K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 01. 12. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 01. 12. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 16:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
ad 1) - předpokládám že ten člověk v Haškovi rezervaci neměl. V tom má RJ výhodu že je plně místenkový, k tomuhle by dojít nemělo.
Na straně ČD je k zamyšlení, zda je vhodné mít půl vagonu na místenky a půl na blind (pokud to tak bylo. Pokud byl místenkovém bez místenky, tak měl být už dávno vyhozen). Jinak k tomuto prostě docházet bude.
To že slušný cestující se chová jinak a tohle hovado mělo být za jízdy vyhozeno z vlaku pod protijedoucí je fakt, ale docházet k tomu bude. A ČD by měli mít snahu tohle minimalizovat (už proto, že člověk s místenkou jim sype víc).

ad 2) - Další ukázka toho proč bych odbory nejradši zakázal :-( Však taky předseda ČMKOS který neuspořádal alespoň jednu stávku je hovno předseda.
Hlavně že díky tomu mohli být slyšet pár minut. To že si na pár let doslova nasrali na hlavu jim nedochází.
No a s tím že nebyli pozvaní - závist je strašná věc. A to že by se někdo mohl mít líp se neodpouští :-)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 17:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokud chci koupit treba sporotiket na cestu zpatky, podle ceho me ma napadnout, ze mam kliknout na "duplikovat"?
Můžete ho chtít rovnou jako zpáteční, můžete zvolit "Další nákup", můžete ho vybrat z menu. Možnost "duplikovat" je jen jednou z mnoha a v tomto případě tou nejméně logickou, ale k cíli taky evidentně vede. ;-)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 17:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue: Na ČD žádné povinně místenkové vozy neexistují (mimo SC a EN). Bez místenky si můžete sednout kamkoliv.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 17:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: Jo, máte pravdu, zase byly jednou ruce rychlejší než mozek :-). Díky.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 17:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco k informování zákazníků ČD o mimořádnostech; stav z minulého pátku 25. 11. 2011:
V pátek jsme s kolegy cestovali Hutníkem. Po zastavení v Olomouci se během chvíle (tak krátké, že nám ještě nebylo stání podezřelé) ozvalo hlášení o delším pobytu ve stanici z důvodu mimořádné události na trati.
Pravda, prvotní optimistická doba předhlášeného zpoždění (bylo slibováno 10 min) se nekonala, po nějaké chvíli procházel průvodčí vozem a informoval o "stopaři v kolejišti" a prodloužení zpoždění na cca 40 min.
Ve 21:40 ozvalo ono vytoužené: "Ve 21:40 byl obnoven provoz na trati v obou kolejích.".
Jak staničním tak vlakovým rozhlasem bylo zveřejněno hlášení o mimořádném zastavení IC 581 v Grygově. Během stání v této stanici a ukončení nástupu cestujících se ještě ozvalo hlášení o směru jízdy tohoto vlaku a jeho následujících zastávkách. Pár nešťastníků opět vystoupilo zpět na perón a vlak vyrazil na svou další pouť večerní Moravou.
Po této zastávce znovu obcházel průvodčí jednotlivá kupé a ptal se, zda chceme následně využít nějakého přípojného vlaku. My nádražníci nic nepožadovali a spolucestujícímu, jež chtěl pokračovat za Bohumín se dostalo odpovědi (podotýkám, že slušné), že na to je ještě brzy. Okolo Studénky vyhledal průvodčí tohoto spolucestujícího a řekl mu, že ve Svinově zůstává Elefant a odveze podobné "případy" bez zastavení do Bohumína, kde bude čekat vlak do Návsí. Pravděpodobně šlo o operativní využití nějaké Sv jízdy. Hlášení stejného obsahu proběhlo během jízdy i vlakovým rozhlasem.
Řekl bych, že v případě IC 581 si substrát nemohl na nedostatek informací stěžovat.

Honza_par: Už vím, proč IC 1015 takřka zastavil v České Třebové. Určitě jsi vytušil, že jsme Tě (spolu s PŠ) chvíli předtím pomlouvali ve zdejší nádražce.

(Příspěvek byl editován uživatelem Němec z ova.)
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 18:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon > souhlas, v soucasnosti je tech moznosti nekolik - ovsem v jednom (pro me docela kritickem, protoze sem se v tom fakt desne topil) obdobi moznost zpatecniho sporotiketu nebyla a to "duplikovat" byla v podstate nahoda, ze jsem na to v jednu slabou chvilku prisel. Jinak jsem to totiz delal tou nejhorsi variantou, tedy znovu od zacatku (pres dalsi nakup) ... a neudelat chybu (treba nezapomenout ten den uz poseste zaskrtnout "mam inkartu" nebo jine pasti), jinak je zase vsecko spatne.

Btw, na moznost dat rovnou sporotiket jako zpatecni jsem prisel minuly tyden. Jak dlouho tam tahle moznost je?

Němec_z_ova > takhle nejak si predstavuju, ze by to melo fungovat ... ted jeste zaridit, aby toto byl preferovany zpusob komunikace se zakaznikem (a ne neco, za co muze byt dany "aktivec" jeste popotahovan) a "mame vyhrano".
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 18:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: sprostý nadávky, takže výsledný dojem pro moji přítelkyni byl, že teda vlakem už nikdy v životě.
Jo, proto už mě taky nikdo na trase Ova-Pha do nepovině místenkového vlaku nedostane.
Jednou v neděli večer jsem po nástupu v Pcích našel naše rezervovaná místa v posledním vozeobsazená zásahovou jednotkou, doprovázející vlak do Olomouce na zápas s Bohemians. Místa velice neochotně uvolnili, sice už od Chocně je průvodčí prosila, zda by nešli udělat pořádek do jídeláku, že tam dělají bordel. Až v Zábřehu tam venkem přešli.
Jednou jsem zase musel zvedat asi 80 letý manželský pár, který se sotva držel na nohou a zamístenkování si nevšimli. Hned je v narvaném velkoprostoru pustili sednout jiní, ale bylo to takové pocitově "divné".
Jindy jsme zase měli zakoupená místa 91, 92 do nějakého Bpee, ale místo něho přijel "pivák" a v něm číslo 91 nenajdete, označeno lístečkem na dveřích bylo. Ostatní místa byla také vymístenkovanána, chodba narvaná k prasknutí, průvodčí se za celou cestu z Pce do Ovy neukázala (i když možná měla snahu, ale neprorvala se). Manželka si sedla a já si postál. Reklamace místenka na Svinově asi na 40 minut, když nemám potvrzení z vlaku, že jsem nebyl usazen jinam atd...., poštou mi asi za měsíc přišla poukázka na 35Kč z Kpt Olomouc.
Proto jedině povinně místenkové vlaky. Dokonce čím složitější systém místenkování, tím to eliminuje toho chrchlajícího dědka, nebo toho idiota z Galánu, který by se svým IQ tu rezervaci nezvládl. Tohle berte prosím jako nadsázku, ale něco na tom je
Šari: Myslím, že tolik vykřičníků a upozornění netřeba. Od chvíle, kdy tu nepřispívají jistí T.H. či PŠ (asi to jeden druhému zakázal) se diskuze zde celkem zkultivovala. Dokonce zde opět přispěl i pan Paroubek - škoda - mohlo to být v nějakém optimističtějším tónu. Bohužel i toto se stane, je pravda, že poslední dobou toho je čím dál více.
Miroslav Zikmund:
Ne vždy je to tak jednoduché. Je třeba vyloučit cizí zavinění, těch případů je sice minimum, ale jsou. Sám znám jeden případ na trati 031, kdy takto byla vražda kamuflována jako sebevražda. Případ byl poté myslím odložen, ale je to již nějaký pátek.
V tomto případu (Zábřeh) se tu sice psalo o sebevraždě, ale pokud si tam někdo zkracoval cestu, je to spíše nehoda. Navíc už byla tma, o to hůře se místo ohledává. Nemyslím, že to byla nějaká schválnost proti RJ, že by to tam někdo schválně zdržoval.
Jan Par..: I já Vám chci poděkovat za občasné příspěvky zde.
All: Nějak zde zapadl můj příspěvek ze včerejška na tu úsekovost. Celkem by mě to zajímalo a zde určitě někdo bude vědět.
A na závěr taková blbost. Co sem se díval na jídelní lístek v RJ - chybí mi tam obyčejný zelený čaj. (To že ho u ČD nedostanu, mi prosím nepiště, to vím)
Ferda20
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 18:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do pár let to bude vypadat tak, že ČD budou jezdit mezi Prahou a Ostravou a po zbytku sítě bude jen Jančura s regiojetem. Jihočeské železnice dávají prostor soukromým dopravcům
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1979
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 18:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mue, Fuzca: Upřesním - ten chcrlající smraďoch cestou tam si přisedl do místenkového kupé, kde byly prodány jen ty dvě místenky, čili až na smrad a chrchlot nic neporušil. Křupanský hulvát cestou zpět seděl zřejmě na místě, na které místenku měl (přijel na něm už do Brna), celý problém byl v tom, že na místech,na které měla místenku moje přítelkyně a její kolegyně, měl ten idiot pouze odložená zavazadla!! Obávám se, že před setkáním s podobnými hovady místenkovost ani nemístenkovost nechrání...
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2516
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 18:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad nepovinně místenkové vlaky - jsem zvědav, jestli s tím nějak zamíchají alespoň místenky zdarma přes eShop ČD. Třeba se alespoň někteří je jednak víc využívat a ten zbytek alespoň víc respektovat a kontrolovat jestli jejich "volné místo" není už zarezerviváno. (Teď už jen, aby byly ty místa řádně označována...)

Ferda20: Pěkná reportáž, soutěž ještě neproběhla, ale už se ví, že tam bude jezdit soukromník (jako by se ČD ani nemohly přihlásit a případně i vyhrát) a soukromníci tam chtějí automaticky vyslat "žluté vlaky" jako by měli všichni barvu žlutou... proč by nemohly být třeba černozlaté, či jiné?
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 18:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Aha, díky za upřesnění. První případ vlastně "v pořádku".
Ten druhý - s tím se bohužel nedá nic dělat.. Idioti jsou všude. Čekal bych že místenka je dostatečně selektivní kritérium a ono asi ne.

A ta zavazadla na sedadlech... takový lidi bych kopal do určitých míst bez ohledu na místenku. Nejlíp v zimě když je měli předtím postavená v břečce na nástupišti a zasere tím pak sedadlo..
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 18:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue - ono stačí si na ta zavazadla sednout. Jednou vyzkoušeno v plném R Brno-Ostrava. Majitel zavazadla na výzvu neragoval, po mém usazení na jeho zavazadlo ihned hýřil aktivitou... Prostě na hrubý pytel hrubá záplata

(Příspěvek byl editován uživatelem Negrelli.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 19:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

moznost dat rovnou sporotiket jako zpatecni jsem prisel minuly tyden. Jak dlouho tam tahle moznost je?
Od doby, co je nový e-shop, tj. někdy od září.
zavazadla na sedadlech... takový lidi bych kopal do určitých míst
Doufám, že vás ve vlaku nepotkám. ;-)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 20:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon > no vida ... a ja mam celou dobu za to, ze to tam je maximalne posledni mesic ... pred tim jsem to studoval snad vsemi smery. A minimalne zezacatku noveho "2g" tam prakticky kazdy den byla nejaka drobna zmena - napriklad to "duplikovat" tam neni od zacatku, ale objevilo se to tam po par dnech. Do te doby tam nekde byl cudlik ve smyslu "koupit dalsi listek stejneho typu", kterym jsem se vratil na obrazovku, kde vybiram odkud a kam - pricemz tam bylo predvolene to, co jsem si ted koupil. Diky tomu pro cestu v patek tam a v nedeli zpatky stacilo na ten nedelni listek 3x kliknout (1x na prohozeni start/cil a 2x na "+" u datumovky) a to bylo cele. Ted musim znovu zaskrtavat i takovou <i>vinu, jako ze mam skrabku .

A ohledne zavazadel na sedacce ... ja mam (sam pro sebe) pravidla jasna; je vedle volno? Vadi to nekomu? Mam tam bagl, do kteryho behem cesty tak 4x lezu (piti, doklady pri kontrole listku). Jakmile prijde nekdo, ze si tam chce sednout, bagl se stehuje na polici.
Ono je totiz pro mne i spolucestujici mene obtezujici, kdyz se behem cesty obcas jen naklonim a porejpu v baglu, nez kdyz vstavam a bud batoho sundavam na svou sedacku, nebo se v tom prehrabuju ve stoje na regalu.

A je uplne fuk, jestli je to v sukafonu na osobaku, povinne mistenovy pendolino (kde krome baglu mam na te sedacce i bundu/kabat, bo vesak je nekompatibilni s pouzivanim notesa) nebo treba jednicka v arrivackym expresu ci byznysabtajl u zlutych (posledni dva jmenovani maji shodu v tom, ze maji nektera mista po dvou na sirku vozu a mezi sedackami je prostor primo k odkladani urceny, takze tam neresim, jestli jedu v kupe sam, ci je plne obsazene - samosebou, pokud sedim na tom spravnem miste). Najde se tu nekdo, komu takovato praxe vadi?

Podotykam, ze ve vsech pripadech se jedna o batoh, co jsem sundal ze zad, nikoliv o vietnamskou tasku umatlanou od bahna
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 20:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes dopoledne najel žlutovlak k nástupišti (č.3) na hlaváku už v 11:16, takže času na nástup bylo dost.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 21:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Miroslav Zkimund. Chlape já jel vždy Berlina expresem bez jakékoliv rezervace, vlak často poloprázdný. A asi všemi směry.
ad Slim. To že mi tehdy na Eltona pozapoměli poslat pozvánku stálo místo mého exbankéře, jeho šéfa a je možné, že to tehdy mělo dohru i u té dotyčné. Jsem tam jel nasraně autem. Vzhledem k tomu, že bance platím několik tisíc denně, tak to na Citibank mělo fakt velkou dohru.
Nápady na vlak na na Masters of Rock už neprezentuji, protože skoro 45 minut trvá cesta Vizovice - nájezd na dálnici u Otrokovic a to je stejná schíza jako vlak. Bohužel pro vlak jsem pak za cca dalších 2,5 hodiny doma.
P.S. Na Rammstein v Berlíně jsou ještě volné lístky, to je námět na další speciální vlak. A věřte tomu, že žádní odboráři a další ekonomicky neschopní tim nepojedou...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 21:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v tom chování zaměstnanců nastavit nějaký standard. Snad se toho ČD chytí a budou ho mít také.
Asi jezdím na nějakých špatných tratích, ale nezdvořilé jednání jsem už nějaký ten rok nazažil.
Vlastně máte pravdu, jsou to neurvalci. Kotrolují WC a chytají ty, co vědí, že ve vlaku je vše zadarmo. Jeden takový nedávno dokonce fyzicky vyhodil feťáka z vlaku. No nic, třeba podobným postiženým poradit, že mají jezdit s dopravcem, kde jim takové újmy nehrozí:-)

omluvte mimoradne zastaveni na trati, cekame na uvolneni cesty kvuli XXX a za malou chvili budeme pokracovat v jizde.
Pokud se ví, co je příčina a bude to delší, ano.
Ale komentovat každé zastavení... To už se může dělat i jinde-naše tramvaj stojí na červenou na křižovatce:-)

Cena hadru a 100ml redidla, to zrujnuje.
Bohužel, nic o tom nevíte, ale to vám nebrání o to víc rozumovat...
Až přijedete, zkuste si malý test. Vezměte ten kousek hadru, kousek ředidla a zkuste smazat aspoň 1cm těch čmáranic někde na WC. O svém pokusu referujte.

je novinar sprosty lhar a podejte na nej zalobu

V zemi, kde se "spravedlnost" kupuje i u prezidenta?

s informaci "za par minut jedem/ asi ctvrthodinu/ asi hodinu
Jsou situace, kdy to nevíte ani v náznaku.
Opět neznalost ani neprožití situace,kdy od vás očekávají informaci, vy se snažite, ve stresu a presu, ale do poslední chvíle nevíte, jak to dopadne. Třeba se podaří, oddychnete si, jak rychle jste to stihl a- ono to bylo 20 minut.
Takových historek můžu poskytnou přehršel, proto se mírním při automatickém popuzování někoho jako neschopného.

mám pocit, že ČD brečí, že jim RJ bere lidi,
Kde to bylo publikováno?
Kromě toho RJ sliboval, že naučí lidi jezdit vlakem. Tudíž se spíš dá očekávat, že na trase Ova-Pha bude grafům nárůstu přepravených chybět místo na ose Y.

Němec_z_ova
Stejně sis to vše vymyslel, bylo to přesně naopak a průvodčí dal na konečné každému pár facek.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 21:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a průvodčí dal na konečné každému pár facek.
Pšššt, ono to bylo ještě horší. Vlak ukončil svou jízdu v Polomi a my šlapali pěšky po kolejích.

PS: Jen doufám, že se toho nechytnou nějaké noviny.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 22:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Negrelli: Zajímavý přístup, snad nebudu nucen vyzkoušet.

Babilon, Sim Pánové, pokud tam budete mít tašku na notes, nebo ČISTÝ batoh a když bude potřeba to místo uvolníte, tak Vás samozřejmě nikam kopat nebudu a ještě Vám poděkuju za ochotu :-)
Minulou zimu (a ty předchozí také) jsem často viděl jak někdo naprosto bez rozpaků dá špinavý batoh na sedadlo. A ani se ho nesnaží naaranžovat nějak aby ten bordel spíš kapal na zem :-(
Uvidíme jak to bude vypadat letos u žluťáků.

Ohl, první odstavec:
Vyloženě nezdvořilé jednání si nepamatuju taky. Občas "né uplně dobrá nálada", ale to neřeším a chápu - je to taky jenom člověk.

Jenže když se něco stalo, tak byl vidět ten propastný rozdíl.
Jedna průvodčí lítala po vlaku a dělala co mohla (i nad rámec svých povinností).
Tři týdny na to - stojíme v Grygově, uličkou proletí průvodčí se slovy "prověšená trolej" a zmizí tak důkladně, že jej najdeme až těsně před odjezdem (což bylo minimálně po hodině).

A ono nějaký "jednotný standard" nejvíc doceníte při nějaké MU.
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 22:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ohledne zavazadel na sedacce ... ja mam (sam pro sebe) pravidla jasna; je vedle volno? Vadi to nekomu? Mam tam bagl, do kteryho behem cesty tak 4x lezu (piti, doklady pri kontrole listku). Jakmile prijde nekdo, ze si tam chce sednout, bagl se stehuje na polici. Ono je totiz pro mne i spolucestujici mene obtezujici, kdyz se behem cesty obcas jen naklonim a porejpu v baglu, nez kdyz vstavam a bud batoho sundavam na svou sedacku, nebo se v tom prehrabuju ve stoje na regalu... bla bla bla...
Samozřejmě kecáš.
Tuhle batohovou operaci, kterou jsi tak barvitě popsal, samozřejmě provádíš z jediného důvodu - aby si odradil ostatní cestující od pokusu si přisednout a vytvořil si tak větší prostor pro sebe.
"Detailní znalost předpisů, grafikonů a služebních pomůcek ke každému uprdnutí nenahradí všeobecný politicko-společensko-ekonomický rozhled" - Kuzma Atomovič Malomozkov, vedoucí noční směny JE Černobyl, 26.4.1986.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8916
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 22:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Já to s batohem, příruční taškou apod. řeším úplně stejně, hodím ho vedle sebe a pokud se někdo slušně zeptá, jestli si může sednout, nemám žádný problém ho (batoh, ne cestujícího ) hodit nahoru a místo uvolnit. Pokud vidím, že nastupuje hodně lidí a míst je málo, tak ani nečekám na dotaz... Stejně tak to dělám v panťáku (460), když si někdy sklopím protější sedačku a natáhnu si nohy.
S tím, že by s tím měl někdo problém, sem se ještě nesetkal.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.125.121
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 23:03:06    Odkaz na tento příspěvek  

...a pokud se někdo slušně zeptá, jestli si může sednout, nemám žádný problém ...

Přesto ovšem tiše doufáte, že si raději sedne tam, kde se na nic ptát muset nebude...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8918
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 23:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radeček:
Jo, to nepopírám . Vadí vám to?
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 00:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Mam tam bagl, do kteryho behem cesty tak 4x lezu (piti, doklady pri kontrole listku).
Vy už zase jezdíte s modrýma?

Najde se tu nekdo, komu takovato praxe vadi?
No, raději hledám místo jinde, protože nikdy nevím, jak špinavý je ten batoh vespod. Výjimkou je můj oblíbený EN 477 s chronicky poddimenzovanou sedačkovou kapacitou a tam se dožaduji prvního místa, které vidím obložené taškou, vstupuji do oddílů se zataženými záclonkami, nejsou-li rezervační lístky vloženy pro všechna místa apod.

Za sebe mohu říci, že tašku s osobními věcmi držím na klíně, je naprosto čistá. Pokud je příliš plná, například dobrého jídla, tak leží vedle mě. Ale protože jezdím hlavně v Béčkách, tak si těsně vedle mě stejně nikdo nechce přisednout. V EN 477 je na klíně vždy.

Slim:
na argument "kurva, všude je plno volnejch míst, Vaše místenky mě neserou, to je nová totalita" se toho celkem moc říct nedá
Dá se říct: "Pokutu za neoprávněné obložení míst a neuvolnění na výzvu zaplatíte v hotovosti, nebo se legitimujete policistům, kteří na vás počkají v nejbližší stanici?" Zákazník je zákazník a měl by dostat na výběr.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1980
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 07:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD zastávka: Upřímně - s tím zavazadlem na sedadle vidím dva potenciální problémy. Ten první, platný vždy - zavazadlo by mělo být zespoda čisté, tj. bágl, který nosím v ruce nebo přes rameno a nikdy neleží dolní hranou na zemi perónu...Opak by byl hulvátstvím a křupanstvím nejhrubšího řádu. Myslím, že tímhle ta diskuse tady začala.
Druhý - obožení místa a vytvoření si svého soukromí - ano, taky to dělám, včetně zatažení záclonek v kupé. A dá se to pochopit. Ovšem protože na to místo (nebo to kupé) nemám nárok, pak pokud kdokoli projeví zájem, beze slova místo uvolním, i když z toho nejásám nadšením, zvlášť, pokud je cestující aromatický.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8639
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 08:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radeček: Přesto ovšem tiše doufáte, že si raději sedne tam, kde se na nic ptát muset nebude... - ač nejsem Garfield, odpověděl bych stejně. Ono je to vlastně normální a přirozená lidská reakce, že si "chrání" nejbližší okolí kolem sebe. Protože až na vyjímky mu je těsný kontakt s někým cizím nepříjemný. Jsou situace, kdy se nedá nic dělat, ale když je vlak poloprázdný, byl bych řeknemě "nenadšen" z toho, že si někdo cizí sedne zrovna vedle mě. Až na vyjímky, které v praxi asi moc nehrozí...

Čsad_zastávka: vstupuji do oddílů se zataženými záclonkami - od doby, kdy jsem dal na radu průvodčí v plném rychlíku "pojďte si sem sednout, je zde volné místo" a vstoupil do kupé, o jehož osazenstvu jsem kvůli těch záclonek neměl ani zbla tušení, tak nečiním. Neb na mě krajně nepříjmeně hledělo 7 dvojic naštvaných očí patřících jakými "individuím" vracejících se asi někde do osad u Spišské Nové Vsi. Vydžel sem tam sedět ani ne půl hodiny a s prvním zastavením krychlíku sem se raději poroučel zpět na chodbičku...

(Příspěvek byl editován uživatelem jena.)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 11:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

se legitimujete policistům, kteří na vás počkají v nejbližší stanici?"
To možná kdysi. Dnes se k takovým prkotinám nejezdí.

Vydžel sem tam sedět ani ne půl hodiny
Jó, rasizmums, to známe. Kocába na tebe
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 13:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena:
o jehož osazenstvu jsem kvůli těch záclonek neměl ani zbla tušení
Proto mám raději velkoprostorové vozy. Na EN 477 však z neznámého důvodu jezdí pouze oddílové vozy, ačkoliv H-START disponuje i velkoprostorovými vozy srovnatelné kvality. Na noční vlaky bych jiné než velkoprostorové nedával z důvodu bezpečnosti. Pokud by někdo vyžadoval více soukromí, může využít ubytovací vozy.

Fucza:
Od chvíle, kdy tu nepřispívají jistí T.H. či PŠ
Ale zase jsme přišli o informace od zdroje.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3573
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 13:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Čsad_zastávka: stejně by mě zajímalo, co jsem Fuczovi provedl : - )

A není to tak, že bychom si zakázali sem vstupovat. Mnoho již bylo řešeno a zbytek stejně nejste (šotoušstvo) schopni absorbovat.

S přátelským pozdravem

Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3604
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 14:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesto ovšem tiše doufáte, že si raději sedne tam, kde se na nic ptát muset nebude..

Když už mám tu potřebu mít hozený bágl na sedačce, v době přistupování dalších lidí si vždycky beru na klín - ze slušnosti. Aneb co nechceš aby jiní dělali tobě....

Zavazadlo patří nahoru, a to včetně loďáků - pokud se k to někdo moc nemá, tak nabídnu neodmítnutelnou pomoc s jeho vytažením nahoru i pokud sám už místo mám.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4228
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 14:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale zase jsme přišli o informace od zdroje.

T.H. a P.Š si koupili v samoobluze každý po kilu hrachu a hází si s ním na zeď - účinek je stejný a aspoň se nemusí rozčilovat, že to stejně nikdo z šššš-hůůů nepochopil.

Jako třeba srv pendolíno vs. RJ - to fakt nevidíte, že to první prodělá ročně třičtvrtě miliardy a že kdyby tady bylo normální prostředí, tak už ČD musí vyhlásit bankrot ?
Pandulák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 14:34:19    Odkaz na tento příspěvek  

"(je to železniční laik, kdyby někdo rýpal)"
Tak já si klidně rýpnu, jo? Asi to až takový úplný laik nebude, když ví, že mezi Prahou a Ostravou jezdí i někdo jiný, než České Dráhy, vid. Nebo jsi ho už stačil politicky uvědoměle proškolit o tom, že tam kromě modrých(těch ve všem špatných) vlaků kezdí i vlaky žluté(těmi jedinými jezdi, to jsou ty pravé, protože je provozuje soukromník) a jak má na které nadávat a které naopak velebit?
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 15:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral:
Mnoho již bylo řešeno

To je samozřejmě pravda, ale jsou i nová témata. Například zvýšení počtu spojů od nového GVD, výroba nových vozů, vstup na nové linky v ČR, nepodepsaný dodatek smlouvy se SŽDC o placení za nejedoucí vlaky a s tím spojené rýpnutí Leo Expressu apod. Plus diskutovaná témata Facebooková stránka RegioJetu, porovnání RegioJetu s produkty ČD, údajné nezaplacení Krnovu (objevilo se zde dvakrát), školení stewardů pro případ MÚ nebo konfliktní situace s cestujícím a další. Témata by určitě byla. Nejsem patrně sám, kdo by rád znal názory vaše a pana T. H. (dříve T.H.) na tato témata. Názor nebo zkušenost lidí, kteří si své místo na slunci v oblasti železniční dopravy musejí denodenně obhajovat, má určitě větší váhu než řekněme mých sto domněnek, jak by něco mohlo a mělo vypadat.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4230
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 15:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi to až takový úplný laik nebude, když ví, že mezi Prahou a Ostravou jezdí i někdo jiný, než České Dráhy

Budete překvapen, ale o existenci Regiojetu ví poměrně dost lidí, kteří se o železnici jinak nijak nezajímají a třeba na té trase ani necestují.

Je to prostě o tom, že čtou noviny a sledují internet. Na rozdíl od ČD v nich RJ povětšinou nevyvolává žádné záporné konotace.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 15:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastávka: Ale zase jsme přišli o informace od zdroje.
A že jich tu bylo. Ostatně stejně tu čtu, že ví, co jste schopen absorbovat a co ne a v této chvíli pohledem z výšin zjistil, že absorbce dosáhla maxima.

PŠ: Vám se omlouvám, jste v tom trochu nevinně. Byla to spíše reakce na vašeho kolegu, který si tu bez jediného důvodu a informace o mě otřel s prominutím hubu. Tímto to považuji za ukončené.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3574
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 15:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad ČSAD_zastavka: Tak to samozřejmě. Ale času je málo a diskutovat zde a ještě číst pak ty blitky, jak ubližujeme ČD, to je opravdu lepší si koupit pytel hrachu (dnes mi bylo nahrazeno pytlem želatinových medvídků, heč)a házet jej na zeď (želatinové medvídky do úst.
Ad Krnov: a nenapadlo vás, že tam nemusí být kapacita? Kolik má RJ vozů, kolik jich potřebuje a při kapacitě dva vozy do měsíce?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3575
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 15:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Fucza: fakt mě přestalo bavit "házení perel sviním" a dělám to jen, když jsem v opravdu dobrém rozpoložení.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Je smutné jak se tu šíří bludy ohledně Krnova. Tímto neobviňuji přímo vás, nevím kdo to sem donesl. Ale měl použít trošku hlavu:
- Pokud by fakt neplatil, tak jak je možný že ještě není v insolvenci?
- Myslíte že by Jančura při všech těch mediálních průserech (Lipník, Hranice) si dovolil něco takového? Nezaplatit fakturu? A jít ojebávat dodavatele do Polska? Blesk & Nova by si na něm přímo smlsli.
- jak píše PŠ - Krnov nemusí mít kapacitu
- A to hlavní na co všichni k tomuto tématu zapomněli: Co když si v tom Polsku domluvil lepší cenu než v Krnově? On totiž soukromník fakt hledí na každou korunu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1982
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mue: Já sice budu zase obviněn, že nenávidím Jančuru a kydám na něj, ale zkazky o jeho neplacení a pozdním placení faktur a dokonce i mezd jsou poměrně častější než ta zmínka o Krnově...Důkaz pro to nemám, ale slyšel jsem to třeba od tchána fýra u ČDC, který to má od exkolegy, který tam jezdí...
ehm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.214.155
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:26:38    Odkaz na tento příspěvek  

ale slyšel jsem to třeba od tchána fýra u ČDC, který to má od exkolegy, který tam jezdí...

a firovo tchanuv exkolega, ktery tam sice jezdi, ale zjevne jemu se to nestalo, si to treba precetl K-repu :-)
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.71.119
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:47:45    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem zase slyšel od ségry, že známý švagra jejího kamaráda má padesátikorunu z té série, co se stahovaly z oběhu, protože jim vypadávaly středy
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: To že nemáte Jančuru zrovna v lásce se tu už asi tak nějak všeobecně ví :-)

Mne právě ten Krnov překvapil, nicméně možná se nepohybuju v těch správných kruzích které mají plno zkušeností s Jančurou.

K tomu placení fírů: Klidně to může být pravda. Jenže takovým těm povídačkám "známý říkal.." z vlastních zkušeností moc nevěřím. Navíc když to "probublá" přes několik lidí.

A čím větší je počet lidí přes které ta informace teče, tím je horší. Příklad: Na začátku ta informace mohla znít "V Cargu jsme měli výplatu 10., Jančura platí pozdě, až 20týho" (přitom podle smlouvy).
Tohle berte jenom jako příklad a spekulaci (ve srovnání s dohady o pravosti příspěvku na FB velmi mírnou :-)), neříkám že to tak bylo. Ale z poměrně nevinné věty může vzniknout monstrum :-)

A pokud teda pozdě platí fírům: Na pracovním trhu jich je teď takový přebytek že si je jistý že mu kvůli tomu nezdrhnout? Bez nich je vyřízenej. Nebo spoléhá na to že se "potupně" vrátí ke svému předchozímu zaměstnavateli až v nouzi největší?
Abfbrdtn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 12-2009

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 17:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale slyšel jsem to třeba od tchána fýra u ČDC, který to má od exkolegy, který tam jezdí...
aneb zprava od agentury JAP (jeden ajznbonak povidal)
Onehda jsem sem pridaval co za nesmysly dokaze takova agentura vytvorit...
wxyz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.153.3
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 17:32:11    Odkaz na tento příspěvek  

Mne právě ten Krnov překvapil...
Rekneme, ze naopak existuje slusna radka lidi, kteri by na zaklade vlastni zkusenosti byli prekvapeni, kdyby Krnov dostal zaplaceno v radnem terminu a v plne vysi...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 19:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Abfbrdtn > tak ono bohate staci, jak ze sebe dokazal udelat muj skorojmenovec* blbce - minimalne v kruzich tech, co "uz prubli"

* Timto nemyslim Slima, jak by se na prvni pohled mohlo zdat, ale jeste nedavno pomerne vysoko postaveneho politika, ktery mel co do cineni se zeleznici ...

Čsad_zastávka 1327 > staci cist poradne ... snazim se jezdit s modryma aspon vozama, co nejsou jejich ...

Ale jinak zasnu, ze se s vami na pomerne dost vecech nazorem shoduji nejaky divny
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 20:39:44    Odkaz na tento příspěvek  

Mirkovi : ČD nemohou žalovat stát, protože by žalovali svého majitele. Pod žalobou musí být podepsán šéf podniku dosazený do funkce žalovaným státem.
Jak dlouho by podle vás po podání žaloby šéf ve své funkci setrval ...

Fucza : ona jako několik desítek minut stojící souprava ve vzdálenosti několik set metrů od místa střetnutí dokáže rozlišit zda se jedná o sebevraždu nebo zakamuflovanou vraždu ? Tohle je věcí ohledání místa činu, čemuž projíždějící vlaky reálně nebrání.
Ono jde o to, že vyšetřovatelé by museli začít respektovat předpis Op 16 ve zněmí výnosu číslo 1, museli by si postavit bezpečnostní hlídky, musela by existovat komunikace mezi předsunutou bezpečnostní hlídkou atd. atd. A „na tohle nejsou lidi". Všichni příslušníci policie by museli být proškoleni z Op 16, museli by mít vestičku výstražné barvy apod.
Než tohle zajistit, tak je lepší si nechat zastavit provoz a hezky poklidně „ohledávat" ...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 20:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono by bylo zajímavé vědět, jak je to třeba se soupravami na slovenské regio Blava-DS-Komárno. Aby někdy v únoru nezačal Regiojet "upravovat počet spojů kvůli nedostatku souprav"... Jinak to na mne pořád působí dojmem, že někteří nemaj nic proti soukromým dopravcům (všeobecně), ale proti Jančurovi a jeho chování na veřejnosti. Ono bejt pořád v médiích jako Iveta Bartošová taky asi není úplně dobře. Co se týče těch 750 mio za pendolino, tak mne třeba štve nárůst o MILIARDY za ty slavný tunely Blanka pro gumokolisty. Jaká vlastně byla původní částka? 25-28 miliard? A jaká bude v reálu? 35-37 miliard? Vadí tohle někomu? O miliardách za megaopravu D1 raději nechci ani nic vědět. Já prostě nevěřím tomu, že rozprášení ČD=konec penězovodů. Stačí se podívat do armády, možná do zdravotnictví a vlastně třeba i do té silniční dopravy. Takže pokud někomu udělá rozprášení ČD radost - prosím. Já proti tomu nic nemám. Ale že by rozprášení ČD znamenalo konec penězovodů, tomu nevěřím.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 21:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral:
Ale času je málo a diskutovat zde
Rozumím, některým z nás je to líto, ale že má vaše firma hodně práce, to vám naopak přeju.

Fucza:
A že jich tu bylo
Informací přinesl T. H. určitě nejvíc ze všech diskutujících, protože byl u zdroje a nejspíš se dokázal vypořádat i s přísným informačním embargem Student Agency. I když možná to je důvod, proč své vystupování zde nakonec musel omezit.

ad Krnov - dvakrát jsem tady četl jednoduchou větu, že Krnov nedostal zaplaceno. Nikdo to nikdy nekomentoval.

Sim:
zasnu, ze se s vami na pomerne dost vecech nazorem shoduji
Pokud jste si například o mně myslel, že na nástupišti vyválím v bahně kufry a ve vlaku je rozložím po sedačkách, tak jste možná nyní překvapen.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 21:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale o existenci Regiojetu ví poměrně dost lidí, ...
Je to prostě o tom, že čtou noviny a sledují internet.

Nebo poslouchají rádio. Např. na F1 si dělali srandu ze zavádění internetu do pendolin, jak jsou modří neschopní, musí dát 20mil. A bude to až na jaře u všech, kdežto žlutému to bez chyb funguje už dnes.
Co na tom, že to není úplná pravda
cestující mívají problémy s připojením i na desítky kilometrů dlouhých úsecích.

On Pepa Géblsů věděl...
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 22:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co to je Krnov - Olpas nebo KOS??? všichni plácalové plácají - zcela evidentně z obou stran
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 22:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Máte pravdu že to úplně bez chyb není, to ano.
Otázkou je jako technologii použijí ČD. A pokud to bude něco na podobný způsob, tak budou mít ten samý problém. (A z těch 20 mil. tech. řešení odhadovat nebudu, protože jeho "reálná" cena může být mnohem, mnohem nižší, kam může jít zbytek si určitě domyslíte :-)).
Uvidíme co s tímhle LEO, který bude mít speciální řešení z UK upravené pro naše tratě. Na 100% to nebude, ale z "desítek kilometrů" by se mohly stát jednotky kilometrů.

Jo a že si z nich dělají srandu... Jak dlouho se ten internet v Pinďovi slibuje? Možná ještě dýl než bájný HighJet. Takže se tomu nedivte.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3608
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 23:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On Pepa Géblsů věděl...

Ano ano, u Jančury se internet prostě "vyskytl" a on nemá potřebu někomu sdělovat, kolik to stálo. Tak prostě je vidět, že kvalitní PR oddělení je prostě základ.

Ještě bych doplnil jednu myšlenku - tady je krásně vidět, jak státní vlastnictví podráží ČD nohy. Kdyby se ta firma nemusela řídit zákonem o věřejných zakázkách a kdyby v jejich orgánech neseděli lidé dosazení politiky, mohla by fungovat úplně jinak...
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 23:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl: Předně - RJ jejich řešení netu 20 mil. fakt nestálo. Dráhy v tom mají prý i pár let provozu, ale na takovou částku i s několikaletým provozem RJ opravdu nedostane.

Myšlenka je zajímavá.. Ovšem musely by být splněny obě podmínky současně. Pokud necháme ČD řídit politiky, bude patřit "nám všem" a přitom se nebude řídit zákonem o zakázkách, tak asi víte jak to dopadne. A oddělit od politiků? To se rovná privatizaci. A jako první slyším protesty od odborářských bosů, protože soukromník by se s nima nemazlil. Jen politikům se občas nějaká stávka hodí.

Soukromník tenhle zákon nepotřebuje. Osobně vím o 23 velkých soukromých firmách, které si letos pořídili "aukční" software a šetří jim nemalé peníze.
Má nějaký takový ČD? Zatím jsem viděl jen samé obálkové metody, které tak úspěšné z principu být nemohou.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3577
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 01:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad mue: já bych s cenou internetu brzdil. Provedu - li přepočet na 49 vozů a 5 let provozu, vyjde to dost podobně.
nadrazak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2011
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 07:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A muj kolega povidal (podotykam, ze se zna s Paroubkem velice dobre), ze mu Jancura neplatil to, co mel a to je jeden z duvodu, proc odchazi. Jen o tom nehovoril v mediich. Neni tech stiznosti na nafoukaneho zluteho hulvata nejak moc? Jak muze rict, ze jestli RJ zkrachuje, ze za to muze Zaluda? Za dob hluboke totality by sel zan ty kecy do dolu
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 09:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral: Vycházíte z nějakých informací od RJ nebo je to Váš odhad?

Na můj odhad je to totiž moc. Ale je možné že tam mají nějaké technické specifikum které to prodražuje a nezmínili se o něm/nepřišel jsem na něj.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3578
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 09:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad mue: Vycházím z informací vlastních. Když se budete vyskytovat poblíž nějaké živé lokomotivy MTR, zkuste wifinu. Ale nesmíte se pak divit, že vám pak ta wifina ujede : - )
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 09:38:57    Odkaz na tento příspěvek  

Nojo, vy asi neberete do úvahy, že u ČéDé to prostě musí bejt předražený
nadrazak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2011
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 10:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MUE
Soukromník tenhle zákon nepotřebuje. Osobně vím o 23 velkých soukromých firmách, které si letos pořídili "aukční" software a šetří jim nemalé peníze.
Má nějaký takový ČD? Zatím jsem viděl jen samé obálkové metody, které tak úspěšné z principu být nemohou.


Neni to tim, ze CD jsou statem vlastneny podnik a tudiz maji do jiste miry svazane ruce?
nadrazak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2011
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 10:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja si taky jako soukroma osoba muzu koupit rohlik, kde a za kolik chci. Ale, budu-li mit poptavku na 1 000 000 rohliku denne, navic jako a.s. statem vlastnena, musim se milostive statu zeptat a zadat vyberove rizeni