K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 20. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 20. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: V tomhle s Vámi sice souhlasím, ale nemění to nic na mém argumentu, že tyhle organizace by měly...netvrdil jsem, že to dělají.
Ale upřímně řečeno, i když socany hodně nemůžu a soudruha Haška dvojnásob - on takový kraj neodpovídá za to, že Jančura může podnikat, když se mu zachce a kde se mu zache, ale právě za tu dopravní obslužnost. I za těch deset let. Aniž bych se krajů a dráhy zastával, jedna vcěc je, že dnes pořídím u Jančury levněji, druhá věc, že za dva roky tady Jančura nemusí být, protože ho napadne něco jného, za čím si půjde. Ta dráha je sice zkostnatělý drahý zastaralý moloch, ale - bez ohledu na to, kolik to stojí - za těch deset let tady na 99,95% pořád bude...a když ji odmávnu a ona to zastaví, co budu dělat za ty dva roky, až to Jančuru přejde? Myslím, že to je v rámci přísloví o vrabci v hrsti a holubovi na střeše...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Mluvil jsem o tom, že konkurence je nutná na všechny strany, nevím, kde jste z toho vyčetl to, co mi vkládáte do huby. Co se týká kecání dráhy - ono by to nejspíš chtělo zeptat se nejdřív, kde je těch 12 miliard...když si vezmu, že to je přibližně hodnota roční ztráty ČD, tak pokud tohle někdo vypustil z úst, evidentně mu někde někdo slíbil těch 12 miliard dát...a nejspíš nedal. Ale to jen tak teoretizuju, nevím o tom nic víc než jste napsal.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:39:53    Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Nějak motáte několik prohlášení ČD dohromady.ČD nikdy neprohlašovaly, že koupí ojetiny za 12 miliard! Byl pokus o koupi ojetin za cca 1 - 1,5 miliardy - cca 10 - 15 milionů za vůz(to padlo na to, že byli pouze dva zájemci - jeden nesplňoval podmínky jaké na vozy ČD měly, druhý zase chtěl neadekvátní cenu). Ojetiny koupily v počtu 32 ks až letos (za 1,5 milionu za vůz). A těch 12 miliard bylo za převod majetku na SŽDC - za to se měly nakoupit nová (a rekonstrukce) a vozidla, nakonec na to bylo použito jen cca 8 miliard. Zbytek se "prožral" na platy v době, kdy kraje neplatily celý rozsah dopravy.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:41:40    Odkaz na tento příspěvek  

neřeší to, že každý si může pustit do svého baráku, koho chce
Podívejte se, pro mě za mě si tu obhajujte pozici zadubených nádražníků a jejich kozochcíploidních naschválů, on už si Jančura nějakou cestičku prošlápne - ona ta ideologická dogmata "no passaran" stejně vydrží jen tak dlouho, než je přebije potřeba alespoň zdání smysluplného ekonomického výsledku.
Ad druhý dotaz - ten argument jsem vytáhl na důkaz, že konkurence je prospěšná, jakkoli jsou tu mj. i vámi prezentovány opačné závěry. Co se mi snažíte podstrčit netuším.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > Monopol ČSAD a monopol SA jedno jest, totiž monopol jako takový...

Tady jste uhodil hrebicek na hlavicku - to je totiz jadro pudla.

Panu Jancurovi klidne muze tahnout dopredu snaha o co nejvetsi ovladnuti trhu, ovsem neni blbej, aby veril, ze se mu to povede na 100% a tedy ze dosahne monopolu. To by totiz bylo mozne jen s podporou politiku, a do toho se mu - jakozto podnikateli, ktery postavil firmu z nuly - chtit nebude. Z toho kouka vzdy jen pruser, je jen otazkou casu, kdy to prijde.

Na modre to prichazi ted - diky dlouholetemu ziti na dluh dochazi k bleskovemu vystrizliveni v pripade, ze penezovod vyschne. A je to o to horsi, ze v monopolu chybi hlavni hnaci sila - tedy snaha byt lepsi nez ostatni a tim padem byt uspesny.

Takze, dokud budou zluti otvirat vratka (nebo beranidlem na vrata busit) s cilem otevrit trh, budu stat za nima. Dokud se tomu budou modri branit, budu proti, protoze se brani v principu jen tomu, aby nemuseli mit snahu se zlepsovat. A neni to o modrych a zlutych, je to proste o tom "politickem" postoji - ja totiz radsi krupavy kaiserky za ctyri koruny, nez gumovy rohliky za tricetnik.

Jakmile by kdokoliv od zlutych (nebo jinak barevnych) zacal prosazovat byrokraticke zvyhodneni nad konkurenci (tedy obdobu toho, co maji ted modri - viz treba vyjimka o neodskodnovani cestujicich), budu proti tomu.

Protoze dokud tu bude riziko, ze pri vyraznem navyseni cen a/nebo zhorsenim sluzeb se najde nekdo, kdo to udela lepe a/nebo levneji, nikdo si to nedovoli. Pokud si to dovoli, skonci. A je uplne fuk, jakou ma barvu.

A k myti hadrem na kosteti - co je neekologickeho na smidlani vodou? To, ze to bez mydlinek jde hur? Nebo uz samotny fakt, ze nekdo bude omyvat bezne zaspineni vodou, kterou pak vypusti do koleji je problem, zatimco fekalie z vozu padajici nikoliv?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No dyť říkám, napadáte názor, se kterým sám souhlasíte.
Již Vaše titulování ČD naznačuje, že Vaše názory budou vyvážené, objektivní, nestranně a pojímané v širších souvislostech. Zajímavé, že podobné typy se zde na K-reportu rekrutují téměř výhradně z řad fanatických obhájců SA. Mám naprosto stejnou zkušenosti z místnosti Student agency v sekci Autobus + trolejbusy.
A jestli myslíte, že ČD dosáhne smysluplného ekonomického výsledku fakturací myčky Jančurovi, rád Vás v tom ponechám, možná by Vás na nábřeží mohli zaměstnat jako ekonomického ředitele a měli by to pořešený.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:53:43    Odkaz na tento příspěvek  

nakonec na to bylo použito jen cca 8 miliard
Vy tu někde vidíte vozidla za osm miliard? Jinak prožrání peněz bylo v přímém rozporu s rozhodnutím vlády, prostě Dráha - stát ve státě - si jako obvykle dělala co chtěla.
dráha je sice zkostnatělý drahý zastaralý moloch, ale - bez ohledu na to, kolik to stojí - za těch deset let tady na 99,95% pořád bude
Tak tohle myšlení už jde zcela mimo moje chápání, asi jsem z jiné planety.
Mimochodem Viamont má za sebou pět let v Karlových Varech, Vogtlandbahn patnáct let v Durynsku, v Žitavě za tu dobu se vyměnili dopravci už dvakrát (DB -> Lausitzbahn = Connex -> ODEG = Arriva). Jen u nás se budou furt hledat argumenty, proč to "nejde", jen aby se udržel smrádek a teploučko pro kamarády z "drahé, ale naší" Matky Dráhy.
téměř výhradně z řad fanatických obhájců SA
Nojo, to už jsme tu dlouho neměli - černá a bílá, šup do škatulky.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Podepisuji a tleskám. Bez jediné výhrady. Jen mám pocit (a to není výhrada k Vám), že přesně to byrokratické zvýhodnění je to, čeho se snaží dosáhnout Jančura, viz ta myčka postavená za celospolečenské prostředky, na kterou se snaží tím pádem uplatnit nárok. osobně bych taky neměl problém s mytím vagonu vodou ( s těmi padjícími hovny máte pravdu úplnou), ale v rámci zákona to košer nebude, na to dám krk... Když si vybavím, co všechno je nutno splnit na myčku..
taky nejsem pro, aby ČD byla jakkoli zvýhodněná zákony a výjimkami z vyhlášek, ale na druhou stranu se sama nemůže střelit do hlavy jen proto, že už tady je 150 let. je to přirozená výhoda i nevýhoda zároveň...
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:56:04    Odkaz na tento příspěvek  

Vy tu někde vidíte vozidla za osm miliard?

Ano, za 8 miliard je třeba 36 CityElefantů - a takový počet jich od té doby (mimojiné) přibylo... část peněz šla na 380ky, část šla na RegioNovy.
:-D
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.215.209
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:56:42    Odkaz na tento příspěvek  

To by totiz bylo mozne jen s podporou politiku, a do toho se mu - jakozto podnikateli, ktery postavil firmu z nuly - chtit nebude.


Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ideologická dogmata "no passaran je tak leda v tvé fantazii. Normálně v myčkách myjí i nečdáci.
A mohl i žlutý, kdyby nebylo prohlášení - modrý je největší , ale je povinen mi udělat pomyšlení a snad i přednstně.
Když ti soustavně někdo nadává, pozýváš ho na pivo?

Ale snad dostane rozum, respektive okolnosti donutí, modří i žlutí si to vyříkají "u piva" a mýt i opravovat se bude.
Cestující to jen ocení.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: tak ji tu budete mít, co se Vám tedy nelíbí? Že není taková, jakou si představujete?
asdaf: i tak ČD kecaly. Tím, že se "radikálně zlepší kultura cestování", přičemž nějakých 100 vozů je v parku ČD kapka v moři. Dnešních 32 vozů má zlepšit kulturu cestování na tratích Praha - Plzeň a Praha - Budějovice, tak jsem zvědav, jak obě dvě zvládnou, když jen ta budějovická trať spotřebuje, nemýlím-li se, 28 vozů druhé třídy. Ta rekonstruovaná vozidla, to jsou asi regionovy a najbrtizace, hlavně to druhé nijak cestování nezlepšuje. Nových asi pár ešusů. A 4 mld se prožraly bez uvozovek, protože ČD si jezdily i tam, kde o to objednatelé neměli zájem.
Prostě kecy jako Jančura, ale navíc 4 mld. úplně v a zbytek částečně v pochybných rekonstrukcích.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD kecají taky....nevím kdo to už prohlásil ale zaznělo že pendolina budou po pěti letech od zavedení do provozu zisková (tzn. včetně umoření dluhu!)..skutek někam zdrhnul..dluh je tu značný stále a pendolina jsou provozně jen mírně v zisku, což do budoucna díky konkurenci může zase spadnout do červených čísel.
To byl kauf za všechny naše! prachy...Hlavně že pendolino do Německa je stále v nedohlednu a na cesty Praha - Ostrava jsou ziskově málo....
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:06:10    Odkaz na tento příspěvek  

ČD dosáhne smysluplného ekonomického výsledku fakturací myčky Jančurovi
Já vám dám jednoduchej příklad (snad). Existuje depo v X., které patří ČD a mělo by samozřejmě do hrdel a statků potírat ošklivé zavilé Vyzoby, beroucí práci Matce Dráze. Jenže s tím, jak tatáž Matka žije z podstaty a do oprav moc peněz nedává, tak se v tom depu můžou buďto akorát tak na blafárně šťourat v nose a čekat, kdy si toho někdo všimne a s ohledem na "smysluplný ekonomický výsledek" půlku těch depáků vyhází, anebo si holt seženou kšeft tuhle a támhle, když přece umí opravit třeba i 740 a lakovně je vůbec jedno, na co stříká barvu. Takže jestli chápete, tam někde končí dogmatická ideologie a začíná ten ve své podstatě jednoduchej kapitalismus.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3972
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Zajímavé, že podobné typy se zde na K-reportu rekrutují téměř výhradně z řad fanatických obhájců SA.

KDE JE TADY VIDÍTE ?

Buď mám vadnej počítač a nezobrazujou se mi některý příspěvky a nebo Vy si tady vytváříte nějaký domnělý fanatický příznivce RJ.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten kapitalismus zdaleka není tak jednoduchej. Nám vždycky jeden starej revizor v ČSAD říkával, když jsme opravovali konkurentovi bus: "Chlapci, proč si pěstujete svýho hrobaře?" nastříkáš mu mašinu na žluto, on Tě vyšťouchá z trati a Ty jsi v pr...i tisickrát víc, než kolik Ti za ten lak zaplatil. To se zvenku a obecně fakt nedá hodnotit.
To Brr: Někde jste ode mne četl, že si konkurenci nepřeju?
To Sipi: Ale když si hraju na lepšího, nelze se hájit tím že nejsme větší šmejd jako můj konkurent, resp. že on je šmej taky...vstupuju přece na trh s tím, že jsem lepší..;-))
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vadnej počítač by leckterý příspěvek tady vysvětlil..;-)
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:12:04    Odkaz na tento příspěvek  

Brr - Revitalizace v tom určitě nejsou. Ty začaly až když bylo těch 8 miliard utraceno za ty 471, 814 a 380. Jinak ano - 100 vozů je plivnutí do vody. Proto bude 28 ojetých vozů RJ určitě spasení české železnice, jak se tady množí snaží naznačovat teď. Ale kde ČD psaly, že díky nim dojde "k masivnímu celoplošnému" zlepšení vozového parku? Pokud si dobře pamatuju, tak to mělo vést ke zlepšení na rychlících, ale nikdo nesliboval, že se zlepší všechno. Navíc jsme stále u toho, že jste domotal několik věcí dohromady - hlavně ať to zní bulvárně jak v Blesku. No naštěstí jsou i tady v diskuzi ti, co nevidí svět jen modrožlutě...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.,H.: Hezky se od Vás čte o dogmatické ideologii...Dráha je vlastně od toho, aby si nechala zaplatit od člověka, který má od začátku plnou hubu řečí, že ji zlikviduje, jen co nebude potřebovat její služby. ČD se teď změní v týlovou službu SA a ideálně bude odpovídat za jeho případné průsery. Špinavý vlak - ČD mě neumyly. Porucha - ČD mě neopravily, nenahradily. A Žaluda bude popotahovanej za to, že Jančurovi to obččas nepojede, protože mu neposkytl náhradní lokomotivu?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3973
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jestli myslíte, že ČD dosáhne smysluplného ekonomického výsledku fakturací myčky Jančurovi

Toho ředitele ČSAD jste dělal v hánulkách a nebo v tétéčkách ?
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:17:44    Odkaz na tento příspěvek  

vždycky jeden starej revizor v ČSAD říkával, když jsme opravovali konkurentovi bus
No jo, von by si ho totiž nedokázal dát opravit jinak a jinde a umřel by zkrachovalej s neopraveným autobusem někde na dvoře pod ořechem, hlavně že vy byste si nepěstovali hrobaře... fakt zvláštní myšlení.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepsal jste tady zrovna Vy nedávno něco o porozumění psanému textu? Dělal jsem vedoucího osobní dopravy. a jestli to budeme stavět v osobní rovině, čímpak s eživíte vy a jakou dopravní praxi máte za sebou? Docela mě to začíná bavit, žlutí jsou tady daleko ostřejší než v autobusech..;-)
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:21:23    Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
Jenže právě tyto organizace jsou pod obrovskou mediální masáží SA (analogicky to bylo před pár lety s autobusy), a cokoliv by nedejbože udělaly pro cestujícího a pro systém, bude napadáno a žalování jako házení klacků pod nohy chudákovi soukromníkovi, který kdyby mohl, tak...
V tomto případě bych paranoidní nebyl. Problém je spíš v lenosti jedněch a partikulárních zájmech jiných úřednků. Přičemž i v těchto organizací se najdou lidé, kteří by mi za zveřejnění jmen nepoděkovali, ale přesto si zaslouží naše uznání za to, že svou "podvratnou" činností zabraňují ještě horšímu marasmu.

Ropid není špatný, pražská MHD je co do četnosti spojů jistě jedna z nejlepších na světě (jen bych jim vytkl averzi ke zrychleným Eskům, resp. půlhodinovým taktům Sp), ale vzorovou integraci bych viděl spíš na jižní Moravě (a to jsem Pražák ).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: No vono v roce 1990 nebylo až tolik dílen, který by sídlily dvěstě metrů od garáže a měli tam třeba přípravek na přední nápravu a hlavně tam furt někdo seděl připraven k boji. v neposlední řadě se tam daly od loajálních zaměstnanců za dvoje sparty nafasovat gumy, natankovat za dvě kila do kapsy pumpaře nebo pod záminkou obložení kola v devět večet vyměnit převodovku z konkurenčního busu...i tohle jsme tam zažíval, víme?
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:24:39    Odkaz na tento příspěvek  

A vůbec, Regiojet i ČD mají své přirozené zájmy, které se nemusí shodovat s naší představou kvalitního provázaného systému veřejné dopravy.

Nenadávejte tedy jim (Co byste dělali na místě pana Žaludy či Jančury??), ale veřejné správě, která by měla jasně stanovit (a vyžadovat dodržování!) pravidel hry, ku prospěchu nás, kteří ze svých daní platíme jak dopravní infrastrukturu, tak veřejnou správu...
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:43:23    Odkaz na tento příspěvek  

Michal Drábek: Konečně někdo s rozumem...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:
A srovnání, kolik se platilo před samotným začátkem "konkurenčního boje" u ČSAD Liberec (tuším 90,- + 16,- místenka, celkem 106,-), se vám nehodí do krámu?

Hodí. Platilo se 78 Kč + 12 Kč místenka.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9550
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 18:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asi jsem z jiné planety.
O tom já rozhodně nepochybuji již několik let.

strojvůdci taky neberou víc
Není pravda, už to tady od H. Paroubka zaznělo. 28000 čistého si za normu hodin fíra na ČD a.s. nevydělá ani se započtením příspěvků na penzijko, životko, mobilní telefon.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 18:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proto bude 28 ojetých vozů RJ určitě spasení české železnice, jak se tady množí snaží naznačovat teď. - z toho minimálně 7 je komfortnějších než jakýkoliv vagón, který zajíždí do ČR.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9551
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 18:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, za 8 miliard je třeba 36 CityElefantů - a takový počet jich od té doby (mimojiné) přibylo... část peněz šla na 380ky, část šla na RegioNovy.

Toé je marný. Panu T.H. to nevysvětlíte. Není schopen tento fakt přijmout. Doživotní modrý blok
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 18:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozhovor s ing. Jančurou z roku 2006. Všimněte si jeho cílevědomosti, pokud jde o vlaky, již tenkrát vše řekl:
- hezčí než Pendolíno
- pomalejší než Pendolíno
- jen jedna vozová třída
- uznávání slevových karet Českých drah
- marketing je nejdůležitější.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2014
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 18:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda tady to jede. Já sem jen zvědavej, jak bude RJ pomáhat Leošovi, případně jak SA pomáhá Asianě. Když teda by Dráha měla udělat tohleto a támhleto.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4522
Registrován: 11-2003

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 19:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím co tu furt melete o pomáhání??? Už tu bylo několikrát řečeno, že v případě např. neschopnosti se vůbec nebude nikdo ohlížet čí je to mašina. Prostě se sebere první schopná mašina, která bude a neschopnej vlak stáhne tak, aby ostatní vlaky mohly jezdit... Je to tak složitý???

A na druhou stranu - podnikatelé si vzájemně pomáhaji, ale státu asi nikdo nepomůže...
23. ledna 1843 získal Jan Jakub Rad patent na kostkový cukr
28. října 1895 byla otevřena trať Dívčice – Netolice, 26. února 2011 zde byla zastavena osobní doprava...

Muj web
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 19:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím co tu furt melete o pomáhání??? Už tu bylo několikrát řečeno, že v případě např. neschopnosti se vůbec nebude nikdo ohlížet čí je to mašina. Prostě se sebere první schopná mašina, která bude a neschopnej vlak stáhne tak, aby ostatní vlaky mohly jezdit... Je to tak složitý???

A už tu taky bylo vysvětleno, že takto to funguje jen do nejbližší vhodné stanice, aby vlak neblokoval dopravní cestu. Pak už se musí dopravce starat o náhradní dopravu sám.
1543
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 19:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zdravim zde pritomne fandy zluteho vlaku.. Tady se porad resi pi.....! Me spis zajima, jak se bude resit pripadna neschopnost HV, technicka zavada na vlaku, a podobne...?? Zatim nemame zadnou depesi o pripadne zpolupraci.... Jinak co tyka "modrejch gum", tak ja znam akorat gumy z vojny... Pro mladez- dustojnici.. Tak tim padem provozni zamestnanec nemuze bejt guma, protoze gumy sedej na GR....
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4524
Registrován: 11-2003

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 19:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: přesně tak

1543: o neschopnosti si přečti o něco vejš... další tě nemusí zajímat, protože: ať se stará dopravce...

ale jinak máš recht: gumy sedej na GR....
23. ledna 1843 získal Jan Jakub Rad patent na kostkový cukr
28. října 1895 byla otevřena trať Dívčice – Netolice, 26. února 2011 zde byla zastavena osobní doprava...

Muj web
1543
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 19:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek; jo dekuji a souhlas...
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 19:57:48    Odkaz na tento příspěvek  

Zatim nemame zadnou depesi o pripadne zpolupraci
§2 - Ještě nic nepřišlo :-)
Heleďte, třeba žádná depeše o zpolupráci vůbec nebude...
já kdo jiný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.94.237
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 20:11:03    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem spíš zvědavý, jak pružně bude RJ řešit takovou, dnes již vcelku běžnou událost, jakou je přejetý člověk... A jestli průvodčí ČD a stevardi RJ budou hlídat, aby cestující nastoupili do správného autobusu NAD?
ssabo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.57.182
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 20:12:13    Odkaz na tento příspěvek  

tak zítra v testu IC 1004 / 1007 a 1016 v běžné poloze, bez cestujících...
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 20:13:46    Odkaz na tento příspěvek  

SA pomohla OrangeWays, když bylo potřeba a ozvali se, stejně tak by pomohli i Asianě, pokud by se Asiana ozvala, ale ta to nikdy neudělá. Jsou to prostě prachy a ty nesmrdí. :-)
jeden z mnohých
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.78.91.221
Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 23:16:51    Odkaz na tento příspěvek  

K tomu mytí vagónů osobně Jančurou:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1298167026037&set=o.19198 7746428&type=1

tak už to tady bylo, proč by to neudělal znovu? :-)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 00:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

§2 - Ještě nic nepřišlo
Ale přišlo.
Ovšem po stálých velkohubých prohlášeních asi už víckrát nepřijde...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 00:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty začaly až když bylo těch 8 miliard utraceno za ty 471, 814 a 380. Nejsou 471 placené jinak (Eurofima)? Jinak ano - 100 vozů je plivnutí do vody. Proto bude 28 ojetých vozů RJ určitě spasení české železnice, 28 vozů, které budou nasazeny do ucelených souprav na trase Praha - Ostrava, tam kulturu cestování zlepší. Stejně jako řazení IC/EC od nového JŘ. 100 vozů, rozházených chaoticky po síti a nasazovaných podle konstelace hvězd zlepšením není. Stejně jako 32 vozů nasazovaných na dvě ramena, když stačí akorát na jedno.
Ale kde ČD psaly, že díky nim dojde "k masivnímu celoplošnému" zlepšení vozového parku? Pokud si dobře pamatuju, tak to mělo vést ke zlepšení na rychlících, To Vám je málo plošné?
Navíc jsme stále u toho, že jste domotal několik věcí dohromady - hlavně ať to zní bulvárně jak v Blesku. No naštěstí jsou i tady v diskuzi ti, co nevidí svět jen modrožlutě... Nedomotal. Chci jen podotknout, že prohlášení pro veřejnost jsou vždycky přibarvená, zjednodušená a přihlouplá. To je marketing a musíme se s tím smířit. V tom se RJ, ČD ani jiné firmy neliší. A že prohlášení mluvků ČD (a jakékoli jiné společnosti) lze stejně úspěšně pitvat, jako prohlášení Jančury.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 00:57:28    Odkaz na tento příspěvek  

Eurofima

Čekal jsem, že to někdo vytáhne - zkuste se podívat někdy na ty CE. Schválně které tam ten nápis mají, které ne a které ho tam mají a byly splaceny právě z těch 8 miliard...


100 vozů, rozházených chaoticky po síti a nasazovaných podle konstelace hvězd zlepšením není.


Máte nějak podloženo, kam PŘESNĚ tyto vozy měly jít, že měly být rozházeny všude a ne v ucelených soupravách?


Stejně jako 32 vozů nasazovaných na dvě ramena, když stačí akorát na jedno.


Dtto, viděl jste alespoň aktuální návrh řazení?

Nedomotal.

Ale domotal a ještě k tomu přisypal notnou dávku demagogie...

28 vozů, které budou nasazeny do ucelených souprav na trase Praha - Ostrava, tam kulturu cestování zlepší.

Takže jen ucelené soupravy zlepšují kulturu cestování? Zajímavá logika - nebo spíš opět demagogie... 28 vozů zlepší cestování víc, než 100ka. No není to na Nobelovku z matiky?
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 02:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

28 vozů zlepší cestování víc, než 100ka.
To bude barvou. :-)
Utúlien aurë...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 02:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No není to na Nobelovku z matiky? Bohužel, ta se nedává.
Zajímavá logika - nebo spíš opět demagogie... 28 vozů zlepší cestování víc, než 100ka. Demagogie z vaší strany. Nebo neporozumění textu. 28 vozů v ucelených soupravách a nasazovaných výhradně na rameni Praha - Ostrava zlepší na tomto rameni cestování víc, než 100 vozů rozprášených po síti s tím, že na každý rychlík vyjde maximálně jeden.
Náhodný cestující nešotouš si nebude na nástupišti hledat vůz podle toho, jestli je vevnitř hezký, nebo ne. Je potřeba mít kulturní cestování ve všech vozech. Proto nasazování jednotlivých vozů mezi staré nic neřeší. U Jančury, ať si sedne kamkoliv, má 100% pravděpodobnost cestování na úrovni. U ČD by to bylo tak 25% - pokud by na každý vlak se 4 vozy 2.tř. (jiné neuvažuju, s těmito jezdí drtivá většina cestujících) připadl jeden. Jančura si může s 28 vozy tvrdit, že nabízí vysokou kvalitu cestování ve všech spojích, zatímco u ČD, aby to byla pravda, by těch vozů muselo být mnohem víc, než těch 100.
Takže jen ucelené soupravy zlepšují kulturu cestování? Ano.
Máte nějak podloženo, kam PŘESNĚ tyto vozy měly jít, že měly být rozházeny všude a ne v ucelených soupravách? Mám podloženo přesně, že pokud budou v ucelených soupravách, tak z nich bude jen pár vlaků. Pokud budou rozházeny všude, tak taky žádné plošné zlepšení - viz výše. Suma sumárum, žádné zlepšení cestování v rychlících, jak bylo slibováno - a to je to, na co narážím - že to byly PR plky marketingového oddělení ČD.
které ho tam mají a byly splaceny právě z těch 8 miliard... A to jsou jen dvě možnosti: Eurofima a těchto 8mld.? Něco jsem o tom hledal, tiskové odd. ČD se samozřejmě chvástalo (hlavně nic konkrétního) a Dušek se s ním hádal a to je asi vše, co jsem našel. A znova, kde je to zlepšení kultury cestováni v rychlících, jak bylo slibováno? Ešusů, i kdyby na ně těch 8mld. padlo, na nich moc nevidím.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 02:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arctia: obávám se, že mezi Jančurovými vozy a starými Bčky, byť po najbrtizaci, bude ještě pár dalších rozdílů...
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 03:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zminka vytrzena z kontextu vytrzeneho z kontextu se tyka poctu... :-)
Boooze, tady uz nestaci ksicht na konci, aby se poznalo, ze je to sranda? :-)
Utúlien aurë...
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 03:08:08    Odkaz na tento příspěvek  

Brr - copak, demagogie nepřestává? Napřed píšete o ojetinách za 12 miliard, když jste upozorněn, že se jednalo jen o 100 vozů za cca 1 - 1,5 miliardy, tak najednou tu něco hekáte o revitalizacích Béček o kterých nebyla doposud vůbec řeč. Aneb nemáme argumenty, ale psa holí bít chceme za každou cenu...

A když jsme u té vaší demagogie - co zlepší kvalitu cestování takového cestujícího třeba z Brna do Havlíčkova Brodu? 28 vozů RJ, na které tam nenatrefí, nebo vaše vypočítaná pravděpodobnost 1:4, že natrefí na něco lepšího než koženkové Béčko.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 05:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co zlepší kvalitu cestování takového cestujícího třeba z Brna do Havlíčkova Brodu? 28 vozů RJ, na které tam nenatrefí, nebo vaše vypočítaná pravděpodobnost 1:4, že natrefí na něco lepšího než koženkové Béčko. Ani jedno, ani druhé. Az bude cela souprava z kvalitnejsich vozu, tak pak. Heledte se, pribuzna jela pred par lety z Zelezneho Brodu do Prahy a zpet. Cestou tam se ji libil novy vuz, ale cestou zpet rikala, ze to byla hruza jako driv. V obou smerech jela stejnou soupravou: 854+nereko Btn. Jen sedela v jinem voze.
Mel jsem za to, ze se za tech celych 12 mld. mely nakoupit ojete vozy, ktere by se za tyto castku daly poridit v takovem mnozstvi, ze by se to v siti poznalo a kultura cestovani by se opravdu zvedla. (Jina vec je, jestli by byly v takovem mnozstvi k mani.) Moje chyba, uznavam, je, ze jsem nevedel, ze se jednalo jen o 100 vozů za cca 1 - 1,5 miliardy Coz by absolutne nestacilo na to avizovane "zlepseni kultury cestovani v rychlicich". Jinymi slovy, cele ty recicky mluvky CD nebyly nic jineho, nez lez. Nebo chcete-li, marketingove vyjadreni.
Arctia: omlouvam se, zapomnel jsem dat smajlik.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 07:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pánové, nebude Vám vadit, že použiju tak 50% diskuse do rigorózní práce na téma Rituály ve firmách se zaměřením na změnu kulturního modelu? Ještě bych potřeboval vědět, kdo je z ČD, kdo ne, kdo pod 25 a kdo nad 40. Každý, kdo se přizná na mail, má ode mě dárek. (pouzdra na foťáky a mobily se většině z Vás určitě budou hodit) mail arakain@vrbovi.eu
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.85.240.250
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 07:39:07    Odkaz na tento příspěvek  

Drn může někoho nazvat doživotní modrý blok, když já ho ale nazvu doživotní modrá guma, tak je mi příspěvěk smazán.

Bravo, moderátoři, váš přístup k debatám je ubohý. Smažete něco, co se vám nelíbí, ale když máte smazat něco, co se nelíbí jiným, tak zpustíte morální kázání na téma svoboda na K-reportu...
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 08:32:42    Odkaz na tento příspěvek  

jak pružně bude RJ řešit takovou, dnes již vcelku běžnou událost, jakou je přejetý člověk
Bude ji nejspíš řešit stejně pružně (záleží na kvalitě dispečerského aparátu, ale ti od ČD-osobky nenasazují laťku moc vysoko). I když to jsou podle obecného modrogumonázoru pitomci.
po stálých velkohubých prohlášeních asi už víckrát nepřijde
Petunia non olet. Ani Dráze. Vsaď se.
Mimochodem teď mi není jasné, jaká "velkohubá prohlášení" máš na mysli - že ČD jsou šmucigbán je pravda (stačí se podívat na interiéry byť i relativně nových vozů), že to spoustě zaměstnanců nevadí a nejspíš si v tom libují taky.
K ojetým vozům: Jančura a Žaluda nakupovali v Rakousku ojetiny cca nastejno. Jančura vyjíždí v pondělí, co Žaluda? Pořád dělá plot ve Velenicích a má to v piči na lehátku?
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H: Nemusí on Žaluda narozdíl od Jančury nejdřív vypsat na tu rekonstrukci/rozchození vozů výběrko? Pak počkat, až ho podá správná firma a pak počkat až se jí uráčí ty vagóny přetřít na modro-modro-šedo-bílo-tmavo? Času dost...
Jinak od pondělka tu očekávám záplavu převratných nevyvratitelných důkazů o totálním kolapsu RJ (odhozený papírek tuhle, pět minut zpoždění támhle, nedejbože vlakuška s chybou v makeupu) provázený jásavými výkřiky "já to říkal, já to říkal".... Tužte se!
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvídavý člověk) Záleží na tom, jestli to bude zadávat jako revize po jednom, nebo celý kontrakt. I Janoza CZ dostala 110 najbrtizací přes výběrko a další "mimochodem", když už se to na Zličíně dělá.

S druhou půlkou souhlas, to budou perly do silvestrovské estrady "1000 a 1 důkazů, že soukromník na dráhu nepatří" :-)
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:22:14    Odkaz na tento příspěvek  

Zvídavý člověk: Tak jasně že musí vypsat výběrko a nastavit kritéria tak, aby to vyhrál ten správný uchazeč a penězovod vedl kam má, ale proč to už dávno neudělal? O koupi těch vozů se přece nerozhodovalo ze dne na den a že nebudou potřebovat servis si mohl myslet málokdo...
Ad důkazy o selhání RJ: pravověrní si jízdenku s ďáblem do pekla přece z principu nekoupí, takže případné závady na čistotě a vlakuškách budou moci akorát fabulovat :-)
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: Jasný, šlo mi spíš o to naznačit, že v tomhle to asi má ČD z principu složitější než RJ.

K druhé půlce - doufám, že to nějak podchytíte. Škoda, že se to nepovedlo (?) tak před rokem dvěma, kdy se to tu důvody, proč to nepůjde jen hemžilo...
Maně si vybavuji důvod, proč ve vlaku nemůže být vlakuška - protože neumí (a nikdy nebude) dát návěst "povolte brzdy úplně"...

Edit.: T.H: K první půlce - dobrá poznámka, to mě nenapadlo.
K druhé půlce: Vymítač ďábla musí chtě nechtě s ďáblem do kontaktu vejít, nemyslíte?
Anebo klasické: "Kámoš tím jel a říkal..."
(Příspěvek byl editován uživatelem Zvídavý_člověk.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Zvídavý_člověk.)
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvídavý člověk) Formulujte přesně - brzda se nepovoluje úplně, brzda se musí udělat. :-)

Snad tohle fórum je aspoň trochu použitelné, aby se dalo trochu prohrabat v archivu. A kdyby ne, dost toho bude pod každým textem o RegioJetu, co jsme na ŽelPage psali. Au, moje játra, to budou veselé večery při hledání materiálu. :-)
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: Ta formulace není ode mě, proto v úvozovkách. Ale to je venkoncem jedno.
Pak je ještě dobrej ten, jak klimatizaci ne, protože vysušuje vzduch. Nezapomínat ani na vlakušky, které člověka neustále nutí kafe a noviny, když tento chce mít hlavně klid.
No a o tom, že RJ nemůže vyjet, protože nemá lokomotivy ani vagóny a ty v Evropě prostě nesežene, se nemá cenu ani zmiňovat.