K-report
 

Autobusy na Kladně Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy na Kladně « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 05.října 2006Lukasek60  05-10-06  18:02
Archiv do 20.října 2006Zdenek160  20-10-06  23:13
Archiv do 08.listopadu 2006Jpribil60  08-11-06  18:57
Archiv do 18.listopadu 2006Lukasek60  18-11-06  20:03
Archiv do 14.prosince 2006Čsad_zastávka60  14-12-06  00:04
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 15:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD: Ha, tak tam jezdí B952E s kamerou. Nicméně to na věci nic nemění. Nepředpokládám, že noční spoje jsou narvané tak, aby se po zaplacení muselo nastupovat na schody zadních dveří., jak to funguje na A24 u B932.

U zájezdových, konkrétně Axerů, tyče jsou. Horší je to u LC936E/XE, LC956 a Neoplanů.

Ten dojem, ohledně aut, mám taky.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 16:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvišující se intenzitu IAD na Kladně registruju už tak posledních deset let. Já když jsem v roce tak na Kladně nebyl téměř žádný kruhový obějezd. Světelné křižovatky byly jen v Rozdělově u Kostela, u Státní vědecké knihovny a na Pražské. Třeba v té době nebyly světla na nam. Svobody. U řadu práce nebo u dnešního Kauflandu.

Za tu dobu se toho v celku dost změnilo, definitivně padla Poldovka a doly, na Kladně začali nemovitosti kupovat lidé z Prahy a pochopitelně Kladeňáci začali jezdit do Prahy. Sice přibyly sopoje jak v autobusové tak železniční dopravě, ale rozhodně to neni dostatečné a tak ty co mají možnosti šahly po IAD.

Co mě přijde že se moc nezměnilo je pořát přístup města k MHD a na něj návazné VHD. a pokuď nedojde ke kolapsu dopravy jako celku na uzemí Kladna, tak nejspíše se s tim ani nic dít nebude.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 17:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: K těm světelným křižovatkám. Těch bylo trochu víc. Tak kolem roku 1990 existovali ještě určitě křižovatky:

Sítná (C. Boudy - J. Kociána - J. Čapka)
U dnešní VZP (C. Boudy - P. Bezruče)
U Kročehlavského kostela, tam pamatuji na Kladně neobvyklé bílé desky kolem světel semaforu.(Kročehlavská - Unhošťská)
U zimního stadionu (P. Bezruče - Železničářů)
A dvě křižovatky u dnešního Plusu a čerpací stanice Esso, ale tam si nejsem jist, na dostupné fotce mám tuto křižovatku moc malou a ještě v rohu. Semafor tam možná je a to na první křižovatce ve směru od sítné. Jedinné čím jsem si jist jsou závory bývalého přejezdu mezi těmito křižovatkami. (tam je to tedy sporné)

A zřejmě se připravovala výstavba světel u Autobusového nádraží. Důkazem pro to byl jeden semaforový sloup, který byl využit při pozdější výstavbě této křižovatky.

Světla vlastně obsluhovala všechny důležité křižovatky na komunikacích vedoucích ku Praze. Plus mimo tyto komunikace křižovatky: U kostela a U stadionu. Autobusy na Prahu jezdily z nádraží směrem k dnešní VZP a dále v dnešní trase. Některé rychlíky, mám zato, dokonce jezdily kolem Knihovny a Kročehlavského kostela přímo na přivaděč pro R7.

Když už jsme u toho. Koukali jste někdy na zvláštnost mostu vedoucího od autobusáku do Švermova? odkaz Ten byl zřejmě stavěn pro budoucí prodloužení čtyřproudé komunikace z Náměstí svobody (jež měla véct pod ním). Dnes se totiž projíždí pouze pod jeho jednou polovinou, druhá, pod níž by se měly vejít dva pruhy a jeden oodstavný dnes velkoryse slouží metr a půl širokému chodníku.

I tak ve městě přibylo dalších 6 (možná 8) křižovatek, dva přechody jsou také opatřeny světly a dva kruhové objezdy.

(Příspěvek byl editován uživatelem lukasek.)
B952E = the best of KAROSA
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 23:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek:
Nepředpokládám, že noční spoje jsou narvané

Ty opravdu noční jsou poloprázdné. Jsem viděl, že spojem ve 2:10 jeli z Letiště zaměstnanci domů. Ovšem nepochopil jsem, jaké to můžou být profese, že mají takto směny. O palubní personál se na 98 % nejednalo.

Slušně zaplněný je podle mých zkušeností spoj A56 ve 23:00 (místa k sezení bývají všechna obsazena), narozdíl od A24 ve 23:00, kde jezdí tak do 10 osob. Velká frekvence jezdí i na A22 v 0:30.

Na zadních schodech se nestojí, to zas ne. Tady by opravdu pomohlo jenom zavalení Krajského úřadu stížnostmi cestujících. Celkem pochopitelně ovšem cestující neinvestují peníze do korespondence s úřady, ale šetří na vlastní automobil.

Dandy:
na Kladně začali nemovitosti kupovat lidé z Prahy

Nedivte se jim. Kladno je mnohem lepší místo pro život než leckteré pražské sídliště. Jenže si "dopravní odborníci" musí uvědomit, že počet obyvatel Kladna je přibližně stejný jako velkého pražského sídliště a tomu uzpůsobit nabídku spojů Kladno - Praha a zpět. Metro na sídliště také nejezdí večer v intervalu 30 minut. Mezera mezi vlaky z Prahy 20:49 až 22:17 je pak už skutečný výsměch veřejné dopravě.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 13:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: Těch křižovat bylo před deseti lety více než jsem jmenoval, uváděl jsem jen namátkou některé. Ten nádjez o kterém se zmiňuješ je skutečně stavěn na čtyři pruhy, ona ta silnice pod zámkem která pod nim pokračuje také nebyla postavena v plném rozsahu, a tak v dnešní době má ve směru k průmyslové zoně jeden pruh a na nam svobody má ty pruhy dva. Původně to mělo být pokračování té magistrály od Rozdělova, která nyní končí na nam. Svobody.

Čsad_zastávka: No ten poslení spoj A24 jsem jedenu dobu používal také a více než 10 - 15 lidí tam nejezdí. Na tom spoji jezdí vůz který přes den jezdí na linkách PID, tedy spoj na lince A24 jede místo manipulační jízdy co mě přijde i jako smysluplnější využití,když neni v rozporu s jinýma faktory.

Jinak tomu že lidi z Prahy kupují nemovitosti na Kladně a okolí se ani nedá divit. Jednak životní podmínky a hlavně ceny. Bohužel mam pocit že vzestupnou tedenci stěhování lídí z Prahy na Kladno, v celku dost podcenila samospráva. Kdyby nekdo s těchto uředníků aspoň něco dělal, tak by i v rámci dnešních možností šly lépe vyřešit jak autobusové i vlakové spoje. O modernizaci tratě 120 či revitalizace Kladenské MHD ani nemluvě...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 17:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Já sem taky jednu vynechal...

Jinak předpokládám, že ta komunikace pod zámkem byla v polovičním profilu stavěna pro rychlé spojení autobusových linek z obcí západně od Kladna s tehdy novým autobusovým nádražím.

ČSAD: Já se vůbec občas podivuju nad tím kdy a kdo jezdí z letiště a v jaké časy. Na směny se asi moc nedělá...
B952E = the best of KAROSA
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 16:07:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co se samospravy a migrace obyvatel tyce tak vidim spis snahy te migraci nejakymi urednimi postupy branit (stavebni uzavery z ne zcela jasnych duvodu) a podceneni je v oblasti obcanske vybavenosti celkove (skoly, skolky)

nemate nekdo navod jak lze docilit posileni PID linky ? Na jedne strane 319 vozi vzduch na druhe stane mnoho spoju 307 v useku Zlicin Rudna temer nepobira, o skolnich spojich radsi vubec nemluvim

Tez by mne zajimal smysl linky A28 v 8:46 Unhost Pavlov a zpet zadny vlak v ten cas v Pavlove nestavi. Chtel jsem A28 vyuzit jako alternativu pri budovani pokracovani Strahovskeho tunelu. Bohuzel A28 Unhost Pavlov pripadajici v uvahu jede pouze jeden den v roce.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 17:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek1: Co se týká linek PID to jsi musíš jít stěžovat na Ropid. Co se týká linky 319 na tu už byl i negativní ohlas ze strany ČSAD, jenže za tim je nějaká dohoda se zprávou letišt, tak se nic neděje.

Co se týká linky A28 tak její smysl bude v zajištění dopravy duchodců k lékaři, dětiček do školy. To časové položení spojů by tomu i odpovídalo a Pavlov i uřední agendou spadá pod Unhošť. Určitě jsou na tom používány vozy jezdící na relaci Kladno - Unhošť - (Beroun) a rozhodně podobné odskočení z kmenové linky neni na Kladensku ničim novým. Příkladem může být i linka A45 Libušín, Důl - Libušín - Třebichovice, na tu v pracovní dny zajíždí vozy z linky č.7, její existenci si vyžádaly přímo obce Libušín a Třebichovice. Smysl je více méňě také v dopravě lidí k doktorovy, který je jen v Libušíně a Třebichovice pod Libušínskou doktorku spadají. A mam pocit že i na bývalém Dole Scholler nad Libušínem funguje nějaký doktor rekrutovaný ze závodního lékaře šachty.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 17:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

319 na tu už byl i negativní ohlas ze strany ČSAD

V jakém smyslu, jestli se mohu zeptat. Myslím, že je to tak, že na linku 319 si připlácí Řízení letového provozu (nebo Letiště Praha ?), stejně jako na A26. Když linka přestala plnit úlohu náhradní autobusové dopravy na železniční trati Hostivice - Středokluky, zrušil se i úsek Jeneč - Hostivice, nádraží (kam dnes už nejezdí žádná linka) pro 2 spoje v pracovní dny a 3 o víkendech. V Kněževsi se už nejezdí vždy kolem ALC, k nádraží se taky nezajíždí atd. Přidán byl i úsek Letiště Ruzyně - Terminál Jih.

Frekvence je mizivá, souhlas, všechny by je pohodlně pobral mikrobus. Jenže ono by třeba stačilo udělat v Jenči, nádraží přípoje od vlaku směr z Kladna, čímž by se dalo dojíždět na letiště z Kladna v rámci tarifu PID.

U linek PIDu je asi nejlepší, jak říká p. Dandy, si stěžovat na ROPID a taky na obec.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 18:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Vim že určité rozpoložení bylo na ČSAD v době kdy se dokončovalo nové vysílací středisko. Tehdy snad už chtěl Ropid i zpráva letišť aby byl provoz na 319 jako za plného počtu zaměstnanců. Jenže těch tam byl ve skutečnosti jen nepatrnej zlomek a na ČSAD se někdo proti tomu oháněl, že je to celé předčasné. Slýšel jsem jen o tom z doslechu, ale je možné že to vyřešily nejakýma finančníma kompenzacema ze strany správy letišť a také těch lidí už tam bude dělat více. Ona zpráva letišť má dokonce i přihazovat nějaké peníze DP Praha za to že v useku mezi starym a novím letištěm, můžou jezdit zaměstnanci zdarma resp.revizorum se musí prokázat služebním průkazem což je opravňuje k bezplatné dopravě.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Dnes už není Správa letišť, ale Letiště Praha. Ona musí kvůli 319 stejně existovat nějaká dohoda. Nikdy sem na ní, od doby, kdy se jezdí ze starého letiště k vysílacímu středisku, neviděl jiné autobusy než C954(E).

Jinak ježdění po letišti zdarma je dobrá věc, občas využívám. Dobré je že ta vyjímka platí až na Dědinu.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak ježdění po letišti zdarma je dobrá věc

Ale podle člověka z DP se kterým jsem se o tom bavil se to mělo vztahovat jen k zaměstnancum letiště?
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se to vztahuje na držitele ID karet (vstup na letiště). Mi je máme vydány s logy "Airport Prague". Zaměstnanci ČSA na nich mají své logo. Jak to chodí u nich netuším.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: Jo tak to jo, když máš takovou možnost tak proč toho nevyužít a to se ti vztahuje i na tu 319?

Jinak jsem koukal že v "Ostravské" diskuzy se oběvily fotky bílého Citelisu Line, už se to tu někde probíralo, ale ještě nemá majitele tak kam pak asi pujde?

Odkaz 1
Odkaz 2
Odkaz 3
Odkaz 4
Odkaz 5
Odkaz 6
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 20:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: 319 jsme ještě nezkoušeli.

No Citelis. Myslím, že je to ten samý, co jezdil předváděčku i v Brně. Ptal jsem se na něj ve vláknu City/Cite a jediné, co sem se dozvěděl je to, že není pro Děčín... Jinak koukám, že nemá rychlé převody.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 20:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ty Citelisy pro Kladno by měly přijít každým dnem. Moc času aspoň v tomto kalendářnim roce už nezbývá a jestli jsou na dotace tak se asi také už blíži uzávěrka.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 20:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co vim, tak byly dvě varianty dodání:

1)zvlášť: první v polovině prosince, druhý na začátku ledna.

2)spolu: ke konci prosince.

První varianta se nám pomalu vylučuje a tak zřejmě dorazí oba najednou. Mohli by přijet, než dootvírám okýnka v kalendáři aby je dostli v ČSAD pod stromeček.
B952E = the best of KAROSA
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 21:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Lukasek,dandy no a nebo oba v roce 2007 i to totiž lze
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 14:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po Citelisech stále ani vidu, ani slechu...

Už jsem přišel odhalil bílou B932 (i když už jsem tušil). Je to 2S8 9434 (Bývalá KLM 54-41) z roku 1998. Stejně jako B941 KDA 49-58 prošla plechařinou. Zajímavé je, že částečnou výměnou plechů prošla už před dvěma, nebo třemi lety.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 16:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: Ta B941 KDA 49-58 měla některé plechy už měněny po nějakých tukancích s IAD. Jinak já pamatuju kolem roku 1998 že měla taky po nějaké nehodě vyměňované plechy. Byla to část u druhých dveří, navíc jedno křídlo těchto dveří bylo po určitý čas nahrazeno jiným nejspíš z vyřazeného vozu řady 700. Usuzuju tak podle jeho odstínu, který byl takový krémový jako se používal v osumdesátých letech na Karosách.

Jinak co se týká těch Citelisů tak teď už asi doopravdy přijdou někdy v lednu. Když vezmu jaký je při přejímání nových vozů papírování, tak pochybuji že někdo bude mezi svátkama tak aktivní.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 12:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz

Tak se neintegrace linek Kladno - Praha začíná stále více zakusovat do peněženek cestujících. ČSAD BUS Kladno chce zvýšit jízdné. Zajímavé, že na již dost dlouho trvající pokles cen nafty nereagují. No co, vždyť aut je na Kladně jako šafránu, alespoň nějaká přibudou...
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 13:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, je to zajímavé, ale nemáme se čeho bát. Společnost ČSAD BUS Kladno přeci zanikla k 1.říjnu.

A teď vážně. Co se dalo čekat. Já jsem jen zvědav, jestli se k 1.7.2007 s připravovovanou úpravou mítného pro autobusy opět ceny vrátí nazpět. Ovšem je tu nutno počítat s tím, jestli se bude úprava týkat všech autobusových linek, nebo jen ZDO. Druhou věcí je jak ta samotná úprava míta dopadne a jestli vůbec...

Další věc, je, o kolik zdraží konkurence...
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 18:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo o těch problémech s mítním se už jednalo s krajem, jenže jak vidět nebylo to moc platné. Co se týká cen jízdného, no už delší dobu se proslýchá že všichni dopravci na relaci Praha - Kladno jsou v rámci komerčních linek o cenách jízdného dohodnuti... Tak kdoví jak tomu bude od zavedení mítného, já si myslim že se zase nějak domluvý.

Jinak jsem na webu koukal že už i DP praha už vybavuje některé své autobusy mítníma jednotkama, tyto vozy jsou pak označovány zvláštníma piktogramy.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 18:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

všichni dopravci na relaci Praha - Kladno jsou v rámci komerčních linek o cenách jízdného dohodnuti

Vůbec bych se nedivil. Zajímalo by mě, jestli se bude vracet část jízdného, když kvůli neprůjezdné dálnici pojede autobus zase oklikou po vesnicích s 40 minutovým zpožděním.

se už jednalo s krajem

Podle mého názoru je problém v absolutně nedostatečné ZDO. Kdyby se všichni zájemci o přepravu do Prahy pokusili jezdit jenom spoji v rámci ZDO, to by bylo maso. Nechápu, jak to takhle může fungovat, když linky typu A55 jezdí plné a tedy by kraj ani nemusel na ně přispívat, spíš naopak by látaly díry po poloprázdné A22. Opravdu mám pocit, že Krajský úřad toho pro kraj dělá strašně málo. Jaktože největší středočeské město nemá integrovanou dopravu s 15 km vzdáleným hlavním městem? Proč není upřednostněna autobusová doprava na ucpané dálnici před individuální a kamionovou např. vyhrazeným jízdním pruhem? Jaktože do Kladna vede zdevastovaná neelektrifikovaná železniční trať s parametry lokální tratě v nějakém Zapadákově, když spojení Opava (60 tis. obyv., tj. méně než Kladno) - Ostrava se mohlo postavit? Atd.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 19:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaktože největší středočeské město nemá integrovanou dopravu s 15 km vzdáleným hlavním městem? Proč není upřednostněna autobusová doprava na ucpané dálnici před individuální a kamionovou např. vyhrazeným jízdním pruhem? Jaktože do Kladna vede zdevastovaná neelektrifikovaná železniční trať s parametry lokální tratě v nějakém Zapadákově, když spojení Opava (60 tis. obyv., tj. méně než Kladno) - Ostrava se mohlo postavit? Atd.

Mam obavu že za většinou odpovědí na tyhle otázky dost smrdí politika a kapitálové zájmy. To samé je i kauza privatizace Kladenského ČSAD. Proč si nechalo město Kladno ujít šanci získat pod svuj vliv podnik který zajištuje MHD na Kladně a podstatnou část příměstské autobusové dopravy? Nemůžu si pomoct, ale někdy mě přijde jakoby samospráva s veřejnou hromadnou dopravou na Kladensku nechtěla nic dělat a pohlížela na ní jako na nějakou sociální službu.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 09:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká cen jízdného, no už delší dobu se proslýchá že všichni dopravci na relaci Praha - Kladno jsou v rámci komerčních linek o cenách jízdného dohodnuti...

Nezavání to kartelem... Na druhou stranu, kdyby to mělo na jízdné minimální vliv tak proč ne.

Zajímalo by mě, jestli se bude vracet část jízdného, když kvůli neprůjezdné dálnici pojede autobus zase oklikou po vesnicích s 40 minutovým zpožděním.

Tak s tím bych asi nepočítal. A ani bych se nedivil, kdyby se přes vesnice jezdilo i za plně průjezdné R7.
B952E = the best of KAROSA
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 12:00:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s tou zeleznici castecne nemate pravdu, protoze nejvetsi brzda rozvoje zeleznice Praha Kladno je Praha 6 a s tim Stredocesky kraj ani mesto Kladno nehne.
Nedovedu si predstavit jaky vliv na CSAD by melo vlastneni mestem - co neoveho se na Kladne postavilo za mestske penize (me napadaji 3 kruhove objezdy). Kolik silnic se zrekonstruovalo do slusne podoby - nektere silnice mi pripominaji tankodrom. A CSAD by dle mne vypadalo jeste hur nez dnes.
V relaci Kladno Praha jsou 2 velci hraci na trhu a zbytek se prizpusobuje, nemyslim si ze by se na cenach dohadovali, protoze si myslim, ze se navzajem nemaji radi.
Nechapu proc by kraj nebo mesto meli dotovat primy BUS Kladno Praha. To ze neni zaintegrovan do PIDu je z toho duvodu, ze by nekdo musel platit relaci Dejvicka Dedina a zatim se dle mne nedohodli. Protoze kdyby Ropid prispival, tak by chtel aby PIDi linka stanicovala a vozila lidi v ramci Prahy. No a tim by zas ta linka nebyla konkurentni soukromnikovi, ktery se timto nezatezuje a tim padem jede rychleji. A ted babo rad.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28868
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 12:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se chtělo, tak se může leccos udělat i teď. Praha 6 je pouze trapnou výmluvou (byť to je opravdu velký problém).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 12:05:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

preji zde diskutujicim, zejmena Dandymu, Lukaskovi a csad_zastavce mnoho zdravi, stesti a pohody v roce 2007
Zdenek, Unhost
Jo a taky nejake to Citaro
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 17:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zdražují z 30/27 na Kč.32/30

--------------------------------------------------

Hodně štěstí, zdraví, úspěchů a lásky v roce 2007

B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 17:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo to zdražení se dalo čekat, uvidíme co na to konkurence.

Jinak přeji všem pěkného Silvestra a nový rok plný zdraví, uspěchu v jaké koliv oblasti života !
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 18:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek1:
nejvetsi brzda rozvoje zeleznice Praha Kladno je Praha 6

Praha 6 je jenom část kraje hl. m. Praha. Středočeský kraj je celý kraj. Navíc hl. m. Praha neustále deklaruje významné postavení železnice v systému veřejné dopravy, dokonce jsou v plánu i nějaké nové zastávky na území hl. m. Prahy. Ono by třeba i stačilo rekonstruovat na 2kolejnou trať úsek Kladno - Praha-Ruzyně, dál nechat jednokolejku a postavit troleje. Podle mého názoru Praha 6 především z politických důvodů tlačí na metro na Letiště. To už si prosadila, tak už jí myslím železniční trať nevadí. Dneska je to z Kladna do centra Prahy cca hodina, ať jedete čím chcete. Takhle by to mohlo být 30 - 40 minut vč. dopravy po Kladně.

Nechapu proc by kraj nebo mesto meli dotovat primy BUS Kladno Praha.

Protože je jejich povinností ze zákona dotovat veřejnou dopravu do zaměstnání, škol, na úřady a do zdravotnických zařízení. Na to platí všichni nemalé daně. Úvaha, kterou nejspíš Kraj používá, že tam jezdí soukromníci a ZDO tedy stačí v malém rozsahu, je možná právně v pořádku, ale výsledkem jsou mj. i ty rozbité silnice pod náporem aut.

Nechci nějak moc rozebírat výhody integrace do PID, ale mějme na paměti, že:

1. jízdné PID by bylo nižší než dnešní komerční - s pražskou tramvajenkou 20 Kč, bez ní 24 Kč. Další cestování po Praze jen s příplatkem 12 Kč. Dnes se platí 32 Kč + event. MHD Praha. Za tuhle cenu autem 20 km také ujedu, naftovým i 35 km... Na předplatní jízdence by byla proti dnešku úspora cca 2000 Kč/čtvrtletí.

2. majitelé předplatních jízdenek by získali na Kladně MHD zdarma. To dnes není, protože na kupony SID může jezdit jen pár lidí. Ta většina nemá dnes absolutně žádnou motivaci jet MHD třeba nakoupit, když za MHD utratí rodina cca 50 Kč, autem nanejvýš polovinu.

3. ČSAD by samo nezvládlo zajistit dopravu do Prahy, nebyl by určitě problém integrovat i ostatní dopravce.

4. Přeprava cestujících Divoká Šárka - Dejvická je podle mého názoru okrajová záležitost, málokdo se bude snažit nacpat do přeplněného autobusu. A i kdyby, těch 30 s zdržení za ty ostatní výhody určitě stojí.

5. Cestující by mohl jet s jakým dopravcem by chtěl. Dnes často vidím, že lidé čekají na určitého dopravce, protože mají jeho kartu nebo je na dané relaci levnější. Navíc by bylo možné v případě potřeby využít i vlak. O cestování bez doplatku do Kralup, Posázaví, Lysé nad Labem atd. ani nemluvě. Prostě integrace se vším všudy.

To jsem se zas rozkecal. Všem diskutujícím do nového roku také přeji hodně úspěchů, skvělých autobusových zážitků a snad se té integrace dočkáme.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 16:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen takový postřeh ze sousední diskuse. proběhla tam zpráva že třídveřové Citaro RZ: 6A1 2647 má jezdit na MHD ve Slaným. Pokud se nepletu jedná se o to bílé Citaro co se v listopadu zkoušelo na Kladně, tak pokud ho ČSAD Slaný koupilo/ pronajalo tak moc daleko nezkončilo. V celku by mě i zajímalo jestli na něm ve slaným používají BUSE panely, jestli jo tak je to v rámci ČSAD S laný v celku i uspěch.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 17:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Ano, je to on. A Buse používají. I když trochu jinak než u nás. Ale třeba je časem začnou používat tak jak se má...
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 20:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: Jo tak to jsem na ně zvědavej, u těch ojetých citar z Německa bych se nepoužívání digitálních transparentů ani nedivil. Ty z pravidla nebývají ani kompaktibylní s používanýma pokladnama a informačníma systémama v ČR. Jinak jestli to buse roudýchají tak bude zajímavé co na tom bude napsáno, Slaný těch linek MHD přeci jenom moc nemá.

Jinak jsem se z určitých zdrojů dozvěděl informaci ohledně nových Citelisů. Pro ty vozy jsou už na ČSAD i RZ a dokonce byly i vysláni lidi na převzetí,j enže chybyčka se vloudila. Při přejímce byly schledány určité nedostatky a vozy nebyly přejaty, jinak by už na Kladně byly! Takže jestli něco přijde tak až nejspíš v lednu.

Až na jaře proběhne výběrové řízení na dodávku NP vozů bude zajímavé kdo to vyhraje a mam pocit že jeden suběkt který se přihlásí má už předem vytvořený vroubek.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 21:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
Zeptám se otevřeně - jsou nějaké náznaky, že by ty nově požadované NP vozy mohly být linkové?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 21:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Nevim jak to bude z vozy pro linky, to výběrové řízení bylo zmíněno v článku co zde zveřejnil Lukašek. To výberové řízení se bude spíše týkat vozů pro MHD Kladno. Z určitých zdrojů jsem se také dozvěděl že vedení ČSAD se spíš zamlouvalo druhé předváděné Citaro, tedy ta verze kde od druhých dveří je jeden schudek. Jinak na příměstských linkách bych si uměl představit třeba Citaro LE Ü.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 22:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
On by si někdo z vedení ČSAD měl zkusit cestovat B932 na A24 nebo přeplněným zájezdovým vozem, kde se není čeho chytit a kam dát zavazadlo. Obnova vozidel MHD je sice hezká, ale používají se tam myslím vhodná vozidla, což o linkách rozhodně neplatí. Taky by nemusely jezdit městské vozy na A26, jak jsem nedávno ve špičce viděl, proč tam nepošlou nějaký šrot, beztak tím nikdo nejezdí (2 poslední pozorování - cca 8 a 0 cestujících). To Citaro je moc pěkné. Mně se líbí Lions Regio, která má Expresscar, kdyby se tyhle dva typy rozumně namixovaly, nestěžoval bych si. Hlavně jsem zvědav, jestli se monopol Iveca prolomí.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 15:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: No, docela hezký. Na druhou stranu musím říci, že se ani nedivím. Co jsem koukal na poslední B952E, u jednoho bych se také rozhodoval, jestli ho převzít nebo ne. Pokroucená podlaha a do ní nějak nakroucený poklop Sice to není nic, co by ohrožovalo provoz, na druhou stranu to svědčí o tom, jaké výrobky je schopno Iveco vyprodukovat a následně prodat.

Čsad: No, nevěřím, že by se ČSAD rozhodly nakupovat vozy od dvou výrobců a ktomu mělo dosavadní vozový park od výrobce třetího. Při 170 vozech a jejich roční obnovou v řádu kusů by z Mercedesů a MANů byly určitou dobu atypy.

Nejlepší by byla změna na jednoho dodavatele, jenže u mercedesu mi jaksi schází nějaké kvalitní linkové a relativně levné vozidlo. Ona obnova jen Citary by nám hodně zvedla průměrný věk vozového parku. U MANu bych to viděl v tomto pohledu lépe. Tam je adekvátní jak městské tak linková provedení.

V současné době je docela velký přebytek vozů v městském provedení, tím se oběvují i třeba na A26. Tam ovšem nevidím takový problém jako na A24, kde není v autobuse hnutí. Na A26 městský vůz stačí kapacitně (Dokonce bych řekl, že nabídka míst k sezení vysoce převyšuje poptávku), tak rychlostně.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 16:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: To co tady popisuješ že bylo v nepořádku na B952E, tak podobně mě byly popsány závady i na Citelisech, rovněž se jednalo o podlahu a nějaké obložení.

Příčinou proč kvalita šla takhle do háje bych viděl v rozhlášení o konci výroby řady 950E a o vzrůstu zájmu o tuto řadu mezi zákazniky. Někde tady jsem četl že karosa poslední měsíce jela na tři směny aby vůbec stihla vyrobyt to co bylo obědnáno, ale v těch třech směnách je nejspíš zakopaný pes. Já pracuji ve výrobě drážních vozidel a po určitých skušenostech můžu potvrdit že je v celku umění zachovat kvalitu výroby při dvousměném provozu. Třísměný provoz se u nás ve výrobě zkoušel také, ale nedopadlo to dobře. Raní směna předělávala vždy závady po noční, proto se od něj upustilo. A to musim podotknout že závod kde pracuji výrábý po technické stránce daleko složitější dopravní prostředky než jsou autobusy.

Vem si že ty autobusy nebyly převzaty na základě viditelných závad v inteliéru, ale problem může být i jinde. Moderní autobusy mají ve větší míře použitou elektroniku, ovládání řady dílčích součástí se děje pomocí zběrnic. Odstraňování závady v elektronice může pak trvat řádově týdny,viz třeba problemy s dvěřmy a plošinamy u Citybusů. Co když bude problem i tam, takhle dopadly DP České Budějovice jeden citelis z loňské dodávky jim snad nejezdí do dneška! a problemy s elektrikou byly i u Citelisů v Jihlavě.

Jinak oni na konec po Kladně nemusí jezdit Citara, v minulosti dával nabítky i Neoman, takže rok 2007 může být z hlediska nákupu nových vozů zajímavý. Kež by se nadvládu Iveca povedlo prolomit....
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 17:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: No u Citybusů jsou také podlahy kus od kusu jinak, hlavně tam, kde přechází do stoupání.
Taky se mohou projevit nápravy, na ně byly také Citybusy, pokud se nepletu, odstavovány. Ony ty interiéry v B952E mají další chybičky, ale to už jsou jen drobnosti.

A taková perlička nakonec: V roce 2004, se stalo, že přijela B952E a po vystrojení se měla natankovat. Otevřely poklop nádrže a hrdlo nikde. Chyběl jeden šroub držící nádrž...
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 18:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: Co mě řikaly dílenský tak Citybusy co jsou na Kladně, tak to co kus to originál. Jinak s problémy u náprav bylo také už rozčarování, hlavně u verze s Ivecem kde máš nízkou podlahu i v oblasti mezi druhýma a třetíma dveřmy.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace