K-report
 

Archiv do 21. října 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 21. října 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. října 2008 - 18:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny: Tak já také zase popořadě. Nechci si přivlastňovat právo na pravdu, ale já v Modřanech již bez pár dní bydlím celkem 30 let. Dovolil bych si trochu neskromně tvrdit, že je docela dobře znám.

Předně bych si dovoli zopakovat již několikráte napsané: Ne každý chce jet do centra a ne každý chce využívat trasu C, kterou byste tratí 210 alternoval, ne však nahradil. Mnoho lidí chce jet na Smíchov a dále nikoliv třeba do centra, ale třeba směrem na Zličín, což je třeba nejen můj případ. Chcete snad nejen mne tuto možnost upřít, čili nejen mne zhoršit cestu do zaměstnání? Proč? Jen kvůli umělému protěžování trati 210?

Realita provozu po Vídeňské ulici od Thomayerovy nemocnice na Kačerov se ani v dohledné budoucnosti moc nezmění. Nárůst IAD je patrný, ale limitujícím faktorem je dvoproudová Vídeňská v úseku od Jesenice k Thomayerově nemocnici, a tady už je to na hranici její kapacity, takže se to v dalším úseku na kačerov již v podstatě zhoršit nemůže. Pro zlepšení plynulosti provozu autobusů ( včetně linky č. 205 ) je vyznačen od Novodvorské na Zálesí pruh s časově omezeným vjezdem pouze pro autobusy. Bylo by dobré ho protáhnout od krčské nemocnice dále na Kačerov, ale to rozhodně nepůjde v celé délce.

Metro D se bude deset let slibovat a deset let stavět. Plný souhlas, ale bylo by to s navrhovanou městskou železnicí snad jiné? Silně pochybuji. SŽDC by na to prachy dát nechtěla a magistrát vám na to dá také prd. Viz story s dodnes neexistující zastávkou Kačerov, to
hovoří samo za sebe.

Vylučuje snad napojení mostu IQ na tunelovou trať do Berouna existenci jakýchkoliv zastávek na trati na most IQ? Proč by tomu tak mělo být? To napojení je tam primárně pro nákladní dopravu, ostatní pojede pěkně přes Smíchov. Možná, až bude jednou ( nejdřív tak za 30 let ) VRT z Prahy do Plzně a dále no SRN, tak tam třeba pojedou následovníci ICE a TGV. Ale řešme trochu bližší budoucnost, než bude za 30 let. To přece chcete také, nemýlím li se? Ale ani napojení VRT nebrání vzniku zastávek. V Berlíně spolu také třeba na trati Westkreuz - Hbf - Ostkreuz spolu vesele koexistuje provoz vlaků ICE a patrových vlaků regonální dopravy. Proč to nelze v Praze?

Jinak pokud se zprovozní R1 ze Slivence k dálnici D1 jako celek, tak naopak nejspíše dojde ke snížení provozu na Strakonické v úseku od křižovatky s R1 ke křižovatce s městským okruhem.

Oblouky zpomalující rolling stock: Nenajdete takový kočár, který si představujete, že by to vyřešil. Pro tramvajové vozy platí ty samé fyzikální principy jako pro ty železniční. Tady prostě je jediné možné krom stávajícího stavu s v max 50 km/h ( při zvýšení převýšení a upravení přechodnic v max 60 km/h ) postavit přeložky. A to je investice už jdoucí do řádu miliard.

Jinak bych prosil vysvětlení k výroku, že s kvalitou kočáru klesá požadavek na poloměr oblouku? Co to prosím znamená? Buď je to špatně napsáno, pokud ne, je to totální blbost.

Ad Modřany: když to nejde spodem, jde to horem, stačí na to poslat Kotase, on vám tam namaluje druhé Nestlé. Přiznejte už konečně barvu, že jste v těchto místech v životě nebyl. Pak je tehle absolutně nesmyslný výrok omluvitelný. Co Vy na to?

Co je zase proboha tohle? Braník by mi nejlépe slušel na tom mostě přes tramvaj. Staré nádraží je stranou, autobusák tam už nikdy nebude, nechal bych ho šotovlakům jako památku, když to bude dvoukolejné, může to být prostá zastávka.

Kápněte už konečně božskou a přizejte, že jste nebyl ani zde. Nelze všechno řešit koukáním do mapy, nebo maximálně jednou pradávnou návštěvou.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. října 2008 - 18:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Myslím, že pro Vrané stačí i v největší špičce půlhodina. V takovém případě se mi zdvojkolejnění jeví spíš nadbytečné.

Možná, že by měl smysl čtvrthodinový interval hl.n.-Modřany-Zbraslav. Pak by bylo zdvojkolejnění některých úseků nutné.

Mibl: a je ta taktová poloha jistá? Co když se nakonec objednatelé dohodnou, a sloučí pomalý R a Os v úseku Benešov-Tábor do jediného Sp Praha-Tábor? Důvody by byly. Obsluha relace Praha-Tábor je vhodnější rychlým R, než pomalým R. Ve chvíli, kdy se obslouží Tábor rychlým R, je pomalý R s několika zastávkami navíc poněkud nadbytečný. Zvlášť v situaci, kdy je osobák Benešov-Tábor notorický vzduchovozič. Jakmile má R těch zastávek víc, už není k cestě do Tábora vhodný, natož za Tábor, a je lepší z něj udělat pásmově zastavující Sp.

Pokud mám aktuální informace, tak jízdní doba Ex Praha-ČB vychází přibližně na 1:45. V takovém případě je jeho přesná taktová poloha v variabilní, i kdyby byly taktové uzly předem dané.

Když zvážím varianty, tak do Čerčan potkávání R/Sp spíš nevychází. Čili spiš křižování Týnec a prostoj v Jílovém, než Krhanice. Možná, že bude zastavení R/Sp v Čerčanech taktově umístěno tak, že bude třeba postavit výhybny Pecerady a Luka. A vyřešit půlhodinu Praha-Vrané křižováním na Zbraslavi a v Krči (nebo na dvojkolejce u Krče) ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. října 2008 - 19:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"za Modřanama (ty je vhodné pro to letmé křižování využít ) vychází kříž v Davli"

Po dokončení rekonstrukce ZZ Modřany by snad mělo zmizet pár pomalých, je hotový tunel Jarov, tak by to bylo dost navatované.
Tím ale řešíte hodinový takt. Ráno se ale jezdí přibližně po půlhodině, a odpoledne by to chtělo taky tak. Když beru v potaz jen aktuální výhybny, tak se mi tam pořád cpe kombinace Vrané-Jílové. Při troše investic do ZZ pak vycházejí ty Vršovice, a pro zahuštění na půlhodinu letmé Modřany.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 03. října 2008 - 19:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Reakce v GVD obecně.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Pátek, 03. října 2008 - 19:56:15    Odkaz na tento příspěvek  

Bram- 253 vám nikdo nebere, vy začínáte schválně vyhraňovat.

To samé platí o IQ mostu - já nepíšu, že to nejde, ale anticipuju začátek kopání tunelu a podobnou technologii jako na Vítkově. Trpělivě opakuju, že když jsem se pttal, proč tam nic nejezdí, místní Hrochové, Bručouni a spol. se mi vysmáli. Teď mlčejí.

Braník - víte, když vy si nedokážete představit něco, co jiní ano, nemusíte hned křičet "on tam nebyl"

Jezdíte z Modřan na Zličín? No vida, schválně, jestli by po modernizaci nebylo lepší si v Modřanech kecnout na půlky, otevřít noviny a sedět, dokud to tam nezastaví. Tady Káem tvrdí, že tam bude megaluxustrať a zkrátit dojezd Smíchov - Zličín se dá jenom vlakem. Jenom to nesmí být šukafon a jezdit cestovkou 35 km/h.

Trochu imaginace http://www.praha-kladno.cz/files/vizualizace-vystaviste1.jpg
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 03. října 2008 - 20:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny:
hezká imaginace. Podle ní povede tramvajová trať od výstaviště "do nikam".
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. října 2008 - 21:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny: Ale já se nechci vyhraňovat, já jsem se vám snažil pochytat evidentní nesmysly z vašich návrhů. Já si ale také nepřivlastňuji patent na pravdu.

Káem tvrdí s prominutím pěkné ptákoviny, vy mu snad proboha jeho vizi megaluxtrati na semerinku baštíte? Vždyť to nemá nikde podporu, nic pro to není zpracováno!!! Jak už psal Mcbain v diskusi na toto téma, i kdyby se teď začlo, tak bude ještě mnoho let trvat, než se to dostane do takového stádia, v jakém je teď varianta přes Dejvice. S tím lze jen souhlasit. Semerink se dočká leda tak obnovení všech výhyben, nového zab. zař. a nejspíš i elektrizace. V žádném případě ne druhé koleje a zvýšení traťové rychlosti nad současných 70 km/h. To je neprůchodné a i kdyby bylo, tak i neskutečně drahé. Přičemž přínos v úseku Smíchov - Zličín nula, trať vede ve skalách, lesem, a v podstatě dost míjí i osídlení.

Jinak já jezdím do práce na Hůrku, tam by mi byl vlak k ničemu.

Že by se vám Hroch a Bručoun smáli, když jste navrhoval provoz osobních vlaků z Radotína přes most IQ, to se mi vůbec nezdá. Samozřejmě, že v současném jednokolejném stavu to moc nejde.

Podívejte, já si dokážu představit ledascos, ale zrovna s Modřanama jste se svým příspěvkem usvědčil sám, že jste tam nikdy nebyl.

Braník se zastávkou na mostě: Budiž, ale ta zastávka by se tam dost obtížně instalovala. Navíc byste nutil lidi lézt do schodů. Také tramvajová zastávka zrovna v tomto místě není, je až o kus dál. Jak byste je také nějak rozumně propojil? Ve světle těchto skutečností mi přestup z vlaku v Braníku na tramvaj a autobus tak zlý nepřijde. Když to trochu přeženu, mohu tvrdit, že je i bezbarierový, po malých stavebních úpravách by to platilo na 100%. Mne by spíše zajímalo, co proti Braníku tak máte? Já netvrdím, že současný stav Braníku, který vypadá jak nádraží na lokálce někde daleko od Prahy je zrovna ideální, to ne, to jste si asi špatně vysvětlil.

Bručoun: Kohopak byste vozil vlakem co čtvrthodinu na Zbraslav, pokud by tam nebyla nějaká rozumná přípojná autobusová linka a vlaky by končily právě tam? Nevozily by spíš jenom vzduch? Ta čtvrthodina do Vraného byla míněna zejména proto, že tam není jiná možnost hromadné dopravy nežli vlak, ale to nelze říci o Zbraslavi. Také by do Vraného by mohla vést i napájecí autobusová linka z obcí Zvole, Oleško a Březová. Tyto obce spou s Vraným mají dohromady cirka 3500 stálých obyvatel, samo Vrané jich má 1800, data viz ČSÚ ze sčítání lidu z roku 2001. To není zas tak úplně málo, i v těchto obcích probíhá výstavba nových domů a skoro s jistotou se dá tvrdit, že mnozí noví obyvatelé tam nejsou hlášeni, takže celkově jich bude určitě více.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. října 2008 - 21:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad čtvrthodina Vrané: Vrané vlak po čtvrthodině nezaplní. To by musela jet ráno do Prahy celá obec, od nemluvňat po důchodce. Ani obce na kopci nad Vraným, z nich by nejezdili všichni. Navíc ve středočeském kraji nelze čekat převratné piruety ve VHD ani v budoucnu. Současný přístup kraje sice je příliš tradicionalistický, ale opačný pól by taky nebyl dobrý.
V současnosti není půlhodina ani po celou ranní špičku, o odpoledni nemluvě. Takže bych nelítal v oblacích, a viděl jako nejbližší metu půlhodinu ve špičce a hodinu mimo ni.

Zbraslav je hlavní město Praha, tady klidně může někoho chytit železniční zápal, a až to bude možné, tak objednat vlaky až na Zbraslav. Ono je skoro jedno, jestli jen do Modřan, nebo až na Zbraslav. Tu Zbraslav pochopitelně myslím s návazným busem. Stejně je čtvrthodina takové malé sci-fi.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 10:28:57    Odkaz na tento příspěvek  

Bram - no minule jsem otevřel otázku Radotín - Krč - Centrum a hned mně tu div nelynčovali Smíchováci. Stačilo se podivit nad jednokolejností a už tu byla průtrž argumentů.

Modřany jsem v životě nevidě, jenom tam jezdim s dětma dvakrát týdně bruslit - vlakem z Krče.

Ale rád vám odkývu, co říkáte.

Evidentní nesmysly tu vždy vydržely jen do té doby, dokud je realita nevyvrátila. Tudíž overhead je pro vás nepředstavitelný, ve Vídni, Berlíně a leckde jinde je to normální.

Jediný evidentní nesmysl je 210 v ouč. verzi. Praha to drží při životě, víme všichni, že Bendl tu chcípárnu chtěl už zavřít, no chlapci, jestli dojde trpělivost i magistrátu, bude si pár lidí hledat jinou práci, protože, když to nebude konkurovat busům, nikdo to živit nebude.
Lufťáky si pak vozte za komerční jízdné, uvidíme, kolik jich s vámi pojede.

Ti, co s vámi jezdí dnes, jezdí stejně jen proto, že je to levnější než ROPID.

Brame, buď bude dráha kreativní nebo holt nebude vůbec, to je život.

Můj poslední závěr je takový, pánové, že jste natolik do sebe zahleděni, že časem zákazník bude muset konstatovat, že pokud "po vašem", tak ne "za naše". Pozor, hoši jiný než naše nemáte.....
Jirka_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 10:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak objevují se tu zajímavé návrhy ohledně tratě 210. Souhlasím s tím, že čtvrthodina do Vraného by byla opravdu velký luxus a bylo by to zbytečné. I mě se ta půlhodina ve špičce a hodina mimo jeví vcelku dobře a reálně.

Pokud jde o napojení obcí nad Vraným na vlak, tak o tomhle jsem už přemýšlel asi před rokem, když se začaly budovat v Dolních Břežanech hromadně domy a byty a s ním samozřejmě narostl příliv lidí do okolí. Autobusové linky 331 a 333 už pomalu nezvládají nápor lidí a jejich cestovní rychlost je žalostná (příklad Oleško - Budějovická jízdní doba 46 minut, v praxi ale zejména ve špičce většinou o 5 až 10 minut více) a v budoucnu to může být už jenom horší, protože jak známo průjezd přes Břežany, Písnici a Libuš je už teď dost problematický. Takže řešení bych viděl také v napojení na trať 210, ale k tomu by bylo potřeba mimo jiné upravit silnici ze Zvole do Vraného, která je také už v hodně špatném stavu. Protoru okolo staniční budovy ve Vraném je na přestup poměrně dost, takže by to až takový problém být neměl.

Když vemu v úvahu rychlost, tak v případě realizace zastávky Kačerov a také když by vlaky z tratě 210 končily opět až na hlavním nádraží, by vlak byl i pro tyto obyvatele jednoznačně výhodnější a hlavně pohodlnější. Samozřejmě ale za předpokladu nasazení něčeho jiného než 810+010.
ICQ 279-431-506
www.pokolejich.cz
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 10:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidím to podobně.210 z/na Ph,Kačerov C jako variantu A.
Var.B : Zdvojkolejnění do Měchenic,páteřní tratˇpro suburban,busy z/do Měchenic.

Nakonec 120 něco podobného-Praha-Kladno.
V současném stavu je to zoufalost.Výluky přes den,zpoždění,soupravy z 010 či 020..

Muselo by se změnit uvažování-výluky v noci,jednotný vozový park,intervaly,tarif-prostě aby to byl spolehlivý dopravní prostředek.
Já bych řval,když se rvou prachy do obskurních projektů v pohraničí typu reelektrizace Lipenky,elektrizace Velenic,kde frekvenci odveze 1 kloubový autobus,a tady,kde železnice opravdu má smysl,kde lze přepravovat denně tisíce lidí,se jen konzervuje nevyhovující stav.
Pocestný má v tomhle 100% pravdu,bytˇ třeba tak nerozumí drážním reáliím a odborným termínům.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 12:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny: My si evidentně nerozumíme. Nic proti kreativnosti, já ji naopak vítám. Ale jde mi také trochu o to, aby se peníze nevylévaly rovnou z oken. Mnohdy lze za relativně málo peněz dosáhnout velmi dobrých výsledků, mnohdy lepších, než když se něco udělá velmi nákladně. A také aby se nestavěly úplné hámotiny. Ostatně už se jich postavilo v praze dost, například metro C místo do Bohnic jezdí do Letňan. Výsledek: Minimální omezení autobusové dopravy, zbytečná tramvajová trať a stanice v poli pro zhodnocení soukromých pozemků. Stačí? Ale na to já jsem fakt moc malý pán, abych tohle mohl ovlivnit.

Ten váš overhead ( nešlo by to také trochu česky, stejně jako různé wastelandy, brownfieldy - to je fakt hnus) si představit dovedu. No problem, ale také ať má trochu smysl po stránce dopravní. Šoupnul byste ho zrovna tam, kde je to obdobné s osídlením jako v Braníku - krom pár vilek také skoro kilomter nic. Vadilo mi tohle. Chápete? Přesunout přestupní bod z místa ( nádraží Braník ), kde je autobusvá a tramvajová smyčka, v podstatě bezbariérový přístup do míst, kde není ani toto. Proč? Přineslo by to nějaký efekt, nebo by to bylo jen na okrasu? Stanice Braník prostě neleží na blbém místě.

Jo a jinak já nepracuji na ČD, nebo na SŽDC či v nějakých podobných zákazníkovi nepříliš přátelských institucí. Pracuji v zahraniční firmě, kde zákazník je zcela posvátný. To jentak na okraj. A nepodstrkujte mi laskavě to, že chci trať 210 zakonzervovat v současném nežádoucím stavu.

Mne jde spíš o to, aby se kroky postupnými ( nové zab. zař., zastávka na Kačerově, umožnění obousměrného přestupu na linku 253 v Braníku, nová vozidla alespoň v podobě Regionovy, oprava zanedbaných úseků trati, zvýšení traťové rychlosti bez rovnání oblouků,.... ) dosáhlo konečně toho, aby počet cestujících přestal klesat, ale trend se postupně otočil. Pokud se tahle mezifáze k nějaké miliardové rekonstrukci trati 210 zahrnující i zdvojkolejnění neprovede, nikdo vám nedá peníze na takovou rekonstrukci. Protože pak se akorát bude vždy tvrdit, že počet cestujích tu klesá, není tedy zájem a tím pádem není důvod pro nějaké závratné investice. Jak jednoduché, ale evidentně to nechápete. Jinak byste tu donekonečna nemohl psát to, co tu píštete.

Mladějov:K obskurním projektům - třeba reelektrizace lipenky vůbec není obskurní projekt. Protože ( viz: https://www.k-report.net/clanky/lipenka-po-reelektrizaci/ ): Na trati probíhala rekonstrukce od podzimu 2003, kdy byl nejprve rekonstruován úsek Rybník – Vyšší Brod Klášter, po jeho loňském uvedení do provozu se rekonstrukční práce přesunuly do „horního“ úseku Vyšší Brod Klášter – Lipno. Celá rekonstrukce ze stávajícího systému 1,5 kV ss byla vyvolána potřebou zřídit druhý napájecí bod tratě České Budějovice – Horní Dvořiště, a jako nejschůdnější varianta byla vybrána právě rekonstrukce „lipenky“, kdy byla na její konec do stanice Lipno umístěna trakční transformovna a hlavní trať je tak napájena pomocí trolejového vedení vedlejší tratě.

Stačí vám to takhle? Byla to také nejlevnější varianta. Bohužel to dopadlo tak, že trolejové vedení lipenky je hlavně napájecím vedení pro trať ČB - HD s drobným vedlejším efektem: Umožnění elektrického provozu osobních vlaků, ne tak už nákladních - nezatrolejované manipulační koleje a nezrekonstruované TV na všech vlečkách.

Takže s obskurností bych se u ledasčehos krotil. Zejména když neznám pozadí.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 12:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Lipenka: Kolejový svršek/spodek zůstal původní,zvýšila se turnusová potřeba MOTOROVÝCH lokomotiv,minimálně 3 roky byla tratˇ zavřená..
Tu "nutnost" reelektrizace považuji opravdu za diskutabilní.Co natáhnout/zakopat 25kV kabel na staré podpěry? Dohodnout se s ČEZem,rozvodnými závody či rakouskými energetiky?
Já si prostě nemyslím,že reel.Lipenky byla NUTNÁ stavba.Nakonec se elektricky do HD jezdilo několik let i bez Lipenky /nechce se mi to hledat/.
O neobskurnosti Velenic nic?

Jinak co se týče Kačerova,253,Ph,tak s vámi souhlasím,to se dá řešit třeba v horizontu 1,2 let.
Ale nevyužívat nebo dokonce pohřbít takovou příležitost,jakou je v dnešní době volná bezkolizní dopravní komunikace do centra,považuji opravdu za krátkozrakost,jak v případě 210,tak 120.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 13:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ještě k Lipence- ten kabel/obcházecí vedení URČITĚ NEŠEL táhnout z té druhé TT ?
Každá TT má tuším napájení 110 kV ze 2 míst/vedení.

Nicméně Lipenka je,jaká je,já se nemohu zbavit přesvědčení,že levnější řešení existovala,ale někdo /EŽ?/ chtěl zakázky,někdo zas pomník,jako pan Študlar u velenické.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.251.31
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 13:24:03    Odkaz na tento příspěvek  

Bram -forma postupných krůčků je součástí každého veklého projektu, jen je potřeba vědět, k čemu směřují.
Zůstanu u 210, buď se bude postupovat metdou flikování s neustálou víceprácí/nedodělkem nebo to pojmeme jako to dělá DPP, to znamená, že se udělá totálka na jednu výluku.

Tohle se dá řešit na tři kusy:
Wilson - Braník s náhradní posilou tram
Braník - Zbraslav s náhradkou bus po Strakonické na Braník
Zbraslav - Měchenice /Davle s náhradkou bus do Vraného a Davle.

Od Modřan dále je to na generálku stejně, musí se to zvednout nejméně o metr v Komořanech a narovnat, nový svršek, kapacitní propustky, gabionové zdi tam kde dnes padá svah na trať se tam musí udělat tak jako tak a skoro všude, staniční koleje jsou hrůza všude, zejména pak ve Vraném a Krči, peronizace je také nutná a na ní vidíte nesmyslnost té salámové metody, protože zde SZDC už předvádí parádní plýtvání penězi - ony 220kové poploperony v roce 2008, to nelze považovat za nic jiného než drzou, bolševickou provokaci, další pokus o ověření toho, jak lze péči o zákazníka ojebat na minimum za současného zachování zákona socialistického klidu na práci.

Kdepak, na 120 už někdo pochopil, že na laciné potovary není Praha zvědavá.

Principem vně, směrem k pasantu musí být pak dva základní termíny -
1. Otevření linky Modřany - Centrum s následnou změnou sběrného systému busů
2. Otevření příměstské linky s následným přesměrováním návoyného systému na jihu Stč. kraje

Je tedy logické řešit to na tolik etap, aby se dodržel systém směřující k těmto dvěma termínům. Zásadní je dodržet pravidlo pouštět vždy celistvý a hotový úsek do plného provozu - jako metro.

Mimochodem, pokud už budu stavět tu Vrbovou, je asi dobré rovnou opravit i úsek Krč - IQ most a položit tam druhou, ať se do toho nemusí už hrabat potom.

Pochopte, že pokud si pasant má zvyknout na nový systém, tem musí od začátku fachčit na stopro. Tohle není o systému traťové výluky na meziměstu, takhle se staví městská.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 13:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak.Radši na déle zavřít /a to u 210 není vzhledem k absenci trazitních vlaků problém/,a pak otevřít naráz,než 14 let výluk jako u 011.
Třeba 260 se takhle koridorovala a doba stavby byla kratší než 14 let :-))
Dneska si notuju s kdejakým pocestným :-)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 13:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"kroky postupnými ( nové zab. zař., zastávka na Kačerově, umožnění obousměrného přestupu na linku 253 v Braníku, nová vozidla alespoň v podobě Regionovy, oprava zanedbaných úseků trati, zvýšení traťové rychlosti bez rovnání oblouků,.... )"

Pro úsek Zbraslav-Čerčany bych tyto kroky viděl v podstatě jako cílový stav. S tím, že jako první krok by mělo být zabezpečení přejezdů, a že za určitých okolností by kvůli dobré vazbě Praha-Čerčany-Týnec byly potřeba jedna až dvě nové dvojkolené výhybny v místech zrušených stanic nebo nákladišť.

Rovnání oblouků znamená stavbu nového železničního spodku. To v úseku Zbraslav-Čerčany nikdy nikdo dělat nebude. Vyjímkou jsou velmi krátké oblouky, tam by se mohlo vystačit s posuny osy v rámci stávajícího spodku.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 13:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jejich cestovní rychlost je žalostná (příklad Oleško - Budějovická jízdní doba 46 minut, v praxi ale zejména ve špičce většinou o 5 až 10 minut více) a v budoucnu to může být už jenom horší, protože jak známo průjezd přes Břežany, Písnici a Libuš je už teď dost problematický."

Se zprovozněním vnějšího dálničního okruhu Prahy by se měla průjezdnost těchto silnic skokově zlepšit (aby se pak zase mohla plíživě zhoršovat).

S ideou linek návazných na vlak ve Vraném souhlas. Za předpokladu Kačerova, hlaváku, a slušných jízdních dob. A za předpokladu minimálního omezování stávajících linek. Většina lidí si našla školu či zaměstnání tak, aby se tam dostala stávající linkou.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 14:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a tím se otvírá další problém pro diskusi a to čekání/nečekání příměstských vlaků.Co člověk,to názor.
Nasírání 600 sedících ve dvojitém ptg čekáním na přestup tří lidí na Hlaváku od jakéhosi R považuji za zhovadilost nejvyššího kalibru.
Viděl bych to takto: i=30 min a méně-nečekat nikdy,i=60 dle místních podmínek /nebo taky nečekat/,poslední přípoje=čekat vždy,neomezeně.
Hroutit eSbány tak,jako je vidět již léta od Kolína a Lysé je katastrofa.
Názory?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 14:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny a Mladějov: Jenže ta megarekosntrukce trati 210 od Vršovic na Zbraslav, kdyby se dnes rozhodlo, že bude a vyčlenily by se na to finace, tak by tak dříve, nežli za 5, ale spíše daleko více let stejně nezačala. Musel by se zpracovat projekt, jistě by se několikrát předělával a připomínkoval, mnoho lidí by se odvolávalo ( zejména z neznalosti ), že jim to vadí z toho, či onoho důvodu. Však všichni víte, jak to u nás chodí. Trať do Kladna ještě není ani rozestavěna a jak dlouho se o ní mluví a hlavně jedná. Navíc ještě k tomu naši politici, kteří do dne voleb všem slibují a po volbách myslí jen na vlastní kapsu. V tomto světle organizační záležitosti jako NAD při modernizaci trati 210 už jen takovou třešničkou na dortu.
Stejně jako to, zda ji uzavřít celou, nebo to dělat per partes.
Jukněte se občas do diskuse o rychlodráze a dozvíte se tam ledascos zajímavého.

Jinak plný souhlas s Bručounem, co píše ve svém příspěvku: S ideou linek návazných na vlak ve Vraném souhlas. Za předpokladu Kačerova, hlaváku, a slušných jízdních dob. A za předpokladu minimálního omezování stávajících linek. Většina lidí si našla školu či zaměstnání tak, aby se tam dostala stávající linkou.

Čili ne vše úplně zbourat a lidi najděte si cestu jinak. Tohle lidi nezbaští, nasednou totiž pak do auta.

Mladějov: Proč vám ta reelektrizace lipenky tak vadí? Pokud by k ní nedošlo, tak by tam stejně za chvíli jezdila jen trakce motorová, protože udržovat atyp 1500 V ss se ve střídavé oblasti nikomu moc nechce, navíc to znamenalo mít Rybníce motorovou zálohu, i když by se dál jezdilo elektricky. Ona stačí bohatě Bechyňka jako atyp. Prostě nechápu, co vám vadí na tom, že když se místo 110 kV linky z Lipna do Rybníka postavila na lipence nová trolej. Samozřejmě mi vadí provedení elektrizace coby napájecího vedení s vedlejším efektem trolejového vedení POUZE pro osobní vlaky, ale to jsem přeci už psal. Také si myslím, že se ta reelektrizace dala udělat levněji - použilo by se velké množství starých sloupů, zase snad v tak špatném stavu nebyly. Nakonec jich pár stejně zůstalo. Ale jenom pár. Výložníky a trolej už holt kvůli 25 kV musely být nové, navíc tady bylo použito zkušebně několik systémů TV, takhle se to alespoň sjednotilo.

S elektrizací trati ČB - ČV je to už něco poněkud jiného, také si myslím, že by to potřebnější víc jinde. Třeba trať Brno - Boží Požehnání ( a spojeno i s rekostrukcí pokračování této trati až do Jihlavy ) by jí potřebovala již včera.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 14:49:11    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoune -
1. S R1 naopak ty potíže narostou, jediné, co se uvolní bude 101 a to ovšem jen pokud se na okruhu nikdo nezboří a nebudou ho muset zavřít. R1 obslouží směr Z - V, návoz do města je po ose J-S, ze které budou najíždět ti všichni, co dnes stojí frontu každé druhé ráno od Průhonic. Zároveň se Strakonická stane vyhledávanou variantou, jak se zejména od východu dostat rychle do centra

R1 pomůže zásadně tranzitu, ale ve vnitřních poměrech města, které nemá v oblasti ani jednu kapacitní spojku do města k MO to bude peklo.

2. Zbraslav je nevhodná k ukončení, je malá a sebere výhodu, která se nabízí dál. Vrané má pech, je na špatné straně, takže se prostě bez těch Měchenic neobejdete. Vy to dělíte ze zvyku, dnes se tahle hranice posouvá.
3. Vyskočte z kolejniček zvyků, ono není jen důležité, kolik lidí v místě bydlí, ono je důležité, kolik jich tam lze přivézt nebo kolik jich přijede a zaparkuje. To je moderní použití příměstské. Oni si na přestupu chtějí dát kafe, rande, možná něco nakoupit, než dojedou do své vísky, ale rozhodně nemají touhu po zasviněném ranžíru, blátě, a laciné putyce plné ožralých sociálů.
Oni nemaj chuť cestovat koktavym šukafonem, ať je "převlečen" do Pars nebo ne, protože je to prostě šunt, ksindl a šmejd. Pevná jednoosa na tomhle klikatým úseku, to je opravdu profesionální!! Jsem pozoroval ty pěkně vybroušené oblouky mezi Jílovým a Pikovicemi, letos to měnili, jak dlouho to vydrží??

4. Interval - zase, cílem by měl být nejm 20 minut, potom ta trať začne plnit úlohu, kterou má mít jako páteřní linka, to znamená, že prostě jezdí jako městská 5 - 24 v intervalu, ten jeden do hodiny je málo i v noci.

To přivede lidi, kteří nemají v hlavě JŘ, kteří prostě chtějí použít městskou.

Opět to obrátím, vyšší mobilita populu zvedá bonitu území, pokud tam bude linka do centra, na kterou je spoleh, budou se tam stěhovat další a další lidé, které živoření v paneláku nebo v centru nebaví. Pohlédněte na dvacet let staré foto údolí Berounky a porovnejte s dneškem.
Wyatt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 8-2008

Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 14:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka S2 je opravdu v katastrofálním stavu. Při hodinovém taktu z Kolína mi připadá předjíždění vlaku v Nymburce naprosto zbytečné.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 15:08:33    Odkaz na tento příspěvek  

Měchenice
Vrané
Zbraslav
pokud ovšem jednoho dne rázem změníte systém obslužnosti.

Zapomeňte na to, co bylo, uděljte si z toho pražské sídliště, kde jako na Proseku nebo Jižňáku prostě svážíte pár kilometrů lidi k metru, aby tu zásadní cestu podnikli jednim prostředkem - metrem.

Pochopte, že tu sice platí princip časové konkurence, ale jakmile se dosáhne kolejového řešení, je upřednostněno pro další koparativní výhody a systém busů s ním závodit nebude. ROPID nebude platit žádný bus z Měchenic do města, bude platit jen tu dráhu.
Pánové, zvykněte si, že Praha dopravně končí daleko dále, než administrativně, vnitřní půlkruh toho Bendlova ODS nekraje je geograficky Praha.

Ona je otázka, jak dlouho bude trvat, než se tyhle dva kraje spojí do jednoho - Pražského.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 15:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny: Nepřehánějte. Proč by neměl ROPID platit žádné busy z Měchenic do Prahy? Jen kvůli tomu, abyste patřičně vytížil příměstskou dráhu vzniklou z trati 210? Znovu vám již poněkolikáté opakuji: Nelze lidem něco VNUCOVAT!!! Protože jen části lidem to bude VYHOVOVOVAT!!! Pro ostatní to bude jen KOMPLIKACÍ!!! I Bručoun vám to tu napsal jasně, včetně vysvětlení PROČ a já jsem jeho názor ještě dal i do svého příspěvku.

Pražské sídliště alá Jižní město si z toho tady dělat NELZE!!! Zástavba je roztahaná, neexistují tu paneláky. Naopak třeba na Jižním městě je zástavba velmi kompaktní a na velmi malém prostoru žije několik desítek tisíc lidí. Zde funguje obsluha území jinak a vše je jednodušší.

S krajem Pražským jednoznačný souhlas. Pokud je mi známo, tak Středočeský kraj vznikl jen z toho důvodu, že byla obava, že by Pražský kraj ty ostatní moc převyšoval. Takhle vznikl kraj bez centra. Děs a doufám, že brzo zanikne.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 16:30:08    Odkaz na tento příspěvek  

Brame, v tomhle areálu bude za pár let bydlet podle UP cca 50 tisíc lidí. Znova říkám, nestavíme to pro příští dekádu, ale pro příští století.

Nebo mi snad chcete tvrdit, že ten původní pacifik se stavěl také jen do "hotových zdrojů", bez výhledu na rozvoj? Víte, jak to v Posázaví vypadalo před tím?

Já to přirovnám k obavám, že metro na Prosek rozbije "dopravní pohodu" v Kobylisích, vždyť lidé jsou na tu 24 zvyklí, Palmovku se všemi sockami volně ležícími taky milují, vy byste je cpal do metra?
Proč by ROPID měl?? Copak platí nějakou linku Dobřichovice - Smíchov?
Pane Bramm, kdyby místo letiště stavěli Libuš, tak veškeré příměsto od jihu končí tam a nikdo nediskutuje. Tak to v Ropid chodí. Už jste viděl bus linku Řepy - Smíchov? Jižní - Pavlák? Butovice - Smíchov? Toto je to samé. Při jednorázové investici do infrastruktury je normální jí zaplatit tím, že jí oprávněně učiníme páteřní, čili svozovou. Jde o směr radiální, vy se bojíte o ty tangentní, které zůstanou při jakékoliv variantě vývoje.

Vy nepočítáte s tím, že bez ohledu na úspěch pokusů dnešních, bude obytná zástavba lemovat údolí Vltavy v uceleném pásu od Komořan po Braník, že vnitřní prostor okruží R1 je odsouzen k přechodu venkov - město během nejbližších 10 let, že celá ta polní terasa od Točné po Oleško u Davle sroste v jedno celistvé předměstí vilek. To je realita, která již probíhá 15 let, trend tam bude pokračovat do vyčerpání nabídky a prostoru. Vrané bude pozvolna dorůstat tak, že se převalí přes horizont přes Březovou do Oleška

Koleje jsou jediný, s běžným provozem bezkolizní způsob, jak přepravovat rychle lidi z periferie do centra. Jde tedy o to, tomu již stavbou nejlépe vyjít vstříci.

Věřte mi, naopak ZATÍM jsou tam okolo jen rekreačky, až si je všichni za úplatek přestaví na trvalky, bude šmitec.

Lidi mají takové zvyky, které jim systém nyní dovolí. Jiný systém jim dovolí jiné zvyky, tak jak je měnil všude, kde nastupovala generační změna (rychlodráha, metro, tramvaj). Tohle běží po pozemcích, které není třeba vykupovat, je to lemováno strpěnými boudami, které majitelé pozemků rádi uvidí opuštěné, pro Vrané a okolí je to dnes jediný možný způsob, jak se rychle dostat do města, prostě je třeba myslet na to, co bude ne za pět, ale padesát, sto let. Jednou toto řešení bude stejně nutností, zde lze čas předběhnout prozíravě, levněji a rychle.

Vracím se ke kořeni a významu - v příštích 15 - 20 letech nebude LEPŠÍ varianta, než tato.

Je proto rouhání jí ignorovat.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 17:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny: Zase popořadě: Dobře vím, že v tomhle prostoru budou jednou bydlet desítky tisíc lidí ( oblast ohraničná řekami Vltavou a Sázavou, hranicí Prahy a dejme tomu tratí 221 ). Jenže zrovna pro tenhle prostor má spíš modernizovaná trať 210 význam okrajový.

Pokud jde o obsluhu hromadnou dopravou těchto území, tak s tou se zase v ÚP absolutně nepočítá. Což je samozřejmě špatně.

Podívejte, ač na komanče dost nadávám, tak jim nelze mnohé upřít. Například plánování výstavby bytů. Odmyslím se od toho, že to byly paneláky, tak se to plánovalo i s dopravní infrastrukturou. Což se ovšem dnes neděje. Měli to však jednodušší - panelové domy znamenaly velkou koncentraci lidí na relativně malém území. Což ovšem není případ území přiléhajícího k hranicím Prahy. Zde se v naprosté převaze jsou rodinné domy, čili koncentrace obyvatel na 1 km2 daleko menší než u sídliště z panelových domů. Dále se povětšinou dopravní infrastruktura takových sídelních celků zcvrkne na přípojnou silnici k již existujícím komunikacím, což je zcela nedostatečné. S obsluhou takových celků pomocí hromadné dopravy si hlavu už neláme nikdo. Ostatně to není defakto starost toho, kdo takové celky nechá stavět. Tohle je časovaná bomba.

Jak to vyřešit, když zatížení dopravou z takových celků stoupá, je otázkou. Rozhodně to ale nespasí ani modernizovaná trať 210, neb ta se tohoto území dotýka pouze na okraji. Tahle problematika je na samostanou minimálně tak stostránkovou studii, ne na příspěvek do diskusnho fóra. Ale obecně by se dalo říci kolejová doprava ( nikoliv metro, ale spíš tramvajová trať se zab. zař alá železnice ) s návaznou autobusovou dopravou. Jenže to je jen obecný štěk, proto studie musí se definovat hlavní přepravní směry a s nimi pracovat a čemuž by se měla přispůsobit dodnes živelná výstavba.

A pročpak by ROPID neměl platit busy z Měchenic do Prahy? Analogie s neexistencí linky PID z Dobřichovic na Smíchov neobstojí. Silnice ze Štěchovic do Prahy má oproti silnici z Dobřichovic do Prahy dost rozdílné parametry ( pronikavě lepší nejen co do kvality povrchu ale hlavně šířky a trasování ), ač jde v obou případech o silnice druhé třídy. Navíc autobus z Měchenic odveze lidi jinam než vlak z Měchenic, totéž nelze říci v případě Dobřichovic, kdyby byla linka zavedena, což není potřeba. Už se ale trochu opakuji.

Já se o žádné tangenciální linky nebojím, měl bych snad, když skoro žádné nejsou?

Nechápu proto váš výrok: Pane Bramm, kdyby místo letiště stavěli Libuš, tak veškeré příměsto od jihu končí tam a nikdo nediskutuje. Tak to v Ropid chodí. Už jste viděl bus linku Řepy - Smíchov? Jižní - Pavlák? Butovice - Smíchov?

Psal jsem snad něco o tangenciálních linkách? Nevím o tom, krom oprášení návrhu vlakové linky Radotín - Kačerov - Zahradní město - Malešice - Libeň. Ale to už je přeci pěkných pár příspěvků zpátky.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 18:18:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ale no tak, Brame, ty komanči tu tímhle plánováním vytvořili cosi, co nikdo dnes za domov nepovažuje. Z nich pocházející nešvary pak konají to, o čem píšete. Všichni chtějí vše nejlevnější, tak to i mají.

Tangentou je i bus smíchov (jeden) a 253, tak jsem to myslel

Cítíte ten rozdíl? Bus - Smíchov / vlak - centrum??

No, jistě, mohli bychom také jít tou cestou, kterou navrhujete, ale to naší, již patnáct let odkládanou šlamastiku nepořeší.

My si asi nerozumíme hlavně v tom, že já si myslím, že už to mělo patnáct let být.

Tady je řešení, které závisí jen na svém výsledku. Já žiji v reálném čase, pane. Vaše myšlenky jdou po cestě vedoucí k MD, tedy do nikam. Toto řešení není ideální, ale takovými ta reálná nebývají

P/oslední - ten výrok znamená, že busy Linky 3XX a 4XX mají končit na konečné městských kolejí, ne na Budějovické, tam naopak nemají co dělat.
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 18:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Díky
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)

Klub železničních modelářů České Budějovice - http://www.kzmcb.net/ (omluvte prozatím kvalitu našich stránek, vznikají za pochodu ;-)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 19:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny: Cítíte ten rozdíl? Bus - Smíchov / vlak - centrum??

Necítím. Není důvod 253 nepovažovat za linku radiální. Jak jste přišel na to, že je to tangenta? Osvítil vás snad duch svatý? Že je využíváná i pro cesty tangenciální, což je třeba můj případ, na tom nic nemění. Není to její převažující charakter a už vůbec ne směr.

A ještě něco: Smíchov už dnes centrum je. Neplatí jeho charakteristika z počátku 20. století coby průmyslového předměstí Prahy. Kdybyste si toho konečně ráčil všimnout. Jinak bych vás musel považovat za dvě osoby, protože v jiném diskusním tématu jste mi to i sám potvrdil, když za centrum považujete to, co je uvnitř městského okruhu.

Vážený pane, nějak jste nepochopil můj příspěvek o komnančích a mastíte tam jako výsledek panelák, který nikdo nepovažuje dle vás za domov. Já kupříkladu ano, ale to není podstatné. Přibrzděte ve svém subjektivním hodnocení, které za subjektivní neoznačujete.

Mne šlo o princip plánování: Bytová výstavba se plánovala současně i s dopravní infrastrukturou. O nic víc mi nešlo. A tohle se od roku 1990 neděje při plánování nové výstavby, zejména v okolí Prahy. Tak proč mi podsouváte vaše tvrzení, že už to tak má 15 let být a já o tom nevím zjevně nic a koukám na vaše konstatování jak vyoraný brambor? Proč, neumíte snad číst?


Dále čtu a zírám:
Tady je řešení, které závisí jen na svém výsledku. Já žiji v reálném čase, pane. Vaše myšlenky jdou po cestě vedoucí k MD, tedy do nikam. Toto řešení není ideální, ale takovými ta reálná nebývají

Já asi žiji v imaginárním čase. A co je to myšlenka vedoucí k MD? MD je metro D, nebo co by to mělo být?

P/oslední - ten výrok znamená, že busy Linky 3XX a 4XX mají končit na konečné městských kolejí, ne na Budějovické, tam naopak nemají co dělat.

Existuje nějaká bližší stanice metra, než je Budějovická, tedy krom těžce přetíženého Kačerova? Vy asi fakt v reálném čase nežijete.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4863
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 23:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím se všem omluvit, s těmi Krhanicemi jsem asi trošku přestřelil, resp. po zhodnocení dalších vlivů jsem došel k závěru, že pravděpodobně potřeba nebudou. Žádné věšení se tedy konat nebude.


Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 05. října 2008 - 13:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Prý ale chybí Luka pod Medníkem...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4867
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 05. října 2008 - 15:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle posledních propočtů mi to nejlépe vychází na Krč (nebo lépe Kačerov na dvoukolejce) - Modřany (ve špičce) - Vrané - Jílové - Týnec.
Edit: Tj. tak, jak deklaroval Bručoun.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 05. října 2008 - 17:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: jj, s tím rozdílem, že do budoucna optimisticky předpokládám Vršovice-Modřany z.-Vrané. V úseku Vršovice-Modřany by měla být TR 80 km/h dosažitelná beze změny osy. Vyjímkou je jeden oblouk v Bráníku poblíž krčského zhlaví, ale tam se stejně brzdí nebo rozjíždí. Nevím, jaká TR bude na zhlaví Vršovic po výstavbě koridoru, snad víc než 40.

Pokud by skutečně zvítězila tato varianta, tak by asi stálo za to, místo 10 min. prostoje, vlaky v Jílovém rozlomit. V úseku Čerčany-Jílové by se asi plácaly převážně sóla, a mezi Jílovým a Prahou by mohly být regionovy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Neděle, 05. října 2008 - 19:27:55    Odkaz na tento příspěvek  

Bram - Smíchov a centrum? To myslíte Anděl, ne tu díru zvanou Nádr. Smíchov.

To je přestupní uzel na kraji centra bez jakkoliv citelné koncové. Radála by byla 253 na Palačák, Anděl, Pavlák, ale rozhodně ne tohle. Není to ani orbitálka jako 165 nebo 197, je to vygeneroaná z nouze ctnost, to víme všichni.

Bručoune, tohle nemá smysl...
Vozba - nesmysl,
obrat - nesmysl,
interval - nesmysl.

Pořád jste "na pacifiku", ne ve městě.

Chcete do města?
Žádné regiošaškárny.
žádné prostoje
Interval max 20 minut.

A už vůbec nikoho nezajímá, kde už CD trať zmrvili jako v Lukách. Pochopíte, že kvrdláte sražený mlíko v pokusu o návrat pitelnosti?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. října 2008 - 20:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážený pane Pocestný, nezlobte se na mne, ale vy jste naprostý mimoň. Já už vás jinak nazvat ve vší slušnosti nemohu. Proč svými kecy diskreditujete úsilí Bručouna o zlepšení dopravy na pacifiku? Běžte se bodnout. To jsou záležitosti, které se dají zrealizovat třeba do roka, ale modernizace trati 210 je záležitost na mnohem delší dobu. A do té doby, než k ní dojde ( jestli vůbec někdy dojde ), se asi je lepší koukat na to, jak se trať 210 propadá postupně níž a níž. A hlavně nic nedělat pro částečné zlepšení. Vždyť je to kvrdlání sraženého mléka v pokusu o návrat pitelnosti.

Naposledy vám zopakuji: Kecy o změně stylu myšlení jděte přednést nejen SŽDC, ČD a ROPIDu, ale také všem politikům, kteří o přidělení financí na hypotetickou modernizaci trati 210 rozhodují. Zjistíte, že jejich žebříček hodnot je následující: 1.Nahrabat si do vlastní kapsy, 2. Zajistit nahrabání si do kapsy všem, kteří dotyčnému peníze na volební kampaň ( např. různí developeři, stavební firmy atd. ) dodali a jejichž zájmy zastupuje,

Pokud jsou tyto cíle splněny, tak ve zbylém času se věnují plnění volebního programu. A vězte, že toho času moc nezbývá. Kupříkladu pokud je ve volebním programu řešení neutěšené dopravní situace, je tím míněna výstavba nových silnic, v Praze ještě metro, neb to také skýtá velkou možnost si namastit kapsu. A moc námahy to nestojí. Nic víc. Ostatní jsou jen žvásty pro nakrmení voličů v předvolební kampani.

A BĚŽTE s takovými pajďuláky jednat o nějaké příměstské, nebo městské železnici. Chci vidět, jak pochodíte. Dejte nám tu všem vědět, jak to dopadlo.

Ještě k lince 253: Přestup na tramvaj a popojetí několika stanic tramvají na Anděl, je zřejmě tím, co odsoudí linku 253 navždy do role tangenciální linky..... Fakt každý má asi každý v docházkové vzdálenosti od stanic a zastávek příměstké železnice svůj cíl cesty. To myslíte vážně? To jako ten cíl má každý v docházkové vzdálenosti od hlavního nádraží, popřípadě Vršovic, či Vysočan? Abych byl tedy uvnitř městského silničního okruhu, který dle vás vymezuje centrum? Zrovna v Praze to ale zdaleka beze zbytku neplatí, protože některé oblasti uvnitř takto definovaného centra jsou, ač by být neměly ( např. oblast Bohdalce ) a jiné nejsou a být by měly ( např. Dejvice ). Jenže okolí v docházkové vzdálenosti od zmíněných stanic převážná většiná cestujích jako cíl cesty nemá, skoro vždy je potřeba použít návaznou dopravu ( tramvaj a metro ). Je snad rozdílu v použití vlaku modernizované trati 210 a návazné dopravy ( metro, tramvaj ) oproti použití linky 253 a návazné dopravy k ní ( opět metro a tramvaj )?

Vy si prostě skutečnosti upravujete k obrazu svému, jen abyste mohl argumentovat, když vám argumenty dochází. A ty vám dochází hodně brzo.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 05. října 2008 - 21:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: zas to moje úsilí nezveličujte .
I kdyby bylo něco podobného zařazeno do "oficiálních výhledů", tak se bude řadu let jen tlachat, stejně jako o tom Kačerově .
Možná, že by se dala brzy realizovat Hrochova varianta s křižováním v Krči, ale to by bohužel znamenalo prodloužení jízdních dob Praha-Vrané. Půlhodinový takt s neprodlužováním jízdní doby bude reálný jen, když se do té trati vrazí nějaké peníze na ZZ. Místy asi i do sanace svršku, například u prvních 800 m tratě je jako důvod 40 v TTP uvedeno "žel.svršek" Od příštího GVD se má jízdní doba Vršovice-Krč dokonce ještě prodloužit, takže jsou tam asi další neřešené deformace kolejí.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 13:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak moc bude zastávka Kačerov překáčet Cargu? Nevím, ptám se.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 14:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Cargu překážet zastávka Kačerov určitě nebude, ani jiným dopravcům, protože mezi osobním nádražím ve Vršovicích a Krčí není pravidelně veden žádný nákladní vlak, všechny z Krče pokračují přes čekací koleje do Malešic. Opačně tedy až na RTT vyjímku, ta jezdí do Krče z Hostivaře přes odb. Záběhlice a vjezdové nádraží.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 22:50:14    Odkaz na tento příspěvek  

Brame: to vše z čeho ty panáky viníte je v absolutním akordu s tím mnou uvedeným. Ano, toto bude drahé, takže se na tom namastí dobře kapsa, to šmrdolení, které uráží nikam než ke konci nepovede.

Ta trať je "dojetá na doraz" a právě nyní, než se dráhy stačí alibizovat nějakou polotvornou flikaturou, je potřeba zatlačit na totálku jako na rychlodráze.

Pane, žil jsem pár let v Mnichově a vím, jak vypadá S-bahn. To s vaší vizí "vylepšené lokálky" nemá nic společného.

Já si vážím Bručounovy snahy vylepšit stávající, ale považuji jeho snahu za zbytečnou, protože toto se způsobem, který navrhujete dělat nedá.

Rozpočtem Prahy projde ročně 47 mld. korun, Praha prachy má, ale vráží je do jiné části města.
Uvědomme si cenu "běžného kilometru" tramvajové trati s totálkou přilehlé ulice a níže ležících sítí. Porovnejme s cenou běžného kilometru reka tratě jako 210. Zjistíte, že to nebude stát více, než banální generační reko Černokostelecké.

Pokud si to SZDC uvědomí, může také vydělat na slušných tržbách a spáchat vše, co jsem napsal výše.

Mibl - ta zastávka konečně udělá z 210 trať, která k něčemu je.

Ano Smíchovské Nádraží bude časem v civilizaci na dochodnou, stejně jako Bohdalec, Stejně jako ten obrprostor "nikoho" od Vršovic po Záběhlice, Žižkov a Třebešín, časem i Vysočany budou centrální Prahou, Dejvice končí Podbabou, Podbabou končí Praha.

Geometrické centrum města je dnes ve vých. okolí Vysílače Žižkov, ne na Karlově mostě. Praha roste převážně na jihovýchod, porovnejte vzdálenost Říčan, kde prakticky dnes končí infrastrukturou, to je stejně daleko od Venclu jako Kladno.

Musíte anticipovat budoucí, ne vycházet z minulého. To je i o postoji generačním, já hledím na věc z pozice člověka, který vidí, co se všechno jinde u nás stihlo a co se hrozně vleče. Je třeba popohnat zejména to, co dohání zmeškané už dávno v minulém století.
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 10. října 2008 - 15:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak prešlo ďalšieho človeka. Tentokrát osobák na Masaryčku z Kolína pred Libňou. Chlapík nemá hlavu a nohu...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 10. října 2008 - 19:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navážu na předchozí debatu. Měl jsem na mysli něco takovéhleho
tabulka
210_Praha-Vrane-Dobris_Cercany_201x.xls (199.7 k)

jako maximum (v dohledné době) možného. Otázka je, zda by šla na tomto, či obdobném, základě vytvořit nějaká dočasná varianta taktu na 210 už třeba za dva tři roky.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 21:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: ta vase chvala na komunisticke planovani infrastruktury soubezne s kralikarnami byla ironie, nebo nebyla? Naplanovana mozna byla, ale s vyjimkou Jizniho mesta se adekvatni doprava dostavela az po listopadu: B na Zlicin i Cerny Most, C na sever, Barrandov...

Nekoncepcnost planovani dopravnich staveb po listopadu spociva v uz zminenem rozdeleni Prahy a StC kraje... Na okresnich/krajskych uradech sedi lini a neschopni pitomici a na obecnich uradech pitomci jeste o nekolik radu vetsi.

V male obci u Prahy, kde jsem bydlel, byla rozvojova zona naplanovana do tesne blizkosti kominove vlecky vedle (a mnohem niz) stojici cementarny. Do daneho mista nevedla zadna kapacitni silnice a veskera stavebni doprava na dnes uz desitky domu se musela propletat pres obec. Duvod: soudruzi zrestituovali zahumenky a doslo jim, ze je lepsi je za 2000 na metr prodat, nez tam pestovat vojtesku...
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 12. října 2008 - 12:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram
Malinko opravím:
mezi Krčí a os Vrškama jezí manas snad i dva,z pacifku:o)
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 17:36:04    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoune, za čísovice nic?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 17:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Když tedy má být uplatněn tak "úsporný" grafikon pro úsek Čisovice - Dobříš (což o to, do těch měst a obcí je dobré autobusové spojení, to je pravda), tak bych aspoň uvažoval o jednom spoji do Dobříše v pátek večer (asi prodloužení posledního vlaku Praha - Čisovice) a taky o tom, že podle tohoto návrhu by souprava včetně vlakové čety (?) stála v Dobříši neuvěřitelných 6 hodin, tak snad by zvládla ještě jeden obrat ku Praze...
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 18:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci se vám do toho nějak moc motat, ale u Pacifiku bych si spíš doved představit v pracovní dny dvouhodinový interval na obě ramena (křižování: Modřany, Davle / Měchenice), plus jedna souprava pendlující mezi Prahou a Vraným (příp. by mohla zajíždět až do Davle nebo Měchenic). A o víkendy interval 1,5 hodiny do Čerčan (křižování: Modřany a Jílové) a 2 hodiny do Dobříše.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 19:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: " "úsporný" grafikon pro úsek Čisovice - Dobříš (což o to, do těch měst a obcí je dobré autobusové spojení ... ),"

Autobusové spojení by spíš "mohlo být dobré", než "je dobré". V úseku Knín-Mníšek je bus navázaný na linku Mníšek-Praha, jízdní doby do Prahy jsou velmi dobré. Například jídní doba busu Nová Ves pod Pleší-Praha je asi 45 minut. Ale jezdí víceméně jen v kladiva, o víkendu je to bída.
V úseku Knín-Dobříš sice je v kladiva poměrně dost spojů, ale vůbec nejsou navázané na linky SID Dobříš-Praha. O víkendu nejezdí bus Knín-Dobříš vůbec.
Při dobré naváznosti linky Knín-Dobříš na SID 97,98,99 by se dala trasa Stará Huť-Praha zvládnout asi za 45 minut a Mokrovraty-Praha asi za 50 minut.

Podle mě by tedy všem vsím v úseku Rymaně-Stará Huť prospělo zrušení pravidelného provozu vlaků, zavedení pořádného víkendového autobusového provozu, a zahuštění provozu busů ve všední den. Nejvíc by to pomohlo Novému Knínu, který dráha míjí, a kde o víkendu jezdí do Prahy téměř jen odpudivý courák přes Štěchovice, a do Dobříše vůbec nic.

"aspoň uvažoval o jednom spoji do Dobříše v pátek večer (asi prodloužení posledního vlaku Praha - Čisovice)"

"podle tohoto návrhu by souprava včetně vlakové čety (?) stála v Dobříši neuvěřitelných 6 hodin, tak snad by zvládla ještě jeden obrat ku Praze..."

Tohle všechno mě taky napadalo. Ale v tuto chvíli se mi opravdu nechce pilovat naznačený takt do ještě větších detailů. Přesné taktové umístění R/Sp na 221 je ve hvězdách, propojení 210/070 je ve hvězdách, zastávka Kačerov je ve hvězdách, peníze na ZZ a přejezdy, a opravy svršku, či dokonce železničního spodku jsou ve hvězdách ...

Šlo mi o to, udělat takový návrh základního taktového schématu Praha-Vrané, který by byl výhodným kompromisem cena/užitek, a to jak provozně, tak stavebně. Čili aby tím, kdo nejvíc vydělá, nebyla stavební firma a dopravce, ale cestující.

Pokud bych měl dojem, že všechno to, co je zatím ve hvězdách, opravdu bude, a že má smysl o použitém základním taktu vázně uvažovat, tak si možná půjdu hrát i s těmi "dobříšskými detaily".
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 20:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"u Pacifiku bych si spíš doved představit v pracovní dny dvouhodinový interval na obě ramena (křižování: Modřany, Davle / Měchenice), plus jedna souprava pendlující mezi Prahou a Vraným (příp. by mohla zajíždět až do Davle nebo Měchenic). A o víkendy interval 1,5 hodiny do Čerčan (křižování: Modřany a Jílové) a 2 hodiny do Dobříše."

Dvouhodinový interval ve špičce by byla cesta zpátky. Ve všední den ve špičce je už teď interval zhruba hodinový.

Interval jeden a půl hodiny by nešel navázat na rychlíky Praha-Čerčany v hodinovém nebo dvouhodinovém taktu. Do zastávek Poříčí až Prosečnice bude časově výhodnější jezdit "zadem" přes Čerčany.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 20:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvouhodinový interval během dne. Ve špičce by se mohlo (alespoň v úseku Čerčany - Týnec) jezdit i častějš. Ten víkend jsem uvažoval spíš o vazbách na osobáky.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 23:06:55    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun - s tou větví čerčanskou to máte rozhodně pravdu, na téhle větvi toho bez vkládání výhyben v Lukách a kdetobylotodruhé?? nedá, bez změny profilu tratě asi také ne.

Ty Čísovice jsou dobrý nápad, pokud se tam dá vybudovat nějaké zázemí pro přestup na bus.

Obecně jste mne ovšem přivedl na nápad rozpůlit tu trať v Jílovém, kde vám vychází úvrať od Čerčan a navázat v Čerčanech primárně. Domnívám se totiž, že rozdělením spádu se také minimalizuje "přestup" z Prosečnice na Davli, když to váže lépe a rychleji druhým směrem.

Tím můžete optimalizovat levně tu čerčanskou větev a vázat jí na rychlé spojení na Prahu a současně zvolit na obratu Pha - Jílové/ Čísovice takt jiný, městský a příměstský.


Bylo by třeba jistě komerčně zajímavé jezdit o víkendu nebo v sezoně některé spoje párou, jako šatava na jhmp. Třeba Vrané - čerčany a zpět, jako přípoj na Čísdovice a dál, kde by se vhodnou návaznou na Slapské chatoplantáže také získal substrát.

Víkendový potenciál má i nápad s Brdským cyklovlakem do Mníšku nebo posunout ty Čísovice do Nové Vsi a tam navázat busy.

Víkendy proložit motoráky na Dobříš, párou na Čerčany , cyklovlaky ráno a večer, trochu inzerce s trasami přejezdu na večerní cyklovlak na jiné trati a substrát bude postaráno. A to skoro celoročně, jakmile není psí počasí.

Tohle je ovšem je dočasné "ošetření" před nutnou generační opravou, protože to , co jsem psal výše, přijde dříve či později na paškál tak jako tak.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 07:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte jsetli teď probhá nějaké sčítání? včera na 173 chodil s průvodčím další člověk a patně si dělal čárky kdo jede na jaký doklad a odkud kam.jestli ano, tak jsem aspoň svými několika jízdami přispěl k zvýšení vytíženosti :-)
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 15:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Suri: Ropid dela pruzkum na jaky listek kdo jezdi. V Nucicich visí letacek ze substrát má být schovívavý a odpovídat a ukazovat doklad. Myslím že tam bylo od 14. do 23.10.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 01:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba: díky, už jsem to objevil na ROPIDím webu, ale píše se tam o průzkumu ve vybraných vlacích a v některých železničních stanicích a zastávkách v oblasti Prahy a přilehlém okolí. Tazatelé budou ve spolupráci s obsluhou vlaku zjišťovat druhy použitých jízdenek.

Druhem použitých jízdenek se rozumí rozlišení tarif ČD vs. tarif PID, nebo se při průzkumu rozlišují různé druhy v rámci jednoho tarifu (např. časová jízdenka, jízdenka pro jednotlivou jízdu, papírový doklad vs. opencard apod.)?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2518
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 14:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tento týden dělali tuším vnější pásma, příští týden se bude dělat Praha.
Suri: 173 mě celkem překvapila, neříkám že všechny vlaky jsou plné, ale oproti tomu co jsem to sčítal před cca měsícem, se mi ty vlaky zdály plnější.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 15:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: jezdím tam denně a mám taky pocit, že je to plnější
Fabi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 22:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tušíte někdo, jak to bude v příštím GVD s provozem na 060? Dají se tam o víkendech ještě čekat 451/2, nebo už bude taky kompletně "zešusovaná"?
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 19. října 2008 - 20:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes dopoledne na 074 v Toušeni u hřbitova nehoda motor s kamionem asi do 10:30 jezdily autobusy víc nevím odpoledne trat už sjízdná jezdil 810 243(Kuba)
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 23:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_750 a to sa tam tie kufre vlecu 20 (snad... 10 je potom na opacnu stranu od "stanice") a trubia jak dive. tak nejako prestavam chapat naco. grrrr.
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 07:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera som na križovatke videl ako policajti húkajúci ako blázni museli zastaviť. Polský kamionista celú situáciu pochopil tak, že má prednosť... Proste niekto by pochopil asi až vtedy, keby pred tými koľajami stal maník so sapíkom...
A keď už sa spomenula 074 - Čel - BNL by veru mohli zvýšiť rýchlosť zo 40 na 60 km/h. Až také investície by si to nevyžadovalo...
Radekc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 09:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně té 074 plně souhlasím, myslím, že pokud by se udělaly přejezdy mohlo by tam být i 70km/h a potom už by byl vlak rychlejší než bus. Jezdí to dost vytížené, tuhle z toho motoráku vylezlo tolik lidí, až jsem se divil jak se tam vešli.