K-report
 

Archiv do 01.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Archiv do 01.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 18:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jde hlavně o to, aby se celý svět domluvil, jaký alternativní zdroj energie s dlouhodobou perspektivou a zcela nezávislý na ropě zvolí. Ale nesmí se brát za každou cenu ohled čistě jen na ekologii.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 08:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trochu složitější a nerad bych tady k tomu rozváděl nějakou diskuzi

Jsme na diskuzním serveru, takže bychom měli diskutovat. Když někdo řekne nějaký svůj názor, měl by ho umět obhájit, nebo aspoň zdůvodnit. Pokud se tak nestane, vypadá to jako by jen plácal. Bohužel, druhou část příspěvku jsem nepochopil, v čem má plyn větší šanci a oproti čemu?

ve Spolane vznika H jako vedlejsi produkt, ceho ?

Jako vedlejší produkt elektrolýzy solanky, primární produkty jsou chlor a hydroxid sodný. V ČR je ještě jedna (resp. dvě) podobné elektrolýzy, výroba KOH a NaOH ve Spolchemii. Řádově větší množství vodíku se vyrábí v petrochemických závodech (Litvínov, Kralupy) pro použití na hydrogenace a na výrobu amoniaku (Litvínov).

jaký alternativní zdroj energie s dlouhodobou perspektivou a zcela nezávislý na ropě zvolí

To právě vodík, který tady lituješ jako slabého soupeře ropy, nenabízí. Především to není zdroj energie.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 20:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsme na diskuzním serveru, takže bychom měli diskutovat.

To jsme, ale tady by jsme se dostali uplně mimo téma. A to bohužel až tam o čem se běžně v novinách, či na idnes nepíše. Takže tomu v podstatě i prdlajs rozumíme. Bohužel.

čem má plyn větší šanci a oproti čemu

Zemní plyn, popř. LPG, není jako náhrada ropy i když by to teoreticky šlo, ale pouze jako určitá alternativa. Jde o to, že se u těchto paliv využívá v podstatě stejný pístový spalovací motor. Rozdíl je pouze v přípravě směsi, takže tu je teoreticky ideální prostor pro různé rekonstrukce.
Dále způsob skladování plynu ve vozidle není problém. Pouze u rekonstrukcí jsou určité komplikace, např. starší Karosy a umístění tlakových nádob na střechu.

Je ale fakt, že na Tech. univerzitě v Liberci asi před 10ti lety doc. Laurin počítal návratnost investic při kompletní rekonstrukci všech autobusů libereckého mhd na zkapalněný zemní plyn s výstavbou a provozem plnírny, atd. Návratnost investic dle tehdejších cen (pokud si dobře pamatuji) byla cca 25 let. Což zrovna moc optimistické není. Já jsem tam měl jako bakalářskou práci podobné téma.
V místní knihovně jsem jednou četl studii o možnosti rekonstrukce 810+010 na CNG. Šlo tam o to, že by se tam někam asi pod podlahu 010 umístily plynové nádrže a bylo by to s 810 spojeno pružnou hadicí. Tyto hadice by se ovšem musely neustále rozpojovat, což bylo v textu zmíněno jako jedna z nevýhod. Tehdy ještě o nějaké 814+914 nebylo ani zdání.

Jako vedlejší produkt elektrolýzy ...

Jenže ten slavný vodík musí vznikat jako primární cíl a to snadno, rychle a levně. Co potom s tou haldou chloru a hydroxidu.
Třeba se ale vodík odstěhuje za hliníkem do Humpolce a bude klid.

P.S. Nebylo by lepší zde udělat vlákno s názvem "Hudba budoucnosti, aneb alternativy nejen v železniční dopravě"?
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 08:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud tématu "prdlajs rozumíme", tak nevím, proč si ho otvíral Já si myslím, že o něm vím trochu víc, než běžný čtenář idnesu a tak jsem se chytil a chtěl diskutovat.

Jinak souhlas s tím, že CNG nebo LPG jsou dnes daleko technologicky zvládnutější něž vodíková ekonomika. Ale pro oba (tři) platí, že to rozhodně nejsou samospasitelná řešení, o tom není sporu.

vodík musí vznikat jako primární cíl a to snadno, rychle a levně

To samozřejmě, ale ta svině termodynamika to zařídila tak, že "z ničeho a zadarmo" to prostě nepůjde. ostatně, to byl prvotní zařátek diskuze - některé mediální proklamace se tváří, že je to piece of cake. Ostaně, ty si reagoval, že jim nepřeje ropná lobby, jinak by to už bylo. Tak jsem se pustil do diskuze.

Tohle téma se občas řeší v "Energetická náročnost a emise z dopravy" - je to takové komorní diskuzní fórumko v této sekci.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 16:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyto alternativní zdroje energie slouží pro hru vědců a techniků. Ještě nebyla vydrancována ropná naleziště na mořském dně ani v Antarktidě. Hromadné využití vodíku k pohonu aut nastane z nouze stejně jako nouze donutila Hitlera vyrábět benzin z hnědého uhlí. Ještě dříve než dojde ropa se narodí osvícenec, který zakáže zbytečné jízdy aut. Vozit znojemské okurky do Brna přes olomoucký velkosklad je hloupost, ale autoropná lobby potřebuje odbyt na svoje výrobky.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 17:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s**ně termodynamika to zařídila

Přesně tak. Proto s jeho využitím v horizontu mého života nepočítám. Otázka alternativních paliv se stejně bude brát vážně až za hodně let a do té doby se může objevit nějaký zcela nový zdroj energie o kterém teď nikdo vůbec netuší.

Údajně snad vyhořelé palivové články z jaderných reaktorů v sobě skrývají obrovskou energii, kterou zatím nejsme schopni využít.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2667
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 17:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, vy jste koukám i expert přes logistiku. Oni se ty centrální sklady okurek aj. zřizují právě proto, aby gumokolní lobby mohla ještě více jezdit sem a tam a ropní šejci si namastit kapsu. OK, doprava je levná, ale je snad něčí chyba, že dokáže být levnější než konkurence?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2668
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 17:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu jsem se zasekl s odesláním - to byla reakce na JKA samozřejmě.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 17:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot
Nejsem žádný ekologický terorista. Ale vidím některé věci a nemohu si nevšimnout, že globální trh na hospodárnost nehledí. Prostě to tak je, ať to chceme vidět, nebo ně. Vozit věci, které se dají vyrobit na místě spotřeby z druhé strany zeměkoule je z hlediska hospodárnosti blbost. To že se to vyplatí všem zůčastněným stranám, je věc jiná a já jsem si toho vědom.
Zrovínka se šprtím řízení elektrizačních soustav. A celé to je o tom, jaké výkony odebírat z které elektrárny, aby byl celý systém z hlediska nákladů na palivo a na ztráty hospodárný. Celé je to velká matematika a asi to hodně ušetřilo už dost uhlí (plynu, vody). Problém je v tom, že na liberalizovaném trhu s energiemi sice můžeme s elektrikou kšeftovat a předhánět se na burze, ale nikdy už ta elektřina nebude vyrobena s nejnižšímu náklady a byť její cenu trh stlačí dolů(ale spíš nahoru), tak bude vždy dražší, než u monopolu.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 20:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozit znojemské okurky do Brna přes olomoucký velkosklad je hloupost, ale autoropná lobby potřebuje odbyt na svoje výrobky.

Možná, že by bylo lepší, aby si každý spotřebitel jezdil pro tu skleničku okurek do Znojma sám, ne?

Vozit věci, které se dají vyrobit na místě spotřeby z druhé strany zeměkoule je z hlediska hospodárnosti blbost. To že se to vyplatí všem zůčastněným stranám, je věc jiná

To je zajímavá teze - je to nehospodárné, ale přitom se to vyplatí všem zúčastněným.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2670
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 21:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím - že by skutečně platilo: monopol = záruka nejnižších cen? S touto tezí jsem se zatím nesetkal. Pokud na čerstvě liberalizovaný trh vstoupí konkurence, poráží monopol vyššími cenami? Beru, že elektrizační soustava je spacifická záležitost a provozovat odděleně přenosovou soustavu i různé dodavatele může být náročnější. Ale jestli je to pravda, tak je to spíš výjimka, potvrzující pravidlo.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 22:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DjCargo
To je zajímavá teze - je to nehospodárné, ale přitom se to vyplatí všem zúčastněným.

Inu, a proč ne?
a) Vemte v úvahu, že si nikdo nezapočítává náklady na ekologické škody a "skutečné" náklady na energetické suroviny. Je to nehospodárné s ohledem na využití zdrojů, abych byl správně pochopen.

b) Monopol a nejnižší ceny. Monopol v energetice může vyrábět s nejnižšími cenami, protože má pod palcem celou síť a může si celou síť optimalizovat tak, aby hospodárně využil celou soustavu. Tj. aby snížil svoje náklady na uhlí a měl co nejvyšší marži. Spotřebitelské ceny samozřejmě nejsou nejnižší, ba naopak, protože nic nenutí monopola je snižit. Zde by musel ceny řídit nějaký orgán, který by ceny určil "spravedlive", socialisticky.

Dám vám příklad:
Mějme dvě vzdálené oblasti 1 a 2, na opačných koncích státu. V každé je jedna elektrárna E a v blízkosti jeden zákazník Z . Obě oblasti jsou spojené přenosovým vedením.
Z1 odebírá elektriku v noci, Z2 ve dne. Logika Monopolu by byla dodávat z E1 do Z1 a z E2 do E2.
Mezi elektrárnami však vládne konkurence a proto E2 získala Z1 a dodává mu elektriku, zatímco E1 dodává do Z2. To znamená, že v noci elektřina proudí přez celou republiku tam a ve dne zpátky.
Asi tušíte, že byť elektrárny nabídnou zákazníkům lepší cenu, musí se vyrobit energie nutná na krytí ztrát v těch vedeních. Tedy je nutno spálit více uhlí. I takový je liberalizovaný trh s elektrickou energii.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 08:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vyhořelé palivové články z jaderných reaktorů v sobě skrývají obrovskou energii

No samozřejmě, na to potřebujeme transmutační reaktory, tohle je dle mého názoru nejreálnější řešení budoucí energetické situace.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6781
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 08:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

éú chce, aby se do energetické náročnosti spotřebičů (takový ty nálepky -lednička třídy A) započítávala i energetická náročnost na jejich výrobu a dopravu.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 08:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl - Mezi elektrárnami však vládne konkurence a proto E2 získala Z1 a dodává mu elektriku, zatímco E1 dodává do Z2.

Jak se ta konkurence projevila, když ne zřejmě nejnižšími cenami? Jinak by něco takového zavánělo kartelem "ty si vem noční Z1 a my si vememe denní Z2".

Bobo - aby se do energetické náročnosti spotřebičů (takový ty nálepky -lednička třídy A) započítávala i energetická náročnost na jejich výrobu a dopravu.

To je zas typický projev bruselské byrokracie. Nic víc.

Jka2005 - Ještě dříve než dojde ropa se narodí osvícenec, který zakáže zbytečné jízdy aut. Vozit znojemské okurky do Brna přes olomoucký velkosklad je hloupost, ale autoropná lobby potřebuje odbyt na svoje výrobky.

Ještě k tomuto - kdyby se skutečně nějaký takový "osvícenec" narodil, tak se mu tímto zřejmě nejdříve podaří zakázat "zbytečné" jízdy vlaků.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 10:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: to jsou věci na dlouhou diskusi, ale zkuste si jen tak pro sebe spočítat, kolik energie (ropné) stojí vypěstování tuny biomasy a její odvezení na vzdálenost 50 km do elektrárny. A hrůzou Vám vstanou vlasy na hlavě...
Nebo energetickou návratnost křemíkových solárních panelů. Po dobu svojí fyzické životnosti nevyrobí ani zdaleka tolik elektrické energie, kolik je jí potřeba k jejich výrobě.
Ta fyzika je totiž mrcha a jakákoliv operace má vřdycky účinnost menší než 1. A celková účinnost více operací je dána součinem jejich účinností, tzn. drasticky klesá...

Celý humbuk se zelenými energiemi je největší loutkové divadlo od doby, kdy se Němci skládali na továrnu na "lidová vozidla", ze které začaly vyjíždět tanky :-).
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 10:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to jsou věci na dlouhou diskusi, ale zkuste si jen tak pro sebe spočítat, kolik energie (ropné) stojí vypěstování tuny biomasy a její odvezení na vzdálenost 50 km do elektrárny. A hrůzou Vám vstanou vlasy na hlavě...

To je reakce na co ode mě? Já rozhodně zastáncem těchto experimentů nejsem.

Celý humbuk se zelenými energiemi je největší loutkové divadlo od doby, kdy se Němci skládali na továrnu na "lidová vozidla", ze které začaly vyjíždět tanky :-).

No, chvíli z ní ta lidová vozidla vyjížděla A myslím, že za ta léta se Němcům ta sbírka dost vyplatila.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 10:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DjCargo
Stále jste mě nepochopil. Ceny jsou sice nižší, avšak spálilo se víc uhlí. To je jádro mojí myšlenky.

Johnny11
No, já bych se té biomasy tak nebál. Kdyby to nebylo energeticky výhodné, tak by se asi zemědělec ze sousední vesnice netrápil s tím energetickým šťovíkem a topil by v kotelně rovnou naftou. Asi se tam budu muset zeptat, jak to mají.
(bohužel tuším problém = dotace na hektar).
No snad není težké zjistit, kolik nafty se projede na tunu pšenice.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 10:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

solárních panelů. Po dobu svojí fyzické životnosti nevyrobí ani zdaleka tolik elektrické energie

To už není pravda, vývoj jde kupředu. jednak směrem k vyšší účinnosti PV systémů, jednak se umí z jednoho Si monokrystalu vyrobit víc článků než dříve (uměj to nařezat na tenší plátky s menším odpadem).

Ad Honzasl: tak tak. Celková situace kolem alternativných zdrojů je pokřivena jejich podporou - garantovanou cenou výkupu, investičními dotacemi atd. Takže větrníky nebo biomasa jsou pro někoho skvělý kšeft, ale jaký je jejich skutečný přínos se už tak snadno posoudit nedá.

Využití biomasy vidím jako dobrou lokální alternativu - zpracování zemědělských odpadů a přebytků, ale ne jako plošné řešení.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 11:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl - Stále jste mě nepochopil. Ceny jsou sice nižší, avšak spálilo se víc uhlí. To je jádro mojí myšlenky.

Ano, takto podáno je to samozřejmě pravda. To je bohužel odvrácená strana jakékoli liberalizace, že konkurenční boj se odehrává především na poli cen (= jejich podhazování) spíš než na poli kvalitativním.

Celková situace kolem alternativných zdrojů je pokřivena jejich podporou - garantovanou cenou výkupu, investičními dotacemi atd. Takže větrníky nebo biomasa jsou pro někoho skvělý kšeft, ale jaký je jejich skutečný přínos se už tak snadno posoudit nedá.

Využití biomasy vidím jako dobrou lokální alternativu - zpracování zemědělských odpadů a přebytků, ale ne jako plošné řešení.


Ano, přesně tak.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 16:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměl by prosím někdo seznam lokomotiv, které půjdou pod ČD Cargo a které budou pro ČD,jestli takový seznam existuje.Děkuju
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4696
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 21:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten seznam určitě existuje, ale nemyslím si, že je nezbytné všechno vědět dopředu nebo to vykecat. Nakonec, co z toho, stejně s tím nic neuděláme a aktuální dislokace vozidel po rozdělaní budou jistě brzy k mání...
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 22:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále jste mě nepochopil. Ceny jsou sice nižší, avšak spálilo se víc uhlí. To je jádro mojí myšlenky.

Jistě, ale čím více se spálí uhlí, tím větší je růst HDP (nehledě na růst zisků pro uhlobarony i elektrobarony).
Pánové, žijeme v éře tržního hospodářství, jehož jediným měřítkem úspěšnosti je zisk. Všechno ostatní jsou vycpávky, aby ta pravda tolik nebolela. Zejména v těchto dnech je důležité si to připomínat...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 13:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johnny11
Vzpomínm si na jistou Vlastivědu pro 4. ročník, kde je volně řečeno: Vyspělost státu se měří produkcí oceli.....
Hold každá doba má své mýty. Nu nic, jdu derivovat nákladovou funkci.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 14:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, panove, aby jste se meli o cem dohadova - vcera 13.11.2007 byla v Dubai pri tamnejsim aerosalonu vydana tiskova zprava Airbus, QATAR, SHELL, Rolls Royce a par dalsich, ze se jde do GTL (Gas to Liquid kerosene), QATAR chce byt prvni provozovatel tohoto stroje. Coz jest "a synthetic fuel made from natural gas", snad me za tuto citaci tady nezastreli ...
Detaily, no, ja je prave ctu, ale nevim, kde je nejaka verejna zprava, tu nejak nemuzu najit. Takze zatim bohuzel.
Pavel
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1815
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 14:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nasel u Rolls Royce - http://www.rolls-royce.com/media/showPR.jsp?PR_ID=40572
A to GTL neni produkt, ale technologie mezi prirodnim plynem a vyslednym "kerosinem", ktery posleze jde do klasickeho proudoveho motoru, lze predpokladat, ze neni palivo jako palivo, ze v budoucnu budou nektere subverze motoru specialne optimalizovane pro tento "kerosin".
No, pokud to vyjde, tak asi nejen masinky, ale i autickari trosku zaspali.
I kdyz vim, ze to posledni nesmyslne rejpnuti jsem si mohl odpustit bo to tak u autickaru uplne pravda neni ;-)
Pavel
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 15:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pjp: neřekl bych, že by autíčkáři a mašinkáři zaspali, o ty totiž, stejně jako o letdláře, tolik nejde. Je to hlavně záležitost petrochemického průmyslu a jeho schopnosti konvertovat uhlovodíkové suroviny mezi sebou. A pokud jim Airbus a spol přispěje na výzkum, budou jen rádi.

GTL procesy jsou staré - před 70 lety v Litvínově (a jiných místech v Německu) stály principiálně stejné továrny, konvertující uhlí na benzín pro auta. Princip je stejný - z výchozí uhlovodíkové suroviny (uhlí, methan) se (snadno) vyrobí "syngas" - směs CO a H2, která se (méně snadno) katalyticky zpracuje na požadovaný produkt - směs kapalných uhlovodíků. V tehdejší ČSR se benzín a nafta takhle dělaly až do otevření Družby, v Jižní Africe možná dodnes (dříve měli obchodní embargo, ale vydatné zdroje uhlí).

Dosud byly GTL procesy nekonkurenceschopné, jak roste cena ropy, šejkové si uvědomili, že můžou svůj plyn zhodnotit i jinak, než dosud bylo zvykem. Takže se dá očekávat renesance výzkumu v téhle oblasti. Na to určitě naváže i optimalizace motorů, ale mnohem víc práce je na straně vývoje a optimalizace petrochemických procesů.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl: jj...omlouvám se, zapomněl jsem tam hodit pár smajlíků. Nicměně na podstatě sdělení "jediným měřítkem úspěšnosti je zisk" trvám. Takto totiž uvažují ti, co nám vládnou (fakticky, nikoliv kašpárci ve vládách a parlamentech).
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl: a pozdravujou docenta, až ho uvidijou...
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 17:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyspělost státu se měří produkcí oceli.....

Také vzpomínám na jednoho velikána: Budoucnost patří aluminiu ...
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 18:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kubrt - je to mozne, chemie je pro me spanelskou vesnici a ucivo gymnazia uz jsem stihl uspesne zapomenout. Ja tak max v soucastne dobe akorat eloxaz a podobne a to jeste jen tak nejak spis matne.
Pavel
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_g
Oni docenta znaj...?
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 20:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, byly doby, kdy jsem asistoval. Teď už jen reguluji... I když na elektrárnách.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 13:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.lidovky.cz/ln_veda.asp?c=A071116_120727_ln_veda_vvr
Sice asi zase objevuji ameriku, ale ze by me to vadilo .. ;-)
Pavel
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 09:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ministerstvo: Vlak má zpoždění? Jeďte autem!
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 13:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě, jak byl potrestán pracovník MD, který poslal mail p.Štěničkovi. Toto, kdyby řekl obyčejný pracovník ČD cestujícímu a ten si ztěžoval, bylo by to hrubé porušení pracovní kázně atd. a znamenalo by to okamžité rozvázání pracovního poměru tzv.paragraf 53.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by měl být trestán za přiznání pravdy ?

Stačí se podívat do normální mapy (=i se silnicemi), kde že je Malešov a popřemýšlet o tom, zda je důvod zpozdit dva navazující vlaky se stovkami lidí čekáním na zpožděnou lokálku kvůli dvakrát přestupujícímu člověku jednomu.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 10:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych k tomu dodal,že ministerstvu dopravy je jedno,jaký druh dopravy podporuje.Kdyby toto řekl někdo z vedení drah,tak to na okamžitou výpověď je,protože to je poškozování firmy a jejího dobrého jména.I generální ředitel ČD Ing.Bazala se tomu smál.K tomu asi opravdu nebylo co dodat.
Na víc,ČD se panu Štěničkovi omluvili aniž by museli.
V každém případě bych na pracovníka Ministerstva dopravy,který poslal tu odpověď,podal trestní oznámení za poškozování.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 11:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: Poškozování čeho? Dobrého jména? To ČD dávno nemají. Omlouvat se měly za zpoždění, nikoliv za tu odpověď.
Past: Proč by měl být trestán? Ministerstvo dopravy není filiálkou ČD. Věcně odpověděl Hladový medvěd.... naprostý souhlas.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 12:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Johny11:Každá společnost se snaží vytvořit si nějakou pověst.Uznávám,že na tom České dráhy nejsou nejlíp.Za zpoždění se omluvily,co je mi známo.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 12:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tu pověst si rozhodně nevybuduje žalobami a trestními oznámeními, jak navrhujete... o to mi šlo.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 12:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Johny11:Jaký je tedy Váš návrh? Nechat bez povšimnutí?Dělat, že se nic neděje?
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 15:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tomto konkrétním mediálním případě neměly dráhy reagovat vůbec - ten člověk dal médiím svoji komunikaci s MD a celý problém je jisté formě arogance státního úředníka. On měl, podle mne pravdu, ale způsob jakým to prezentoval je na školení z komunikace.

Co se týká zlepšování mediálního obrazu ČD, to je na diplomovou práci :-). Snad jedinou větu - z mého pohledu to vrcholový management ČD nezajímá a ti na nižších úrovních, které to trápí, neví jak. A ti zoufalci z tiskového a marketingového odboru GŘ jsou jen špička ledovce, kteří blbě hasí něco co nezapálili a o čem ani nic moc neví...

Třeba se někdy sejdeme u piva a probereme to :-)))
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 15:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Johny11:Souhlasím s Vámi,ale dotaz byl položen novináři tiskovému odboru ČD, kteří logicky čekali odpověď.ČD museli reagovat...nepopírám,že dosti nešťastně.

Proti setkání u piva nejsem proti :-))))
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 15:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy také odpovídáte na dotazy určené Vašemu sousedovi nebo kolegovi? Myslím, že ne, že se tázajícímu omluvíte a řeknete, aby se zeptal toho, kdo je oprávněný/příslušný/týká se ho ten dotaz.
Je to typický případ neprofesionality tiskového mluvky - odpověď měla být "Je mi líto, ale nejsem kompetentní odpovídat za MD, ale mohu Vám dát spojení na tiskového mluvku ministerstva. Děkuji, na shledanou."
Hanysek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 20:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad energie: stejne je porad nejvetsi problem s ucinnosti. I na vyrobu toho vodiku musite vzit energii z toho co je uz v behu ted, tzn. jadro ci fosilni paliva. A premena techto zdroju na elektrinu je porad zoufale neucinna.
Tak nak mi to prijde, ze je zdroju porad relativni dostatek na to, aby se investovalo vic do vyvoje (globalne to nikdo neresi, kazdej si hraje jen na svym pisecku a pocita svy zisky) Nicmene i to se urcite pomalu meni, pri letosnim skoku ceny ropy...

Zlepseni snad prinesou i reaktory IV. generece, nicmene se tesim az se vyresi vyuziti radioaktivniho odpadu. To je podle mne velmi nadejnej zdroj.

S tezenim ropy na Antarktide a leckde jinde v nedostupnych mistech to nastesti neni tak zhavy a nemyslim, ze by melo smysl (ikdyz hlavouni v US a jejich Aljaska, vlastne i Rusko... ale Antarktidu neee :-)).

Souhlasim, ze biomasa je v zasade jen mistni zdroj, nicmene pro CR z tech obnovitelnych nejvhodnejsi. S dotacema je asi tak stejna potiz jako s dotacema na cokoliv. Treba dotace na obili, kdy se pestuje nesmyslne na horach a v nizinach lezi leckdy pole ladem.
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 11-2007


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 08:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je docela pecka : http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/zpmapa#mapa
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mlojin: ?
Zapínám rádio, skupina Törr. Pod okny mi šíbuje tranzistörr.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1980
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa: klid, to je jen takový malý spamer z Teplic...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 11-2007


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nespamuju. Jen sem to našel, nevim jestli to znáte ...
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2147
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 12:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copa spamer, spíš Kryštof Kolumbambus
Zapínám rádio, skupina Törr. Pod okny mi šíbuje tranzistörr.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 12:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mlojín: a ten zásadní objev děláš každý měsíc?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2007


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 12:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak každej měsíc ???
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 08:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mlojin: Pánové se asi ptají, jestli s takovýmto objevným příspěvkem přicházíš často. A (nechci mluvit za ně) se toho možná trochu obávají...

Babitron známe;) často se tu z něj objevují obrázky které ukazují na "kvality" železniční dopravy v ČR.

S těma stížnostma na dráze je to vcelku na prd. Tím, že chce mít většina lidí klid tak nahrbí záda, řekne sorry a zase se narovná...
Ještě aby hledal nějaký telefon an někoho jiného...
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 01:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Don Salieri: pánové (teda alespoň já) jsou o tom dokonce přesvědčeni a mají i důkaz...
Stačí, když pan Mlojín navštíví žel. sekci na fóru, odkud přišel na K-report, a tam dohledá, že tento web (tj. babitron) objevil již koncem října (tuším 30.10. - nechce se mi to teď hledat). No a 24. dne tohoto měsíce jej tam dal znovu a následně potěšil i nás zde. Na onom webu ovšem svůj příspěvek z 24.11. již nenajde, byl smazán jako spam.
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 23:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.odklepnuto.cz/detail.php?id_item=504440 formou aukce na odklepnuto.cz prodavám mapu k jízndímu řádu 1956 , registrace je tam zdarma a neplatí se tma žádné zlodějské poplatky jako nja aukro.cz prodávám tam i njáké tabulky tratových poměrů http://www.odklepnuto.cz/user-items.php?id_user=22267
toto jsou všechny moje aukce na odklepnuto.cz
S pozdravem Alzon
ICQ => 310-582-272
ShortNap
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.95.241
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 11:53:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení železniční odborníci, prosím o radu: mám jet EC 279 (Hašek) do Budapešti, koupili byste si místenku do Bee nebo do Bpee? Co je pohodlnější? Jsou někde zásuvky na 230V? Díky.
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 08:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ShortNap:
Když bych jel sám, tak bych si koupil místenku do Bpee, pro skupinu je lepší Bee. Ve skutečnosti ale nebudete mít jistotu, v jakém voze budete sedět, protože často jsou některé vozy Bee a Bpee nahrazovány Bmee. Zásuvky ve druhé třídě nejsou. Jsou pouze v 1. třídě, konkrétně v Ampz143.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 00:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Již 55 minut existuje Cargo a špunty létají.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 09:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005: A už se ví, jaký jsou postupy pro "sebrání" mašiny z nákladu?
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace