K-report
 

Archiv do 19. června 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 19. června 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 15:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Tuklaty a Rostoklaty .... nóóó .... uvidíme. Zatím čtvrthodina není na obzoru.

Bručoun: Ono by i ty pracovní dny mohly být taktové s výjimkou nějakých vlaků na směny a školy, ale to by se muselo obětovat naprosto superpohodlné spojení pro těch pár lidí ochotných si stěžovat. Myslíte že je správně, když se víkend večer stanoví odjezd z Rakovníka podle toho, v kolik končí v práci jedna pracovnice muzea?
Tak jen ranní víkend na 120. No, tak s tím by se něco vyrobit mohlo.
Bubny: Pokud započtu nelegální cestu na Masně, pak vítězem se stává přestup na metro C zde.
Do projíždění busů se plést nebudu, není to moje starost a ani se o to starat nechci. Tudíž se přidržím oficiální linie. A ta jde směrem páteřních často jezdících linek, které všude zastavují.
čelakovičan: Vzhledem ke skupině Nymburk bych čekal sjednocení spíš na xx:24, xx:54.
Hradecké R jedou po úplně jiné koleji než EC/IC/Ex na východ. Jedny frčí do Vysočan, druhé do Libně, jediné co je třeba pohlídat je, aby se na odjezdu z hl.n. jejich vlakové cesty nekřížily.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 15:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskii: Sakra, druhé místo se ztrátou 10 sekund :-)))
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 16:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oběma díky za info ohledně NS. Ale u těch osobáků S2 při odjezdu v xx:54 z Masny jsem zvědavý, jak bude v Čelákovicích vycházet zastavení ešusu od Prahy vs. průjezd protijedoucího hradeckého R na Prahu.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11178
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 17:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: v letošním JŘ mají rychlíky od Hradce jízdní dobu Lysá - Čelákovice 6,5 minuty, čili pro příští rok při odjezdu z Lysé v xx:14, to vychází na průjezd Čelákovicemi v xx:20,5 čili asi s dostatečnou rezervou před příjezdem osobáku od Prahy v xx:23.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 17:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Proč taky. Jak já bych si představoval jednou čtvrthodinu asi tak, jak je vidět v návrhu pro trať 011 pro GVD 2010: Tedy střídat po 30-i osobáky a spěšňáky 190x. Ještě je malinko porovnat do 30-i minutového taktu.
Jen postesknutí k tomuhle: Do projíždění busů se plést nebudu, není to moje starost a ani se o to starat nechci. Tudíž se přidržím oficiální linie. A ta jde směrem páteřních často jezdících linek, které všude zastavují. Njn, ROPIDí zastávková mánie. Já jenom doufám, že to jednou dojde středočeskému kraji a že se podle toho zachová. Už takhle jsou tlaky na bourání PIDu SIDovými linkami. Ani se nedivím tomu, že se Beroun, Kladno apod. neintegrovaly, protože by o ty zrychlené linky mohly přijít a místo toho by jezdila 380 po 5-i minutách. On byl ale důvod úplně jinde.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 17:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Ovšem skutečné důvody toho "bourání" PIDu SIDem jsou poněkud jiné. Doufám že nejste tak naivní, že byste považoval za hlavní, zásadní a důležité pomalost PIDových linek

Mimochodem, na kraji dochází k výměně vedoucího oddělení veřejné dopravy. Dosavadní vedoucí Ing. Felcman přechází na jiné oddělení oboru dopravy (pozemní komunikace).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5964
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 18:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Livingproof:
to tedy, řekl bych, přinese pouze negativa
Já bych řekl, že by to minimálně mohlo odnést jednoho stěžovatele-notorika.

Káem:
na 120 rezignovalo na funkci železnice jako součásti MHD
No ještěže Vám to nevadí na 210.
Názor může být znásilňován, může být zastrašován, může být v zájmu dobrých vztahů potlačován, ale přesto někde v koutku přežívá.
Názor je věc, která přežije války, totalitní režimy nebo zapojení člověka do pracovního procesu.
(Člověk může korigovat co říká a co píše, ale nikdy to, co si myslí.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 18:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Tak to rozhodně nejsem. Že důvod je jiný, vím. :-) Ovšem zda je dobře, že ing. Felcman odchází, nevím. Ovšem neočekávám, že by jeho odchod znamenal výrazný posun ve zbližování systémů.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 18:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co vidím v okolí Prahy, tak se jedná zase o klasický pomalochod po každé zastávce dle ROPIDu. Takže zase více IAD.
Jak se tu např. objevilo: Tuklaty, Rostoklaty. Kolik myslíte, že tam jezdí lidí. Interval 30 min je až příliš.
Ale to se dostáváme k oblíbené idioťárně: taktu. Místo toho, aby vlaky jely ráno po max 10min a přizpůsobily jízdu potřebám cestujících, tak se jezdí podle potřeb dopravce, který vozí vzduch velmi rád - má to zaplaceno.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 19:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Málá škola ekonomiky: Věřte tomu, že ten poloprázdný vlak v poledne nebo večer je ekonomicky výhodnější, než leckterý narvaný vlak ve špičce po 10 minutách (neříkám že všechny!). Pročpak asi?
kralupák dojíždějící
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.15.67
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 19:17:35    Odkaz na tento příspěvek  

Káem: aspoň se nebudou rychlíky zaplevelovat místníma cestujícíma
Tak to snad nemyslíte vážně. Jděte to vysvětlit těm, co musejí denodenně dojíždět. Za druhé, dojíždějících do práce je dnes daleko víc než náhodných cestujících.
-aa- Děčínské R ve všední den ráno přijedou do Kralup větš. poloprázdné a dále jednou plné. Vlastní zkušenost. Konkrétně dnes ráno R773 nejméně 100 lidí z Kralup. V opačném směru to samé odpoledne. Nejsou to jen kralupáci bydlištěm, ale i lidi z vesnic, kteří přijedou autem, autobusem a cesta do práce pro ně není jen těch 25 (37) minut z Kralup do Prahy.Ti budou určitě "nadšeni". Těžko bude někdo přebíhat mezi Hl.n a Masnou. Výsledek bude, že děčíňáky budou jezdit poloprázdné jako už dnes R 605 atd. jsou, což může vyhovovat max. režijkářům.
Nápad na zavedení zrychlenek není špatný, ovšem muslo by se to udělat u posil, které jezdí jen v pracovní dny. Ovšem bude to na úkor lidí z vesnic, kolik jich je těžko říci.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 19:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Známe to všichni: narvaný tam, prázdný zpět. Přesto nemáte po ekonomické stránce pravdu. Lze zpět nevytížené vlaky spojovat do Řevnic a pak je poslat jednoho z Berouna a druhého ze Řevnic.
Pokud si přečtete moje příspěvky, tak snížení nákladů tímto způsobem podporuji. Horší je platba dopravci za prázdně vedené spoje pod svým číslem.
Tohle je problém všech velkých příměstských linek. Ráno tam, odpoledme zpět. Ale posily by vždy šlo v neproduktivním směru poslat s kmenovým.
Dál nechci rozvádět.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6047
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 20:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Opakovaně prokazujete svou neznalost. Mrkněte se na mapu, nebo lépe, projeďte si obě tratě na území Prahy a pak popište rozdíly proč jedna ano a druhá ne. Schválně.
Kralupák doj.: Sorry, ale z Kralup prostě zastávkovejma. Tak bohatej stát nejsme a vy nejste tak bohatý abyste jeli gumokolama. A neni vás dost na samostatnej vlak (100), vy ty lidi z nácestnejch prostě potřebujete.
-aa- nepodceňujte "jeden dopis pani z muzea" jistě víte o statistický pravděpodobnosti. Tipuju že na jeden dopis připadá tak stovka stejně smýšlejících. Proveďte něco k nasrání všech lidí ve vlaku a ze stovky přítomných přijde jedna stížnost.
Zrychlenkáři obecně: Do důsledku vzato by obce měly na vlak přispívat. Ty kterými projíždí ale nikoliv. Pak budou muset ty, kde se zastavuje platit víc. Budou to ještě chtít?
Chápal bych os např Beroun-Řevnice a pak zrychlenej a zastávkovej Řevnice-Pha. ale ne ty vaše fígle že vy výsledku se pojede po čtvrthodině z berouna, ale v zastávkách zůstane nakonec hodina. Tímhle tu dráhu zabijete. Jak furt říkám, nejvíc škodí VHD šotouši (a pak střední řídící složky).
Budoucnost patří bagrům!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 20:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem byl na tom pracovním sezení v kulturáku v Čelákovicích. Se stavbou optimalizace tratě Lysá-Vysočany se počítá až v letech 2014/15-2018/19. Max.rychlost z Čelákovic na Mstětice by měla být zvýšena na 140km/hod. Most přes Labe bude muset být zvednut o 3,2metru. Na trati obousměrné autobloky. Bylo toho více, ale na mne docela odborné výrazy. Takže jsem to cca takto shrnul.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 20:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Podle čeho soudíte, že by do 20 tisícového města a současně uzlu tratí do 6 směrů mělo být spojení pouze zastávkovými vlaky a tento uzel měl mít stejný počet spojů do Prahy jako Žalov nebo Úholičky? Z Neratovic, Kladna, Berouna by se taky mělo jezdit courákama? Na to by se obávám značná část cestujících mohla vy

Hroch: Já bych řekl, že by to minimálně mohlo odnést jednoho stěžovatele-notorika.
Jak tu bylo řečeno, naprostá většina lidí si na problémy a nedostatky stěžuje tak max. v hospodě, já mezi ně nepatřím. V tomto případě si myslím, že mělo proběhnout "referendum" mezi cestujícími těch rychlíků, zda si přejí jezdit na TGM nebo Holešovice/Hlavák.
Jestliže se na hlaváku v okamžiku příjezdu R z Děčína všechny přípoje rozprchnou, pak nemá tato změna žádný smysl a pouze to zkomplikuje jízdu do práce většině cestujících toho R (nejen z Kralup).

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Stránky o mém modelovém kolejišti
kralupák dojíždějící
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.15.67
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 21:02:36    Odkaz na tento příspěvek  

Káem: tak bohatej stát nejsme, abysme si mohli dovolit nechat jezdit prázdný R, které by mohli bejt užitečný a pobrat spoustu lidí. Sorry, ale mám jinej názor, nic osobního
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 21:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: ad Bubny: Když jsou tak nevýhodné, tak proč tam vystupuje čtvrtina až třetina cestujících, co jezdí ranními osobáky z Dejvic dál do centra? Podle mého názoru je to typická stanice, kde nabídka indukuje výraznou poptávku. Na rozdíl od Veleslavína, Ruzyně, a vesnických zastávek.

ad paní z muzea: záleží na tom, o kolik se spoj posouvá, kolika jiným se spojení znepříjemní, a zda zanikne nějaký přípoj. Pokud se jedná o nějaký téměř prázdný pozdní večerní spoj, a nikomu ten posun nevadí, tak to vem ďas.

Obecněji, v úseku Žloukovice-Rakovník není žádná souběžná autobusová linka, která by vykrývala lokální nedostatky "celostátního" taktu. Měl by se tedy najít kompromisní model, který funguje jako lokální obsluha škol a pracovních míst, a zároveň má přípoje do nejvýznamnějších(ho) směrů(u).

Orky: Myslím, že stížnost, námitka či připomínka od "nemístního" je pro kraj bezpředmětná. Musel by to poslat někdo, kdo takto opravdu dojíždí, nebo kdo v některé z dotčených obcí aspoň bydlí.

"skutečné důvody toho "bourání" PIDu SIDem jsou poněkud jiné. Doufám že nejste tak naivní, že byste považoval za hlavní, zásadní a důležité pomalost PIDových linek"

Jedním z důvodů určitě bude ekonomická politika Ropidu, podle kterého jsou delší a zrychlené spoje dražší, než krátké couráky. V ekonomice nezatížené přerozdělováním a protarifovacími ztrátami (typicky nedotovaná linka) jsou vytížené zrychlené spoje ziskové.
Dříve, v dobách volné soutěže na hlavních trasách, Ropid, se svými požadavky na úhradu fiktivních ztrát rychlých linek, nemohl dobýt města jako Kladno, Beroun, Dobříš.
Dnes, kdy byly nedotované linky úředně popraveny, je zase nedobyde, protože příslušní krajští úředníci chtějí přímé kšefty s dopravci. Velká protarifovací ztráta PIDu ale určitě přetrvává jako druhý významný důvod.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 21:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S ohledem na velikost obcí bych 091 ráno upravil takto:
text/html
091.pdf (71.8 k)

Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1927
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 22:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Zrychlenkáři obecně: Do důsledku vzato by obce měly na vlak přispívat. Ty kterými projíždí ale nikoliv. Pak budou muset ty, kde se zastavuje platit víc. Budou to ještě chtít?"

Kontrolní otázka: Proč chtěl Jančura provozovat rychlík Ostrava-Praha ve vlastní režii? Proč raději nechtěl couráky? A proč vzdal veřejnou soutěž na regionálky, a cpe se do rychlíků dotovaných ministerstvem?

Odpověď má něco společného s tím, že rychlé vlaky spotřebují na 1 km jízdy méně mzdových prostředků. Projedou méně nafty či elektriky na 1 km kvůli řidšímu zastavování. Dopravci vyšším denním proběhem vozidel rychleji vydělávají (nebo potřebují nižší dotaci).

Taky vezměte v potaz, že všechny dřívější i současné nedotované autobusové linky jsou rychlíkové nebo zrychlené. Na železnici je to obdobné, jen místo ziskovosti je nižší ztráta. Zcela zastávkový vlak nebo velmi zastávkový autobus je to nejdražší, co se dá vymyslet.

Courák může být výhodný jen v případě, že by se pro mezilehlé vsi jinak nedosáhlo přiměřeného intervalu. Půlhodina ve špičce by u málo vytížených zastávek měla bohatě stačit. Je-li třeba z kapacitních důvodů dále zhušťovat, tak zrychlenými spoji. Vyjímkou by měly být jen úseky typu Radotín-Řevnice, kde téměř není zastávka s nízkou frekvencí. Z Prahy do Kralup jich je víc než dost: Sedlec, Žalov, Úholičky, Letky(?), Dolany.

Mmch., víte proč si na venkově myslí, že jsou pražáci ...... (cenzurováno)? Řekl bych, že pro směsici přezíravosti, všeználkovství, a měření všeho pražskou optikou. Hodně lidí (bohužel i na Ropidu) si myslí, že když je couravý vlak nebo autobus nejvhodnější prostředek ke spojení mezi sousedními pražskými čtvrtěmi, tak že to musí platit i pro spojení mezi městy na 10x větší vzdálenost. Omyl, neplatí to.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3844
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 22:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlaky, které zastavují jen ve stanicích s větším obratem cestujících, mají kromě nižších nákladů na vlkm (při uvažování stejné soupravy jako u zastávkového vlaku) potenciál získat vyšší tržby, protože to bude atraktivnější pro velký počet cestujících z těch stanic, kde je velký přepravní potenciál.

Mmch., víte proč si na venkově myslí, že jsou pražáci ...... (cenzurováno)? Řekl bych, že pro směsici přezíravosti, všeználkovství, a měření všeho pražskou optikou.
Ano, viděno pražskou optikou je všechno kromě Prahy venkovem.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 22:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naštěstí se autobusáci z Kladna neřídí Káemovými pravidly a VHD do Prahy úplně zabili tím, že naprostá většina spojů jsou přímé rychlíky.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 22:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kralupák dojíždějící: Počty celkem přesně známe, bez obav.

Boblick: Zatím si nemyslím, že byste pochopil. Vy umíte počítat jen v kilometrech? O ty tady ale přece vůbec nejde nebo si snad myslíte, že ano?

Káem: Tak o tom silně pochybuji. Myslím že v sobotu v pět odpoledne v Rakovníku moc lidí, jimž končí pracovní doba, nenajdeme.

Bručoun: Bubny - Třetina, čtvrtina. Kolik to je? A kam ty lidi jedou/jdou?
PID/SID - Myslím že taky ten pravý důvod nevidíte. Ale jste blíž.
Jančura - A proč Jančura ten nedotovaný rychlík vzdal? A toho šotouše, který mu ho poradil, vyhnal ze svých služeb?
Pražáci - Ono těch venkovanů na venkově valem ubývá (vím o tom svoje, sám levituji celý život mezi Polabím a Prahou, ostatně jsem takový typický příklad středočeského Pražáka - narozen ve Vidlákově, v občance Praha, skutečný pobyt v poloVidlákově). Mezi námi - kdo ze Středočechů je skutečně nePražák?
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 22:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick 703:
Místo toho, aby vlaky jely ráno po max 10min a přizpůsobily jízdu potřebám cestujících, tak se jezdí podle potřeb dopravce,

Aha, nyní jezdíme ve špičce po 30 minutách, jízdní doba je 36 minut + řekněme 4 minuty na obrat (ať se to dobře počítá) a na provoz je třeba 4 jednotek 471 a 4 strojvedoucích. (Praha - Kralupy), nově dle Vás pojedeme po 10 minutách, ale protože se první jednotka vrátí do výchozího bodu až v X + 80 ať dělá co dělá, tak sice odjede ráno z Kralup vlak v 5:00, 5:10, 5:20, 5:30 ale pak v 5:40, 5:50, 6:00 a 6:10 nepojede nic, protože není čím a kým. Nebo jako chcete tvrdit, že provoz dalších 4 vozidel navíc + společné stání všech osmi dopoledne na dvorku protože sedlo bude pro kohokoli levnější?

Argument, že si na ranní špičku půjčíte vozidlo odjinud neberu, protože ranní špička probíhá ve stejnou dobu na všech přípražských tratích a jezdí v ní vše, co má kola.

Btw: Není to vaše ježdění po 10 minutách náhodou takt s intervalem 10 minut nezi spoji? :-)

Boblick 706:
Tohle je problém všech velkých příměstských linek. Ráno tam, odpoledme zpět. Ale posily by vždy šlo v neproduktivním směru poslat s kmenovým.

Docela dobře, (má to sice mouchu - dva spojené šestitlamy (nebo třeba 4 x 471) vám málokterá zastávka pobere - ale to se dá ošetřit uzamčením zadních vozidel) ale dokončete to - aby vám tohle fungovalo na infrastruktuře, po celou dobu špičky, tak se to musí pravidelně opakovat - no a jsme zase u taktu... Nebo jako chcete říci, že ráno byste jel z Řevnic do Prahy po 10ti minutách a mezi 9. a 13. hodinou vůbec nic?

A ještě jednu ekonomickou úvahu prosím - aby mohly ve směru do Prahy jet ráno dva vlaky, potřebujete na to dva strojvedoucí / řidiče a dvě jednotky, no a pokud tyto spoje vezete "proti špičce" na jednom vlaku spojené, aby zase opačným směrem mohly jet každý zvlášť, opravdu myslíte, že náklady na jízdu takového dvojitého vlaku budou stejné jako náklady na jízdu vlaku jednoduchého? (Ano, oproti dvěma jednoduchým vlakům za sebou ušetříte poplatek za řízení provozu a za trasu, ale to je tak všechno, vozidla ani personál v nich zdarma nepojedou...).
PEVA
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 23:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Bubny - Třetina, čtvrtina. Kolik to je? A kam ty lidi jedou/jdou?"

Co jsem viděl, tak 20-30 lidí na ranní vlak. Jdou téměř bez vyjímky k Vltavské. Nevím, jestli na tramvaj, nebo na metro.

"viděno pražskou optikou je všechno kromě Prahy venkovem"

Jak byste označil jedním slovem původní místňáky z těch podivných území 10-20 km od Prahy, o nichž byla řeč? Skutečná města v původním slova smyslu tam nejsou, a skutečný venkov to taky už není.

Ale Vy jste asi měl na mysli ty obyvatele ČR (nebo jak si přejete souhrnně říkat "nepražákům"), co žijou dál od Prahy, s živými (netelevizními) pražáky přijdou do styku jen občas, ale nesnáší je o to víc.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 00:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Nemyslel jsem to nějak zabarveně, bylo to prostě jen konstatování faktu.

Jak byste označil jedním slovem původní místňáky z těch podivných území 10-20 km od Prahy, o nichž byla řeč?
Tak těm územím se říká třeba satelity (a nemusí jít jen o novou výstavbu), ale jak by se mělo říkat jedním slovem obyvatelům těchto obcí, tak to nevím.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 06:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Teda ty mi tady narušuješ soutěž pro Boblicka!

Bručoun: OK, 20-30 lidí. Takže zastaví-li R/Sp, tak z každého vlaku vyleze 10-15 lidí. Má to smysl obtěžovat těch řekněmě ve špičce 100 zbývajících v tom vlaku zastavením?

Bručoun, David: To jsou lidé, kterým postupně Pražáci (a mnohdy nejen oni, zkrátka lépe sateliťáci) postupně obsazují obec. Na poli za jejich baráčkem postavili podivné domky s malými zahrádkami, zničili jejich celoživotní výhled na blízký lesík u řeky. Jezdí novými fáry, zatímco místňák má pořád otřískanou 120-ku (v lepším případě Favorita) a toužebně čeká na šrotovné. Do hospody nechodí, se sousedy nemluví, trakař nepůjčí. A co víc! My s mámou chodíme celý den dřít. Já na traktor a ona do prasečáku. A tam u těch nových, co se přistěhovali snad z Prahy, manželka sedí celý den doma, on je vídán výhradně v elegantním saku a v černých brýlích. To budou asi nějaký mafiáni! Prostě jsou takoví divní Ti Pražáci.... A tak ty přivandrovalce prostě nemůžeme mít rádi!
Lze ale pozorovat, že ve stále více obcích kolem Prahy jsou z jejich vedení vytlačování místní a vlády se ujímají přistěhovalci. A na chování obcí je to znát.

(Příspěvek byl editován uživatelem -aa- .)
Radekc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 07:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prezentace ze včerejšího workshopu v KD Čelákovice jsou umístěny zde:
http://www.celakovice-mesto.cz.vip.globe.cz/cs/leve-menu/rozvoj/o ptimalizace_trate/
Co se týká mě, tak se mi návrhy líbí. myslím že je to velice moderně pojaté a moc nechápu zabržděnost některých občanů města, kteří se k tomu staví negativně. Zajímavé také bylo, že nejvíce si stěžovali občané, kteří bydlí bezprostředně u trati již dnes vůbec si neuvědomují, že modernizací a zvýšením náspu i mostu se výrazně sníží hladina hluku (kterou výrazně trpí hlavně u žel. mostu). Pravdou je, že zastínění bude výrazné. Myslím, že návrh občanů na vedení trati po estakádě (místo po vysokém náspu) by bylo sice dražší , ale více by zatížil okolí během výstavby. Zase by ale pod ní bylo možné procházet a parkovat atd. Možná, že by se po krátké estakádě dala vést trať i v Záluží, kde si lidi stěžovali na rozdělení této městské části.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3280
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 07:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co žijou dál od Prahy, s živými (netelevizními) pražáky přijdou do styku jen občas, ale nesnáší je o to víc.

Já z venkova pocházím a mám tam i příbuzný - v té nenávisti k pražákům je obyčejný mindrák a závist.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 08:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Bručoun: OK, 20-30 lidí. Takže zastaví-li R/Sp, tak z každého vlaku vyleze 10-15 lidí. Má to smysl obtěžovat těch řekněmě ve špičce 100 zbývajících v tom vlaku zastavením?
A proto celou dobu říkám: Je potřeba preferovat zavádění spěšných vlaků na některých ramenech i na úkor vlaků osobních.
011
- Os1: Kolín 60 min, CD, CT
- Os2: Nymburk 60 min, CD, CT
- Sp1: Kolín-Pardubuce, špičky 60 min, staví Klánovice, Úvaly, ČB, Pečky a dále všude
- Sp2: Kolín-KH, staví Klánovice, Úvaly, ČB, Kolín z., Kolín, K.Hora
091:
- Os: sedlo 60, špičky 30 (i ráno)
- Sp: doplní rychlíky na interval 60 v sedle a 30 špičky, zastaví v Bubenči
- umím si představit ekonomickou variantu v odpolední špičce s tím, že os vlaky pojedou po 60 a nové spěšné zastaví také v Roztokách a Libčicích.
171:
- současný koncept
- doplnit díry v půlhodinovém taktu rychlíků na 30 minut prodloužením osobních vlaků z Plzně (z Berouna do Prahy projíždí).
221:
- Os1: Benešov, CD,CT 60
- Os2: Senohraby PD 60
- Os3: Strančice PD špičky 30, víkendy 60, sedlo nejede
- Sp1: Doplní rychlíky na CD, CT 30 minut., zastaví Vršovice-Strašnice(ZM)-Čerčany-Benešov a dále pokračuje jako Os do Tábora
- tlačit na rušení souběžných (zejména dotovaných) bus linek.
231:
- Os1: Nymburk, 60 min., ranní špička 30
- Os2: Milovice, 60 min., ranní špička 30
- Sp: doplní rychlíky ve špičkách na 30 minut.
070
- opustit myšlenku zastávkové S3 po 30-i do Mělníka a podpořit zrychlené vlaky. Nemá šanci konkurovat busům.
- podpořit rozvoj zrychlených vlaků (30 minut špičky a 60 sedlo)
210
- konečně zavést takt, technologicky možné to je
120
- do výstavby rychlodráhy ponechat současný koncept (střídání R/Os)
- po dokončení významně preferovat zrychlené vlaky do Kladna: minimálně každý druhý vlak zrychlený.
173
- obnovit víkendovou dvouhodinu (alespoň v létě)
- sedlo alespoň tak, jak je v návrhu
122
- pravidelně Game over
- historické vlaky s vyhlídkou na Prahu
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6050
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 13:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Rakovník a prac.doba do 17: Především to asi bude vědět ten Rakovník a ti místní. Když to chtěj, necpal bych jim takt jen proto, že se to tak teď dělá všude.
Bručoun: ale jo, ale ještě dražší než zastávkovej vlak je zastávkovej + rychlík k tomu.
kralupák: Jasně, prostě mám jinej názor. Možná zvyk. Když jedu do okolí Prahy, tak nějak ty rychlíky ani neuvažuju. Třeba jsem staromódní, možná bych totiž zaved zase i rychlíkovej příplatek. Vážně. Třeba na vzdálenost do 50 km. Malej, jen tak kolem 10-15 Kč
Babilon: Já bych do toho busy nemíchal. Ale v případě Kladna máte pravdu.
Obecně pražská optika: Když ono to okolí tu Prahu zatraceně potřebuje...
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1929
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 15:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"zastaví-li R/Sp, tak z každého vlaku vyleze 10-15 lidí. Má to smysl obtěžovat těch řekněmě ve špičce 100 zbývajících v tom vlaku zastavením?"

Není mi jasné, proč by mělo ze spěšňáku lézt méně lidí (resp. menší procento), než z osobáku. Pokud veze vlak z Dejvic na Masnu 100 lidí, a z toho jich 25 vystoupí, tak se 75 lidí zdrží o minutu. Z vystoupivších někteří ušetří 2-3 minuty, jiní 10 minut. Zisky a ztráty podle mého názoru jasně hovoří pro ranní zastavení v Bubnech.

Myslím, že nelze srovnávat Bubny a třeba Ruzyni, protože v Ruzyni se zdržují všichni, kdo jedou do Dejvic, do Buben, i na Masnu. Vzhledem k pravidelně mohutnému výstupu v Dejvicích si myslím, že by se z Dejvic do centra mělo jezdit zastávkově. Z dlouhodbého pohledu by se mělo v Bubnech stavět se všemi vlaky celodenně a celotýdenně. To jsem ale v tuto chvíli nenavrhoval, protože jen pravidelní cestující správně trefí na Vltavskou, a hlavně z Vltavské na nádraží.

Kvůli tomu, že staví v Bubnech, si osobák asi vybere málokdo. Lidi spíš využívají tu možnost, když je. To by byl fakt obrovský prů..., kdyby se zastavování zavedlo, a pak pro nezájem zrušilo.

Pro Vaši ispiraci si zkuste na idosu prohlédnout linky Praha-Kladno, Praha-Most, Praha-Příbram, a Praha-Beroun-Zdice(C19). Vesměs rychlíkové linky, všechny založeny jako nedotované, a všechny úspěšné. Ve výchozích městech staví pětkrát až desetkrát, ale mezilehlé vesnice vesměs projíždějí.
Linky Kladno-Praha jsou vystaveny ostré konkurenci, tak zavedly více zastavování i v Praze, když už kolem těch zastávek jedou. Vše s cílem získat co nejvíce cestujících. Trh v tomto případě ukazuje, co přitáhne nejvíc cestujících: hodně zastávek ve výchozím a cílovém městě, a žádné mezilehlé zastávky. Myslím, že by se dotované systémy měly od tržních poučit.

Vaše slova o obtěžování zbytečným zastavováním jsou obecně velmi správná, ale na Bubny se podle mého názoru moc použít nedají. Zato stoprocentně platí pro Ropidí courákobusy. Místo, aby v nanicovatých periferních zastávkách u každých skladových vrat zastavila jen jedna linka (resp. jeden prokladový systém), tak tam klidně staví tři nezávislé prokladové systémy, a klidně tři busy za sebou. To není obtěžování cestujících?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1930
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 15:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "ještě dražší než zastávkovej vlak je zastávkovej + rychlík k tomu"

Obecně souhlas. Ale v aplikaci na konkrétní případy se asi budeme lišit.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 15:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Lze ale pozorovat, že ve stále více obcích kolem Prahy jsou z jejich vedení vytlačování místní a vlády se ujímají přistěhovalci. A na chování obcí je to znát."

Bohužel častěji v tom horším slova smyslu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1932
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 16:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbrusu nová linka v IDOS:

Zrychlená linka Praha-Týnec nad Sázavou

Podivné na ní je, že nestaví ani v jedné zastávce v Kamenici, ani v Ládví, které pod Kamenici patří. Tím pádem poněkud pochybuju, že bude dostatečně vytížená.

Vypadá to, že nejen Ropid a kraj, ale i obce si hrajou každá na svém písečku. Docela by mě zajímalo, kdo v daném případě s těmi šprajcy začal, a kdo reagoval až na hotovou věc. Hádám správně, že Ropid ze své iniciativy zrušil zrychlenou linku, a týnecká radnice, bombardovaná občany, vydržkovala rychlou linku na kraji? Nebo to bylo jinak?
Domin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2008

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 21:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se děje na 170 a 171??

http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/zpmapa

Rychlíky mají i 80 minut, osobák 45. Nějaká nehoda?
749.102 for ever!!!
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 19:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bručoun:
Povšimněte si čísla linky 200097 a jména dopravce. Zcela evidentně si SID vyšlápl na ROPID. Zajímavé zjištění. Zárověň je evidentní, že ROPID zabránil dalším zastávkám. Jinak Benešov neustále posiluje přímé bus spoje do Prahy. Proč asi?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1936
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 20:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

""Zcela evidentně si SID vyšlápl na ROPID. .... Zárověň je evidentní, že ROPID zabránil dalším zastávkám."

Mně tam ale nesedí časová následnost. Zrušení rychlíkových spojů PID bylo avizováno už dřív, a nová linka, pokud to dobře chápu, vyjela před dvěma dny.

Podle čeho soudíte, že Ropid zabránil zastávkám? Myslím, že na území středočeského kraje tuto pravomoc nemá. (I kdyby měl, tak se daly zastávky Čakovice až Týnec připsat na některou dosavadní linku ICOMu Praha-Kamenice-Benešov.)

"Jinak Benešov neustále posiluje přímé bus spoje do Prahy. Proč asi?"

Zvýšená poptávka v době stavby železničního koridoru. Posílil nejen ICOM, ale i Veolia (nově integrovaná do SID). Osobně pochybuju, že ty posilové spoje bude kraj po dostavění koridoru rušit. Když si firma u kraje nějaký kšeft "koupí", tak už ho většinou nepustí (samozřejmě v případě, že je to ta správná firma).
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 20:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden dobře informovaný zdroj tvrdí, že o tuto linku (E97) požádal sám dopravce a tak dostal licenci. Dost možná jde tedy o novou nedotovanou linku.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1938
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 20:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Středočeský kraj oficiálně tvrdí, že všechny linky SID musí být dotované (resp. v některých případech "dojné"). Prostě v závazku veřejné služby.

Pokud si linku vymyslel sám dopravce, tak by bylo zajímavé vědět, zda až po oznámení Ropidu o rušení zrychlené linky PID, nebo už před ním. Hned by se vědělo, kdo si začal.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 20:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Každopádně pokud jde o linku dotovanou, pak je to zbytečně vynaložená investice a zbytečný bus navíc. Prostě špatná koordinace. Mezi Kamenicí a Prahou a hlavně mezi Jesenicí a Prahou je takové množství spojů, že celá oblast by šla řešit podstatně efektivněji zavedením rychlých spojů, tedy pochopitelně na úkor děr o pár obyvatelích a ani tam by nemusel být úbytek spojů tak razantní.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
hosa.beroun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.69.72
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 21:01:15    Odkaz na tento příspěvek  

zajimavost z berouna

http://berounsky.denik.cz/zpravy_region/ber20090617vlak.html
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 21:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky:
Špatně. Na tyto časy má tento dopravce přípojné spoje téměř z každé díry v okolí Týnce. Logiku to má. A linka je zcela určitě v ZDO, protože má SID číslo.
A ještě zklamu: mnoho lidí z oblasti Týnecka uvítá dobré a levné spojení čistým busem oproti pomalému, špinavému a předraženému vlaku v podání ČernéDíry.
LK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.63.129
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 22:31:14    Odkaz na tento příspěvek  

Díky krizi se změnil i provoz na silnicích a dálnicích, takže obecně BUS zatím jakž takž stíhá jízdní doby.
V okamžiku, kdy se to vrátí do starých kolejí (nic netrvá věčně), bude většina (ne všem vyhovuje cesta na nádraží) cestujících vděčná za IV.koridor do Benešova.
Do té doby snad už někomu také dojde, že namísto poskakování R za Os by také mohl R zastavit v Hostivaři - hraní si na super dálkovou dopravu nemá v relacích obyčejných rychlíků z jihu smysl.
Hostivař má silnou MHD jak BUS, tak i TRAM a stále ještě asi i fungující fabriky okolo.
Pokud má být VHD přitažlivá, musí sloužit lidem bez ohledu na vize úředníků.
Mašinfíra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 22:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně následujících stanic: Praha-Čakovice, Praha-Kbely, Praha-Satalice, Praha-Horní Počernice, Praha-Klánovice, Praha-Běchovice, Praha-Vysočany.
Neprobíhají na výpravních budovách, v kolejištích nebo na zhlavích stavební či výkopové práce (oprava výpravní budovy venku či uvnitř nebo lešení okolo budovy, "červené husí krky", provizorní vedení kabelů na povrchu, patkování, výkopy a další)? Pokud ano, do kdy? Pokud ne, na kdy se něco takového plánuje? Děkuji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 08:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašinfíra: Čakovická budova a nástupiště prošly rekonstrukcí nedávno. Výkopy na kabely tam tuším byly taky.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 10:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inak keď sme tu tak diskutovali o moste medzi Brandýsem a Boleslaví. Keď vidím, čo všetko sa "urobilo" za posledných pár týždňov, tiež prestávam veriť septembrovému termínu. Momentálne sa betónujú podpery na suchu - na Brandýskej strane. Foto zo včerajšieho večera. Keby bola núdza najvyššia, mohlo by sa experimentovať s tým pontoňákom, čo je tam zatiaľ pre stavebné mechanizmy do polovice. Nech si ženisti trochu zacvičia

Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2009
Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 11:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Satalicích se nic nekope a ani nepředělává. Poslední stavebně-inovační akce za poslední dobu byla chemická TOIka u prvního stavědla místo toho tajemného hradu v Karpatech, kde v noci straší.
Budova v Satalicích je v dobrým stavu, rekonstrukci měla před lety.
http://zeleznice.ddmpraha.cz
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 13:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V MF Dnes je článek o návštěvě papeže koncem září v ČR. V Brně se předpokládá účast 120 000 lidí a ve Staré Boleslavi 40 - 50 000 lidí.
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 17:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak toto tu už dlhšie nebolo. Že by zase jazdil Mochov? Nie, to sa len nejako nakopili kufre kôli výluke v úseku Brandýs - Neratovice.

Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 20:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ja že prečo tú budovu natreli práve takto
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6066
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 09:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taxem sledoval pantografy na 171 - já asi vidím úplně jiné vlaky než mnozí jiní. 1/3 lidí z hlaváku, 2/3 ze Smíchova. Ergo vůbec by nevadilo polovinu pantografů (řevničáky) vést ze Smíchova a uvolnit prostor pro vlaky ze 173 a 120/122. A ne že ne. Nejkapacitnější souprava - kraken - na řevničáku. 17,26 úplně prázdná.
Btw. Co je s modrým krakenem?
Budoucnost patří bagrům!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3155
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 10:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Nejkapacitnější souprava - kraken - na řevničáku. 17,26 úplně prázdná.
Co to je "úplně prázdná"? Třeba 80 lidí? Tak ano, vzhledem ke kapacitě Krakna to není mnoho, ale na Smícháči přistoupily další dvě třetiny....

vůbec by nevadilo polovinu pantografů (řevničáky) vést ze Smíchova a uvolnit prostor pro vlaky ze 173 a 120/122
Jo, už vidím jak se vyrovná počet těch šťastných, kterým to začne jezdit až na hlavák, s těmi nasranými, kterým to tam přestane jezdit. Haha. Takže Řevnice pojedou ze Smícháče ještě volnější, zatímco berouňák, pojede natřískanej.

Co je s modrým krakenem?
On už "zase" nejezdí? Předevčírem jsem ho ještě viděl. A co vím o oběhu, tak to vypadá na opravdu labutí píseň. Útlum je docela značný. To jsem si ho ještě chtěl vyfotit někde za Řevnicema směrem na Beroun, ale tak jak teď jezdí to bude dost zoufalý.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6067
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 10:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Úplně prázdná je 18 lidí z hlaváku a cca 30 ze Smíchova.
Inu, každej ty následky vidíme jinak. Podle počtu lidí co přistupujou na SN by to zjevně tolika lidem nevadilo. Pořád se tu (nebo v jiné diskusi) píše, jak dráha musí lézt do aby byla konkurenceschopná a zde se brání rozšíření záběru na další tratě, jen proto, že "všechno stejně na stejný místo celej den a ve stejnou minutu" je nyní "in".
Já viděl několikrát jen zelenýho.
Budoucnost patří bagrům!
Dlouhá_trakce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 10:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


jedna z února
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 11:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem, Zapa: Žádný prodlužování S6 na úkor S7 nebude. taky nikoho zatím nenapadlo prodloužit část autobusů z Bohnic do centra na úkor nějakého toho vlaku metra na Céčku. A přitom je to naprosto to samé. Zkrátka máme tady páteřní linky a napaječe. Metro C a S7 je páteřní linka, bus z Bohnic do Kobylis a S6 napaječ. Proč se s S6 chovat jinak, než s napaječem z Bohnic. A to je třeba uvážit, že ten napaječ z Bohnic je úplně o jiných počtech lidí jak S6. Argument, že metro jede rychleji než by jel autobus neberu. Při existenci buspruhu a zastávkách četnosti metra by ten autobus zvládnul velmi srovnatelnou jízdní dobu (obzvláště připočteme-li docházku na přestupu).

Už se těším, jak tady Káem začne horovat za autobusy (nejen) z Bohnic do Písnice a prodloužení intervalů metra C....

(Příspěvek byl editován uživatelem -aa-.)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3156
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 11:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Zelenej je už minimálně 5 let mimo provoz a asi tak 2,5 roku v Třebový, kde čeká na odepsání.

-aa-: Káem je takovej lidumil, všem chce poskytnout všechno. Hlavně tedy menšině, většina to nějak překousne.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2889
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 12:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Argument, že metro jede rychleji než by jel autobus neberu. Při existenci buspruhu a zastávkách četnosti metra by ten autobus zvládnul velmi srovnatelnou jízdní dobu (obzvláště připočteme-li docházku na přestupu).

Popovodňové busy ve vyhrazených průzích na magistrále celkem jasně předvedly, že metro C lze relativně bez problémů nahradit a z hlediska toho, že odpadla potřeba fárat to nebylo o nic pomalejší.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6070
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 12:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Tak to je klasickej příklad demagogie. Busy to zvládly za cenu dočasného omezení IAD, která se přelila jinam. Za cenu dočasné změny cest lidí, kteří se vecpali do tramvají. Za cenu odložení řady cest (řada lidí prostě řekla, že někam nepojede,pokud nemusí - zvýšila se např. navštívenost akcí v místě - kina, hospody a pod). Tak jako X-B nenahradila B, ale jen odvezla ty, co FAKT UŽ JINUDY NEMOHLI.
-aa- no tak, vy takovej rozumnej tady... Chápete, že busy jedou jinudy než metro a že se tudíž neomezují? Že problém není zřejmě v tom, že by si město nezaplatilo šukafony na hlavák, nebo že by to Ropid nechtěl, ALE ŽE TO DRÁHA NEUMÍ! Myslíte že Sp od Kladna na Severní nástupiště je přesně takhle přání kraje??? No tak. S6 je páteřní linka pro Rudnou a okolí. Pokud je S6 napaječ, pak S7 je napaječ pro metro B. Z oblasi S6 jsou napaječem právě busy 3XX. Že bych horoval pro busy nečekejte, jako odpůrce 177 jsem slavný
Budoucnost patří bagrům!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2891
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 12:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je demagogie na tvé úrovni. Už si radši nepamatuju tu výši penále v knihovně, protože se mi půl roky do Tróji nechtělo.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3157
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 12:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: S6 je páteřní linka pro Rudnou a okolí.

Zatím tomu tak skutečně není, narozdíl od 171, kde alternativa prakticky neexistuje. Takže co je lepší upřednostnit? Já neříkám, že by se další kaštani, kdyby to začalo jezdit na hlavák, nenašli, ale pořád pochybuju o tom, že by jich bylo více, než od Radotína. Motat do toho výluku na 120 snad nemá ani cenu.