K-report
 

Archiv do 7. března 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Trať 251 Tišnov - Žďár nad Sázavou » Archiv do 7. března 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Brbla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.121.56
Odesláno Sobota, 30. ledna 2010 - 19:55:44    Odkaz na tento příspěvek  

ad Happy
Ještě doplním, že vlaky Sp 1766/1767 jsou naprosto ideální pro výlety vlakem s koly na Vysočinu. Vlaky jedou v rozumných časech a nabízí vcelku rychlé spojení, které je časově srovnatelné s autobusy.
Je ale velká škoda, že hlavně v Bystřici n/P a Novém Městě n. M. není o víkendech skoro žádná návazná autobusová doprava.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 18:59:12    Odkaz na tento příspěvek  

Happy
Když nemá auto, nebo nemá řidičák, nebo chce si dát víno atd., jede vlakem. Anebo prostě nerad řídí a rád si cestou pokecá s přáteli. Otázka zůstává stále stejná, proč staví jen někde a jinde projíždí? I jinde by se jeden až dva cestující také občas našli. Zastavování v Dobravníku a železničních stanicích nikdo nezpochybnil, viz. příspěvky výše, a je tedy v pořádku, že ve všech stanicích vlak zastaví. Rozsochy a Rovné jsou velmi diskutabilní - nejlépe napoví sčítání, pokud ovšem je chuť ho vzít na vědomí. Jinak by se mohlo zastavovat třeba i v dalších zastávkách, věřím, že i v Hradčanech nebo Štěpánovicích by se ta frekvence od nula do dvou člověků také našla, stejně tak jako na frekvenčně velmi využívané zastávce Veselíčko. Pokud má Sp být v kategorii Sp, nechť takto také jede, pokud z něj má být courák, nechť je v kategorii Os, s projížděním zastávek tam, kde si to místní obecní úřady nebo jejich spádové nevydupali, aby tam zastavil. To je k tomu vše.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 19:05:22    Odkaz na tento příspěvek  

Brbla:
Nenávaznost autobusů je záměrná a vyřešit to může jen IDS. Bohužel plánované rozšíření brněnského IDS po Rovné-Divišov se autobusů netýká (o to se někdo jistě velmi snažil z "určitých" důvodů, které zde by bylo zbytečné popisovat), takže právě v této oblasti Vysočiny se žádná pozitivní změna v návaznosti vlak/autobus konat rozhodně nebude.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5507
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 02:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erwin:
Pokud má Sp být v kategorii Sp, nechť takto také jede, pokud z něj má být courák, nechť je v kategorii Os, s projížděním zastávek tam, kde si to místní obecní úřady nebo jejich spádové nevydupali, aby tam zastavil.
- I kdyby se mu měly přidat 1 - 2 zastávky na staré Tišnovce, tak není nutné měnit kategorii, zvlášť když mezi Brnem a Tišnovem většinu zastávek projíždí.
- Kdyby přece jen mělo dojít k degradaci na Os, pak by ale mělo k podobným degradacím dojít i na jiných tratích (např. pár Sp na trati č. 244, "rychlíky" na trati č. 310, ranní Sp č. 1661 na trati č. 240,...), spousta dalších rychlíků, u kterých převládá "úseková frekvence"...

Bohužel plánované rozšíření brněnského IDS po Rovné-Divišov se autobusů netýká (o to se někdo jistě velmi snažil z "určitých" důvodů, které zde by bylo zbytečné popisovat), takže právě v této oblasti Vysočiny se žádná pozitivní změna v návaznosti vlak/autobus konat rozhodně nebude.
Čistě akademická otázka - nebylo by za předpokladu funkčního IDS v té oblasti pro většinu cestujících lepší, když by se v pracovní (a neprázdninové) dny úsek Nové Město - nádraží za Bystřicí nad Pernštejnem - Nedvědice úplně odstřelil a plně nahradil posílenými autobusovými linkami, jedoucími na rozdíl od vlaku až přímo do Bystřice?

Pozn. k zastavování páru Sp vlaků na 251:
Podíval jsem do několika starších JŘ. V zastávce Rovné-Divišov tyto Sp zastavují až od prosince 2005, jinak ostatní zastávky na trati č. 251 zůstaly oproti období let 1998 - 2005 stejné, žádná nepřibyla ani neubyla.

A ještě drobné srovnání jízdní doby v úseku Tišnov - Nové Město na Moravě:
JŘ 1998/1999 - 1 h 12 min.
JŘ 2001/2002 a 2002/2003 - 1 h 10 min.
JŘ 2003/2004 a 2004/2005 - 1 h 9 min.

Se zastávkou navíc v Rovném-Divišově:
JŘ 2005/2006, 2006/2007 a 2007/2008 - 1 h 10 min.
JŘ 2009/2010 - 1 h 12 min.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 18:58:44    Odkaz na tento příspěvek  

David:
Nevím proč spojovat Pernštejna s jinými tratěmi. Když vezmu jiné tratě a jiné Sp a R, pak tyto zastavují v zastávkách a méně významných stanicích např. časně ráno a večer - tedy dělají svoz a rozvoz na začátku a konci trasy - aby se memuselo přestupovat, takže se to dává do jednoho vlaku. Je to ekonomičtější. U Pernštejna je problém ten, že zastavuje zbytečně na trati 251 uprostřed trasy. To není logické, nikoho nesbírá ani nerozváží na začátku nebo konci úseku, jako je tomu jinde. Samozřejmě se musím podívat na frekvenci a cenu za rozjezd. Výše uvedené by šlo u Pernštejna aplikovat v případě, že by jel třeba z Břeclavi a zastavoval i v Podivíně a dalších vhodných stanicích a zastávkách před Brnem. Některé zastávky ale z hlediska frekvence prostě vhodné nejsou - důvod jsem již uvedl. Pokud jde o Rovné, tam to asi někdo protlačil kvůli návaznosti na lyžařskou trasu - ovšem moc dobré řešení to není - frekvence je malá a jen po kratičkou část roku.
Pokud jde o střední úsek 251 - o tom se mluví dlouho. Je zajímavé, že v Bystřici si už dávno neprosadili rychlé autobusy Bystřice-Nedvědice žel. st, aby se dostali v krátkém čase na vlak do Nedvědice - přestup do IDS. Samozřejmě máte pravdu v tom, že zapojení autobusů do IDS až do Bystřice by bylo pro 99,9 % lidi nemající režijní průkazky úplně ideální. Po vystoupení z vlaku v Nedvědici, by autobus v IDS pokračoval na stejnou jízdenku do Bystřice - mohl by jet jak přes Rožnou tak i přes Býšovec a Věchnov - případně i přes Štěpánov, a obsloužil by i špatně dostupné zastávky k vlaku nebo tam, kde koleje nevedou. Vlak je ve středním úseku tratě málo využit, zejména v dopravních sedlech. Otázka je, jak byste s tímto návrhem v Bystřici pochodil. Domnívám se, že asi moc ne, přestože pro lidi by vámi navrhované řešení bylo ideální a věřím tomu, že i více lidí by využilo veřejnou dopravu.
Úsek od Nového Města na Moravě do Nedvědice bych samozřejmě preferoval udržet ve dvohodinovém taktu přes víkendy, kdy autobusáci nepracují. To znamená vlaky v celé trase Žďár-Tišnov.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2906
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 03. února 2010 - 13:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U Pernštejna je problém ten, že zastavuje zbytečně na trati 251 uprostřed trasy.
Základním úsekem je Brno- N.M.n.M., čili vlak zastavuje hustěji ke konci své trasy. Úsek N.M.n.M.-Ž.n.S. je víceméně bez předmětný a zbytečný. Spíše jen půlí víkendovou dvouhodinu, ale těžko pojede někdo normální z Brna či Tišnova do Žďáru po 251. Čili primární je skutečně turistické (víkendové) spojení Brna s Nedvědicí či N.M.n.M..

Samozřejmě se musím podívat na frekvenci a cenu za rozjezd.
Kdo může za to, že tam ČD nasazují muzeum? Kdyby tam byly normální soupravy pro toto století, tak lze mít zastávky na znamení.
fotogalerie: http://happypeta.rajce.idnes.cz/, ICQ 403420179
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Středa, 03. února 2010 - 21:01:26    Odkaz na tento příspěvek  

Happy:
Ano, Pernštejn je v základní trase Brno-Nové Město - proto byl zaveden. Konec trasy však určitě není už od Rožné. Převedu-li to na regiony, pak Pernštejn je v brněnském, tišnovském, novoměstském a žďárském regionu vlakem Sp a přesně v hranicích bystřického regionu vlakem Os, protože tam zastavuje kromě Věžné, která má neskutečně dalekou docházkovou vzdálenost (srovnej s obcí Radňovice, /nebo i další/, kde je zastávka v obci), úplně všude. Takže pro spojení Brno-Novoměstsko + jeho okraje trasy, jak uvádíte, prioritní tento vlak není, jestliže to vezmeme podle zastavování. Primární tedy není víkendové spojení Brna s Nedvědicí a NMnM, ale s obcemi Bystřicka - nic jiného totiž v jízdním řádu opravdu, ale opravdu nevidím. To není proti Bystřici, to je konstatování faktu.
Zastávky Tišnovska: Tišnov, Štěpánovice, Borač, Prudká, Doubravník, Nedvědice.
Zastávky Bystřicka: Věžná, Rožná, Bystřice, Rozsochy, Rovné-Divišov.
Zastávky Novoměstska: Olešná, Nové Město, Nové Město-zastávka, Radňovice.
Zastávky Žďárska: Veselíčko, Žďár.
Podle zastavení Sp je stanovena priorita regionu, který je pro vlak Sp důležitý - to vychází z frekvence, resp důležitosti sídla, kde je zastávka. Z tohoto pohledu je Sp Pernštejn divný vlak, protože o zastavování podle důležitosti sídla a výše frekvence to také není.
Rád bych věděl, které soupravy jsou "normální", aby mohly být na znamení zastávky - a jak by to bylo s JŘ, nevím o tom, že by zastávku na znamení ignoroval v délce jízdních dob mezi stanicemi. Ušetří se rozjezd, pokud nikdo nenastupuje ani nevystupuje, ale vlak to stejně odstojí v následující stanici, takže na jízdní době se neušetří. A dlouhé stání (nebo časté zastavování) je to, co cestující nejvíce odrazuje jestliže jedou vlakem Sp, který podle slova "spěšný" má spěchati a nikoli neustále zastavovati a státi.
Takže resumé: Žádný Sp, když stále jen stojí u každé vrby, stačí zrychlený Os a bude po parádě! Sice se mi toto řešení nelíbí, ale když se tolik prosazuje jeho věčné zastavování, tak ať se tedy Sp zruší a převede na osobák....
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2907
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 04. února 2010 - 14:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádný Sp, když stále jen stojí u každé vrby, stačí zrychlený Os a bude po parádě!
Změněním kategorie vlaku se podle vás změní jeho účel?

ale když se tolik prosazuje jeho věčné zastavování, tak ať se tedy Sp zruší a převede na osobák....
Jaké věčné zastavování? To jako že zastavuji Rovné-Divišov, tak hned je z toho zastávkový vlak, nebo jak? Vlak jede mezi 26 zastávkami (jestli jsem dobře počítal), z toho jich 12 projede. Čili jasná kategorie Sp. Znám dost Sp, kde je četnost zastavování ještě vyšší než oněch cca 50% v tomto případě.

Podle zastavení Sp je stanovena priorita regionu, který je pro vlak Sp důležitý - to vychází z frekvence, resp důležitosti sídla, kde je zastávka. Z tohoto pohledu je Sp Pernštejn divný vlak, protože o zastavování podle důležitosti sídla a výše frekvence to také není.
Vy máte přesné statistiky obratu pasažérů ve stanicích, nebo jen tak nahodile soudíte z pohledu do mapy? Ještě jednou zopakuji, že Pernštejn je vyloženě víkendový turistický spoj z Brna do Žďárských vrchů, čili je tedy pochopitelné, že tuto oblast obslouží častějším zastavováním. Vaše výše zmíněná poučka je dobrá, ale na vlaky Sp, které jsou vyloženě pro ZDO, což tento spoj rozhodně není.
fotogalerie: http://happypeta.rajce.idnes.cz/, ICQ 403420179
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Čtvrtek, 04. února 2010 - 20:48:06    Odkaz na tento příspěvek  

Happy:
1. Účel se nezmění, ale bude odpovídat charakteru jeho jízdě - zrychlený osobní vlak.
2. Vlak projede z 26 zastávek pouhých 12. To není ani polovina, je to jasný zrychlený osobní vlak.
3. Statistiky existují a jsou jasně vypovídající. To, že Sp Pernštejn je víkendový vlak ještě neznamená, že musí tak často zastavovat - v každé druhé zastávce. Pokud opravdu musí, tak to zvládne i zrychlený osobní vlak. Vliv ZDO na toto vliv přece nemá. To by Pernštejn zanedlouho mohl být v kategorii Ex nebo IC. Vlak je buď spěšný nebo osobní, který některé zastávky projíždí. Jen tak mmch. co nedělní návrat lidí na odloučená pracoviště a studentské koleje? Takže alespoň v neděli už tak jasně turistický není.
A ještě poznámka: Pokud nemáte údaje o frekvenci nebo nikoho, kdo by údaje o ní na jednotlivých zastávkách poskytl, pak pomoc tu je. Stačí se párkrát projet a na každé zastávce vyhlédnout z okna a spočítat si to sám.
Igi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 1-2004

Odesláno Sobota, 06. února 2010 - 16:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdarec, copak že měl dnešní Sp1766 sekyru 15min. a podařilo se něco stáhnout do Žďáru?
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2365
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 06. února 2010 - 18:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na Os 14921 Regionova Trio 814.217+014.009+814.218. Ještě v minulém GVD na tomto vlaku o víkendu jel brejlovec se třemi Bymáky. Kde jsou ty časy...
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 07. února 2010 - 15:59:18    Odkaz na tento příspěvek  

Jirka kraťas:
Pokud se něco nestane se zbytečným zastavováním Sp na kdejaké zastávce, může se stát, že se časem rovněž přetransformuje do osobáku v podobě Regionovy.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2912
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 17:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě v minulém GVD na tomto vlaku o víkendu jel brejlovec se třemi Bymáky
Jak je patrno, tak třívozová RN taky stačí. A je pohodlnější než Bdmtee a hlavně lacinější na PHM.

může se stát, že se časem rovněž přetransformuje do osobáku v podobě Regionovy
Přetransformování tohoto Sp do Os, tedy zastavovat všude, tak ten spoj zanikne, protože přestane plnit svoji funci víkendového rekreačního spoje. Je vůbec div, že při intoleranci v IDS JMK k nesystémovým spojům, tento spoj ještě vůbec existuje. Na Vysočině je to zase intolerance k vlakům zrychlené kategorie Sp.

Žádný Sp, když stále jen stojí u každé vrby, stačí zrychlený Os a bude po parádě!
Zrychlený Os spoj se nazývá Sp. Nevím, co na tom furt hledáte. Kategorie Os je pro zastávkové vlaky, které zastavují ve všech stanicích a zastávkách. Pokud ne, tak by měly být stanice, které vlak projíždí, vyhlášeny rozhlasem. A dost dobře si nedovedu představit, že prvně se vyhlásí několik stanic, kde to zastavuje a potom se vyjmenuje 12 stanic, které to projíždí. Je totiž potřeba taky zachovat určitou srozumitelnost, proto vlastně vznikly kategorie vlaků.

Navíc se domnívám, že častější zastavování tomuto vlaku neškodí. Stejně by se počet cestujících nezvedl.

A taky nechápu, že na jednu stranu tady orodujete za lemroidní soupravy s brejlovcem a na druhou stranu vás tak dráždí zastavováním v Rovném- Divišově. To si musíte vybrat, co vlastně chcete.
fotogalerie: http://happypeta.rajce.idnes.cz/, ICQ 403420179
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Pátek, 12. února 2010 - 21:34:40    Odkaz na tento příspěvek  

Happy:
Na jedné straně chcete Regionovu místo klasiky, na straně jiné podporujete velmi časté zastavování. Pokud by vlak byl v Regíně a zastavoval všude, nezanikne, jen se prodlouží jízdní doba a někteří odejdou, stejně jako odešli proto, že Sp už zastavuje nyní z 50 procent.
Kategorie Os není jen pro vlaky, které zastavují ve všech stanicích. Jsou Os, které některé zastávky projíždí a nikde není stanoveno, že nesmí některou projet.
Já, a další, se naopak domníváme, že zbytečně časté zastavování Pernštejnu škodí a nechápu, proč Vás jiné názory než Vaše tolik iritují.
Jasno mám v tom, aby Sp byl Sp a zastavil tak, jak to tady kdosi už popsal. Tedy ve všech stanicích a novoměstské zastávce kvůli frekvenci. To, že zastavuje v Rovném-Divišově mě nedráždí vůbec, protože mě souhrnně vadí, že zastavuje ve všech takových zastávkách jako je Rovné-Divišov. Pokud má Sp v podobných zastávkách zastavovat, ať zastavuje tedy ve všech a předělá se na Os. Je jedno jestli to bude víkendový Os nebo Sp.
A pokud je pro Vás brejlovec a střední vstupy či vozy Bte lemroidní souprava, k tomu opravdu není co dodat. A nesouhlasím s tím, že častější zastavování vlaku nevadí - podle mě vadí, a to z hlediska nákladů na zbytečné rozjezdy. Na vodu zatím opavdu nejezdíme, abysme dělali s vlakem Sp zastávky s frekvencí 0-1 osoba v průměru.
Igi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 1-2004

Odesláno Sobota, 13. února 2010 - 08:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska veze Pernštejna 754.007 s 5-ti vozy ...
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 13. února 2010 - 17:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, malý dotaz: jezdily na tišnovce někdy loko řady 721? A pokud ano, nevěděl by někdo normu pro tyto mašiny?
Díky
Někdy mi připadá že se ČD řídí heslem Vikyho Cabadaje:
"Pojedeme zkratkou. Je to sice dál, ale za to horší cesta."
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2933
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 14. února 2010 - 18:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na straně jiné podporujete velmi časté zastavování
Podporuji časté zastavování u vlaků, kde to nevadí.

Kategorie Os není jen pro vlaky, které zastavují ve všech stanicích. Jsou Os, které některé zastávky projíždí a nikde není stanoveno, že nesmí některou projet.
Některou? Vždyť ten vlak na 250 projede skoro všechno...

To, že zastavuje v Rovném-Divišově mě nedráždí vůbec, protože mě souhrnně vadí, že zastavuje ve všech takových zastávkách jako je Rovné-Divišov. Pokud má Sp v podobných zastávkách zastavovat, ať zastavuje tedy ve všech a předělá se na Os. Je jedno jestli to bude víkendový Os nebo Sp.
Zastavuje tam, kde objednavatel uznal, že je vhodné, aby tento turistický vlak zastavoval. A myslím, že to trefil dobře. Udělal bych to obdobně. Pokud vám na tom tolik záleží, nechť napište na KÚ Vysočina, popřípadně na KCOD.

podle mě vadí, a to z hlediska nákladů na zbytečné rozjezdy. Na vodu zatím opavdu nejezdíme
Kraj platí dost. Tudíž nářky, že to moc stojí, jsou mimo. To bychom to pak mohli zavřít celé. To by pak nestálo vůbec nic.
fotogalerie: http://happypeta.rajce.idnes.cz/, ICQ 403420179
Honzatomi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 15. února 2010 - 12:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím zda-li turnusově, i když možné to je když ji v Tišnově měli, ale dne 20.01.2004 jel stroj 721.209-5+2x010 na vlaku Os14917 místo turnusové 714, dne 29.04.2003 jel stroj 721.111 z PJ H.Brod s Mn 92161/92160 ze Žďáru do N.Města a zpět. Foto je, jen není kde naskenovat
Cruchote, co to zase děláte?!!
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2039
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 15. února 2010 - 13:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky. Foto nepotřebuju. Tvořím aktivitu do MSTS a chi jet právě s hektorama. Proto mě spíš zajímala ta norma. 2 stroje 980t snad do Žďáru vytáhnou..
Někdy mi připadá že se ČD řídí heslem Vikyho Cabadaje:
"Pojedeme zkratkou. Je to sice dál, ale za to horší cesta."
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Úterý, 16. února 2010 - 19:05:56    Odkaz na tento příspěvek  

Happy:
Vidím, že Váš názor je opravdu jediný možný a samozřejmě správný.
1. Vysvětlete, proč Vám - obráceně řečeno - vadí zastavení Sp tam, kde nyní nezastavuje. Přesněji: Proč zastávky kde nyní zastavuje jsou tak významné (přestože je tam frekvence 0-1) jako jsou pro Vás nevýznamná ta sídla a jejich zastávky, kde vlak nezastavuje.
2. Na 251 zastavuje zbytečně v mnoha zastávkách s frekvencí 0-1. Díky Bohu na 250-tku se tento fenomén zatínm nedostal, i když je zřejmé, že tam by byla frekvence vyšší než 0-1.
3. Objednavatel toto zbytečné zastavování nežádal - nepotřeboval to, protože KÚ Vysočina nikdy nic neobjednával. Řekněte na KÚ, že jsou objednavateli regionální dopravy a se zlou se potážete. Do poloviny r. 2009 to tak na 100% bylo. Takže zastavování Sp ve zbytečných zastávkách není přáním KÚ Jihlava, protože takto vlak zastavuje už řadu let, ale bylo to přání těch v jejichž správním obvodu vlak musí takto zbytečně zastavit, protože si to dokázali jednoduše u kamarádů z ČD zařídit.
4. Tady nikdo nenaříkal, vkládáte mi do úst něco, co jsem neřekl. Mimochodem: zrovna já nepatřím mezi ty, kteří by rádi tuto trať zavřeli. Já jsem, na rozdíl od nich pro její zachování.
Resumé: Nemyslím si, že by bylo žádoucí o zastavování Sp dále diskutovat. Vám se líbí zastavování jak je a s tím navození pomalosti toho vlaku, jiným - a je jich dost, včetně mojí maličkosti - se toto řešení nelíbí. Nechme si tedy každý své názory.
Regie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.227.237
Odesláno Středa, 17. února 2010 - 21:54:57    Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu proč se furt pitváte ve spěšňáku,budte rádi,že vůbec jezdí,protože podle původního návrhu idiotského kraje Vysočina sem vůbec jezdit neměl a měl končit v Nedvědici.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Čtvrtek, 18. února 2010 - 18:57:18    Odkaz na tento příspěvek  

Regie:
Právě proto, aby nedošlo k jeho omezení nebo zrušení je třeba jeho jízdu zatraktivnit. Bohužel někteří to vidí jinak a podporují současný stav, který ho může ohrozit, nebude-li vozit dostatek lidí, protože to bude vlak na 251 ve funkci couráku se zbytečnými rozjezdy na zastávkách s mizivou frekvencí - a ta je dnes víc než hodně sledována. Opravdu, chceme-li aby jezdil, je, domnívám se, čas na změnu. Nechat jen vyhnít - to se nemusí vyplatit.
Honzatomi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 19. února 2010 - 11:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařin: Tak to hodně uber, vždyť 742 má normativ nějakých 350t v useku Nedvedice - Bystřice, to hektor bude mít menší, určitě
Cruchote, co to zase děláte?!!
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 08:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na Spěšňáku dnes na starou Tišnovku 754.021
Maťa
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 08:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na spěšňáku dnes na starou tišnovku jede 754.021
Maťa
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 09:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kde se tam vzala, to kuli tomu dojela z olomouce či co? to se radši jukni ještě jednou, co to je
www.hval-trainz.websnadno.cz virtuální brejlovci na mnoho způsobů -------------------
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2166
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 17:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maťa: Tak na spěšňáku dnes na starou tišnovku jede 754.021

Ale kdeže, kde by se tam vzala ? Bola tam normalnoj 750.143 pod taktovkou Romana F.
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 17:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maťa: Dvakrát a pokaždý blbě! Doporučuji zakoupit bílou hůl a zlatého retrívra...

Jak již děl mistr Pepík , na spěšňáku jelo toto:


Řečí máte jak báby na trhu , ale že by se tady jeden občas dozvěděl něco zajímavýho, asi nehrozí... Třeba že v Novým Městě probíhá rekonstrukce nádražní budovy, při které byla mimo jiné vybudována nová výdejna jízdenek... Právě tak byla pro potřeby výdejny jízdních dokladů zřízena dvě nová pracovní místa, takže během dne už nebude muset jízdenky prodávat výpravčí. Výměna vjezdových návěstidel v této stanici...
Hlavně, že se tady člověk dočte, u který vrby zastavuje spěšňák...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4390
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 19:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zarri - no supr, v tom spěšňáku jsem se vracel z lyží .
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 20:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem jen zkoušel vaši ostražitost jasně ,že to byla 143 !!!
Maťa
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 21:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maťa: No, stejně už to radši nehul...

Janatak: Pravdaže, lyžníků bylo plno... čtyři kočáry narvaný po střechu.
Petas432
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.3.99
Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 20:15:00    Odkaz na tento příspěvek  

A dojde taky na rekonstrukci nádražní budovy v Bystřici n.P.? Před pár lety se rekonstruovala střecha, ale ten zbytek to taky potřebuje.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4397
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 20:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zarri - aby taky ne, bylo by hříchem tak krásného počasí nevyužít. Já kupříkladu vyrazil odsud...



....kam mě přivezlo toto:



...a posléze zmizlo v dáli:



Omluvte prosím kvalitu mobilu.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
STS Chvojkovice-Brod
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.124.6
Odesláno Středa, 24. února 2010 - 15:40:08    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes odpoledne se prý mezi Rožnou a Bystřicí srazilo auto s osobákem. Víte o tom někdo něco?
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 15:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se podíváš na http://www.cd.cz/cd-online/vyluky/mimoradnost.php?mimo=1435, tak zjistíš, že to pravda je
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 18:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen by mě zajímalo, zda se dá 251 využít jako odklonová trať, v případě MU na 250 ce?
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.24.80
Odesláno Středa, 24. února 2010 - 19:05:21    Odkaz na tento příspěvek  

Hmmmmmm......pán bude odborník.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 19:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.241: pán to dokazuje ve vícero diskuzích. Spíš bych řekl, že pán bude srandista..
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 20:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím ae tahat 2000t náklad po 251 to teda nvm jak by to potom vypadalo, a co by to vůbec vytáhlo když jsou postrky z Nedvědice po Nové Město na Moravě(???) zakázány kvůli protisměrným obloukům. A navíc odpoledne snad ani není chvíla kdy by mohl jet jiný vlak mezi Nedvědicí a Tišnovem. Dál nvm jak to je Znalejší mě opraví
xxx 037-x FOREVER;-)
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2376
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 20:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokerna: Určitě jsou zde zakázány postrky kvůli protisměrným obloukům? Jde o to, že třeba na Ramzovou (pro neznalé trať 292) je také dost protisměrných oblouků a postrky zde jezdí.
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 21:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ono pokud by se potřebovalo nutně protahovat přes 251, tak by asi náklady šly stranou a částečně asi i osobní vlaky, který by jezdily NAD, rychlíky mají cca 400 tun, Nexáky, Pn apodobně by asi vytahovali na třebovou jak by to bylo jen možný
www.hval-trainz.websnadno.cz
virtuální brejlovci na mnoho způsobů
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1857
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 21:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PortaBohemica: No jasný myslel sem to s rezervou.

Jirka kratas: Dokážeš mi tedy vysvětlit jinak proč v roce 2005 měl parní vlak vedený 475.101 přípřež brejlovce a né postrk kvůli požární normě? Bylo to tuším do Bystřice nejsem si jist.
xxx 037-x FOREVER;-)
Osožák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 12-2008
Odesláno Čtvrtek, 25. února 2010 - 20:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: co máš za mobila, že fotí takhlenc pěkně??
Práce neuteče, žízeň nepočká
Smrt KŽC!!!
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. února 2010 - 21:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osožák: Pod každou fotkou je výcuc z EXIFu, je to tam napsané
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. února 2010 - 21:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokerna: To Ti nepovím, tehdy jsem na Tišnovku nezavítal.
Bobi680
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 26. února 2010 - 16:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokerna:Nevím jestli ty postrky jsou dovolené nebo zakázané,ale letos na SPP jela 464.001 + souprava a vzadu 851.(Číslo už nevím).Možná to jelo na vyjímku ale byla to postrková lokomotiva.
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1872
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 26. února 2010 - 16:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno Pepík či Milans to budou vědět určitě
Bobi680: No a nejela 851 jen do Rožné?
xxx 037-x FOREVER;-)
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 6942
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 26. února 2010 - 18:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes odpoledne se prý mezi Rožnou a Bystřicí srazilo auto s osobákem. Víte o tom někdo něco?

Dne 24. 2. 2010 v 14:21 hod. došlo v trati Rožná - Bystřice n. P. ke střetnutí na přejezdu P 7057 v km 70,387 (výstražné kříže) Os 14912 s os. autem - bez zranění.

Nic víc
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 703PočasíZpoždění

Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 26. února 2010 - 21:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokerna: No a nejela 851 jen do Rožné?

Né, jela až do Bystřice !
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2384
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 27. února 2010 - 17:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem se nedostal ke kolejím. Neví někdo, který brejlovec dnes točil Pernštejna?
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2390
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 28. února 2010 - 18:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V neděli brejlovec 754.018 na Pernštejnovi. Překvapilo mě, že lichý Pernštejn měl ze Žďáru v závěsu regionovu trio 814.239+014.020+814.240.
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3258
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 28. února 2010 - 20:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Překvapilo mě, že lichý Pernštejn měl ze Žďáru v závěsu regionovu trio 814.239+014.020+814.240.

Pravidlo, návoz do Nového Města na zpáteční osobák do Žďáru
210008
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 8-2008

Odesláno Středa, 03. března 2010 - 12:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj!

Reginovinas jsou nyní plánuje jít na vedlejší koleji?
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. března 2010 - 12:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při křižování se Regionova na vedlejší koleji objevuje
210008
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 8-2008

Odesláno Čtvrtek, 04. března 2010 - 12:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Hyvrysák
Líbí se mi jich moc. Pouze brejlovce jsou stokrát lepší.
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 06. března 2010 - 15:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pernštejna obrací barbína 4046
www.hval-trainz.websnadno.cz
virtuální brejlovci na mnoho způsobů
Vk2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 06. března 2010 - 16:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Portabohemica: Tak to je teba výkon po IDS :-) Aby se nezalekla. Včera odpolední rychlík na Jihlavu 009 a hádej kdo na ní.
123456789
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Sobota, 06. března 2010 - 17:13:12    Odkaz na tento příspěvek  

"Včera odpolední rychlík na Jihlavu 009 a hádej kdo na ní."

kkt švestka?
Vk2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 06. března 2010 - 17:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výhra.
Igi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 1-2004

Odesláno Neděle, 07. března 2010 - 09:13:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Pernštejn jede 754.018 .



Takhle nějak to vypadá přímo odemě z baráčku....