K-report
 

Archiv do 14. srpna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv do 14. srpna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 26. července 2010 - 12:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=673590

co má být zas tohle. že by cargo poškozoval záměrně?
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 18:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O budoucnosti veřejné dopravy v Karlových Varech článek v Karlovarském deníku
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4144
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 14:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rathův náměstek si vydržoval černé duše. Odnesl to šéf silničářů
29. července 2010 16:29
PRAHA - Středočeští radní dnes odvolali z funkce ředitele Správy a údržby silnic Mnichovo Hradiště Miloslava Štrobacha. Podle médií existuje podezření, že mnichovohradišťské středisko zaměstnává černé duše, tedy neexistující pracovníky. Tito tři zaměstnanci podle úterní MF Dnes nepracují pro silničáře, ale pro hejtmanova náměstka pro dopravu Robina Povšíka (ČSSD).

Kontrola vyslaná krajským úřadem to ale podle mluvčí kraje nepotvrdila. Zjistila však, že Štrobach údajně porušil zákoník práce a zákon o finanční kontrole, protože průkazně nedoložil zadání a plnění úkolů tří pracovníků.

Důvodem odvolání jsou oficiálně jeho pochybení v řízení této příspěvkové organizace. Štrobach ve funkci skončí k 31. červenci a nahradí ho Martin Vlk, který dosud působil v kladenském středisku údržby silnic.

Kontrolu do střediska poslal hejtman David Rath (ČSSD), aby ověřit stav personální agendy. "Poté, co se seznámil s výsledky kontroly, došel k závěru, že ředitel selhal a neřídí příspěvkovou organizaci v souladu s právními předpisy," uvedla mluvčí kraje Berill Mascheková.

Místo opravy silnic, osobní poradci
Podle Mladé fronty Dnes existují na výplatní listině ve středisku v
Mnichově Hradišti tři jména - dvou žen a jednoho muže - kteří pobírají dohromady desítky tisíc korun měsíčně, přitom ostatní zaměstnanci správy je údajně nikdy neviděli.

Tito tři zaměstnanci podle listu pracují pro hejtmanova náměstka pro dopravu Robina Povšíka (ČSSD). Ten má sice na starosti dopravu, tedy i silničáře, ale ani z titulu své funkce nemá právo úkolovat zaměstnance Správy a údržby silnic, připomněl list. Povšík údajně deníku přiznal, že pro něj tito lidé pracují, a to jak v pracovní době, tak ve volném čase.

Středočeská ODS již oznámila, že pokud se informace médií potvrdí, vyzve Povšíka, aby rezignoval na funkci. "Budeme požadovat po náměstkovi Povšíkovi jasné vysvětlení," sdělila ČTK šéfka kontrolního výboru zastupitelstva Dagmar Nohýnková (ODS). Situace je podle ní o to vážnější, že vedení kraje se v současnosti potýká s nedostatkem peněz na údržbu silnic.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 01. srpna 2010 - 16:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Karlovarském kraji je příspěvková organizace kraje IDOK, zaměstnává minimálně 4 lidi a přitom téměř nikdo neví že něco takového jako IDS v kraji existuje, natož aby to fungovalo...... Důkazem jsou i chystané změny v jízdních řádech na trati 142, kde se vlaky ukončují na nádraží Karlovy Vary, místo aby zajížděli na nádraží dolní do centra města...... další chystané kroky likvidující veřejnou dopravu v KV popisuji zde.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4187
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 03. srpna 2010 - 16:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DOLEŽAL: Sirotkům z ČSSD se hlásí nový tatínek
3. srpna 2010 13:50
Za dvacet let své dejme tomu obnovené existence se ČSSD představila jako lehce nesvéprávné společenství. Existuje tu jakýsi blátivý chaos, z něhož se občas vynoří strašidlo, Jožin z bažin, samozvaný spasitel, který dá této tvárné hmotě pevnou formu a naplní děsem své nepřátele i své přívržence (takže přívrženci začnou na čas poslouchat). Tento způsob vlády se brzy vyčerpá, spasitele mají nakonec plné zuby i straničtí přátelé“, takže mu nezbude než utéci do lesa nebo propadnout se do sníženého politického přízemí.

Důvod je zjevně ve složení strany. S tou, kterou komunisté v roce 1948 schramstli, má společného prd. Všichni už, čerchmanti, umřeli. V prázdné skořápce se usalašila skupina stalinistů s lidskou tváří z levého křídla OF, dále (a to hlavně), normalizační komunisté z nejnižších pater KSČ, kteří v popřevratové panice vyskákali z oken, aniž by si příliš ublížili. A pak skupinka nešťastných nostalgiků, usilujících obnovit slávu někdejší ČSSD podobně, jako Koruna česká by ráda obnovila zašlou slávu české monarchie.

Je zjevné, že podobné společenství dokáže zvládnout jen nestydaté, arogantní a náležitě sprosté individuum. Vzhledem k limitům takto ustrojených vůdců se ve straně po nedlouhé době zvedne jakési tiché brblání a nakonec se jejich spolupracovníci vysloveně třesou na to, až führer, tedy přesněji lídr, klopýtne a bude ho možné dorazit (v tom jsou nepodcenitelné zbytky normality v ČSSD). Zatím se vždycky dočkali. Následuje, bohužel, opět jen blátivý chaos, přitahující spasitele jako zkažené maso masařky.

Z dnešního Práva vyplývá, že jeden je už na obzoru. Budete se divit, ale jmenuje se David Rath. Jeho cíl je jasný: "Sociálně tržní hospodářství a stát veřejných služeb". Zatím jsme si na něj v Evropě půjčovali, tuto techniku je nyní třeba inovovat. Základnou sociálně demokratické politiky je střední třída: především lékaři a policajti (zlomyslné poznámky si odpustím), dále i učitelé, lidé pracující v kultuře a v sektoru veřejných služeb. Ti musí tvrdě pracovat, ostatní stejně nebo více majetní se naopak zdaní, až se z nich bude kouřit. Jednoduchá technika, díky níž záhy dohoníme a předhoníme lidovou Čínu.

Pokud jde o domácí poměry, s odpůrci "se budeme muset poprat" (souboj s Miroslavem Mackem nebyl zcela přesvědčivý, ale předpokládám, že pan Rath se od té doby zdokonalil v bojových uměních, a kromě toho bude mít k dispozici dobře placené policajty). To není žádná nulová tolerance (jistěže ne).

Potud David Rath. Nešťastná sociální demokracie! Náš politický systém ji potřebuje, ale ne s Milošem Zemanem, Jiřím Paroubkem nebo Davidem Rathem v čele. Jak těm nešťastníkům pomoci? Bohužel, nejde to, museli by si pomoci sami. A je zatím zcela jasné, že to nedovedou. Máme se tedy na co těšit.
Bohumil Doležal
David Rath
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 09. srpna 2010 - 20:06:47    Odkaz na tento příspěvek  

Si to ještě povíme, Barde Doležale, až budeš mít svých pár milionů (voličů), přijď, zúčtujem spolu
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 09. srpna 2010 - 21:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.facebook.com/pages/Podporujeme-Romana-Jocha-ve-funkci- poradce-premiera/118040488245690
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.209.111
Odesláno Pondělí, 09. srpna 2010 - 21:46:43    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Všd: Vrána k vráně sedá...: http://joch.blog.idnes.cz/c/146621/Zidobolsevici-Klerofasiste.htm l
Hlavně že v tom oba máte jasno.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 09. srpna 2010 - 22:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: moc díky, díky Vašemu odkazu jsem se dozvěděl o zajímavé iniciativě http://www.proalt.cz/
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 10. srpna 2010 - 01:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: Skutečně zajímavá iniciativa. Téměř všichni studují či vystudovali za peníze daňových poplatníků a většina z nich zcela či z větší části žije. Takoví lidé se logicky bojí toho, že na ně po reformách nezbude. Nedivil bych se, kdyby vláda vydala pokyn, aby v případě propouštění byli upřednostněni ti, kteří se staví proti vládě, například podpisem takové socialistické zvrácenosti.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 10. srpna 2010 - 08:52:02    Odkaz na tento příspěvek  

Propagandistické úsilí Všd a spol. - to není nic nového. V Německu počátkem třicátých let minulého století také vypučelo množství pivních spolků, jejichž členové si pod jedním praporem notovali, jak jim je všechno pěkně jasné.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 10. srpna 2010 - 10:48:37    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: bych se taky nedivil, bylo by to jenom pokračování těch nejlepších bolševických metod z Husákovy normalizace.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 10. srpna 2010 - 19:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě, Nečas, to je učiněný Hitler, že ano ...
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 10. srpna 2010 - 23:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedivil bych se, kdyby vláda vydala pokyn, aby v případě propouštění byli upřednostněni ti, kteří se staví proti vládě
Jasně, v Mišelince tahat gumy bych je nechal, šmejdy jedny intelektuálský.

Joch je nebezpečný extremista a jestliže si ho Nečas bere jako svého poradce, tak je potřeba míti se na pozoru. Díky Vám, Všd, za tu osvětu. Jdu tu iniciativu "proalt" taky podepsat - tam jsou alespoň lidé, kterých si mohu vážit. A můžete si mě s panem Jochem připsat na seznam k vyhození (takové seznamy také nejsou nic nového).

Abychom se vrátili k železnici: před lety jsem viděl, myslím právě na stránkách Občanského institutu překlad knihy nějakého "guru", kde bylo vytýkáno, že v Anglii stavěli v první polovině 19. století železnice - měli prý stavět dálnice. Nemohu najít citaci, nevíte o tom někdo?
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 00:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

joch je nebezpečný extremista? pobavil jsem se a dvojnásobně, pobavil mě i seznam signatářů proalt
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 08:50:23    Odkaz na tento příspěvek  

Nyní (po vyslovení důvěry vládě) by měl následovat mohutný Brainwash-Sturm. Je třeba vyčistit styl. Média musí zesílit svou kanonádu. PublicRelationsObergruppenFührer Hans Ringier Hosenscheisser by měl pronést krátkou řeč o úkolech a cílech tisku a ostatních médií v nejbližší budoucnosti. Zdůraznit, že nám vládnou géniové. Musíme jít za nimi a půjdeme správně. Neztratit nervy je hlavní. Hurá!
JGR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.139.17
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 13:12:35    Odkaz na tento příspěvek  

2VŠD

přečetl jsem si jeden blog páně Jocha a jako laik musím konstatovat, že je to pomatenec.
psychiatrickou Dg. nechám povolanějším. Jestli on jako doktor, taky nepotřebuje nějakého doktora??
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 13:32:40    Odkaz na tento příspěvek  

JGR: ... jako laik musím konstatovat, že je to pomatenec.
Je to prostě klasický věřící katolík, stejně jako Všd.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 13:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mého názoru jsou pomatenci a extremisti spíš na straně ProAlt.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 13:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Zatímco Alois Grebeníček byl klasický ateista, jako Vy.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 14:02:12    Odkaz na tento příspěvek  

Omyl, Alois Grebeníček (a jemu podobní) nebyl žádný ateista, nýbrž vyznavač komunistického náboženství. Místo vaší Bible měl posvátné spisy "klasiků" marxismu-leninismu. Místo Božské trojice uctíval čtveřici: Marxe + Engelse + Lenina + Stalina. O tom posledním (Stalinovi) se ale v pozdním období komunismu už moc nemluvilo - byl asi něco jako Duch Svatý u katolíků.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 15:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://david.blog.idnes.cz/c/150573/Za-ci-penize-protestuji.html
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 15:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: To je, jako bych já řekl, že Joch není katolík, protože nad autoritu papeže postavil autoritu Raegana ...
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 16:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Nemluvě o tom, že Aloisi Grebeníčkovi, narozdíl od jeho syna, dost možná o ideologii nešlo a k StB mohl jít jen z toho důvodu, aby mohl mlátit lidi, brát větší peníze, než v továrně a méně se nadřít, než v továrně. Neexistují žádné důkazy, že by nebyl ochoten dělat stejnou práci i pro jiné pány, kdyby měl příležitost, a nejsem si vědom, že by byl před Únorem pro komunistické přesvědčení ochoten cokoli obětovat.
JGR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.66.70
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 17:18:19    Odkaz na tento příspěvek  

2Všd

Několik rad

Zelená šlajfka se nehodí k fialové košili.
Změňte holiče
Změňte optika

Dovoluju si poznamenat, že kdyby, čistě teoreticky, potkal Ježíš Kristus pana Semína, Jocha a vás, tak sahá po klacku. Pomohl bych mu ho ulomit
JGR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.66.70
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 17:19:21    Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ještě otázka, četl jste knihu Jméno růže?????
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5520
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 17:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako že by všd četl gejporno? Upřímně, vypadá na to, jen s tou upřímností vůči sobě sama to nebude ještě ono...
Když jsem já byl tenkrát kluk svět na dlani jsem měl a v očích hejno sluk
i k nebi měl jsem blíž než hvězdář, nebo kněz co dneska, co ty víš jak tehdy voněl bez...
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 17:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jméno růže je gejporno? chystám se začít číst (už asi pět let), ale teď jsem vážně dostal strach
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 17:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JGR:

Košile není fialová, nýbrž béžová.
Holiče jsem změnil.
Nové brýle si dovolit nemohu, neboť nemám dostatek financí. Rozhodně si však nemyslím, že bych si měl nárokovat cizí peníze.

"kdyby, čistě teoreticky, potkal Ježíš Kristus pana Semína, Jocha a vás, tak sahá po klacku"

K čemu jste jistě došel po přísném postu, modlitbě a studiu Písma i Tradice ...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5522
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 18:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je fakt sranda sledovat, jak všichni vědí, jak mají vypadat vagóny, ale když se jim připomene, že s hodnocením vzhledu by měli začít před svým zrcadlem, tak dělají, že nevědí, co se po nich chce.
Když jsem já byl tenkrát kluk svět na dlani jsem měl a v očích hejno sluk
i k nebi měl jsem blíž než hvězdář, nebo kněz co dneska, co ty víš jak tehdy voněl bez...
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 18:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: K vzhledu vagonů jsem se moc nevyjadřoval a co se týče vlastního, moc dobře vím, co mají pánové na mysli. Prostě se chtějí navážet, a když nemohou jít k meritu věci, argumentují ad hominem.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 18:29:46    Odkaz na tento příspěvek  

Tady to zase nabírá grády! K fanatismu náboženského typu a fungování církví žádného Boha nepotřebujete - stejně neexistuje. Náboženství lze zjednodušeně definovat asi takto: Náboženství spočívá na jistých myšlenkách, kterým se říká svaté nebo posvátné či nějak podobně. Neznamená to nic jiného, než že: "Tady je představa nebo názor, o kterém se v daném společenském a kulturním kontextu nesmí říkat nic škaredého, prostě nesmí. A proč ne? Protože ne! A basta fidli."
Takže když se např. okolo roku 1937 v SSSR někdo neuctivě vyjádřil o všeobecně uctívaném, tehdy dosud žijícím a vládnoucím Stalinovi, odskákal si to snad ještě hůř než heretik, rouhající se proti "Duchu Svatému" v dobách španělské inkvizice.
Medvedcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 18:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Církve jsou jediné firmy s posmrtným plněním.
Uvěř, plať desátky. Umři a spasíme Tě...
A ještě je dotujem všichni.
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se dřív vysrat...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5524
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 19:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek84:
Strach netřeba, místy je to docela

Všd:
Hele, nejsou voni nějak nekřesťansky sebestřednej?
Když jsem já byl tenkrát kluk svět na dlani jsem měl a v očích hejno sluk
i k nebi měl jsem blíž než hvězdář, nebo kněz co dneska, co ty víš jak tehdy voněl bez...
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 20:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Daná formulace by přímo vylučovala existenci menšinových náboženství a individuálních konverzí.

Každopádně, jak píšu, to co dělal Alois Grebeníček, k tomu nutně nepotřeboval žádné náboženství, ani ideologii. Např. dozorci nad otroky také nesloužili žádné ideologii, pouze chtěli mít lepší výsledky, šlo tedy o čistě materialistickou motivaci.

A nemusím snad připomínat, že španělští kolonisté a misionáři zacházeli s domorodci s jižní Americe lépe, než vlády raných sekulárních latinskoamerických států, o tom bylo napsáno mnohé, ale kdo nechce znát pravdu ...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5525
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 20:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne každý sekulární vládce je ateista (a ne každý misionář je věřící)...
Možná nemá cenu za každou cenu hledat souvislosti tam, kde prakticky nejsou.
Když jsem já byl tenkrát kluk svět na dlani jsem měl a v očích hejno sluk
i k nebi měl jsem blíž než hvězdář, nebo kněz co dneska, co ty víš jak tehdy voněl bez...
flatt2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.197.195
Odesláno Čtvrtek, 12. srpna 2010 - 10:43:04    Odkaz na tento příspěvek  

Ta iniciativa a její signatáři jsou vskutku k pobavení....Drtivá většina jsou lidé nějak přisoslí ke státnímu rozpočtu, tak je nekamenujte. Blahobyt asi skončil ( tj.dostávat peníze od daňových poplatníků za nic a k tomu ještě prožrat budoucnost), tak se logicky bojí, že se budou muset sami nějak živit. A to neumí a proto takovéto mediální revoluce... je to kouzelný...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 12. srpna 2010 - 11:30:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jak Mkunt výše zmínil průmyslovou revoluci v Anglii (proč tam nestavěli rovnou dálnice):
V počátcích průmyslové revoluce se v Anglii stavěla dosti hustá síť průplavů, které sloužily hlavně přepravě uhlí od dolů ke spotřebitelům. Tyto průplavy byly málo kapacitní - jen pro malé čluny, často s kaskádami zdymadel či průplavními tunely. Během rozmachu železnic v 19. století byly mnohé trasy těchto starých průplavů použity pro trasy železnic. Významná část starých průplavů však sloužila (hlavně přepravě uhlí) až do 50. let 20. století. Pak vyšel zákon o čistotě ovzduší - a s přepravou uhlí po průplavech (i železnicích) to vzalo rychlý konec. Toto období se kryje se zprovozněním první britské jaderné elektrárny v Calder Hallu.
Dost průplavů zůstalo i poté, ale používaly se jen pro rekreační plavbu, postupem doby stále sílící (některé byly pro účely rekreační plavby v malých člunech v posledních desetiletích i nákladně reaktivovány, pročištěny či zcela obnoveny, resp. přerušené opět propojeny).
Konec topení uhlím a markantní přechod na jadernou energetiku v GB však tehdy byl prosazen mocensko-politicky (elektrárnu např. otevírala sama královna) a mělo to závažný vliv na dopravní infrastrukturu i přepravní proudy.
Dálnice šly mimo tyto trendy - nešlo primárně o trasy pro hromadné substráty (zejména to uhlí).
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 12. srpna 2010 - 14:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

flatt2: Přesně tak to je. Roman Joch má být tím, kdo poskytne vládě intelektuální základnu a kdo bude pro vládu argumentovat v médiích. Těžko můžeme očekávat, že pozitivní dopady škrtů i ze sociálního hlediska vyargumentuje Kalousek nebo Bárta.

http://www.facebook.com/pages/Podporujeme-Romana-Jocha-ve-funkci- poradce-premiera/118040488245690

Cogwheel: Máte někde odkaz na ten článek? Pro mně je vzorem Jan Antonín Baťa a Británii obecně neberu jako součást svého kulturního prostoru, tedy kontinentální Evropy (bez Ruska a Turecka). Jsem mj. přesvědčen, že k hlubší integraci EU může dojít pouze bez Británie, s Británií to nikdy nebude možné (bez ohledu na to, kolik % obyvatel EU to chtít bude a kolik ne). Více o něm zde: http://bsp40m.czechian.net/

Tvrzení některých anglosaských konzervativců beru hodně s rezervou, jinak je to zajímavá deskripce problému, že oslabení významu železnic šlo ruku v ruce s poklesem přeprav uhlí, které je do té doby živily, zatímco ostatní přepravy byly spíše přidružené (na tom nic nemění ani skutečnost, že měly před uhelnými vlaky přednost).
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2552
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 12. srpna 2010 - 20:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem trochu kouknul na ty mapky v odkazu o Baťovi a ve vztahu k železnici je to docela legrace - on tu svou hlavní magistrálu přes celou ČSR chtěl vést nejen starou tišnovkou, ale dokonce i podél celého toku Sázavy! Ze Žďáru až po soutok s Vltavou, takže pěkně včetně horního i dolního pacifiku.

Sice chápu snahu Bati co nejlépe napojit Zruč nad Sázavou, která se podle plánů z jednoho období prý měla stát druhým Zlínem, ale móóc by mě zajímalo, jak by to v těch údolích, kopcích a pak i skalách trasovali a stavěli... pokud by to mělo mít aspoň trochu rozumné parametry, tak mi to přijde jako dražší špás než úplná novostavba příhodnějším terénem.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 00:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Ona to měla být více méně novostavba v daném úseku. A do Tišnova by pravděpodobně také vedla přes Křižanov a ne přes Nedvědici. Celkově, chtěl, aby to vedlo středem republiky, ze severojižního hlediska a tomu ty mapy odpovídají. Ona D1 taky vede poměrně řídce osídleným krajem, hlavně, že je to nejkratší cesta, dnes bychom ji stavěli přes Kolín, Kutnou Horu, Čáslav ...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2553
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 03:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona to měla být více méně novostavba v daném úseku.

Mě to upoutalo právě hlavně tám, že to v mapce má vyznačené jako již existující úseky...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3176
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 07:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bárta otočil: Dálnic se škrty nedotknou. Dostaví se na úkor železnic - tak tomu říkám Želznice a politika. Není dnes pátek třináctého? Škrti09 a Škrti veřejní mají skutečně program a moderní dopravní politiku. Zlatí rušiči lokálek.
Jariss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 11:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mě ten jistý ministr připadá jako nevyrovnaný a nevyzpytatelný jedinec, slušně řečeno,,,, napřed řeči o zastavení staveb, že tím přinutí firmy ke stlačení cen, a ted pouští do větru že až na pár vyjímek dálnice pokračují,,,, to má úroveň haurování 14letého machra... :-(
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3288
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 11:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém bude taky v tom, že na ŘSD se snažili alespoň něco ušetřit (cca 6mld.) a o co se pokusila SŽDC? Komárek se na to vykašlal a tak to dopadlo, jako to dopadlo. Jinak teď bude tiskovka z Liberce na čt24, kdy by se mělo zveřejnit, co se škrtne.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3289
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 12:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastaveno 31 staveb na železnici podle čt24
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3290
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 12:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém bude taky v tom, že na ŘSD se snažili alespoň něco ušetřit (cca 6mld.) a o co se pokusila SŽDC?
Patří tam 0,6 mld., tedy 600 mil.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 12:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/doprava/clanek.phtml?id=6748 07
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 13:46:22    Odkaz na tento příspěvek  

Dálnice maj přece perspektývu a jsou spolehlivý odkaz
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3180
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 14:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom plošném šetření, co jako železnice na rozdíl od dálnic nesplnila. Připadá mi to jako nějaký princip kolektivní viny. Stavěli jste draze nebudete stavět. Ale ani slovo o otm, že od teď se šetří tak a tak. Jako by autíčko v rukách ministra mělo jen 2 rychosti. 0 a 100.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 14:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle iDnes nabídli silničáři větší úspory. Což se snadno provádí, když tam jsou i větší úplatky
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2140
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 14:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jou zajímavé spekulace (neříkám, že zcela nepravdivé). Nicméně, motivaci konání pana ministra vidím v tom, že "nějaká" železniční infrastruktura zajímá pár procent obyvatel ČR, vlak alespoň občas využívající. Naopak, na "investice do silnic" slyší cca 90 % voličů, co ty silnice využívají. Nic na tom nemění fakt, že třeba minimum z nich využije ty konkrétní stavby, o kterých se teď jedná. Jde o to obecné proklamace směrem k veřejnosti "silnice:železnice".

Nechci tu teď rozpoutat flame na téma proč to tak je, kdo za to může, jestli to je dobře atd.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3294
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 15:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

seznam je zde: http://data.idnes.cz/soubory/eko-doprava/A100813_VEM_ELEZNICE.PDF
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Nms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 9-2008
Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 17:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten seznam je kompletní? Nějak tam "chybí" např. Otrokovice-Vizovice, Zbiroh-Rokycany a některé další stavby z toho seznamu jsou už snad v provozu ... ?

Tohle se týká ERTMS?
Zabezpečovací sysémy Kolín - Břeclav
Úprava zabezpečení Kolín - Choceň
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3297
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 17:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak tam "chybí" např. Otrokovice-Vizovice
Ta stavba přeci nebyla vůbec zahájena. V tomto seznamu jsou pouze stavby, které jsou v nějakém stádiu realizace.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 13. srpna 2010 - 21:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrt: to je asi jediné logické vysvětlení. Mimochodem poslouchal jsem celé odpoledne jedním uchem "veřejnoprávní" ČRo, kde se o zastavení železničních staveb zmínili jen tak mimochodem, hlavně pořád řešili silnice.

Pan ministr si nevidí do úst a tvrdí každou chvíli něco jiného. Nejdříve se měly zastavovat stavby financované zcela pouze ze státního rozpočtu, teď je to snad obráceně. Řekl ten týpek nahlas, že tedy odmítne peníze z Bruselu? Jinak je zajímavé porovnat si náklady na stavby - je jasné, že u dálnic je z čeho slevovat.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 14. srpna 2010 - 11:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan ministr Bárta si potřebuje zařídit v resortu "klid", resp. aby to fungovalo "i bez něho", takže takových kroků k uklidnění veřejnosti bude více. Potřebuje se věnovat ministerstvu vnitra (John je enem figurka) a odstranění hříchu zakladatelů VV...
Jsem rád, že nám vládnou politici... odborník by byl jistě nudný, neskandální člověk s trapně efektivním řešením.
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 5-2009
Odesláno Sobota, 14. srpna 2010 - 12:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan ministr a stavební firmy se chovají jako malí kluci na pískovišti. Když firmy odmítly aspoň něco ušetřit, tak jim ministr za trest zatnul tipec. Žádnou hlubší logiku bych v tom nehledal.

Myslím si, že ministr čeká, až za ním firmy přijdou s prosíkem a on potom blahosklonně povolí pokračovat. Tady se jedná také o peníze z Bruselu a on si nemůže dovolit jen tak je zahodit.

Kromě toho, že chce ušetřit (není sporu o tom, že naše státní zakázky jsou nehorázně předražené) musí myslet i na svoji popularitu. Zastavení stavby koridoru naštve jen pár šotoušů ale zastavení stavby dálnice by naštvalo hodně lidí. Stejně tak si rozmyslí, jestli opravdu zastaví stavby spolufinancované z Bruselu, tohle by veřejnost těžko strávila.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 14. srpna 2010 - 21:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zmar: máš asi pravdu, ale problém není jen v zastavení stavby koridoru a dotacích EU, ale i v obrovských nákladech na konzervaci stavby. Šetřit se musí, ať to stojí, co to stojí. Jak jsem psal jinde, v roce 1941 (vl.nař. 166/1941) byl Úřad říšského protektora rozumnější. Čeká nás zřejmě "Totalkrieg".Doufám, že tahle vláda taky skončí jako ty protektorátní.
Jinak zajímavý článek: http://ekonom.ihned.cz/c1-40333770-tajuplni-betonari (mimochodem některé zde jmenované firmy dělaly pro ŘSD už dávno, např. EDIKT)

Inspirace pro pana Bártu (ale je nespravedlivé házet to jen na něj):

"Vláda Protektorátu Čechy a Morava nařizuje podle § 1, odst. 1 nařízení říšského protektora v Čechách a na Moravě ze dne 12. prosince 1940, (...):
§ 1
Stavby, s jejichž prováděním na staveništi nebylo dosud začato, nesmějí býti zahájeny.
§ 2
Ze zákazu prováděti nové stavby jsou vyňaty:
1. válečně důležité a neodkladné stavby státně-politické a hospodářsko-politické důležitosti, jež jako takové byly uznány příslušnými úřady,
2. stavby s celkovým stavebním nákladem do 50.000 K a životně nutné udržovací a zařizovací práce rázu neveřejného, dá-li souhlas úřad práce, životně důležité udržovací a zařizovací práce veřejné správy, veřejných podniků a závodů, dá-li souhlas ministerstvo sociální a zdravotní správy.
§ 3 odst. 2
Veřejné stavby, které byly zahájeny před účinností tohoto nařízení, smějí býti dále prováděny jen, schválí-li ministerstvo sociální a zdravotní správy v dohodě s příslušným úřadem opatření pracovních sil nutných k jejich dalšímu provádění."
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. srpna 2010 - 22:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zmar:

Mě a mým kolegům z práce určitě nebude vadit, že už nebudeme muset každý vlak trasovat jinudy, protože síť je neustále samá výluka, někdy docházející do takového extrému, že máte výluku i na objízdné trati (např. se na několik dnů potkají výluky na 160, 170, na 220, na Furthu i na Chebu, tzn. že se z Plzně do Regensburku nedostanete vůbec, resp. možná dojedete přes Budějovice, Havl Brod a Bad Schandau !!). Navíc "koridory" mají mnohdy ve výsledku negativní vliv na (svého živitele) nákladní dopravu - např. přeložky tratí tak, aby se dalo jezdit rychleji s osobními vlaky, ale náklady pak ve mají nižší normativy, nebo dojde k "redukci kolejí" tak, že se vůbec nedá jezdit.

A už vůbec mi jako cestujícímu nebude vadit, že se v osobní dopravě začne jezdit podle jízdního řádu. Všimněte si, že ani po skoro 20ti (!) letech "koridorizace" není dodnes zcela hotová žádná z nejzatíženěších tratí u nás v celé délce. Celé je to o tom, že ministr rychle pochopil, že dopravní infrastruktura ČR neslouží uživatelům, ale jen stavařům (vizte třeba donekonečna se opakující plány postavit za miliardy jez někde u Děčína s návratností investice v řádu stovek let). Tím neříkám, že na investicích SŽDC bylo "vše špatně", naopak, vznikla řada potřebných a důležitých věcí (namátkou rekonstrukce Prahy hl.n. a Libně, Ústí nad Labem, Děčína, Turnova, dálkovina z Bakova do Lípy, přeložky z Lupěného do Krasíkova, elektrizace z KV do Kadane, do Opavy a do Milovic a mnoho dalšího). Ale v poslední době mám pocit, že "se staví, aby se stavělo" (namátkou dálkovina z Rumburka do Jiříkova slavnostně spuštěná týden před zrušením osobní dopravy).