K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 15. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 15. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 16:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
pokud jste se v tom take poznal
Takže už si zase vykáme? Ale já fakt nejsem zaměstnancem ČD, takže jsem se nemohl poznat.

"budete si muset presednout, tohle je prvni trida"
Něco obdobného jsem viděl taky. "Asi jste se spletl", děl průvodčí k nesolventně vypadajícímu cestujícímu. Pán ještě předložil In-kartu a mohl v jedničce zůstat. Za tohle bych průvodčímu nejradši sebral 50 % platu.

budou prskat, ze to je obtezovani substratu
Nedávno jsem v rychlíku ČD zažil stání v mezistaničním úseku asi 10 minut. I poté, co jsme pokračovali dál, chodil průvodčí od kupé ke kupé, bo vlakový rozhlas je v Béčkách vizí budoucnosti, a všem vysvětloval důvody zpoždění a omlouval se.

mue:
Ale to je celkem jedno. Určitě je lepší když stew. řekne pardon
Není to jedno. Když se steward omluví, tak to vypadá, že udělal něco nepatřičného a zbytečně tím vrhá stín na služby RegioJetu.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 16:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Ono záleží jak to ten stew. podá.
- "Dobrý den, Vaši jízdenku prosím, děkuji, omlouvám se" = špatně a je to přesně ten případ o kterém jste psal (I když stálý cestující ví, nový ne, takže je to spatně)
- "Dobrý den, omlouvám se, nejde nám rezervační systém. Číslo vaší kreditovky prosím" = to už je lepší.

Dál bych to asi nějak neřešil. Zrovna u tohohle můžeme skončit u slovíčkaření a výsledek nula :-)
Máte pravdu v tom, že pokud se stew. omlouvá, tak musí být jasné za co se omlouvá, co je špatně.
Zatím se mi nestalo že by po mne někde chtěl číslo kreditovky, takže nemůžu 100% spolehlivě posoudit co stew. přesně říkají.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 17:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue:
Třeba se kolega Sim přihlásí jako obvykle z paluby Ex 356, vedeného obstarožní soupravou a doprovázeného protizákaznickou vlakovou četou, a prozradí nám, za co se steward omluvil.

Není to narážka na "Přistoupili"
Na ČD je to zakázáno vnitřním předpisem. Podle mě je naprostá kravina tohle řešit, jedná se o tradiční prohlášení průvodčího. Pokud předtím slušně pozdraví, tak nevím, co na tom komu může vadit.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 17:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Pár postřehů co se týče hlášení u nedávných "modrých" cest. V obyčejném příměstském osobáku hlášeno zpoždění z důvodu předjíždění vlakem vyšší kvality, včetně zobrazení této informace na panelu.
V EC po zastavení v poli hlášeno zpoždění z důvodu výpadku ZZ, včetně celkem přesného odhadu. Dále po/před každým pravidelným zastavením byla sdělena aktuální výše zpoždění, důvodu a omluvy.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5748
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 18:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: ze se jedna o mimoradne zastaveni mimo nadrazi a ze prosi cestujici, aby nevystupovali z vlaku

No já nevím, při nějaké větší mimořádnosti, nebo za tmy (hlásím v ešusech výstup na opačnou stranu) bych to pochopil, ale takhle mi to připadá, že dělaj z lidí nesvéprávné blbce. Ono je běžné, že když vlak zastaví na trati, tak se hned všichni hrnou ke dveřím?
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 1-2011

Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 18:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden ze včerejších žluťásků:
http://www.youtube.com/watch?v=CdKK8LRXKLY
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 19:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud není mašina propojená se soupravou UIC kabelem, tak strojvedoucí dveře ovládat nemůže a tudíž po zastavení blokovány nejsou (vlakvedoucí či průvodčí je pouze impulsně zavře, za jízdy je blokuje protismyk, ale po zastavení je nic nedrží).
Tudíž výzva, aby cestující nelzli ven, je dle mého zcela na místě.
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 19:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen aby nepůsobila spíš jako zákaz olizování kovových předmětů.
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 20:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na dobrú noc a pre pekné sny pridám stevardku RJ,ktorá nie je na bilboardoch tohto dopravcu.

Súboj blondína versus brunetka može začať,Simča na foto č.2 je mediálne známa už i v polskej televízii
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 20:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad hlaseni:
- uvital jsem, kdyz obcas v arrivackych soupravach vyuzili rozhlas k tomu, aby rekli cestujicim, proc se stoji a jaka je prognoza.
- prvni zastaveni a hlaseni pred Olomouci bylo chvilku pote, co probehlo hlaseni ve stylu "za nekolik minut nas vlak zastavi ve stanici Olomouc ...", takze v tehle situaci to povazuju za naprosto adekvatni
- druhe hlaseni bylo "tak nejak z principu", ovsem po zastaveni na trati jsme popojeli do Pecek, kde nas predjizdel modrovlak. Predpokladam, ze to bylo zastaveni neplanovane, takze i tady bylo nakonec svym zpusobem hlaseni opodstatnene, aby proste lidi nevylezli na peron
- predpokladam, ze tato hlaseni jsou vesmes dusledek toho, ze se u modrych hlasi vic reklam, nez provoznich zalezitosti, takze je tu snaha o vstricnost; co si budem nalhavat, jeden z nejvetsich problemu u modrych v pripade mimoradnosti je informovanost, takze si tady muzou zluti "zadarmo" udelat male plus u cestujicich
- netusim, zda se to stalo uz problemem u zlutych, ale v modrovlaku jsem zvyklej na to, ze pri stani v poli zacnou lidi vylejzat ven "na cigarko"

Zapa > me to rozhodne nepripadalo, ze delaji z lidi blbce - i kdyby to meli blokovany, prislo by mi rozumne se ozvat driv, nez se nekdo bude pokouset utrhnout kliku nebo ty dvere vykopnout.

Jinak jsem si v Libni prubnul, ze dvere blokovany nejsou - sly otevrit i na druhe strane vlaku, nez byl peron. Predpokladam, ze vyse probirane blokovani za jizdy by s timto souviselo.

Čsad_zastávka > uz si nepamatuju najisto, s kym si tykam a s kym vykam. Neresim to, vykanim nezkazim nic. Pokud se pamatuju spravne, tykacka mezi nami probehla pred tydnem ci dvema, kdy jsem te poslal mezi pulky pri prekrucovani napsaneho naruby ... jinak ne. Nebo se pletu?

Jinak 356 zaplnena na nejakych 90%, souprava bez problemu, pruvodci mi sice vytrhnul listek z ruky driv, nez jsem mu ho podal (vyndaval jsem jeste inkartu), ale to neresim. Cisto, vytopeno, ticho. V Horovicich na protejsi strane peronu stal tusim 353, kde byla vedle sebe modra emzeta a zvenku modra (uvnitr vse pri starem) beckova kozenka ... a kdyz si predstavim, ze naivni ingoldista si koupi mistenku do prvni tridy a posadi ho do opet pouze zvenku modreho ABcka, prestoze o kus vedle ma emzetu ... smutne.
Z pisu az z domova, preci jen ve druhe tride na 170 nemame zasuvky, natoz nejakej internet...

Ale zpatky ke zlutym - omluva; komunikace probehla ve smyslu, ze stev. prochazel kolem, u meho kupe se zarazil, koukal do papiru a pak mne pozadal, jestli mu mohu ukazat jizdenku - rikam ze mu nadiktuju cislo kreditky. On na to, ze tedy napred projde ostatni mista ve vlaku a ze se ke me vrati ... uz odchazi, pritom kouka do papiru ... pak se zarazi, otevre dvere do kupe ... "vy jste pan Barta?" ... "Ano" ... "V tom pripade se omlouvam, spatne jsem se podival do papiru. Vse je v poradku, preju prijemnou cestu."

Nepametam si to samosebou doslova, ale v principu slo o tohle ... a prislo mi to naprosto prirozene a nenucene, s usmevem ... tak nejak bych si proste predstavoval, ze by mohlo probihat reseni "spornych" situaci.

Samosebou, v pripade, ze bych nemel rezervaci bych predpokladal, ze by byl nekompromisni.

Celkove bych tuto jizdu (vcetne navaznosti na Plzen) hodnotil jako velmi prijemnou a v ramci moznosti veskere nedostatky zaradil do skupiny malichernosti, ktere mi nemuzou zkazit naladu. Tesim se na priste

p.s. zcela evidentne zde byla razena stejna souprava, se kterou jsem jel v patek - vuz cislo 1 byl ABmz misto Ampz a v "mem" tretim voze byl stale zamcen zachod (vcetne popisky). Oba sousedni zachody ale bez ztraty kvetinky ( doslova ).
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
hustěj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.105.122
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 20:21:08    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě se mi nestalo, aby se mi po zastavení v poli rozutekli cestující do kukuřice. Je srandovní, jaké argumenty dokážete snést, abyste ospravedlnili přiblblý dovětek k běžné a správné informaci o mimořádném zastavení vlaku, případně důvodu. Nebo že by měli žlutí tak dementní klientelu, která se při každém zastavení rozuteče po okolí? :-D
hustěj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.105.122
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 20:26:39    Odkaz na tento příspěvek  

sim:
Chytrej fíra zastaví z dopr. důvodů před, nebo za peronem právě proto, aby to cestující nesvádělo vylejzat. Třeba na retko. Trouba zastaví v peronu a pak musí četa nahánět lidi do vlaku a vypravit ho. Chce to u práce myslet.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 20:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v "mem" tretim voze byl stale zamcen zachod
Nemožné. Opravdu jste jel žlutým vlakem?
"vy jste pan Barta?" ... "Ano"
Ochrana osobních údajů...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 21:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
kde nas predjizdel modrovlak
Pokud to byla Hungaria, tak doslova.

Pokud se pamatuju spravne, tykacka mezi nami probehla
Pamatujete si to v podstatě správně. Raději tedy zůstaňme u vykání.

v modrovlaku jsem zvyklej na to, ze pri stani v poli zacnou lidi vylejzat ven "na cigarko"
To jsem zažil, ale cestující začali vystupovat až poté, co je průvodčí informoval o delším stání.

bych nemel rezervaci bych predpokladal, ze by byl nekompromisni.
- Pan Bárta?
- Ano.
- Nemáte rezervaci. Pojďte se mnou na poslední představek tohoto vlaku.
- Mám si vzít zavazadla s sebou?
- To nebude třeba, my je pak vaší přítelkyni slečně XY pošleme žlutým autobusem.
Nějak takhle?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 21:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl > jojo, Zdenku

Čsad_zastávka > jeden drobny detail u te rezervace - pokud bych ji nemel, tezko by znal moje jmeno

Jinak ten modrovlak (ted koukam na razeni, opravdu Hungarka) mel vepredu Huga, takze dobrej paradox - modry vlak modreho dopravce slozeny z vozidel jinych dopravcu Na ZP maj v razeni kreslenou gorilu v Blonski variante, takze to tak nevynikne jako v realu.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4575
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 21:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"a kdyz si predstavim, ze naivni ingoldista si koupi mistenku do prvni tridy a posadi ho do opet pouze zvenku modreho ABcka"

Pane vachmajstr, vy ste hlava. Proč by si proboha kupoval nějakou přiblblou místenku když prostě nastoupí, vybere si místo a jede? Mch já třeba do starýho AB vlezu neb je pohodlnější než to ABvmzhueuhjerujhr od Alexu o polohospodě ARpee "jak v čekárně u doktora" nemluvě.

Jinak posleední případ - pátek a aféra Kolín. V Ohři prochházela vlakvedoucí 2x soupravu a vysvětlovala co se děje a že čekáme na loko s tím, že je hlášeno +30. Nakonec jsme s +36 odjeli. Když někdo zahlásí v momentě kdy stojíme u kolíku že nemám skákat do škarpy tak si pomyslím že je vůl
hustěj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.105.122
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 21:29:37    Odkaz na tento příspěvek  

Omyl, Vlčku. To je právě ta esence prozákaznickosti, kvůli které má RJ nepředstavitelně ve svých čtyřech vozech narváno a počet pasažérů stále stoupá.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 21:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
pokud bych ji nemel, tezko by znal moje jmeno

V pátek ve 22:11 jste napsal: jako bonus si mne vsiml nedelni stevard ... a zjevne si mne pamatoval. Už víte, kde vezmou vaše jméno i bez rezervace? Kdyby ten nedělní steward jel i tuhle neděli, tak se vás třeba ani nemusel ptát.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 21:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka > oka, tudy by to jit mohlo, uznavam ... na stranu druhou, krome toho ze nejel (coz klidne mohl) si me zatim nikdo nemel duvod "proverovat", protoze vse odpovidalo.

Takze, kdyz to vezmu z druhyho pohledu, jsou v podstate vylucujici-se varianty:
a) mam rezervaci, nema duvod mne resit, protoze vse sedi = nezna mne
b) nemam rezervaci, bude po me pozadovat uhrazeni jizdneho, protoze mne nevidi v systemu = nezna mne

A koneckoncu, poskytnuti osobnich udaju je spolu s moznosti statisticky zpracovavat dosavadni nakupy je to, co ma dopravce za to, ze mi nabidne slevovou karticku. A je uplne fuk, jestli se jedna o zlutou kreditku nebo modrou inkartu. Jestli toho dopravce vyuzije je jeho vec - stejne tak je jeho vec, jestli mne motivuje dostatecne k vyuzivani karty (coz je hlavne narazka na inkartu, kdy zvyhodneny sporotiket na ni muzu koupit jen jeden denne a ostatni listky tim padem nebudou prirazeny k moji inkarte).

Petr_vlček > vy si sedejte kam chcete. Ale nechtejte po me, abych dobrovolne do te blesarny lezl (a je mi uplne fuk, jestli to je blesarna v realu, nebo se to tak jen tvari; proste pokud to pusobi eklhaft, nehrnu se do toho).
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 21:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Sim.
1 výsledek se dostavil RegiJet je holt
2 máš to tu teď těžší než já
A ostatní, konec konců, co si stěžijete, vždyť Kčko je taky skoro žluté
hustěj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.105.122
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 22:04:31    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain:
Doufám, že to po sobě i uklidíš, žlutý onanisto. :-D
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 22:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přilepy: Nechceš mi třeba nějakou dohodit?
Status quo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.148
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 22:48:16    Odkaz na tento příspěvek  

Je tu nekdo z sotousu a Simu schopen spocitat, kolik plati RJ za jednu dopravni cestu plus naklady na elektrickou energii?
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 23:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Status quo: 5 vozů s postrkem to bylo 9 520Kč.
5 vozů bez postrku 8 185Kč.
Platí za jeden směr mezi Havířov-Praha hl. n.

EDIT: Energie by už v tom měla být započítána, platí se "paušálně" od km, ne podle skutečné spotřeby.

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
Status quo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.246
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 00:02:41    Odkaz na tento příspěvek  

mue, cena za DC je slusna. Ale cena za elektrickou energii mi docela chybi.
Slysel jsem ze zkusenosti, ze je dost vysoka. Presto ale diky, pokud je to pravda.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 00:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue > chapu to spravne, ze pokud by se jelo s dieselem, vyslo by to na stejny prachy - misto odberu energie by se to pocitalo jako jakesi "ocudne" ?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 00:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Nikoliv, s dieselem by to bylo dražší :-) Když pod trakcí pálíte naftu, tak platíte víc než kdyby jste tam jel s el. poháněnou soupravou.

Status quo: To že el. energie se platí paušálně tu někde na K-čku už bylo (asi jiné vlákno), psali tam že to vychází i přesně, cca. 99-101% skutečné spotřeby.

EDIT: Psal to dokonce Petr Šimral, takže to považuji za relevantní: Když jsme o tomto na SŽDC debatovali, tak jsme se shodli, že nikdo neví, kolik který vlak bere, ale že součet vychází na 99 - 101%, tedy že je to dobré a není důvod to řešit. odkaz



(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 00:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue:
Když pod trakcí pálíte naftu, tak platíte víc
Měl by být příplatek ve výši 7,5 %.

To že el. energie se platí paušálně tu někde na K-čku už bylo
No ale je to divné, v Prohlášení o dráze je napsáno něco jiného. Nafta ani elektřina by neměly být součástí té základní ceny za použití dopravní cesty.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 01:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5 vozů, tam po 50 lidí a počítám od každého jen 200kč = 50tis na celý úsek Havířov Praha...
50.000- 8.200 = 41.800...
Stačí to na splátku úvěru, platy či pojistné...
Nevím, ptám se................
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 07:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: koeficient 1,075 na hrtkm
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4546
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 08:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí to na splátku úvěru, platy či pojistné...
Nevím, ptám se................


Uvědomte si že je to za jeden vlak v jednom směru, nikoliv za celý den... Nyní myslím jednou soupravou udělá 3 vlaky za den, teoretické maximum jsou asi 4, aby to ještě stíhal nějak rozumě otáčet...
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 09:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: v Prohlášení o dráze je napsáno něco jiného. Nafta ani elektřina by neměly být součástí té základní ceny za použití dopravní cesty.
J, v tom máte pravdu.

Přiznám se že ta čísla jsem nepočítal já, ale jsou z rozhovoru s ředitelem SŽDC. A otázka i odpověď zněla: "Kolik zaplatí vlak za cestu Havířov-Praha" bez další specifikace zda to je jen za DC, nebo vše. Takže jsem to bral tak, že jsou v tom všechny platby. Večer to zkusím přepočítat podle KM a uvidíme jestli v té částce zbyde něco na energie :-)

EDIT: Link na rozhovor
Ic540: V tom rozhvoru je uvedeno že RJ od 26. září do 20. října zaplatil SŽDC téměř 400 tis. Kč.

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 09:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ráno IC 1002 Olomouc hl.n.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4547
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 09:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: V tom rozhvoru je uvedeno že RJ od 26. září do 20. října zaplatil SŽDC téměř 400 tis. Kč.

To vychází spíše na týdení platbu (anebo platbu za to období, ale za jeden pár vlaků)
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 09:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: Bral jsem to podle data vydání, takže to asi nějakou dobu leželo v šuplíku. Inu novinařina 21. století
Žlutý_pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 10:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové nemáte náhodou někdo tušení, kam asi "Radim a spol." zašantročili IC1000, který by měl od nového j.ř. jezdit prac. dny a v sobotu ze Svinova ve 04:58 a v Praze být ve 08:31? Že ČD ve svých j.ř. žluté vlaky nezveřejňují je známá věc, ale hrome, proč je výše zmíněný IC1000 k nalezení v j.ř. SŽDC, a na IDOSu, ale nikoliv v j.ř. na webu Regiojetu?
Další věc - dle IDOSu a j.ř. SŽDC by měl IC1017 v 19:33 z Prahy jezdit denně kromě 24./31.12. Ale dle j.ř. na webu Regiojetu by měl tento IC jezdit denně kromě pátku a soboty! Není to minimálně nějaké podivné? Není zde někdo z Regiojetu, kdo by mi to objasnil, případně kdo by zajistil nápravu? Díky moc. Škoda, že JP už to má "za pár...", ten by mi/nám to jistě vysvětlil!!
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3001
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 10:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč to Žlutý pse píšeš sem a nezeptáš se na jejich mailu? Nebo na jejich infolince?
Myšlenkové pochody některých lidí opravdu nechápu.
Martin
P.S. mail mají: info@regiojet.cz
Infolinka má číslo: 841 101 101
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2467
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 13:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin2:
Myšlenkové pochody jsou myslím pochopitelné celkem snadno. Je to frfňání na drážní bordel, že zas máme v JŘ bez patřičné poznámky vlaky, které s velkou pravděpodobností nepojedou - ale až od nějakého dne vyhlášení.

Prostě na to JESTLI ten který žlutý vlak jede nebo ve který den už ano, je potřeba se dívat na žluťákovy stránky. Naopak na to jak PŘESNĚ jede není nejvhodnější se dívat na jeho vlastní zjednodušený JŘ, ale raději na ten "zákonný" od SŽDC.

(Abych předešel hloupému flame opět zopakuji, že jsem za žluťákovy vlaky rád.)

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Žlutý_pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 14:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Tomassel:
Já "nefrfňám na drážní "bordel", já jen lituju Radima, za to, že platí zřejmě jakýsi YBUS, a určitě ne málo, za aktualizaci www stránek, a oni, když už na j.ř. na RJ přidali spoj do Žiliny, tak by je neubylo, kdyby zaktualizovali i IC1004, s tím, že jezdí z Třince a denně (kromě 25.12. a 1.1.), a ne ve stávajících časech v "6" a "+" pouze z Havířova!! Konečně podobných kiksů tam je víc!
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 14:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žlutý pes: Zeptat se mailem můžeš, ale dočkáš se odpovědi za 4 dny a to takové, že se ještě nic neví:D. Stále není jasné, jestli od prosince vyjedou některé další vlaky, které si nechali zapsat do celostátního SŽDC řádu. Jisté by měly být ty, které jsou na jejich stránkách uveřejněny (i ve zkrácené trase jen z/do Havířova). Zbylých asi 5 vlaků pojede asi až od první změny, popř. od vyhlášení.
Čili výtisk SŽDC jízdního řádu bude od počátku své platnosti opět obsahovat vlaky, které nepojedou, ačkoliv u nich žádná poznámka, že jedou až ode dne vyhlášení nebude. Kupodivu výtisk pro ČD bude "bez chyb".
I tak se dá.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 14:42:11    Odkaz na tento příspěvek  

Domníval jsem se, že ty dvě verze knižního JŘ, určené pro prodej veřejnssti, budou obsahově stejné a že se budou lišit pouze obálkou.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 15:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: V knižním JŘ vydaném pro ČD (neúřední vydání) by měly chybět spoje RJ na trase Pha-Havířov.
Jinak by oproti úřednímu vydání neměly vyjet vlaky 1000, 1001, 1004 (Třinec - Havířov), 1008, 1011, 1014 a 1019.
Žlutý_pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 15:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fucza:
právě proto, že běžný substrát bude těžko posuzovat co je a co není "úřední vydání", když se na webu provozovatele "stkví" Žilina, ale Třinec nikoliv!! Otázka je taky, kdy chtěj spustit rezervace od 11.12. - lidi začínají plánovat cesty na svátky, a u RJ jak vidno alespoň zatím, mají od 11.12. cestující u p**ele! Škoda, jejich větší!
Jirulas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 15:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rezervace od 11.12. již fungují. Tet jsem se díval.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 16:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V knižním JŘ vydaném pro ČD (neúřední vydání) by měly chybět spoje RJ na trase Pha-Havířov.
Tuto informaci máte odněkud potvrzenou? Protože v MFD psali, že to ČD takto chtěly, ale přišly s tím příliš pozdě. (Ne, že by na tom nějak zvlášť záleželo - příští týden se můžeme snadno přesvědčit.)
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 16:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žlutý pes: Já už si taky podle úředního JŘ a Idosu naplánoval vánoční přesuny, ale nyní to musím vymyslet zase jinak, bo žluták nepojede. Chtěl jsem zkusit ten nedělní z Třince v 15:00, ale když nepojede, tak nic.
Hlavně by měl něco udělat s celou webovou prezentací - jízdní řády a e-shop vypadají spíš jako moc nepovedený domácí úkol z informatiky na nějakém gymplu. To, že si nemůžeš navolit rezervaci z Těšína či Třince, ale až z Žiliny mě moc nepřekvapuje, neboj, ten jejich YBUS team (který o nějakých kaskádových stylech a jejich použití v praxi, nebo o webové grafice, stylování tabulek aspoň asi ještě neslyšeli) to pořeší a doplní ti to tam. Škoda, že to nejde bez chyby nikdy na první pokus a i tak je na tom ta horká jehla strašně vidět.

edit: Babilon: Nemám, řešilo se to tu a já proto raději napsal "měly by" nikoliv "budou", jelikož jsem tu nezaznamenal, jestli se to zarazit stihlo, či ne. Pokud v MF píšou, že nestihlo, tak ani neúřední vydání ČD nebude vlaků, které nepojedou ušetřeno.

Jirulas: Fungují, ale ne zdaleka dobře.

(Příspěvek byl editován uživatelem Fucza.)
dbai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 17:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fucza:
To, že si nemůžeš navolit rezervaci z Těšína či Třince, ale až z Žiliny mě moc nepřekvapuje

Já teda ať se snažím jak chci, mě nejdou rezervace ani ze Žiliny. Jdou jen autobusy, vlaky ne.
Bpee
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2010
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 19:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nový jízdní řád
Na stránkách RJ je možné objednávat spoje po 11.12. Každý vlak má jenom 3 vozy (byť teda 5 párů spojů). To jako fakt chtějí jezdit s 3 vozy nebo ten zbytek zatím jenom není v rezervačním systému?
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 19:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rezervace na Žilinu zatím nejdou, protože jsou v rezervačním systému od nového GVD zavedeny snad jen tři páry spojů.
Žlutý_pes: pravda bude někde jinde, jízdní řád na RJ by měl být správný, žádné balamucení tam není. To už bylo, když bylo prohlášeno, že od prosince bude všech devět párů spojů, které budou z největší pravděpodobností až od první změny, od prosince sedm párů.
Bpee: v systému jsou zatím tři vozy, další budou přidány, až bude jasné, kolik bude vozů a jaké bude řazení (i u busů se tó tak dělává, že se uvolní 55 míst a až bude jasné co tam bude jezdit tak se uvolní případných dalších 8, nebo 13)
Fucza: výtisk pro ČD bude těžko bez chyb, protože v něm vlaky RJ budou (ČD daly pozdě požadavek)

(Příspěvek byl editován uživatelem Zdenda999.)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2471
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 21:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tak čtu ty řeči o pár vlacích RJ s minimem vozů, donedávna jsem neuvažoval o tom, že by mohlo jednou dojít na "závody", jestli vyjede dřív nový Stadler LeoFlirt (zkušební provoz je inzerovaný na nějaký konec března), nebo v Evropě nejmodernější rumunské vozy RJ...

Cena pro vítěze je samozřejmě způsob, jak se dopravce zapíše u zákazníků.

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3986
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 22:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/153184-konkurencni-boj -dopravcu-odnaseji-cestujici/
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 23:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zkušební provoz je inzerovaný na nějaký konec března
Pokud jsem z vyjádření Novotného pochopil, tak zkušební provoz by mohlo znamenat, že vlak vyjede s cestujícími.

ad krátké soupravy RegioJetu - zkracováním souprav by mohl Jančura získat nové příznivce - železniční modeláře. Oni často slýchávají, že krátké soupravy dálkových vlaků jsou nemodelové a jsou z toho nešťastní, jelikož jejich malá kolejiště větší soupravy nedovolí provozovat. Ale jestli přijde RegioJet s kratšími, například i jednovozovými IC, hned bude v mnoha modelářských domácnostech veseleji. Tak držíme palce, Radime, ať se zkracování souprav daří.
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 4-2009
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 00:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

->Čsad_zastávka a krátké soupravy pro modeláře
Tak s tím u nás neuspěje :-) U nás dosahují rychlíky běžně k počtu 10ti vozů. Tedy kromě motorové Vindobony a budějického Švejka. Rekord máme 17 vozů (496 cm v H0 -> 431 m v reálu).
Zatím se na nás žádný soukromý dopravce s žádostí o přidělení kapacity dopravní cesty nepřihlásil. Jedinými soukromníky jsou soukromé spolky s historickými vlaky a občas nějaký mimořádný náklad. Takže cestující z našeho Posázaví zatím musí spoléhat na osvědčenou klasiku ČSD/ČD.
V.
http://zeleznice.ddmpraha.cz
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 00:38:09    Odkaz na tento příspěvek  

krátké soupravy dálkových vlaků jsou nemodelové
Už tři roky jezdí takové dálkové vlaky z Prahy do Písku a Českých Budějovic, dokonce s modelářsky lépe přijímanými zamračenými a dokonce jen dvouvozové. Proč čekat na Regiojet?
Status quo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.211.19
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 01:03:51    Odkaz na tento příspěvek  

Happy, asi se shodneme v tom, ze Radim vyhrozoval, jak CD ukaze, ze vse na kolejich umi lepe nez prave ony. At se stara a plati. Kazdy musi preci platit. Radim ne? Automatika gratis? Nikoliv, i ty CD si museji vse platit.

A propo, kdyz vidim ten snimek, jak rvou ten vozik s pani do vozu ... nedej boze, aby jim jedinkrat spadla a Radim to muze zabalit. Mimochodem, takhle debilne se vozik nenaklada. Ma tam jit opacne a ti plebejci by se mene nadreli.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.48.254
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 02:19:16    Odkaz na tento příspěvek  

At se stara a plati
Z náznaků nejen v tom novinovém článku je zřejmé, že se stará, má na ČD návrh nějaké smlouvy. Hrdinstvím "no pasaran" vynikají jako obvykle České dráhy, přičemž ty plošiny jsou většinou pořízené nejen z jejich peněz, ale i z peněz SŽDC, obcí, krajů, Paraple, Ligy vozíčkářů a pod.
No, na každou svini se vaří voda, to platí i pro nádražníky.
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 02:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jsme zase u toho, zatímco České dráhy musí nést všechny náklady spojené s provozováním železniční dopravy a také náklady vynakládané na odstraňování vnitřního dluhu z minulosti, pan podnikatel chce přijít k hotovýmu a pobírat zisky. A když mu nedejbože chudáčkovi žlutýmu někdo ubližuje, hned metá hov** do médií a vyhrožuje soudy a arbitrážemi.

ty plošiny jsou většinou pořízené nejen z jejich peněz, ale i z peněz SŽDC, obcí, krajů, Paraple, Ligy vozíčkářů a pod.
A proto je musí "pronajímat" konkurenci? Když jako firma dostanu dotace z EU a kdejakých fondů a něco vybuduju, jsem povinen to pronajmout novému konkurentovi, který přijde a chce mě připravit o zisk? Když k vám přijdu, budu chtít půjčit lokomotivu a budete vědět, že s ní pak odvezu váš vlak, půjčite mi jí??
ČD pochopitelně ustupují mediálnímu tlaku, ale opět je to klasická ukázka toho, jak RJ "snižuje" náklady na úkor všech daňových poplatníků v ČR..
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.48.254
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 04:16:11    Odkaz na tento příspěvek  

1. Ta plošina je SLUŠNOST. Chápu, že tohle slovo mnohým nádražníkům principiálně uniká a důležitější je vyhladit Žlutozlo z povrchu zemského, nicméně ti vozíčkáři to vnímají nikoli jako neschopnost Jančury, ale jako NASCHVÁL Dráhy. No, třeba to nějaký substrát přiláká, ale spíš to bude mít stejný efekt jako gumánky v jízdním řádu - ostuda.
2. Opět sklízíme plody (záměrně) zprasené transformace, protože z logiky věci má plošinou disponovat infrastruktura, nikoli jeden (byť rovnější) Dopravce (a ostatní mít připravené v řadě své, že). Což se teda v řádu let vyřeší, až je dosypuchtivá Dráha prodá za nějakou tu miliardu SŽDC.
3. Vzhledem k tomu, že Jančura je s proklamovanou snahou dohodnout se (jízdenky, plošiny) v "mediální ofenzívě", tak to asi bude blíže pravdě stejně jako to, že na straně ČD je zřetelná jediná snaha - zadupat Regiojet do země, i kdyby to mělo zničit i je samé.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 04:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano ten článek i ta reportáž je opět mediální ksindl.
Ještě, že Jean Tchura zatím neposlal k arbitráži USA a Čínu za to, že kvůli jejich záškodnickým emisím mu kyselé deště narušují žlutý lak lokomotiv a vozů odhalil by tím šokující anti-žluté spiknutí světových velmocí, jenž by svojí velikostí asi přesáhlo dosavadní proklamované spiknutí satanistického kultu výpravčích a jiných zaměstnanců SŽDC zvaných "modrá kápě", za úplňku se scházejících za účelem spřádání temných anti-žlutých sledových a dopravních piklí.
žloutenkář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.40.187
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 06:09:01    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Nooo, tak to jooo, myslím si, že to co je slušnost by jste měl především vysvětlovat p. Jančurovi
Takže:
1) slušnost by byla, že by žloutenkář přišel a řekl, na téhle trase zastavuji tu a tu, v polovině stanic budu mít své plošiny, v polovině ČD a budeme si je navzájem půjčovat. To je u mě slušnost. Ale to co předvádí on je jen vyčůranost a braní si postižené jako rukojmí v boji proti ČD.
2)Do háje, proč infrastruktura, jednou je koupila ČD, tak jsou její, dělá na nich revize, platí školení obsluhu a já nevím co ještě. Aź si koupí SŽDC svoje plošiny, tak ať si s ní pak Jančura uzavře smlouvu a ona mu za to hezky zvýší poplatek za použití dopravní cesty a nejen jemu.
3) Proč musí ČD prodávat jízdenky žloutenkáři a naopak, nemusí, je to potvrzené i právníky, tak vo co jde... zase podnikatelské vyčůránkovství ubrečeného žloutenkáře, ostatně tak jemu podobných v celé naší zemičce. Pokud někdy bude soutěž o největšího železničního plačku všech dob, tak on je jasný vítěz dopředu..

Z toho všeho co lidem nasliboval, tak dodržel zatím jen jedno jediné, že jezdí zkušební provoz se svými žloutenkářskými vlaky, nic víc nic míň... a to je dost málo, podle toho jaké měl řeči. Možná teď místo dopravce se z něj stane největší žalobníček a obtěžovatel všech soudů jeho nesmyslnými žalobami o tom, jak mu všichni hodně moc ubližují a hlavně ty ČD, ty jsou nejhorší ty ty ty ty....