K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 29. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 29. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:

Pokud bych byl hypotetický podnikatel, kterému by dráhy nabídly provozovat rychlíky, tak personál jo (někdo to obsluhovat musí, ale zase aby to nedopadlo jako při přechodu ČD -> SŽDC, kdy v OBZORu byly srdceryvné články, jak kvůli změmě pár písmenek v pracovní smlouvě padaly výpovědi na vlastní žádost ). Stejně by to řada lidí zkousla, páč najít dneska dobrou práci není žádná ) mašiny klidně (kromě šotoušů je každému celkem putna, jestli jejich vlak veze peršoun, krysa, taurus nebo traxx. Stačí aby ta mašina nevypadala jako Š120 nebo žigulík pátřící jisté permanentně diskriminované menšině) ale Béčka bych přenechal firmě http://www.metalsrot.cz/Strediska a poohlídnul se v západní Evropě po ojetinách ala Bimz (pokud chci být vnímán jako čerstvý vítr, tak si nemohu dovolit vyjet se symbolem starých pořádků)
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvídavý člověk... nene nezní, to jen konstatuji realitu.:-D rok 2009, léto, autobus Lipt. Mikuláš-Praha. "vypredané", "...ale já chci jet až to pondělí co bude přes příští týden..." vravím, že vypradané... No tak na takovouhle službu lepší vysrat...
Jel jsem vláčkem, rychlejc a neotravoval mě divnej personal s "kafíčkem".

neni... ale chci to tady od někoho slyšet, fachmane 2

A nebo kdo si myslíš, že by s ním najednou začal jezdit?? Když jede v šest, v úterý a v dubnu? Možná, až to ztaktuje, tak se najdou nový důvěřivci, ale teďka po 3 dnech provozu?

(Příspěvek byl editován uživatelem dj la défense.)
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ferro - Máte pravdu, ale je dobré si uvědomit, že LEx je ještě relativně daleko a lze předpokládat, že s blížícím se startem bude slyšet víc a víc (Ano, Jančuru ve stejné době bylo slyšet až až). Patrně zatím vše z povzdálí sleduje a v pravou chvíli se do věci vloží.
Ovšem předpokládat, že LEx zničí RJ a potom bude žít s ČD v harmonii a lásce je poněkud naivní.LEx (ČD, RJ) půjde po krku oběma. Případná dočasná spojenectví časem beztak vyústí v soupeření.
Djld: Smutný příběh s dobrým koncem.
Já to nevím, ale vy působíte dojmem, že máte všechna čísla v malíku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zvídavý_člověk.)
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: A proč? Akorát napsal, to co si každej myslí.

Mluvte laskavě za sebe. Já lidi podle hader nekádruju. Tu dobu jsem zažil (nevím jestli vy taky)...never more! Avšak neberte to jako návod - klidně tak čiňte, pokud Vás to baví. Navíc se domnívám, že pan Drn, kterýžo jest respektován takřka napříč barevným spektrem a jehož loajalita je pro mne osobně příkladná i inspirující, toto přátelské šťouchnutí pochopil (jakkoli bych si netroufnul mluviti za něj, že). Takže se uklidněte a udělejte si třeba nějako malou radost (třeba koupí košile va Vámi oblíbené barvě).
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...teď koukám, že než jsem to dopsal, vzal mi to Iiii v podstatě z huby..;-)))
Ferro: Naprosto souhlasím, Jančura je Matějská a la Kočka, byť to otáhl k uskutečnění. Novotný nepindá,nekydá špínu na všechny kolme sebe a evidentně v tichosti pracuje na něčem, co nám možná fakt vyrazí dech...je to otázka přístupu. Minimálně tou neagresivitou vůči konkurenci je mi nesrovnatelně sympatičtější.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swainer: Já jen konstatoval to, co napadlo skoro celou společnost, a podle hadrů kadruje každej, a řikejte si co chcete. Vyzkoušeno na vlastní pěst.

To přidávání anglických výrazů do každé věty, nějak "zdramatičťuje" cílovou myšlenku? Tohle znám jen od puberťáků a přemoudřelejch "kravaťáků"? Jen se ptám, to neni provokace...

(Příspěvek byl editován uživatelem dj la défense.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pershink: jenže podle té smlouvy by to nebylo na vašem rozhodnutí, jestli ty vozy chcete nebo nechcete. Byla by to jedna z podmínek Vaší licence. Kupte za účetní cenu a pak je hoďte do té firmy, co píšete...
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:

Při vší úctě, už je to tady... "Nepindá", "Nekydá špínu"...

Otázka je, zda takové věci řeší tzv. řadový cestující. Já se za něj považuji a říkám, že je mi to jedno. Uznávám, že někomu RJ (jakýkoli význam zkratky) může lézt na nervy, ale upřímně, je to opravdu dostatečná masa lidu?
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Djld: Takže pro začátek přetáhl Jančura lidi z autobusu na železnici a naplnil jimi šest vlaků denně? To je hodně dobré, ne?
skyeurope
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.112
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:37:53    Odkaz na tento příspěvek  

zatím mi připadá RJ jako SkyEurope (jen nezkrachuje, ptž je a bude dotován z prodeje letenek a zájezdů) - pokřiví cenou nabídkou trh a teprve až dostane nějakou dotovanou dopravu, začnou jeho vlaky možná vydělávat.

Ze zdrojů SA mám, že jediná výdělečná autobusová linka je Praha-Brno, ostatní buď šul nul, nebo ve ztrátě. Pro SA je to hlavně reklama po celé republice za pár peněz.

Jak už někdo přirovnal Jančuru k O´Learymu, tam souhlasím. RJ jako Ryanair a LeoEx jako Easyjet (taky funguje úspěšně, ale v klidu)
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Add. RegioJet - dobrej nápad. Trasu Praha-Hamburk bych klidně nechal Drahám s railjetama, ale Praha-Břeclav-Slovensko/Maďarsko/Rakousko, ta ať patří žlutému dopravci. Nic se tím neskazí a kromě žlutých antifanoušků a režijkářů budou všichni spokojeni.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ekholme...: Fakt budou všichni spokojený? Tak když to víte takhle, tak pak je jasný, že to ten hodnej Jančura musí dostat... To by jinak nešlo.
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: díky, že mi umožňujete říkat, co chci. Opakuji, já podle hader lidi nekádruju. Ve svém oboru bych takto brzy skončil. Avšak věřím Vám a souhlasím s Vámi, že se takto děje. Jen bych byl opatrný s tou společností - proboha brzděte - pokud víte, co napadá celou společnost, co tady ještě děláte?

A to "never more" je citát z originálu (E.A. Poe, Havran), čili ano - mohlo by to být chápáno i jako jistá snaha po zdůraznění - uznejte český překlad "již víckrát ne" nezní tak úderně...

Omluva všem za literární okénko a OT. Tfujtajxl OT je vlastně taky anglická zkratka.. to mě zase Dj rozcupuje... těžký úděl přechtřelého kravaťáka.
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
soundman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.146.253
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:47:51    Odkaz na tento příspěvek  

Máš recht s tím převzetím. Už jsme prošli anketou. Prý podle zákona. Zjišťovali zájem přechodu fírů PJ Děčín k jinému dopravci v případě převzetí výkonů. Zájem prý projevil jeden. A ještě dost opatrný. Z o dost více, než 200 lidí.

Nikdo nikoho nebude nutit přecházet k jinému dopravci, můžete klidně zůstat...... až do konce výpovědní lhůty.



A stát jim garantuje minimální zisk 2%, případnou úsporu v nákladech si mohou ponechat až do výše zisku 5%, pokud dosáhnou zisku vyššího, stát si ho vemze. To pro ty, co kydají hnůj na dráhy v tom smyslu, že mají starý vagóny a že jim každou ztrátu stát zalepí...


A kolikrát za posledních 1000 let si z toho "zisku" stát vzal těch nadlimitních 5% ???
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:56:28    Odkaz na tento příspěvek  

Spousta lidí tady vystupuje,jako by nějaký z Dikobrazu roku 1951 vypadající imperialista zrušil všechny vlaky do Ostravy,a nahradil je žluťákem.Ty vlaky přece jezdí navíc,tudíž se mi nelíbí,nevyhovuje mi kafe zdarma,levné pivo a bageta,ťamanské žrádlo a pružné postavičky v růžovejch topech-nejedu ignoruju,mám ČD.Ten článek je taky pěknej blábol.Hlavní nádraží v Praze snad patří RJ?Cestující s ČD tam i nadále místo piersingové bižuterie do huby koupí držkovku?Tohle vytýkat Jančurovi je nefér.Nebudu se teď vyjadřovat k Žlučovitému muži,který vidí spiknutí asi za každým otevřeným Kaflandem,ale DJ:Vy se na takové služby můžete vysrat,ale uvědomte si,že jsou mezi námi lidi který se zase můžou vysrat na služby poskytované ČD do podzimu 2011,ale nemohli,poněvadž neměli na výběr.Teď mají,a mám pocit,že vás to děsně sere.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soundman: Nechápu, kam tím míříte? Nemluvím o tom, že by stát chtěl na ČD vydělávat tím, zže by jim bral nějaký zisk, proboha. Mluvím o tom, že normální firma když vytvoří zisk, nechá si ho majitel nebo ho použije k dalšímu rozvoji a modernizci. Ani jedno u ČD z výše popsaného důvodu nehrozí, proto (mimo jiné) je tam, kde je. Zkuste tohle předepsat Jančurovi a uvidíme, jak mu to půjde.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4369
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Add. RegioJet - dobrej nápad. Trasu Praha-Hamburk bych klidně nechal Drahám s railjetama, ale Praha-Břeclav-Slovensko/Maďarsko/Rakousko, ta ať patří žlutému dopravci"

A budou chtít všichni zůčastnění - Maďaři/Slováci/Rakousci i Němci - roztrhnout rameno v Praze? Nedopadne to tak že v podstatě zhyne přímé spojení z Německa na východ a Berlín - Wien se pojede via Německo/Rakousko?
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:04:46    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to ČD určitě nehrozí,protože zisk ještě nikdy nevytvořila
soundman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.146.253
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:08:45    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Nějak nechápu to nechápání. Jsem stát a dám ti za převážení lidí z bodu A do bodu B milion korun, ty vyhodíš pár zaměstnanců, vlaky jezdí nacpaný k prasknutí a tím ušetříš a vybereš od lidí řekněme sto tisíc. Je nenormální chtít po tobě zpátky aspoň padesát tisíc, když umíš tak hezky šetřit? :-)

RJ já jako stát nedám ani korunu, proč bych po něm chtěl vše nad 5% zisk???

Platí dph? Platí daň z příjmu? Platí.
soundman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.146.253
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:11:33    Odkaz na tento příspěvek  

Aneb jak zcela správně píše kpt.Hejl. Kde maj ČD ten zisk? To se tak bojí jeho odebrání, že ho prostě kvůli tomu nebudou generovat? :lol:
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kpt Hejl: Správně uhodil jste hřebíček na hlavičku... a přesně pro tohle nechci, aby RJ převzal vozbu ČD, protože já taky nebudu mít na výběr už.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:22:06    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: ČD můžou stavět, minimálně na tom, že nepotřebuješ místenku 14 dopředu jako u Radimečka
No a proč teda nestaví (budeme jako dělat, že povinnou místenku do Pendolína nevidíme)? "Narozdíl od RJ vás odvezeme i na stojáka u záchodků!" Ale musí si pospíšit, protože s tím, jak bude Regiojet přidávat vagóny, bude tahle výhoda čím dál virtuálnější a stane se z ní jen pseudodůvod pro "všechnošpatně". Podívejte se na busy, podobnou rétorikou trpěli zasloužilí autobusníci a kde je jim konec. Ostatně i u vlaků jednou stát přestane bavit financovat tu přidanou hodnotu "prázdného kupé" (na druhou stranu bude-li to tak jako dnes ČD kompenzovat v podobném rozsahu i RJ, tak ten vám bude prázdná kupé nabízet taky). Takže spíš přání otcem myšlenky.
Ferro: LeoExpressu: bude mít rychlejší soupravy s nižšími provozními náklady
Už jste někdo spočítal, kolik činí rozdíl v těch "nižších provozních nákladech", nebo jen zas přebíráte píárko?
RJ jako Ryanair a LeoEx jako Easyjet (taky funguje úspěšně, ale v klidu)
Možná máte celkem pravdu a takové srovnání s největší evropskou leteckou společností by Jančuru i mohlo potěšit, i když v "doplňkových službách" jde opačným směrem (kafe zdarma, občerstvení za nákladové ceny): MOL má taky spoustu nenávistných odpůrců, co vědí, že je "všechnošpatně", aniž by s FR v životě letěli (protože "oni do toho přece nesednou"), a k tomu 82% load factor :-)
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:23:08    Odkaz na tento příspěvek  

No snad pro milovníky smradlavých hajzlů a zašlé špíny něco zbyde.....
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: A kdo říkal, že Jančura je hodnej? Třeba je to správnej rošťák, dobrej pařmen ve volným čase. Každopádně, jeho vlaky už jsou teď lepší než vlaky ČD, které jsou provozovány na této trase.

Petr_vlček: Bohužel asi dopadne, ale to chtějí už DB minimálně rok. A vzhledem k tomu, že se jedná o vlivného dopravce, dá se čekat, že to takhle zle dopadne, i kdyby ČD dále provozovaly své vlaky na Brno.
skyeurope
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.112
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:29:09    Odkaz na tento příspěvek  

RJ jako Ryanair a LeoEx jako Easyjet (taky funguje úspěšně, ale v klidu)
Možná máte celkem pravdu a takové srovnání s největší evropskou leteckou společností by Jančuru i mohlo potěšit, i když v "doplňkových službách" jde opačným směrem (kafe zdarma, občerstvení za nákladové ceny): MOL má taky spoustu nenávistných odpůrců, co vědí, že je "všechnošpatně", aniž by s FR v životě letěli (protože "oni do toho přece nesednou"), a k tomu 82% load factor :-)


to srovnání bylo myšleno spíš ve smyslu, že MOL pořád vydává tiskové zprávy, které mají šokovat, ale ve skutečnosti slouží přesně svému účelu, tedy abys se o Ryanairu (zde o SA+RJ) vědělo...
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt. Hejl: Co to vykládáš, by mě zajímalo, kdy si jel naposledy vlakem. S čistotou jsem neměl žádný problém, cesta do Vsetína, sice béčko, ale čisté, záchod čistý, nazbrojený, otevřít okno pivečko a kartičky a jakej to byl vejlet...

Ale nevymejšlej si tady ty nesmysly, zrovna Praha-Brno a dolu jezdí vozy ČD velmi slušné... Tak nelži.

ČD nejsou ideální, ale takovýhle otírání a vymejšlení si dost ubohé.

T.H. O těch autobusech už tu řeč byla, to jak je Jančura vyštípal... i s pokutičkou pro něj. Bohužel. Jinak s Jančurou jezdit nebudu, nemám tu potřebu, radši zvolím auto. Ze čtyř cest, jsem byl dvakrát nespokojen protože měnil bus, a jednou jsem se do něj ani dva týdny předem nedostal... Nepotřebuju. Proto auto a když ne auto, tak vlak ČD, kde mám jistotu, že se svezu, byť u hajzlíku, jak ty říkáš.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:32:00    Odkaz na tento příspěvek  

stát jim garantuje minimální zisk 2%, případnou úsporu v nákladech si mohou ponechat až do výše zisku 5% ... kydají hnůj na dráhy ... že jim každou ztrátu stát zalepí
A ono se tam teda píše něco jiného, než zalepení každé ztráty garancí minimálně 2% zisku? :-)
Zkuste tohle předepsat Jančurovi
...a bude skákat metr dvacet do výšky radostí - žádné riziko, garance 2% p.a., za to vám slíbí odjezdit celou republiku.
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hejl:
Pokud budou spoje Praha - Brno od CD prevzaty, tak asi NEBUDOU navic.

TH:
Coz muze stat naridit CD, ale opacne tezko.

Jako že ČD nemůže něco nařídit státu? No to byste se divil.

Jezne ona byla rec o narizeni uznavat jizdenky.
Kde stat muze naridit CD uznavat jizdenky jineho dopravce, ale OPACNE - uznavat jinemu dopravci jizdenky CD - TEZKO.

(Příspěvek byl editován uživatelem Arctia.)
Utúlien aurë...
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a proč teda nestaví (budeme jako dělat, že povinnou místenku do Pendolína nevidíme)?

Jenze ja mam moznost NEJET Praha - Ostrava Pendolinem, tudiz NEPOTREBUJU mistenku.
To jen "trolujes", nebo ti to fakt nedocvakava?
Utúlien aurë...
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:46:33    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_defense: už tu řeč byla, to jak je Jančura vyštípal
Myslíte Litvina? No tak to už teda fakt radši Jančuru než tohohle týpka. Mimochodem ta pokuta není pravomocná, v tuhle chvíli je u soudu (Krajského v Brně).
Jinak s Jančurou jezdit nebudu
...ale vím, že je "všechnošpatně" :-). Jo, na tom srovnání s Ryanairem a MOL fakt něco bude.
Arctia: stat muze naridit CD uznavat jizdenky jineho dopravce, ale OPACNE - uznavat jinemu dopravci jizdenky CD - TEZKO
Lehko - ve smlouvě o tarifním závazku, samozřejmě za úhradu protarifovací ztráty (že jste o tom neslyšel neznamená, že to neexistuje). Znovu připomínám - IDOL fungoval u Arrivy na 089 první den provozu, u ČD nefunguje pořádně dodnes ani po dvou letech existence. Viamont Regio uznává mezi Kořenovem a Harrachovem jízdenky ČD, zatímco ČD jízdenky Viamontu ne - to je přece NEMOŽNÉ, co vy na to?
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:53:52    Odkaz na tento příspěvek  

DJ:Vlakem jezdím denně,a za zašlou špínou si stojím,se smradlavými hajzly je to půl na půl.
Arctia:pořád bude mít ČD možnost na své podnikatelské riziko nasadit svůj standart,i když jim žluťák vyfoukne EC.Pokud je dost DJs´ na světě,tak na tom musí přece vydělat.
Játovímné...
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jste dobří - být během pěti dnů 4x v ranní hlášce(znalí vědí),když máte deset mašin,to se ještě nestalo,ani té nejmenší strojovce,s přiměřeným počtem vozidel za 170 let existence:-))
To u Vás asi jezdí ty cvičené opice co nám jeden instruktor sliboval,že naučí jezdit s Esem,když se mladejm nedařilo??!! Realizoval to u Vás na Peršinzích.Tak to hodně štěstí na tom Brnu.Už do vlaku nesednu - S VÁMI JE TO O ŽIVOT!!!!!!!
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:58:58    Odkaz na tento příspěvek  

Aneb 3 páry vlaků ohrožují 100% sítě SŽDC
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 16:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt Hejl. Tak jo... tak vlaky ČD jsou jen špína... hodnej Radim určitě ty vagonky bude mít čistší i po delší době než týdnu ježdění, kdy veze jeden pár v pondělí a v květnu...
A dost pochybuju, že vyfoukne EC... Je to jen čeření vody, když dneska dráhy kupují RJ
Ale rozčiluju se tady, protože ani ta hypotéza se mi nelíbí. A to když jezdíte denně, jedete denně s Jančurou? Jen se ptám, protože při těch dvou vláčcích to musí být náročné na čas to ukočírovat tak, aby se dalo jet jen s hodnym žlutym.
A jestli jezdíte ČD, se kterými nejste spokojen, proč je využíváte denně?? To mi hlava nebere, je to asi jako jíst každej den v restauraci a stěžovat si, že tam vaří hnusně...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:05:27    Odkaz na tento příspěvek  

DJ:Mám snad na výběr??Jakožto postižený dráhou autem nerad,tak musím brát co je.Vozový park:010-Bt/063.Stáří mi nevadí,nepohodlí,neúdržba na neúklid ano.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4008
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DJ DéfenseZajímavé, tak kafe, u RJ ztrátu negeneruje, naopak... díky tomu "přilákám" kvanta lidí. Stevardky RJ také ztrátu nekumulují... Teda

Proti těm stewardkám a kafe zdarma jdou nějaké výnosy a teď nemám na mysli zrovna jízdné.

Vono jako v cukrárně mi tak naposledy přinesli dortík za 25,- a určitě ta cukrárna sama o sobě vydělá na víc, než na mzdu obsluhy.

PS: Pokud nechápete, nic si z toho nedělejte, na Pobřeží Chujoviny je takovejch plnej barák.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapci, chlapci, přemýšlíte kolenem...

Pointa je tato:
Generál SA odjakživa vyhlašoval, že jak vyjede s vlakem Praha- Brno, ruší busy (či většinu) busů v této relaci. Nyní má na tuto relaci kupovat v rámci obnovy asi 50 nových busů s obrazovkama v sedačkách atd (to co má jezdit s DB na Mnichov).
Takže
převezme EC, IC na Slovenskoí a Vídeň.
Zavře busy a jediný, kdo konkuroval jeho busu je ČD vlak. Toho převzetím zařízne a má klid. Může i hnout s cenou. Ale třeba se zaváže že nemusí. Jenže má téměř 60-100 cestujících, kteří doteď jeli busem jistých. Takže vytíženost vlaku vysoká, návratnost i za předpokladu, že si vše pronajme taky, odstřelí největšího konkurenta a vše s tím, že stát ušetří. Takto se dělá business, nas to jste všichni dneska zapoměli !!!!! A kolik stovek milionů ušetří za nové busy, to je teprve terno !!!
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt: No, ale vy jste to podal, tak, že to je tak špinavý a smradalvý, že se to nedá vydržet, tak pak nezbejvá než autíčko...
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:22:14    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Dva dotazy - on s busy z Prahy do Brna nesmí začít jezdit nikdo jiný, až to tam Jančura zákeřně zmonopolizuje a půjde "hnout s cenou"? A autobusy musí obnovovat (a že to ve srovnání se vzývanými "alternativami" dělá po pár letech, jeho ojetiny jezdí třeba u ČSAD Semily) jen pro trasu do Brna?
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:23:31    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: a všichni diskutující budou spokojeni, že lidi jezdí vlakem a ne busem a že železnice po letech boje na lince Praha-Brno konečně zvítězila.

Nebo ne? Že by byly důležitější ČD než železnice?
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:24:00    Odkaz na tento příspěvek  

No ono se to v podstatě nedá vydržet,každý postižený dráhou není,a co jezdím ubylo tak 70% spolujezdců.Všechny mnou vyjmenované neduhy už dnes mezi většinou populace vytváří image ČD,a pokud existují vlaky kde tak tomu není,pak se jim nedaří tuto pověst vylepšit.Tady vjel Jančura s plnou slávou do otevřených bran natěšeného zákaznictva.Jediné co by ČD od toho lowendového image pomohlo,je podpora dalších soukromých dopravců,a doufat,že se mezi nimi vynoří někdo ve stylu autobusového Kysučan Expresu,který od nich převezme prapor společenské nepřijatelnosti.
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:39:25    Odkaz na tento příspěvek  

K tomu nucenému převzetí lokomotiv a vozů - kolik je asi účetní cena jednoho Béčka? Nejsou už náhodou dávno odepsané (aspoň ty bez humanizace/najbrtizace)? Za takovou cenu si je RJ klidně převezme:-)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3455
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a budou se taky nuceně přebírat soupravy DB, OBB a MAV?
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to dojede rakušák do Břeclavi, tam ho vyženou z vlaku, bude si muset koupit jízdenku na žluťáka do práglu, tam ho s úctou vyprovodí a přeleze zase do jiného žluťáka na Berlín. cestou dostane 15x kafe co chtěl jenom 2x

doufám, že to takhle nedopadne

jak bylo kdesi psané...tahle štreka (myšleno pha-bre) je plánovaná na výběrovku v roce 2020
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH:
1. Muze neznamena MUSI, tak jake "NEMOZNE"? Proste troll, ze?
2. Bavime se pouze o nedotovaych (protoze RJ) linkach, proc teda porad dokola IDOL?
3. Chces tedy rict, ze stat muze donutit RJ uznavat listky CD Praha - Ostrava?
Utúlien aurë...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: 60 lidí a VYSOKÁ vytíženost vlaku? I těch 100 není nic moc.

ad busy: Když začne třeba T.H. jezdit s busama na Brno, fakt nebude Radim "najednou" jezdit třeba za 1,-kč? Jen aby vyštípal kohokoliv?

ad RJ: Upřímně řečeno, čekal sem víc. Čekal sem vlaky s JD srovnatelnou s pinďou a méně zastavení. Když už je to teda povinně místenkový jako pinďa. Doufám, že LEO-ex bude mít JD do Ovy pod 3 hodiny a zastavovat bude třeba jen v OL.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:05:04    Odkaz na tento příspěvek  

Tohle hoši nemůžete myslet vážně-Jančura by rád jezdil to co teď ČD,ty snad v Břeclavi a Praze vyhánějí cestujícího do svých vlaků,navíc bez kafe,i když by si tak 2 dal.Začínáte blbnout.
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čd je nevyhání, protože tahají zugy z vídně až do berlína...žluťák chce trasu břeclav-praha a potom praha-berlín s dopomocí DB. když roztrhá vazby...jak to asi dopadne??
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:09:51    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Praha-Brno už dneska jezdí Touring Bohemia, Turancar, Veolia, ČSAD Vsetín, SAD Prievizda, eurobus... (To jsou linky, co jezdí dál za Brno.)

A Praha-Liberec jezdí přímá konkurence - DPMLJ. A třeba kreditová jízdenka stojí o 5Kč méně, než SA. (Což je mimochodem 65/70Kč, což je jaksi méně než blahé paměti ČSAD, kde se ke konci platilo i s místenkou 98Kč + zavazadlo 10Kč.)

A jezdí tam snad SA za korunu? Mimochodem, ta 1Kč pro trasu Liberec-Praha netrvala příliš dlouho, a bylo to kvůli nevpuštění na autobusové nádraží, ne na zničení ČSAD Liberec - to ostatně ještě dlouho poté jezdilo.
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:12:58    Odkaz na tento příspěvek  

Rex: četl jste tu jejich tiskovou zprávu, co jsem tady odkazoval?

Od prosince 2012 je RegioJet připraven zajistit provoz všech vlaků EC, IC v dosavadním rozsahu na trase Břeclav – Brno – Praha a současně zajistit jejich propojení s mezinárodním provozem.

Jak moc zajišťuje ČD třeba vlaky do Vídně? Personál OeBB, lokomotiva OeBB...
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:15:11    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k tomu zajišťování vlaků do Vídně - když jezdilo Pendolino, tak ty služby ČD do Vídně znamenaly v jedničce rakouský tisk od personálu OeBB a ten slavný pednolino servis (občerstvení, noviny) přišel až v Břeclavi.
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

oni jsou připraveni leda tak donést kafe

nevykej mi..do zadních partií se líp posílá když se tyká :-)

tuhle debatu sleduju už co jsem došel z práce...žluťák by měl radost jak moc se o něm mluví :-)

co zamýšlí má v palici jenom on. koho podmázne, ví zase jenom on.

můj názor je, že by si měl dát oraz, protože začíná kecat blbosti. až bude jezdit rok, tak ať se bije v prsa jak vymaže dráhy z trasy pha-bře
soundman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.146.253
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:28:37    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dnes chvilku pozoroval cvrkot při obratu RJ na Smíchově.

Sám tiskový mluvka tahal konve s kafem. Že by se vlakušky taky vykartovaly? :-)

A ten vagon v barvách OBB bude pravděpodobně sloužit jako zásobárna náhradních dílů, válelo se tam po zemi několik dveří od kupé.

Jediné co jsem nepochopil bylo přeházení 2 výměn tam a zase zpátky (cca po 3 minutách) aniž by cokoliv projelo. Cesta byla postavená, tak jak přijeli, 3 minuty mohli jet max do šturcu a pak se zase přestavilo směrem pryč. Asi výpravčí rádi projdou a zacvičí si...
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/ekonomika/246014-konkurence-pomohla-ceske-d rahy-razantne-zlevnuji.html
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:38:48    Odkaz na tento příspěvek  

Rex: a ono to jde, když se chce. Kdyby to udělaly ČD dřív, tak nemusel RJ ani vyjet. Na K-reportu by byl řev, ale ČD by si trasu zachránily - ten rozdíl v cenách a službách by nebyl zase takový, aby to stálo soukromému kaptiálu za to riziko.
(Viz dříve RT Express a eLiška.)
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ono to jde...ale musí se chtít :D

na K-repu bude řev vždycky :D
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5968
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žluťák chce trasu břeclav-praha a potom praha-berlín s dopomocí DB. když roztrhá vazby...jak to asi dopadne??

Chce-li časové polohy ČD, tak vazby neroztrhá. Ale proč to uznat, že? A jak to ještě dopadne? Cestující jistě budou litovat, že problémy v Německu nejsou přenášeny na cesty Praha - Brno.
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

->soundman
Takový to bylo klidný pracoviště. A teď se tam chudák výpravčí pěkně nalítá. Samozřejmě signalista na druhý straně taky. Tedy pokud výhybky hází jen oni. Takovej provoz tam byl asi naposledy, když ČKD vyrábělo T3.
Změnily dráhy služby výpravčích nebo se tam stále slouží dvě 8hodinové směny a v noci tam nikdo není?
V.
http://zeleznice.ddmpraha.cz
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:44:58    Odkaz na tento příspěvek  

ČD, které jsou v účetním zisku několik miliónů, musí jít tímto naprosto nekoncepčním krokem zcela jistě do ztráty...
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

časové polohy chtít může. pokud by to vozil svýma zugama, tak by lidi honil z vlaku do vlaku.

mě by to třeba při cestě z DC do Brna vadilo

tohle tu nevyřešíme, jenom se to tu zase poškube