K-report
 

Trolejbusy a autobusy v Hradci Králové Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Hradci Králové « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Staré archivyšumachr2040 35   
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V HK a nové trolejbusy, super, ale je mě jasné že to bude 25tr, pochybuju silně o ST18AC v HK, ale nechme se překvapit, doufám že to budou alespon jako duobusy a nahradí trejsinu do kluků, případně se zkrátí interval do kluků na polovinu a trejsina by mohla zůstat záložní za kloubák:-), ale jsem asi moc naivní.

Spíš budete mít problém v hk s případným nákupem, 24tr a jejich nasazením na linku 3, pokud by došlo někdy k jejich nákupu, jelikož se u nás v pce 24tr nevešla do podjezdu a proto musí mít spešl klacky, jenž vy máte podjezd o něco krapet nižší:-(
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2603
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 18:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zase pochybuju o vytočení kloubáku na točně Kluky bez stavebních úprav. Předpokládám, že se to nikdy nezkoušelo.
Času Dost.
mestskadoprava.com / VDP v SimTr
C954E a ARWAY 12M 4ever
#429-705-009
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2781
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 19:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kloubák se v Klukách nevytočí. Nákup možná není jistý, ale už se ví, kdo dostane nové vozy... O generálkách se uvažovalo dříve, ale už to snad padlo, protože by DP neměl dostatečnou zálohu. Proto chce jít DP cestou nákupu nových vozů ( k tomu by mohlo dojít ke generální opravě, ale bez nákupu nových vozů k ní dojít nemůže)
Pikohk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tou 74kou (1) je to zajímavý. Asi ve 13.40 stála u nemocnice směr centrum. Jeden klacek staženej, druhej měl urvaný lanko stahováku a čněl k nebesům, zamotanej mezi dráty-u nemocnice ja takovej ten "přenapínací" úsek tak mezi to. Obcházel okolo toho řidič, později přijeli Doblem z dílen a náhradní doprava-nějakej citybus (číslo si nepamatuju...)
Když si myslíš, tak si myslíš! A když blázinec, tak pořádnej!
Když umíš parádičky, jsi král...JOGA BONITO aneb QuiA Freestyle 4Ever
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 22:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: 21272

Nová točna by v klukách byla potřeba s případným sociálním zázemím pro řidiče, Točna v klukách není točna, ale panelové obratiště a na četnost spojů by to zasluhovalo lepší točnu i pro případný kloubák, nevýýhodou trejsiny je nízká kapacity na 1čce a posílení dopravy do kluků by bylo vhod, pokud se zakoupí dva kloubáky, tak doufámže s dieselagregátem a budou zajíždět dva kurzy až do klůků a trejsina bude v záloze a o vkendu jezdit:-), ale to je sen jednoho pardubáka, o drátech ani v hk nemluvě, mám takovej pocit že jste na om snad i hůř ted než mariánky, vozový park máte dobrej jakštakš, ale spíš nechut DP propagovat a prosazovat trolejbusy, stavě třatě a montovat moderní armatury, rychloprůjezdné vyhybky, projekty atd, kdy nepochomí jak je možné z delta závěsu vytvořit obloukovou svorku atd, ale v hk vrchnáci dokáží vždy všemožné snad se někdy dožiju zatrolované linky 27 a 28, které v tom nic již x let nebrání, ale jak je vidět tak něco stále ještě jo

http://www.trolejbus.cz/hk/lutep/hk-lutep.htm
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 09:04:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochybuju,že v HK rozšíří tr provoz,z toho už dávno sešlo. Můžeme poděkovat městu s odkládáním stavby křižovatky Mileta,jinak mohla být Benešovka dávno zatrolejovaná.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 14:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šumachr: Tím bych si nebyl tak jistý. Mileta je jen výmluva. Mám pocit, že v DP není vůle cokoliv v tomto směru dělat. A když není vůle v DP, muselo by zatrolejování chtít město, což patrně nehrozí, dokud nebudou u moci Zelení nebo někdo jim podobný.
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 16:42:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím,že DP nemá nic společného se stavbou křižovatky :-) A snaha na zatrolejování taky asi nené,protože tr. provoz je dražší než autobusový,takže je na to potřeba více čeho? Peněz. A těch asi nemaj nazbyt.
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 18:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska se trejsina musela zbláznit :-) Skoro celý odpoledne jezdila s +- 20minutovou sekerou.

Jo na označnících s digi panelem je cedulka, že 24. a 31. budou odjezdy ukazovat špatně, pokud vim, na to, že digitální ukazatele na Štědrej večer a Silvestr neukazujou, co by měli, nad tím jsme se na netu nikdy nepozastavili, takže něcí chválihodná iniciativa :-).

No do 2008 jsou nasmlouvaný busy a dřív než v 2010 Mileta nebude, takže ale mezitim by město mohlo popřemýšlet (příští rok na výročí 80. DP by zas mohla být anketa) jestli trolejbusy nerozšířit (nenakoupit). Páč provoz tr je sice momentálně dražší, ale kdyby se zatrolejila Benešovka a Malšovice, potom by se poměr minimálně vyrovnal. V Perníkově aspoň tvrděj, že to maj 1:1.
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 19:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak oprava je hotova a věžka mizí pryč
 
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2782
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 19:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Šumachr: není úplně pravda, že trolejbusy jsou dražší než autobusy. Při efektivním používání dokonce o 2-3Kč na km levnější. A efektivní provoz by minimálně na lince 27 byl. Benššova třída je pro to jak dělaná, pouze by musel být upraven interval o víkendu, ale poptávka tam velká je, takže by neměl být problém. A argument peníze moc neberu, peníze v HK jsou a dávají se i na blbosti. Nehledě na to, že tu máme taky EU a její různé fondy.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2783
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 19:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trejsina se nezbláznila, jen jezdí moc lidí, tak nestíhala, navíc- dopoledne probíhal zácvik a řidič přijel na střídání pozdě, vyrovnávací doba na konečné Kluky 4 minuty nestačila a vůz nabíral další zpoždění.

dnes jsem viděl 3 zácviky (jsou 4 noví řidiči) v ev.č.50,73 a 82.
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 20:31:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím,tak do nákladů na kilometr počítaj i náklady na vrchní vedení. Navíc od Ledna zase zdraží elektirku......Co se týče peněz,tak se v HK dávaj opravdu často na hlouposti a na to kam jsou potřeba,tam se musí čekat. To už je Hradecká politika a my s tím nic nezmůžem.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2784
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 21:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hlavním problémem trolejbusové tratě na MP je také nutnost nové měnírny, která by silně prodražila pořizovací náklady. Osobně jsem rád, že Mileta zatím není, protože si nedokážu představit, kdyby DP naplnil své sliby, že linky 18,27 a 28 by jezdily okolo Harmonie a nikoli přes Hotel Garni. To bych viděl jako katastrofální řešení... i tento nápad byl ke slyšení při zasedání města.

Pokud by mělo dojít ke změnám v souvislosti s Miletou, tak bych navrhoval linku 18 přes Miletu, linku 16 přes Hotel Garni, linku 1 v trolejbusové podobě NHK- Benešova třída- Mileta- Heyrovského- Hlavní nádraží, linku 28 v trolejbusové podobě Pod Strání- Na Brně a po trase linky 1 kolem Garniho na nádraží. Linka 27- trolejbus, ve své trase.
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 16:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám že tu rozebíráte efektivnost tb dopravy, jelikož tb doprava při velké četnosti spojů a využíváním tratí je skutečně levnější, třeba plačice kam trolejbus jede jednou za čas jsou poměrně neefektivní oproti zatrolejování MP předměstí. Dalším argumentem pro zatrolejování MP a současných linek 27 a 28 je snížení emisí, hluku v sídlišti a kvalitnější mhd. Když vezmu současné linky 27 a 28, mohli by klidně být zajištovány sólo vozy například v intervalech ve špičce 10 minut a v sedle 15minut a v ranní špičce lze přidat 1-2 spoje zajištěný kloubovými autobusy jako doplnkové poslové šejdry. Při zatroljování MP a obsluhy linek 27 a 28 sólo vozy by došlo k zvýšení efektivnosti tb provozu a zlepšení nabídky cestujícím díky kratším intervalům:-), protože kloubáky v sočasné době nejezdí natolik vytíženy a mají vyšší náklady na provoz a ve večerních hodinách např po 20hod víme všichni moc dobře jak často tyto linky jezdí, totéž platí i o víkendech kde bych při sólo vozech mohl být pěkný interval 20minut celodenně.

Co se týká milety, je to podle mého názoru výmluva DP neochota zpracovat projekt, žádat o dotace a spravovat něco složitějšího než je autobus, ale je to i o přístupu zaměstnanců DP, což se projevuje na současném vrchním vedení, některé rezervní stopy snese, hodně armatur je vykuchanejch a sít je spíš záplatovaná, od roku 1995 nedoznala žádných zásadních úorav a změn, kdy krom rekonstrukce a změny trasy trati do Plačic a rekonstrukce ulice a současně tb tratě v Malšovicích nedoznalo - pominuli vozovnu odkud zmizeli před nedávnem Kremnice a pevné trakční vedení.
Co se týká trati do Plačic nelíbí se mě použití zastaralých technologií - tj. podvěsné armatury a po projektové stránce, kde v odbočeních a obloucích jsou ostré obloukové svorky neumožnujíc rychlý průjezd a akceleraci a úsek od točny z plačic k odbočení k hypernově také nechápu, kdy delta závěsy jsou namontováný v dlouhém táhlém oblouku bez obloukových svorek a místě uchycení delta závěsu a troleje jsou zlomy, který rozhodně nedovolují rychlou jízdu už jen od pohledu.

Co se týká vozového parku a rozmachu trolejbusů po revoluci v HK, toto období tak nějak ustalo s posledním nákupem trolejbusů cca v roce 2002. Od té doby ani nepokračují GO vozů nějak výrazně, údržba sítě atd. Věřmě že až se vymění za několik let některé osoby ve vedení DP že bude snad lépe.

(Příspěvek byl editován uživatelem lutep.)
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 17:55:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věřmě že až se vymění za několik let některé osoby ve vedení DP že bude snad lépe.

Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2786
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 18:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doufejme, ale nesmíme zapomínat, že vždy může být hůř. A například vozový park a nákup nových vozů máme dost dobrý.

obávám se, že přeložka do Plačic se uskutečnila jen díky tomu, že linka 8 dávno nejezdí a jiná linka v Kuklenách prakticky není (linku 26 nepočítám). To mi připomnělo, že si mi stěžovali lidé ze Zelené ulice, že jim tam nic nejezdí a k trolejbusu to mají daleko.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2787
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 19:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co se týče intervalů na linkách 27 a 28, musím Lutepe, oponovat. Linka 27 jezdí ráno mezi 7.20 a 7.40 zhruba ve 4. minutovém intervalu s kloubovými vozy a plná.
7.22- kloubový vůz
7.27- kloubový vůz
7.31- kloubový vůz
7.31- sólo
...

na linku 27 a 28 není možné vypravit sóla a už rozhodně ne při 10. minutovém intervalu ve špičce, který by byl vyšší, než je nyní (mluvíme-li o ranní špičce). Linka 27 a 28 má poptávku natolik silnou, že při 12. minutovém intervalu v sedle by zde byly kloubové vozy vytíženy. Vzpomeňme na časy, kdy linka 28 jezdila v sedle 1x za hodinu. Dnes jezdí v intervalu 20 minut v sedle, ale minimálně po 12. hodině jezdí už tolik lidí, že v kloubáku musí tak 10-40 lidí stát. Posílení by si tyto linky zasloužily.
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 19:24:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lutep: co jsou to ty delta závěsy? Zas až tak tomu nerozumím. Díky
Co se týká změn na vrchním vedení,tak doplním,že se měnilo vedení od Kuklenského podjezdu až nahoru na Kukleny náměstí v r. 1996. A před pár roky v tzv. esíčku na Novém HK a myslím,že by se ještě něco našlo.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 19:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavní problém je ten, že linky do panelákových sídlišť mají velký rozdíl vytíženosti mezi sedlem a špičkou. Takže třeba na 27 můžou ráno jezdit kloubáky po 5 minutách a budou narvané, ale v dopoledním sedle by to bylo spíše na sóla. To je pak těžké... V takovém případě je asi lepší nechat jezdit klouby i přes sedlo, ačkoliv nebudou dostatečně vytížené. Nebo možná by šlo šejdrová sólo pořadí z jiných linek přes sedlo využít na linkách na MP a všechny "přebytečné" kloubáky přes sedlo nechat stát v DP. Ale taková řešení nemám rád, protože pak ty kloubáky najedou málo kilometrů, což dělá jejich provoz dražším. Menší kilometrické proběhy sice těm vozům prodlužují život, ale třeba u kloubových trolejbusů už to dopadlo tak, že zatímco většina vozového parku je nízkopodlažní, kloubový trolejbus ještě není NP ani jeden a v provozu stále jsou dvě nemodernizované 15Tr, které jsou v našem vozovém parku vskutku pěstí na oko. Proto bych byl radši, kdyby kloubáky víc jezdily než stály a jejich obnova probíhala obdobnou rychlostí jako u sólo vozů.
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 19:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, poslední co tu můžem chtít je Perníkovskej model, kdy pod heslem, že v sedle nikdo nejezdí, jsou jindy nechutně přecpaný sóla.
Já si teda navíc nemyslim, že v sedle kloubáky vozí vzduch. Dokonce bych řek, že by odpolední spička mohla začít o půl až o hodinu dřív.
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2788
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 20:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přesně tak, není zase tak velký rozdíl mezi sedlem a odpolední špičkou. Vezměte si, že studenti GBN jezdí na oběd od 11. hodin. Univerzita se přesouvá po budovách po celé dopoledne, z kolejí a na koleje apod. Kloubáky se uživí i ve špičce i v nižším intervalu. Kdo nevěří, ať si udělá někdy miniprůzkum vytíženosti a zjistí, že lidí jezdí více než dost.
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 21:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šumachr: Dovolím si odpovědět za Lutepa k těm Delta závěsům,rspektive přikládám foto:
 
14/15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
České nezávislé dopravní sdružení
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28716
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 23:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže vozidlo, které není neprůhledné, je neobsazené.
V Pcích se v MHD stojí snad v jakékoliv denní době, jen občas trochu luxusněji, na vlastní noze...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 00:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdarec, o pcích mě nemluvte, cestující neumějí používat mhd stále, z polabin od točny jedou dvojkou delší a nepohodlnou cestou namísto 4ky nebo jedenáxtky a podobně, ale v pce je mhd daleko více oblíbená, tady jezdí snad skoro každý, jelikož v centru nemáme kde zaparkovat a když se vrátím k MP, po vybudování milety není problém benešovku dotrolejovat, ale už nyní by tam mohli jezdit tb vozy, a s těma sólama jsem se snažil dát najevou zkrácení intervalu a zeefektivnění provozu na nové tb trati na MP, ranní špička na 27čce vyjímečná, to vím, ale interval 10minut s kloubákama na 27 a několika šejdry autobusů v kloubovém obsazení by šel zvládnout, pak už to je skoro cele den vyrovnané, zdá se mě zase zbatečné aby jely např 4 tb kloubáky ráno navíc kvůli jednomu kolu nebo dvoum, jelikož by se muselo pořídit o to víc vozů a vozidlo které bude nasazeno pár hodin denně je na nic pak po zbytek dne:-)

Ad: Šumachr
ano, to co píšeš je přesné záplatování, viz poslední rekonstrukce pro upřesnění jak vypadá, křižovatka u zimního stadionu snesena, dokonce i výměna sloupů kvůlu nové geometrii vedení a komplet nové armatury od lann až po šroubek, nebo třeba nyní daššická ulice apodobně, nové sloupy, převěsy, svorky. Jinak to esíčko pod NHK je pouze přesvorkované, vypadá nově ale je to to samé po geometrické stránce, i původní trolej!!! a v kuklenách je sice nové vedení, ale jen svorky, převěsy jsou původní i izolaze a podobně!!!
------------------------------
Jinak neochota DP něco vymýšlet a dělat je nezměněné JŘ, kdy neraguje na potřeby zákazníků a města, neochota nasadit a púrovozovat vozejček místo trejsiny popřípadě pořídit alespon ještě jeden duobus, tolik slávy že dp má trejsinu při první prezentaci, ale kolikrát kdy nejede a to není rozhodně jednou za uherskej rok za ní jezdí autobus kterej jede pod drátama až na NHK a je provozně náročnější než tb, ´je to neochota se snažit zefektivnit tb provoz a provozovat to, v HK jsou tb spíše doplnkem, DP si podková s tb cestu sám k zániku, sít hlavně v centru ve špatném stavu, zastaralé armatury, dodnes až na pár vyjímek chybí dálkové ovládání vyhybek, a tak kde není a mohlo by být tam není vyhybka, je to třeba i o operativnosti tb provozu a manipulačních tratích, propojkách v křižovatkách a podobně, které potřebují minimální údržbu akorát je vybudovat a udržovat, jelikož se časem vrátí v tom slova smyslu že se tb jednoduše odkloní at na pár hodin nebo i dní namísto nasazení autobusů, které jsou daleko dražší na provoz, ono dklonit linku je jednoduší než najednou schánět třeba po vozovně a síti 5 volnexch řidičů a autobusů a to je ješte dobrej stav když pět vozidel!!!

(Příspěvek byl editován uživatelem lutep.)
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 11:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lutep: Esíčko pod NHK není jen přesvorkované...nový tr.drát se tam dával a převěsy taky. A po geometrické stránce tam snad nebylo třeba nic měnit
14/15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
České nezávislé dopravní sdružení
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 11:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dvě fotomontáže:
1)Š24TrC
 
je to dělané ze Citelisu na zastávce ZŠ Kukleny

2)ST18AC III.G
je to dělané z fotky z DM z Ostravy
 
Moje WWW stránky:
http://simtr.unas.cz
http://trolleybus.xf.cz/
Všechny SORky, Karosy C955/AXER/LC956/C744 forever - Máte-li někdo jejich fotky
prosím pošlete je na e-mail pod nickem. Děkuju
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2616
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 12:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuba_j: Já mám vystřihovánku ST12III :-).
Času Dost.
mestskadoprava.com / VDP v SimTr
C954E a ARWAY 12M 4ever
#429-705-009
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 16:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuba_j: Té "87" hradecký nátěr dost sluší. Kéž bychom se takového vozu v HK dočkali.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 16:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: souhlasím s tebou, moc by jsem si ho do HK přál.
Moje WWW stránky:
http://simtr.unas.cz
http://trolleybus.xf.cz/
Všechny SORky, Karosy C955/AXER/LC956/C744 forever - Máte-li někdo jejich fotky
prosím pošlete je na e-mail pod nickem. Děkuju
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 16:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tady je ještě "56" - Trollino 12AC III.G
 
původní foto je ze stránek www.mhdopava.ic.cz
Moje WWW stránky:
http://simtr.unas.cz
http://trolleybus.xf.cz/
Všechny SORky, Karosy C955/AXER/LC956/C744 forever - Máte-li někdo jejich fotky
prosím pošlete je na e-mail pod nickem. Děkuju
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2789
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 18:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

možná hloupý dotaz, ale proč pořád jezdí na trojce autobusy? Měl jsem dojem, že výluka končí 20.12., ale o víkendu jezdí autobusy pořád...
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 18:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvěma slovy, lednová kolaudace.
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 19:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha, děkuji.
dnes na lince 3 opět nejstarší citybusy- ev.č.102,103,104...
včera na lince 1 dopoledne na spoji do Kluků citybus ev.č.109, odpoledne už trejsina.
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 21:50:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo,maj to snad kolaudovat až v v půlce Ledna a stejně to tam vypadá,že budou muset předělat jak křížení při výjezdu z točny,protože je hodně vlevo,ale snad i rozšířit vjezd do točny,protože často jedou s autobusy přes chodník a kloubák by tam asi neměl šanci. Opravdu se jim to povedlo
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2791
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 16:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

slyšel jsem stížnost řidičů a řidiček na to, jak je provedena točna v Plačicích. Prý trolejové vedení vede až mimo silnici... Tak by asi skutečně bylo vhodné s tím něco dělat... dokud je čas...
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 19:30:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plačice-výjezd z točny
 
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5925
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 20:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžete mi nějak pomoct zorientovat se? Z té fotky mi nějak není jasno, kam která ta ulice vede, v Plačicích jsem nebyl ani nepamatuju.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2624
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 21:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Dle mého to je silnice na Kukleny (podle směru trolejového vedení). Teda Pardubická ul.
Času Dost.
mestskadoprava.com / VDP v SimTr
C954E a ARWAY 12M 4ever
#429-705-009
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2792
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 17:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ta ulice jde směrem od Plačic na Panelárnu Plačice- Pardubickou potvrzuji.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2793
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 17:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to trolejové vedení by bylo dobré předělat- vždyť už není ani nad tou silnicí...
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 18:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nemontoval to náhodou někdo z anglie???
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
SIM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.47.199
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 22:52:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska to pekne klouzalo. kdyby ridic toho brzdiciho mestskyho autobusu neprotroubil ricide osobaku stojich na cervenou pred nim, tak bychom meli asi peknou bouracku. nastesti ostatni ridici pochopili a radsi se uhnuli, kdyz autobus jede jak sane :-)
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2794
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 11:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

některým vozům pořádně nefunguje GPS- včera vůz 39, předevčírem vůz 45- pořád se ukazovala jedna zastávka, řidiči museli ovládat hlásič ručně.
včera 14TrM na lince 6 na šejdru, dnes na lince 7!
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 12:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdar v Novým roce :-)
PF2007
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2795
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 19:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taky přeji všem hodně štěstíčka a zdravíčka v příštím roce.

Od včerejška už mimo zácvik jezdí 5 nových řidičů- včera v ev.č.33(6), 39(2), 44(6), 78(1) a 84(2)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace