K-report
 

Archiv do 15. března 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv do 15. března 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3029
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 21:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kpt. Hejl: Neposkvrněné početí PM se vůbec netýká sexu ani práva. Je to čistě teologická rovina. A nejen katolická. Abych to tu neplevelil, vyhledejte si výklady o neposkvrněném početí PM pomocí internetových vyhledávačů. Je jich na netu dost.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17448
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 10. března 2010 - 23:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousekx - hodně dobrej odkaz .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 00:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je skoro až zábavné, slyšet od člověka co koketuje se spolkem, pro kterej je normální pořádat něco tak nechutného jako průvody s vystavováním plesnivých kousků mrtvol, a to dokonce po ulici a ne leda v pytli nejkratší cestou do kafilerie. Bleh. Nicméně.

Jmenujte nějaký průvod s "plesnivým kouskem mrtvoly" v posledních pěti letech v ulicích některého z českých měst. A zdůrazňuju, musí být naplněné všechny tři znaky, tedy průvod ulicemi měst, s kouskem mrtvoly a navíc ještě plesnivým.

A dále se Vás ptám, bylo podle Vás lépe za komunistů, kdy všechno toto bylo zakázané a pochovat se mohlo jen na 1. máje?
ABCDE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 08:58:11    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: 28.září 2009, Stará Boleslav - průvod ulicemi města, s kouskem mrtvoly. Jestli ten kousek (lebka sv.Václava) byl plesnivý to nevím, ale to není až tak podstatné.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 09:50:29    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: vono i ten vědecký atheismus je svým způsobem druhem náboženství. Nicméně zde asi není vhodný prostor pro řešení podobných otázek. Očekával bych ale víc tolerance k přesvědčení mnoha (a často velmi vzdělaných a velmi inteligentních) lidí.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 09:52:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ad ABCDE: co je průvod s kouskem kosti proti velkolepé výstavě mrtvých preparovaných těl, že.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 14:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ABCDE: Zaprvé, nebyl daný kousek mrtvoly plesnivý. Zadruhé, místní obyvatelstvo neprotestovalo. Ten třetí argument napsal krásně TMB.

TMB: Bohužel, už od první republiky si mnozí myslí, že železnice by měla být avantgardou ateismu. Sice tomu tak v dnešní době není, na železnici pracovali i mnozí lidé za minulého režimu pro víru pronásledovaní (např. Augustin Navrátil), ale tito lidé se prostě nevzdávají.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7499
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 15:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdy se nemodlim víc než když jedu vlakem. Tak jakejpak ateismus. Ale taky nejvíc hřešim myšlenkou, slovem i činem, takže se to vyrovná.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 15:21:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ona fakticky stačí jen maličká změna v chemismu lidského mozku - a z racionálního ateisty se může stát zanícený věřící (a naopak). Dříve možná víra byla výhodnou strategií pro přežití (v darwinovském smyslu) - proto byla tak rozšířená. Dnes už asi ne, když např. vidíme, jak se vyznavači různých náboženství mlátí mezi sebou. Nebo i přislušníci jedné církve (Qěcy a Všd) se tu budou navzájem obviňovat z hereze a dohadovat, kdo z nich je "katoličtější"? Ateistům nezbývá, než to pobaveně sledovat.
Rozhodně nechci nikomu brát jeho víru - v tom jsem tolerantní. Neposílám do Vatikánu kulometný oddíl. Nemám ale zapotřebí, aby mě nějaký dávno mrtvý papež za nos vodil - viz odkaz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Dogma_o_neposkvrn%C4%9Bn%C3%A9m_po%C 4%8Det%C3%AD_Panny_Marie (text v 1. rámečku je opravdu "boží"). Namouduši se válím smíchy, když čtu třeba tyto (nejčtenější) otázky a odpovědi: http://www.katolik.cz/otazky/top20.asp
Ale ať si každý věří čemu chce, když ho to baví a vnitřně uspokojuje. Nemíním ho věznit, mučit, upalovat či jinak trestat kvůli přesvědčení.
S čím ale nesouhlasím, je propagace víry a financování církví za "státní" peníze. A také ždímání peněz z ateistů. Je mi jasné, že věřícím by se to líbilo!

Těžko se také asi mohu vyjadřovat k tomu, jak bylo v Polsku za Pilsudského (viz výše), ale podle železničně-historické literatury tam třeba výroba parních lokomotiv i kvalita železnic (i v té "echt polské" části nynějšího Polska) byla na slušné evropské úrovni. V nynějším Polsku (Všd a některými dalšími tuzemskými konzervativci tak vychvalovaném) je infrastruktura rozvrácena, resp. "žije z podstaty". Bují tam korupce, přetvářka, faleš a zločinnost.
Pokud je v nynějším Polsku někdo ateista, a ještě homosexuálně orientovaný - a dal by to najevo, tak nejen že asi těžko udělá nějakou kariéru např. na ministerstvu dopravy, či ve vední polských drah, ale není si ani jist životem. V tom se součesné "křesťanské" Polsko ani moc neliší od těch nejzkostnatělejších mohamedánských států, ovládaných muslimskými náboženskými fundamentalisty. Tak kde to jsme?
hluboce věřící
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.33.136
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 15:34:43    Odkaz na tento příspěvek  

Člověče, VŠD, Já si tak říkám nešel by použít ten Duškuv výrok i na tu Vaší slavnou církev? Homosexuální pedofil kněz to táhne s homosexuálním biskupem pedofilem a kryje je v mládí homosexuál pedofil papež...
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 16:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: A těch nahých a polonahých něčeho, toho ve stejném časoprostorovém rámci bylo zhruba kolik? :-) (Plesnivé ty mrtvoly po takové době asi moc být nemůžou, protože ta plíseň by už dávno neměla co žrát, ale tím spíš bych čekal pochopení básnické licence…) Ta otázka na závěr tomu měla asi dodat hlavně asi humorný podtext, pak, co? Já vůbec neřekl (a ani jsem neměl v plánu říct), že by se něco mělo zakázat. Průvod s větráním ztrouchnivělých zbytků po obědě je sice na zvracení, ale viděl jsem už horší věci, tak co, no bóže. Já původně reagoval právě na vaši ideu, že by se něco mělo zakázat. Za to jsem byl nenápadně naveden ke komunistům, a ještě tu pak zaznělo něco o toleranci. No, té se vám úplně moc nedostalo, no.
http://bahnhof.cz
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 16:10:49    Odkaz na tento příspěvek  

Jasně - celá naše "já" je produktem chemických dějů mozku. Vesmír vznikl úplně náhodou, když někonečně dlouho existující hrouda hmoty o nekonečné hmotnosti náhodou vybuchla a náhodou z toho vznikl celý vesmír s planetou Zemí. A na ní se nakonec zcela náhodou z opice vyvinul člověk, aby mohl psát na K-reportu (taky se válím smíchy).
Pokud to tak bylo, tak to určitě nebyla náhoda. Kdo je přesvědčen o opaku, činí tak též jen na základě své víry.
Nikdy jsem neviděl, aby se třeba sám naprogramoval počítač, případně abych vylil na plátno barvu a vznikl z toho obraz.
Pokud je tedy část lidí přesvědčena, že naše existence není náhodná a má jistý smysl, pak to logicky vedlo ke vývojí náboženství a církví.
A co se týká jejich placení z peněz ateistů - katolická církev i u nás byla financována z vlastního majetku, který ji posléze soudruzi sebrali. Od té doby je její financování napojeno na státní rozpočet. Návrh finančního vyrovnání ukradeného majetku (s čímž by finacování z rozpočtu skončilo) se vám taky nelíbí. A přispět části daní přímo církvím také věřící nemohou.
Jinak si zkuste přečíst třeba knihu Bruce Marshalla "Plná slávy". Vřele doporučuji.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 16:36:26    Odkaz na tento příspěvek  

když někonečně dlouho existující hrouda hmoty o nekonečné hmotnosti náhodou vybuchla
V tom máte úplnej guláš. nekonečně dlouho existovat nemohla, právě naopak. Čas t byl menší než 10E-35s a hmotnost se nekonečnu jen limitně blížila :-)
Také nic nevybuchlo, nýbrž se rozpínalo obrovnou rychlostí. A stále se rozfoukává.
Víte ono je už dnes řada jevů exaktně popsaných, změřených či dopočítaných. Njeste vy jeden z těch co popíraj cokoliv menšího než elementární částice co znaj ještě ze základky?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 17:18:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ad W: Jenže právě - kolik námahy investují věřící do řešení specifických problémů své víry (vztah s Bohem, porozumění teologii, čtení Bible, Koránu apod., modlitby, účast na obřadech)? To je účel, vyčerpat se pseudoproblémy (usilovná modlitba nebo bohoslužba vyčerpá více, než těžká fyzická práce, to vám potvrdí pět ze šesti náboženských fanatiků).
A kolik jim zbývá sil na řešení skutečných problémů (boj proti korupci, prostituci, drogám, na charitu, péči o vědu, vzdělanost, kulturu atd.). Zjednodušeně řečeno: Takový Jančík nebo Dalík "bohatý náboženský život v ČR" určitě vítá. Fakticky je nežádoucí, aby obyčejní občané viděli příliš mnoho reality, protože pak by mohli chtít tuto realitu nějak změnit. A o to profesionálním pánbíčkářům často jde - věřící člověk je po náboženské linii lépe ovladatelný a manipulovatelný.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 18:45:35    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel - V tomto příspěvku s Tebou musím úplně a bezvýhradně souhlasit. Lépe bych to ani nepopsal.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 20:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jak to vidíte?Bohužel zatím vyhrávají úhybné manévry a zametání pod koberec...Na Iděsu čtu články a diskuse,kde je Žalud(a)obhajován,nejspíš jen proto,že nemá nic společného s Bradavičkou...smutné
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
MJ + DM = Black Celebration
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 20:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte ono je už dnes řada jevů exaktně popsaných, změřených či dopočítaných.

Problém je, že "vědecké" teorie jako je ta o velkém třesku nebo evoluční sice něco popisují (možná i přesně), ale nic moc nevysvětlují.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.246.153
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 20:50:46    Odkaz na tento příspěvek  

Oblíbená píseň na GŘ ČD a Ministerstvu dopravy (aspoň podle rozcuchaného Jardy):

http://www.youtube.com/watch?v=PEqIpl_fYwo

Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 00:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: A proto "pánbíčkářští" Poláci vzdorovali nacistům i komunistům mnohem tvrději, než již tehdy nepříliš zbožní Češi.

Věřte mi, že náboženství, jako prostředek ovládání lidí, funguje jen velmi omezeně, pokud ten, kdo chce ovládat, má jiné cíle, než samotné náboženství.

Není to zcela nefunkční, zkoušeli to tak nacisté za pomoci Tisa i současní socialističtí vládci Laosu, ale většinou to dopadá tak, že jedna či druhá ideologie nakonec převáží, nebo obě smete nepřítel zvenčí (v případě Slovenska).
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 00:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rambuteau: To je hezky řečená pravda, kterou Tomeš a další ateisté, odmítají přijmout.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2336
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 09:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kolik námahy investují věřící do řešení specifických problémů své víry (vztah s Bohem, porozumění teologii, čtení Bible, Koránu apod., modlitby, účast na obřadech)?

No, většina Čechů sice do ničeho z toho uvedeného výše žádnou námahu neinvestuje, ale jaksi jsem si nevšiml, že by jim díky tomu zbýval čas na to "řešení skutečných problémů". Nebo aspoň na nějaké hlubší úvahy. Ne, svůj čas si místo kladením otázek na vztah k Bohu a spol. úspěšně vyplní zíráním na televizi / vysedáváním v hospodě / klábosením s kamarádkama / sjížděním videoher / přemýšlením o penězích / "tuněním" auta / opíjením se na diskotéce / doplňte cokoliv dalšího, ale snaze o řešení problémů světa nebo aspoň přemýšelní o nich určitě nedají víc než aktivně věřící.

Rozhodně se mi nezdá, že by nevěřící byl přemýšlivější směrem k aktuálním problémům než věřící, spíš mám (aspoň mezi mladými) úplně opačnou zkušenost. Taková ta fáma "pro pámbíčkáře je to jednoduchý, těm to vysvětlí pan farář" platí možná pro "svíčkové báby", které neznám, ale mladí křesťani si otázky podle mé zkušenosti většinou kladou sami a víc než typický ateista.
Podotýkám, že já sám k žádné církvi nepatřím ani jsem věřící lidi nikdy záměrně nevyhledával, vycházím jen ze vzorku, který se kdy vyskytoval v mém okolí a doslechu.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 12:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s Jefem, křesťaní jsou daleko přemýšlivější, než denní návštěvníci hospod, fotbalových klání a podobných podniků. Tím nechci paušalizovat ani na jednu stranu. (vyjímky jsou všude)
Je třeba si uvědomit(případně nastudovat z nezávislých zdrojů) že evropská civilizace vyrostla na křesťanských základech. Veškerá vzdělanost se zpočátku koncentovala v klášterech, kde mniši učili "prostý" lid hospodařit. A v těch vědomostech byly materiály ze všech odvětví poznání tehdejšího světa.
Problém je hlavně v tom, že křestani bezou život jinak - nejsou pro ně tak důležité hmotné statky a všelijaké módní vlivy.
Když se podívám na průměrný vzorek obyvatelstva, tak to vypadá zhruba takto:
barák(byt) na hypotéku, auto na leasing, dovolená u moře. Proč ne, ale v podstatě ze z těch lidí stávají novodobí otroci, neb 20 - 30 let budou muset někde brát peníze, aby uspokojili banky. A tak musí do práce, kde ze sebe jsou schopni udělat absolutní pohůnky, protože přece nemůžou přijít o práci. A tak odpoledne, nebo večer se musí jít z toho stresu nějak "vyřvat" a vybrečet - ať už do hospody, nebo se jít porvat na fotbal.
A nastává otázka - proč? Dnešní takzvaně moderní společnost lidem zkrze reklamu vnucuje výše popsaný životní styl jako samozřejmost s tím, že takhle musí přeci žít každý. Jednak - jak bylo zmíněno výše - kdo se zabývá výsledkem Horní Dolní v nějakém derby, toho nezajímá ekonomická situace republiky. A další produkt je levná pracovní síla - to se taky hodí. Málokdo má skutečně nějaký koníček - jen se stačí podívat, jak málo lidí se u nás zajímá o železnici. Preferovány jsou koníčky typu - kup si plazmovou televizi, to má i tvůj soused, koukej na blbiny, užívej si u toho s křupkama....
Kdo tomu podlehne, tak ten je pro každou vládu, každé státní zřízení ať levé, nebo pravé, naprosto ideální. Do ničeho nekecá, nic nechce měnit. Maximálně zdemoluje nějaký stadión, a to se z daní nějak zatáhne.
A teď do toho přijdou lidi, kteří si tohle vnutit nenechali - a to jsou právě ti, kteří přemýšlí jinak, pro které je důležitější věnovat se svým dětem, nějakému koníčku, něčemu, co neslouží jen pro ně samotné. Například charitě.
No a to se mocipánům nelíbí, protože se nechtějí uvázat k dluhům, jako většina - a tak s nimi nemůžou manipulovat.
Napsal jsem to jenom v kostce, tohle se nedá napsat několika větami.
A věda - to je kapitola sma pro sebe. Jsem poslední dobou přímo alergickej, když zpráva začíná, že (američtí) vědci zjistili....
Naposled nás krmili, jak jsou zdravé antioxidanty, kdo je nežere, tak ten brzi chcípne a taď zase vědci zjistili, že antioxidanty poškozují svaly .
Takže pokud se věda dělá takto.....
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 13:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si teď nevzpomenu, kde jsem to dnes na netu četl, ale v nějaké anketě 3/4 Čechů očekává státní bankrot. Přesto (nebo právě proto?) podporují ty největší rozhazovače.
Že by si občanstvo vzalo vzor z politiků a odborářů a hodlalo pumpnout stát z posledního, než se položí?
Tudíž nové heslo: "Co Čech, to tunelář."?
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 14:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naposled nás krmili, jak jsou zdravé antioxidanty, kdo je nežere, tak ten brzi chcípne a taď zase vědci zjistili, že antioxidanty poškozují svaly .
Takže pokud se věda dělá takto.....


Tohle dělají hodně novináři - ono z každého výzkumu vypadne spousta různých komplexních informací, ale do novin jsou potřeba jasná hesla typu "za deset let přijde doba ledová!". Takže výsledek výzkumu přepíše nějaký odborný časopis, pak si z toho nějaké všeobecné noviny vyzobou pár hesel a postupným přebíráním, citováním a potřebou zaujmout "šokujícím" titulkem z toho pak vyleze nějaká volovina jako "jezte špenát a zemřete o devět let a sto patnáct dnů později!", které nikdo normální nemůže uvěřit.


Jinak s těma otrokama, co si musí pořád kupovat další výrobky, naprostý souhlas. Oblbenost katolíků fungovala v Evropě možná v časech nevolnictví, dneska je to tak, jak píše Kořka.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 15:01:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pro žalud(a) bude zejtra benefice odkaz
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2108
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 15:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

barák(byt) na hypotéku, .. z těch lidí stávají novodobí otroci, neb 20 - 30 let budou muset někde brát peníze

Můžeš mi poradit, jak mám řešit svou bytovou otázku, pokud bych se chtěl vyhnout výše uvedenému scénáři?

V zásadě souhlas s Jefem i tebou, ale tohle mě nadzvihlo
ABCDE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 15:23:10    Odkaz na tento příspěvek  

prag: a zazní tam i tato píseň (uvedená v jednom příspěvku výše) ?
http://www.youtube.com/watch?v=PEqIpl_fYwo
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5247
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 16:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W. V tom máte úplnej guláš. nekonečně dlouho existovat nemohla, právě naopak. Čas t byl menší než 10E-35s a hmotnost se nekonečnu jen limitně blížila.

To bylo PO Planckově času. Co bylo PŘED, je a) mimo naše chápání, b) nemáme nejmenší šanci zjistit (účinek kvanta účinku, princip neurčitosti atd. atd. atd.). Teorií je mnoho, ale je to asi tak, že správný mohou být libovolně úplně všechny naráz a přitom současně libovolně všechny úplně blbě - tedy buď se na něčem shodneme (a uděláme z toho ideologii nebo náboženství, nebo ne, přitom se ale vůbec nic nestane, žádná revoluce...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
Unsere Räder rollen für den Sieg!
Bužírka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.17.128
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 17:17:09    Odkaz na tento příspěvek  

Proč ne, ale v podstatě ze z těch lidí stávají novodobí otroci, neb 20 - 30 let budou muset někde brát peníze, aby uspokojili banky.

K tomu pohled člověka žijícího v Americe:

...Vono asi to spíš bude tím, že ta novodobá generace kapitalistů je už tak nenažraná, že si stanovili takové zákony, aby vydělali do svých kapes ještě víc, takže veškerou výrobu, která zde ve Státech zajišťovala životní úroveň velké části střední třídy, přestěhovala do rozvojových zemí. To v důsledku znamenalo, že pár majitelů firem si namastilo do kapes miliardy a ta stř. třída, která si nakoupila na úvěr domy, v době kdy ještě jejich zaměstnání bylo lukrativní, přišla o lukrativní výdělky a nebo o zaměstnání vůbec. Tím pádem nemohla splácet hypotéky a to je jeden z hlavních příčin té krize tady. Žádnej Obama, ale dvě období presidentování Bushe a vlády Republikánů totálně zničilo Ameriku...

A něco podobného můžeme v krátkém čase zažít i u nás...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 17:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bužírka: ono to je poněkud staršího data, deindustrializace západního světa začala už v 70. letech.
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje

Trojčata a housenky: optimální využití tramvají se skříní VarCB3
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 18:42:44    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Kořka: Část společnosti, která se někdy nazývá "elita", "hoši co spolu mluví" a podobně, zahrnuje asi 20% relativně vzdělané populace a hraje důležitou roli v rozhodování. Těmi se nechci zabývat.
Pak je tu asi 80% populace, to jsou "diváci děje" a referuje se o nich jako o zmateném nebo poplašeném stádu. U této skupiny se předpokládá, že budou vykonávat rozkazy a nebudou překážet v cestě důležitým osobám. A právě tato skupina lidí je cílem působení masových médií - bulvárních časopisů, televizních a rozhlasových stanic, filmů, videoklipů atd. Existující systém propagandy slouží na usměrňování "diváků děje". Má zesílit jejich vlastnosti, jakými jsou pasivita, podřízenost autoritám, ignorantství, osobní ziskuchtivost, nezájem o jiné, strach z reálných a imaginárních nepřátel atd. Jde o to, aby se stali populací poslušných konzumentů. Cílem je, držet zmatené stádo co nejvíce zmatené a tak zabránit lidem, kteří nepatří do koalice moci, aby je ani nenapadlo sdružovat se do síly, která by mohla vstoupit do politické arény. Základem je, mít mocenskou koalici silně intergrovanou a organizovanou, zatímco ostatní budou atomizováni. Není vhodné, aby se zmatené stádo trápilo nad tím, co se děje ve světě a společnosti. Už jsem říkal, že je fakt nežádoucí, aby obyčejní občané viděli příliš mnoho reality, protože by mohli chtít tuto realitu nějak změnit. Cílem moderní propagandy prostě je "udělat lidi maximálně hloupými", aby se dali jednoduše formovat, ale samozřejmě, aby měli zároveň pocit, že nějakou formou přispívají k řízení společnosti. (Příklad z reklamy: "Řídím svůj svět" - ve skutečnosti jen volant auta, na které dotyčný ani nemá, musel se kvůli tomu zadlužit.) Všechno toto je jasně vidět, stačí si jen přečíst bulvární noviny nebo sledovat komerční televizi nebo rozhlas.
Proto můžeme politikům s klidným svědomím vzkázat: "Pokračujte v nastoupeném trendu. To konzumní stádo, které vás vyzvedlo do funkcí (a které si prostřednictvím pokleslých médií dále úspěšně pěstujete), si stejně nic jiného nezaslouží!"
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 18:46:45    Odkaz na tento příspěvek  

Na rozdíl od předchozích si myslím, že i církve v tomto procesu hrají, i když okrajovou, přece jen nezanedbatelnou roli. Ono vládě ODS a spol. vyhovovalo, cpát nekontrolovaně peníze do církví, aby tyto úspěšně pokračovaly v ohlupování lidí - aby tito byli lépe ovladatelní a manipulovatelní. To už by mohlo (s ohledem na vleklou hospodářskou krizi) konečně skončit.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 19:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Nevím, jaké peníze ODS nacpala nekontrolovaně do církví, ale rád bych to věděl a případně uplatnil v bakalářské práci.

Jef+Keřka: Máte pravdu. "Svíčkové babky" z velké části již nežijí, je to generace, která dospěla před rokem 1948. Současní senioři už byli ve většině konfrontováni s dalšími vlivy a přemýšlí jinak. Dnešní lidé v důchodovém věku jsou jiní, než jejich rodiče. A ve městech, jako je Praha, Ostrava či Mladá Boleslav většina seniorů každou neděli do kostela nechodí. Jiné to je v některých venkovských oblastech, ale skutečně jen v některých.

V mnoha městech je věkový průměr návštěvníků bohoslužeb nižší, než celkový věkový průměr v dané lokalitě. Platí to minimálně o některých částech Prahy a jejího okolí, ale též o Mladé Boleslavi (kde však katolíci tvoří cca 40% procent TAMNÍCH věřících křesťanů, zbytek katolíků jsou gastarbeiteři a jsou tam silné protestantské církve).

Bužírka: Přesun pracovních míst ven z USA začal v šedesátých letech, ne-li dříve. Samozřejmě, tehdy se jednalo spíše o nekvalifikované dělníky, od devadesátek také o kvalifikované dělníky a odborné pracovníky. A nestalo se tak z toho důvodu, že by nějací zlí lidé někde ukuli plán, ale protože to tak prostě bylo výhodné.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 19:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příznivci MHD propagují nacionalismus: http://cvdoprava.wz.cz/
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Pátek, 12. března 2010 - 19:09:04    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: To bylo PO Planckově času.
Však ano. Pro chápání chování vesnímu v nešem čase je důležité rozumět i procesům k prvních okamžicích vzniku. Mě jen dostaly ty řeči o "výbuchu"
Ale s vírou to nemá nic společného, to je jen fyzikální popis přírodních jevů.
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.8.226
Odesláno Sobota, 13. března 2010 - 13:10:21    Odkaz na tento příspěvek  

Chacha. Co se týče gay párů a dětí a adopcí. Jde to jednoduše osvojit dítě mohou i teďka, když nevstoupí do RP, ale žují spolu a pokud na chvilku se rozvedou osvojí a znova registrují. Takže, kdo chce a je shopný, má byt atd, tak dítě adoptuje a stejnak s tím nic všd neudělá. Ale jde o to, že v řadě států gayové mají vlastní dětí díky darcovským matkám, které je jim vynosí. No těžko odebereš někomu vlastní dítě. Takže asi tak.
K tomu HItlerovi. Dávali o tom několik dokumentů a četl jsem a poslouhcal besedy. Takže si tu legendu strčte do pozadí. A Rohm? To se dá spekulovat a na tom se mnozí nedohodnou.
Teď k tomu gay a homosexuál. Ne každý homosexuál je gayem. To snad pochopíte, proč to tak je.
Ad Vietnam a RP. No ona to je hlavně chudá rozvojová země, takže tam bude zázrak, když se ten 23letej kluk dožije lepšího hospodářství a vůbec konce vlády jedné strany.
hluboce věřící
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.33.136
Odesláno Sobota, 13. března 2010 - 21:55:33    Odkaz na tento příspěvek  

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=66319 9 Papež má problém. Kdysi poskytl azyl pedofilnímu knězi

Neříkal jsem to???:-) VŠD radši byste měl šít do té vaší povedené církve než do 4%
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 14:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hv: Houby s octem. Ten člověk nebyl stíhaný, nešlo o to, ukrývat ho před policií, pouze např. před rodinou oběti. Nemluvě o tom, kolik by se našlo vězněných dětí při raziích v gay clubech. Slyšel jsem, že někteří unesení a nezvěstní chlapci tam byli viděni.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 14:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Viděl jste spoustu dokumentů, poslouchal besedy, odkazy nikde. Rozdíl mezi gayem a homosexuálem neznám, a to mám zkoušky ze sociální a kulturní antropologie. Všude se píše, že muži-homosexuálové si říkají gayové. Něco jako že Cigáni si říkají Romové. Tedy jejich vlastní označení oproti označení zvenku.
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.4.170
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 16:32:31    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Děti v gay klubech? To asi těžko, když je tam vstup od 18 let a mladě vypadajícího legitimují občanským průkazem. Tedy pokud to není kavárna apod.
Homosexuál není označení zvenku, ale označení medicínské a označení gay platí pro ty homosexuály, kteří přijímají svoji identitu a nestydí se za ni.
Ad Hitler. Stačí odčité svědkyně jeho milenky a dokumenty z archívů, kde se to dozvíte, že to byl heterosexuální homofób. Jinak by je neposílal do vyhlazovacích táborů. Jsou i známá jeho vyjádření a i sexuální praktiky s ženami.
Ad církev. Je jasné, že tato špička ledovce ukazuje, že je to ráj pedosexuálních styků. Možná si zašukal i papež, že? Hlavně, že má církev moralistické kecy, přitom si s nezletilými užívá sadomasochistického sexu.
Jinak určitě víte rozdíl mezi pedofilní a pedosexuální. Takže mluvme o pedosexuálních knežích, tedy kněžích mající sex s nezletilými, bez ohledu na to, jestli jsou nebo nejsou pedofilní. Čeština to má v názvoslovích jinak než Angličtina!!!!!Tedy ve významu slov!!!!!
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.4.170
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 16:48:10    Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: Mne by spíš zajímalo, co hodláte udělat s tou neúdržbou Hlavního nádraží v Praze.
-96%
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.140.7
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 17:11:08    Odkaz na tento příspěvek  

Všd /703/:

Aneb já (církev) nic, já (církev) muzikant, špatní jsou jiní (homosexuálové) a každý z nich má ve svém gayclubu (kam 100% všichni chodí) jednoho nezletilého chlapce, který je nezvěstný a unesený.
Vy jste dobrý demagog.
Nezlobte se na mě, ale tomuhle říkám vymývání mozků a evidentně se to církvi daří.
Nepopírám, že takové případy nemohly být, ale myslíte si, že v normální (heterosexuální) populaci se tohle neděje?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 20:31:12    Odkaz na tento příspěvek  

Jsou samozřejmě popsány případy homosexuálního chování např. v odloučených vojenských posádkách, v lodních posádkách - ale to je dočasné řešení z nouze. Jakmile jsou k dispozici dámy (i tzv. "lehké"), většina těch vojáků či námořníků se vrací k heterosexuálnímu chování. Ale katolický kněz holt nemůže, protože mu to církevní vrchnost zakázala. A přirozené pudy se mu nedaří úplně potlačit. Proto musí sexuálně obtěžovat toho nezletilého ministranta.
Už jsem tu zmiňoval, že těchto pedofilních/efébofilních nechutností by výrazně ubylo, kdyby papež zrušil kněžský celibát. Heterosexuální duchovní (věřím, že těch je přes všechny excesy výrazná většina) by si konečně mohli "užívat" přirozeným způsobem.
Možná také, kdyby kněží legálně mohli přirozeným způsobem obcovat se ženami a vstupovat do manželství, zvýšil by se zájem o povolání kněze a úpadek katolické církve by nebyl tak rychlý. Takže i Všd by byl výsledným efektem potěšen.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 20:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Cogwwheel:
Váš názor je zcela v souladu s lidskou přirozeností. Všechy reformace se o tento (v Písmu) základní postulát opřely.
Sv. Augustýn říká třeba pravý opak, co sv. Tomáš, ale katolická církev prostřednictvím Akvitánských nařízení je tak jaksi dala dohromady. Hm.... hm.. jsme ještě na diskuzním fóru o železnici a politice?

Mě osobně by spíš zajímal názor hlavně nádražáků na všeslibující projev Boha Paroubka teď v Teplicích.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 21:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Mluvím teď o dětech vězněných ve sklepích zahraničních gay clubů. Podobné případy jsou i v hetero-vydání, např. Marc Dutroux.

Hitler posílal homosexuály do koncentráků, protože homosexuální skupiny ve vedení NSDAP, tvořená především vedením SA, měla jiné představy o dalším vývoji, než zbytek, a zvláště než průmyslníci a generálové, kteří se k NSDAP přidali až okolo roku 1933.

Co se týče toho, že tvrdíte, že jde jen o špičku ledovce, myslím, že nikdo nemá v zemích, jako je ČR, Nemecko nebo USA, kde církev nemá výrazný vliv na státní moc, důvod, bát se např. msty. Naopak se v Německu ukazuje, že odškodnění zádají i lidé, kteří přitom na daných školách vůbec nestudovali, prostě se chtějí přiživit.

Dokažte, že v církvi dochází ke zneužívání dětí častěji, než kdekoli jinde, a myslím, že hodně proticírkevních sil se Vám královsky odmění. Zatím to nikdo nedokázal. A to ani v zemích, kde je církev v nemilosti vlády a kde by tedy nebyl problém najít dostatek svědků (Vietnam, Indie, v Evropě Francie).

Zatím nemáte důkazy, a jen křičíte a urážíte. Jako v čistě železničních diskusích.

Cogwheel: Katolický kněz nesmí ani nedospělé ministranty, ani dospělé muže, ani ženy. To první, to druhé i to třetí má zakázané. Je to tak těžké pochopit. Ateista Fabiano Golgo se snažil zjistit, za pomoci sice dospělých, ale velmi mladých a mladě vypadajících, mužů, zjistit, zda mají někteří kněží, o kterých věděl, že jsou homosexuální, pedofilní či efebofilní sklony, a zjistil, že ne.

V ČR je tuším 1600 kněží a několik se řádových bratrů bez kněžského svěcení. Z nich byl za zneužívání dětí stíhán, pokud vím, jeden kněz (František Merta) a jeden řádový bratr (jméno nevím, byl u salesiánů). Na spoustu kněží jsem slyšel spoustu stížností, až už, že jsou líní, že mají heretické názory, že jsou moc přísní atd., na několik málo jsem i slyšel, že si začli se ženami. Nikdy jsem však neslyšel, že by nějaký kněz obtěžoval chlapce. Vím však o jednom případu, kdy dospělý kněz znásilnil dospělého varhaníka, který v jeho farnosti koncertoval. Nabídl mu nocleh, aby nemusel v noci cestovat a znásilnil ho. To je beze sporu trestný čin, nesouvisí však se zneužíváním DĚTÍ. Tento kněz byl také jedním z recipientů Golgova pokusu (aniž by o dané věci Golgo věděl).

Co se týče úpadků církví, mnoho "pokrokových" protestantských církví, které mají třeba i ženy "farářky" nebo oddávají lidi stejného pohlaví, trpí mnohem silnějším úbytkem věřících.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 22:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-96%: Tak to není, ale někteří lidé stíhaní za sexuální delikty, kžeří byli donuceni spolupracovat s policií, se o takových případech zmiňovali. Ale jak píšu, děje se to i v hetero-vydání.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 22:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak asijská kultura vůči zneužívání dětí také není imunní. Ale není kolem toho takový humbuk. Holt do církve si chce kopnout každý.

http://zahranicni.ihned.cz/c1-41312030-majitel-skoly-karate-zneuz ival-pohlavne-zaky-vypovidalo-55-udajnych-obeti
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.4.170
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 23:06:23    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Vy lžete. Homosexuály Hitler dával do vyhlazovacích táborů, protože byl xenofóbní a vadili mu. SA nebyla o tom, že by tam byli samí homosexuálové. SA byla dělnickou radikálnější organizací než středostavovská SS. A SA chtěla nahradit i armádu. Tehdy musel Hitler SA zlikvidovat, protože by jinak s ním armáda udělala konec Hindenburg měl SA plné zuby!!!. To byl důvod likvidace SA. Chcete snad tvrdit, že dělnická třída v Německu byla nějak moc homosexuální? Pokud vím tak gay komunita Výmarské republiky se nesoustřeďovala jen do dělnické třídy. SA chtěla socialistickou revoluci hned a zcela a byla moc mocná, protože hald dělníci jsou masy. A likvidovali jí proto, protože NSDAP potřebovala peníze buržoazních vykosťovatelům, které SA chtěla zlikvidovat. A víte kolik je členů SA, o kterých se ví, že skutečně byli homosexuály? Drahý Všd jsou to 2, slovy dva o kterých se to ví. Dva, co se zapomněli zamknout a šukali spolu a z toho vznikla legenda, že celá SA byla mrdací skupina. Melete voloviny a nic nevíte.
A ještě k těm pedosexuálům (Lidem dospělým šukajícím děti), nejvíc jich je v rodinách!!! A myslím tím otčíny, co se někam přižení. Asi, tak.
A ještě k termínům Pedofil má jiný význam u nás než v Americe. Amerika má pedofila ve významu pedosexuála. Čili klidně gynekofila, co si zašuká s dítětem je podle Američanů pedofil, ale to není tak. Pedofil to má v pocitech to znamená, že ten co je orientovanej na dospělé či dokonce na staré a přesto šukal někdy dítě tak není pedofil, sic podle američanů pedofilem je. Ale je to pedosexuál. Pedosexuál tedy nemusí být a většinou ani není pedofilem!!!!!! Pánové tohleto pochopí i dítě z jeslí. Snad už vám mozky dorostly, abyste začali používat správné termíny.
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.4.170
Odesláno Neděle, 14. března 2010 - 23:17:35    Odkaz na tento příspěvek  

Teď trochu k termínům. Pro ty natvrdlé.
Muž A sexuální vyšetření: Připojí mu na penis přístroj promítají nahé prsaté ženské a má erekci, promítají děvčata či chlapečky a erekci nemá. Tento muž A, ale šukal dítě. Podle české terminologie je to pedosexuál, ale není to pedofil!!!! Podle americké terminologie je to pedofil, přestože fílií přitažlivosti k dětem netrpí. Fabian Golgo je Brazilec, čili Američan, tak ani neví, co píše.
Muž B. Sexuologické vyšetření. Promítají mu obrázky nahých mužů a žen, nemá erekci promítají mu obrázky nahých dětí třeba chlapců nebo dívek to je teď jedno. erekci má. Muž B nešukal žádné dítě. Podle české terminologie je to pedofil, ale není!!! to pedosexuál, podle americké terminologie to pedofil není, sic trpí přitažlivostí k dětem.
Muž C: Vyšetření. vyjde mu stejně jako u muže B. A dítě šukal. Podle české terminologie je to pedofil, ale zároveň je to i pedosexuál, podle americké terminologie je to pedofil.
Jo a pozor jedná se o děti!!!!! Tedy ne puberťáky, co mohou plodit děti. (Viz dříve běžný obraz 12letých kojících matek, pedofil není přitahován k dívkám pod 15 které mohou být již těhotné a není přitahován k chlapcům kteří mají již poluci) Tam je to pak vejš u chlapců efebofilie a u dívek hebefelie!!!!!! Musí se to posuzovat rovnoceně, protože pohlaví jsou si rovnocenná a prezidentkou USA měla být Clintonová a za to ponížení by ženy měly tvořit 99% politického spektra. to jen osobní názor k feminismu.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 04:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Homosexuály Hitler dával do vyhlazovacích táborů, protože byl xenofóbní a vadili mu.

Máte nějaké důkazy, že je tam dával JEN PROTO?

SA nebyla o tom, že by tam byli samí homosexuálové.

A napsal jsem to snad někde?

Drahý Všd jsou to 2, slovy dva o kterých se to ví.

Tak to bych hodně přidal. Ale samozřejmě, že ne všichni, ani ne většina.

A ještě k termínům Pedofil má jiný význam u nás než v Americe. Amerika má pedofila ve významu pedosexuála. Čili klidně gynekofila, co si zašuká s dítětem je podle Američanů pedofil, ale to není tak. Pedofil to má v pocitech to znamená, že ten co je orientovanej na dospělé či dokonce na staré a přesto šukal někdy dítě tak není pedofil, sic podle američanů pedofilem je. Ale je to pedosexuál. Pedosexuál tedy nemusí být a většinou ani není pedofilem!!!!!! Pánové tohleto pochopí i dítě z jeslí. Snad už vám mozky dorostly, abyste začali používat správné termíny.

Dejte sem seriózní odkazy, že je to tak správně.

Tam je to pak vejš u chlapců efebofilie a u dívek hebefelie!!!!!!

To je pravda, jen nemuselo být tolik vykřičníků.

Obecně, mezi kněžími se vyskytují homosexuálové, a to poměrně často. Relativně často i efebofilové. O pedofily v užším slova smyslu jde stejně často, jako u ostatní populace, ne-li méně. Většina "pedofilních" skandálů byla spíš efebofilních. Každopádně, celkově bylo těchto skandálů, tedy kriminálních případů sice hodně, ale vzhledem k celkovému počtu kněží ne více, než v jiných skupinách obyvatel.

Dále docházelo k podobným věcem i v církvích, kde nemají kněží povinný celibát, a také ve skautu, ve sportovních družstvech a jinde, a to ve srovnatelné míře. Nelze tedy tvrdit, že by celibát byl příčinou. To si myslí pouze skupina "Wir sind Kirche", která si ale myslí i další věci, narozdíl od této v naprosto zřejmém rozporu s učením církve. (Celibát lidových kněží by teoreticky být nemusel, u některých věřících v jednotě s Vatikánem, tzv. řeckokatolíků, je jen u mnichů a vyšších hodnostářů, faráři mají ženu a děti.)
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.58.231
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 08:25:04    Odkaz na tento příspěvek  

Všd zase lžete. Celibát byl zaveden jen kvůli majetku církve, aby se nedostal mimo církevní kruhy. Nemá s katolickou naukou cokoliv společného. Je to přežitek, který nemá již dnes právní opodstatnění.
Ad skandály v jiných církvích. V drtivém případě je to u katolíků s celibátem, nikoliv u třeba pravoslavných či evangelíků, tak je jich daleko méně. A proto skandály skoro nejsou.
A ještě jedna lež. Tvrdíte, že je zde stejné procento jako v normální populaci. Lžete, je zde samozřejmě daleko větší % než v běžné populaci. Na katolickou církevní dráhu se dávají tito lidé proto, protože nemohou vytvořit sexuální partnerství s dospělou osobou, tak si myslí, že bude lepší, když se zašijou do církve. Těch skandálů je extrémní množství a tvoří ani ne 1% celkových případů.
Klidne dám tvrzení, že v církevních klášterních školách a u inistrantů to sexuální zneužití se týká většiny!!!!!!! zdejších. Gynekofil (Heterák na ženský), prostě ten sex s ženou mít musí. Takže, proč by lezl do celibátu. Možná nejste heterák na ženský, tak tyto pocity neznáte. tak se laskavě nevyjadřujte.
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.58.231
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 08:33:16    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: A teď k dětem vězněným ve sklepích zahraničních gay podniků. Žádné takové děti nejsou, protože by se okamžitě našli. Navíc gay je medicínsky homosexuál adrofil a ten potřebuje skutečně muže. V těch západoevropských gayklubovských sklepích najdeš chlapy z fitka. Možná ani nevíš, co to fitko je. Nechápu, jak si vůbec dovoluješ sem psát nehorázné lži, co ti nakukala ta tvá povedená církev, která upalovala lidi za živa, která mučila lidi hrozným způsobem a která nám upálila mimojiné i Jana Husa.
Katolická církev je zločinecká organizace, která patří na listinu zákazu vedle nácků a bolševiků a vedle té mohamedánské zrůdnosti.
Vždycky katolická hrůzovláda posílala na smrt bezbranné jedince z minoritních skupin a sama šoustala děti a ostatně znásilňovala myšlení celých mas. Čtvrcení lidí za živa, pálení lidí za živa a v drtivé většině chudáků, co nic neprovedli.
Ad úpadek ostatních církví. Jestli někdo tady upadl, tak je to právě římskokatolická církev, která měla v Česku vyšší procento věřících než na Slovensku a jak se propadla pod 30%. Takže ten úpadek hledej ve svých řadách.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 09:06:28    Odkaz na tento příspěvek  

Katolická církev si za svůj úpadek může sama - trvá na dávno překonaných dogmatech, není schopná sebereflexe či smysluplných reforem. V tom se moc neliší od komunistických režimů, které se do r. 1989 také držely zuby nehty svých dogmat. Ale lidi se jich přestali bát a celá ta falešná a prázdná konstrukce se zhroutila překvapivě snadno - jako domeček z karet.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5919
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 09:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, takže to by už stačilo. To platí jak pro VŠD, tak 3 x Honzíka.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 09:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Katolická církev je zločinecká organizace, která patří na listinu zákazu vedle nácků a bolševiků a vedle té mohamedánské zrůdnosti."

je vidět 3xhonzíku, že vůbec nevíte, o čem mluvíte. Chápu to, je to logické, protože většina lidí čerpá pouze z komunistické ideologie a jejich pisálků z dob nedávno i dávno minulých. Ať ot byl třeba A. Jirásek a další. Například komunisty vychvalovaný Žižka a jeho melodyboys se chovali huř, než dobytek - nahnali pro ně nepohodlné lidi do někaé stavby(protože třeba měli peníze), kterou zapálili a tak podobně. Vlastně to byli takový anarchisti - hlavně všechno zničit, rozkrást. Žádná myšlenka.
Že cirkev dělala a dělá chyby - kdo je nedělá - tvoří ji jen lidé. Jenže například v našich končinách není populární a tak je lehké(a politicky velmi účinné) si do ní kopnout. Neustále se omílá zneužívání - aniž bych to chtěl nějak bagatelizovat(pokud se něco takového stalo, tak je to třeba vyšetřit a potrestat)ale kdyby se ty případy přepočítali procentuelně, tak by třeba nejvíc zvrhlíků mohlo být v řadách například zedníků, instalatérů, skladníků.... - berte to prosím jako příklad. Jenže tyto profese jsou tak nějak normální a tak se to s nimi nespojuje.
Jenže když se něčeho(čehokoli) dopustí kněz, tak je to první zpráva v médiích. Je zajímavé, jak naše společnost na jednu stranu klade velké nároky na cirkev, ale na sebe zrovna moc ne. A co se týká celibátu - představte si, kdyby někdo radil třeba strojvedoucím na rychlíku, ať si vynutí 30-ti minutovou přestávku na svačinu, že to přeci takhle nejde....Jde to,fýrové si to prostě vybrali za své povolání u kterého prostě mají nějaké překážky a obtíže. Zrovna tak si to vybrali kněží.Krom toho - nedovedu si představit, že by kněz, který se chce starat o farnost a její lidi, měl vlastní rodinu. Buď by to odnášela jeho rodina, nebo farnost. Prostě nejde sedět na dvou židlích. Také s tím mají některé církve, které toto dovulují, problém.
Většina názorů na církev pochází z nevědomosti, případně ze zavádějících pramenů.
A ještě jednu věc - haníte církev za minulost, že v minulosti někoho upalovali(ciž mimo jiné není historicky úplně přesné, pokud se bavíme o cirkvi římskokatolické). A co vy, jste Čech? Tak to máte prsty v zavírání lidí do komunistických lágrů a mučení a vraždy. Pokud jste čech, tak přeci odpovídáte za minulost vaší země. - to je vaše argumentace a je z prominutím velmi blbá.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 09:46:57    Odkaz na tento příspěvek  

Jenže když se něčeho(čehokoli) dopustí kněz, tak je to první zpráva v médiích

A víte proč Kořko ? Protože církev si hraje na absolutní morální autoritu, mající patent na rozum, osobuje si právo kecat lidem do života, a to i nevěřícím (pomocí zákonů - třeba církví prosazovaný zákaz potratů by se jistě nevztahoval jen na věřící ženy...). To je vše ŠPATNĚ, žádný patent na rozum církev (ani nikdo jiný) samozřejmě NEMÁ. A nemá ani právo jakkoli kecat do života nevěřícím - tím méně ve státě kde má církev nepříliš velký vliv (čemuž jsem osobně velmi rád).

A jak to udělat aby tyto excesy (které se jistě dějí i mimo církev, to nikdo soudný nepopírá) nebyly tak medializovány ? Inu tak jak píšu - ať si církev přestane hrát na neomylnou, svatou, dokonalou, ať přestane lidem kecat do soukromí. Jak prosté, milý Watsone.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 09:49:43    Odkaz na tento příspěvek  

Krom toho - nedovedu si představit, že by kněz, který se chce starat o farnost a její lidi, měl vlastní rodinu. Buď by to odnášela jeho rodina, nebo farnost. Prostě nejde sedět na dvou židlích.

Parafráze:
Krom toho - nedovedu si představit, že by lékař či učitel, který se chce starat o pacienty/žáky, měl vlastní rodinu. Buď by to odnášela jeho rodina, nebo nemocnice/škola. Prostě nejde sedět na dvou židlích.

To je ale divné, že lékaři či učitelé rodiny mají a zvládají to, že ...}
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2109
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 11:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nahnali .. lidi do někaé stavby .. kterou zapálili. Vlastně to byli takový anarchisti - hlavně všechno zničit, rozkrást. Žádná myšlenka.

To je hrubě nepravdivé. Myšlenky tam byly, anarchie ne - naopak skvělá organizace bylo to, díky čemuž vyhrávali bitvy ("Žižkův vojenský řád" neměl v té době v Evropě obdoby).
Problém byl v tom, že za 15 let "revolučního kvasu" se to posunulo a kořistnictví začalo mít navrch nad ideologií. Husitské metody boje, plenění kostelů - inu 15. století. V jiných zemích po řádění jiných armád to nevypadalo jinak.

Zpátky k husitské myšlence, formulované v artikulech: k pochopení je dobré si uvědomit, jak tehdy fungovala církev. Byla v takovém stavu, jaký si dnes už nelze představit. Kněží běžně žili v konkubinátu, výnosné církevní pozice se kupovali nebo obsazovali neadekvátními lidmi (třeba pražským arcibiskupem byl 25 let starý negramot Zbyněk Zajíc), později se začaly prodávat odpustky, bohoslužby byly jen v Latině. V takové situace si husitské požadavky (rovnost lidí před Bohem a před zákonem, svobodné hlásání víry, věřícím srozumitelné bohoslužby) jeví jako naprosto legitimní. Jen zkrátka poněkud předběhly svou dobu.
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.58.231
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 11:53:02    Odkaz na tento příspěvek  

Kořko vy lžete extrémním způsobem. V Českobratrské církvi evangelické, československé církvi husitské, v pravoslavné církvi atd. se běžně žení a zvládají jak svoji pracovní tak rodinnou složku a sedí na dvou židlích. Plácáte jen zvrácená katolická dogmata, která nemají s vírou nic společného. Jirásek byl komunista? To je mi novinka.
Jak říkám máme církev českobratrskou evangelickou československou hustiskou a další a NEPOTŘEBUJEME ŽÁDNOU ŘÍMSKOKATOLICKOU CÍRKEV!!!!!!!! Švédsko taky funguje a hlavní cíkrev tam není katolická. tak o co jde.
Je úsměvné jak katolíci Kořka a Všd, tak brání prasárny a zločiny katolické církve. A to jsme nehovořili o inkvizici. No děs běs. Co taky od těch různých Tisů čekat.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Tvrdíte, že v drtivé většině je to u katolíků. Ano, v ČR. Ale v Německu, kde je velkém množství protestantů, byly případy sexuálního zneužívání též u nich, a to ne ojedinělé. Stejně tak v Anglii.

Co se týče celibátu, u vyšších hodnostářů je též u pravoslvných. A kláštery mají i pravoslavní, stejně jako některé protestantské církve (ne v ČR) a také některá nekřesťanská náboženství.

Lžete, je zde samozřejmě daleko větší % než v běžné populaci. Na katolickou církevní dráhu se dávají tito lidé proto, protože nemohou vytvořit sexuální partnerství s dospělou osobou, tak si myslí, že bude lepší, když se zašijou do církve. Těch skandálů je extrémní množství a tvoří ani ne 1% celkových případů.

Předložte důkazy, nebo mlčte. Zatím to jsou kecy, typu, "všichni odboráři chlastají a nemají vzdělání".

Nechápu, jak si vůbec dovoluješ sem psát nehorázné lži, co ti nakukala ta tvá povedená církev, která upalovala lidi za živa, která mučila lidi hrozným způsobem a která nám upálila mimojiné i Jana Husa.

Samozřejmě, Jan Hus nebyl jejím členem, a sám takové věci nenavrhoval dělat jiným lidem ... Přečtěte si něco o něm. Nejlépe od Doc. Holečka, ten je taky na chlapy, ale tématu rozumí, narozdíl od Vás.

Ad úpadek ostatních církví. Jestli někdo tady upadl, tak je to právě římskokatolická církev, která měla v Česku vyšší procento věřících než na Slovensku a jak se propadla pod 30%. Takže ten úpadek hledej ve svých řadách.

Vím o několika rozpadlých protestantských sborech v širším okolí Mladé Boleslavi. Vím, jak razantně poklesl počet věřících zvláště československé církve. Vy a Vám podobní nechodíte ani na protestantské bohoslužby, církve proto nemají důvod řídite se podle vás. A to nemluvím o situaci v Anglii a Švédsku, kde sice matrikově je nadpoloviční většina obyvatel protestantských vyznání, ale účast na bohoslužbách tamních státocírkví je okolo 1% obyvatel (u nás se 1% účastní bohoslužeb protestantských a 5% katolických).

Cogwheel: Pro Vás platí totéž, také byste nechodil do kostela, ani kdyby farář měl ženu a děti a oddával homosexuální dvojice. Tak neraďte.

Jen se podívejte, jak v Evropě přibývá muslimů, a ti jsou mnohem dál myšlení současné sekulární společnosti, než katolíci.

Kořka: Jirásek nebyl komunista a nepsal o kněžích to, co zmínění dva pánové. Kritizoval pouze některé a převážně za protinárodní postoje.

Z F J: Církev od lidí očekává, že budou žít jinak, než jak je to nejpohodlnější. Proto se vytahuje každé selhání kněží a někdy i věřících (on chodil do kostela a stejně se rozvedl).

Co se týče přirovnání k učitelům a lékařům, také se mnohdy stává, že nejvíce dalí škole/nemocnici ti svobodní.

Jinak, jak jsem psal, celibát je historicky (od raných dob) daný v klášterech (i mimo křesťanství) a na vyšších postech (biskupové).

Kubrt: Myslím, že Žižka by pány Cogwheela a 3xhonzíka hnal ... On totiž nebyl ani ateista, ani se necítil být v opozici k církvi. On viděl napadení země zvenku, tak ji bránil. Mnoho kněží stálo na jeho straně, když viděli, jak se tu chovají cizí vojska, a přitom sloužili platné mše.

Důvod, proč byl Hus upálen, nebyl ani v požadavku na národní jazyk, ani na svobodné hlásání víry, ani na přijímání podobojí. Ten byl v požadavku státního dohledu nad církvemi. Tedy něčeho, co tu později (v raném novověku, za Josefa II. a naposledy na vlády KSČ) bylo, a neosvědčilo se to ani státu (jinak by ho hned po roce 1989 nezrušili).