K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 01. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 01. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9801
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 23:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale nikdo tu nepochválil vodu zdarma u ČD
Proč by to chválil? To už je dávno jasná věc. Ty nevíš, že ešusy i ostatní vozy DKV Praha se plní pitnou vodou, ne užitkovou? Takže se dá pít i z kohoutku na WC
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4786
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 00:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty nevíš, že ešusy i ostatní vozy DKV Praha se plní pitnou vodou, ne užitkovou? Takže se dá pít i z kohoutku na WC

To ano, ale o čistotě (a udržbě proti bakteriím) těch nádrží nemám valný mínění.
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Hlavně se nepředposrat.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 00:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka, tak nám vysvětli, jak tedy ten žlutý poškozuje cestující, když donutil konkurencí monopolníka snížit cenu?
Moji analogii máš jasně výše.
Nikoho tím nepoškozuje.
Slevu si kupuješ na své riziko a není povinná:"Nechci slevu zadarmo."
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.65.55
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 01:12:17    Odkaz na tento příspěvek  

Žlutofanatici expanduji do Evropy !! Jejich rakouská větev u příležitotosti spuštění projektu Regiojet zveřejnila na svém webu "gelbetrotteln.at" oslavnou kantátu:
odkaz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 01:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

host:
Slevu si kupuješ na své riziko a není povinná

Souhlas, byla moje hloupost, že jsem předpokládal zachování poměru cen zlevněných jízdenek a obyčejného jízdného. V tom Jančura prsty nemá. Výjimečně.

Moji analogii máš jasně výše.

To není žádná analogie. In-karta není produkt, ale slevová karta. To jsem asi neřekl, že nemám In-Gold. A ta slevová karta je mně, ale i dalším (byl tady i příspěvek), prakticky k ničemu. Nebýt Žlutého, nesla by nám karta slevu, takhle nenese nic. Peníze za ní jsme dali nadarmo - to je ta ztráta.

Příště už žádnou In-kartu nepořizuju. Jestli si z české železnice každý vyzobne, čeho se mu zachce, tak stejně ČD zůstane jenom nějaká zapomenutá lokálka (prudce výdělečná, samozřejmě) a k čemu mi bude jejich karta...
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2324
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 01:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Klv: S tou okamžitostí bych to při poptávce přesahující počet prstů jedné ruky zas tak žhavě neviděl.
@Čsad_zastávka: Netřeba chodit do dálkovky, v Ostravě máme na lince 75 dopravce 4.
@Pravapara: Nedělaly, takže můžete celou konstrukci popsanou ve vašem příspěvku s klidem zahodit.
@Rtuťový_muž: Nechtěl byste tu napsat něco víc o tom placení za Sazku, ať se taky pobavíme?

(Příspěvek byl editován uživatelem bugear.)
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 5-2009

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 06:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem tu pár dní nebyl.A nestačím se divit.Po necelém týdnu ostrého provozu si P.Jančura dovolí do medii takové žvásty???To mě p....:-)Ten člověk je fakt asi narcista.Kdyz jsem si přečetl články na netu.Ach jo :-(
Caf_c3k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 07:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek ze včera.

Code
888: Anlage in Betrieb
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 08:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Sice ve svém vyjádření, že dráha má stanovit podmínky pro podnikání a ne podnikat sama, téměř doslova kopírujete jeden z mých starších příspěvků,ale poprvé spolu můžeme naprosto souhlasit. Za dnes platného stavu je srovnávání aktivit a možností obou konkurentů nesmysl a cokoliv s ČD pokusí zlepšit, bude vždy napadeno z druhé strany stejně jako když se nepokusí o nic.

K ostatním - proboha, nedokazujte mi, de všude jezdí na jedné lince deset dopravů, to jste fakt nepochopili co tím myslím? Ukažte mi, kde jezdí dva nebo více dopravců jeden spoj v jeden čas s tím, že si na tom konkétním spoji přebírají cestující.

K těm dotacím - může mi nějaký žlutofanatik vysvětlit, jak se spolu srovnává tvrzení, že ČD může dál na všechno kašlat, protože dotace jim všechno zalepí, a tvrzení, že Pobřeží propadlo totální hysterii, že jim Jančura těžce zatápí a připraví je o koryta? V mnoha variacích se tady obojí neustále objevuje, často od stejných pisatelů a já v tom vidím velmi zásadní rozpor, tak jak je to teda?

A ještě k dotacím jinak - kdyby byl stát opravdu dobrý hospodář, ťuklo by někoho do klobouku, že co do potřeby dotací je bezkonkurenčně nejlevnější autobusové doprava a do dráhy by nevrazil ani korunu. Divím se, že velkohub, mistr nad mistry v autobusové dopravě, s tím dávno nepřišel. On nás chce sundat se stromů a naučit žrát příborem, ale v parametrech, které se jemu hodí. Chci tím říct, že sebemíň dotovaný vlak (= jeho tvrzení, že by to dokázal za polovinu) stojí stát minimálně dvakrát víc než dotovaný autobus plus náklady na SŽDC. Tak proč ten samaritán v nějakém svém charitativním amoku nenabídne místo lokálek vlastní síť autobusů, která by stát vyšla odhadem na čtvtinu toho, co dnes vlak? Vychází z toho jedno jediné - hraje se právě a jen o získání těch státních dotací a nedotovaný vlak s kafem má ukázat, že von teda umí...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 08:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem - minulý pátek v Hopodářských novinách v rubrice Lidé vyšel profil "Umanutý solitér Radim Jančura." Nemůžu sem dát link, neb článek na webu je placen, ale vřele doporučuju. Objektivní analýza zjevně nezaujatého člověka, navíc nešotouše. Pár citátů:

"Pro mnohé český Steve Jobs, mistr marketingu, kritik starých pořádků a vizionář. Nepřátele má ale téměř všude, kde se kdy objevil."

"Dosud se vždy stalo, že firma získala rychle velký podíl na trhu."

"Právě vstup na železnici nejvíc odhalil Jančurovu tvrdohlavost, neústupnost, ale i idealismus. Původně oznámený žlutý supervlak e toho příkladem. Zatímco Jančura kreslil plány a líčil, jak zničí ČD, jeho zaměstnanci mu s kalkulačkami v ruce vysvětlovali, že tak snadné to nebude. Proto se projekt nakonec realizuje v méně velkolepé verzi a se zhruba čtyřletým zpožděním."

"Ještě dnes vzpomínají lidé z MD a krajů a dalších míst, kde se o podobě české železnice rozhoduje, jak nevybíravě se je pokoušel přesvědčit o svém řešení. Jančura totiž přímo i nepřímo označil strůjce současného stavu české železnice za zločince, což byli stejní lidé, kteří mu měli dát šanci. Urazil tak partnery, se kterými musel zasednout k jednacímu stolu. "Pan Jančura nám dal jen politické školení na téma výhodnosti tendrů," komentoval například Jančurův projev pardubický hejtman Radko Martínek. Ten pak pomohl tomu, aby dopravu v krajích zajišťovaly v dalších letech opět České dráhy."

"Na začáku Jančurovy podnikatelské cesty stála maličkost, která většinu lidí jen naštve. Špatné služby za vysokou cenu. Na začátku devadesátých let byla velká poptávka po jazykových kurzech a práci v zahraničí...Jančura tak poprvé nabídl za nižší cenu vyšší balík služeb a díky reklamě si vybudoval pověst solidního zprostředkovatele. A poprvé likvidoval konkurenci, což stejně jako později vnímal jako vítězství lepší nabídky."

" Během pár let získal Jančura půlku trhu....V tomto rozmachu se Jančura pustil do autobusové dopravy, vedle vysloužilých autobusů se na lince mezi Prahou a Brnem objevily nové moderní autobusy s v Česku nečekaným servisem. A Jančura opět posílil svou image bojovníka proti drahým a nekvalitním službám. A z trhu mizeli další konkurenti. Kde je dnes studentská agentura GTS International či dopravce Čebus?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2957
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 08:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Radko Martínek je ten poslední, který by měl cokoliv právo kritizovat.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 09:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim. Byť jsme názorově dost podobní, až tak velkou bombu v tom článku nevidím, krom toho, co jsi zde shrnul. Leč ten převrat, který zde konečně RJ způsobilo, je fajn. A říkám si, že možná není až tak nereálné jezdit s DB. Protože kapacita vlaku, jenž má původně jen business a 1 třídu oddíly, je stejná či nižší, než Pendolino. Ale zase o to větší poprask by to u DB způsobilo. V rezervačním systému tyto vozy jsou, byť jejich downgrade na 2 třídu by bylo asi pro většinu pokladen nejen v Německu velkým překvapením.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 09:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: A ještě k dotacím jinak - kdyby byl stát opravdu dobrý hospodář, ťuklo by někoho do klobouku, že co do potřeby dotací je bezkonkurenčně nejlevnější autobusové doprava a do dráhy by nevrazil ani korunu. Nepochybne tusite, ze existuje jista hranice dana pozadavky na kapacitu, od ktere to tak jednoduse nefunguje... Ale na spouste lokalek k tomu jiste v dohledne dobe dojde.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 09:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Tak na dráze asi "více dopravců ve stejný čas stejnou linku" nejspíš nelze realizovat. Alespoň já si neumím představit, že by z Prahy odjíždělo zároveň v 9:13 na Ovu pendolino i žlutovlak. Nebo, že by v 9:17 odjížděl Košičan a zároveň žlutovlak. U busů netuším. Tam by teoreticky asi šlo, že z Dejvický pojedou ve stejný čas dva busy dvou dopravců třeba na Kladno. Ale jestli to takhle v reálu někdy někdo praktikoval, to nevím.

ad regio: No to by mne taky zajímalo. Jestli v busové regionální dopravě jsou taky nějaké desetileté smlouvy. Nebo, jestli se to v regionech žlutí busama kam oko dohlédne. Kolik žlutých busů v rámci ZDO po regionech teda jezdí? Když je to tak lukrativní a zisk je bez práce, páč kraje platěj bez ohledu na plnost/prázdnost busů?
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 09:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: ..více dopravců ve stejný čas stejnou linku.. V dalkove autobusove nebo letecke doprave to neni nic zvlastniho.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 09:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:

jj říkat českému politikovi pravdu do očí se nevyplácí

Jinak ještě jak Slim říkal, jak na napočátku 90s zaměstnanci ČSAD pomáhali za drobné všimné pomáhali začínajícím soukromníkum, tak si dovolím tvrdit, že si dneska skoro nikdo nelajzne dát nějaké díly žlutým za třeba karton cigaret. Na železnici taky bylo období, kdy se nedělo všechno úplně, tak jak má. Třeba ohledně nafty. Že u zaměstnanců depa není auto na diesel nic neobvyklého, je celkem známé veřejné tajemství. A že zdaleka všechna nafta neskončila v nádržích lokomotiv/motoráků, také netřeba pochybovat... To, že jim někdo z modrého depa něco opraví na peršanech za oběd a všimné na ruku ve svém volnu samozřejmě někdo zjistí těžko...
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9804
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 10:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ano, ale o čistotě (a udržbě proti bakteriím) těch nádrží nemám valný mínění.
Proč myslíš, že je tam ten mrkač?



Já si myslím, že nástupem vyzobávačů rozinek se začla stahovat mračna nad řadou vedlejších tratí. Že by se v rámci osobky křížově nepřelévaly vydělané prachy třeba z těch rychlíků do Ostravy na udržení těch "babičkovských" lokálek fakt nevěřím. Přeci jen, u těch ČD je to jeden balík peněz. A jak tu antimodří hýkači x krát napsali, že Dráha ani neumí určit přesnou cenu vlakokm na jakékoliv dané trati, tak tuhle myšlenku vlastně nepřímo podporují. Ano, neumí, ale prachy na ni přelejou nakonec odjinud, kde zbydou. Jsem na to zvědav v horizontu tak 5 let. Jinak mi jsou lokálky celkem u zadku, žádnou nepoužívám, ale čekám, že nebude trvat dlouho a ČD začne říkat, že tuhle, tamtu a jinou kotěhůlku už provozovat za stávající úhrady v daném rozsahu nechce. Pak jsem zvědav, kdo se tam agilně nahrne.


Radko Martínek je ten poslední, který by měl cokoliv právo kritizovat.
A co tak strašlivého provedl Radko Martínek, že mu upíráte právo něco (někoho) kritizovat? Jinak v jeho slovech o Janučurovi ale nevidím kritiku, spíš popis události, která nastala.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Abraxik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 10:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to že ty vlaky jezdí jako dvouhlavé - na každé straně lokomotiva. To jich má tolik nebo nemá možnost lokomotivu na konci otočit
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 10:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: Nový eshop, vlakušky, ... až na to, že ta příprava něco zabere a rozhodně to nebylo připraveno během těch 2 dní co jezdil RJ. Samozřejmě například ceny ap. jsou zřejmě reakcí na RJ a vedení ČD to tuším samo přiznalo.

Nostalgia: Doplňuji, že došlo ke znásilnění stevardek ve vlaku, ať je to ještě hrůznější! Ještě hrůznější je, že došlo i ke znásilnění stewardů a těm se to líbilo.

Ad. RJ do Brna: Je smutné, že mnohým zde stále nedochází o co se RJ snaží. Zatímco nyní si cestující může vybrat mezi modrým vlakem a žlutým autobusem, posléze by měl na výběr mezi žlutým vlakem a žlutým vlakem. Poslední konkurent úspěšně zlikvidován a dokonce s požehnáním úřadů!

Abraxik: Zřejmě pro případný posun nebo zdechnutí vlakového peršana na štrece ... což se mj. už nejednou stalo. Objednání mašinky ČD nebo jiného dopravce by totiž vyšlo na pořádný prachy.


V Pardubicích jsem se nedávno setkal s jedním žlutofanatikem. Znám mnoho lidí, kteří obhajují ČD, ale tak nějak ve zdravé míře. Něco takového jsem však v životě nezažil. To byl normálně vymytý mozek. Nějaký chlápek doběhl na peron a snažil se mačkat tlačítko dveří právě se rozjíždějícího vlaku směr Praha (se zpožděním 1 minuty), následně začal křičet co je to za způsoby, že na něj nemohli počkat. Toho se chytl náš přítomný agitátor a začal vykřikovat něco o tom, že "to je ten prozákaznický přístup ČD" stále dokola a nakonec dodal, že on jezdí RJ, protože "jezdí vždy včas, mají čisté vlaky, dostaneš kávu zdarma, ...". Jak myslíte, že to dopadlo? Chlápek nakonec odjel vlakem ČD, protože RJ měl 35 minut zpoždění a přijela totálně souprava. Vedle stojící souprava na Os do H. Králové byla oproti tomu jak s partesu A odpoledne jsem našeho milého agitátora viděl v růžové košilce v žlutém vlaku, s krásně uliznutými vlásečkami a sametovým hláskem


A zeptám se. Pro RJ neplatí D1 ohledně výpravy vlaku a nutnost zavření dveří před odjezdem?

(Příspěvek byl editován uživatelem Urpín.)
151023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 2-2011
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 10:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odjezd Regiojetu z Havířova
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 10:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco nyní si cestující může vybrat mezi modrým vlakem a žlutým autobusem, posléze by měl na výběr mezi žlutým vlakem a žlutým vlakem. Poslední konkurent úspěšně zlikvidován a dokonce s požehnáním úřadů! Proc hned malujete certy na zed - zanedlouho pribude na trasu i Rapid. Mrknete na idos, kolik autobusovych dopravcu jezdi Praha - Ostrava dnes, neni to jen SA, byt dominuje. Situace muze velmi dobre vypadat na 2-3 dopravce na zeleznici a 2-3 gumokolni (z toho 1-2 s prestupem v Brne). To vidim z pohledu cestujiciho jen pozitivne, nikdo ze zucastnenych nenasadi Bc nebo vrakosu...
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 10:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě hrůznější je, že došlo i ke znásilnění stewardů a těm se to líbilo.
Jó, tak tomu bych věřil
A odpoledne jsem našeho milého agitátora viděl v růžové košilce v žlutém vlaku, s krásně uliznutými vlásečkami a sametovým hláskem
No, bóóóžínku, jak se nám to hezky rýmuje
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 10:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a urcitě mezi nimi žluťák nebude - proti státním SNCF, DB, OBB....... nemá šanci, ale může být dobrý předskokan směrem na východ, který bude následně spolknut v rámci budování monotématických impérií
Pozorovatelka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 11-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 10:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

abraxík : asi taky , kvůli dvouminutovýmu pobytu ve Svinově
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 10:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozorovatelka:

Ne-e pokud vím tak jezdí přes hlavní a Stodolní. Hlavní důvod bude, že prostě nebyl čas vychytat mouchy na těch lokomotivách poruchy po dlouhodobějším odstavení v Itálii a po opravě
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 10:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zeptám se. Pro RJ neplatí D1 ohledně výpravy vlaku a nutnost zavření dveří před odjezdem?

Hlavně by chtělo tu výpravu trošku dopilovat, to zmatené mávaní kt. jsem viděl onehdá v Ústí se s předpisem moc neslučovalo. I pan výpravčí udiveně kroutil hlavou . A dávejte pak si někomu odjezd. (doufám že mě hnedka někdo nenařkne z protižlutých nálad)
Jaroslav T
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.196.218
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 11:01:22    Odkaz na tento příspěvek  

I já se dovolím zeptat se.
Někde v předchozích příspěvcích je uvedeno, že jeden z těch stewardů má kvalifikaci vlakvedoucího. A co ti ostatní? Mají dopravní kvalifikaci pro vlakový doprovod? Pokud nemají, tak na základě čeho jsou oprávněni dávat návěsti při výpravě vlaku?
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 11:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já myslím, že je to úplně jedno. na vlaku čd může jet taky jenom vlakvedoucí. pokud na sebe budou ukazovat fakáče a ten co má zkoušky pak provede výpravu vlaku tak to může být putna. podle předpisu to bude
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 11:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím co tu rozebíráte výpravu vlaku, musíte si zvyknout, že podivné pravidla státních molochů nebude mladý a průbojný kolektiv RJ dodržovat.
gagariaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.187.210
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 11:28:32    Odkaz na tento příspěvek  

Průbojnému kolektivu ať se daří :-) je to jen výhoda pro nás.

1) ČD snižují ceny, i když jen na několika tratích
2) CD mění systém předraženého občertvení
3) V Pendolinu jsem dostal pití i noviny ve druhé třídě, koukal jsem jako puk :D
4) DB asi s CD tu smlouvu podepíše, nepujde přece do rizika s zatím neznámou firmou, jen chce dotlačit ČD k výhodnějším podmínkám -> budou jezdit Railjety
5) Aź příjde Hamé expres, bude se ještě víc snažit Jančura i ČD -> opět výhoda pro nás

P.S. Stále lituju pány v těch růžových.... dejte jim proboha jiné barvy, vždyt to je hrozné. Většina těch klučinů se v tom musí cítit ne moc v pohodě...
tzn. nevím jak vy, ale jen ať regiojet jezdí, občas pojedu s nima, občas s ČD, nevidím v tom problém.
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 11:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby tu růžovou nosit nechtěli, tak by se tam nehlásili
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 11:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcx:
podivné pravidla státních molochů nebude mladý a průbojný kolektiv RJ dodržovat

Konečně pokrokový názor. Je vidět, že jste uvědomělý. Lidé s tak pevným postojem jako vy by měli mít právo si nechat na WC ve vlacích RegioJetu zahrát písničku dle vlastního vkusu. Ostatní se budou muset spokojit s Yellow Submarine a We are the champions. Do vlaků ČD bych doporučil Don't Eat The Yellow Snow.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 5-2009

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 11:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka:
Neříkejte mi že v RJ na WC hrajou We are the champions???????
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 11:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gagariaa:

existují i chlapi, co si růžovou na sebe vemou naprosto dobrovolně

jo a u těch Railjetů v D nebude problém s nedostatečnou kapacitou? Pinďa byl odpálkován právě z tohoto důvodu (mimo ideologického důvodu DB "my si sem toho sráče nepustíme". Informace od agentury jeden nádražák povídal)
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 11:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispčer o11: Jestli jo, tak je to tedy opravdu pěkná hudba pro kadění (ironie, já mám radši na WC klid, fakt nechápu, proč to hrajou)

Pershink: Jen Berlusconi, Strauss-Kahn a jiní zženštilí pedofilové by si vzali dobrovolně na sebe růžovou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.221.184
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:12:32    Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia:

Možná, aby nebylo ven slyšet různé crčení a šplouchání?

-----------

Offtopic: ve španělských vlacích běžně hraje klasická hudba i v oddílech pro cestující. Asi tam nemají parazitní organizace typu OSA. Docela se mi to líbilo. Zvlášť takový prudký rozjezd doprovázený smyčci...
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rex: kdyby tu růžovou nosit nechtěli, tak by se tam nehlásili
Třeba právě kvůli té růůůůžové se přihlásili, tak jim to neberme...
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panove, kdyz nekomu na nabrezi rupne v kouli a zavede u CD (jiz dlouhode pripravovany zamer, ne reakci na RJ) ruzove kosile i s kravaty, podate hromadne vypoved? Napadlo vas, ze pri naborech jeste nejspis nebylo jasne, jak bude uniforma vypadat? Tim ruzove kosile nijak neobhajuji, taky bych ji nosit nechtel, ale posmivat se chlapum co to nosit musi je ubohy.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peníze jsou až na prvním místě. Jančura jim asi vyplácí tučné mzdy.
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ty písničky by mohli hrát až po vykonání potřeby...po malé...yellow submarine a po velké...we are the champions
johniiik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:36:01    Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že místo držení tématu se zde řeší růžová barva. Myslím, že je třeba zbavit se nesmyslných předsudků. Ne každý holt nosí flanelové košile, prestige a přehazovačku.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, to by šlo.

Teďka jsem si vzpomněl na Vabank, jak se tam ten Kwinto a jeho kumpáni dostávají do tý banky tou větrací šachtou a přes WC a ta hudba tam...

ta ta ta tatára ta ta tatára ta ta tjárata týjadadá...

To by šlo jako hudba na záchod, že?

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo a u těch Railjetů v D nebude problém s nedostatečnou kapacitou?

V tom případě lze dva vložené vozy do Railjetu dokoupit, ne?
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten co má zkoušky pak provede výpravu vlaku

Nj, jenže když si člověk to „T-čko” v tom musí pomalu domýšlet, tak je to potom marný. Věřím že se to poddá...

Růžová barva

Podívejte se na návrh nových uniforem ZSSK, to už také nemá s tradičníma hodnotama železnice nic společného (někomu to příjde asi k smíchu). http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/4185-ZSSK-predstavila-nove- uniformy/ Pro mě a za mě, ať si každý nosí třeba pytel od brambor.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panove, kdyz nekomu na nabrezi rupne v kouli a zavede u CD (jiz dlouhode pripravovany zamer, ne reakci na RJ) ruzove kosile i s kravaty, podate hromadne vypoved?
Pravda, je jich tam stále hodně!
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: Myslíš Krakení?

Pepa_l: Chce se mi zvracet...

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.221.184
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:47:25    Odkaz na tento příspěvek  

Řekl bych, že v budoucnu se bude projevovat čím dál výraznější trend napodobování identity aerolinií. Už teď se říká "palubní personál" atd.

Ony se zejména v západní Evropě vlaky rády prezentují jako pohodlnější a výhodnější alternativa letadla na střední vzdálenosti.

Tradiční obraz železnice byla šinoucí se pára s vousatým strojvedoucím a topičem. Což je pěkné, ale s příchodem závislé trakce to zapadlo do historie podobně, jako Škoda Rapid a jazzové tančírny.

Můj dědeček byl strojvedoucím v letech 1950-1985, a ohledně elektrických lokomotiv se vyjadřoval ve smyslu, že je to nesmírně pohodlná služba, ale že už to nemá šmrnc.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně... Ach jo. Pitomá letadla... S Č(S)D na věčné časy a nikdy jinak, my máme aspoň Béčka...
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když jsme jeli s manželkou vlakem ICE3 z Kolína n/Rýnem do Frankfurtu, tak jsme se shodli, že uniforma člena vlakové čety dotyčného vlaku je asi nejhezčí co jsme viděli. prostě mu to sedělo, vypadal elegantně a tak by to mělo vypadat. na začátku cesty se představil jménem, řekl co a jak a pak šel s noblesou provádět kontrolu. paní s nabídkou bistra pouze procházela vozem s vozíkem a jenom decentně se ptala všeobecně ...kofee??? wasser?? a kdo zvednul ruku toho ochotně obslužila. velmi příjemná cesta
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 12:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Barva uniforem?
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 13:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

měl bílou košili, světle černé kalhoty a světle černou vestu s bílýma doplňkama. to samé sako.

(jako světle černou označuju barvu šedo/černou)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5604
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 13:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa l: to už také nemá s tradičníma hodnotama železnice nic společného

Prosím? To jako, že to není od šmíru? Sorry, ale když vidím třeba tu pánskou verzi, tak kromě pár drobností, se až nápadně podobá uniformě ČD a ta je docela OK.
Chápu, že když na tom nejsou zlaté knoflíky a výložky s hodností, tak to pro někoho není uniforma, ale doba prostě pokročila.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 13:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rex: Nějaký modrý prvek by neškodil, že?

Ale což, hlavně, že to není růžová...

Zapa: Nevím, proč se ty uniformy musí měnit. Je to jen zbytečné vyhazování peněz za naškrobené vymatlané "návrháře".

Mimochodem, co máš tak strašně proti Škodě?

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9805
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 13:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neříkejte mi že v RJ na WC hrajou We are the champions???????
Ale pouze v případě, že je hovno větší, než malé.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 13:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, třeba velikosti míče.

I když úplně se mi nelíbí, že fakt, že na WC hraje hudba, se rozvinul ve smradlavou diskuzi

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)
Tonda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 13:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Rex: Když budete bez práce, barva firemní uniformy možného budoucího zaměstnavatele pro vás bude naprosto bezvýznamná.
ad Čsad zastávka: Jaké návěsti si předávají pracovníci dopravce mezi sebou, po tom je každému velké kulové. Podle předpisu musí být jen návěst mezi doprovodem a fírou.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 13:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

předpokládám, že k té vítězné hudbě po dostanu i růžový srací papír před a slyšel jsem, že mimo žlutého štrichu zvenku se už jen na vozech trochu něco matlalo na představcích a na hajzlíku - že by něco růžovoučkého? růžová mísička?
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.221.184
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 13:30:13    Odkaz na tento příspěvek  

@Mcx: myslím, že přesně na tento typ příspěvků si stěžoval Nostalgia.

Taky mě moc neobohatil.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 13:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcx: Prcizně vystihnuto.

Marian Kechlibar: Mě to až tak nevadí, myslím si ale, že už jsme hodně offtopic. Nevadilo by mi, kdyby moderátoři to tu trošku promazali.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.221.184
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 13:33:32    Odkaz na tento příspěvek  

@Nostalgia: To každopádně.

Včera jsem tu nadhodil, že by ČD mohly citelně ušetřit, kdyby zjednodušily tarif a veškeré pokladní nahradily automaty.

To ve vztahu k RJ je částečně on-topic.

Co kdybychom zkusili zkalkulovat, kolik úspory by to skutečně činilo?