K-report
 

Archiv do 18. března 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv do 18. března 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:20:05    Odkaz na tento příspěvek  

Církev od lidí očekává, že budou žít jinak, než jak je to nejpohodlnější. }

Očekávat může, nabádat taky. Přikazovat pomocí zákonů ale rozhodně NE !
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Švédsko taky funguje a hlavní cíkrev tam není katolická. tak o co jde.

Možná na severu. Na jihu je hlavní islám

Švédské luterské církvi ubývá věřících rychleji, než katolické v kterékoli evropské zemi. Mají prázdné kostely. To, že mají poměrně hodně věřících v matrice, je dáno tím, že děti, které mají jednoho z rodičů luterána, se do matriky zapisují, jako luteránské, pokud rodiče výslovně neurčí jinak.

A katolíků tam taky přibývá, díky imigrantům z Itálie, křesťanských oblastí Iráku a Pákistánu a také Polska. S Poláky je ovšem problém, že mají vlastní misii a neúčastní se bohošlužeb ve švédštině, nýbrž svých vlastních. Podobný problém s nimi mají i v Anglii. Kdyby se vrátili k latině, tento problém by odpadl. Problém je v tom, že hodně Poláků bere svou víru příliš nacionálně a tohle by neunesli. Jde tam v podstatě o fixaci na papeže Jana Pavla II. Ne u všech, ale u mnohých rozhodně ano.

Je úsměvné jak katolíci Kořka a Všd, tak brání prasárny a zločiny katolické církve. A to jsme nehovořili o inkvizici. No děs běs. Co taky od těch různých Tisů čekat.

Na protestantských územích se také ve velkém upalovalo, čarodějnické procesy byly převážně protestantskou záležitostí. A když zmiňujete Tisa, co říkáte na spolupráci německých a norských luteránů s nacisty?
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Přikazuje to pouze svým věřícím. V zemích, kde jsou katolíci ve většině, to potom přikazují pomocí zákonů jimi zvolení poslanci a ne církev.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:43:12    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: budiž, tak by to mělo být. Ale co třeba pan (naštěstí již exposlanec) Karas v roce 2003, kdy chtěl zakázat potraty v Česku, tj. poroučet z náboženských pozic milionům NEVĚŘÍCÍCH žen ? Já tvrdím že tohle je přesně to čeho by se církev a s ní spjatí politici měli rozhodně vyvarovat. Jinak pohled na církev bude ne-li ještě horší, tak rozhodně ne lepší.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík, možná aniž by to věděl, je těžce ovlivněn neomarxismem. Zde je jeden z mnoha článků o neomarxistické psychologii, který vystihuje boj proti tradiční rodině. To, že dnešní se v GLBT průvodech nosí transparenty "toleruju tradiční rodinu", to tento přístup spíš potvzuje. To je jako by někdo řekl, že toleruje Čechy, nebo že toleruje kapitalismus. Tyto věci zde jsou normou a ne něčím, co by mělo být trpěno (=tolerováno).

http://romanprazak.blog.idnes.cz/c/95274/Frankfurtska-skola.html

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:45:43    Odkaz na tento příspěvek  

Na protestantských územích se také ve velkém upalovalo, čarodějnické procesy byly převážně protestantskou záležitostí. A když zmiňujete Tisa, co říkáte na spolupráci německých a norských luteránů s nacisty?

Propmiňte, ale toto jsou argumenty na úrovni Pepíčka z páté třídy, který říká "no já jsem sice dostal kouli z písemnky, ale Franta, Jirka a Honza taky, takže vo co jde".}

Jinak to co píšete je spíš mínus pro církve luteránské, než nějaké pluc pro církev katolickou.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Vražda narozeného dítěte je zakázaná. Také by mohl někdo říct, že je to křesťanský přežitek a že by mělo platit právo silnějšího se vším všudy. Znám dost lidí, kteří nechodí do kostela a jsou proti potratům. Potraty jsou omezovány i v nekřesťanských zemích, jako je např. Izrael.

Je pravda, že Jiří Karas byl v této snaze ovlivněn křesťanstvím, ale daný zákon chtěl prosadit i za pomoci poslanců bez vyznání, které ovšem nepřesvědčil.

Nebyl by to tedy zákaz církevní, nýbrž zákaz demokraticky odhlasovaný, kdyby prošel.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:55:05    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: promiňte ale teď hovoříte demagogicky, což jistě dobře víte. Nejde o právo silnějšího, ale o realistický přístup k věci. Potraty jsou mimochodem legální i v katolických zemích jako je Španělsko, Itálie či Portugalsko, i v liberálnějších muslimských (Turecko, Tunisko). Ale nikde není legální zabití narozeného dítěte. Divné, že ? Anebo to jen ukazuje nesmyslnost Vašeho argumentu ?
Já neupírám věřícím lidem právo vyjadřovat své názory, ani o nich (slušně) přesvědčovat ostatní spoluobčany, ale jsou-li tyto názory v menšině (a např. právě zmiňovaný požadavek na zákaz potratů je v Česku ve výrazné menšině, to nemůžete popřít), tak prostě NESMĚJÍ tyto své názory vnucovat všem. Opakuji ještě jednou - NESMĚJÍ je vnucovat. O tom to je.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:00:00    Odkaz na tento příspěvek  

Nebyl by to tedy zákaz církevní, nýbrž zákaz demokraticky odhlasovaný, kdyby prošel.

To je jen úhybný manévr. Našel jsem si jak kdo hlasoval - návrh byl zamítnutý v 1.čtení (http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=35354&o=4). Proti zamítnutí bylo 23 poslanců, z toho 4 z ODS (přičemž dva byli z ex-KDS), jeden z US a jeden z ČSSD. Ostatní (17 poslanců) byli z KDU-ČSL. Takže naprostá většina poslanců kteří tento nesmysl podpořili, se k církvi hlásili.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Jinak to co píšete je spíš mínus pro církve luteránské, než nějaké pluc pro církev katolickou.

To nepopírám. Ale 3xhonzík tu měl potřebu protestanty glorifikovat, teď ho to možná přejde.

Jinak je třeba připomenout, že mnoho silně věřících katolíků i protestantů se podílelo na odboji a mnoho jich skončilo v koncentrácích a na popravištích. Tvrdit, že jedni byli s Hitlerem a druzí proti, to by bylo hodně nepoctivé. Kolaboranti se našli i mezi židy, a na Ukrajině i mezi pravoslavnými. U nás byli těmi, kdo zůstal pevně stát, především zdejší pravoslavní, ale i v případě katolíků a protestantů šlo spíše o výjimky, kdo kolaboroval. Na Slovensku a v Chorvatsku byla situace odlišná, ale jako světci se tam nechovali ani protestanti. Naopak někteří katoličtí duchovní v těchto dvou zemích se postavili proti režimu, i když pravda, nepříliš důrazně (především kard. Alois Stepinac).
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:04:32    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: v zásadě souhlas. Církve (všechny křesťanské) měly za WW2 problém, že jejich členové bojovali na obou stranách. A kolaborace s fašismem ? To se lišilo stát od státu. Ns jedné straně otevřená kolaborace na Slovensku, v Chorvatsku, okupované Belgii (L.Degrelle), na druhé straně protifašistický postoj v Polsku, u nás, ale u řady kněží i např. v Itálii (pomoc Židům) atd.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Zaprvé, znám i lidovce, kteří jsou protestanti či bez vyznání. Zadruhé, tito lidé chtěli DEMOKRATICKY prosadit nějaký zákon. Na to mají právo. Pokud by prošel, nebyl by to zákaz ze strany církve, nýbrž ze strany státu. Stejně demokraticky jsou potraty zakázané v Polsku, v Irsku a na Maltě, a silně omezené v dalších zemích, např. v Izraeli nebo v některých muslimských zemích.

Každopádně, nevím, co je na tom, že člověka do určitého stadia prenatálního vývoje nepovažujeme za člověka hodného práva na život? Např. ve starém Římě bylo možné zlikvidovat legálně dítě do dvou let na požadavek otce.

Mj. proč je vykonávání potratů na gynekologicko-porodnických pracovištích povětšinou prací za trest, do které se nikomu nechce?
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík, Z F J: nepsal jsem, že Jirásek byl komunista - pouze to, že si upravoval dějiny dle svého a komunisti toho hojně využívali. Když si přečtete něco od Pekaře tak pochopíte.
Těřko můžete srovnávat lékaře s farářem - lékařovi prostě v určitou hodinu "padla" a jde domů, zatímco ho nahrazuje nějaký kolega. Farář je(měl by být) neustále připraven účinně pomáhat své farnosti, třeba i v noci. A to uznejte - dost dobře v manželství nejde.
A pokud píšete o potratech - to je prostě vražda, otom není pochyb. Velmi mě irituje, když tato naše velmi pokleslá a pokrytecká společnost bere potrat jako "normální". Takže když je novému životu(protože život začíná početím) pár týdnů, či měsíců, tak to prostě vyřežeme, vysajeme, někam vylejeme a říkáme tomu právo matky. A když je novému životu 8 - 9 měsíců a někdo to najde v popelnici - čili vlastně udělá to samý, co doktoři o pár měsíců dříve, tak všechny média informují o hrůze, které se udála. Ač je to jakkoli hrozné, tak se to od potratu neliší. Je to stejný!
jinak je správný, že se církev nemíchá do vládnutí, jak tomu bylo dříve(dnes se děje to samé s islámem- a také s tím mají v daných zemích problém).
A že bych hájil nějaké prasárny?? Nic takového jsem nenapsal, ani neobhajuji.
a inkvizice - jak psal Všd - to byla v naprosté většině záležitost protestantů.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Ano, nikde není v tuto chvíli na papíře legální zabití narozeného dítěte, ale v KLDR, Číně a některých jejích satelitech k tomu ve velké míře dochází s vědomím státních orgánů. Stejně tak potraty do prvního nadechnutí v některých státech USA a znovu v Číně nemají daleko do zabíjení narozených dětí.

Celkově, potraty v poslední třetině těhotenství a zabíjení již narozených dětí jsou lékařsky i morálně rovnocenné.

Že jsou potraty legální v některých křesťanských a muslimských zemích svědčí o tom, že dané země asi až tak moc křesťanské či muslimské nejsou.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kořka: Konkrétně inkvizice, pod tímto názvem, byla až na výjimky katolickou záležitostí. Čarodějnické procesy a heretické procesy jsou dvě odlišné věci. To první bylo převážně protestantskou záležitostí, o tom není sporu. To druhé se vyskytovalo na obou stranách, souviselo to s tehdejším chápáním pravdy. Dalo by se to přirovnat k dnešnímu pronásledování lidí za neonacistické názory.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pod názvem ano, ale cirkev dotyčné neodsuzovala - ta je exkomunikovala. Odsouzení k upálení nebylo od církve.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kořka: To sice ne, ale nemá smysl popírat, že tlačila na panovníky, aby dané tresty ukládali a prováděli. Nešlo jen o upalování, ale také o další tresty. Dobře o tom píše zmíněný Doc. Holeček, nebo česko-finský historik Inger Keränen.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:22:24    Odkaz na tento příspěvek  

A pokud píšete o potratech - to je prostě vražda, otom není pochyb.

To je Váš názor, nikdo Vám ho nebere. Ale respektujte prosím že většina Vašich spoluobčanů si to nemyslí. Nejsou o nic horší (ani lepší) než Vy. Pro mě je prostě víc zájem nemocné ženy, šestnáctileté holky hloupě oplodněné po diskotéce nebo znásilněné ženy, než několika(tý)denního zárodku (tedy nikoli "hotového" člověka).
S potraty souhlasím v prvním trimestru }těhotenství, v posledním trimestru už ne.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To také nepopírám. Jak jsem psal výše - církev udělala chyby a některé dělá dodnes. Ale neznám jedinou jakoukoli organizaci, která chyby nedělá. Nemyslím tím ukazovat na chyby jiných v zájmu zakrytí vlastních. Prostě to tak je.
A jak jsem již psal - jsme Češi, tak prostě neseme odpovědnost za 50-tá léta. I když ne osobně, ale morálně určitě. A proto nemá cenu se do historie vracet k nějakému sebemrskání, ale k poučení z chyb. A kdo nezná historii a nepoučí se z ní, ten nemá budoucnost.

Jinak někdo výše uvedl, že věda umí pěkně popisovat, ale neumí vysvětlovat.
Dám příklad - fyzika umí popsat duhu - že je to lom světla, který vzniká.....atd. Dokonce umí popsat vlnové délky barev a podobně. Ale co neumí je vysvětlit, proč je duha krásná?
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J - ano, není to jednoduché. Alůe kolik je potratů kvůli ohrožení zdravotního stavu ženy??? jestli 0,5%, tak jsem to možná přehnal. A že se nechá nějaká holka "zbouchnout" na diskotéce? Nezlobte se, ale pokud není psychicky vyspělá, tak tam nemá co dělat. A zabít někoho, abych si jako ulehčil život????
A tušíte, v kolikátém týdnu je člověk již "hotový"? možná by jste se divil.
Jo a kdo má asi "odhadnout" kdy to teda je "správné" a kdy "špatné" ??
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jestli něco většina považuje za správné, tak to ještě zdaleka správné být nemusí. Ale ono je prostě jednodušší žít v klídku, nic nemuset, žádná odpovědnost, pohoda, klídek. Dneska mi překáží dítě, zítra mi bude překážet babička s dědou,vždyť eutanasie je taky "pokroková"
Aby jste se nedivil, že jednou budete překážet někomu vy. V rámci většiny a zákonu.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:41:26    Odkaz na tento příspěvek  

Kořka: ano, je to těžké. A proto je nejlepším řešením (nebo nejmenším zlem, chcete-li) nechat konečné rozhodnutí na těhotné ženě. A je jen dobře že v našem státě tomu tak je. Počet potratů je namístě snižovat, ale výhradně pozitivním přístupem (utajené porody, pomoc ženám v obtížné situaci, atd.), ne zákazy a restrikcemi.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jenže z tohoto důvodu je potratů naprosté minimum. jak jsem psal, tak sotva půl procenta. Ostatní je rozmar.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 15:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mnoho lidí je přesvědčených, že by se mělo skrze vzdělávání (z mého pohledu vymývání mozků), nevrácení majetku a ukončení financování církví státem dosáhnout všeobecného ateismu. Neuvědomují si, ovšem, že to "vzdělávání" nebude zcela účinné (otec má VŠ a matka SPgŠ, oba jsou z nevěřících rodin, na oba však mělo dané "vzdělávání" opačný efekt, ne snad, že by začali chodit do kostela, ale začali vnímat "vědecký ateismus" velmi negativně), takže vždy nějací věřící budou, a především, že pokud zatlačíme do kouta křesťanství, zaujme volné místo islám, což je vidět na početných konverzích k islámu v nejateističtější (z hlediska legislativy) demokratické země světa, Francii.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 15:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kořka: Rozmar není pravé slovo. Spíš strach. Každopádně je zajímavé, že většina žen podstupujících potrat jsou vzdělané, ve věku 25-35 let, mají práci a partnera (který však dítě nechce). Ne šestnáctileté holky a ne starší ženy před přechodem se třemi a více velkými dětmi, jak by si člověk představoval.

Hodně žen jde např. na potrat s tím, že si myslí, že "manžel by dítě stejně nechtěl" a ani mu o tom neřeknou. Jiné tam manžel/partner pomalu táhne násilím. Osobně znám tři případy žen nucených otcem dítěte či svou matkou k potratu, a mnoho dalších z médií. Naopak žádný, kde by to bylo naopak, že by se například muž snažil ženě bránit jít na potrat.
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.4.170
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 17:20:27    Odkaz na tento příspěvek  

Katolíci Všd a Kořka zase hanobí protestanské církve, které neglorifikuji jen já, ale hlavně náš otec prezident Masaryk. Tyto církve jsou demokratické a nepodléhají dogmatům. Ad. procesy z dřívější doby. Katolická církev se chovala tak otřesným způsobem, že to byla jen reakce v těch protestanských oblastech vůči těmto pochybným jedincům. Jinak podle statistiky má průměrná švédská luteránka a francouzská republikánka více dětí než italská katolička. Tak, kdepak soudruzi ve Vatikánu udělali chybu?
A opět jste nereagovali, jak je možné, že u evagelíků, anglikánů a pravoslavných není problém mít rodinu a stíhat se starat i o věřící? Zase uhýbáte. Jste posedlí katolickým dogmatem výlučnosti.
Ad toleranci. Já toleranci nepovažuji za trpění, ale za něco mnohem víc. Nechte si urážek ke slovu tolerance.
Ad plnost kostelů. Co povídáte o prázdných evangelických kostelích? V Česku jsou vedle pravoslavných nejplnější právě evangelické kostely. Ano státní československá církev je na tom trošku hůře. Ale ve Sv. martinu ve zdi je více lidí v neděli než v Ignácu a svatovítské katedrále dohromady. Tak nemaťte veřejnost. Jinak víra v Boha neznamená chodit do kostela a pro odpustky, ale skutečně věřit a žít. A mohu vám říci, že jsem potkal řadu super lidí čb církve evangelické a čs církve, ale co se týče říswmkých katolíků, tak to byli vochcánci, neupřímní a lační peněz. A když byl někdo v rodině jineja vybočoval, tak ho vyštvali na ulici a nechali by ho chcípnout hlady. Znám hodně případů, jak katolické rodiny smrtelně trestuhodně ublížili svým rodinným členům. Kolik kluků v této zemi skončilo na ulici a byli nuceni šlapat a být závislí na drogách, jen díky špinavým katolickým dogmatům, nechci ani domyslet. To je ta "křesťanská" láska po katolicku. Ublížit, zničit, zabít. To se u čb.evang. církve stát nemůže. Ty totiž své děti skutečně milují. Vy, ale ne. Pro vás jsou směrodatné jen postavení, platy, tituly apod.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 17:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://zpravy.idnes.cz/naciste-chteli-do-vatikanu-infiltrovat-spi ony-prevlecene-za-mnichy-11i-/zahranicni.asp?c=A100315_152455_zah ranicni_stf

Kdyby to církev táhla s nacisty, neměli by to zapotřebí.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 17:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Na kolika jste byl protestantských bohoslužbách a kolik protestantů osobně znáte. U mně je obojí v řádu stovek. Většina z nich je PROTI současné mediální štvanici na katolickou církev a proti adopcím dětí registrovanými partnery. Ti z letničních církví jsou celkově velice tvrdě proti homosexuálnímu stylu života.

Do statistik počtu dětí se počítají i etnické menšiny, tedy švédští a francouzští muslimové a katolíci. V Itálii je podíl lidí z etnických menšin mnohem nižší a potom tam jsou vlivy, jako velmi podivný přístup státu k rodinám s dětmi (na jedné straně problémy se školkami apod., na druhé vysoké daně i pro otce, kteří živí ženu doma s dětmi).

U pravoslavných mají celibát jak vyšší církevní hodnostáři, tak mniši. Duchovní s ženou a dětmi jsou jednou z možností, nikoli pravidlem.

Československá církev není státní, i když je jejím členem prezident (na bohoslužby nechodí) a Paroubek (na bohoslužby chodí). Státní církev je např. v Anglii, Švédsku a de facto i v Rusku. Co se týče plnosti kostelů, chcete tvrdá data o prázdných evangelických kostelích mimo Prahu a Brno? A pokud Vám je opatřím, uznáte, že nemáte pravdu?

Sv. Martin ve zdi je podstatně menší kostel, oproti Ignáci a katedrále. Navíc v Ignáci i katedrále se slouží tuším dohromady 7 nedělních mší.

Co se týče zacházení s dětmi, znám v případě Českobratrské církve evangelické opačný extrem, kdy rodiče (táta kazatel) tolerovali synovi úplně všechno, ten zůstal se základním vzděláním, nepracuje, a to mu táhne na 30. Ale znám (v tomtéž) sboru i opačný případ, kde byl táta na svých pět synů velice tvrdý.

Neznám jedinou katolickou rodinu, která by syna či dceru vyhodila na dlažbu. Tím nechci říct, že nemůže existovat. Znám však takové případy, kdy syn či dcera sami odešli, skončili na drogách, a nikdy se z toho už nedostali. A to jak u katolíků, tak u lidí bez vyznání.

Co se týče toho, jak evangelíci žijí z víry, myslím, že pan ministr Kocáb (mj. sám proti adopcím dětí registrovanými partnery) je toho důkazem, že ne všichni.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 17:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak obecně, "evangelíci" je širší pojem. Existuje nejpočetnější Českobratrská církev evangelická (ČCE), která má kromě větších měst mnoho kostelů na vesnicích na Vysočině a ve východních Čechách, ale i na Valašsku. K té patří mezi jinými ministr Kocáb a bývalý poslanec Karásek, dále k ní patřil Masaryk, který z ní později vystoupil, oni ho však stále považují za "svého".

Potom jsou menší církve, sdružené v "Evangelické alianci", ty mají sbory převážně jen ve větších městech. Jde o Církev bratrskou, Bratrskou jednotu baptistů, Jednotu bratrskou, Křesťanské společenství, Křesťanské sbory a Evangelickou církev metodistickou.

Co se týče postoje k homosexuálnímu stylu života a registrovanému partnerství, ČCE je spíše pro, část členů je ovšem také proti. Naopak menší církve jsou proti, a v některých případech velice tvrdě.
ABCDE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.246.153
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 19:50:08    Odkaz na tento příspěvek  

Neznám jedinou katolickou rodinu, která by syna či dceru vyhodila na dlažbu.

Ani pokud by zjistili, že jejich dcera podstoupila potrat ? Abyste se nedivil, mnohdy stačí že katoličtí rodiče zjistí že jejich dcera již není panna, a jsou schopni se jí téměř zříci ...
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 20:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzik, ABCDE: dělá to dojem, že o protestantských církvích a evangelících toho víte stejně málo jako o katolících. 'Fakta' a argumenty zde předkládané jsou na úrovni bulvárního plátku opírajícího se o agenturu 'jedna paní povídala'. Skuteční evangelící nemají problém se s katolíky domluvit, protože toho, co mají společného, je mnohem víc, než si dovedete představit. Jako zastánce evengelíků (kterých si i já velice vážím) jistě i vy stejně usilovně obhajujete například evangelický přístup k potratům. Že ano ?

Pokud se diskutující chtějí o křesťanství dozvědět víc (což je nejčastější případ těch, kdo rýpou do křesťanů), tak na internetu mají dostatek lepších možností, než je tato.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.246.153
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 21:52:01    Odkaz na tento příspěvek  

Kdopak z klerikálů si tu bral "do úst" Aloise Jiráska, nazývaje ho div ne komunistou ? Račte si přečíst tento článek v Katolickém týdeníku. Je rozumný a umírněný.
http://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=7058
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 22:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ABCDE: Uveďte mi konkrétní příklad vyhození na dlažbu, zadokumentovaných např. úřady nebo v médiích.

Z F J: Já osobně vidím v Jiráskovi ještě více, než autoři článku, národovce. Ale podobně tehdy psali jiní jeho vrstevníci, např. Karel Sellner (dědeček autora "Svět rychlých kolejí"). Zahraniční kněz => automaticky gauner, český kněz => dobrý kněz, ale stále má co zlepšovat.

Katolický týdeník je sám o sobě těžce internacionalistický, a tedy mlží podobně, jako Gottwald. Hlásí se k Jiráskovi, protože je mu prý blízký, a přitom píše, jako by měli v redakci modré ubrusy se žlutými hvězdami ...
Washington Irwing
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.243.53
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 22:50:13    Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že si tady pan všd vystačí sám, jeho příspěvky zde představují dobrou polovinu všeho.

Dovolím si menší odbočku od vaší teologicko-andělíčkářské debaty. Aby si P.T. osazenstvo K-reportu udělalo obrázek o tom, kdo se nám chystá vládnout a nepřivést nás přitom ke státnímu bankrotu. Heslo dne - kdo neotvírá hubu nedostane ministerstvo:

http://www.youtube.com/watch?v=JH6oqFNZv_c
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 23:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

WI: Osobně jsem toho mínění, že Paroubek splní cca 1/4 svých slibů, protože bankrot nechce. Horší bude hrozící šikana slušných lidí.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.246.153
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 23:09:01    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: hm, takže ani katolický týdeník Vám není dost dobrý. A co je tedy podle Vašeho gusta ? Extrémní fanatici typu Michala Semína ? To snad ne ...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 00:01:06    Odkaz na tento příspěvek  

Společnost jakou Všd chce, se pokouší nastolit Radio Maryja, PiS a podobné nechutné organizace v Polsku a v některých jeho regionech (Województwo Świętokrzyskie například) se jim to docela daří. Problém je v tom, že život v takové společnosti je jako za trest a nijak se neliší od české komunistické normalizace. 96% (ne 99% jako za normalizace, v tom je to jiné) deklaruje věrnost katolické církvi, přičemž skutečně věří něco okolo 40% (zdroj: Eurostat), zbytku to leze na nervy, ale neřekne to nahlas, protože by ty lidi nikdo nevzal do práce, děti by měly problémy ve škole s učitelkami či spolužáky. Rodiče dávají křtít děti nenávidíce církev, ale dělají to, aby jim "zajistili budoucnost", protože bez všech církevních "papírů", které ani nevím, jak se jmenují všechny česky, polsky je to komunia święta, bierzmowanie (biřmování, to náhodou vím), pak nějaké předmanželské přípravy a tak - nemají šanci jít na církevní svatbu a nemít v Polsku církevní svatbu je ve společnosti tabu podobné pomalu jako přiznat se k homosexualitě. A to je společnost, jakou chce pan Všd zavést i v Česku. Střezte se toho. Vlastně nemá smysl bojovat proti islamismu, když vám v "civilizované" Evropě roste takovýto nádor. V Polsku se toho snaží víc než polovina lidí zbavit (ti, co mají rozum), ale katolická církev se, potvora, drží - a nepouští.
Přál bych Polákům, aby se jim podařilo se od tohoto břemene osvobodit. Eště Polska nezgniéla!
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.4.170
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 00:45:47    Odkaz na tento příspěvek  

Všd. Stačí se zeptat třeba v ČCE, která několik vyhozených gayů z katolických rodin pomáhala dávat zpátky do života. Raději mlčte.
Kocáb je pro adopci. Ostatně jedná se jen o osvojení dnes ne o adopcích.
Zase lžete o statistikách Francie a Švédska. Demografové mají spočítáno, že i bez emigrantů mají Švédsko a Francie více dětí na jednu ženu. Co se týče těch muslimských rodiček ve Francii, tak většinou rodí skoro ty samá čísla. Těch pár, co porodí víc, statistikou posunuje velice mírně. Četl jsem o tom články. Tak nepoučujte o něčem, o čem nevíte.
A teď k těm církvím. Starokatolická církev oddává homosexuální páry dávno před tím, než bylo přijato u nás RP. Byl jsem na svatbě takovéto přímo v katedrálním biskupském chrámu na Petříně. Raději mlčte, když hovno víte.
Katolická organizace je na zrušení. A jednou k tomu dojde.
3xAchjo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.115.183
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 00:58:09    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem myslel, že se tato diskuze jmenuje Železnice a politika a né Všd a jeho kampf s církvema
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 01:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Washington Irwing: My jsme ten správnej tým, jak zaznívá v písni Michala Davida. Toto teda po jejich vítězství ve volbách, bude vítězství. Uf. No aspoň Maďarsko a Řecko nebudou ve svých problémech osamoceny. Že se na jejich nótě nesou i takové osobnosti, jako jsou Michal David a Jirka Šlégr fakt nechápu. V případě J. Šlégra(prezentuje v tisku), rozumím tomu, že mu nebudou vadit vyšší daně, v jeho statisícových příjmech. Ti co berou přes dvacet hrubého a něco málo více, pro ně každá stovka dobrá. Tak proč trestat zvýšením daní. Zvlášť, když každý ví, že to půjde paušálně na cikány a ty, co se jim nechce makat...

Všd(729): Co dodat, souhlas(skoro jako vždy, až na nějaké někdy abusurdity), šikana slušných lidí, co se trochu ve škole či práci snažili. Ale proč. Asi si to svoji tupostí zasloužíme. Bohužel.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 03:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Kdyby byla pravda, co píšete, přesně tak, jak to píšete, nemohlo by se to udržet dlouhodobě. 40% je menšina. Ono je to celé složitější, a to si o hloubce víry Poláků nedělám iluze.

Hlavní věc je, že být katolíkem je pevně spojené s bytí Polákem. Je to dáno více než stoletím protestantské a pravoslavné okupace. Kdyby toto neexistovalo, církev by možná měla silné postavení a nikdo by ji stále neokopával, jako v ČR, ale bylo by to někde na úrovni Slovenska a Maďarska.

Každopádně, v mnoha oblastech Polska je účast na nedělní mši okolo 20% populace nebo i méně, mnoho lidí tam ani nemá církevní svatby, jsou oblasti, kde je viditelná část dětí nepokřtěných (Dolní Slezsko nebo sever). Svatokřížské a malopolské vojvodství jsou "Polsko v Polsku".

Rozdíl mezi tímto a islamismem je mj. v tom, že tito se nijak výrazně nerozšiřují, rozhodně ne tempem islamizace některých částí západní, jižní a jihovýchodní Evropy. Takže i pro lidi, který obojí vadí stejně, je islám vážnějším nebezpečím.

3xHonzík: Vyhozených na dlažbu v sitauaci, kdy na ně měli rodiče vyživovací povinnost? Co se týče Francie a Švédska, tam existují nějaké statistiky podle etnického původu? "Starokatolíci" nikoho neoddávali. Dělali jisté obřady, ale nemělo to žádnou právní závaznost. Nemluvě o tom, že "starokatolíků" je z hlediska celkové populace minimum. Navíc jsem se o nich dosud nevyjadřoval. Samozřejmě o nich vím, v souvislosti se Štampachovou aférou.

Ic540: Nemyslím ani tak šikanu ve smyslu vyššího zdanění, jako zákaz samostatně myslet a kritizovat menšiny s nadprávy, jako jsou např. gayové nebo Romové.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 03:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obecně, já tu mám pod jménem email. Většina lidí ví, jak se jmenuju, pro ty, co nevědí, Václav Štěpán David. Svými názory se netajím, mám blog, kde píšu pod svým jménem. 3xhonzík tu dělá jen nepořádek, a to nejen v této diskusi. Naváží se do lidí, argumenty nemaje.

Jinak, ženy rodí děti a ne čísla. Nevím, u kolika porodů 3xHonzík byl, já u jednoho (kromě svého vlastního). Možná by si měl 3xhonzík uvědomit, že nebýt katolických křesťanů (jiní tehdy ještě nebyli), mohl by ho otec hodit do věku dvou let proti hradbám města. Nevím, jakého je vyznání, ale naprostá většina protestantských pastorů je soudných a tohle psaní by mu neschválila.

Není v něm nic jiného, než nenávist ke všem, co s ním nesouhlasí. Pokud tvrdí, že u Sv. Martina ve zdi je větší účast na bohoslužbách než u Sv. Ignáce a Sv. Víta, potom je buď hloupý, nebo záměrně lže. Nebo, a to bych viděl jako nejpravděpodobnější, o dané věci nic neví, někde si vygooglil, kde chodí hodně protestanských věřících, a zde píše takováto nesmyslná srovnání.

Pokud si 3xhonzík za svým stojí, ať poskytne relevantní data a dobré by bylo, kdyby se nám tu také představil.
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 5-2009
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 08:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení. Nebylo by vhodné pro tohle téma založit samostatnou diskusi a taky nechat prostor pro Železnici a politiku ? Máme před volbami a máme velmi reálnou perspektivu stejného vývoje, jakým prošlo Maďarsko - včetně jeho konce spočívajícího v decimování provozu na železnici. Kdyby někteří diskutující nezhlcovali téma zbytečnostmi, dalo by se diskutovat víc k věci.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 14:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zmar: k decimování osobní dopravy na železnici docházelo v Maďarsku i v obdobích, která nebyla tak špatná. Tady šlo spíš o problém nízkých přepravních výkonů v řídce obydlených oblastech.
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 17:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

při psaní diplomky jsem narazil na tohle, třeba to někoho zaujme http://www.brugesgroup.com/BrugesRailwaysPaper.pdf
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 18:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co píšete?
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.4.170
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 20:37:26    Odkaz na tento příspěvek  

No tak Všd. jedná se o děti 15-18 let, ale též o děti 19-20 let před maturitou. Vyhodit někoho z domu před maturitou považuji za zločin a uložil bych pokutu navrácení států všech dávek na dítě do tohoto roku. Ba dokonce bych to trestal i odejmutím bytu. Já nemám rád tyhlety mamonářské katolické šmejdy.
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.4.170
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 20:39:38    Odkaz na tento příspěvek  

Naštěstí tu máme i jiné církve než katolickou a díky skutečně křesťanské!!!!!!českobratrské církvi evangelické se zachránil osud mnoho těchto mladých lidí.
Každej ať si udělá obrázek.
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 20:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nic o železnici o ukip a britském euroskepticismu, na tohle jsem narazil náhodou na stránkách bruges group
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 17. března 2010 - 00:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Pokud někoho vyhodili z domu před maturitou, měly by to řešit úřady, soudy a policie. Odejmutí bytu by mohlo připadat v úvahu, pokud je od města.

Máte nějaké doklady, že k tomu skutečně došlo, a že tak učinili POUZE z toho důvodu (a ne např. kvůli tomu, že ten člověk domů tahal drogy)? Např. policejní protokoly se začerněnými osobními údaji?

Dávejte sem odkazy na nějaké zdroje a nejen tvrzení typu "jedna paní povídala".

Protože zatím to jsou věci, jako kdybych napsal, že dcera kazatele ČCE psychicky utýrala manžela a z dcery udělala trosku. Jedná se o širší rodinu mé bývalé partnerky, takže myslím, že o tom vím dost.

Ostatně její matka nebyla několik let na bohoslužbách ČCE, ale zdůrazňovat, že pochází z tradiční evangelické rodiny a jsou proto něco víc, to ano. Stejně jako chtěla, aby šla bývalá partnerka na potrat, protože se jí nelíbil otec jejího dítěte (nemyslím sebe). Dokonce ji chtěla vyhodit, ale to ji rychle přešlo, ona by si to prostě nenechala líbit a pozvala si na pomoc policii a sociálku. Což ostatně mohli udělat i ti kluci, pokud byli v právu.

A co je podstatné, sbor ČCE v Jeseníku to, jak se daná žena chová, nijak neřešil, i když by podle pravidel ČCE měl. A jak nechození na bohoslužby, tak takovéto jednání ve vlastní rodině je na vyloučení ze sboru, potažmo z církve, podle pravidel ČCE (byl jsem v ní pokřtěný a konfirmovaný, katolíkem jsem se stal v 18). Pro informaci, na bohoslužby ve sboru ČCE v Jeseníku chodí do dvaceti lidí. Na katolické bohoslužby v obvodu působnosti daného sboru přes tisíc lidí.

Zdeněk84: UKIP znám, stejně jako české stránky Eurábia a Euportál, které jsou na Brugges group navázány. Ale daný text nemám (se svou angličtinou) čas číst.

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 17. března 2010 - 03:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych připomenul případ, kdy biskup československé církve Karel Bican požadoval homosexuální praktiky od člověka propuštěného z vězení. Narozdíl od podobných případů v katolické církvi tohle řešila média jen v zemi, kde k tomu došlo.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 17. března 2010 - 08:29:44    Odkaz na tento příspěvek  

To víš Všd, evangelíci nezakazují druhým lidem antikoncepci, svým kněžím sňatky, duchovními se mohou stát i ženy, atd. Prostě jsou výrazně tolerantnější než katolíci. Proto i prohřešky evangelíků (k nimž nepochybně dochází) jsou veřejností vnímány tolerantněji než u katolíků. Prostě jak ty ke mě, tak já k Tobě.
Parmezano
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 17. března 2010 - 10:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zámčan: Jan Šverma byl za A) doktor práv , B) předválečnou KSČ přesvědčil o nutnosti obrany republiky před německým nacismem , C) a dohodl se za KSČ volbu E. Beneše prezidentem republiky
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 17. března 2010 - 13:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd, 3xHonzík: jediný způsob, jak ukončit diskuzi, která se nepatří, je NEREAGOVAT na příspěvky, které sem nepatří. Po čase pisateli off-topic příspěvků dojde, že tohle je jiné téma.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 17. března 2010 - 13:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: To je možná pravda. Na druhé straně se stává, že si potom takový člověk říká, že když ta církev od něj nic nechce, nemá důvod v ní zůstávat. Jak píšu, její sbory, mimo největší města, se vylidňují velice rychle. A vzhledem k tomu, že jde o církev národní, nemohou původní věřící nahradit imigranti, jako tomu je v případě katolíků a hlavně pravoslavných.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 17. března 2010 - 13:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, berte na vědomí, že toto je diskuze "Železnice a politika". Všechny další příspěvky po tomto se budou věnovat jen tématům související s železnicí, jinak budou proti neposlušným učiněna příslušná opatření
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Gguest
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.6.50
Odesláno Čtvrtek, 18. března 2010 - 07:18:04    Odkaz na tento příspěvek  

Je to naprosto otřesné. Člověk si koupí jízdenku v nezanedbatelné ceně, nastoupí do první třídy do vlaku - a často následuje tato scéna. Do kupé či na blízké sedadlo v prostor. voze si přisedne podivné stvoření. Další 2-3 sedadla obloží igelitovými taškami s neidentifikovatelným obsahem. Na sobě má oblečení z roku 1962, takže je snadno identifikovatelné. Při kontrole jízdenek předkládá magickou kartičku, v horším případě je třeba něco ještě dovyplnit na magický papírek. Nedlouho po výjezdu ze stanice začne vybalovat rohlíky se salámem, v horším případě vlašské a jiné saláty. Tyto začne pojídat, přitom začne mlaskat a vyluzovat podivné zvuky... Není třeba se omezovat! Vždyť je to všechno okolo něj jeho. Nebo ne? V každém případě se tak chová...
Nezbývá než si někam přesednout, protože tohle se nedá vydržet. Ouha! Takových stvoření nastoupilo víc.

Víte, tragédie Českých drah je v tom, že stát i její vedení nejsou dost rázní, aby neustupovali odborům a podobným klikám a přiznali zaměstnancům drah adekvátní zaměstnanecké výhody.

ČD, jděte do sebe a zrušte, prosím, už konečně režijkářům přístup za pár korun alespoň do první třídy!
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 18. března 2010 - 08:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gguest: Tak ona podobná individua tvoří cca 10% režijkářů, ne-li méně. Ale znám i horší případ, partu posledních poskoků na dílně ve Vršovicích, která se za jízdy na čundry a z čundrů opíjí a vyhrožuje "buržoázním" cestujícím fyzickým násilím. Jde o dohromady cca 12 mužů, ale většinou jich jede najednou nejvýš pět, ale i to stačí. Naštěstí na jejich oblíbeném vozebním rameni Praha-Tanvald se prakticky nevyskytuje jednička.

Každopádně, za porušování přepravního řádu odebírat bez milosti nejdříve právo jezdit téměř zdarma jedničkou na tři roky, a v případě recidivy odebrat jedničku na doživotí a dvojku na tři roky. Jasně, že ne každý kolega průvodčí by to hnal takhle vysoko, ale pokud by se skutečně chovali, jak dobytek, občas by se takový našel.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 54432
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 18. března 2010 - 08:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přinejmenším "leporela" už byla naštěstí zrušena.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petas432
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.59.44
Odesláno Čtvrtek, 18. března 2010 - 20:52:52    Odkaz na tento příspěvek  

Sen o teplé dráze http://reflex.cz/Clanek39485.html