K-report
 

Archiv do 22. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 22. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 12:35:47    Odkaz na tento příspěvek  

Káem: heleďte, já komunisty nevolím a nejsem ani jejich fanda, ale oni prostě mají určitý počet krajských zastupitelů, tak to musím vzít na jako realitu. Navíc jsou jazýčkem na vahách. Jistě, Rath může sehnat v případě potřeby "sušící" hlasy u modroptáků (vždyť Bendl také rušení rozumí, že ;-) , ale osobně to nepředpokládám, protože ODS bude chtít Ratha "vymáchat", tak proč by mu pomáhala. Takže jazýčkem na vahách zůstanou pravděpodobně soudruzi. Tudíž je třeba (z pragmatického hlediska, chcete-li) je oslovit a tlačit na ně, aby tu blbost (kterou rušení vlaků bezesporu je) nepodpořili.
Anebo si myslíte že tím dojde k novému Vítěznému únoru ? ;-)
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 12:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čím to, že jsou jasně dané termíny změn jízdního řádu a najednou bude mít někdo privilegium udělat si změnu jindy? Jednou si kraj něco dohodl, tak by to snad měl přinejmenším do první oficiální změny dodržet. ČD by se s krajem vůbec nemělo o jiných termínech změn bavit. Nehledě na to, že si koupím jízdní řád, který mi za měsíc bude úplně k h****!!

Mám jen malý poznatek k trati Hostivice - Zličín. Tam by stačilo aby trať úplně zaintegrovali a aby se motor točil v dobách 5 - 7, a 15 - 18 hod ke každému vlaku. Po zbytek dne by úplně stačil jen dvouhodinový takt (nebo těch pár výletů na hlavák).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2654
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 13:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fanda Šmanda: "Takže přestaňme s tím zjednodušeným viděním .... Tak jednoduché to opravdu není"

Hlavně přestaňte Vy s tím zjednodušeným viděním. Například v ústeckém, jihomoravském či hradeckém kraji se zrušením některých lokálek spoustě lidí přiblížila zastávka veřejné dopravy, většinou s více spoji, než bylo vlaků. Vy děláte, jako kdyby vlak 2 km za vsí 10x denně byl vždy a za všech okolností lepší, než autobus na návsi 12x denně.

To, že jste Vy a jiní napsal do Kralovic, Vám neodpustím. Spousta lidí (občas včetně mě) na to doplatí, protože budou stále muset chodit přes pole na nádraží, místo aby si nastoupili na návsi do autobusu. Skalní příznivci vláčků škodí veřejné dopravě, protože nejsou schopni posoudit, kde vlak přináší užitek, a kde jen udržuje veřejnou dopravu na úrovni konce 19.století.
(Tím v žádném případě neschvaluju výběr tratí k rušení.)

Edit: "návsí" myslím především kožlanskou hlavní avenue.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 13:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se taky nepřipojit?
http://www.krajbezratha.cz/
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6254
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 13:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Nemám nic proti náhradě 210 Měchenice-Dobříš busy (pokud jste si všiml). Jen jsem chtěl doplnit, že zrovna ve Staré Huti bude zastávka busu nejspíš úplně stejně na okraji jako je dnes ta železniční. (Leda by se jezdil otáčet někam ke Strži.)

-aa-:
To rozšíření četnosti zrychlených spojů je samozřejmě bez diskuze.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2656
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 14:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Tentokrát všimnul.

Ve Staré Huti jsou ještě dvě zastávky. Jedna je taky dost excenticky, na silnici směrem na Knín. Druhá bude někde ve vsi, mám ji vyčtenou jen z jízdního řádu. Pochybuju, že by bylo dobré na ni zajíždět s linkou na Knín.
Ono ale nejde ani tak o umístění zastávky, jako o dojezd až na náměstí v jednom směru, a o jízdní dobu do Prahy v druhém směru. Další výhodou by bylo pravidelnější spojení obcí mezi Knínem a Mníškem s oběma městečky.

Čisovice jako konečná dobříšské větve mi přijde jako rozumný kompromis mezi ekonomikou a užitkem. V Čisovicích by možná byl vhodný návazný autobus do Mníšku. Nemám rozmyšlené detaily, ale myslím, že by se to při troše chtění dalo zařídit. Za Čisovice by podle mě mělo smysl jezdit jen o víkendech v letním půlroce. Základní takt o víkendu bych taky nechal na autobusech.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 14:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to je letní půlrok? Minulou sobotu třeba jelo i docela dost cyklistů. Předpokládám že letní půlrok nebude obecně listopad a nejspíš ani březen. Osobně si myslím že na Dobříš se klidně může jezdit o víkendech celoročně (asi nemusí jet nějakej první ranní a poslední noční v zimě) a duben - říjen i v kladiva. A zaříznout to v Čísovicích se mi moc nezdá - Mníšek má sice nádraží v řiti ale Rymáň na návsi. A u nádra v Mníšku klidně může být přestup na busy Mníšek - Knín. Otázkou pak je zda stojí zato v některých obdobích utnout ten kousek a zhoršit spojení z Nový Pleše na Dobříš. On je problém i v tom, že mezi DObříší a Mníškem je jen dálnice a "stará silnice" mezi Voznicí a Kytínskou křižovatkou jest zaříznuta.

To už si fakt umím představit zaříznutí těch Kralovic a buslinku Rakvovník - Plasy - (Manětín) ač si ji představit neumím páč dva sousední kraje s VHD. Tam se dá dostat i s tím kolem po 161 a přes kopec. Podobně jako zaříznutí Os z Milostína a zastavením Sp kde třeba. A komplet Straškova. A možná i toho kousku Křinec - Městec.

Ta Dobříš je i v kladiva u nejednoho vlaku na dva vozy.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 15:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"utnout ten kousek a zhoršit spojení z Nový Pleše na Dobříš"

Zhoršit? Zlepšit! Přímá autobusová linka Mníšek,náměstí-Knín-Dobříš,náměstí by spojení výrazně zlepšila. Nádraží v Dobříši opravdu není hned za náměstím.
Určitě bych nedělal přestupy z 210 na autobus ve směru z/do Prahy. Ta trať je dost pomalá. Smysl mají jen přímé vlaky tam, kde ještě můžou jakž takž konkurovat autobusu.

"Mníšek má sice nádraží v řiti ale Rymáň na návsi"

I to je spíš na autobus, měli by to rychlejší. Nové spoje z Mníšku do Rymaní, pro těch pár lidí co tam bydlí, a v Mníšku přestup na 317 oběma směry.

Co to je letní půlrok? Minulou sobotu třeba jelo i docela dost cyklistů. Předpokládám že letní půlrok nebude obecně listopad a nejspíš ani březen"

Lze si představit i dva víkendové páry celoročně, a větší množství duben-říjen. Listopad a březen zas tak silné nebývají.

"Dobříš je i v kladiva u nejednoho vlaku na dva vozy"

Podle toho, co občas vidím, se mi to nezdá. Které konkrétní vlaky to jsou, a kde jste to sčítal, v Praze, nebo za Čisovicemi?
Spíš to beru tak, že jste tradicionalista, a změny se Vám většinou nelíbí. Jenže vlak opravdu není od toho, aby si hrál na minibus. A to si mezi Čisovicemi a Dobříší většinou hraje.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Ivoo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.4
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 15:38:37    Odkaz na tento příspěvek  

Díky za odpovědi. Že by se omezila S80 no nevím. Někde jsem četl, že ČD plánují 210 z Dobříše prodloužit (cca 14 km) do Příbrami. Také trať z Milovic se má prodloužit o pár km a napojit na trať z Nymburka do MB. Pak by mohla být S22 Praha, Masarykovo nádr. - Milovice - Mladá Boleslav, Hl. N. (- Mladá Boleslav město).
Alespoň, že zůstanou SP na 124. Oni stejně staví do Milostína všude a do Žatce staví také ve stanicích které jsou v provozu. Ostaní bez provozu se projíždí. Zvlaštností je jen Sádek, kde staví jen 1 pár vláků. V jednom směru ráno v opačném odpoledne. Ostatní vlaky ji projíždí.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2660
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 15:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k Rymaním: Do Rymaní jezdí všechny spoje linky 488, pochopitelně na úkor rychlosti. Prostě Ropid. Nevím od kdy je tento útok na rychlost dojíždění v platnosti, když jsem tam byl před časem pěšky, tak tam celkem nic moc nejezdilo. Každopádně bych za to někoho z Ropidu s chutí nakopal do . Jako kdyby nešly Rymaně řešit jinak, než závlekem nejrychlejší linky Knín-Praha. Takhle je možné z Knína do Prahy jezdit jedním ultracourákem, nebo druhým ultracourákem. O zrychlených špičkových posilách pro denní dojíždění tvůrci autobusových linek Ropid asi v životě neslyšeli. Ať jdou ti paodborníci vrátit diplomy. Auto to jistí, ať žije Ropid.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 16:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Někdo tady řekl, že o víkendu ty vlaky po hodině vozí pár lidí. Nevidím tedy důvod tam nechávat o víkendech hodinový skorotakt. Navíc pokud byste prodloužil do Velvar po dvouhodině vlaky od Čelákovic, ušetříte motor a četu. 4 páry na na 10 km mi ušetří ročně 8300 vlakokm. Za to byste mohl zachránit několik potřebnějších víkednových vlaků.
Petr Vlček: Minimálně ve špičkách PD určitě. Dvouhodina v PD je téměř nepoužitelná.
Fanda Šmanda: Jenže on s tím větším rušením jednou někdo začne. A teď je právě ten čas, kdy se něco takového asi začně dít. Až teď se totiž ČD odhodlaly požadovat skutečné náklady a to velmi výrazně zvýšilo cenu za vlaky. Pokud by to nezachránil stát, tak jsme mohli dopadnout jako v Polsku.
Jeneč: Jaké privilegium? Když si objednáte 20 rohlíků a přijdete a zaplatíte 16, co udělá prodejce? Dá vám 16 rohlíků.
Hroch: No máte na výběr: Zlepšit dopravu pro 6 obcí a pro jednu zhoršit a nebo nechat špatný stav. Co uděláte?
Ivoo: ČD prodloužení trati do Příbrami neplánují. Ale někde jsem o tom četl taky. Každopádně je to podle mě podobná fikce jako Orlické dráhy nebo kompletní ŠED (Lipno-Frymburk bych malou šanci dál, ale i to podle mě skončí na příliš vysokých financích). Nové lokálky dneska nikdo stavět nebude.
Bručoun: Znovu bych vám doporučil diskusi na Pražských autobusech, opět se tam rychlíkové linky probírají. Docela by mě zajímala reakce diskutujících na váš názor. :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 17:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak nedávno jsem zahlédl z Dobříše odjíždějící 19014, bylo to v kladiva ale kterej den fakt nevím. Odhadem tak 30 ks. Až mně to překvapilo. Nevím zda to dělá nějaká fabrika, ale i v sobotu tím třeba jezděj evidentně lidi ze sídliště na Větrníku který je kousek, zejména když se jde "po place".

Podobně 19002 nebo 004 na příjezdu do Vršek. Taky už nevím kterej to byl.

Každopádně ty vlaky vozí mnohonásobek lidí které odvezou busy třeba Hostomice - Dobříš. A to jedou opravdu přes návse - jednou jsem tím jel a nikdy víc. Stát u každý lampy je fakt děs.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 17:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: A co takhle velkému (přiléhavější je označení objemnému) Jirkovi napsat.

Na postup Mechováků při 1.změně jsem též zvědav.

Petr Vlček: Berte to jako hodinovku pro okresní město Rakovník, sídlo středočeského mikroregionu s jenou z nejvyšších nezaměstaností.
Zlonice do Roudnice.
Uznávám, že Královák by chtěl pořádně přeřešit.
Holt oficiálně je deklarováno, že ŽJZ slouží jako podporu školství v kraji.

Fanda Šmanda: Momentálně ovšem celkem je. ŽJZ 250 mil. na vlaky chybí Středočechům nějakých 40 mil. Co z toho plyne?

Jeneč: Zkrátka to nějak u SŽDC prošlo (asi to dostali odněkud nařízeno) s podmínkou, že rušením se nezasáhne do jiných vlaků.
Zličín - jistě by se dal ve špičce rozjezdit víc, prdlajs by to stálo. Ovšem mimo špičku bych to neredukoval, je to zkrátka o té minimální nabídce. Nehledě na to, že by se prdlajs ušetřilo (ČD nejsou DP a šejdry moc neumí).

Hroch: Já osobně proti zrychleným spojům nic nemám. To však není rozhodující.

K trati 210: Já bych tu Dobříš zase až tak neodepisoval. Navíc lobby této trati je celkem silná.

K trati 162: Ovšem když už se vyhodily peníze za obnovu trati, pak mi přijde poněkud úchylné ji nahrazovat vzápětí autobusem.

Ivoo: Dobříš - Příbram je blbost, Milovice - MB se začíná též rozplývat v nejasnu. Zaščíná se uvažovat o vedení trati Praha - Liberec mimo Milovice, pak by se všejanská spojka odebrala do říše snů.

Bručoun 2660: Ale slyšeli, nejméně od -aa-. Ale mají na to jiný názor.

Orky: Otázka je, jestli je vůbec třeba něco rušit. Když už bych si měl vybrat, tak než oslabovat Velvarku, tak bych třeba nejdřív zlikvidoval autobusy z Benešova do Prahy. O ŽJZ nemluvě. Peněz je zkrátka neskutečně dost. Jen se vynakládají na úplné hovadiny.

K ŽJZ ještě taková malá úvaha. Má to sloužit jako předvolební tahák pro lidi. Ovšem když uvážíme, že výhody ŽJZ nemůžou požívat školáci dojíždějící do Prahy, tedy školáci z nejhustěji osídlené "vesnické" části kraje a zároveň ani školáci dojíždějící v rámci velkých měst (jezdící MHD), kde žije rovněž nejvíc obyvatel kraje, pak si tak trošku říkám, jestli ono tomu DRathovi trošku nepřeskočilo. Díky žákovskému zdarma získá body v nejméně osídlených částech kraje, naopak v těch nejvíce osdílených (s nejvíce voliči) můžou být jedině naštvaní. Pravda je, že s poplatky u doktora a v lékárnách je to zase naopak. Tam výhody požívají jen Ti, kdož mají štěstí bydliště poblíž krajského zdravotního zařízení. Ostatní mají smůlu a pěkně třicetikorunky platí jakoby se nechumelilo. A v čem je obyvatel Poděbrad horší než obyvatel Kolína? Jeden DRathovu výhodu nemá, druhý ano. Zkrátka pokud se lid zamyslí, tak mu ty oranžové sociální výhody přijdou poněkud úchylné.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6255
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 18:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Jenže ona se bohužel řada lidí nezamyslí - ať už proto, že nechce nebo protože na to inteligenčně prostě nemá.
Já osobně proti zrychleným spojům nic nemám. To však není rozhodující.
Samozřejmě. Já jen narážel na nesmyslnost Káemových nářků, že jsou omezovány osobáky a ne rychlíky.

Orky:
Zlepšit dopravu pro 6 obcí a pro jednu zhoršit a nebo nechat špatný stav. Co uděláte?
Narážíte-li na debatu o Staré Huti, myslím, že jsem se vyjádřil dostatečně jasně.

Petr Vlček:
Co to je letní půlrok? Minulou sobotu třeba jelo i docela dost cyklistů.
Také jsem před pár lety v létě (květen-říjen) nadával, že poslední rychlík z Českolipska jezdí jen v sobotu a neděli. Teď už ho omezují zase - naštěstí přeci jen trochu rozumněji. Pokud by ale osobáky zrušili, tak potěš ...
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 18:34:36    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: napsal jsem také "velkému" hýtmanovi Davidu Rathovi, a to hned dvakrát (on má vše rád dvakrát - ženy atd. :-) ) - na adresu rathd@psp.cz a na jeho web www.rathdavid.cz kde má kolonku "kontakty". Kopii mailu přikládám.

************************************************
Vážený pane hejtmane,
z informací ve sdělovacích prostředcích i internetových diskusních fórech vyplývá, že Středočeský kraj vážně uvažuje o drastické redukci osobní vlakové dopravy (možná prý už od ledna 2010). Prý se má jednat o zastavení provozu na cca 10 tratích, a projednávat to má krajské zastupitelstvo již 30.listopadu t.r.. Vše je prý zcela utajené, nicméně ten seznam již pronikl na veřejnost:

Křinec – Městec Králové (062) - zastavení provozu
Bakov nad Jizerou – Kopidlno (063) - zastavení provozu
Brandýs nad Labem – Neratovice (074) - zastavení provozu
Bakov nad Jizerou – Okna (080) - zastavení provozu
Vraňany – Lužec nad Vltavou (094) - zastavení provozu
Vraňany – Straškov (095) - zastavení provozu
Straškov – Zlonice (096) - zastavení provozu
Lužná u Rakovníka – Milostín (124) - zastavení provozu
Rakovník – Kralovice u Rakovníka (162) - zastavení provozu
Vlašim – Trhový Štěpánov (222) - zastavení provozu
Neratovice – Kralupy nad Vltavou (092) - výrazná redukce
Praha-Zličín – Hostivice (122) - výrazná redukce
Čisovice – Dobříš (210) - výrazná redukce
Tento návrh považuji za zcela špatný. Chápu že peněz není nazbyt, nicméně naplnění tohoto "černého" scénáře by výrazně zhoršilo dopravní obslužnost řady míst kraje, a dopadlo by to především na sociálně slabší lidi kteří nejezdí auty. Navíc vlaky na řadě uvedených tratí nejsou rozhodně nevytížené (mj. trať 074, 124, 222, 122, ale i další). No a v neposlední řadě by se jednalo o krok který je v příkrém rozporu s předvolebními sliby ČSSD (cituji z dokumentu Programové cíle ČSSD pro jednobarevnou menšinovou vládu ve Středočeském kraji - bod V: "Budeme preferovat rozvoj vlakové dopravy, cestovat vlakem se musí vyplácet a současně musí růst úroveň kvality a DOSTUPONOSTI železniční dopravy"). Při volbách v květnu příštího roku by Vám to občané mohli připomenout.

Věřím vážený pane hejtmane, že dojde k přehodnocení tohoto uvažovaného kroku, a že k rušení vlaků nedojde, a že Středočeský kraj zvládne tuto situaci se ctí.

Závěrem přeji hodně štěstí Vám i Vašim blízkým.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2124
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 18:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Nemůžu jinak, než odpovědět otázkou. Máte zadáno, že máte ušetřit 40 miliónu zrušením některých vlaků. Jiná varianta není (prostě příkaz ze zhora a vy s tím nic nenaděláte). Co byste zrušil? Já se tady snažím najít nejmenší zlo. Když udělám na 111 víkendovou dvouhodinu, tak to ani nebudu muset nahradit busem, můžu ušetřit náležitosti a lidi. Je ale fakt, že je to dost malé sousto. A těch míst, kde můžete rušit beztrestně bez náhrady je zatraceně málo.
Autobusy z Benešova do Prahy nemají s Velvarkou nic společného a navíc ty rychlíkové jsou většinou nedotované, narozdíl od Velvarky. Jsem přesvědčen, že pokud by zmizelo ROPIDí a středočeské dogma, že nelze přidávat spěšné vlaky a podařilo se zavést alespoň půlhodinový takt rychlých vlaků (třeba alespoň ráno kratší) a byla řádná návazná Benešovská MHD, a ještě to celé bylo v PIDu, tak by ty autobusy mohly začít odpadat. Ty vlaky totiž mají šanci být za cca stejnou dobu na hlaváku, jako busy na Roztylech. Na rychlík jednou za hodinu se Vám celá řada lidí vybodne.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 18:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: A to jste napsal chlapovi, který se nechal slyšet, že pokud si manažeři ČD nesníží prémie, že je přestane dotovat?
Možná jste právě způsobil vyhazov půlky oddělení dopravy, nebo minimálně výrázné snížení jejich platů. :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 19:00:58    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: to víte, když se sníží platy krajského oddělení dopravy, třeba bude o to víc peněz na dopravní obslužnost ...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 19:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: V zásadě souhlas, ale jedné věci nerozumím. Na ROPIDu je více lidí, z nichž někteří s Vámi (a v této otázce i se mnou či jinými) v zásadě souhlasí (jen to třeba nesmí dávat moc najevo). Umím si představit, že obecné nadávání na "zlej Ropid" je dost demotivuje, a osobně se mi to taky nezdá moc spravedlivé.

Zodpovědnou osobou za plánování linek je pan Martin Jareš. Nadávejme tedy adresně na jeho hlavu, ne na všechny. Já se pod své názory (a svou práci) taky podepisuju, nevím proč by se někdo jiný měl (moci) schovávat za anonymní Organizaci. "Organizace" totiž činí v konečném důsledku rozhodnutí příslušného vedoucího, a pokud by byl jiný, třeba by leccos bylo najednou jinak. "Organizace" jako taková žádné názory nemá.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 20:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Přiložte také odpověď, pokud Vám náhodou nějaká přijde. Postačí jednou

Orky: Však říkám - zbytečnou souběžnou autobusovou dopravu se železnicí. Je potřeba se na to dívat komplexně. Tzn. kde najít prachy. Nikoli kde najít prachy v jedné přesně určené oblasti. Pro jednoduchost se držím v kapitole zajištění ZDO, samozřejmě v rámci krajského rozpočtu bych uměl najít úspory jiné. Ale to už bych se opakoval.
S tou nedotovaností souběžných busů bych zase tak neoperoval. Ohledně spěšných vlaků Benešov - Praha si troufnu říct, že by na ROPIDu nebyl problém. Dokonce se o nich letos na jaře i hovořilo. Ovšem bohužel by jely jen v úseku hlavní - Kolovraty. Sousední objednatel dal přednost těm autobusům. Asi protože jsou v SIDu (a kromě toho je vozí "spřátelený" dopravce).

Orky: Ale to by vůbec nebyl špatný výsledek!

Tomáš záruba: Mýlíš se. Názor nějaké organizace je takový, jaký je názor jejího vedení. A tento názor samozřejmě každý pracovník příslušné organizace plně podporuje a schvaluje. Alespoň po dobu výkonu pracovní činnosti
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 20:35:28    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: odpověď pana hýýýtmana rád přiložím (jistě odpoví, vždyť přece komunikace s občany je jeho priorita, nééé ? )
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2404
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 21:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když udělám na 111 víkendovou dvouhodinu, tak to ani nebudu muset nahradit busem, můžu ušetřit náležitosti a lidi.
Motor a fíra tam bude muset být tak jako tak.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2129
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 21:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: Nemusel. Prostě vezmu motor, co přijede od Čelákovic, nechám nastoupit lidi, co přijeli z Prahy (bohužel osobákem, protože rychlík přijede v lichou, ale to o víkendu zas tolik nevadí) a odjedu do Velvar. A stejně zpátky. Bohužel je tam ještě jedna vada a tou je cca 10 minut přestup, což je zbytečně moc. (nové odjezdy z Kralup L:25 a nové příjezdy v S:31). Motor používaný o víkendu na 111 zůstane v depu a četa doma.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6256
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 21:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ:
Je sice fajn se pod své názory podepisovat, ale pokud to není oficiální stanovisko oné "Organizace", tak člověk může velmi lehce a brzy jen "koukat opodál". Přiznejme si, že ne každý je tak bohatý, aby si to mohl dovolit.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 22:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Jasně, a právě proto se snažím o to, aby takový člověk ještě nebyl zde osočován za něco, za co nejen nemůže, ale proti čemuž navíc ještě interně v rámci moností vystupoval. Zkrátka aby bylo jasno, čí myšlenka to ve skutečnosti je.
Tominokeller
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 22:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náš pan Hejtman by rád zrušil některé tratě i když je tam naprostá využitelnost a vytíženost na maximu na úrok žákovského jízdného na úvěr.Nevím,jak Mudr-doktor může dělat Hejtmana,když se v tom vůbec nevyzná.Ať vezme si na to odborníka z provozu v síti ČD a ten mu pak poví své
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 00:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě rádi budete hrabati po nekompetetním Bendlovi. Ten měl očes a zářez celkem dobře zdokumentován - že ustoupil jako Říman? - jeho blbost a neštěstí pro VHD.

Teď tu je s.Rath se svými populisty: 30Kč za hlas dúchodců, nějaké všimné pro školácké rodiče, masivní podpora hnědočechů - a středočeši bez peněz (za Bendla značný přebytek).

Zachovat vláčky, milí šotoušci, půjde jen za takto:
1) vykopnout s.Ratha a jeho bandu a postavit GVD s busy tak, aby to byla VHD (zrušení vzduchovozičů - oj, posvátná kráva takt).
2) dosypat s.Rathovi na daních (rozuměj: zdanit dělající o tak 50% - neb na základní voličskou základnu nelze šáhnout: důchodci, cikání, nemakačenka, státní zaměstnanci), což bude asi v dnešních podmínkách těžko zkousnitelné i pro tu odborářskou svoloč, natož pro normální zaměstnance.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 01:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Já Vám řeknu, co by to chtělo. Zakázat politikům kecat do dopravy a nechat to připravit odborníky. S tím, co teď kraj sype do dopravy by se musel povést vytvořit luxusní IDS a vlaků by mohlo ještě přibýt. A to i za současnou cenu za vlakokm. A nikdo z občanů středočeského kraje by nijak neutrpěl. Stačilo by se řídit zaklínadla "zrušit souběhy".
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 08:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tominokeller: Podotýkám, že hejtman má na realizování dopravní politiky ve své krajské vládě radního pro dopravu. Předseda vlády taky nemusí rozumět všem oborům, od toho tam má resortní ministry. Ono je dokonce možné, že hejtman zase až tak moc o nějakém chystaném omezování železniční dopravy ani neví. Nikde jsem nečetl, že takovou akci radnímu pro dopravu krajská rada uložila. A evidentně o návrhu krajská rada bude jednat teprve příští týden.
Mimochodem - právě teď, od sedmi ráno se krajské zastupitelstvo hádá o dětském domově Pyšely. Rath jim svolal opozicí požadované mimořádné zastupitelstvo na časné sobotní ráno a ještě v den, kdy ODS má celorepublikový sněm. Zkrátka politická kultura na nejvyšší úrovni
(Nicméně tímto bych nechtěl říct, že při vládě modré strany by situace byla výrazně lepší, nesporné ale je, že takové úchylárny se za Bendla nekonaly.)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 08:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Největším vzduchovozičem je vozidlo vracející se proti špičce. Mají se snad začít hromadit horníci v dolu? (dílo největšího českého klasika jistě znáte)
A kde je psáno, že se ze vzduchovoziče časem nestane vytížený vlak? Málokterá nová služba je vytížena na 100'% hned v prvních dnech. Suďme vlaky po (minimálně!) 2 - 3 letech. Jen pako vyřvává druhý den provozu: "Vono to jezdí prázdný, zrušit!!!"

Podle téhle logiky by tento diskusní server nikdy neexistoval. V prvním roce K-report (papírový) kupovalo nějakých 20 - 30 lidí. Kdo by se s tím namáhal? Za pár let to bylo několik stovek čtenářů. A podobně na tom samozřejmě byla internetová verze (nepamatuju si, že by třeba Boblick diskutoval od prvních dnů spuštění diskuze). Přesto kdyby -aa- po druhém čísle v květnu 1995 briskně analyzoval trh, podle logiky "vzduchovozičů" by usoudil, že namáhat se pro pár lidí nemá smysl a bylo by kulový. Pokud se Vám nezdá analogie mezi veřejnou dopravou a K-reportem uvědomte si, že obojí jsou svým způsobem dotované a nevýdělečné služby. Veřejnou dopravu dotuje stát penězi a K-report dotoval -aa- a pár dalších nadšenců časem a námahou.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 08:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: to s těmi vzduchovoziči je krásně vidět na 173. Když byla ve stávajícím GVD zaveden půlhodinový interval, tak vlaky jedoucí proti špičce byly pár měsíců totální vzduchovoziče, které vozívaly často nikoho nebo dva zbloudilce. Dneska vídávám ráno z Prahy jedoucí 19902 plný, 19942 taky slušně zaplněný, v odpoledne jedoucích vlacích do Prahy taky pořád opticky přibývá lidí. Neříkám, že to je kasovní trhák, počty přepravených se nedají srovnávat s jinými hlavními tratěmi do Prahy, ale je vidět, jak kolem roste povědomí, že i tady existuje něco jako vlak a že to je nejen použitelné, ale i rychlé. Když se to teď zařízne, bude rázem po dobré pověsti a přibude lidí, které už v těch zbývajících vlacích neuvidíte
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 08:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár dokumentů z krajské rady:

Usnesení č. 007-40/2009/RK ze dne 12.11.2009

Záměr na uzavření smluv o závazku veřejné služby v drážní dopravě a stanovení předběžného rozsahu základní dopravní obslužnosti v drážní dopravě na rok 2010

Rada kraje po projednání

I. s c h v a l u j e předložený záměr na uzavření smluv o závazku veřejné služby v drážní dopravě

II. s c h v a l u j e předběžný rozsah základní dopravní obslužnosti v drážní dopravě na rok 2010 ve výši 13 185 413 vlkm

III. u k l á d á náměstkovi hejtmana Středočeského kraje Robinu Povšíkovi předložit Zastupitelstvu Středočeského kraje záměr na uzavření smluv o závazku veřejné služby
a stanovení předběžného rozsahu základní dopravní obslužnosti v drážní dopravě na rok 2010 k projednání a ke schválení

IV. z m o c ň u j e náměstka hejtmana Středočeského kraje Robina Povšíka k podpisu smlouvy o závazku veřejné služby v drážní dopravě po schválení záměru Zastupitelstvem Středočeského kraje
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 08:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Usnesení č. 009-40/2009/RK ze dne 12.11.2009

Stanovení konečného rozsahu základní dopravní obslužnosti pro rok 2009

Rada kraje po projednání

I. b e r e n a v ě d o m í předloženou zprávu o stanovení konečného rozsahu základní dopravní obslužnosti veřejné linkové autobusové dopravy a stanovení rozsahu základní dopravní obslužnosti drážní dopravy pro rok 2009

II. n a v r h u j e předložit ke schválení Zastupitelstvu Středočeského kraje
a) stanovení konečného rozsahu základní dopravní obslužnosti ve veřejné linkové osobní dopravě ve výši 50 244 550,--km
b) stanovení konečného rozsahu základní dopravní obslužnosti v drážní dopravě ve výši 13 969 369,4 vlkm

III. u k l á d á náměstku hejtmana Robinu Povšíkovi předložit materiál ke schválení Zastupitelstvu Středočeského kraje o stanovení rozsahu základní dopravní obslužnosti
ve veřejné linkové autobusové dopravě a stanovení rozsahu základní dopravní obslužnosti v drážní dopravě pro rok 2009
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 08:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Usnesení č. 008-40/2009/RK ze dne 12.11.2009

Záměr na uzavření smluv o závazku veřejné služby ve vnitrostátní linkové autobusové dopravě a stanovení předběžného rozsahu základní dopravní obslužnosti v autobusové dopravě na rok 2010

Rada kraje po projednání

I. s c h v a l u j e předložený záměr na uzavření smluv o závazku veřejné služby ve vnitrostátní linkové autobusové dopravě

II. s c h v a l u j e předběžný rozsah základní dopravní obslužnosti v autobusové dopravě
na rok 2010:

Rozsah ZDO 51 265 000 km
Zajištění objížděk v důsledku oprav silnic a mostů 1 000 000 km

Celkový rozsah ZDO včetně objížděk 52 265 000 km

Rozsah ZDO pro Řízení letového provozu s.p. 347 200 km
Rozsah ZDO pro T.P.C.A. s.r.o. 90 000 km
Rozsah ZDO pro BILLA, spol. s r.o. 4 819 km

Celkový rozsah ZDO z cizích zdrojů 442 019 km

Celkový rozsah ZDO včetně objížděk a cizích zdrojů 52 707 019 km

III. u k l á d á náměstkovi hejtmana Středočeského kraje Robinu Povšíkovi předložit Zastupitelstvu Středočeského kraje záměr na uzavření smluv o závazku veřejné služby
a stanovení předběžného rozsahu základní dopravní obslužnosti v autobusové dopravě na rok 2010 k projednání a ke schválení

IV. z m o c ň u j e náměstka hejtmana Středočeského kraje Robina Povšíka k podpisu smluv
o závazku veřejné služby ve vnitrostátní linkové autobusové dopravě po schválení záměru Zastupitelstvem Středočeského kraje
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 08:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návrh programu zastupitelstva dne 30.11.2009 v kapitole doprava:

13. DOPRAVA
a) Navýšení zálohového financování podílu fondů Evropské unie u akcí realizovaných Středočeským krajem a spolufinancovaných z fondů EU
a Středočeským krajem v roce 2009
b) Rozpočtové opatření č. 273 – navýšení rozpočtu kapitola 04 – doprava, položky Podíl SK na akcích EU
c) Záměr na uzavření smluv o závazku veřejné služby ve vnitrostátní linkové autobusové dopravě a stanovení předběžného rozsahu základní dopravní obslužnosti v autobusové dopravě na rok 2010
d) Záměr na uzavření smluv o závazku veřejné služby v drážní dopravě
a stanovení předběžného rozsahu základní dopravní obslužnosti v drážní dopravě na rok 2010
e) Stanovení konečného rozsahu základní dopravní obslužnosti pro rok 2009
f) Návrh na uzavření dodatků smluv o závazku veřejné služby – poskytování žákovského jízdného v autobusové a drážní dopravě pro rok 2010
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 09:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V těch předchozích dokumentech mi jen není jasné, jak se liší předběžný rozsah ZDO (schválený radou) a konečný rozsah ZDO (navržený ke schválení zastupitelstvu). Zvláštní je, že u vlaků je konečný rozsah vyšší než předběžný, u autobusů je to naopak.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5199
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 09:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já Vám řeknu, co by to chtělo. Zakázat politikům kecat do dopravy a nechat to připravit odborníky.

Chtělo nechtělo, je to nesmysl. Chceme-li aby politici do dopravy sypali peníze, musíme se smířit i s tím, že poslední slovo budou mít oni.
Jednoduše platí, že čím menší závislost na jízdném, tím větší zásislost na dotacích a tím i větší závislost na politicích.
Tomorrow Belongs To Me

Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 09:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Ono kdyby se sem podařilo nainstalovat aspoň Regionovu, bylo by to taky o něčem jiném.
Jinak mě napadá, že případné omezování trati 173 by možná dost mohlo zajímat i starostku Chýně a někdo by se mohl obětovat jí zaslat zprávičku. Na první pohled to zní nelogicky, nicméně pár skutečností:
a) Chýně sice vlak nemá, ale dlouhodobě chce vybudovat poblíž nové zástavby železniční zastávku na trati Rudná - Hostivice
b)starostka je krajská zastupitelka (byť opoziční) a jistě by pochopila, že k odvozu Chýně je nutně zapotřebí, aby jaksi jezdil dostatek vlaků i mezi Rudnou a Smíchovem.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 09:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: no ale kdysi mi někdo odpovídal, že regionova by tady nestíhala jízdní doby pro 810, takže by se
a) asi prodloužila jízdní doba - nebrat,podstatná výhoda vlaku je tu v rychlosti
b) možná by se nedalo jezdit po půlhodině - prostě by se nestíhaly obraty a křižování;

Ale co třeba nasazovat jenom 810 s upgradovanými sedačkami (nemyslím prkenné lavice potaženené hadrem). S regionovou mám taky zkušenosti, to je super vozidlo, ale bohužel jenom když stojí na místě, z hlediska chodových vlastností, hluku je mi bohužel mnohem líp v 810.

Starostce Chýně napíšu, to je dobrý nápad. Z reakcí starostů Zbuzan a Rudné mám pocit, že o vlaky stojí, Nučice jen napsaly, že nemají o rušení žádné informace (mají, minimálně z mého mailu) a že by se případně ozvali.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 09:34:29    Odkaz na tento příspěvek  

Na jednání zastupitelstva 30.listopadu bude vůbec rušno - bude se tam jednat mj. o přesunu dětského domova v Pyšelích, neboť dnešní mimořádné zasedání k této věci zkrachovalo (http://www.lidovky.cz/o-detskem-domove-v-pyselich-se-nerozhodlo-n eprisli-komuniste-ani-cssd-1e5-/ln_domov.asp?c=A091121_082211_ln_ domov_ter). Tak třeba se zastupitelé nedostanou k otázce (ne)rušení vlaků ...
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 11:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ROPID zatím se žádnými úpravami vlaků v zařazených v PID asi taky nepočítá - viz poslední informační zpravodaj č. 18 z 20.11.. Připravuje se ROPID na nějaké mmožné změny nebo taky oficiálně nic neví a netuší?

Má vůbec Středočeský kraj možnost rozhodnout o zrušení vlaků jedoucích v Praze - např. v úseku Smíchov-Řeporyje nebo může rozhodovat jen o úseku Řeporyje-Nučice? Na druhou stranu ale takto zkrácené vlaky nemají na existenci nárok - bylo by to vyhazování pražských peněz oknem a za této situace by existovaly tisíce možností v Praze, jak ušetřené peníze za vlaky použít smyslupněji
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 12:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Teoreticky asi nestíhala. Ale prakticky by to fungovalo, to si troufnu tvrdit. Stačilo by vyzkoušet.
Ta 814 je myšlena pro další navýšení kapacity. Osobně bych si klidně dovedl představit i rychlejší 814.2. Obzvlášť kdyby k tomu Ondrůjospolek provedl nějakou adresnou masivní kampaň v okolí trati, kde je potenciálních cestujících k dispozici více než dost (je fakt, že někteří "skalní" nádražníci trpí stále ještě bludem garáže pro několik aut u každého domku v okolí tratě, zkušenosti s autobusové dopravy však ukazují na něco jiného).

Z F J: Dovolím si takovou malou odbočku OT. Tady si Dr. hýýýtman trošku nadělal. Když zastupitelstvo svolával na přání ODS v čase pro ODS naprosto nevhodném, tak mj. hřímal: "Jde o náhodu, termín kongresu ODS mě nezajímá. Alespoň Bendl ukáže, co je jeho priorita, zda partajní sjezd, či další vývoj dětského domova Pyšely." (např. http://www.ct24.cz/domaci/72148-rath-svolal-mimoradne-zastupitels tvo-ods-se-zlobi-mame-kongres/). Tedy nabízí se otázka - co je důležité pro politiky krajské ČSSD a KSČM? Děti v Pyšelích nebo "rodinné" důvody? Nebo že by tu řádila záhadná choroba napadající hromadně v sobotu ráno levicové středočeské politiky? Každopádně 30.11. to bude asi hodně veselé

Suri: Momentálně nemám přehled, protože od středy večer se snažím zbavit nějaké chřipky, ale v té době nebyla oficiální informace pro sousedního objednatele žádná a např. jak jsem to konzultoval s ústeckým objednatelem, tak ten ohledně Straškova neměl také oficiální informace žádné (a věřím že od libereckého objednatele mám na pracovním mailu podobnou zprávu).

Středočeský kraj samozřejmě nemá co mluvit do obslužnosti na území Prahy. Nejspornější je úsek Zličín - Hostivice, kde žádná možnost zkrácení neexistuje. Myslím že zde by měl pražský objednatel trvat na řádně projednaném rozsahu jízdního řádu a mimořádnou změnu odmítnout. Ono totoiž Praha zajišťuje peníze a chystá se takto podepsat smlouvu s dopravcem nejen na svoje vlaky v úseku Zličín - krajská hranice a na vlaky Smíchov - Řeporyje, ale také na úsek Řeporyje - hranice. A co jako potom s těmi financemi? Pokud vím, tak dopravce podmiňuje vůči kraji redukce na pohraničních úsecích projednáním mezi oběma kraji a souhlasem obou krajů. Pokud tedy Praha nebude souhlasit s osekáním Zličín - Hostivice, pak by si kraj měl tyto kilometry ušetřit někde jinde (= na svém výhradním území).
Na druhou stranu Středočeši přijdou při případném rušení také o nějakých 20 mil. státního příspěvku, který bude volný pro použití v jiných krajích. Možná by stálo za úvahu přidat nějaké finance a tyto peníze doplatit třeba z prostředků Prahy a začít provozovat vlaky mimo území města, které však v zájmu města jsou. A klidně bych na ně požadoval umístit ohromnou ceduli "Tyto vlaky pro Vás i na území Středočeského kraje zajistil primátor hl.m. Prahy MUDr. Pavel Bém" Tedy uvidíme, jak se bude situace vyvíjet dál. Ostatně i při připravovaném rušení v roce 2005 Praha deklarovala vůči Středočeskému kraji zájem zaplatit některé vlaky na jeho území pokud toho kraj sám nebude schopen.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3509
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 15:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Středočeská KSČM se zásadně staví proti rušení železničních tratí a spojů
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 15:45:48    Odkaz na tento příspěvek  

Penik: no sláva, trochu se nadouvám tím že k tomu možná přispěl můj mail středočeským soudruhům :-) . Ale teď vážně: tímto veskrze rozumným stanoviskem KSČM značně stoupla šance na záchranu těch tratí. Pokud to nepodpoří KSČM, musel by Povšík hledat pomoc u ODS, ale ta nemá důvod (přes svou "rušící" minulost) Rathově radě pomáhat, naopak ji bude chtít "zkoupat". No a když k tomu připočte,me že i radě socdemáků se rušení nezamlouvá ... Rozhodně nechci říkat "hop" dokud jsem nepřeskočil, ale naděje že rozum zvítězí a vlaky zůstanou zachovány, stoupla.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3512
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 16:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Ano, soudruzi se rozčilují oprávněně. V ČernéDíře je vůbec největší procento jejich voličstva.

A jste si tím jist? Já tedy ne. To že je tam spousty levicovývh voličů, tomu věřím, ale rozhodně ně soudružských voličů. Soudružští voliči jsou zejména mezi důchodci.

Tohle zase jeden z Vašich výstřiků. Holt někomu stačí málo.

(Příspěvek byl editován uživatelem penik.)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 16:32:10    Odkaz na tento příspěvek  

Ignorujte toho Boblicka. Jestli jsou ty jeho busy tak kvalitní jako jeho zblitky na tomto webu, tak bych se býál do nich sednout.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5201
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 17:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To že je tam spousty levicovývh voličů, tomu věřím, ale rozhodně ně soudružských voličů.

A jakej je v tom proboha rozdíl? Mmch, víte o tom, že v některých jiných zemích se i socialisté běžně oslovují soudruhu? Jen těm našim to v devadesátých letech přišlo poněkud příliš explicitní, tak se oficiálně oslovovali přítel/přítelkyně, až od toho (na čas) ustoupili úplně.
Tomorrow Belongs To Me

Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 18:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Penik: Zajímavá zpráva. Pokud by soudruzi dostáli při případném hlasování svému stanovisku, pak záleží na postoji ODS. A že by Bendl podpořil DRatha, to mi přijde nereálné (obzvláště po dnešním ranním cvičení).
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3513
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 18:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: je mi jedno jak je to jinde, ale v našich končinách se takto neoslovují. A pokud by se jednalo o to, kdo kdy byl a nebyl komunistou, tak to můžeme vzít napříč celým politickým spektrem a jsou všude. Jen mají jiný kabát.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 18:50:18    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: máte víceméně totožný názor jako já (viz můj příspěvek výše).
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5760
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 18:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Už jsem Vás jednou varoval před používáním slovních spojení typu "levicový xindl" apod. Pokud neumíte číst nebo jste tak natvrdlý, že to nechápete, tak toto berte jako opravdu poslední varování.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 19:52:41    Odkaz na tento příspěvek  

Boblicku, nejde o levici či pravici, ale o slušnost. A té se Vám nedostává. Tato diskuse je tradičně seriózní, a označování lidí jiného názoru xindly či úchyláky sem prostě nepatří. Proto je namístě takové názory mazat.

A teď zpět k železnici. A bez urážek.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 20:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Svoboda neznámená smět všechno. Račte přečíst zde a zde.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 20:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budou na ranním vlaku 9402 (=nynější 2206) v 7:04 z Čelákovic na Prahu (výchozí z Milovic) jezdit stále 2 ešusy? Počítá se vůbec v úseku Milovice-Lysá s ježděním se soupravou 2x471? Myslím třeba na tomto konkrétním spoji, nikoli celodenně.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3590
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 20:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Teď si dejte majzla na mazání příspěvků s politickým podtextem, protože tohle si zase dovedu ošéfovat já.

A když to smáznou, tak budou hned také patřit mezi xindl? Já Vám Boblicku poradím, založte si svůj vlastní web a tam si pište co a jak chcete. Tyto stránky Vaše (ani moje) nejsou, tak se nestarejte co se zde případně smaže. Admini na to právo podle mě mají.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5761
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 20:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sbohem, pane Boblicku.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 20:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quex: Tak tento příspěvek dohromady s vaším mottem působí fakt dokonale. :-)) Ne že by mi ho tedy bylo moc líto.
Milacek01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2009
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 21:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, přidávám několik fotek Milovické trati. Zatím nejsou nataženy dráty.

vozmistr z prahy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.248.135
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 23:52:30    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:ted si nejsem jist u toho 9402(podívám se zítra v práci do nových pomůcek GVD),ale počítá se na lince S20 TGM-Milovice,tím pádem i na těch šejdrech S22 Lysá-Milovice ve špičce s nasazením 2x471. Ale počítám že 9402 bude veden v síle 2x471 když to je v sedm ráno,tedy ve špičce.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3518
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 07:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: ano, 9402 bude vedeno 2x471. Samozřejmě těch 2x471 je v průběhu dne více.