K-report
 

Archiv diskuse Autobusy Karosa řady 700 do 27. 03. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy Karosa řady 700 » Archiv diskuse Autobusy Karosa řady 700 do 27. 03. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Oudzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 19:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozdrav ze Vsetína v podobě B 731 (předěláno na manuál)

Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11108
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 21:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl jsem od včerejška nějaké lítání po Praze, takže píšu až teď, co jsem se dostal domů. Vrátím se k Platanovi. Byla to taková rychlovka skrz podzimní technickou s negativním výsledkem, udělalo se to tak, aby ze dva roky jezdil a pak půjde na kompletní plechařinu a do původní červené (letos v zimě ešelka, příští rok Platan, ale závisí to na mnoha faktorech, uvidíme, nechci se do ničeho pouštět na současném stání), kdyby bylo na mě, tak si trvám tak jako tak na původních dílech a ne takovém paskvilu, je to minimální práce a špiněním bočnic jsem taky argumentoval. Mám to auto na starost po stránce údržby a papírů, o víc se radši nestarám, akorát by mě to žralo. Cením si na něm původnosti - vevnitř pouze nová sedačka řidiče a nějaké blbinky typu 24V zástrček a přidaného reproduktoru, motor i řazení jako u nového auta, najeto to má nějakých 130tis a všichni víte, jak si na původním stavu a detailech potrpím.

Ale teď jedna zkušenost. Byli jsme včera na STK, poprvé v Prostějově. Přijeli jsme s tím, že jedeme na takovou "opakoavnou", protože na začátku prosince se bylo v Zábřehu, kde byla prohlídka na měsíc s tím, že se musí udělat čep na závěsu ramene na levém kole a celou zimu se dělaly ty příčky a s úsměvem jsme doufali, že už to klapne. Technik prohlásil, že s tím ať ani nepočítáme (šel odzadu a došel ani ne k zadní nápravě). A už to začalo. Brzdy, světla i řízení v pohodě, až se divil, pak začal pod schody hledat VINko. Říkám, že je tady pod řidičem na sloupku řízení jak u atmosféry. Začal to komentovat tím, že jsme si ho tam vyrazili sami a že nám to neuzná. Marně jsem vysvětloval, že je to jedno z prvních turb (16986/86) a tady ještě VINko pod schody nebývalo. Zbuzeroval za jiný rozměr pneu (to stejné pod jiným označením), pak vlezl dovnitř, začaly klasické řeči o cejchování tachografu. Vyvalili jsme na něj všechny možné legislativní kličky a svedli to na o.s., skončilo to tím, že je to náš problém a ať si s tím ve finále děláme, co chceme. Vešel do uličky a jak prý můžeme mít v TP zapsáno odnova 45 míst, když je tam 45 a řidič, tudíž 46, že musíme jedno místo vymontovat. Průhledné folie z celovozové reklamy z oken okamžitě strhat, nebo doložit od reklamní agentury atesty. Vyšel ven a tradá, kde máme poziční světýlka, že ty dobastlené dole nestačí, musí být od roku 1985 povinně nahoře. Vyjmenoval jsem mu, od kterého roku je Karosa kam začala dávat, tak se dohadoval, že ho to nezajímá, že si je tam musíme dodělat. Jednu zliskanou gumu bereme (blbý odklon), je to v řešení, ale podržte se, největším problémem (a toho jsem si dodnes nevšiml), céčkovou závadou, byly chybějící odrazky na bočnicích na každých třech metrech. No ukecívali jsme to na to, že potřebujeme technickou aspoň na měsíc, aby to mohlo na dílnu po svých, nezájem, odrazky jsou céčko a nazdar. Dva tisíce v pr... a holt se někdo blbě vyspal.
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 21:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli si dobře vzpomínám, tak podle dobového tisku vznikla B 732 na popud DP Ostrava.

No nějak se to asi zdůvodnit muselo a to i kdyby to bylo opravdu nedostatkem automat. převodovek.
Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 22:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Study a STK: Také mám jednu blbou zkušenost s technikem z doby kdy jsem s autobusem jel na technickou poprvé. Očekával jsem všechno možné, ale že začneme tím, že mám v techničáku blbou barvu jsem nečekal. Prý ten autobus nemám červený, ale bílý (no nevím kde, když už tak je to krémová, pro "úřady" žlutá světlá). Pak jsme se dostali k tomu, že ve voze není správný počet kladívek na rozbití okna, jak to, že druhé dveře se neotevírají společně se třetími (zapojené samostatně ač výrobce to tak nedodával) a proč mi nejde zářivkové osvětlení (nemohl jsem nalézt správný vypínač). Brzdy na válcích byly dobré až jsem se divil, ale prý mám stejně smůlu, protože vůz nemá správné obutí (od předešlého majitele jsem tam měl jedenáctky ač v TP jsou psané desítky). Nakonec mi vyhuboval za neseřízená světla, zeptal komu tím chci konkurovat a zřejmě něco čekal...

Ad Raspi: Nemyslím, že vznik B732 bude souviset s nedostatkem automatických převodovek. V roce 1985 byly B731 dodávány s uzavřenou kabinou (tj. B731.04) zatímco B732 měli kabinu stále otevřenou jako céčka (typově označené B732.00). Informace o požadavku DPO mne trochu překvapuje, spíše bych tento požadavek očekával od ČSAD.

(Příspěvek byl editován uživatelem 5735.)
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11109
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 22:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No náš taky něco čekal, ale nepochodil, namísto toho jsme mezitím volali do Zábřeha, že za hodinu přijedeme, ať si udělají místo, tak nám mrskl papíry zpátky, vylepil známku a ať s tím vypadnem, než si to rozmyslí, dokonce na rok. Kladivek si taky všimnul, ale to je prý jenom áčková závada. Světla, pokud vím, provádí sám technik, pokud jde jenom o seřízení pomocí páček pod gumou, u Platana to posledně dělali. Jo a ještě nadával že rezerva je vypuštěná desítka s orvaným běhounem, řekl jsem že rezervu máme v kufru přesně takovou, jaká má být, tak se vztekal, že rezerva má být pod nárazníkem na vozíku.
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 23:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735: Naše B 732 PI 63-07 z roku 1988 měla také jen přepážku za řidičem, jako C 734, PI 63-26 (1988) a PI 66-03 (1989) a další už měly kabinu řidiče.
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 23:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodou s tou barvou byl problém i u nás poté,co jel na STK vůz zabalený ve fólii do celovozové reklamy,samozřejmě barva neodpovídala TP.
Jo v roce 85 i k nám dorazily 732.00 se starou otevřenou kabinou,nikdy jsem se nedozvěděl a nevím dodnes,zda to podnik chtěl nebo dostal přídělem,ale dodávka městských klacků byla hodnocena pozitivně hned ze dvou důvodů - v té době byl dost omezen příděl nafty,muselo se šetřit,což manuál splňuje a za 2.u plotu byla stále řada utavených měničů,opravy dodavatelsky po pár kusech,kvalita nic moc.
Oproti tomu mechanika přežila vůz.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 2831
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 00:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Study: Tak podobné jsem zažil i já, koukám, že je všude stejně :-) Problémem bylo zejména nesvítící světýlko na schodech (to je u zájezdovýho auta životně důležitý), pár chybějících nálepek. Závažnější problémy sice uvedl jako důvod jen ke 30denní taky (hůře brzdící jedno kolo na ručku - měnil se válec a řetěz nebyl pak úplně dotažen, tuhle závadu bez zkušebních válců prakticky nelze zjistit), ale problém byl jinde. No, takže přes noc se to udělalo a další den se jelo již s fixou dopsanými údaji vně i uvnitř vozidla, a hlavně svítícími schody, za 10 Kč znova . Holt si ty rybízky vychutnal..
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 07:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...koukám jako blázen, jak by řekl Hašek, toť jen malá ukázka, jaká hovada rodí se pod sluncem...
Ale upřímně řečeno - je tam pár detailů, které se dají pochopit, pokud je soudruh trochu byrokrat a hnidopich...nesvítící světlo na schodech třeba (neb je dle vyhlášky povinné), s tou fólií s atestem bych si taky nebyl až tak jistý, že není v právu(i když teda nevím o tom, že by někde byla stanovena povinnost tenhle atest vozit s sebou, spíš se smí použít jen fólie s atestem, podobně jako na zatmavení oken).
Ovšem co se týká poziček a odrazek na boku, to bych se asi hádal...Ono tohle všechno podle novějších a novějších vyhlášek platí pouze pro auta, která jsou schvalována od nějakého data a to v té vyhlášce musí být uvedeno. Pokud se tahle povinnost vztahuje na všechna auta a je nutno je dovybavit, musí to tam být uvedeno - tohle je třeba případ zadní mlhovky, pravých zrcátek, resp. vnějších zrcátek vůbec nebo kdysi zástěrek a ještě dávněji blikrů (v době, kdy bylo ještě plno aut s mávajícími ručičkami). Obecně jakákoliv nová právní úprava v tomhle smyslu neplatí zpětně, vzato ad absurdum, nemohli bychom vyjet na silnici třeba s favoritem, který neplní aktuální ekologické předpisy...
Jojo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 9-2009

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 12:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim : Odrazky na boku musia byť aj u starých vozov. Podobne ako zadná hmlovka. Odrazky som musel domontovávať priamo na hale a to som bol za spolužiakom zo školy.Ten by ma zbytočne nebuzeroval.
On the Internet:
Men are Men.
Women are Men.
Children are FBI Agents.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8548
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 12:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Slim: "jaká hovada rodí se pod sluncem...
" - já to nechci nijak hodnoptit, ale ono možná hodně záleží na úhlu pohledu a na hodnocení konkrétní situace.
A tady si myslím, že příslušným lidem toto označení určitě nepatří. Pokud vím, jejich jednání je velmi korektní.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 2832
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 12:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, a jak je to tedy s těmi odrazkami po třech metrech? Z výroby byla na řadě Š-11 jen jedna uprostřed (ačkoliv hodně lidí má pocit, že už jich bylo více - to však byl důsledek GO v Gottwaldově a asi i jiných závodech, kde ty odrazky doplnili), a bylo/je tedy povinností je zpětně doplnit?

A jak to bylo s řadou 700? Zdá se, že nejstarší kousky měly ještě jen jednu.
http://www.mino-art.cz/images/392_karosa_c734_00.jpg
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Dandyzat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 17:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyrez z doboveho clanku kde sa pojednava o vzniku B 732. Inak k nam do DP Presov prisli prve B 732 20 ev.c. 248 a 249 v roku 1987 a uz bola v nich kabina. Ale na zadnom cele mali napis B 731. Napisom B 732 boli vybavene az auta z roku 1989.
Claudia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2010

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 17:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dandyzat: Příměstského autobusu B 732?? Chyba autora nebo něčo speciálního pro to čsad Ostrava?
Solaris Urbino 12 , 15 a 18 v poho autobusy.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 2834
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 17:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Claudia: Zjevně bylo myšleno právě zabudování mechanické převodovky do městských Karos.
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Dandyzat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 18:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano zjavne je to tak ako pise Atmak. Pocas vyvoja typoveho radu 700 sa z B 732 nepocitalo a prve boli vyrobene az v roku 1984 pravdepodobne prave na zaklade poziadavku CSAD Ostrava.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8551
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 18:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad,Dandyzat: To je přesně ten článek. Takže se omlouvám, ne DP, ale ČSAD Ostrava.
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 19:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odrazky na 700 jsou nahuštěny myslím až od roku 85.
B 732 první co znám byla už 84 u ČSAD Liberec,provozovna Frýdlant.
Rudasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 09:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Důvod masivního rozšíření B 732 ...

Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8555
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 09:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten druhý článek je z období náběhu turb. Pamatuji, když k nám přišla první B 732.20, debaty řidičů, že se vrací časy RTO.
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 10:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je na příměstském autobusu B732 divného? Nebylo to náhodou takto?:
Karosa B731 - autobus městský
Karosa B732 - autobus příměstský
Karosa C734 - autobus linkový
Karosa C744 - autobus linkový - velkokapacitní
Karosa LC735 - autobus dálkový
Karosa LC736 - zájezdový autokar

O té B732 píší, že jí konstruovali, takže oni zkonstruovali nový autobus (příměstský) - označení B732.
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 12:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přečtěte pozorně,ten druhý článek je reakce na ten první a ten je z 11/86,takže toto bylo rozhodnuto a napsáno obojí před nástupem turb.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8558
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 16:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přiznám, že jsem úplně pozorně nečetl, jen vždy odskočil při přestávkách. Ale teď už čtu pozorněji a vidím, že první článek je postesknutí nad poruchovostí řady 700 od počátku výroby, druhý o převodovkách 2M70 s ohledem na problematickou zástavbu do 700. Zmíněným modernizovaným typem je myšleno turbo, které už v době psaní článku bylo ve výrobě v linkové a dálkové verzi.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 2839
Registrován: 10-2006

Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 17:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A lišila se tedy zástavba 2M70 do turba, byly provedeny úpravy na převodovce, jak píše hlavní konstruktér?

O nespolehlivosti 2M70 v turbech jsem hodně slyšel, a jako důvod se uváděl vyšší výkon turbo-motoru.
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 20:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedovedu odpovědět uplně přesně,v něčem se snad lišila,ale spíše asi v detailech,možná i jen nějaké vedení hadic,trubek,ale v zástavbě ne.
V turbech bych ji naopak jako tolik nespolehlivou už nehodnotil,z okolí co znám,dá se i říci,že pracovala s"pomalejší"nápravou.
Osobně tu velkou nespolehlivost v 80tých letech přičítám nějakému flákání šizení asi už od výroby,udržba - oleje,filtry v DP jak vypadala v těch letech také víme a samotné dodavatelské opravy asi také nic moc,než převodovce samotné.
Hold asi každý na to hleděl 6 let a dost a vůz jde stejně do šmelcu.
Jak píší v tom článku,v ŠM ty samé převodovky sloužily a co se nakonec dodnes nasmaží v 810 i u nás v kopcích na Jablonec,Kořenov a jezdí.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3544
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 22:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

666: kolega dříve opravoval voza M 152 /810 a tam bylo počítáno s dost malým proběhem motoru (myslím, že snad 300 000 km)i převodovky a poté vše NOVÉ.
A ty převodovky v 810 jsou rády, že táhnou motor a pokud dáš i přívěs, tak konec...

Schválně v pondělí se ho optám na detaily.
Makrelu neumeješ.
Frajtkof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 23:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat na tento autobus. Je to LC 735 nebo opravdu 736 a kdo je současným majitelem? Díky



(Příspěvek byl editován uživatelem Frajtkof.)
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 2841
Registrován: 10-2006

Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 23:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při srovnání spíše hraje asi velikou roli fakt, že režim jízdy je u kolejového vozidla úplně jiný - zatížení je trvalejší a cykly jsou méně časté. Ve městě zažívala ta 2M70 1-2-3.. 1-2-3 co dvě minuty po celý den, kdežto u vlaku byla intenzita řazení x-krát menší. Druhou věcí je údržba, dnes už to neplatí, ale dříve procházelo vozidlo opravou "MH" (motorová-hlavní) každých šest let, takže po nějakém tom proběhu 300 - 400 tis. km. A ty opravy byly/stále jsou dost kvalitní, převodovka prošla kompletní GO s výměnou opotřebovaných dílů, u motorů Ml634 často nové bloky, takže prakticky nový motor. Nehledě na to, že většina převodovek byla nahrazena upraveným typem 2M90 (tu měl mmch. i prototyp Karosy B17).

http://www.dpov.cz/cz/produkty-sluzby/opravy-prevodovek/
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 23:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Frajtkof: LC735 (LC736 má náporové větrání) - majitele máš na bocích kravsky napsáno, ne?
KAROSA LC735.00 / SE-969AM 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Frajtkof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 00:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: To ano, ale tyhle fotky jsou odněkud z inzerátu, kde majitel tento vůz před lety prodával. Proto se ptám na současného.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11110
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 00:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

majitele máš na bocích kravsky napsáno, ne

Frajtkof není Hladík a dobře ví, proč se ptá...
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 21:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca21: Ano u autobusů B732.20 byla opravdu i serie s neuzavřenou kabinou. U toho píseckého mne to nějak netrklo (byť ten vůz znám), ale dobře si pamatuji žilinskou "88".

Já jsem však chtěl říci něco jiného - neviděl jsem nikdy vůz B732.04 (myslím originál, po přestavbě z B731.04 bych i o některých věděl). Uzavřená kabina se hodila do provozů s nákupem jízdenek mimo vozidlo. Je tedy možné, že na základě požadavku ČSAD Ostrava (a asi i jiných závodů) vznikl onen předměstský autobus s mechanickou převodovkou a neuzavřenou kabinou (vhodnější při prodeji jízdenek).

Pokud by důvodem vzniku B732 byl jen nedostatek převodovek, tak by určitě byly i nějaké kusy s uzavřenou kabinou.

A jen tak mimochodem: nebyla ta serie s tím atypickým nátěrem první serií B732? A byl tento prototypový nátěr použit i na některé seriové B731?
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11112
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 22:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa B732.20 výrobního čísla 22 222 u FTL Prostějov:




Fotky pocházejí z různých provozních období.
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13583
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 02:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa 700 v Tule v Rusku se zbytky českého nápisu na zadním skle:

http://fotobus.msk.ru/vehicle/72503/

A dále například

http://fotobus.msk.ru/vehicle/87935/#n95508
http://fotobus.msk.ru/photo/372020/

ŠD 11 v Sevastopolu:

http://fotobus.msk.ru/vehicle/188055/#n199825

Karosa Prima v Lugansku:

http://fotobus.msk.ru/vehicle/116628/#n125375

ex ČR

http://fotobus.msk.ru/vehicle/86413/#n93845

kloubový hotelbus

http://fotobus.msk.ru/vehicle/207969/#n220100

A já jdu spát, takže další pěkné karosy na východě hledejte na http://fotobus.msk.ru/models/.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Pavelkarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2011

Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 01:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa B 732 FTL Prostějov
http://prostejovskeautobusy.wz.cz/7372_47m.jpg
Karosa C 734 AD Bartoš (EX: ČAD Blansko)
http://foto.bmhd.cz/foto.php?16674
Karosa LC 735 Zlatovánek
http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/18774?vuz9370
Karosa řady 700 4rever.
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 19:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavelkarosa. A?
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3117
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 19:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


http://smoubernvald.rajce.idnes.cz/Chomutovska_Zamracena_749.130-1_v_letech_2001_05/
Tomas25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1920
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 20:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marťa rak: Kdo byl předchozím majitelem té Karosy?
NEZATRACUJTE AUTOBUSY SOR!!!!

Podporuji podnikatelské aktivity Radima Jančury.
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3947
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 18:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Trains: 16x, 36x, 471, 750-756(vyjma 751), 842, 954, 223, 1216
Buses: Karosy s atmosem+Rábou, Solarisy
Trols: 14Tr, 25Tr, 27Tr / Trams: T6A5, KT8D5, Vario
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. března 2011 - 08:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sedmistovky v Přerově:
Tomas25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1933
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 24. března 2011 - 09:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_o: Kdy je možné tu první Karosu spatřit na vlakáči?
NEZATRACUJTE AUTOBUSY SOR!!!!

Podporuji podnikatelské aktivity Radima Jančury.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. března 2011 - 12:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těžko říct, občas tam bývá delší dobu. Ty fotky jsou ze včerejška (23.3.), možná tam ještě bude.
Franta_hirsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 25. března 2011 - 23:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechcete ji někdo zachránit ?? Karosa LC 735.40
www.hirsch-tour.wgz.cz - stránky mého vdp
KAROSA LC936.1038XE 5U7 6083
KAROSA LC735.40 TPB 02-94 4ever
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5958
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 26. března 2011 - 01:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč? Obyčejná tuctovka.
Sorc12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 26. března 2011 - 08:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden úlovek:

http://dolphnbuspobockanj.webgarden.cz/
www.vecikolemvbus.webgarden.cz
ICQ:487026195 NEW
John_doe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2011
Odesláno Sobota, 26. března 2011 - 14:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neviete niekto bývalého majiteľa tejto Karosy LC 736 z CZ,autobus teraz jazdí na SK?
950104
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 26. března 2011 - 15:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypadá to, že je to LC736 ex-Tourbus a byla nabízena v bazaru v Bohumíně-Vrbici. RZ začínala myslím 5B5 xxxx.
http://www.phdprerov.ic.cz//
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 26. března 2011 - 16:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna vojenská projíždějící Přerovem 20.3.:
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3982
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 26. března 2011 - 21:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna velice slušná a zachovalá "šestka s kávovarem"
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6590
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 26. března 2011 - 22:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

slušná a zachovalá

to je relativní. Spíš ještě drží pohromadě
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Pavelkarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2011

Odesláno Sobota, 26. března 2011 - 22:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Armáda se o své karosy pečlivě stará :-). Jejich Karosy 700 vypadá ji jako nové. :-)
Karosa řady 700 4rever.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5962
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 10:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potřeboval bych potvrdit následující čísla (jsou z Wikipedie, ale na tu mám poněkud vyhraněný názor), určují celkový počet vyrobených Karos 800.

B832.1654 + B832.1662 - 102ks
B841.1908 + B841.1816 + B841.1920 - 110 ks
C834.1340 - 36 ks
C835.1031 - 12 ks
LC836.1033 - 1 ka

A dále potvrdit/vyvrátit následující:
V jistém nejmenovaném časopise (MsD) jsem se dočetl, že B832.1662 má mít prodloužený laminátový zadní panel. Podle fotek z Vilniusu mají klasický hranatý zadek (a ve VINU "...21662..."), nicméně ostatní věci sedí (zástěna + dveře kabiny, velký větračky na oknech, mlhovky v nárazníku atd), snad krom převodovky a motoru, to nemám jak zjistit. Jde tedy o nějaký informační šum? Nebo jak to je?
Mirik_3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 11:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Puro, Tootti - tak tu je tá sľúbená Karoska z Ivanky p.N.

www.mestskadoprava.net
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 13:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

typa 1662 obecne ma kulatej zadek kvuli kombinaci Renault + mechanika + el. retarder Telma

modifikace
1662.1 Rusko
1662.2 Mongolsko
oboje BEZ retarderu

od 4/'97 jako 832.1662.1
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 13:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví cokoliv o osudu této 734. Patřila firmě Keramika Horní Bříza, používala se na svoz zaměstnanců a jako vozidlo autoškoly. SPZ z této fotky bohužel nepřečtu (PS něco, měl bych ji mít focenou líp, ale teď jí bohužel nenajdu), ale ten lak je doufám dost charakteristický. Foceno na jaře 2003, bus zmizel někdy na přelomu 2003/2004. Byl v dost slušném stavu, tak předpokládám, že nešel hned na šrot ...

Omlouvám se za kvalitu, navíc je to přefoceno digitálem z formátu 9*13. Díky.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4550
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 18:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To asi ne, že ?


» lc.rajce.czMHDfotoGalerie autobusů «

KAROSA Žádné kompromisy.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3119
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 18:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LC: Je to ona, chvíli jezdila po Kladně i s původní SPZ PS 8x-xx
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Jojo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 9-2009

Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 19:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc_736__c_954: Noó z diaľky by som povedal, že je to ona.
Fedos ma predbehol .

(Příspěvek byl editován uživatelem jojo.)
On the Internet:
Men are Men.
Women are Men.
Children are FBI Agents.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4551
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 19:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale už jsem jí tu dlouho neviděl. :-(
» lc.rajce.czMHDfotoGalerie autobusů «

KAROSA Žádné kompromisy.
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 23:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LC_736_C_954, Fedos: Díky, pánové!

Můžu se ještě zeptat, źe kdy je ten snímek, kdo je/byl majitelem (nemůžu to rozluštit) a k čemu v Kladně slouží/sloužila? (K běžné linkové dopravě?)

A kdyby někdo znal její historii, byl bych spokojen úplně. Vím jen, že Keramika Horní Bříza jí koupila v druhé polovině 90. let jako náhradu za svojí ŠL11. Paměť je mrcha, ale řekl bych, že v roce 1998 ještě jezdila ešelka.

Abych se pořád jenom netázal, tak přidám aspoň pár fotek přežívajících C734 ČSAD Plzeň.