K-report
 

Archiv do 27.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Archiv do 27.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin:

Proč asi píšu "snažil se nás zkoušet a nachytávat"? Neboj, že by u mne uspěl.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 7-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn:tak to bych se divil...takový pí....ny ,co dokázal vyplodit neměl někdo šanci znát natož pochopit..
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No snad s tím dají konečně v praxi pokoj....
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přišel kdysi za mnou nějaký orgán,kontrolní.Začal na mne zvyšovat hlas,bylo to ve stanici,tak jsem vzal klíče podal jsem mu je a řekl,že mne vystresoval a nemohu pokračovat.Ani nevím kdy a jak se vytratil.Už se neukázal a já v pohodě dojezdil šichtu.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Milanklewar:Já vím,to funguje.Asi těžko by si za to vlezl.Já jim zase říkám, že na ně nemám čas a že se s ním bavit nebudu a že mě ruší při výkonu služby.Taky zabírá.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje zkušenosti s Orgány jsou dobré, Můj bývalý cvičák je parádní chlap, férový a rovný. Nemůžu si stěžovat, cokoli jsem potřeboval poradil, sehnal a pomohl. Nemyslím , že jejich funkce byla vyloženě negativní. Upřímně si řekněme že nikdo z nás není dokonalý a tu a tam cosi oje.e. Pokud z toho není hromada vysílaná na nově, a příjde na to tvůj KV udělá Prstem Ty Ty Ty!a událost se řeší nějak. Samozřejmě není -li to kok.t... V případě že se dostaví Orgán s DÚ a Ty nebudeš splňovat vše dle Drážního zákona, nastane zákon padajícího exkrementu a orgán sjede firmu, firma šéfa a šéf Tebe
Myslím, že cvičák smysl má v mnoha směrech...
Arbeit macht Frei!
Byl jsem odsouzen do pracovního tábora Cargo na nucené práce...
Kdo nevozil uhlo , nepochopí...
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jednou takový chytrolín z GŘ sedl na panťáku k mému kolegovi a celou cestu z Masny do Kralup mu vykládal, jak vlastně se vším může jezdit, že je na 12 ce a má všechny papíry. No, že to vlastně nic není a ten panťák může řídit i cvičená opice. Tak se kolega v Kralupech zvedl a šel si sednout mezi cestující se slovy, "no tak mi teda tu cvičenou opici ukažte". 5 minut po odjezdu ještě stáli, neuměl pustit ventilátory. Tak ho šel přemlouvat, aby šle zpět. ...a nebyl z toho ani řádek....pán zřejmě všechno zaretušoval, bo byl přeci z GŘ.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 10:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn: To by mě docela zajímalo, kdo by si to vodsral, kdyby ton magor někde udělal průser.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 10:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pes38:Tak hádej,kdo myslíš?Jednak je to zákon padajícího trusu a druhak šéf má vždycky pravdu.Proto si myslím, že strojvedoucí.Pán z GŘ by si to vždycky nějak obhájil.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 15:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,
nevíte někdo, z jakých stromů se dělají dřevěné pražce?
Díky
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 16:14:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z různých. Typ použitého stromu se pozná podle tvaru hlavičky hřebu (kulatá, čtvercová, 3- či 6-úhelníková apod.). Jen už si nepamatuju, který tvar je pro který strom. Na hlavičce je pak vyražen rok výroby.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 16:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm:
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelezni%C4%8Dn%C3%AD_pra%C5%BEec
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 4-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 18:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z dubu, dycynky z dubu
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 4-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 18:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes 38:

Ten blb, měl na to papíry.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 20:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn: A já si vždy myslel, že to funguje tak nějak podobně jako v armádě, kde v jízdním rozkaze bylo jméno řidiče. Pokud by se řidič měnil, tak zase jiným rozkazem.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
814914
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 20:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: samozřejmě by to odnesl strojvedoucí. Komu může strojvedoucí předat řízení HV (dle předpisu ČD V2)??? Pouze kontroloru vozby VLASTNÍHO DKV, případně technickému školaři vlastního DKV. Nikde se } nepíše nic o tom, že by mohl převzít řízení HV kdokoliv, byť je třeba z GŘ a má na všechno zkoušky!!! Kdyby se někdo takový stavěl na třeba na zadní, dupal, křičel, tak prostě si za řízení nesedne!!!!
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 20:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ČD může přebrat řízení hnacího vozidla jen kontrolor vozby,nebo školař(dnes již neaktuální,protože je zaměstnanec jiné složky)domovského DKV.Takže kdokoli jiný není oprávněn přebrat řízení lok.Předání řízení se zaznamená do knihy předávky HV,dotyčný musí podepsat zprávu o brzdění a dále plně odpovídá za všechny úkony spojené s řízením drážního vozidla.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 4-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 20:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy jste naky nabuseny. Dotycny mel platny prukaz zpusobilostit u kolegy jel na kontrolni jizde. Ja bych mu to taky s chuti predal. At si zajezdi, ne? Vy jste ale suchoprdi. :-)
814914
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 21:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Drne, nejsme nabušený ani suchoprdi. Prostě si chráním svoji kůži. Kdyby měl deset průkazů způsobilosti a byl klidně i na kontrolní jízdě, tak mu řízení nepůjčím! Nestojím o "žlutou kartu"! V důsledku, kdo poruší předpis? Ty nebo on? Ať si klidně kontroluje, ale řídit nebude!
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2979
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 21:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotycny mel platny prukaz zpusobilostit u kolegy jel na kontrolni jizde. Ja bych mu to taky s chuti predal. At si zajezdi, ne?

No to by bylo vysoce profesionální! A Fittipaldiho bys tam taky nechal samotného?
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 00:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych řízení drážního vozidla umožnil v jednom případě.Pokud by mi přišel kluk jako strojvedoucí ve výcviku a měl na to průkazku k oprávnění ke vstupu na drážní hnací vozidlo a řízení vozidla pod dozorem...
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 00:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se porou... Mně to taky přišlo jako rizikový, dát nějakýmu joudovi řízení a ještě opustit stanoviště! Jedině v případě, že by mi podepsal papír, že od tohoto okamžiku přebírá plnou odpovědnost za všechny události, co nastanou v souvislosti s jeho řízením HV. Abych byl něčím krytej.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2980
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 02:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: na existenci zácvikářů V2 pamatuje:

Uvést hnací vozidlo do pohybu a řídit je smí pouze ten, kdo je způsobilý pro výkon pracovní činnosti strojvedoucího. Strojvedoucí ve výcviku mohou tuto činnost provádět jen za dozoru a při odpovědnosti strojvedoucího, k němuž byli do výcviku přiděleni.

K převzetí řízení říká fau cvaj přesně toto:

Převzít řízení hnacího vozidla od strojvedoucího smí bez dalších opatření pouze kontrolor vozby nebo zaměstnanec pro povinné technické školení strojvedoucích domovského DKV strojvedoucího, kteří tím přebírají celou odpovědnost za další vedení vlaku nebo posunového dílu. Tito zaměstnanci musí splňovat všechny požadavky pro výkon služby strojvedoucího na dotčeném hnacím vozidle a traťovém úseku.

Takže zcela jasně: žádný orgán z dvanáctky, žádný podepsaný papír, ani kdyby na něm byl otisk Bazalovy přední nohy. Doufám, že Drnem popsaná událost nebyla ve skutečnosti tak akční a že je jen hodně zatraktivněná několikaletým ústním předáváním. Každopádně by bylo lepší, kdyby Drn podobné historky i nadále předával jen ústně, protože tyto nesvědčí o příkladně zodpovědném výkonu služby.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4826
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 08:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si hlavně myslím, že fíra z tý 451 si byl celkem jistý, že to tak dopadne. Že s tím všeználek z GŘ nehne. Otázkou je, zda by železný klid mezi substrátem zachoval, kdyby se to tehdy bez problémů rozjelo...

PS: co vím, nebyl rozhodně sám, kdo prudivému "orgánu" udělal něco podobného. Někdy to je jednen z mála způsobů, jak docílit toho, aby dal dotyčný pokoj a nechal člověka dělat svou práci.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 08:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: To byla 460 ka. Nerozjelo. Pan kolega udělal jisté opatření.....
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 08:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slušně požádat dotyčného pána o prominutí stačí, pokud to není kokot jistě pochopí , že povinnosti jsou jiné než učit bramborhlavu řídit ať už papíry má nebo ne. Klidně bych mu vysvětlil, že předpis zní takto ať se nezlobí. V obratové stanici si na něj klidně udělám chvíli a zodpovím veškeré dotazy. Pokud orgán nastoupil na Masně, a Ty to točíš třeba v Ústí pochybuju že bude čekat na odpovědi:-)
Arbeit macht Frei!
Byl jsem odsouzen do pracovního tábora Cargo na nucené práce...
Kdo nevozil uhlo , nepochopí...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 08:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Drn:Předpokládal jsem takové opatření.
Ad Krysolet:Můžu na mašinu jako kandidát, když pojedu třeba soukromě z Prahy do Ostravy a aniž bych to měl vypsané nebo na to musim mít provozní záznam?
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 09:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemůžeš, musí se to vztahovat k výkonu zácviku, musíš být ve službě a pod dozorem.
Arbeit macht Frei!
Byl jsem odsouzen do pracovního tábora Cargo na nucené práce...
Kdo nevozil uhlo , nepochopí...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4827
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 09:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byla 460 ka. Nerozjelo. Pan kolega udělal jisté opatření..... - to je nakonec fuk, co to bylo. Jen si neodpustím poznámku: udělal něco, co mu jízdu bez jeho návratu vysloveně znemožnilo nebo jen spoléhal na to, že to nebude umět? Ptám se proto, že mám kamaráda (Houba ho zná - z kurzu), který už v době středoškolských studíí znal své oblíbené 150 tak dokonale, že pro něho nebyl problém definovat drtivou většinu závad a třeba zaaretovat skupinu nebo další, "nestandartní kousky"... Dnes vesele "řádí" na všem možném (byť hlavně "neelektrickém") a jsem tomu rád, neb to je člověk na svém místě...

PS: takovou znalost u prudivého orgánu nepřepokládám, neboť ti moudří a skutečně znalí z kontrolorů dobře ví, jak se chovat.
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 09:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Správně Jeno Správně.... Až s dotyčným budu v kurzu role se otočí, nebudu radit já jemu jako na motorech ale on mě...
Arbeit macht Frei!
Byl jsem odsouzen do pracovního tábora Cargo na nucené práce...
Kdo nevozil uhlo , nepochopí...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 09:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že pro něho nebyl problém definovat drtivou většinu závad a třeba zaaretovat skupinu nebo další, "nestandartní kousky"...

Mno, zaaretování mot. skupiny nepovažuju za nestandardní kousek, ba naopak, je to základ a spíš by byl nestandardní, kdyby to bylo třeba a on to neuměl :-)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4828
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 09:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: pro fíru (nebo Fýru) to jistě problém není (resp. by být neměl), pointou věci je, že tohle všechno on ovládal daleko dříve než konečně držel v ruce patřičný papír...

PS: píšu o tom proto, že stejnou znalost nelze předem vyloučit i u nějakého "chytrolína z GŘ", byť je nepraděpodobná...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2982
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 10:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže onen statečný fíra fakticky předal řízení neoprávněné osobě, což by se dalo snadno považovat za hrubé porušení pracovní kázně... Že s tím orgán nedokázal odjet, to je z tohoto pohledu skutečnost nepodstatná.

Corllin: jak praví Houba. Strojvedoucí ve výcviku má stejný pracovní režim jako hotový strojvedoucí. Během služby má u sebe provozní záznam, hlásí se strojmistrovi atd. Není-li v práci, stává se z něj normální civil, tudíž nesmí nastanoviště, musí chodit podchodem a vůbec se snaží splývat s šedivým davem cestující veřejnosti.
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 12:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prostě a jednoduše musíš se chovat jako substrát který mě tak neskutečně sral , že nezavíral dveře, že se 100 ovcí cpalo do jedněch dveří přičemž měly k dispozici dalších sedmero dveří...
A ten substrát který jsem tak rád vozil... Láďa Křížek zpívá písničku :Stýská se mi stýská... Tuto píseň jsem nesehnal ale i tohle je dobrý vzorek A já říkám totéž stýská se mi po substrátu...http://www.youtube.com/watch?v=EihXbxpE-Lk&feature =related
Arbeit macht Frei!
Byl jsem odsouzen do pracovního tábora Cargo na nucené práce...
Kdo nevozil uhlo , nepochopí...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 12:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena proč ne, chytrolín na GŘ mohl být někdy v minulosti fírou, například náš technický ředitel má na mašinu papíry a někdy čumím, jak se v obleku chopí práce to se vidí málokde. Samozřejmě, já taky plno věcí ovládal dříve i takových, na který papír dodneška nemám, jezdil jsem coby kluk s dědou na páře a myslím, že bych papouška či štokra zvládl rozjet i dneska a papír na to nemám a asi nikdy mít nebudu
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 4-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 21:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:

Ten kousek byl takového druhu, že kdyby to skutečně uměl, jak tvrdil, normálně by cosi opět přepnul do správných poloh a odjel. Tak vlastně kolega zabránil jisté osobě uvést to vozidlo do pohybu.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 21:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové a kolegové šotouši. Díky za příjemný rok na tomto fóru a přeji všem pohodové a šotoušsky zajímavé vánoce.
Jak jste to jeli ????
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2990
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 23:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vlastně kolega zabránil jisté osobě uvést to vozidlo do pohybu.

Čím jí v tom zabránil? Tím, že ji nechal samotnou na stanovišti a řekl jí, ať si dělá co chce? Jak si zodpověděl to pětiminutové zpoždění - tím, že si šel sednout mezi cestující a ptal se jich, jak jim chutná Rama?

(Když už porušuju předpis, aspoň se tím veřejně nechlubím.)
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 

Šťastné a veselé .. hodně úspěchů do nového roku 2008 Vám všem přeje .. plácačka Láďa


ICQ 237-113-861
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 23:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šťastné a veselé Vánoce Všem přeje Petr
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 23:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veselé Vánoce a všechno nejlepší do nového roku Vám přeje Mallard.


Tak jak jsem žil,žiju dál
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 23:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsem prijemne vanoce a stastny a vesely Novy rok :-)

Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 10:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I já přeji všem hezké Vánoce a připojuji dvě fotečky, jedno PFko a jednu fotku stránky z jízdního řádu... Zajímavý překlep ve jménu stanice:-)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 12:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet:

Nebuď takovej suchoprd, prosím tě.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 14:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet to jsou spíš taková hrdinná vyprávění ala Canterwillské strašidlo a jiné prózy ze schůzí Federace u kafe, tak tomu až tak nevěř
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 16:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak čekal jsem dnes tiskovou zprávu od ČD, že jim Ježíšek donesl 100CityElefantů, 250 Desir, 300 nových vagonů a aspoň 7 Pendolin....a ono nic...

(Příspěvek byl editován uživatelem George_Couser.)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 17:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra:

Akorát s tím rozdílem, že kolega je od začátku nové doby členem OSŽ, ale to přece nevadí, hlavně že si zase žába kvákla, že?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 17:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George_couser :

Neblbni, víš kolika lidem by tady z toho praskly vředy?
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 17:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

..ale sen je to hezkej..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 19:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George_couser to je opravdu sci fi sen
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2252
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 02:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč? V Sudetech máme Desir dost a Pendolin de facto taky, RegioSwinger je naklápěčka
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 08:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vzhledem k miliardám od státu a Eurofimy do obnovy a reko vozového parku se mi to nezdá jako scifi. Ten termín je scifi, ale když si George couser počká tak 3 - 5 let, věří tumu, že se vozový park značně změní.

Hold, Jéžíííšek se o něco opozdí... Ale už jede Taky mu chvíli trvalo, než našetřil poplatek na dopravní cestu. Akorát ta kolona, co sebou vláčí za zády má hoooodně vagónků Nějaké pomalé jízdy, občas vypadne nějaká ochrana např K03, když je to tak přetížený, ČEZ nám taky zdražuje šťávu a už to v troleji není co bývalo, takže i K36 moc nedrží, ale naštěstí si sebou vláčí C04 a C05, tak ty výpadky nejsou až zase tak vidět. Když si cestou přitopí K 85, tak mu nebude taková kosa jako v pudélku jak vypadne motorek topení a zavzdušní se to... Jenže asi do kopců to sám nezvládne, měl by dobrat postrka, doporučil bych mu 1216 ÖBB, jenže to zase má papíry jen do Brna, takže zůstaneme u našich strojů. Snad to ESO se 4 tyristorama by mu mělo stačit.

Tož ogařííí, ani sa nenadějete a začne tady čoprovat, bodete moset ale uhnúť stranú, bo toho bude plný bágel Eden hezčí vagónek než druhý, tož tak jako v tej Európě
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 17:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No za 5 let 100 Elefantů asi ve Vagonce nenarodí, když mají kotce na 10 porodů ročně.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 18:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hold, Jéžíííšek se o něco opozdí...
Přání na dárky od Ježíška jsou dobré pro děti. Ale někdo je musí zaplatit. A nejdřív si na to vydělat. Nebo předpokládáte další automatické natahování ruky po miliardách od státu?
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 18:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...jsou dobrá...
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 18:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...zázraky se dějíííí...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 10:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a stát rád dá...
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 11:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...i evropská unie, stačí vědět jak moc natáhnout ruku...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 15:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak přecijenom Ježíšek přišel.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/index_view.php?id =288500
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 16:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není trochu zvláštní, že dvouvozová Regionova stojí 21 mil. Kč a třívozová 37 mil. Kč (tedy že vložák je dražší než motorový nebo řídící vůz)? Možná je to tím, že jsem třídílnou Regionovu ještě neviděl a proto si to představuju jinak než to ve skutečnosti je...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace