K-report
 

Archiv do 28. dubna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Železnice bývalého SSSR » Archiv do 28. dubna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 6-2004

Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 15:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

během minutky bylo vše zase čisté. A ve stanicích bylo též velmi čisto.

To jo, za to na tratích, to je něco... V Rusku jsem sice nebyl, ale v Lotyšsku si vzpomínám na nákladní okruh kolem Daugavpislu a jeho totálně prodojený svršek uniklým olejem a bůh suď, čím ještě. V Estonsku jsem si zase musel dávat bacha, když jsem si chtěl sednout na koleje (pro rejpaly: ano, neměl jsem si tam vůbec sedat), protože jsem měl na zadku okamžitě obtisk od "reljsosmazki"

Taky by mě zajímalo, čím impregnují dřevné pražce, protože to byl občas tak nesnesitelnej smrad...
Jinak stanice, co jsem navštívil, opravdu ukázkově opečovávané svou děžurnou - a to i ty už bez osobní dopravy, fungující pouze jako výhybny pro nákladní vlaky.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.137
Odesláno Neděle, 06. ledna 2008 - 13:34:27    Odkaz na tento příspěvek  

pftr: Mají dnes na "Říjnové" klasiky s rychlostí 200 km/h? Někde jsem četl, že ER 200 jezdí v reálu 180 km/h a ČS 200 160 km/h, ale i to je na "východní" poměry slušná rychlost, ostatně, kde ještě mezi Vídní a Hongkongem se v osmdesátých letech jezdilo na 120 km/h? Na CMK, pár kilometrů v ČSSR a v Bulharsku, možná už tehdy něco málo v Číně. A dnes? Desítky kilometrů navíc v ČR, Maďarsku a Polsku, něco v Rusku a na Ukrajině, a hlavně tisíce kilometrů v Číně.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6942
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 06. ledna 2008 - 13:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mam dotaz na lidi co byly v rusku: jak moc je tam draho? jedná se mi konkrétně o moskvu a petrohrad a zajímá mě hlavně jídlo. dá se tam vůbec jít do hospody? nebo našinec je rád, že vůbec něco koupí v magazínu?
fšem dík za info, přemýšlím o létě...
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. ledna 2008 - 11:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Rusku je malinko draz nez u nas, ale jde to. Zato je tam drahe ubytovani, pokud je to v hotelu. Vyber (vseho) je v supermarketech srovnatelny, ne-li lepsi, nez u nas. Oteviraci doba je hodne velkorysa, bezne celotydenne do osmi vecer nebo i dele i v malych kramcich. S kvalitou potravin jsem byl taky v drtive vetsine pripadu spokojen. Neverte pohadkam o tom, jak je Rusko zaostala zeme - turista si tam nepripada jinak, nez treba u nas nebo v Polsku. (Neco jineho by asi bylo, kdyby tam clovek jel podnikat nebo se zajimat o jejich "rizenou demokracii".)
Taky bych jeste upozornil na nutnost dodrzovani jejich predpisu ohledne registrace. To je velky problem, protoze zasadne omezuje nabidku levneho ubytovani (zadna babuska pronajimajici kvartiru vam razitko na imigracni karticku neda). Zazil jsem nekolik kontrol, vsechny se o tu registraci zajimaly. (A nejhorsi zazitek z Ruska byl asi dvouapulhodinovy vyslech prislusnikem FIS /to je jejich rozvedka/, to se ale asi jinde nez na Kavkaze nestane.)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. ledna 2008 - 11:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VSD: v byv. SSSR se tech 120 taky jezdilo na magistralach bezne, dnes je leckde povoleno i 140 (Novosibirsk - Omsk treba). Na hlavnich tratich v Polsku, Rumunsku a Madarsku bylo uz davno 120 taky, o byv. NDR nemluve. (Ostatne, kdyz jsem jel v lete 1989 lehatkem do Bulharska, tak mi rumunske drahy prisly v pomerne dobrem stavu, lepsim nez u nas. Coz znacne kontrastovalo se vsim ostatnim - to byla jedna hruza.)

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pondělí, 07. ledna 2008 - 19:59:44    Odkaz na tento příspěvek  

Brr : Buďte ujištěn, že FISka Vás bude klidně vyslýchat kdekoli od Baltijsku do Sachalin. 2,5 hodiny je slušný standart. Dobře k tomu dopomůže fotit vlaky, nádraží, fabriky, mosty, přístavy, letiště, doly ... Evropská část RF ještě celkem jde, dál na východ přituhuje. Do spousty míst se navíc už nedostanete (resp. vám to zatrhne už konzulát).
Bobo : Rozeberem v hospodě. Leningrad je v pohodě.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6945
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 08:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr + W. fajn. bydlení problém nebude, neb cestovka. hospodu uděláme.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 10:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na vychode jsem byl, fotil jsem napr. pristav i nadrazi v Nachodce, fotek z nadrazi i letist mam dost, ale rozvedka mi jindy dala pokoj. Ale kdyz jsem o tom vyslechu mluvil s mistnimi, tak se tomu vsichni chechtali - pry, ze oni taky musi vykazat nejakou cinnost.
Slysel jsem, ze velvyslanectvi v Praze treba nedava viza na Kavkaz (cukaji se i u takoveho Kislovodska - pritom to jsou lazne vyznamem srovnatelne treba s Mariankama, ne-li s KV), ale vizum do techto mist zajistene pres agenturu v Nalciku, specializovanou cestovku v Brne a konzulat tamtez bylo bez problemu. Nojo, Rusko rozumem nepochopis...
Jeste bych dodal, ze zadna z policejnich kontrol (ani ten rozvedcik) se ani v nejmensim nepokusili naznacit, ze by radi uplatek. Naopak, vsichni se chovali profesionalne a vetsinou i slusne.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 12:33:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ono poznat, kdy přesně chce kdo úplatek a jak mu ho předat je docela umění a rozhodně to není jednoduché.
Přibývají "zakrytyje gorody", tedy města a oblasti, kam se běžně turistický víza nedávaj. Na sousedním Df jsem zmiňoval od 2006 pár míst v Kaliningradské oblasti, kam se ještě před pár lety dalo dojet běžně prigorodným...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 13:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono poznat, kdy přesně chce kdo úplatek a jak mu ho předat je docela umění a rozhodně to není jednoduché. Tak to ja jsem slysel od cloveka, co jezdi na Zakarpatskou Ukrajinu, neco naprosto opacneho. Totiz, ze o uplatek si mistni milice rekne naprosto primo a natvrdo.
At je to jakkoliv, ja jsem nikdy nic nedaval a nemel jsem nikdy kvuli tomu problem.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 13:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V dnešním Rusku oproti létům minulým skutečně přituhlo, Putin z Ruska udělal opět policejní stát. Stěžovali si na to v létě dokonce i kyjevští tramvajový fandové, kteří měly již řadu tvrdých oplétaček za focení při jejich výletech.

Oproti Rusku je dnešní Ukrajina svobodným státem, ale také se tam najdou výjimky. Např. focení v Kyjevě, na Krymu, Lvově či Dněpropetrovsku naprosto bez problémů, ale na Krivij Rig si naši kluci co tam byli v létě dost stěžovali. Babky si je tam fotili mobilními telefony a hlásili kamsi něco o cizincích. Na každém rohu policajti co vyndaný fotoaparát neradi viděli.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 14:00:53    Odkaz na tento příspěvek  

Na Zakarpatské Ukrajině nikdo nic neriskuje, to už je normální Evropa ... Nás jednou do jelcinovského Ruska nevpustili právě kvůli špatně načasovanému úplatku.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 14:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

do jelcinovského Ruska Za Jelcina jsem v Rusku nikdy nebyl, ale byl bych ochoten uverit tomu, ze Putin postavil ty siloviky trochu do late. Podle vypraveni mistnich uz vetsi bordel, nez za Borise Vodkovice, byt snad nemohl.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.137
Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2008 - 00:22:44    Odkaz na tento příspěvek  

Mám tam chybu, měl jsem na mysli nad 120 km/h.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 17:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky přispěju:
Rusko: na cestě CZ-Pobaltí-Novgorod-Pitěr-Murmansk-Kem-Pitěr-Vilni us-CZ (2007, 4 mládežníci) jsme přišli do styku s cajty jednou jedinkrát, a sice v murmanské nádražce: přišli ve dvou a začali si ručně opisovat čísla pasů. Pak jim to ale přišlo únavné a zeptali se, proč pijem ve čtyřech 1 pivo a poradili nám, ve kterém obchoďáku je Baltika levnější. Na nádraží v Novgorodě nás dokonce nechali přespat ve spacácích na galerii. Čili vpoho. Nebyli jsme ovšem šotovýprava, ačkoliv jsme fotili dost.

Ukrajina: byl jsem tam za poslední 2 roky 4x, z toho 2x též Krym. Na Krymu chodí cajtů o něco víc, protože Autonomní respublika Krym má cajty vlastní a potřebuje to dát najevo. Ale všichni byli ok, jako ostatně celá Ukrajina (až na malé výjimky).

Jestli jsem někde zažil drobnou policejní zvůli, pak na Balkáně (Sofija, Subotica) a Polsko: tam z toho Kaczynští udělali něco příšerného, ještě že už jsou pryč. Rozděláte si v kupé lahváče a hned vám hrozí pokutou, sedíte na lavičce v parku, totéž, přitom o pár kroků vedle v zahrádce se ožírat můžete. Při návratu z Ruska jsem slavil velký triumf: v klidu jsem si vypil lahváče na varšavském Wschodnim.

P.S. Svůj zatím jediný úplatek jsme dali Maďarovi ve vlaku Záhony-Čop: 1000 HUF jako jízdné za 2 lidi. Vyjde levněji než jízdenka.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 18:21:58    Odkaz na tento příspěvek  

No, kdybychom měli počítat i úplatky ve smyslu "jízdné" bez dokladu, tak bych se asi nedopočítal ...
UA je skutečně velmi svobodná a demokratická (a zkorumpovaná). Kavkaz to je ovšem jiný kafe. Před pár lety nás zavřeli okamžitě, jen co jsme vylezli z električky ve stanici Ani, na dohled od tureckých hranic.
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 19:22:25    Odkaz na tento příspěvek  

Takže taky nepatrně přispěji - v CCCP ani na Ukrajině jsem nikdy problémy s policajty neměl. Když už to někde hrozilo nějakým průšvihem, tak po zjištění že jsem Čech / Čechoslovák, tak se situace obrátila a byla z jejich strany vždy maximální snaha mi vše vysvětlit, nebo přímo pomoci (dokonce i radou odkud se fotí líp). Ale asi jsem měl štěstí
Jako perličku - posledních letech jsem nejzajímavější hlášku zažil na maďarsko - slovenských hranicích u Košic. Tehdy zrovna bylo těsně po hokeji se Slovákama a slovenský celník si dlouze prohlížel pasy a pak je nám vracel se slovy (v bodré slovenčině): "Kurv*, máte štěstí, že jsme vyhráli, jinak bych si vás podal!"
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 19:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když už jsme u toho, má již někdo zkušenost z přejezdem/přechodem vnější hranice Schengenu?

Cestou z Mukačeva letos v říjnu jsem si v Čopu (jakožto režista) nekoupil lístek. Na ceduli u "odjezdové haly" bylo psáno, že bez lístku nebudu připuštěn k celní a pasové kontrole, nicméně když jsem zřízenkyni řekl "ce je zalizničarskyj bilet", pustila mě (byla by tedy stačila jakákoli inkarta //vsuvka: nedá se náhodou jezdit po slovensku na inkartu a tvrdit, že je to režijka?//) Šel slovenský průvodčí a tvrdil, že musím mít lístek Čop - Čop st.hr., ale pak resignoval: "Keď vás pustili, aj já vás pustím. Ale na budúce...!" O to drsnější však byli slovenští celníci, chodili s vrtačkou a prolezli každou štěrbinu. Jen u nás v kupé vyvrtali dvě díry. Čili by mě dost zajímalo, jak to tam vypadá teď...
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 13. ledna 2008 - 08:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Walbrzych: V úseku Chop - Chop(Gr) jste skutečně jízdenku měl mít. Režijka platí až z Chop(Gr) směrem do slovenského vnitrozemí. A loni v květnu tedy bratia Slováci s rozebíráním vagonu tak drsní nebyli... To na polsko - ukrajinské hranici v Jagodinu to vypadalo jinak, výtěžnost cigaret ze skrýší byla přibližně 1 bramborový pytel na vůz.
Jen se neposer, papundekle....7S2 4191 fährt immer...
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2008 - 15:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

www.youtube.com/watch?v=LH6TgfseK_4&feature=relate d
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.58.2
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2008 - 16:47:27    Odkaz na tento příspěvek  

Wałbrzych: Já jsem pro zákaz pití na veřejnosti, kromě zahradních restaurací. A také pro trest za opilství nejen za volantem. Počítejte s tím, že ani Tusk ten zákaz nezruší. Putin se taky snaží postupovat proti alkoholismu, i když ne tak drsně, jako Gorbačov, kterého to stálo prezidentské křeslo.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2008 - 18:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostradik> Dobra ekologicka katastrofa
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 15. ledna 2008 - 15:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VŠD: No, to se holt neshodnem. Ostatně postupovat proti něčemu tím, že to donutím někam zalézt a dál se o to nestarám, je marné - účinnější by bylo zakázat pití mimo veřejnost, pak byste nás pijáky měli pod kontrolou;)
(Omluva za offtopic)
Roman Cestovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.96.46
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 22:04:59    Odkaz na tento příspěvek  

Jízdenka z Čopu je skutečně potřeba,k mezinárodním biletům se platí staniční poplatek 5UAH.Lístek do Čiernej 20.52UAH.Slovenské odbavení se zlepšilo,nově nasazeny širokoprostorové vozy.
Nejpřísnější odbavení je na tur.přechodu Slemence.
810.515
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.28.237
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 20:48:25    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte prosím někdo nějaké informace o úzké dráze ve Lvově, prý tam je v provozu také TU3(u nás 705.9).Zajímalo by mě, kde to tam je a jak to jezdí. Děkuji
Cogwheel.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2008 - 14:43:04    Odkaz na tento příspěvek  

Foto z PŽ Lvov viz diskuse Tratě 021,... příspěvek z 23.1. 2008, 16.53 (již v archivu). Pokud se nepletu, železnička je ve Stryjském parku a jezdí jen v letní sezoně (byl jsem tam už dávno).
460.001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.226
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 21:28:44    Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz zda existuje nějaká knižka či cestopis o cestě po Transibiřské magistále. Rád bych ji získal. Poradí někdo?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 09:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někde v knihovničce mám užasný cestopis F. Nansena z cesty po Rusku těsně před I. světovou válkou. Je tam hodně informací a fotek z ceestování sibiřskými vlaky, parníky, dokonce nějaké reportáže ze stavby nových sibiřských železnic. Problémem je, že knížka byla vydána v Čechách již kolem roku 1920 a rozhodně ji nedám z ruky. Kdyby se však někde objevila v antikvariátu, jednoznačně doporučuji ji zakoupit. V oddělení dopravní literatury ji však nenajdete.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 10:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V městské knihovně v Praze mají amerického průvodce BAMem. Je to sice americky povrchní, ale některé pasáže jako např. o 15 kilometrovém nikdy nedostavěnem tunelu, traťových provizóriích a stavebních táborech (to je asi hlavní turistická atrakce dnešního BAMu), jsou zajímavé.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 10:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli je autorem jeden Rus a jeden Australan, tak ho maji ke koupi v Kiwi v Jungmannove. Zas az tak povrchni se mi nezdal, samozrejme, ze to je pruvodce pro cestovatele a ne pro sotouse.
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 1-2004

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 12:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tam jsem ho před svou cestou po BAM koupil.
A taky tam měli podobného průvodce po Transsibu.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 13:41:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ad M_k: Ta historická Nansenova kniha se jmenuje Sibiř, země budoucnosti. Pochopitelně ji mám taky, ale z pochopitelných důvodů ji nepůjčuji.
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 04. února 2008 - 09:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toho Nansena mají např. v Olomouci ve Vědecké knihovně
Yeah Federace zlínských fotičů
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 14:00:59    Odkaz na tento příspěvek  

Jak se tu nedávno někdo ptal na PŽ Lvov, tak doporučuji stránku www.dzd-ussr.ru/towns/lvov/index.html na "další" stránce jsou hodnotné fotky.
Pavka1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.122.28.82
Odesláno Neděle, 10. února 2008 - 18:11:14    Odkaz na tento příspěvek  

Informace o Petrohradu (Sant Peterburgu):
Kdo pojede do SPb se podívat na památky,kterých je tu opravdu dost,musí počítat s dostatečnou finanční reservou.Ubytování je o dost dražší než u nás,podobně stravování v restauracích.Bez obsluhy hlavní jídlo + polévka 250-300 Rub, s obsluhou o 100-150 Rub více.Rozlévané pivo místní 80-100 R,cizí 150-180 R,lahváče místní 17-20 R,licenční Kozel 23 R,Krušovice 64 R,Plzeň 68 R,Gambrinus 68 R.Kurs je cca 36 R/1 Evro.Počítat s tím,že vstupy jsou jednak pro místní,jednak pro cizince.Důvodem je slabá kupní síla domácích.Takže Ermitáž 350 R,Carskoje selo do parku 20 R,do zámku 350 R,Petrodvorec do parku 250 R+extra vstupy do zámku a podzemí fontán.Sezona začíná 9.5.a končí v koncem září,do té doby vstupy do parků bezplatné s tím,že fontány nestříkají.Pro železniční fandy doporučuji návštěvu venkovní expozice žel.muzea na zrušeném Varšavském nádraží,kde je možno reálie jak parních lokomotiv,vozů,tak 1.lokotrak tor ČME3-001 ze 7-tis.série z r. 1965 i el.lokomotivu CS200 na 200km/h a dále např. raketovou soupravu s doletem 10100 km s r. 1986 nebo žel.dělo s dostřelem 200 km.
Kajman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 20:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výrazně dražší je i nákup v samoobsluze. Stonásobně se pro vstupy vyplatí ISIC - cca 50% sleva, takže platíte jako běžný Rus - nestudent.
Pavka1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2008
Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 18:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro doplnění mého příspěvku z 10.2.:
Více informací včetně foto najdete na mém website: www.fiserpavel.estranky.cz
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2110
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. března 2008 - 17:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdí někde ještě toto ?
http://www.parovoz.com/newgallery/pg_view.php?ID=1 23374&LNG=RU
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.137
Odesláno Sobota, 08. března 2008 - 23:11:29    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.parovoz.com/newgallery/pg_view.php?ID=1 24244&LNG=RU

Víte něco více o těchto nových čtyřnápravových lokomotivách?

Jinak mám pocit, že skutečně staré lokomotivy (ČME2, ČS2 v původním provedení, maďarské jednotky D1 a staré stroje tamní výroby) v Rusku a Pobaltí rychle mizí, větší šance na Ukrajině a teoreticky i v Bělorusku, ovšem tam je to celkově složitější. Velice zajímavé lokomotivy jezdily před pár lety v Gruzii, ale tamní železnice je izolovaná jak od Ruska, tak od dalších zemí, a taky je to přece jen trochu dál, než Moskva ...
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.137
Odesláno Sobota, 08. března 2008 - 23:17:15    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.parovoz.com/newgallery/pg_view.php?ID=1 09976&LNG=RU

Tohle je reko sergeje, TEP 70, nebo novostavba?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Neděle, 09. března 2008 - 07:03:44    Odkaz na tento příspěvek  

Sakhartvelos Rkiginza (Grazínské železnice) nejsou izolovány od dalších zemí, nýbrž normálně regulárně propojeny se sousedy hlavní tratí z Tbilisi do Baku či na jih směrem na Gjumri (Arménie). Staví se nová dráha do Turecka.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Neděle, 09. března 2008 - 17:53:54    Odkaz na tento příspěvek  

Václav Š. David- podívejte se sem http://www.railfaneurope.net/ stát Ukrajina, jsou zde obě.
Zdravím
Rick_hunter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 17. března 2008 - 18:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/clanek/135525-pres-opilou-ze nu-prejel-vlak-nic-se-ji-nestalo.html
Ta měla z štěstí
Mě by jenom zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR chybu.(Pelíšky)
ICQ:423-810-243
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 23. března 2008 - 19:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč všechny ruské lokomotivy na následujícím a podobných videích tak hulí?
http://www.youtube.com/watch?v=fnP0Z_4-keg&feature =related

jezdí na mazut, nebo jiná paliva?
či je to prostě až tak hrozné vylágrování motorů...
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 24. března 2008 - 10:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to normálně na naftu, ale je tady otázka seřízení a technického stavu motoru...
Jen se neposer, papundekle...7S2 4191 fährt nicht mehr...7S2 6010 fährt besser...
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. března 2008 - 11:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JND: dvoudílnou TE3 jsem viděl jen jednou: na přeložce Transsibu mezi Irkutskem a Sludjankou s baucukem (kolejnice) v létě 2002. Bohužel jela tak rychle, že jsem ji nestihnul vyfotit.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2182
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 25. března 2008 - 17:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_barchánek
Já to právě vyfotil v Hanisce u Košic kde to měly šrotovat. Už je to ale dost dlouho ....
121019
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 2-2008
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2008 - 20:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Felix:Je zajímavé,že na tom videu kouří i americké lokomotivy, navíc jim hoří v komíně saze.
Tkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 12:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při surfu jsem narazil na pár foteček tak se s Vámi podělím.


http://tkanlokopage.ic.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 12:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V patek po osmi letech preruseni osobni dopravy projede prvni osobni vlak mezi Valgou a Lugazi (EST/LV).

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 12:43:17    Odkaz na tento příspěvek  

Mírným pokrokem vpřed! Kde jsou ty časy, když jsem to v noci prosmažil Balti-Expresem bez přestupu z Tartu až do Šeštokai...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 15:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to ma byt dokonceobnoveno zeleznicni spojeni mezi Rigou a Vilniusem (jednou za dva dny). Zato zacala vyluka Valga - Tartu (tam se svistelo rychlosti 20km/h na dlouhych usecich).
V nedeli jsem se byl podivat na vychodni konec useku trate Valga - Pecory pobliz ruske hranice. Prechod je nepouzivany, na kolejich vrstva rzi, ale autoblok je stale funkcni... Trochu hruzostrasny pohled.
Zaloha_154
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 21:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo fotky ČME 5 ? díky
Vzpomínáme 154ko...viva la 108
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 11:26:04    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, na katafalku:
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 11:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkuste tady:CME5
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 00:51:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tkan: To poslední vypadá na Murmansk. A co foto č. 3, Karpaty?

Brr: Spojení Riga - Vilnius funguje už asi od r. 2005, chvíli to bylo dokonce denně - jednou za dva dny vlak Riga - Truskavec (Lvovská oblast), proloženo Riga - Simferopol. Pak to nějak zredukovali, ale ten Simferopolák jsem tam viděl i na vlastní oči. Horší je, že ho nevidím v mezinárodním JŘ LDZ platném od 28. V. t. r. (hele)
Nějak zmizel i vlak Riga - Homel, zůstávají jen 2 Moskvy a jeden Petěrburg. Naopak je tam psaný vlak Vilnius - Daugavpils - Petěrburg denně, což je pokrok, to je šikovný spoj.
Z Lugaži do Valgy jsme šli v září pěšky, z Valgy na Tartu jezdily čtyři vlaky denně, což je na Pobaltí velmi mnoho (tuším, že donedávna jezdil 1-2?) Když nám pak z Tartu ujel vlak do Oravy (protože v univerzitním a druhém nejv. estonském městě Tartu nebyla kvůli rekonstrukci v provozu výdejna, čekárna, nic, informace jen v estonštině, a rusky aby se člověk bál promluvit, aby ho nezmerčili náckové), jeli jsme do Pskova autobusem a u ruského přechodu jsme se taky mohli kochat nepoužívanou tratí.
Jo jo, vlakem po Pobaltí, to je vskutku pro nadšence. Mimochodem v Litvě už se nejezdí ani do Pagégiai a Mažeikiai, ačkoliv litrail.lt ukazuje od nového JŘ asi 2, resp. 3 (!) vlaky.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 12:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten Truskavec (přes Vilnius) a Simferopol (přes Bělorusko) zmizely právě proto, že je zrušili. Rusky se v Estonsku v pohodě domluvíte, já tady takhle mluvím pořád - jinak bych tu nevyřídil nic. Ta nepoužívaná trať, co jste viděli, má stále funkční autoblok.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 13:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nicméně pokud se dá věřit JŘ na litrail.lt, Riga - Truskavec stále jezdí a jezdit bude dál; pak je tam také od 28. 5. 2008 denní rychlík Vilnius - Riga - Vilnius. Jenže naproti tomu uz.gov.ua rižský rychlík nezná – viz např. odjezdy ze Lvova. Podobně poezda.net. Čili asi nejezdí – Vy to víte najisto?
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 16:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je taky nějaká ta kuřba na štrece Komsomolsk na Amure - Sovětskaja Gavaň:
http://www.youtube.com/watch?v=wEETEOcQW90
Yeah Federace zlínských fotičů "Pojeď s náma fotit na Vláru!"
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 17:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Walbrzych: Zato jizdni rad LDZ tento vlak nezna. Zde je.
A vzhledem k tomu, ze ho neznaji ani ty poezda.net a navic se na foru semafor.ru diskutovalo o tom, ze byl zrusen a nebude obnoven, tak bych veril tomu, ze opravdu nejezdi. Resp. nejezdi ani ty prime vozy na rychliku Lvov - Minsk(?), na kterem jezdily... dokud jeste jezdily, po zruseni kmenoveho vlaku v teto trase.
Ve ctvrtek jedu pres Vilnius, tak se poptam.