K-report
 

Archiv do 28.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Sny s železniční tématikou » Archiv do 28.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 09. listopadu 2005 - 06:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se jednou zdálo, že jsem přišel na nádraží na vlak do školy (odj. 7:03). V sedm hodin se však ozvalo ze staničního rozhlasu: „Vážení cestující, omluvte prosím zpoždění vlaku. Vlak 5112 bude na svém odjezdu z Los Angeles asi o 128 minut opožděn. Upozorňujeme cestující, že předpokládané zpoždění se může změnit.“
trupman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.34.42
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 16:45:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já měl také zajímavý sen. Bylo to o nějaké meziměstské tramvajové trati na neexistujícím místě (zajímavé je, že ve snech se prostředí můžou opakovat.Například nůžete mít sen o nereálném městě a to město(nebo jiné mu podobné)se vám objeví třeba za měsíc v jiném snu). Byla jednokolejná a zastávka byla na skále asi pět metrů nad kolejemi a já se šel podívat jestli nám nejedev tom se vyřítila sólo T3R a já zdrhal zpátky na zast. aby sem to stih a najednou sem začal sklouzávat ze skály přímo pod T3 a tak tak sem ji uhnul a ležel sem na kolejích a najednou za tram.jela nějaká obr(co tam dělala nevim).Dál si to nepamatuju
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 20:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska se mi zdálo že naše zastávka měla 2 koleje, ovšem druhá byla bez nástupiště. Já jsem přijel v 810 a křižovali jsme se s 842. Vystoupil jsem a šel směrem domů. Najednou se koukám jak 842 jede dozadu, poté se rozjela dopředu a vykolejila. Tak si ji prohlížím a zaujal mě popis 842 SBB. Potom jsem zavolal policajty a šel jsem domů. Doma táta říkal že zavolá známému z drážní inspekce (žádného takového samozřejmě nemá) a v tom mě probudil budík.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4022
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 22:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem měl onehdá taky pěknej sen. Ocitl jsem se na nějakém nádraží v Praze (nevypadalo to jako žádná mě známá stanice, ale podle směrů vlaků, které tam jezdily, to vypadalo na Libeň). No a jak vlaky, tak autobusy, podle typů vozidel a barevného provedení to mohl být přelom 80. a 90. let.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4586
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 13:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak mě se po přečtení mišmaše zdálo, že MÁV nakoupila moc marfuš a tak nám je prodali. akorát nevim, jetli to jezdil viamont nebo ČD.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 20:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

akorát nevim, jetli to jezdil viamont nebo ČD.
Protože už ses radši probudil, ne?
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 23:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já už měl ve snu tramvajovou síť mj. v Turnově, Semilech, Lomnici nad Popelkou, Dvoře Králové (většinou tak 2 tratě/linky, norm. rozchod, T3 bez reklam a notně oprýskané; a většinou to vypadalo, jak když ani skoro nikdo z obyvatel neví, že má ve městě tram MHD). Dále jsem viděl TT Dvůr Králové - Hostinné - Vrchlabí (po přehradě a lesích ani stopy, vypadalo to spíš jak kraj mezi DK a Jaroměří v zimě); dále pak do té doby neznámou TT z Prahy až do nějake dolnopojizerské vesnice, něco ve stylu Dražic nebo Předměřic n. J., ovšem vesnice byla pod celkem příkrým svahem, za nímž byla náhorní plošina (á la Zdětín..); po ní vedla ona zarostlá 2kolejná TT a dolů do vesnice se tramvaje dostávaly podivným zařízením: vypadalo to jako krytá křížová cesta se schody (něco jako Svatá Hora), ovšem vedle schodů byla pojízdná plošina pro "imobilní" tramvaje, které jí byly voženy oběma směry po jednom voze, ovšem interval byl cca 30min.
Zajímavé je, že kdykoliv jsem něco takového viděl, jako bych se jen rozpomněl na něco, co jsem přece už věděl.
Tomiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 00:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mi připomíná, že se mi tuhle zdálo, že jsem byl, tuším, že v Praze a jel jsem někam tramvají. A že v jednom místě byl tunel a před vjezdem do něj se tramvaj položila na bok a po výjezdu z něj se vrátila do původní polohy. V tom snu jízda tím tunelem byla dost nepříjemná, a tak jsem při cestě zpátky radši na zastávce před ním vystoupil a ten úsek cesty šel pěšky :-)
Paci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 19:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jsem měl 2 zajímavé sny.

1)Sen o nádraží v Chomutově. Jel jsem z Pardubic domů, v CV jsem si všim že se začíná konečně nádraží modernizovat, hloubily se tam díry na podchody a začali se stavět 2 ostrovní nástupiště. Říkal jsem si "konečně to začali dělat" Při cestě zpět do Pardubic byla již část nástupiště hotova. U 1.byla v provozu půlka, podchod byl už na 1.nástupiště skoro hotov, ale ještě se nepoužíval. Jenžě pak jsem se probudil a uvědomil si, že to byl jen sen a byl jsem z toho zklamán.

2)Dopravní fakulta (nejšpíš DFJP) měla někde u České Třebové jakýsi zkušební železniční okruh, který měl několik desítek kilometrů tratí a nekolik stanic, dokonce byla jedna trať uzpůsobena pro provoz vysokorychlostních vlaků (300km/h). Tento systém tratí sloužil jak k výukovým účelům (něco jako dopravní sál na DFJP akorát ve skutěčnosti) tak i k testování vlaků jako na ZŽO v Cerenicích. V tom snu na největším nádraží (asi 30 kolejí) jsem byl z jednou supinou (1.ročník) a náš cvičící nás měl učit jak správně přehazovat vyhybky. Jenže měl teď suplovat nejaké třeťáky, měl jim ukázat zabezpečení a technologii vysokorychlostních vlaků a měla následovat i ukázková jízda v kabině strojvedoucího a na programu bylo i dosažení rychlosti 300km/h. Tak nás teda cvičící nechal ať si to zkoušíme a šel se věnovat třeťákům. Tak jsem nastavil vyhybky a jeli jsme jakousi drezínou na způsob MUVky. Jenže v kolejové splítce (kde byla spousta křižovatkových výhybek) jsme místo na hlavní koleje vjely na odstavné koleje (bylo tam asi 6 kolejí na odstavení vlaků a na konci byly 2 krátké slepé koleje a pak 3 dlouhé) tak jsem vyhybky přehodil znovu a opět jsme skončily na odstavných kolejích. Stalo se nám to asi 5x a ne a ne se dostat na hlavní koleje a konečně se projet. Zeptal jsem se cvičícího jaká je to výhybka, která nás má dostat na hlavní koleje. Odpověděl že výhybka č.44 což potvrdilo správnost mého původního nastavení. Cvičící se na nás šel mrknout a společně jsme zjistily že výhybku 44 někdo úmyslně poškodil tak aby se nedalo dostat na hlavní koleje. Společně jsme šli zkontrolovat jestli nejsou požkozeny další výhybky a skutečně byly (konkrétně výhybky 41,37) všechny byly poškozeny tak aby se nedalo vyjet ze stanice a vlaky skončily na odstavných kolejích. Jízdy vysokorychlostního vlaku byly bohužel odloženy. Muselo se zkontrolovat celé kolejiště. Před probuzením sem měl pocit že byly poškozeny ještě 2 výhybky ve vedlejší stanici.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19128
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 04:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se děje na sále bych občas radši v reálu nechtěl zažít ani ve snu
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 18:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale takovejhle okruh by nebyl špatnej…
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 21:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>MZ: namátkou: několik srážek vlaků, vykolejení, převrácení, atd. na denním pořádku, projíždění návěstí stůj, svévolné přehazování výhybek a rozpojování souprav za jízdy, krádeže a levitace vozidel...
Quis non amat Laminateas, non amat homines                          Profil
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19164
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 22:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...dva vlaky na jedné TK, navíc se různě dojíždějící, přetlačující a málem snad i předjíždějící...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Tomiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 21:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna na dnešek jsem měl zase jeden kolejový sen. Netýkal se železnice, ale tramvají - což ostatně jsou taky kolejová vozidla :-)

Zdálo se mi, že u nás ve Vilémově (pro neznalé: je to vesnice s cca 1000 obyv.) jezdily tramvaje. Celá ta síť byla jednokolejná a vedla od hriště k restauraci Pod věžičkou a u školy byla odbočka do Doliny. Přičemž od hřiště ke škole byla splitka (podobně jako v Liberci) a od školy do Doliny vedla úzkorozchodná trať a k restauraci Pod Věžičkou vedla normálněrozchodná trať. U školy bylo obratiště (trojúhelník), kde se mohly obracet jen tramvaje jezdící na úzkém rozchodu (koleje končily přímo u vchodu do školy :-) ) A v tom snu jsem se nacházel na střeše "Lodovny" (říká se tak restauraci, která se nachází uprostřed obce právě nedaleko školy). Normálně je to dvoupodlažní dům, ale v tom snu to byl čtyřpodlažní panelák. A zrovna jsem koukal z toho čtvrtého patra dolů na to obratiště, kde zrovna stála souprava 2xT3 v libereckém nátěru a říkal jsem kamarádce, u níž jsem byl zrovna na návštěvě: "To už snad ani není pravda, že před pár rokama tady tramvaje nejezdily".

Pak ten sen pokračoval dál, ale to už není důležité a nakonec jsem se probudil :-)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4603
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 09:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten sen pokračoval dál s tou kamarádkou?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 08:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hehe, dnes mi zdaly dva sny (jeden ovsem s lehcim akcentem zeleznicnim, ale uvedu oba)
Sen 1.) Rok 1918, jedu, v prestrojeni za ruskeho oficira, do Ruska pomoci nasim legiim vyridit potrebne papiry pro navrat do vlasti Cestuji takovymi temi klasickymi pro tehdejsi epochu vozy s uzkymi okenky daleko od sebe. Vlak je slozen z nekolika vozu (asi 7). Bohuzel jsem nevidel, jaka lokomotiva byla v cele nasi soupravy. Nicmene prochazim vlakem a nahle dostavam zpravu, ze vlakem cestuje uprchly masovy vrah a jestli nezasahneme (za lokomotivou byl vuz plny lampasaku), tak povrazdi vsechny cestujici. Stahujeme se tedy do onoho "lampasackeho" vozu a cekame na jeho prichod. Pamatuji si, ze drzim v ruce kulovnici, ktera se nabijela jako vzduchovka lamanim a hlavne misto klasickych nabojnic jsem do ni rval rolnicky . Nahle vchazi vyse zmineny zlocinec v prestrojeni za dezurnou (ale ty jeho cerny hadry vypadaly napul jak sutanna pravoslavneho popa), zasahuji jej do bricha a skutecni oficiri jej dodelali samopaly. Skutecne ulet.
2) Osoblaha - podzim. Nadrazi vypada stejne, az na to, ze je obklopeno aleji a z bohusovskeho zhlavi vychazi kolej (z dnesni 3. koleje od stanicni budovy). Daleko v poli, tahnoucim se podel statni hranice, je podvalnikova jama, dale predavaci kolejiste normalniho rozchodu se tremi kolejemi, ktere se zbiha opet v jednu kolej vedouci k tocne k ctyrkolejne rotunde. Prave z ni vyjizdi hektor a je tam jeste prasatko s takovym tim nizkostenym nakl vozem (pouzivan treba pri zprovoznovani Harrachov - Poreba) Kkbst (uz jsem to oznaceni zapomnel...zatracena pojizdna abeceda). Od nejakeho zamestnance (vypada uplne jak Hejzlar, byv nacela zst Korenov) se dozvidam, ze to tu likviduji, protoze je zdlouhave hnaci vozidla normalniho rozchodu vozit z Tremesne sem tam, navic podvalnikove vozy jsou neskladne. Proto odvazeji posledniho hektora a prasatko s onim zminenym vozem je tu za ucelem odvozu zlikvidovaneho materialu. Vracime se do Osoblahy, kde se v mezicase kolejiste zaplnilo MUVkami, prohanejicimi se sem tam od zhlavi ze zhlavi. Jeden z zamestnancu mel za ukol prelozit hlinu z jednoho vozu do druheho (takove ty privesy za MUVku na prevoz ruznorodych substratu a artiklu), ale praci neproved dobre - nejenze je vuz nalozen nerovnomerne, ale zemina se vysypala i do tasky s vercajkem nejakeho mistra, ktery jej za to tresta. Sen konci tim, ze se vsichni prohaneji v MUVkach sem tam a ja lituji, ze na me zadna MUVka nevyzbyla, ze si nezakociruji
Jednicka, dvojka, trojka, ctyrka....pozitura!
Paci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 09:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska se mi zdála že sem si šel v Pardubicích koupit lístek domu a zjistil jsem že ČD neplánovaně zdražily a místo obviklých 127kč na studenstkou přez Lisou chtely po mě neco oklo 160 kč. Na lístku cena nebyla napsaná. Když jsem se ptal jaký je ted tarif tak paní v pokldně řekla at se zeptám na informacích nebo motorkářů před nádražní budovou.
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 12:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chytrá paní! Ví, že motorkáři toho často o tarifu vědí víc, než sami železničáři...
Quis non amat Laminateas, non amat homines                          Profil
Cedulář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 09:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem měl zvláštní sen. Zdálo se mi, že jsme s kamarádem čekali v Brně na hlavním nádraží na vlak, který přijede z Nového města na Moravě. Kamarád totiž čekal na Katku Neumannovou, která se vracela ze závodů, aby ji předal jejího psa, kterého hlídal. Měla nějakého chrta, nebo co to bylo. No a Katka dojela krabičkou taženou legem, předali jsme ji psa a chtěli jsme od ní podpis. Jediný, kdo ji kromě nás poznal, tak byl výpravčí. Neměli jsme žádný papír a tak jsem vytáhl pohlednice s lokomotivama a Katka se nám podepsala. No a pak jsme ji dali toho psa a ona pokračovala někam do města. My jsme pokračovali v sotoušení....
Nenič mě, sloužím všem!
šotouš z praglu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.130.65
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 21:34:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před třemi dny se mi zdálo: jel sem si zafotoušit na I. koridor poblíž Pardubic. Vystoupím z vlaku (471 020 + 071 020 + 971 020) a jdu po nástupišti až na jeho konec. Tu se dívám ve směru co budu fotit jestli neco nejede a nic. Po delší dobe si říkám, kdyby jela alespon ta Muvka, když nic jiného :-) A hle zanedlouho ji zahlédnu v povzdálí jak se přibližuje. Říkám si: To se mi snad zdá, z.... Muvka :-) To je vopruz.. ale přišlo nečekané, z druhé strany se řítilo Pendolino (V=160 km/h)po stejné traťové koleji. A to byl masakr, srazily se pár metrú ode me... pendolino to nejak ústálo až na vykolejení a pár škábanců, ale Muvka se roztříštila o jeho čelo a součástky lítaly všude. okolo hlavy mi proletel kus motoru a boudy a nakonec i ruka na zvedání :-) neváhal sem a ihned sem popadl fotoaparat a začal šotoušit :-) vzhledem k aktuálnosti sem mel otištění v nekterém z dopravních periodik jisté....
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 13:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se dnes v noci zdálo, že jsem ve Šternberku viděl 831.179 na protisměrném vlaku. Tak si říkám no né, oni ji vytáhli z kopřiv...
Tomiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 00:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se zase zdálo, že jsem byl v metru na Florenci. Celá stanice byla oproti reálu jaksi výš - C-čková část byla nadzemní a prosklená a B-čková byla sice podzmní, ale hloubená a měla jakési tmavé obložení. A jdu takhle z C-čka na B-čko a když už jsem skoro tam, tak koukám jako tele na vrata, protože směrem na Zličín (kterým jezdím do práce) se do stanice přiřítila souprava 810+010+810+010+810, ale motoráky byly upravené na elektrický pohon (takže vlastně řada 410) a napájení ze třetí kolejnice. Některé vozy měly standard ČD lak a ostatní a la M1 (stříbrno-černo-červený). A čelní vůz (možná i ten zadní) měl nabastlené čelo z M1. Jen co jsem vstoupil do soupravy, probudil jsem se, a tak požitek z jízdy v této pozoruhodné soupravě mi byl odepřen.

(Příspěvek editován uživatelem Tomiq duben 08, 2006)
Alois Nebel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.19
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 20:12:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdálo se mi, že řídím Slovenskou strelu. Prší, koleje kloužou. Jedu stovkou, přejedu k mostu, ten strhla obrovská povodeň do vody... všechno odnáší. Ve vodě je i Květa a já ji zachraňuji. Zdálo se mi, že za mnou z Prahy přiletěli holubi. Usadili se na půdě nádraží. A já si s nimi vykládal. A oni mě zkoušeli z jízdních řádů. Zdálo se mi, že jsem pikovláček a ....
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 18:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chvíle brouzdání hlubinami k-reportu a co člověk nenajde. V jedné skupině řádí Chocholoušek, ve druhé psychotropní látky..
Tomiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 08:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dnešek se mi zdálo, že jsem byl s našima na dovolené v Indii a v nějakém městě jsme šli do metra. Stanice byla pomalovaná nějakými antickými obrazy a sem tam se po zemi válely mrtvoly. Za chvíli přijel vlak - k (nejen) mému údivu složený z vozů ř. 81.71 v moskevském nátěru. Vlezli jsme dovnitř a tam byl na podlaze písek. A tak jsme se rozjeli, zanedlouho vyjeli z tunelu (u nějakého autobusového nádraží, kde stál samý patrový Neoplan) a jeli po tramvajových kolejích. Není bez zajímavosti, že zatímco tratě mezi stanicemi byly dvojkolejné, na stanicích jen jednokolejné a na jedné straně bylo vyvýšené nástupiště pro vlaky metra, na druhé normální pro tramvaje.
Paci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 17:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O wejkendu sem měl celkem zajímevej sen
Jel jsem z Kadaně do Práglu a z CV do Ustí nL sem jel osobákem, zůstaly jsme stát v Kyjicích, protože v Mostě na nádraží někdo nahlásil bombu. Šel jsem pěšky do Třebušic narozdíl od reality cesta pěšky mi trvala sotva 8 minut. Stanice kyjice byla o dost větší než ve skutečnosti, 3 krytý nástupiště velká staniční budova. Stály tam různé vlaky a dokonce i rychlik kterej jel asi před hodinou z CV, nasedl jsem do něj. Měl docela divné vozy, jakási předělávka Bdt na kupíčka(do jednoho se věšli jen 2 lidi ale dalo se tam pěkně natáhnout)Rychlik jel odklonem po trati vedoucí na sever a pak se připojovala východně do Mostu. Krajina okolo trati byla celkem zachovalá, prej se podařilo zachránit aspon něco před těžbou. Jenže jak byly ty záplavy tak tam přetekla nějaká přehrada, pamatuju si nějakou kapličku zatopenou až po střechu u jedné vesnice.
Ve východní části stanice Most byl už připraven rychlik na Prahu.hl trvořen soupravou 675 jakási modifikace 471. V praze se na hlavák jelo ještě spojkou Hrabovka. Z nádraží jsem šel za našimy známími co měli barák právě někde u spojky. Ještě si pamatuju jak jsem v rádiu zaslech neco o násilném potlačení studenstých demonstrací. nevim o co přesně šlo, ale tušil jsem že to bylo něco jako 1989
Ocik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.24.27
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 18:29:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejmilejší sen: Ráno jako obvykle vystupuju v Rájci-Jestřebí a du do školy.A najednou vidím jak učitelka španělštiny přechází koleje, no a na ňu se z mlhy vyřítí pendolino a. Tak se jdu podívat blíž - zbyly po ní jen opravené testy
Aleš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se jednou zdálo, že na naši zastávku v Bakově nad Jizerou přijela modrá dieslová lokomotiva MERCEDES, která měla čumáky stejné, jako náklaďák Mercedes Actros. Zvuk už nevím jaký byl.Se svýma dvěma modrýma vagónkama měla pěkný odpich.
Mimochodem modrá je moje oblíbená barva!
Peršingy jsou nejlepší

http://www.vlaky-kuna.ic.cz
ICQ: 308-291-241
Tomiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 23:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, co se mi na dnešek zdálo, si už moc nepamatuju. Ale vím, že jsem v tom snu nastupoval v Rumburku do nějakého starého vlaku, který měl namířeno směr Jiříkov. Vím, že vagóny byly tmavočervené. Když jsem tam vlezl, zjistil jsem, že je už plný, tak jsem se ho jal procházet. Ten vagón, ve kterém jsem byl, byl z poloviny normálně na sezení, z poloviny salónní. Když jsem vlezl do té salónní části, zarazila mě její šířka, která byla o hodně větší než šířka vagónu.
Pak jsem zjistil, že jsem si na nádraží zapomněl ruksak, ale už jsme se rozjížděli. Zděsil jsem se a naštěstí probudil :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23878
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 19:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mě se cestou z Budějc do Brna zdálo, jak jsem jel s nějakou větší skupinou (cca 30 lidí) a vystupovali jsme na motorové zastávce v Hodějcích.
Bumbič tam zrovna kosil trávu a spílal nám, že tolik lidí mu tam za historii zastávky nezastavilo a že to bude muset kvůli nám ve svých análech měnit. Své záznamy ale nemohl najít, tak jsme mu pomáhali, hledali i na půdě - a pak jsem se probudil. V Kostelci
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 19:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a pak jsem se probudil. V Kostelci
A nehledal si pak náhodou někoho?

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24596
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 04:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A víš, že jo?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2381
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 18:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tři roky na káčku se již projevují, třeba v tomto snu:
Zdálo se mi, že jdu městem, jdu ulicí a najednou vidím v dlažbě zbytky tramvajové koleje. Uvědomím si, že to je proto, že tudy kdysi vedla trať, ale o onom zbytku se běžně neví, proto že to napíšu na Káčko. V tom se probudím a jako zajímavost to hodlám napsat do této diskuze.
Později jsem se opravdu probudil a tak to sem i opravdu píšu.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 19:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna hloupost: Pred X lety jsem zbastil jeden takovej... no radeji nenapovidat a v navalu rause mi prijela do pokoje 853.028 + 2*Bix rovnou do pokoje...
ICQ 268-987-545
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 07:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera před odjezdem z Pce na R Ještěd zdechla 680.127. Do Turnova to odtáhla 380.487 a pak nastoupila muzejní 755.054. Zpět z Liberce byla nasazena 671.245.
Jinak postřehy z DKV Liberec. V koloně v křoví stály neprovozní 680.003, 009, 010, 011, 025, 034, 050 a 103 připravené na poslední cestu do Třebové.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 21:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sen s tématikou MHD
V noci na dnešek se mi zdál zcela komplexní sen, až mne některé detaily překvapily. V neidentifikovatelném malém městě jsme byl nějak zapojen do firmy, co tam rozjížděla nový provoz MHD. Ve snu jsem přesně viděl tři naše autobusy, byly to dvě generálkované B732 a jeden nějaký NP bus. Vím jejich evidenční čísla, asi tam zbyly od minulého majitele - 101, 105 a 200. Na autobusech byly nějaké zvláštní SPZ, něco jako staré německé. Busy byly bílé, na bocích dva pruhy - světlá a tmavá modrá. Ten NP bus bylo možná Citaro, nějak jsme s ním měli problémy, pořád se tam něco muselo štelovat, ovšem motor byl nesmyslně pod podlahou, asi nějaký moc hodně plochý :-)
Neměli jsme dispečink ani garáže a úřadovalo se na zahrádce nějaké hospody u parku (velice příjemné) a kolega při poruše NP busu sháněl náhradu a přitom jezdil ve žlutém žigulíku. Nakonec snad sehnal nějakou karosu. Já jsem se tam nějak účastnil v tom smyslu, že jsem měl jít odpoledne jezdit a nevěděl jsem kam mám jít a kam jezdit, no klasickej sen, kdy se člověk pořád kvůli něčemu plaší a stresuje. Přitom jsme ale měli radost, že už první den jezdilo docela dost lidí. Docela bych rád věděl, jak to dopadlo a co to proboha mělo být za město...
Museum MHD a železnice v Rosicích je otevřeno každou sobotu od 10 do 17 hod. Přijímám připomínky, kritiku a udání k webům:
trolejbus.cz * pshzd.wz.cz * dpmp.cz * autobusy-bartos * ICQ 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5110
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 08:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem se tam nějak účastnil v tom smyslu, že jsem měl jít odpoledne jezdit a nevěděl jsem kam mám jít a kam jezdit

U firmy Autobusy R. B. zcela normální situace
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 11:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v noci se mi zdálo, že jsem jel Vltavou z Moskvy do Prahy. Na hranicích s Běloruskem nás vyhodili z vlaku a šli jsme na celní kontrolu. Omylem jsem šel do kanceláře pro cesty do Ruska místo z Ruska. Musel jsem vyklopit všechen obsah svého batohu a roztřídit peníze podle měn. Měl jsem rubly, české koruny a švédské koruny. Rubly mi zabavili. Pak jsem šel na záchod, kde ruská hajzlbába prala špinavé peníze.

No nevím, je to pěkná slátanina
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 21:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv:Prala peníze“ myšleno doslova?
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
AHOKJY
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.109.165
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 11:40:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se zdálo že jedu se 151 001 na osobním vlaku směr HavloBrod po neelektrifikované trati z Pardubic
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 12:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm: prala špinavé peníze v tom přeneseném smyslu (ne v pračce ). A stejně nevím, jak jsem to vlastně poznal, ale vím to zcela zřetelně .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 18:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jel nedávno ve snu v klasické soupravě tažené Esem, najednou cítím prudké zrychlení které mě tlačí do sedadla. Potom stojím venku a dívám se na onu soupravu jedoucí pode mnou v obloukovitém zářezu rychlostí 260km/h.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 22:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden fíra mi vyprávěl svůj sen.
V poklidu spím a zdá se mi, že jedu na brejlovcovi od Svitav dolů, za sebou Horehronec, probudim se a ono fakt.
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 20:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mně se teď tři noce po sobě zdálo o tom, jaxem ve službě a vždycky to končilo nějakou nehodou... naštěstí jsem se vždycky po vypadnutí nějakého toho vlaku probudil, takže nevím, jak by to pokračovalo :-) no snad to není nějaká předvěst něčeho, za pár dní jdu po třech měsících marození do práce...
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 14:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska v noci jsem měl taky příjemnej sen - čekám takhle ve Veselí n/Luž. na rychlík do ČB, a najednou si to přihnala souprava, kterou táhnul nějakej neidentifikovatelnej diesel - zajímavý bylo, že ale vůbec nebyl slyšet motor; ale smeták žádnej nebyl vidět; možná jel na sluneční energii - za nim několik kopřiváků a na konci žabotlam . Měl hnusnou zelenou barvu, ale ne tu co maji vozy ČD, ale úplně takovou hráškovou, ale nepěknou. No byl to fujtajbl, a asi i proto jsem se z toho sna probudil.
Mmch doufám, že takový vlaky fakt na Praze nejezdí, asi to půjdu radši fyzicky zkontrolovat.
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Paci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 10:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska: Jel jsem s rodiči z Nymburka do Pardubic a jeli jsme Ecéčkem (nestavělo v Kolíně), když jsme nastoupily vozy byly dost neudržované, špína, čmáranice po zdech, říkal jsem si že takové vozy bych nedal ani na rychlíky. Sedli jsme si do jídelního vozu s tím že si dáme něco k jídlu že za těch 35 minut jízdní doby to stihnem. Takže jsme různě popíjeli vše možné, až když jsme přijeli do Pardubic nám došlo že objednané jídlo nám vůbec nedonesly tak sme to šli řešit , sice sme to vyřešily ale už jsme se rozjeli z Pardubek a tak bysme dojeli do Munu . Asi po 200 metrech světla zhasly a vlak se zastavil (asi zdechla mašina) tak jsme vystoupily.
Pak večer jsem chtěl jet zpátky do Kadaně. Když jsem zbalil věci tak jsem zjistil že sem půlku věci nechal na kolejích (myslim jako studentská kolej ). Tak jsem se musel vracet a znovu přebalovat pak jsem zjistil že vlak za chvíli pojede tak sem ještě neco naházel do báglu (samozřejmě jsem další věcy zapoměl) doběhl jsem na nádraží ve 23:17 a hledal na pragotronech vlak jedoucí kýženým směrem v tom na mě rodiče zavolali už z vlaku, já jsem je sice neviděl ale věděl jsem že stojí na 4 koleji tak jsem letěl k vlaku, ten už se rozjížděl. Nekoukl jsem na pragotron takže jsem nevěděl jestli je to on(stálo na té koleji více souprav). Naskočil jsem těma zadníma dveřma co se používají k přechodu mezi vozy, zeptal jsem ce cestujících jestli to jede na Prahu, cestující mě to potvrdily takže sem byl v klidu (byl jsem připraven vyskočit ještě za jzdy kdyby to byl špatnej vlak) .
Potom ve 23:56 byly na nádraží v Pardubicích členové metalové kapely HammerFall ti chtěli jet stejným směrem jako já ale zjistily že žádný vlak už kýženým směrem dlouho nepojede snad někdy v půl třetí Exelka tak se rozhodli že budou ješte chlastat a šli na Áčko co je na studentských kolejí. Když se vracely tak Oskarovi Dronjakovi se udělao na schodech špatně a musely ho odvést do nemocnice. Věděl jsem v tom snu že mu někdo úmyslně dal do piva nejakej jed nebo něco ohrožující na životě . Pak jsem se z té hrůzy probudil (myslym jen to zakončení sen to byl pěknej).
Po probuzení jsem si tak říkal že já blbec nebezpečně chytám vlak když jsem se pak mohl setkat s mojí oblíbenou kapelou.
749140 muj nejoblíbenější stroj.
Vsd_honzig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 22:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. Paci: Sen vskutku zajímavý...Jen je škoda,že student vysoké školy udělá 33 pravopisných chyb/pokud jsem je v rychlosti dobře spočítal/.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 11:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v noci se mi zdálo, že jsem sháněl v Intersparu trakčák na laminátku. Po obchodě jsem se pohyboval tak, že jsem měl pokrčené nohy dozadu a nadnášel jsem se. Pohybovou energie jsem získával jemným odražením lokte od předmětů, zdí a lidí. Při jednom takovém odrazu jsem poboural vyrovnané limonády. Odplul jsem tedy ven z obchodu a tam jsem zjistil, že obchod je vlastně červený velký stan. před obchodem stál brejlovec velkej jak panelák. Stál jsem pod ním zepředu a v duchu si říkal: „To jsem si nikdy nevšimnul, že jsou ty lokomotivy tak velké“.
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 11:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen je škoda,že student vysoké školy udělá 33 pravopisných chyb

To je bohužel v dnešní době zcela normální - stačí se zde občas začíst do otřesných příspěvků studentů VDA nebo UP...
Vačica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 23:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo kdyby ty chyby dělali jen studenti! Takhle často píšou i učitelé, kteří mají třeba x titulů. To, co někdy vidím na přednáškách...... Někdo prostě na ty jazyky není.

A jinak, kdysi se mi zdálo, jak na nádraží slyším hlášení, že vlak xy bude asi o 10 min uspíšen a že předpokládaná doba uspíšení se může dále měnit.
Paci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 10:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem byl na jazyky vždycky blbej. S čestinou jsem zápasil už v dobách základky. Zvlášť když něco píšu na počítači a ještě k tomu rychle (to ten sen jsem psal hodně rychle abych to nezapomněl) tak i dyslektik nebo dysgrafik by to napsal líp, přeházený písmenka, zdvojená písmenka, mnohdy místo t->d, shoda s přísudku s podmětem to už je škoda mluvit.
749140 muj nejoblíbenější stroj.
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 14:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>Paci: Bez urážky, ale to, že píšeš rychle neomlouvá zcela zjevnou neznalost základů češtiny (shoda přísudku s podmětem, přídavná jména), což se dá i celkem jenoduše odvodit z ukazovacích zájmen ti, ty, ta. Ale to se bohužel netýká jenom tebe, ale většiny lidí, kteří někdy něco poslali do internetu.

Prosím, když něco napíšete, zkontrolujte si to po sobě, tolik času to nezabere.

I můj brácha dyslektik píše správněji.
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 20:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vačica:
Co třeba tohle http://www.upce.cz/fakulty/dfjp/dfjp-katedry/dfjp-katedry-ktrd/ktrd-studenti/?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26395
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 22:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vačica:
Kdyby jen učitelé... :-(
Zrovna i Paci včera viděl (a slyšel), jak se může prezentovat profesionál z vrcholných institucí jako třeba SŽDC, MD, apod.

Ze stránky jazykové se mi chvílemi chtělo brečet, promítané „slajdy” pak nebyly občas čitelné ani dalekohledem (ať už kvůli „velikosti” textu, či barevné kombinaci).

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
851
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.78.10
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 04:11:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otazka zda profesional z "vrcholnych instituci" je profesional i na prezentaci, ze? ..nebo je jeho naplni spis sedet za stolem a jednou za rok vyrazit mezi lidi
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 07:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, ale když pak „jednou za rok vyráží mezi lidi“, tak by si to mohl nejdřív nechat od někoho zkontrolovat…
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26774
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 09:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

851:
Ať tak, či onak, zastupuje danou organizaci, tedy je vcelku jedno, zda se jedná o ředitele, nebo uklízečku.
A netrefit se ani na třetí pokus do správného tvaru přídavného jména (a to se nejednalo o žádnou složitost), to už je trochu silné kafe, s takovou bych se styděl jít i k obyčejné maturitě (a nejen z češtiny).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
851
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.78.10
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 21:10:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Z: mozna, ze na uklizecku budou kladeny trochu jine naroky nez na reditele. Tak to bych chtel videt Vasi maturitu..jestli jste se nahodou nestydel A navic myslim, ze v nasem state to neni zadna vyjimka, at se podivame kamkoli..na nektere veci si tady budeme muset jeste bohuzel pockat
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26801
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 23:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mozna, ze na uklizecku budou kladeny trochu jine naroky nez na reditele

To jistě - i proto uklízečky obvykle podniky/instituce nezastupují

Za maturitu bych se rozhodně nestyděl, minimálně za jazyk ne (s literární částí, přiznávám, to bylo horší - ale bez vody se z ní těžko vaří... :-O).
Stejně tak i při jiných oficiálních příležitostech se snažím zachovávat jazykovou kvalitu v rámci mých možností.


A navic myslim, ze v nasem state to neni zadna vyjimka, at se podivame kamkoli..

Bohužel. :-( Na malá písmenka na reprezentačních dresech už si zvykám (), ale řadové číslice bez tečky a jiná zvěrstva mi u televize (navíc to byla veřejnoprávní, nemýlím-li se) stále zvedají tlak
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3324
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 21:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na malá písmenka na reprezentačních dresech už si zvykám
Taky mi vadí máloco, ale tohle mě taky docela zvedlo ze židle, když sem to viděl poprvé

V novinách a televizi už sem si na "zvěrstva" celkem zvykl, není týden, by mě něco nepraštilo do očí.

A bohužel i tady na k-repu je dost lidí, pro které je čeština je prakticky cizí jazyk. Psaní bez interpunkce (v lepším případě bez mezer za interpunkcí), shoda podmětu s přísudkem a další...
Každý občas nějakou tu chybu v pravopisu udělá, třeba mě občas dělají trochu problém čárky, případně dělám některé chyby "úmyslně" (zkracování - např. sem místo jsem, skloňování některých názvů), ale někteří, to už fakt rve oči...
ICQ: 202 888 377

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace