K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 03. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 03. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 11:11:49    Odkaz na tento příspěvek  

Vy jste ale psalo Budvaru.Kdyby to stát prodal,tak tm jistě soukromník může vařit třeba Českobudějickou Černou věž,ale nechce likvidovat značku.Takže podle vás-Zůstává státní-špatně,neboď stát nemá co podnikat,byť mu nic jiného nezbývá,pokud nechce podle dědictví zanechaného komunismem zničit značku,takže mu to můžeme otloukat o hlavu a dávat za příklad i pro České dráhy-Zprivatizovat-zase ti šmejdi zničili jednu tradiční značku.Zase špatně.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 11:14:36    Odkaz na tento příspěvek  

No značka by právě zůstala, akorát by se psala po americku. Tisíce děkovných dopisů .. fakt se divim, že si ten kšeft nechává vládní garnitura ujít, mohlo by to přece hodit i slušnej návratek do stranický kasy .. že by teda stát nebyl až tak strašnej hospodář, jak modří tvrdí?
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 11:36:43    Odkaz na tento příspěvek  

prag: čtyřvozovýho zázraku RJ se dvěma mašinama
Krom toho, že zde vyjevujete svou emoční zaujatost vůči danému produktu se dopouštíte ještě té chyby, že soudíte něco, co teprve vzniklo a pořád se nějak vyvíjí. Co tomu nechat ty tři měsíce, pak se teprve bude dát reálně odhadnout, jestli to jde do kytek anebo se to chytá s více vozy a jednou loko. Jasně, ČD propadly panice už teď a loajalisti museli zaujmout bojové pozice, ale vždyť to, co jezdí teď, je očividně nějaké provizorní řešení...
klasickej model vyzob vs veřejná služba
Klasickej model nedotovanej (musející si vydělat, jinak game over) versus dotovaná služba, která má v piči na lehátku, jestli veze vůbec někoho (dokud to objednatele netrkne a nezarazí to úplně). Ovšem bůhvíproč (no, ostatní tuší proč) se ČD a MČD toho srovnání, za kolik by podobnou "veřejnou službu" odvozil někdo jiný, bojí jako čert kříže, takže nemáme relevantní srovnání o výhodnosti (zato máme spoustu kazatelů o tom, jak je Dráha chudák, když na ni zbývají jen "plevy", a věřících v ekonomické perpetuum mobile). Takže zkuste trochu omezit ty své obvyklé veletoče k "obětování se" chudáka nepochopené Dráhy v dotované dopravě, zatímco tu jiní vyzobávají rozinky (podržtaška Blažek zavedl pojem "loupou perníček"), už je to trochu nuda, i když se stokrát opakovaná lež stává pravdou...
Jbb: tyhle tendence alá "diskuse na Novinkách" byly už dlouho v tématu SA
Musíte si uvědomit, že se internet abych tak řekl "proletarizuje", už to není výlučná záležitost akademiků a vzdělanější vrstvy, takže se to dalo celkem čekat - na to dojelo třeba diskusní fórum Českých drah, kde dřív byly třeba i nesouhlasné pozice jednotlivých diskutujících, ale bylo to k věci a korektní, zatímco dnes už tam akorát pár posledních zoufalců blije své socialistické a dřívbylolípové teorie, přičemž to používá jako náhradní sociální prostředí jsouc zřejmě vyloučeno z reálného světa... Tady se to objevuje taky (host), ale zatím to pořád jde - ovšem není to navěky.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9839
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 11:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až tě během přecházení na obratu někdo trefí pěkně do čenichu, tak se nediv.
Napiš mi do mailu, rád ti pošlu svůj "směnář" a můžeš přijít trestat. Na nic se netěším víc, než si ty tvoje věty (třeba o těch buzících) vyslechnout pěkně v reálu zočivoči přímo od tebe.
A neboj, výsledek sem psát nebudu.

Tohle už je na smazání adminem.
Nechte ho bejt. Každej ratlík si potřebuje za tím plotem občas ňafnout. Já jsem na takové útoky dostatečně obrněnej. Ale je fakt, že po dnešku už bych se s tím pánem docela rád potkal, třeba někde na obratu. Třeba najde kuráž a napíše si o můj směnář. Rád ho poznám osobně.


(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 11:51:59    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Můžete mi napsat nějakou pozitivní informaci, kterou Jančura utrousil o ČD
Já jsem ale mluvil o něčem jiném - že se na negativismu kampaň postavit nedá. On totiž Jančura taky nabízí nějaká pozitiva - hlavně ZMĚNU, to je totiž to, na co lidi po letech stojatých vod s image železnice, jakou má (a z velké části oprávněně, jakkoli se vám to nemusí líbit, ale nenaděláte s tím nic), slyší nejvíc. Už několikrát jsem tu (i jiní) napsal, že Regiojet je v podstatě produktem ČD a MČD - snad chápete, jak je to myšleno. Přetrvávající socík, smrádek a teploučko, kamarádšofty, penězovody do správných kapes... na to nemusí být člověk ani takový protřelý byznysmen jako Jančura, aby na tom dokázal vydělat pár bodů.
prostě jen ta reakce na tu konkurenci, po které se tak moc volalo. Co je na tom špatně a proč?
No tak špatně na tom je nejspíš právě to, že to přišlo až jako "ta reakce na konkurenci" - minimálně tím ČD dokázaly, že je to pravda a že konkurence je potřeba i na železnici, jakkoli nám hlasatelé Všeobjímající Matky Dráhy dodneška vykládali něco o specificích, kvůli kterým to nebude fungovat...
Rtuťový muž: Rozbití ČD a vytunelování jejich majetku, což je pravým cílem tohoto projektu
Jsem stálým obdivovatelem vašich paranoidních a spikleneckých teorií, nicméně k vytunelování ČD bude stačit Railreklam a Masaryk Station Development, ostatní majetek je spíš šajsdrek a jeho využitelnost bude na pořadu dne nejpozději za rok, kdy se "prodá" SŽDC za čtyřnásobek jeho účetní a dvacetinásobek tržní hodnoty.
Turista: je třeba taky dodat, že to bude muset být dotované více než dnes, jelikož ta linka nebude zároveň vozit i lukrativní cestující
Nová mantra? Ale vždyť to není pravda (pokud se ministerstvo bude chovat s péčí řádného hospodáře). V situaci, kdy ČD jsou schopné udělat "nelukrativní" kšeft i z toho nejvýdělečnějšího, co v této zemi máme, je přece nabídka téhož (opakuji TÉHOŽ, snad na ministerstvu nejsou akorát lempli, kteří by nedokázali dát dohromady smlouvu s dopravcem, i když to teda vlastní péčí nikdy nedělali :-) ) za méně nebo nulu výhodnější - o jakém "dotování více" to teda mluvíte? Mimochodem, připadá vám, že devět párů spojů jsou samé "neokrajové" časy?
Nicolae_posraldescu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už je vám jasné, kde se berou peníze na stewardky, občerstvení pod cenou, atd.?

Dort za 25 korun není pod cenou, ale na úrovni normální cukrárny a totéž většina dalších produktů. Ta cukrárna z toho vyžije. Ano, u ČD-JLV by to stálo 80 korun dali by si ho cestou tři lidi maximálně, ale proboha to snad není normální stav.

U prvních spojů si tady někdo stěžoval na málo zřetelné označení vozů - fy RJ promtně dosadila větší cedule.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9840
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dort za 25 korun není pod cenou, ale na úrovni normální cukrárny a totéž většina dalších produktů.
Jj. Třeba včera v nové milovické cukrárně, ale i jinde běžně super dortíky ve slušné velikosti a sortimentu cenově přesně kolem tohoto limitu (20-28)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:05:59    Odkaz na tento příspěvek  

Ona se pravdou nestává, ale je .. prostě pár spojů na lukrativní trase se samofinancovat dá, ale pokud bude mít stát i nadále vůli udržet plošnou obsluhu území, tak prostě dosype na zajištění dopravní obslužnosti přibližně stejnou částku, o jakou zhruba ČD přijdou na tržbách, což zas přibližně odpovídá tomu, co vybere na jízdnym RJ. To je prostě zákon o zachování hmoty a energie, poptávka po cestování se sice může měnit ale neni až tak flexibilní. Samozřejně RJ "se šesti" a jednou mašinou bude o něco rentabilnější a třeba nebude tak striktní místenkování, ale momentálně jde dokonce jen o ty nejtučnější kousky z vánočky, ani ne o všechny rozinky. Hodnotim situaci jaká je, ne jak jednou možná bude.

A nějaká výběrka co vim se i konaly, ale soukromníci v nich moc nezabodovali, některý je dokonce snad i bojkotovali. Mmch ty dotace na EC/IC rychlíky, nebyly vony už loni zrušený? Nevim jak to nakonec přesně dopadlo.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:06:28    Odkaz na tento příspěvek  

petr_vlček: Dost by mně zajímalo na jakou výši dotace by se RJ dostal kdyby měl poskytovat služby alespoň na úrovni ČD
"Menší, kurva Halík, menší" :-) Malá nápověda: kdo bude mít menší náklady - ten, kdo živí obrovský aparát na Pobřeží, nebo ten, kdo ho neživí? Ten, kdo musí fixlovat výběrka, aby to vyhrála předem určená firma z Plzně s o 20%, 30%, 50% dražší nabídkou, nebo ten, kdo je od těhle povinností oproštěn? Ten, kdo si vyloboval vlastnictví budov a boudiček kolem tratí, protože si myslel, jak tím zabrání nástupu jiných dopravců, a teď je táhne za sebou jako kouli na noze, nebo ten, kdo si v takové budově pronajme jen to, co potřebuje?
Slim: jestli někdo vybere od cestujících 6 miliard a od státu k tomu dostane dalších 12, že (při vší neúctě k vší možné neefektivnosti dráhy) se jedná o podnikání kurva ztrátové a že by ho asi normální podnikatel, jehož cílem je tvorba zisku, provozoval bez dotací
A teď se nám ještě znovu pokuste podsunout údajné Jančurovo tvrzení, že "všechno odjezdí bez dotací", ať to máme komplet...
Turista: např. budějovický Budvar patří státu. Přitom Budvar vydělává
...a ve Svijanech se nesmí vařit pivo, aby Budvar vydělával víc na "lukrativních" zákaznících? Poněkud kulhající srovnání, že.
aby se využívala část zisků z provozování dopravy na hlavních tratích k zajištění ztrátových linek. Doteď to dělal pomocí ČD
A jak, když ČD prodělávaly a prodělávají i na těch "ziskových"? Pendolínových mínus půl miliardy naopak při aplikaci vašich tezí zadotují lokálky, aby to nakonec vyšlo alespoň šulnul a mohla se napsat tisková zpráva, že ČD jsou o dva milióny v černých číslech! To nevidíte, nechcete vidět?
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:11:27    Odkaz na tento příspěvek  

Jo a když už jsme OT. Mně to fórum Českých drah přijde spíš jak náhradní sociální prostředí těch "hoši co spolu chodíme", jak tam spolu vřele souhlasej a poplácávaj se po ramenou .. spíš moc nechápu těch pár masochistů co se nechtěj nechat "vyhnat" z míst, který jim dřív taky trochu "patřily". Ale třeba se rádi perou, i když to přitom schytaj
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4994
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tohle téma na k reportu se DF ČD začíná blížit, přinejmenším únikem osazenstva, které tu všem přišlo zvěstovat jediné správné pravdy a nikdy jinak. Ale Jančura z tohodle povyku pro pár vláčků musí mít radost, to určitě chtěl a ani nečekal
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je keců, to je keců... Chlapi, děte s tím někam na pivo.
Mimochodem, už se někomu podařilo vyblejsknout křižující se vlaky RJ?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9841
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlámalík:
Máš recht. Jde to tu už přes čáru. Jdu s tím na zahradu.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3393
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nějaká výběrka co vim se i konaly, ale soukromníci v nich moc nezabodovali, některý je dokonce snad i bojkotovali.

A nebude to práve tím, že ČD nabídly ceny dotované z "rozinek"? A teď když by o rozinky přišly, byly by najednou v kruté ztrátě? To je celý problém.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:34:16    Odkaz na tento příspěvek  

A vy byste snad rád žmoulal suchou vánočku?

Kdyby se zachovaly ČD tržně a zrušily všechny spoje, který na sebe nevydělaj, dalo by se cca 80% délky kolejí prodat do šrotu, to by byl teprve vejvar.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:37:47    Odkaz na tento příspěvek  

od 1.11.11 už bude snad veseleji - z Prahy v 5:27, 7:27, 11:27, 13:27, 15:27 a 17:27, z Havířova v 5:20 (pr. dny), 6:27 (ost. dny), 8:27, 10:27, 12:27, 16:27, 18:27
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se zachovaly ČD tržně a zrušily všechny spoje, který na sebe nevydělaj... Vy porad smesujete pohled dopravce (v tomhle pripade CD) a statu. Vsechny spoje dopravce by si na sebe mely vydelat, trzby i dotace od MD nebo kraju jsou jeho prijmem, ktery by mel lezet nad naklady. Ze CD neumi zjistit, s jakou dotaci je pro ne ktera linka v plusu je problem CD a jedna z veci, ve ktere uz davno mely mit jasno.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3747
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nebude to práve tím, že ČD nabídly ceny dotované z "rozinek"? A teď když by o rozinky přišly, byly by najednou v kruté ztrátě? To je celý problém.
* Poslední vyhrané vř ČD na jizerskou železnici bylo naprosto v pořádku a ČD nabídly normální ceny a právem uspěly. Narozdíl od Jančury, kterého Keolis pravděpodobně táhl k pořádnému vejvaru (tedy k nekonkurenceschopné nabídce), což on sice nepřizná, ale raději mudruje o dumpingu.
* Pro ČD jsou rozinky úplně někde jinde a ty se skrývají v lokálkách. Ono nechat si zaplatit za čtyřicet let starej kolejovej autobus kolem 100 kč na vlkm a to vše bez práce, tak tomu se říká bingo! Nebo taky dost dobrá rozinka spočívá v tom, že na konkurenceschopnou trať vůči IAD nasadím humusná B. To se potom taky dost dobře rejžuje...

Pro ostatní: Ono není nic bílé ani nic černé. Svět je barevný. Ono vidět v Jančurovi grázla a v ČD spasitele je stejně uhozené, jako vidět v Jančurovi spasitele a v ČD grázla. Trošku objektivity by vám neuškodilo....
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.73.245
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:06:58    Odkaz na tento příspěvek  

Zlámalík:"Mimochodem, už se někomu podařilo vyblejsknout křižující se vlaky RJ?"
To se spíše dříve budou křižovat cestující pařící si zadky na koženkácha to nejen díky pohodlí těch sedadel ale také ze strachu,zda je doveze a nepřeveze.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy > souhlas - s tim, ze paradoxne misto modrych je pomerne casto v pozici toho grazla ten, kdo jim takove jednani umoznuje.

Bohuzel na tom maji CD spoluvinu, kdyz pak "umoznovatele" manyru obhajuji.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:14:50    Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se zachovaly ČD tržně a zrušily všechny spoje, který na sebe nevydělaj
No na tom je hlavně zajímavé to, že při prvním náznaku možnosti, že by takové "nevýdělečné" spoje nemusely ČD provozovat (Liberecký kraj, tratě 034-036 někdy v roce 2007) a tudíž se jich mohly "beztrestně" vzdát (zrušit je), okamžitě nastartovaly mohutný lobbing, aby se žádné výběrko nekonalo, naslibovaly hory doly (a splnily aspoň nasazení 843 místo 810) a svou nabídku tak dumpingově podstřelily, že zatímco ostatní dopravci byli plus mínus pár korun (ekonomika je jen jedna), ČD z toho trčely s o dvacet korun na vlkm nižší cenou. Takže praxe se nějak neshoduje s (nejen) vaší novou mantrou o chudáku Dráze, co nepochopena a poplivána MUSÍ jezdit do Horoucí Díry, i když na tom strašně prodělává a bude potřebovat zase víc peněz.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1536
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Musím Vám uznat schopnost nenápadně otáčet smysl příspěvků, které chcete napadat. Viz moje poznámka o negativní marketingové kampani.

Nimcéně k tomuhle:
A teď se nám ještě znovu pokuste podsunout údajné Jančurovo tvrzení, že "všechno odjezdí bez dotací", ať to máme komplet...

bych si dovolil poprosit, abyste sem zkopíroval nějaký můj příspěvek, kde jsem tohle řekl, případně možná kdy tady kdo (i největší nepřítel RJ) řekl, že celá ZOD se dá obstarat bez dotací, případně kdo z tohohle tvrzení Jančuru obvinil. To jste si teda hezky nasral do huby, tohle překroucení Vám fakt nevyšlo. Neobviňujte jiné z věcí, které děláte sám.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:22:39    Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak, jako v minulym "nepochopil" že mi šlo v kontextu diskuse o možnost provozování sítě bez dotací, nikoli o výběrko na příjem dotací na dopravní obskurnost .. von TH prostě chápe jen co potřebuje a jak to potřebuje, s tim se nic nenadělá.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Hezky jste vložil dráze do huby, resp,. rukou jednání o kterém se jen Vy můžete domnívat, že by nastalo, klasicky Vaše metoda manipulace.

Až se výběrko vyhlásía tohle se stane, pak prosím. Do té doby zase střelba od boku a napadání za něco, o čem jste se rozhodl sám. Asi jako kdybych Vás obvinil z pedofilie s tím, že jen nepřítomnost malých holčiček ve Vaší blízkosti Vám v tom brání..;-)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > ony CD nejezdi (nebo nejezdily) Plzen - Most za 18 korun na kilometr?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...a ještě k tomu Budvaru, pánové: Na tom pivovaru je nejnejnejnejcennější (a vlastně jediná cenná) věc ochranná známka, a to speciálně pro Anheuser Bush vzhledem k množství známkoprávních sporů, které spolu ty firmy vedou a které Anheuserovi zásadním způsobem podvazují export do mnoha zemí. Jediný důvod, proč se ten pivovar neprivatizuje, je ten, že pokud ho stát pustí z rukou, dřív nevbo později se k němu Anheuser dostane a jednak bude moci vařit pod jménem Budvar tem jejich strašnej hnus a jednak zruší všechny ty známkoprávní spory a zásadně si tím pomůže. Cena za tohle zásadní pomožení si je natolik velká, že ten pivovar je tím pádem za reálnou cenu neprodejný (v menším jako kdyby někdo chtěl koupit Coca-colu kvůli ochranné známce, aby ji pak mohla vyrávbět sodovkárna Kolín) a vykukové by se k němu rádi dostali jinak, tj. za zlomeček ceny, i kdyby všem, kdo jim v tom pomůžou, měli zacpat huby zlatem. To, že prosperuje, je důsledkem toho, že to je kapitalisticky řízená firma, která se bez dotací a v tvrdě konkurenčním prostředí musí na trhu starat sama o sebe, akorát holt dividendy shrábne stát. Ale stát si ho absolutně nedrží kvůli tomu, aby z něj dojil peníze...srovnání s dráhou je opravdu mimo...
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:28:26    Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: já taky nezkalkuluju vždycky cenu za zakázku, na který neprodělám, a to se pohybuju v daleko menšim rozsahu problému než je celosíťovej provoz VHD. Dokonce někdy jdu do ztráty s úmyslnym obmyslem, že se to ujme a vydělám na dalších zakázkách v budoucnu .. a dělá to tak každej, jinak by vám neprodávali tu a tam za "akční ceny" o 70% snížený

Ono rozpočítat, jakou částkou se podílí depo a jakou "nábřeží" na provozu šukafounu u Tanvaldu je prakticky nemožný. Stejně těžko odhadnete i případnej výpadek tržeb na jiných spojích, když se ten jeden šukafon zruší.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3748
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

s tim, ze paradoxne misto modrych je pomerne casto v pozici toho grazla ten, kdo jim takove jednani umoznuje
Tak samozřejmě politici a různé na politiky napojené organizace. A nejen na politiky, ale i na manažery. Třeba kdyby na MD neseděl P. Dobeš, tak se domnívám, že by ČD žádné SVC neměly. Čili ČD mohou dělat tolik, kolik jim dovolí politické mantinely a to v podobě dozorčí rady.
Takže praxe se nějak neshoduje s (nejen) vaší novou mantrou o chudáku Dráze, co nepochopena a poplivána MUSÍ jezdit do Horoucí Díry
Tak v případě posledního vř na tratě 34,36,37,38,39 bylo podle mě vše v pořádku a ČD uspěly oprávněně. Ovšem naproti tomu starší vř na R Plzeň- Most a Pardubice- Liberec, tak to byla fraška na entou, kde si vlastně ČD samy řekly o to, aby prodělávaly jak mourovaté. Takže v těchto případech mohly mít rozinku a místo toho žvýkají plevel.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:30:37    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: osmnáct korun dotací, nebo osmnáct korun nákladů?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Nevím, něco jsem o tom slyšel, detaily neznám. Pak je ale otázka, kdo a proč na tohle kývl...

T.H.: Jinak abych si s Vámi zase trošku zasouhlasil - je naprostá pravda, že pokud by na jakoukoli činnost vyhlásil kdokoli VŘ, tak soukromník by to nepochybně dělal za cenu výrazně nižší, Halík, kurva, nižší..;-)) Ale dráha nemůže za to, že doteďka jí stát dal, o co si řekla (pokud to tak bylo, to se tady tak traduje) a že se na ní pakoval kdejaký kmotr a kámoš a pakuje dodnes). proto se dráhy zastávám, Vy ani jančura v těch podmínkách, které do minulého týdne ČD měla, byste se absolutně nechovali jinak.

A najednou je tady konkurence a ČD se rychle probraly a Vy a Vám podobní je mlátíte po hlavě ve stylu - to už jste měli dělat dávno, proč až te´d? No právě proto, že doteď to nebylo třeba a stojí to peníze. Vidím v barvách, jak dráha rozdává kolu před rokem a tady zuří diskuse, že ji dává z našich daní...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...jen doplní - když máte 300 zaměstnanců a když máte 15 000 zaměstnanců a 6000 baráků, tak na to potřebujete sakra větší aparát...
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chyba je v systému veřejné dopravy a to nikdo neřeší a nechce řešit.Spoléhat se na ruku trhu je holý nesmysl.A vymýšlet ryze český systém je taktéž nesmysl.Protože vymyslet smysuplný systém je nad síly hlav pomazaných......
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: Ono rozpočítat, jakou částkou se podílí depo a jakou "nábřeží" na provozu šukafounu u Tanvaldu je prakticky nemožný. Dokud to nebude umet CD spocitat, tak bude moct jen tezko smysluplne stanovovat ceny pro ucast ve VR. A je jedno, jestli nabidkovou cenu UMYSLNE polozi pod nebo nad svoje skutecne naklady.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...jen doplní - když máte 300 zaměstnanců a když máte 15 000 zaměstnanců a 6000 baráků, tak na to potřebujete sakra větší aparát... a taky mate sakra vetsi primy, ne?
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A vymýšlet ryze český systém je taktéž nesmysl. Presne tak - staci prevzit to, co funguje hned za hranicemi.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3749
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...jen doplní - když máte 300 zaměstnanců a když máte 15 000 zaměstnanců a 6000 baráků, tak na to potřebujete sakra větší aparát...
Tak ono stačí rozpočít aparát na počet vypravených spojů jen tak pro legraci ČD denně vypraví na cca 7 tis. spojů, tedy na 15 tis. zaměstanaců to odpovídá na cca 2 lidi na 1 spoj. Jančura má těch spojů 6, tedy by měl mít 12 lidí . On jich má ale podstatně více. Čili tvrzení o tom, že ČD mají přezaměstnanost bych nechal zcela stranou. Je totiž irelevantní a je to patrné i na tomto pitomém přepočtu.

6000 baráků, tak na to potřebujete sakra větší aparát...
A proč ty baráky na sebe nevydělávaj? V mnoha z nich žijí nájemníci, na některé z nich se léta nehráblo, tedy by vlastně ČD měly být v plusu. Proč nejsou? Proč JHMD rovněž drží fůru "chalup" a ještě sem neslyšel, že by je to nějak brutálně táhlo ekonomicky k zemi??
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:56:47    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: abyste sem zkopíroval nějaký můj příspěvek, kde jsem tohle řekl, případně možná kdy tady kdo (i největší nepřítel RJ) řekl, že celá ZOD se dá obstarat bez dotací, případně kdo z tohohle tvrzení Jančuru obvinil
Slim, příspěvek 1390, 19. září 2011, 13:22:05: "fakt si myslíte, že kdyby dráhy vzal do rukou jančura, staly by se ziskovými a obešly by se bez dotací? A uvědomujete si, že přesně tohleto on trochu jinými slovy říká?"
Jo, možnost vyhledávání v archívu, to je pěkná svině.
Dále tu byly takové teorie, jako "proč si Jančura nevzal škrtané Tanvaldy a Jeseníky", pan Pospíšil (šotouš z KORIDu) by "mu tu šanci na Švejky a Tanvaldy dal, smlouva na deset let se závaznou dotací 0 Kč/km a běda, jak se toho bude chtít vzdát" apod. Plus Ohl, Káem a spol., promiňte, dál se mi přehrabovat v těch sračkách nechce.
Hezky jste vložil dráze do huby, resp,. rukou jednání o kterém se jen Vy můžete domnívat, že by nastalo
Teď ovšem nevím, co mi omlacujete o hlavu - veškeré popsané "jednání Dráhy" vychází z praxe.

P.S. Pochopte už konečně, že neexistují méně a více lukrativní výkony, že ta dálkovka bez dotací je daleko větší riziko než regionálka s garancí +2% a že když si kraj někde něco neobjedná, tak vám žádné oslavné písně na adresu obětavých ČD nepomůžou a ony to tam prostě bez milosti zaříznou.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:58:17    Odkaz na tento příspěvek  

No akorát Jančura neprovozuje spoje na desetikilometrový vzdálenosti, takže byste to měl rozpočítat spíš na počet nasazených vozidel v turnusech (protže najetý vlkm vám zas zezohledně prostoje, kterym u krátkých vzdáleností nemůžete zabránit). Další vliv je v tom, že to Jančura nedimenzuje na špičkovou poptávku, ale spíš na "zaručenou" která pojede i v sedle. Vono to neni sranda pojmout ani makroekonomicky, natož mikro ne jednotlivý spoje.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 13:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..ale tady není řeč na to, že je to táhne k zemi,. to nejsou jen paláce na Václaváku a nábřežní, to je kdejaký opuštěný hradlo, nádraží, kde je v provozu jen vytlučená čekárna, barák se šatnami v depu atd...to jednak nejde pronajmout (často i s ohledem na polohu vůči kolejím nebo v areálu), ale firma živí stovky lidí, bezpečáků, energetiků, referentů péče o baráky, pohotovostních čet, co vyrazí podepřít střechu, aby nespadla cestujícím na hlavy atd...nemálo takových pozic jí ukládá i zákon, speciálně bezpečnost práce, hygiena a ekologie je v tomhle výživná...ale třeba takový tým personalistek, co ručně vypisuje 15 000 daňových přiznání...? A samozřejmě tyhle lidi s sebou nesou velký tým vedoucích nejrůznějších úrovní, protože vono nejde míz v baráku 3000 lidí a nechat jednoho člověka, aby jim velel...tak to není ani v pružných soukromých firmách...

Ovšem ten přepočet lidí na počet spojů je velmi zajímavý, tleskám...to bude třeba překroutit nějak obzvlášť eskamotérsky, aby z toho Jančura vyšel kapitalisticky dravě...
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:01:24    Odkaz na tento příspěvek  

A přelepte si laskavě "zezohledně" správným textem "nezohledněj", než na tom někdo rozpoutá bouři vášní. Replika byla pro Happy 3749.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: trošku jste si to zase překroutil, aby Vám to sedělo, jak je vaším dobrým zvykem, že? Ale když už tady slovíčkaříme - formulaci "tohle to on trochu jinými slovy říká" jsem chápal tak, že se snaží u veřejnosti budit dojem, že on je ten nejsprávnější a kdyby mu to dali, ušetřil by státu miliardy...je v tom nadsázka, kterou Vy v honbě za písmeny neberete, to je mi jasné.

Ale sorry, jako reakce na Vaši větu "A teď se nám ještě znovu pokuste podsunout údajné Jančurovo tvrzení, že "všechno odjezdí bez dotací" je to slabý, nikdy jsem nenapsal, že to je Jančurovo tvrzení. Hledejte dál. V duchu Vám vlastního hnidopišství Vám tenhle bod neuznávám, ale pro ty soudnější - ano, něco v tom smyslu mi uniklo, ale kdo chce, pochopí, jak to bylo myšleno. Že to nejste Vy, mě rozhoděn nepřekvapuje.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3750
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je kdejaký opuštěný hradlo, nádraží, kde je v provozu jen vytlučená čekárna,
Tak to je v majetku SŽDC s.o. a nikoliv ČD a.s.
Dobrým příkladem je stanice Jihlava město, kde je několik nájemních bytů a do této nádražní budovy nebylo prakticky desítky let investováno. Čili buď tam bydlí nájemníci zadarmo, což je pitomost ČD, nebo tam bydlí za směšné nájemné, které nic nepokryje, což je opět pitomost ČD. Anebo ČD jen sosají a nic neinvestují. V tom případě jsou v plusu a mají výhodu. Tak bych mohl pokračovat. Navíc v přízemí je obrovská prosotora, kde se prohánějí leda pavouci. Opět nic to nesype...
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, vy jste geniální. . To srovnání s Budvaru s Coca-colou to se mi líbí. A nezapomeňte, že takévý Aero Vodochody, to je něco jako Boeing a EADS dohromady.

Ovšem ten přepočet lidí na počet spojů je velmi zajímavý, tleskám...

co je na tom zajímavýho. Stačí si uvědomit, že za stejný peníze jako za jednoho "Fejka", se dá pořídit minimálně 10 stewardek. A že těch "Fejků" na generálním kokrhelství není málo ...

A ručně vypisovaná daňová přiznání pro 15000 zaměstnanců....Vypadá to, že přes nákup SAPa na kokrhelství zamrzli někde v devatenáctem století. Ale mžná jim nikdo neřekl, jak se to ovládá
ČTK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.180.82
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:13:48    Odkaz na tento příspěvek  

@žlučovitý muž, bývalý garážnistr, mladý pamětník...

Upozornění, 3.10.: Hostem pořadu Impulsy Václava Moravce bude...
Praha - 18:00 Hostem pořadu Impulsy Václava Moravce bude majitel Student Agency a RegioJetu Radim Jančura. Hovořit bude o nové konkurenci na železnici a budoucnosti vlakové dopravy v ČR.
Místo: rádio Impuls
Pramen: Iva Stříbrská



PS: Omlouvám se, pokud to tu už někde je, nestíhám to číst...Doufám, že vás při poslechu netrefí šlak
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:17:42    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: kdo chce, pochopí, jak to bylo myšleno. Že to nejste Vy, mě rozhoděn nepřekvapuje
No jistě, kdo chce (a hlavně je už správně názorově orientován) pochopí marxistickou dialektiku, že to bylo myšleno úúúplně jinak, a já holt dál zůstanu ten hloupý, co jen čte, jak to bylo napsáno, a ne jak to autor údajně myslel :-). Takže bychom se mohli od toho ad personam posunout někam jinam, co myslíte?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3751
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že vás při poslechu netrefí šlak
Netrefí neboj. Já to totiž pro jistotu poslouchat nebudu, protože na kupu žvástů s informační hodnotou nula a dalším úderným PR nejsem vůbec zvědav. Až tam bude Novotnej, tak si to mile rád pustím. Ten alespoň umí sdělit informaci nezakládající se na infantilním žvanění...

Stačí si uvědomit, že za stejný peníze jako za jednoho "Fejka", se dá pořídit minimálně 10 stewardek. A že těch "Fejků" na generálním kokrhelství není málo ...
No právě že z pouhého přepočtu nevychází ČD až tak moc špatně. Jinak souhlas. Tady snad nejde ani tak o počty zaměstnanců, ale o to, kolik z těch zaměstnanců je pro společnost užitečných.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vytrezvitel: Smějete se něčemu, o čem asi nevíte. Budvar s Coca - Colou mají skutečně společné to, že největší hodnotu na firmě má jejich ochranná známka. Ona taková Coca cola se dělá i v bývalé sodovkárně v Kyjích, víme? Ta asi tu cenu nedělá...
K té ručně vypisované dani - já nevím, jak SAP nebo neSAP, ale jeden každý soudruh zaměstnanec v jakékoli firmě podepisuje ročně takový ten růžový formulář k dani, který je o hovně, má čtyři stránky a i nad inteligentnějším zaměstnancem přitom sedí referentka, která mu tužkou ukazuje, kam všude se má podepsat a kde má dopsat jaký rok...V období podpisu ho můžete pro inspiraci najít i jako přílohu třeba v MFD. SAP na to opravdu nemá nejmenší vliv a není to vina ČD.

S Fejkem samozřejmě souhlasím, ale to je naprosto krystalická ukázka toho, jak z ČD tečou prachy v zájmu politiků...Fejk tam měl být královsky uklizen za naše prachy do doby, než bude za Bártu kandidovat v příštích volbách, to nevíte? To s efektivitou ČD nemá vůbec nic společného, aspoň ne s tou částí, kterou může ovlivnit management nábřeží...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Když to vezmeme tak, že na nábřeží sedí banda idiotů pro společnost naprosto neužitečných a započteme jen ty pro společnost užitečné (básnická licence), paradoxně nám vyjde, že oproti Jančurovi na tom bude dráha ještě líp..;-)))

T.H.: Taky jsem to zrovna chtěl navrhnout..;-)))
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:32:09    Odkaz na tento příspěvek  

To s efektivitou ČD nemá vůbec nic společného
No právě že má, celou dobu o tom mluvíme - že stát vzhledem k těmto "neefektivitám" vůbec nemá podnikat. Vy tu z ČD děláte chudáka, který by se tak rád s kdekým tržně popasoval a nemůže, jenže ono je to přesně naopak - ČD jsou (rády) hájeny před ošklivými kapitalisty, aby ty penězovody mohly fungovat. Tak mi řekněte, proč vám to hájení&dojení vyhovuje víc než Jančurovo "zlevnění", jste snad na tom nějak zainteresován?
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:39:34    Odkaz na tento příspěvek  

Můžete se stát přítelem autora na facebooku ;-)
odkaz
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No o tom už řeč byla v době toho rámce pro podnikání - s tím já naprosto souhlasím. Stát má nastavit mantinely pro všechny stejné a pokud jde o dotace, dát všem stejně za předpokladu dodržení kritérií kvality a maximální efektivnosti. Takže RJ a Leo a JHMD na stejné úrovni - pak ano. ČD nikdy nebude na stejné úrovni s jakýmkoli soukromým subjektem, já jen poukazuju na to, že ČD ani Žaluda osobně za to nenesou vinu, je tady prostě blbě nastavený ten základ. ČD je ve výhodě i nevýhodě současně. POkud mě teď nechytíte za slovíčko, myslím, že máme naději se poprvé zásadním způsobem shodnout. A já jsme ani náhodou neřekl, že mi to hájení a dojení vyhovuje víc než soukromá konkurence, maximálně hájení ČD před útopky, které se te´d na něj sypou právě kvůli tomu, v jaké pozici doteď byla. A tahle kritika je fakt mimo mísu.
Kdyby - hypoteticky - vedl ČD Jančura v době dřívější, bral by plus minus stejné prachy, roční odměnu by pořešil tak, že by někde do něčeho nenasypal peníze, aby to ekonomicky vyšlo (identicky janeček v ČT), ztrátu by řešil tím, že by si na příští rok dal požadavke na víc peněz, projednali by to s politiky, oni by mu to odklepli, za to on by musel zaměstnat Fejka a přestavby vagónů dát kamarádovi z Lostru, nové vozy nakoupit od Škodovky a moc sepřitom necukat...myslíte, že by ČD na tom byly jinak než za Žaludy, Šípa, Bazaly a jánevímkoho? nebo že by se ředitel Jančura mohl chovat jinak a furt by tam seděl?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prag: To je vůl...zprivatizujme tu dráhu a je po dotacích..;-))
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 15:06:42    Odkaz na tento příspěvek  

ČD ani Žaluda osobně za to nenesou vinu
No ČD nejsou osoba, aby nesli "osobní" vinu, nicméně je to minimálně práce tamních odborářů (kteří tu firmu dlouho prakticky ovládali se snahou zachovat socík co nejdéle), a Žaluda byl samozřejmě dosazen "dlouhoprstými" dobře prověřen, že si nechá masírovat prdelku v audině a jinak jim nebude do zavedených penězovodů šťourat... A pořád jsme u toho, že by stát neměl podnikat, protože takové "přikrádání" v soukromé firmě by bylo jen z jedné kapsy do druhé, zatímco ze státního krev neteče. Jo, živě si představuju, jak Jančura šije výběrko na reko peršinka na dvoulampovku pro Škodovku, aby za to dal 80% ceny nové mašiny :-)
že by se ředitel Jančura mohl chovat jinak a furt by tam seděl?
On by tam právě nikdy neseděl, to je vámi pořád nepochopený rozdíl. Vždyť tam Paroubek, Schmidt "seděli" (v rámci úspěšné snahy o likvidaci potenciálu konkurenčního Veolia Transport je ČD zaměstnaly na vysokých pozicích), a nedokázali s těmi tesilovými strejci pohnout ani o milimetr a ti je nakonec vyštípali, tak to šli zkusit jinam a tam to funguje.
To je vůl
...a teď si představte, kolik takových pomýlených (zvyklých fungovat v "kapitalismu") existuje a jak náročná bude vaše další misijní činnost, jak jsou ČD vlastně chudáci :-)
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 15:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: To spíš vedení ČD požírá obrovský kvanta peněz...
Sláva Václavu Knopovi!
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 15:15:06    Odkaz na tento příspěvek  

A tady máte dalšího pomýleného, co správně ideově nepochopil, proč to dřív nešlo a teď to najednou jde. A další pomýlenci mu zatím naklikali karmu jako prase... Tak do něj.
To jde mít ve vlaku čisté wc, stevarda, nápoj a internet?
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 15:23:44    Odkaz na tento příspěvek  

Čtyřicátník z čech, zvyklej fungovat v "kapitalismu" ještě že jste tam dal ty uvozovky, jinak by to byl ještě ukrutnější humor. No tak klikejte, plynovej průtokovej ohřejvač se může hodit.
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 15:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Idiot jako Rudolf Polanecký jen dokresluje, jaká je úroveň tzv. pravicově smýšlejících občanů. Plácá páté přes deváté, ale to je přece jedno, lobbing pana RJ zabral a to tu přece jde. A na rozdíl od pravicově správně třídně uvědomělých šotoušků jako pan T.H. má Polanecký bohužel v rukou i moc měnit zákony...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 15:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: No tenhle není až takový hovado, jen nechápu, že on nechápe, že dote´d neměl nikdo v ČD důvod tou prdelí hnout, notabene investovat jedinou korunu do jakéhokoliv zlepšení. To, že toho byli schopni do týdne, jim paradoxně slouží spíš ke cti.

Jinak co se týká odborářů, tam se s Vámi shoduju na 200% (ovšem to je taky další propastný rozdíl mezi ČD a RJ)

S tím seděním Jančury na ČD - to byla jen hypotéza...jedna verze je, že by plul s proudem a nic by tam tím pádem nedokázal, druhá verze, že by se postavil a zbavili by se ho - viz asi Paroubek a Schmidt.

Myslím, že ani tady nejsme v rozporu. Ona totiž ta základní myšlenka, ve které se shodujeme - totiž že stát nemá podnikat ani nic vlastnit (a ideálně ani nic dotovat, páč i to je velkej penězovod), ta v sobě skrývá klíč k veškerému srabu, ve kterém dneska dráha (zdravotnictví, televize - dosaď libovolné) je. A taky to, že jakýkoli soukromník si ze státního nebo polostátního podniku udělá trhací kalendář (viz i Nova - Železný byl ve své době něco jako dnes Jančura včetně marketingových blábolů na účet konkurence, která se víceméně neměla jak bránit, protože to odsrala za desetiletí zpátky). Ani dráha ani televize nemohly a nemohou za to, že žily v historicky nějak nastavených podmínkách a že se podle toho chovaly.

Má trošku pocit, že se postupně dobíráme k aspoň rámcové shodě.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9843
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 15:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale hoši, není vám to hlupé? Venku tak krásně a vy se tu mrcasíte celé odpoledne a ještě k tomu pod taktovkou pána, který to samé kritizoval o víkendu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 15:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já si sem odskakuju během pracovní doby, toho krásna venku bych si neužil tak jako tak, nedávno jsem četl něco v tom smyslu, že když si zaměstnanec v průběhu práce občas zasufuje, podává pak celkově vyšší výkony...