K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 10. 12. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 10. 12. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3650
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 16:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře, pak tedy nechápu, proč jsou u některých nádraží myčky, které mají odvod odpadu do sběrných jímek. Dále taky nechápu proč náš největší železniční dopravce neumývá svoje vagony někde na mezi, když je to úplně jedno. Proč takhle mrhá prostředky, ketré se mu pak musejí doplňovat ze státního rozpočtu.

"Mrhá" jimi nejspíš proto, že se mu recyklace vody v té uzavřené kanalizaci časem vrátí na fakturách od vodáren a výplatách těch borců s koštětem...
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 16:08:17    Odkaz na tento příspěvek  

= Ano, i já jako ateista říkám, že -bohudíky- v zákoně není nic o ostřikování čelního skla. Z toho odvozuji, že v případě ostřikování čelních skel je prioritnější bezpečnost. Ale v zákonech nebo vyhláškách je už něco psáno o umývání vozidel (viz odkaz od Ohl). Zde je odkaz na váš první příspěvek:https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2343153. Poukazujete na něco, co není (předpokládám)zákonem zakázáno, srovnáváte to s umýváním bočních stran vagonů na Smíchově. Já tam vidím určitý rozdíl, který se vám snažím vysvětlit: ostřikování, případně setření čelního skla není v zákoně zakázáno, předpokládám že důvodem je snaha o dodržení nějakého bezpečnostního standardu. Kdežto umývání dopravních prostředků někde zakázáno je (pravdu má uživatel prag- vůbec nevím, jestli existuje nějaká vyhláška o umývání na Smíchově), viděl bych tady rozpor se zákonem o ochraně vod (nejsem právník, je to pouze můj laický pohled).
Jde mi o to, že podnikat tak, že obcházím zákony a vyhlášky je sice v naší zemi jaksi normální, já s tím ale nesouhlasím. A kdyby R. Jančura nedělal taková ramena, asi bychom se nedověděli ani o tomto způsobu umývání souprav (které podle mého názoru koliduje se zákony nebo vyhláškami- pozor, jsem laik, proto se o tomto bavím zde na diskuzním fóru).
Hansst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 16:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Smíchov:




Nejlepší stránky o železnici? no přeci http://www.svetzeleznice.wz.cz
Moderní deskové hry, společenské hry, hrací karty, puzzle a mnoho dalšího na http://www.hranibezhranic.eu
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 16:19:23    Odkaz na tento příspěvek  

Menší dodatek- vzheldem k tomu, že odpad vzniklý při ostřikování čelního skla nelze v žádném dopravním prostředku jímat a odevzdávat k likvidaci, je pravděpodobně počítáno s tím, že se stane součástí zátěže, vznikající při provozování dotyčných dopravních prostředků. Jinak by nemohlo být schváleno pro provoz na pozemních komunikacích žádné vozidlo s ostřikovači (odporovalo by zákonu). Kdežto umývání kastle je už úkon, který má být prováděn na místě k tomu určeném, a vybaveném náležitými technickými prostředky k zamezení úniku odpadních produktů z umývání vzniklých.
Toť můj laický pohled na rozdíl mezi vznikem, odpadu z ostřikování a z umývání celé kastle.
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.214.155
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 16:26:07    Odkaz na tento příspěvek  

22Michal Poukazujete na něco, co není (předpokládám)zákonem zakázáno, srovnáváte to s umýváním bočních stran vagonů na Smíchově. Já tam vidím určitý rozdíl, který se vám snažím vysvětlit

Rozdil v tom vidim taky, ale muj laicky pohled (existenci obdoby brenenske vyhlasky na p5 nepredpokladam) mi rika, ze jediny rozdil je v mnozstvi vznikleho odpadu.

Priklad s celnim sklem jsem daval proto, ze je to podle me jen extremni pripad tehoz. Bud jsou na toto nejake limity a umyti celniho skla je v poradku (otazka je jestli i v pripade flotily stovek lokomotiv, ale asi jo, protoze kazde se deje nekde jinde) a RJ se bud do limitu vejde nebo nikoli. a nebo je to zakazany vse.
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 16:41:49    Odkaz na tento příspěvek  

= OKa, teď už chápu, jak jste to myslel. Já to vidím opravdu tak, že to umytí předního okna je ten případ, kdy je bezpečnost upřednostněna před ekologií, tady by to bylo podle mého pohledu rozumné. Na množství vzniklého odpadu by se nemuselo hledět, předpokladem je, že je dost malé. Kdežto při umývání celé kastle už zákonitě vznikne odpadu víc.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 17:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trosku narusim mokrou debatu jednim postrehem "online" - na zlutozachode vedle misy spatreno neco, co u modrych "nejde", protoze by to lidi asi kradli
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2014
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 17:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: úplně s Vámi nechci polemizovat, ale ohledně toho kradení - on je asi rozdíl mezi tím, když někde stojí půl hodiny před odjezdem prázdný vlak a pak je na celý jeden průvodčí a když přijede vlak na nástup a odjede hned a ještě má v každém voze dvě stewardky...

Nakonec - pokud se to tam teď objevilo, je otázka, jak dlouho to tam vydrží, protože substrát mají obě firmy stejný... A nabízí se i otázka, kolik cestujícíc to použije (čímž samozřejmě neříkám, že to tam je zbytečný)

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 18:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hasiči přešly pod ČD, tak to je pro mě novinka, asi je to na mne všechno moc rychlý
A hasiči SŽDC jsou schopný udělat všechno i bez nehodovýho vlaku? Např. to co bylo u Vraňan?
A v případě potřeby maj i kolejový jeřáb? Je teda možný, že by to ČD přestaly taky řešit a spolehly se na hasiče SŽDC, případně na civilní IZS? Myslím jako kdyby někoho na nábřeží napadlo ušetřit...
Dík ještě jednou
Čučil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 18:26:56    Odkaz na tento příspěvek  

".... neco, co u modrych "nejde", protoze by to lidi asi kradli"
...., což u žlutých rozhodně nehrozí, neboť s nimi cestují jen a pouze vždy "uvědomělí" cestující, kteří vědí, že pokud by onu věc z jednoho soukromého subjektu(vozu) přemístili do do soukromého subjektu druhého(popř. i třetího i dalších), nezpůsobí tímto činem žádnou újmu státu, a tím pádem se nebudou moci domáhat výhod ůčastníků třetího(nebo kterého) odboje, neboť tím, že ukradli ve vagonu státního dopravce štětku na WC, vlastně sabotovali celý státní systém dopravy a tím přispěli k rychlejšímu rozvratu stávajícího politického systému.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 18:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

slim: substrát mají obě firmy stejný...

Dovolím si nesouhlasit.
Zatím to má RJ filtrovaný
- objednáváním na netu
- plánováním
- i těmi stewardy

zdravím z RJ někde před Pardubiceni
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 18:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > nemam to ted samosebou po ruce, ale relativne nedavo jsem "prskal" kvuli tomu, ze jsem zanechal toaletu v modrovlaku ve stavu, ve kterym bych ji nechtel najit. A to prave proto, ze trysky "to" nepobraly na 100% a nic jineho tam nebylo.

Jestli vlak nekde stoji pul dne bez obsluhy (= s jednim pruvodcim na ctyri vozy, ktery totalne nema sanci s tim cokoliv udelat), neni problem muj, ale provozovatele. Se Zapou jsme se tu nedavno bavili o tom, ze by stalo za pokus schvalne nainstalovat kytku na zachode modreho vlaku ... bohuzel diskuse tu byla modrymi ultras strzena do smeru, zda je vhodnejsi srovnavat zlutovlak s potemkinem nebo sukafonem .

Jinak behem dnesni cesty zpocatku haproval interfernet - poprve jsem to urgoval nekde u Pecek, podruhe po projeti Kolina (kde jsem pro sichr - abych nebyl za blbce - radsi napred zrestartoval svuj notes), pricemz po druhe urcgenci zkusili "neco" udelat s "krabickou" a od te doby je po problemech (prvni urgenci se zrejme stevardka ani neobtezovala nekoho zeptat, soude podle vymluvneho tonu, s jakym mi prisla odpovedet, ze "to je normalni, ze to obcas nebezi").

Celkove behem prvni pulky cesty holky dost nestihaly, me osobne to nastesti nevadilo, hladovy jsem nebyl. Po projeti Usti se - mavnutim kouzelneho proutku - vse zmenilo a stiha se levou zadni. Sushi mam spolu s Bernardem v sobe a ted me ceka jeste kolac

jregent > filtrovani je na podobne urovni, jako u Pendolina - jen s tim rozdilem, ze u modreho nadvlaku jsou preferovani "nadlidi" (tedy ti, kteri asi tezko budou mit zapotrebi brat si s sebou domu stetku z vlaku), zatimco u zlutych jsou to spis hracickove, kteri vi, co chteji a jdou si za tim (jestli je v teto skupine nekdo, kdo ma nutkani si domu odnest stetku netusim).

Vysledkem ale je, ze zatimco v modrem nadvlaku pravdepodobne dneska stetka neni, ve zlutem je. Uvidime, jake skore bude priste... jestli vyhra jedne strany, nebo remiza.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 18:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

wifi

drží Skype skvěle

ale i jednoduchá Html stránka K-Reportu dělá problém s odeslánín. Posařilo se to až v Pardubicích

Těžko říct, kolik wifi šílenců v tomto vagoně jede
v tomto kupé jsme 2
Čučil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 18:38:52    Odkaz na tento příspěvek  

jregent: Mohl byste, prosím, nám neznalým, vysvětlit, v čem spočívá ona filtrace substrátu u žlutých? Projevuje se to např. tím, že při objednávání jízdenky na netu musíte předložit třeba i výpis z rejstříku trestů a pod.? Nebo si musíte před započetím cesty nechat tuto cestu schválit zvláštním odborem Žlutého Velkohuba?
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 18:48:16    Odkaz na tento příspěvek  

jregent: Zjistit se to dá docela jednoduše.

Tipuju, že jedete na winech, takže:

Příkazový řádek.
Napsat: Tracert www.google.com
Vyčíst IP prvního routeru pomocí kterého to jde.
Zkusit dát adresu do prohlížeče.
Pokud je ten Mikrotik dobře nastaven, tak se dostanete do veřejných statistik Mikrotiku.
Jinak pomocí příkazu ARP můžete zjistit i Mac adresu a na jejím základě i výrobce.

Případné výpisy lze hodit i sem...
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 18:49:32    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak z toho výpisu Traceování se můžete i přesvědčit přes kterého operátora to jde a s trochou štěstí i jakou technologií.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 18:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čučil: v čem spočívá ona filtrace

jak píše Sim z RJ vlaku přede mnou.
Musí být hračička.
Mezi takovými yatím asi není moc lidí, co odnáší štětky
I když. V mém prvním zaměstnání ještě za totáče jsme ve fabrice měli člověka, který musel do tašky dát alespoň zrezivělý šroub,
aby ho nekleplo že nic nenese
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 19:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

c:\>Tracert www.google.com

Tracing route to www.l.google.com [209.85.148.106]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 40 ms <1 ms 10.102.11.254
2 126 ms 209 ms 85 ms 10.100.246.45
3 103 ms 112 ms 112 ms sa.ha-vel.cz [217.66.178.3]
4 88 ms 100 ms 102 ms nix1.ha-vel.cz [213.195.253.250]
5 121 ms 91 ms 152 ms nixcz.net.google.com [91.210.16.211]
6 166 ms 383 ms 321 ms 216.239.46.141
7 348 ms 77 ms 108 ms 209.85.254.53
8 230 ms 192 ms 197 ms fra07s07-in-f106.1e100.net [209.85.148.106]

Trace complete.

c:\>^A
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 19:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

c:\>ARP -a 10.102.11.254

Interface: 10.102.11.154 --- 0x10004
Internet Address Physical Address Type
10.102.11.254 00-0c-42-6a-30-39 dynamic
porodní bába
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.194.129
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 19:08:45    Odkaz na tento příspěvek  

22michal:
Vy si to použití porodní báby představujete jako Hurvajz vylodění v Normandii. Když vypadne kolejové vozidlo byť jen jedinou osou, jde o MU. Nakolejení, prohlídku, přeměření a přepravu do místa opravy provede porodní bába. Hasiči nemohou ani neumí. Nejde jen o techniku, ale i o kvalifikaci těch, co ten nehoďák obsluhují. Nehodové pomocné prostředky vlastní ČD ve svých DKV. Takže až vypadne Radim I. Velkohubý, bude muset sáhnout hluboko do kapsy. Tedy doufám, že mu to ČD řádně napočítá
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 19:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdaf: Mac adresu a na jejím základě i výrobce

a ted se snazte Vy

kdesi pred CT
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 19:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

porodní bába: Tedy doufám, že mu to ČD řádně napočítá

Když se na dálnici vylágruje kamion
také přiskočí nějaká silniční "polosoukromá" CD
a fakturuje a fakturuje?

nebo zase příklad záměrně zpraseného odlooučení dopravní cesty od CD?
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 19:25:15    Odkaz na tento příspěvek  

jregent: odkaz
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 19:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Search results for "00-0c-42-6a-30-39"

Prefix Vendor
000C42 Routerboard.com

jj Mikrotik
2 jregent
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.19.30.151
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 19:34:21    Odkaz na tento příspěvek  

jregent
1 2 ms 40 ms <1 ms 10.102.11.254 = IP tvého počítadla ve vnitřní síti
2 126 ms 209 ms 85 ms 10.100.246.45 = router vnitřní sítě
3 103 ms 112 ms 112 ms sa.ha-vel.cz [217.66.178.3] první zařízení vnějšího spojení
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 19:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že tady diskuse zase nabírá směr dvou hluchých...
JRegent: V čem se shoduje vylágrovaný kamion a vykolejený vůz? Všiml jste si, že kolem toho kamionu se dá projet? A myslíte, že kdokoli se účastní odtahu toho kamionu a úklidu vyteklých kapalin apod, to dělá zadarmo? Dneska už fakturují i hasiči...vůbec nechápu smysl Vašeho příspěvku.

A co se týká toho filtrování - jestli to je tak, jak Vy říkáte, proč se tady dlouze a široce řeší špinavý počmáraný vlaky ČD s posranými hajzly? Pro nás modré to znamená, že ČD prostě nemá šanci dosáhnout standartů RJ, protože vozí póvl...? To nám dáváte levný argument do rukou..;-)
Sim: Jestli vlak nekde stoji pul dne bez obsluhy (= s jednim pruvodcim na ctyri vozy, ktery totalne nema sanci s tim cokoliv udelat), neni problem muj, ale provozovatele.
Nezlobte se, ale nesmysl. Když mám 28 vozů a v podstatě všechny jsou v provozu nebo v rekonstrukci, je to naprosto jiná situace než když firma vykrývá špičky ve svátcích, v pracovních dnech a nemalá část vozů po nemalou dobu někde stojí. To absolutně není chyba provozovatele, to je prostě vlastnost daná rozsahem provozu. Tohle opravdu chcete prezentovat jako negativum ČD oproti RJ? (ale upřímně - neumím si představit, že by někdo ukradl štětku... )
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2016
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 19:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: filtrovani je na podobne urovni, jako u Pendolina - jen s tim rozdilem, ze u modreho nadvlaku jsou preferovani "nadlidi" (tedy ti, kteri asi tezko budou mit zapotrebi brat si s sebou domu stetku z vlaku), zatimco u zlutych jsou to spis hracickove, kteri vi, co chteji a jdou si za tim

A pro tohle tvrzení máte jaký důkaz?
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 19:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: To nám dáváte levný argument do rukou..;-)

my nejsme ve sporu. RJ si zatím cestující tím systémem vybírá, a CD ma zbytek i s těmi problémy
ktere by mel kazdy kdyby ten substrat vezl, i RJ nebo Leo

Dneska už fakturují i hasiči...vůbec nechápu smysl Vašeho příspěvku.

At fakturuji. to je OK. jen proc to zustalo u CD a ne u spravy dopravni cesty
zase si je jeden dopravce rovnejsi
a ja danovy idiot to podporuji
s tim mam problem

Bude Olomouc
dekuji zua spolupraci
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 20:13:56    Odkaz na tento příspěvek  

Asi nemáte bejt idiot
Tak si Jančura bude muset zajistit nějakej vlastní smluvní servis, když nebude chtít ten od konkurence. Jak jste se moh dočíst, je to vybavení depa, a depo není součástí správy cesty, ale zázemim dopravce. Policajti taky nemaj autojeřáb pro vyklizení dálnice.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 20:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JRegent: V tom případě OK, jsem zvyklý, že většinou ve sporu býváme. S příspěvkem 86 souhlasím odshora dolů.
Ovšem prag má taky pravdu - pokud ten servis má ČD, pak to Jančura musel při zvašování svého podnikání brát v úvahu, tj. buď risknout, že mu naúčtujou v podstatě cokoliv nebo s s nimi na sazbách dohodnout předem nebo si to zařídit jinak. Adekvátně k myčce bych se obával, že ve chvíli, kdy se něco stane (chraň bůh, že bych mu to přál) nás čeká hysterická smršť vyjádření v tom smyslu, že zlá dráha chce využít jeho neštěstí k vlastnímu zbohatnutí a k jeho likvidaci...(pomocí jeřábu pořízeného za celospolečenské prostředky...)
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 20:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: Policajti taky nemaj autojeřáb pro vyklizení dálnice.

hasice
drazni policii
mycky
...

jsem vybudoval ja danovy idiot

odbrorarsti socici a dojici statniho
to zamerne zprasili a udelali z gulas
zvyhodnili jednoho dopravce

me danoveho idiota se neptali
dovolim si proti tomu protestovat
nic vic
hezky vecer
porodní bába
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.194.129
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 20:27:41    Odkaz na tento příspěvek  

Regente, vy jste fakt asi uplně blbej. SŽDC zaměstnává zámečníky kol. vozidel, nebo jině profese, které jsou osádkou nehodového vlaku? Nebo měli převést správkárny z dep i s lidma pod SŽDC, abyste byl spokojen? Sancta simplicitas. :-O
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 20:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si malé upřesnění v souvislosti s použitím nehodových vlaků a jeřábů: v případě nehody (mimořádné události) na celostátní či regionální dráze rozhoduje kompetentní dispečer SŽDC o nasazení nehodových prostředků - tedy jestli zavolá hasiče SŽDC (mají kvalifikaci např. na zásahy pod trolejí a jiné železniční speciality), nebo povolá nejbližší nehodový vlak (hydraulická zdvihadla Hoesch) či dokonce nehodový jeřáb. Domnívám se, že ČD a SŽDC mají tuto otázku ošetřenu smluvním vztahem, kde je jistě vyřešena i otázka úhrady.
Nehodové vlaky a jeřáby jsou ve vlastnictví ČD, jsou dislokovány v jednotlivých depech. Pokud tamtamy nelhaly, uvažovalo se kdysi o jejich převodu pod SŽDC, ale nakonec zůstaly tam, kde jsou. Jestli to bylo z důvodů snadnější údržby, vhodnějších prostor v depech či z důvodů jiných, např. §1, mohu jen spekulovat...
Mimo to disponují kolejovými jeřáby i jiné subjekty, např. větší stavební firmy či společnosti s rozsáhlým vlečkovým provozem (např. Ostravsko). Pochopitelně se snaží je maximálně komerčně využít, optimální jsou stavby koridotru či podobné kolejářské orgie.
Rendben Üzemelt !
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3629
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 21:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad porodní bába: hasiči SŽDC mají techniku na mírnější nápravné práce, kterými zastanou tak 80% výjezdů. Dále třeba UNIDO má mobilní techniku s hydraulikou, je to v dodávce, takže velmi slušná mobilita a i solidní ceny, na rozdíl od ČD a jejich nehodových vlaků. Již jsme využili, když jsme vypadli v Děčíně. A při nehodě ve Varnsdorfu v roce 2007 motorák nasadili přímo hasiči.
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 22:25:38    Odkaz na tento příspěvek  

Možná to patří i sem: http://www.novinky.cz/ekonomika/253137-student-agency-zacne-od-ne dele-jezdit-do-mnichova-v-dresu-deutsche-bahn.html?ref=boxE
Musí se nechat že je Jančura štikou v rybníce.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 00:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

převodu pod SŽDC, ale nakonec zůstaly tam, kde jsou. Jestli to bylo z důvodů snadnější údržby, vhodnějších prostor v depech či z důvodů jiných, např. §1,
Ano,spekulovalo se. Poté se zjistilo, že pracovníci obeznámení s fungováním nehoďáku by se museli stát hasiči se vším všudy. Což jaksi nešlo:-) Nebo by někde seděli celé dny zbytečně a čekali, zda se něco nestane. Další možnost byla zaučit hasiče- jenže tam by chyběla praxe a tuny školení, těch vykolejení zas není tolik + otázka umístění techniky atd. Obojí drahé.
Takže jako nejrozumnější bylo zvoleno to, co vidíme. Pracovníci nehoďáku dělají v depu a v případě potřeby jim odpadne vercajk od ruky, nasedají do nehoďáku a jedou k nehodě. Nebo mají pohotovost doma. Případně makají na výlukách - pokládání výhybek jeřábem atd.

je to v dodávce, takže velmi slušná mobilita
Jo, taková dodávka dojede na vysoký násep i do hustého lesa. A poté odtáhne třeba vůz se zadřenou osou do depa po polní cestě.:-)
Ano, dá se použít někde na přístupných místech, k nahození nápravy zpět na koleje.
Ideální je mít obojživelný náklaďák a zároveň i klasický nehoďák s jeřábem.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 00:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent
Hezké názory, takové pravokomsomolské.
Před 40 lety byste stejně nesmyslně tepal buržousty.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 01:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je Jančura štikou v rybníce
Hlavně je ta štika DB.
Jak se lze dočíst na žlutých stránkách
"Jízdní řád Společnost Deutsche Bahn: linka Praha - Mnichov platný od 11.12.11 do 8.12.12 "
...
"UPOZORNĚNÍ! Tyto spoje jsou obsluhovány společností Deutsche Bahn."

Podobné, jako by si JZD Dolní Oves dělal PR na tom, že jeho traktoristi jezdí i busem pro Veolii a v kanceláři drůbežárny se dají koupit busí lístky.
Samozřejmě, že DB má s takovou spoluprací i jisté úmysly.
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 01:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V noci na Smíchove len 3 peršingy 120,114 a súpravu pre sobotný IC 1003 vykuruje 117.Hansst mal na fotke i peršana v italskom nátere,ten v noci už na Sm nie je.Ďalšia lokomotíva sa už zrejme pripravuje na cestu do Žiliny.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3651
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 09:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

by se museli stát hasiči se vším všudy. Což jaksi nešlo:-)

Proč to nešlo?

Policajti taky nemaj autojeřáb pro vyklizení dálnice.

Ovšem státní hasiči ho mají, to není dobrý argument.

Já v tom, že nehodový vlak patří ČD a nikoli ŠZDC problém nevidím - pokud je to dobře smluvně ošetřeno, pokud jsou zajištěni chlapi v pohotovosti a pokud je zajištěna nautralita použití, tak díky tomu může být technika rozumně výdělečná v dobách míru a je prostor pro konkurenci na trhu těchto služeb.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 09:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prag, porodní bába, ohl: Švejk by řekl neinformovanej

Proč to rozčilení u některých? tak se to vysvětlilo
Jsem klient. Ten má na chybné uvažování právo.

pravokomsomolské. Před 40 lety byste stejně nesmyslně tepal buržousty.
Naše rodina za posledních století má poněkud jinou historii.
Proto i před 40 lety jsem nesnášel bolševické byrokratické zupáctví, kde zákazník "je povinen",
přeřvávané kecy o péči o "blaho lidu", které se snaží zakrývat ekonomiku ČD vedoucí k bankrotu.
Jinak péče o blaho lidu nekončívají. Trochu se rozhlédněte.

Proč má občan CD podpírat 1200,- korunami ročně a ještě si za něj půjčit cca 120 kč (10% deficitní hospodaření státu) od jeho dětí, vnuků a pravnuků.
To nazývám daňovou idiocií.
To je prochlastávání gruntu dětem a vnukům, které se u nás na vesnici velmi odsuzovalo.
Býval alespoň nějaký společenský tlak na alkololiky.
Dnes pečujeme o blaho lidu na úkor dětí a tváříme se strašně sociálně.
Ve skutečnosti bereme babce z Horní dolní informaci, co ji skutečně stojí cesta vlakem k doktorovi a za kolik a jakou formou by to mohlo být, kdyby nebylo o blaho lidu pečujících svatoušků.

Pokud vám to nevadí a žijete carpe diem, tak je mi vás líto.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 4-2009

Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 10:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přeřvávané kecy o péči o "blaho lidu", které se snaží zakrývat ekonomiku ČD vedoucí k bankrotu.
Jinak péče o blaho lidu nekončívají. Trochu se rozhlédněte.


Ve svém výroku si opravte tiskovou chybu: nevhodně použitou zkratku ČD si přelepte správným RJ.
Doba opravy cca min. Tato změna nevyžaduje přezkoušení.

PS: Kdybyste jen věděl, jak se blížíte pravdě.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 11:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč to nešlo?
Umíte si představit např. 55letého zámečníka s pupkem, jak šplhá po žebříku 20m k hořícímu oknu, případně tahá mrtvoly z aut?
To samé hasiči- bez zkušeností se s různými druhy vozidel a způsobem nakolejování by výluka trvala tak týden.

vám to nevadí a žijete carpe diem
Užívám dne, to ano, ale dluhy nemám.
Nebuďte divný, to proklamované blaho lidu není nic jiného, než dobře skryté hrabání peněz jedněch na úkor druhých. Což moc lidumilné není.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 11:40:27    Odkaz na tento příspěvek  

Kdybyste jen věděl, jak se blížíte pravdě.

Máte nějaké info, co ostatní ne?
mia hijita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.237.44
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 12:55:22    Odkaz na tento příspěvek  

jregent:

Smutné je, že vás takových dovšehoblafajících a přitomlautrhovnoznajících je čím dál víc. Tak se nedivte, že už pár lidem lezete s těmi učenými kecy na nervy. A ten váš rodinný grunt, ten si strčte do dupy. My jsme vesměs bezzemci.

Jinak Němec z Ova ví co píše. Ale to se určitě na žlutoultras stránkách nedozvíte. Tam bude do poslední chvíle vše v naprostém pořádku, žluťoučko a růžovoučko.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 13:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podobné, jako by si JZD Dolní Oves dělal PR na tom, že jeho traktoristi jezdí i busem pro Veolii a v kanceláři drůbežárny se dají koupit busí lístky.
Díky, že jste nám přesně popsal jak to mají ČD s EXPRESSBUSem DB
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 13:34:23    Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl: díky tomu může být technika rozumně výdělečná v dobách míru .. naprostej souhlas, ale musí se i ta druhá strana chtít dohodnout, a ne místo toho vyhlašovat válku. Věřim že by se našlo i místo v myčcce, při slušnym jednání, i ty invalidní plošiny by byly k dispozici.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3654
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 13:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Umíte si představit např. 55letého zámečníka s pupkem, jak šplhá po žebříku 20m k hořícímu oknu

Aha, no já jsem myslel, že by ten zámečník zůstal zámečníkem akorát by dostal novou uniformu s frčky...:-) Nejsem znalec, ale u "silničních" hasičů jezdí strojník-jeřábník taky "tahat mrtvoly"?
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 4-2009

Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 14:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdaf: Ty informace bych shrnul asi takto: Nelze kapitalisticky jezdit, přecpávat své cestující apod., za socialistické ceny.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 14:05:31    Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl: každý čeln HZS (tedy i HZSp SZDC) musí být ve služebním poměru, což obnáší 100% zdravotní stav+ tělesné testy (viz třeba tady:http://www.firebrno.cz/predpoklady-uchazece). Týká se to i pracovníků, kteří nejsou přímo ve výjezdových jednotkách (vzhledem k tomu, že jsem se o jednu takovou práci ucházel a bylo mi sděleno, že s přihlédnutím k mému zdravotnímu stavu nemůžu k HZS jít dělat, ač bych byl jen v kanclu), musel byste u těch zámečníků uděěla zdravotní prověrky a to by asi dost z nich neprošlo. Takový je zákon o služebním poměru.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 14:06:03    Odkaz na tento příspěvek  

NěmzOV: OK, jen se zeptám - to je tvůj názor, nebo máš tyto info odněkud "zevnitř"?
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 4-2009

Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 14:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdaf: Info jsou odněkud "zvenku".

Pocházím z modrého tábora a Žlutého ďábla moc nemusím (kvůli jeho chování), ale takový konec žlutého snu mu (ani Arakainovi) nepřeji. Konkurence se totiž občas hodí.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Zby
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2011
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 15:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22 Michal: příslušnící HZSp SŽDC jsou zaměstnanci SŽDC a NEJSOU, stejně jako jejich kolegové z jiných podnikových útvarů, ve služebním poměru. To jen pro upřesnění.
Nehodové prostředky má ve vlastnictví více subjektů na našich drahách ne jen ČD, ale i ČDC, AWT a pod.. Podmínky nasazení těchto prostředků nejsou dány jen vztahem vlastníka a případného potřebného ale i drážními zákony a vyhláškami. Zkráceně, pokud je to v obecném zájmu a v zájmu odvrácení jiných možných škod jsem povinen tyto prostředky poskytnout ať se mi to líbí nebo ne.
mia hijita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.175.244
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 15:45:30    Odkaz na tento příspěvek  

Němec z ova:
To já mu krach přeju z celého srdce. I těm jeho nekritickým pochlebníčkům. Právě za ty hemzy kterými nás tu už tak dlouho krmí. Jeho roli konkurenta převezme bez problémů Paštikář.
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 16:11:25    Odkaz na tento příspěvek  

Zby- omlouvám se, toto mi uniklo. Předpokládám ale že kritéria pro zaměstnání u HZSp SŽDC budou stejná jako u HZS. Nebo se v nějakých podstatných věcech liší?
Původně v této debatě šlo o to "navléct ty zámečníky do uniforem s frčkami"...
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1869
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 16:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Němec_z_ova: no... šeptané informace o ne zcela dobrém žlutém postoji k závazkům jdou stále ...., možná proto ty vozy v Polsku, tam to asi ještě nedorazilo
ad jregent - společnost si objednává různé služby - třeba i údržbu cesty od vašeho baráku která je placena i z mých daní, váš ultra neoliberální postoj - kde všíchni si všechno platí a kdo na to nemá tak ať chcípne je opravdu skvělý, předpokládám, že určitě vás někdy za to život vyfackuje
Zby
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 11-2011
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 16:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22Michal- no, kritérie tak odlišné nejsou, samozřejmě, a fakt je ten, že NP i HZSp SŽDC jsou dvě zcela odlišné skupiny které nejdou sloučit ani nahradit HZSp SŽDC státními hasiči. Ty úvahy už tu byly. Ale to je mimo toto vlákno.
S těmi NP je to stejně jako v případě uváznutí vlaku (ať klim.podmínky neho závada a pod.) Je totiž povinost kteréhokoliv dopravce poskytnout své HV na stažení takového vlaku z trati za účelem co nejrychlejšího obnovení provozu a je úplně fuk kdo tam uvázl. Tak to je a je to rozumné.
Čuřil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 16:33:59    Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: "Díky, že jste nám přesně popsal jak to mají ČD s EXPRESSBUSem DB"
Trochu si pletete hrušky se švestkami. Linku Praha-Norimberk provozují DB, nikoliv ČD. ČD na spoje této linky pouze prodávají jízdenky, stejně tak, jako je na ně prodávají DB i Žlutý Radim. A stejně tak to bude fungovat i pro linku do Mnichova. Rozdíl mezi oběma linkami je ten, že ČD nikdy netvrdily, že linku do Norimberka provozují ony, zatímco v uvedeném článku je výslovně psáno, že tu linku do Mnlichova budou jezdit Žluté busy. Nebudou, budou to busy DB, které tu lnku začnou zítra provozovat. Takže opět jedna klamavá reklama Radima Žlutého-Velkohubého, velice ochotně otištěná na objednávku(viz autor) našimi sdělovacími prostředky..
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 16:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebudou, budou to busy DB, které tu lnku začnou zítra provozovat.

A proč tedy mají brněnské registrační značky?
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 4-2009

Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 17:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mia hijita: Na druhou stranu je třeba uznat jeho odvahu začít něco dělat na železnici, utopit v takovém projektu dost peněz (ten cizí kapitál se mu vymstí) a zaměstnat další lidi.
Také po jeho případném "skonu" (tedy projektu) neuroním slzu, jen se budu hůř dostávat do Bimbadla.

Mcx: Myslíš, že zlevní akcie Peršinků na burze? Nejspíš odložím nákup Čmeláků od Techimage.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!