K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 23. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 23. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 16:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslíte si, že by SA standart, jako má na dálkových linkách, měla i na obyčejných linkách z "Horní do Dolní", kdyby přebral dopravní obslužnost v krajích

Pozor, já hodnotil dálkovou dopravu.

konkrétně v čem byli o pět tříd lepší a s jakou cestou s konkurencí a z jaké doby je srovnáváte

Srovnávám s dobou před nástupem konkurence na lince. Lepší v obsluze, přístup personálu, nabídka služeb, komfort pro cestující, informace.
Jsem si vědom, že je to dnes na dobré úrovni (ovšem nikoliv většinou) i u ostatních dopravců na stejné lince, ale tato změna nastala dosti pomalu po nástupu SA.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 16:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: Myslíte si, že by SA standart, jako má na dálkových linkách, měla i na obyčejných linkách z "Horní do Dolní", kdyby přebral dopravní obslužnost v krajích

Kdyby - to by musel RJ dostat šanci předvést se i na lokálkách
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 17:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka:
První dva odstavce souhlas.

Akorát bych malinko přitlačil u počtu lidí, kteří "platí" personál. Na startu měli 53 stewardů (zdroj), nedávno nabírali další, takže to v součtu bude nezanedbatelná částka. K tomu fírové, lidi v depu.. A i kdyby jim platil minimální mzdu (stewardům), tak i s odvody je to pěkný balík.

Splátky vozidel: Někde jsem četl že tam je nějaký úvěr (ten byl možná jen na Peršingy, ale i tak se musí platit) od francouzské matky KB. Navíc bude potřeba zaplatit vozy z Aradu.
A i když to Jančura prohlašuje za dopravní charitu, tak musí skončit alespoň na nule. Ale máte pravdu že do startu dostali pár desítek mega od SA. Ty asi vracet nebudou muset (pokud Jančuta slíbí co prohlašuje) EDIT: Přesněji 187 534 000 Kč. + možná nějaké "půjčky" mezi matkou a dcerou.

Občerstvení je prý za náklady, možná zbyde u těch dražších položek (sushi apod.) pár Kč zbyde na to kafe zdarma.

Toho "lehce modrého" jsem nemyslel zle :-) Právě naopak.

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1946
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 17:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito: Takže srovnáváte dobu před sedmi lety s minulým týdnem, chápu dobře? Velmi objektivní srovnání. Když jsem byl včera v supermarketu, měli tam na výběr plno masa a jogurtů a u nás ve vesnické Jednotě mívali jogurty v úterý a maso ve čtvrtek, supermarket je lepší a Jednota stojí za prd. A televize LG je lepší než Tesla Carmen z roku 1967, protože je barevná a má dálkový ovládání a je úplně placatá...

...a když jsem jezdil v první třídě erťákem, byl tam hroznej kravál a smrad a topilo to jen někdy a ještě jen po levé straně...ale stewardka tam byla taky...Tak nevím, bylo to ČSAD hrozný nebo ne?
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 17:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proti agresivnímu marketingu Jančury by ČD měly jít stejnou cestou a poukazovat na jeho chyby
Myslíte kampaň pod heslem "Vždy jsme splnili všechno, co jsme slíbili"? :-)
Je vlastně nutné, aby dotovaný dopravce prováděl vůbec nějaké kampaně? Kolik nových cestujících tím získá? Nejsou to jenom vyhozené peníze?
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 17:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: Nejsou! Jak tu tuším Slim poznamenal, tak slouží především k legálnímu jánabráchismu
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1947
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 17:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

....a vony nejen ČD...myslíte, že reklama na ČEPS (Česká přenosová soustava) někomu něco přinese? Tam to tluče do očí ještě daleko víc...V poslední době se objevujou i reklamy na Mosteckou uhelnou, myslím, nebo je to Czech coal? nejen státní prachy takhle tečou, dá se tak financovat i politická strana soukromníkem, který si to následně vybere dalším penězovodem...majitel novin nebo reklamní agentury s billboardy je napojen a....pak udělá třeba socanům billboardovou kampaň s 90% slevou, to už tady bylo...V marketingových odděleních takových firem se v podstatě kreativa vybíjí na tom, jak to vymyslet, aby to co možná nejmíň na ten penězovod poukazovalo...z tohohle pohledu asi nejlepší byly "Auta stojí, vlaky jedou..."

Ovšem posuzováno z tohoto úhlu pohledu, je to jen další potvrzení toho, že ČD jsou nesvéprávná firma v rukou státních penězovodců a veškeré rozhodování o finančních tocích je podřízeno penězovodům. Cokoliv se za rozumný peníz povede rozumně zrealizovat ve prospěch dráhy nebo cestujících, je v podstatě shoda šťastných náhod, že to nepřekáželo penězovodu.
V podstatě tohle je hlavní důvod mého obhajování %ČD - i kdyby na nábřeží seděl Bůh otec a syn nebo sám Lucifer, jsou to jen loutky, které si maximálně mohou vybrat mezi možností být královsky placenými loutkami s masážními sedačkami nebo jít do hajzlu a uvolnit místo někomu se silnějším žaludkem. V těchto podmínkách by ani žlutý bůh Jančura nedokázal víc, na tom trvám...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 18:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: ČEPS je mazec. Jen jedna faktická: MUS/Czech Coal už dlouho není v rukou státu, ale doputoval tuším k Tykačovi přes pár prostředníků.
Ale co se tam dělo za vlády státu se dozvídáme aktuálně celkem podrobně :-) (Zajímavé že až potom co s tím přišli Švýcaři. A když v roce 1999 tuším Lidovky napsali že to nebylo v MUS při prodeji košer, tak se museli omluvit :-))

EDIT: Nemyslíte tou reklamou spíš OKD? ("I tohle dělámy my" nebo tak nějak). Ale ta taky není státní, ta je Bakalova.

Jančura by tam s tím taky asi moc neudělal. A kdyby chtěl... dával bych mu tak měsíc než by byl odejit. Takhle to má alespoň na vlastní triko a za svoje prachy

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 18:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ:
ten konkrétní vlak ČD je dotován z našich daní takovou sumou
Nemám takové vnitřní informační zdroje o hospodaření ČD, abych s vámi mohl polemizovat. Nicméně místo neustálého natírání starých krámů různými vzory Najbrt se asi dalo zachránit pár starších vozů a používat je na posily, aby nikdo nemusel několik hodin stát. Ovšem za podmínky nižší rychlosti takového vlaku.

mue:
bych malinko přitlačil u počtu lidí
Myslel jsem na jeden vlak. Souhlasím, že nové vozy platby ještě zvednou, ale zase je otázka, kdy vlastně nové vozy přijdou. Zatím tedy platí jen údržbu.

musí skončit alespoň na nule ... dostali pár desítek mega od SA. Ty asi vracet nebudou muset
Stejně to jsou všechno peníze Jančurových firem, tak je to asi jedno. Ale podle vašich výpočtů to vypadá, že by zisk mohl generovat a snad se udržet. Pochybuju totiž, že by dlouhodobě byl Jančura ochoten vlaky dotovat.

jregent:
to by musel RJ dostat šanci předvést se i na lokálkách
Na lokálkách jsou ale jiná pravidla. Tam většinu peněz platí kraj a tak se jezdí podle jeho požadavků. Jakýkoliv servis navíc, nad rámec smlouvy s krajem, představuje jen nárůst nákladů. Bude-li ve smlouvě s krajem kafe zdarma, tak ho dostanete, jinak ne. Je to totéž jako u ČD - kraj zaplatí provoz 810, dostanete svezení v 810, navíc nic.

Babilon:
Kolik nových cestujících tím získá?
Asi žádné, ale možná si někteří rozmyslí odchod k RegioJetu, když jim vlakuška tak pěkně děkuje.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 18:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka:
Myslel jsem na jeden vlak.
Tak jsem to myslel taky. Tohle se ovšem velmi těžce trefuje, jelikož nevíme kolik lidí v tom vlaku jede za akční jízdné a kolik za plné. Za to plné by to možná na těch 10 a kousek vyšlo, já počítal spíš s tím levnějším, že bude v převaze (hlavně přes týden kdy není obsazenost 100% a levých míst je tak hodně).
Navíc ten algoritmus uvolňování akčního jízdného nezná ani většina lidí v SA/RJ, takže tady se výsledku nedopočítáme. Ale je prý převzatý a lehce modifikovaný z busů.

Dlouhodobě to dotovat určitě nebude, navíc do 10 let chce polovinu zisku "rozdat". Tak nějak neřekl zda z celé skupiny SA nebo jen z RJ. Pokud jen z RJ, tak by to znamenalo že počítá že do 10 let se mu zaplatí většina vstupní investice. Což by nemuselo být nereálný, obzvláště když vyhraje nějaký ZDO...

Obávám se že úsměv vlakušky přes celou stránku novin ho v útěku nezastaví. Znám dost lidí, kteří to chtěli prostě zkusit, protože slyšeli že to je "fakt o dost lepší než ČD" a už zůstali. Ano, jsem jedním z nich :-)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4573
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 18:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakýkoliv servis navíc, nad rámec smlouvy s krajem, představuje jen nárůst nákladů. Bude-li ve smlouvě s krajem kafe zdarma, tak ho dostanete, jinak ne.

Jenom věcná - ve smlouvě s krajem dopravce u nás většinou garantuje KOMPENZAČNÍ cenu - tedy náklady mínus tržby - tedy garantuje, v podstatě, kolik bude mít cestujících - resp. to není přesné tvrzení, ale musí si namodelovat kolik asi poveze lidí. Když jich poveze míň a bude mít menší tržby, jde to na jeho triko. Takže pokud si v regionálce dopravce spočítá, že mu kafe zdarma ve výsledku zvýší tržby, klidně tam bude.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 18:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad ZDO: Od jara má Regiojet jezdit na Slovensku regionálku Blava-DS-Komárno. Tak to můžete někteří sledovat.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.230.53
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 19:03:42    Odkaz na tento příspěvek  

jregent: O.K., beru. Povzdechnutí je na místě, já už několikrát zažil přesný opak toho, co v neděli.

Celkem se mi líbí postřeh RadkaŠ, s většinou jeho názorů nesouhlasím, ale pokud v roce 2011 vyžaduje víc než umakart na představku na stojáka, musím s ním souhlasit. Na druhou stranu, jak to zajistit ? Pokud vím tak posilové vlaky běžně jezdí všude, kde se dá předpokládat jejich využití ( viz. Praha - Ostrava ) a posilové vozy se taky občas vyskytují. Jasně že se někdy stává, že dojde k přeplnění vlaků, ale to jsou opravdu mimořádné situace ( proto se taky tak řeší ).

Jinak jsem sice modrý ( teď už s jiným logem ), ale na svoje první svezení Regiojetem se těším. Halt měl Jančura svého času kliku na dobrý nákup ( lokomotivy, vozy ) a podřízené ( Paroubek ). Nabízí specifické služby, srovnatelné snad jenom s produktem SC Pendolino, proto ho nesrovnávám s nějakým rychlíkem Praha - Tanvald, ale s Pinďou. I když 680 nemůže za to, jak byl tehdy objednán ( uspořádání interiéru, některé konstrukční prvky - viz. zamrzající WC, za to může ten kdo to tehdy tak objednal, ne jednotka ), pořád by se v něm dal realizovat koncept Regiojetu ( steward/ka v každém voze, nápoje zdarma pro všechny, to samé denní tisk, lacinější catering ). Bohužel, než by někdo nařídil dát na každý záchod v každém SC aspoň slaměnky a pak vydal prohlášení typu: inspirovali jsme se u konkurence, mají dobré nápady a lidem se to líbí, tak to budeme dělat taky a budeme stejně dobří jako oni, ale navíc máme čekárny, přípoje, posilové vlaky atd., tak místo tohodle raději někteří přemýšlejí, jak říct stokrát jinak NEJDE TO. A to mě celkem hodně vadí.
viuf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.75.86
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 19:47:52    Odkaz na tento příspěvek  

jregent:
Na "lokálkách" busnických tu šanci měl několikrát už dávno. Čímpak to, že do toho nešel?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 19:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

viuf: já už se ptal,a byl jsem nazýván velice hezkými jmény.
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 20:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/214752.aspx
Čisté PR nebo jen následek přílišného žlutého vymývání mozků?
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
-Boblig-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.154.32
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 20:15:11    Odkaz na tento příspěvek  

Žlutý mor měl již bus garáže ve Velké Bíteši - a měl k tomu nájezdní linku do Šalingradu. Ani tam neuspěl. A to jezdil expres. Místní spoje neumí a umět nebude. Ničí vyzob systémem navíc vše mezi krajskými městy. Lhostejno vlak nebo bus.

Takže ano. Jako na busech donutí konkurenci něco udělat s vozovým parkem. Ale co se týká VH dopravy, tak zkurví na co přijde. Nastaví zrcadlo jen na dálkovce. Slovensko je jiná kategorie a sám jsem zvědav na výsledek. Bude bojovat s velmi silnými bus linkami Blava - Komárno. Vlak tam není příliš v oblibě. Jak říkám, jsem zvědav, co udělá jeho nástup na skoro odepsanou trať.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 20:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karfík: Dobře zaplacená reklama.
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 20:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

_Boblig_:
Skoro odepsanou? Má být v podstatě nová: http://spravy.pravda.sk/sukromne-vlaky-do-d-stredy-pojdu-po-vynov enej-trati-za-11-milionov-eur-12h-/sk_ekonomika.asp?c=A110913_185 552_sk_ekonomika_p01


Vlada:
Nemyslím si. Bohužel mnoho lidí tak skutečně uvažuje.
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 21:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže srovnáváte dobu před sedmi lety s minulým týdnem, chápu dobře

Jasně. A hlavně srovnávám dálkové linky, na kterých SA nejezdí a mnohdy jsou dokonce dotované. A velmi vytížené.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 21:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Inkognito, vypravči slim. Kolegové, autobusy MHD už měly poměrně běžně online vysílaný televizní program a další věci. Nebo autobus z letiště, co měl konfiguraci 2+1 jako RJ vagóny. V ROCE 2004 OSOBNĚ ODZKOUŠENO V PEKINGU. V 2007 už tam nebyly skoro žádné bez obrazovek. Kolik že let to máme zpoždění?
Jo LEO dal na facebook fotky z výroby, tak sem taky jednu uložím.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 22:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: A proč nepředvedete podobné snímky ze žlutého tábora? Arad stále mlčí?
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 22:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Snad se konečně dočkáme! "Na vozech se ale pracuje, snad do konce roku přineseme nějaké foto, ať nejsme horší jak Leoš :-)
Snad... :-)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 22:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue:
já počítal spíš s tím levnějším, že bude v převaze
Byla tady hodně řeč o studentech, u těch myslím stát doplácí do obyčejného jízdného.

počítá že do 10 let se mu zaplatí většina vstupní investice
Zaplatí-li se ojeté vozy a lokomotiva až za 10 let, tak co ty nové? I když jsem si na stránkách Astry všiml článku s názvem Nejlevnější osobní vůz, no ale stejně. A co jiné tratě, budou?

Na vozech se ale pracuje
Odkud je ten citát? Aby tam nechybělo něco podstatného, jako že se na nich pracuje ve vagónce, nikoliv třeba v představách ing. Jančury.

protože slyšeli že to je "fakt o dost lepší než ČD"
Nechci být vlezlý, ale nevadilo by vám specifikovat, od koho jste tohle slyšel? Jeho rodné číslo a bydliště můžete vynechat.

a už zůstali
To samé, pokud vám nevadí veřejně odpovědět. Aby mě zase někdo nenapadal, že někoho do něčeho nutím. Asi ani ne proč jste zůstal, ale spíš jak se srovnáte s tím, že těch spojů je dost málo. Přizpůsobíte si plán cesty, nebo se zrovna trefili do vašich časů?

H_k:
mu kafe zdarma ve výsledku zvýší tržby
Souhlasím, ale je tu další hranice, a to kapacitní u vozidel. Není zájmem dopravce, aby se mu vozidlo přeplňovalo či snad dokonce musel kupovat další. Zájem je to v dotované dopravě tak nějak šolichat "něco mezi", někoho vozit, ale zase ne moc, alespoň tak jsem to pochopil.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 23:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka:
Zaplatí-li se ojeté vozy a lokomotiva až za 10 let, tak co ty nové? I když jsem si na stránkách Astry všiml článku s názvem Nejlevnější osobní vůz, no ale stejně. A co jiné tratě, budou?
Tím jsem nemyslel pouze současný stav, ale i ty vagony z Astry. Další ziskové tratě prý v ČR nejsou (Brno bych nechal stranou jako PR úlet) a pokud bude jezdit jinde, zaplatí se mu to ze ZDO.

Odkud je ten citát?
Je to z jejich ofic. FB, tady to máte celý:

Z jakého důvodu nakonec Astry ještě nejsou? Pokud si vzpomínám, Radim vyhlašoval, že v prosinci budou nové vagony.
Ostře sledované žluté vlaky V kostce dva prozaické důvody: nejdřív financování - banky pořád ještě nejsou zvyklé půjčovat na železniční vozidla a mají strach o návratnost. On se jim člověk nediví, ale chvilku trvalo přesvědčit je, že dráha má budoucnost i z pohledu podnikání. No a pak samozřejmě výrobní cyklus - ne vždy jsou dodavatelé schopni vyrobit komponenty do druhého dne, když jsou zrovna vytíženi jinými zakázkami (a to je hodně sezónní). Stačí tedy velmi mírné zpoždění při objednávání, a pak už se produkce samotná může celkem natáhnout. Na vozech se ale pracuje, snad do konce roku přineseme nějaké foto, ať nejsme horší jak Leoš :-)

Otázkou je na kolik je první část o zpoždění výmluva RJ, nebo ho s tím termínem Rumuni vypekli

Nechci být vlezlý, ale nevadilo by vám specifikovat, od koho jste tohle slyšel?
Buď od známých nebo i zaměstnanci mého zákazníka (hodně jezdí vlakem).
Napřed to byla taková ta "mediální bublina", pak někdo přídal pozitivní zážitky z busu no a pak to někteří zkusili a byli nadšení :-) Pro jistotu doplním že nejsou šotouši a vlak berou čistě jako dopravní prostředek.

Asi ani ne proč jste zůstal, ale spíš jak se srovnáte s tím, že těch spojů je dost málo.

To je dost dobrá a záludná otázka :-) Jak to tam vypadá za cesty popsal už Sim, tak je zbytečný to opakovat. Jak ten důvod nazvat.. lepší pocit? :-)
Navíc ve vlaku většinou pracuju, takže ocením opakovač signálu na mobil kvůli internetu (jejich nezašifrovanou wi-fi moc používat nechci) a zásuvky všude. K tomu výborný kafe, něco k zakousnutí a navíc na místě kde sedíte, nemusíte se balit do jídeňáku (jo, v Pinďovi už se už taky nosí na místo, ale jejich Tchibo z prášku za 35 mi fakt nechutná, z nové gastronomie se dá taková ta "česká klasika" a na tu po ránu většinou chuť nemám).

Mám tu výhodu že si cestu můžu většinou přizbůsobit. V Praze si domluvím většinou schůzky tak aby mi to vycházelo, když skončím dřív tak se v Praze zabavím, když později, tak se přebookuju pokud to jde a jdu se bavit :-)
Tím mi dost vyhovuje rušení jízdenek 15min předem přes SMS - mám ji jako šablonu v mobilu.

Ještě doplním že takto nejezdím denně, většinou jednou za 10dní. Občas častěji.

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 23:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z důvodu přeplnění soupravy budou v Olomouci na konec vlaku 142 připojeny 3 vozy
Zažil jsem osobně před vánoci před asi 3 lety. Drobný problém byl, že v Olomouci, kde ty vozy (a zpoždění) přidávali, se už větší část vlaku vyprázdnila, takže nakonec se ty vozy vlastně přidávaly zbytečně a nám ujel přípoj...

TĚsto> Ty chytráku, to by taky ten stát musel na ty nový vozy dát. On novej vůz není zrovna zadarmo,
No jasně, "stát" musí přidat. On stát už nemálokrát dal, ale ty penize nějak odtékají jinam než by měly. Naposledy 12 miliard daných ČD ve formě "nepotřebných" budov (které ale "nutně" potřebovala SŽDC a tak si je od ČD musela koupit), určených na obnovu vozového parku.
"Kde sou, kde sou, kde sou, kam se schovaly? Vodstěhovaly se nebo umřely..."
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 23:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-Boblig- : když budete podnikat (v dopravě nebo v čemkoliv jiném), tak začnete tam, kde je největší počet potenciálních zákazníků nebo tam, kde není nikdo? Jinak pokud jste ten "Boblick", tak bych o vyzobávání a vůbec dálkové dopravě raději mlčel...
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 07:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster a jiní: Líbí se mi, že tady opakovaně zazněl názor, že RJ se má srovnávat s Pendolinem a ne s jakýmkoliv vlakem ČD. Kdyb to tak bylo, myslím, že mnoho konfliktů a sporů by se tady ani nerozhořelo. Srovnávejme srovnatelné.

"Je otázka, jestli je rolí ČD zajišťovat dopravní obslužnost, nebo exhibovat na jedné trati," podotkl k tomu podle HN mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

To je prostě megač...k, to se jinak nedá říct.


Aleš Liesk: Tady se pořád ze strany žlutých mele o 12 miliardách od SŽDC na nákup nových vozů, které si asi nejspíš Žaluda odnesl domů nebo odtekly potrubím, můžete už do prčic někdo dokázat na jakémkoliv příkladu, že ČD nenakoupily nebo nemodernizovaly (nebo jak zněla ta specifikace použití) od chvíle, kdy ty peníze dostaly, ani za korunu? Mám víc a víc pocit, že se z toho tady stal takový blicí evergreen žlutých bez jakéhokoliv reálného podkladu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 07:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostře sledované žluté vlaky V kostce dva prozaické důvody: nejdřív financování - banky pořád ještě nejsou zvyklé půjčovat na železniční vozidla a mají strach o návratnost. On se jim člověk nediví, ale chvilku trvalo přesvědčit je, že dráha má budoucnost i z pohledu podnikání. No a pak samozřejmě výrobní cyklus - ne vždy jsou dodavatelé schopni vyrobit komponenty do druhého dne,

Jestli to dobře chápu, tak Radim se dal do dalšího velkohubého PR, aniž by měl pro ty vozy zajištěno financování. Skutečně velký podnikatel. O tom výrobním cyklu nemá ani cenu se šířit, když si něco objednám, potvrdí mi datum dodávky a jen idiot pustí do médií, že to bude hotové dřív. No a jestli neměl pohromadě peníze a zadal výrobu z toho důvodu později, pak výmluva na výrobce a jeho cyklus je současně jeho urážkou a pomluvou.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 08:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

význam tejto trate v posledných rokoch značne rastie - tak v osobnej, ako aj v nákladnej železničnej doprave
Zajímavé je, že o ni nikdo neměl zájem a tak ji dostal RJ bez výběrka.
(pro TH, který začne oponovat-pro nákladku by stačil i současný stav.)


banky pořád ještě nejsou zvyklé půjčovat na železniční vozidla a mají strach o návratnost.
Kdyby to napsali-a kdysi napsali modří, to by bylo kraválu o neschopnosti...
Nicméně to byla nedávná pravda a částečně to platí i dnes. Dopravce nikdy neví, co prdne vládě v palici a omezí dopravu či zruší trať. A bance zůstanou nevyužité vozy. Pořád je železnice na okraji zájmu, byť ne totálně odepisovaná jako v 90tých letech.
Je ale fakt, že k o třídu lepšímu vždy vydělávajícímu by banky neměly mít nedůvěru.

k článku parl.listech
Bohužel mnoho lidí tak skutečně uvažuje
Ano, většina.
Stačí porovnat diskusi o ožralém busákovi a diskusi o čemkoliv na dráze.
Média zpracovávají ovce kvalitně, mohou být na svou práci hrdá.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 08:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim. Spíš se někde objevil scénář šikovných ojetin a pak zase zmizel. Já bych osobně šel vždy do nich a do reko, než novostaveb. Ale byly by to Xxmz vozy. No a co vím, tak v CH a DB něco je nebo aspoň bylo volného a vlastně chybí cca 20-30 vozů a to se schrastit dá.
antisysel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.66.164
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 08:32:36    Odkaz na tento příspěvek  

A. L.:
No hlavně, že víte, jak Dráha mrhá penězi. Taky bych měl jedno šméčko, kde jí utíká minimálně zbytek image. Říká se mu push pull soupravy, konkrétně 163+961, jejichž provoz u nás v Děčíně je zatím jedno velké fiasko. Nejezdí už 4. den ani jedna souprava. V neděli nešla ani odtáhnout, neboť se posral peršing. Myslím, že tato horkou jehlou šitá inženýrská odysea (nemýlím li se, i vaše vizitka) tu Dráze moc neprospívá. A levná tahle hračka také nebyla. No hlavně, že to má satelitové AVV. Ale že tomu nejdou rozumně tlumit jasy displaů, nebo že se kvůli kvitaci správného postavení směru pro jízdu z řidičáku musí mačkat tlačítko nízkotlakého přebití, to vůbec nevadí.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4212
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 08:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty chytráku, to by taky ten stát musel na ty nový vozy dát.

Za ty prachy to tečou do dálkovky by opravdu nemusel.

A Vážený Dýžeji vod těsta, přečtete si někdy Škutina Vladimír: Na hradě plném bláznů a hledejte klíčová slova "dělat do těsta".
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 09:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: které si asi nejspíš Žaluda odnesl domů nebo odtekly potrubím,

Neodnesl. Jenže z těchto 12 mld. na vozy se prý 5 mld. "prožralo" na platy a další provozní záležitosti.
Jak je to možný? To byla ten rok taková inflace že najednou museli skokově zvyšovat platy? Asi né. A nebo prostě věděli že ty prachy nemají a tohle se jim sakra hodilo?

Zkusím vám k tomu najít zdroj, ale neslibuju že vůbec bude, je to už pár let a ani nevím v jakých novinách to bylo (ale Blesk určitě ne).
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 09:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad RadekŠ:ááá pán je znalec. Určitě zná celé účetnictví ČD a veškeré peněžní toky....
Já netvrdím, že se u ČD nekrade, taky se mi nelíbí ten penězovod ke Škodivce, ale kde se v tomhle státě nekrade....?Krade se ve státním ale i v soukromém se okrádá stát jak jen to jde. Ono je ale lehké si kopnout do ČD, že?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 10:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mue:...no to je ale diametrálně jiné číslo než prožraných 12 miliard...
A i když nepochybuju, že to někde napsali, tak 5 miliard na platech 15 000 lidí by dělalo skoro 28 000,- na člověka a měsíc, taková cifra se nedá prožrat ani na GŘ. Ostatní náklady - budiž, ale pohled z druhé strany - pokud věděli, že budou potřebovat, vytáhli by to ze státu formou zvýšené dotace na km, tak jako tak stát tu ztrátu hradí.
Při absenci iluzí, které si dělám o našich politicích, si úplně klidně dovedu představit, že ty prachy byly určeny k proplutí rourou už ve chvíli, kdy se o nich rozhodlo...protože tak to chodí, my dáme někam balík peněz za podmínky, že já a tenhle a tenhle můj kamarád z toho urvou tolik a tolik...a že to bylo za SŽDC a že to bylo oficiálně na nákup a modernizaci....? Dyť i ten nákup a modernizace je jeden velkej penězovod...akorát že nestydatost politiků je tak velká, že se už ani nemusejí namáhat nákup a modernizaci předstírat...
Shrnuto - myslím, že zase brečíme dobře, ale na blbým hrobě...Neumím si představit, že vedení ČD by někam zašantročilo 5 mld (nebo 12, jak vtrdí žlutí) a nikomu nad nimi by to nevadilo, pokud by z toho neměl...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1951
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 10:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tiesto: krásně jsme se shodli, taky mě fascinuje ta naprostá jistota kritiků ČD, s kterou vědí na halíř, kde se která koruna ukradla...Občas mi tady někdo předhazoval, proč nejdu a nepodám podněty na ČOI, životní prostřední nebo ÚOHS, tak mě napadá, proč oni neběhají ob týden na policii učinit oznámení a předat důkazy, uvolnilo by se jim místo na stole...
Tím samozřejmě rozhodně nepopírám, že se na ČD krade a předražuje jako všude, kde se hospodaří s penězi, které nemají konkrétního majitele...
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 10:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: K obnově vozového parku mělo být určeno 12 miliard Kč, které ČD získaly v roce 2008 prodejem části svého majetku SŽDC, avšak většina z této částky byla ještě v témže roce použita na pokrytí provozních nákladů zdroj

Omlouvám se za mystifikaci že to bylo za platy, bylo to za "celkové provozní náklady".

No a když jsme u toho státu, tak menší pohled do pozadí téhle finanční operace:
Na konci dubna vláda schválila, že SŽDC majetek koupí za zhruba 400 miliónů korun. Následně však v Senátu došlo ke změně. Rozhodlo se, že SŽDC zaplatí Českým drahám ne stovky miliónů, ale 12 miliard korun. Miliardy pak ve středu schválil i rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny. zdroj

To je sakra rozdíl, 400 mil a 12 mld, že? :-)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 10:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue:
Možná jste myslel spíš tento článek:
"ČD použily z uvedených prostředků zhruba 8 miliard korun na pořízení a obnovu kolejových vozidel a zbylých zhruba 3,8 miliardy korun na úhradu jiných závazků včetně mzdových," uvedl mluvčí NKÚ Jaroslav Broža.

Zajímavá je v této souvislosti i tisková zpráva samotných Českých drah - odkaz:
Pomohl tomu i prodej části podniku v roce 2008. Z jeho výtěžku bylo do nákupu nových vlaků v letech 2008 a 2009 investováno celkem 8,1 miliardy Kč.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 10:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: penězovodce

gratuluji, právě jste obohatil češtinu o nové slovo :-)

V těchto podmínkách by ani žlutý bůh Jančura nedokázal víc, na tom trvám...
Souhlas
Proto to dopadne evolučně, předpokládám až nebudou peníze na dotace:
- soukromí dopravci (na jméně nesejde) postupně ovládnou páteřní tratě
- soukromí dopravci (na jméně nesejde) postupně ovládnou navazující tratě
nebo budou zrušeny.
Někde jsem zaznamenal, že (socialističtí!) hejtmani zadali sledování lokálek:
kriterium méně než 20 cestujících --> autobusy

Pokud nám zdravý rozum bude zachován, k síťové návaznosti se také docukáme

Čsad_zastávka: kraj zaplatí provoz 810, dostanete svezení v 810, navíc nic
kafe mi fakt nechybí, ani staré vagony na lokálce mi tolik nevadí

mue: už zůstali. Ano, jsem jedním z nich
také :-)


Bobmaster: raději někteří přemýšlejí, jak říct stokrát jinak NEJDE TO. A to mě celkem hodně vadí.
bohužel,

kafe slouží RJ jako vábnička pro novináře, to je PR
ale co by mohla CD okopíravat je ten jeho jednotuchý systém rezervací.
Třeba třetina až polovina vagonů by mohla být povinně místenková.
Objednám, jedu, potom bych přemýšlel o návratu k CD, treba i v kožence
Část z nás cestujících umí plánovat a pro zbytek by byla "svoboda volby" na blin..

viuf: Čímpak to, že do toho nešel?
Co je pravdy že šly CD s námi (z našich daní) proti RJ za 12 kč za km?
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 10:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Jo, to je přesně on, díky. Takže těch 5 mld mimo původní účel (vlaky) bylo správně, akorát jsem napsal špatnou skladbu.

Což ovšem přináší další smutnou otázku: Podle zjištění NKÚ tak asi čtyři miliardy dráhy použily na úhradu dluhů
By mne zajímalo co by se stalo, kdyby těch 12 mld dráhy nedostaly. Z čeho by ty dluhy splatily? J, existuje tu možnost že byly zaplaceny před splatností, ale to nezjistíme. A navíc splatit dříve nemusí být vždy výhodné. Ale to taky nezjistíme bez dokumentů.
Ale už chápu proč se ze 400 mio stalo 12 mld :-)

Že v té tiskovce není ani zmínka o tom že to mělo být původně za 12 mld chápu (a Jančura by to prezentoval úplně stejně :-))
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1952
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 11:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...no všechny ty odkazy jen potvrzují podle mne mé tvrzení, že stát někde vyhrabal 12 mld za účelem jejich přepuštění kohouty ČD do svých trubek...i to, že dráha byla víc v prdeli než na kolik stačily dotace a bylo třeba to zaplácnout...V tomhle bodě musím s Jančurou souhlasit ohledně té nedovolené podpory, ale co s tím jinak (mimo těch trubek tedy), má nechat stát dráhu padnout? za stávajícího statutu je stát odsouzen doplatit dráze jakoukoli ztrátu jakýmkoli způsobem nebo nechat vlaky padnout na hubu. Není to správně, ale vinit z toho ČD a ještě to dávat do protikladu k Jančurovi je nesmysl.

Alwe zaujala mně v těch odkazech jiná věc:

Investice Českých drah do železničních vozidel v letech 2003 - 2010:[60]

2003: 1,081 mld. Kč
2004: 2,488 mld. Kč
2005: 3,174 mld. Kč
2006: 3,199 mld. Kč
2007: 3,283 mld. Kč
2008: 4,223 mld. Kč
2009: 4,196 mld. Kč
2010: 5,6 mld. Kč (odhad ČD, a.s.)

To pro ty, co tady občas plácají, že se na dráze za 20 let nic nezměnilo, i pro ty, co se diví, kam mizí 12 miliard dotací ročně....a porovnejme si to s Jančurovou půlmiliardou, kterou splatí ze ziskového podnikání. Opravdu se tady srovnává nesrovnatelné.
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 11:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Antisysel: Jojo, boj Aleše Liesk. proti ČD je obzvlášť úsměvný, nebýt jich, tak není ani zmanipulovaných, naprosto paskvilních zakázek, ze kterých je živ .
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 11:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale co s tím jinak (mimo těch trubek tedy), má nechat stát dráhu padnout?
Samozřejmě že ji nemá nechat padnout na hubu. Má zaúkolovat královsky placené managery ČD na:
a) zefektivnění provozu (ne šetření, ale zefektivnění)
b) zlepšení služeb - minimálně tak, aby se počet platích zákazníků stabilizoval a ne dlouhodobě klesal
c) připravit ČD na vstup konkurence - v tomto ohledu se za 20 let neudělalo nic.
Ryba smrdí od hlavy a tady to smrdí Na nábřeží. Nemá cenu řešit čí je to vina, neboť MD a ČD v tomto ohledu jednají (nebo spíše nejednají) v přímém souladu.
2 Koreň
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.75.253.114
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 11:37:00    Odkaz na tento příspěvek  

Koreň, A.L. v tom není sám. Akademické duo Pat a Mat jsou v tom spolu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 11:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent:
kafe mi fakt nechybí, ani staré vagony na lokálce mi tolik nevadí
V tom případě nějak nechápu, proč chcete Jančuru na lokálkách.

mue:
Takže těch 5 mld mimo původní účel (vlaky) bylo správně
Mně to vychází 11,9-8,1=3,8 mld. Kč. Částka "přes 3 mld. Kč" je uváděna i v tomto článku v podkapitole "Přišel tak velký balík peněz, že se v něm nejde vyznat…Přes 3 miliardy nejde najít vůbec !".

Další ziskové tratě prý v ČR nejsou
Ale Leo má taky plány na expanzi na další tratě, tak třeba jsou. Jančura je na vyzobávání rozinek mistr, on určitě nějakou ziskovou najde. Když ne celou linku, tak alespoň nějaký ziskový spoj.

A díky za vaše vyjádření k používání služeb RegioJetu.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 11:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka:
K těm miliardám: Já vycházel z vyjádření NKÚ: Podle zjištění NKÚ tak asi čtyři miliardy dráhy použily na úhradu dluhů a přes miliardu na platy zaměstnanců. Což dá těch 5. Je to v tom článku na Aktuálně co jste odkazoval.

Ale Leo má taky plány na expanzi na další tratě, tak třeba jsou.
Pro LEA možná ano. Pokud budeme vycházet z toho co pustil, tak bude mít lehčí jednotky => nižší cena za DC. (To že budou vybaveny elektroměry už nějak nepropaguje, asi mu došlo že SŽDC mu na to asi nekývne aby platil skutečnou spotřebu).
Kolik budou vážit vagony z Aradu je zatím záhadou, takže nelze srovnat kdo na tom bude váhově líp. Ale asi LEO. RJ má pořád 85t Peršinga, který lidma neosadí.

Jinak z jeho vyjádření jsem pochopil že kromě linka Praha => Ova chce další spoje mezinárodní. Tam bych tu ziskovost i viděl. A pokud by se domluvil třeba s tím novým dopravcem v Rakousku (Westbahn?) a měli na sebe dobře přestupy, tak to může být docela hodně ziskové.

A díky za vaše vyjádření k používání služeb RegioJetu.
Rádo se stalo. Je možné že příště v jiném vláknu budeme řešit přestup k LEOvi. Zatím vypadá nadějněji než nová flotila RJ z Aradu. Kde fakt nevíme co bude :-) Navíc LEO bude mít podle vizualizací ve všech třídách Borcady, čímž (hlavně v jedničce a premium) překoná i vychvalovaný Abtail u RJ.
Ale třeba ho flotila z Aradu fakt zašlape do země

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 12:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak:Má zaúkolovat královsky placené managery ČD na:

Vy jste fakt úplně mimo, četl jste, o čem se tady teď bavíme? Dochází Vám, že tam jsou královsky zaplacení manažeři zaúkolovaní státem na tom, aby jistý lidi a skupiny nechali krást? A že všechno to, čím byste je chtěl zaúkolovat, předpokládá přesně opak?

A jak to dopadá, když se někdo najde, kdo che zavřít penězovody, o tom se můžete přesvědčit pohledem do dnešního tisku, právě to probíhá na pražském magistrátu.
Nebuďte směšnej.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 12:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

antisysel: jedno velké fiasko Takže takhle, ČD si objednalo 961 (první výběrko cca 11.2.2009 a skutečná objednávka 22. 1. 2010). Začátkem roku 2011 se zjistilo, že nejsou lokomotivy a ČD se rozhodly situaci řešit, tak vznikla 163 WTB a 362 WTB. Jiní západní výrobci to vesele zkouší na okruzích a v klidu testují první soupravu a ne že Siemens udělá lokomotivu, Bombardier řidičák a hurá do zkušebního provozu.

V neděli nešla ani odtáhnout, neboť se posral peršing. Co se konkrétně posralo? Tam je tolika věcí co se může posrat a které s rekonstrukcí nesouvisejí ...

No hlavně, že to má satelitové AVV. Jasně a kamery jsou také potřeba, stejně jak NBU a EP brzda. Kupodivu se na 750.7 častěji používá AVV než jiná dosazená hejblátka. Dejte si radši obkládek, ať Vás z těch satelitů nerozbolí hlava.

Ale že tomu nejdou rozumně tlumit jasy displaů Mě to nepřijde a oficiálně to nikdo nereklamoval, ale už se sešlo víc neofiko hlasů takže se na to podíváme.

musí mačkat tlačítko nízkotlakého přebití Vám někdo šlápl na kuří oko? Pokud má 163 WTB zabrzděno neotáčí směr pro EDYN a proto Vám ho na řidičák nevracela. Takže si za domácí úkol seřiďte rozvaděče a na to tlačítko nebudete muset šahat.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 13:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue:
Já vycházel z vyjádření NKÚ
Já taky. Ale o větu dál. Jak říkají právníci, in dubio pro reo. Na principu to ovšem nic nemění, miliarda sem nebo tam...

To že budou vybaveny elektroměry
Třeba budou elektroměry u každé zásuvky.

RJ má pořád 85t Peršinga, který lidma neosadí.
No pozor, Ondrůj s Jančurou v jednotě až dojemné slibovali, že ano.

s tím novým dopravcem v Rakousku (Westbahn?)
Ano, Westbahn. Jančura má ale mezinárodní spolupráci asi trochu lépe rozvinutou, ať už s DB, pro které bude jezdit autobusy a prodává jejich jízdenky, ale možná i ÖBB, když je jeho linka Praha - Vídeň obsažena ve vyhledávači spojení.

Je možné že příště v jiném vláknu budeme řešit přestup k LEOvi.
Třeba Jančura ještě překvapí a koupí nějaké další ojetiny, které se ovšem v ČR budou vyjímat jako nevídaný luxus. A když koupí i jídelní vůz, tak vám Zátiší Group připraví takové hody, že budete chodit do vlaku na oběd jako do restaurace.
A Leo plánuje na celý vlak jenom dvě stewardky.
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 13:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak toto mě zarazilo: Včera sem s váma jela do Prahy společně s dvěma kolegyněmi. Vůz 3 byl kupečkový i když sme si zaplatily velkoprostorový! Vrátí nám někdo peníze,bude to kompenzováno? plus: stevardka byla velmi neochotná,řekly sme ji ať nás usadí a ona řikala at chviličku vydržíme že musí odprovodit na místo nějakého chlapce. Ten chlapec byl slepý a tak mohl klidně chviličku počkat a ona mohla usadit nas i když jeji pomoci nebylo u něj ani potřeba on přesně věděl kde ma sedět a měl svou slepeckou hulku takže ho mohla poslat tam kam potřeboval a nemusela s nim chodit. Než s nim došla na misto a vratila se myslím že to bylo tak 5 minut sme my jen staly a nevěděly kam si sednout protože čísla naše co sme měly ve voze nebyly. Nechi byt zla ale nejdřiv měla vyřešit nas a pak až lidi kteří sou postižení,my sme zaplatili (když bych byla perfekcionistka)vice -neměly sme žádnou slevu ZTP a stejně se nás ujala až později,jak říkám bylo to minimálně 5 minut co doprovodila toho slepeho chlapce . Pak nam z vlakvedoucim hledaly misto a my se museli dožadovat at sedime všechny 3 spolu htěly nas posadit každou jinam! S RJ už nepojedeme,nelibi se nam upřednostnovani jednoho zakaznika před druhym,chapu ze je nekdo postizeny ale nejdriv se maji vyresit dulezite pripady pak az ty mene!
Zdroj: Kniha Ksichtů
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 13:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Této roztomilé paní bych popřál pevného zdraví, hlavně co se jejího zraku týče. V opačném případě totiž bude za každých okolností a na každého řvát jako kráva, když nebude hned a po jejím. Smutné....

P.S. napadlo mě hned několik, věcí, co bych (jí) s tou hůlkou pro nevidomé udělal. Většina toho je hodně bolestivá...
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 13:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka:
Třeba budou elektroměry u každé zásuvky.
:-) On to dřív prezentoval tak že bude mít lehčí a úspornější jednotky a díky vlastnímu elektroměru tak zaplatí míň.

No pozor, Ondrůj s Jančurou v jednotě až dojemné slibovali, že ano.
To jsem nevěděl, díky. Určitě taková "jízdenka" bude dražší než normální, ale i tak to těch 85t váhy nezaplatí :-)
Docela by mne zajímalo co na to řeknou jeho fírové. Vzít tam někoho kdo si sedne, bude se trošku ptát, udělá si fotku a nebude zbytečně rozplylovat, budiž. Ale nějakýho vášnivýho ultra-schotousche co si donese stativ na kameru a bude si fotit každý metr cesty.. Osobně by mi to dost vadilo :-) A ještě do telefonu vyřvávat ostatním schotouschům že neuhádnou kde právě je.
(Tím nemám nic proti NORMÁLNÍM lidem s velkým zájmem o železnici, ale myslím ty kteří jsou svým chováním až otravní. A takoví by měli asi lístek jako první :-) no flame, díky. PS: Autory různých oborových webů do této kategorie nepočítám, ti předpokládám vědí jak se mají chovat a tu kameru u nich chápu.)

...tak vám Zátiší Group připraví takové hody,...
O tom nepochybuju. Ale pokud na to LEO půjde chytře, tak si nechá menu udělat (nebo alespoň podepsat) třeba Pohlreichem. Přeci jen je mezi lidma známější než Zátiší.

A Leo plánuje na celý vlak jenom dvě stewardky.
Tak buď to bude opravdu "superstewardka", nebo to bude málo. U RJ občas nestíhají jedna na vagon (ale je pravda že se to postupně optimalizuje a zlepšuje).
Protože pokud bude mít jednu pro jedničku a Premium (kde to beru jako minimum), tak ta druhá na celý vlak? Nevím nevím :-)
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 13:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel_reiser:
Být tam tak bych si tu bílou hůl vypůjčil a minimálně bych jí praštil. Je to účinnější než jí říct že je kráva: Taková to slyší pořád a už si z toho nic nedělá

Stewardka to udělat nemůže (protože kráva by to hned nahlásila a ona by přišla o prémie). S tím bych milerád pomohl :-)
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 13:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel_reiser, mue: Naprosto souhlasím! Co víc zarazí je to, že dotyčná je zdravotní sestra a má vystudovanou Střední zdravotnickou školu Chomutov.
zde je vyjádření stewardky: Nedá mi to se nevyjádřit-tou "neochotnou stevardkou" jsem totiž dle paní Vítkové JÁ! Na nástupišti mě požádal tatínek chlapce,jestli bych byla tak hodná a pomohla jeho synovi,který je nevidomý. Pomohla jsem mu nastoupit do vlaku,počkala na odjezd-mezitím mě sám chlapec požádal,zda je možné,abych ho usadila,co nejdříve protože má strach tam jen tak stát,ať do něj někdo nevrazí...Což sem samozřejmě chápala,řekla jsem,že ihned po rozjezdu mu pomůžu a že to společně zvládneme,že není důvod ke strachu!!Poté jsem vlezla do svého vozu,kde stálo plus,mínus 5 cestujících,kteří měli problém s usazením a řekla jsem asi toto: Poprosím vás o chviličku strpení,je tady zdravotně postižený člověk,který potřebuje mou asistenci při hledání místa,až mu pomůžu,budu se ihned věnovat vám!! Už to,že ste vy a vaše dvě spolucestující pronesly věty ve stylu:No,to sou teda služby,ani místo nám nikdo nenajde,když nejsme cituji:POSTIŽENCI-mě celkem šokovalo!Když sem se asi cca po čtyřech minutách vrátila(ano,nebyla sem zpět za 10 sekund,přiznávám,ALE vedla jsem slepého člověka-z toho lze jasně usoudit,že sem s ním musela jít POMALU!!!)tak jste mi vynadala,jak si můžu dovolit vás jako cestující nechat stát a okamžitě vám nenajít místo. Já se omluvila,řekla jsem OPĚT,že jsem pomáhala slepému člověku...Vaše odpověď? Budeme si stěžovat na Vaši neochotu! Dobře,stěžujte...beru na vědomí...ovšem VY BERTE NA VĚDOMÍ,ŽE I KDYBY STE SI STĚŽOVALA U SAMOTNÉHO PREZIDENTA,JÁ MÁM SVĚDOMÍ ČISTÉ!!!NEVÍM CO UČILI VÁS ALE JÁ SEM ODJAKŽIVA RODIČI VEDENÁ K TOMU,ŽE POSTIŽENÝM LIDEM SE MUSÍ POMÁHAT!!!A TO JSEM UDĚLALA...A UDĚLALA BYCH TO ZASE,STEJNÝM ZPŮSOBEM!!! Dovolím si ještě poznamenat,že být Vámi,je mi neskutečná hamba...Toť vše!!!
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 14:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím čemu se divíte? Příště tam třeba bude místo ženské nabíhací chlap a rovnou stewardce nafackuje. Prostě takoví jsou dneska lidi, každý si o sobě myslí, že je středem vesmíru...
Jestli si někdo u žlutých myslel, že se jim bude podobný substrát vyhýbat tak vítejte v realitě...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1954
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 14:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...normálně jsem si mylel, že ta stížnost byla nějaký fake ve snaze uškodit Jančurovi v životě by mě nenapadlo, že tohle někdo myslel vážně.

Řečeno s jednoročním dobrovolníkem Markem - toť jen malá ukázka, jaká hovada rodí se pod sluncem...Myslím, že slovo píča není nutno v tomto případě vytečkovávat...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5772
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 14:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je horší, že teď bude jezdit s námi (ČD). Kráva, kráva, kráva.
Na druhou stranu mi to přijde tak přitažený za vlasy, že se mi tomu pomalu ani nechce věřit.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 14:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejhorší, že tahle p.í.č.a. pojede příště ČD.Jinakpro tu stewardku. Jak nemusím vše žluté tak tady se zachovala správně a lidsky. Těžko by někdo jednal jinak...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4213
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 14:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad RadekŠ:ááá pán je znalec. Určitě zná celé účetnictví ČD a veškeré peněžní toky..

Na to že MD kupuje v dálkovce za XXX Kč/vlkm+tržby ponechané dopravci plesnivý béčka, ačkoliv by za to byly mnohem lepší vozidla nepotřebuju nic vědět o účetnitví ČD.