K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 24. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 24. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4611
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 14:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 750.7 - tam se snad nejčastějc používá přípřežní mašina, ne?
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 14:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je vidět že o něm opravdu víš.jen se tak koukni kolik stojí novej vůz....
H750
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.138.153.70
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 14:55:04    Odkaz na tento příspěvek  

Reptání cestujících. To si pánové musíte zvyknout, že lidi reptají na, musím napsat zde železniční dopravu. Jakmile něco zaskřípe ( vůz špatně topí, špína atd.) Ale v autobusu sedí, u nosu mají rampouch jak tam je zima. Při čekání na autobus stojí v kaluži, nebo na ně prší. Když autobus nejede remcat ani nemohou neb nemají komu. Nikdo jim nic neřekne. Ovšem železnice to je jiná......Ať do je ČD, RJ nebo něco jiného.
antisysel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.66.164
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 14:56:57    Odkaz na tento příspěvek  

Co se konkrétně posralo? Tam je tolika věcí co se může posrat a které s rekonstrukcí nesouvisejí ...
Nevím, nebyl jsem u toho. Pouze vím, že ani po telefonické konzultaci se to nepodařilo rozhejbat. Pokud jste zainteresován profesně, jak bych odhadoval, tak si to zjistěte u vedoucího oprav v Dč.

Dejte si radši obkládek, ať Vás z těch satelitů nerozbolí hlava.
Ten si dejte raději vy. Vy tu prokazujete poněkud hysterické reakce na kritiku nedoladěného verku. A nejen v tomto tématu, že (kydáme hnůj)?

Kamery jsou na hovno, zrcátka jsou lepší a jsme na ně zvyklí.

Pokud má 163 WTB zabrzděno neotáčí směr pro EDYN a proto Vám ho na řidičák nevracela. Takže si za domácí úkol seřiďte rozvaděče a na to tlačítko nebudete muset šahat.
Nevracel? Proč na pravém displayi ten směr indikován byl? Na levém naskočil až po použití přebití.

Za domácí úkol se na vás tak akorát můžu víte co? Opravdu je normální, že se z fabriky vyexpedují vzájemně nesladěné komponenty "jednotky" s neseřízenými rozváděči? To si děláte ??!!

P.S. Když to podle vás tedy byly takové prkotiny (blbost obsluhy), proč ty soupravy od neděle stojí?
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 15:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: Výhodou těchto typů lidí, a chlapů zvláště, je, že využívání železniční dopravy se jim zdá pod jejich úroveň.
Ferri_brodge
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2009

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 15:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Tommy01: Nechci vám brát iluze o blbosti českého národa, ale skoro si myslím, že ta ženská je trol. Profil vznikl krátce před tím příspěvkem a kromě něj nevykazuje žádné další aktivity (kromě vyplnění profilu a lajkování RJ a Žlutých lázní...).
Druhou variantou je, že si paní založila fičibůček jenom kvůli této kritice, ale to mi přijde nepravděpodobné...

edit: Tak mám ještě jednu konspirační variantu - vzhledem ke stejnému stylu textu je paní Ema Vítková nastrčená přímo slečnou stevardkou :-)
Stevardka nejprve vyvolá neexistující problém na který dokáže za všeobecného uznání dobře zareagovat... Nějaké osobní sbírání bludišťáků, řekl bych...

(Příspěvek byl editován uživatelem Ferri_Brodge.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Ferri_Brodge.)
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2500
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 15:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trol to nebude, když tam odpovídá i ta stewardka, že se to opravdu stalo...
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 15:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ferri_brodge: Mám zkušenosti s po všech stránkách podobným případem taktéž z vlaku RJ.

Takže si myslím, že k dané události skutečně došlo.

V opačném případě si ji RJ vymyslely a domluvily se s průvodčími Stařičnou a Hrbolkovou, že na ni budou reagovat. Otázka je, co by z toho RJ měly? Že by způsob nátlaku na ČD, aby RJ půjčovaly mobilní zvedací plošinu?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 15:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po nekolikadenni odmlce jsem zase tady. Tentokrat nepisu z paluby zlutovlaku, takze dnesni prispevek nebude "onlajn report" ... spis to bude takove shrnuti toho, co jsem - jakozto cestujici za uplynuly tyden pochytal za postrehy.
- dekuju tem, co zde hodnotili moje prispevky. Obcas mam pocit, ze to je o hrachu a zdi, bohuzel v tomto vlakne, kde je vic prispevku opreno o pocity a nazory, nez o jasna fakta, je to mnohem castejsi ... takze me proste prestava bavit sem psat. A neni to mysleno ve stylu "chvalte me, jinak nenapisu ani slovo" ... spis jako to, ze potesi, kdyz aspon nekdo uzna, ze se to snazim delat z pohledu prepravychtiveho cestujiciho a ne sotouse nebo utraloajalniho zamestnance ci fandy kterekoliv barvy.
- pred tydnem jsem ve stredu jel do Ostravy; z Plzne do Prahy klasicky 355, vlak mel ctyri vozy Alex a tri CD (tedy jedno posilove Becko), ve dvojkove casti puleneho arrivacke emzety jsem si sedl i bez mistenky, prestoze podle davu na perone to vypadalo hrozive. V Praze v pohode, po prestupu na zlutovlak a odjezdu zastavujeme v tunelu pod Vitkovem ... bez jakehokoliv hlaseni. Odhadem po deseti minutach jedem dal. V Olomouci si hraju na kuryra, na perone predavam zasilku a honem zpatky do vozu, aby mi neujeli :-) ... na Svinove vystupuju spokojen. Poprve jsem nejel v byznys abtajlu (tentokrat klasicke jednickove kupe v ABmz), diky jednotnosti interieru dojem opet velmi pozitivni. Sedel jsem u okna, kde skladaci stolek bohate stacil memu pidinotesu, ovsem s prostorem na "lukulske hody" uz to bylo horsi :-D. Cekal jsem boj o zasuvky - v kupe jsou dve - ale marne; prestoze jsme v kupe meli notesy tri, druha zasuvka byla celou cestu volna. Asi ostatni pred tim nejeli dve hodiny vlakem bez zasuvek :-D
- nedelni navrat jsem uz bral skoro jako rutinu, ovsem realita byla trosku jina; opet klasicke jednickove kupe, tentokrat sezeni u chodbicky, takze notes na kline a snura natazena pres cele kupe ... ovsem zbytecne, protoze zasuvky nesly. Zaroven nesel ve voze ani kafomat (takze mi stevardka objednala kafe z jineho vozu), paradoxne internet bezel ... a u Chocne mi notes usnul uplne. Casak (tusim Maxim, nevim jiste - tohle bezne nectu) me zabavil do Prahy, kde jsem behem pul hodinky ve zlute cekarne notes trochu ozivil, takze vydrzel do Rokycan (obvykle prave zde prestavam delat a spoustim ukladani a zalohovani na flesku). Ve zlutocekarne resim nefunkcni zasuvky s prodavaci a domlouvame se, ze to poslu jako oficialni majlovou stiznost. Ukazuje se totiz, ze zrovna tohle neni z hlediska garance a satisfakce doreseno - takze uvidime, jakou to bude mit dohru.
- krome "zasuvkoveho" problemu vse ostatni behem zlutocesty v poradku, po presednuti v Praze do Nemce jsem musel projit dva vagony, nez jsem nasel volne misto v Bm, kde jedinym problemem byla nefukcni cteci lampicka nad hlavou.
- kdosi na ZP v diskusi kritizoval takoveto misto na snimku (mysleno to, kde se "cumi do zdi") http://www.zelpage.cz/news_n/interier_vozu_apmz_regiojet.jpg ... paradoxne to ve me vyvolalo ucinek zcela opacny; jeden z problemu, ktery ve zlutovlaku a Pendolinu mam, je absence klasickych zaclonek, ktere by umoznily ucinne branit ostremu slunecnimu svetlu, aby mi znemoznovalo citelnost displeje notesu. Polopruhledne roletky totiz zpravidla situaci jeste zhorsi, misto jednoho vypaleneho slunecniho bodu se mi v displeji odrazi velka bila svitici plocha. Pokud budu sedet v kupe u chodbicky, nemam na sve strane vubec nic, co by mohlo slunce zastinit, prestoze kolejnicky na zaclony ve strope jsou. Doufam, ze nejsem prilis naivni, kdyz predpokladam, ze zaclonky byly rakouske a jsou sundany pouze docasne, do doby, nez budou vyrobeny nove, zlute s modrocervenym logem :-) Diky klimosce a neotviracim oknum nebude nutne resit zaspineni, vznikle pouzitim zaclonky jakozto aretacniho prostredku u otevreneho okna.
- nahrady vozu jinym typem jsou vseobecne problem, teoreticky maji zluti velkou vyhodu, ze maji vsecky vozy stejny pocet sedacek, v realu jsou ale lidi rozmlsani ... a na vyse uvedenem prikladu jim mnohdy chybi i soudnost. Kazdopadne si myslim, ze by hodne vasni pomohla ztlumit vcasna informace (pripadne nabidnuti nejake satisfakce), ze je razen jiny vuz a proto nebudu sedet na sedacce 76, ale treba 43. Internetove objednavani a kreditova jizdenka k tomuto reseni primo vybizi, pokud se nepletu, problemem je prilis maly pocet Avmz ve srovnani s poctem ABmz, ktere jsou nasazeny do provozu, takze k tomu dochazi i v pripade bezneho provozu, nikoliv pouze pri mimoradnostech.
- Slim #1952 > tak a ted k tomu sloupci utracenych penez dejte druhy sloupec, ve kterem bude skutecna (ziskana) hodnota vozidel. Ono totiz, takhle je to jen nicnerikajici soupis cisel. A asi neni sporu o tom, ze jsou do toho zapocitane napriklad Regionovy nebo Esusy, u kterych je verejnym tajemstvim, ze jsou nakupovany draz, nez bylo nutne. Shodou okolnosti v uplynulych 14ti dnech doslo totiz u me v zamestnani k paradoxni situaci - nekdo neco podelal a museli jsme proto narychlo objednat sluzbu, kterou bezne resime za cca 6 az 7 tisic. Diky tomu, ze byla narychlo, nas stala skoro 8 tisic a byla v mene nez polovicnim rozsahu, nez obvykle (a nakonec jeste blbe, takze to reklamujeme). Ve vasem sloupecku by takovato situace byla vami opevovana a mohla by slouzit jako dukaz nerozkradani, pritom v realu to znamenalo, ze nekdo neco podelal a reseni tohodle pruseru stalo firmu vic nez 2x tolik, co obvykle. A pokud by to nikdo nehlidal, je dost dobre mozne, ze by se to za tuto navysenou sumu objednavalo priste zase, pripadne by se to nereklamovalo. Jaky ze to je v ekvivalentni situaci postup u CD?
A to uz vubec nemluvim o tom, ze krome techto penez tam tecou i dotace EU, ktere by od toho mely byt odecteny.
- jeste k nazoru, ze objednavka vlaku ministerstvem nebo krajem pokryva pouze provoz; blbost. Stejna, jako kdyz pan(ak) Zaluda mele pantem o ziskovem Pendolinu, do ktereho nepocita splatky uveru, nebo uvahy cestujicich, ktere pro srovnani cestovnich nakladu pocitaj u auta pouze benzin. Zaplaceni provozu je nutnou, ale nikoliv postacujici podminkou pro jina nez cervena cisla v ekonomicke bilanci. A je jasne, ze ucetne zcela odepsane Becko, ktere ma skoro vetsi hodnotu jako veteran, nez jako bezne provozovatelny vlak, na porizeni "nic nestoji", protoze proste "je". Jenze z nebe nespadlo a nekdo ho zaplatit musel. A je v tuhle chvili jedno, jestli se ten vagon zaplatil za 5, 10 nebo 50 let - proste je s touhle sumou potreba v ekonomicke bilanci pocitat a ne ji zanedbat jen proto, ze v tuto chvili nova vozidla nepotrebuji. To je totiz jeden z duvodu, proc jsme tam, kde jsme - modrym se krasne dari vyvadet penizky jinam, pokud si zvykli, ze z dotaci musi platit pouze provoz a nikoliv si je setrit na dobu, az budou muset vozovy park obnovit. Dukazem toho budiz fakt, ze cast penez urcenych na porizeni novych vozidel byla pouzita na splaceni dluhu (za vozidla jiz nakoupena), vznikleho "vcerejsim prozranim zitrejsi vecere". Problem nasi spolecnosti je, ze do velkych cisel nechceme rypat. Radsi nas to nezajima, prestoze jsou to nase penize :-( Ale beda, jakmile nam zamestnavatel chce sundat stovku ze mzdy ... to by bylo kriku!
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Ferri_brodge
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 12-2009

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 16:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George_couser, Všd: Mě spíš zaráží nulová historie paní prudičky a totožný styl psaní jí i sl. Beáty Stařičné. Pravda, že ujištění sl. Hrbolkové do mého scénáře nezapadá... Navíc obhajoba sl. Stařičné mi subjektivně přijde příliš vykonstruovaná na to, aby byla pravdivá.
A teď ty shodné znaky prasopisu paní Vítkové a sl. Stařičné:
1) psaní sme, sem namísto jsme, jsem
2) mezery mezi interpunkcí (sledujte tečky, čárky, pomlčky)
3) přes jiné chyby většinově dobrá shoda podmětu s přísudkem
4) Práce s velkými písmeny na začátku vět

...a krom toho, opravdu zná zdravotní sestra běžně slova jako:
- velkoprostor
- vlakvedoucí

Nebo jsem jediný, komu to tak přijde? :-)
Věřím, že upozornit nato na FB Žlutých vlaků, dočkali bychom se nepřiměřeně afektované odpovědi od jedné ze stevardek...

P.S.: Já vím, hůl se dá najít vždycky, stejně tak jde použít univerzální odpověď: Ufouni! Takže v klidu, berte to s nadsázkou.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 16:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ferri_brodge: Zajímavý rozbor stylu psaní obou uživatelek. Možná na tom něco bude.

Osobně si ale myslím, že to sice je účelově založený profil, ale že popisuje reálný zážitek. Jednak jsem něco podobného rovněž zažil – řidič autobusu šel pomáhat cestujícímu na vozíku a po návratu do kabiny byl seřván cestující, která si chtěla koupit jízdenku, že musela 2 minuty čekat, než řidič obslouží plošinu.
A jednak před nedlouhým časem server Aktuálně.cz zrušil své diskuze a místo toho přebírá příspěvky k článkům z Facebooku. Oficiálně to bylo kvůli jednodušší správě diskuzí a odstranění anonymních profilů. Samozřejmě se stalo, co se stát muselo – vyrojila se záplava fake profilů a diskuze byly po pár dnech stejná žumpa, jako předtím. Rozdíl je jen v jednom – stovky nebo spíš tisíce lidí se naučily pracovat s ksichtoknihou. Naučily se zakládat účelové profily a možná leckdy ani nechápou, že Facebook má i jiný smysl, než založení fake profilu kvůli tomu, aby bylo možno přispívat do nějaké diskuze (respektive: aby bylo možno napsat příspěvek, který by pod svým jménem neměli odvahu publikovat).
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
!!!!
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 16:07:00    Odkaz na tento příspěvek  

Tommy01:
Docela mne překvapila jiná, možná okrajová, věc. Jak ta "dáma", tak ta stewardka se vyjadřují skutečně "na úrovni". Zdravotní sestra (SŠ) a studentka VŠ (prý tam v růžovém pinglují samé studentky VŠ), ale písemný projev sotva na úrovni absolventky tříletého učiliště.

Úroveň vyjadřování obou žalostná.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 16:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ferri_brodge: Napřed obecně: I když se tomu nechce věřit, takoví lidé existují. Nezažil jsem je ještě u RJ, ale v "běžném životě" a i u ČD (a co se ta poslední dozvěděla si za rámeček nedá, protože průvodčí byla vyjímečně snaživá a dělala co mohla, tak jsme se jí se spolucestujícím z kupé zastali - šlo o zpoždění).

K vašemu rozboru
1) - je plno lidí, kteří tyto slovní obraty píšou naprosto běžně, jako nějaké poznávací znamení bych to nebral
2) to samé, odhaduji že 30% lidí pracující s PC nezná tato pravidla, nedejbože znát rozdíl mezi pomlčkou a spojovníkem
3), 4) může platit to samé.

Co se týká toho jejího profilu: Jednak není vidět kdy byl založen a "nedávné aktivity" jsou dost nepřesný termín. Navíc FB nyní defaultně co nejvíc věcí skrývá, tak pokud nejste přátelé, tak nevíte.

Pokud by to bylo opravdu fake: Myslíte si že by se někdo neozval "já s tím vlakem jel a tohle se nestalo"?

P.S.: Neberte to jako nějaké rýpání, jen mi to příjde nepravděpodobné už kvůli tomu že vím, že takoví lidé opravdu existují... :-)
A na ufony nevěřím, nejsem Rimmer

Jinak díky za zajímavý rozbor těch textů, sám jsem to až tak neřešil.



(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
Ferri_brodge
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 12-2009

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 16:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tass: Pravda, varianta, že se to skutečně stalo, jen to nebylo zachyceno v análech (tak to slečna zpětně ilustrovala za pomoci jí účelově vytvořeného profilu Emy Vítkové), mně nenapadla, ale úplně ujetě to nezní.

Já to spíš viděl na nějaké sbírání plus bodů u zaměstnavatele nebo neobratné žehlení předchozích stížností na liknavost...

Mue: Vezměte si namátkou pět dalších odstavců textu od jiných uživatelů na FB. Tyhle dva k sobě lícujou jako kartičky pexesa a bezpečně je rozlišíte.
Navíc věci, které bych neměl vidět FB zamkne viditelným zámečkem - tzn. s jistotou mohu tvrdit, že daný profil nemá přátele a kromě vypsaných aktivit se dalším nevěnoval.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ferri_Brodge.)
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 16:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

!!!!: To je dobrý postřeh. Nicméně pokud si dobře vzpomínám, tak nás na střední pravopisem nějak netrápili, snad až na maturitní slohovku. Ale možná že na gymplu na to třeba hledí víc než u elektrotechniků. Vysokou nevím, tak jsem nešel.

Ono totiž to že má někdo VŠ neznamená že umí psát. Na VŠ se dnes totiž dostane snad každý. To je ta chyba :-)

Navíc to asi psala dost "v afektu", vás by nevytočilo si tohle o sobě přečíst? Ale to už jí asi nadržuju, protože Beáta patří mezi ty TOP stewardy, které byste chtěli na každé cestě :-)
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 16:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ferri_brodge:
S tím FB a zámky máte asi pravdu, zas tak často to nepoužívám takže nevím. Teoreticky je možnost že ta stěžovatelka existuje a proto aby nebyla za krávu pro známé, tak si vytvořila fake profil.

Sbírání bodů u zaměstnavatele, ok, to je teoreticky možné. To žehlení stížností.. no, nevím. Pokud by to tak bylo a prasklo to, tak by měla ještě větší problém. Navíc několikrát byla v mém vagonu a vše bylo OK. Ale je možný že na ni přišel "den blbec".

Asi to tady nerozsekneme, jedině že by se přihlásil někdo kdo tím vlakem jel a řekl nám skutečnou pravdu.

EDIT: Teď si vzpomínám, že už jednou takhle na FB u RJ někdo vypiskoval, že jel v jiném vagonu než měl. Nepamatuje si to někdo? Alespoň kdy to cca. bylo? Hledat tam nejde a číst to celý dozadu se mi fakt nechce... Ten styl jakým je to napsaný (obsah, nikoli forma) mi příjde téměř shodný...

Mimochodem RJ si nedávno vyzkoušel asistenci MP/PČR při vyhazování neplatícího cestujícího. Zazněla tam zajímavá věc: Policie ho sice vyvede, ale tím to končí. Žádný postih, nic. Fakt se to dál nijak neřeší? Ano, škoda pár desetikorun za lístek, teoreticky by mu mohli napařit pokutu za zpoždění vlaku kvůli jeho vyhození.. Ale takhle mu nic nebrání jet příště zas.

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 16:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: V tom případě nějak nechápu, proč chcete Jančuru na lokálkách.

Chci aby byla na lokálkách soutěž o nabídky pro více soutěžících .
Jinak se nezjistí jaký standard lze zvládnout.
Prostě i tam potřebují CD konkurenci.
O síťovost se jako Vy nebojím :-)
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 17:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

antisysel: Nevracel? Proč na pravém displayi ten směr indikován byl? Na levém naskočil až po použití přebití. 163 směr neindikuje, jedině v servisu, koukal jste tedy tam? Sysel ho indikuje, v základní obrazovce kde se zobrazuje potvrzení směru a dále v servisech. Ovšem existuje vícero směrů (víte/nevíte) např. požadovaný vlakový směr se vysílá a čeká se, až se potvrzený vrátí z lokomotivy. Jak to tedy bylo?
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 17:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

antisysel Za domácí úkol se na vás tak akorát můžu víte co? No vidíte, já taky přeci nebudu požadovat kalibrační listy od 5 barového etalonu ve Škodovce a v CZ Loku.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 17:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ferri_brodge > ...a krom toho, opravdu zná zdravotní sestra běžně slova jako:
- velkoprostor
- vlakvedoucí


Pokud donedavna vyuzivala modrych sluzeb na kolejich na dane lince, musi znat mnohem vic, pokud chtela cestovat jako clovek. Napriklad jednotlive rady vozu, vcetne toho, ktery index je a ktery neni vybaven klimou, pripadne ktera okna jsou otviraci a ktera nikoliv. Dale pak je nutne aspon ramcove ovladat teorii pravdepodobnosti a statistiku, aby si clovek mohl rozmyslet, zda je vhodnejsi jet teoreticky lepsim vlakem, na kterem ale byvaji casto Becka, nebo vlakem horsim, kde je obvykle razeni dodrzeno. O nutnosti si umet z Babitronu vycucat a zpracovat data nemluvim, to beru jako samozrejmost. Jediny zaruceny zpusob, jak se tomuto vyhnout, bylo rezignovat na "sve" penize, ktere z rozpoctu prostrednictvim dotaci na vlaky modrym posila a pouzit produkt "ciste komercni", do ktereho paradoxne platila naprosto stejna jizdenka, jen bylo nutno priplatit jeste mistenku nebo pokutu - podle toho, co se stihlo.

Velmi usmevne na me pak pusobi(ly) reci ultramodrych, ze zlutovlak je nebezpecny, protoze clovek, co pripravuje po ceste kafe, nedokaze udelat zkousku brzdy nebo davat navesti pri posunu. Skoro jsem z toho mel pocit, ze bych - jakozto cestujici u modrych - mel mit na zadni strane jizdenky vytistene, jak v pripade potreby odpojit vagon nebo prehazovat vyhybky...
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 17:25:27    Odkaz na tento příspěvek  

Ze všech těch rozborů tady mě vyplývá,že ani jedna dáma ve skutečnosti neexistuje a celé to to je fake.Co tím kdo sleduje suď Bůh.
!!!!
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.247.171
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 17:28:59    Odkaz na tento příspěvek  

Ferri:
Přesně to mne napadlo. Až moc podobné styly a chyby. Akorát jsem neměl tu odvahu napsat, že by to mohla být nevychytaná zpravodajská hra.
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 17:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, zajímavé postřehy, třeba na tom opravdu něco bude. Víte co mě ale zaráží nejvíc? To, že RJ nevadí, že jejich zaměstnanci komunikují s veřejností o pracovních záležitostech. Když jsem byl v SA, tak každého, kdo kamkoli cokoli o SA napsal (ať to bylo pozitivní nebo negativní) tak ho za to náležitě a exemplárně potrestali. I já jsem byl odejit za jeden příspěvek na FB (na soukromé zdi), který nikterak firmu nepoškozoval. Pokud si vzpomínám, tak také Honza Paroubek zde psal, že má problémy s tím, že zde přispívá.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 17:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommy01:
- SA a RJ mají úplně oddělené ty social-media teamy, takže možná mají nastavená jinak pravidla.
- Co jsem tam viděl, tak nikdy "nevynáší" nic z firmy ani tam neřeší pracovní věci. Spíš když někdo na stewarda něco napíše (pochvalu, připomínku), tak mu odpoví. To mi příjde i celkem fajn, že ten feedback čtou přímo oni.

Je fakt že ten poslední příspěvek byl trošku jiný, tak možná exemplární trest příjde.
Pokud ta situace je ovšem pravdivá, tak by mi přišel trošku mimo.

Pokud si na ten post dobře vzpomínám, tak H.P. měl problém v tom, že sem pustil věc, která ještě nebyla oficiální. Je to někde v archivu :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2502
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 17:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z toho FB profilu RJ:

Za nizkopodlazni vlaky a vas sikovny a ochotny personal co mi pomohli na nekompatibilnim nadrazi v Bohunovic mate u me velky plus.

Aneb jak ČD s žlutými pomstami ze Šumperka dělají zdarma reklamu ČD.
Agent_BIS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.238.218
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 18:00:21    Odkaz na tento příspěvek  

"...nevychytaná zpravodajská hra"
Vítejte na planetě Zemi! Je dobré vědět, že tady se zpravodajské služby věnují výhradně ochraně politického režimu a jeho prominentů.
Ferri_brodge
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 12-2009

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 18:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad !!!!: Neviděl bych za tím nic, co by sahalo dál než ke sl. stewardce. Že by za tím stál social-media tým RJ se mi nechce věřit. Spíš mi to přijde jako osobní úlet holky, která tím může sledovat naprosto cokoli. A kámoška jí v tom může bez problému podporovat, aniž by o tom věděl kdokoli další. Konkurenční boj bych do toho rozhodně netahal, na to je to moc veliký a do očí bijící amatérismus.
Tímto bych to uzavřel, pravdy se stejně nedobereme, teď už bychom to ohýbali spíše do fantasmagorična :-)
Takyfake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.67.249
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 18:46:59    Odkaz na tento příspěvek  

Celá facebooková žlutá skupina je fake, něco tak trapnýho přece nikdo nemůže myslet vážně, vždyť je to jak klon rádia Jerevan a Rudého práva.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 18:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ferri: Je mi líto, ale vaše teorie začínají dostávat trhliny :-)

Jednak tam opět napsala (opět průjem) a pak tam nějaký cestující psal že to asi nebyl její první podobný výstup ve vlaku RJ.
Takže to asi pravda bude :-)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 18:53:48    Odkaz na tento příspěvek  

mue: dál necht si to řeší Jančura občanskoprávní cestou, stejně jako to dělá třeba dp praha.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 18:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: RJ už to asi vyřešil, stewardky se zastali a možná bude i pochvala před nastoupenou jednotkou za zvládnutí situace
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 19:10:01    Odkaz na tento příspěvek  

Slim - investice do kolejových vozidel - jenže ČD by pro dosažení srovnatelného stavu se západní Evropou potřebovaly na ten "západoevropský" standard tak 200 - 300 miliard korun ...

Žlutá společnost musela do vozidel investovat mnohem víc, ta cca půl miliarda je pouze to, co se zaplatilo za odkup mašin od Le Nord, k tomu náklady na přeravu (minimální), ale docela nákladná bohemizace na řadu 162. Za kolik tahle legrácka přišla nemám tušení, ale odhaduji, že pod 10 melounů to nešlo.
Pak nákup ojetin a jejich "ožlucení", údajně to jde přes leasingovou společnost, střelil bych, že na rozběh celého tohoto podnikání se muselo dát tak kolem miliardy ...
A to máte vozidla pro plánovaných 10 párů vlaků ... zkuste si to přepočítat na cca 7 000 vlaků dopravce ČD ...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 19:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl bych poprosit o odkaz nebo zkopírování sem této kauzy, pokud je nutné přihlášení? Mně se na KsichtoKnize podařilo najít jenom fotku p. Jančury.
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 19:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Čsad_zastávka: přihlášení by nemělo být potřeba: https://www.facebook.com/regiojet
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 19:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Link přímo na post nevím, ale na odkaz si dejte příspěvky od všech a seřadit podle data - nejnovější - (defaultně je to podle hodnocení), včera 0:38 je ono (Ema Vítková). Jde to i bez přihlášení-

EDIT: Tak nevím, jako přihlášený to mám 9:38, jako anonym 0:38 (asi kompenzace čas. pásem).
Jinak pokud nejsem přihlášený tak nevidím tu úplně první reakci, která byla hodně výživná. Ta je tu vykopírovaná už od někoho nahoře odpoledne.

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 19:31:47    Odkaz na tento příspěvek  

mue: já měl na ovesnejch vločkách tu asistenci MP/PČR při vyhazování neplatícího cestujícího. Co by měli dělat podle vás dál, vzít ho do vazby až zčerná?
!!!!
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.25.224
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 19:36:34    Odkaz na tento příspěvek  

Agente BIS, nečekal bych, že je tu někdo až tak hloupý, že mu k tomu spojení "zpravodajská hra" musím psát i ty relativizující uvozovky. Takže specielně pro vás

.... """zpravodajská hra""" ...
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 19:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: Aha, nedošlo mi že to je rekace na tohle :-)

Já právě nevím co by měl dál dělat, tak jsem se ptal jestli se to nějak dál řeší. Občansko-právní spor teoreticky jo, ale to by z něj musel dostat občanku. A čekat než ho prolustruje PČR s vlakem nejde, revizor tam není že by vystoupil a vyřešil to..
Takže asi fakt nic.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 20:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Necelou miliardu, pokud vím, říkal i Jančura. Jenže u ČD je problém trochu jinde.

U vozů B, Bee243, Bee272 a Bee273 je omezená rychlost na 140, u Bdt a Bp 120 s tím, že na 140 lze zvednout s poměrně nízkými náklady. A tyto řady jsou nejpočetnější. Takže i když jde o vozidla srovnatelně stará, ani po celkové modernizaci nebudou nabízet jízdní komfort srovnatelný s RJ. Sice budou moci jet 140, ale bude to na hraně jejich možností a to se pozná.

Technicky srovnatelné s vozy RJ jsou pouze vozy Bmee, Bpee a Bee, kromě ING však v podstatně horším stavu pro cestující. Pak je tu "pět a půl" Siemensů. I kdyby ČD uvedly všechny vozy daných řad do stavu ING, budou postačovat pouze na dvě hlavní vozební ramena + několik málo vlaků navíc.

Pokud by ČD chtěly koupit více starších koncepčně moderních vozů, jejich cena by výrazně vzrostla. Velkou část jich DB a ÖBB již prodaly a ze vzdálenějších zemí jsou zase vyšší náklady na bohemizaci. Nemluvě o tom, že úhrady od státu nejsou tak vysoké, aby to takovou investici zaplatilo a režijní náklady ČD toho taky dost sežerou.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 20:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD vypravují vlaky v rozsahu 50* až 100* více vlakokilometrů než RJ. Nemluvě o nižší rychlosti. I tak lze ale počítat s max. 100 mld., pokud by chtěly nakoupit lepší (nikoli nová) vozidla. Za 200-300 mld. by teoreticky nakoupily vše nové, ale v praxi je to nesmysl, část vozidel není stará a neperspektivní.
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 8-2010
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 20:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Všd:

Hm, i kdyby - minimálně teoreticky - byla možnost na trhu koupit jak píšete "starší koncepčně moderní vozy", tak ten nákup stejně "zhavaruje" na dvou věcech:

a) Forma pořízení vozů - aby to bylo právně "čisté" a nikdo to nenapadl apod.

b) Modernizace vozů - kdo a kde ji provede

A to b) má podle mýho váhu nejméně 75% nebo i víc.

Prostě ČD "na staro" nevezmou nic co by nemohly nedalo eventuálně opravovat "doma" viz. Bimzy kde to chtěl komplet rekonstruovat Alemán sám a Bimzy proto nebyly.

PS: Osobně pochybuju, že by byly nějaký ojetiny z Rakouska, kdyby OBB trvaly na tom, že to prodají pouze od nich upgradované....
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 20:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velevážení pomlouvači ČD kvůli neuvedení vlaků RJ v jízdním řádě pro r.2012,dovoluji si vám sdělit,že vlaky tohoto dopravce jsou v celostátním jízdním řádu UVEDENY.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 21:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: však tady jsme se bavili o JŘ co jsou vystaveny na webu ČD, o tom že v knižním JŘ budou se tady psalo hned na začátku, neb to nevydává ČD, ale SŽDC.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 21:57:22    Odkaz na tento příspěvek  

Tištěné jizdní řády jsou údajně ale dva:ČD a SŽDC.Jsem zvědav,zda se nám Vlada 749 svěří,co tím chtěl vlastně říci.Skoro bych si začal myslet,že pomlouvačem ČD je i jejich vlastní tiskový mluvčí.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 22:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stalo se zajímavým zvykem, že fotky RegioJetu vkládají hlavně sympatizanti modrých. Je tedy řada na mně. Fotky jsou dokumentační kvality a nedělal jsem je sám.

Foto 1 - zhotoveno na moje přání, šlo mi o dříve diskutovaný problém údajně pozdního vypisování nástupiště vlaků RegioJetu. Jak patrno, problém se u tohoto vlaku nevyskytl (Praha hl.n.).
Foto 2 - první vůz soupravy vlaku IC 1013, velkoprostorový. U zadních dveří si povšimněte tzv. stewardky kontrolující něco, asi jízdenky, bližší informaci jsem neobdržel.
Foto 3 - lokomotiva č. 11 + vlaková souprava.
Vlak zastavil v severní části nástupiště, byť byl vypsán na celé nástupiště a na celém nástupišti svítily jeho údaje.

Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 22:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diskuzi, zda příběh o slepém cestujícím a arogantní slepici je pravidivý či nikoliv snad uvede na pravou míru reakce někoho z týmu RJ na "xichtoknize": Ach Matesi, neberte ten K-Report moc vážně. Je to útočiště mnoha ztracených existencí. Zmiňovaný incident máme ověřený z několika nezávislých zdrojů a jak již bylo napsáno a vedení firmy o něm ví.
EDIT: Ta stewardka tam spíš podle mne radí cestujícímu, který má napsáno číslo svého vozu a sedadla.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 23:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Antisys: (nemýlím li se, i vaše vizitka)
Mýlíte se.

Ale že tomu nejdou rozumně tlumit jasy displaů,
Co třeba reklamovat (služebním postupem) u VÝROBCE DISPLEJE či VÝROBCE VOZIDLA?

nebo že se kvůli kvitaci správného postavení směru pro jízdu z řidičáku musí mačkat tlačítko nízkotlakého přebití,
Něco už psal Mourek, já na syslu byl poprvé a naposledy v únoru či březnu, tak vám toho víc nepovím.

Koren: Jojo, boj Aleše Liesk. proti ČD je obzvlášť úsměvný,
Myslíte? Já teda sám sebe nějak bojovat nevidím...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 00:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stewardky se zastali
Porušení pravidla, že zákazník má vždy pravdu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 00:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent:
Chci aby byla na lokálkách soutěž o nabídky pro více soutěžících ... O síťovost se jako Vy nebojím :-)
V případě vysoutěžených linek, ať už lokálek nebo rychlíkových, se také nestrachuji o síťovost. O síťovost jsem měl obavy v případě zcela nezávislé komerční linky s nekompatibilním ceníkem a rezervačním systémem oddělenými od zbytku systému. České dráhy daly podle mého názoru síťovosti sbohem zavedením ČD Promo, které ani nesmějí pokladní nabízet. Teď už se o síťovost opravdu nebojím, není už totiž o co se bát.

mue:
Docela by mne zajímalo co na to řeknou jeho fírové.
Hlavně aby neřekli: "Pane šotouši, nevíte, k čemu je tohle hejblátko? Zapomněl jsem se zeptat pana ředitele Paroubka a ten nový to neví." Ale o tomhle nápadu se pak už nepsalo. Pro začátek by možná stačilo postavit do kabiny kameru a cestu přenášet do vagónů na obrazovky. Jsou v nich vlastně nějaké vhodné obrazovky?
4 mue
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.5.163.205
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 01:46:10    Odkaz na tento příspěvek  

mue 181:"..Navíc několikrát byla v mém vagonu a vše bylo OK..."

Já bych si dovolil tvrdit, že to bylo opačně: ty jsi byl v jejím vagonu.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 03:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd.: Pro rychlíky by se daly relativně levně zmodernizovat vozy Bdmtee, které mají podvozky na 160 Km/h. Nechápu proč ČD v 90tých letech šáhla na vozy typu B, které jsou koncepčně starší a tudíž byla jejich modernizace finančně náročnější.....
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 07:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou v nich vlastně nějaké vhodné obrazovky?
Nejsou. Jsou to normální rakouské vozy* jezdící v Česku i na jiných vlacích. Ovšem tam se nad nimi nikdo, ani novináři, nerozplývá, cestující je berou je jako normální vozy. Nemají ani inf.systém, kromě mluvícího.

* kromě atypů se čtyřmi sedačkami. Ty jsou(byly) ovšem atypem i v Rakousku a s vyšší cenou za přepravu.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4214
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 08:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šlo mi o dříve diskutovaný problém údajně pozdního vypisování nástupiště vlaků RegioJetu.

Škrtněte si to slovo Regiojet. To platí obecně takto to i bylo diskutováno.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 09:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:
Porušení pravidla, že zákazník má vždy pravdu.
Tohle se nesmí brát dogmaticky. Ale tu ironii jsem poznal (doufám že tam fakt byla :-))

4 mue:
Já bych si dovolil tvrdit, že to bylo opačně: ty jsi byl v jejím vagonu.
Jo, máte pravdu, měl jsem to napsat takhle. Ale každému je to doufám jasné. Přeci jen - Zákazník má vždy pravdu :-)

Čsad_zastávka: To bylo dobrý :-) Ale DÚ při zákonných snad měří všem stejně, takže by to nastat nemělo.

Ad monitory: U žlutých teď nejsou. Leo je bude mít v uličce ala Railjet a někde jsem viděl že by tuhle funkci "pohled strojvedoucího" mely umět.
Vozy z Aradu prý budou ve stylu nových busů "fun & relax". Kde by měl mít každý svůj monitor a tato funkce by tam prý měla být dostupná.

Jo a jak tu někdo házel link že vagonka v Aradu je v insolvenci a nové vozy ohroženy (Tuším že Němec_z_Ova) - Ty vagonky jsou v Aradu dvě. Mají dokonce velmi podobný název. Ta insolvence se prý týká té druhé než ve které RJ dělají nové vagony.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 09:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k diskuzi, že stewardka a stěžovatelka na FB jsou jedna a tatáž osoba. Prošel jsem si RJ stránku podrobně a zjistil, že podobné naprosto otřesné stylistické i pravopisné chyby dělá X dalších návštěvníků.
Příklad: V první části příspěvku jste se pokusil být vtipný, v druhé nechutný. Úvaha, že by byla tato situace slečnou stewardkou je vůči dotyčné minimálně nevhodná.Myslím, že váš oblíbený k-report je to správné místo k můžete tyto úvahy rozvíjet.
Tento příspěvek je podepsán jistým J.Š., ale chyby jsou podobné. Včetně toho, že jedna z vět vůbec nedává smysl, zřejmě byl autor příliš vzrušen tím, že má možnost si kopnout do K-repu.
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 10:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue: Nástupce HP si už rozšířil z motorový trakce i na E1?
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 10:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

týká té druhé než ve které RJ dělají nové vagony
Že by je dělali tady?
Dupa divizare Astra Vagoane Arad ...
producerea si comercializarea de material rulant, ce consta in special din vagoane de marfa, vagoane de metrou, utilaje specifice transportului, componente si piese de schimb.

RJ asi nebude cargo(marfa), ne?
Ale je možné, že vagóny pro metro lze předělat na vlakové...
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 10:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Jelikož tomu nerozumím ani slovo, tak ofic. vyjádření:

Ostře sledované žluté vlaky: Petře, to si pletete Astra Vagoane Călători SA s Astra Vagoane Arad (součást Trinity Industries). Původně byly obě součástí jednoho železničního koncernu, podobného československým ŽOSkám, ale od roku 1999 jsou to zcela samostatné subjekty.
(Reakce na to že Astra je v insolvenci).

A Astra Vagoane Călători SA osobku dělá, alespoň podle fotek na webu. A v tom odkazovaném článku o insolvenci pokud si dobře vzpomínám něco o Trinity Industries bylo.

Vodis: Jak to má přímo nástupce HP s papírama absolutně netuším. Nemyslel jsem přímo jeho, ale obecně jejich fíry. A ti předpokládám E1 mají když ji jezdí :-)
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 11:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue: Aha, no nástupce pokud vím, tak by zvlád žlutý vlaky, ale menší - 814.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
4 mue
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.5.163.205
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 11:29:03    Odkaz na tento příspěvek  

mue, do které chodíš třídy? Evidentně ještě máš hodně se co učit, když si pleteš pojmy a průjmy.

mue:"Ale DÚ při zákonných snad měří všem stejně, takže by to nastat nemělo."

Zákonná a zákonitá jsou odlišné pojmy. Máš stejně překotně zmatený mozeček jako Ohl:"..cestující je berou je jako normální..", který z toho až koktá.

Zbrklouni si nejsou schopni před odesláním ani po sobě přečíst, co napáchali.