ.
- upozornění na maličkosti, které přispějí k pocitu komfortu.
Rozpočtová odpovědnost teplického primátora by měla být vzorem vládě.

Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jedna poznámka.

v příspěvku 1010 píšu o tom, že sedačky od výrobce by to řešily - řešily by pozvednutí ČD.
Koncept kupé/prostor v jednom vagonu byl správný.

Podle mne tu plánovanou vlnu modernizací "kombiňáků" zabil monopol. Kdyby se na koleje dostal Regiojet v roce 95-99 tak by dnes dráhy byly o hodně dál. To jen na okraj.
Rozpočtová odpovědnost teplického primátora by měla být vzorem vládě.

Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 6-2010
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

- žádné "přistoupííííl, a ještě kartu, a ještě toto a toto". Je otázkou, nakolik to "přistoupil" mají modří v povinnostech.

Co je na tom špatného, že někdo kontroluje jízdenky?
Sláva Václavu Knopovi!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jojo, mně se Tvůj přípsěvek líbil, nebyla v tom žádná předzaujatost vůči ČD ani fanatická žlutost...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5030
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žádné "přistoupííííl, a ještě kartu, a ještě toto a toto"

To mě otravuje taky, ale už jsem si našel ve "svých" vlacích vagón, kam jde hned po odjezdu z výchozí stanice, kartu holt na slevu, ale nic toto a toto dalšího tam není. Pak mi dá pokoj a můžu v klidu chrupkat.
Nestojím o žádné "kafééé, kroasanty, sušííí, pivóóó, do vlaku lezu proto, abych se přepravil z bodu A do B. Ocením spíš vagón, kde nebudou nějací uječení parchanti, zájezdy důchodců, čoklové a pod a sluchátkáři co si chtějí vyrazit ušní bubínky. Prostě klid a pokoj od každýho
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Řekl bych, že to je demagogie víc a víc, zase budu reagovat po bodech:

Cetl jste to poradne?


..že ty dveře otevře buď Jančura nebo zůstanou zavřené, je opravdu naprostý nesmysl. Viz Bůh...

To mi pouze podsouvate - ty dvere nekdo drive nebo pozdeji otevre, on chce byt logicky prvni kdo do nich vejde. Podminkou ovsem je, aby je otevrel. Pro konkurenci je nejspis (to je samozrejme moje spekulace, nesedim v jejich spravnich radach) vyhodnejsi pockat a nechat Jancuru at hleda klice a popripade se spali o kliku.


Otázka není proč by se s někým spojoval on, ale proč se někdo chtěl spojit s ním a proč to neklaplo? A hlavně - proč tam není Jančura ani bez toho spojení, když je odemykač dveří a umí si je odemknout sám?

Opakuji - nevim. To muze mit spoustu duvodu na obou stranach. Treba se proste zkusil s tim partnerem spojit a zjistil, ze tudy cesta nevede, treba mu vic vyhovuje svoboda v rozhodovani. Ze pak do projektu nesel samostatne muze mit duvod v casovem presu - nicmene, to je jen moje spekulace.


Proč by měl Veolii nebo Keolis znát kdekdo? Stačí, že je znají ti, kdo budou rozhodovat to výběrové řízení. A to si pište, že ti je znát budou.

Problem je ovsem v tom, k vyberovym rizenim musi vubec dojit. Prst na spousti drzi politikove a Ti se daji motivovat skrz verejne mineni, nebo korupcne. Jancura jde prvni cestou. Aby bylo verejne mineni na strane "odemykace", musi byt odemykac znamy, mit srozumitelny plan a podporit ho nejakou referenci ci argumenty. Verejne mineni tvori vetsinou Ti, kdo nesedi ve vyberovych komisich a neznaji pomery mezi dopravci, casto jeste nedavno ani netusili, ze na ceske zeleznici nepusobi jen CD.


Jančura jako majitel odpovídá za ztrátu z vlastní kapsy, najatý manažer bere odměnu za zisk, ale ztrátu nese firma. Z tohoto pohledu je seberiskantnější projekt zajímavější pro firmu s placenými manažery. Manažery maximálně vyrazí, ale nestojí je to ani floka. Že jeho autobusy znají Češi v čechách, je v tomto případě naprosto fuk viz předchozí odstavec.

Co tim chcete rict? Ze je Jancura cvok, ze do toho jde? To mate pravdu, mohl zustat u busu a rozjet hotely. Pokud jde o busy, viz. vyse.


Český trh rozhodně není relativně malý. Dost velký na to, aby se sem někdo chtěl nacpat. Nebo snad Arriva a Veolia v autobusech jsou co? Vlakový trh je menší než autobusový? 18 miliard obratu?

Na autobusovy trh vstoupily Arriva i Veolia nakupem fungijicich podniku (taky pockaly az dvere otevrou cesti soukromnici), na zeleznici tuhle moznost zatim nemaji. Tipuji, ze po rozjezdu Novotneho projektu bude. Vlakovy trh je mensi, uvazujte realne. Toci se v nem sice hodne penez, ale realne dostupny podil pro jine subjekty nez CD je zatim maly. A znovu opakuji, soutezit se bude postupne, v prubehu mnoha let.


A není právě ta licence napřímo pro ČD tím, o čem nejhlasitěji a nejvelkohuběji vyřvává? takže u ČD k zblití, u Jančury v pořádku?

To mi zase neco podsouvate - kdyby MD zadalo linku primo RJ, bylo by to lepsi nez v pripade CD kvuli absenci dotace, v poradku by bylo vyhlasit soutez. Ohanet se ovsem zdvizenym prstem "pozor, mel by monopol" je mimo, monopol tam uz je a dokonce generuje ztratu.


Vysoutěženo může být za pár let - někde je napsáno, že to musí být hned?

No vidite, tak proc spechat na cesky trh.


A proč ta suma není k vysoutěžení, kde jsou důvody?

Jak jsem psal, casem (doufam) bude k vysoutezeni, ale to bude proste trvat dlouho. Navic ta celkova suma nejspis poklesne, nektere linky se obejdou bez dotaci a stat nebude mit prachy.


A proč kdyby to mělo být hned, měl by to dostat Jančura?

Tvrdim snad neco takoveho?


A jak souvisí vysoutěžitelnost sumy s tím, že bude víc zájemců?

Netusim, nic takoveho netvrdim.


To musím pochopit tak, že ti zájemci, kteří to podle Vás netroubí do médií a čekají, mají být ojebáni Jančurou, který to dostane napřímo? Velmi fér. Nechápu, pokud má k soutěžím dojít, tak všichni počkají, až to bude, zatímco on si to vezme hned a bez soutěže?

To je zase Vase teorie. Jancura si o prime zadani klidne muze rict, ale to muze Arriva taky. To muze kdokoliv - na to MD muze odpovedet bud "kasleme na Vas, bude to mit porad CD a budeme mu platit dotace", coz je politicky spatne pro ministra, nebo "ano Jancuro, dame Ti to, presvedcil jsi nas", to se ostatni zaraduji a zacnou sepisovat zaloby na stat, nebo "vyhlasime soutez". A to se, doufam, stane (ta soutez).

(Příspěvek byl editován uživatelem raquac.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No asi nemá cenu dál oponovat, Vy si to stejně překrucujete v duchu obhajoby toho, co jste napsal poprvé. To bychom za chvíli měli jeden archiv na jeden příspěvek...

Nicméně jedno si neodpustím:

věty Pochopte, ze Jancura ty dvere bud otevre s argumetem "moznosti pro vsechny konkurenty CD", nebo proste zustanou zavrene. a To mi pouze podsouvate - ty dvere nekdo drive nebo pozdeji otevre, on chce byt logicky prvni kdo do nich vejde. Podminkou ovsem je, aby je otevrel. spolu nejsou úplně kompatibilní.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3829
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevim jak to počítaj, ale samotnej poplatek za DC neudělá na 100 tun víc jak 2 mil. ročně i při hodně velkym proběhu (cca 1300 km za den). Takže ano, při 50 provozovaných soupravách ..
Taky jsem to přepočítával a ta suma je prostě zcela mimo realitu. Buď se uřekl nebo novináři si upravili k obrazu svému.

Měl bys svému favorizovanému železničnímu podnikateli doporučit, aby bedlivě četl diskusi na k-reportu. Nemusel by pak v rozhovoru plácat nesmysly o poplatcích za dopravní cestu placených RJ ve výši 100 mio. ročně navíc.
viz. výše. Ntb. i on má právo na své PR. Já mu ho neberu. Když RJ, ČD tu mávají čísly o stošest, tak nevím, proč on by nemohl také. A on navíc nenasral lidi v Stadleru a dva roky je netahal za nos. Takže mu tuhle malinkou nepravdu prominu.

Jsem zvědav jak s těma motorákama za vyšší jízdné získá cestující na úkor ČD a RJ.
Já ještě jeho tarify neviděl.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9980
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě klid a pokoj od každýho
Tak si kup plechovku, voe, a máš klíd.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Pravda, kdyby těch 100 milionů úspor bylo jen Novotného PR, tak je to přesně PR v duchu Jančury..."Budu mít nový vlaky a oproti těm se starými ušetřím jen na tom 100 mega." Akorát si nějak nepamatuju, že Jančurovo bláboly ohledně čísel někdo přepočítával z jiných zdrojů.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Nemyslim, ze neco porad prekrucuju. Ale ocividne kazdy piseme jinym jazykem. Kazdopadne nehodlam ani adorovat RJ, ani demonizovat CD.

K tomu rozporu - ano, mel jsem napsat nebo proste jeste nejaky cas zustanou zavrene. Ta formulace nebyla uplne stastna, omlouvam se.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

100 milionů korun v poplatcích Správě železničních a dopravních cest, elektrické energii, údržbě a personálních nákladech.

Odvažuji se připomenout, že v té proklamované částce je kromě DC i elektřina a další věci. Navíc už z "kulatosti" té částky je zřejmé, že se jedná jen o odhad.

Jestli tady někdo dokážete předpovědět cenu elektřiny na tolik let dopředu natolik dobře, že můžete s tímto výrokem polemizovat, tak jste borci.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ale princip je ten, že Vy píšete, že když ne Jančura, tak nikdy nikdo nic kromě ČD...ve všech ohledech. proto jsem psal o matce Tereze a o bohovi, Vy ho do té polohy stavíte.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3830
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 15:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže Flirt LeoEx: 237 míst k sedění a 150t hmotnosti. Jančura IC: cca 250t 5 vozů a 2x loko 170t, což je 420 tun dohromady. Vše počítám jako prázdné a odhadem.
Takže rozdíl je 270 tun. Takže odhadem by rozdíl v poplatku za DC měl být na jednom proběhu Praha- Ova do 3000 kč. Doufám, že jsem počítal správně.

Pravda, kdyby těch 100 milionů úspor bylo jen Novotného PR, tak je to přesně PR v duchu Jančury..."Budu mít nový vlaky a oproti těm se starými ušetřím jen na tom 100 mega."
No asi je tam i započítána i údržba strojů atp. Pokud on to má všechno ve smlouvě se Stadlerem, tak tam prostě nějaký rozdíl bude. Ono je nesmyslné dělat technické zázemí pro pár loko. To by se tam potom ti zaměstnanci unudili...
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejlíp zde diskutujícím jde funkce CTRL+C - CTRL+V
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5031
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě klid a pokoj od každýho
Tak si kup plechovku, voe, a máš klíd.


Tam mi tak nějak bude bráněno asi spát
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: No ale princip je ten, že Vy píšete, že když ne Jančura, tak nikdy nikdo nic kromě ČD...ve všech ohledech. proto jsem psal o matce Tereze a o bohovi, Vy ho do té polohy stavíte.

Tak jinak a jasneji - podle meho nazoru ted a ve velmi blizke budoucnosti ty dvere muze otevrit prakticky jen Jancura, zenedbejme pruvan pod prahem v podobe Viamontu a podobne. Nedela to ani co by Buh, ani co by matka Tereza. Dela to proto, ze temi dvermi chce projit co nejdriv a jak se zda, nikdo jiny na jejich otevirani intenzivne nepracuje. Tolik pokud jde o ZDO. Pokud jde o dvere komercniho provozu, uz jimi prosel jako prvni a ma tak naskok pred konkurenci.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Pokud jsem si všiml tak H.Paroubek od RJ tady jasně napsal, že ty dvě mašiny tam jsou jen dočasně, aby nalítaly kilometry. Dále psal, že bude mít v soupravách více vozů. Takže ty propočty tvoje a tvého božského a jediného férového železničního podnikatele jsou akorát čísly vycucanými z prstu.
Ale Leoš se jenom uřekl nebo to ti oškliví novináři naschvál překroutili.

Tarif neviděl nikdo, ale v rozhovorech, které zde v tomto vlákně byly linkovány říkal, že bude mít vyšší tarif než oba současní dopravci, protože oni budou mít nevídaný luxus. To se taky přeřekl nebo to novináři překroutili?

Líbí se mi tvoje objektivita, když píšeš, že Jančura je lhář, tlučhuba a kdovíco ještě, ale Leoš se jenom uřekl.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac. Já akorát nevidím ani jeden důvod, o který byste opřel ten svůj názor, že jen a jen Jančura může někam otevřít nějaké dveře. A zrovna tak jsem nenašel žádný rozumý argument, kterým byste vysvětlil, proč nikdo jiný (myslím ty velké mezinárodní giganty) na tom nepracuje. Nacionální notu nebo malost trhu neberu. I v jiných oborech jsou mezinárodní giganti a i v jiných oblastech je náš trh nesrovnatelně menší než ten, ze kterého sem přišli.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: ten rozhovor sjem sice neviděl, ale mezi námi - můj nejvyšší šéf nedávno poskytl rozhovor do magazínu Euro a tam jeho vyjádření dopadlo tak, že on mluvil o počtu provozoven, které máme a které jsme loni zavřeli a které plánujeme otevřít, realita je 289/15/3 a v novinách vyšlo 8000/3000/220. Nikdo neví, jak k tomu přišli, za tři dny se omluvili, ale to už nikoho nezajímalo a byl za blba. Miloš Zeman má pravdu, novináři jsou hnůj, póvl a žumpa...
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9981
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tam mi tak nějak bude bráněno asi spát
Myslel jsem i s řidičem.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3832
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Líbí se mi tvoje objektivita, když píšeš, že Jančura je lhář, tlučhuba a kdovíco ještě, ale Leoš se jenom uřekl.
Tohle není jenom o objektivitě, tohle je i o sympatiích. Navíc proti slibům Jančury a jeho velkohubým prohlášením, tak toto je proti tomu jen malé a bezvýznamné přešlápnutí p. Novotného.

Tarif neviděl nikdo, ale v rozhovorech, které zde v tomto vlákně byly linkovány říkal, že bude mít vyšší tarif než oba současní dopravci, protože oni budou mít nevídaný luxus.
Ano, on přizná, že ten tarif bude mít vyšší. To jen Jančura tu vykřikuje, že bude mít všechno nej, nej, nej. Novotnej si může klidně říct více, protože on pojede 160 km/h a té rychlosti dosáhne poměrně rychle a nebude ztrácet čas na každém TONTR. Navíc s novou jednotkou a ne s třicetiletým sběrem...

Pokud jsem si všiml tak H.Paroubek od RJ tady jasně napsal, že ty dvě mašiny tam jsou jen dočasně, aby nalítaly kilometry.
No to se ještě uvidí. Já totiž chci vidět, jak to bude solo peršan zvládat při osmi vozech a jak dlouho se vůbec bude na tu rychlost rozjíždět...
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.99.113
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:48:36    Odkaz na tento příspěvek  

Já totiž chci vidět, jak to bude solo peršan zvládat při osmi vozech a jak dlouho se vůbec bude na tu rychlost rozjíždět...

Neměl byste mít strach i o Žaludu?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9982
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak to bude solo peršan zvládat při osmi vozech a jak dlouho se vůbec bude na tu rychlost rozjíždět...
Pokud to stavy převodovek a hlavně izolační schopnost TM (stav bandáží apod.) vydrží, tak bez problémů. Cca do 10ti vozů je 162 v poho. Holt to nebude taková brnkačka, jako "pět s dvěma". A kolegové se budou prát i s adhezí. Takže ať jim hlavně nedojde písek.
Už delší dobu mám pocit závislosti na tomto fóru. Žere to moc času a téměř nic to nedává, krom občasného zvýšení tlaku. Pokusím se to 10.000. příspěvkem zlomit. Držte mi palce. ;-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se líbí, jak žlutí tady celou dobu obhajují právo Jančury blábolit, co mu slina na jazyk přinese s poukazem na to, že to je jen jeho PR, zatímco Novotný - srovnatelný konkurent - když se upískne, má to hned od nich k sežrání.
Ale v zájmu objektivity uznávám, že tady pár zlatočerných řeklo, že on je jiný. Tak holt možná není nebo se od konkurence poučil, ČD dává vodu a stewardky a bude mít internet, Novotný se naučil bájně lhát, dyť nakonec ta konkurence na kolejích obohacuje všechny, ne?
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 16:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Já akorát nevidím ani jeden důvod, o který byste opřel ten svůj názor....

To je v poradku - kazdy muzeme videt veci jinak. O co sve nazory opiram jsem uz napsal.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 17:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK, skončíme to tím, že to každý vidíme jinak.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 17:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Já netvrdím, že novináři nikdy nic nepřekroutí nebo že nepíší blbosti. To mohou ale udělat zrovna tak v případě R.Jančury.
Já mám akorát legraci z toho, jak zde někteří adorují Leo Express a dopředu vědí jak bude skvělej. Zcela určitě se bude potýkat s podobnými dětskými nemocemi jako RJ, úplně klidně se mu může stát průser, jaké se na dráze stávají. Nikdo není neomylný. No a že to takříkajíc "nehrne" tak jako Jančura, to je prostě jen tím, že to dělá jinak. Ty dva lidi už od pohledu jsou diametrálně odlišní. Na Jančurovi mi je sympatický to, jak šel do velmi riskantního podniku s pořádnou zarputilostí a s mnohem menšími financemi v prkenici a dokázal to. Leo sice "ohromuje" tím jak bude úžasnej, ale pořád jsou to jen řeči. A jenom na řeči vlaky nepojedou.
Takže bych raději soudil oba dva až podle toho, jak jim bude podnikání fungovat a ne podle keců.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3833
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 17:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám akorát legraci z toho, jak zde někteří adorují Leo Express a dopředu vědí jak bude skvělej.
Vždyť sám Jančura tvrdil, jak bude skvělej a to v době, kdy neměl koupené ani kolo. Novotnej alespoň používá slůvko "snad". Takže tohle je naprosto bezpředmětné.

Na Jančurovi mi je sympatický to, jak šel do velmi riskantního podniku s pořádnou zarputilostí a s mnohem menšími financemi v prkenici a dokázal to. Leo sice "ohromuje" tím jak bude úžasnej, ale pořád jsou to jen řeči. A jenom na řeči vlaky nepojedou.
Tak nevím. Leo dal za vlaky 1,5 mld. A že by to měl Jančura nějak výrazně lacinější??? A že Leo ohromuje?? Kdyby Jančurovy slinty měly reálný základ, tak už tu máme nádraží plná moderních supervlaků HighJet atp. Jediné co zbylo, tak to je pachuť managerů a techniků Stadleru, když je někdo dva roky tahal za fusekli...
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 17:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 2 loko: To už žlutí peršouni netahaj nákladní vlaky? Vždyť tu byla zmínka i o dočasné nákladní vozbě právě kvůli tomu najíždění kilometrů.

ad stewardi: Jestli maj problém teď při čtyřech vozech, tak sem na ně zvědavej, až to bude mít 7-8 vozů.

ad Novotný: Tak u něj by mne zajímala JD, počet zastavení a tarif. Jo, a taky to, jestli mu žlutí dopřejou 100 dní hájení, které tak vehementně prosazují pro své žlutovlaky.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 18:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neměl by Radim poradit Michalovi něco ve smyslu- nerušit WC, ale přibrat víc personálu?:-)
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 18:35:10    Odkaz na tento příspěvek  

Čelakovičan: Slyšel si někdy křivé slovo na Leo Expres ze strany Jančury nebo vrcholných představitelů RJ? Já jsem zatím slyšel, jen že se těší na jejich příchod, protože pokud si přitáhnou a udrží lidi a Leoš si taky najde svoji klientelu, je to cesta jak na Ostravě odstranit nenáviděné ČD. Jen pokud někdo ví mi prosím povězte, pokud Stadler umře, tak se asi bude muset nasadit nějaká přechodka k odtahu, ta je ve vlaku standardně přítomna? Něco jako u Pendolina na naftu http://ksicht.wz.cz/Pendolino.JPG
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 18:36:32    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Ale on tam ten jeden fakt stačí
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 18:52:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě otázka na všeznalé, i když OT, kterých je tu spousta, proč nosí zaměstnanci SŽDC oblečení s logem ČD?
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 18:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v Kolíně v cca 14:00 stála "italka", při odjezdu směrem na Prahu měla za sebou jeden žlutý vagón. Průhledem jsem však neviděl před mašinu a tak nevím, jestli to byla celá souprava nebo jen část. Jak to bylo?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3834
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 12. října 2011 - 18:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pokud někdo ví mi prosím povězte, pokud Stadler umře
Stadler zaručuje téměř 100% disponibilitu a navíc Flirt má 2 na sobě nezávislé agregáty. Takové 2 "lokomotivy" v čele soupravy. V případě nehody je to otázka zcela jiná.

(Příspěvek byl editován uživatelem happy.)
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Petr03
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 19:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám můj postřeh na zdejší diskuzi. Lidi, uvědomujete si, že Jančura zatím jezdí v testovacím režimu a sám to i tak prezentoval. Stevardy a personál se zaučuje, vlaky jezdí taky jako zkušebně, zatím 3 páry, přibude asi ještě jeden, a co to vše zatím způsobilo. Na ČD asi hodně velký poprask, mezi šotouši sledování a hledání každé chybičky a hned o tom diskuze, kdy občas koukám, že tu nejsem třeba jen pár hodin, a archív se rozrůstá tak, že číst to všechno, mam na 2 a více hodin postaráno. Lidi neblázněte. Hlavně se mi nelíbí to pomlouvání. Respektujte dané subjekty, dané lídry, Žaludu, Jančuru či další, oni nastavují krk ale jdou do toho ( hlavně je rozdíl daný: Žaluda za naše, Jančura a další za svoje ). Měli by jsme si položit jednu otázku. Co to přinese cestujícímu? A podle mě je odpověď jasná. Lepší komfort, lepší cenu, mít na výběr s kým a kdy. Nejsem žlutomil ani modromil, mam rád vlaky, a jsem rád, že na naše koleje přišel čerství vítr, ne-li uragán ( hlavně asi na ČD ). Na to, že RJ je jen ve zkušebce, tak toho za ten krátky čas přišlo hodně.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 19:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Proč, by měly být ČD nenáviděné? Respektive proč ČD a nikoli politici a politická scéna? Žaluda před ředitelováním ČD pracoval v soukromém sektoru a měl VYŠŠÍ PLAT, než má nyní. Takže by si případnou rezignací možná polepšil... Co se týče Leoše, tam to zatím vypadá na produkt typu "SC Manažer", který jezdil ráno do Prahy a odpoledne do Ovy. Nevím, nevím, jestli najde klientelu na dvouhodinu CD/CT. Ony i žlutovlaky budou mít problém s naplněním jednotlivých spojů. Stačí se podívat na obsazenost pendolina, když jezdilo v začátcích na R Pha-Děčín a porovnat s obsazeností nyní.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 20:00:04    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: obsazenosti se nebojím, když jsem ještě před rokem na této trati jezdil často, od pondělí do neděle jezdilo dost lidí, v určité dny až moc. Má dobrej koncept a pro některé lidi zajímavé služby. Já s ním určitě pojedu rád, i když střídavě s RJ.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2060
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 20:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se taky s LEO svezu, jestli vyjede. Ale plus k tomu bych rád "něco nepovinně místenkovýho na úsekové jízdy typu Zábřeh-Hranice,apod."