K-report
 

Archiv do 11.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 3. koridor » Archiv do 11.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 18:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: předpokládám, že zhruba stejný počet rozzuřených jedinců (pochopitelně nejezdících tou lokálkou) atakuje krajský úřad. Někde jsem četl vyjádření ústeckého hejtmana, že kdyby všichni stěžovatelé tím vlakem jezdili, tak není co rušit ...

Racek: U těchto dvou měst by mi přišlo asi nejlepším řešením půlhodinový takt ve špičce.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 21:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad přesná poloha spojů: Já se obecně zastávám dodatečných spojů "na míru". Stejně je ve špičce potřeba víc kapacity, tak ji prostě část realizuju tím dodatečným spojem (tu, u které lze najít jednoznačný časoprostorvý cíl) a teprve pro ten zbytek "rozhodím" posilové vozy na normální vlaky.
Výhodou je i to, že může navíc zastavit i v jinak naprosto ničemné zastávce, kde však jednou ráno a jednou odpoledne přece jen někdo je.
A teprve když to rozumně neprojede, je čas na další řešení.

Brr - naprostý souhlas s rozvrstvením obsluhy, jen ty hraniční intervaly by mimo aglomerace měly být spíš 60 minut. Půlhodinu nemá všude ani Švýcarsko. A přidal kategorii "dotované taxi" (zcela vážně, není přece možné nechat odříznutou od světa nějakou babku jen proto, že si bydlí "na samotě" a manžel s řidičákem a Š100 předloni zemřel).

Doprava mezi většími sídly nemusí být jen na větší vzdálenosti: naopak největší vejvar to bejvá, je-li to blízko.

Hýbání s GVD: Myslím že je na čase stát se dostatečně civilizovanými, aby výdaje na VD byly jasné 5 let předem. Třeba nějaký "Fond veřejné dopravy" nebo něco. Stejně pokud budou jednou výběrovky, tak budou smlouvy na cca 10 let. No a že by se 5 let dopředu nevědělo, že bude nějaká trať potřebovat opravit? :-) Mimořádky samozřejmě s NAD nebo tak něco, s předsunutím odjezdů místo "zasunutím" (pozdějším příjezdem) příjezdů, dostatečně dlouho předem oznámené. Síťovou vazbu řeší 2 NAD - busy, jeden jede dřív aby dojel včas na přípoj a druhý jede od přípoje včas a postupně se zpožďuje, aby rozvezl lidi od přípoje, více přestupů řešit individálně taxíkama, busama navíc a tak dále - jen ať se naplno ukáže, co taková výluka reálně stojí a S(Ž)DC si pak hergot rozmyslí nějaké sekání křoví 8-14.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 22:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyss:
Nic oficiálního ještě asi ani nevyšlo, ale asi by to mělo být podobné jako tady https://www.k-report.net/koridory/soucasn14b.htm , jenom asi bez těch přeložek. Zbiroh asi zrušen bude.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4165
Registrován: 8-2003


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 23:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A přidal kategorii "dotované taxi" (zcela vážně, není přece možné nechat odříznutou od světa nějakou babku jen proto, že si bydlí "na samotě" a manžel s řidičákem a Š100 předloni zemřel).

No já si právě myslím, že pokud se někdo nastěhuje na samotu, tak musí počítat s tím, že jinak než vlastní dopravou se tam odtud nedostane, stejně jako si musí uvědomit, že ne po celý život musí být v plné síle a možnostech.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 23:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ona i z původně normální vesničky může řízením osudu vzniknout samota a náklady na dotovaný taxík (= budem vám platit paušál málo Kč ročně a když vás někdo zavolá tím směrem, tak 70% jízdného) nejsou nijak drastické... No, tady se holt asi neshodneme.
Ale jinak mě těší, že i přes "zuřivé" bujení diskuse nacházím v hlavních bodech více méně shodu napříč všemi účastníky. Bál jsem se původně, že s návrhem rušení vymetacích Os v Sudetech narazím. Asi že se nevědělo, že jsem z Prahy.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2958
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 01:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T. Z. et al - tušímže někde v autobusech je obecnější komora o IDS, takže případný další obecný plky sypme tam. Obávám se, že teď je příliš brzo na to, být jakkoli konkrétní.
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 13:28:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to začalo i na druhé straně III. koridoru.
Dnem otevřeného tunelu
 
 
A jak ho uvidíme za nějaký ten pátek.
 
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 16:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2Junkrs:
Já jsem právě na internetu zaslechl, že by se okolo Hořovic by se přeložky stavět měli. Např u Oseka krátký tunel. Když koukám na trať mezi Hořovicemi a Praskolesy, tak ta vysloveně k napřímení vybízí. Přijde mi, že v současné době je v tomto místě vedena dost nelogicky. Jako by se něčemu vyhýbala.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 18:15:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyss: Taky se vyhýbá. Chtělo by to mapu s vrstevnicemi.
Případné náspy při výraznějším překládání tohoto úseku by byly dosti mohutné. Nebo estakáda jako kráva. A o tom by se už mluvilo. Takže spíš posuny osy koleje.
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 18:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2Křivi:
Pokud se na to místo dívám ze současné trati, tak mi nepřipadá, že by tam byl potřeba extra výsoký násep, ale zase chápu, že byla zvolena optimalizace, tak se holt šetří.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1825
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 15:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:
Kde je napsáno, že mezi Berounem a Rokycany byla zvolena optimalizace ve stávající stopě? Všude jsem zatím četl o modernizaci s větším počtem přeložek pro nepřetržitou rychlost 120 až 160 km/h (kromě Zdic a Rokycan).
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 16:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2Qěcy:
V létě jsem zasílal dotaz do SZDC. Dorazila tato odpověď:

"Na III. tranzitním železničním koridoru mezi Prahou a Plzní připravujeme 4 stavby, z toho 2 mají charakter optimalizace (stávající těleso s určitými směrovými úpravami) „Optimalizace trati Beroun Zbiroh“ a „Optimalizace trati Zbiroh – Rokycany“. Další 2 stavby mají charakter modernizace (nová trasa ve stopě vysokorychlostní trati) „Praha – Beroun, nové železniční spojení“ a „Modernizace trati Rokycany – Plzeň“.

O vedení trati (tunelové řešení) mezi Prahou a Berounem a Rokycany a Plzní rozhodlo Usnesení vlády ČR č. 885 ze dne 13.7.2005.

Vlastní realizace bude dle předpokladu zahájena v roce 2008 s tím, že dosud není rozhodnuto, která stavba bude první. Po stránce projektových dokumentací budou připraveny 3 stavby, tj. z Berouna do Plzně, rozhodující bude zajištění financí, neboť se jedná o značné finanční částky. Pokud budete cestovat vlakem z Prahy do Plzně ještě po roce 2016, máte šanci jezdit tuto trasu soupravou EC za 45 minut.

S pozdravem Z.P."
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 17:20:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: No Vy jste tam na tý 171 furt ňáký nervózní
Beroun - Zbiroh má být optimalizace - viz Martyss. Ve svém příspěvku jsem přesto spekuloval o posunu osy. Pokud by se snad i nějakým zázrakem eventuelně povedlo něco takového, jako před Pňovany zastávkou, bylo by to ideální a těch 120/160 by tam být mohlo. Ale už bych byl asi příliš velký optimista a trochu mimo rámec optimalizace. Opět zdůrazňuji, že Vy i já píšeme jen své dohady a oba o tom víme více méně h.vno.
Až bude někdo vědět, jak to doopravdy má být, ať to sem napíše. Moc prosím.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 18:46:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na vývěsce DÚ v Plzni je "Oznámení o zahájení stavebního řízení veřejnou vyhláškou" pro stavbu "Optimalizace traťového úseku Stříbro - Planá u M.L.". Následuje 7 stran - převážně výčtu stavebních objektů a demolic. Vyjmenovavých účastníků řízení je 57.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 15:14:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychlosti Beroun - Ejpovice podle článku, který před dvěma lety publikoval zástupce Stavební správy Plzeň, mají být v rozmezí pro klasiky 90 - 120 (většinou 120), Vvýj 90 - 130, Vk 120 - 160 km/h. Změny jsou možné, v té době nebyly zpracovány projekty staveb. Ač se ty dvě stavby jmenují optimalizace, kratší přeložky a rovnání oblouků navrženy jsou.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 16:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo ví jak to ještě všechno bude. Není to tak dlouho, kdy jsem slyšel o úplnému vyhnutí se nádraží Zbiroh a diskuzi, zda ponechat do Zbiroha kolej jako vlečku z Kařízku pro ZZN a dřevaře nebo to odpojit a zrušit vše.
Bobr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 20:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.ctech.cz, sekce liniové stavby
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 20:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdá se, že rekonstrukce budovy nádraží v Rokycanech se chýlí ke konci. Dnes byla otevřena hala pro cestující. S nadcházející zimou ostatně již bylo na čase. Hala je ještě komplet prázdná (bez laviček, občerstvení) a jediné, co je tam, jsou pokladny.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
asdfghjkl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 12:17:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké je tedy aktuální datum pro zahájení stavby Rokycany - Plzeň?
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 18:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To asdfghjkl:
V návrhu výluk, jak už jsem tu dříve uvedl, se píše o říjnu 2008. Nic definitivního ještě schváleno nebylo.
Maky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.242.91
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 21:44:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna TK Cheb-Všeboř-Stebnice: už se patkuje
TK Stříbro-Pňovany: na některých patkách stožáry TV bez konzol (jen sloupy).
Maky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.242.91
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 17:40:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dne 28.11.2007 oficiálně začala modernizace železniční trati v úseku Planá u Mariánských Lázní - Cheb.
Kdo si dnes koupil CHEBSKÝ DENÍK, dočetl se jistě další podrobnosti.
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 20:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá se stavbou u Jablunkova, rád bych jel fotit ještě starou trať...
http://lokogalerie.wz.cz
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5531
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 20:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musil:
Zatím se dělá pouze v úseku Mosty - odb. Šance (tzn. že je vyloučený tunel ve 2.TK), dalším vyloučeným úsekem bude Jablunkov - Bystřice.

Doporučuju sledovat tady
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 16:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten článek je i tady: Chebský deník
Edite bibite post mortem nulla voluptas
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi: Beroun - Zbiroh má být optimalizace…
No dnes jsem viděl celkový plán trasy, kde je mezi Zdicemi a Zbirohem celkem 6 přeložek oblouků mimo stávající těleso, z toho jedna docela velká. Přitom se to opravdu jmenuje optimalizace.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V_L:
no jo, opět se projevilo, že pojmy Optimalizace a Modernizace nemají žádné parametry.

Tipuju tyto přeložky:
žst Zbiroh (možná s kratinkým tunelem)
Cerhovice - Zbiroh
Hořovice - cerhovice s tunelem
Praskolesy - Hořovice (přes pole)
Stašov - Praskolesy (nový viadukt)
Zdice - Praskolesy (u tr. transformovny)
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 09:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2V_L:
Nemohl bys získat detailní info? Díky
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.120.33
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 14:35:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

qěcy: žst zbiroh je součástí stavby zbiroh - rokycany, přičemž stanice bude zrušena. zůstanou zde pouze dvě koleje pro potřeby vlečky zzn s napojením směrem na kařez. jako náhrada bude nová zastávka kařez. tímto řešením se zvýší rychlost na 120/130/160.
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyss: Nemohl bys získat detailní info?
Detailní informaci nemám, viděl jsem jen celkový plán trasy v mapě 1 : 10 000. Snad něco naskenuju.
Ten plán je skoro 2 roky starý a možná se při dalším projektování ještě něco změnilo.
Qěcy: Hořovice - cerhovice s tunelem
To že jedna přeložka je „docela velká” jsem myslel právě vzhledem k tomu názvu Optimalizace. Osa kolejí tam není posunuta o víc než 200 m a na žádný tunel to nevypadá. Nový viadukt u Stašova ano. Některé další přeložky jsou jen pár metrů. Ve Zbiroze to navazuje osově na dnešní stanici.
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 10:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové - kolegové, nebyly by nějaké fotky z úseku Pňovany - Kozolupy? Jak to tam vypadá se stavbou mostů? Od září jsem se tam nedostal. Díky.
Skoro_eisboňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 18:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat, jak to bude s Lokálkou Chrást - Radnice, když se udělá přeložka, zruší se, nebo jak?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1894
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 18:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SE:
Stane se z ní lokálka Ejpovice - Radnice (jednokolejná v celé délce). Zatrolejována v úseku Ejpovice - Chrást. Viz http://www.szdc.cz/prez_stavby/ro_pl/techparam.html

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 18:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VL:
Jasně. Někdo psal, že prý ve Zbiroze má být tunel, což se původně neplánovalo. Při nedávné cestě jsem si Zbiroh řádně prohlédl a došel jsem k závěru, že by tam kratičký tunel být mohl. Ale bylo by to podle mne zbytečné a hlavně dražší, než zářez. Původně neměla trať při optimalizaci ve Zbiroze vybočit z drážních pozemků. Traťové koleje měly vést někde v místech dnešní třetí koleje až rampy na dříví. Posun o 200 metrů do strany očekávám mezi Praskolesy a Hořovicemi a to v oblouku (posun směrem k jihu). Nový viadukt u Stašova také jižně od dnešního.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.20.142
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 21:08:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

qěcy: ty snad neumíš číst....? pokud by sis přečetl, to co jsem napsal, tak bys nepsal takový hovadiny! jediný tunel "osek" bude mezi hořovicemi a cerhovicemi.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 07:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mcm:
Číst umím dobře a ani jeden tvůj příspěvek není v rozporu s tunelem ve Zbiroze. Žádný hovadiny tady nepíšu, protože původní plány, které byly vymyšleny před dvěma lety ZNÁM. A to přímo od osoby nejpovolanější ze SŽDC SS Plzeň. Proto se mi zdálo divné něčí tvrzení zde, že ve Zbiroze by měl být tunel.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Maky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.242.91
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 16:05:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úsek Cheb (mimo žst) - Lipová u Chebu dne 6.12.2007
(viděl jsem pouze od Chebu před Všeboř):
vypatkováno u obou TK, zatím bez stožárů a sloupů TV.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 17:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stane se z ní lokálka Ejpovice - Radnice (jednokolejná v celé délce). Zatrolejována v úseku Ejpovice - Chrást.

Jen namet do debaty

Nebylo by lepsi z pohledu perspektivy te trati nechat ji radeji pripojenou od Plzne - tedy lokalka Plzen - Radnice (bez prestupu). Na delku trate to vychazi odhadem priblizne stejne.

V Chrasti pak mozna do budoucna kolejovou spojku mimo stavajici nadrazi + novou zastavku.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2527
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 18:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maky:
Jestli máte problém s vkládáním obrázků do diskuse, napište mi třeba mail (kontakt pod jménem). Všimnul jsem si v administraci, že jste nahrál několik fotografií, ale v příspěvcích nejsou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 18:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebylo by lepsi z pohledu perspektivy te trati nechat ji radeji pripojenou od Plzne - tedy lokalka Plzen - Radnice (bez prestupu).

Zpracovatel koncepce dopravy Plzeňského kraje (SUDOP Praha) tvrdí, že zapojení na Doubravku je nereálné, neb by se lokálka zapojovala do VRT a dokonce ve vyjádření k připomínkám požadujícím vámi navrhované tvrdí, že nezapojení trati do Plzně je třeba brát z tohoto důvodu jako axiom. Z provozního hlediska bude samozřejmě možné jezdit do Plzně i přes Ejpovice a jde jen o to, zda těch pár vlkm navíc kraj zaplatí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 18:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Číst umím dobře a ani jeden tvůj příspěvek není v rozporu s tunelem ve Zbiroze. Žádný hovadiny tady nepíšu, protože původní plány, které byly vymyšleny před dvěma lety ZNÁM. A to přímo od osoby nejpovolanější ze SŽDC SS Plzeň. Proto se mi zdálo divné něčí tvrzení zde, že ve Zbiroze by měl být tunel.

2Qěci:
Pokud máš styky na těchto místech, tak bys tedy mohl zjistit aktuální stav projeků?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyss:
zkusím, ale neručím za výsledek, poněvadž dotyčná povolaná osoba není mým kamarádem. Takže odpovědi se někdy dočkám, někdy ne. V_L to ví také, on s ní i párkrát jednal.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 23:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řek bych, že ty původní plány stále platí. Dostali jsme je zcela oficiálně k projednání minulý týden od projektanta. Ale je to mimo náš rajón (kromě některých specifických povolení) takže nejsou žádné detaily.
U Oseka to fakt na tunel vypadá, zářez by byl pěkně hluboký.
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 23:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové....chtěl se optat na jednu globální věc.
Vím, že nejní ještě oznámena definitivní podoba projektů mezi Prahou a Plzní, ale obecné záměry jsem zaslech tyto: pro naklápěcí soupravy celý úsek na 160 km/k, klasika 120 km/h minimum, místy více než 120 km/h.
Z vizualizací firmy Ctech to sice vypadá, že zde téměř nebude jezdit nic jiného než pendolino. Osobně se obávám, že sem nasazeno vůbec nebude. Čili tedy vše odjezdí klasiky, které budou moci v nově postavných tunelech 160 km/h a ve zbytku trati ne o moc více než 120 km/h. Je to určitě zlepšení oproti současnosti, je fajn, že se konečně začíná dít a ze zvoleného celkového řešení mám dojem, že je to zvoleno, aby se z investovaných peněz vytěžilo maximum, ale když se na to podívám druhým pohledem. VRT je otázka z mého pohledu následujích cca 30 let, tak mi to přijde dost poddimenzované, vzhledem k tomu, že tato trať spojuje krajská města a nese s sebou návaznost na Mnichov a Norimberk....Díky za názory
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 01:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"zapojení na Doubravku je nereálné, neb by se lokálka zapojovala do VRT ... nezapojení trati do Plzně je třeba brát z tohoto důvodu jako axiom."

Pokoušel se vůbec někdo vážně zpracovat jinou alternativu? Není to spíš tak, že do lokálky nikdo nechce dávat peníze? Přitom lokálka začínající přímo v krajském městě má svůj nepopiratelný smysl, už jen kvůli dopravním zácpám.
Mmch., pokud jsem to dobře pochopil, tak v úseku Plzeň-Ejpovice se i ve vzdálenějším budoucnu předpokládá jen jedna dvojkolejná trať, která se až v Ejpovicích bude dělit na VRT do Prahy, na dosavadní trať do Rokycan, a na trať do Radnic?

"Z provozního hlediska bude samozřejmě možné jezdit do Plzně i přes Ejpovice a jde jen o to, zda těch pár vlkm navíc kraj zaplatí."

Mně přijde, že lokálka do Radnic má budoucnost jen v případě, že zůstane zachovaná trať z Chrástu přímo do Plzně. Jak dlouho se bude 810 drkotat z Plzně do Ejpovic plus z Ejpovic do Chrástu? Ani přestup v Ejpovicích není zrovna lákavá představa. Než ježdění přes Ejpovice, to bych snad raději osobní dopravu zrušil, a nahradil ji nově zřízenými autobusovými spoji.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2538
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 09:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
To trochu přeháníte. Trasa z Plzně do Chrastu se prodlouží o 3 km, to není nic závratného. Nikde není napsáno, že motorák do Radnice nemůže jet z Plzně (pokud si ho kraj objedná) a v Ejpovicích si střihnout úvrať. Vzhledem k tomu, že tím odstraní stávající úvrať v Chrastu, tak se snad tolik neděje.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 09:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Trať 176 má oproti busu několik neodstranitelných nevýhod: míjí Bušovice, má nic moc umístěné nádraží v Radnicích i zastávku v Břasech. Jen těžko se na ní vytváří hodinový takt kvůli cca 20 min. dlouhému úseku bez výhybny.
Když přidáte ještě další, nové nevýhody, tak každá z nich může být příslovečnou poslední kapkou. Jezdí ještě ve všední den některé vlaky s vlekem? V poslední době jsem viděl vždy sólo šukafon. Zvednout se to může jedině prodloužením všech vlaků až do Plzně, s co nejkratší jízdní dobou.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.189.227
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 15:37:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuální stav staveb západočeské části III. tžk podle příspěvku ing. Čížka (SŽDC SSPlz) ve sborníku z konference minulý týden:
Smíchov - Beroun: zpracována přípravná dokumentace, probíhá EIA - tj. bez územního rozhodnutí (ÚR)
Beroun - Zbiroh: ÚR platné a změněné podle řešení v projektu, probíhají jednání s majiteli pozemků, zahájení stavby snad 2008
Zbiroh - Rokycany: nutná změna ÚR podle řešení v projektu, dále dtto
Rokycany - Plzeň: dtto, zahájení snad 2009
průjezd uzlem Plzeň: zpracována přípravná dokumentace, bez ÚR
Plzeň - Stříbro: v realizaci
Stříbro - Planá: platné ÚR, zahájení stavby snad 2008
Planá - Cheb: v realizaci
Cheb - st.hr.: platné ÚR, naštěstí bez spojky mimo Cheb

Bručoun: ano, Ejpovice - Plzeň bude společná trať pro VRT (bude-li vůbec kdy) a konvenční železnici

Qěcy: já bych ve věci neexistence tunelu ve Zbiroze věřil mcm...

Martyss: nebude "furt 120", před Rokycany bude pro klasické soupravy jen devadesátka. Koncepce "nesledovat VRT ani ve výhledu a modernizovat trať na 160-200" je jistě možná, ale znamenalo by to zahodit předchozích šest let příprav a začít od nuly. A přihodit pár (desítek) miliard. S ohledem na poměrně malou pravděpodobnost, že by se v dohledných desetiletích "něco" zrychlilo mezi Plzní a Norimberkem / Mnichovem, si nemyslím, že by jízdní doba Praha - Plzeň podvazovala (ne)konkurenceschopnost spojení do Bavor.
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 17:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2K. A. F.:
Koncepce "nesledovat VRT ani ve výhledu a modernizovat trať na 160-200" je jistě možná, ale znamenalo by to zahodit předchozích šest let příprav a začít od nuly.
Jistě, beru, že nyní už nelze něco předělát. Já bych současné řešení považoval za nejlepší v případě, že se po dostavbě koridorů (okolo roku 2020) začně řešit VRT. Osobně mám obavu, zda se VRT neodsune do vzdálenější budoucnosti. Pak by mi přišlo nevhodné, že je zvolena pouze optimalizace mezi Rokycany a Berounem, kdy nejsou některé úplně oblouky narovnány, pouze o několik metrů posunuté, ač by to nebylo až tak stavebně náročné (nebyly by protřeba mosty či tunely), když už se celá trať staví téměř znovu.
Nepadlo na konferenci něco o podobě optimalizace Beroun - Rokycany?

(Příspěvek byl editován uživatelem Martyss.)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2540
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 18:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
V regionální dopravě rozhodují úplně jiné věci, než dejme tomu dvouminutový rozdíl jízdní doby. Navíc trať od Ejpovic dokáže obsloužit i Dýšinu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 09:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Rozdíl dvou minut by to byl, kdyby se projely všechny zastávky, včetně stanice Chrást. 3 km navíc a 3 nové zastávky (Újezd, Ejpovice, Dýšina) prodlouží jízdní dobu o 5-7 min. Třemi novými zastávkami se zintenzivní pocit, že se vlak do Plzně "prostojí".

ad obsluha Dýšiny: tam jezdí MHD. Když už na vlak, tak raději do stanice Chrást. Zastávka Dýšina je k něčemu jen když začíná a končí šichta.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2545
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 11:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím proč by v Újezdě měly stavět všechny vlaky, radnické klidně mohou jet durch. V Dýšině se pak může stavět jen na začátky/konce šichet, jinak projíždět. Máme z toho celkem prodloužení JD třeba o tři minuty. To skutečně u nikoho nerozhoduje o použití/nepoužití vlaku. Navíc to, že vlak pojede osídlenou krajinou namísto výletu lesem od Doubravky, považuju spíš za výhodu. Současně se uspoří dobře 4 km kolejí, jejichž údržba by taky něco stála. Mnohem podstatnější je to, zda si kraj takový vlak skutečně objedná, ať už přes Ejpovice nebo ne.

Zachování stávající tratě od Plzně si dovedu představit spíš při ponechání celé tratě přes Chrast jako obchvatu, případně trasy pro osobní nebo nákladní vlaky. To už je ale na jinou debatu a můžeme se bavit o tom, zda je zrušení možné objížďky moudré a jak se tam vlaky vejdou po dokončení VRTu...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 11:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, mě přijde děsný, že někomu přijde drahý tam nechat ležet jednu kolej ve starý trase a tunel nebude mít žadnej odklon. Takže stačí, že tam někde vykolejí třeba nákladní vlak a bude to zasekaný... To jsou podobně geniální úspory, jako projektovat u Prahy na 011 200 metrů dlouhý peróny (kam se nevejde ani troješus).
Dopravu na lokálce stejně objednává kraj, nicméně nechal bych jednu kolej jako odklonovou trasu, v Chrástu dvojkolejnou výhybnu - pro odklony nákladních vlaků a variantní jízdu osobáků, pro údržbu tunelu, nehody / neschopnosti vozidel a tak... Hlavně pokud by někdy VRT byla, tak by vzniklo nesmyslně úzký hrdlo, a starou trať by už nikdo neobnovil, neb tam bude cyklostezka a těleso nebude ze zákona dráha.
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.8.245
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:25:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nechci nijak zasahovat do vaší plodné diskuze, ale oproti dokumentaci pro úr došlo v projektu ke dvou zásadním změnám. za prvé: nebude zastávka újezd a za druhé: budou dva jednokolejné tunely. takže mezi ejpovicemi a doubravkou nebude žádná další zastávka a radnický trati tak přibude pouze zastávka dýšina.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2557
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 18:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mcm:
Dík za doplnění, už to tak nesleduju. Každopádně to je určitě rozumnější řešení než bylo původní.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 21:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... Máme z toho celkem prodloužení JD třeba o tři minuty"

Vzhledem k tomu, že se bude stavět minimálně Ejpovice a Chrást, tak 3 minuty vidím jako přílišný optimismus. Mimoto by se projížděním zastávky Dýšina cítil uražen mocný "bůh zastávkových vlaků".

"Mnohem podstatnější je to, zda si kraj takový vlak skutečně objedná"

Ano. S tím, že když je vlak z nějakého důvodu málo přitažlivý, tak jím budou jezdit jen žactvo bez řidičáku, staré babky bez auta i řidičáku, a socky co nemají na benzín.

"(kam se nevejde ani troješus)"

Co je troješus? 3x(471+071+971)? To snad jezdit nebude, lepší by bylo zkracovat intervaly.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 21:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Ano, to je troješus.
Intervaly donekonečna zkracovat nejde a rychlíky taky musejí někudy jezdit.
A i ve Švýcarsku, kde mají separátní tratě jen pro S-Bahn, jezdí dvanáctivozové patrové soupravy spěšňáků a rychlíků, mám dojem, že i osobáků. Devět patráků na osobáku tam ale určitě jezdí.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 21:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud nebude nová trať minimálně do Poříčan, brzy to jezdit bude muset, neb 15 min. je asi tak maximum, co se dá na současné 011 s rychlíkama (a nezapomínat na občasné náklady) provozit bez významného vlivu na jedno či druhé. Maximálně tak ještě nějaké zrychlené ranní vložáky "když zrovna rychlík nejede".

Ale tady v ZH při 15 min. jezdí dost narvané 9patrové soupravy (se třema mašinama, což je dost šoto ;-) ), a to je zde prosím polovina obyvatel oproti "přípraží". Co to znamená? Že naší kapacitní limitou, pokud nechceme jezdit jako dobytek, je 9 vozů po 7,5 minutách (samozřejmě pouze ze silných směrů), a na to bychom měli dimenzovat infrastrukturu. Vzhledem ke sjezdům linek v centru se obávám, že z hlediska stability je případné další zkracování intervalů neúnosné (aby souhrnný průměrný interval neklesl pod 2,5 minuty), tak asi není možné ani řešení typu NBS Kolín a přenechání 011 příměstské (nově: Esku :-) ) a nákladům. Teda minimálně pokud by to (spolu s NB, Kralupy a Kladnem) mělo všechno jet někam pod TGM...

Pročež prohlašuji, že ideoví autoři 200 metrových perónů to krapet nedomysleli (teď nemyslím ani tak toho co to "hodil do CADu", ale kdo dal takřka zločinné vyjádření že to stačí - asi aby se to za pár let mohlo vesele prodlužovat).

Hlavně že je perón v Tatcích, Zámrsku nebo Lukavci...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3022
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 22:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na chebský straně 3. korytoru budou peróny v zastávkách a míň významnejch stanicích (Chodovka, Valy, Žandov, Salajna, Lipová) údajně pouze 140m.

Někde kdysi dávno jsem četl, že podle německých norem musí mít každá zastávka minimálně 240 metrů vysokýho perónu... a nadávali, co je to za euro-blbost. To jenom pro ilustraci...
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2575
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 00:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Zato při jízdě od Doubravky by se v úvraťový Chrast projížděl, žeáno .

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace